Torontói Független Magyar Rádió – A kanadai magyarság szégyene

2015 szeptember 25 9:30 de.23 hozzászólás

A Magyarországra érkező menekültek a budapesti központi vásárcsarnokot és a WestEnd bevásárlóközpontot robbanthatják fel, ha nem vigyáznak a magyarok. Gyurcsány Ferenc pedig álszent amikor a menekültügyben felszólal, mert 2006-ban „húscafattá” verette a székely magyarokat és magyar „beleket tapostatott”–ezek voltak a Torontói Független Magyar Rádió legújabb – szeptember 19-ei – adásában elhangzott politikai jegyzet fő gondolatai, melyeket egy, a szokásosnál is indulatosabb Bede Fazekas Zsolt, a Kanadai Magyarok Országos Szövetségének (KMOSZ) alelnöke adott elő a hallgatóknak.

„Nem frankó dolognak” nevezte az „Európára és a mi hazánkra zúduló emberáradatot” Bede Fazekas Zsolt, aztán mindjárt hozzátette: „Manapság elég bekapcsolni a torontói CTV-t és azonnal lubickolhatunk a hírekben, sajnos többnyire a Magyarországról szóló hazugságokban.”

És innentől kezdődik a mindeneddiginél vadabb gyurcsányozás a torontói magyar rádióműsorban. Bede Fazekas Zsolt a röszkei felfordulásról beszél, és innentől árasztja el őt és a programot a heves indulat. „Ez az aljas Gyurcsány Ferenc elmeséli a televízióban, hogy ez az egész Orbán Viktor műve”–idézi felháborodottan a műsorvezető.

„Az a Gyurcsány merészel most fűnek, fának nyilatkozni és Orbán Viktort mocskolni, aki 2006-ban a saját népét lövette rendőreivel. Hogy nem szakad le az ég. Amikor ez a bohóc a CNN, vagy a CTV kamerájába bámulva halál nyugodtan mocskolódik, hazudik és ájtatoskodik, az ember legszívesebben elhányná magát”–mondja Bede Fazekas Zsolt a torontói magyar hallgatóságnak.

Bede Fazekas Zsolt a Torontói Független Magyar Rádióban.

Bede Fazekas Zsolt a Torontói Független Magyar Rádióban.

A műsorvezető szerint Európa „Magyarországot magára hagyta a kakában.”

„A magyarországi zsidóság sem tapsikol, hogy az újabb migrációs mizériát a Holokauszttal mossák össze egyesek”–mondta a műsorvezető, reagálva az osztrák kancellár – Werner Faymann – vitatott szavaira. Aztán Bede Fazekas a jobboldal által hirtelen felkarolt Kertész Imrét idézi, aki szerinte „már nem népszerű egykori imádói körében, pusztán azért, mert most ő is Orbánhoz hasonlóan látja a helyzetet.”

„Akik gyülölik, gyűlölték és gyűlölni fogják Orbán Viktort, azok most nagyon szeretni fogják a menekülteket, úgy egyben. A kő dobálókat, a terroristákat és a valódi menekülteket. (…) Most nem számít a biztonság, nekik sokkal jobban esik Orbánt Hitler bajusszal látni a Magyar Narancs hetilap címoldalán, vagy hallgatni Gyurcsány handabandázását és az ostoba ellenzéki politikusok semmitmondó üzeneteit, mint végig gondolni mi lesz, ha felrobban egy bomba a központi vásárcsarnokban, vagy a WestEnd City Centre-ben”–riasztja a kanadai magyar hallgatókat Bede Fazekas horrorisztikus víziókkal.

„Boldog ünneplő tömeg akar Magyarországra jönni, és aki ezt nem így látja az fasiszta”–teszi még hozzá a képhez cinikusan Bede Fazekas, aki szerint inkább terroristákból meg kődobáló hulligánok a menekültek.

„Az a Gyurcsány Ferenc pedig, akinek a rendőrei az én Budapesten ünneplő székely barátaimat húscafattá verette 2006-ban, most nyomja a szokásos ájtatos, nyálas dumát. Ezt vastagon aláhúzzák a Göllner Andrások  és a hazai politikai korrektek. Már készen is van az a velejéig romlott, hazug kép Magyarországól, amit aztán a nyugati sajtó oda dörgöl a tudatlan, tájékozatlan tömegek orra alá. Az a kanadai pedig, akinek fogalma nincs semmiről, emberi mivoltának köszönhetően, azt fogja elhinni amit a szíve diktál”–állítja Kanadáról Bede Fazekas Zsolt.

