Az Iszlám Állam, terrorizmus 2.0 — történet, ideológia, propaganda

2016 február 1 8:21 de.77 hozzászólás

Magyar szerzők tollából még nem született ehhez hasonló elemzés.

A Stefánia Palota zsúfolásig megtelt különtermében mutatták be Besenyő János, Prantner Zoltán, Speidl Bianka, Vogel Dávid: Az Iszlám Állam – Terrorizmus 2.0 Történet, ideológia, propaganda című könyvet, amely a Honvéd Vezérkar Tudományos Kutatóhely és a Kossuth Kiadó együttműködésével jelent meg.

Az Iszlám Állam könyvbemutató 002

A kötet hármas nézőpontból – a történet, az ideológia és a propaganda témaköreit vizsgálva –mutatja be a Közel-Kelet és a nagyvilág biztonságát ma leginkább fenyegető terrorszervezetet. A szerzők elsősorban azokat a területeket elemzik, ahol korábban ismeretlen, sosem alkalmazott módszerek, harci, finanszírozási és kommunikációs technikák jelentek meg.

A fegyverek és pokolgépek tárháza mára végérvényesen kiegészült a propagandagépezet hírközlési és informatikai eszközeivel. Ez a többszörösen összetett harc csak hasonlóképpen összetett válaszlépésekkel vívható és nyerhető meg egy olyan ellenséggel szemben, mely számára nincs áldozat, amit meg ne hozna „szent” célja érdekében. Az „Iszlám Állam” szóvivője ezt mondta egyik beszédében: „Meghalni győzelem – ez az, amiben a titok rejlik! Olyan néppel harcoltok, amely sohasem győzhető le!”

A világpolitikai folyamatokat érdeklődéssel követő olvasó számára nélkülözhetetlen forrás ez a könyv. Európa és benne Magyarország nem engedheti meg magának, hogy üzenetét ne vegye komolyan.

Értékes, érdekes, hasznos könyv. Értékes, mert tudományos alapossággal mutatja be az „Iszlám Kalifátust”. Érdekes, mert nem általánosságokat ismétel, hanem a szervezet működésének konkrétumait ismerteti. Hasznos, mert segíti a probléma megértését.

Prof. dr. J. Nagy László DSc
egyetemi tanár
Szegedi Tudományegyetem, Újkori Egyetemes Történeti
és Mediterrán Tanulmányok Tanszék

Magyar kutatók egy csoportja elsőként vállalkozott arra, hogy önálló kötetben tárja elénk az „Iszlám Állam” alapvető jellemzőit. A szerzők racionálisan, közérthetően és kellő történeti távlatból mutatják be a szélsőséges szervezet helyét és jelentőségét az etnikai, felekezeti, törzsi és politikai feszültségek uralta közel-keleti térségben.

Dr. habil. Kalmár Zoltán
egyetemi docens
Pannon Egyetem Társadalomtudományok
és Nemzetközi Tanulmányok Intézet

Az „Iszlám Állam” bonyolult politikai pályája tekintetében ez a könyv bölcsen nem foglal állást: gyakorlati szinteken ad támpontokat, gondolatokat a külpolitika iránt érdeklődő olvasók számára. Különösen fontosnak tartom, hogy a könyvben nem mosódik össze az iszlám vallás és a terrorállam tevékenysége. Forrás a megértéshez, az egyéni értékítélet kialakításához.

Dr. Mihálffy Balázs (Abdel Rahman sejk)
elnök
European Fatwa Council for Halal Transactionst

Hiánypótló könyv – ennyire mély, ilyen szakértelemmel felvértezett szerzők által jegyzett mű most kerül először a szakma és a széles olvasóközönség kezébe.

Dr. Nógrádi György
biztonságpolitikai szakértő

Fotók a bemutatón készültek: Gergely Bea

Az Iszlám Állam könyvbemutató 007

Dr. Besenyő János ezredes

Az Iszlám Állam könyvbemutató 048

Dr.Benkő Tibor vezérezredes

Az Iszlám Állam könyvbemutató 087

Kocsis András Sándor — Kossuth Kiadó elnök-vezérigazgató

Az Iszlám Állam könyvbemutató 069

Az Iszlám Állam könyvbemutató 071

77 hozzászólás

  • Érdekes lenne alapvető részleteket olvasni a tanulmányból ITT. Azért is mert,a nem Magyarországon élőknek is felvilágosítást tudna adni a mai „humánus” világ elleni sötét erőkről.Tanulni úgy sem tud- nak belőle,mert a veszélyt csak akkor érzik,amikor már majdnem kivédhetetlen.

  • Két kérdésben össze lehet foglalni ennek a hatalmas szájtépésnek a lényegét: ki pénzeli és koordinálja a szélsőségeseket, már 5 ezer éve minden a pénz közül forog, ami kiknek is a tömegpusztító csodafegyvere? Kik akarnak az „oszd meg és uralkodj” elv alapján évezredek óta öngyilkos makacssággal kizárólagos világhatalomra törekedni? Az Iszlám Állam egyik pillanatról a másikra a semmiből keletkezett, hatalmas pénzekkel és jó koordinátorokkal rendelkezik, pedig a 99,9 %-uk nagyon primitiv előember!

  • Szófukar,
    nem mered kimondani?A leheleted is szennyes!

  • Szófukar:
    Egyáltalán nem ” előemberek ” szervezik és vezetik.
    Az emberiesség elleni bűnök miatt kivégzett iraki mészáros , Szaddám Husszein széjjelzavart -ottani visznyok között- eléggé fejlett és jól képzett haderejének a volt tisztikara szervezi-vezeti.
    Az IS eddig nem jelentett különösebb fenyegetést Európára és Amerikára , úgy gondolták a NATO nál hogy technikai segítséget adnak az ott harcoló helyi erőknek ahhoz hogy legyőzzék őket.
    De azok a rongyfejűek erre nem képesek , az USA ( és Európa ) meg nem hajlandó katonákat áldozni az ő hazájuk szabadságáért.
    Most megfordult a helyzet.
    Az IS tvékenysége kezd globális katasztrófával fenyegetni , mégha javarészt átvitt értelembe is ( Menekült-válság , fejlődő világ megsegítésének az akadályozása satöbbi.)

    Úgyhogy -feltételezhetően- nem sokáig fognak ők szabadon internetezgetni , toborozgatni és utazgatni mindenfelé.

    Kiterítették lapjaikat, a labda mostmár nálunk pattog.
    (Már úgy értem a NATO-nál. MErt abból meg hamarosan kiebrudalnak minket , ellenséggel való paktálás okán.
    (A Jobbik ellen már nyomoz a CIA. Hazai hírportláról olvastam. )

  • Geyza,
    Te ezt komolyan gondolod,hogy ez a szószátyár az iszlám államról beszél?Ez a tetű egy kicsit zsidózni akart,csak a rájuk jellemző sunyi szemétkedéssel.Nyíltan nem akarta,mert még nem ismeri a felső ráfot,ahonnan már kihajítják,mint a szaros pelenkát.A józan észt nem ismeri,tehát felesleges szélmalomharc vita útján”felvilágosítani” bármiről.

  • gyuri10:
    Aha..tényleg…a rohadék nácija.
    Nem vettem észre elsőnek a ” tudjuk kik ” stílust.

