Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt megérdemel

2015 október 20 2:25 du.17 hozzászólás

Az alábbiakban közlöm egy felháborodott jobbikos intrádáját. Van benne olyan, ami valóban az igazságot hordozza, csak azt nem értem, mitől tekeredik le később erről az útról?

„Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt megérdemel.
Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi! De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba. Akkor a nemzet aljas vagy műveletlen. (gróf Széchenyi István)”

Bolond magyar, erre válaszolj nekem:

– Állandóan pofázol arról, hogy ezt a kormányt el kéne zavarni, de akik ezért tesznek is, azokra te mondod először, hogy huligán csőcselék. Te hogy képzeled a kormány távozását? Tévé előtt, fotelből próbálnád meggyőzni őket talán, gondolatátvitellel?
– Ha gyermeked ellehetetlenítve fog vergődni egy teljesen kisemmizett, és erkölcseiben lezüllesztett Magyarországon, kit fogsz hibáztatni? A magyar gárdát? A hibás te leszel, mert te hagytad.
– Amikor az Árpádsávos zászlót gúnyolod/utálod, eszedbe jut egyáltalán, hogy egyik legszentebb jelképünket gyalázod? (itt valami tévedés van, a Jobbik és a gárdisták zászlajának semmi köze a történelmi zászlóhoz. A szerk.)
– Amikor trianonról és Nagy-Magyarországról nyilatkozod azt, hogy „minek ezzel foglalkozni” (extrémebb esetekben ez még negatív indulatokat is kiválthat belőled), azt kívánom, bárcsak átélnéd azt, amit most képtelen vagy átérezni. Kobozzák el a javaid nagyrészét, szakítsák szét a családodat, alázzák meg családtagjaidat, mindezt valamilyen nevetséges ürügyre hivatkozva. És te nyugodj ebbe bele. Vagy csak olvass Babits Mihályt, József Attilát, Juhász Gyulát, Sajó Sándort… de hát kik ezek a kis hülye költők Tehozzád képest! Te, aki a felvilágosult, liberális eszményi társadalom mintapolgára vagy. Mert valószínűleg ezt képzeled, amikor ilyen hülyeségeket nyilatkozol. (na ja, Trianon. Tényleg teljesen értelmetlen vetyengeni felette. Node, az ország ketté szakítását csak nem lehet Trianonra lőcsölni? A szerk).
„Nem kell beszélni róla sohasem, De mindig, mindig gondoljunk reá.”
– Amikor azt mondod, hogy trianon már régen volt (nem igaz, nem volt régen (dehogynem, méghozzá megváltoztathatatlanul. A szerk.)), ezzel párhuzamosan a holokausztról is szoktál hasonlókat nyilatkozni? Gyanítom nem, de majd próbáld meg. Furcsán fognak rád nézni. Én is furcsán néznék rád.
– Amikor olyan kifejezéseket használsz, mint a „mélymagyar”, vagy a „magyarkodik”, belegondolsz, hogy magyarként alázod meg saját magadat?
„Jönnek a dúlt-keblű mélymagyarok megint, füzfapoéták, füzfarajongók, jönnek a szarból.
„- szól spiró gusztustalan verse. (tán nem így van? Amúgy Spirót – mint személynevet – nagy betűvel kezdik. A szerk.) Hát el tudod te képzelni, hogy egy normális emberek lakta országban még idéznek is egy ilyen férget? Hogy egy finn „mélyfinnkedik” vagy egy olasz „olaszkodik” (igaz, igaz. Ilyet csak egy mélymagyar követ el , lásd a kopf inzertjét. Ja, hogy nem tudod, miről van szó? Az más. A szerk.)? Ilyen nemzetellenes kifejezés csak nálunk létezik és te, bolond magyar még jókedvűen idézgeted is, mert neked ez tetszik. Ez a szomorú, tudod?

egy polgári vélemény

egy polgári vélemény

( az inzert a szerki produktuma. Naná, a jobberré!)

