Én NAIV!

2015 szeptember 8 6:29 de.7 hozzászólás

Futottam egy kört, átnéztem sajtókat,híreket Orbán Viktor tegnapi gusztustalan és elfogadhatatlan kijelentése kapcsán, amellyel a cigányságot feláldozható prédává teszi. Bízva abban, hogy egy miniszterelnök nyílt náci-szintű uszítása egy esetleges etnikai törésre, üldöztetésre minden józanul gondolkodó sajtót, politikai pártokat megbotránkoztat.

Ezidáig, nagyjából 24 óra elteltével mindössze két magyar nyelvű külföldi érdekeltségű sajtót és egy magyarországit érintett meg, vállalt emberi kötelességből szolidaritást a hazai cigányság felé.( Amerikai Népszava- Laszlo Bartus, Kanadai Magyar Hírlap Ille István, jó magam, és nem utolsó sorban idehaza 168-óra Online).
KÖSZÖNJÜK !

Politikai pártok közül egyes-egyedül Fodor Gábor MLP (Magyar Liberális Párt) adott ki közleményt, melyben leírja:
” Magyar Liberális Párt szerint a magyar cigányság jelene és jövője nem összevethető a túrós csusza szeretetének kérdésével. Felszólítjuk a magyar miniszterelnököt, hogy kövesse meg a magyar cigányságot a ma elhangzott nyilatkozata után! ..(.). A menekültekkel szemben folytatott hecckampány után semmi szükség arra, hogy hazánk történelmi kisebbségeivel szemben is hadjáratot indítson.”
KÖSZÖNJÜK !

Megdöbbentő, hogy eltelt 24 -óra és szinte senki sem emelte fel hangját értünk, cigányokért.
De mi van velünk?

Itt, a közösségi portálon egymást nácizva rugdossuk.  Ahány vélemény, annyi ellenségkép, persze egymással szemben.
Majd jönnek a végső mentséggel:  az „Úr ” „Isten ” megoldja. Sosem szerettem vitázni,sem pöffeszkedni, én közel húsz éve mást sem csináltam, mint a keresztény Istent kerestem. Voltam minden felekezetnél, tanultam évekig hittudományt főiskolákon, stb.. Rátérve a hívő romákra, eszem ágában sincs Istent tagadni és őket támadni, de viselkedésük nagyon hasonlít a nácik idején történtekre, mikor sok Jehova Tanúja  úgy vélte, hogy elkövetkezett a végidő, Isten megmenti őket, és önként mentek a haláltábora. Persze, Isten sem tudta életüket megmenteni, így több ezer áldozat lett. Majd itt vannak a pünkösdi és más felekezetű romák, kik szerint Isten majd megoldja. Ők buzgó hitüktől vakká vált panteisták, közben ezzel takarva restségüket,mint főbűnt. Elfelejtették a „segíts magadon, Isten is megsegít”-et. Katolikus hithű romákról meg szót sem érdemes említeni, Erdő Péter hallgatag szellemei.

Mit várunk,  egy újabb Porrajimost ? Igen, ismétlődhet, mert mások akarják, mi pedig nem tanultunk belőle.
Kire várunk, farkas-hegedűs kápóinkra?
Magunkra maradtunk !

Tudjátok, egyre többen támadják a „cionista államnak” nevezett Izraelt, mert ezt teszi meg azt. Ők tanultak Holokausztjukból és jogosan védik önmagukat bárkik, bárhogy, bármilyen igével zászlajukon  támadják őket.

Mi tanultunk múltunkból?
Amikor annak idején (2005-2007 ) a Jobbik náci terrorszervezete erősödött és alakított gárdákat meg seregeket..” önvédelmi alakulatokat „stb, ha mi akkor, cigányok,  vagyunk olyan tökösek, mint ők és mi is illegálisan masírozunk önvédelmi csoportokban, nem törődve törvényekkel, talán nem lett volna Csorba Robika és más náci gyilkosságok cigány áldozata.(és itt szigorúan kikérem magamnak, itt nem tettlegességre szítok).
Most lehet engem támadni, köpködni, „mit képzel ez”-ezni !

Nem vagyok megmondó, de még okoskodó sem. Csak EMBER vagyok. Igaz, cigány, de mégis EMBER.

