A tolerancia határa

2015 november 17 1:08 du.82 hozzászólás

Nem vagyok babonás, de ez a péntek 13. –az, amely napra az Iszlám Állam vallási fanatikus terroristái a párizsi, sok ártatlan ember halálát előidéző mészárlásait időzítette, nagyon elgondolkodtatott engem. Pár nappal azelőtt pedig egy orosz utasszállító repülőgép esett szintén merénylet áldozatává, amelyet újfent az Iszlám Állam terrorszervezet vállalt magára. Azóta egyfolytában azon vívódom – vajon hány ártatlan emberek kell még meghalnia ahhoz, hogy Európa vezető politikusai végre belássák, hogy az a jóhiszemű, liberális bevándorlás-politika azon a bizonyos péntek 13.-i napon végleg kudarcot vallott?

Bármennyire fáj, de be kell látni, hogy Európa képtelen kivédeni és teljességgel védtelen az ehhez hasonló terrorakciókkal szemben. Magam is azt vallom, hogy a migráns és a terrorista közé nem tehetünk egyenlőségjelet, tehát nem szabad a terroristákat egy kalap alá venni a menekültekkel. Ugyanakkor, mivel a rendvédelmi szervek képtelenek a migránsok közül kiszúrni a terroristákat, a jóhiszemű menekültek pedig szintén nem képesek őket leleplezni és kiadni a hatóságoknak, a józan ész azt diktálja, ha nem akarunk miattuk folyamatos rettegésben és félelemben élni, akkor igenis be kell zárni a migránsáradat elől Európa kapuját. Meg kell ezt a fájó lépést tenni még akkor is, ha jól tudjuk, hogy a legtöbbjük a hazájukból a háború és a terror elől menekülnek. Meg kell húzni a tolerancia határát, hiszen tények támasztják alá, hogy a migránshullámmal érkező dzsihádisták rendre beépülnek az őket befogadó európai országok életébe, ám a vallási fanatizmusuk élőhalott-zombikká tette őket és a vezérük parancsára bármikor aktivizálhatják magukat. Ebből adódik, hogy minden Európában élő muszlim közösség tagját ellenőrizni kellene, méghozzá több generációra visszamenőleg, hiszen a francia hatóságok azonosították a párizsi terrortámadás egyik likvidált elkövetőjét, akit Samy-nek hívtak, 28 éves volt, és ő már Párizsban született. A merényletek legfőbb szervezőjének egy már sok éve belga állampolgárságú muszlim férfit tekintenek, míg egy másik merénylőről pedig kiderült, hogy ő a migránsáradattal, Magyarországon keresztül érkezett Párizsba.

Be kell zárni Európa kapuját. Ezt kell tenni még akkor is, ha jól tudjuk, hogy Európa értékrendjére nem az iszlám vallás és nem Bassár el-Aszad szíriai elnök országa, akik maguk is áldozatok, hanem az Iszlám Állam terrorszervezet tagjai jelentenek veszélyt.

Ha a demokrácia fellegvárának mondható Kanada, vagy a liberális értékrendű Európa egyes országai, köztük Franciaország is megtette azt anno az iszlám országokból érkezőknél jóval békésebb, ám kultúrájukat tekintve az övéktől eltérő menekültekkel szemben, akiket könyörtelenül visszatoloncoltak a hazájukba, akkor most másokkal se legyenek álszentek. Ha a hazájukban normalizálódik a helyzet, úgy azt igenis tegyék meg az európai értékrendet veszélyeztető arab országok migránsaival is.

Véleményem szerint, lenne jó megoldás a migránskérdés orvoslására, csak nem kellene túllihegni a toleranciát.

Első lépésként be kellene előlük zárni Európa kapuját. Mivel a migránsok Törökországon keresztül érkeznek Európába, a török határ közelében építeni kellene nekik egy nagy tömeget befogadni képes és minden emberi igényt kielégítő menekülttábort, vagy többet, és akkor országonként is ellehetne különíteni őket, amelynek őrzését és üzemeltetését az EU-tagállamai közösen végeznének. Nem betelepítési, hanem egy őket ideiglenesen befogadni tudó menekülttábor üzemeltetését előirányzó kvótarendszer kellene. Az életüket mentő migránsok özöne ellen pedig ne éles pengekerítéssel védekezzenek, mert az ellenük szerintem egyáltalán nem hatékony megoldás, csak egy merő pénzkidobás csupán.

Második lépésként pedig meg kellene szüntetni a migránsáradat okát. Összeülni a négy nagyhatalomnak, USA, Oroszország, Franciaország, Egyesült Királyság, és a hozzájuk csatlakozó más katonai haderővel bíró európai értékrendet tisztelő országnak, és az ENSZ égisze alatt közös erővel felszámolni az ISIS terrorszervezetet. A háború ugyanis elkezdődött. Bármennyire is legyünk toleránsak, de szembesülni kell ezzel a ténnyel. Az Iszlám Állam a párizsi mészárlással végérvényesen hadat üzent a liberális értékrendet tiszteletben tartó Európának és Amerikának.

Ha nem szeretnénk több gyásznapot, ahhoz az általam felvázolt kényszerű, ám annál szükségesebb lépést kellene megtenni. Meg kell húzni a tolerancia határát. Ez a véleményem.

82 hozzászólás

  • „Be kell zárni Európa kapuját. ”
    Gézám, tudod, hogy kedvellek, de ez már nem személyes érzelem kérdése.
    Ha úgy véled, ez a megoldás, részben magad is bezárod – mert ne legyen kétséged, ha elfogynak a menekültek, Orbán étrendjében ti következtek – részben Orbán teljességgel cinikus, stupid és életidegen álláspontja mögé sorakozol be.
    Persze, ez csak az én véleményem.

  • Kedves István Barátom!
    Ezzel tisztában vagyok, de én ezzel a gondolatommal egyáltalán nem Orbán mögé sorakoztam fel, hanem azok mögé, akik számára az értelmetlenül kioltott emberélet elfogadhatatlan.
    Attól, hogy Európa liberális értékrendet képvisel, még nem jelenti azt, hogy mások azt tegyenek velünk, amit csak akarnak.
    Akkor a hazájukból a terror elől menekülő migránsok inkább egy menekülttáborban várják meg, amíg újra rend és biztonság lesz a hazájukban, aztán térjenek oda vissza. Sajnos az Iszlám Állam terrorszervezete ellen másként védekezni képtelenség.

  • Tomay Konstantina

    Először fordul elő, hogy valamiben nem értünk egyet. Ameddig a háború zajlik, senkit nem küldenék vissza, utána is csak azokat akiknek van hová menni. Szerintem nem a menekültekkel jött az egyik merénylő, hiszen többüknek volt uganarra s névre hamis útlevele. Gondolom a háborús övezetben nem csinálnak három napon belül útlevelet, egyszerűbb hamisat venni. Ille Istvánnal kell egyetérteni, ha nem lesznek menekültek, találnak másokat. Mint tudjuk Orbánnak küldetéstudata van, és mindíg harcolni akar ha nincs ellenség, majd csinál. Rokkantak, szolgálati nyugdíjasok, munkanélküliek, és igen jönnek a romák, a vöröshajúak, a félszeműek stb. Nem akarom hogy megvédjen minket, mert abból eddig nagyon rosszul jöttünk ki. Manyup pénz, befektetési botrány, viszont jutott gyermekded játékaira, még a sihuhuját is velünk vetette meg. Közben az eü, és az oktatás már a bányász béka alatt van . Jó lenne, ha adolgozni akaró menekültek egy része inkább itt maradna, mert ha így csökken a munkaképes létszám, hát mégnagyobb nyomor lesz az öregeknek. Bocs hogy hosszú voltam, maradok tisztelettel: Konsti

  • Konsti: anno 12ezer boszniai menekültet fogadott be Magyarország és integrált minden gond nélkül. Most Orbán rögeszméje, hogy a kvótával szétszóródik a terrorizmus. Ez az ember egy seggfej.
    A menekülttömeget valóban nem lehet kontrollálni, de 2000-2400 kvótásat, biza, tetőtől talpig át lehet világítani, erre akadnak specialisták. „Ameddig ez a kormány lélegezni tud” – ágál a Shorty – nem lesznek itt se kvótások, s visszatoloncoltak! Ez utóbbira azért kíváncsi lennék: elég hülyén fog kinézni a magyar kormány lilába borult fejjel, oxigénhiányosan 😀
    Az egérke megint ordít.

  • Gézám, rossz válasz. Ha egyszer beléptünk egy közösségbe, akkor nem arról van szó, hogy mások azt tesznek velünk, amit akarnak. Persze, majd Orbán megmondja, mit tehetnek meg, és mit nem. Köhög a bolha.

  • Hollósy Gerti

    Gézám, Európát és ezzel a világot nem lehet bezárni, nem szabad félni és nem szabad a szabadság érzését feladni, annál is inkább, mert pont ezt akarják elérni.
    Ne hidd el a megtévesztő demagógiát, a menekültekkel nem érkezhettek a terrorista támadás megtervezői,kidolgozói, végrehajtói. Árkon bokron, tengeren szárazon, étlen, szomjan fázva menekülve nem lehet pontos stratégiát kidolgozni és az egészet hipp hopp megszervezni. Elindul a képzelt terrorista és nem tudja mikorra ér oda? Ne már.

    „hiszen a francia hatóságok azonosították a párizsi terrortámadás egyik likvidált elkövetőjét, akit Samy-nek hívtak, 28 éves volt, és ő már Párizsban született. A merényletek legfőbb szervezőjének egy már sok éve belga állampolgárságú muszlim férfit tekintenek,” – Te magad írod itt, hogy a szervezők már rég Európában voltak, ott éltek.
    A harmadik említett emberről pedig már kiderült, hogy a bizonyítéknak vélt, mellette talált útlevél hamis volt, sőt kettő is van belőle.
    Semmi közük a menekülteknek a terroristákhoz, csak a menekültek elleni aktuálpolitikának „jól jött a terrortámadás”.
    A megoldást nem tudom, nem vagyok se politikus, se biztonsági szakértő, Európát védeni kell, lehet az is, hogy olykor önmagától is, a szélsőségesektől pl. mindenképpen, a menekülők hazáiban uralkodó kétségbeejtő háborús helyzeteket pedig az arra hivtottaknak kétségtelenül meg kell oldani.

