Egy ultra, kamerával

2015 szeptember 9 7:34 de.36 hozzászólás

Most, például, nagyon szeretném azt hinni, hogy a 444 által közölt összeállításban csupa népmesei elem legyenek a felvételek, és a következmény is. A következmény is. Függetlenül attól, hogy a rossz látszólag elnyerte méltó kirúgását a megörökített felrúgását követően.

Mármint azt a felrúgást követően, amit nem az illető kapott, hanem amit kiosztott. A 444.hu által közölt videók egyike alapján ugyanis egy magyar operatőrnő egy laza mozdulattal felgáncsolt egy gyermekkel futó férfit. Nem sokkal később aztán előkerült a röszkei események egy másik felvétele, amelyen azt a pillanatot kapták el, amikor ugyanez a kamerahurcoló egy kislányt rúg fel. A felvételeket bemutató közlemény szövege alapján a gyűlölet-kampány TV-snek álcázott végrehajtója Jobbik-közeli N1-nél dolgozik. Amit igazolni látszik, hogy az említett TV-ben bemutatták a svédtornától mentesített felvételeit a tudósításban László Petra említett menekültvadásznak. Akinek a specialitása a jelek szerint a kiskorúak lábbal való közvetlen, illetve közvetett veszélyeztetése. A teljesebb képhez az is hozzá tartozik, amit több portál is jelez, de az említett TV-csatorna honlapján is elolvashatunk.

Az N1TV villámsebesen kivágta az operatőrt. S ezzel az ügy, látszólag, a lovagiasság szabályai szerint elintézettnek is látszik. Béke a hölgy médiamunkásságának poraira. Már akkor, ha feltételezzük azt, hogy hazánkban valamennyire is normális viszonyok uralkodnak. Az említett akciósorozat után, normális körülmények között, az említett hölgy a média világának közelébe se juthatna. Székházi ajtónállóként sem. Még akkor sem, ha a megörökített rugdalódzása nyomán esetleg nemzeti kitüntetést kap a szélsőjobboldalnál szélsőségesebbektől. Mint olyan hős, aki elősegítette menekültek röszkei kimenekülésének meghiúsítását. Ami a bevezetőt illeti, mint írtam, nem a kirúgás miatt szeretném, ha csak legenda lenne az említett történet.

Az egy valóban megtörtént esetet követő etikai minimumnak tekinthető. Az azonban igen szomorú, hogy a jelek szerint bárki, a média uborkafájára felkapaszkodott senki is felhatalmazva érzi magát védtelen gyermekek veszélyeztetésére. Akkor, ha az menekült, és akkor, ha a szélsőjobboldal szerint „szabad préda”. Mint ahogy az ultrák hirdette kultúra keretében is szabad prédaként tekintik verhetőnek a neofasizmus mákvirágai a menekülteket. Miközben óhatatlanul felötlik az is, hogy a menekültek gyermekeinek vajon szakpedagógussal megtámogatott iskolai elfoglaltságon van-e jobb helye, vagy rendőrgyűrűvel körülvéve, és kitéve az etikai nullák ténykedésének. A Jobbik politikusnője szerint az állami iskolákban aligha van helyük. Az eset eredőjeként különben csupa olyan dologra lennék kíváncsi, amire a PC-mázon túl aligha lesz talán válasz. Érdekes lenne tudni például Duró Dóra valós véleményét az esettel kapcsolatban.

Aztán ott van a MÚOSZ, amely eddig sem mindig tűnt egységesen ítélkezőnek az etikai ügyekben. Mert a diáktüntetéseken elkövetett nyilvánvaló etikai baki kapcsán nem rémlik az elítélő nyilatkozat. Az említett véleményeken kívül persze az operatőr további sorsa is érdekes lehet. Mert, sajnos, a mai magyar rögvalóságban az sem elképzelhetetlen, hogy felívelő karrier várja. Egy szélsőséges portálnál, egy mégjobboldalibb TV-nél, vagy szimplán börtönőrként, vallatótisztként. A belépőt már letette az „asztalra”. A csizma mellé.

