Gyere haza!

2015 augusztus 16 1:47 de.21 hozzászólás

A kormányunk ezen kezdeményezése egy álságos és cinikus indíttatástól vezérelt cselekedet.

A külföldön dolgozó fiataljaink hazacsábítási törekvésését előirányzó „Gyere haza, fiatal”-programról van szó, amelynek most a százmillió forintos keretösszegét bővítenék ki. Hogy erre a projektre pontosan mennyi pluszpénzt szánnak, és hogy azt kinek, vagy kiknek adnák, azt a bejelentő, Tállai András államtitkár úr közleményéből ugyan nem derült ki. Az viszont igen, hogy ez a program, amelyet úgy cirka egy hónappal ezelőtt kísérleti jelleggel indítottak, ezidáig nem volt túl hatásos, merthogy eddig csupán 11 (?) külföldről hazatérő fiatalt tudtak csak elhelyezni a magyar munkaerőpiacon. Czomba úr pedig, nos nem tudom, előtte miért nem egyeztetnek, de ő már úgy beszélt erről, mintha számukra ez egy nagy sikertörténet lenne.

A Fidesz-kormány a nagy semmire hívná haza a fiataljainkat.  Van persze közmunka, pár hónapig azon szerencséseknek, akiknek jut. Mert ezen a téren sem fenékig tejföl ám Orbán Viktor „munkaalapú” társadalma. Olvasom, hogy Nyíregyházán a munkanélküliek között már a közmunkát is tombolán sorsolják ki, mintha a munkához való jog egyfajta kisorsolható nyereménytárgy lenne, s nem pedig egyike a legalapvetőbb emberi jogoknak.

A kormány ezen kezdeményezése a laikusok, valamint az ő fanatikus híveik számára viszont nagyon szépnek és jónak tűnik, merthogy annak egyértelműen érzelmi színezete van, mondván, lám, mi senkit nem hagyunk az út szélén, még a kalandvágyból a hazájukat elhagyó fiataljainkat sem. Ám az Orbán-kormány sajátságos munkaalapú társadalmára tett törekvései, egyértelműen álságosak és cinikusak. Hiába próbálnak azokon egyesek szépíteni, de ahogy a zsíros kenyérből sem lesz rántott hús, úgy a Fideszből sem válik demokratikus szalonna.

Az Orbán-kormány hatalomra kerülése óta számtalan olyan intézkedést hozott, amely a magyar munkavállalókat hátrányosan érintette, kvázi kiszolgáltatottá tette, s most már ott tartunk, és ez nem demagógia, hanem a keserű valóság, hogy nálunk a munkaképes emberek gyakorlatilag egy rabszolgatartó társadalom tagjai lettek. Újabban egy munkanélkülit mezőgazdasági idénymunkára is kiközvetíthetnek, természetesen közmunkásként, nettó 50 ezer forintért.  Ha tehát mostantól magyar árut fogyasztasz, jusson eszedbe, hogy mi a termékeinket az olcsó munkaerőnek köszönhetően rabszolgamunkabéren állítjuk elő, s e téren egy szinten vagyunk Szingapúrral, Tajvannal, de említhetném akár a kormányunk munkaalapú társadalmát majmoló Kínát is, ahol a Samsung gyáraiban a munkásokat köztudottan rabszolgaként dolgoztatják.

Kedves magyar keresztény honfitársam! Hozzád szólok, mert Te a kenyered, mielőtt megszeged, vallási hagyományaidhoz híven a késeddel elébb keresztet rajzolsz rá. Tudtad, hogy a péküzemben a magyar pék szakmunkás éjszakánként a forró kemence mellett izzadva, éhbérért süti Neked a kenyered? Ha ne adj Isten beteg leszel és kórházba kerülsz, az ápolóidnak bizony nemhogy emberhez méltó bért, de sokszor még a túlóráit sem fizetik ki. Mosollyal az arcán, nehogy Téged elrémisszen, csendben tűri, hogy megalázó körülmények között kénytelen az emberpróbáló munkáját végezni. Ha pedig netán besokall és kiönti a bilit, ami ugyebár nem a Te bűzlő kacsád, hanem a mai magyar egészségügy sajnálatos végterméke, akkor meghurcolják őt, ahogy tették azt a fekete ruhás ápolónővel: mondj igazat, és betörik a fejed!