  • Kedves Konstantina!
    Én sem a háborúba küldeném őket vissza. Amíg a hazájukban nem lenne rend, addig ők egy törökországi menekülttáborban vesztegelnének, aztán, ha a hazájukban normalizálódna a helyzet és felszámolnák az ISIS-t, mehetnének újra vissza a hazájukba.
    Ők nem gazdasági menekültek, hanem a hazájukban dúló terror elől keresnek Európában menedéket. Igen ám, csak az Iszlám Állam ezt kihasználja, és a migránsok közé bújtatja a harcosait. Ők aztán a vezérük parancsára bármikor akcióba lépnek. Ez történt Párizsban is. Hogy lehet ezt kivédeni? Erről szól az írásom.

  • Azt hiszem, ez a cikk is csak provokáció, hogy elmondjuk ellenvéleményünk, de megteszem.

    1. A magyar kormányzat hónapokkal korábban előre látta, hogy jön az áradat, de semmit nem tett ellene, nem készült fel fogadására. Lett volna rá ideje és pénze. Kiépíthette volna azt az emberi szervezetet, ami akkurátusan regisztrálja, ellenőrzi, és szükség esetén megfelelő irányba mozdítja a menedékkérőket. Ehhez minden segítséget megkapott volna az EU-tól.
    Ehelyett szervezetten rájuk zúdította az ellenőrizetlen áradatot.

    2. Vannak titkosszolgálati adatok, amiket felhasználva az esetleg a tömegben megbúvó zavarkeltőket, vagy azok egy részét ki lehet szűrni. Amelyik terrorista esetében ez nem működik, annál akkor sem működik, ha repülővel vagy más eszközzel, a szokásos turista vagy üzleti forgalom keretében érkezik.
    De az a gyanúm, és ha jól értem a híreket, akkor azok ebben megerősítenek, hogy a terroristák nem a mostani menekülthullámmal érkeztek.

    3. A francia, német, holland, bela, angol, spanyol stb. felderítő szolgálatok sem mindenhatók, ez igaz. Viszont az egyik lehetséges válasz a megerősítésük, aminek más részről a pénzügy vonzata mellett politikai, jogállami veszélyei is vannak. Ennek ellenére ez értelmes és elfogadható válasz, sokkal elfogadhatóbb, mint a valódi menekültek visszaküldése a háborús területre.

    4. Kíváncsi vagyok, hogy ha majd Magyarország lesz hadszíntér, mondjuk kis zöld emberkék futkosnak vállról indítható rakétákkal és ukrán típusú polgárháború alakul ki, akkor vajon minket hogyan fogadnak nyugaton, mikor menekülünk. Kíváncsi vagyok, de nem szeretném megtapasztalni.

  • István Barátom!
    Annak a 12 ezer boszniai menekültnek viszont nem voltak olyan sejtjei, akik terrorizmusra bátorították volna őket. A mostani migránsoknak azonban vannak, és amíg az ő rejtőzködő vezetőiket nem lesznek képesek végérvényesen likvidálni, addig a muszlim közösségek tagjai is veszélyt jelentenek az európai országok számára.

  • endre
    2015 november 17
    2:42 du.
    1. A magyar kormány nemlátott előre semmit.. Még 2O13 novemberében az összes EU-s tagállam megkapta az előrejelzést a várható menekültáradat növekedésével kapcsolatban. A következő év tavaszán az EU 8 millió eurót szavazott meg Magyarországnak, hogy építse ki a beléptetőrendszert, lévén gyakorlatilag az EU kapuja. Az lett volna a dolga, hogy előkészítse a logisztikát, megszervezze a regisztrációs központokat, tolmácsokat, orvosokat biztosítson, irodákat a befogadó országok képviseleteinek, letöltse az akkor ismert és azóta folyamatosan növekvő adatbázist, amit a NATO tagállamok minden gond nélkül megkaphatnak. Ez tartalmazza közel harmincezer terrorista, vagy terroristagyanús személy nevét, fényképét, egyéb adatait. ( Húsznál több műhold készít folyamatosan felvételeket az ISIS, Al-Qaida, Hamasz, egyéb terrorista szervezetek kiképző bázisairól, négyezernél több speciális kompjuter figyeli az internetet, a telefonokat, a rádió-kommunikációt.)Szinte minden adata ismert -leszámítva a csecsen és kínai csatlakozókat- az ISIS-hez csatlakozott maroccoi, szaud-arábiai, jemeni, líbiai, algír és egyiptomi terroristáknak. Az európából érkezőket jóval nehezebb követni, mert van olyan, aki csak néhány napre, egy-két hétre utazik oda ezekre a kiképzésekre, ráadásul nem csak Iraqban, Libanonban és Szíriában vannak ilyen táborok, hanem jóval kisebb létszámú csoportokat képeznek ki magánterületeken európa országaiban is. Az eus országok terroristái többnyire másod, harmadgenerációs arabok, akiket gyerekként rengeteg atrocitás ért az első és második Öböl háborúk alatt az európai „benszülött” gyerekektől. Pszcihikális sérüléseik miatt őket lehet legkönnyebben befolyásolni, meggyőzni. És mennél erősebb a velük szembeni ellenszenv, annál könnyebben válhatnak célpontokká a terror szervezői számára.
    2.Gyakorlatilag az első pontban már elmondtam erről is a véleményemet, tehát csak a menekültek közé beférkőzöttekről.
    Igen, szinte biztosan vannak magányos, bosszőra éhes farkasok a menekültek között is, de az ISISA napi ötvenmillió dollárt kaszál a feketepiacon félárért kótyavetyélt olajért, tehát nincs szüksége a harcosait bizonytalan kimenetelű őtnak nekiindítani. Egy szervezett akcióhoz roppant pontosan kell időzíteni, ez zöldhatáron át, országokon keresztül bizonytalan. (Feltéve, de meg nem engedve, hogy az egyik párizsi terrorista a menekültekkel érkezett, az vagy rokona, vagy ismerőse kellett, hogy legyen a terrortámadást végrehajtóknak.)
    Vitatkoznom kell azzal is, hogy a repülővel, vagy egyéb, de hivatalos úton, útlevéllel érkezőket sem lehet kiszúrni. Az első pontban említettem a fényképes, nevesített adatbázist, ez szinte a világ valamennyi nagyobb repterének a tulajdonában van. A gond azokkal a kamu útlevelekkel van, amik ugyan nem hamisak, de a fényképet lecserélték. A szisztéma ugyanis úgy műxik, hogy elsőre az útlevél valódiságát nézi, utána a nevet. Ha ez a kettő nem ad okot a bizalmatlanságra, az illető akkoris átjut a vizsgálaton, ha a fényképe bennevan a fényképes adatbázisban, mert az egy másik adatbázis.. (Most éppen azon dolgoznak, hogy ezt a kettőt összekössék, vagyis akinek a fényképe ismert, azt az útlevelet és nevet ellenőrző, kereső bázis is felismerje.)
    3. Az európai terrorista elhárító szolgálatai óriási hibát követtek el akkor, amikor nemvették komolyan a gyanús személyek megfigyelését, lehallgatását. ( A párizsi merénylők közül öten voltak gyanusítottak terrorista szimpátiával már jóval előtte.) Már a támadás másnapján szerte európában vagy- összességében- négyszáz embert tartóztattak le. Ezt jóval előbb kellett volna megtenni. A háziőrizetes száma meghaladja az ezret…
    4. Bár a kérdésed-gondolom- költői, de nem elképzelhetetlen.
    Viszont a vasárnapi Obama-Putyin találkozó – zárt ajtók mögött, semmi protokoll, tanácsadók, mindössze egyetlen fotós, aki Obama bizalmát élvezi- reményt ad arra, hogy végre hajlandóak közösen fellépni, és nem egymást kerülgetve, két teljesen ellenkező irányba indúlva próbálnak megoldást találniu.
    Ps. Az ISIS-t bombázással nemlehet legyőzni. A legkézenfekvőbb az lenne, ha az egész veszélyes zónát köürülzárnák, madár se ki, se be, és méterről méterre átvizsgálni az egész területet, akinél fegyvert, robbanóanyagot, vagy a terroristákhoz bármiféle kapcsolatra utaló bizonyítékot találnak, azt ott helyben kivégezni. Kegyetlenül hangzik, de szvsz az egyetlen megoldás. Kegyetlen világban élünk, a virágcsokor ma már nem hatásos a kalasnyikovok ellen..

  • Egyetértek a cikkel. A hozzászólásokkal kevésbé-
    Szerencsétlen új kanadai miniszterelnökünk 25 ezer menekültet akar Kanadába hozni. Elképzelhető, hogy van köztük terrorista is.
    Bár, ahogy olvasom, Brüsszelben van a franciaországi terroristák székhelye, akik SZINTÉN állitólag menekültek voltak, Marokkóból.

  • falusi,
    Köszönöm, az én tudatlan írásom megerősítésének és kiegészítésének érzem.
    Az utolsó résszel van egy kis gondom: Nem csak a vadaknál van fegyver. Arrafelé aki nem tart fegyvert, eláshatja magát, mert nem tudja megvédeni magát a vadaktól, de minimum senkifia szerencsétlennek nézik. Akinél nem találnak fegyvert, az eldugta. Ezért ezen az alapon mindenkit lekellene lőni, és felesleges odamenni: ennyi erővel akár az atombombát is ledobhatnák.

  • Azt mondják, az idejében felfedezett rák gyógyítható.
    Azt mondják, a rák, főleg ha rosszindulatú, szövődményekkel járhat.
    Azt mondják, a rossz indulatú daganatot mindenképpen el kell távolítani. Minél előbb!
    Tessék mondani, mikor áll össze a tím, hogy ezt az elhalaszthatatlan műtétet végrehajtsa!
    Tessék mondani, mikor fogja felülírni a biztonság érdeke az üzleti érdeket? Mert ez a „háború” addig tart, míg a fenevad fogait ki nem verik, vagy a bundáját ki nem terítik száradni.
    A menekülők pedig el nem döntik, hogy otthon akarnak-e élni saját törvényeik szerint, vagy elfogadják a választott új hazájuk szerinti törvényeket.

  • Kedves Gerti!
    Ne áltassuk magunkat és ne tápláljunk hamis illúziókat!
    Sajnos, a jelek szerint az ISIS is kihasználja a menekültáradatot, és bizony becsempészi közéjük a maga jól képzett, bármikor akcióba bevethető gyilkos terroristáit.
    Mondok erre egy példát. Sok menekült papírok nélkül érkezik Európába. De nem hajlandó sem regisztrálni, sem ujjlenyomatot adni a hatóságoknak. Vajon miért nem? A válasz kézenfekvő: azért, hogy elrejtse a személyazonosságát.