36 hozzászólás

  • Amikor átlépik az első biztonságos állam határát, akkor már nem menekültek többé, hanem migránsok. Vagyis semmi sajnálni való nincs rajtuk. Ráadásul annyi pénzből, amennyibe kerül a hosszú és viszontagságos útjuk Magyarországon át Németországig, repülőgéppel egyenesen a célországba mehetnének. Minden normális ember ezt tenné sok ezer euróval a zsebében. Az, hogy nem így cselekednek azt bizonyítja, hogy más, rejtett célja van a vándorlásuknak!

  • Bende István: ahogy maga is migráns. Ahogy elnézem, tényleg más céljuk van: élni akarnak, amit, gondolom, maga erősen nehezményez.

  • Kiaszar meg már ez a Bende ? Valami ujabb nagyokos ?

  • Geyza, az. Az nem jutott el az agyáig, hogy aki mindenét pénzzé tette, csak hogy életét mentse, nem fog repülőre ülni – amúgy, hol is tenné? Damaszkuszban? – mi több, max. a hajóra lépésért fizet, de embercsempészekkel már csak itt, a kulturált Európában találkozik.
    Még csak az sem mondanám, hogy ez a nagyokos a gyűlöletkampány áldozata, mert nem az. Csak simán buta, ráadásul rohadtul irigy.

  • Megjegyzem ezeknek a menekülőknek a jelentős hányada keresztény.
    Láttam egy afgán huszonéves fiút nyilatkozni , olyan síma volt a képe mintha most jött volna a borbélytól.
    Mint tudjuk Afgánéknál a szakáll dicsőséget jelent.
    ( Azért én láttam olyan filmet az után hogy az USA szanaszéjjel zavarta a talibánokat , hogy egy csomó afgán nyilvánosan , rituálisan megborotválkozott. 🙂 )

  • mint említettem, propagandaszöveget nem engedek ki. A Moderátor.

  • Milyen propaganda szöveget? Az összes nagy hírportál által közzétett hírt is cenzúráz? Már megint ennyire fél attól, hogy a történések megcáfolják az eddig harsogott mantráit? Gondolja, ha kitöröl egy hírt, akkor az már nincs?

  • charlie, maga nem híreket közöl, hanem külhoni náci szervezetek propagálásához csatol migráns történéseket.
    Ez a félelem-dolog meg kezd olyan rögeszméjévé válni, mint Figyelő bolsizása.
    Nekem nincsenek mantráim, de ez magának úgyis magas.
    Javaslom, várja ki az ő analízisét Vonáról, és azzal foglalkozzon.
    Ne aggódjon, ha találok indokot a kizárására, meg fogom tenni. Ráadásul én döntöm, el, hogy mi az indok. Szóval, húzza meg magát.

  • A dán kormányzó párt vagy a Svéd Demokrata Párt csak a maga szemüvegén keresztül náci szervezet.
    Mindenkitől érveket, cáfolatokat vár, de ha valaki ír egyet, akkor kitörli.
    Ha ír kettőt, kitiltja.
    Ennél azért tökösebbnek gondoltam.

  • charlie: senki nem állította, hogy azok lennének. Cáfolatot maga eddig még egyet se írt, csak ide büfögött valami ócska jobbikos brosúraszöveget.
    Hogy maga minek gondolt engem, teljesen érdektelen, nincs abban a helyzetben, hogy kiértékeljen.
    Higgye el, elég tökös vagyok, csak hát, a maga értékrendje…
    Mondja, miért erőlködik még mindig?
    Ami pedig Figyelő válaszát illeti, hát arra várhat 😀

  • „A Frankfurter Allgemeine Zeitung számolt be arról a jelenségről, miszerint számos németországi menekülttáborban felütötte fejét a szalafista prédikátorok hittérítő tanítása, amelyekben a nyugati értékek ellen!! és a fundamentalista vallási szabályok betartására buzdítják a menekülteket.Jörg Rademacher belügyminisztériumi szóvivő azt mondta, jelenleg 1900 szalafista van regisztrálva a tartományban, akik közül háromszáz!! potenciális terrorsita-jelölt. A hatóságok közben a tartomány 850!! mecsetéből 30-at vélnek szalafista központnak is, ezért ezeket komoly megfigyelés alatt tartják.”
    (ATV online)
    …..
    Újabb tény a bevándorlás ellen.

