A pofátlanságnak Magyarországon nincs határa

2016 január 22 1:51 du.28 hozzászólás

E hónapban a Mandiner című lap olvasói több cikket olvashattak Sayfo Omarról, az Orbán rendszer elsőszámú propaganda lapjának, a gyakran rasszista nézeteket valló Demokrata hetilapnak a főmunkatársáról. Legutóljára, maga Omar Sayfó is megszólalt a Mandiner oldalain, és arról tájékoztatta a lap olvasóit, hogy a kölni dom előtt zajló szilveszteri zavargások többsége “megvadult állatokként” viselkedő muzulmán volt. Jelen, és rövid reflexiómat nem is annyira Omar Sayfo, hanem Schwezoff Dávid cikke okozta, amelyben a zsidó származású budapesti aktivista megpróbálja tisztára mosni Bencsik András kollegáját, aki, mint köztudott, hosszas hazai polemizálása után most egy nyugati egyetem katedráján szeretné megkoronáztatni eddigi tevékenységeit.

Schwezoff magyargyűlölettel gyanusítja mindazokat, akiknek Omar Sayfo kettős magatarása netán a szemét bökné. Újra a jól megszokott mantrát halljuk – aki felemeli a hangját a Fidesz vagy a Fidesz értékeit talicskázó gépezettel szemben, az haza romboló, az Magyarország ellen beszél. Schwezoff példáúl, azzal vádolja a Kanadai Magyar Hírlap főszerkesztőjét, Christopher Adamot, hogy neki az a baja Sayfo Omarral, hogy az utóbbi nem szapulja Magyarországot, nem kelt gyülöletet Magyarországgal szemben. Az alábbiakban erre a pofátlan kijelentésre szeretnék röviden reagálni mindazok nevében, akiknek tele a hócipőjük azokkal akik minden egyes kormánykritikus szót, minden egyes kritikát a jelenlegi rendszer szekértolóival szemben, magyarellenes cselekedetként ábrázolnak. (Szeretném aláhúzni, hogy ez a reflexió nem Christopher Adam védelmében keltetik, az önvédelmet már megtette. Saját írásomnak ennél sokkal szélesebb célja van.)

Itt szeretném tudatósítani Schwezoff Dáviddal, Sayfo Omarral és Önökkel, hogy bármennyire is próbáltam, egyetlen példát sem találtam arra, hogy Sayfo Omar valaha is fel emelte volna a hangját a főnöke által gyakorolt intoleranciával szemben, azok védelmében akiket faji, vallási vagy politikai okokból becsmérelt a Békemenetek és a Magyar Gárda alapítója, aki egyébként egy tál fekáliához hasonlította Kertész Imre Nobel díját. (Lásd: “Fény a sötétségben”, Demokrata, 2002. december 19.  5. Oldal.)  Nem hallottam, hogy Sayfo valaha is felemelte volna a hangját azok védelmében akiket a FIDESZ vezérkara politikai nézeteik miatt hallgattatnak el. A másként gondolkodással szembeni fideszes intolerancia empirikusan verifikálható bizonyítékai világszerte ismertek. Azokat nem kell immáron mégegyszer idehozni. Elég csak felhozni mit művelt Kertész Ákossal Tarlós István és Orbán Viktor, amikor Kertész kritikával merte illetni a rezsimet, és a rezsimet szolgáló nép-nemzeti tolongást.

Az elmúlt hetek alatt megjelentetett cikkek azt a látszatot keltik, mintha most Sayfo Omart szeretné tisztára mosatni a Mandiner egy hazai zsidóval – Schwezoff Dáviddal (Miért ne vele, hát nem ez a legjobb mosószer, mondaná Bayer Zsolt, a Mandiner-ben is gyakran szerepeltetett gyűlöletkeltő). Mandineres szerkesztő úrak! Kérem tisztázzák az olvasok előtt végre, hogy hol is állnak e témában. Christopher Adam főszerkesztő ezt a lépést megtette. Önök mire várnak?