    Az Iszlám Államnak Európában már egy fejlett, terroristákat segítő hálózata van. Íme:
    http://24.hu/belfold/2015/11/18/terroristak-segitoit-fogtak-el-a-magyar-rendorok/

    Úgy gondolom, hogy a párizsi merényletsorozat átírt minden eddigi szabályt. Európa már nem lehet biztonságban mindaddig, amíg nem sikerül az írmagját is kiirtani az ISIS-nek. Ez az egyedüli jó megoldás, vagy marad a félelem és az örökös rettegés. A lecke tehát fel van adva.
    http://24.hu/sport/foci/2015/11/17/elmarad-a-nemet-holland-merkozes-is/

  • Kedves falusi Barátom!
    Köszönöm Neked, hogy elmondtad a véleményed, amelynek én minden szavával és betűjével egyetértek!
    Meg kell húzni a tolerancia határának vonalát. Ha nem tesszük meg, akkor az ISIS, amely semmilyen etikai szabályt nem képes tiszteletben tartani, könyörtelenül lemészárol minket.

  • Kösz, Gézám.
    Még annyit, hogy a G2O-ak vasárnapi találkozása után egy török riporter kérdezte Putyint, hogy mi a terve. Putyin azt válaszolta, ha elmondaná a terveit, az nyilvánossághot kapna, az ISIS meg felkészülhetne. Erre az őjságíró azt kérdezte, hogy hajlandó lenne -e megbocsájtani az ISIS katonáinak, amennyiben letennék a fegyvert, és megadnák magukat. Putyin válasza egyértelmű: ” A megbocsájtás Isten dolga. Az enyém meg az, hogy minél előbb a szine elé kerüljenek..”
    Másnap- hétfőn- ezerötszáz fős speciális orosz alakulat lépett Szíria földjére.
    Ps. Volt egy négy, illetve tízszemközti megbeszélés Obama és Putyin között, az amirőlről nincs információ, de nagy valószínűséggel a terrorista szervezetekkel volt kapcsolatos. (Azért tízszemközt, mert a két tolmácson kívül Obama fotósa is jelen lehetett..)
    Putyin nem a szívem csücske, de most igazán azt remélem, hogy sikeresen hajtja végre az eltervezetteket.

  • Hollósy Gerti

    Géza én pontosan értem azt amivel érvelsz, csak megfordítanám, természetesen lehet a menekültek között terrorista, de ettől még nem lehet az összes menekültet potenciális terroristának tekinteni, a kisebbség miatti veszélyek nem vetíthetők rá teljesen a nagy tömegre és néhány ember még nem is bizonyított bűnéért (azért, hogy esetleg ISIS tagok voltak a menekültek között) nem lehet büntetni és megbélyegezni az egész menekültáradatot, a zöme a javait hátrahagyottan, reményvesztetten igyekszik egy ismeretlen cél felé a hazájából menekülve. Ennyi a különbség a gondolataink között.
    A minden uniós országban létező drága pénzen és alaposan kiképzett terrorizmus ellen küzdő csoportok, specialisták dolga, mindenféle eszközökkel, hogy kiszűrjék a terrorista gyanús embereket. Félni, rettegni pedig nem szabad, mert ez a céljuk.

  • endre
    2015 november 18
    12:37 de.
    Ez a desertekben élőkre, hegylakókra, tribesekre igaz, városlakókra nem.
    Szíria az egyik olyan arab ország, ahol a vallás kevésbé befolyásolja a mindennapokat. (Irán volt még ilyen Reza Pavlavi alatt). Szíria köztársaság, talán ez egyik legmodernebb ország az arab régióban. Ez akkor is igaz, ha Asad diktátor..
    Tod, aki nem tagja, vagy támogatója az ISIS-nek, annak egyszerű a képlet, a kurdoknak, a felkelőknek. Leadják a fegyverüket, megnevezik a csapatot/csoportot amelyikben harcolásztak. Karantén, amíg ellenőrzik. A beduinok egy másik világ, de az a nyelvből, a származási területtől függően behatárolható. Az ISIS harcosainak száma kb ötvenezerre tehető, ebből kb húszezer más országokból érkezett, őket a legkönnyebb megkülönböztetni, mert a nyelvjárást, a dialektust tökéletesen nem tudhatták ennyi idő alatt elsajátítani.

  • Kedves Gerti!
    Tekintettel arra, hogy az EU.-s országok terroristákat kiszűrő rendvédelmi csoportjai képtelenek hatékonyan fellépni és időben felderíteni a terroristagyanús személyeket, ha nem akarunk több értelmetlen vérontást, úgy kénytelenek leszünk a menekülteket potenciális veszélyforrásnak tekinteni. Tudom, ez így nagyon kegyetlenül hangzik és a jogvédők erre mondják azt, hogy a kollektív bűnösség elve, amit egy normális szituációban diszkriminációnak minősül.

    A bökkenő csak az, hogy az Iszlám Állam nevű terrorszervezet viszont egyáltalán nem tiszteli az Európai mentalitást, ők egyfajta sajátságos megtorló politikát folytatnak, lásd például, képesek lefejezni még újságírókat is.

    Az is szépen hangzik, hogy nem szabad félni. De ha nem teszünk ellene semmit, mert arra a liberalizmusunkra és a toleranciánkra hivatkozva képtelenek vagyunk, akkor azon se csodálkozzunk, ha az iszlám fanatikus terroristái újabb véres merényleteket fognak elkövetni, hiszen a merénylők okulásként már megmutatták a világnak, hogy nekik a pusztításhoz az ideológia is elég.

    Mi a baj az általam felvázoltakkal? Mi a baj az én kvótarendszeremmel? Szerintem nagyon humánus elképzelést vázoltam fel.

    Van egy menekülttábor Európa küszöbén, amelyre az EU.-s országok dobnák össze a pénzt, (az lenne a kvóta) ott ők minden emberhez méltó dolgot megkapnának, majd miután ismét béke lenne a hazájukban, mindenki visszamehetne vissza oda, ahol eddig élt és ahol született. Ennyi.

  • Puttó!

    Szerintem a menekültek már régen eldöntötték,még mielőtt menekültek lettek volna – és miután az nem lehetséges, lettek menekültekké !
    Ha ugyanis a saját hazásában a saját törvényeik szerint nem élhet valaki háborítatlanul, sem biztonságban akkor lesz menekültté!

    Sokan azonban már úgy gondolhatják, hogy bárhol jó lenne nekik ahol napi szinten nem fenyegeti az életüket gyilkos veszély, ezért bárki törvényei szerint élnének ha a gyerekeiket biztonságban tudnák – de most épp ez nem lehetséges ismert okoknál fogva!
    Álságos dolog tehát azt feltételezni hogy a menekülteknek bármiféle választási lehetőseik lennének arra vonatkozóan hogy hol élnének és kinek a törvényei szerint.

    Az viszont tény, hogy rendre azt a választ adják ha megkérdezik őket, hogy amint lehet mennének vissza a hazásukba, még az sem árdekli őket, hogy már nincs házuk, mert porig égették, bombázták – tudják, hogy a nulláról kell kezdeniük, mégis nekiindulnának már holnap, ha tudnák, hogy nem lövik őket halomra!

  • Éppen most olvasom, hogy a 9 terrorista közül nyolc európai állampolgár. Ezek nem a menekültekkel jöttek. A kilencediknek nem ismert az állampolgársága. Akkor mit kéne csinálni?

  • Kalman Czegledy

    A Párizsban történtek után kíváncsian várjuk a modern liberalizmus pártfogóinak véleményét a teljes körű szolidaritásról, a kulturális sokszínűségről és az európaitól gyökereiben eltérő hagyományrendszerrel rendelkező népek tömeges betelepítéséről! Szögezzük le az elején, hogy ez nem egy vádirat a liberális egyenlőségelvűek ellen vagy a bevándorláshoz kapcsolódó véleményünk önigazoló melldöngetése. Természetesen ostoba és otromba dolog lenne az egész muszlim közösség és a terrorizmus közé egyenlőségjelet tenni. Ugyanakkor tényként kezelhető, hogy a radikális muszlim közösségek (2010-es adatok alapján a világ 1,57 milliárd lakosa muszlim, ebből ~10%, tehát 157 millió fő radikális nézetekkel rendelkezik, amely magában foglalja a nyugat ellenességet és a Saría törvények elfogadását) igen is reális veszélyeket hordoznak a nyugati és a közel-keleti világra nézve. Hogy a párizsi terrorcselekmények tetteseinek valódi kilétét és indítékát a nyilvánosságra hozzák-e, az nagyban függ a francia titkosszolgálatok és politikusok pillanatnyi és hosszú távú érdekeitől. Attól függetlenül, hogy az Iszlám Állam morális vesztenivalója híján magára vállalta az akciókat, nem feltételezhetjük, hogy a támadások szélsőséges francia csoportok keze által történtek. A módszereket látva annál inkább valószínű, hogy az elkövetők vagy Franciaország területén éltek egy ideje vagy a migránsáradattal érkeztek és biztosra vehető, hogy radikális iszlamista nevelésben részesültek. A dogmatikus liberalizmus propagandistái hónapokon keresztül a multikulturalizmus működőképessége mellett kardoskodtak, bohócot csináltak a nemzetbiztonsági szakértőkből, és nácinak, kirekesztőnek vagy divatosan xenofóbnak titulálták a féktelen bevándorlást ellenzőket. Mégis mire számítottak? Azt gondolták, hogy a már régebb óta Európában élő egyre növekvő és radikalizálódó muszlim közösségek hirtelen idomulnak a számukra értéktelen és hazug liberális rendszerhez? Azt remélték vagy talán eszükbe sem jutott, hogy a közel-keleti szélsőségesek kihagyják azt a ziccert, hogy a kiképzett harcosaikat a szabad utat kapott bevándorló tömegekkel Európába juttassák? Több százezer katonakorú, bármiféle biztonsági átvilágításon átesett, idegen hagyományrendszerrel rendelkező személy szivárgott be az EU területére, miután 2001-ben az USA kihirdette a terrorizmus elleni harcot és kiépítették a megfigyelő rendszereket. Mekkora ellentmondás, de nem baj, megelőlegeztük nekik az lehetséges integrációt.
    Az európai politikai elit egy emberként állt ki a Charlie Hebdo szerkesztősége mellett, akik a szólásszabadság nevében nyíltan gyalázták az iszlám vallást, majd hónapokkal később a bölcs és előrelátó Merkel kancellár meghívót küld százezres nagyságrendű muszlim tömegeknek. Roppan gáláns gesztus, pusztán a humanizmus nevében! Hogy az európai őslakossággal mi történik, a modern liberális felfogás szerint lényegtelen, hiszen csak az idegengyűlölet gátolja őket a feltétel nélküli tolerancia gyakorlásában. Még véletlenül sem az egyre növekvő számú nyugaton született másod- és harmadgenerációs bevándorlók önkéntes elszigeteltsége.