  • Bende István
    2015 szeptember 9
    8:02 de.

    Tessék két dologra válaszolni: Ha például Törökország már fullon van két millió menekült befogadásával, ahogy Jordánia is és a többi állam, akkor hiába biztonságos az az ország már amin keresztül megy, hogy a büdös fészkes fenébe maradjon ott?

    Másrészt ha ön olyan helyzetbe kerül, hogy kénytelen szedni a sátorfáját és az egész életét két táskába és három szatyorba, akkor vajon ön megállna az első biztonságosnak ítélt de igen csóringer országok valamelyikébe? Csemerből vederbe szeret a mindennapokba esni? Ha igen nem lehet valami sikeres egyed.
    Szóval, ha már valaki elindul, az megpróbál jól helyezkedni, ez teljesen logikus és ésszerű, és talán az evolúciós túlélés is ezt diktálja. Ne beszéljen csacsiságokat a repülős útról sem. Egyszerűen a repülőre fel sem szállhatnak, ezért mennek árkon-bokron zöldhatáron keresztül, mert úgy van esélyük. Esély a túlélésre, az életben maradásra. Nehéz felfogni, igaz?

    Még egy harmadikat is kérdezek. Az 56-os magyarok annak idején miért nem álltak meg Ausztriában, vagy inkább miért nem toloncolták vissza őket az USA-ból, Kanadából, Ausztráliából az ön logikája alapján? Hogy a fészkes fenébe van az, hogy ma már Észak-Amerikában majd kétmillió magyar van, amikor többségének 56-ban az első biztonságos ország Ausztria volt számukra? Hogy a fenébe van több százezer magyar Nyugat-Európában, Németországban, Svédországban, Hollandiában? Netán teleportáltak?

  • Én három rúgást láttam, már ami kamera előtt történt.
    A kis hölgy három rúgással lerúgta a a mázat Vona propaganda dumájáról, megmutatva a jobbik lényegét. Monhatjuk, helyére rugdosta a mélymagyarokat.

  • Bende István
    2015 szeptember 9
    8:02 de.

    Kedves tudatlan olvtársam, akinek csak a debreckeni zseni szintje jutott.
    1. Attól, hogy valakit kibomzának a házából, attól még menekült lesz, míg egzisztenciát nem teremt magának. A menekült nem azonos az áhezővel. Legfeljebb a kósasötétségű demagógok szemében. BTW, ezen az alapon remélem az ’56-os menekültek mindegyikét megveti és leköpi, akik nem a mai napig egy határmenti osztrák vagy olasz menekülttáborban ropogtatják a száraz kenyérhajat.
    2. Menekültügyben olvasgassa (kósával) a genfi konvenciókat. Hasznos lenne.
    3. A repülőtársaságok senkit nem visznek el, akinél fennáll a visszautasítás esélye, mert azt a saját költségén kellene visszavinnie. S ott ugyan hová tenné. Amellett ugyebár a belépéshez regisztráció kell, a beszállókártyához pedig a fentiek értelmében biztos belépési lehetőség. Remélem már jelentkezett egy kihelyezett regisztrációs pont személyzetének Szíriába. Vigye magával Kósát is. Jól ellesznek ott kettecskén.

  • Sokadszorra olvasom – hiszen sokan sok helyen kifogásolják – hogy ennyi pénzük meg annyi pénzük, meg hány ezer eurójuk van, és ilyen helyzetben mit kéne tennie ennek a „csürhének” stb stb – ahelyett hogy gondolkodnának egy kicsit mielőtt idiótaságokat eregetnek az éterbe!
    Ezek az emberek nem földönfutók hanem menekültek!
    Nem tudom olyan nehéz e felfogni a különbséget, de szemmel láthatóan sokakon kifog a „föladat” amúgy orbánosan !

    A saját hazájukban a legtöbbnek háza,földje, lakása, saját otthona, elért „eredményei” voltak – nem az őserdőkből keveredtek véletlenül az országútra rácsodálkozva, hogy nini köves út, hát ez meg hova vezet, aztán jöttek árkon bokron keresztül, míg Magyaro.-ra nem értek!