  • Szófukar
    2016 február 1
    6:06 du.
    Teljesen jogos és megalapozott kérdés mivel tényleg minden nagyobb balhéhoz pénz kell. Nem kevés, sok. Viszont erre a kérdésre se te, se én, de még mások se fognak választ kapni. Legfeljebb le leszel nácizva meg a többi…

    Geyza
    2016 február 2
    2:55 de.
    Ami a NATO-t illeti ők még a közel keleten szarkeverésen kívül semmit se tettek. Minden ország ahova beavatkoztak ott csak káoszt hagytak maguk után. Az oroszok meg azért szóltak bele Szíriában mert a történelemből tanulva, előbb-utóbb úgyis nekik kell majd rendet tenni. Ők úgy gondolták, hogy ezúttal jobb lesz előbb mert majd úgy járnak mint a II. VH-ban. Az meg, hogy a cia szaglászik a jobbik után az inkább már egy röhej kategória. Ők mindenki után szaglásznak, sőt még a saját valaguk után is. Ők se nem lennének ha a háttérhatalom nem pénzelné és védené őket.

  • Sztárcsild:
    böszmeségeket írsz kisfiam.

    Amúgy meg ép ma olvasom , a ruszkik tevékenysége Szíriában éppen hogy az ISIs-ne kedvez .
    Föképpen azokat támadják akik harcolnak ellene.
    Ezenkívül, mivel a ruszkiknak nincsenek korszerű fegyverzetei, vagy ha vannak akkor nem ott fogják használni mivel meglehetősen csórók, tehát ezért leginkább tömegbombázásokat végeznek , főképpen a civil lakosság ellen.
    ( Legalábbis ez tűnik ki számtalan International Amnesty jelentésből.)
    Válogatás nékül bombáznak kórházat iskolát lakónegyedet.
    Már több ezer civilt gyilkoltak le a hóhér barátaid.

    A NATO megítéléséhez meg te kevés vagy .
    Viszont ha kirúgnak onnan minket, számíthatunk egy jó kis román meg szlovák intervencióra, ami ellen TI ,agyament turulbanszületett honikishuszárok maximum csak az árvalányhajat tudjátok csak rázni.
    Szaal jobb lenne ha baromságok összehordása helyett szépen csendben maradnál.

  • Starchild:
    Írod itt a kurucinfós sületlenségeidet azoknak a tényeknek az ismerete nékül amelyek VALÓBAN a dogok mögött állnak.
    Jó nektek elborult agyú náciknak , mert minden olyan egyszerű.
    Csak azt felejtitek el hogy pl. a II Világháború után amikor pl. az oroszok elkaptak egy magadfajta gyanús fickót , megnézték van e hóna alatt kis tetovált halálfej.
    Ha volt , azonnal ( nagyon helyesen) falhoz állították.
    Persze a magadfaják már akkor is azthitték hogy kurva okosak és kivágták az árulkodó SS-testvérségi tetkót.
    Akkor meg a heg miatt kerültek a hullaházba.
    Szal pajtás jó lenne ha gondolkodnál, már ha van mivel.

  • Geyza
    2016 február 2
    3:05 du.
    1. Nem vagyok a kisfiad
    2. A ruszkik nem a barátaim
    3. Az, hogy a ruszkik nem használnak korszerű fegyvereket az csak azért van mert nem villogtatnak állandóan mint az amerikaiak. Ahhoz a bombázáshoz a SU24 is nagyon jó, de meg a MIG21 is megtenné, főleg ha SU27 és SU30 kiséri őket. Érdekes módon most senki se nem handbandázik amióta odavitték az S300-as rendszerüket, pedig az se nem korszerű. Legtöbb esetben nem a fegyverek korszerűsége dönti el a hatásfokot. Ez már számtalanszor bebizonyosodott. De te csak hajtsad a tiédet.
    4. Azt, hogy az Amnesty International miket írkál össze, teljessen lényegtelen. Már többször bebizonyították, hogy magukról, hogy részlehajlók. Számomra ők egy lobbik által szponzorált gittegylet…follow the money
    5. A NATO megítéléséhez nem kell phd. Nem azt kell figyelembe venni, hogy mit mondanak róluk, hanem, hogy mit tesznek. Boccs, de én még nem láttam, hogy valahol is rendet tettek volna ott ahol beavatkoztak, de ha van olyan akkor szóljál…
    6. A te intervenciós fóbiáid alaptalanok. MO-nak nem lesz semmi baja ha kilép a NATO-ból. Eddig se volt haszon belőle, eztán se lesz. Te komolyan azt hiszed, hogy a NATO megvédi majd MO-t valamitől? MO, RO, ún. SK csak azért lettek bevéve, hogy legyen tampon zóna a nyugati „testvéreknek”. Szerintem te szoktál böszmeségeket összehordani…

  • Geyza,
    Azt hiszem ez a Szószátyár és a Szarchild eltévedtek.A kuruc in fosban vagy a magyar hírlapban akarták csillogtatni turul záptojásból a kárpátteknőbe fröccsent felsőbbrendűségüket.Gondolom itt egy kicsit szűk lesz nekik az”élettér”.Vigyázz!Ne nyomjuk őket „mértéktelen”erővel,mert még berukkolnak az ISIS-hez. Ugyanis azt hallottam,hogy hullarablók és hullamosók kerestetnek.

  • Geyza
    2016 február 2
    3:14 du.
    Mint legtöbbször, félrebeszélsz és rágalmazol. Úgylátszik többre nem tellik. Csak, hogy emlékeztesselek múlkor te indítványoztad az egyik beszólalásodban a „rongyosfejűek” megleckéztetését(enyhén szólva) de úgylátszik Chris nagyon gyorsan leszedte a nyíltan gyűlöletbeszédedet. Úgyhogy jó lenne átgondolni ezt a náci-ss-ést. Úgylátszik te is meg gyuri10 is elég informáltak vagytok, hogy a kurucon miket írnak. Én inkább maradok az angol és más nyelvű forrásoknál…habár a kurucos híreket se cáfolták meg sokan(azaz eddig még senki).

    gyuri10
    „Vigyázz!Ne nyomjuk őket “mértéktelen”erővel,mert még berukkolnak az ISIS-hez. Ugyanis azt hallottam,hogy hullarablók és hullamosók kerestetnek.”
    Melehetőssen gyülölködő fajta vagy és igen fantázia dús de tetőled se olvastam semmi újat még eddig. Einsteinak volt egy mondása ami kb. úgy szól, hogy: ” Ha mindig ugyanazt teszed és más eredményt vársz, akkor az már az elmebaj jele”
    Aztán ez így van a nácizással, turultojással meg a hasonló jelzőkkel.Nektek is beszólnának ha nem blokkolnák a kommentelőket(nem is kevesen).

    Ti mit szólnáltok ha titeket is mindenféle jelzővel és rágalommal illetnének csak azért nem tetszik amit kommentáltatok?

  • Kedves jó Geyza, mivel Ön itt érezhetően egy tévedhetetlen, megcsáfolhatatlan és abszolút tudású Megmondóembernek tűnik, ezért ártatlan naívsággal hadd kérdezzem meg: mitől érzi úgy hogy, az Ön dogmái megkérdőjelezhetetlenek?

