Nép. Jólét. Népjólét?

2015 november 3 12:47 du.13 hozzászólás

Van nekünk egy ilyen bizottságunk, ott, a parlamentben, úgy hívják: népjóléti bizottság. Minden féle dolgokkal foglalkoznak, ami szerintük a nép jólétét szolgálja. Ilyen lehetett volna egy kivételesen teljes konszenzussal kidolgozott javaslat, a nemzeti minimumról, ami azt célozta meg, hogy állami költségen minden rászoruló gyerek és minden terhes, vagy újszülöttjét szoptató anya naponta egyszer meleg ételhez jusson.

Az ember már kezdte azt hinni, hogy jé, a magyar politikusoknak megjött az eszük, hiszen egy fideszes képviselő (Csöbör Katalin) együtt nyújtotta be a nemzeti minimum programját az ellenzéki képviselőkkel. Ámde a Fidesz-Kdnp hétfőn rendesen takonygerincűvé vált, és kihátrált a javaslat mögül, ami így, természetesen még napirendre se került a népjóléti bizottság ülésén, mivel azt a kormánytöbbség – ahogy azt már megszokhattuk minden értelmes kérdés esetében – leszavazta.

Ebben az egész undorító és gyáva tevékenységben élen járt Harrach Péter. Az a Harrach, aki korábban azt mondta: „Múltkor láttam egy érdekes kimutatást, egy felmérést melyben az szerepel, hogy a gyermekek egy része nem azért megy be reggeli nélkül az iskolába, mert a szülők nem tudják neki előkészíteni, vagy csomagolni, hanem egyszerűen nem éhes. Gondolom ez életforma kérdése”.

Jellemdús, keresztény és demokrata politikusunk azt is kifejtette, hogy Csöbör Katalin aláírása véletlen tévedés volt. Mégis, honnan a bánatból tudja, hogy az volt? Amikor Szabó Tímea rákérdezet, hogy a vérvörös zivatarban lehet véletlenül aláírni egy javaslatot, a nemzet harrachja egy puszival válaszolt. Cupp. A harrachi szájból, ami leginkább egy harcsáéra emlékeztet. Nem lehetett valami gusztusos. Még jó, hogy nincsenek az ilyen bizottsági üléseken kisgyerekek, mert láttára tuti, hogy megálltak volna a növésben! Frissen, melegében baloldali kampánynak és baloldali provokációnak nevezte a kezdeményezést, mondván: „az a probléma, hogy az ellenzék „rárepült” a gyermekszegénység témájára és a konkrét kezdeményezésre is. Ez egy olyan helyzetet teremtett, amelyet „nem lehet felvállalni”, hiszen a határozati javaslat tárgysorozatba vételének támogatásával egy baloldali kampányt támogattak volna.” Tessék mondani, normális?

Ha valaki úgy vélné, hogy a gyermekéhezés a baloldal alattomos kampányfogása, annak javaslom, nézzen cseppet körül Orbanisztánban. Százezres azoknak a gyerekeknek száma, akik nem jutnak tisztességes ételhez. Több tízezres azoknak a száma is, akik rettegnek az iskolai szünettől, mert az iskolában legalább meleg van, és étel – otthon meg nincs. Ne tessék aggódni, a helyi önkormányzatok pontosan ismerik ezeket a számokat – csak hát, a KSH nem összegzi és nem közli azokat. Mert hát, amiről nem tudunk, az nincs.

A nemzeti minimum kb. 12miliárdot irányzott volna elő a napi egyszeri meleg étkezésre. A kormány 60 milliárdot csoportosít át a központi költségvetésből. 13 milliárdot Rogán gőzkürt minisztériumának, 47milliárdot a MTV adósságának kiegyenlítésére. Van még kérdés?

Minden esetre Orbánék hátra dőlhetnek: na, ez is megvolt, gyermekszegénység, gyermekéhezés kérdése kipipálva. Haladjunk.

13 hozzászólás

  • A főokosok a menekültválság elején kimutatták, hogy a menedéket kapó menekültek a baloldalra szavaznak majd (ezt meg honnan tudták?). A szegényekről is biztos tudni vélik, hogy nem rájuk szavaznának. Akkor inkább dögöljenek meg…

  • terminus: ezt nem értem…részint, mert nem tudom, mit is számítana párszáz szavazat, részint a menedékjog még nem egyenlő a szavazati joggal.
    A szegények arra szavaznak, aki többet ígér nekik. A Fidesz soha nem volt olyan szegény, hogy ne tudott volna ígérni.

