A konzervatívok a kínai és pundzsábi közösségekben járatják le a liberálisokat

2015 október 15 12:03 de.10 hozzászólás

Durva lejárató kampányt indított a Konzervatív Párt a vancouveri és torontói kínai és pundzsábi közösségekben, melyben azt állítják, hogy a baloldaliak megengedik, hogy gyerekeknek áruljanak majd marihuanát, továbbá bordélyházak megnyítását ösztönzik, ha a Liberális Párt hatalomra kerül október 19 után. A Justin Trudeau által vezetett Liberális Párt egyik igérete, hogy ha kormányra kerüének, a 18 éven felüliek számára legalizálják a marihuanát.

Justin Trudeau szerint Stephen Harper miniszterelnök pártja szándékosan torzítja el a liberálisok álláspontját és félelmet próbál kelteni a lakosságban.

„A kampány alatt számtalanszor bebizonyította Harper úr kormánya, hogy soha nem enged el egy olyan lehetőséget, amikor megoszthatja a népet, amikor félelmet kelthet és szándékosan félrevezetheti a kanadaiakat”–mondta Trudeau az Ontario tartománybeli Hamilton városában szerdán.

Harper szerint szó sincs félelemkeltésről.

„A két másik srác mindig azt fogja állítani, hogy ez félelemkeltés”–mondta Harper baloldali ellenfeleiről, Trudeau-ról és Tom Mulcair-ről. „De mi annyit teszünk, hogy felhívjuk a lakosság figyelmét a tényekre. Három vagy négy lózungra építik fel egész kampányukat, de szerintem itt az idő, hogy végre a platformokat vizsgáljuk”–tette hozzá.

Stephen Harper a kínai közösségben kampányol, Richmond Hill városában.

Stephen Harper a kínai közösségben kampányol, Richmond Hill városában.

A Liberális Párt a marihuana legalizálását és állami szabályozását tűzte ki célul. Ugyanakkor szigorúbb büntetéseket javasolnak mindazok számára, akik kiskorúaknak árulják a kendermagot.

A prostitució legalizálását pedig a Liberális Párt sem támogatja, így a konzervatívok állítása, miszerint bordélyházak létesítését támogatnák Torontóban és Vancouverben nem felel meg a valóságnak.

A konzervatív kormánypárt arra építi a bordélyház-állítását, hogy a liberálisok korábban ellenezték a pénzért árult sexuális szolgáltatások kriminalizását, mely indítványt a jobbközép kormány támogatott és szavazott meg a parlamentben.

A nemzetiségi kisebbségek történetesen a liberálisokra szavaztok – egyébként a kanadai magyarok jelentős része is – de ez 2006 után változott meg, amikor a Konzervatív Párt Jason Kenney minisztert küldte ki a kulcsfontosságú kisebbségekhez és konzervatív értékvilágokra appellálva próbálták – nem kevés sikerrel – a jobboldal mellé állítani őket. Most úgy tűnik, hogy a nemzetiségek átvándorolhatnak a liberálisokhoz, ezért bombázza a kormánypárt az etnikai lapokat fizetett párthírdetésekkel.

A Nanos szerdai pártpreferenciás felmérése szerint a liberálisok 36, a konzervatívok 29 és az Új Demokrata Párt (NDP) 25 százalékos támogatottsággal rendelkezik. Ilyen arányok mellett liberális kisebbségi kormány alakulna Kanadában és csaknem tíz év után megbukna a konzervatív Harper kabinet.

Tags:

10 hozzászólás

  • Hat ha legalizalnak a kuplerajt, talan meggondolnam, hogy rajuk szavazzak.
    Ebben a korban mar nagyon vigyazni kell a prosztatara.

  • Érdekes, hogy a dohányzás ellen küzd a Világ, még a reklámokat is tiltják ahol lehet, ugyanakkor a kábítószerek fogyasztását legalizálni akarják! A dohányzás fokozása csak a lánc-dohányzás lehet, a marihuána folytatása viszont bármely kemény drog! Kíváncsi lennék, kik azok a gyerekes, unokás szülők akik helyeslik a bármilyen fajta drog használatát?
    A nyilvánosházak legalizálása, mint pl. Németországban, hasznosabb lenne mint a „természet lágy ölén” történő prostitúció.