– elgondolkoztál már azon, hogy mi a különbség a liberális (befogadó) nacionalizmus és a kirekesztő nacionalizmus között? Ja, hogy te már a nacionalizmus szótól is kiütést kapsz…

Magyarországon nagy baj van. Egy olyan országban, ahol emberek élnek úgy, hogy be kell deszkázniuk az ablakaikat, ott nagy baj van. Ahol emberek fagynak meg otthonaikban, ott nagy baj van. Ahol „vezetőink” szent jelképeinkkel üzletelgetnek, ott hatalmas baj van. De a legnagyobb baj veled van, kedves műveletlen (nyolc általánosos vagy három diplomás) birka magyar, mert hazád pusztítását tétlenül nézed. Meglehet, országod sorsa nem is érdekel, mert már rég annyi számít csupán, hogy a te zsebedben mennyi pénz csörög.
Önálló levélnek hiszed magad a nemzet fájának ágán és azt képzeled, hogy ha a fa elpusztul, te túlélheted. Hát nem fogod.

Sajnos jelenleg ti vagytok többen. Csakhogy a világot sosem a birka tömeg alakította, hanem azok, akik tenni akarnak érte. Éppen ezért a véleményed számomra nem mérvadó. Fanyaloghatsz a trianon szó hallatán, visszaböfögheted az összes szart, amit a többi bolonddal „szentül hisztek” – mert hát a többségnek biztos igaza van. Majd meglátjuk.
Ha az lesz, amit a Magunkfajták szeretnének, a magyar nemzet élni fog és egyre erősebb lesz. Ha így lesz, te és a te gyermekeid is jól fognak élni, legyél akármilyen nemzetiségű vagy vallású. Viszont magyarként is bűnhődni fogsz, ha ártasz hazádnak, vagy annak bármely állampolgárának.
Ellenben ha az lesz, amit a barikád másik oldalán állók szeretnének, abba te, kedves egyre lejjebb csúszó középosztálybeli értelmiségi, vagy munkás, bizony ugyanúgy bele fogsz dögleni, mint én. Lehet, hogy ez most magas neked. Kiröhöghetsz, pofon üthetsz. Majd 30 év múlva beszélgethetünk ( a kis naiv. A szerk.).

Forrás:ERepublik/Hun-Cymbie

17 hozzászólás

  • Látom, az én mondatomat vette át Ille a cikk kedvéért.
    Igen, nem csak a kanadaiaknak az a kormánya amit választott, hanem a magyaroknak is.
    Jó vagy rossz, izlés dolga, vagy a párt érdeké.Ki, kire szavazott.

  • sebestyén eszter

    szerintem is a műveletlenek vannak többen. a jobbik csak egy vadhajtás ebben. a probléma sokkal hamarabb kezdődött. a magyar bal- és liberális oldalt nem a politikusaik tették tönkre, hanem az újságíróik, akik 8 általánossal, esetleg érettségivel privilegizált helyzetbe kerültek, sokat kerestek és nagy volt a hatalmuk. de! nem láttak előre, nem láttak összefüggéseket. mindennek csak következménye a jobbik.
    konkrét pld. egy ex indexes újságíró (ma már üzletember) a miép megalakulásakor szólt, h csurka nem is a miépet építi, hanem a jövőt, amit jobbiknak hívnak. (fotóval illusztrálta) elsőként összeesküvéssel vádolták (a sajátjai), aztán fasizmus-terjesztéssel. jobbik azóta lett, tehát a ma már ex újságírónak igaza lett. ő jól van, kiszállt, éli üzleti világát, a nyakunkon meg itt a jobbik – de per se őt kicsinálta az 8-általánosos „réteg”. hogyan fordulhatott ez elő? úgy, h azok voltak többen, akiknek érdekében állt az előrelátót kicsinálni. nem is tudom, miért, megint Kertész Ákos jut eszembe…

  • Judith Kopacsi

    Hu-hu! Én vállalom! Krónikusan Liberális vagyok! Ráadásul még vittem egy adag virust is belőle 1990-95 között Magyarországra, és pedig pedagogusokat oktattam és fertőzten vele. És még pimaszul büszke is vagyok rá!