  • Szarchild,
    soha értsd soha nem olvastam el a fosnak egyetlen cikkét sem. Azt,hogy ti oda vagytok besorolva,modanivalóitok alapján varga béla nevű főnökötök nyelvezete alapján ismertem fel.Egyébként úgy látom tényleg eltévedtél.Ez egy demokratikus szabad sajtó honlapja.Azt azonban ne felejtsd el,hogy demokrácia és emberi jogok csak annak járnak akik uralmuk esetén hasonlóan viselkedtek velünk.Azt viszont ne felejtsd el hogy a legnehezebb szakma:Embernek lenni.Ebből a szakmából bizony ti már alaposan bedaciztatok és a kerék még forog.

  • Starchild:
    PErsze hogy könnyen repülnek orosz barátaid ottan , minekutána az USA már hónapokkal ezelőtt kissé szanálta az IS légvédelmét.
    Gondolod hogy nem volt nekik ? Hülye elképzelés lenne…Annyi pénzük volt régebben mint a fene.
    De hajtogassad csak a náci propagandádat , a szar szage nem megy fel az égig.
    .
    Máskülönben nem emlékszem hgy töröltek volna bármi beírásomat , de ha mégis akkor sem zavar , veletek öntelt nácikkal ellentétben nem kezdek el zokogni és fűnek fának panaszkodni hogy a csúnya liberálisok má megint kimoderáltak , hol itt a szólásszabadság ?

    Star izé kisfiam:
    Egyébként meg a mai hír hogy a hülye ruszkik odaviszik a ” legfejletteb ” harcigépüket . Kitudja miért ? Talán összefosták magukat mert egy nyamvadt volt iraki-haderőbéli tűzvezető radar befogta valamelyik szarjukat ?
    Az USA valóban nem viszi oda a naprakész technikát , rongyfejűek ellen nincs szükség kvantum-hírközlésre.
    Csak lepra ruszki elektronikákkal rendelkeznek , azok meg hetvenhét háború vesztesei.

  • Nagyocska Balázsocska ?
    Mivan ?
    Mit akar ?
    Nem világos mit is akar maga.

    De felvilágosítom magát nagyokos :
    A dogma attól dogma hogy megkérdőjelzhetetlen.
    Kettő dogmát ismerünk szélesebb körben:

    1.
    A vallási dogmákat.
    A modern vallások mind logikailag kifogástalan építmények , az állításaik levezethetőek egymásból. De minden egy dologból ered : abból hogy Isten létezik. Ez benne a dogma.

    2.
    A materialista világkép. Ebben minden az anyagtól van származtatva. Azért ” materialista.” Az anyag volt , van és lesz. Mert örök. Ez az dogmája neki .
    Érti már nagyokos ?

    Ehhez képest hol vannak itt „dogmák” ? Sorolja fel kérem.

    Máshol mintha láttam volna hogy az MSzP ismételt hatalomra jutásától félti Árvalányhajlandot.
    Miért ?
    Alá tudja támasztanai hiteles statisztikai adatokkal , számokkal ( forrást is megjelölve ) hogy mit csináltak roszabbul mint a mostani kurzus ?

  • gyuri10:
    Én időnként olvasom a Kurucinfót.
    Igaz , közben erősen kerülget a hányinger , de egy-két korty whisky mindig rendbehoz utána.

    Tudod Szun Cu a zseniális középkori kínai tábornok és hadvezér azt írja hadviseléssel kapcsolatos kézikönyvében ,hogy csak akkor vehetjük fel sikeresen a harcot az ellenséggel , ha megismerjük.
    Amit nem ismerünk , az ellen esélyünk sincs a győzelemre.

  • Roviden:
    Ha az USA nem robbant ki haborut Irakban, ma nem letezne az Iszlam allam.

  • akarki:Miért hazudozol folyton ?
    Nem az USA robbantotta ki az iraki háborút ! Az ENSZ döntése volt , azért mert az iraki mészáros , Szaddám Huszein megtagadta azt a kötelességét, amiért cserébe az Első Öbölháború végén az USA meghagyta hatalmában.

    Szaddám sikerrel hitette el az egész világgal hogy rendelkezik illetve fejleszt tömegpusztító fegyvereket , továbbá az ” OLajat Élelmiszerért és Gyógyszerért” ENSZ-program keretében az eladott olajból nem élelmiszert és gyógyszert vásárolt, hanem 1000 (ezer !) darab T95 harckocsit a ruszkiktól.
    Minek?
    Ki ellen ?
    Szaddámot le kellett verni ez nem kétséges.
    ERRE kapott kispofám felhatalmazást az ENSZ-től akkoriban az USA .

    Az IS hatalomra vergődéséről nem az USA tehet , hanem a tehetetlen új iraki hadsereg , aki pedig a legjobb felszerelést kapta Amerikától. De a szarháziak eladták a fegyvereiket a feketepiacon az IS-nek.

    Szaal komám jobb lenne ha hazudozásaid előtt tanulmányoznád a történelemkönyveket , hogy a valóság hol nincs pariban a Kurucinfós hülyeségekkel.
    Így csak köznevetség tárgyává teszed magadat.

  • Megint ragalmazol Geyza. Akkor csodalkozol, ha ugyanilyen stilusba valaszolnak ? Latom bovebben kell irjak, hogy kinyissam a szemedet, hogy lass.

    Szoval
    1.wikipedia:
    Az iraki háború okairól és következményeiről zajló viták már a háború előtt megkezdődtek. Az Amerikai Egyesült Államok nem nevezett meg hivatalosan okot a háború megindítására, de általában a terrorizmus elleni háború (War on Terrorism) egyik részeként hivatkoznak rá.

    Bár hivatalos indok nincs, a háború előtt az amerikai vezetés Szaddám Huszein esetleges tömegpusztító fegyvereit nevezte fő érvnek, mivel az iraki vezetés nem engedte be az országba a nemzetközi vizsgálóbizottságot, mely ezek meglétét ellenőrizte volna.

    Az invázió után – mivel nem találtak semmilyen tömegpusztító fegyvert – kevésbé kézzelfogható okokat említenek, mint például a szabadság és a demokrácia terjesztése, vagy az iraki nép felszabadítása.

    Áttételesen a háború oka a 2001. szeptember 11-ei események utáni terrorizmus elleni és a terrorizmus támogatói elleni harc. A háború előtt felmerült, hogy Szaddám Huszein támogatja az al-Káida terrorcsoportot. Azt állították, hogy iraki kiképzők vegyi és biológiai anyagok használatát tanították az al-Káida tagjainak. Ezt az állítást Ibn al-Shaykh al-Libi, egy elfogott, líbiai születésű al-Káida kiképző vallomására alapozták. Később kiderült, hogy a terrorista vallomását félreértelmezték. Ő maga egy iraki kiképzőt sem tudott megnevezni. Végül a CIA 2004. februárjában visszavonta ezt a vádat.[24]

    Másik magyarázat szerint ez egy „megelőző háború”, ami még azelőtt avatkozik be, mielőtt komolyabb veszélyt jelenthetne Irak.

    Eleinte a háborút az Egyesült Államok közvéleménye támogatta, 2006-ra viszont 76%-a szerint az háború megkezdése hiba volt.

    Erted,2006 -ba, 76 % . Ma szerintem sokkal tobb. Te az 5 % tartozol. A tobbi 80% az hazudik ????? Ertem.

    2.
    „Ha az Egyesült Államok nem robbant ki háborút Irakban, akkor ma az Iszlám Állam sem létezne” – mondta Michael Flynn. Az amerikai különleges erők volt hírszerzési parancsnoka elhibázottnak tartja a 2001-es USA elleni terrortámadásra adott válaszreakciókat.

