Törvényszerűnek NEM kellene lennie

2015 szeptember 30 1:46 de.1 comment

Törvényszerűnek NEM kellene lennie, mégis félő, hogy a történelem önmagát ismétli.

Még mi következhet?
Padláslesöprés?
A turkálás már megvan, most kezdődik a nyomozgatás.

A frász kerülget attól az „árnyéktól”, hogy a jelenlegi Vezetőnk (hová a jó fenébe vezet minket), a trónját (talán) nem is akarja átadni 2018-ban?!
Még mi következhet?!

Talán ez?

” Orbán Viktor már az idén novemberben esedékes tisztújító Fidesz-kongresszuson javasolhatja, hogy pártja jelölje meg őt miniszterelnök-jelöltnek – írja az Origo. Ez azért lenne szokatlan, mert a következő, 2018-as országgyűlési választás előtt még lesz egy tisztújító Fidesz-kongresszus, méghozzá 2017-ben. Komoly logika lehet azonban  a mögött, ha Orbán ezt tényleg meglépi: egyrészt ezzel minden potenciális önjelöltnek üzenhet, nem ürül meg a széke, másrészt pedig egyszer és mindenkorra elhessegetheti a gyanakvást, hogy esetleg Áder János 2017 áprilisában megüresedő helyére pályázna.  A Fidesz-kongresszus másik nagy kérdése egyébként az elnökség fiatalítása lesz. (propeller.hu)”

Mégis, kikből? Orbán csak abszolut lojális hívőket tűr meg maga körül (lásd Répássy eltávolítását). Ifjú törökök a Fideszben? Na, neeee!

*
Csak úgy halkan megemlítem, a migránsokra voltunk, vagyunk kihegyezve.
Közben a Budapest IX., kerületi József Attila lakótelep közvetlen szomszédságában egy vegyi raktár telepen szivárognak az életveszélyes vegyi hulladékkal megpakolt hordók. Mi lesz az ott élőkkel?
Arról bezzeg hallgat a „fáma”. Igaz, látványosan elszállították a leginkább ramaty állapotban lévő hordókat, de ez csak a jéghegy csúcsa volt, a java ott „mérgelődik” továbbra is. Azon felül a talaj – egészen az ivóvízbázisig – határértéken 200-szorosan túl, helyrehozhatatlanul szennyezett, de érdekes módon a felelősségről nincs szó – se a felelősségre vonásról.
No meg az egyéb bajainkról sincs.
A feszültséget „szükséges” gerjeszteni valakikre, valamire, csak azért, hogy a népek többi bajaikról elfelejtkezzenek.
Szerencsére, vagy „sajna”, vannak olyan megátalkodottak, akik nem felejtenek.
Sokan vagyunk, ebben a nem felejtős csapatban.
*
A Nép Vezérének – lassan már Tanítójának – ez az újabb „intézkedése” (PÖCs) rendesen kihozott a sodromból.
Az okításra egyre kevesebb pénzt szánnak.
Szemléltető eszközök?
Ugyan, kérem!
Az iskolák többségében, a kémiát, fizikát a gyerkőcök könyvből tanulják meg. A kísérleteket, reakciókat nem látják. Ha nemcsak olvasnák, de látnák is, a tudás könnyebben megragadna a kobakokban. Valamikor volt a TV-ben egy népszerű sorozat, Öveges prof prezentálásával.

 

Valaha volt egy népszerű kémia könyv kiadás, Issekutz prof szerkesztésében, amiből olyan trükköket lehetett megtanulni, mint a láthatatlan tinta, vagy a forró teában elolvadó kiskanál. Manapság a kémia amatőr használata gyújtópalackok készítésére, vagy heroin kanálban történő felhevítésére szorítkozik.

A pedagógusok nem a tanítással, de egymás figyelésével lesznek majd elfoglalva.
Mondhatnám azt is, hogy „hesszelnek”…

pöcs

S, mire tanítják az eljövendő nemzedéket?
Erre?
No az szép lesz.
Még szerencse, hogy lesznek (remélem vannak/lesznek családok), akik ezt elítélik.
Otthonuk négy fala között, a gyerekeikkel ezt meg- és kibeszélik, hogy nem ez a helyes út.
G.B.
*

Ha nem tiszta a PÖCS szerepe, azonnal megjelenik a félelem.

Amiről szó van, az itt olvasható.

1 Comment

  • Padláslesöprés? Ugyan, kiktől? Már rég nincsenek egyéni gazdálkodók, akik meg még megmaradtak, azok alól éppen ebben az évben húzta ki a földet a kormányzat sajátos pályázati rendszerével.
    Az agyakban már eddig is turkáltak, akadt is bőven hívük, akiknek ettől az meglágyult.
    A magyar néplélektől eddig se volt idegen a spicliskedés, akadt rá bőven alany már a korábbi időkben (a csúcsra járatott 1944-et megelőzően, de az ’50es éveket illetően is). Csak a berögződött reflexekre alapoznak Orbánék. Majd ha a mi – és az ő – generációjuk kihal, tán elfelejtődnek ezek a reflexek – vagy, éppen Orbánéknak köszönhetően, tovább öröklődnek.
    Habár pl. a fiamék – mai harmincasok – generációja magasról leszarja őket -sajnos, a politikát is.