Hozzászólás etikett

2016 február 19 8:44 de.353 hozzászólás

Szerzők és olvasók azért látogatják ezt az oldalt, mert a gondolatok kimondása, leírása, megosztása, megvitatása egy magasabb minőség felé mutat. S ebben mindannyian makacsul hiszünk, hiszen nap-nap után követjük nem csak a cikkeket, de a hozzászólásokat is. A véleménycsere-gépezetbe mégis homokszem kerül. Nevezetesen a vitakultúránk csekély fejlettsége. Szóvirágos hasonlatok garmadái jutnak eszembe a csiszolópapírról (sandpaper), amivel „írói virtuozitásomat” domboríthatnám, de inkább a tárgyra térek.

A KMH szerkesztőségének demokratikus és liberális szellemisége nem engedi meg – így hiszem –, hogy kimoderálja azokat a hozzászólásokat, amik egy normál iskolai közösségben méltán kiérdemelnék a cyber bullying minősítést. Elfogadom a tényt, hogy az internet hozzáférések elszabadulásával (eternal september) a telekommunikáció olyan bugyrokat nyitott meg, aminek fejlődése a széles közönség számára nehezen követhető. Ennek ellenére az érdeklődési körből feltételezem, hogy az oldalt főként értelmes és/vagy értelmiségi olvasók látogatják.

Az intelligencia hányados az adaptációs képességet, annak minőségét és gyorsaságát jelzi. Kölcsönösen segíthetjük egymást az adaptációhoz azzal, hogy kialakítjuk saját csoportszabályainkat. Magunknak kell elkötelezett híveinek lenni a magas szintű vitakultúrának. Így a KMH közönségéből közösség válhatna, ami szintén magasabb minőség. A közösség több, mint az egyének összege.

Nem szeretnék félreérthető lenni. Nem kell egymást meggyőznünk saját igazunkról, de el kell fogadnunk, tiszteletben kell tartanunk, hogy a másik félnek is lehet igazsága. Pont, mint a klasszikus fabulában, ahol a bölcsek tapogatják az elefántot. Mindegyiküknek részigazsága van, s csak tudásukat, tapasztalásaikat összegezve értelmezhetik azt. Manapság sincs könnyebb dolgunk az elefánt ügyében, mint az ókori bölcseknek, mert a „hálózat” ugyan teret és időt összeköt, de egyetlen gubancban tömöríti.

Jómagam többször futok bele az ambivalenciába, miszerint valakinek a gondolataival egyetértek, de a stílus, ahogy azt tálalja elfogadhatatlan számomra, így sűrű bólogatás helyett csak elhúzom a számat, s bosszúsan becsukom az oldalt. Ezért elhatároztam, hogy beszélgetést kezdeményezek a „netikettről”.

Pontokba szedve szeretnék megfontolásra ajánlani néhány csoportszabályt.

A posztoló nem prosztó

Minősítés, személyeskedés pl. hazudsz, hülyeségeket beszélsz, idióta vagy és társai… Az önmagára adó ember nem tesz megjegyzést más képességére, tudására, nemére, vallására, etnikumára, szexualitására.

Trollokat nem etetünk

Ez az egyetlen módszere a trollmentesítésnek. Rövid távon talán hatástalannak tűnik, de hosszú távon mindenképpen kifizetődő. Tudatosan és következetesen nem szabad reagálni rájuk. Jól emlékszem, amikor bőgve mentem haza az iskolából, s panaszoltam anyámnak, hogy XY kicsúfolt. Anyám lakonikus nyugalommal válaszolta: Ne figyelj rá! S többet nem volt hajlandó foglalkozni a témával. Utólag be kell ismernem, jól tette. Nekem kellett felnőnöm a helyzethez.

Pozitív nárcizmus

Innovatív közösségi munkát támogató kifejezések alkalmazása Pl. Úgy gondolom…, Az a tapasztalatom…, Egyetértek…, Nem értek egyet…stb.

Max. 1000 leütés

Amennyiben a mondanivaló ennél hosszabb, érdemes megfontolni a cikkírást. Átgondoltabb, rendezettebb műfaj a hozzászólásnál. Egyéb esetben fel kell készülni rá, hogy a kutya sem fogja elolvasni.

Kesztyű a földön marad

A szándékos provokációt hagyjuk elúszni, mint őszi szellőben az ökörnyálat.

Kutyák a kerítés mellett

A kutyák csak a kerítésen keresztül acsarkodnak egymással. Szemtől szemben igen tisztelettudóak. Az internetes hozzászólás magas kultúrája, hogy az anonimitásban úgy viselkedünk, mint azt szemtől szemben is tennénk. Ősi szabály: úgy beszélj másokkal, ahogy elvárod, hogy veled beszéljenek…

Egyszerűbb, mint gondolnánk. Tiszteljük meg magunkat az igényes vitakultúra kialakításával!

Kecskés Tünde (Ottawa)

Patrice Brisbois: Le Dialogue.

Patrice Brisbois: Le Dialogue.

353 hozzászólás

  • Szukits Rezső

    Helyes!

  • Köszönjük Tünde, erre már nagyon szükség volt:)

  • Tünde,
    Ez , amit leírtál, mind nagyon igaz.
    Ellenben amikor már ITT is fasiszta és nemzetiszocialista PROPAGANDÁVAL szembesül az ember… hát ugye..akkor már…

  • Már én is fontolgattam, hogy ebben a témában beszélgetnünk kellene. Talán annyit tennék ehhez, hogy a tapasztalataim szerint a higgadt, tárgyszerű hangra a trollok eltűnnek.
    Nem tudom, Géza mire gondol, amikor fasiszta és nemzetiszocialista propagandát emleget. Legfeljebb vannak néha, akik a szerintük „igazságot” hajtogatják, többnyire elhallgatnak a tények hatására – igazán értékelhető érveik nincsenek. Igenis fontos, hogy a tévhiteket, meg szimpla hazugságokat megcáfolják a többiek. Érkezzék ez akár a liberális, konzervatív vagy bal oldalról. Marcsi és Figyelő sztem nem fasiszták – tévelyegnek a maguk falvédőszövegeinek világában, tán azt sem tudják, mi az a náci eszme. Ha meg propaganda, akkor mi is propagáljuk a magunk nézeteit. Nem bűn az. Igen unalmas lenne egymásnak bólogató hsz-eket olvasni és írni. A sima gyalázkodások ellen meg a legjobb megoldás amit Tünde ajánl: negligálni.

  • Talalom:
    Hát akkor talán kísérd figyelemmel Charli beírásait.
    Már nyíltan hirdeti ( eddig három ilyen megnyilvánulását láttam de gondolom jóval tőbb is van) hogy mik lesznek akkor ha majd ŐK hatalomra kerülnek.
    A többi három négyről már ne is beszéljünk.
    A propaganda az propaganda. A propagandista saját nézeteit akarja ráeröltetni a közösségre mindenáron. Ha normálisan ellent mond az ember egy propagandistának, kétszeres erővel kezdi győzködni a kiszemelt célcsoportot.

    Normális ember idejön, elolvassa a cikkeket, ESETLEG hozzá ír három sort és annyi.

    A Tót meg Marcsi féle izék idejönnek, nem olvassák el a cikket rendesen, nem is tudnak hozzászólni de elkezdenek egészen másról beszélni mint a cikk. Többnyire a nézeteiket eröltetik minden topicban pökhendi módon .

  • Kedves Tünde!

    Nagyon örültem a cikknek, sok igazság van benne: „a véleménygépezetbe mégis(sajnos!!!) homokszem kerül” mondat nagyon igaz!.

    Mindenki tudja, hogy ez egy baloldali beállítottságú lap, de egyben fórum is, tehát hozzá lehet szólni a cikkekhez!

    Sajnos a más véleményen lévőkkel, illetve netán kritikával élőkkel szemben az itteni baloldaliak, liberálisok sokszor durva, primitív gyakran becsületsértő hangnemet használnak, ami nem vet jó fényt a lapra!

    Ezt a stílust egy TV adásban, vitában nem engedhetnék meg maguknak, mert nem közölnék le!

    Ha valaki figyelmesen olvassa a hozzászólásokat és főleg tárgyilagos,akkor egyértelmű,hogy a másik oldal hozzászólói sokkal kulturáltabban és érvekkel vitatkoznak nem elvakultan,míg a fórum „feltétlen hívei”már nem is a cikk témájával,hanem a képzelt ellenséggel…..

    Egyre többen élnek ezzel a kifogással és csak azért nem adják fel,mert a kinti magyarokat a valóságnak megfelelően szeretnék tájékoztatni!

  • Marcsi most ismerte be az utolsó bekezdésében hogy propagandát folytat.

  • Hollósy Gerti

    Kedves Tünde! Szívemből szóltál!- ahogy mondani szoktuk. Én már kétszer hagytam itt a KMH-t az egyes hozzászólások stílusa miatt. Sőt én még hozzá tenném a szándékos személyeskedés és a rosszindulat kérdését is.
    Szerintem a demokratikus és liberális szellemiség nem azt jelenti,hogy a végtelenségig lehet „mocskolódni”.

    Bőven elég lenne az egyet nem értés miatt a kulturált vita.

  • Nem kell ide propaganda szerencsétlen Geyza…..mindenki önként
    szól hozzá az általa elolvasott cikkhez….nekem nem érdekem uszítani és hazudozni,nem ebből éltem és élek….,meg nem vagyok beteg(legalábbis agyilag),és szeretem a hazám a jelenlegi hibákkal
    együtt is!

  • Geyza! Charlie beírásai jók arra, hogy megmutassák, valójában mire számíthatunk, ha módjuk lesz meghatározni az életünket. Nem mindenki olvas pártprogramot: én elolvastam a Jobbikét is. Félelmetes. Pedig pl. a zsidó szó nem is szerepel benne. Annál profibbak a vezetőik. De a charlie-félék megmutatják az egyszerűbben gondolkodóknak is, valójában mit jelent a „Magyarország a magyaroké”, meg a többi. Még nem olvastam, de sort kerítek a Mein Kampf-ra is, bár – vagy Karsai, vagy Gerő professzor említette -,a mű nagy része borzasztó unalmas. Mi is a nézeteinket propagáljuk, és reméljük, hogy többen talán legalább elgondolkodnak néha. Én pl. kíváncsi lennék arra, hogy Charlie szerint kik azok a „magyarok”, akiké Magyarország? Élnek olyanok is itt, akiké nem? Vagy mennyivel inkább az államhatárokon kívül élőké, mint a hazaiaké? Elnézést, lehet, átléptem a bűvös, ezer karakteres határt, pedig Tündének ebben is igaza van.

  • Talalom:
    Minden bizonnyal igazad van a Mein Kampf elolvasásával kapcsolatban.(Bartus Laci is mindig arra buzdít mindenkit hogy olvassa el az ellenség munkáit , mert nem arathatunk győzelmet felette ha nem ismerjük meg alaposan) azonban sajnos ANNYI szakmámba vágó dolog van amit még nem ismerek oly sekélyesek az ismereteim , hogy ha tehetem inkább a szakirodalmat bújom.
    Az utóbbi években összevásároltam kb. 15 kiló szépirodalmat is , jó ha egyet el tudtam olvasni belőlük.
    Azért nagy vonalakban ismerem a Mein Kampf.-ot , legalábis a főbb téziseit és ezeknek rettenetes végeredményét.

  • Marcsi,
    becsületsértést elkövetni csak olyannal szemben lehet,akinek van olyanja.Te csibém,sérthetetlen vagy.Ha tudnád,hogy az mit jelent már egy régi ígéretedhez híven elhúztál volna.

  • gyuri10:
    idióta Mari nénje orcáján oly vastag a bőr, akár a bakkancs-talp.

  • Én továbbra is tartom magam ahhoz, hogy senkit személyében nem sértegetek, bántó, gyűlölködő megjegyzést nem teszek.
    Továbbra is őszintén megírom miről mit gondolok.
    Az hogy „Magyarország a magyaroké” szerintem evidencia, és következőkben is az az alapgondolat vezérel, miszerint Magyarországon a magyaroknak legyen a legjobb. Szerintem ez őszinte beszéd, ha valaki másképp gondolja, szívesen vitázom vele, de minden bántó él nélkül. Nemcsak a jelen, de történelem értelmezése is olyan sokrétű, hogy bármilyen dogmához ragaszkodás szerintem hiba.

  • Bocsi, de ne is haragudjatok, ha valaki NEM baloldali,nem feltétlenül náci! Már egyszer, fel kéne ébredetek ebből a hiedelemből! Arról nem is beszélve, hogy megneveztek személyeket,azaz megsértetek embereket, akik szintén nem azok, csak esetleg nem ért egyet a baloldallal!

  • Teljes mértékig egyetértek. Nem írtam még, csak olvasom a Hirlapot, de egyáltalán nem tetszett, hogy néhány magától elszállt embör gőgösségtől duzzadóan idiótáz le bárkit, akinek más a véleménye, mint az övé. Remélem, megszűnik ez a tipikus beképzelt fidesztempó.

  • Na persze.
    Charli „nem bánt meg” senkit személyében, csak szeretne már kijárkálni éjszakánként holmi kis pogromokra.
    Fajtársaival karöltve.
    Ahogy az illik, ha valaki hithű követője Hitlernek.

  • charlie öcsém,
    neked igazad van,hogy Magyarország a magyaroké.Ez egy újabb általános kirablást jelent?Mert a zsidók nélküli Magyarországról még az eklézsia terítőit és a keresztre feszített názáreti zsidó rabbit is ki kell üldözni.Anyukájával együtt.

  • A nemzetközi antiszemitizmus eképp örvendezik a Jobbik időközi helyi győzelmének:
    https://crushzion.k0nsl.org/jews-defeated-in-east-hungary-jobbik-wins-mayor-of-east-hungary/

  • Charlie. Lehet, hogy evidencia Neked, de nekem csak akkor, ha pontosan kifejted, hogy miért kellene „legjobban élnie” pusztán a nemzetisége miatt bárkinek bárhol. De azt is meghallgatnám, hogy minek alapján lehet valaki „magyar”? Hogy a 93 ezer négyzetkilométeren született? Ez nem lehet, hiszen szerte a világban élnek itt születettek. Hogy tudnak magyarul? Ez se lehet, hiszen – igaz nem sok – de léteznek egyetemek, e hazán kívül ahol oktatják e nyelvet. Még a végén valami idegen finnugor mániás is magyarnak képzeli magát?
    Érdekelne még, hogy ki és milyen alapon dönti el, hogy ki lehet a „magyar” és ki nem? Egy Ottavában magyar szülőktől született, a magyar nyelvet és Magyarország ügyeit jól ismerő kanadai állampolgár pl. lehet „magyar”? Aki ismeri és szereti mondjuk Balzac vagy Tolsztoj műveit, de ismeri és szereti Jókait (a Mór-t), Aranyt, József Attilát, neadjisten Radnótit is, de nem bírja az ótvaros giccseket, az lehet magyar?
    Figyeljünk kedves beszélgetőtársaim: a lényeg mindig a részletekben van!!!

  • talalom:
    Felesleges Charlival vitába szállni, amit lökött fenntebb az csak

    1 Fajelmélet
    2 Szociális demagógia.

    Ez a két dolog a nácizmus három alapismérvéből kettö.

    A harmadik az Élettérelmélet.

    Szerintem ezt is peddzegeti , bár én még nem láttam.
    Dehát nem is figyelem örökké a propagandáját.

  • Márpdig az, aki arra, amikor én azt mondom Auschwitz, ő azt válaszolja, hogy Gulag, az kapásból relativizálná a Holokausztot. Merthát, miért is nem hozza fel ellenpélda gyanánt mondjuk a Szent Bertalan Éjt, stb…? Na miért is? Vagy mondjuk miért is nem a szent inkvizíció példáját, ha már mindenáron relativizálni van kedve nekije ?
    Tehát finoman szólva is, az ilyennek rossz a szándéka, az égbekiáltó népirtás tisztogatása a vértől és mocsoktól azzal, hogy más, a témához nem tartozó akármivel akarja elvenni az élét a tíz-milliók életét direkte kioltó hóhérbárdnak. Mit szépítsük – ez bizony nácizmus, amit legalább a már elcsépelt és ettől gyenge erejű szóhasználattal a „szót sem érdemel” [ti.az illető kommentátor] kifejezéssel kellene minősíteni, de smmiképpen sem a „tárgyaljuk meg” kategória negédesen álliberális megengedő lazaságával. Éspedig azért nem, mert a Holokauszt, az nem egy relatív fogalom, hanem egy tudatos, a tömegeket előre, hosszan megdolgozva, „jól előkészített” és abszolúte megtörtént genocídium, életkortól és foglakozástól független kegyetlen népirtás volt, egy addig nem volt történelmi tény. Ez volt az a gyalázat – és ez a jelző nem szubjektív, hanem jogi tényállás – melynek még a „végső megoldása” előtt, az áldozatokat még az emberi méltóságuktól, de ráadásul az anyagi javaitól való megfosztása előzött meg. Mindennek megfelelően a Holokauszt a {kollektív} rablógyilkosság fogalmát is kimeríti, amelyet ma még így úgy csűrni csavarni, pláne megbocsájtást hirdetni fölötte abszolút fölösleges, mert az maga is bűn(ti. még a húszmillió lemészárlását még bármi rációval is magyarázni).
    Aki pedig ezeket, a tanulságokat le sem vonva ma is ugyanúgy propagálja, illetve a körme szakadtáig védi, magyarázza mint bizonyítványt, hát az ilyen alakkal nincs mit „tárgyalgatni” és pláne nem őhozzá odadörgölődzni. Hisz’, gondoljunk bele, aki mentegeti és magyarázza, az egy adott történelmi helyzetben ezt újra, ismét megtenné.
    T. Hölgyeim és T. Uraim, csak a hülye dörgölődzik mérgeskígyóhoz. Erre tanít bennünket a „weimari köztársaság” annyira gyászos végkifejlete is… Minimum ez utóbbit kéne igazán megfontolni a beteges pacifistáknak és a mi kis hamis-demokrácia teoretikusainknak.