Lehetne hosszasan sorolni a magyar társadalom munkaképes tagjainak megalázását, és példa is lenne rá, rengeteg. Csoda, ha nálunk a jobb élet reményében, aki csak tud, menekül a hazájából? Nem kalandvágyból teszik, vagy nyelvtanulási célból, ahogy azt a kormányunk megmondó miniszterei és államtitkárai, felvállalva a hamis próféták szerepét sugallják felénk, hanem kényszerből. Ők belátták a keserű valóságot, miszerint hiába tanultak évekig, a hazájukban képtelenek annyi jövedelemre szert tenni, amennyiből egzisztenciát tudnának maguknak teremteni.

Magyarország az Orbán-kormány röpke öt éve alatt egy modern rabszolgatartó társadalommá vált. Tudom, ezek nagyon súlyos vádak, amelyeket Balog miniszter úr még azzal sem tud kompenzálni, ha a kisiskolásokat kötelezően minden nap dalra fakasztja. Jut eszembe, a magyar gyermekek egyharmada állítólag már külföldön látja meg a napvilágot, akik eleve ott fognak majd iskolába járni, s ha felnőnek és kérdéseket tesznek fel a szüleiknek, a válasz után vélhetően már szégyellni fogják a magyarságukat. Utálni fogják Magyarországot, amely ország a szüleiket kitaszította és egy új haza megtalálására kényszerítette. Mert örök igazság: a haza ott van, ahol emberhez méltóan boldogulni tudsz. Ahol hagynak érvényesülni és egzisztenciát teremteni. Ahol nemcsak meghalni, de benne élni is érdemes.

Magyarországról, aki csak tud, menekül. Erről pedig nem a velünk szomszédos Ausztria, vagy más, a magyaroknak egzisztenciát kínáló, mondjuk ki a bűvös szitokszót, uniós liberális értékrendet tisztelő ország tehet, hanem az a rendszerváltásunk óta a politikai elitünk által sugallt káros szemlélet, amely megfertőzte és uralja a magyar közéletet. Bűnös a politikus, aki a rendszerváltás óta tudatosan olyan törvényeket alkotott, amelynek következményeként a magyar ember mára cseléddé vált a saját hazájában. Vezető közgazdászok, akik ebben asszisztáltak nekik, s az írástudó értelmiségeink pedig szintén bűnösök, mert elhitetették velünk, hogy a magyar gazdaság nem képes a dolgozóinak normális emberhez méltó és számukra egzisztenciát teremtő bért kitermelni.

A magyar emberek zöme, csalódott a rendszerváltásban. Sokuk, köztük olyan fiatalok is, akik csak hallomásból és iskolai tanulmányaik során hallottak arról a régvolt-szép, egyesek szerint „átkosnak” mondott diktatúráról, nos, ők már inkább szívesebben élnének a Kádár-rendszer szocializmusában, mint ebben a történelmileg ezer sebből vérző, de társadalmilag állítólag igazságos rendszerben.  Vajon miért?

Orbán Viktor miniszterelnök urunk, a maga igazságosnak vélt munkaalapú társadalmával, akárcsak Mary Shelley horror-művének Frankenstein Victora, bizony mindketten szörnyszülöttet alkottak. A mi Viktorunk is egy nagy tudós, aki szintén szeret embereken kísérletezni. Igaz, ő nem hullákon, csak a társadalmunk elesettjein, főképp a rokkantakon és a közmunkásokon, de az ő lényei, vagyis mi, ugyanúgy félünk és fázunk, és hát valljuk be, olykor mi sem értjük ezt a bennünket körülvevő kegyetlen világot. Ez az ország egy nagy horrorfilm, amelyben sajnos mi vagyunk a szereplők.

Van kire felnézniük

Van kire felnézniük

Itt már mindenki retteg. Még a munkaadók is, akiket a munkásaik, ha tehetik, faképnél hagynak a balatoni szezon kellős közepén. Este a húst még bepácolják, de reggel a főnökük nyitáskor már csak a hűlt helyüket találja. „Ausztriába mentünk”- olvassa a góré az sms-t a telefonjában, és nem érti a kialakult szituációt. Úgy véli, a havi 150 ezer forintos bér, plusz a jatt, egy átlagon felüli fizetés. Igen, csak nem napi 12-14 órás munkáért, hétvégi pihenő nélkül szombaton és vasárnap is munkában eltöltve, mert ugye szezon van, most lehet keresni. A vendéglátósok pedig megtanultak számolni. Kell is nekik a matektudás, nehogy elsózzák az ételt. De megtanultak számolni annak a soproni klímaszerelő vállalkozó emberei is, akik szintén faképnél hagyták a munkaadójukat és ők is csak kiruccantak egy kis munkavállalással egybekötött „nyelvgyakorlásra” a sógorokhoz. Nem hiába no, kalandvágyó nemzet a magyar.