  • *Bogdán Géza* megközelítése idáig a legemberibb, mert Ő a tolerancia határait firtatja… Európa határai, jogilag *zárva* vannak, az illegálisan belépni óhajtók előtt… Ilyen szempontból, a kerítéseknek is csak szimbolikus jelentése van, mert offenzív fellépéssel légiesíthetőek …Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) szerint 2015 novemberére az EU-ba tengeren érkezők száma elérte a 792 883 főt; ehhez képest az EU határellenőrzési ügynöksége, a Frontex adatai alapján a 2014-es év során a földön és vízen érkezők száma összesen „mindössze” 280 000 volt. A UNHCR szerint idén eddig csak Görögországba 647 581-en érkeztek a tengeren, az érkezők 93%-a pedig a világ tíz legtöbb menekültjét adó ország valamelyikéből jött.

  • Kedves ossiap!
    Ha a 9 terrorista közül nyolc európai állampolgár volt, úgy az őket az uniós kvótarendszer miatt majdan befogadni szándékozó országok logikusan gondolkodó emberei zömében, könnyen kialakulhat egy olyan kényszerképzet, miszerint a muszlim közösségek tagjai rájuk nézve egyfajta potenciális veszélyforrást jelentenek.

    Ezzel meg is adtad a választ a kérdésedre. Ennek tudatában tehát mit fognak csinálni az emberek? Ki fognak menni az utcára és „no migráns” feliratú transzparenseket a magasba emelve tiltakozni fognak a tervezett uniós kvótarendszer ellen. Angela Merkel német kancellár napjai pedig már alighanem meg vannak számlálva.

  • A türelem határát kérdi Bogdán Géza, de cikkében ott a válasz: ő már elérkezett oda. Más válaszokból látható, hogy mások is elérkeztek türelmük határáig.

    Csak az nem világos, hogy mivel szembeni türelem határáig érkezthetünk el, és hogy a türelem határa mennyire éles.

    Az élességgel kezdem. A valamivel szembeni türelem nagyon függ attól, hogy mi más veszi még igénybe türelmünket. Ha egyéb kérdésekben enyhül a terhelés, akkor az aktuális kérdésben is többet bírunk el. Ha rátesznek egy lapáttal, akkor épp fordítva. Ezt azért hozom fel itt, mert ártunk és qrmányunk türelmünk elfogyására játszik már azóta, hogy az EU-tól értesült a várható menekülthullámról. Mások ellenkezőleg, a türelem fenntartását szeretnék elérni.

    Mivel szembeni türelem?

    A türelem elfogyása onnan látszik, hogy az illetők hamis, bizonyítatlan, vagy egyenesen cáfolt állításokkal támasztják alá javaslataikat. Értelmes és jószándékú emberek esetén – és én ide számítom a szerzőt, és ellenkező ismeretek híján több, őt támogató hozzászólót – ez csak úgy lehet, hogy türelmetlenségük homályosítja el látásukat.

    Szerintem több türelemre lenne szükség, mert anélkül a lehető legrosszabb válaszokat adjuk a súlyos helyzetre.

    Akinek barátja, családtagja, vagy saját épsége veszett oda, vagy sérült meg a merényletben, vagy úgy érzi, hogy közvetlen veszélyben van, attól nem várható el ez a türelem. De a többiektől igen, magunktól igen.

    Nekem sincs türelmem a terror elviseléséhez, de van a menekültek kérdésében. Viszont (már régen) elfogyott a türelmem a hazai uszítók, zavarkeltők, hazug politikusok iránt.

  • – Francois Hollande francia elnök nem tartja fontosnak, hogy olyan gyásznapot tartsanak a mostani párizsi merényletek áldozatainak tiszteletére, amelyen állam- és kormányfők megjelenésére számítana. Amikor idén január 7-én a Charlie Hebdo párizsi szatirikus hetilap szerkesztősége ellen terrortámadást hajtottak végre, amelynek 12 áldozata volt, a menetelést megrendezték. Ez a francia hetilap rendszeresen közölt olyan muzulmánokat és az iszlámot gúnyoló karikatúrákat, mint amelyen például Mohammed próféta disznóként jelenik meg.
    – Miért több a 12 mint a 129?

  • Hollósy Gerti

    Géza, ne érts direkt félre, a „Te kvóta rendszereddel” nincs semmi bajom, erről nem írtam egy szót se.

    Azzal van a bajom, hogy összemossák sokan, pl. a mi hazánk hivatalos politikája is az iszlám terroristákat a jelenlegi menekülthullámmal és ez így egy az egyben nem igaz. Előfordulhatnak közöttük, mint ahogy bárhol máshol, de nem mindenki menekült leendő terrorista. Én erről beszéltem és arról, hogy nem léphetünk visszafelé nem zárhatjuk magunkra Európát.

  • lelszi
    2015 november 18
    3:13 du.
    Idesdrága jókomám..
    Van neked halványlila firhangod arról, hogy mibe kerülne anyagilag, katonailag és nemzetbiztonságilag egy ilyen sétálgatást megrendezni most Párizsban?

  • Bogdán Úr!
    .
    Bevallom, csalódtam önben. Mindig érdeklődéssel olvastam írásait, de most …
    .
    „Mivel a migránsok Törökországon keresztül érkeznek Európába, a török határ közelében építeni kellene nekik egy nagy tömeget befogadni képes és minden emberi igényt kielégítő menekülttábort, vagy többet …”
    .
    Más „szerszámával” verni a csalánt?
    .
    Ez, már-már „Orbáni”

  • Kedves Endre!

    Bizony, van okunk a félelemre, és nem csak azért, mert az „ártunk és qrmányunk” a türelmünk elfogyására játszik. Immár azok is ezt vallják, akiket a kígyó megmart. Én tehát a Fidesz-kormány menekültügyi politikájától függetlenül is azt vallom, hogy jobb félni, mint megijedni.

    Megjegyzem, Laurent Fabius francia külügyminiszter mai sajtótájékoztatójának tanulsága szerint sincs rendben az európai ellenőrzési rendszer.

    Szerinte, idézem szavait: „ha Abdelhamid Abaaoudnak valóban sikerült visszatérnie Szíriából Franciaországba, akkor nem működik rendesen az európai ellenőrzési rendszer. Egyelőre az sem tisztázott, hogy ha valóban a merényletek kitervelője az egyik halott, akkor hogyan vesztette életét. Nem tudni tehát, hogy gránát, lövés vagy a testére erősített bomba végzett vele.”

    Magyarán: A francia hatóságok még azt sem tudják pontosan, hogy a párizsi merényletek fő kitervelője meghalt-e a tegnapi razzia során, vagy esetleg él-e még.

  • Kedves Gerti!

    Az én álláspontom szerint nem magunkra zárnánk Európát, tehát minden rosszirányú sugallatot érző áthallás nélkül csak azt mondom, amit az írásom címe is sugall, hogy a toleranciának is van határa.

    Muszáj, sőt kell, hogy meghúzzuk a határt, hogy a muszlim bevándorlók elől ideiglenesen bezárjuk Európa kapuját, (nem magunkra, hanem magunkért) mert a párizsi merénylet a bizonyíték arra, hogy az iszlám terrorizmus ideológiája a mindennapi életünk részévé vált, s a migránsözönnel, akik között megbújhatnak terroristák is, már nem kellene tovább fokozni a félelmet a békéhez szokott emberek lelkületében. Íme, egy kis tanulságos olvasnivaló:

    http://www.origo.hu/nagyvilag/20151118-terrorizmus-parizs-iszlam-allam-merenylet-edesanya-csalad.html

  • Kedves Le5I1eL Úr!

    Én, ha valamilyen ügyről kifejtem a véleményem, akkor a magam józan eszére hallgatok, és különösebben nem érdekel, hogy arról éppenséggel mi a magyar kormány hivatalos álláspontja.
    Noha elképzelhető, hogy van némi hasonlóság az én véleményem és a kormány mantrája között, az én álláspontom viszont merőben eltér az övéktől.

    Én nem mosom össze a migránst a terroristával, sem az eredendően toleráns és embert tisztelő, békét és bűnbocsánatot hirdető iszlámvallást, a gyilkosok vallási fanatizmusával. Nem látok minden migránsban potenciális bűnözőt, ahogy azt pl. Bayer Zsolt, a Fidesz-kormány megmondó embere terjeszti róluk. Íme, Ő Orbán szócsöve, nem én:

    http://mandiner.hu/cikk/20151116_bayer_zsolt_tizennegy_eves_kortol_folfele_minden_muszlim_potencialis_gyilkos

    Sajnálom, ha csalódást okoztam Önnek, de azt hiszem, a hiba, nem az én készülékemben van. Ezt az írásomat mellesleg mások is megosztották, tehát nem mindenki hiszi rólam azt, amit Ön gondol.

    http://www.muon.hu/szajhosok-tere/2910-a-tolerancia-hatara

  • Falusi

    Ugyanannyiba mint januárban!

  • Bogdán Úr!
    „Ha a 9 terrorista közül nyolc európai állampolgár volt, úgy az őket az uniós kvótarendszer miatt majdan befogadni szándékozó országok logikusan gondolkodó emberei zömében, könnyen kialakulhat egy olyan kényszerképzet, miszerint a muszlim közösségek tagjai rájuk nézve egyfajta potenciális veszélyforrást jelentenek.”- írja Ön

    Ebben igaza van, ilyen kényszerképzet könnyen kialakulhat. Sőt, ha hiszi, ha nem, a muszlimokon túl is tudnék említeni egy-két olyan nép-, illetve társadalmi csoportot, akikkel szemben Magyarországon, Szlovákiában, Csehországban, és néhány európai országban már rég kialakult – ha éppen nem is a logikusan gondolkodó emberekben – hasonló kényszerképzet. Sőt, a lakosság egy hányada -szívesen, közömbösen vagy belenyugodva – azt is tudomásul venné, ha e csoportok tagjait lehetőleg az országon kivül fekvő, nagy tömeget befogadni képes és „minden emberi igényt kielégítő” táborokban helyeznék el.

