A hóembert is megnyúznák, ha lenne bőre…

2015 október 28 2:51 du.1 comment
 (No igen, ez lehet/ne/ ma, Magyarország mottója) 
 
Ezt kellene kitűzni a zászlóinkra.
Csak azért, hogy jól megjegyezzük, egy életre. Orbán jól megfizetett pribékjei nem fáradnak. Agyalnak és ötletelnek. Mindezt úgy, hogy lehetőleg a „csalárd-CSALÁD”, Döbrögi kiterjedt rokonsága, bratyeszainak, üdvöskéinek érdekei ne sérüljenek.
A legújabb népnyúzó ötleteiket itt alább olvashatjuk, az erről szóló írás, a Stop-ban jelent meg.
No csak volna egy kérdésem, amit Lázár és Döbrögi egyéb bratyeszai eltapsolnak, azt miért a legszerencsétlenebbeknek kell(ene) megfizetniük?
Mit is ígért a Fityesz kormány? No persze, kormányra kerülésük ELŐTT.
Munkát, kenyeret, biztonságot.
UTÁNA mi is történt? Meg- és beszervezik, tervezik azt, hogy az ipim-apamoknak,  a többi rokonyoknak, haveroknak legyen mit a tejbe aprítani. Orbanisztán kedvenceinek nem üres a zsebe, de a bankszámlája sem. Féktelen „felzabálásaikat” – tűrjük és viseljük.
Mit is olvashattunk? Elfelejtették ezt, meg azt „egyesek” feltüntetni az adóbevallásukban. Az ok és indok megvan: 1.) mi ezt ne kérjük számon, 2.) mert elfoglaltak stb. stb. stb. Kik is voltak ezek? Kusza Szem és a szálloda látogató-vadászgató-jól élő „Úri ember”. No és akikről még nem olvashattunk/hallhattunk a médiákban.
*
Már rádöbbentem, ezért nem esik a hó az elmúlt teleinken.
A hóember is külföldre menekült EZEK elől, vigyáz arra, hogy ne is legyen mit lehámozni róla. A hóembernek MÉG nincs, a hazánkban élőknek (a többségnek) MÁR nincs bőre.
No igen, a Fityesz kormányon lévő+élő tagjainak, kegyeltjeinek viszont VAN.
Az arcukon.
Jó vastag.
Vigyáznak egymás épségére, őket NEM LEHET megnyúzni.
Védettek.
*
„Huncut” kérdésem lenne: – MEDDIG?!
🙁
G.B.
*
Orbánék – szokásukhoz híven – a legszegényebbeket tűzték ki célpontul. Egy új szabályozás szerint jövőre forrásadó terhelné az erdőn, mezőn begyűjtött gombát, csigát, gyógy- és fűszernövényt. Az senki számára nem titok, hogy akik csigákat vagy bodzát adnak le, általában olyan falvakban vagy tanyákon élő emberek, akik párszáz forintért gürcölnek jövedelemforrás híján, hogy megszerezzék a napi betevőt. A Fidesz kegyetlen adóval sújtott le rájuk.Az adót a felvásárlónak kellene levonnia abból a pénzből, amit a magánszemély által leadott és vadon gyűjtött szerzeményért fizet. Az Adózóna a jövőre tervezett adótörvény-módosítási csomagban bukkant az új szabályra. A személyi jövedelemadóról szóló törvény ugyanis kiegészülne azzal a bekezdéssel, amely szerint a vadon gyűjtött gyógy- és fűszernövény, gyümölcs és gomba, éti csiga magánszemély által – nem egyéni vállalkozóként vagy mezőgazdasági őstermelőként – felvásárlónak történő értékesítéséből származó bevétel 25 százaléka számít jövedelemnek.
Az adót kifizetéskor a felvásárló állapítja meg és vonja le, továbbá a kifizetésekkel, juttatásokkal összefüggő adó és járulékok bevallására, megfizetésére az adózás rendjéről szóló törvényben előírt módon és határidőre – a magánszemélyhez nem köthető kötelezettségként – vallja be és fizeti meg” – írják az új szabályozásban.

A felvásárlónak két példányban vételi jegyet kell kiállítania – feltüntetve a magánszemély nevét, adóazonosító jelét, a felvásárolt termék, termény megnevezését, mennyiségét, ellenértékét, a levont adót. Az egyik példányt átadja, a másikat az adózással összefüggő iratok megőrzésére előírt határidőig megőrzi.

Eddig az index tudósítása.Hihetetlen indok

Az indokolás szerint erre azért van szükség, mert jelenleg nincsenek egyértelmű előírások az egyéni vállalkozói igazolvánnyal vagy mezőgazdasági őstermelői igazolvánnyal nem rendelkező magánszemélyek által gyűjtött termékekből származó jövedelmek adózására.

A javasolt új szabály a fémhulladék-felvásárláshoz hasonló megoldást vezetne be azokra a magánszemélyekre, akik jelenleg jellemzően nem fizetnek adót, mert – bár rendszeres jövedelemszerzés céljából gazdasági tevékenységet folytatnak – az önadózás szabályainak nem tudnak/akarnak megfelelni – írja a 24.hu.

Ha bármelyik mellékúton megyünk el a kocsinkkal esőzés után, látjuk, hogy kik is azok a magánszemélyek, akik csigákat gyűjtenek az út menti árkokban. Látjuk, hogy milyen ruhát hordanak, mennyire megviseltek, és mennyire lelkesek, hogy minél több kilónyi összegyűljön az állatból, hiszen azért többet fizetnek. Nem több tízezer, hanem több száz forinttal. Ez az összeg az, ami a legnagyobb kiesést jelenti az országnak? Épp azokat kell tönkretenni, akiknek már csak a bodza és a csiga jelent némi pluszt?

A NAV kreativitása már az egekbe szökött, hiszen ellenőreik szívesen járnak urológiai vizsgálatokra, minden további nélkül beöltöznek migránsnak, hogy egy ásványvíz vásárlásánál elmulasztott nyugtáért büntessenek meg egy határ mentén működő mini ABC-t, és minden bizonnyal semmi gátlás nem lenne bennük, ha svájci sapkában gyűjtenék a bodzát vagy éppen a csúszómászókat, ellenőrizve ezzel a leadáskor adott nyugtaadási kötelezettség betartását. Csak az ő plusz munkájuk és járulékos költségeik nagyobbak annál, mint a kisemberek vegzálásából származó adóbevétel.

Mi a helyzet a CBA-val? Mi a helyzet a multikkal? Mi a helyzet a dohányboltokkal? Vajon őket is ilyen kemény intézkedésekkel akarják semmivé tenni? Aligha, hiszen ez a kormány nem a csigaszedők, hanem a dúsgazdag haverok és rokonok kormánya…

Szerző: Jabronka Richárd   |

1 Comment