    „Először Afganisztánba mentünk, ahol az al-Kaida bázisa van, majd Irakba. Ahelyett, hogy a terrorizmus okát kezeltük volna. Csak egyik helyről a másikra ugráltunk” – mondta Michael Flynn.
    Óriási hiba volt, amiből ideje lenne tanulni.”

    Ráadásul Abu Bakr al-Bagdadi, az Iszlám Állam vezetője 2004 februárjáig az iraki Camp Bucca börtönében raboskodott. Ám ugyanazon év decemberében szabadon engedték.Ártalmatlannak tűnt”– mondta Flynn tábornok.

    Michael Flynn közel 30 évig szolgált az amerikai hadseregben, 2004 és 2007 között Afganisztánban és Irakban teljesített szolgálatot.

    3. Ez mai hir, lassuk mennyire harcol az USA a terrorizmus ellen.

    A Pentagon négyszeresére, 3,4 milliárd dollárra növelné európai egységeire és a kiképzésre szánt költségvetést – közölte a védelmi miniszter Washingtonban.
    Ashton Carter elmondta: azért van szükség a költségvetés jelentős emelésére, mert Washington szeretné felgyorsítani erőfeszítéseit Oroszország elrettentésére.
    „Meg kell mutatnunk lehetséges ellenfeleinknek, hogy ha háborút indítanának ellenünk, nekünk megvan a képességünk annak megnyerésére” – fogalmazott a miniszter.

    Magyarra leforditva: felunk az oroszoktol, szarunk az ISIS -re.

    Egyenlore ennyit a hazudozasaimbol .

  • Igaza van akárkinek.
    AZ USA minden diktátort kinyírt, ezért van annyi balhé most ezekkel a népekkel.
    Egyedűl, Asszád maradt csak ki, az igaz. Most viszont rájár a rúd.

  • gyuri10
    2016 február 2
    5:21 du.
    „Szarchild,
    soha értsd soha nem olvastam el a fosnak egyetlen cikkét sem. Azt,hogy ti oda vagytok besorolva,modanivalóitok alapján varga béla nevű főnökötök nyelvezete alapján ismertem fel.Egyébként úgy látom tényleg eltévedtél.Ez egy demokratikus szabad sajtó honlapja.Azt azonban ne felejtsd el,hogy demokrácia és emberi jogok csak annak járnak akik uralmuk esetén hasonlóan viselkedtek velünk.Azt viszont ne felejtsd el hogy a legnehezebb szakma:Embernek lenni.Ebből a szakmából bizony ti már alaposan bedaciztatok és a kerék még forog.”

    Miután „Szarchild”-nak nevezel van pofád kioktatni demokráciáról és emberségről. Elég meredek viszont elég jó képet alkot rólad mint emberről. Én elhiszem, hogy tehetettlenségedben összehablatyolsz mindenféle sületlenséget viszont az állítólagos kapcsolatom az általad megnevezett társasággal némi konkrétabb bizonyítékot követel és amennyiben nincs(mert nem is fogsz találni) ajánlom, hogy húzd be egy kicsit a kéziféket. A szólás szabadság nem arról szól, hogy te szarnak nevezz engem, vagy éppen bárki mást és arról se, hogy olyanokat állíts rólam aminek semmi köze a valósághoz. Nem csak a kurucinfó létezik hanem vagy legalább egy másik száz weboldal ahol hasonló vagy durvább hagnemben cikkeznek. Olvasok több féle hírportált viszont az még nem jelenti azt, hogy egyetértek avval amit írnak és ha akarod tudni akkor ahogy ti itt néhányan kommentáltok megegyezik az átalatok útált csoportal csak épp a jelzők vannak lecserélve.

    Geyza
    2016 február 3
    6:03 de.

    Csak annyit fűznék hozzá, hogy az ENSZ titkos szavazással és nyomás alatt határozott. Pl itt egy cikk: http://www.theguardian.com/world/2004/sep/16/iraq.iraq
    Ez a háború illegális volt sőt még a rákövetkező többi is. Te USA barát vagy és ez a te véleményed viszont, másnak is lehet véleménye, mégha nem is egyezik a tiéddel.

  • Igaza van Figyelő nagysosasszony.
    KELL a diktátor mint a falat kenyér.
    De akkor miért nem megy lakni Szíriába ?
    Mit szerencsétlenkedik Kanadában ?

    akarki :
    azt gondolsz vagy ollózol össze amit csak akarsz.
    Esztelen Jobbikos és ruszki-barát USA-gyűlöleteddel semmin nem tudsz változtatni , csak téped magadat feleslegesen.
    Inkább menj csajozni , hidd el jobb lesz neked.

    Az USA meg köszöni szépen jól van , ha majd sokat ugráltok a kisujjával félresöpri azt ami itt folyik.
    Lásd : Goodfriend csak egyetlen mondatot szólt , mire a FIDESZ népszerüsége kb. 30 %-ot esett. Gondolod hogy ha nagyon akarja nincs még nem egy de egyszáz ilyen „aduja” ?

    Közben Árvalányhajland szép lassan visszasüpped a középkorba, a Nyugat pedig eldübörög melette. Már most is kb 50 év a lemaradásunk.

    TE meg Figyelő kedves , lelkesedjél csak a honi nácik böfögéseiért , nyalizzál nekik.
    Ezzel a saját (mostani) hazád elveit árulod el !
    Gratula hozzá.

  • Persze Szarcsild.
    ” Ha a valóság nem felel meg izlésünknek, változtassunk rajta ”

    / Murphy Törvénykönyvéből/

  • Szarcsild:
    Köztudottan a Guardian egy idiótikusan balos lap.
    Miért azzal jössz ?
    A Guardian -eddigi tapasztalataim szerint- Az USA minden hibáján örvendezik és minden sikerét megpróbálja negatívumként beállítani.
    Úgyhogy kedves jobber kollega : olvasgassad csak a baller Guardiant.

    Az ENSZ jó volt nektek amikor Izraelt kellett megbélyegezni mert meg meri védeni magát az iszlámnáciktól , amikor meg ellenkező döntést hoz akkor jöttök az értelmetlen összeesküvés-elméleteitekkel.
    Ezek vagytok ti.

  • Geyza meg tartod az iramot?
    Mar rajottunk hogy mindenki hazudik, mindenki naci, csak te vagy a becsuletes, aki jol latja a dolgokat.
    Hogy jon ide a Goodfriend ? Kevered a szezont a fazonnal ?
    Maskulonben annyira jo volt Goodfriend, hogy gyorsan hazahivtak, nehogy nemzetkozi botrany legyen belole.
    Jobbik, ruszki meg hasonlo bla bla, ez az ellenerv. Konkretumokat varok nem szemelyeskedest, mert abbol megtarthatod a doktori disszertaciodat.