Ami Schwezoff Dávidot illeti, neki azt javasolnám, hogy szégyelje magát azért, hogy mosószerként szerepelteti magát. De szégyelje magát a Mandiner szerkesztősége is, hogy kommentár nélkül olyan embereket sztárolnak, akik az intolerancia, az emberi méltóság tiszteletét sértő módszerekkel operálnak már évek óta. Az ilyenfajta szerkesztői magatartás, médiaegyensúly nem a “fairplayt” a közéleti tisztaságot, a társadalmi tisztánlátást, hanem a maszatolást szolgálja. A konzervatív szemlélet, amit elég jól ismerek, és tiszteletreméltónak tartok, nem a maszatolásról ismert. Ha Sayfo Omár kényelmetlenül érzi magát bőrében, vegye a fáradságot, és ne szolgálja hanem húzza le a leplet főnökéről, Bencsik Andrásról, aki már évek óta azoknak a katonáknak tapsol, azokat élteti lapjában, akik Szálasit szolgálták, visszatartották Auschwitz felszabadítását, és nép-nemzeti szinekben grasszálva, egy millió magyar ember halálát okozták. Mindennek van határa – a pofátlanságnak Magyarországon úgy látom nincs.

Dr. Göllner B. András
A montreáli Concordia egyetem emeritus professzora
A Kanadai Magyar Demokratikus Charta Alapítója

Once upon a midnight dreary / Brandon Douglas

Once upon a midnight dreary / Brandon Douglas

28 hozzászólás

  • A mandineres Stumpf András szerint „a szólásszabadság fontosabb, mint az emberi jogok” (atv), Csuhaj Ildikó majdnem le is szédült a székről, mikor ezt meghallotta.

    Ezek után van még kérdés a mandinerről?

    Ami Göllner többi panaszát illeti, mekkora az esély rá, hogy a Saul fia sikere után bárki elhiszi a világban, hogy Magyarországon ma vallásüldözés van? Örülhetnek a németek, ha nem jelenti föl őket a kormány Brüsszelben holokauszttagadásért, amiért nem vették meg Nemes Jeles filmjét.

    Őszintén, mennyire életszerű az, hogy a reménytelenül kilincselő rendezőt elhajtják a jónevű nyugati filmstúdiók, majd a nem éppen művészi filmjeiről híres kormánybiztos csak úgy próbaképpen támogatja 300 millióval? Mikor nevesebb rendezők forgatókönyveit sorra elutasítják. Aztán hirtelen a hollywood-i lobbi az egekig emeli a filmet az ismeretlenségből?

    Sötét idők jönnek, nagyon sötét idők, és nem csak a zsidókra.

  • Újkori barbarizmusnak vagyunk a tanúi:
    A sámánok döngetik a dobokat , a jónép meg vitustáncot riszál reá.
    És nem csak átvitt értelemben…

  • Göllner András

    @hazai lámpa

    Látom Te is csak maszatolni tudsz mint a többi gerincferdült, lóvá tett nép-nemzeti haverod. Azzal foglalkozni ami a cikkben szerepelt, bezzeg képtelen vagy. Elárulnád miért is jönnének sötét idők a zsidókra? Mond mit tudsz, mibe vagy beavatva? Sajnálod a Vajnát, mert leperkált 300 millát Nemes Andráséknak? Ne sajnáld – hisz nem az ő zsebéből jött a lóvé. Inkább hazánk fiataljait és nemzetünket sajnáld, és azt a tényt, hogy a te és haverjaid magatartásának köszönhetően, már majdnem 1 millió magyar elhúzott Orbán földi paradicsomjából, és a hátramaradt fiatalok 67% azt fontolgatja, hogy ők is követik testvéreiket.

    @geyza

    Geyza barátom, a Te lámpásod sokkal jobban világít mint azé a tökfilkóé ott feletted. Most valóban a barbárok riszálják magukat egy pár helyszínen, de majd ennek is vége lesz.

  • Göllner András, bár ne lenne igazam, de én attól félek, hogy a Saul fia ugyanolyan mosószer, mint amiről a cikkében ír.