A kormányunk pedig megpróbálja hazacsábítani a kalandvágyó magyar fiatalokat. Kapnak egy szép ígéretet, mert jól tudják, hogy lesznek közöttük olyanok is, akik a honvágytól szenvedve bizony elfogadják az ajánlatukat.

Gyere haza, fiatal!

Gyere haza, mert a kormányunk rádöbbent, hogy lassan már nem lesz olyan magyar ember, aki kitermelje a magyarok nyugdíját. Gyere haza, és mi garantáljuk neked, hogy ismét dolgozhatsz egy magyar vállalkozó cégénél, éhbérért. Gyere haza, munkahelyet pedig majd mi keresünk neked. Ne félj, vannak haverok, s megoldjuk neked okosban. Gyere haza, hogy belőled hasznot húzva újfent tovább urizálhassunk. Hogy a miniszterelnökünk a szenvedélyének hódolva újabb stadionok épülhessenek hazánkban. Hogy merjünk nagyok lenni, és rendezhessünk olimpiát. Hogy a kastélyprogram maradéktalanul megvalósulhasson. Hogy Matolcsy úr, akinek tudod, a szeme sem áll jól, nyomott áron megvehessen a haveroktól egy újabb felújításra szoruló lepukkadt ingatlant. Hogy egy újabb Tiziano festménnyel gyarapíthassa a nemzeti vagyont, és hadd ne soroljam tovább.

Azt mondod, hogy ez egy demagóg, közhelyes beszéd? Igen az, és sajnos egyben a mai magyar szomorú valóság is.

 

21 hozzászólás

  • Géza barátom, az általad említett keresztények csak névleg a honfitársaid. Ugyan egy honban laknak Veled, de nem társaid, mivel Te cigány vagy, ők meg turulban született, hótiszta fajmagyarok, akik legszívesebben a honon kívül látnának benneteket.
    Akik meg éppen nem keresztényi alapú gyűlölködésükkel vannak elfoglalva- szegény Böjte atya, de kurva magányos lehet hittársai közt! – már rég elfelejtették vallási hagyományaikat, hiszen a szószékről se a felebaráti szeretetet prédikálják lelki atyáik!
    Igen, nagymamám még a kereszt jelét rajzolta a késsel a vekni hasára, mielőtt megszegte.
    A KDNP agyonkeresztényi tagjai szerintem még magukra se tudnak keresztet vetni. Szerintem lelkük mélyén akad még némi gátlás ekkora álszentség elkövetésével szemben.

    Gyere haza, fiatal? Lófaszt. Aki tud, menjen. Legalább azt a hazug, álságos alapizé előírást fogja tudni teljesíteni, mi szerint kutya kötelessége kereset/nyugdíj nélkül maradt szüleit eltartani, mivel ezt Orbán munkaalapú társadalma és szociálisnak hazudott rendszere nem teszi meg!

  • István Barátom, én azokhoz a keresztény magyarokhoz szóltam, akik még tisztelik a hagyományaikat. De lehet, hogy Neked van igazad, és a kereszténységet ők csak álcaként használják ahhoz, hogy Isten nevében gyűlölködhessenek.
    Meggyőztél. Sajnos cigány emberként magam is tapasztaltam az általad felvázolt felebaráti szeretetet.
    Leszögezhetjük, hogy a magyarok zöme sajnos ismét egy bűnös eszme bűvöletében él.
    Ideje lenne mindenkinek felébredni. Ez az ország nagyon rossz irányban halad.

  • Gézám: az ébredéshez harangszó is kellene, de jelenleg csak a vezérbirka kolompszava hallik messze a rónaságon…
    Bár Isten – és prófétája, Jézus – valóban a felebaráti szeretetet hirdette és elítélte a gyűlöletet, de attól tartok, a hívek egy csöppet elfeledkeztek erről, és egyéni érdekeiknek rendelték alá a vallást.
    Egy valamit kérdeznék jelen megosztóinktól, gyűlölködőinktől: ha elfogynak a menekültek és a cigányok mind-mind a társadalom egyenértékű tagjává vállnak, ugyan, kit fognak gyűlölni?