  • Voronyezs:
    Ezért nem értem hogy miért vitatkoznak, mi megbeszélnivaló lehet egy olyan emberrel / emberekkel , akik annak a Jobbiknak az itteni propagandistái , amely párt Hitlert élteti :
    http://fideszfigyelo.blog.hu/2013/03/29/a_jobbik_nem_naci_csak_hitlert_elteti

  • Kedves voronyezs! Hogy jön ide a Holokauszt? Bár az általad leírtakkal 100, sőt 120%-ban egyetértek, de nem erről volt szó. Várom, hogy valaki kifejtse, ugyan, mitől lenne jobb egyik náció a másiknál? Meg, hogy mi a magyar, ki a magyar – azt ki dönti el, minek alapján? Vagy csak öblögetünk kártékony hülyeségeket, amiknek tragikus és szégyenletes következményei lehetnek?

  • talalom mielőbb vitába szállnál a nácikkal, talán nézd meg EZT
    (Érdemes az oldal több lapját is felkeresni, én még ilyent nem láttam):
    https://crushzion.k0nsl.org/jews-defeated-in-east-hungary-jobbik-wins-mayor-of-east-hungary/

  • Talalom, egyszerű példát mondok és biztos megérted. A francia labdarúgó válogatottban játszik gaboni, algériai, elefántcsontparti és még egy csomó náció tagja. Mindegyikükre két szabály vonatkozik. Be kell tartaniuk a francia labdarúgó szövetség által elfogadott szabályokat és mindent meg kell tenniük a francia válogatott sikeréért. Ha valamelyik is kézzel szeretné vezetni a labdát, vagy az algériaiak sikeréért tevékenykedik a mindennapokban, kivágják a válogatottból.
    A magyarság ismérve teljesen paralel ezzel, szerintem.
    ……
    Arra a kérdésedre pedig, miszerint: ” hogy miért kellene “legjobban élnie” pusztán a nemzetisége miatt bárkinek bárhol? szívtelenségre vall, mivel sok népcsoport haza nélkül tengődik és olyan hazára vágyik, ahol majd neki lesz a legjobb.(kurdok, baszkok, palesztinok stb)

  • Csárli:
    Addig addig ugráltok mig miattatok a magyarság el fogja veszíteni a jelen Magyarországnak legalább a felét.
    A Tisza vonaláig kb.
    Északon meg Budapestig.
    Ha nem az egészet !
    (Hazaárulásból ti nácik egyszer már jelesre vizsgáztatok.Vagy az sem úgy volt ?)

  • Megnéztem, de sajnos nem tudok angolul. Ez a Crush Zion olyasmit jelent, hogy le a cionnal (törd össze a ciont)? A háttérben meg érdekes tipográfiával és betűkkel az van kiírva, hogy Эron Guard. Ez csak nem az Iron Guard, vagyis a Vasgárda akar lenni? Abból érdekes dolgok adódnak, amikor két nemzetiséghez tartozó náci találkozik… Vajon tudják-e a „magyarszívűek”, hogy a vasgárda is náci csapat? Csak a fő ellenségeik éppen a magyarok… Nem is a megveszekedett nácik miatt fontos, hogy vitázzunk velük. Hanem azok miatt, akik nem nácik ugyan, de vonzzák az ún. fantasy-kból a külsőségek: a bőr csuklóvédők, feszülő íjak, vágtató lovak, meg zord tekintetek. Akik azt gondolják, hogy a brutalitás egyenlő a férfias bátorsággal, és ellenség nélkül nem is hím a férfi. Ők azok, akik könnyen elcsábulnak az ajánlott honlapok szövegeitől, anélkül, hogy elgondolkodnának azon, mi mit jelent. Emiatt fontos a tiszta beszéd, emiatt nem szabad hagyni, hogy a nácik meghúzódjanak az olyan fogalmak árnyékában, mint nemzet, haza, hazafiság, magyarság.

  • Geyza, bármilyen kérdésedre szívesen válaszolok, amennyiben mentálisan egy minimális szintet megpróbálsz elérni.

  • Charlie! Miközben írtam az előző hsz-t, megérkezett a reakciód, úgyhogy elnézést mindenkitől, hogy megint én.
    Szóval. Focimeccs. A focit mindenütt azonos szabályok szerint játszák, Franciaországban éppúgy, mint Magyarországon. Különben nem élvezhető, és elfordul a közönség, aki fizeti az egészet. Az élsport ugyanis üzlet, a foci meg szakma. Tehát, aki nem tartja be a szabályokat, az nem ismeri a szakmáját. Az asztalos sem fúrhat a gyalujával, mert abból nem lesz asztal. Az meg természetes, hogy a játékos annak a csapatnak a sikerére tör, amelyikben játszik. Úgy tudom, a kapitányok ezért nem is válogatják be az idegenlégiósaikat, ha annak hazája ellen játszanak. Puskás sem játszott soha spanyol színekben a magyarok ellen, és nemcsak azért, mert a „kommunisták” megakadályozták. Hogy nézett volna ki, ha a Real Madrid Fradi elleni meccsén 1967-ben Puskás rúgja a Real győztes gólját? És az, ha direkt öngólt rúg a Realnak, hogy a Fradi győzhessen? És mi van akkor, ha egy válogatott mérkőzésen két gaboni kerül a szemben álló csapatokba? Mindketten tolják a meccset? Úgyhogy hagyjuk ezt a vonalat.
    Akkor haza. Kurdok, baszkok. Mindkét nép évszázadok óta török, illetve spanyol fennhatóság alatt élt. Pont azért követelnek önálló államot, mert Törökországban, Spanyolországban nem egyenlő rangúak. A törökök, spanyolok nem azt nézik, hogy ki mire képes, hanem azt, hogy török-e, spanyol-e – hiszen Törökországban, Spanyolországban a török, illetve a spanyol nép élhet a „legjobban”, a spanyol, meg török nacionalisták szerint. (Láthatnád ezt Erdélyben is, román-magyar viszonylatban.) Mi az, hogy „haza” nélkül? Ebből a szempontból más a két náció helyzete, a palesztinoké meg egy harmadik változat. Túl hosszú lenne egy hsz-ben ezeket külön-külön végigvitatni.
    Ahogyan látom, Te a „hazát” az államhatalommal azonosítod. Pedig a hajasdinak Hajasdon van a hazája, akkor is, ha az ukrán államhatalom rendelkezik felette. A dévainak meg Déván, a Román Köztársaságban. Tehát az államhatalom kötelessége egyenlő mércével mérni a területén élőket, függetlenül azok nemzetiségétől, vallásától, bőrszínétől.Ezt akarjátok Ti, nácik semissé tenni.

  • Talalom, ugye Te is tudod, hogy ezeknek az oldalaknak a legyártása és linkelgetése az ellenérdekelt fél destrukciós munkája.
    Gondolod ilyen gyermeteg dolgokkal próbálnánk népszerűséget szerezni?

  • talalom:
    írd be a Googléba: „forditó” , ha bejön akkor egérrel keretezzed be a kívánt szöveget és másold be a Fordítóba.
    Kicsit zagyva szöveg fog feljönni , de azzé ki lehet hámozni a lényeget.

  • Talalom, én is most olvastalak:
    „Az meg természetes, hogy a játékos annak a csapatnak a sikerére tör, amelyikben játszik.”
    Sajnos nem természetes. Linkek százai bizonyítják, ahogy pénzért vagy más javakért meccseket adtak, vettek. Ahogy hazát is adnak, vesznek manapság. Míg egy focicsapatnál kiderül a bunda, nemcsak a nyilvánosság megvetése, a bírósági eljárás, hanem sokszor a labdarúgástól való örökös eltiltás is vár az elkövetőre.
    Valami hasonló nekem is tetszene itthon.

  • Csárli:
    Ugye nem gondoltad komolyan hogy majd Te előadást fogsz tartani NEKEM ?

  • charlie!

    Erre hiába vársz olyantól,aki még a nevedet sem tudja normálisan
    leírni…..de sok mást sem itt!(szerinte „itten”)ne pazarolj sok energiát,mert nem éri meg,ha megfeszülsz is Te csak egy „náci”
    maradsz,de gondolom ez nem izgat különösebben?Engem nem!
    Most jó műsor van,azt nézem,javaslom neked is,mert ha valaki sokat időzik ezen a fórumon teljesen leépül egyesek szintjére….
    Persze vannak értelmes kulturált kivételek a másik oldalon is,csak
    sajnos kevés….

  • ja és már rég nem az etikettnél tartunk…hanem egyesek súlyos
    üldözési mániájánál,fenyegetéseinél,de nem osztanak,szoroznak…
    (a szó szoros értelmében sem)nem mi vagyunk a hazaárulók,szerencsére,meg stílusbeli különbségek is akadnak…!

  • @tünde… szóval a zetikett is egy tikett, kérdésem hozzád (majd a „többiek” elmongyák helyetted is) hogy melyik szebb? az amikor kommilfo gyilkolják le az ellenfelet meg aki nekik nem teccik (lásd a bibliai ótestamentumban a zsidók népírtásait területért és vagyonért) vagy lebombázzák nukleárisan mint Hirshima-t és Nagaszaki-t, vagy Drezdá-t napalmmal mert lelkileg gyengék arra, hogy be is vonuljanak és áldozzanak a bakkancsok oltárján, aszt rábízták Sztálinra sztálingrádnál mert sztálin és csapatai nélkűl ma a világtérkép egészen más lenne de lehet hogy kommilfó mert olyan rózsás és hóvirágos meg egyéb szép de élősködő virággal díszítve kerülnek előadásra

    most figyeljetek a zebek amint ugranak a koncra és morogva ugatnak is egymástól marcangolva el a kitudtöbbet összebeszélni meg vissza??? versenyben

  • Nekem kérdésem van. A „netikett” szerint, Geyza nem mondhatja el a véleményét, csak szájkosárral, arról a sz@rháziról, aki itt „hazaárulózik” bőszen? Ez így korrekt? Tehát bűncselekménnyel vádolni valakit szabad, de Geyza nem mondhatja el valaki szellemi képességéről a véleményét (ami nem bűncselekmény), mert az illetlen? Egy nácit sem nácizhat le, mert az is illetlen, de náci akárki lehet, csak annyi kell, hogy letagadja, és már jó is. Próbálom megérteni.

  • Sajnos nincs hova bevágnom. Megjelent Bródy János új lemeze. Egyik költeményét másolnám ide, ha nem jelenthető meg, kérem moderálják ki. Én sajnálnám.

    Birkaország
    ( Ráadás – 2016)

    Hej, de messze birkaország
    hol temérdek birka él
    Birkanyájban rézkolompon
    birkanótát ráz a szél

    Birka nem lehet akárki
    bégetni is tudni kell
    És ki juthat legelőre
    friss füvet csak az legel

    Jóllakottan birkaházban
    birkaágyon elterül
    Birkatévén birkaműsort
    bámul rendületlenül

    S hogyha kell, hát felvonul
    és zászlót lenget lelkesen
    Önként és dalolva táncol
    birkanyíró versenyen

    Birka ország büszke népe
    Birka öntudattal él
    Kecskenépnél, szárnyasoknál
    Egy birka mégis többet ér

    Birkaiskolát kijárva
    jár a birka oklevél
    Birkabárban bőrkabátban
    lelkesít a birkacél

    Birkaország újra szép lesz
    Birkaország újra nagy
    A birka burka ára drága
    Hát büszke légy, ha birka vagy

    Birkaszellem mámorában
    egyesül a birkanép
    És minden igaz birka béget
    A birkaélet a szép
    A birkaország miénk
    Bár jól be van kerítve
    nekünk virágzik itt a rét!
    – Na kapd beeee

    Bródy János, Magyarország egyik legnagyobb élő költője.

  • charlie,
    kizárólag csak neked írok most,bár a mindentudó náci-papagáj hölgy is elolvashatja.Úgy sem érti meg.
    Vannak”idegenlégiós”játékosok a különböző focicsapatokban.Ilyenek vagytok ti az emberi társadalom”csapatában”,mert azt is ki kellene érdemelni,hogy az emberi társadalom családjában maradhassatok. Köszönhetően annak,hogy a német csatlósságból egyenesen kerültetek az egyik győztes nagyhatalom védelme alá,bekerülhettetek a népek családja körébe.Sajnos a ti jellemi és emberi(telen)örökségetek a mérgezett anyatej hatására képtelenné tesz benneteket az emberi szintet megtartani.A ti népetek(nagyon nagy tisztelet a nagyon kis kivételnek)nem alkalmas többé avanzsálni,mint a náci szennycsatorna töltelékeivé.Ha a normális világ odafigyelne rátok már régen kivágtak volna ebből a focicsapatból.Szerencsére olyan kicsik vagytok(nem területileg)hogy észre sem vesznek benneteket.Olyan törpenép vagytok amely a saját történelmét sem képes valósan megítélni. Egyetlen vigaszod lehet:Huzavona nemzetvezető segítségével mehettek lejjebb is.Sajnálatra méltó,hogy számodra csak ennyi maradt,annak ellenére,hogy szellemi képességeid többre predesztinálhatnának.

  • Geyza és Illanfair!

    Nem tudom, honnan veszitek ezt a hallatlan nagy önbizalmat, hogy a kommentelő társakkal úgy kommunikáljatok, mintha a hátsótokból húztátok volna ki őket. Inkább vagytok ti nácik a stílusotok alapján, mint Charlie vagy Marcsi.De az biztos, hogy nálunk Kanadában nem szokás ez a fajta rágalmazás, amit ti elindítottatok, és mérgezitek a közösséget.Charlie jómodorból nyugodtan adhatna Geyza neked tanórákat, és akkor a dölyfösségedről még meg sem emlékeztem.Illanfair meg a fogadatlan prókátor esete!

  • Doktor Doktor dr drdr:
    NÁCIZMUS 3 ismérve:

    1 fajelmélet
    2 élettérelmélet
    3 szociális demagógia

    Ezeket kérném figyelembevenni mielőtt böszmeséget firkantasz ide kedves doktorom

  • Kedves Ilanfair!
    Én egy kicsit régebbi, de Bródyénál nem kevésbé aktuális verset teszek be. Ha tilos, kimoderálható.

    Ady Endre: Nagy lopások bűne

    „Dante ezt, ha jobban is,
    valahogyan így írta volna meg.”

    »…Ezek itt honuk fórumát földúlták,
    Hulla-csarnok ez, ahol se meghalni,
    Se föltámadni nem tudnak a hullák.

    Vezérük is csupán rosszul szavalni
    Tudott a híres magyar becsületről
    S hagyta hazáját förtelmeket falni.

    Akkoriban a jó magyar szemekből
    Riadottan némult ki az igazság,
    Hisz lopták a csillagot az egekről.

    Honnak atyái honuk veszni hagyták
    S itt maradnak, míg felejtik emlékük,
    Unokáik, a koldus istenadták.«

  • Dr. Izéke vagy kiafene :
    Fasiszta államelméletből részek:

    1 korporatív állam

    2 ősi eredet-keresés és elmélet (Visszatérés a régi dicsőséghez )

    3 az Állam és a nép a Kereszt szentségében egyesül ezért nem választható el az Állam az Egyháztól ( katholikustól persze ) . Ez viszatérés a Szent Ágostoni államelmélethez, amit már rég elsöpört a Reneszansz.

    4 az Állam „vezére” azonosítja magát az Országgal.

    Ezeket kérném figyelembe venni mielőtt böszmeségeket méltóztatsz idefirkálni kedves Doktorovics barátom.

  • drdrhc!

    üdvözlöm,mint új hozzászólót(remélem többen is leszünk)és köszönöm
    a támogatását,bár eddig sem voltam egyedül a véleményemmel.
    Bízom benne,hogy ezután is olvassa a KMH-ot és véleményt nyilvánít,már csak a kintiek hiteles tájékoztatása érdekében is!

  • Marcsi,
    neked már semelyik szar nem büdös.Ugrasz rá,mint vakmacska az egérre

  • @geyzazizizizizizizi

    ez az általad leírt az usa jelenlegi külpolitikájának alapelve

    Geyza
    2016 február 20
    3:56 du.
    Doktor Doktor dr drdr:
    NÁCIZMUS 3 ismérve:

    1 fajelmélet
    2 élettérelmélet
    3 szociális demagógia

    Ezeket kérném figyelembevenni mielőtt böszmeséget firkantasz ide kedves doktorom

    kösznöm hogy alátámasztod aszt az állításomat hogy te egy senkiházi vagy

  • drdrhc Azt nem mondom meg, honnan veszem az önbizalmamat, az titok.
    Rágalmazni Marcsi rágalmazott, mikor „hazaárulózott” itt mindenkit, akit nem szeret. Igaz nem Kanadából, hanem Magyarországról. De sokat segítene, ha leírná, mit helytelenít kommentemben, és melyikben (itt csak egy volt, abban nem rágalmaztam, csak véleményt közöltem). Ugyanis, nem neveztem meg senkit. Ha mégis ráismert valakire, akkor mégis igazam volt? Akkor mi a baj, kedves drdrhc? Egyébként fogadatlan prókátor sem vagyok, mert bírom Geyza hallgatólagos engedélyét. De ha megkérdezné, honnan veszi Marcsi a bátorságot, hogy mindenkit lehülyézzen és hazaárulónak nevezzen, azt értékelném. Vagy az nem bántja a lelkét kedves drdrhc?

  • Gyuri bácsi, a történeted ismerve, mindig is megértettem, hogy a magyarság nem a „szíved csücske”. Azonban megértheted, hogy a mai generáció már nem fog a történtek miatt lehajtott fejjel járni. Ennek a kis ország tagjainak csapatban kell játszania, egyfelé húznia, mert különben nem jutunk magyarként egyről a kettőre.
    A Te néped mutatja ebből az egyik legjobb példát, céljaink között egyelőre ennek csak egy gyenge másolata szerepel.

  • Amőba36 írd meg Mr Obamának.
    Hátha felfigyel az okosságaidra.
    Én elveszítettem az érdeklődésemet a hülyeségeid iránt.

  • Csárli:
    Mit csinálsz magaddal, hogy egyre undorítóbbá válsz ?

  • Önöket olvasva felidéződik gondolataimban a múlt, amiért azután Kanadát választottam új otthonomnak. Az egymás torkának esés, a sakál-tempó, a kisstílűség, a semmire nagyképűsködés, az irígykedésük.