    Ezeknek a menekülteknek ( mert hogy azokról beszélünk ) nagy része tanult, diplomás ember, de legalábbis jól menő iparos, kézműves, kereskedő, vagy más szakmával rendelkező ember – valószínűleg van/volt mit a „tejbe aprítaniuk” – bár kétségtelen hogy ott sem volt mindenki tehetős, hogy közöttük is van kevésbé iskolázott,kispénzű, vagy olyan akinek semmije sem volt csak az élete!

    De teljesen mindegy, hogy odahaza mit hagyott hátra,az életét és a családja életét mentette: valószínű, hogy amit tudott sebtiben értékesített, eladott – mit mennyiért tudott, felpakolta amit a legszükségesebbnek látott, és a létező összes készpénzével útnak eredt! A házát földjét nem hozhatta a hátán.

    Vajon mit kellett volna tennie egy polgárháborús országban, ahol máról holnapra nincs biztonságban a családja élete? Halomra lövetni magát, mert hogy életerős fiatal emberek akiknek védeni kellene a hazájukat?

    Miről beszél az a sok okostojás – itt nem a haza védelemről van szó: máról holnapra letartóztathatják,
    megkínozzák, válogatott módszerekkel legyilkolják őket, anélkül hogy tudnák miért – nincs ráció, csak végtelen erőszak és sötét kegyetlenség!
    Könnyen pofázunk mi innen, hogy mit kéne nekik csinálni, meg érezniük: ha az én buszmegállóm ahol állok biztonságos, az övét meg szemben velem folyamatosan bombázzák,akkor miféle jogalapom van arra, hogy visszazavarjam ha ő felém szalad, az én biztonságosnak látszó megállómba ?

    Hagyjuk hát a repülőgépeket,meg taxikat meg a „jólöltözött pénzesemberekezést” – menekültekről beszélünk, akik elég világosan kifejezték, hogy nem céljuk a magyarok tönkretétele nem akarnak itt maradni – bár akarnának néhányan!
    Ha a magyar kormánynak, ill dicső képviselőinek egy kis esze lenne, jó néhány használható „fiatal, életerős” iskolázott, jó szakmai felkészültségű családot vagy magánzót itt tartana. Meglepően sok köztük a két három nyelven is beszélő ember!

    Aki pedig nem menekült,tehát nem az életéről hanem „csak”a megélhetéséről van szó, az – ahogy hallottam ma már kristálytisztán, folyamatosan, Eu-s vezetőktől – sajnos nem maradhat, mert Európa nem tudja ezt a problémát kezelni!

    A feladat most már egyértelműen az, hogy – noha eddig sem kecsegtették a gazdasági okokból bevándorlókat letelepedési lehetőségekkel- kiszűrjék a tényleges menekültek közül azokat, akik nem háború sújtotta közegből érkeztek – őket valószínű visszaküldik !

    A hazai „szegényeinkért” meg „hajléktalanjainkért” pedig azok aggódnak a legjobban mostanában, akik a menekültprobléma megjelenése előtt le sem sz@rták őket – miután szír, afgán stb vetélytársaik megjelentek, hirtelen megemelkedett az ázsiójuk szerencsétleneknek!
    Gondolom erről azért lemondtak volna, miután a nem várt együttérzés pusztán csak verbálisan érintette őket!

    Kultúráról meg ne beszéljen az, akinek fogalma sincs mit jelent!
    Unatkozó,fontoskodó öregasszonyok – vagy ősbunkó mélymagyar erős gyerekek, tök mindegy !
    A múlt hét csütörtökön és pénteken megint, sokadszorra bebizonyították milyen mély igényük van a magyar kulturális hagyományok ápolására, amikor sokadszorra felborítotték Budapestet, törve zúzva, lángba borítva kukákat, autókat, kirakatokat, megtámadva a rend őreit,kísérletet téve a menekültek megtámadására is, mi több a napokban nyitni készülő Planetáriumot is hazavágták( óriási anyagi károkkal megterhelve annak költségvetését)magából kifordult állatok módjára üvöltve, fenyegetve bárkit és bármit ami az útjukba került!

