Szigetvári Viktor levele Orbán Viktornak: Nem szabad az illiberális, putyini Oroszország kottájából énekelnünk!

2015 december 6 8:51 de.16 hozzászólás

Az Orbán kormány bírósági útra tereli az Európai Unió azon döntését, miszerint minden tagállamnak be kell fogadnia a 160 ezer menekültből, akik jelenleg Görögországban, illetve Olaszországban tartózkodnak. A Magyaroszágra eső kvóta csupán 2.300 menekült lenne, de az Orbán kormány – Robert Fico szlovák miniszterelnökkel együtt – bírósághoz fordult ezügyben. Szigetvári Viktor, a balközép Együtt párt elnöke azonban nyílt levélben szólította fel a magyar kormányfőt, hogy a nyugati partnereivel találjon közös és emberséges megoldást a menekültválságra és ne haladjon tovább az illiberalizmus útján. Ime Szigetvári Viktor levele…

Szigetvári Viktor. Fotó: Facebook.

Szigetvári Viktor. Fotó: Facebook.

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Az Együtt nevében felszólítom önt, hogy ne forduljon nemzetközi bírósághoz a kötelező kvóta ellen, a már beadott keresetet vonja vissza! Ön a jelenleg folytatott politikájával Magyarországot keletre sodorja, szembeállítja nyugati, történelmi szövetségeseivel, pedig Magyarországnak ez nem érdeke.

Közös hazánk akkor tudja érvényre juttatni nemzeti érdekeit, ha történelmi távlatban gondolkozva, a jelenlegi gazdasági válsághelyzet, a menekültkrízis és a schengeni övezet szétesése közepette belátja: Európának közösen kell emberséges és jogszerű megoldásokat találnia.

A kötelező kvóták magyar elutasítása és az Európai Bírósághoz fordulás nem ilyen politika. Ez sem biztonságot nem teremt, sem a válságot nem enyhíti.

Miniszterelnök Úr!

Azt kérjük öntől, hogy viselkedjen Magyarország felelős vezetőjeként. Ne beszéljen összeesküvésekről és titkos paktumokról! Miközben éppen ön vonta ki hazánkat egyoldalúan egy elhibázott döntéssel az uniós megoldáskeresés főáramából, és ön állt fel egy olyan tárgyalóasztaltól, amelynél ott kellene ülnie hazánkat képviselve. Mert a magyarok erre hatalmazták fel.

De ön belpolitikai önzésből és geopolitikai tévedésből hátat fordított partnereinknek, és keletre tekint szövetségest keresve. Ön ezzel ártott hazánknak, és csak azt érte el, hogy számos fontos ügyben nem veszik számításba a magyar álláspontot.

Ráadásul különböző titkos összeesküvések emlegetésével ön csak tovább erősíti a magyar polgárok félelmeit és előítéleteit, holott egy ilyen helyzetben éppen a félelmek csillapítása, a higgadt beszéd, és a nyugalom megteremtése volna a feladata. Ön ezzel a politikával egy gyenge, megosztott és keletre sodródó Magyarországot teremt. Ami a Jobbikkal vívott belpolitikai küzdelme során időlegesen lehet a Fidesz hatalmi érdeke, ezt kétséggel elismerem, de a magyar nemzeti érdekkel ellentétes.

A józan középúton járó Együttnek meggyőződése, hogy Magyarország a nyugati világ része. Nyugatra kell tartanunk, ott kell szövetségeseket keresnünk, nem szabad az illiberális, putyini Oroszország kottájából énekelnünk, mert ezzel hazánk elszigetelődik Európától.

Mi egyaránt elutasítjuk a jobb- és baloldali demagógiát, a szakszerűtlen és leegyszerűsítő álmegoldásokat. Az Együtt szerint az erős határvédelem, a jelenleginél szigorúbb, törvényes kitoloncolási politika, valamint a kvóták rendszere együttesen olyan megoldások, amelyek a magyar nemzeti érdekkel összhangban vannak, mert biztonságot és egy erős Magyarországot teremtenek. Egy elszigetelődő, Németországgal értelmetlenül összevesző Magyarország csak gyenge és lemaradó lehet.