  • Hazai Lámpának a véleményem szerint csupán annyiban van igaza, hogy a Horthy-érában is a zsidó filmvállaltok készítette filmek (a legjobb, közönségvonzó akkori filmek) keltették azt az illúziót, hogy Magyarországon minden rendben van, hogy „Magyarországon jó zsidónak lenni”, ahogy azt Ilan Moor nagykövet és persze Köves Slómó főrabbi is többször kijelentette. – Aztán ezek rendezői és főszereplői megehettek a levesbe, mint Kabos, vagy Gózon..

  • Fejlődés van. Horthy neve fel sem merült, csak Szálasi neve. Ez most a történelemhamisítás végét jelenti? Bár azért az 1milliós adat nem stimmel. Ilanfair az imént egy másik cikkhez 600ezret írt. Az 500ezer meg kéthetes adat itt. Beszéljétek már meg egymáközött mennyit is kell egységesen összehazudni, hogy ne legyetek nevetségesek.

    Láthatjuk, hogy a professzor úrnak még hazai lámpa se éri el a megfelelő szintet, mert nem elég gyűlölködő. Hazai lámpa húzz bele, mert nem kapsz sose pirospontot.

  • Göllner Bandi :
    Erre csak P. Howardot tudom idézni :

    ” Nem látok tisztán ” szólt a Vak Akinek Lámpása Van.

  • .
    Helyesbítés: m e h e t t e k . a levesbe…

    .

  • Persze mindez (ti. a 22./2,51 és a 23./2,51 comment) nem azt jelenti, hogy a Holokauszt ábrázolását bármely műfajban (film, színház, képzőművészet, stb.) abba kéne hagyni.
    Azt minden irányból meg kell világítani, a történelmi előzményeket fel kell tárni és a szisztematikusan meggyilkolt és meghurcolt áldozatok szörnyű tragédiáját, valamint a gyilkosok halotti torát felettük a legnagyobb részletességgel be kell mutatni…
    Nem szabad hagyni nemcsak, hogy e . g e n o c í d i u m . feledésbe menjen, de azt sem, hogy egyes, még el sem feledett eseményei és azok részletei valamiféle „sorsszerűség” fátylába burkolva, egyfajta relatív félhomály – akár a véletlen polgári polgári áldozatok tragédiájával egybemosva – közömbösségbe torkolljanak.

  • Tropa:
    Nagyon tropa vagy már megint.

  • Don Golo:
    Étrsük mi nme kll hejbseiteni mnidig

  • tropa Nem mindenki jelenti be a távozását vagy az érkezését. Többen viszik a családjukat akik (még) nem jelentkeznek be a munkaerőpiacon, többen néha visszamennek stb. De így legalább mellébeszélhetsz. Mindenbe van valami jó.
    Ne a számokon törd a fejed (nem tudható pontosan), hanem vedd észre, hogy nem jó ez így.

  • Ha 1milliót, meg 500ezret írtok, akkor nehéz nem a számokon elgondolkodni. S mit kellene észre vennem? Azt, hogy nyugaton nagyobb a fizetés, mint keleten? De ez nem csak Magyarország, hanem egész kelet-európa problémája. Lengyelországból több mint 10szer annyian mentek nyugatra, mint innen. Vagyis onnan minimum 10millióan vagy 5millióan, pontosan nem tudni, mert egyesek ingáznak.

  • Tropa:
    Ne gondolkoggy rajta.
    NEKED felesleges ezen gondolkodnod.
    Általában véve,semmi szükséged arra hogy ilyesmiken gondolkoggy

  • Úgy látom : a pofátlanságnak nyugaton SINCS határa.
    Nagytiszteleti Üdvözlettel.

  • Geyza,
    miért mondod ennek a nagyeszűnek,hogy”gondolkodjon”?Beszélhetsz bele mint a beteg lóba.Akinek nincs mivel nem kell,hogy gondolkozzon.

  • Géza, az jó lenne, ugye? Szeretnéd, ha nem gondolkodnánk? Az olyannak bármit beadhatnál, gond nélkül. Ezt szeretnéd? Mert aki gondolkodik s átlát a szitán azzal már gondban vagy? Ilyenkor mr csak oda nem illő, hülyébbnél hülyébb megjegyzésekkel tudsz előrukkolni?

