Kövér Lászlót így csempészi be Amerikába Szemerkényi Réka nagykövet

2015 augusztus 21 12:02 de.25 hozzászólás

A héten eléggé bejárta a világhálót egy olyan hír, amelyet Lázár György tett közzé először a KMH angol nyelvű testvérlapjában, a Hungarian Free Press-ben. Felkapta a Klubrádió, innen pedig gyorsan terjedt a hír, hogy Szemerkényi Réka, Magyarország washington nagykövete, Kövér Lászlót próbálja effektíve becsempészni az Egyesült Államokba, annak ellenére, hogy az Orbán rezsim vezető politikusai köztudottan persona non graták manapság az amerikai fővárosban. De pont ezért kellett kissé unortodox lépésekhez folyamodni, az ex-kommunista, de ma már fasiszta írókat és politikusokat preferáló fideszes házelnök esetében. Kanadai magyar olvasóink számára talán kevésbé ismert tény, hogy Kövér László politikai pályafutása 1986-ban kezdődött, a Magyar Szocialista Munkáspártban (MSZMP).

Mint ahogy azt Lázár György angolul részletezi, az 55 éves Kövér László egy kommunista családba született, aztán jogi végzettsége és családi kapcsolatai révén lett megbízható és lojális „kutató” a Kádár rendszerben. Voltak olyan aggodalmak az évek folyamán,  hogy esetleg a kommunista állambiztonsággal is kapcsolatban állt, sok más mai fideszes politikustárssal együtt.

Aztán Kövér László lényegében „átöltözött” és lett belőle egy „keresztény,” antikommunista és nacionalista élharcos a magyar jobboldalon. Manapság a Horthy rendszer, illetve fasiszta írók és politikusok nagy tisztelője.

Reuven Rivlin, Izrael jelenlegi elnöke, korábban a Knesset elnöke, elmondta, hogy Kövért nem látják szívesen a zsidó államban, hivatalos meghívásra pedig semmiképpen ne számítson. Rivlint különösen „sokkolta,” hogy Kövér magasba emelte a deklaráltan antiszemita írókat. Nyirő Józsefen kívül, Kövér többek közt a háborús bűnös Eszterházy Jánost is méltatta, aki egy csehszlovák börtönban halt meg és akit Gasparovic szlovák elnök fasisztának nevezett. Ronald Lauder, a Zsidó Világkongresszus elnöke is bírálta Kövért és a Nobel díjas magyar zsidó író és Holokauszt túlélő – Elie Wiesel – heves levelet intézett Kövérhez azért, mert II. Világháborús fasisztákat és antiszemitákat emelt piedesztálra.

Az Egyesült Államokba egyszer sem hívták meg hivatalosan. Szemben az Európai Unióval – mely szubvencionálja az Orbán kormányt – és Kanadával, a Barack Obama – adminisztráció Washingtonban egyértelműen felszólalt a budapesti rezsim ellen.

Viszont Lázár György szerint Szemerkényi Réka, Magyarország washingtoni nagykövete és a Fidesz egyik lojális szolgálja, „kitalált egy ügyes tervet, hogy Amerikába csempéssze Kövér Lászlót.”

2015 augusztus 29-én egy új magyar kápolna (pontosabban: a Magyarok Nagyasszonya kápolnája) kerül felavatásra a Catholic University of America (CUA) campusán, a gigantikus Basilica of the National Shrine of the Immaculate Conception-on belül. Ez lenne az Egyesült Államok legnagyobb római katolikus bazilikája.

Basilica of the National Shrine of the Immaculate Conception.

Basilica of the National Shrine of the Immaculate Conception.

Az új magyar kápolnát Erdő Péter magyarországi bíboros szenteli fel, Donald Wuerl washingtoni érsekkel együtt.

Ezt követően pedig Szemerkényi nagykövet magyar pikniket tart a bazilika teraszán. Ezen jelen lesz Kövér László, valamint a szintén orbánista Soltész Miklós államtitkár. (Itt olvasható a magyar nagykövetség meghívója a piknikre.) Természetesen, kizárólag jobboldali politikusok lehetnek jelen a nagykövetség rendezvényén.