    De maradok a poszt témájánál: köszönöm Marcsika az üdvözlő soraidat, régen olvasom a Hirlapot, sőt most volt szerencsém az állófogadáson is részt venni.Egymás földbedöngölésében nem kívánok résztvenni.

  • @geyzazizizizizizi

    elértem célom

    kkk
    Geyza
    2016 február 20
    4:39 du.
    Amőba36 írd meg Mr Obamának.
    Hátha felfigyel az okosságaidra.
    Én elveszítettem az érdeklődésemet a hülyeségeid iránt.

    VÉGRE
    UGYE EBBEN AZ ÉLETBEN MÁR NEM?

  • Amőba36:
    Ezt örömmel hallom.

    Ha végeztél itt, akkor akár vissza is mászhatsz oda ahonnan feljöttél ide: a csatornarendszerbe.

    Szerencsédre nem kell araszolnod a lejáróig
    ( tudjuk, a magadfajta egysejtűek csak centimétereket képesek megtenni egy óra alatt ) ,
    bármelyik klozettban leáramoltathatod magadat.
    Szerintem bárki, akinek szólsz , boldogan lenyomja a víztartály kallantyúját…

  • Dr Dhc:
    Miért nem vitted oda magaddal idióta Mari Nénit ?
    Biztosan mindenkit elbájolt volna a náci fröcsögésével.

  • Geyza
    2016 február 20
    4:59 du.

    zizizizizizi
    rfemélem admin éberen figyel

    báj báj, ke te jodes

  • drdrhc Nem korrekt vádaskodni és elvonulni, de demokrácia van megteheti. D
    Így kénytelen vagyok visszautasítani vádjait, és nem úriembernek tartani. Jó éjszakát.:(

  • charlie,
    kulturált értelmes válaszodat tudnám értékelni,ha teljesen objektíven lennél képes írni.Senki nem várja el a mai magyar ifjúságtól,hogy szánó-bánó lehajtott fővel járkáljon,azért amit elődei követtek el 72-80 évvel ezelőtt.Még hamis vádat sem lehet ellenük emelni,hogy elődeik esetleg 2000 évvel ezelőtt „Istengyilkosok”voltak.Látod,itt is van köztünk egy kis különbség:Mi szeretnénk terrorista gyilkosok és különböző ellenségek nélkül békében élni.Ti egyről kettőre akartok jutni.Hogy ez pontosan mit jelent,majd alkalom adtán ,ha megírod,tanulmányozni fogom.Ha nem akkor sejtelmeimet hagyom magamnak.Sajnálom,hogy gyerekeiteknek ilyen silány örökséget hagytok.

  • Gizi36:Nem tudlak követni !

    (De nem is kell hosszú utadon, a pöcegödörbe.)

  • gyuri10:
    ÍGY akarnak egyről kettőre jutni Csárliék :

    https://crushzion.k0nsl.org/jews-defeated-in-east-hungary-jobbik-wins-mayor-of-east-hungary/

    Nézzed meg a többi oldalt is a linken.

    Én ma találtam ezt , teljesen kiakadtam rajta.

  • Pontosan, demokrácia van, tehát Ön annak tart, aminek csak jól esik.
    Mint tudjuk, én, a sas, nem kapkodok legyek után. Jó éjt.

  • @charlie csak így tovább: havaseső, sírásó és a zorica a román hastáncosnő a varánus blog szökevényei most próbálnak álnéven ide is betörni az admin nagyon naív vagy csak demokratikus

    kkk

    éljen Csárli, sokáig és vidáman

    hallgasd: Szell George Msztyiszlav Rosztropovics Dvorak cello concierto

    éljen a derű

  • Dr RdRdRh
    Már egyszer ismertem -tévéből- egy hozzád hasonló „sast” :

    Neve : „Eddy a sas”

    Ez az Eddy kérlekalássan, egy műkedvelő síugró volt de nagyobb dicsőségre vágyott , minthogy a barátai között ő legyen síugrásban a frankójankó.

    Ezértaztán saját költségére benevezett a Téli Olimpiára , ahol mosolyogva fogadták és indulhatott a megmérettetésen.
    A nevével volt tele minden : ” Eddy a Sas ”

    Természetesen uccsó helyen végzett, de nem ám akárhogyan, hanem SI-RAL-MA-SAN kevés ponttal !

    Négy év múlva aztán ismét benevezett , de eltiltották !
    Azt mondták neki hogy nem fogják lejáratni a sportágat ővele.

    Most meg TE járatod le magaddal a sasokat ?

  • Geyza,
    nem értelek,mi itt a kiakadni való?!Ezek ők.Erre írtam már többször is,hogy az anyatej mérgezte őket náci-patkányokká és hullarabló csőcselékké.Egyről kettőre már akkor jutottak ,amikor az ukrajnai és egyéb játékaikért nem zárták a restet rezervátumba.Még máig sem értették meg,hogy hova masírozhatnak a revans vágyó lapos homlokú irredentizmusukkal.Egyről kettőre jutásnak számít az is,ha azért sem takarodnak vissza Ázsiába.Pedig Ady Endre már 1902-ben ajánlotta nekik a nagyváradi naplóban.Igaz,hogy Adyt csak a kultúr emberek olvasnak.Nem akarom még ezzel is vádolni őket.

  • Drderhc:
    Te akkor vagy Kanadában, amikor én Montreálban.
    Fennteb „jó éjt” írtál , nyilván merthogy alunni térsz.
    Azzal nincs is baj , megtérhet valaki a pihe-puhába este hatkor is , de akkor nem fog „jó éjt” kívánni .
    Merhogy Kanadában most kb. este hat óra van.

    Állításaim alátámasztására:

    Eme topicban itt szerepel hogy kanadainak méltóztatsz lenni :
    drdrhc
    2016 február 20
    4:49 du.

    Továbbá itt szerepel hogy onnan kívánsz jóéjt magadnak merthogy nyilván elszenderülni akarsz :
    drdrhc
    2016 február 20
    5:38 du.

    Az nem kifogás hogy TE Llalnfair kollegának kívántad ,
    1 mert nem tudhatod mikor tér nyugovóra ,
    2 nem tudhatod mi van náluk: nappal vagy éjszaka.
    Azzal se gyere hogy de éppen itthon vagy.Vékony duma lenne.

    Szaal pajtás lebuktál….ejj de zsenáns…

  • drdrhc Túl nagy az orcája kedves drdrhc. Ahhoz képest, hogy alap nélkül vádaskodott irányomban, túl nagy. De igaza van, annak tartom aminek akarom, de sajnos nem a sasra asszociáltam. Ezért elnézését kérem.

  • Gyuri10:
    Abból az oldalból áradó mérhetetlen gyűlölet…

  • rodeo36 Jó ízlésed van. Pont ma csábultam el (megint), és vásároltam meg egy CD-t, Yo-Yo Ma (cello), New York Philharmonic, Kurt Masur. Ez sem rossz felvétel, de hanglemezen Perényi Miklóssal van meg, szerintem az az igazi. 🙂

  • Bár Önnek a világon semmi köze hozzám, és ahhoz sincs köze, hogy hol élek, zavart elméjét felvilágosítva:

    „kénytelen vagyok visszautasítani vádjait, és nem úriembernek tartani. Jó éjszakát.:(”

    ezt írta llanfair. Ezzel a legelemibb udvariasság, hogy jó éjt kívánok neki, ha tetszik Önnek, hanem.Most pontosan 18 óra 40 percet mutat az órám.Önök beszélnek a gyülölködésről, holott mióta vicsorognak itt rám, mint a sakálok.Akinek itt nagy arca van, az Ön, aki vette a bátorságot és megkérdőjelezte uriemberségemet ismeretlenül és nagyképűen. Nos ,talán tükörbe kellene nézniük, talán még szégyelni tudják magukat, ha mást nem is.

  • drdrhc Maga siman provokal. Azt ugyan nem magyarazta el, hogy Marcsi miert jegyezheti meg, hogy nem vagyok normalis, azt sem, hogy miert nevezhet hazaarulonak, de fogadatlanul a vedelmere kelt. Gondolom ez azert van, mert maga sas, en meg csak egy legy vagyok. Ebbol a megjegyzesebol is latszik, hogy en vagyok a nagykepu. Ezek utan sertodik, mert nem tartom uriembernek, es erre lesakaloz minket, mint egy urisas. A vicsorgas szot is gondolom szeretetbol hasznalta. Ha veszi a faradsagot, es elolvassa Marcsi beirasait visszamenoleg, uj dimenzioban latja majd a tortenteket. De addig is, ha annyira kenyes, akkor hasznaljon tisztesseges szavakat, mert maga szolitott meg, es kezdett el magyarazat nelkul ocsarolni. Megmindig varom a magyarazatat, Marcsi miert gyalazhat engem evek ota, en pedig miert nem valaszolhatok neki. Az nem indok, hogy csak egy legy vagyok, mert Marcsi nem a sasne.

  • llanfair:
    Ez az izéke itten az idióta Marcsi néninek valami tótumfaktumja , ez világosan kitűnik stílusából is.
    A bolond nő hívta ide mert bizonnyal úgy érzi szanaszéjjel zilálódott kissé az egója. Kell neki egy kis „hátszél” .

  • Hölgyem! Abban Önnek maradéktalanul igaza van, hogy hiányosak az információim, be fogom pótolni.Természetesen Önt sem ildomos ócsárolni senkinek, mint ahogyan mást sem és engem sem.A mai kommentfolyamban volt olyan rész, ami nálam az utolsó csepp volt a pohárban.
    Ahhoz, hogy tisztán lássak, időre van szükségem. Köszönöm.

  • Érdekesen indított itt ez a DrDrdrhc , idézem :

    **********************************************
    drdrhc
    2016 február 19
    5:42 du.

    Teljes mértékig egyetértek. Nem írtam még, csak olvasom a Hirlapot, de egyáltalán nem tetszett, hogy néhány magától elszállt embör gőgösségtől duzzadóan idiótáz le bárkit, akinek más a véleménye, mint az övé. Remélem, megszűnik ez a tipikus beképzelt fidesztempó.
    *********************************************

    Amennyiben komolyan gondolta a ” Beképzelt Fidesztempó ” ránk , demokratikusan gondolkodó libsikre való addresszálását, akkor egyértelmű hogy az illető a szélsőjobb jobb-széléről érkezett ide.
    Vagyis Idióta Marcsi Néni, Amőba-természetű Rodeó36, Nagytiszteleti Tóth Péter és Csárli a símaképű náci „főteoretikus” köreinek az erőssége.

  • Drágajó Dr dr : mellébeszélsz megint.
    Azt írod idézett bejegyzésedben hogy olvasod a Lapot.
    Akkor viszont tisztában kell lenned azzal hogy miért alakult itt ki ez az áldatlan állapot.

    Nevezetesen:
    Mit fröcsög állandóan Idióta Marcsa néni
    Miket hazudozik Amőba Rodeó36
    Milyen pökhendi szemétségeket potyogtat ide nagytisztelettel a Tóth Péter
    és végül miféle aljas hitleri propagandákat ereget itt időnként Charli a szépszavú teoretikus .

    Most meg azt állítod hogy „nem látsz tisztán”
    Ugyan kérek…blabla.

  • Geyza Uram! Ön olyan konteokat gyárt, amin jókat derülök,és annyira Önt jellemzik, kis fidesznyik.Milyen könnyedén nácizik le balkézről bárkit, maga főokos, pedig még ki sem cseréltük a jelen politikai helyzetről a véleményünket, bár azt hiszen, ennyi sértegetés után amit Ön rámpazarolt, nem lenne tőlem komilfó önnel bájcsevegni. Az biztos, hogy üldözési mániája van, apró kis Hitlerek rohangálnak álmában és nácik üldözik mindenfelé.Hát igen, javasolhatok egy ragyogó lélekbúvárt?

  • Drdrh
    Örülök ha örömet okozhattam .
    Célom az Emberiség lelki állapotának javítása.
    Ha ezzel 1 mikrogrammnyi eredményt értem el, már megérte.

  • Drhdh:
    Köszönöm szíves invitálását a lélek-kovácsához, de én nemigen élek ilyesmivel.
    Nem vitatom hogy kitűnő szakember az illető, de ahogy Téged olvaslak , van még mit dolgoznia Önön.

  • A nem látok tisztán, az Llanfair és Marcsi közötti purparléra vonatkozott, nem pedig az Ön listájára. Fent nevezettek közül Mr.Carvalhonak voltam pár egyetemi előadásán, vagy ahogyan Ön aposztrofálja „hazudós Amőba Rodeo36”-nak.Nagytudású professzor és zenei tálentum.A többieket csupán innen olvasom, és senkinek semmifajta hátszele nem vagyok, úgyhogy most találjon ki valami mást.

  • Ha jól emlékszem, az etikettről szólt a cikk:)
    A hatása még nem látható:)
    Na de Géza? Lehullott a lepel, kígyót melengettem keblemen:( Te is csak egy undorító fidesznyik vagy – látom::::::)

  • Dr x dr x még sokszor,
    igaz,nem engem szólított meg és csak azért lépek be,mert azt írja, hogy ön senkinek semmiféle hátszele.Márpedig nekem csupa ilyen hátszeleim vannak,mint ön.A szaguk ellen chanel-5 vagy 9 mm-es van ajánlva.

  • Figyejjé Miklós Bánfi.
    Most mé jó az néked, hogy mindig olyankor írsz ilyesmiket, mikor koffi van nálam?
    Most is csak azé nem burítottam magamra (röhögés okán) hogy épp letettem… 😀 😀 😀

  • Dr Drhdrh
    Felőlem lehet Mr Amőba akár híres szívsebész is, politikai szempontból akkor is csak egy hazudós senki.
    A zenei tálentum nem feltétlenül jár együtt az emberséggel és a demokratikus nézetekkel.
    Márpedig aki a fasisztoid eszmék rabja, mindenre képes arra hogy tovább terjessze tanait.
    Különben meg olvasd el korábbi írásait, én azok alapján legalábbis megkérdőjelezném értelmi képességeit.

    Mondok példát:
    Bizonyos Herr Kellermannról, a hitleri Írószővetség elnökéről (aki pedig egész jó műveket írt) a kovetkezöt jegyezték fel:
    „Ha azt a szót hallom hogy KULTÚRA , előkapom a revolveremet”

    Szóval kedves uram: hagyjuk ezt a sületlenséget jó?
    Nehogymá azé fogadjam el valakinek a lealjasult politikai nézeteit mert milyen szépen tud hegedülni !

  • Szenes Zoltán

    Tisztelt Tünde!
    Az Ön által összeállított etikett nagyon jó és maximálisan elfogadható, azaz csak lenne, ha mindenkire és mindenre szelektálás nélkül alkalmaznák! Valakit teljesen ismeretlenül lenácizni miért dicsérendő, ugyanakkor valakinek a származására utalni miért rasszizmus és a magyart leprimitívbunkózni miért nem az,még ha valaki jó szándékú kritikát próbál is meg zsidó származású vagy vallású egyénnel szemben gyakorolni az miért antiszemitizmus és a fórumról kizáró ok, miért etikus egyeseknek egy normálisan hozzászólót alpári modortalansággal megalázni, miért lehet konkrét kérdésre egészen más témáju kérdéssel válaszolni, ha egy magyart lemagyaroznak, ha egy olaszt leolaszoznak, vagy bárkit a nevén neveznek miért vállalja büszkén, ezzel szemben a zsidó ember miért érzi ezt bántalmazásnak? Miért okoz kitörő örömet egyes elszámazottaknak az ha Magyarországon az emberek külső és belső okok miatt rosszabbul élnek és elégedetlenkednek, milyen hasznuk van belőle? Ezek Önhöz mind költői kérdések voltak, de azért szívesen fogadnám Geyza profeszor egyenes, udvarias, mellébeszélés és kioktatás mentes válaszát, már ha képes az önmegtartóztatás ra! (Mellesleg -bármíly hihetetlen és egyeseknek visszataszító lehet ez a pálfordulás- én is, apám révén félig zsidó vagyok!)

  • Gyuri bácsi, utolsó hozzászólásaibból két kifejezést kifogásolnék, az egyik a csak tőlem hiányolt „objektív írás” a másik a ránk jellemző „irredentizmus”.
    ……
    Én (és szerintem Te is) mindenfajta objektivitást hátrébb sorolok, ha a családomról, a szeretteimről, a focicsapatomról vagy az országomról van szó. Sőt ez nekem rokonszenves tulajdonságnak is tűnik. Objektíven tőlem független dolgokat tudok megítélni.
    ……
    Az irredentizmus (az elveszett, elvett szülőföld iránti igény) megint teljesen emberi gondolkodás, Te is gazdagabbnak éreznéd magad, ha az elvesztett, neked fontos dolgok visszakerülhetnének hozzád.
    ……
    És a fentiekhez történő hozzáállásunkhoz a Te népedtől is tudunk tanulni, a bevált módszereket alkalmazni. Remélem ezt nem rovod fel hibánkul.

  • Király Róbert

    A legjobb etikett: azonnal kizárni az összes antiszemitát!

  • @kirájró bert
    ki az anti sze mita, és ki definiálja…talán ha valaki aszongya ő zsidó akkor már nem is érheti kritika, vagy hogyan is van ez a zizé?

    aki akar mennyen Gázában élni 5 évig úgy ahogy abban a zsidók által létrehozott koncentrációs haláltáborban lehet élni? élet e az?
    és mit érdemel az aki létrehozta?

  • @geyzazizizizizizizi
    belefirkáltál a blogba má’ megint, de minek? íme (egy részlet):
    Dr Drhdrh
    Felőlem lehet Mr Amőba akár híres szívsebész is, politikai szempontból akkor is csak egy hazudós senki.

    miben hazudik és mit??? írd ide tételesen!!!

    A zenei tálentum nem feltétlenül jár együtt az emberséggel és a demokratikus nézetekkel.

    a zene az emberi kultúra egyik alapvető humanitárius megnyílvánulása

    Márpedig aki a fasisztoid eszmék rabja, mindenre képes arra hogy tovább terjessze tanait.

    monggy egy példát a fasisztoid eszmékre amikre dr amőba írt valamit?