  • Geyza
    2016 február 3
    9:40 de.
    Látom gyuri10-el egymás knlónjai vagytok. Mellesleg csak azért trágárkodtok ennyire mert Chris nem moderálja a verbális hasmenéseteket….szép tőle, nem tudom ha én is ilyen jelzőket használnák megjelenne-e a kommentem?
    Amit mellékeltem linket az csak egy sok közül. Ugyanez megtalálható más helyen is függetlenül, hogy balos vagy jobbos.
    „Az USA minden hibáján örvendezik és minden sikerét megpróbálja negatívumként beállítani”
    Az iraki háboró nem hiba volt hanem hazug vádoskodásra, hamis hírszerzési adatokra alapozott invázió. Az egy dolog, hogy Szadám egy állat volt, viszont azóta se találtak tömeg gyilkoló fegyvert. Te meg az védjed őket amennyire akarod…

  • Schmidt László Béla

    Csak úgy költői kérdésként nem merült még fel senkiben hogy, ennek az amúgy magas színvonalú Kanadai Magyar Hírlapnak a konstruktív hozzászólói körét nem irritálja-e egy magát mindenkinél magasabb szellemi és erkölcsi szintre helyező és majdnem mindenkibe -de főleg azokba akik nem az Ő megcáfolhatatlan igazát vallják- modortalanul, bár szerinte csak gúnyosan belekötő Geyza nevű lángész, nem ártana időnként önvizsgálatot és annak jótékony hatásaként időnként önmérsékletet gyakorolnia?

  • Schmidt László Béla
    2016 február 3
    11:04 de.

    Szerintem neki és még egy néhány törzstagnak valami különleges VIP státusza van itt(vagy ők fizetik a lap költségeit)és ennél fogva szinte mindent megengedhetnek maguknak…

  • Starchild:
    MEgint tévedsz de nekem nem tisztem az hogy elmagyarázgassam teneked ezeregyszer is amit már mások sokszor megpróbáltak veled megértetni.
    Olvas utána alaposabban mik is történtek akkoriban.

    A nevedet elírtam kéccer botsánat 😀 😀 😀

  • Schmidt kollega:
    Örömmel látnád ha ez az oldal is olyanná válna mint a többi ahová TI beteszitek a lába…kezeiteket ?

  • Starchild, rendkívül fontos megtapasztalni minden fórumozónak azt nívót, amit egy munkásőr-laktanya kantinjában sem engedtek volna meg. Így felértékelődnek az értelmes, nem bántó hozzászólások és kommentelők.

  • Geyza
    2016 február 3
    12:51 du.
    „A nevedet elírtam kéccer botsánat 😀 😀 :D”
    Hát persze…de legalább bocsánatot kértél, mégha gúnyolódva is.
    Geyza, nem tévedek csak másképp látom a dolgokat és annyi.

  • Csárli:
    Mondják hogy -amúgy- Himmler is egy roppan udvarias , halkszavú ember volt.
    Művészetkedvelő. Színházba járó. Igazi gentleman.

  • Charlie, megtapasztalom, minden alkalommal, ha bármiről ide írok. Ez egy baloldali, zsidó oldal és ezt kell figyelembe venni. A zsidókkal nincs semmi bajom, pl. Moshét igazán kedvelem!
    De a baloldalt viszont rűhelem, amig élek.

  • Figyelő:
    A baloldal kétségbe fog esni.
    Mertha maga valakit rühell…

  • charlie,
    a te színvonaladdal nincs különösebb probléma.Ráadásul meg is érted a dolgok mibenlétét.Pontosan ez predesztinálhatna arra,hogy az ilyen csillaggyerek féle parvenüknek elmagyarázd egy demokratikus oldalon megengedett hangnem használatának megoszlását.Mert azért nem vagyok egyszintre lehúzható egy”filoszemita”szittyával.Legalább is ITT nem. Egyébként ismered a munkásőr-laktanya kantinnívóját?Honnan?

  • Kedves Figyelő, munkámból adódóan sok magát baloldalinak gondolóval találkozom, beszélgetek, azt kell mondanom, hogy többségében kulturált, értelmes emberek, egy csomó igazság birtokában. Tapasztalatom szerint inkább a lábuk alól talajtvesztett, gyökérnélküli, megkeseredett, kisebbrendűséggel megvert emberekkel van gond.
    ……..
    Ugye emlékszünk Ille teljesítményére is ezen az oldalon.

  • Figyelő,
    a baloldalt én sem komálom.Különösen itt Izraelben közelebb állok a jobbhoz,mert a mi országunknak az itteni jobb sokkal jobb.Te kedveled Moshet én meg még Téged is kedvellek.Ha képes lennél lemondani a bal és a zsidó oktondi összekeveréséről még jobban kedvelnélek.

  • Figyelő!

    Ha ez egy baloldali zsidó oldal – és ön a baloldalt „rüheli”
    mi a fenét keres itt rendületlenül?

    Ha rendre hideg és íztelen az étel, választék nincs, a pincér pedig udvariatlan – vajon mi a fenét is keresnék abban az étteremben a továbbiakban ?

  • Figyelő
    2016 február 3
    3:23 du.
    ” Ez egy baloldali, zsidó oldal ”
    Nem, galambocskám.
    Ez egy kanadai magyar oldal.
    Még akkor is az, ha az ide irogatók nagy többsége nem piros-fehér-zöld pizsamában tapsikol minden alkalommal, ha kimondhatja (leírhatja) Dr Orbán Viktor Mihály, .alias génhordozó -nevét…

  • Geyza
    2016 február 3
    6:03 de.
    Az első Öböl-háború igen. A második meg nem.
    De az első kirobbanásának az okai is megérnének néhányszáz karaktert…

  • Falusi:
    Igazad van , utána olvastam.
    Azonban a háború közvetlen előzménye hogy Irak nem tartotta be a békeszerződés feltételeit , sokasodtak az összacsapásaik az USA légierejével a következő módon:
    Meg vot tiltva Iraknak hogy a légvédelmi radarokat tűzvezető-módba kapcsolják. Egy idő után azonban elkezdték vele provokálni az amcsikat , azok meg válaszképpen azonnal lebombázták ezeket. Továbbá az 1000 darab T95 ugye. Az se libaszar volt.
    Nomeg a kurdok elgázosítása helikopterekről, mert azok használatát meg nem tiltották meg nekik. Továbbá az ENSZ fegverzet ellenőreinek elzavarása..szóval volt ott szépszámmal probléma. Mindenki azt hihette -joggal- hogy azért nem engedik be az ENSZ ellenőröket a gyárakba mert titkolnak dolgokat.
    Szaddám túljátszotta a dolgot: elhitték neki azt amit sugallt , a TÖPFE.-ket. (ÉS csodák csodája : MA vannak kémiai fegyverek Szíriában és az IS-nél.. Vajon honnan ?Pedig Szíria nem készített ilyeneket.)
    A „Hajlandók Szövetsége” gyakorlatilag a Világ összes államának haderejéből állt össze, köztük magyar kontingenssel is.
    Valóban , nem volt a Második Öbölháborúra ENSZ felhatalmazás. Deazzé…

  • gyuri10
    2016 február 3
    3:57 du.

    „Pontosan ez predesztinálhatna arra,hogy az ilyen csillaggyerek féle parvenüknek elmagyarázd egy demokratikus oldalon megengedett hangnem használatának megoszlását.Mert azért nem vagyok egyszintre lehúzható egy”filoszemita”szittyával”

    Látod itt a probléma teveled.A magasról osztod az észt demokráciáról meg valami „megengedett” hangnemről, bekeverve olyan szavakat amit valőszínű még te se értesz igazán, abban a hitben, hogy hátha okosabbnak tűnsz. A te szinted nem igazán húzható mélyebbre mivel nem egy szint, hanem egy két dimziós sík ami csak nézőpont kérése, hogy minek látszik. Ezmellet egy csöpp tisztelet se nincs benned. Nekem nem zavar, hogy hol élsz meg minek vallod magad, mert nálam ez nem feltétel, viszont amilyen hangnemben fogalmazol úgy jön ki, hogy aki nem a tefajtád az bizony senki. Ha ilyen felsőbbrendűségi tünetben szenvedsz akkor nem neked kéne itt mindenkit lenácizni meg hasonló jelzőkkel dobálózni. Szerintem te egy nagyon elkeseredett ember vagy aki itt dühöngi ki magát mert gondolom otthon még a papagájanak is nagyobb tekintélye van….