    Én úgy gondolom – s bizonyos vagyok benne, hogy Ön is -, hogy az ilyen kényszerképzetek előtt nem meghajolni kell, hanem igen erőteljesen szembeszállni azokkal.

    Martin Niemöller szavaival búcsúzom Öntöl:
    „Mikor a nácik elvitték a kommunistákat, csendben maradtam, hisz nem voltam kommunista. Amikor a szakszervezeti tagokat vitték el, csendben maradtam, hisz nem voltam szakszervezeti tag. Amikor a szocialistákat bezárták, csendben maradtam, hisz nem voltam szocialista. Amikor a zsidókat elvitték, csendben maradtam, hisz nem voltam zsidó.
    Amikorra engem vittek el,nem maradt senki, aki tiltakozhatott volna.”

  • Belzebub Úr!

    Noha ön nem mondta ki a népcsoportot, de ilyen kényszerképzet bizony Európában sokkal kevesebb és kisebb fajsúlyú ügyek miatt is kialakult már a romákkal szemben.

    „Ha a demokrácia fellegvárának mondható Kanada, vagy a liberális értékrendű Európa egyes országai, köztük Franciaország is megtette azt anno az iszlám országokból érkezőknél jóval békésebb, ám kultúrájukat tekintve az övéktől eltérő menekültekkel szemben, akiket könyörtelenül visszatoloncoltak a hazájukba, akkor most másokkal se legyenek álszentek. Ha a hazájukban normalizálódik a helyzet, úgy azt igenis tegyék meg az európai értékrendet veszélyeztető arab országok migránsaival is.”

    A romák iránti ellenszenv valóban csak a rasszizmus által táplált kényszerképzet szüleménye, hiszen ők csak egy jobb élet reményében kényszerültek elhagyni a hazájukat, és az otthon maradt társaik nem fanatizálták és buzdították őket harcra, gyilkolásra, tömegek lemészárlására, mint azt teszik Szíriából az ISIS vezérei az Európában élő muszlim közösségek erre fogható tagjaival.

    Az Ön által idézett Martin Niemöller szavai tehát, noha szépen hangzanak ugyan, de itt most ebben az esetben nem helytállóak.

  • A „kényszerképzeletekről”: általában beválltak sajnos!

  • Le5I1eL

    – Törökország már 2013-ban figyelmeztette az EU-t, hogy belátható időn belül megindulhat egy sosem látott menekült áradat. A menekültügyi biztos, biztos nem a saját döntése alapján lesöpörte a témát! Brüsszel több ezer kilométerre van és Törökország inkább ne legyen az EU tagja.
    – Megindult a népvándorlás, Görögország feltette a kezeit, nem regisztrált pedig kötelessége volt, csak mielőbb menjenek tovább! Ez nem a más farkával való csalánverés?
    – Macedónia, Szerbia átengedte az áradatot, sőt utaztatták az utazni vágyókat a magyar határra! Ez sem a más farkával való csalánverés?
    – Amikor megépült a kerítés és a horvátok kapták az áldást, már nem vigyorogtak, sőt felháborodtak és szállították a kedves vendégeket a Szlovén határra! Ez sem a más farkával való csalánverés?
    – Az osztrákok német nyomásra átvették a vándorlókat, de csak továbbszállítás céljából! Ez sem a más farkával való csalánverés? Az, hogy az Ő kerítésük csak „biztonsági kapu”röhejes és siralmas!
    – A németek „tárt karokkal várunk”, majd „nem ezeket vártuk” álszent és vicces! Majd elosztjuk Őket Európában, aki nem hívta Őket és nem is kér belőlük az is kap! Ez sem a más farkával való csalánverés? Még Németországon belül sem tudják elosztani a migránsokat, miként fogják más országokra lőcsölni? És évi több mint 1 milliót akarnak beengedni?
    – Mit fog szólni a magyarországi szegény réteg, ha kapunk néhány ezer beilleszkedni nem tudó és nem is akaró embert, akiknek a magyar minimálbér háromszorosát kell havonta fizetni, lila habokra?
    – Nem az a gond, hogy a bevándorlók közt vannak terroristák, nagyobb probléma, hogy Angliában, Belgiumban, Franciaországban felnőtt, tanult „szocializálódott” emberek terroristák lesznek, elmennek harcolni olyan szervezetekbe mint az ISIS.

  • Milyen igaz, amit az utolsó bekezdésben írt!

  • lelszi
    2015 november 19
    8:29 de.
    Lócsöcsöt.
    Tod, még a luxemburgi PM-nek, Xavier Bettel-nek is megkétszerezték a biztosítását..
    Mikor Putyin magyarországon járt, vitte az embereit. Mikor Bush járt ott, ő is a sajátjait. A párizsi merénylet után egyetlen ország vezetője sem vállalná, hogy a franciákra bízza a biztonságát, vinni akarná a saját embereit.
    Suba-subaru, részben lehetetlenség, részben tízszeresébe kerülne a januárinak..

  • Figyelő
    „A “kényszerképzeletekről”: általában beválltak sajnos!” -irja Ön,

    „s míg balhitekben hitt s tajtékzott téveteg,
    befonták életét vad kényszerképzetek.” – ezt írta Radnóti Miklós.

  • lelszi
    2015 november 19
    11:25 de.

    „- Nem az a gond, hogy a bevándorlók közt vannak terroristák, nagyobb probléma, hogy Angliában, Belgiumban, Franciaországban felnőtt, tanult “szocializálódott” emberek terroristák lesznek, elmennek harcolni olyan szervezetekbe mint az ISIS.”

    Elgondolkodtál már a miértjén is?

  • Bogdán Úr!
    „…ilyen kényszerképzet bizony Európában sokkal kevesebb és kisebb fajsúlyú ügyek miatt is kialakult már a romákkal szemben” -írja.
    Sőt, szerintem e kényszerképzet eluralkodásához gyakran semmiféle „ügy” nem kell, elegendő a nyílt vagy kódolt politikaí úszítás. Helytállónak tartom menekült romákkal szembeni hivatalos franciaországi és kanadai eljárásokkal kapcsolatos véleményét is. Ebben teljesen egyetértünk.

    Annál kevésbé értek egyet írásának az európai muszlim közösségekkel és az arab országokból menekülőkkel szembeni kitételeivel. Szerintem slippery slope, csúszos lejtő, rettenetesen csúszos, ahová az Őn ebbéli véleménye vezethet:
    „A faj, a faj szavát
    gyűrte össze a szád.
    S nem tudtad, hogy a fajt
    megosztja a világ.

    s széjjelkapkod a sors,
    mint a füstöt a szél.”
    (József Attila)

    Niemöller figyelmeztetése pedig ma talán aktuálisabb, mint valaha is volt.

  • Alakul ez kérem, alakul. Ez pedig már nem az én kényszerképzetem szüleménye, s nem holmi sztereotípia, hanem egy témába vágó mai aktuális hír. Ez van, sajnos.

    http://mno.hu/kulfold/170-tuszt-ejtett-ket-dzsihadista-egy-bamakoi-szallodaban-1314934

  • Kedves Belzebub Úr!

    „Annál kevésbé értek egyet írásának az európai muszlim közösségekkel és az arab országokból menekülőkkel szembeni kitételeivel. Szerintem slippery slope, csúszos lejtő,
    rettenetesen csúszos, ahová az Őn ebbéli véleménye vezethet:”

    Nos, ez az Ön véleménye.

    Az enyém pedig az, hogy a terrorizmus és a migráció között márpedig igenis van kapcsolat, és a bevándorlás szerintem egyértelműen növeli a terrorveszélyt. A bevándorlók nem terroristák. Ilyet én sem állítottam róluk soha. Azonban jól látható a folyamat, ahogy Európába érkezve rádöbbennek, hogy itt sem fenékig tejföl az élet, majd emiatt – akár több generáció után is- frusztrált közösségekké válnak, akik között a terrorsejtek könnyen megtalálják a maguk utánpótlását. A párizsi 129 ember életét kioltó mészárlás is ezt bizonyítja.

  • Bogdán Géza!

    A „jobb félni mint megijedni” c. örökbecsűt azt gondolom nem ebben az esetben kellene alkalmazni !
    Már a mondat első részében is benne van: jobb félni – tehát inkább be se engedjünk senkit, sokkal inkább féljünk? És akkor bármit is elkerülhetünk ?

    Azt írod „bebizonyosodott,hogy…..” nem Géza semmi nem bizonyosodott be! Továbbá hogy „tények támasztják alá, hogy a migránshullámmal együtt érkeznek a dzsihádisták, hogy beépülve…”stb – nincs kizárva ez sem, bár a francia és belga állampolgárságú, adott ország szülöttei már sok éve forralhatták terveiket, anélkül is, hogy a menekült hullám megindult volna! Ha csak a 10 legutolsó terrortámadást veszed alapul ami Európában bekövetkezett (biztos van erről is linked) egyiknek sem volt köze a menekülthullámhoz, mégis megtörtént!

    Ezt a több generációra visszamenő ellenőrzést sem értem : ha valaki belga vagy fr. stb állampolgár, ott született, szülei is vagy ott vagy máshonnan bevándorolt személyek, de soha semmi balhéjuk nem volt a hatóságokkal, még a gyanúja sem merült fel a terrorizmusnak velük kapcsolatban, tehát nagyjából minden rendezett – aztán egyszer csak történik valami – nos akkor nem a származás visszamenőlegességének ellenőrzése az elsődleges, hanem a titkosszolgálatoknak a folyamatosa jól működő rendszere lényeg, aki megfelelően és időben jelzi ha valami gyanú fennáll, esetleg valami várható !

    Ez a „fájó de kényszerű lépés” miszerint „meg kell húznunk a tolerancia határát” semmi másról nem szól,mint hogy a párizsi merénylet kapcsán okot és indokot találjunk a bezárkózásra! De, a terrorista már csak olyan hogy ha nem engedik be az ajtón, akkor jön az ablakon, vagy a tetőn, vagy a mit tudom én hol – de jön!
    Végül is az elkövetők közül 9 emberből 8 már eleve itt élt, itt született – közük nincs a menekültekhez, mégis ennek kapcsán, az ő ittlétükkel érzed bizonyítva elméletedet.