    Különben meg olvasd el korábbi írásait, én azok alapján legalábbis megkérdőjelezném értelmi képességeit.

    monggy egy példát a dr amőba korábbi és máshol közölt írásaiból az értelmi képességére utaló negatív jelenséget

    egyébként bármit is írsz, maracc egy fidexita idióta aki (?ami?) a saját hülye képmására akarja formálni a világ azon részét amely tud a geyza létéről azaz van az a szerencsétlensége

    miért koptatod a csekély nedvességet ami a fejedben kong, még kiszárad és akkor a benne vaertyogó békák sem vartyognak tovább

    téged ki kéne tömni üveggyapottal és kiállítani az esőre mint madárijesztőt egy nagy karóra tűzva

  • drdrhc Elnézést, de meguntam a magázást, miután éppen egy „nettiket” oldalon vagyunk, ahol a tegezés az illemszabály.
    Mint írtam, nem vita indítónak szántam Marcsiról írt soraimat, hanem szilárd és megingathatatlan véleménynek.
    Lehet kritizálni, a szavaimat, lehet nagyképűnek nevezni, de megcáfolni sajnos nem. Hozzátenném, hogy ezt a stílusát nem csak velem szemben teszi, hanem általában mindenkivel, aki szerinte nem normális. A normális természetesen nála nem orvosi értelemmel van megítélve, hanem úgy, hogy szereti Orbánt vagy nem. Érdekes világkép, nem?
    Igazad van, verbális marad a „vita”, mert akkor sem verném meg, ha találkoznánk. Sokáig sajnáltam, sőt, komoly orvosi segítséget ajánlottam neki az orvosegyetemen, de átlépte azt a határt, amikor az ember szán valakit. Aljas és gonosz lényeket kevés ember tud szánni, ilyenkor jön a szeneslapát. Nálam nem, mert mentálisan is betegnek tartom, így csak verbálisan hívhatom fel a figyelmét a hiányosságaira.
    Egyébként szeretném kijavítani. Kurva nagy légy vagyok, 190 centi magas, 97 kilós hímnemű légy. Szelíd természet vagyok, de nem biztos, hogy jól járna egy sas, ha kapkodna utánam. 😀
    A viccet félretéve, nem nő vagyok. 🙂

  • drdrhc Még egy észrevétel. Rodeo 36 lehet nagy tudású professzor, és nagy zenei talentum. Nem tudom vitatni. DE olvastam tőle már olyan ordenáré kommentet, amitől kerekedett a szemem. Ami nem nagy gond, mindenkinél elszakadhat a cérna. Aki mindent lenyel, az hamar öngyilkos lesz (Borg, ha emlékszel rá). De a zenei talentum nem jár feltétlen emberi nagysággal. Bartóknál igen, Hubaynál nem, Karajan és Matacic pedig kimondottan náci szekértolók voltak. Kocsis a legnagyobb bizonyíték, aki olyan görcsösen akart független maradni, hogy egyértelműen a fidesz mögé sorolható. Sajnos a professzorságról ugyan ezt tudom mondani, általában a nagy tudósok egyirányúak, ma már nem polihisztorok. Azt is tudom, hogy egy budapesti egyetemi adjunktus bőven megüti egy nyugati professzor szintjét, ezt is a tapasztalat mondatja velem.
    Ezt nem Rodeo 36 ellen mondom, hanem csak a bizonyíték hiányosságáról. Geyzának ebben (is) igaza van.

  • Szenes Zoltán Két kérdésére válaszolnék kéretlenül. Mert ma (is)szitokszónak használják a zsidót, és ez a szövegkörnyezetből a hangsúlyból tisztán érezhető. Az olaszt, a franciát és az angolt ugyanilyen megvető hangsúllyal lehet leírni és kiejteni, de ritkán teszik.
    Vajon miért emelik ki a hírekben izraeli híreknél, hogy a zsidó állam? Véletlen? Ki nem tudja, hogy zsidó állam, illetve mit számít?
    A másik kérdése nem költői, hanem butaság. Itt senki nem örül annak, hogy a magyarok rosszul élnek. Itt mindenkinek van otthon rokona és barátja, senkinek sem okoz örömöt az, hogy rossz a helyzet. Ez egy tévhit, amivel a hibákat próbálják kendőzni. Kívülről viszont sokkal jobban látni a hibákat, és érthetetlen az a konokság, amivel a szőnyeg alá akarják söpörni az otthoniak. Elnézést, hogy beleszóltam.

  • Tisztelettel megkérem a szerkesztőket:
    Árulják el nekem, mi olyant írtam ami miatt moderálniuk kellett.

  • @ilanfair ez mkost itt amit ídézek a kinyílott a bicska…gyíkblogból:

    jaegtoer 2016.02.21. 10:05:53
    @GeoCracker:

    Ezen nem szólalkozunk össze… legalábbis a magam részéről.
    Addig azért már eljutottam, hogy különbséget legyek képes tenni a hit – a vallás – az egyház – a manipuláció – és politikai érdekérvényesítés eszköztárai között.

    A liberalizmus gyökereiről beszélni a hellén múltban, abban a hellén múltban, amelyben a demokrácia gazdasági alapja a rabszolgák és a helóták munkájára épült, éppen olyan anakronisztikus, mint az amerikai demokrácia istenítése, amely önmagában megállná a helyét, ha kitöröljük a történetből az őslakosokat, a XVIII. századi (!) rabszolgaságot, valamint napjaink amerikai érdekérvényesítési mechanizmusait.

    A ‘szocialisztikus’ eszmék egybemosása az őskereszténységgel, netán Jézus tanaival nagyon frappáns, csak el kell hagyni, ki nem mondottá kell tenni azt a mondást, hogy:
    -Adjátok meg a császárnak ami a császáré, és Istennek, ami az Istené!
    A többi mind stimmel:)

    Valószínű kivételes szerencsém van abban, hogy kivételesen nagyszerű egyházi emberekről olvashattam, s találkozhattam olyanokkal, akiknek nagyszerűsége megkérdőjelezhetetlen.
    Ettől persze még tudom, hogy a szem között sokkal több az ocsú, mint ami megengedhető, még több, mint az elfogadható, de éppen így vannak a világi tanítók között is napjainkban, és mit ad isten, nem ítéljük el a tanári-pedagógusi társadalmat, hanem támogatjuk, és azon vagyunk, hogy gyerekeink, unokáink számára a lehető legjobb oktatás valósulhasson meg akkor is, ha ez egy hosszú és küzdelmes folyamat lesz.

    Persze boszorkányégetésre mindig lesz igény, mert ilyen az ember.

    ez most náci vagy fasiszta vagy csak a valóságot cizellálja…

    én -kicsinyt- másképpen cizellálok, az szélesebb sáv és mélyebb barázda

    mi is akkor a különbség?

    kinek a grófné kinek a geróf???? vágyak sokfélék

  • Mivel semmi konkrétummal nem rendelkezik sem Geyza, sem senki arra nézve, hogy a professzor úr náci beállítottságú lenne, én ezt egyszerű rágalmazásnak tekintem. Ön Geyza igazságának. Lelke rajta. Élvezet volt olvasnom kultúrált mondatait, még akkor is, ha ellenkező a véleményem.
    Engedjen meg egy kérdést: rajtam kívül, főleg az elvbarátoknál, senkinél nem verte ki a biztosítékot gyuri10 alant idézett, gyakorlatilag gyilkosságra buzdító körmondata? vagy az ellenségképhez ez dukál?De más a náci?
    „Márpedig nekem csupa ilyen hátszeleim vannak,mint ön.A szaguk ellen chanel-5 vagy 9 mm-es van ajánlva.”
    Magyarul a „szagom” ellen a 9 mm-es……szégyen.
    Elnézését kérem, szokásjog az is, hogy csak a barátaimmal tegeződöm, ugye nem haragszik ezért?

  • drdrhc:
    Jó,eddig tréfálkoztunk,beszéjünk komolyan pl. a Marcsiról.
    Itt többen megpróbáltunk vele szépen ,hosszasan, aprólékosan, történelmi példákkal megvilágítva elmagyarázni olyan dolgokat amiket ő gyakorlatilag mocskolódva emlegetett fel.
    (Hogy azok miért nem úgy vannak ahogy ő gondolja.)

    A legutolsó ilyen akciót én követtem el, amikor azon fröcskölődött hogy Izraelnek semmi jogosultsága ott lenni ahol van.
    Elmagyaráztam neki szépen, tanári stílusban Izrael Állam modernkori történelmét.
    Türelmesen. TÉNYLEG udvariasan.Kimerítően.Egyszerűen,hogy egy gyerek is megértette volna.
    Itt többen megéljenezték a „dolgozatomat” !
    Mi volt a válasza?
    Egy rövid, egysoros pökhendi és durva mocskolódás.

    Rodeo36 is elképesztő hülyeségeket írogatott , amire az ember válaszol szépen -eleinte- aztán már nem szépen mert minek? Az elvakult emberrel lehetetlenség érdemben tárgyalni a nézeteiről.
    Ráadásul, amikor másnak mást írtam, megpróbált lealázni és meghazudtolni.Mert hogy mást tud rólam mint amiket beírok magamról.Lehet nagy koponya de hogy nagy szemétláda, az is biztos.
    A töbieket már nem is említem…

  • Szenes úr:
    Nem fogok itt előadásokat tartani.
    ŐN láthatólag elfogult kissé.
    De én is !

  • Minden megnevezés mögött van valamilyen, valamennyire konkrét tartalom (definíció).
    Vannak megnevezések amelyeknek a tartalmát meghamisították.
    Úgy is, h átírták. Vagy több egymással ellentétes értelmű definíciót tettek a címke mögé. És úgy is, h egyszerűen, a gonosz szinonimájává tették.
    Ez meglehetősen általános jelenség nem csupán a szavak esetében.
    A végidőkről szóló írásokban jelként szerepel ez is ekképpen megfogalmazva: Amikor a szavak már nem azt jelentik amit jelentenek.
    Manapság meglehetősen általános, h más a külső és a belső (meszelt sír).

  • Krasznahorkay Péter

    Nagy Gyula
    2016 február 21
    9:30 de.

    Tisztelettel megkérem a szerkesztőket:
    Árulják el nekem, mi olyant írtam ami miatt moderálniuk kellett.

    Ne haragudj Gyulám én ingyen megadom a lehetséges válaszokat:
    1. Te lehet hogy nem tudod magadról, de ők biztosan tudják rólad hogy, egy szélsőséges náci vagy háborús bűnös vagy!
    2. Dicsérni merészelted Magyarországot vagy a FIDESZT!
    3. Óvatlanul valami rájuk kompromitálóba tenyereltél!
    4. Valami olyan témát vettettél fel amit nem akarnak vagy nem mernek nyílvánosság előtt kitárgyalni!
    5. Piros sapka van rajtad!
    6. Ha ezek közül egyik sem akkor, fogalmam sincs milyen rettenetes hozzászólásod lehetett azok után, hogy „kínok között dögöljön meg az összes antiszemita” és hasonló humánus jókívánságokat viszont nem moderálnak!

  • Ilan, kicsit megmosolyogtat, hogy elnézést kérsz. A Te és Géza írásai sokszor megkönnyítik és megnehezítik a dolgom, mert a számból veszitek ki mindig a szót. Így, főleg amikor Gézát szapulják, azt magamra is veszem.
    Charlie, kivételesen reagálok az írásodra, mert bár nem értek vele egyet, de egyrészt emberi hangon szóltál, másrészt egy érdekes polémiát boncolgattál, sőt önkritikát is gyakoroltál az objektivitás és a szubjektivitás kérdésével kapcsolatban. Nos, szerintem az elfogultságot azért nem kellene igy favorizálni. Nehogy már az legyen a cél.
    Marcsi eltűnése pár órára a fontosabb dolgai miatt a vérnyomásom érezhető normalizálását eredményezte. Figyelőről nem is beszélve.
    Szenes, nem hinném, hogy Tündének meg kellene válaszolnia ezeket az álságos/allattos vagy ostoba kérdéseket, mert nem érnek annyit.
    Doki, volt egy jó mondata: „Nem látok tisztán”. Nekem az a benyonmásom Önt olvasva, hogy Ön sötétben lövöldözik amerre áll. Mondanója igencsak inkonzisztens.

  • @geyzazizizizizizi
    esztetetetet tényekkel, azaz konkrét beírásokkal alátámasztani tudod e, vagy csak lelepleződésed okán való ocsmány hőzöngés:
    íme:
    eszt írád (pofátlanul)

    Rodeo36 is elképesztő hülyeségeket írogatott , amire az ember válaszol szépen -eleinte- aztán már nem szépen mert minek? Az elvakult emberrel lehetetlenség érdemben tárgyalni a nézeteiről.
    Ráadásul, amikor másnak mást írtam, megpróbált lealázni és meghazudtolni.Mert hogy mást tud rólam mint amiket beírok magamról.Lehet nagy koponya de hogy nagy szemétláda, az is biztos.

    még mindíg meg vagy hazudtolva, kevered a dolgokat azért, hogy olvassanak téged és sikoltozzanak tőle

    tudnád milyen neveccséges vagy?

  • @ilanfair=geyza=miklósbánfi+

    szóval érvek híján vagdalkozunk…bizonyos egyedeket ki kell golyózni, miért? mert csak!
    miután valótlan és elferdített valóságot ismételtek itt a nagyérdemű közönség nagy megelégedésére mint Csinnbummcirkusz bohócai, ha valaki pusztán meggyőződésből és a valóság belső (élettapasztalat) ismeretéből fakadó tényeket vitattok mert nektek az inkonveniál…hát ismerjétek meg a világot

    38 ország belső életének gyakorlati ismeretei feljogosítanak eme tapasztalatok ismertetésére…

    ezen felűl van akitől ugyanaszt elfogaggyátok csak mert kituggyamiért (egy akol?)

    szóval veletek vitázni és lóval hegedűlni az ugyanaz csak a ló hegedűje nem olyan hamis

  • drdrhc Én is ilyen merev voltam sokáig, hogy fontos kit tegezek, kit magázok és kit önözők. De miután tudomásul vettem, hogy az internet népe magasról tesz az ilyen allűrökre, már nem annyira fontos. Azt is tudomásul vettem, hogy ha egy társaságba bekerülök, ott idomulnom illik az illemszabályokhoz. De szívesen magázódom, nem sértődök meg ezen. De megnyugtatom, nem velem tegeződött volna, hanem a „nicknevemmel”, ami ezen az oldalon kívül semmire sem kötelezi. Engem sem.
    Félreértés van közöttünk. Én abban adtam Geyzának igazat, hogy azért mert zenész valaki, attól még nem biztos, hogy ember.
    Nem Rodeoról beszéltem, ezért hoztam fel más neveket. Szerintem nem sértődhetett meg a névsoron. Én nem vagyok zenei talentum (az sem), csak 42 éve foglalkozom vele. Tudok róla egy-két dolgot.
    Az, hogy Geyzának hol a mérce nácizmusban, arról nem nyilatkozhatok, ez az Ő mércéje. Nekem más a mércém, nem biztos, hogy az enyém a jó. Láttuk, mit eredményez az, ha nem kezeljük a nácikat a helyükön.
    Gyuri kemény szavain csak az ütközik meg, aki nem ismeri. Ha én állandó életveszélyben élnék, és sem lennék ilyen szelíd, és ha az én rokonaimat is elpusztították volna náci, fasiszta vagy nyilas patkányok, én sem finomkodnék. A helyeslés és a megértés között halvány a határ, de ott van. Egyébként nem a szaga miatt, hanem a náci szaga miatt, úgy azért másképpen hangzik. Én így értettem. Egyébként ez is túlérzékenység, hiszen a jobboldalról már annyi minden elhangzott a zsidók és „libsik” ellen, amihez képest a 9 mm-es nem is olyan nagy dolog. Sajnos.
    Mint írtam, Karajant és Matacic-ot nem tartom nácinak, csak a nácik szekértolójának. Döntse el, ez felmentés-e.
    Ui: Nem gyűjtöm a drdr barátokat. Elég nekem, hogy elvettem egyet. 🙂

  • Drdrhc:
    Nem tartom valószínűnek hogy felesleges és hosszas álértelmiségi polemizálásba kezdenék azon, hogy -véleményem szerint- kinek mi a kultúr-felfogása a környező világról.
    Az én véleményem sokadszorra történő beírogatása helyett beszéljenek az illetők itteni agitációs jellegű megnyilvánulásai.
    Tessék kérem utánanézni.
    Itt van minden, a topicoc korábbi hozzászólásai között.
    Fáradságos doog. Én megértem hogy nem könnyű ezeket visszakeresni.
    De nem is az én dolgom itten magyarázkodni.

    Ez pont akkora marhaság lenne, mint egy amerikai film témája , amiben a kisváros nácijai beperelték a helyi Holokauszt-túlélőt becsületsértés miatt amikor a szemükre vetette nézeteiket, merthogy nem tudja bebizonyítani hogy valóban volt holokauszt. ÉS komoly bírósági perben próbálták elperelni kártérítésképpen mindenét.
    Már épp vesztésre állt az illető, amikor jómessziről befutott egy másik Holokauszt-túlélő mert hallott a perről és tanúvallomást tett.Csak ezért nem lett oda mindene a per vádlottjának.
    Sajnos ennek a régi filmnek a kissé groteszk alapgondolata MA megvalósulni látszik ! Lásd a linket:
    http://koznaplo.blog.hu/2014/04/26/nacizmus_a_birosagon_itt_tartunk

  • Érdemesnek látok egy beszélgetést a működési, működtetési módokról.
    Ennek két szélső állapota a teljes, mindenre kiterjedő központi vezérlés és a részek teljesen autokratikus működése.
    A való világban ennek valamilyen kombinációi láthatók.
    A valódi demokratikus konstrukciókban az egyéni szabadságból indulnak ki. A jó működéshez ezt korlátozzák CÉLSZERŰSÉGI ALAPON megkötött megállapodásokkal. Az ilyen konstrukciókban a szabályok betartását jól biztosítja a jól belátott egyéni önérdekűség. A szabályszegők ellen pedig jól véd a közösségi önvédelmi megállapodás (a szabályszegők a közösséggel találják magukat szemben).
    A központi vezérléshez szükséges akaratérvényesítésről már módszertani szinten is jó tudás van közkézen.

  • Miklos Banfi Miért mosolyogsz?