  • …dimenziós…

  • Gyuri10.
    Ugy ahogy Izrael erdekenek jobban megfelel a jobboldal, ugyanugy Magyarorszagnak is jobban megfelel a jobboldal.
    Netanyahu legalabb annyi disznosagot csinalt mint Orban. Megis ra szavazol. Akkor miert baj ha Magyarorszagon az emberek a fideszre szavaznak ?

  • Starchild,
    lám…sikerült hibátlanul leírni nick nevedet.Elkeseredett, papagáj alatti hatalommal rendelkező, a hozzád hasonlókat lenácizó majdnem nem is ember,(csak egy zsidó)létem ellenére.Mivel elhatároztam,hogy a te fajtádat nem szólítom meg,mert kimondhatatlan mértékben lenézem és undorodok tőletek,pontosan ezért történt,hogy Charlie-nek írtam. Az,hogy te ide betörtél mint elefánt a porcelán üzletbe,igazán csak nevel(etlen)ség kérdése. Minden esetre jár érte a „hívatlan prókátor” fizetése.Az észt osztani csak megfelelő befogadó képességűeknek lehet.Veled kiskomám meg se próbálnám.Ha már tiszteletlenséget tulajdonítasz nekem a te irányodba,hát meg kell mondanom,hogy amint téged nézlek a vak tyúk is talál szemet.

  • gyuri10:
    Azt nem értem hogy a nyíltan nemzetiszocialista eszméket valló és propagáló „jóemberek” miért veszik sértésnek ha nevükön nevezzük őket , illetve miért illetik ezzel a meghatározással azt , aki szót merészel emelni ellenük ?

    A ” NÁCI ” mozaikszó nem sértés hanem egy gondolkodásmód meghatározása. Nemzetiszocialista. Hitler-párti. Az NSDAP (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei) szellemiségének a követője.

  • akárki,
    felvilágosításként írom,hogy a két ország nem össze hasonlítható semmiben értsd:semmiben.Nem kell elmagyaráznom,hogy a mi országunk a békénkért,polgáraink életben maradásáért küzd a naponta gyilkoló arab terrorista gyilkos ellenségeink ellen.Emlékeztess rá,mikor hajtottak végre magyar ország megsemmisítését célzó terror akciót?! Nos…szószaporítás helyett elárulom ,de csak neked és súgva:az izraeli vagy a magyar jobb és baloldal ellenkező előjellel írandó.Valahogy így:izraeli jobb= + magyar jobb= -.Emberi értékeket is számításba véve.

  • gyuri10
    2016 február 4
    4:21 de.
    Whatever…..csak gyűlölködj és undorodj tovább, jót tesz az egészségnek.

  • Geyza
    2016 február 4
    7:28 de.

    Akinek nem inge, ne vegye magára viszont már néhányszor kértem konkrét bizonyítékot az állításaidra(pontosabban rágalmak) és eddig még semmit se nem hallotunk felőled evvel kapcsolatban. Tehát cak rágalmazol és provokálsz.
    Mellesleg a vita onnan indult, hogy Szófukar feltett egy kérdést, mellesleg jogosan, hogy honnan jön a lóvé. Választ még nem jött viszont a rágalomhadjárat beindult. Most az olyan nagy tragédia, hogy lassan már mindenki tudja, hogy mi folyik? Ha netán másképp van akkor miért nem ír valaki valami érdekeset?

  • Strachild:em mondtad hogy belgyógyász is vagy. Magadnak is feírhatnál valamit…valamit amitől kitisztul a fejed.

  • Starencsétlen,
    látszik,hogy új vagy ezen a lapon.Már sokszor leírtam hogy nem gyűlölök senkit,még a senkiket sem!Az undorodáson és a hányingeren nehéz felülkerekedni.Ez nem akarat kérdése.Ha az ember belép akaratlanul is a szemét kupacba vagy a szemetet az ajtaja elé szórják az semmi esetre sem gyűlöletet,inkább mint mondtam undort, hányingert vált ki.Sajnálom,hogy az emberi hulladékok sem tudnak örömre deríteni.Legjobb esetben egy lemosolygásra.Igyekszem,hogy ne kelljen miattatok túl sokat mosolyognom.

  • Geyza,
    én sem értem,hogy ezek a nácik miért kapják fel a vizet,ha „lenácizzák” Ős(w)enkiségüket.Ha engem valaki úgy szólít meg,hogy „cionista” büszkén és örömmel fogadom.Szerinted mi lehet az oka ennek a differenciának?

  • Vegre valaki kimondta az igazsagot, a megfelelo helyen, a megfelelo embernek !

    ‘You created ISIS!’ Press conference scandal mars Kerry’s visit to Italy

    https://www.rt.com/news/331209-italian-woman-kerry-isis/

  • falusi

    2016 február 3
    4:15 du.
    Tudjuk, hogy kanadai magyar oldal! De a többség magyar ellenes, ami nekem hányingert okoz.
    Lehet, hogy neked viszont épp ez tetszik. Izlés dolga.

  • Geyza

    2016 február 4
    7:28 de.
    Elnézést, de névadás egy hibás, allantas fogalmazás.
    Én soha senkit nem kategorizálok valaminek.
    Azért, ha valaki baloldali elfogadom. Éppen úgy elvárná az ember,ha az intelligens vitázóval levelezik, hogy másik is elfogadja az illető álláspontját.

  • Géjza, mégegy: én éltem a nácizmusban, tudom mit képviselt! Családom is szenvedett alatta.
    Tehát, nevetséges ha nekem valaki ezt a nevet adja, na meg egy nagy fokú sértés is.
    Probálj ÉRVELNI, ha vitázol, nem hülye neveket adni annak, akivel nem értesz egyet.
    Tudom, ez intelligencia kérdése is.

  • Még mindig egy szó se arról, hogy honnan jön a lóvé…

  • Figyelő
    2016 február 4
    11:59 de.
    Magyarellenes?
    Azt hogyan kell? Ugyanis az ide irogatók többsége magyar, vagy magyar származású, tehát enmaga ellenes?
    Te fogalmakat keversz.
    Ha valaki a jelenlegi, vagy akármelyik hazai kormányt ekézi, kritizálja, annak pontosan az a baja, hogy a dolgok nem megfelelő kerékvágásban mennek.
    Mutyik, korrupció, csalások sorozata, mind-mind egy zsebrevágott ország képét mutatja, aminek a miniszterelnőke szintén állandóan zsebrevágja a kezét.
    Itt megtalálod a legutóbbi szégyenletes mutyikat.:
    http://tenytar.blog.hu/2016/02/02/nyakig_ulunk_a_fideszes_korrupcioban_ime_a_legujabb_mutyilista
    Magyarellenes akkor lenne, ha tapsikolna -ahogyan te, és még néhányan itt- az ország kirablásához, ellehetetlenítéséhez, a munkások, vidékiek (parasztok), nyugdíjasok, betegek módszeres tönkretételéhez.