    Nem a menekülteket kell „kizárni” – nyilván a gazdasági bevándorlók az más kérdés – hanem az ellenőrzést kell olyan módon szigorítani, rendszeresíteni és kötelező jelleggel alkalmazni, hogy az hatékony legyen!
    Egyébként most épp az bizonyosodott be,hogy miközben maga az ellenőrzési rendszer és a titkosszolgálatok mennyire nem állnak a helyzet magaslatán (nem csak a francia !) aközben a menekülteket reguláznánk, ahelyett hogy módszeres regisztrációval megpróbálnák elejét venni sok mindennek! ( Volt rá idő hogy felkészüljünk !) Mert a reg.mellőzésével olvasatlanul tovább szállított menekültek esetét valamennyi ország alkalmazta, már ahol megfordultak.
    Apropó regisztráció : azt írod a menekültek ezért tagadják meg a reg.-ot meg az ujjlenyomatvételt, mert félnek a beazonosítástól, tehát akkor terroristák ?
    Géza az utóbbit több ezren tagadták meg akár itt Magyarországon is – akkor ezek mind potenciális terroristáknak tekinthetők?
    Cikked elején azt írod, hogy nem szabad egy kalap alá venni a migránsokat, meg a terroristákat – nem bizony, de ha azt mondod az azonosítás miatt tagadják meg az ujjlenyomatot, akkor valahogy mégis azt teszed, noha tudod, hogy a reg.-t. és a vele járó ujjlenyomatot azért tagadták meg, mert attól féltek, hogy abba az országba toloncolják vissza őket, ahol regisztráltak és valahogy Magyarországon élni nem nagyon vágytak, mindenki a németekhez meg a svédekhez igyekezett !

    Tehát első lépésben nem szabad engedni, hogy a regisztrálatlanul és a velejáró azonosítók nélkül bárki is Eu. területére érkezzen, ha ezt megtagadja, minden ok megvan, hogy kívül maradjon! A gazd.bevándorlók ugyanúgy !
    Ennek azonban azt gondolom nem az a módja, hogy egy rohadt nagy – „minden emberi igényt kielégítő táborban” aszaljuk őket, míg otthon „rend lesz”, aztán visszacsoroghatnak, hiszen a világon nincs az a tábor ami elég nagy lenne ennyi ember egyidejű befogadására!
    Különben sem értem, miért pont a törököknek kellene ezt a tábort bizonytalan ideig befogadni, fenntartani, megépíteni a saját területükön és helyet, ellátást szervezést biztosítani még akkor sem ha a költségekhez meg a tevőleges segítséghez partner Európa!

    Náluk nem állna fenn az a veszély, amitől Európa elzárkózna? Ők miért legyenek toleránsak, ha mi meghúzzuk annak határait ?
    Itt írta valamelyik kommentelő, hogy ez a”más farkával a csalánt” esete: igen, pontosan az,nagyon egyetértek, és azt gondolom nagy jó akarásodban ezzel nem számoltál!
    Szóval mi európaiak félünk, és bár fáj a szívünk, bezárkózunk a rászorulók elől, de ti kedves török,ti fogadjátok be a több százezer( millió)menekültet, viseljétek el ha kell évekig, majd mi segítünk megépíteni az óriássátrat, mindenben segítünk, sőt még szurkolunk is! stb stb mert ezek szerint oda nem szivároghatnak a terroristák!?

    Egyáltalán mennyi időbe telne egy ilyen általad elképzelt tábor felépítése, kiépítése, létrehozása, eszköz ellátása,felosztása, működésének megszervezése stb és hogy gondoltad az ottani kvóta rendszer szerinti működést, melyben már részt vennének az Eu-s tagországok is? Munka, oktatás, egészségügy stb mert maga a létrehozás sem két hét, és a háború sem holnap fog véget érni!
    Hogyan működne ez az egész? Miként érted a te kvóta rendszeredet?

    Hanem a törökországi óriás tábor valóban jó ötlet lenne egy esetben, és ezt már nálam okosabb emberek elmondták, nem a magam ötlete, de nagyon egyetértek vele: amennyiben rögtön a határhoz (még belépés előtt) odatelepítik a jól felszerelt, jól ellátott emelt létszámú regisztrációs tábort ahol rögvest levesznek minden adatot, és a táborban max. 10-14 napot töltve megvizsgálva személyenként e kérelmeket el lehet dönteni, hogy ki a valóban menekült,tehát háborús országból jött, ki a pusztán gazd. okokból bekéredzkedni akaró, és ki a terrorista gyanús személy… – már lényegesen beljebb vannak. Eszerint lehetne megtagadnia beléptetést, és akiről úgy ítélik az adatai alapján, hogy jöhet, azt rögtön kvóta szerint a megfelelő helyre tovább szállítani!
    Olyan ugyanis nem létezne, hogy valaki csak a németekhez, csak Spanyolországba, vagy csak a norvégokhoz akar menni!
    Aki valóban a háború elől menekült, az bármely „biztonságosnak minősített” európai országban kivárhatja a háború végét, úgy hogy maximálisan elfogadja az adott ország törvényeit, munkát vállal ( pláne ha van )és gyermekét iskolába járatja. Bizonytalan ez az idő,akár évek is lehetnek, de a zöme már most úgy nyilatkozik, hogy ha tudná, hogy nem lőnek rájuk, már most rögtön mennének vissza, pedig tisztában van vele hogy lebombázták a házát, otthonát, nincs hova mennie, gyakorlatilag a nulláról kellene kezdenie….

  • Bogdán Géza,

    Szerintem rossz helyen keresed a félnivalót, ha a menekültek elé akarsz gátakat emelni. Ha közéjük keveredik is egy-két diverzáns (vagy mondd terroristának, mindegy), nem ők jelentik a fő veszélyt, sőt, ha a kelet-európai államok, köztük a miénk, rendesen végezte volna a dolgát, és megfelelően használta volna az EU-tól erre a célra kapott forrásokat, akkor az innen származó veszély is sokkal kisebb lenne.

    Sokkal több félni valónk van azoktól, akik már régen itt vannak, köztünk vannak.

    Semmiképp sem arra gondolok, hogy társaink között kellene kiszemelni valakiket, és azokat kellene zaklatni, mert az is súlyos tévedés lenne. Nem csak a zsidók és a cigányok, hanem a muszlimok és általában a bárhonnan származó menekültek vagy csak bevándorlók üldözése is értelmetlen és kontraproduktív, az ehhez kapcsolódó bűnről nem is beszélve.

    Viszont természetesen van félni valónk saját magunktól, saját belső meghasonlottságainktól, „ordas eszméktől”, utóbbiakba beleértve az iszlám erőszakos értelmezéseit és saját szélsőséges eszméinket is.

    Ha itthon maradunk, akkor a legnagyobb veszély, ami már kapukon belül van, az a fasiszta állam, ami mára teljesen kiépült. Ehhez képest a Jobbik fenyegetése távoli lehetőség. Amikor ez az állam akar minket (látszólag) megvédeni a Jobbiktól és a teroristáktól, akkor mindig az az érzésem, hogy a maffia akar védelmi pénzt szedni, bár itt nem csak közvetlenül a pénz, hanem a hatalom lényeges. Nekik ez a pénzük és a hatalmuk forrása, de mi a szabadságunkkal is fizetünk.

    Csak remélni tudom, hogy a nyugatiak nem adják fel szabadságukat, jogrendjüket és erkölcseiket a látszólagos biztonság oltárán.

  • Kedves Besancon!
    Belzebub Úrnak címzett hozzászólásomban, röviden és tömören megválaszoltam, hogy miért lenne akár ránk nézve is veszélyes befogadni az iszlám országokból érkező migránsokat.

  • Kedves Endre!

    „Csak remélni tudom, hogy a nyugatiak nem adják fel szabadságukat, jogrendjüket és erkölcseiket a látszólagos biztonság oltárán.”

    Fogadsz velem, hogy cca. 1 hónapon belül, de a tavaszig mindenképp több európai ország is követni fogja Orbán Viktor példáját, akik szintén drótkerítést húznak majd az országuk határait védve a migránsoktól?

  • Mai események címszavakban:

    Dzsihádisták megtámadtak egy luxusszállodát Bamakóban.

    Minden túsz kiszabadult a bamakói szállodából.

    Tizennyolc holttestet találtak a hotelben. Köztük volt egy belga politikus, Geoffrey Dieudonne a belga regionális közgyűlés tagja, aki egy konferencián vett részt Maliban.

    Az Iszlám Állam és az Al-Mourabitoun is vállalta az akciót. Az Al-Mourabitoun elnevezés azt jelenti, hogy „Őrszemek”.

    Elfogtak egy terrortámadást szervező férfit Svédországban.

    Robbanás volt Londonban.

    Macedónia kerítésépítésbe kezdett a görög határon.

    Mindent összegezve szerintem nem azon kéne vitatkozni, hogy jöttek-e a menekültekkel terroristák, vagy sem, hanem azt felfogni, hogy Angela Merkel kvótarendszerének köszönhetően egyszer majd hozzánk is ideérnek. Ezek az emberek pedig nem asszimilálódnak, ezért ők több generáción keresztül is fanatizálható muszlimok maradnak, akiknek mindegy, hogy kit ölnek meg, csak öljenek.

    Ezt a kérdést tehát nem aszerint kellene megítélni, hogy ki és milyen párttal szimpatizál, hogy utáljuk-e a kormányt, vagy sem, hogy ki a miniszterelnök, szeretjük-e, vagy sem.

  • Nem fogadok. Minek?
    Azt szeretném tudni, hogy ha így lesz, örülsz-e annak.
    Meg azt is, mit szólsz ahhoz, amit vágyaim előtt írtam.

  • Nem tudom megérteni, hogy mi a fenéért védik egyesek a muszlimokat?!
    Mert Orbán ellenesek s ő nem akarja, hogy a magyar honba bejöjjenek?
    Vagy öngyilkos jelőltek?

  • Tisztelem Bogdán Gézát, de csodálkozom, és nagyon nem értek vele egyet. Egyrészt terror régről van! Nálunk is. Elég, ha a cigányok házainak felgyújtására és céllövöldéjére utalok. Terror van ehelyütt a családokban (vak komondor). De terror van az igazságszolgáltatásban, ha a kierőszakoltt vallomásokra gondolok. Terror van, amikor egy Alkotmányt tipornak el a többség nevében. A migránskérdés nem a határok lezárásával oldódik meg. A harcok beszüntetésével, munkahelyekkel és egy normális élhetést biztosító elosztási rendszerrel.( Mellesleg a cigánykérdés is ezen múlik.) Akkor nem lehet gond az integrálódás sem.