De Lázár György nagy meglepetésére, sehol nem szerepel Kövér László neve a bazilika által kiadott hivatalos programon, csak a Szemerkényi-féle piknik-meghívón említik meg a házelnököt.

„Szemerkényi Réka szándékában áll politikai cirkuszt csinálni ebből a vallási rendezvényből, az által, hogy Kövér Lászlót úgy állítja be, mint egy alázatos katolikus és magyar hazafi. Ez nem más, mint egy ócska kommunikációs trükk. Kövér úr inkább maradjon otthon Budapesten, jelenléte Washington egy szégyen lenne”–írja Lázár György angol testvérlapunkba.

Bízunk benne, hogy akadnak olyanok majd Washingtonban, akik tiltakoznak Szemerkényi Réka trükkje ellen és talán egy kis esővel lemossák a nagykövetség cirkuszát a teraszról.

25 hozzászólás

  • Hogy’ is van ez? Egy ilyen eseményen van protokoll, beléptetés, ülésrend, hát persze, hogy oda nem lehet becsempészni a dühödt parlamenti kirohanásairól ismert, meglehetősen ideggyenge Kövért.
    A fogadás a teraszon, az más. Nincs kerítés, nincs meghívó ellenőrzés, kell egy szmoking és kész, be lehet surranni.
    Kérdés, hogy ez a kulturálatlan tahó képes lesz-e ott viselkedni? Tud egyáltalán késsel-villával enni? Ha ültetett fogadás lesz, talán megússza – reméljük, a vörösboros poharat se borítja fel – node állófogadás esetében tuti, hogy leeszi magát!
    Nomeg, a nagykövet asszony lesz-e olyan pofátlan, hogy bemutatja némely notabilitásnak (tán még Erdő Péternek is), és azok hogy’ fognak nézni rá? Hát ez meg hol volt eddig? A zabára bezzeg előkerült? Egyáltalán, kijafasz vagy, öcsém?
    Arról az apróságról azért ne feledkezzünk el, hogy a nagykövet asszonynak valszeg fingja sincs a piknik fogalmáról:
    „Piknik olyan, szabadban rendezett összejövetel, ahová a résztvevők a közös fogyasztásra szánt enni- és innivalót.”
    Ezek szerint elvárja, hogy a meghívottak magukkal cuccolják az enni-innivalót? Rendben, de Kövér mit fog vinni? Hungarian Libamájat? Esetleg vastagkolbászt – amitől elborzadnának a káka bélű amerikánusok? Talán csécsi szalonnát?

  • Bálint-Pataki József

    Csak a pontosság kedvéért jegyezném meg: Kövér Lászlónak a tervezett jelenléte a Magyarok Nagyasszonya kápolnájának felavatásán a Basilica of the National Shrine of the Immaculate Conception-on belül, aminek indokát magam sem értem, viszonylag régóta ismert. Szembesülve ezzel az információval, amit a Passaic római katolikus magyar templomának honlapján bukkant fel korábban http://www.ststephenspassaic.com/),az értetlenkedésemnek, persze némi pikírtséggel fűszerezve, már egy hónappal ezelőtt hangot is adtam. ( Vö.: http://www.maszol.ro/index.php/nemzetpolitikai-lapszemle/50579-egy-het-magyarsagpolitikai-irasaibol-julius-15-21)

  • Négyesi György

    Kár volt idevenni Eszterházy Jánost, azzal a csehszlovák állam szomoljon el, miért kiáltották ki fasisztának. Ismerem ellentmondásos életét, de amikor kellett, kiállt a zsidótörvény ellen Szlovákiában, nyiltan megvallotta, hogy antiszemitának tartja magát, de nem engedheti, hogy a többség kiebrudalja a kisebbségét, ha úgy tetszik neki. És még egy dolog, ami számomra értehetetlen, nem kapta meg a Világ Igaza kitüntetést, bár nagyon sok zsidó köszönheti az életét neki.