Aztán a műsorvezető elővesz egy általam írt privát emailt, amiben én azzal érvelek, hogy Magyarország lakossága oly drámai mértékben csökkek és öregedik, hogy mindenképpen el kell gondolkodni a menekültek befogadásán és a magyar társadalomba történő integrálásukon. Hozzáteszem, hogy a szíriai menekültek gyermekei, akik már magyar iskolákba járnak és magyar barátokra tesznek szert, teljes mértékben integrált magyarokká vállhatnak. És ez pozitív lehet az öregedő és zuhanó lakossággal rendelkező Magyarország számára. Bede Fazekas nem így látja, szerinte a menekülteket nem lehet soha integrálni, meg rá amúgy is hatott a kormány gyalázatos propagandája, mely szerint a „migránsok” valójában terroristák, bűnözők és a magyar nemzeti kultúrát akarják minden erejükkel tönkretenni.

„Amikor Göllner cikke megjelent, akkor többen azon morfondíroztak, hogy ez az ember valóban egyetemi tanár? Christopher sorait olvasván pedig nekem is rögtön az fordult meg a fejemben, hogy ez a srác tényleg tanít, vagy tanított az egyetemen?”–kérdi Bede Fazekas, aztán jelzi, hogy a szíriaiakat (értsd: muszlimokat) szerinte nem lehet integrálni és Magyarországnak úgy is csak „eltartott” népek jutnának, mintsem értelmesen és keményen dolgozó emberek, „akikkel jövőt lehet építeni.”

„Kelet-Európa csak az emberi szemetet kapja, az érték megy nyugat-Európába”–idézi előszeretettel Bede Fazekas Zsolt egy botrányt okozó rasszista lengyel politikus szavait.

„Az olyan hiteltelen bohócok, mint Gyurcsány Ferenc hírtelen megint a nemzetközi figyelem központjába kerülnek. Kit érdekel, hogy az az ember, aki most a kődobáló vadállatokat sajnálja és hazudik, kilenc évvel ezelőtt a saját népe belét tapostatta ki?”–teszi fel a költői kérdést Bede Fazekas.

Budapest felrobbantásával riogatni az idős, Magyarországról évtizedekkel ezelőtt elszakadt kanadai magyarokat, a szíriai menekültekben elsősorban terroristákat és vadállatokat látni és olyat demagóg badarságokat állítani egy egykori magyar miniszterelnökről, hogy „saját népe belét tapostatta ki” vagy, hogy „húscafattá” verette a székelyeket teljesen méltatlan szöveg egy kanadai, az ország legnagyobb metropoliszában működő rádió számára. Bede Fazekas Zsolt előszeretettel és képzelt erkölcsi fölénnyel hangoztatja, hogy ő és az ő politikai oldala „keresztény” és „nemzeti,” közben látványosan megy szembe mindazzal amit Ferenc pápa mond, lassan szinte naponta, az irgalomról.

A pápa például tegnap – mielőtt hajléktalanokkal ebédelt Washingtonban – többek között ezt üzente a kongresszusnak:

„Jobban szeretem azt az egyházat, amely sérült, piszkos és fájó, mert kint volt az utcán, mint azt az egyházat, amely azért egészségtelen, mert be volt zárkózva.”

Lehet, hogy Bede Fazekas Zsolt túlságosan hosszú ideig szívta a Fidesz és saját stúdiója áporodott levegőjét. Ha bármit is jelent számára a kereszténység és ha ez számára valóban hitbeli azonosságot jelent, akkor vegye komolyan Ferenc pápa szavait.

Bede Fazekas Zsolt gyakran listázza, hogy az évek folyamán hány száz magyar kulturális programot szervezett a helyi közösség számára. Ez kétségkívül szép teljesítmény. És éppen ezért méltatlan és mélyen szomorú, hogy saját életművére önt rá tíz liter olajat, aztán dob rá egy doboznyi gyufát az által, hogy egy krisztusellenes, életellenes, gyűlölködő, félelemkeltő és romlott világnézettel szédíti és téveszti meg többnyire idős hallgatóságát.

(A rádióműsor ominózus része az ötödik perctől hallható, ezen a linken.)