  • Mindenki gondoljon bele!
    Milyen mocsadék, undorító fekália az orbándiktatúra, ha ebben élve visszasírja a legtöbb ember a Kádárdiktatúrát!?

    Ez legyen a szlogen az eltakarításáig!

  • István Barátom, sajnos ebben is igazad van!
    Valóban, a vezérbika kolompja még mindig hangos, én azonban úgy vettem észre, hogy már nem hallatszik el olyan messzire, mint 5 évvel ezelőtt.
    Aztán, mintha a nyájnak is kezdene már kinyílni a szeme, s ők szintén kongatják a vészharangokat, mondván: ne urizáljatok!
    Orbán Viktornak saját egyháza van, és az a Fidesz. Jézus tanításai hozzájuk nem ér el, s náluk az Ő próféciája süket fülekre talál. Az ő Istenük, Orbán Viktor. Ha demonstrálni kell a vezérük mellett, akkor a fanatikus híveik az ő képét emelik magasba, fennen hirdetve ország-világ előtt, hogy Orbán Viktor a félisten.
    Ezzel részben magam is egyetértek. Ő már szerintem is fél.
    Tartok tőle, ha leváltják öt, még ennél is rosszabb világ köszönt a magyarokra, mert akkor, ahogy az Te is megfogalmaztad, minket, cigányokat fognak még jobban gyűlölni.

  • Gézám, a Fidesz nem egyház, csak egy egyre kevesebb értékű párt. Viszont hívők támogatják, azt pedig tudjuk, hogy a hit a mellett, hogy csodákra képes, vak is. Pár tízezer párttag és kb. 1,5 millió vakhitű tartja fenn Orbán rezsimjét – nomeg a baloldal bénasága.
    Gézám, a sok megkeseredett, befulladt életű, megvezetett ostobának eddig is szüksége volt alanyra: korábban a zsidókat, most a cigányokat és a menekülteket gyűlölik, amire a mindenkori állami vezetés lelkesen rá is segített. Mondjuk, a jobboldal, társadalmi helyzettől függetlenül jelenleg is gyűlöli a zsidókat, csak éppen nem annyira nyilvánosan.

    Módosítok a kérdésemen: ha elfogynak a menekültek, és a cigányok nem válnak – mert nem válhatnak, hiszen tudatosan másodrendű állampolgárrá degradálják őket, lásd „képtelenek beilleszkedni, lopnak, ölnek, kerülik a munkát” stb fixa ideákat – egyenrangú állampolgárrá a magyarokkal (bár lassan már ott tartunk, hogy megmondják, egyáltalán ki jogosult magát magyarnak nevezni), akkor, ha a cigányok is elfogynak – mi az manapság, pár százezer cigányt kitelepíteni, elüldözni, hiszen korábban kiirtásukat is egész eredményesen támogatták hazai hatóságaink, melyek működésének korszakára Orbánék áhítattól párás szemmel tekintenek vissza – kit fognak gyűlölni?
    Amúgy én nem látok fokozatot a gyűlölködésben. Szerintem nem lehet csak egy kicsit gyűlölni.
    Viszont afelől sincs kétségem, hogy ha a menekültek elfogynak, a Betyárseregnek, Toroczkaiéknak, a Nemzeti Arcvonal hátulról bátrainak új célpont után kell nézniük, és az Barátom, attól tartok, a Te néped lesz.
    Mi, baloldaliak, liberálisok, demokraták és egyéb, Magyarországon teljességgel felesleges másképpen gondolkodók csak utánatok következünk.

  • „Az ideológia (politika) fegyvere NEM PÓTOLHATJA A FEGYVEREK KRITIKÁJÁT”… Az Orbán-rezsim jelenleg csak fegyveres erőszakkal verhető szé:ki a „baloldallal” a magyar „parlamentből”, mert nemzeti ellenállás szervezése nélkül a bűnbanda még sokáig rabol…!

  • Hajrá Géza!

    Neked, Nektek szurkolunk! Veled, Veletek vagyunk!