  • Fel nem foghatom mi a baj a kuplerájokkal.
    Nem véletlen az , hogy amit az ott szolgáltató képzett szakemberek ( szakleányok hehehe ) szolgáltatnak , az emberiség történelmében a legrégebbi szakszolgáltatásnak számít.

  • Lelszi, nyugodj csak meg, a szavazók nem ezt látják. Látnak, egy 10 évig uralkodó konzervatívot, nem túl fiatal eszmékkel. Közben van egy másik jelőlt, aki fiatal, jóképű, idealista!

    A nők biztos rá szavaznak, őreg és fiatal.

    Az emberek t.i. nem igen gondolkodnak…

    Fiam kérdezte a napokban, mondd, miért van az, hogy a nők emociónálisan választanak?!

    (Gondolom, családja női tagjaira gondolt)

  • Mindig elgondolkodtam azon, hogy az ameriaiak miért választották meg kétszer Obamát?
    Ez lemaradt, a fenti hsz.-ből.

  • Kedves Figyelo!

    Ahogy hallom a kanadaiakat egymas kozt beszelve, hogy kire es miert szavaz, az a gyanum tamadt, hogy ok sem tudjak igazabol a valaszt.

    Ha jol megfigyeljuk a politikusok dumait semmi mast, csak ures szolamokat hallunk toluk. Mindenki Eldoradot iger, de semmi konkretumot nem ad arra vonatkozoan, hogyan is fogja azt elerni. Ebben a tekintetben a Harper egy kicsit azert jobb, mint a masik ketto nagy part vezetoje, de nem sokkal.

    Tehat itt szinte mindenki erzelmi alapon valaszt. Ertelmi alapon nem nagyon lehet, mert semmi ertelmes nincs feltalalva nekunk.

    Pl. en szerettem volna hallani arrol, hogy az ugynevezett „liberalis” es „ujdemokrata” partok miert torpedozzak meg hosszu evek ota az Albertabol a Csendes Oceanhoz epitendo olajvezetek epiteset? Most hogy lement az olaj ara es kozel teljesen leallitottak az olajkitermelest Eszak-Albertaban emberek tizezrei veszitettek el az allasaikat egesz Albertaban, es ez meg csak a kezdet. (Evvel egyutt persze Kanada allama is elvesztette jovedelmenek egy jelentos reszet.)

    Ezt csak az olajvezetekkel lehetett volna kivedeni, de hat az idiotak ugy latszik nem kaptak eleg kenopenzt. Persze nem csak a vezeto politikusok, az utbaeso osszes indianrezervatum minden torzsfonoke, a „termeszetvedok”, es meg ki tudja ki mas tartja ugyanugy a kis kacsoit, hogy telehulljon penzzel. Ezt kellett volna talan alaposabban megbeszelni a valasztasi kampany soran, nem a kabitoszereket es a kuplerajt.

    Persze a kabitoszer is fontos, ha maga a miniszterelnok is attol hulyult el.

  • Moshe Akiva

    2015 október 15
    2:28 du.
    Kedves Moshe, Az olajvezetéket a környezet védők furrták meg és a végső dőfést Obama adta, aki nem akart ebben résztvenni.Egy politikus sem ohajt összeveszni a választóival.

  • Kedves Figyelo!

    Ket malomban pumpaljuk az olajat. 🙂

    Az Albertabol Texasba vezeto olajvezeteket torpedozta meg Barack Black Eagle elvtars.

    Az Albertabol B.C.-be tartohoz semmi koze, hacsak nem az asztal alatt eroszakoskodik a „szent” ugy erdekeben.

  • Én B.C.re nem gondoltam.

  • Kedves Figyelo!

    Van azert meg egy kis remeny, bar az olaj alacsony ara miatt ez is kicsi.

    A kinaiak felvasaroltak az eszak-albertai olajmezok egy jelentos reszet par eve, es gondolom nem azert tettek, hogy bukfencet vessenek bele. Talan, ha ok egy kicsit jobban raszallnak az ugyre, lesz olajvezetek a Csendes Oceanhhoz.

    De amik itt mennek mar a rohejessegen tul jar. Meg olyan indian torzsfonokok is tartjak a markukat, akik rezervatumat messze elkerulne az olajvezetek. No es vigyazni kell veluk, mert ok is eloszeretettel robbantgatjak fel az olajvezetekeket errefele.