    Igen,ők az ultrákként megnevezett közönséges focicsőcselék, Orbán Viktor szolgálatkész B- közepesei, akik a leghangosabban utasítgatják akár személyesen,akár „fészbukon” a menekülteket segítő társadalom nagy részét, hogyan és mit tegyenek magukkal, meg muzulmán védenceikkel!

    Mert miféle kultúra az aminek a nevében két ria, ria hungária között azt ordítják hogy mocskos zsidók megdöglötök… stb
    És ezek nem menekültek voltak – hanem mélymagyar hagyományőrzők!

    Ha mindehhez hozzávesszük még a keresztény egyház honi képviselőinek megnyilatkozásait, már azt hiszem minden okunk megvan a kussolásra – vallási kultúráról már biztos hogy nem beszélhetünk !

    Orbán – úgyis mint min.e. – azonban megkoronázta az egész katyvaszt amikor kijelenti( magas fórumnak tartva előadást) hogy „…ha ők bejönnek mert szegények, és elveszik azt ami a tiéd, akkor te is szegény leszel..” és néz körül hatásvadász módon, ni mit bírt ő mondani, közben még mindig illegális bevándorlóként említve minden ideérkezett, más országban menedéket remélő személyt – ezáltal minden szavával, mondatával potenciális ellenséggé téve kicsi, nagy, nő férfi, öreg, vagy fiatal sebesült vagy egészséges embert!
    Vigyázat: a magyarban erre jó táptalajra talál!

    És senki nem kérdezett vissza, senki nem emlékeztette, hogy „.. de hisz te évek óta mást sem csinálsz, mint elveszel… mindent és mindenkitől – kényed kedved szerint, és mi valóban egyre szegényebbek leszünk, míg te és a haveri köröd – mondjuk ki nyugodtan a strómanjaid – egyre gazdagabbak…” ! Hát miről beszélsz ?
    A meghökkentő hogy ő maga sem vette észre mit mondott, a legszomorúbb viszont az, hogy az életét mentő embercsoportokról beszélt így – meghülyítve vele az ország erre fogékony rétegét!

    Akinek bírja a gyomra próbáljon beleolvasni néhány fórumba,hogy és miként vélekednek a „muzulmán csürhékről” magukat magyar kereszténynek ismerő emberek – olyanok is akiket eddig viszonylag normális embernek véltünk!

    Ami Magyarországon folyik per pillanat, az a teljes kulturális és erkölcsi összeomlás és azt gondolom ott liheg a nyomában a gazdasági is !

  • legfenyessegesebb istvan

    csarli…vona le van szarva

  • legfenyessegesebb istvan

    csarli…kuss kuSS

  • charlie: még mindig képtelen különbséget tenni menekült és bevándorló közt – ez is tény.

  • Ultra ? Meg neo-náci ?

    Szakikáim ! Hát nem egyszerűbb lenne a gyereket a nevén nevezni:
    n á c i ! 😀

    Úgy két hete terjedt el, vált ismét divatossá ez a finomkodó kifejezés, hogy . u l t r a . Ah, jajjjj de finom !
    Az újságíró társadalom és a média birodalom már „olyan unalmasnak” találja a nácikat, a nyilasokat, a fasisztákat azzal a jelzővel illetni, amik azok valójában.
    Kerestek hát egy álcázott butaságot, mert nekik úgymond, a náci nem elég „ütős”. Legutóbb pl. valamelyik olvtársam is itt ezen a fórumon ezzel az érvvel tette szóvá ezt a súlyos kérdést… Az ezzel érvelők viszont a szintén úgymond, a „nácizás és a zsidózás” közé egyenlőség jelet vonnak, holott a kettő között tartalmában is óriási különbség húzódik…
    Gyorsan felkapták hát az ultrát. Óhhhh, ahhhh, ez olyan trendi, oly’ finom mostanság, csak épp nem fedi a valóságot. Mert bocs’, de ez pont olyan, mint mikor valaki valamire a legszívesebben szart mondana, de ehelyett anyagcsere termék jön ki a száján, mert az így szalonképes még akkor is, ha a jelzett alany egy potenciális gyilkos.

  • Jav.:

    4.bek:
    … mert nekik a náci . m á r . nem elég ütős…

  • Besancon:
    Tegnap a Youtube-on találtam egy rakás kb. 30 perces filmet amiket a szíriai háborúban készítettek többek között például oroszok , a harckocsijaikra szerelt állandóan működő kamerák segítségével.
    EZ VALAMI SZÖRNYŰ !!
    A híradásokban szereplő ismert nevű városok mostanra gyakorlatilag el vannak néptelenedve és úgy néznek ki mint Budapest a 44-es ostrom után.
    Normális ember azokból csak egyet tehet : elmenekül.

  • Ille István!

    Az írásom tartalmával kapcsolatban nem tudott érdemben hozzászólni, de azonnal személyeskedni kezdett, ami tipikusan az az eset, amikor nincs érv.

    Én magyar vagyok és Magyarországon élek, vagyis nem lehetek migráns. Ha az lennék, akkor biztosan együttműködnék a befogadó országgal. Szerbiában nincs háború, tehát az a migráns, aki onnan illegálisan jön be Magyarországra, az bűncselekményt követ el, és mivel bejöhetne legálisan is, ezért a szándékai minimum gyanúsak.

    A repülőtereken naponta milliókat szinte levetkőztetnek a terrorizmus elleni biztonsági intézkedések fedőneve alatt, a zöld határon meg az jön aki akar. Nem érzi ezt ellentmondásnak?

  • Bende István: írásának nincs tartalma, csak egy összefüggéstelen szóhalmaz. Személyeskedni csak azzal lehet, akinek van személyisége.
    Biza, komám, Magyarországon is lehet migráns, ha Tahófalváról felköltözött a nyóckerbe, máris az. A kommentjéből leszűrhető hozzáállása szerint esze ágában se lenne együttműködni.
    Az csak a maguk fejében alakult ki, hogy Szerbia biztonságos ország és csak a közvetlen fenyegetettség indokolja az elfogadásukat, hiába, sikeres volt a kormány gyűlöletkampánya.
    Azt, aki illegálisan átlépi az országhatárt, nem migránsnak, hanem illegális határátlépőnek hívják, aki csak szept. 15-étől lesz – na, nem bűnöző, csak – Btk-ba ütköző cselekedetet elkövető. Jó lenne, ha egy kicsit tisztázná magában a fogalmakat.
    Nem, nem érzem ellentmondásosnak, mivel a repülőtéri biztonsági ellenőrzés célja egészen más, a közvetlen fenyegetés elhárítását célozza. Jelenleg az un. középosztály a menekült, akiknek volt mit pénzzé tenniük, és ők nem éppen fanatizálhatók terroristává. Akkor kezdjen el aggódni, ha megindulnak a nincstelenek, mert ők aztán valóban mindenre elszántak!

  • Idióta ez mondtam már az elején is.
    Méghgy a repterek..

  • Geyza!

    Igen, én is láttam néhányat – ezért vagyok ledermedve ennyi emberi butaság és önzés láttán!

    Imádom, mikor jönnek azzal, hogy ’56-ban mi is helyt álltunk, és újjáépítettük az országot( már aki ) hát maradjanak ők is otthon és harcoljanak,csináljanak rendet stb, stb.
    Na ezekből tisztán levettem, hogy a magyar lakosság zömének fogalma sincs a helyzetről, mi van odakinn, miért menekülnek és mi elől….

    1956-ban sem mindenki „maradt itthon harcolni és újjáépíteni” – több százezer magyar fröcskölt szerte szét a világ különböző pontjára, mentette az életét, volt aki a börtön elől menekült, volt aki „csak” megélni akart – olyanok akik közül többen „életerős fiatalok voltak” .
    Ma ugyanis ez a legnagyobb érv a menekültekkel szemben !

    Ők vajon miért húztak el innen és mi van ha akkor a világ éppúgy ajtót mutatott volna nekik mint azt mi tervezzük éppen ?
    Két- három napja valamelyik okostojás elnyilatkozta magát, erre a ” biztonságos országra ” vonatkozóan, ( talán épp Mici vagy Szíjártó ?) azóta minden, a helyzetet egyáltalán nem ismerő és nem értő hülyéből az folyik, hogy itt ők már migránsok mert az első biztonságos országba történő belépésük után ha tovább jönnek… stb stb

    Mi pár ezret sem akarunk befogadni, de Szerbia ( vagy netán Görögo.?)csak mert területileg előbb érik el, tegye azt több százezer menekülttel ? Mert ők képesek rá ?
    A tetejébe Szerbia még csak nem is Uniós ország, semmiféle kötelezettséget és elvárást nem támaszthat feléjük az Unió!