    Remélem sok roma fiatal fog tanulni, hogy intellektuálisan magas szintre jutva az élet kínálta lehetőséggel jobban tudjanak élni!
    De írás közben jöttem rá, hogy milyen baromság pont a Te esetedben is ezt leírni, hiszen az orbánrezsim 50ezer forintos alamizsnával, rabszolgajuttatással honorál még Téged is, amiért még versengeni is kell!
    Nem is tudom, hogy volt -e ilyen szégyenletes kormányzója, diktátora ennek az országnak, aki egyik pillanatról a másikra kb. megfelezte a minimálbért, és annek az elérhető emelési esélyét is elvette volna!
    Hiszen a közmunkábér a minimálbér! Nem a vállalkozásoktól megkövetelt 100.ezer forint és az utánuk követelt járulékok, adók, hozzájárulások!
    Ja! Mert a tényleges minimálbér az az 50.000! De az viszont járulék- és adómentes! Mert ténylegesen az után senki sem fizeti be ezeket, legfeljebb orbánék csak átkönyvelik egyik zsebükből a másikba!

    Amit viszont szívből javaslok Nektek, hogy tanuljatok szakmákat, nyelveket, mert akkor az megnyitja előttetek az utat a szélesebb értelemben vett hazánkba – az EU-ba!

    Magyarország még hosszú időn keresztül csak szakemberadója lehet az EU-nak, viszont ha nyelvet tud valaki, akkor biztos, korrekt megélhetést is biztosíthat mint teljesjogú polgárának!
    Hazánknak már csak szűkebb értelemben kell tekinteni Mo-ot, a valódi hazánk az EURÓPAI UNIÓ!
    Át kell értékeljük ezeket a dolgokat is! Hasonlóan kell kezeljük mint az USÁ-ban, ott is elsődlegesen AMERIKAI ÁLLAMPOLGÁROK, csak másodlagosan jöttek Alabamából, Washington államból, Alaszkából, vagy éppen Haway-ról! (De akár Kanada, mint föderáció példáját is hozhattam volna, ha Európában, vagy Ázsiában futunk össze velük, akkor ők is kanadaiak, nem kockafejek, vagy békák. Vagy nem Saskatchewan tartományból, vagy Ontarióból érkezettnek vallják magukat elsődlegesnek, hanem kanadainak , (bár az államszövetség részei ezek a tartományok is, ill. a korábban említett francia és angol rész….) De a Német SZövetségi Köztársaságból érkezők is hasonlóan gondolkodnak.
    Tehát, mivel egyenlőre szabad a mozgásterünk, és bárhol egyenrangúként letelepedhetünk, munkát vállalhatunk, ezért érdemes ezen elgondolkodni!
    Nyugat-Európában ez már természetesen működik. A különböző állampolgárok vegyesen telepednek le. Szembetűnő példa erre Spanyolország, de főleg a Kanári -szigetek!
    Úgy kell felfognunk, mint azt is, hogy van aki Zalaszentgrótról, van aki Debrecenből, Budapestről, vagy Mecseknádasdról érkezett, amit természetesen másodlagosnak tekintünk egyetemleges értelemben ahhoz képest, hogy Magyarországról jöttünk!

  • Valószínűleg mindenkinek előnyösebb, közvetve talán még a Skype nagymamáknak is, ha fiatalok nyugaton kapitalizmust, egyéni boldogulási távlatot tanulnak, és többnyire keresnek is valamennyit. Magyarországon lesz némi vesztesség az elmaradt adók, járulékok miatt. Az itthoni kezdő (éh)bérek után számítva ezek amúgy se lennének jelentősek, illetve részben az inkompetens magyar államigazgatás és tolvajok kezén tűnnének el. Más poszt-szocialista országokból régóta többen migrálnak nyugatra, lakosságarányosan is. Hálistennek sokan megtehetik ezt, hosszabb-rövidebb időre, viszonylag csekély személyes kockázattal. Bár lett volna ilyen lehetőség 30+ évvel ez előtt.

