A menekült is csak ember (állítólag)…

2015 augusztus 30 2:20 de.16 hozzászólás

Vegyes érzelmek dúlnak bennem, s hirtelen eldönteni nem tudom, hogy sírjak-e, vagy nevessek. Egyre több, un. migránsokról szóló „mém” terjeng a neten. Mémek és hisztériakeltés. Ez jellemzi ma a magyar közéletet. A mélymagyarság  a hadsereg bevetését követeli, a kormányoldalhoz köthető lap, a Demokrata egyik vezérpublicistája pedig a minap még a volt magyar miniszterelnök, Boross Péter rasszista szavain is túltett, s ő a nevéhez híven „farkasként” éles lőfegyverrel fogadná a migránsokat. Ez lenne hát a híres, keresztény nemzeti magyar vendégszeretet?

A migránsok viszont megállíthatatlanul csak jönnek és jönnek. Nem riasztja őket vissza a magyarok ellenszenves fogadtatása, sem az útjukat álló éles pengekerítés. De nem érdekli őket különösebben az sem, hogy közülük a kalandos útjuk során hányan fognak majd az életükkel fizetni a szabadságukért. Mindenre elszántak, és jól tudják, amiről egyeseknek közülünk fogalma sincs, hogy a láncaikon kívül mást már nem veszíthetnek, tehát ők csak nyerhetnek.

A migránsok elleni küzdelemben mi magyarok viszont vesztésre állunk. Ennek egyik oka, hogy  a kormányunk, időt, energiát, s pénzt sem kímélve, ha a fene fenét eszik is, de csak azért is megvalósítjuk alapon, éles pengés drótot húzatott fel Magyarország déli határának szakaszán. Elriasztásukra határvadász-tanoncokat is kivezényeltek oda, ám mindhiába: a miniszterelnök urunk Európa megvédésére tett nemes küldetésének kísérlete fényes győzelem helyett csak rendre csúnya kudarcot vall. Sőt, lassan már oda a becsületünk is.

Az Orbán-kormány migránsokat megfékező intézkedéseit illetően ugyanis egyre többen látnak át a szitán, s ítélik el Magyarországot. A Guardian brit lap is könyörtelenül rátapintott a lényegre. Szerintük a magyarok határzára csak egy értelmetlen PR-fogás, s valójában, idézem a cikk íróját: „a kerítés inkább mentális torlaszt jelent, mint fizikai akadályt”. De megszólalt a német kancellár, Angela Merkel is, akit noha kifütyültek ugyan, mégis következetesen kiállt az elvei mellett.  Szerinte, idézem, „szégyenteljesek a menekültek elleni tiltakozások, és erőszakos cselekedetek”, majd kijelentette: „nem tűröm el a menekültek elleni gyűlöletet”!

Angela Merkel nem csak politikus, hanem érzőlelkű ember is. Ember, aki tanult a történelmi múltból, és most politikusként tanítani kényszerül bennünket. Ő, az egykori NDK polgáraként ugyanis még nem felejtette el, hogy a hatalmasok bármekkora falat is húzzanak fel a szabadságot jelentő demokrácia elé, s akárhogy őrizzék azt, mégis lesznek olyan elnyomott, ám szabadságra vágyó emberek, akik az életük kockáztatása árán is, de megkísérlik, hogy átjuthassanak a sötétségből a napos oldalra.

A németek tehát már nem csak a GDP-ben vernek ránk, hanem emberségben is.

Úgy tűnik, a német kancellár szavai némiképp valamelyest azért csak-csak hatottak a magyarokra, mert az eset után a magyar fist-lady, Lévai Anikó asszony rögvest meglátogatott egy magyar  menekülttábort.  Bár a magyar médiának állítólag felsőbb utasításra ugyan szigorúan tiltva van, hogy a menekültekről szóló riportfilmjeikben gyermekeket mutogassanak, ő mégis velük fotózkodott. Vagy ez csak amolyan anyai szeretetként álcázott cinizmus volt a részéről, netán egyfajta PR-fogás, amit a férje utasítására vitt véghez? Ez a verzió sajnos szintén elképzelhető.