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Térjen jobb belátásra, üljön újra a kvóták alkalmazásáról is tárgyaló uniós tárgyalóasztalhoz! Ennek részeként fogadja el hazánk számára az önkéntes menekültvótát, és alakíttasson ki kapacitást 15 ezer menekült tartós magyarországi befogadására, emberséges ellátására és közülük a később maradni akarók hosszú távú integrálására!

Javítsa ki korábbi hibáját, csatlakozzon utólag a közös, európai erőfeszítések teljes köréhez, hogy szövetségeseinkkel együtt találjunk megoldást a menekültválság jelentette kihívásra, és közös hazánk, Magyarország így váljon újra gyarapodó és biztonságos országgá.

Tisztelettel,

Szigetvári Viktor

16 hozzászólás

  • 2015.okt.28. Tárki:”az Együtt 2 százalékot követően 1 százalékot kapna”.
    2015.nov.25.”Nézőpont” :Az Együtt 2, a PM pedig 1 százalékon áll.

  • 15000? Ez meg van őrülve! Mekkora mázlink van, hogy Orbán Viktor a miniszterelnök! Bele gondooni is rossz, ha pl ez a Szigetvári Viktor lenne. Megyek iszok egy vodkát.

  • Kerék-Bárczyhoz hasonlóan ez a manusz is volt már mindenhol tanácsadó, arról még sincs fogalma, miként lehetne a szavazókkal elfogadottá tenni a gondolatait. Fórumokat nem tart, mert nincs kinek, a nemzeti ünnepeken 5-6 fővel koszorúzgat, néha beszédet mond egy baráti kamerának és ennyi. Teljesen súlytalan pali, de „Orbánt felszólítja”…

  • „nem szabad az illiberális putyini Oroszország kottájából játszani…” na ja; akkor ez a rezsim jóvoltából a magyar népen élősködő álellenzéki pojáca legelőszőr saját magát szólíthatja fel a „zeneszám” befejezésére… Tiszteltminiszterelnökurazó csúszómászók.

  • A turulban született, árja „keresztény” észkombájnoknak csak az nem jut eszébe, hogy a rogántónibácsi féle trógerek off-shore cégein keresztül letelepedési kötvényért cserébe uniós passporthoz jutott közel-keletiektől s más egyebektől védjék az „árja-fehér-keresztény” Ajrópát… Hajrá!

  • Szukits Rezső

    Borzalmas módon kísért a múlt. Kedves barátaim, tudom, hogy Szigetvári Viktorhoz hasonlóan esélytelen vagyok, egyszerű, gaz árulók vagyunk. Sorsunk ez, és gazemberek által meggyalázott hazánk sorsa.
    „1728. július 23-án, a város ma Boszorkányszigetnek nevezett részén egyszerre 12 boszorkányt kötöztek négyesével a cölöpökhöz, hogy máglyán megégessék őket. Korábban a gyanúsítottakat vízpróbának és mérlegpróbának vetették alá, aki „könnyűnek találtatott”, azt elítélték. Hosszú tűkkel szurkálták őket, hogy az ördög testi bélyegét megtapasztalhassák rajtuk. A szegedi boszorkányper a közvélemény teljes támogatása mellett folyt.
    A boszorkányok vezetője „Társaival együtt egy akó pénzért hét esztendőre adták el a csapadékot a töröknek. A vád szerint az esőt egy zacskóba kötötte el, amit hordói alá rejtett.”
    „A vádakból egy militáns politikai összeesküvő társaság képe rajzolódott ki, legalábbis az, amit az üldözők a kurucokról, a törökkel cimborálókról a maguk félelmetes módján elképzeltek. Szövetségük külső megjelenésükben is tetten érhető volt: cifra, magyaros, keleties dolmányt viseltek”…
    „ A közvéleményt – legalábbis a politikai propaganda szintjén – megnyugvás töltötte el, hogy „a közjóra és Isten dicsőségére ezen példaadó büntetés” mint szükséges és hasznos cselekedet végrehajtódott, és a keresztény társadalom megszabadult egy újabb nagy veszedelemtől, a pogány törökök megjelenésétől. „

  • T. tóth péter, tropa és charlie !