  • István Barátom, a Fidesz egy egyház.
    Vannak papjaik, akik hintik az igét a híveknek, vizet prédikálnak de ők bort isznak.
    Őket az ő félistenük minisztereknek és államtitkároknak álcázta, s szentek ők, mert nekik is csak maguk felé hajlik a kezük. 🙂
    írod még hogy: „Viszont afelől sincs kétségem, hogy ha a menekültek elfogynak, a Betyárseregnek, Toroczkaiéknak, a Nemzeti Arcvonal hátulról bátrainak új célpont után kell nézniük, és az Barátom, attól tartok, a Te néped lesz”.
    Én már mindenre felkészültem István Barátom. Ha eldurvul a helyzet, akkor legfeljebb a családommal együtt mi is szedni fogjuk a sátorfánkat, és majd odébbállunk. Keresünk magunknak egy új hazát, amelyben élni is hagynak minket, és nem megölni akarnak bennünket.
    Reménykedjünk, hogy erre talán nem kerül sor, és továbbra is hagynak minket vegetálni a mi hazánkban, Magyarországon.
    Bár, ha lehet hinni Vona Gábor szavában, akkor bizony nagyon úgy tűnik, hogy gyökeres ideológiai változások várhatóak a Jobbik politikájában. Lehet, hogy ő fog adni a náciknak egy pofont, és ő fogja hazazavarni őket? Merthogy nemrég ezt nyilatkozta, és fehéren feketén kijelentette, hogy idézem: „Ne várja senki, hogy szimpatikussá tegyem a Jobbikot annak, aki valamiféle náci romantikában él. Nem teszem számára lakhatóvá a pártot. Az ilyen csináljon másik pártot magának!” – jelentette ki Vona Gábor.”
    No comment, itt a link:
    http://www.origo.hu/itthon/20150807-vona-gabor-jobbik-neppart-levaltas-erdely.html

  • Köszönöm kedves Andy az együtt érző szavaid, és azt, hogy szurkolsz nekünk!
    Nekem az hozzád hasonló, józan gondolkodású emberek adnak hitet és erőt…
    Köszönöm!

  • Bogdán Géza
    Azért mert egy liberális szócső (Origo) lehoz egy orbitális hazugságot, azért még nem kellene magának is erre cikket alapozni. A hazugságra az első igazolás, hogy nem lehet kommentelni. Ezt akkor alkalmazza az Origo, ha két perc alatt a kiderülne a hazugsága:
    http://www.origo.hu/itthon/20150724-kozmunka-nyiregyhaza-tombola-kozfoglalkoztatas-burokracia.html
    ….
    Ugyanis semmiféle tomboláról nincs szó, az emberek sorszámot húznak az érkezés sorrendjében, így próbálják kulturált mederbe terelni a várakozókat.
    ………
    A következő gond, hogy a cikkében ezt írja:
    „Újabban egy munkanélkülit mezőgazdasági idénymunkára is kiközvetíthetnek, természetesen közmunkásként, nettó 50 ezer forintért.” Ezzel kapcsolatban „rabszolga-munka” van a cikkében emlegetve.
    Ez a felvetés akkor lenne jogos, ha a közmunkás mondjuk 150 ezer forint értéket állítana elő, és a béren felüli különbözetet valakik elraknák. De hát erről messze nincs szó, a közmunka egy nevelő és „igazságosztó” eszköz, hisz hogy háborogtak a munkavállalók anno, amikor normában dolgozva alig kerestek többet, mint a segélyre berendezkedettek.
    ….
    A cigányság jelen állapotában életképtelen, a világ minden országában ahol előfordulnak, a többségi társadalom jóindulatára vannak szorulva, – más kisebbségekkel ellentétben -, ezek végzik az eltartásukat. Tehát érdemes az önöket eltartó, gyógyító, gyerekeiket etető, tanító, fejük fölé tetőt adó többség felé inkább hálával gondolni.
    ……
    Tehát több lojalitás, a cigányság részéről is több befizetett adó és kevesebb gyűlölködő cikk vezet előre.
    (a politikus bűnözés jogosan bírált!)

  • Na, Géza barátom, most megtapasztalhattad egy öntudatos jobbikos vérbő demagóg szövegét, fölényes ítélkezését és kioktató stílusát. Ha charlie-t olvasom, valóban szebb jövőt kívánok nemcsak Nektek, de magunknak is.

  • Lehet cáfolni.

  • charlie: mégis, mit? A demagógiáját, vagy a stílusát? A beidézett link csak egy töredékét fedi a cikkben írottaknak, de jó szokása szerint csak ebbe tapadt bele. A többihez se az ismeretei, se a kompetenciája nincs meg, tehát az ítélkezését is felesleges cáfolni.

  • Kedves charlie!