  • Starchild
    2016 február 4
    1:22 du.
    Hova, és milyen lóvé?

  • Figyelő:
    Szükségtelen vitázni , minden le van írva a történelemkönyvekben és a NET-en is megtalálható.
    TE nem vagy hajlandó tudomásul venni semmit ami nem felel meg az izlésednek.
    Az idelátogató nácik pedig azért látogatnak ide mert ők mindent és mindenkit maguk alá akarnak gyűrni mentálisan.
    Ez a diktatúrák és azok követőinek a legfontosabb célja.

    Figyelő:
    Számtalanszor idéztem már de nem győzöm eleget idézni :

    ” Jönnek majd rohadékok, fel fognak állni újabb rohadékok és azt fogják állítani hogy azok a dolgok nem történtek meg, vagy egészen másképp történtek meg mint a valóságban”

    / Dwight D Eisenhower /

    Namármost ezek a rohadékok pillanatnyilag az USA-t is mocskolják ahogy csak bírják , mert pontosan tudják hogy Amerika mindig is szemben állt azzal a mocsokkal amit ők képviselnek és szemben is fog állni.
    De az USA kibírta az egész Szovjet Birodalom beleértve a csatlós államok 40 éves propagandáját és a végén leverte a Szovjetúniót,úgy hogy vele bukott az egész „hátsó udvara ”
    Akkor talán csak kifogja bírni egypár ilyen nezetiszín csirkefogó hőbörgését is nemde ?
    Mindenesetre azzé nem árt néha szólni nekik hogy : „Nono”

  • Starchild

    2016 február 4
    1:22 du.
    Ez a legnagyobb problémája? Sajnálom, az araboknak van elég lóvéja, hogy szemtelenkedjen. Nem hinném, hogy őket is a zsidók pénzelik!

  • Falusi:
    A fennti beírásodhoz:
    Készült egy tényfeltárás :
    A hazai kórházakban a betegeknek minimum a felét nem tudják szakorvosi ellátásban részesíteni.
    Gyakorlatilag már az életünk kezd veszélybe kerülni.

    Több hónapos várólisták vannak mindenféle ellátásra !
    Már várólista van arra is hogy valaki sorszámot kapjon a várólistához !!

    Rendszerváltás előtt bármi bajom volt elmentem a kórházba és meggyógyítottak. Mostmeg… ??!

    (Nem mintha ezzel visszasírnám a szoc.-t , de ami tény az tény. Az is tény hogy 2010 óta gyakorlatilag leépült a hazai egészségügy.)

    A Figyelő-félék ezt fel sem tudják fogni „odaát” ezért nem is veszik figyelembe amikor rózsaszín ujjacskáikkal tapsikolnak Mosthatolmonlévő minden megnyilvánulásának..

  • falusi

    2016 február 4
    1:34 du.
    Ne nevetess, az ország kirablásához? Orbánnak már semmi sem jutott, Gyurcsány után!
    Öszintén, te Gyurcsány párti vagy, én nem. Én senki pártján sem vagyok.
    De tudom mit képviselt Gyurcsány és pártja. Én magyar párti vagyok csak.

  • falusi

    2016 február 4
    1:34 du.

    Elfeljtesz valamit, nem tegnap születtem, felismerem azonnal, ki mit és miért ír.
    Én a kommunizmusban voltam fiatal.

  • Mutyilista, Falusi. Ki kezdte vajon? Mutyizás lehet, már ki tudja mióta. Ez a bűne a mai magyar kormánynak?
    Ne nevetess, Gyurcsány volt a főmutyis, millárdos lett tőle!

  • falusi
    2016 február 4
    1:36 du.

    „Starchild
    2016 február 4
    1:22 du.
    Hova, és milyen lóvé?”

    Hát az a lóvé amelyen a terrorszervezetek olyan hatékonyan működnek. Innen indult egyeseknél a dühroham mert Szófukar írt egy jót. Azóta se jön semmi cáfolat vagy valami értelmes magyarázat. Elméletileg e téma körül vitatkoznánk csak mindig elterelődik a dolog egész másra.

    Figyelő
    2016 február 4
    2:06 du.

    „Starchild

    2016 február 4
    1:22 du.
    Ez a legnagyobb problémája? Sajnálom, az araboknak van elég lóvéja, hogy szemtelenkedjen. Nem hinném, hogy őket is a zsidók pénzelik!”

    Igen, mert minden onnan működik, hogy pénzelve van, de itt úgylátszik ez tabu téma. Az araboknak van pénzük viszont a kérdés melyik arabok támogatják a terrorszervezeteket és ki kényszeríti őket rá? Elméletileg mi szükségük van nekik bármilyen mocskos busnissre mikor van olajuk és az volna a lényeg, hogy minnél jobban eladják. Én nem emlegettem semmi zsidót még eddig,függetlenül, hogy egyesek ezt szeretnék kiprovokálni belőlem vagy éppen rámkenyni.

    Az már kiderült amit már sokan tudtak, hogy az isistől megveszik az olajat, viszont arról nagyon kussolnak, hogy kik vették meg eddig a törököktől, mivel ők a közvetítők, többek közt. Aztán ha jól tudom Törökország USA érdekeltségű. Olyan meg nincsen, hogy ők(usa) ne tudjonak valamiről.

  • Geyza
    2016 február 3
    5:08 du.
    Geyzám, a dolog-szvsz- ennél jóval bonyolultabb volt.
    Nemmondom, hogy menjünk vissza Ádám-Éváig, de Reza Pavlaviig mindenképpen.
    Ő volt az iráni sah.
    Vele az USA ragyogó kereskedelmi és politikai kapcsolatot tartott, látogatták egymást. (Van valahol egy videó a neten, amikor Kennedy fogadta Washingtonban a reptéren.)
    Ugyanakkor a CIA pénzecskéket folyósított Khomeini ajatollahnak Párizsba.
    Ez volt az alaphelyzet.
    Namármost. Pavlavi valahol egy „perzsa demokratikus monarchiát” vizionált, aminek elsősorban az ország vallási vezetői tettek keresztbe.
    Az ország gazdaságilag, nemzetközi kapcsolatok terén is jól funkcionált, ám a vallás Iránban roppant fontos dologg mindenféle ellendemonstrációkba kezdett, amit- roppant megfontolatlanul- Pavlavi erőszart megszüntetni, ami csak növelte az ellenzők létszámát..
    Suba-subaru, forradalom kitörte magát, Pavlavi el, Khomeini jövel.
    De… Amire az USA leginkább számított, az Khomeini „hálája” a támogatásért.
    Nü, ez volt az alaphiba..
    Khomeini nem politikus, hanem vallási vezető volt, ő az imámoknak, a hithű muzulmánoknak akart megfelelni. Nyitóra államosította az amerikai érdekeltségeket, a néhány életbemaradt amerikai cégre kemény adót vetett ki.
    Szal. (rövidített versió).
    Usa rávette Saddamot, támadja meg Iránt. Fegyvereket ők biztosítják. Saudi-Arábia, Kuwait adta a kölcsönöket. (Mellékszál: a kurdokat nem orosz, hanem amerikából származó gázzal írtották ki…)
    Irán elverte Iraqot, mint Homoki Nagy Tina a fütyijét.
    Iraq gazdaságilag, emócionálisan padlón. Só, kenyér, melegvíz, még a középosztálynak is feltételes mód. Saddam megpróbálta maga mögé állítani az Államokat, hogy ne kelljen visszafizetnie a saudi és kuwaiti kölcsönöket, amire az USAaszonta: nyet. Saddam erre 16-ról 36 %-ra emelte az amerikai cégek adóját a régióban.(Bush és Chaney érdekeltségek..)
    Ámerikánusok meg válaszul megszüntették az évi hárommilliárd dolláros támogatást.Némi pacsizás ugyan még volt, de már a Clinton kormány és Saddam úgy méregették egymást, mint az elsőkaszás a kombájnost..
    Jött a kis Pöcs (Bush junior), és revansot akart. 9/11 után -bár az Al-Qaidát kiáltotta ki egyesszámú közellenségnek,- mégis Iraqot bombázta sqarrá, mondvacsinált ürüggyel..(Orosz eredetű fegyverekre hivatkozott, pedig az oroszok Saddamnak nemhogy rakétákat, de még egy pohár melegvizet sem voltak hajlandóak adni.)
    A maradék történelem.
    Kilencszáz milliárd dollár ki az ablakon, Arab Tavasz után a Közel-Kelet lángokban, IS kinőtte magát, ésw az amerikaiak, akik negyven évvel ezelútt szivesenlátott látogatók, befektetők voltak arraság, mára páriák lettek..