A pengekerítés nem megoldás a probléma kezelésére, az ugyanis egyértelműen az embercsempészek malmára hajtja a vizet. Vajon hány hazájából menekülni kényszerülő embernek kell még meghalnia ahhoz, hogy a miniszterelnök úr végre ráeszméljen arra, ha tudatosan útját állja az embertömegnek, azzal csak azt éri el, hogy ártatlan emberek halála fog száradni a lelkén?

Ezek az emberek tömegesen menekülnek el a hazájukból, és annak bizony nyomós oka van.

A Magyarországon át Európa felé tartó embertömeg nagyrészt Szíriából és Afganisztánból, kisebb részben pedig Észak-Afrikából érkezik.  Szíriában 2011 márciusa óta zajlanak véres harcok, mert a lakosság egy része fellázadt az akkor már 11 éve hatalmon lévő Bassár el-Aszad diktatúrája ellen. Kialakultak a különböző és már egymással is harcban álló csoportok. Szíriában az Al-Kaida, illetve a síita Hezbollah mellett 2014-ben létrejött az Iszlám Állam nevű terrorista szervezet, akik pár hónap alatt elfoglalták a velük szomszédos és szintén polgárháborús Irakot.  Az Iszlám Állam birtokba vette a területére eső olajkutakat, majd önálló olajkereskedelembe kezdve, óriási bevételeket realizálva fejlesztette hadseregét. Az Iszlám Állam a világ legerősebb terrorszervezetévé nőtte ki magát, akinek mára gyakorlatilag olyan ellenfele sincs, amely képes lenne megfékezni.  A szélsőséges iszlamisták szunnita fegyveresei kegyetlen módon gyilkolják le az útjukba kerülő más vallású embereket: keresztényeket, síitákat, jazidiakat, koptokat, de nem kímélik az országuk helyzetét bemutató külföldi újságírókat sem. Hogy elrettentsék a világot, a kivégzéseikről felvételeket készítenek. Számtalan módját alkalmazzák az öldöklésnek. A lefejezéstől az élve temetésig, de a repertoárjuk része a keresztre feszítés, a megkövezés, és a sortüzekkel végzett kivégzés is. Az Iszlám Állam fegyveresei bármikor bárkit megölhetnek. Ehhez vegyük még hozzá az iszlám fundamentalizmust, akik hívei a saria középkori szokásait és előírásait követelik meg. Az iszlámot elhanyagolókat agyonlövik, a homoszexuálisokat lefejezik, a hűtlenséggel vádolt nőket pedig halálra kövezik. Mindezt rituálisan, a falu lakossága előtt. A fociért rajongó Orbán Viktor miniszterelnök urunk figyelmébe ajánlom, hogy a sariához nem méltó a focimeccsnézés sem. Volt rá példa, hogy az Iszlám Állam 13 focimeccset néző tinit géppuskázott le, mert otthonukban az Ázsia-kupa egyik mérkőzését néztek a televízióban.

Ilyen borzalmak után lehet még csodálkozni azon, hogy akik normális életre vágynak, útra kelnek? Ezek az emberek mindenre elszántak. Az életükért küzdenek, és a híres magyar pengekerítés számukra egyáltalán nem egy leküzdhetetlen akadály. Ha pedig népszerűséghajhászás okán őket is a hazájukban embereket öldöklő fanatizált terroristákhoz hasonlítják, az szerintem rájuk nézve a legnagyobb sértés, amit egy ország vezetése és politikai elitje elkövethet ellenük. Erre legfeljebb csak az öregkori szenilitás adhat az illető számára mentséget, vagy még az sem.

Le kell szögezzem, hogy szerintem nem csak mi, magyarok, de egyelőre még az egész világ is tehetetlen az un. migránsok elleni probléma okainak orvoslását illetően. Alaposan fel van adva a lecke. Egyáltalán van megoldás erre a súlyos, Európát is érintő problémára?

Véleményem szerint lenne, sőt, biztosra veszem, hogy van megoldás, csak arról a világ nagyhatalmainak vezetői egyelőre még hallgatnak. Hallgatnak, jóllehet a kérdést sokáig elodázni már nem lehet. Előbb utóbb össze kell ülnie a világ vezetőinek, és meg kell hozniuk egy olyan döntést, amely az Iszlám Állam terrorszervezet teljes felszámolását tűzi ki céljául. Volt már erre példa a történelem során, amikor a világ nagyhatalmai közösen összefogtak egymással, hogy legyőzzék a világuralomra törő, ártatlan emberek millióit legyilkoló náci terrort. Akkor is egy eszme ellen szálltak síkra, és most sem lenne ez másként az iszlám szélsőséges fundamentalizmus totális felszámolása esetén. Mielőbb tárgyalóasztalhoz kell tehát szólítani a világ vezetőit, s mint anno a második világháború alatt tette azt Roosevelt és Sztálin, most is ugyanúgy fej-fej mellett kell harcoljon Barack Obama és Vladimír Putyin.

Egységben az erő! Javaslom, hogy hívják meg a döntéshozó tárgyalásokra a magyarok miniszterelnökét, Orbán Viktort is. Hívják meg őt, hogy a történelem során egyszer már végre Magyarország is egy jó ügyért harcolhasson.

Mint azt az írásom elején jeleztem, a migránsügy kapcsán bennem is vegyes érzelmek dúlnak, s nem tudom eldönteni, sírjak-e, vagy nevessek.  Egy biztos: amit most a magyar kormány a migránsok ellen művel, arra szalonképes szavakat csak nehezen lehet találni.

A mellékelt videó gyomrot felkavaró obszcén nyelvezete miatt, annak megtekintése hányingercsökkentő tabletta bevétele után javallott, továbbá erős idegzetű felnőttek részére és csak saját felelősségre ajánlott!  Ez lenne hát az átlagos magyar értelmi nívó? No comment!

16 hozzászólás

  • Nem, Géza barátom, nem ez az átlagos magyar értelmi nívó. Ez csak a kormányzati gyűlöletkampánytól meghülyített, húgyagyú pór nívója.

  • Kedves István Barátom!
    Én már csak reménykedni tudok. Reménykedni abban, hogy Neked van igazad, és ez nem az átlagos magyar értelmi nívó.
    Hála Orbán Viktor kormánya napi szinten alkalmazott agymosó tevékenységének, egyelőre még sajnos ők vannak többségben.

  • Bogdán Géza: Orbanisztánban a kisebbség uralmát hívják demokráciának.

  • hogy ne fárasszuk rákereséssel az olvasókat:

    „Tegnap a kormány benyújtotta a törvényjavaslatokat az országgyűlés rendkívüli, szept. 3-4-i ülésére. Még nem tértem magamhoz. A menekültkérdésben gyakorlatilag statáriális állapotokat vezetnek be. A kormány el fogja rendelni az ún.”tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet”..Módosítják a rendőrségi törvényt. Eddig a rendőr a lakásodba nem léphetett be hatósági engedély vagy önkéntes bebocsátás nélkül. Most bármikor enélkül is rádtörheti az ajtót, ha feltételezi, hogy odabent „Magyarország területén jogellenesen tartózkodó személy”, vagyis engedély nélküli menekült van. A rendőrség az elrendelt válsághelyzetben a járványveszélyre hivatkozva bármely területet vagy épületet lezárhat ill. kiüríttethet. (Gondolom, ez a Köztársaság tér kiürítését készíti elő, baráti ajándékként Kocsis Máténak.) A kormány a menekültüggyel összefüggésben (pl. tábor létesítésére) minden építési és környezetvédelmi előírást és eljárást mellőzhet, önkormányzati tulajdont rekvirálhat.
    Aki átlépi a határzár-kerítést, arra kiutasítás és 3 évig terjedő börtön vár. Utóbbit fel lehet függeszteni, (annyi hely nincs), de ha még egyszer megpróbál visszajönni, le kell ülnie. Ha mindezt „tömegzavargás” keretében, vagyis csoportban követik el, hiába nem rongálnak meg semnit, a börtön 1-5 év. Aki magyar állampolgár ehhez segítséget nyújt, (nem pénzért, tehát nem embercsempészként) szintén 1-5 évet kap. (Ha pénzért, 2-8 évet.) Ha közben az a rohadt, kegytárgyként kezelt kerítés megrongálódik, a büntetés a migránsnak 1-5 év, segítőnek 2-8 év (!).(Kár, hogy nincs halálbüntetés.. Egyelőre.)
    De aki szerencsétlen legálisan, a hivatalos határátlépő állomásokon jelentkezik menekültként, az se jár sokkal jobban. Számukra a határon olyan tranzitzónát létesítenek, ahonnan nem jöhetnek ki. Onnan kell beadniuk egy kérelmet, ami még nem a menekültstátus elnyerésére vonatkozik, csak arra, hogy egyáltalán nekivághatnak-e a folyamatnak. Ez az „elfogadhatósági” kérelem, amit lehetőleg azonnal, de legkésőbb 8 napon belül elbírálnak. Ennyi idő alatt tolmácsot is alig lehet szerezni, de minek is – tömegesen „elfogadhatatlannak” ítélik majd, hiszen Szerbiát „biztonságos országnak” nyilvánítottuk, onnan nem lehet menekülni. Ha ez történik, akkor van mód felülvizsgálati kérelemre a bírósághoz, de a bíróság sem engedhet be senkit, csak új eljárásra kötelezheti a menekültügyi hatóságot. A bíróság a helyszínen, a határnál hallgatja meg a kérelmezőt, de ezt -ez a kedvencem!- telefonon is megteheti.. A döntésről a kérelmező úgy értesül, hogy azt 15 napig kifüggesztik a tranzit zónában.
    Nyilván magyarul, ahogy eddig is magyar útbaigazító papírokat kaptak.
    Na és hogy a FIDESZ frakció se maradjon ki az örömből, közülük a jobbak beadhattak egy határozati javaslatot „Üzenet az EU vezetőinek” címmel: „”A kialakult helyzetért az EU-t terheli a felelősség… Nem engedhetjük meg, hogy illegális bevándorlók veszélyeztessék a magyar emberek munkahelyét… Felszólítjuk az EU vezetőit, hogy térjenek vissza a józan ész útjára.”
    Megjegyeztem az aláírók nevét. Nem fogom, nem is tudom elfelejteni. Többek között Rogán, Harrach, dr. Gulyás, Tuzson Bence, Németh Szilárd..Ki vagyok iratkozva belőlük. Lendvai Ildikó.”