    Az a cikk, bármennyire is visszatetsző Önnek, de sajnos a mai magyar keserű valóságot írta meg. Egy leleplező riportot hozott le az Origó, amely valóban egy liberális lap, és amely cikk tökéletesen szimbolizálja az Orbán-kormány hazugságokra épített munkaalapú társadalmát. Kiderül belőle ugyanis, hogy az a tombola igenis létezik, és ha valaki szerencsés, ötven napos munkaszerződést vihet haza. Ő akkor nyert, míg van, akinek nem lesz szerencséje, annak pedig megvonják a 22.800 ft.-os segélyét, sőt, ami még annál is rosszabb, 3 évig kiesik az állami ellátórendszerből. Tudja Ön, hogy mit jelent ez az illetőre nézve kedves charlie? Ez az intézkedés bizony felér egy halálos ítélettel. Ha egy állami rendszerből kiesett személy súlyos krónikus betegségben szenved, és közgyógya van, amit megvonnak tőle, akkor az illető, mivel nem fogja tudni miből kiváltani a gyógyszereit, a három év alatt akár még meg is halhat.

    Nagy baj van ebben az országban charlie, amikor már a rokkantakat is munkára fognák. Íme, egy kis olvasnivaló:
    http://karosz.hu/?modul=oldal&tartalom=1201997

    Ha valakit közmunkásbérért kiközvetítenek mezőgazdasági idénymunkára, mondjuk meggyet szedni, akkor bizony aki azt a meggyet megvásárolja, olyan terméket fogyaszthat és tehet az asztalára, amely rabszolgamunka által és rabszolgabérért lett előállítva.

    A cigányokat pedig egyáltalán nem kellene a társadalomnak eltartania, tudnának ők dolgozni, s ha munkát is kapnának, akkor megélni is belőle. Megjegyzem, a cigányok között nem csak ingyenélők vannak, ahogy azt Ön sugallja, hanem tisztességes és becsületes, sőt, diplomás emberek is.

    Köszönöm, hogy elmondta a véleményét!

  • Gézám, az Origo már rég nem liberális, ahogy tulajdonosa, a Magyar Telekom se az. Igaz, hogy igyekszik a realitásoknál maradni, ezért az olvasószám felturbózásának kényszere ennek néha nem tesz jót. Lényeg, hogy a charliek szemét eléggé szúrja.
    Amúgy, ha jobban elemzed charlie nemzettestvér szövegét, rájössz, hogy ez nem az ő véleménye. Neki olyan nincs, csak pártirodai röplapduma.

  • István Barátom!
    Volt már nekem dolgom keményebb ellenféllel is…
    Ők sajnos ilyenek.
    Magukat minősítik, nem Téged és nem engem.

  • István Barátom!
    Szerkesztőleváltásról tudtam, de hogy az Origó már nem liberális lap, ezt nem.
    Kérlek, hogy az egyik charlinak írt hozzászólásom töröljed, mert a bénázásom miatt kettő sikeredett belőle.
    Köszönöm!

  • Van akinek minden fáj.
    Fáj ha a fiatalok külföldre mennek néhány évre dolgozni, egzisztenciájukat megerősíteni, megalapozni – azonnal kivándorlóknak hívják őket.
    Fáj, ha a kormány inézkedéseket hoz, amellyel igyekszik őket minél hamarább hazacsalogatni.
    Az Aesopos mese jut eszembe, a farkassal és báránnyal, ahola farkas minden áron beleköt a bárányba, modern változata íme:
    „Találkozik a róka meg a farkas az erdőben.
    – Te farkas, verjük meg a nyulat!
    – Na és miért?
    – Ha van rajta sapka, akkor azért, ha nincs, akkor meg azért!
    Így is tesznek, jól elverik a nyulat. Egy hét múlva megint találkoznak.
    – Te farkas, verjük már meg megint a nyulat!
    – Na és most miért?
    – Kérünk tőle cigarettát. Ha füstszűrőset ad, akkor azért, ha füstszűrő nélkülit, akkor meg azért.
    Így is tesznek, megkeresik a nyulat és eléállnak.
    – Te nyúl, aggyál már egy cigit nekünk.
    – Na és milyet kértek, füstszűrőset, vagy füstszűrő nélkülit?
    – Hmm… Nézd már farkas… ezen már megint nincs sapka!”

  • amikor enterprise hozzászólásait olvasom, nekem ez ugrik be: