Conteo update

2015 szeptember 19 3:15 de.5 hozzászólás
Update a Demagógisztáni napló: A nyalonc-tapsonc-torzonborz conteo-trió c. éjszakai íráshoz:

A Kovács Zoltán, Schmidt Mária, és Szijjártó Péter alkotta tengely mögül kibújt a miniszterelnök és megmondta, hogy merre van előre. Vagy vissza. Vagy össze-vissza. Előre!

Orbán Viktor a szokásos pénteki észosztáson kijelentette, hogy tudják ki szervezte a határincidenst. Innentől döntse el mindeki maga, hogy miként értékeli a helyzetet. A rádióban elhangzottak felvételről is mehettek. Ebben az esetben a miniszterelnök már korábban is pontosan tudta a szervezők kilétét. Így viszont vagy pocsék a kormányzati munka, mert nem közölték a külügyminiszterrel, vagy a külügyminiszterrel közölték, de az hazudott, amikor az információ hiányáról beszélt. A másik lehetőség, hogy Szijjártó sajtótájékoztatója, és a rádióműsor hanganyagának elindítása közt végzett rendkívül gyors felderítő munkát az erre illetékes hatóság.

Akkor azonban az a kérdés merülhet fel, hogy amennyiben ilyen gyorsan megtalálták a támadók közti felelősöket, akkor ezt a felderítési képességet miért nem kamatoztatták a határon zajlott, gyermekeket is veszélyeztető incidens megelőzésére? Mert az nyilvánvaló, hogy az ott megjelent felbujtókat nem egy féreglyukon dobták át a Marsról. Nos! Miért is nem ment elé akkor a hatóság a történteknek? Miért nem derítették fel, emelték ki, nevezték meg a felelősöket korábban? Hogy is van ez? Csak nem ahhoz fűződött nagyobb hatalmi érdek, hogy minden történjen úgy, ahogy történt? Prezentálva a híveknek a szemét menekültek képét, majd most mennybe meneszteni a miniszterelnököt, hogy milyen zseniális gyorsasággal talált felelősöket?

Persze, létezik egy harmadik alternatíva. Orbán Viktor ma sem tudja jobban ki a valódi felelős, mint korábban. Ám behaluzott egy felderítést a saját zsenijének önlegyezgetése érdekében. Bízva abban, hogy a híveknek ennyi is elég. A többiek meg nem is számítanak.

5 hozzászólás

  • „Orbánnak igazolnia kell bármi áron, hogy a pomogácsok döntő támadásra készülnek… Állapota napról, napra súlyosabb, de nagyon vicces! Javaslom például, hogy a szerepét veszített Lázár Jánost némi smink segítségével jelenítsük meg mint elfogott terroristát, akiről Orbán Viktor, Hős Vezér, Európa védelmezője is beszélt már a rádióban, de még a lába nyomát sem láttuk… De tényleg, azt is lehetne, hogy egy lábnyomot lefényképeznénk, a szöveg pedig az volna: „Itt lépett Magyarország szent földjére az illegális bevándorlónak álcázott, gyilkoló gondolatokkal, és gyűlölettel tele szívvel, az a fondorlatos terrorista, akit Vanek B. Eduárd rendőrtizedes úr nagy küzdelemben leleplezett.” Éljen!

    Somogyi-Kósa László

  • „Fogtunk terroristát, mert láttuk, hogy ki szervezte a szerbiai támadást, fényképeink vannak róluk” – mondta a kormányfő a horgosi esetről, ami szerinte megszervezett médiaháttérrel, angol és arab nyelvű irányítással történt.

    Ez az ember tényleg nem normális.

  • Igen!

    Orbán kivételesen igazat mondott!

    Tudja, hogy ki szervezte a támadást.
    Ő maga, amint azt a videofelvételek és a szemtanuk elmondása alapján egyértelmű.

    Mostmár legalább háborús bűnökért is el lehet számoltatni!

  • Gyurcsány is azt mondta, hogy Orbán szervezte. Ha közvetlenül nem is, közvetve mindenképpen megáll a felelőssége.
    Simán kinéz neki a nemzetközi bíróság.

  • A FIDESz emigráns ügyben tapasztalt érzéketlensége okán nem tudok szabadulni attól az érzéstől, hogy ezek tényleg azt hiszik, hogy ők sohasem lehetnek „menekültek”?
    .
    Na jó, nem ekkora tömegben természetesen.
    .
    De nem tudják, hogy csak addig élvezhetik rablásaik kimentett értékeit, számláit, amíg egy kellően elszánt erő nem lesz „érdekelt” leleplezésükben?
    .
    A történelemből elég sok gazember zárolt külföldi bankszámláiról hallhattunk. De biztosnak ítélt rejtekhelyekről, kiadatási egyezmény nélküli biztonságosnak vélt helyekről is történtek kiadatások.
    .
    Vagy mint Edward Snowden ők is legvégső menedékként „Moszkvára” számítanak?
    .
    Lehet hogy ez, a Paks II. beruházás „ultima ratio”-ja, amit évtizedeken át fizethet az általuk eladósított ország egész lakossága?
    .
    Hm.
    .
    Tapasztalhattuk ’56-ban is, az elkeseredett tömegek, nem igazán válogatnak az eszközökben.
    .
    Sokáig tűrnek, és nem igazán lehet tudni, mikor és mitől pattan el az a bizonyos „húr”.
    .
    Ahogy annak idején az AVH sem, úgy szükség esetén a Rabló vezér mi pénzünkből, sajátjaként tartott állam- „TErrorista Központja” (TEK) sem fogja tudni megvédeni őket.