  • A The Times mai cikke. Nem náci propaganda, tehát ha törlődik, annak más oka van.
    …..
    „Súlyos hibának nevezi a The Times szemleírója az Európába érkező menekültek befogadását.
    Orbán Viktor miniszterelnököt már „nácinak” is bélyegezték (a mai liberális Magyar Narancs címlapján Hitlerként ábrázolják) a menekültek befogadásával kapcsolatos álláspontja miatt, ám éppen az ilyen megbélyegzésekkel lehet elérni, hogy Európában a fasizmus realitássá váljék.
    Ha ugyanis a „liberális uralkodó osztály”!!(nafene, máshol ezt is le lehet írni?) nácinak bélyegez mindenkit, aki kultúráját akarja megvédeni, azzal az embereket az igazi rasszisták és fasiszták karjaiba hajtja.
    ….
    Marine Le Pen, a francia Nemzeti Front vezetője ki fogja aknázni a jelenlegi folyamatok táplálta dühöt, csakúgy, mint Magyarországon „az ultranacionalista Jobbik”, Görögországban az Arany Hajnal, vagy Belgiumban a Vlaams Belang – olvasható a The Times hasábjain.
    …..
    A szemleíró szerint a válság mibenlétének megjelölése is hibás. Nem humanitárius menekültválságról, hanem politikai migránsválságról van szó, hatalmas, példátlan méretű népvándorlásról a fejlődő térségből a fejlett világ felé, amely elöntéssel fenyegeti Európát. A szerző úgy véli: a migránsok többsége nem felel meg a menekültek jogállását meghatározó 1951-es konvenciónak sem, mivel zömük nem az életét féltve menekül.”

  • Ugyankérem..’56..hol van az a totálisan lerombolt és kiégetett Szír városokhoz képest meg a jópárszázezer halotthoz képest ?
    A lefejezésekről , leánygyermekek elrablásáról és hárembe vettetéséről már ne is beszéljünk.

  • Az kérem teljesen világos hogy Amerikát nem érdekli az IS.
    Különösebben nem veszélyeztetik az USA globális érdekeit.
    ( Ne feledjük : ami jó az USA-nak , az jó nekünk is.Mert nincs jobb dolog kérem mint a szabad kereskedés , a jó bizniszelés.Amerikának ez az első , meg akinek esze van annak szintén. )
    Azt mondják : éppen elég fegyvert adtunk az új iraki hadseregnek , miért adták el feketén a lázadóknak ?
    Most még visznek oda vagy 36 darab F16-ost , négy már meg is érkezett. Azokat nem bírják Juszufék lepattintani az IS kádereknek. Ez a wing szanaszéjjel fogja cseszni az egész IS-t.
    A ruszkik erre nem lennének képesek sem technikailag , sem anyagilag , ők kisfiúk az ilyesmihez. Csak arra képesek hogy a tankjaikkal még nagyobb pusztítást és zavart okozzanak Szíriában.
    Még azt is mondhatja az USA : Ha Európának kellemetlen a menekült-áradat , akkor Európa is nyúljon kicsit a zsebébe és kezdjen hozzá az IS szanálásához. Csakhát ezt nemigen lehet olyan katonai költségvetésekkel megcsinálni , mint ami pl. a németeknek van évek óta : ők a világ katonai kiadásainak „ranglétráján” csak a harminckilencedikek.
    Első az USA , második Kina , harmadik Oroszország , negyedik Szaudarábia. ( Tudtommal.)
    De az USA egymagában jóval többet költ szerencsére , mint az öszes többi ország együtvéve.
    Emiatt nem lehet kirobbantani a III Világáborút.