  • Nem örülök kedves Endre, és azt is megindokolom, hogy miért nem.

    1.) A kerítés nem oldja meg az országok problémáját, az részükről csak egy felesleges pénzkidobás lesz, igaz, valamelyik vezér haveri slepp ott is tutira gazdagodni fog. A kvótarendszer miatt ráadásul értelmetlen is a kerítés, hiszen mindenképp rákényszerítenek minket arra, hogy befogadjunk migránsokat.
    2.) Felmerül a kérdés, milyen pénzből fogunk a hozzánk bezsuppoló migránsoknak lakást és munkát biztosítani, amikor már nálunk is egyre több ember nélkülöz: mondjuk ki, nyomorog és éhezik? Ez akár egy erőteljes euró szkeptikus hangulatot is kiválthat, EU-ból való kilépés gondolata stb.
    3.) Mi van akkor, ha ezek az emberek Magyarországon nem kapják meg azokat a juttatásokat és javakat, amire számítottak, s annak okán mi is úgy járunk majd velük, mint a franciák?

    Mindent összegezve kedves Endre, én annak örülnék, ha hazánkban nem kerülne sor arra, ami más országokban, hogy történetesen ártatlan emberek vére folyjon.

  • Kedves Figyelő!
    Nos, derekasan bevallom Önnek, hogy ezen kérdés tárgykörében bizony nincs egyedül, merthogy ezt már én sem értem…

  • Bogdán Géza

    2015 november 20
    2:11 du.
    Kedves Géza, én külföldön élek, Kanadában.
    De ismerve a magyar politikai „álláspontotokat”, vanak akik úgy érzik, hogy EBBEN is ellent kell mondani a másik
    félnek! Szvsz. csak azért is, gyerekes és ártalmas felfogás!

  • Ez a cikk, 2010. szeptember 17.-én kelt. Idézek belőle pár mondatot.

    „Júliusban a közép-franciaországi Saint-Aignan-ban zavargások törtek ki, mert a rendőrök agyonlőttek egy rablással gyanúsított cigány férfit, aki állításuk szerint megtámadta őket a kocsijukban. Az eset után több összecsapás volt a cigányok és a rendőrök között. Megrongáltak több épületet, autókat gyújtottak fel, ötven, maszkot viselő támadó még a rendőrség épületébe is megpróbált betörni. Az eset után Sarkozy a minisztereivel és rendőri vezetőkkel válságtanácskozást tartott. Sarkozy “biztonsági problémának” nevezte a történteket, majd „háborút hirdetett a bűnözés ellen”. A francia kormány bejelentette: felgyorsítja a főként romák által lakott illegális telepek felszámolását, és az illegális bevándorlók kitoloncolását.

    Franciaországban és a nemzetközi politikában a telepfelszámolás módszere is éles kritikákat vált ki. A cigánytelepeket rohamrendőrök szállják meg korán reggel. Előfordult, hogy a rendőrök szelekciót végeztek a romák között: az egyik oldalra állították a férfiakat, a másik oldalra a nőket, akiket azzal is megfenyegettek, hogy elválasztják tőlük a gyermekeiket, számolt be az állapotokról Jean-Pierre Grand a kormányzó párt képviselője. A kitoloncolt romákat erős rendőri kísérettel buszokkal szállítják a repülőtérre.”

    Ennyi az idézet. Tessék összevetni ezt az esetet a 2015. nov. 13-án történt muszlim terroristák által 129 ember életét kioltó üggyel. 2010.-ben a romákat könyörtelenül kitoloncolják Franciaországból, míg most pedig már nincs semmilyen „biztonsági probléma” és még befogadnak több ezer muszlim bevándorlót…

    Érti ezt valaki? Mert én, nem. Íme, itt a cikk, amelyből idéztem:

    http://index.hu/belfold/2010/09/17/a_romaugyet_jegelik_a_kitoloncolasok_folytatodnak/

  • Kedves Jeney Attila!

    Magamról csak annyit, hogy én a romákat érintő ügyekben azért többnyire nem szoktam hallgatni. Elismerem, a vak komondorról valóban nem írtam. Azt a témát meghagytam másoknak. Sorry!

    Köszönöm az elismerést!

  • Kedves Figyelő!
    Tudom, hogy Ön Kanadában él. Én pedig, cigány származású emberként, ha véleményt alkotok egy ügyről, nem érdekel semmiféle kiadott pártbrossúra, a magam esze után megyek.
    Hogy cigány emberként mi a véleményem erről az ügyről?
    Nos, ez. A szöveg magyarul van, hogy minden magyar ember érthesse.

  • Bogdán Géza

    Kedves Géza!

    A fentiekben kifejtett nézeteivel szinte mindenben egyet értek Önnel. Csak hozzátenni tudok a ma reggel hallottakból:
    – Nyugaton felvetődött, egy „belső Schengeni határ” létrehozása, Ausztria, Németország, Franciaország, Benelux államok részvételével!
    – Az USA kb. 20.000 menekültet fogadott be a Dél-szláv válság idején, többségében gyerekes családokat, nőket, időseket! Fiatal és középkorú egyedül álló férfiakat nem! Mára ezek az emberek elvegyültek a lakosság között, nem alkotnak”No go” telepeket!
    – A Törökországban építendő táborokkal egy a baj! Amit ír, logikus lenne, ott lehetne az adminisztratív dolgokat intézni, stb. Egy bibi van csak, az „EU vezetése” nem akarja a törököket az EU-n belül látni!

  • Kedves Bogdán úr, Köszönöm a dalt, nekem tetszett!
    Abban igazat adok, hogy a franciák, akik híresek a rasszizmusukról befogadták a legtöbb muszlimot Európában.
    Ők vezettek, talán az angolok még hasonlóan tettek. De a franciáknak és angoloknak MUSZÁLY volt, mert gyarmataik lakosságát nem tudták kidobni. T.i. minden bűnért meg kell bűnhődni.
    Most bünhődnek!

  • 1. (Ismétlés:) A terrorista (vagy legtöbbjük) nem a menekültekkel szivárog be.

    2. A beérkezőket valóban szigorúan ellenőrizni kellene, regisztrálni, stb. Gondoskodni kellene arról, hogy csak a menekültek kapjanak menedéket, és utána vagy menjenek haza, vagy illeszkedjenek a befogadó ország törvényeihez és szokásaihoz. (Ez nem asszimilációt jelent.) Ez az, amit a kelet-európai államok elmulaszottak, és a nyugatiakra zúdították a tömeget, de a nyugatiak sem voltak felkészülve fogadásukra. Ez részben a mi hibánk (bűnünk), de részben az övék is, mert nem látták (miért nem?), hogy mi nem készültünk fel a fogadásra, és rájuk marad a feladat.

    3. Egyelőre mi sem illeszkedünk az európai normákhoz. A magyar állam úgy, ahogy van nem csak kilóg belőle, hanem kifejezetten ellenséges az EU normáival szemben. Eközben az EU oszlopos régebbi tagjai sem mindig teljesítik saját normáikat, de azért a nyugat és a kelet: ég és föld.

    4. A menekülteknek nem hosszan tartó, állandó lakhatást kell biztosítani (lásd: „átadták az új öröklakásokat az ideiglenesen hazánkban állomásozó szovjet hadsereg tiszjeinek”),hanem ideiglenes szállást és minimális ellátást.

    5. Bogdán Géza kérdésének lényege: Ha a saját szegényeinket nem tudjuk megfelelően ellátni, akkor milyen alapon adnánk többet a menekülteknek? Ezt írta:
    „2.) Felmerül a kérdés, milyen pénzből fogunk a hozzánk
    bezsuppoló migránsoknak lakást és munkát biztosítani,
    amikor már nálunk is egyre több ember nélkülöz:
    mondjuk ki, nyomorog és éhezik? …
    3.) Mi van akkor, ha ezek az emberek Magyarországon nem
    kapják meg azokat a juttatásokat és javakat, amire
    számítottak, s annak okán mi is úgy járunk majd
    velük, mint a franciák?

    Ezek jogos kérdések. Viszont csak azzal együtt tárgyalhatók, hogy a mieinknek miért nem adjuk meg ugyanezt, vagy többet. Azért, mert nem tudjuk, vagy azért, mert nem akarjuk?

    Amit ma ártunk és qrmányunk ellop (elrabol), abból a mieinknek és néhány ezer menekültnek is jutna annyi, hogy legalább ne fagyjanak meg, a gyerekek ne éhezzenek, kapjanak alapvető egészségügyi ellátást stb.

    A menekülők között nagy arányban vannak jól képzett és viszonylag jómódú emberek, családok, akik nem alamizsnára vágynak, és találnak maguknak munkát az EU-ban. Nem a magyarok elől veszik el a munkát.

    Magyarországon a gondok egy jó része az állami beavatkozás következménye, a nehéz része pedig az évek, évtizedek óta megoldatlan szegregációs és iskoláztatási problémák következménye.

  • Egy olyan kérdés, amiben Magyarországra is hivatkoznak (hogy jogosan vagy tévesen, az külön kérdés):
    http://www.timesofisrael.com/should-israel-jail-palestinian-kid-stabbers-younger-than-14/

  • Bogdán Géza

    2015 november 20
    8:24 de.
    Kedves Bogdán úr,
    Újra visszaolvava, ez a hsz-e nagyon tetszett!

  • A párizsi hírek szerint, igenis a volt „menekültek” és leszármozattai közre játszottak a támadásnak. Nem értem, hogy esgyesek ezt nem értik meg?
    Minden „menekülttel” van egy potenciális veszély erre. Na, most Kanada befogad 25 ezer ilyen menekültet.
    Én csak imádkozni tudok…

  • Kedves Figyelő. Pontosítsuk és tisztázzuk, hogy minek tekinti ezen embereket, hogy megértsem az álláspontját ködösítés nélkül. Kiváncsi vagyok milyen kép él a fejében? Tehát arra gondol az „ilyen” kifejezéssel, hogy mind a 25 ezer szíriai akit befogad Kanada az terrorista? Ennyire nem bízik Kanadában, hogy tudásának legjavát beletéve válogatja és vizsgálja át a befogadandó szerencsétleneket akik a közel-keleti menekülttáborokig eljutva várakoznak Kanadára?
    Amikor ön olyan helyzetbe került, hogy elmenekült szülőhazájából, akkor ezzel szemben, hogyan tudott megbízni megmentő országában, különös tekintettel arra, hogy Kanada pontosan ugyan azt teszi most, mint a magyar menekültekkel csak kevesebb szírt fogad mint magyart, mégha a szírek sokrétű és véresebb konfliktusokat kénytelenek jóval hosszabb ideje elszenvedni mint az 56-osok, így ez a 25 ezer csak jelképes számú menekülőt jelent, főleg az akkori (kanadai) népességhez is viszonyítva.