  • drdrhc:
    Gyuri10 beírásával kapcsolatban:
    Tudod a mi Gyurkánk (gyakran vitázok is vele) nem szívesen költ channel5.-ösökre.
    Ellenben úgytudom a 9mm.-esén kívül van még egy Galil gépkarabélya is.

  • látható, a fidexkft levédiab….don már alkonyodik és tyúkok megtérnek a léceikre…majd holnap tojnak még, de mára már lejárt a műszak… nem is rossz állás a lécen ennyi pénzért…

  • Örülök,hogy ilyen sokan bekapcsolódtak a vitába,annak meg különösen,hogy nem mindenki közönséges ha a más véleményen lévőkkel
    vitatkozik.
    Geyza türelmes és szép magyarázata(erre hivatkozik…)azért némi derűre ad okot:se hitelesség csak elfogultság Izraellel szemben,se
    elfogadható magyarázat…(bár rajta kívül is vannak „páran” akik ismerik a történelmet,)ENSZ,és egyéb nemzetközi szervezetek kifogása
    az egyébként elismert Palesztina elleni atrocitásokról,és nem utolsósorban a stílusától,modoráról adott valótlan állítás!

  • rodeo36 Nem tudlak megítélni, mert nincs hozzá elég információm. Nagyon sokat kihagytam a KMH-ból, így amikre Geyza hivatkozik, azt nem olvastam. Nem is emlékszem rá, hogy minősítettelek volna.
    Most majd jobban figyelek rád (nem fenyegetés). De nagy talentumnak tartanak, annyit elárulhatnál, mely hangszeren játszol. Ha több is van, akkor a kedvencedet. Nekem az sokat elmondana.
    Próbáltam a bevágás teljes történetét megkeresni, de nem sikerült. De keresés közben annyit leszűrhettem, hogy a KMH kommentek hangvétele nem olyan rossz.

  • Elolvastam őszes beírást és jót mosolyogtam. T.i. a cikk amihez hozzószóltak, a „hozzászólók etikettjéről” szólt.
    A fenti beírások viszont, messze elkerülik a hangoztatott etikettet.!

  • Miklós Banfy!

    Ön is” magasabb rendű” lénynek képzeli magát(nincs egyedül ezen a fórumon!)de ezt már többen megszoktuk……abban viszont igaza van,
    hogy időnként többeknek felmegy a vérnyomása a vitában,bár én nem veszem annyira „komolyan” az itteni észosztókat,hogy ilyen problémám lenne,de ha néha elő is fordul (a trágárság,hazugság,uszítás miatt…)az sem tragédia,mert rendkívül alacsony a vérnyomásom és mint „szegény,nyomorgó,magyar,itthoni nyugdíjas”így megspórolok időnként egy kávét,ezért még hálás is lehetek,meg az se rossz,ha időnként megnevettetnek ebben a siralmas,depressziós hazában.

  • emberkecskestunde

    Kedves Szenes Zoltán!
    Miért nekem címezi kérdéseit, ha nem is kíváncsi a véleményemre?
    Hozzászólását értelmezve a címzett Geyza.
    Mivel nem kaptam kérdést, maradok tisztelettel.
    Tünde

  • emberkecskestunde

    Tiszelt és kedves Kommentelők!

    Köszönöm megtisztelő figyelmüket, mellyel végig rágták magukat irományomon. Még inkább megtisztelve érzem magam, hogy Önök közül számosan valós energiát áldoztak, hogy értelmezzék mondanivalómat.

    Mégis fel kell hívnom a figyelmüket, hogy többségük – az „elhangzott” kommentek alapján – totálisan félreértette szándékomat. Próbálom röviden megvilágítani álláspontomat.

    Amennyiben érdemibb eszmecserét szeretnénk folytatni a lap „hasábjain”, mindenkinek SAJÁT MAGÁT kell reguláznia. Saját magamat kell tisztelnem azzal, hogy intelligenciámnak, tanultságomnak, elvárásaimnak megfelelő szintű kommenteket adok ki a kezem közül.

    Elveim, módszereim magamra alkalmazva:
    – A „ti és mi”, a „te oldalad és az én oldalam” már eleve rossz kiindulás, hiszen nem ismerjük egymást. Ha XY-ról azt tapasztalom, hogy ő nem az „én oldalamon” áll, akkor csak kihúzom a kategóriájának megfelelő fiókot a fejemben, oda elrakom, de nyilvánosan nem aggatok rá jelzőket.
    – Ha van olyan értelmi színvonalon az illető, hogy érdemes vele „eszmecserét” folytatni, akkor elővehetem a legveretesebb szónoki képességeimet, s villogtathatom történelmi, politikai,tárgyi ..stb. tudásom => „S a haza fényre derül..”
    – A szándékos provokációnak nem ülök fel, mert akkor a másik fél győzött. Szeretném ezt nyilvánosan bevallani?
    – Mivel felnőtt, önkontrollal jó behuzalozott személyiség vagyok eszembe se jut a moderátor „óvónéninek” panaszkodni. Pl. „De a Pistike kezdte..(én csak folytattam).” „A Józsikának miért szabad csúnyákat mondania?” Ajánlott irodalom: Már az óvodában megtanultam mindent, amit tudni érdemes című könyv
    Robert Fulghum tollából.
    – A legtöbb troll max. 10-15 komment után világosan felismerhető. Számukra a legnagyobb kínzás, ha nem reagálok.

    Valószínű már elértem az 1000 leütést…
    Valahová egyszer már letettem ezt a linket, de hátha van valaki, akinek új: https://xkcd.com/386/

  • marcsi,
    eddigi tudáshiányos,indulatokkal telített beírásaidat elfogadom,mert nem könnyű normálisnak maradni egy”siralmas,depressziós hazában”.

  • Geyza Úr! Ne hagyjon kétségek között meghalni, és válaszoljon arra a kérdésemre, miszerint akkor is ezt válaszolta volna, ha nem Gyuri10 akarta volna javasolni lelövésemet a szagom alapján, hanem Marcsi vagy Charlie? Vagy nekik símán jutott volna a gyilkos náci felcimkézés?Ne hagyjon a dugámba dőlni!

  • Kedves Llanfir!

    Köszönöm a segítségét, lám csak kiderült, hogy kezdő vagyok a kommentelésben, de a jobbtól ne szégyen tanulni!Meg kell tanulnom elválasztani a nicknevet a valóságtól, törekedni fogok rá.

    Az viszont, hogy egyesek „szagról” engem lenáciznak ismeretlenül, már megbocsásson, egy tahóság.No túl lépek ezen.

  • @ilanfair hmhmhm

    az orgona, különös tekintettel a „mechanikus” ra, a hegedű nagy tisztelője, és a basszus klarinét ami megzengeti talpamtól a fejem búbjáig eszta testet…

    miértm ez az érdeklődés…G Mahler Das knaben Wunderhorn… Liszt késői megfejtehetetlenjei, és Richard Straus Vier letzte Lieder E Schwarzkopf G Szell

    ezeket magammal is vinném a másik versumba a gravi hullámok hátán lovagolva mint Yemaya csinálja amint korbácsolja az Óceán őrjöngő viharját

    jaaaaaa…geyza -nak egy szóccse

  • Tünde:
    Igen, csakhogy -manapság már- a trollok mellett megjelentek a jobbikos pártpropagandisták is.
    Ők azok akik SOHA nem hagyják abba mert tiszta szívvel hiszik hogy amit csinálnak az jó.
    Olyanok mint a náci keretlegények, akik az orosz fronton félholtra verték puskatussal a szerencsétlen munkaszolgálatost,mert azt tanulták és hallották kiskoruk óta az iskolában és a Levente-mozgalomban, hogy a komcsit zsidót szoc-demet agyonverni hazafias cselekedet.

    Ez itt a probléma kedves Tünde.

  • rodeo36 Ezek szerint nem olvastál.
    Nem írtam, hogy Téged golyózzanak ki, azt sem írtam, hogy nem hiszek neked el semmit. Nem is igen írtunk egymásnak, tehát nem értem miért vontál bele a trióba (ebben a témában), de Te biztos tudod. Több hozzászólásomban jeleztem, nem rólad írom, amit írok.
    Nem náciztalak le, nem hülyéztelek le, és azt sem mondtam, hogy hazudsz. Ha tévednék, szívesen veszem a bizonyítékot, mert felejthetek.
    De biztosíthatlak, bohóc sem vagyok, és gyönyörű házunk és kertünk sem nevezhető akolnak, még itteni mércével is nagyon szép. De ha neked ez a hangnem felel meg, legyen. Sértegetni én is tudok, de nem állt szándékomban. Most nagyon nem értelek.

  • @ilanfair

    no comment

    https://www.youtube.com/watch?v=mGSA4Lo-Xco

    DFD
    https://www.youtube.com/watch?v=tKpjJCvWxRg

    pls geyza nak egy szót se…neki én maradok náci

  • @ilanfair

    erről minek mondani bármit is?
    https://www.youtube.com/watch?v=tKpjJCvWxRg

    és akkor hol maradnak a kategórikusz imperativuszok? és a …

    ez 8000 év fasizmus? vagy nácizmus kkk

  • @ilanfair
    itt a karmester a szerzőtől tanulta
    és a két lehető legcsodálatosabb énekes ebben a témában Chr Ludwig F. Wunderlicht
    és akkor indúljunk: a Tejút már messze mögöttünk van és lilán fénylik a távolban ahogy távolodunk és még sehol sem vagyunk de mindíg vagyunk valahol??? ugye ez érdekes?

    kérdezted: itt ebben -én úgy gondolom- beállok a Klemperer helyére

  • @ilanfair

    és mára már legyen elég a gravi hullámok is elfáradnak?

  • Mészáros Dániel

    Bárcsak tudnám mit keres ezen az honlapon 482 ezer magyarországi látogató! Lehet hogy, nagyobb részük sorstársam?

  • @ilanfair
    itt valami amit én magam sem hallottam soha sem előtte sem, azóta, egy Joan Sutherland küzd!!!!!!!!!!! és győz!!!!!!!!!!!!!!!
    Giulini meg egy zseni
    Libera meg: semmi mást ne hallgass belőle csak ezután++++++++++++
    https://www.youtube.com/watch?v=6-nHyltJFJE

    a már meglévő 28 felvételem közűl ez a nyerő és lehet hogy megérted amikor egy pianissimo magas C-t csak úgy kivágja a Sutherland, énekeld utána

  • @ilanfair

    ez is aki nem tuggya sohase tuggya meg!!!

    de ha te megpróbálod???

    https://www.youtube.com/watch?v=UjmthMDpyco

    nincs kommentem hozzá csak annyi: orosz zsidó Gerdiev Mahler 5.

  • emberkecskestunde
    2016 február 21
    3:37 du.
    A szándék nemes, az élet más.
    Egy cikk nem több mint vitaindító, ahonnan elindulva ugyanúgy mint az életben, a beszélgetés nagyon sok felé elindulhat.

    Ezekben a kommentekben nem csupán vélemények, hanem eszmék is ütköznek. Ezekben nincs középút, ezt tapasztalom magamon is. A jobbosok lekomcsiznak, a balosok le fasisztáznak. A kategorizálás ma már nem csak itt lett általános. Már nem lehet elvi vitákat folytatni. Arra amúgy is csak szűk kör lenne képes. Alkalmazkodni kell a beírók szintjéhez.
    Lehetséges ugyan visszahozni a moderálás azon szintjét ami volt nem is régen. De azt a szerkesztőknek kell eldönteni hogy felvállalják nem csak a vélemények, de az eszmék nyílt ütközését az indulatokkal egyetemben, avagy visszahozzák a moderálást, és letakarítják a szélsőséges eszmék képviselőit.

    Viszont ez megint nehéz dolog, mert ki és hogyan dönti el, mi egy vélemény, és mi a hit. Van egy két ember akiről eldönthető. De ha egy dologban a véleményem az egyik táborhoz áll közelebb, a másikban a másikhoz, akkor most troll vagyok, vagy sem. Az egyik táborhoz tartozom, avagy a másikhoz?
    Ha nem reagálok a személyeskedésre, annyit tesz, elismerem a vádakat. Ha reagálok, bele kell mennem a stílusba.

    Összességében egyet értenék a cikkel és a véleményével, de a klasszikus netikett már sajnos a múlté.

  • llanfair:
    A két mega-egó nehezen viseli a kritikát.
    Mindig ez a baj azokkal akik el vannak ájulva önmaguktól.

    Drdrhc:
    különösebben nem izgat mit adresszált magának Gyuri10 .
    Ez a kettejük dolga , oldja meg vele ha tudja.
    Engem ne terheljen vele, thanx.

    Ellenben megint füllentésen fogtam:
    Azt irja itt egy másik topicban:
    „Rendszeresen olvasom a Hirlapot” (Gondolom KMH-ra célzott.)
    Ezekszerint tisztában kell lennie azokkal a vitákkal amik előfordulnak.
    Akkor viszont MIÉRT tőlem várja hogy bizonyítsam be mások nemzetiszocialista elvekre hajazó nézeteinek meglétét ?
    Menjen utána ÖN drága uram, én elmondtam a véleményemet, tovább nem ragoznám a kérdést ha Önök nem forszíroznák.
    Talán tanulmányozhatná esetleg ezt a két linket :

    http://koznaplo.blog.hu/2014/04/26/nacizmus_a_birosagon_itt_tartunk

    http://fideszfigyelo.blog.hu/2013/03/29/a_jobbik_nem_naci_csak_hitlert_elteti

    Ha nincs rá ideje, fényezgese tovább kis barátját .
    Ráfér,bár ő is épp eleget fényezi önmagát.
    ( Lásd a sok fenntebi linket.)

    Dehát igaz a mondás:
    „Ki szeressen engemet igazán, ha nem én magam?”
    (Narcisztikus hajlam művészek betegsége.)

    Rodeo pajtás:
    Látom sikerült jól beletipornom a lelkedbe.
    (Velem fexel velem ébredsz gondolatban.)
    Nem volt igazán célom, da ha már így alakult, nem mondhatom azt hogy nem örülök neki 😀

  • Llalnfair és Gyuri10 :
    Már nem tudom melyikötők írta azt a számomra teljesen új infót, hogy Herbert fon Karajan a nácizmus segítője volt.

    De egy gondolat ennek kapcsán:

    Régen, a Kádár-rendszer idején egyfajta „kultúr-terror” volt a hazai rádióban-TV-ben, újságokban:
    Színházi közvetítések halk narrátorral, rádióban TV-ben egyaránt,kiváló rádió-játékok, újságokban neves íróktól novellák stb.
    Kern Andris megállapítása ez.

    Direkt nem írtam „médiát”. Akkor még nem médiák hanem műsorok voltak.
    (MA viszont a Kormány nem hogy ilyesmire nem költ , de még az iskolák fűtését sem akaródzik neki kifizetni.Csak a stadionok, meg a kisvasút.)

    Egészen fiatal koromban volt az MTV 1-en (Magyar Televízió 1.csatornáján) egy hosszú hosszú sorozat Karajanról, a munkásságáról , mindenről ami vele kapcsolatos, megtűzdelve filmbejátszásokkal a nagyszerű vezényléseiről, a próbákról, szóval NAGGYON nézhető sorozat volt , ki nem hagytam volna egy részét sem.

    A náci-szimpatizáns dolgairól egy szó sem esett. Felfigyeltem volna rá.

    Általánosságban rendkívül szimpatikus, nagyszerű embernek gobdoltam őt és mégis-mégis…

    Ahogy ott állt a pulpituson, az a hideg tekintet..a penge arcél…valami ÚGY motoszkált a tudatom legalján…persze nem tudtam megmagyarázni és elnyomtam azt az „emóciót”.

    De most,hogy hallok erról az oldaláról, fejet hajtok akkori önmagam előtt: nem csaltak a megérzéseim.
    (Most sincs ez másképp)

  • rodeo36 Azt hiszem értelek, de ennyi anyagot meghallgatni idő kell. Ezt én letöltöm, és átvarázsolom a zenei gépezetemre, mert komputeren nem hallgatok zenét. Ha tetszik, inkább megveszem.
    Nekem Giulini, Karajan, Chailly, Sír Solti, Sinopoli, Abbado, Bernstein, Boulez, Haitink, Mehta, Ozawa vezényli Mahlert az otthonomban. Megvannak a Mezzo adásai is, de inkább a cd. A hanglemezeim Pesten vannak, de azokat elhozni nem egyszerű, hogy ne sérüljenek. De igazából már kopottak, hiszen a régi kávédarálók nem kímélték. Mikor már lett pénzem igazi lemezjátszóra, addigra már elkoptak. Eschenbach urat még nagyon szeretem ez ügyben, névnapomra kaptam jegyet a prágai nyolcadikra, amit Ő jegyzet. Nem volt kis élmény élőben. Bécsben volt egy Mahler kiállítás, ott nagyon szépen beszélt Mahler zenéjéről, szívembe zártam az urat. Nem próbálok meg magas C-t kiénekelni, énekelni csak az ellenségeimnek énekelek. De ha Mahler, akkor szerintem a Fischer testvérek nagyon érzik.
    Ha Bécsben vagyok, mindig meglátogatom Mahlert.

  • rodeo36 Majdnem mindegy, de két LL betűvel, Llanfair, mint a Lloyds.
    A Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch röviditése. Félek, ezt nem tudnátok leírni. 🙂

  • Egy jó mondás: Minél többféle bélyeget sütnek rád, annál biztosabb lehetsz abban, h nem központilag programozott tömegbirka vagy.
    Mindannyian hitvilágban élünk. Ez a mindenség elvi alapjaiból, felépítéséből és működésmódjából adódó kikerülhetetlen szükségszerűség (törvényszerűség).
    Mindannyian, a legagyamentebbek, legelvetemültebbek is a hitvilágainkban létező jóban gondolkozunk, cselekszünk.
    Ebből sokminden egyenesen következik.
    Legelőször az, h mi is tévedésekben élhetünk. Másodszor pedig az, h a hozzánk képest mások nem feltétlenül hibások. Első közelítésben csak annyit jelent, h más elképzelések mentén másképpen látják, értelmezik a világot.
    A Magyarban a nem közkártékony másságot értéknek látják és ki is használják. Ez van a „több szem többet lát” közmondásunkban is.
    Ebből adódik, h a Magyar nem vitázik (nem személyes győzelemre tör), hanem ÉRTEKEZIK. Megpróbálja megismerni, megérteni a másikat. Meglátni, a másik miért látja úgy, ahogyan.
    Ha a másikban kártékony tévedéseket lát akkor megpróbálja a másikat feljavítani. A feljavításhoz csak akkor használ erőt ha nem lát más lehetőséget. Ez a védelmi agresszió szükséghelyzet.
    Az erőfölény csak addig visszatartó erő ameddig az valóban létezik, minimum a másik hitvilágában. A tiltások (kötelezően így kell csinálni) is erő alapúak. Ebből adódóan, csak akkor működnek ha a paciens érzi a kényszerítő erőt.
    Ebből adódik, h a Magyar a BELÁTÁS jóságában gondolkozva NEVEL. Az IDOMÍTÁS (kondicionálás) sok káros mellékhatást hoz létre.
    Ezért van a hagyományainkban a tanmesékkel, közmondásokkal való életre felkészítés.