  • Figyelő
    október 20.
    3:11

    Megint tévedett: Ön ugyanis azt írta(szó szerint), hogy „Minden ország megérdemli a kormányát amit választ ” – mire Ille kijavította mondván, hogy ha már idéz, akkor tegye azt pontosan !

    Az idézet – mely egyébként Széchényi Istvántól ered – úgy szól, ahogyan Ille ezen cikkének a címében megidézte,vagyis:
    „Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt megérdemel…”

    Gondolatiságában hasonló, de nem ugyanaz – Ön nyilvánvalóan homályosan ugyan de emlékezett valami effélére, de sem arra, hogy kitől ered, sem arra, hogy pontosan hogy is szól, ezért némileg átdolgozva szabad „fordításban” alkalmazta azt.
    Amikor Ille a pontatlanságára figyelmeztette, Ön azt válaszolta, hogy „nem idéztem senkit, a saját gondolataimat írtam”

    Ez még nem olyan nagy baj, mindössze maradjunk annyiban, hogy Ille viszont Széchényi Istvánt – a legnagyobb magyart – idézve írta meg a cikkét, melynek semmi köze az Ön gondolataihoz!

  • Eszter !

    Kegyed borzasztóan avisztovatikus, és lenéző – de mire is ? ? 🙁

  • Figyelő !

    Hitler Adolfot is „demokratikusan” választották meg, igazán azóta bolond ez a világ… A demokráciával visszaélni szóban és tettel a legkönnyebb, mert az magában hordozza a jóhiszeműséget és toleranciát.
    Maga például ezekkel a hivatkozásaival (mint a 3,11-es is) a szavakkal játszva hazudik.

  • Judith!

    Sajnos vagy nem hoztál elég vírust, vagy nem oktattál elég ideig – öt év úgy tűnik nálunk nem elég ahhoz hogy egy elültetett palánta meg is gyökeresedjen – mert sajnos az akkoriban liberális szárnyba szökő pedagógusi kar mára erősen tartás nélkülivé vált és légüres térben mozog!
    Őszinte tisztelet a kivételnek, ami azért van !

    Ez azonban nem ma, nem is tegnap kezdődött – jó idő eltelt mire ide jutott, és a jelen helyzetben talán némileg nagyobb megértést érzek irántuk, mint kellene. Évekkel ezelőtt kezdett megváltozni – számomra érthetetlen módon – úgy általában a pedagógusi kar hozzáállása a világ dolgaihoz,azon belül erősen az oktatási elképzelésekhez.
    ( előre bocsátom, kinek nem inge nem veszi magára) Tizenkét évig, azaz három cikluson keresztül dolgoztam szakbizottságban, figyelhettem a közhangulatot, és tapasztalhattam a pedagógusok ellenállását a „mindegy mivel szemben”, de ellentmondunk mentalitásnak.
    Két oldalról érzékeltem a nyomást – egyrészt a fenntartó oldaláról, másrészt miután közvetlen családomban és baráti körömben is több pedagógus volt található, így az ő megvilágításukból is láthattam! Kicsinyes huzakodásaik, a különösebb indok nélküli „betartásuk” miatt sok,megfontolásra érdemes kezdeményezés,javaslat bukott el -sosem értettem miért?
    14 általános, két középiskola és két művészeti képzés tartozott hozzánk – ennek alapján tudok elsősorban ítélni, de mint láttam, hallottam az összesített fővárosi megbeszéléseken, nem volt ez másként másik kerületekben, településeken sem, legfeljebb kisebb intenzitással!

    Voltak persze intézményvezetők és pedagógusok akiket különösen elismertem, mert igazán értelmiségként nyilatkoztak meg, mert alapos és alátámasztott indoklásaikat meg lehetett vitatni, elképzeléseiket komoly alapul véve – mert legalább előálltak önálló elképzeléssel és nem csak élből utasítottak el mindent – ők egyértelműen egy liberálisabb, megengedőbb színesebb vonalat képviseltek – nem egy esetben viszont a „sötét középkor” köszönt vissza!
    Még sehol sem volt Balog nagymester, Hoffmann Rózsa, vagy Czunyiné, amikor elkezdődött a nagy piszkos magyarkodás, árvalányhajas népi mozgalmakkal, tánccal, dallal zászlólengetéssel, ( ha lehet mindjárt erdélyi – miért ? csak !) és ez elsősorban az iskolákból indult,noha nem „fideszes-kádéempés” vezetés volt még ekkor.