  • HunCanada
    – Kicsit unalmas az 56′-os magyar menekültek emlegetése, de: azok az emberek:
    – nem tüntettek áthúzott „demokrácia” feliratú táblákkal,
    – nem tüntettek „csak az iszlám” feliratú táblákkal,
    – nem követelték a saria bevezetését,
    – nem követelték, hogy a lánygyerekek csak eltakart karral, lábszárral járjanak iskolába,
    – nem követelték, hogy a menzákon szüntessék meg a disznóhús használatát,
    – a templomokról nem kellett leszedni a kereszteket, mivel sértik a bevándorlók lelkét!
    – nem álltak neki egymást gyilkolni, stb.
    – aki magyarnak mondta magát az legalább magyarul tudott.

  • Ismét egy tömeggyilkosság volt az USA-ban.
    Egy nyomorékkorházban Kaliforniában 17 halott, 14 sebesült. 3 gyilkosból, estére kettőt már lelőttek.Egy még szabadon van…..

  • Falusi

    2015 december 3
    5:59 du.
    Kanadával semmi bajom.
    A probléma ott jön be, hogy a párizsi merénylők között egy „menekült” volt, aki gyilkolt. A jó kanadai, honnan tudná, hogy a 25 ezer szíriai közül egy-kettő nem akar , ehhez hasonló terror támadást intézni Kanadában?
    Nekem gyerekeim és unokáim élnek itt békében. Ő miattuk aggodom.

  • A fenti szöveg HunCaadának válasz volt.

  • lelszi
    2015 december 2
    5:22 du.

    Nm figyel! Azok az emberek akiket Kanada befogad, azok sem tűntettek és én róluk beszélek, hiszen Kanada amikor egy az egyben összehasonlítok.

    Ezt a 25 ezer embert a libanoni és más közel-keleti menekülttáborokból szedi össze Kanada, ahogy a magyarokat pl. az osztrák táborokból anno és szállítatja Kanadába, ahogy tette 56- után hajón és repülőn.

    Ezeket az embereket Kanada átvizsgálja miután egyáltalán repülőre ülnek, akik addig a menekülttáborokban várják sorsukat.

    Amiket felsorolt az meg hát egy minősítés, hiszen urbán legendák annak benne, a disznóhús kitiltásáról, amely egy régi belga hoax, és már az sem volt igaz. Nem mondott ilyet Montreál polgármestere sem, ő maga cáfolta ezt az ökörséget. A keresztek pedig Skandináviában voltak, nem Kanadában de az sem igaz, mert nem kell levenni.. de mégha a sok butaság igaz is lenne, még egyszer mondom. Én a kanadai 25 ezer emberről beszélek akikkel pont úgy jár el Kanada mint a magyar menekültekkel. Remélem másod, harmadjára így már elég kristálytiszta. Köszi

  • Figyelő
    2015 december 4
    2:15 du.

    Kedves Figyelő. Köszönöm a nekem címzett válaszát. Ügyesen kikerülte az érdemi választ, de nem lepődöm meg.

    Honnan tudja, hogy az ön környezetében élő milliók közül ki és mikor nem fog bekattanni? Emlékszik épp 26 éve volt a montreáli vérengzés, egy kanadai fiú legyilkolta a Polytechnikumban a nőket. Bárki, bárhol és bármilyen indíttatásból gyilkolhat, ehhez nem kell külön ellenséges ideológiát is társítani – van elég probléma. Bárki lehet egyik napról a másikra norvég Breivik.

    Ön ezzel a fenti hasonlatával azt állítja, hogy a 25 ezer között egy vagy kettő vagy öt labilis is van, akkor a 24995 szerencsétlen hagyjuk meghalni, ne segítsünk, ne tegyünk erőfeszítéseket az életükért és úgy egyáltalán miért nem fulladtak bele a vízba… Ez nem így van, sőt Isten sem így gondolkodik (Egyik hozzászólásában említette, hogy imádkozni tud már csak, hogy ne történjen semmi… Most elkeserítem, de az ön imája nincs sajnos semmilyen kontaktban az Úrral, a napnál is világosabb)

    De szálljunk vissza a földre:
    Kanada nemzetbiztonságilag átvizsgálja a menekülteket, akiket ő befogad a menekülttáborokból. Tehát erre utaltam és kérdeztem, hogy ennyire nem bízik Kanadában, a titkosszolgálat hatékonyságában? Csak akkor bízott amikor önért hajót, másokért repülőt küldött, hogy megmeneküljön pedig a társai között nem egy bűnöző lehetett és volt is. Ejj,

    Na most ilyen nincs, mert Kanada átvilágítja ezt a 25 ezer embert mielőtt behozza. Persze ettől függetlenül lehet, hogy („LEHET” – lehet ezt a szót ízlelgetni is) hogy valamelyikük közülük később rossz útra tér, ahogy bárkinél előfordulhat. Kérdezem, hoy a „Lehet” miatt, hagyjunk meghalni ezreket, akik ártatlan áldozatok, és inkább a könnyebb utat választva nem csinálva semmit nézzük az emberek szenvedését? Ha ez a szemlélet lett volna Kanadában, akkor ön is halott ember lehetne akár. (Természetesen nem kívánok ilyet, nehogy félreértse) De szerencsére Kanada nem változott és teszi ugyan azt mint régen, csak sajnos kisebb számban ment meg embereket, a nagyobb „pokolból”. Na ez probléma!!

  • A mostani tömeggyilkos házaspár iszlám vallású volt, áldozataik 14 halott, 17 sebesült!
    Mivel gyermekeim és unokáim vannak, bizony aggodva nézek a jővőbe-.
    A fenti, kaliforniai tömeggyilkosság, bárhol, bármikor megismétlődhet. Erről van szó.

  • HunCanada

    – Kanada szemszögéből igaza van! Már a mikor Cameron is azt mondta, hogy majd Ők hoznak menekülteket, kiválogatás után, Neki is igazat adtam! A veszély ettől függetlenül ott is fennáll, az amerikai példa, de a belga is ezt mutatja! A második-harmadik generációsok is radikalizálódhatnak. A belga gyerek elég messze gurult az almafájától, ha igaz.
    – Sajnos az európai honfoglaló tömeg, akikkel szemben humánusak vagyunk, nem a „ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel” mondáson szocializálódott. A bánatos szemű nők, gyerekek befogadása is kockázatos, de a 18-50 éves férfiaké érthetetlen! Miért nem harcolnak a szabadságukért? Ha a több millió ilyen korú férfi fegyvert fogna, az 50-100 ezres ISIS-nek esélye sem lenne.
    – Kívánom Kanadának, a kanadaiaknak, hogy legyen sikeres a befogadottak beilleszkedése és ne kelljen megbánniuk a humanizmusukat!

  • Figyelő
    2015 december 5
    1:40 du.

    Ez így van, látja pontosan alátámasztja amit írtam, sajnos bárhol előfordulhat és bármikor, bárkivel. De még csak iszlám vallásúnak sem kell lenni, emlékszünk még nem túl rég, hogy a katolikus, protestánsok irtották egymást, de írtam épp Montreált, ahol a fiatal fiú lemészárolta az Egyetemen a nőket. Számtalan példa van, ami nem iszlám és az orra előtt veszélyezteti családja életét. Csak könnyebb relativizálni és ezzel elintéznie „Ezek az iszlámok”. Ilyen gyarló az átlagember, ön is.
    Ráadásul ezek nem is voltak szír menekültek, akiket Kanada befogad és ön úgy nem szereti őket, és akikről én beszélek.
    Bár nem tudom, hogy ezt a legutóbbit nekem írta-e, de ha kitér más irányba és nem arra reagál igazából amit írok, én azt is megértem.

  • HunCanada!
    Nem sokat tudok magáról, hány éves? Mikor és miért jött Kanadába, ezért csak általánosságban tudok válaszolni.
    Mivel TÖBBSZÖRI alkalommal, muszlim bevándorlók tettek tömeges terrortámadásokat, franciáknál, utóbb Kaliforniába, ne kivánja tőlem, hogy tárt karokkal örüljek még 25 ezernek! Elnézést, de Kanadába azért jöttem, hogy békében éljek és éljen a családom!

  • Teljesen egyetértek a cikkben foglaltakkal. Véleményem szerint ezek a gazdasági bevándorlók is áldozatok. Eljöttek tökön paszulyon keresztül, országhatárokat semmibe véve ide európába egy jobb élet reményében. De nem lesz az. Itt is mindenért meg kell dolgozni. Nincs ingyenlakás és autó. Csalódni fognak, s csak egyszer mondjnak nekik nemet, elszabadul a pokol. Norvégia is beismerte, hogy naívak voltak, s kezd az ország térdre rogyni. Nem lett volna humánusabb úgy eljárni eleve, mint ahogy a szerző ajánlotta?

  • Csak tudnám, miért érkeznek szép nagy böröndökkel?
    Mikor mi menekültünk, nem volt sokkal több velünk, mint a kabátunk, ami rajtunk volt.

  • Nézzük akkor a valóságot is, ne csak az összeesküvés elméleteket, meg a menekültnek álcázott terroristákat..

    https://www.facebook.com/NowThisNews/videos/953447798078678/?theater

  • falusi, senki sem mondta, írta, hogy a menekültek között álcázott terroristák vannak! Egyszerüen, a gyakorlat kimutatta, hogy lehet köztük az is!

  • Újra végig olvastam a beírásokat. Egy linket is kinyítottam, amit előbb elmulasztottam. Ez a link, egy anyáról szólt, akinek a fia résztvett a párizsi terrortámadásban. Igen megrázott az anyának levele!
    Hiszen én is anya vagyok s elképzeltem, mit élnék át ha a fiam szintén terrorista lenne.
    Majd a szellemi befolyástatásra gondoltam. Mennyire lehet, egy fiatalt befolyásolni, amit sokan ki is használnak!
    Mintha hasonlatosságot láttam volna, az egykori magyar kommunista fiatalok befolyására–

  • Figyelő
    2015 december 16
    2:58 du.
    Most akkor „lehet” közöttük terrorista, vagy a „gyakorlat kimutatta” ?
    El kéne döntened, hogy mit is akarsz mondani…