    Mondjuk, én nem kiiratkoznék belőlük, hanem egy állott vizes mosogató rongy használatával – hogy ezért nyomot ne hagyjon – bucira verném a fejüket, de csak azért, hogy ne lehessen őket baromarcúnak nevezni! Tényleg ekkora barmok ülnek a parlamentben?
    ráadásul megint ez a fogalmi nonszensz: illegális bevándorló nem létezik, seggfejek!

  • Tolerancia bajnokai!Kanadaiak!
    Miért is kell hozzátok vízum?
    Ti még a legálisan beutazókat is vegzáljátok!

  • Íme megint itt van egy szépen megírt birodalmi propaganda szennymű.
    A szikár egyszerű igazság (ez jópár körülmény elemből egyértelműen meglátható) az, h a menekült áradat csupán a propaganda valóságban létezik. Hogy nincs több migráns, mint az elmúlt két évtizedben volt.
    A tömeg LÁTSZATOT erős média kampánnyal és SZÍNÉSZEK alkalmazásával gerjesztik. Mégpedig, országok fölötti akcióval.
    Életveszély előli menekülés erős feszültség exkaláció, idején a háború kitörése előtt és a háború elején van. Jelenleg minden forrásként megjelölt területen konszolidációs folyamat van.
    A jóléti migráció is irracionális. Korábban intézményesítetten importálták a külföldi munkaerőt. És már mintegy két évtizede kirakták a megtelt táblát. Oly annyira, h az új EU belépők lehetőségeit is korlátozták. Ezt ott is tudják, ahonnan a mostani megélhetési migrációt származtatják.
    Az akció célját az egyik előttem szóló már leírta. Az USA típusú RENDŐRTERROR államiság megvalósításának propaganda előkészítését csinálják.

  • A videón látható emberhez hasonló arcberendezésű baloldalit én is tudok, ugyanilyen alpári és antitoleráns. Ezek mind ilyenek?

  • charlie: ez a seggfej oldalfüggetlenül egy primitiv barom.

  • Nagy Gyula: aha. Birodalmi szennymű. Ráadásul egy valszeg maga által is másodrendű állampolgárnak tartott cigány embertől.
    Mondja, magától süllyedt le erre a szintre, vagy előtte búvárleckéket vett?