23 hozzászólás

  • Göllner András

    A torontói házmesterről köztudott hogy a csalánnal szereti cirógatni magát. De ami a legérdekesebb az, hogy egy ilyen ember, ilyen szöveggel, a Kanadai Magyarok Országos Szövetségének az alelnöke, és vannak még helyi közösségi vezetők, akik az ő általa vezetett szervezethez szeretnék kapcsolni a helybéli magyarokat. Érdemes lenne Bede Fazekas agymenését, hazugságokkal teli uszításait végig hallgatnia az Ottawai Magyar Ház tagjainak, akiket újfent arra próbálnak rávenni, hogy maradjanak Bede Fazekasék sátrában. Tényleg ezt a színvonalat akarja a kanadai magyarság magáénak vallani ? Tényleg képtelenek vagyunk kilépni ebből a rossz cipőből és a tolerancia, a szabad vélemény nyilvánítás, a közös megértésre törekvés útján haladni ?

  • Kíváncsi lennék két dologra:
    1. Bede Fazekast ki pénzeli Magyarországról
    2. orvos látta-e manapság?

  • Gyerekek, semmi rossz nincs abban, amit a hapsi mond. Sot, total igaza van.
    Ti beszeltek felre, hazudoztok, hulyesegeket josoltok, tuloztok, a hirek felet „nem latjatok” es/vagy megdolgozzatok… stb.
    Ahogy a hapsikam is mondja, mindezt gyuloletbol. En hozzatennem, hogy csupan azert mert nem a ti fonokotok van olyan pozicioban, ahol milliardokat lehet sikkasztani.

    Nem veszitek eszre talan (kiveve az ertelmesebbeket kozuletek, akiket fizetnek ezert a hazugsag-kampanyert) de ugyanazt csinaljatok Magyarorszagnak, mint amit az alabbi „dokumentumfilm” zsido resztvevoi csinalnak Izraelnek.

    https://www.youtube.com/watch?v=8mkKsEktSwQ&google_comment_id=z12zylbpztj5z1aer23swjcqzmvbd5hrx04

    Hogyan is hivjak, amikor valaki idegen hatalom, vagy hatalmak erdekeit szolgalja?

  • Mojszele, orvos látta már magát is? Kíváncsi lennék arra az alapra, ami szerint megítéli a KMH szerzőit és kommentelőit. De ne emelje túl magasra magát, mert még kijön az aranyere!
    Minket senki nem fizet meg, magát meg nem szükséges, önként mentálisan korrupt.
    Hogy’ is hívják azt, aki seggfej? Csak nem seggfejnek, aki még arra sem képes agyonmagyarként, hogy megfelelő code page-t használjon, ha már belepofázik – zsidó névvel – az életünkbe?

  • Sajna csak megkésve tudok ide írni. Először is, hogy ez a Bede honnan kapja a pénzt nem titok. A Fidesz évente milliárdokat szórhat el az ilyen propagandistákra. Tele van velük a világ. De sajnos manapság ez bevett szokás már. Ajánlanám mindenki figyelmébe egy német újságíró könyvét ami tele van ilyen már csontig rágott esetekkel. Udo Ulkopft Megvett újságírók a cime. Mojsikából sajnos egyre több van már Izraelben is. Hogy van pofája felvenni ottan pénzeket az más lapra tartozik, de hogy még észt is akar osztani az több mint pofátlanság. Egyszer egy arabnak véletlen az ő segge alá kellene egy pár rud trotilt tenni és a levegőbe repíteni.

  • György Molnár

    Ez a Bede nem a Szabad Európánál tevékenykedett Bede rokona? (fia, unokája, unokaöccse, stb..) És nem neonáci véletlenül?

  • György Molnár: a fene se ismeri a felmenőit (annyira nem értékes) de, hogy Orbánék pénzelik, az nem kétséges.

  • Kedves Ille István! Ez most direkt rímel? 😀

  • Sajnos o mindig a szelsojobbot kepviselte regebben Miepet.
    Nem nagy tabora van,igy sok emberhez nem jut el a buffentesei es nem is veszik komolyan a kint elok nagyresze.
    Egy volt menekult akit befogadott CANADA ugyan miert is itelkezik mas menekult felett?-es olyan embereket mer kritizalni akinek a hatsojaig se er fel.

    Egyertelmu hogy az uszito es kirekeszto, megoszto politikaja nem a kint kozosseg erdekeit szolgalja.
    Hiaba el Canadaba evtizedek ota a demokraciabol sok nem ragadt ra.

  • Az idézett rádios tökéletesen látja a helyzetet,dicséret érte hogy a távolban sem szakad el hazájátol és kiáll érete,a csahos nyugati média,és ,magyarul beszélö paapgájaikkal szemeben.
    Üdvözlet Vasmegyéböl.