  • István,
    ne bántsd a csécsi szalonnát!Ez lesz legközelebb a kultúr népek szükségleteihez.Szegény,drága apai nagyapám nagyon szerette.(én is) Születésem előtt 1 hónappal halt meg.Anyámtól kérte,hogy majd Ő is szeretne megetetni,ha még megéri a születésemet.Anyám megkérdezte: és tessék mondani Papa,csécsi szalonna pürét tetszene adni a cumis üvegbe?-Sajnos a tüdőgyulladás gyorsabb volt mint én.Ez a mese fenn maradt a családban.Azóta is a csécsi szalonnát csak arra érdemesek- nek kívánom.Különleges tisztelettel a csécsi szalonna iránt.

  • Bálint-Pataki József: elárulná, mit keres a kommentjében egy román internetes oldal linkje? Mi köze is van a felszenteléshez, pláne a nagykövet asszony sunyiságához?
    Amúgy a cikkben idézett kifejezés, mi szerint Kövér megtiszteli jelenlétével az eseményt, barokkos túlzás. Személyisége teljességgel alkalmatlan az ilyesmire.

  • Manapság ezen már nincs mit csodálkozni. A nagykövetasszony nem is csempészi Kövér urat. Ha az Obama kormány képes volt lenyomni az amerikaiak torkán az iránnal kötött megállapodást akkor ez a kis „csempészés” igazából senkinél sem fogja kiverni a biztosítékot. Viszont: Ilyen jelentős eseményre megszoktak hívni (persze ha nem kizárólagosan ősmagyar szervezés van a háttérben)- mivel ez bevett szokás Amerikában,- más vallású eminenciális képviselőket, például teszem azt az evangélikus gyülekezet vezetőjét, vagy ne adj Isten becsempésznek valami rabit is. Akkor mit fog szólni Kövér? Meg fog pukkadni? Na nem a magyar hungarikum kajától piátol, hanem, hogy mertek becsempészni egy ilyen eseményre zsidót? És ha még egy imám is ott lesz tutti lefogja mondani a meghívást.
    Nem tudom miért kellett volna megkapnia annak csehszlovák antiszemitának a Világ Igazai kitüntetést? Akkor ezzel az erővel Hóman Bálintnak is kérhették volna. Zsidókat mentett Szlovákiában? És? Biztosan nem ingyen tette.Megjegyzem ha valóban olyan sok zsidót mentett volna és ezeket megfelelően zsidók dokumentálják is akkor már rég megkaphatta volna. Izraelben a szerecsenmosdatás még nem elfogadott.Annó Hofi mindta: Hu a mindenségit, itt mindenki partizán és ellanálló volt? Akkor hogy jöttek be a németek? És a spájzba ki csempészte be a ruszkikat?

  • Bálint-Pataki József

    Elárulom, bár nem gondoltam, volna, hogy 2015-ben a Kanadai Magyar Hírlapban gyakran közlő publicista számára ezzel újat fogok elmondani: Romániában egy számottevő magyar kisebbségi közösség él és történetesen még lapjai is vannak. Ha Önnek az ő egyik lapjuk, azaz a mi lapunk egyszerűen „román internetes oldal”, akkor a megfogalmazása, a „lerománozás” Önt minősíti. Szánom Önt.

    Mindehhez még két dolgot fűznék hozzá.

    1. Az Ön logikája szerint a Kanadai Magyar Hírlap főszerkesztőjének mindkét nagyapja, Ádám Béla és Borsai Áron, is csak „román” lehetett, mert Bánffyhunyad ahol ők éltek a két világháború között – legalábbis az Ön értelmezésében ez adja magát – „román” volt. Itt Bánffyhunyadon (az Ön kedvéért Huedin-on) volt a Borsai ház gyakori vendége a Cluj-ról (mások Kolozsvár néven is hallottak róla) odalátogató több olyan „román író”, mint Ligeti Ernő, Szántó György, Kádár Imre, Szemtimrei Jenő vagy Bárd Oszkár és Sztánáról (bocsánat Stana-ról) a „román” Kós Károly. Ahogyan Ön szerint Christopher Adam nagyanyja is csak „román” lehetett. Elvégre 1927-ben Romániában ajánlotta Borsai Mária Varázskorona című mesegyűjteményét egy Kisbaconban (újra az Ön, de csakis az Ön kedvéért: Bățanii Mici) élő, akkori nyílván „román” szerkesztő, egy bizonyos Benedek Elek, természetesen az erdélyi „román” kisgyerekek figyelmébe.