  • Tibor

    2015 augusztus 30
    4:56 de.
    Úgy gondolom, minden országba kell vizum, nem csak Kanadába.
    Ha emigráns is, de kanadai állampolgár akkor nincs rá szüksége.
    T.i. majdnem mindenki emigráns ebben az országban.

  • Nagyon jó írás, Géza. Higgadt, korrekt, akárki akármit mond. Bár többen gondolkodnának ilyen normálisan. A legnagyobb hazugság az, hogy sokak szerint a menekülteket küldik. Fenéket, menekülnek mert mindenüket elvesztették. A menekültek fele nem is Európa felé megy, hanem pl. Jemenbe. Szaúd-Arábiába azért nem mennek, mert az szunnita és vahabita ország, pont tőlük menekülnek. Akik pedig a nőket és a gyerekeket hiányolják, pedig vannak azok is szép számmal, azoknak tudniuk kell, hogy ott nyomorognak Görög- és Törökországban. Ennyire nehéz lenne őket embernek tekinteni? Emberi életekről van szó, nem valami felesleges ócskaságról. Hány szíriainak kell még értelmetlenül meghalnia? Mi lesz velük télen?

  • Kedves Tamás!

    Számomra az a legnagyobb megtiszteltetés, amikor egy írásomról olyan nagyszerű blogger mond jó véleményt, mint amilyen Te is vagy! Köszönöm az elismerést!

    Sajnos, ez az eredménye a kormányunk folyamatos gyűlöletkeltésének. Sok magyar embernek halványlila gőze nincs arról, hogy ezek az emberek valójában miért és mi elől menekülnek a hazájukból. Egyesekben, tisztelet a kivételnek, csak a gyűlölet van irántuk, s ezt a tényt a mellékelt videó is alátámasztja. Ez lenne a magyar ember?
    Mit fognak rólunk mondani, és fognak-e bennünket egyáltalán tisztelni a világban, ha megtudják, hogy a németeknek különvonatokat kellett indítania a magyar fővárosba, hogy onnan szó szerint, kimenekítse a szíriai menekülteket?
    http://hvg.hu/itthon/20150831_Kulonvonatokkal_mentik_ki_a_szireket_a_ne

  • Jelenleg is megszállt, imperált országban élünk.
    Az imperátoraink viselt dolgai az imperátorainkat minősítik.
    A Kárpátmedence népe (átlagban) még a jelenlegi durván lerontott mentalitásunkkal is a néphagyományaink szerint, jelenleg is kiemelkedően a leg élet tisztelőbb, legtoleránsabb, legsegítőkészebb nép.
    Komoly alapja, oka van annak, h Hazánkban mindenki emelt fővel viselheti a kettős etnikai és magyar identitását.
    Ugyanez az alapja annak, h minden aljas erőlködéssel sem sikerült belháborúba vinni bennünket.
    A menekült kérdésről pedig annyit, h legfelsőbb impériumi vezérkari (államok szintje feletti) tervezésben, szervezéssel nagyon nemtelen játékot játszanak az alattvalók bőrére.

  • Kedves Géza, a különvonatokról szóló hír hoax, per pill. nem küldenek ide semmiféle különvonatot a németek.
    http://index.hu/belfold/2015/08/31/menekultek_bevandorlok_krizis_percrol_percre/
    A helyzet – valószínűleg – az, hogy Merkel mordult egyet Viktorunk felé, így a rendőrök SOVÁNY-MALAC VÁGTÁBAN húztak el a Keletiből reggel 6 után, így minden nyomorult ember felszuszakolta magát a nap folyamán nyugatra induló vonatokra, egészen Hegyeshalomig, ahol az osztrákok kezdték legyűjteni a papírok, vízum és vonatjegy nélkül próbálkozókat. És bármennyire vacakul hangzik, ennek így kell történnie, különben olyan anarchia lesz, hogy attól kódulunk’ mindannyian.

  • Kedves Vadúr!

    Igen, a linkre kattintva a HVG cikke most már valóban egy hoax. Mentségemre szóljon, mert ugye én sem akarok rémhíreket terjeszteni, szóval, amikor én azzal az írással találkoztam, a tartalma is még egészen más volt. Azóta változtattak azon, a címét viszont meghagyták változatlan formában.

    Maximálisan osztom a véleményed. Egyetértek. Szerintem is ez történhetett.