Nyomják Krahácsot!

2015 október 12 10:16 de.5 hozzászólás

Schöpflin György levelet írt a Politic c. amerikai folyóiratnak. Gondolom, olvasóit, mert arrafelé nem vezércikkben szokták közölni hazai éceszgébereink írásait. A tettes EP képviselő, Angliában nevelkedett és ott szívta magába a demokráciát, de valamiért agyának szövete, az akkori szivacs, mely ezeket az eszméket beszívta, kiszáradt.

Azt találta írni, hogy a nyugati liberálisok félreértik Magyarországot a menekültválság kapcsán, mert – szerinte – a kormányzati cselekedeteket a részvét, a jogszerűség és a politikai felelősség vezérli. Mikor ezt írta, valszeg még csak el se mosolyodott, pedig elég röhejes, amit írt.
Szerinte Orbánék számára a legfontosabb, hogy betartsa a schengeni és dublini egyezményből fakadó kötelezettségeit, továbbá a hazai lakosság igényének megfelelően szavatolja a biztonságot és a hozzáértést(nem röhög!).

Magyarország – mondja ő, aki biztosan tudja – elutasítja a liberalizmus egyetemességét, és ragaszkodik ahhoz, hogy a keresztény értékek ugyanolyan fontosak, mint a liberális normák. Továbbra is preferálja a jogállamiságot, és állítja, hogy az előbbre való az irgalomról szóló üres szövegnél. Hogy is van ez? Az irgalom tán nem keresztényi érték? Vagy csak ebben az esetben előbbre való a rögtön ítélés, indok nélküli visszatoloncolás (lásd a két Shri-Lankai férfi esetét, akiket 4 napi aszalás után toltak át Szerbiába a kiskapun).

Schöpflin szerint – mivel Magyarország önállóan jár el (mihez képest is?) – ezt nem nézik jó szemmel a nyugati liberálisok. A szemrehányások azért érik Magyarországot, mert nyugaton nem szeretik, ha egy kelet-európai állam úgy cselekszik, mintha egyenrangú lenne velük, azaz nem alárendeltként, hanem a történelem cselekvő tényezőjeként viselkedik. Elég beteges gondolat, de egy dologban Schöpflinnek igaza van: Orbán tényleg úgy viselkedik, csak az előjellel van baj.

A Spiegelben Dragomán György ezzel kapcsolatban azt írja, hogy Mmagyarország a végletekig megosztott a menekültkérdésben, a keresztény nyugat védelmének orbáni zászlóra tűzése bohózat, a kabinet még nemrégiben sem vállalt semmilyen közösséget a kereszténységgel, a „nagy” Magyarország pogány hagyományaira hivatkozva. Na ja, miért is vállalt volna közösséget, amikor az országot a kereszténységbe vezénylő István koronáját sámán táncolta körbe?
Dragomán szerint a kérdés: akarjuk-e Európát, vagy sem? Mert a muzulmán veszély miatti aggódás csak a felszín, a mélyben a valódi szittya mentalitás rejtőzik: minden ellen vagyunk, ami más, ami eltérő . Vagyis a melegek, a zsidók, a cigányok, a kritikus média és az ellenzék (bocs, ha kihagytam valamit).
Már kendőzni sem lehet semmit. Lépten-nyomon kitüremkedik a hétköznapok fátyla alól a rasszizmus és még az idegenek is nap mint nap beleütköznek a gyűlölet különböző formáiba.
Két, amúgy intelligensnek tűnő eladólány arról beszélget, miért nem lövik be simán a menekülteket a tengerbe, vagy a taxisofőr arról értekezik, hogy szerinte be kellene terelni minden menekültet egy jó nagy sátorba, és rájuk engedni a gázt, ráadásul ugyanezt kellene tenni a mocskos hajléktalanokkal is.
Nos, egyikük se így született, tán még egy évvel ezelőtt se voltak ilyenek, de mára Orbánék ilyenné tették őket.

A die Weltben meg a SDP alelnöke jelezte, hogy a bajor kormány a jobboldali populista (nem valami dicsekvésre okot adó jelző) Orbán szögesdrót és gumibot politikáját tekinti követendőnek, pedig ha valakik, akkor éppen a németek tudják, hogy falakkal és szögesdrótokkal nem lehet feltartóztatni senkit, aki szabadságra és biztonságra vágyik. Az alelnök a konfliktus megoldását a migrációt gerjesztő országok konszolidációjában látja. Ráadásul még arra a renitens kijelentésre is ragadtatta magát – figyelsz, Orbán? – hogy a migránsügy kezelése során komoly erőfeszítéseket kell tenni az oktatás, az elhelyezés (lakások építése), a munkahely teremtés terén és a rendőrség megerősítése (!) terén. Ja, hogy nekünk erre nincs pénzünk, meg minek oktassunk migránsokat, amikor éppen azon vagyunk, hogy lebutítsuk a saját polgárainkat is, meg, hogy lakás helyett stadionokat építünk egy futballőrült nemzetvezető rögeszméje miatt? Az más. Természetesen szükség van a schengeni határok védelmére, de nem falakkal, szögesdrótokkal és keresztes hadjárattal.

Szóval, akad itt min morfondírozni. Természetesen egy fideszes EP képviselőnek nyomnia kell a kincstári szöveget – csak az a kérdés, miért pont egy amerikai lapban? Az pedig, hogy Orbánt – tehát nem Magyarországot, hanem Orbánt – rendesen minden felől bírálják, nem csoda, hiszen, mint tudjuk, ezek a nyomorult libsibolsik mindenhol ott vannak, a Gyurcsány meg a Soros mindenkit lefizetett és különben is, nyomják Krahácsot!

Valamivel jobb volt a honfoglaló őseinknek. Ők egy szarvas után mentek, mi meg egy csomó ökör után. A szarvasból legenda lett, ezekből az ökrökből meg…

5 hozzászólás

  • György Molnár

    Schöpflin Aladár közben forog a sírjában, mivé lett az utóda….Messze esett az alma a fájától…..Láttam nevezett „úriembert” valamelyik magyar TV-ben is nyilatkozni, sajnos.

  • No komment magyar ellenes szövegekre.

  • http://444.hu/2015/10/12/igaza-van-orbannak-annyira-vezetunk-digitalis-gazdasagban-hogy-igazabol-hatul-vagyunk
    Igaza van Orbánnak, annyira vezetünk digitális gazdaságban, hogy igazából hátul vagyunk. Vezetünk Európában, mindenki minket irigyel, Orbán meg a változatosság kedvéért hazudik.
    Persze, 2018-ig szélessávú internet lesz Magyarországon minden háztartásban. Ott is, ahol még villany sincs.

  • De, minek szólalsz meg, Figyelő?! Fizetnek érte?

  • todor 48: rossebet. Bencsics saját bejelentése szerint rühell mindent, ami balról jön. Valamilyen értelmezési problémája szerint úgy véli, a KMH a baloldal szócsöve, ráadásul a magyarországi baloldalé, amit Bencsics halmozottan rühell.
    Azon felül nála az igazság köve, csak ránéz, és mindent jobban tud, amellett a véleménye – úgy véli – mérvadó, hiszen – akár Orbán idehaza képviseli minden magyarok véleményét – ő képviseli a kanadai magyarság véleményét.
    Bencsics olyan, mint a pisai ferde torony. Elferdült 😀 Annak a dőlését – komoly mérnöki munkával – megállították…