    Az nem jelent semmit, a „der Führer” viszont 1933-ban 80%-ot tudott felmutatni. Attól ő egy népszerű politikus, de egy hétországra szóló gonosztevő is maradt, az aki annak előtte is volt. Akárcsak jelenlegi, hazai Vezéretek.

    .

  • Voronyezs !

    Hitlernek, mint birodalmi kancellárnak az első „gyakorlati lépése” volt, hogy kilépjen a Népszövetségből, azért hogy bármiféle, már előtte megkötött nemzetközi szerződés kötelezettsége alól kivonja magát…
    Hát nem ismerős ez a mentalitás,hát nem kísérteties hasonlóság ?

  • T.Szigetvári Úr!

    Írja többek közt, hogy
    „…Elismerem, hogy a Jobbikkal vívott belpolitikai küzdelem során időlegesen lehet a Fidesz hatalmi érdeke…”

    Ugyan már, Elnök úr! Ezt ön még elhiszi ? Mesebeszéd.
    Bármíly furcsa, de Orbán hatalmi érdeke nem mindenben, ill. nem feltétlenül esik egybe a Fidesz-párt hatalmi érdekével –
    Orbán hatalmi érdeke egyedül a maga hatalmi érdekével esik egybe.
    Amikor ő és másik náci vazallusa (Zazrivrcz) 2009-ben megalkották egy szabadszájú náci párt ideáját, akkor ők abban is megegyeztek, hogy a Jobbik, mint párt soha nem veszélyeztetheti az ő személyes Vezér-státuszát. Tehát Orbánnak nincs izgulnivalója azon, hogy véletlenül még demokratikusan megpuccsolnák. Uggyan ! Legföljebb felköltözik a Sándor palotába – már be is jelentették – és örökös elnöknek – v. hát istenem, kormányzónak – kiáltatja ki magát. Békés öreg napjai egy tőle csöppet se idegen náci (Jobbik) kormányzat alatt is biztosítva lesznek.
    A Fidesz pedig ? Hát az lesz, ahogy lesz. Annak tagjai mind belépnek a jobbikba, ahogy anno, nem is oly rég a kisgazdák, az MDF és Miép tagjai a Fideszbe léptek be… Náluk azóta is márcsak ez a módi. És különben is a Jobbiknak azzal kamu – szintén Orbántól kapott – ellenzéki címével is az a helyzet, hogy valójában ez egy gyakorlati és háttér koalíció…

    Summa, summarum: Orbán tehát nincs semmiféle Ön által említett elvtelen kompromisszumra kényszerítve. Azt ő már több mint másfél évtizede megkötötte.
    .

    .
    Ui! Képviselő úr! A fentiek tükrében küzdjenek önök a Vezér Várba költözése ellen. Meglátja majd, micsoda ellenállásban lesz részük…

  • Szukits Rezső

    2015 december 7
    3:45 de.
    Amiről írt, abban a korban, minden európai országban „dívat” volt! Ne tartsa a magyarokat bűnősnek, azt csinálták amit a franciák, olaszok stb.

  • voronyezs

    2015 december 7
    4:04 de.
    Örülnék, ha a mai kormány működéséről egy példát hozna, pl. miben hasonlit a náci korhoz?
    T.i. abban a korban nőttem fel, emlékeim vannak róla.
    Zsidó törvények például, vagy német imádat stb.

  • 2015.okt.28. Tárki:”az Együtt 2 százalékot követően 1 százalékot kapna”.
    2015.nov.25.”Nézőpont” :Az Együtt 2, a PM pedig 1 százalékon áll.

    A idézet:“der Führer”- egyesek még ma is kedvelik,Állandóan ezt a jóembert emlegetik.

    Úgy gondolják egyesek ,hogy ha egy dolgot sokszor,nagyon sokszor mondanak ,leírnak,akkor az tényleg olyan is lesz?pl.egy ember.A szívedből jövő gyűlölet adja az ilyen szavakat és a folyton emlegetett jelzőt a szádba,írásodba.A Gyűlöletet kellene a lelkedből kidobni,valószínű könnyebb lenne az életed.
    Netán e cikk írójából akartok vezért csinálni?Hisz ő is a semmiből indulna!
    Nagytiszteleti Üdvözlettel!