    Nyilvánvalóan voltak gondok az oktatásban akkor is – az intézmények és a fenntartó között mikor nem volt érdekellentét? De, viszonylag rendben és SZABADON ment minden, a tanítás, a gondolkodás az oda- vissza kölcsönös emberi és szakmai jogok stb

    Érzékelhetően, szép lassan meggyőzték egymást, hogy a Magyar Bálint vezette oktatási tárca csak rosszat akar nekik, hogy az a vesztüket okozza, néhány hangadó vitte a prímet a többi sunyított – de igazán világos és megfontolásra érdemes érveik nem voltak.
    Emlékszem egy aláírásgyűjtésre – a téma pontos tárgyára már nem annyira – de, hogy valami lehetetlen és arcpirítóan hazug kezdeményezés volt arra igen; a tetejében pontosan attól az int. vez.-től származott, akit addig kedveltem, elismertem, mert egy egészen más, humánus, gyermek és szülő központú vonalat képviselt !

    Szóval észrevétlenül, lassan beitta magát a pedagógusi köztudatba, hogy homlokegyenest másra vágynak, hogy itt már semmi nem jó, pénz, paripa fegyver híján az ő kezük meg van kötve, az értékelési módszer szar, a bérezési rendszer szar, asz ellenőrzés jogtalan, az óraszámok, a helyettesítés, a különmegbízások, a továbbképzés pláne és úgy egyáltalán a pedagógusi kar mint olyan nulla elismerésben, ás jogaitól megfosztásban részesül ! Világossá vált, hogy a háttérben beindult a Fidesz gépezet – még egy vereséget nem szenvedhetnek – és ennek érdekében bevetettek mindent.
    Na vajon hol kezdjék ahol a legtöbb embert elérik és ahol a legelvetemültebb szülő is gondolkodóba esik ha gyermeke jövőjéről van szó – hát az iskolákban!

    2006-ban már minden igazgató, pedagógus, mezei napközis-tanár, érdekvédő és egyéb hasznos közreműködő számára világossá vált, hogy szellemi felemelkedésüket és rabláncaikat csakis a Fidesz vezette kormány és önkormányzat biztosíthatja – így 2010- ben már az egész kerület, hasonlóan több más bpesti kerülethez és településhez narancsban úszott. Lámpással kellett keresni olyan pedagógust, aki másként gondolkodott, de többnyire azok hallgattak, a hangadók pedig akkora propagandát fejtettek ki, hogy bárki számára világos volt: csak egy út vezet a megdicsőüléshez!
    Az igazán jellemtelen dolognak azt tartottam, hogy épp az/azok voltak a legvéresebb szájúak akik addig is a ” „rendszer kegyeltjei” voltak, minden elismerést megkaptak, sem elnyomva, sem meg nem értére nem panaszkodhattak,sőt! Az addigi oktatási vezetés legstabilabb kiszolgálói voltak.

    2014-ben már megroggyant ugyan a Fideszes szekér, de még tartotta magát.Azóta egyre többeknek nyílt ki a szemük, a fülük, és talán a saját fejüket is elkezdték használni – persze kellett ehhez egy Hoffmann R. no meg egy Orbán rángatta Czunyiné, hogy magáról a vízfejről Balog tiszteletesről ne is szóljak !
    Mára a tüntetések egymást érik, általános a kiakadás, az elégedetlenség, a felháborodás, – de! Csak igen kevesen mernek nyíltan ellenszegülni, véleményt nyilvánítani – mert pontosan tudják, hogy mivel jár/hat! Tolják maguk előtt a szülőket, gyerekeket, volt diákokat stb stb

    Nincs elég szaktanár, mert a tapasztalt idősebb kollégáktól megváltak, akik nem állnak
    be a sorba azt eleve nem is alkalmazzák, vagy időben eltávolítják, és úgy általában az oktatás milyensége és színvonala itt a legutolsó szempont ! Mindezek azt gondolom országos szintűek, bármely települést, kerületet, várost vesszük alapul, nincs ez másként sehol.