  • charlie: attól tartok, mindenféle lapszemléje ellenére maga nem képes felfogni a különbséget. Kérném, hogy ha azt akarja, ne nevezzem tompa agyúnak, idézze ide a két státusz definícióját.
    A pimaszkodását meg otthon gyakorolja, fiacskám, ott talán díjazzák.

  • a k ujabb bizonyitekat adjak a vilag ele,ok bizony rasszista idegengyulolo nepseg!!!

  • 56’ban tobb mint 200000 magyart fogadott be a nyugat mint menekultetket!!nem kellett volna……………ezt latva ma a rasszista ideghengyulolo magyaroktol!!

  • Ille, lehet hogy én nem tudom felfogni a különbséget, de egy nálam hozzáértőbb elmondja a lényeget:
    „A dán miniszterelnök szerint mivel sok menekülő Dániában sem akar menedéket kérni, ezért inkább migrációs!! válságról van szó, nem menekültválságról. Lars Lökke Rasmussen elmondta: nem szeretné, ha Dániában is olyan helyzet állna elő, mint Magyarországon. Dánia szerdán határozatlan időre felfüggesztette a vasúti és a tengeri összeköttetést Németországgal a menekültek miatt.”

  • „Egy csoport szíriai bevándorlót tartóztatott fel a szlovén rendőrség csütörtök hajnalban a magyar határ közelében, Lendva környékén, miközben az autópálya mentén Ausztria felé gyalogoltak.
    A tizennégy bevándorló illegálisan!! lépte át a szlovén-magyar határt, hogy Ausztriába, majd azon keresztül Németországba jusson.
    A lendvai rendőrkapitányságon ellátták őket élelemmel és vízzel, majd a szlovén idegenrendészeti törvények értelmében visszatoloncolták őket Magyarországra – közölte a muraszombati körzeti rendőrkapitányság szóvivője.”
    …….
    Szlovéniában is tudják a különbséget menekült és bevándorló között.

  • charlie: a kérdés nem ez volt. Arra kértem, hogy definiálja a két státuszt, erre idehoz egy teljesen másról szóló idézetet, aminek lényege egy kritika Orbanisztánnal szemben.
    De, hogy azért tanuljon egy kicsit – és esetleg ossza meg ezt a tudást a dán miniszterelnökkel is – a migráns szó jelentése az idegen szavak szótára szerint: bevándorló, az országát elhagyó, idegen országba bevándorló, ott letelepedni akaró. Ezzel vissza is tértünk az eredethez: a migráns nem menekült. Ebben a formában még a miniszterelnök is logikai ellenmondásba keveredik. Ha nem akar menedéket kérni, hogy lehet migráns?
    Menekült: az a személy lehet menekült, aki faji, illetőleg vallási okok, nemzetiségi -, vagy meghatározott társadalmi csoporthoz tartozása, avagy politikai meggyőződése miatt hazájában üldöztetést szenvedett el, vagy ilyen üldöztetéstől megalapozottan fél, jelenleg Magyarország területén tartózkodik és menekültstátusz iránti kérelmet terjesztett elő.
    Eddig tudott követni?
    Bevándorló: egy országba hatósági engedéllyel beköltöző személy, vagy közösség, aki eddig más országban élt, és most a célországban kíván letelepedni, lakni.Kicsit szakszerűbben:
    idegen állam lakosa, polgára aki az állam területére lép oly szándékkal, hogy állandóan ott éljen, magának új otthont alapitson. A bevándorlás és letelepedés magában véve állampolgári köteléket nem hoz létre, bár annak rendszerint ténybeli előfeltétele.
    Remélem, tudtam segíteni, de azért szóljon, ha valamelyik szót nem értette.
    Úgy néz ki, a dán miniszterelnök is a maga értelmezési szintjén áll. Nem is értem, mitől megy nekik mégis jobban?

  • Bende István
    2015 szeptember 10
    5:28 de.

    Az érvszegénységért nem nagyon kell a szomszédba fáradnia. Érdekes, hogy fentebb pontokba szedett válaszomra egy szava sincs. Ám elmegy abba az irányba, ahol kis hiján személyes megtámadtatásba fordulhat.
    Tényleg vannak érvei? Vagy csak a Lendvay szórólapjáról felmondható lózunguk?