    2. Magam is úgy vélem, hogy az augusztus 29-i Magyarok Nagyasszonya kápolnaszenteléshez bőven elegendő lenne a két érsek jelenléte. Viszont, hogy miképpen fogalmaz Passaic katolikus magyar egyházközsége egy interneten közreadott meghívón, ahhoz végképp semmi közöm, legfeljebb véleményem lehet róla. Tetszik-e vagy sem bárkinek Kövér jelenléte a rendezvényen, az mindegy, hiszen az érintettek így gondolták megfogalmazni a meghívójukat és ez az ő szívük joga.

    De, ha már a meghívó, mint olyan szóba kerül, nem tudom elhallgatni, hogy impertinens csúsztatásnak tartom, ha egy templom eseménynaptárát (miserendjéről szóló tájékoztatót) valaki „nagyvonalúan” a „bazilika által kiadott hivatalos programnak” aposztrofálva, olyat kér utóbb rajta számon, amit nem kellene.

    Például a Basilica of the National Shrine of the Immaculate Conception „Events” eseménynaptárában a következő heti, szeptember 3-i mise kapcsán sem közlik, hogy a Timothy Broglio, az USA katolikus tábori érseke által celebrált misén milyen katonai vagy polgári meghívottak lesznek jelen. Miért is tennék?

    Ha bárki a Szent István Bazilika honlapjára kattint legutóbbi bejegyzésként ott is értelemszerűen csak annyi olvasható: augusztus 20-án 17 órakor szentmisét mutat be, szentbeszédet mond és a Szent jobb körmenetet vezeti Erdő Péter bíboros, a MKPK elnöke. Szó sincs itt sem államfőről, miniszterelnökről meg főpolgármesterről sem. Mert egy egyházi rendezvényről szóló tájékoztatónak többről nem is kell szólnia, mint az invitálásról a hívőknek. Se Amerikában, se Budapesten. És persze Romániában sem, ahol a csíksomlyói nagy „román” rendezvényre való invitálásban sem szokták a szervezők közölni, hogy ott lesz-e majd XY vagy Z.

  • Bálint-Pataki József: hogy milyen érzelmekkel viseltetik irántam, érdektelen. Az oldal az, ami. Köze az USA-ban történtekhez a nullához tendál.
    ad 1: mivel is tudja bizonyítani az állításait? Mármint a rokonság terén. Úgy vélem, túl sokat tud ahhoz képest, hogy eleddig a fene se hallott magáról.Csak nem voltak/vannak secus kapcsolatai? Ne erőlködjön a románnal, az én kedvemért főleg nem, nem fogom a szótárt bújni miatta 😀
    ad 2: a fene se tudja, honnan veszi a bátorságot mindenkit kioktatni, de gondolom, mikrokörnyezetében ezt jól viselik. Esetleg maga a helyi megmondóember? Hangja kiterjed a megyehatárig is?
    Személyét illetően továbbra is azt kérdezem: köze? Amúgy 2012 óta publikálok a KMH-n, mi több, az Ellenszék rovatot is én vezetem, sőt, moderálom is az oldalt.
    Na, ezzel mit kezd?
    Amit a csíksomlyói passióról mond, már meg sem lep. Javaslom, oktassa már ki a nagykövet asszonyt is, biztosan örülni fog neki 😀

  • Bálint-Pataki József

    2015 augusztus 21
    4:53 de.
    Köszönöm ezt a beszámolót a New York-i magyar templomról. Nagyon szomorúnak találom az eseményt.Bizony, a magyarok fogynak idekint, és az új magyar bevándorlókat, már nem érdekli semmiféle templom.
    Valahogy belőlünk hiányzik a hagyományok tisztelte, az összefogás és a céltudat.