    Van tanár, aki legalább zárt körben elismeri a tévedését, olyan is van már, aki élére áll az ügynek – de a legtöbbje még mindig sunyít – mint tette azt régebben is! Pedig sok kifogás lehetett de egy biztos, akkor nem volt retorziója – ma van, ezért is írtam, hogy némileg megértem őket, de nem teljesen !
    Végül is ők az értelmiség egyik alapköve, ők a „lámpások”, a jövő „nemzeti gondolkodóinak” nevelői – ha ők nem állnak ki magukért, mindannyiuk jövőjéért, a gyerekeink nyiladozó értelmének közvetlen befolyásolói – hát kik vállalják fel a nézeteiket ha nem ők?

    Ja, hogy állás és hivatalvesztéssel járhat ?
    Lehet, hogy mégsem a liberális oktatási rendszer voltszámukra a vég ?

  • sebestyén eszter

    @voronyezs,
    nem hiszem, h bmelyik is lennék. elég közelről néztem végig, amiről írok.
    per se kiváló hárítás mást minősítgetni. ettől nem változik meg sem az, ami van, amiben benne vagyunk, ahogyan az sem, amiről írtam.
    talán neked könnyebb elfogadni a valóságot, ha azt hiszed, mi nem hibáztunk, csak a másik. erre szoktam azt mondani, hogy:
    -nincs olyan házasság, amit az egyik fél ront el
    -nincs addig megoldás sem, amíg csak hibáztatunk, s saját hibáinkat nem tárjuk fel.

    és most te jössz, voronyezs! én minősíteni nem foglak téged, de leíró jelleggel összegzem, mit csináltál: manipuláltál, ugyanis az én minősítésemmel el akartad venni az igazságtartalmát az állításomnak. ehhez természetesen jogod van, de a manipuláció nem tisztességes eszköz. tedd bátran, csak érvekkel, ha kérhetem.

  • Tiszteletem!

    „…Az idézet – mely egyébként Széchényi Istvántól ered – úgy szól, ahogyan Ille ezen cikkének a címében megidézte,vagyis:
    “Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt megérdemel…”
    Ha lehet pontosítani, szeretném – ha már nem haragszanak rám:

    Az idézet – Surányi Miklós 1882-1936 EGYEDÜL VAGYUNK c. II. kötet – 268. oldalán lent található – valóban Gróf Széchenyi István, mondta, benne , ahogy Ille úr idézte – mert életanyagra – nem fikciókra, ha nem a valóság hű ábrázolására törekedve valódi dokumentumok alapján rakta össze a regényíró.

    Tisztelettel: id. Kiss László
    Ui. a többi tévedésekre nem reagálok, mert megint kiveri a biztosítékot…

  • Besancon, azért mentem csak 1995.ig Pedagogusokat Demokratikus módszerekre oktatni, mert addig volt „rám” igény. Addig ugyanis hívtak. Az igaz, hogy a könyvem még mindig használatban van a Szegedi tanitóképzön. Tehát talán mégsem volt teljesen elvesztegetett a dolog.

  • Besancon

    2015 október 21
    4:31 de.
    Köszi az oktatásért.
    Sajnos, nem vagyok művelt, ráadásra a magyaroktól elszakadtam már 59 éve!
    Valóban, Széchenyi István mondta. De örülök, hogy a nagy gondolkodó nyomaiban járt az én eszem is.

  • na, ez azért barokkos túlzás 🙂

  • hát, ez a jóasszony már régen tévedett ekkorát 😀 Arca, na, az viszont van hozzá.

  • id Kiss László: a kommentek megítélése nem haragszomrád kérdése. Korábbi reakciói vaskosan jobbikos tartalmúak voltak. Talán, ha felhagyna a pártpropagandával , semmi gond nem lenne a biztosítékkal.