Balogh József Lino

7 hozzászólás

  • csak, hogy nézzünk egy kicsit a kulisszák mögé:

  • Ugy erzem nem vagyok felhatalmazva senki
    eletebe beleszolni- plane- tanacsot adni.
    Megis, mar regen kerdezem –
    mivel letezik cigany ertelmiseg- miert nem
    szervezodnek?
    Legalabb is-onvedelemre.
    Igen, lattam hogy- minden problemank ellenere-
    Izraelre-mint peldara tekintenek.
    Egyszer egy postban egy cigany ezt igy
    fejezte ki:”Aldott aki teged ald,atkozott
    aki teged atkoz” {4.Moz.24.9}
    Hol kesik a cigany Herzl?

  • Mit lehet erre mondani?
    .
    EMBER-ként, nem-cigány EMBER-ként, máig szégyellem, magyarjaink, mély-magyarjaink, (agyilag-) gyökér magyar-jaink, milyen gyorsan elfelejtették a „Ne féljetek magyarok, itt vannak a cigányok!” legendássá vált „csatakiáltást”, amikor a 40-50 fős Hidegvölgyből érkezett magyar nemzetiségű marosvásárhelyi cigány állt ki egyedül mellettük és segítette őket nagy szorultságukba.
    .
    Helyettük is, magyarjaink, mély-magyarjaink, (agyilag-) gyökér magyarjaink helyett is szégyellem magam.

  • A többiek nem csak egy mondatot hallottak, a következőt is! A túróscsusza pedig, ha jól készítik el, fenséges étel! 🙂

  • Illegális?…
    Mi értelme van itt legalitással foglalkozni, mikor az egész rendszer a jogelvek tagadására épül?
    A bíboros érsek hivatkozik legalitásra, mikor nem akar segíteni a menekülteknek. (Pedig az Egyházat aligha meri embercsempészettel vádolni az óriástetű.)
    Attól fogva, hogy eltörölték az Alkotmányt, tulajdont rabolnak, visszamenőlegesen „törvénykeznek”, gyakorlatilag rendeletekkel irányítanak, mindenkinek kötelessége lenne szervezkedni és fegyverkezni.
    A cigányok szervezkedéséhez csak azt fűzném hozzá, hogy ne „a magyarok” ellen, hanem a Magyar Köztársaság mellett, saját és mások biztonságának és jogainak védelmében tegyék.

  • Izraeli !

    A zsidóknak volt és van az identitásukat megalapozó, ősi 3-5-ezer éves vallása, míg a cigányság nem rendelkezik ilyen, a lelket is erősítő kötőanyaggal. Sajnos, a már vagy 600 éve ugyancsak itt, ezen a földön honos népréteg viszont még ma is csak keresi a helyét a társadalomban, amely finoman szólva is, nem mutat túlzott affinitást erre a törekvésükre, sőt sokan a legszívesebben még a vallásukból is kitaszítanák a cigányságot.

  • lelszi: feltételezem, erre a mondatra gondol:
    „Magyarország nem kéri, hogy osszuk szét Európában a hazai cigányságot.”
    Tehát, ha jól értem, vannak a magyarok, meg a cigányok, és míg mi itt élünk, addig a magyarországi cigányság csak úgy itt él velünk, röpke 600 éve. Ez pedig nem azért történik, mert évszázadok óta születnek Magyarországon cigányok, akik magyar állampolgárok, akik jó része magyarnak is vallja magát, akik katonák voltak a magyar hadseregben, a nagy háborúkban, akik közül lakosságarányosan többen vettek részt, többen haltak meg és többet végeztek ki az 56-os forradalomban, mint nem cigány honfitársaink, akik azzal indultak ’56-ban a forradalomba, hogy hallották, „aki magyar, velünk tart”, és mivel ők magyarnak tartották magukat, velük tartottak. Nem, ennek az idiótának, aki a magyar miniszterelnök, az a véleménye, ez nem ezért történik, hanem mert valaki eldöntötte. Nyilván valami felsőbb hatalom és nem mi, magyarok.
    Nomeg, Orbán oly nagylelkű, hogy nem kéri az itt született, velünk élő cigányság szétosztását.
    Micsoda nagylelkűség! az ember szeme könnybe lábad!
    Lélfai, gratulálok. Ezzel – a Kárpát-medence Führeréhez hasonlóan – maga is csatlakozott a rsszisták közé.
    Csak azt nem értem, miért várt ezzel ilyen sokáig?