  • A cikkhez, nem hinném, hogy az USA-ba csempészni lehet vagy kéne egy magyar vezető politikust.
    Egyzserűen, elmegy a követ meghívására a kápolna felszentelésére. Miért kell mindent politikával összekevrni?

  • Göllner András

    Köszönet Bálint Pataki József higgadt és értelmes hozzászólásáért.

    Kövér Lászlóval nem az a baj, hogy mi volt. Nagy Imre is egykor komcsi volt. Kövérrel az a baj amit most csinál. Nyilasokat temet újra, fajgyűlölőket (Csurka) koszorúz, és azt a rendszert mossa tisztára amelyik többek közt a zsidó ellenes törvényalkotások nemzetközi bajnoka volt. Kövérrel az a baj, hogy nem tiszteli embertársainak méltóságát, nem tiszteli a civilizált demokratikus diskurzus játékszabályait. Kövérrel az a baj, hogy a kölcsönös megértésre törekvés helyett a gyűlölet irányába tereli embertársaink érzelmeit. A magyar parlament elnöke az a kecske akire rábízták a káposztát. Röhej. Politikai versenytársai felé csak 3 szava van: Akasszák fel magukat. Aki liberális az a HIV virust terjeszti szerinte. A politikába, Kövér nem az igazmondást tartja a célnak hanem a győzelmet. Magyarország EU tagságát Trianoni vereségként értelmezi. Ha élne Machiavelli, együtt röhögnének mindazokon akiket álszentségével, álhazafiságával átvert.Kövérnek semmi helye a washintoni basilika környékén. Nem beengedni hanem kitiltani kellene Amerikából. Remélem lesz valakinek mersze az amerikai fővárosba kiállni elé és tüntetni ez ellen az áldemokrata, álhazafi ellen, aki nem tiszteli hanem megveti azokat az értékeket amelyekért milliók áldozták az életüket a második világháború során.

  • Kedves C.A.

    Bár a cikk egészével akár egyet is értek, Esterházy János megítélésével óvatosabb lennék.
    – 1942-ben a szlovák parlament egyike volt a három közül aki nem szavazta meg a zsidók kitelepítését.
    – 1944-ben zsidók, csehek, szlovákok, lengyelek százainak segített a szökésben.
    – 1993-ban Göncz Árpád kérésére az orosz Legfelsőbb Bíróság rehabilitálta.
    – Csehország és Szlovákia erre sem Mádl Ferenc, sem Sólyom László, sem a Magyar Tudományos Akadémia kérésére sem voltak hajlandók, mivel nekik a „Benes dekrétum” az irányadó. (Esterházy nem volt hajlandó Benes kormányában miniszterséget vállalni!)
    – Ha szigorúan vesszük, az előbb említettek is mind fasiszták és antiszemiták!
    Gasparovic amellett, hogy nem tud mit kezdeni a szlovák „történelemmel”, még fogalomzavarban is szenved ami a fasiszta kifejezést illeti.

  • Göllner András

    Jelszi

    Jogos a figyelmeztetése. Esterházy János nem Wass Albert. Többek közt ellen állt a kilakoltatásoknak, a zsidók deportálásának. Ahogy azt köznyelven mondják, vér volt a pucájában. Olyan távol állt a nyilasoktól mint Makó Jeruzsálemtől. Ellentétben Kövér Lászlóval, Esterházy kiegyenesítette a gerincét amikor kellett. Volt tartása. Nem mindenben támogatható, de óriási igazságtalanság őt lefasisztázni, vagy háborús bűnösnek nevezni.