  • rodeo36 Verdit megrendeltem, ne mondhasd, hogy nem hiszek neked. Kaufmannal kedden hallgattam éppen operát, Berlioz Faustját, egy érdekes rendezéssel. Igaz nagyon hasonlított a színpadkép egy Sosztakovics operára, de üsse kő.
    Gergijev zsidó? Nem tudtam, de nagyon aggódom érte, mert nagyon beteges színe van az utóbbi években. Ez, és az állandó borotválatlanság és a rendezetlen haj nagyon egy irányba mutat. Ő is megcsinálta Mahler szimfóniáit nemrég.
    Ja, voltam Kaliště-ben, a szülőháza áll, de nem jutottam be.
    Ők nem akartak magyarul és angolul érteni, mi meg nem bírjuk a cseh nyelvet. Ha egyet kívánhatnék, akkor Polgár László művészetét, ha hármat, akkor Schiff és Baráti. Polgár utolsó három operaházi fellépéséből kettőn ott voltam (Parsifal). Nem gondoltam, hogy az utolsón. 🙁

  • @Llanfair…

    ez lenne?

    https://www.google.ca/search?q=Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch&espv=2&biw=1600&bih=775&tbm=isch&imgil=ypyPeslCLXCg1M%253A%253BojcH12RlF9PXVM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.cbc.ca%25252Fnews%25252Ftrending%25252Fweatherman-liam-dutton-pronounces-llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch-perfectly-1.3221414&source=iu&pf=m&fir=ypyPeslCLXCg1M%253A%252CojcH12RlF9PXVM%252C_&usg=__PD0jF0CUju6q3HN7TGF25fJhj5Y%3D&ved=0ahUKEwjvzLHvsovLAhXkkYMKHVf6ATIQyjcIMQ&ei=bwLLVq_ZKOSjjgTX9IeQAw#imgrc=ypyPeslCLXCg1M%3A

    Mahler autentikusan: Bruno Walter, Otto Klemperer, Gerdiev az majdnem teljesen hajtalan és nagyon bírom, ha valaki mer borostás lenni és a 3 szál haját ügyesen hátradobja hogy ne lógjon a szemibe…jó karmester választásaid vannak, néhány nagyon nagyot kihagytál azok majdnem mind németek kivéve a Victor de Sábata-t, Polgár László a valós életében is mintha mindíg Amfortas lett volna? vagy Marke?

  • Nagy Gyula, ez remek összefoglalás volt, jöhet a következő is.

  • A nagy piramisnak EGY felső csúcsa van.
    Ebből irányítják a különféle részpiramisokat egy legfelsőbb cél megvalósulása érdekében úgy, h a részpiramisok tevékenységeinek eredőjében a legfelsőbb vezérkari cél valósuljon meg.
    Ehhez gyakran egymás ellenében is működtetik a részpiramisokat (oszd meg és uralkodj(irányítási erőfölény gyártás)).
    Ez a szisztéma a részpiramisok részpiramisaiban is.

  • Geyza Karajant azért hoztam fel, mert Ő nagyon beleillik a kétségekbe. Ő azt mondta, hogy nem volt náci, csak kihasználta azt, hogy a nagy karmestereket kizárták (hiszen zsidók voltak), így megnyílt előtte az út. Tehát nem volt náci, de munkájával segítette a nácizmust, hiszen ilyen nagy művész is melléjük állt.
    Matacic is így tudott érvényesülni, hogy letisztították előtte a pályát. Egyébként a berlini és bécsi zenekar volt az első, akik kitették a zsidókat, de a bécsi opera is élen járt. Tudomásom szerint, a bécsiek őrzik hitler kitüntetését, közben cigányzenészeket alkalmaznak, és büszkék rájuk. Nehéz kérdés ez.
    Szemben velük Richard Strauss, aki elfogadott mindent hitlertől, de mikor nem írták ki a szövegíróját a plakátra zsidósága miatt (Zweig), akkor kinyílt a szeme, és kiszállt.
    Egyébként Mahlert már 1900 elején kikezdték Bécsben a zsidósága miatt. Akkor ment el Amerikába.

  • Rodeo Az bizony. Évente két-három alkalommal ellátogatunk oda.
    Van itt kérem német, Klemperer, Bruno Walter, Karajan, Mazur, Fritz Busch és még Furtwangler is, pedig emberileg ő sem volt valaki. Már amennyire német Mazur és Klemperer. Több mint 600 LP és több ezer cd tulajdonosaként, rengeteg karmesterrel és zenekarral van felvételem. Az első felsorolás a Mahler műveket dirigálók voltak. De nagyok sok kismestert hallgatok, őket a nagyok nem vezénylik (Kraus, Ries, Hummel, Hasse stb.
    Az első művemet Ferencsik vezényelte, ami az első saját lemezem volt. Hatvan forint, a 110 forintos ösztöndíjból. Most újra kiadták CD-n, meg is vettem, a lemez már alig hallgatható.
    Igazad lehet, a Parsifalban nem Polgárt láttam, hanem Amfortast. Sokat láttam Őt, de nem ismertem. De csak jót hallottam róla, nagyon jókat. Nekem egy Fidelio DVD-m van Zürichből, amin láthatom is. Komolyan hiányzik.

  • emberkecskestunde

    Kedves Don Ovuz!
    (2016. február22. 1:34 de.)

    Egy cikk valóban vitaindító, bár én jobban szeretném gondolatébresztőnek nevezni. Mondjuk, rosszul érint, hogy a cikkek után max. 3-4 valóban annak üzenetével foglalkozó hsz. után a többség visszacsusszan „kényelmes” mókuskerekébe, mert ez után fel kell tennem magamnak a kérdést – mire is pazarolom az időmet?

    Eszmék, vélemények, hitek ütközése egyenesen kívánatos. Antropocentrikusan értelmezve – ettől forog a Föld. „Ezekben nincs középút, ezt tapasztalom magamon is. A jobbosok lekomcsiznak, a balosok lefasisztáznak.” Ha profánul leegyszerűsítve, egy kéttengelyű koordinációs rendszerben jelenítjük meg a politikai hovatartozást – egyik tengelyre a „bal-, jobboldali” skálát értelmezzük, a másik tengelyre a konzervatív kontra liberálist – azonnal értelmezhető a komcsizás-fasisztázás relativitása.

    „Alkalmazkodni kell a beírók szintjéhez.” Ez most komoly?

    „Ha nem reagálok a személyeskedésre, annyit tesz, elismerem a vádakat. Ha reagálok, bele kell mennem a stílusba.” A „nem reagálok, elismerem a vádakat” szabály másik olvasata „A reagálás védekezés, beismerés.” Hm? Szerintem ez önfegyelem és önbecsülés kérdése.

    „Klasszikus netikett” soha nem is létezett – ennél a pontnál vissza kell utalnom a cikkben található „eternal september” linkre –, éppen ezért kell róla beszélnünk, s saját közösségi szabályokat kialakítani. És ezzel „asztata” rögös utat is elővetítettem, hogy mindig is lesznek szabályszegők, illetve újak, akik még nehezen alkalmazkodnak a hely atmoszférájához és szükséges megemlíteni a szándékos dúvadakat is.
    A megoldáson mindenkinek magának kell dolgoznia, de van az a kritikus tömeg, ami már kiveti magából az „idegen elemet”.
    Pozitívan várakozom.

  • @llanfair…
    én is csak „jót” hallottam a Polgár László-ról… bár számomra ez a jó ember rosszember kategória meglehetősen üres, mert amikor valaki megáll a majdnem töksötét színpad közepén amit csak az Esthajnalcsillag világít és el kezd énekelni: wie todes ahnung dämmrung deckt … akkor senki más nincs ott (vagy ha igen akkor nem jó az előadás) csak a szerep, és a karmesteri pulpituson sem érdekelnek hasonló dolgok, az sem ha a Ferencsik segg részegen ment fel Beethoven-t vezényelni, mert ott akkor is Beethoven volt és nem a Pilvax sörei…élményt élménnyel hasonlítok -néha- pedig az igaz művészet kimeríthetetlen és minden igaz előadó annak egy szegmensét képes csak visszaadni …másikat is meg kell hallgatni, az egy plusz ha a látvány is hozzásegít, a mai rendezők „belelátnak dolgokat” azért mert nincs ma olyan nagyságrendű mű, tehát…izzadnak egyet…egy a sok történetből, Trubadúr (aki nem tud énekelni és nincs hangja közelébe se mennyen) rendező kitalált5 egy csodálatos csigalépcsőt ami valahova vezetett is és Leonora-nak azon fel kellett volna másznia…a bemutatón Montserrat Caballe volt Leonora és a lépcső azóta is ott porosodik, mert a közelébe sem ment, ott űltem elbűvölve az Operában a földszint közepe táján kb az 5 sorban: Trisztán…Joviczky és Astrid Varnay (63 évesen) hát a végén… mi kell még? Varnay letérdelt a súgólyuk előtt és akkor csak Izolda volt és nem tudom elfelejteni…
    nálam a Norma etalon, Callas, Jessye Norman, Caballe, Sutherland…nem sorolom…

    egy művész nem tehet róla, hogy milyen politikusok szemétkednek szerte széjjel körülötte, a Fischer fivérek sem változtattak meg semmit, de szólnak róla

  • emberkecskestunde
    2016 február 22
    11:05 de.
    Az érvelése jó.
    Két pont amiben nem értek egyet.
    A kéttengelyű megközelítés az egyik. A harmadik tengelynek a tárgyilagosságot tartanám. Ezt még akkor is tartom, ha időnként el kell ismernem a koordináta-rendszer más pontján álló igazát egy egy ponton.
    A másik pont, hogy eszmék ütközésénél nem fog a másik belesimulni a hely szellemébe, arra nincs kritikus tömeg.

  • Jó helyen kapiskáltok.
    Régi trükk két demagógia köré egymással szemben álló szurkolótáborokat gyártani.
    Így úgy ütik egymást a szurkolótáborok, h közben az igazság fel sem merül.

  • rodeo36 A jót úgy értettem, hogy intelligens, kulturált ember, akin sosem láttam, hogy valaki. Mikor már a zürich-i opera állandó tagja volt, akkor is ingyen tartott kurzusokat, mikor otthon volt.
    Többször láttam a buszon utazni, és senki nem tudta, hogy egy világnagyság utazik mellettük. Nem olvastam tőle sosem visszatetsző dolgot, és nem olvastam róla sem ilyet. Persze lehet, hogy elkerülte a figyelmemet, de ennyi éven át? A „jó” ember sem állandóan „jó”, Jézust sem szerette mindenki. A kufárok kivált nem. Nem hallottam botrányokat körülötte. Biztos van aki rosszat tud róla mondani, de én nem hallottam.

    A felsorolt nevek nekem a legenda kategória. Nekem a kakasülő jutott, mikor nem voltak emelt helyárak. A havi 15 operát így is nehéz volt finanszírozni. Vagy ebéd, vagy operajegy. . Az operajegy nyert mindig. Még a lemezüket sem tudtam megvenni, mert választhattam, veszek öt pocsék orosz Melodia lemezt nagy előadókkal, vagy egy Deccát. De Kalmár, Radnai, Gregor, Polgár, Sass és Melis sem volt kutya. Most már megtudom fizetni a földszintet, Mazeelt és a bécsieket, de megszoktam a tetejét. Onnan a zenekart is látni. De ki fogunk kapni, mert nagyon eltértünk az etikettől.

  • emberkecskestunde

    Kedves Ilanfair!

    Kitől kapnál(-tok) ki? Egy kis baráti offolás szívesen látott vendég.
    😉

  • emberkecskestunde Változó. Mindig van valaki. A másik oldalon a Balaton miatt kaptunk egy „szúrít”. Sajnos hajlamos vagyok a tévelygésre, már sokszor kikaptam. 🙂

  • Kedves llanfair,
    köszönöm szavakba foglalt megértésedet és az általam képviselt vonal megmagyarázását olyanoknak akik akarva-akaratlanul képtelenek felfogni az illatszerekhez kapcsolódó előszeretetemet.Az e-fajták között ismertem nem egy olyant aki azt mondta,hogy szél ellen 10 km. távolságból is megérzi a zsidó szagot.Nos én is ilyen jó szaglórendszerrel rendelkezem,fordított előjellel.Ugyanígy ismerem fel a rodeo36,sok drxdr,marcsi és egyéb náci-hulladék csatornaszagát. Még annyit,hogy a szagukat ellensúlyozni lehet a chanel-5 val. Az eredmény érdekében a homlokuk közepébe”kenném” személyesen és senkit sem uszítva.Furcsa még,hogy ezek a mutációk felkapják a vizet ha nevén nevezzük a gyereket,akkor is ha kissé torzszülött és”lenácizzuk”őket.Ha Nekem valaki azt írja,hogy én egy cionista zsidó vagyok,büszkén vállalom és még meg is köszönöm.A zenéhez nem sokat értek,de annyit azért tudok,hogy „hángbán ván á muzsiká”.

  • Geyza,
    alaptalanul”megvádoltál”,hogy értek a zenéhez.Nos….ezt meghagyom llanfair barátunknak.Én csak az illatszerekhez értői rangot fogadom el.Azt sem korlátlan szinten.Mert azért azt is etikett írja elő, hogy mikor szabad krisztián diort,diorissimot vagy chanel-5-t használni.

  • Gyuri10:
    Ha nekem valaki azt írja hogy én egy agyatlan szerencsétlen leépült ember vagyok, csak helyeselhetek neki.
    Hát hogy jövök én ahhoz hogy megpróbáljam megingatni ebben a személyes meglátásában nemiga?.. )

  • Kedves Tünde! Gondolom, a posztban foglaltak értelmében, most kellene alkalmaznom az okos enged….kitételt, de sajnos nem vagyok még eléggé érett erre, ezért:

    Gyuri10-nek:

    Én nem kívánok Önnel tárgyalni, de Ön megtalál engem és fröcsög, rágalmaz, nem tudván sem családom, sem az én származásom, életvitelem, politikai nézeteimet. Én nem mondok Önről semmit, se rosszat, sem jót, és ezek a mondatok az utolsók, amiket Önhöz intézek: valószínű, ha nem virtuálisan sértegetne, beleverném a képét a betonba. Felejtsen el.

  • @LLANFAIR…

    a magyar előadók „az” Operában, az a világhír maga, ahol egy Gustav Maqhler mlehetett főzeneigazgató, Dmitri Mitropoulos alkotott ugyanúgy, és egy Osváth Júlia aki Salzburg ban lett világsztár, Rősler Endre szintén, Pataky Kálmán, Svéd Sándor, és a nagy Verdi quartett Bécsben: Báthy Anna, Basilides MÁria, Rősler Endre, Székel Mihály aki a MET-ig jutott Ernster Dezső segíccségével, a nagy magyar karmesterek: Ormándy, Szell, Doráti, Solti, és ez nem mind!!! azután a 60-as évek utáni gárda ahogy soroltad ahonnan a Melis toronymagasan kiemelkedik, de sohase’ feleggyük, Szecsődy Irén, Gyurkovics Mária, és „a” Takács Paula (aki olasz magyar) Ágay karola, László Margit (olyan Szöktetést még sohasem hallottam mint amit vele a felújításkor) Sass Szilvi aki elérte a teljes érthetetlenség csimborasszóját versenyben Joan Sutherlandd-dal náluk és még sokaknál mindegy volt milyen nyelven van az opera szövege náluk személyes haladzsa lett belőle…és Ilosfalvy aki világkörüli lett és Alexander Kónya aki mint egy Mount Blanc emelkedik ki…és a maiak folytattyák a hagyományt némelyek vitathatóan… és a lista nem teljes

  • @gyuri10
    azzal mindent elmondtál, hogy te magad cionista zsidó vagy, ebből egyenesen következik, hogy nem vagy mérvadó még chanelban sem akár 5 akár 6 akár 7
    (én nem használok ilyen izéket, szoktam fürdeni)

    kopjál le rólam, a többiek majd megvédik magukat

    azért halkan de megkérdem: szerinted mi az oka Gázá-nak?

    csak etikett alapon

  • éééééééés, hogy kiborúljon aminek ki kell borulnia, abba kellene már hagyni a holokauszton való lovaglást, előtte is és utána is sokkal nagyobb népírtások folytak(nak) és azok nem kapnak sem kártérítést sem egy jó szót és szvsz a zsidók nem kiemelt népcsoport a világ több száz népe között, egy a sok közűl és még küzdenie kell, hogy váljon valamivé, mert a történelme meglehetősen véres és vérengző ha csak a Jézus körűli csecsemőírtást említem már sok de hát az embervédő lígák sem akkor sem ma nem érdeklődnek ezen gyermekek iránt.. és ott van Gáza ahol szisztematikus népírtás folyik kínhalállal

  • rodeo36 Azért ezt nem gondolod komolyan, ez ugye csak froclizás? Issay Miyake illatszert használok FÜRDÉS után, mert óhatatlan, hogy az ember megizzad, és szaga lesz. Ez ellen tenni nem lehet, elég egy túlfűtött helyen lenni pár percig, túlöltözve.

