A baloldalról

2015 november 1 2:39 de.8 hozzászólás

Kurz und gut.

Amin már sokat gondolkoztam: az un. baloldalon nincs semmi választék. Igaz a jobboldalon sem. Ha nagyon belegondolok, azok az un. baloldali pártok, akik ma a Fidesz parlamentjében ülnek, törvényesítették a jelenlétükkel a törvénytelent. Ezzel hiteltelenek lettek.

Azt gondolom, először kell gondolkozni, elemezni és utána cselekedni. Magyarországon ez százötven éve mindig fordítva történik. Mi az oka annak, hogy Magyarország – ha tetszik, a magyar társadalom – egyre jobban csúszik lefelé, és most nem gazdaságra gondoltam. Mivel lehetne és hogyan lehetne ezt megállítani? Mik az okai ennek az erkölcsi, műveltségi, kulturáltsági kopásnak? Nekem az a véleményem, hogy Bibó az Eltorzult magyar alkat…c. kiváló tanulmánya ad egy „támpontot” ehhez. Míg a magyar társadalom ennyire szomorú állapotban van, én nem látok semmi reményt a lejtőn való megállásra sem. 

 

8 hozzászólás

  • sebestyén eszter

    Sajnos, ez nagyon igaz. Minden sora.

  • Bibó István jól ismerte a magyarokat, érdekes olvasmány volt.

  • Még megjegyezném a cikkhez,ogy „mi az oka” a mai m.társadalom lezüllésének, én elsősorban a villágháborúk és azokat követő időket okolnám.
    A nép sajnos „elproliaskodott”, sajnos, nem tudom ezt szebben kifejezni.
    Viszont, a legtöbb magyarral, legyen bár mi a foglalkozása, ellehet beszélgetni, politikáról, művészetekről, könyvekről! Amit egy Észak Amerikaival nem lehet.

  • „Ha igaz, hogy az alkat olyan valami, ami elsősorban reagálásban, a valóság érzékelésében, feladatok vállalásában és feladatok elvégzésében mutatkozik, akkor a közösség életére alkalmazva nyugodtan mondhatjuk úgy is, hogy az alkat mineműsége, az alkat épsége, az alkat regenerálódása elsősorban politikában mutatkozik meg. *Politika* alatt természetesen nem a politikusok működését magában, hanem a közösségi feladatok megoldásának az egész folyamatát értve” – .Azért illene az „authornak” Bibó dolgozatát elolvasni ha már nincs saját gondolata, vagy ha ilyen hervasztónak gondolja az óhaza politikai vergődését…Bibó segíteni akart, jó szándék vezérelte, és az olyan alkatoktól próbált megvédeni minden honfitársát, akik a saját reménytelenségüket és identitás deficitjüket ide rondítják !

  • Figyelő… már megint nem figyel.

    Mások vittek rossz utakra engem…

  • Jó lenne, ha a fentieket kifejtené.

  • A media sokban bunos azert hogy a magyarsag itt tart. Az olcso erkolcstelen musorok, annak folyamatos kommunikalasa hogy a magyar egy bunos nemzet amely nem érdemel jobbat, sot meg kell buntetni stb. Mindez nap mint nap csorog, sot omlik a mediabol. Abbol a mediabol amelyet a magat ellenzeki ujsagironak meghatarozo torz gondolkodasu egyedek alkotnak.
    Magyarorszagon az istenadta nepen kivul mindenki hazaarulo pártállástol fuggetlenul. Egy zsiros allasert elarulnak mindent es mindenkit: eszmet es egyent egyarant.
    Nem a neppel, hanem az ot kepviselni keptelenekkel van baj. A nep olyan mint a termeszet: ha megsertik meggyogyitja onmagat. Csak el ne pusztitsak.

  • Sajnos ez van.
    Az MSZP már csak egy álbaloldal.

    Talán annyiból jobb a mostaniaknál hogy a LEHETŐSÉGE megvolt ( lett volna ) annak, hogy normális országgá váljunk.

    Nem lopták el az Alkotmányt és a lakosság minden pénzét , beleértve a nyugdijjemelést is .

    Ellenben -hogy egy példával éljek- eltűrték azt a pofátlanságot , hogy az öreg Suzuki-szan egész egyszerűen KITETTE a gyárából a szakszervezetet !!

    Ez , egy állítólagos baloldali kormány esetében nem hiba hanem bűn.

    Általában elmondható hogy a szocialisták roppant mértékű szociális érzéktelenségről tettek tanúbizonyságot.

    Az egyszerű embereket cseppet sem érdekelte hogy a makromutatók jók voltak ,a benzin ára efelé tendált és a Dollár 150 Forint volt, ezeket nem érezték közvetlenül a bőrükön. Merthogy a benzin igen apró lépésenként , de szakadatlanu csökkent. Alig lehetett észrevenni ellenben SENKI nem „kommunikálta le ” ezeket a tényeket.
    Csak FIDESZ. De ő mindent ellentétes előjellel.

    Mostmegmár senki nem mer mukkanni sem.

    Fortélyos félelem irányít itt, mikozben „rezsicsökkentésnek” hazudják az energiahordozók világméretű ár-esését, aminek kb. csak a felét „adományozzák ” oda a plebsnek mint kegyes ajándékot.