  • Bocs, javítás..
    Nem kilencszáz milliárd,hanem kilencszázezer milliárd..

  • Figyelő
    2016 február 4
    2:18 du.
    Virágszálam..
    Hadd, így egyszerre mindhárom szösszenetedre..
    1. Legkevésbé Gyurcsány-párti vagyok, de ez mellékszál. Csak, hogy tudd: Gyurcsány 2OO2-ben tért vissza a politikába, – már milliomosként, vagyis az ország kirablását nehéz lesz ráverni..
    2. Tomén, hogy nem tegnap. Talán pontosan ez a gond. Mantrákhoz, klisékhez ragaszkodsz akkor is, ha sehogysem passzolnak, vagy aktuálisak. (Egy sqart voltál fiatal a kommunizmusbamn. Te Rákosi diktatúrájában mondhattad magadat fiatalkának..)
    3. Ott a válasz az első pontban, de pontosítom.
    Gyurcsány, aki még a legjobb gondolatait is balfácánkéntl kommunikálja-, alig fért be a leggazdagabb százötven közé.
    Viszont Mészáros Lőrinc- Viktorod strómanja- a semmiből lett 88.
    http://index.hu/gazdasag/2013/11/06/ok_a_leggazdagabb_magyarok/
    Ennyit a fjordokról, a tájékozottságodról, – meg a tényekről..

  • Falusi:
    Pontosan ismerem Irán közelmúltbéli történelmét.
    A TE véleményedet nem osztom az iráni-iraki háborúval kapcsolatban.
    De nem akarok ezen vitázni .

  • Figyelő:
    A Gyurcsány nem rabolt ki semmit és semmit.
    A mostani kurzus könyékig vájkált mindenben hogy egy iciripiciri kis lopásocskát rája bizonyítsanak de nem sikerült. Mintahogy a többi meghurcolt MSzP – főmuftira sem.
    A kis Zuschlag ellen még a szoci kormányzás idején indult meg az ügyészségi vizsgálat , valami 70 millió Ft miatt. ( egy jobb lakás ára.)
    Ebből később több mint a felét a családja vagy nemtudom kik de visszafizették az államkasszába , a FIDESZ mégis hat ( 6 ) évre ítéltette !!! Ekkora büntetést emberölésért szoktak kapni nem pedig 30 milliócska elsíbolásáért.

    Figyelő
    TE NEM ITT ÉLSZ fingod sincs semmiről.
    Ha mégis tudsz valamit akkor ne itt éld ki az esztelen Gyurcsány-gyűlöletedet , hanem keresd fel a hazai Főügyéászséget és tégy bejelentést. Ha nem tudsz semmit akkor meg hallgass.

    Itt egy link hogy Figyelő meg a hasonszőrűek végtelen gyűlölködése honnan és mikből táplálkozik :

    http://nepszava.hu/cikk/1084642-akarja-tudni-hogy-latja-pataki-elvittekazufok-attila-a-vilagot-biztos

  • A Gyurcsányferi abbó lett gazdag , hogy amikor a privatizáció zajlott akkor ő és a családja eladták mindenüket és privatizáltak valmi kis üveggyárat. Egy ipari üveggyárat.
    Namármost ott olyan különleges technológiákat és termékeket fejlesztettek ki , hogy egész Európa vásárolt tőlük különféle üveg-dolgokat.
    De a hazudozó frusztrált szélsőjobbos aljaelemek KÉPTELENEK lenyelni azt , ha valaki sikeres a magánéletében , itt is valaki pl. azzal kezdte a minap a Gyurcsány bűnlistáját hogy már 2002-ben is gazdagember volt.

  • Megint hazudozol Geyza. Vigyazz mert a hazug embert hamarabb utolerik mint a santa kutyat.

    A Gyurcsányferi abbó lett gazdag , hogy amikor a privatizáció zajlott akkor ő és a családja eladták mindenüket és privatizáltak valmi kis üveggyárat. Egy ipari üveggyárat.

    Es mi a valosag ???

    Apai nagyapja, Gyurcsány Géza pénzügyőrtisztként dolgozott; apja, id. Gyurcsány Ferenc pedig ötévesen elvesztette szüleit; lecsúszott középosztálybeli családból származott, és rendezetlen életmódot élt. A Magyarok Világszövetsége által feltárt iratok szerint édesapját többször elítélték kisebb bűncselekmények elkövetéséért,[14] gyakori és túlzott alkoholfogyasztása[15][16] és rendszertelen munkaviszonya pedig nehéz életkörülményeket eredményezett a család számára. Édesanyja, Varga Katalin pápai munkáscsalád gyermeke, gyárban dolgozott. A család az ifjabb Gyurcsány Ferenccel és Éva nővérével Pápán társbérletben telepedett le egy komfort – fürdőszoba – nélküli lakrészbe, amelyben velük együtt több szegény család lakott. A gyerekek mégis „normálisan” nőttek fel az anya takarékos és beosztó gazdálkodásának köszönhetően. 1976-ban a lényegesen jobb körülményeket biztosító, akkor épült Vajda Péter lakótelepre költözhettek.

  • akarki:
    Na és akkor mivan ? Amiket bemásiltál ide valahonnan abban mi a bűn?
    Amiket itt előadtál azok szerint nem adhatták el mindenüket?

    Egyébként amikor -jó régen- olvastam erről , emlékeim szerint a feleségének volt egy háza , azt adták el.

    De ne törődj semmivel sem Akarki , fröcskölődj csak tovább nyugodtan , vájkálj könyékig a Kurucinfós fosban , és viseld el szépen a rajtad viszamaradó bűzt.

  • Egyszerű ez is:
    Az IS létezésért az USA (= NATO) és Törökország a legfőbb felelősek (90-10%).Közvetve felelős ez a két ország a barbár lefejezésekért és a történelmi helyek lerobbantásokért is. Aki ezt tagadja, az nem ezen a világon él.
    Teszik ezt a „humanizmus, a liberalizmus, a nemzetek szabadsága” jegyében.
    Köszi, USA.

    ps: Oroszországot sem kell félteni, de most az IS van teritéken.