  • rodeo36 Ebbe is beleütöm az orromat, nem bírom megállni.
    A népirtás mindig és mindenhol borzasztó, de a holokauszt a ” művelt, mindenkinél különbnek tartott Európában folyt. Az is kétségtelen, hogy a zsidózás elérte azt a határt Magyarországon, ahol egy szikra is elég, hogy átlépje a verbális csatát. Nem hiszem, hogy nem látod. A kártérítések, MÁV perelése nekem is sok, de ezt egyszerűen el lehetne utasítani, de egyszerűen nem jó, nincs füstje. Azt is látni, hogy a zsidót már szitokszónak használják a magyarok, helyettesíti a kurva anyádat, és mindenki zsidó, aki nekik nem tetszőt csinál. Én többszörös tiszteletbeli zsidó vagyok, mert nem vagyok hajlandó utálni Őket, sőt. Ilyet becsületes fehér ember nem csinál, a „nagymagyarok” szerint. Így már hazaáruló is lettem. Ez nekem szörnyű. Gázában nem foglalok állást, van véleményem, de van itt avatottabb személy. DE a SOTE hallgatói között több palesztin hallgató volt, aki izraeli ösztöndíjjal tanult(semmi bajuk nem volt a sok zsidó tanárral), az őket segítő koordinátort pedig amikor hazament látogatóba, felrobbantotta egy „kedves” palesztin fiatal”ember”. Most találkoztunk egy palesztin orvossal, aki mesélte, hogy nagyon szorosan együttműködnek egy izraeli egyetemmel. Neki sem volt baja a zsidókkal. Nem írnék neveket, hidd el, hogy igazat írok. Tudomásom szerint, a zsidó állam elpusztítása a környező országok nagy célja. Az, hogy pofára estek idáig, az szerencse, meg a Gyuri 10-ek bátorsága. Irán állandóan Izrael elpusztításáról álmodik, nem igen hiszem indoknak, hogy annyira szeretik a perzsák a palesztinokat. Ömlenek a milliárdok a palesztinokhoz, nem is olyan nagy gond sokuknak ez a helyzet. Néhány tizenévest behülyítenek, azok elmennek késelni, persze lelövik érte. Fegyvert telepíteni egy iskolába sem nagy kunszt, és asszonyt és gyereket sem feláldozni a „szent” cél érdekében. Járulékos veszteség? Lehet mutogatni az izraeli katonára, lám lelőtt egy gyereket az aljas. A világ meg ugrik, és miután megverte a feleségét és a gyerekét otthon, kimegy az utcára zsidózni. Nem kiemelt csoport a zsidó. Persze. De akkor miért a zsidózástól hangos Magyarország? Miért nem törököznek, hiszen szegény kurdok. Putyint most egyenesen magasztalják a magyarok. Mennyi áldozatot követelt az utóbbi évek orosz politikája? Nem nehéz észrevenni (ha akarod), hogy Fischerék, Sír Schiff András és Kertész Ákos elleni gyűlölet fő rúgója az, hogy zsidók. Mert ha nem, akkor miért teszik mindig hozzá? A másik Kertész is így kezdte, de mióta behódolt a kormánynak, már nem is baj, hogy zsidó.
    Gyuri szemére veted, hogy cionista. Magyarország mi? A magyar álmok betűről betűre lefedik a cionista fogalmát. Csak kicserélték a zsidó szót. Azzal a kis különbséggel, hogy a Kárpát-medence nem az őshazánk. Szerintem.

  • Tudom, most Banfi Miki megmosolyog, de elnézést kérek, jól áthágtam az 1000 leütéses szabályt. 🙁

  • Rodeo-amőba 36:NAGYON rossz hírem van neked:Tegnap hajnalban megint tele volt az ég ott ahol lakom kondenzcsikokkal.
    Oda-vissza..Keletnek-Nyugatnak..
    Tudod te ki csúszómászó, ez olyankor van amikor az USAF megint megy -általad csak idiótikusa „náci tömeggyilkosságoknak” aposztrofált- bevetésre azok ellen akiknek a seggében vagy.
    Képzeld csak el:
    A színhely Aviano, Olaszország.
    Éjfél körül keltik az ekipázsokat a készenléti épületben.
    A pilóták rendezgetik magukon a komplikált magassági öltözéket, sisakjuk plexijét törölgetik. Mindenfeké fínom kávé-illat terjeng.
    A gépeket már kitolták a hangárokból, a műszak ellenőrzi őket, nedvesen csillognak a párás félhomályban.Parancsszavak röpködnek,acélok csattannak kurta,éles hangzással, ahogy a bombákat,rakétákat beemelik a gépek szárnyai alá.
    A pilóták kávéjukat isszák a tervezésen, a repülésvezető nagy kivetítőn magyarázza a bevetés célját, a baráti repterek elhelyezkedését meghibásodás esetére, ( Magyarország fölött Öcsény-Kisapostag-Ferihegy-Farkashegy/Budaörs-Dunakeszi) miközben odakint a műszak indítja a hajtőműveket. Egyszerre minden tele lesz fület tépő , emelkedő hangzású sivítással, ahogy melegítik a hatalmas turbinákat.
    Aztán elemelkednek a gépek és párszáz rongyfejűnek és egy csomó fegyverrektárnak megint vége.

    De TE kisbarátom, te csak tördeljed csellóhoz szokott kezeidet miattuk, csak arra vigyázz nehogy megsérüljenek közben azok a fínom ujjacskák, még mit szólna az úri közönség ha megremegne kezedben a brácsa ?

  • T. Drdrdr idézlek:
    ****************************************
    drdrhc
    2016 február 19
    5:42 du.

    Teljes mértékig egyetértek. Nem írtam még, csak olvasom a Hirlapot, de egyáltalán nem tetszett, hogy néhány magától elszállt embör gőgösségtől duzzadóan idiótáz le bárkit, akinek más a véleménye, mint az övé. Remélem, megszűnik ez a tipikus beképzelt fidesztempó.
    ***************************************

    Az a te nagy szerencséd kedves uram,hogy nem is kell hogy kedvedre valóak legyenek ezek a hozzászólások, ugyanis elég ha csak a cikkeket olvassa.(Ez egy hírlap ugyanis ha még nem vetted volna észre ön.)

    Bár igazán nem értem hogy egy élesen jobboldali beállítottságú ember miért olvas liberális lapban megjelenő cikkeket?
    Lehet hogy Ön mazohista.
    Akkor javasolhatnék valami képzetteb műintézményt a vigalmi negyedben? Ottan szakértő kezekre talál ! Csodálkozok hogy nem hallott róla, mikor pedig az folyik Tv-ből Internetből !

  • Gyuri10:
    Amikor az ember elmegy légyottra egy szépasszonyhoz, akkor illik vinni a virágon kívül egy kis ajándékot is.
    Például egy fínom kölnit, vagy bonbont, esetleg egy jobb konyakot.

    Namost úgy elképzelem amint a puhatestű-Rodeó beállít a nőhöz és aszongya neki :
    -Mitnézel Gizizi nem hoztam semmit, menny oszt füröggyé’ le !

  • Szegény DDT-doki,
    manapság 79.évemben már nem vagyok képes 2-3 óránál többet edzeni hetente 2 alkalommal.Mindezt csak azért,hogy tartsam a színvonalat a fiammal akinek dan II a rangja és 43 éves. + a több évtizedes barátságokat sem adom fel karatista barátaimmal.Mondd meg csibém, hogy mikor akarsz jönni.Autóval jövök érted a reptérre és egyenesen viszlek a tatamira.Nyugodtan vehetsz egyirányú jegyet,mert a visszautat a biztosítód kell,hogy fizesse.Lévén,hogy nem randorira hívlak.Én nem verlek bele a betonba,mert az csak a parasztok szólás- mondása!

  • llanfair:
    Amit most írni fogok az gusztustalan, illuzióromboló és távol áll a bárgyú kommandós akciófilmek álromantikájától.
    Richard Marcinko kapitány, az USA Navy SEAL Two létrehozója írja a Red Cell c. könyvében hogy a különlegesen kiképzett harcos eltölt pl. négy-öt órát úgy a dzsungelben, hogy nyakig beássa magát a puha altalajba és közben nem mozdul, nem beszél, csöndben van .
    Várja a rosszfiúkat, kezében a Colt Commandójával.
    Közben persze a férgek marják, a bőséges reggeli is teszi a dolgát az emésztőcsatornában és hát ugye kikívánkozik egy idő után. Nincs mit tenni, ki kell engedni ! Csak úgy fektében hehehe..
    A kommandós kiképzésének jelentős része erre irányul, hogy az ilyesmit úgy legyen képes eviselni hogy a harcértéke jottányit se csökkenjen !

    Ugyanez más aspektusból:
    A Navy SEAL (Vízen, Vízalatt, Szárazföldön és Levegőben egyaránt bevethető harcos) másszóval a „haditengerészeti fókák” gyakran indulnak atomtengeralattjáróról több órás vízalatti bevetésre, vastag hőálló gumiból készült búvárruhában.
    A hideg vízben való állóképesség megőrzése itt is megkívánja a kiadós étkezést indulás előtt.
    A probléma ugyanaz 😀 😀
    Há most képzeld el mivan annak a hadihajónak a zuhanyozójában amelyik felszedte őket, amikor visszatértek !

    Ha érdekel a téma közelebbről, írd be Google – ba :
    Marcinko SEAL

  • rohadeo36,
    csöndben,sőt suttogva elmesélem neked,de úgy,hogy rajtad kívül senki ne hallhassa:”Gázában a helyzet(nem)változatlan.” Mint minden torzszülött,gyilkos és ivadékaik akik minket próbálnak kiirtani nyalogatják sebeiket és készülnek a következő csapások elviselésére. Azért ugyanilyen suttogva megkérdezem tőled,mint esetleges velünk nem szimpatizálótól,hogy mégis mennyiben vagy érdekelve a zsidókat gyilkolni vágyók hogylétében?

  • @llanfair….

    a parfűmözésről: magam részéről mindíg a helynek megfelelően öltözöm, és még 36 órás nonstop party esetén sem voltam büdös, és bejártam a legforróbb trópustól a leghidegebb tundrákig mindent, és megtanultam nem izzadni túlzottan…diéta kérdése is

    közelítünk a tömgeggyilkosságok megítélésében, a magam részéről eccerűen únom a túlharsogott jajgatást és a nagyra felfújt fájdalmakat különösen, hogy anyagi ellenszolgáltatást is kapnak a jajgatásért…

    a többit meg majd a geyza és gyuri10 kapja egy következő beszólásomban

    méghogy remeg a kezem???

  • Cionista zsidó? Attól függ, mit értünk a cionizmus (zionizmus) címke mögé.
    Szó szerinti értelmezésben Isten országát jelenti (az isteni elv szerinti működésmódút).
    Úgy látom, a vezérkarunk elképesztően arrogáns és nyilvánvalóan irracionálisan életellenes ténykedése már a végrehajtó hatalomban tevékenykedők ébresztgetésére szolgál.
    Ha nem ébrednek akkor valóban könnyen tettlegességig fajulhat a helyzet.

  • Geyza Mentőzésem során, találkoztam már minden féle testnedvvel és salakanyaggal, ritkán olyan formában, aminek örültem. Az életmentés is tud szörnyű szagokkal járni. De szagokat a mentőállomáson hagytam. Nincsenek illúzióim a testszagok irányában, de nem szerettem, ha szagról megmondják, mi a munkám, vagy mennyit edzettem (illetve csak volt a munkám). Nagyon kényelmetlen lenne, mikor kiderül, hogy a hölgyek nem tőlem szédülnek meg, hanem a szagomtól. Biztos vagyok benne, hogy Rodeo csak riposztból mondta a fürdést. 🙂
    Nagyot változott a világ, 25 éve még „másnak” hittek, mert illatszert használtam (nem rúzsra gondolok), ma már ezért nem gondolnak arra. De még nem értük el a kívánatos szintet.

  • Geyza,
    ez a hernyó,egy különleges állatfajta lehet.Azt mondja,hogy fürdeni szokott.Nem hiszek neki,mert még az is lehetséges,hogy a chamasz alagútásóival együtt túrja a földet.Vagy az is lehet,hogy klasszikus zenével próbál besegíteni a „zsidótlanítást”álmodóknak?Vigyázni tud szerinted,hogy a földtúrók között ne azok használják a vonójukat az ő hangszerében?

  • @geyzazizizizizizizi és @gyuri10,11,12,13,14,15…49

    ti mindketten perverz rasszista szarháziak vagytok, egyetlen népnek, nemzetnek sincs több joga a normális élethez mint az összes többinek, azaz a holokauszt egy a millió tömeggyilkosságból ami a történelem során volt van és lesz, azaz nem érdemelnek egy buznyák vasat sem, egyébként is ki állapította meg mennyi a zsidó kilója???

    pontosan az a probléma, hogy vannak Navy Seal ek és az, hogy olyan érdekekben vesztegetik jobbra való sorsukat amely miután megsebesűl és invalidus lesz akkor eldobja mint használt felmosórongyot és a törvényesen neki járó kegyelemkenyeret sem fizeti ki (fél millióan vannak hátralékban a veteránok között)

    amit @llanfair ír, hogy palesztinok és zsidók a tűzvonalon kívűl megértik egymást és tudnak együtt létezni aszt jelenti, hogy a cionista harci egerek és harci poloskák el akarják foglalni az egész Levantét mert az jár nekik de a történelem során sohasem voltak képesek megtartani mert mint a Knesszet nevű dzsemboriban vagy csinnbummcirkuszban egymást sem értik meg… és egymást is kiírtyák

    a perzsáknak van egy 8000 éves birodalma ami mindíg ott volt ahol ma van és sokan meg akarták szerezni a területet, nem sikerült még a hazaáruló kém Reza Pahlavi -nak sem…Egyiptom is ott csücsül ahol ma van és kibaszta a mojzes nevű férget aki elárúlta a befogadóit és meg akarta osztani az egységes birodalmat, és csodálkozott, amikor a hadsereg elől a vörös tengeren át a csipkebokorig meg sem tudott állni…miért van az, hogy a zsidó barátaim (nagyon sok van) egyike sem akar izraelbe menni és az annyát apját kimenekítette onnan mert …

    a többi rasszista, fasiszta és náci beszólásotokat annak értékelem, hogy azok vagytok és másokra próbáljátok kenni

    hogy rólam mit gondoltok és hőbörögtök az hidegen hagy, még majd assziszitek vagytok valakik, az ilyenek miatt van „regime change” és hasonló anyagi és politikai érdekből kezdeményezett népírtás…még jó, hogy időben keletkezett ellensúly és akkor behúzta fülit farkát és nyüszítve a tárgyaló asztalhoz ült és most aszongya győzött… a kis hazug a kérdéseit sem hiszem el

    mikor Gáza szabad állam lesz és szabadon fogadhat kereskedőket meg adományokat és lesz ivóvize meg nem lesz már haláltábor akkor szóljatok
    az usa közel 400 millió dollárt pazarol a Gitmo-i kalangya miatt, miért nem viszi be a saját börtönébe, és aggya vissza a cubaiaknak ami az övék

    szóval ti ketten rasszista veszett kutyák hallgassatok

  • Gyuri10:
    Lehet hogy ez a Rohadó36 azzal is foglakozott világjárásai során, hogy arab-földön felkapaszkodott valami dombra aminek a tetején az IAF által szétrombolt légvédemi rakéta maradványai rozsdásodnak, felmászott reá és a szélben apokaliptikusan lobogó kaftánjában, próféta-szerűen felszegett állal, égnek tárt karokkal,
    egyik kezében hegedűvel másikban pedig vonyóval magas kappanhangon átkokat szórt az égen elhúzó USAF meg IAF harcigépek felé.
    Hátha azok a pilóták odafent összeszarják magukat az összefüggéstelen rikoltozásától.

  • @gyuri10-től a 49-ig

    szóval ebben a zéletkorodban tatamin hívod tetemre a ??? kiket is?
    és nem unod ott a tatamin? mit lehet tatamin csinálni, gumikötelezzél mialatt a körtefán ülsz és szeded a hernyókat

    elképzeltem…dús fantáziám is van: csodálatos látvány lehet a gyuri a gyűrött amint küzd a tatamival és legyőzi… de sohasem várja meg mit mond a tatami

    szóval? kis cionista véglény akkor élvezel amikor melléücc?

  • Mi még (általános iskola) tanultunk a zsír és verejték mirigyek válladékából létrejövő savas bőrápoló, antiszeptikus védő köpenyről.
    Ezt a rabbik is tudják. Ettől van az oly jellegzetes rabbi szag.

  • @nagygyula
    hívd ide aszta zistent, hadd beszélgessek vele, már nagyon régen várom a pillanatot, a nevében ölik egymást a sok hülye pedig mindegyik körül van metélve, homokosok, (homoklandon élnek) és lebegő leplekben libbennek át a kecske fölött és meghaggyák a szőrzetüket mert az akkor szép ha megnő és akkor van igazi faggyúszaga mint a bürgének

    és sátoros ünnepeken chanel 5,6,7,8 -at öntenek a faggyakra nagyon kultúrált

  • rodeo36 A nagyra felfújt fájdalom, ha anyagi haszon reményében történik, engem is zavar. De minden nép másképpen gyászol. Még ugyan azon vallásban is vannak különbségek, ezt itt tapasztalom. Már Joszéf ben Mattitjáhu (Iosephus Flavius) leírta, hogy a zsidók gyászát túlzónak tartották a kortárs népek (is). Ők így gyászolnak, tudomásul kell venni, engem nem zavar. Kicsit szokatlan volt, például az itteni gyász, de mivel már sok halottat láttam, ezt is tudomásul vettem, és gond nélkül részt veszek benne.
    Nálunk nem lehet optimálisan öltözni, szinte percről percre tud változni az időjárás. Nem akarlak meggyőzni, de én inkább használok illatszert. Ebben nem fogunk egyetérteni, de szerintem túléljük.
    Viszont megint cirkusz van a Magyar Operaházban. Most már állandósul? Ráadásul műsorra tűzik a Ringet, amit Fischer világszínvonalon csinál a MÜPA színpadán. Nem látom értelmét, nincs annyi Wagner értő (rajongó) Magyarországon. Annyi opera van a világon, ezt pénzkidobásnak tartom. Telt házas Wagnert, csak Fischertől láttam. Az operában örültek a félháznak is.