  • Tiszteletem!

    Köszönöm Ille úr, hogy válaszra méltatott, de tájékoztatom, hogy tudja, hogy semmiféle párthoz nem kötődök – magyarul hidegen hagy, mert felismertem és rádöbbentem ártó alapvető szándékaikra, ami súlyos hiba a tökéletes társadalmi rend felé vezető úton! Mind egyik párt a megosztást szolgálva – aláássa azon egyének törekvéseit is akik azon dolgoznak, hogy sehol se legyen un. holokauszt – ÉGŐÁLDOZAT – magyarul!

    A XXI.sz elején a Bölcs Korban megengedhetetlen a nyakkendős közönséges köztörvényes bűnözők garázdálkodása – elenyésző kisebbség a sok milliárd ember felett!

    Az egyetemes emberiség fennmaradását egységesen kollektív tudattal elmével az elme tudat azon a szintjén lehet fenn tartani és un. utolsó végső idők borzalmas jóslatait elkerülni ha érthető amit írtam.

    A népek a népeknek nem ellensége – a halálos ellenség a bűnöző aki élősködik a másikon – maga a tény. hogy elveszi rabolja a másik által megtermelt és más anyagi javakat az maga a bűn – ha pláne gyilkol is érte! Ez vonatkozik elsősorban a szellemi termékre – mert az az elsődleges az anyagi termék előtt – mert megelőzi azt! Először eltervezem és utána megvalósítom!

    Nem azért nem szabad néphez kötni, hogy ne zsidózz, ne cigányozz – meg stb, nép vagy vallás – meg stb. megosztás –
    Hanem a nagy-számok hatalma miatt – mert ha köthető egy bűnös tevékenység jellegzetessége hozzá – az csak a kis számok birtokában mérvadó – a nagy-számok birtokában segítő – mert amikor tudjuk, hogy a nagyhatalmak hadseregei 1-2–max 3 millió fő – akkor abból a népben is van ennyi ami – aki a békét szereti harmonikus tökéletes társadalom megvalósításának útján tevőlegesen is részt-venni építeni!

    Ezért nem szabad például hamisan tanítani – nincs hamis meg nem hamis – van a helyes és helytelen tanítás – oktatás – pláne az emberiség történelme és tudomány szintje – csak gondolni kell rá – emlékezni, amit sokszor leírtam már a polihisztorok helytelen megállapításán tudós generációk nőttek fel – Most nem részletezem – aki tudja az tudja aki nem az majd megtudja – nézzen utána!

    Befejezésül mert soká írhatnám és pártól függetlenül ahogy utaltam az elején álláspontomra – minden hasznos munka ha az emberiség fenn maradását szolgálja!

    tisztelettel:
    id. Kiss László sk.
    ui: A Német események után már nem mondható, a magyarra, hogy birka – meg bolond vagy bunkó – meg stb. ha bár Orbánt éltetik, mert nem tudják az össz körülményt –
    TUDJA ILLE ÚR HA RAJTAM MÚLNA MÁR HOLNAP LEVÁLTANÁM ORBÁNT ÉS HELYÉBE ARRA ÉRDEMEST ÜLTETNÉK – DE SAJNOS MA MAGYARORSZÁGON ILYET NEM LÁTOK – VAGY VAN ,DE NAGYON ELBUJT!
    MIT SZÓL A NÉMETORSZÁGBAN TÖRTÉNTEKHEZ – DREZDA MEG STB. ÚGY ÖSSZESSÉGÉBEN A „MENEKÜLTEK” INVÁZIÓJÁRA

  • id. Kiss: nem véletlen, hogy a legtöbb atrocitás az egykori kelet-németországban történik. Ulbrichték, Honeckerék jó munkát végeztek anno.

  • Ille úr! Egyetértek önnel – de csak a kérdésem egyik felére válaszolt… Ma mi a véleménye kérdésem másik felére?
    Látja e ha összekeverünk kultúrákat, mi lesz az eredménye a jövőben?

    Tisztelettel:
    id. Kiss László