  • CA nem a legjobb helyekről szerzi az értesüléseit, és az értékelése is meglehetősen vonalas, egyoldalu.
    Kövér L. a kommunizmusban nőtt föl, s nem negatívuma, hanem kifejezetten erénye, h ennek ellenére saját fejjel képes volt korán felismerni, a kommunizmus által okozottóriási károkat, mind a matériában, mind a fejekben. Ez a reformkummunistáknak, sem az SZDSZ-nek nem sikerült -lózungjai ellenére.
    Esreházy J minősítésével egyszerűen átvette a hivatalos szlovák politikai irányt, ami szomorú, emrt legalább mgé kelett volna néznie…
    Amellett KL elég fajsúlyos politikus, h markáns kiállása ellenére kellő tisztelettel fogadják, h ezt Szederkényi supportálja, az a világ leg természetesebb dolga.
    Természetesen a lemaradt libero kövület ilyenkor prüszköl, nem baj.
    (Adria, kellemes vitorlázó szél, jó idő és hangulat)

  • Göllner András

    Enterprise

    Ha Gorbachov nem húzza ki a széket a Kádár feneke alól, a Kövér Laci és a Viktor is ugyan olyan szépen szolgáltak volna, mint a többi Fidesznyik – Martonyi, Pozsgay, Pintér. Töröcskei, Szűrös, Boros, Bencsik, Kerényi, had ne soroljam. A KISZ éléről szépen feltornázták volna magukat a Politikai Bizottságba. A hagyományos komcsi létrán kezdtek el mászni felfelé a fiúk, csak közbejött egy rendszerváltás amit nem nekik hanem az oroszoknak köszönhetünk. Szélkakasként pörögtek az ifjak, először a liberalizmus felé, az egyházzal szemben. Emlékszik hogyan csuhajkázta le Antallékat Kövér László a parlamentben? A Fidesz, az új parlament megnyitásakor, 1990-ben, Kövérrel az élen, le akarta venni a Szent Koronát az új címerről. Mint tudjuk, Antallék kitartottak és mégis koronás címer lett. Ezen a fideszfiúk annyra besértődtek, hogy ülve hallgatták végig a Himnusz közös eléneklését a Parlamentben. Amikor kisült számukra, hogy a Bal-Liberális oldal már foglalt, előjöttek ezzel a maszlaggal amivel Önt is szépen be-etették. Ami CA értesüléseinek, értékeléseinek minősítését illeti – szerintem saját magatartását kellene szemügyre venni ott a lágy adriai szelek s hullámok közepette.

  • Bizonyígyvanez Encsörke , a tények kínos dolgok.
    Dehát lehet próbálkozni a megmásításukkal , a fenntnevezetteknek van már benne gyakorlatuk előző párt-életükből.
    Nem probléma egy kis alakítás a történelmen.
    ( Persze a magadfajta „prüszköl” a valós tények ellen , dehát ez a dolgotok. Követni kell az ” apparátus ” irányelveit igaz ?)

  • Göllner Bandi:
    Azért kicsit vitáznék Veled Nagy Imréről.
    Szerintem ő sohasem volt komcsi.
    Ő kommunista volt. ÉS az is maradt haláláig.

  • Göllner András

    Geyza fiú

    Az Imi kommunista volt, lehet hogy az is maradt a haláláig. De egy időben lelkesen szolgálta a kommunizmus Bolshevista hamisítóit. Tudod, azokat, akik a szeretet, a béke és összefogás nevében, a munkásosztály mellett szinlelt elkötelezettségükkel, írtották a munkást, a parasztot és mindazokat akik másként látták a valóságot. 1953-ban az Imre visszabilent igazi kommunistának, kiábrándult annak bolshevista változatából. 1955-ben megírta a könyvét. Megelágelte a Rákosi Matyit és társait. 1956-ban felvállalta a szembefordulást az átverőkkel, és 57-ben megmutatta, hogy gerince van.

  • Göllner András
    2015 augusztus 23
    9:48 de.

