Trócsányi ISIS-hez csatlakozó keresztény romákat vizionált

2015 október 20 12:03 de.11 hozzászólás

Azt hiszem már többször megfogalmaztam a reményt, hogy egyes pontoknál már nincs lejjebb. S a hírek bebizonyították: azoknak van igazuk, akik szerint mindig van lejjebb. Egy brüsszeli hír szerint most Trócsányi László igazságügyi miniszternek jutott a kétes megtiszteltetés a bányászbéka ülepének keresgélését illetően. Midőn a romák dzsihádját kezdte vizionálni.

Azért persze nem teljesen abban a formában, hogy az Európában évszázadok óta élő cigányság nekiveselkedik és a kereszténység nevében szent háborút hirdet a kereszténység nevében. Ennyire talán még a miniszterelnök elméje sincs elborulva. De az magyar, olykor visszamenőlegesen törvénykező hatalom, igazságügyi főszolgája azért majdnem eljutott eddig a határig. Legalább is az EUObserver-ben megjelent, Nikolaj Nielsen által jegyzett tudósítás szerint. Annyiban, hogy azt fejtegette a mi miniszterünk, hogy az Európában élő, mintegy 12 milliónyi roma a radikalizálódás célpontja lehet. Amibe természetesen még az az értelmezés is beleférhetne, hogy a szélsőjobboldali hangadók demagógiájából erőt merítő rasszista csirkefogóknak válik az európai cigányság a célcsoportjává. Mint áldozat.

Azt ugyanis a tudósítás is jelzi, hogy Trócsányi elismerte: a roma lakosság az aránytalanul háttérbe szorított kisebbséget képviseli Európában és Magyarországon is. Alkalmasint azt is elismerve, hogy ezt a kisebbséget az iskolai szegregáció, az alacsonyabb várható élettartam ága is húzza. Márpedig az iskolai szegregáció, a deprivációs hatások valóban kedveznek annak, hogy a romák bűnbakjai, célpontjai legyenek a tömegben bátor, különben csak kanapé-vitézeknek. Hogy aztán az említett banda bakancsba kászálódhasson, és vonulászhasson. Ha már a kormányzat nagy ívben tesz a hétköznapi fasizmus erősödésére. Nem feledve persze az ebből fakadó politikai hasznot bezsebelni.

Azonban Trócsányi László világképében a cigányság nem ilyen szempontból, a veszélyeztetettek körében jelenik meg, mint a radikalizálódás célcsoportja. Egy csavarintással ugyanis átkeveredik arra a sínpárra, amely mentén az Európában toborzott dzsihádisták állnak sorfalat. Az a közel ötezer IS-harcos, aki valamely európai ország polgáraként döntött a harcászati részvétel mellett az Iszlám Állam oldalán. Trócsányi innen kiindulva vezeti végig azt a hipotézist, hogy az Európában élő romák, mint egy deprivált kisebbség tagjai minden további nélkül csatlakozhatnak a dzsihádista hadakhoz. Nyilván megfeledkezve arról az „apróságról”, hogy a roma lakosság jelentős része gyakorló keresztény. Talán jóval közelebb is állva a keresztényi tanításokhoz, mint az a KDNP, amelynek tagjai minden további nélkül nyalják Orbán Viktor talpát kerítésügyben éppen úgy, ahogy támogatják az iskolai diszkriminációban semmi kivetni valót nem látó református lelkészt.

Bár annál a pártnál nem nehéz keresztényibbnek lenni, amely szinte nincs is. Elvégre maga a KDNP, maga alig több egy hipotézisnél, egy politikai gondolat-kísérletnél. Mondhatnánk: pont annyi értelme van, mint a magyar konferencia-felszólaló, különben hipotézisként aposztrofált, kijelentésének a romák csatlakozásáról az ISIS dzsihádjához. Azon a konferencián, amelyet különben nem is a menekültekről, hanem a BV-intézetekben vendégeskedő elítéltek radikalizálódására adandó büntetőjogi válaszról tartottak az Európai Unió tagországainak igazságügyi miniszterei.

S amelyről az MTI ugyan kiadott egy közleményt, de a romák hátrányos helyzetére vonatkozó miniszteri beismerés nélkül. S a romák dzsihád-vonalának említése nélkül. Talán mert rájöttek: ennyire mélyre nem kellene letúrni a bányász-kétéltű alteste alá. Bízva talán a nemzetközi portálok alacsonyabb olvasottságában is.

11 hozzászólás

  • Micsodaaaa? Hogy ő ilyet mondott volna? Az képtelenség! Trócsányi mindig tudja, mit beszél, főleg, miután időben megkapta, mi is a véleménye!
    Simicskó hadügyér se mondta azt, amit mondott, Trócsányi gazságügyér se, egyáltalán, van valaki, aki bármit is mondott?
    Minden esetre mindketten közkinccsé tehetnék a dílerük elérhetőségét.

  • sebestyén eszter

    a romák dzsihád-vonala — ŐRÜLET

  • Agyam eldobja a gépszijjat…

  • Találtam egy olyan magyar oldalt , aminek a fejlécében nyilaskereszt van, mint az oldal „szellemiségét” kifejező jelkép.
    ( No comment..)

  • Geyza: hogy mit? Szellemiséget? Ebben a szóban benne rejtekezik a „szellem”, vagyis az értelem. Ez utóbbit róluk feltételezni hiába való elvárás.

  • Az előbb a menekültek voltak („a migránsok”).
    Még előtte a bankok, bankárok.
    Most a cigányok vannak soron. (Nem a cigánysorról írok.)
    Utána majd a zsidók jönnek talán.
    Te mikor kerülsz sorra?

  • Ille István,

    Az isa jellemző, hogy az MTI „kifelejtette” az illető részt a tudósításból.
    A magyar nemzeti távirda vezetőjének csörgőssipkát kéne viselnie, akkora bohóc

  • sebestyén eszter

    @endre,

    szerintem is. szerintem az új közellenség a liberálisok lesznek, amely kifejezés kilép a szitokszó mederből, s átfogóan alkalmazható lesz az általad felsoroltakra, meg minden másra, amik nem ők.

  • sebestyén eszter

    @Andy Mage,
    csörgőssipkát? javasolnám a vasálarcot. annak enyhébbik verzióját, mivel demokrata vagyok.

  • sebestyén eszter,

    Egy ideje vizionálgatom, hogy Pintér közmunkatáboros ötlete, a „nemzeti” szó kisajátítása, a permanens szerecsenfürdetés Horthy körül alapvetően egy irányba mutat. Az ellenzéki elszigetelése, idegenné nyilváníthatósága felé, amit követhet a származásalapú diszkriminációs.
    Elvégre, ha már leporolták Goebbels hagyatékát, miért állnának meg itt?

  • sebestyén eszter

    @Andy Mage,
    Haraszty Miklós az 1. OVI-korm. utáni első Méedia Hungary-n elmondta, h Goebbelsből dolgoznak. Azért ott mondta, mert azt hitte,h ott újságírók vannak. Hitte. Megpróbálta. (Mindenki hülyének nézte!) Vesd össze Ille cikke alatti kommentem, amire a „nevét vállaló” Voronyezs azt bírta írni, h fölényes vagyok. Nem, véletlenül sem ott voltam, amikor az inga „átfordult”. Én csak jártatom a pofámat (feleslegesen) és fölényeskedem. Érted.