  • kiss pál: nem, picinyem, valóban nem szakad el hazájától – legalábbis ami a kormányzat járszalagját illeti. Bár szorosan tartják, azért kap a pofája elé zabostarisznyát is. Mondja, Vazsmegyében akadnak gondolkodó emberek is, vagy a java olyan, mint maga? Csak azért kérdezem, mert Kataloniában elsöprő többségben az elszakadásra voksoltak. Maguk ott, Vazsban, hova akarnának tartozni?

  • Bede Fazekasnak igaza van. Ezeket sosem lehet integrálni, hiszen Franciaországban mióta élnek arabok, Németországban törökök, azokat sem lehetett. Bede Fazekas egy dologban téved: ő is a „menekült” kifejezést használja, ami tévedés. Nem menekültek, de még csak nem is bevándorlók – agresszorok, akik Európa megszállását folytatják judeo-amerikai támogatással. A Globális Világhatalom célja: Európa megsemmisítése. Egy őrületes etnikai káosz előidézése, melyből majd az USA „vezeti ki”.

  • Nem hallgatom a rádiót, de amit a cikk idéz (ha nem is pontosan) egyetártek Bedével. Hál Isten, nem vagyok egyedűl a cikkhez való hozzászólók száma szerint!

  • Két pontott kihagytam:
    1. Ki pénzeli Bedét? más is kérdezheti, ki pénzeli a KMH-et? Ugy nem lesz a válasz erre.
    2, Ott voltam a bizonyos napon, mikor Gyurcsány és a rendőrsége, elintézte jól az 50.évforduló emlékünnepélyét.
    Felejthetetlen emlék maradt!

  • „Hál Isten, nem vagyok egyedűl a cikkhez való hozzászólók száma szerint!”

    Hál’ Istennek, a cikkhez való hozzászólások nem adnak statisztikailag értelmezhető merítést a véleményekről. Sokan vagyunk, akik „figyelünk”, sűrűn pislogunk, de demagóg vitákba nem bocsátkozunk.

  • Figyelő: hát persze. Egészen jól látta a mellékutcában vacsorázva. Úgy tűnik, a rögeszméje már teljesen elhatalmasodott. Sajnálom magát. Már gyógyíthatatlan.

  • Moholy: hiba. Bencsics maga a kanadai magyarok közvéleménye. Vagy nem.

  • Kedves Ille István!
    Beletartozom a közvéleménybe, természetesen. Csak azt akartam írni: attól, hogy néhányan üvöltöznek, az nem azt jelenti, hogy az a többség véleménye. Mintahogy OV is akárhányszor elmondhatja az EU-ban, médiában, hogy „ez a magyar álláspont”, attól még az írni, olvasni tudók ezt nem hiszik el. (Ammeg má’ nagy kár, hogy kevesen emelkedtek túl a funkcionális analfabéta szinten. Az okokat itt nem elemezve.)
    PS. Ne legyen üldözési mániája! Nem vagyok a megszólított illető. „Friss” kanadai vagyok. Még csak pislogok körbe, mit/kit érdemes olvasni. Hol folyik érdemi beszélgetés…

  • Ille,Nem tudom mit ért „rögeszmémnek”, de itt úgy tűnik, nem vagyok egyedűl.

  • Ezt már valahol mintha hallottam volna :
    ” Csahos nyugati…”
    Csak nem félálomban , valami hülye munkahelyi szemináriumon , amikor a mellettem alvó kissé belémrúgott hogy ébreggyek mert Párttitká’ Efftas engemet néz ?

  • Ez a „Szabad Sajtó Alapítvány” a Magyar Szocialista Munkás párt utódpártjának pártalapítványa. „Christopher Adam”, az milyen magyar név? Tán szégyelli a származását, azért változtatta meg? /Ha igen, miért foglalkozik Magyarországgal, nincs jobb dolga?/

  • Christopher Adam

    Laci,

    igazán nem kéne válaszolnom, de az megfordult a fejében, hogy Kanadában születtem és itt így anyakönyveztek?

  • Kosaras Pufi legnagyobb tévedése volt, amikor ebből a pöcsfejből előszor bonvivánt, majd rádióst csinált..
    A győri szinházban még a töltelékember szerepét is csak a nagybátyja, Bede Fazekas Csaba (magánénekes) protekciójávalkaphatta meg…