    Kádárt, s a többi kommunista vezetőt Ronald Reagan s az angol miniszterelnöknő együttes tevékenysége billentette ki a helyéről. Gorbacsov annyit tett, hogy atotális bedőléstől mentette meg a Szovjetuniót vagy egy sztalini típusú diktatúra visszatérésétől.
    Ez volt egyébként az USA utolsó, ideológiai alapon végzett megmozdulása (pozitív), ehhez olyan ember kellett (RR és MT)aki ideológiai alapon politizált (Szovjetunió, a gonosz birodalma… amiben teljesen igaza is volt), nem úgy mint a maiak, akiket a nagytőke rángat dróton.
    Attól, h fidesznyiknek nevezi őket, mégiscsak csináltak valamit kormányzásuk alatt, ellentétben a maszop-szadesz rablóbandával.
    Erős tévdedésben van, nem széket keresett magának a FIDESZ a parlamentben, hanem ideológiailag, erkölcsileg felnőtt a feladathoz, képes volt megújulni fejben (ez elmaradt a kommunista / ÁVÓS gyökerű MSZP/SZDSZ
    csapatnál…)
    Orbán megértette (Kövérrel) együtt, hogy az szdsz vezérelte MSZP rossz irányba, nem a magyar érdekeknek megfelelően mozgatja az országot, még a választási egyezséget betartotta velük (Ein Mann ein Wort…), vállalva 7%-ot, leválasztotta magukat róla, s mélypontról építette fel a pártot.
    Helyesen gondolkodott, az eredmény is meg volt, most is.
    Ha valaki nemzeti érdekek mentén politizál, reménytelennek tűnő helyzetből is előre tud lépni – ezt csinálta Horthy, Bethlen Trianon után.
    NI kommunista, padláslesöprő miniszter, véletlenül sodródott 56-ba, nem irányította az eseményeket („…csapataink hadban állnak” – sosem adot parancsot az ellenállásra), az különbözteti meg, h több gerince volt, mint a többi kommunistának.

  • ideológiailag, erkölcsileg felnőtt a feladathoz, képes volt megújulni fejben (ez elmaradt a kommunista / ÁVÓS gyökerű MSZP/SZDSZ
    csapatnál…) 😛 😛 😛 ez a hét vicce!
    ennek az enterprisenak rendesen átmosták az agyát 😀

  • enterprise

    2015 augusztus 26
    5:03 du.
    Szívemből beszélt!

  • szegény enterprise…

  • na most akkor, mi van? Nincs rajta a meghívottak listáján, de szószékre állhat?
    http://nepszava.hu/cikk/1068205

  • Göllner András

    Enterprise:

    Tudja mit csinált az ön imádott Kövér Lacija és Viktorja? Elkúrták egy-két generáció életét. Több mint 600,000 magyar embert távozásra késztettek, és szétlopták az EU által folyósított fejlesztési pénzeket – erre mondják azt hogy Magyarország jobban teljesít. A mai fiatalság majd kétharmada, saját bevallása szerint úgy elhúzna a Fidesz paradicsomából mint az egér a macska elől. A lerobbant, mindenükből kifosztott szíriai, afgán menekültek egy órát sem vesztegelnének Magyarországon ha tehetnék. Az ön fideszes haverjai, Gyurcsánnyal ellentéttben egy maffia-államot hoztak létre, az országot nemcsak a javaiból hanem a becsületéből is kiforgatták. 2010-ig tekintélye volt hazánknak a nagyvilágban. Ma már azt is elherdálták az ön fenegyerekei. Rendbe rakni azt a pusztítást amit végeztek évtizedekbe fog telni. Bizonyára, talpnyalással ön többre fogja vinni, ez kell az ön vezérének, meg az olyan begyepesedett, kótyagos külhoni magyaroknak, mint a Figyelő, aki 10,000 km távolságból, társaival együtt még egy két évtizedik megfizettetné hazai honfitársainkkal a népünk vérét szívó élősködők gaztetteit.

  • Na persze, a magas méltóságok részvételét az egyházi rendezvényeken nem szokás írásban közölni, hiszen azt az egyház kézbesítő (titkos) hálózata szóban teljesíti, illetve az ilyen óhajokat tárgyalásokon tisztázzák egymás közt az egyházi és a világi (állami) körök.
    Minek is árulnák hát el előre a nyilvánosságnak az ilyen poén-számba menő propaganda eseményt… Legfeljebb kiszivárogtatás útján juttatják a résztvevő köznép tudomására a várható „szenzációt” – mert az ilyen fontos ceremóniát azért mégse tarthatnák meg egy hiányos, foghíjas nézőtér előtt.