  • A boszorkányüldözés, mint ősi magyar kultúra, nem semmi. Ezért is Orbán Viktor, a büdös patás a hibás. Igaz nem csak egész európában jelenség volt ez, de még amerikában is. Ha jól tudom, még kínzás is előforult ott. De ezért is valószinűleg a patásnak kell felelnie.

  • Kedves voronyezs. Most viszont a liberálisok hibája, hogy kirobbant a III. Világháború.

  • Figyelő !
    [Íme, fontossági sorrend nélkül, az egyelőre még csak fasiszta ORBÁN:]

    – Egyszemélyi (kézi) irányítása és döntési mechanizmusa…

    – „Pávatánca”.

    – Puccsszerű törvénygyára az ország házában, minden kritika kizárásával, ezzel megalapozva a látszat-törvényesség és az áldemokrácia látszatát.

    – A fékeket és ellensúlyokat, jogi garanciákat eltörli.

    – S a j á t főügyésze, „köztársasági” elnöke és Alkotmánybírósága, MNB elnöke, bírósági és média főintendánsa stb van…

    – Folyton harcot és háborút hirdet valakik ellen… Nem rajta múlik, hanem a hadsereg gyönge erőnlétén és potenciálján, hogy eddig nem tett katonai lépéseket.

    – Oligarchia. Kegyeket osztogat és von meg állami pénzekért, lehetőségek formájában. Ld.pl. Mészáros Lőrinc, Simicska Lajos, Andy Vajna, Habony Árpád, stb. stb.stb.

    – Föld panama és maffia, protekcionizmussal az egész ország területén.

    – Trafik-mutyi – potosabban Nemzeti Dohánybolt panama.

    – Családi és stróman protekcionizmust gykorol. Ld. Tiborcz István, Mészáros Lőrinc, „nyomják Felcsútot”: stadionnal, kisvasúttal, magánrepülőtérrel,…stb.

    – Minden erejével és akaratával kifelé tendál az Európai Unióból. Ha nem jönne jól neki, az onnét folyamatosan neki áramló ingyen égi manna, már rég kilépett volna. Felvételünk alkalmával sem örült az egyedülálló történelmi dicsőségnek. Már az I.Orbanisztán idején kijelentette: „Az Unión kívül is van élet.” stb. Ma is minden megnyilvánulása ezt a szellemet követi. A maganevelte Jobbik öleb-párt unió ellenes, pl zászlóégető akcióitól és szólamaitól még egyszer sem határolódott el.

    – ! Egyre jobban bontakozik ki egy korporativ, a civil és szakszervezetek mellőzésére, majd azok teljes kizárására épülő rendszer. Helyettük a központosított irányítású, törvényileg kötelező részvételt előírt szakmai szervezetek (kamarák) bevezetése és meghonosítása… Ilyen például a KLIKK is, melynek működését már közvetlenül Orbanisztán szabályozza. Egy eklantáns példa ezen belül is az ún. pedagógus önellenőrző csoportok [PÖCS] kötelező bevezetése is. Stb…

    – Az ország nevéből kitörölte a Köztársaság szót, amelyet még a rendszerváltás iktatott bele.

    – Az „idegen” és idegenszívűek a szókincse legjavából valók. Permanens bűnbakkeresés, pl. a legfrissebb: „Soros és köre…”

    – A náci szóhasználatnak soha nem állja útját se hatalommal, sem pedig szóban. Még el nem határolódott a legdurvább náci retorika megnyilvánulásaitól sem. Így az észak-magyarországi paramilitáris, ún. magyargárda attak ellen sem. A rendőrség passzív szemlélője volt az eseményeknek.

    – Rendszeresen beavatkozik a szomszédos (uniós) államok belügyeibe, akár provokatív személyes részvétellel is…

  • voronyezs

    2015 december 9
    1:06 de.
    Tudja mit, kedves voronyes, a nyugati kapitalista kormányvezetőknek, ugyan ezek a „bűnei”!
    Vagy ennek megfelelői, az adott országok szerint.