  • sebestyén eszter

    @István, rezsicsökkentés.

  • Vessük ezt össze a KÉSz legújabb anyagával (vitairatával)!

  • Lélek híján nem várható el, hogy megszólal valaha is a lelkiismeretük…

    http://24.hu/belfold/2015/11/03/tevedesbol-akart-enni-adni-az-ehezo-gyerekeknek-a-fideszes-politikus/

  • Torzsás János

    Elmaradt a keresztény kormánytól a keresztény cselekedet. Ezek valóban keresztények? Istenem tekints rájuk!

  • endre: vessük, csak legyen aki veti. Én – bevallom – nem ismerem, mint ahogy a Rogán-féle riposzt alapját sem, mi szerint azért hátráltak ki mögüle, mert a kormánynak már van erre egy kész programja. Így hát, javaslom, a KÉSz-t eresszük össze a kormányprogrammal.

  • A nemzeti minimum program – amely a *gyermekéhezés* megszüntetését célozta meg – eredetileg szigorúan civilek kezdeményezéseként indult, és mint ilyen, mindenki számára támogatható volt.
    Ellenzéki pártok ebből kimazsolázták az ütős *gyermekéhezés* szlogent, és kifogásolták, hogy a Fidesz-KDNP nem támogatta a *gyermekéhezés* felszámolását célzó határozati javaslat tárgysorozatba vételét amit valami baloldali varázsszóként saját céljaikra kívántak felhasználni az Országgyűlés népjóléti bizottságában…Javaslatuk, eszközök híján, és silány volta miatt is okafogyottá vált!

  • disszidens: hát persze, biztosan így volt. Göbölös is csak valami tévedésből csatlakozott a mazsolázókhoz. Elárulná, evvel a varázsszóval miért is csak a baloldal nyert volna egy konszenzus esetén? Esetleg a Fidesz alaposan megtépázott dicsősége nem nyert volna vele valamennyit?
    Milyen eszközökről beszél? Mert hogy, ez, biza, a központi büdzséből finanszírozódott volna. Ja, hogy ilyesmire onnan nincs pénz? Az más.
    Ha kiemelné, mit is vél silányságnak, érdeklődéssel olvasnánk.
    De így csak jó kis agymosott duma. Van még ilyenje?
    Ráadásul a Jobbik minden, csak nem baloldal, de mégis mazsolázókkal tartott.
    Na, ezen dolgozzon +1kicsit.

  • A KDNP nem keresztyén, nem demokrata, semmi közük a néphez, és még a párt voltuk is megkérdőjelezhető. A hozzájuk köthető intézkedésekből dől a tömény butaság és a hozzá nem értés. Mit vártak akkor tőlük?

  • Én sem ismerem a veteményt.
    A Klubrádióban hallottam felőle, talán tegnap. Osztyie Z atyával beszélt a drága Bolgár Úr (nevét hallás után írom le, nem olvastam utána, tudom, hogy jól ismert vezető). Volt értelme, füle, farka (a beszélgetésnek), kevés volt benne a szöveg tartalmáról, több születése körülményeiről és céljairól. Ott is szóba került, hogy kb. 15% él nyomorban (nem szegénységben vagy a hivatalos létminimum alatt), és hogy korábban is volt pártokon átívelő megegyezés a gyermeknyomor enyhítéséről.
    Ma is szóba került: egy betelefonáló felháborodott, hogy a gyermekéhezéssel kapcsolatban benyújtott javaslatot elvetették, miközben a nagy keresztények ájtatosan nyilatkoznak (utalva a tegnapi ismertetőr beszélgetésre).

    Amit disszidens ír (az „okafogyott” hülyeségtől eltekintve) hihető, legalább is nem lehetetlen. Az biztos, hogy mindenki magának akarja learatni a politikai babérokat.

  • endre: igen, valami keresztény gondolkodók gyülekezetének vagy mi a bánatnak a megszólalója (aki akarja, keresse vissza a Klubrádióban). Csakhogy, a kenetteljes dumája, biza, 4 millió szegénységi küszöb alatt élőt és azon belül 1,2 millió NYOMORGÓT érint. Talán kicsivel több kiállás kellett volna…
    Ha te a disszedens-féle propagandadumának hiszel, hááát…Mint említettem volt, ebből MINDENKI profitált volna, pártállástól függetlenül, így viszont nem a baloldal volt a vesztes, hanem az éhező gyerekek.