  • don golo—- a magyarországi sikerfikmeket csak azért tudták zsidókkal elkészíteni, mert akkoriban a filmművészetet ( a színházit is természetesen) meghatározták a zsidó művészek. hiszen voltak. sokan, többen mint arányaiban ma. de hidd el, a mai magyar művészetet is jó részben zsidó, vagy zsidó felmenőkkel rendelkezők alkotják. szerencsére. de még nincs az az idő, hogy hivatalosan is tudjuk, ki zsidó és ki nem. ne is legyen ez „hivatalos”, hisz akkor tényleg a barna szar irányítja az országot. félek, hogy eljön az is. és nem oly soká.

    :
    tropa:—- sajna felmerült már nem csak szálasi, nem csak horthy, nem csak hóman neve. ma már található, igaz eléggé vigyázzák, titkolják, de hitler ösvényt is avattak. ((egy bizonyos társaság, akik hitler születésnapját ezzel ünnepelték, akiket figyel természetesen a hírszerzés, de nem semmisíti meg. miért is?))
    üdv. p.

  • A mandiner egy szellemi pöcegödör.

  • Tropa:
    NE hisztériázz.
    Olvasd el figyelmesen mit adresszáltam magának.
    Gondolkoggy el rajta mielőtt olyanokon kezd maga gondolkodni amiken magának nem kell gondolkodnod.

    Gyuri10:
    Nemtom milett ezzel a ” gondolnokkal ” úgy sipákol itten mint egy reumás mosónő.

  • Totkám:
    A pofátlanságra nem jó gyógyszer ha jó pofát vágnak hozzá.
    Más,hatékonyabb módon kell gyógyítani azokat, akik ebben szenvednek.
    Persze a gyógyulási folyamat lassú. A pofátlanok nehezen kezelhetőek , van akit nem is lehet rehabilitálni.
    Lásd a Nürnbergi Per anyagait.

  • Don Golo, a vészterhes időkben már csak „zsidó négerek voltak, angyali hazában”.

    Nem virított az Uz Bencén a zsidó szerzők neve, de tudom, még akkor is voltak, akik azt hitték, hogy „csak kicsit dolgozni” mennek a vonatokon …

  • Geyza, én nem így képzelem a Paradicsomot.

    Akkor már inkább leszek Töklámpás, azt mindenki szereti!

  • Tropa, lehet, hogy több piros pötty van a fenekemen, mint neked meg Matolcsynak együttvéve!

    Én nem vagyok rászorulva, hogy pontokért hajtsak!

  • „A pofátlanságnak Magyarországon nincs határa”
    Mondja a cikk címe. El is olvastam hűségesen. Nem látok semmi pofátlanságot.
    Csak azt látom hogy a cikk írójának nem tetszik, hs vslaki, kivülálló megvédi s magyar imagot.

  • Figyelő!

    „A cikkírónak az nem tetszik ha valaki megvédi a magyar imágót.” – tetszettvolt itt leírni.

    Hadd hívom föl szíves figyelmét, hogy az imágó a lárvából épphogy csak kifejlődött állapotú szárnyas rovar…

    Gratulálok ehhez a metaforához, amúgy meg tényleg van mit védeni rajta, hisz ilyenkor igencsak esendő, bár korántsem ártatlan lény a magyar imágó.

    .

  • Göllner András
    2016 január 22
    6:15 du.

    Göllner, remélem olvassa az Andyvel készült mai interjút az Origón!

    Andy:
    „Több száz emberrel beszéltem a Saul fiá-val kapcsolatban. Az összes Akadémia-tag barátom Hollywoodban nagyon izgult, hogy végre tudtak olyan filmre szavazni, ami az én munkám eredménye. Amikor legutóbb Amerikában voltam, részt vettem egy vetítésen Brett Ratner házában, ahol ott volt egy pár színész, pár stúdiófőnök, és fantasztikusan meleg fogadtatása volt a filmnek. Végig nagyon halkan, nagyon figyelmesen nézték, egy tűt lehetett volna hallani, ha leesik. És a végén erős vastapsot kapott.”

  • Istenem..már megint itt van ez a Horthysta szörnyeteg..