  • olyanokat is lehet olvasni, hogy kinek lehet és kinek nem nukleáris fegyverzete, kérdésem ki mongya meg eszt a zadu ászot
    a Levanté-t az usa érdekszférájává tette és lerohanta volna de eccerűbb volt betelepíteni mindenféle mérsékelt gyilkosokkal és távolról nézni amint mindenki fizet meg küzd és izzad csak ott a fehér budin nem mert az olyan távol van hogy érdekei sem fűződhetnek hozzája
    és marad a Maghreb aszt is szétverték és most csodálkoznak

  • rohadeo 88,
    mocskos náci-tetvekkel nem akarnék beszélő viszonyba kerülni.Végre kibújt a szög a zsákból.Egyébként a veszett kutya az te vagy,azért is mert veszett kutyából nem lesz szalonna.Nálunk a szalonnát a hozzád hasonló kutyáknak dobjuk oda,mert a ráragadt moslékot észre sem veszik.Köztetek és a szalonna között az egyetlen közös nevező a moslék és az én hányingerem. 36 helyett a két 8-as illik a neved után,különösen,ha jog szerinti fekvő nyolcasra változik. Legközelebbi beírásodat címezd ahhoz aki beszegte a füled.Sajnos a magyar nyelvnek nincsenek annyira lealázó szavai amiknek ne lennél alatta, tehát szinte lehetetlenség téged normális névvel ellátni és megszólítani.

  • drdrhc

    2016 február 20
    4:49 du.
    Ne adja fel! Egyedűl harcolni igen nehéz, de azért van aki megérti még….

  • Nagy Gyula,
    neked egészen biztos,hogy igazad van a rabbi szaggal kapcsolatosan. Ez azonban csak jehosua ben szentlélek rabbival kezdődött.

  • Teremtő csak EGY van.
    Ennek részeként és teremtményeként létezik minden.
    Ezt az EGY-et, ennek részeit különböztetjük meg sokféle szempontból, sokféleképpen.
    Ilyen konstrukciók (modellek) azok is amelyben istenek, istenségek, angyali, ördögi rend is szerepelnek.

  • idióta iszlámnáci félművelt zenész.

  • rohadeo 88,
    végül még aberrált idiotizmusodat is idehozod védelmedre?Mi ez a széles mellel kiállás a 88 mögé?Már elfogyott,elittátok az elődeitek által elrabolt zsidó-vagyont?Mi itt valódi harcban állunk,fegyveres gyilkosokkal szemben.Itt nem öregeket,asszonyokat és gyerekeket sorba állítva és meztelenre vetkőztetve lőnek hátulról a Dunába.A ti szíriuszról hozott mentalitásotoknak mi csak áldozatai voltunk. Szerencsére ami nektek még megmaradt a turulhősiességből az a te szájfosásod.Tökfej!Nézd meg a kugliban mit jelent,mielőtt felső nyílásodra veszed a tatamit.Wagner volt a megrohadeott fűhrered kedvence.Tehetségedet megítélve te is lehetsz még huzavona zseb fűhrer és utána Kozarek kedvence.Addig is:Varjú mondja a szemednek,hogy csecse bogyó.

  • @llanfair
    fischer wagner kultúra export üzleti alapon az Opera szebb és jobb akusztikája van mint a MÜPA-nak és néhány vendégénekes sztár hatalmas bevételhez juttatná a tolvajok bandáját…

  • @llanfair
    zsidó hajtépés és hasonló ingyen cirkusz…azután elfelejtik amikor kijózanodnak a tor után… az igazi gyász az amikor életem végéig bennem örökéletű az akit elveszítettem

    a többi csinnbummcirkusz

    és pláne jó pénzért

  • @geyzazizizizizizi+@gyula10,11,12,13,14,15,16,17,18

    veletek befejeztem, érdemtelenek vagytok minden további mondatvégi pontra

    a többit elmondtam korábban arra nem voltatok képesek mondani egyetlen szót sem azaz még buták is vagytok a tatamin

    hahahahahahaha csinnbummcirkusz ban a fűrészporegyengetők vagytok mert a bohóc az okos ti meg buták vagytok

    ebben az életben már mellőzhetnétek

  • @nagygyula
    hol van az az egyetlen teremtő, ő a szingularitás? tudod 1 dimenzója van azaz nincs…vagy hogyan is van…
    olyan jó lenne szót érteni vele, még ha telefonszámot adna az is jó lenne

    csak a rabbit, a pápát, a főmuftit vagy a próféta szakállát kell e mekkérdeznem hogy megismerjem amikor jön velem szemben a Quinta Avenida-n burnuszban (mint Jézus?) vagy schlafrokban mint a kisköcsögi főszent rokolyában?

    van valami közelebbid róla?

  • Tisztába kellene már rakni a nácizmust is.
    A lll. birodalom tömegideológiája egy volt a rohadt tömegideológiák sorában.
    Alapja egy felsőbbrendűséget mondó vallás és erre építetten egy a világ vezetésére minden eszköz felhasználásával feljogosító tan.
    Ha körülnézünk egy kicsit akkor meglátjuk, ez csupán egy a szinte kottára ilyenek sorából.
    Az is egyértelmű, h mindegyiket a mindenkit eltartó kis emberek szívták meg a legjobban.

  • Kedves Figyelő!
    Örömmel veszem buzdítását, buzdításodat,de gyuri10 és geyza nickek kommentjei bőven a posztíró ajánlásai alatt vannak, ami azt jelenti, hogy mind a kettő többet enged meg jócskán magának, mint az ajánlott lenne. Én nem szeretek ilyen kritikán aluli, elvakult egyszeriekkel érintkezni, még így a neten sem, hiszen nézd meg, semmi mást nem csinálnak órák óta, mint valakit kipécéznek és azt szidják. Úgy csúfolkodnak, mint egy debil ötödikes, a 79 éves öreg cionista féleszű meg azt sem tudja kivel akar a tatamiján sotokánozni….:))) Geyza10,, aki képtelen legalább bekapcsolni a helyesírás-ellenőrzőjét,így tele van hibával, ő csufkodja a a 8 nyelven beszélő egyetemi tanárt, szóval kedves Figyelő,tragikus. Én nem vagyok megfutamodós tipusú, élvezettel olvastam Llanfair és Rodeo36 társalgását, az is igaz, hogy két egyenértékű ész találkozott.Sokat tanultam tőlük.

  • nagy gyula,
    végre megérkeztél.Már egészen szentfazék hiány mérgezést kezdtünk kapni.

  • Gyuri10:
    Ilyen patkányokkal van tele ez az egész istenverte NET.
    Ezek viszik mindenütt a „primet”
    A sok rohadék turbónáci.

  • Klárika,
    hát megérkeztél?Már Tőled is hiány mérgezésem volt.Muszáj lecsatlakoznod az antiszemita náci-tetvekhez,vagy nem vetted észre, hogy ezeknek ragyog a szemük.Egyik szemükben a horogkereszt másikban a nyilaskereszt.Kezükben pedig az árpádsávot csóválják.Szép jó napot a későn ébredőknek.

  • Figyelő!

    Azon törtem a fejem, hogy vajon miért nem a témához szólnak hozzá, miért facsarják ki a nivkneveket, miért gyűlölködnek felénk? Az egyetlen ok, amire rájöttem, a 70 iq lehet. Nem tudnak hozzászólni érdemben a világpolitikához, nem tudnak a zenéhez, semmit sem tudnak, prosztók.Mélységesen irigyek, még azt sem tudják, hogy az én nevemben egy díszdoktori van, és csúfkodnak vele, pedig ez a használatos, és ugyan miért ne legyen akkor a nicknevem is? Milyen sajnálatra méltó nyomorúságok élnek bezárva az örökös gyűlöletükbe, a másik bántása élteti őket, szánnivalóak.

  • llanfair

    2016 február 23
    10:01 de.
    Igaz, én sem élek Magyarországon, de Wagner rajongó vagyok!
    Na és?
    Azt hoz fel a magyar Operaház ami neki tetszik.
    Írországban mást hallgathatsz, ha ez neked nem tetszik.

  • gyuri10

    2016 február 23
    12:18 du.
    Ne is haragudj, de ez elég gyerekes vélemény! Én szívemből utáltam Hitleert, de Wagner zenéjét szeretem, És akkor mi van?

  • Érdekes hogy ez a Dr Hogyishívják még kedélyesen tegezőviszonyt engedett meg ITT :

    *****************
    drdrhc
    2016 február 20
    3:50 du.
    ****************
    Aztán mikor rájött hogy nem vagyunk vevők a nyakatekert okosságaira, átment álúriemberes magázódásba.
    Merhogy ő úgyszokta meg.

    Elfelejtette hogy mégsem úgy szokta meg.
    Időközben szokta meg úgy .
    Vagy csak félrebeszél.
    Mint rendesen.

  • Amőba36:Majd AKKOR fejezzük be, ha ÉN aztmondom hogy befejeztük.

  • nagyon röviden azoknak akik értenek hozzá, milyen hangnemben van a Rajna kincse kezdő akkordja? és milyen hangnem ben van a Bolygó mHollandi monológjának vége? és milyen hangnemben búcsúzik Wotan Brünnhildétől a Walkűr végén? .és ha tudja, akkor azt is magyarázza meg miért

    azután a Tetralógia olyan hatalmas történelmi körkép -16,5 óra zene- amilyet még senki soha nem volt képes és ilyen nyíltan meg tudományosan

    a többi rablómese

    beleértve azt is, hogy ki robbantotta ki a IIVH-t (az hogy a németek az téves válasz)

    most hallgatok

  • Azthiszi ez a frusztrált Dr Dr Hc hogy magakörül mindenki más hülye és nem tudja mivel kérkedik itt.
    Csak szakmájában vagy magánéletében frusztrált, csalódott emberek kérkednek ilyesmivel ,hogy valami kis elismerést csikararjanak ki másokból.

    Figyelj öreg:
    Én ismertem a fél Tanszéket amikor a BME-n dolgoztam, ott voltak valóban nagy nevek , akiket -látatlanban- ismertem egészen kicsi gyerekkorom óta , merthogy 9-10 éves koromtól kezdve bújtam a szakirodalmat.
    Mikor odakerültem, jól tudtam kikkel foghatok végre kezet.
    Mind VÉGTELENÜL szerény ember volt, a legtávolabb az állt tőlük hogy bemutatkozáskor odabiggyesszék a Dr. prefixet.
    DE te csak nagyképüsköggyé nekünk, cserébe kiröhögünk téged.

  • Figyelő:
    Véleményem Wágnerről: A zenéje jó.
    Már persze annak aki szereti. Én pl. útálom.

  • Gyuri10:
    Aggyula olyan mint a Józsefattilai-verssor:
    „A villamos is aluszik, álmában csönget egy picit.”

  • Figyelő Néha elolvashatnád amit írok. Nem az a bajom, hogy Wagnert játszanak. Nem értem a műsorválasztást, mert minden évben Fischer Ádám csinál a MŰPA (Budapest) színpadán egy világhírű Wagner fesztivált, amit már Duna parti Bayreuth-nak hívnak.
    Ennek fényében, és annak fényében, hogy Magyarországon félházzal mentek a Wagner darabok az operában (Fischerig), nem értem, miért kell szembeállítani a két ringet. Annyi opera van a világban, amit bemutathatnának. Fischer kétszer volt Bayreuthban a legjobb Wagner előadó, csak Bayreuth-ot megjárt énekesekkel dolgozik, így értelmetlennek tartom az „ellenringet”.
    Persze lehet, hogy nem adják oda Fischernek majd a MÜPA-t, hiszen a Fidesz kutyája vezeti. Egyébként elárulom, hogy már kétszer végig ültem Fischer ringjét, tudom miről beszélek.
    De persze ha az operáé is telt házzal megy, akkor tévedtem.

  • Kedves Figyelő!

    Mint említettem korábban, nem szoktam a tegeződéshez, élőben csak a barátaimmal tegeződöm. Most más blogban kommentelve szintén felhívták a figyelmemet a kommentillemtanhoz tartozó tegeződésre, ezért vettem a bátorságot és tegeztelek le. Akikkel szóbaállok, azokat ezentúl tegezni fogom. A prosztó, beteges csatornatöltelékeket szánom, de kommunikálni nem fogok velük. Mondjuk gey10(za)erőlködése megnevettet, a másik sületlen is egy kabaré. No, lépjünk…sajnos, bár szeretem Wagnert, nem tudom a Professzor kérdéseire a választ. Talán kérdezzétek meg a süttülülü mérgesgombát, ami(!) megítélte a tehetségét….hahaha!!!Micsoda impertinencia azért kell utálni szerintük az egyik legnagyobb német zeneszerzőt, mert Hitler szerette!!!!!! A tahófalvai kocsmáros szintje alatt bujdokolnak itt egyesek.Megáll az ész és egyhelyben toporog, a béka esettye a felfúvódással, azután egyszercsak bummmmmm.

  • rodeo36 Kétszer végigültem Fischer Ringjét. Úgy álltam fel a négy nap után, hogy már vége? De kár. Harmadik alkalommal sajnos el kellett ajándékoznunk a bérletet, pedig már Pesten voltunk, de közbe jött egy családi ügy. 🙁 Mikor a Mesterdalnokokon voltunk az operában, meg sem nyitották az emeletet, annyian voltunk csak.
    Most reális esélyünk van kijutni Bayreuth-ba egy előadásra. Nem kicsit izgulok.

  • Klárika,
    nálunk a világ egyik leghíresebb karmesterét(nálunk lett híressé) Zoubin Methat kirúgták,mert wagner zenével próbálta a közönséget megerőszakolni.A mi közönségünk nem csípi a nácik kedvenceit.Bár van néhány aberrált barom,de kevesebben vannak,mint kutyában a bolha.Ezzel szemben nagy élvezetben volt részem.2015 nov 7.én. Részt vettünk a Vörös Hadsereg Alexandrov együttesének ünnepi műsorának előadásán.Borsos árak mellett,de csodálatos élmény volt. Mint tudjuk ez volt az októberi szocialista forradalom 98. évfordulója.Sok volt partizán ült a díszpáholyokban.Felejthetetlen élmény volt.Látod Kedves…Te a nácikhoz,én a tőlük FELSZABADÍTÓ akkori Vörös Hadsereghez és a Partizánokhoz állok közel.Soha börtönben sem voltam és plakátokat sem tépkedtem le a
    „haza fényre derítése” érdekében.Ez azért mond valamit az emberi értékünkről?!Mindezek ellenére Kedvellek,mert Téged sem a rossz indulat,esetleg valamiféle félresikerült gondolatvilág vezényel.

  • Figyelő Miután Gyuri 10 nem ért a zenéhez, válaszolnék helyette. Nem gyerekes Izrael hozzáállása Wagnerhez, ez teljesen egyértelmű. Wagner zenéjét felhasználták a táborokban a Wagner család a háború alatt is, és most is náci gondolkodású volt és van. Wagner közismerten antiszemita volt, pedig sok szakértő gondolja, hogy balkézről zsidó származású. Igaz, ez nem sokat jelent, mert mindenkit utált és lenézett. Ha te a börtönben Ákost hallgattál volna állandóan, utálnád Ákost, hiába a fidesz kedvence. Ha a lányod (fiad) szeret, Ő is utálná. Egy kedves ismerősöm sosem evett a békében sárgaborsót, mert a hadifogságban mindig azt kaptak. Ezek nem gyerekes dolgok, ezek komoly lelki sérülések.
    Nem árt a másik helyébe gondolni magadat, mielőtt ítélsz.
    Amíg élnek azok, kiknek a holokauszt jut eszébe Wagnerről, addig meglesznek Wagner nélkül. Szerencsére egyre messzebb van, egyszer elmúlik a trauma. Különben is, Wagnert többen dicsérik mint hallgatják.

  • Geyza,
    rá se ránts!Ezek a lódoktorok és rohadeo 88 ak szájfosása,mint a kutya ugatás,nem hallatszanak az égig.Én tegező viszonyt tartok fenn a nácikkal.A barátaimat tegezem (Te is ide tartozol)szeretettel.A hulladék,”alávalókat”pedig lekezelésből,undorból és megvetésből.Ők akár mehetnek panaszra az ENSZ nevű sóhivatalba,mint iszlám-náci barátaik teszik Izrael ellen minden hétfőn és pénteken.

  • Figyelo. Meg azt hozzatennem, hogy sajnos nem Dublinba jarok koncertre, mert 2×4 ora az auto ut, es ez tonkre tenne a zene elvezetet. Belfastba jarunk, ami (meg) az UK resze. Igy megusszuk 2×2 ora utazassal. De ott sem hallgathatok akarmit. nincs beleszolasom a musorba. 🙁 Akarmit otthon hallgathatok, sajat kis operahazamban. Ott pedig valaszthatok Bayreuth, Stuttgart es a MET Ringje kozott. Neha mar irigylem magam 🙂

  • Gyuri 10. Tobb Karacsonyt Becsben toltottunk, harom celbol. Az egyik, hogy az Istvan templomban Haydn mise ment 25-en, illetve 23-an a Doni kozakok leptek fel. A kozakok szolistai, Europa operahazaiban tagok, nem akarkik. Az egyik koncertjuk vegen, vilaghaborus bejatszasokat vetitettek. Kikerekedett a szemem, megis csak nacik voltak a sogorok. Olyan ovacio volt a teremben utana, hogy majd leszakadt a plafon. A masik amit irnek kockazatosabb, most nagyon merges vagy. Wagner egy fantasztikus zseni aki hatalmasat alkotott, es olyan zeneszerzok leptek a nyomdokaiba mint Bruckner es Mahler.
    Nem tehet rola, hogy egy elmebeteg, politika miatt kinevezte kedvencenek. Ha tenyleg szerette volna a zenet, nem tiltja be Mendelsshont. Elismerem es megertem, hogy erintetseg miatt sok embert zavar, de aki nincs erintve, az csak a muzsikat hallja, ami egy csoda. Hozzatennem, Baremboim is vezenyelt Wagnert, botrany is volt sokan elmentek, de tobb mint a fele ott maradt, es a vegen tapsolt. Wagner 1883-ban halt meg, mi koze volt a mazolohoz? Nem szeretnem ha megharagudnal ram, de a Rienzi kivetelevel mindet lattam, es nagyon szeretem, es mindbol van a birtokomban. Ha rossz ember vagyok, nem ettol. A zene Isten ajandeka, ha rosszra hasznaljak, az nem a zene bune. Egy budos patkany miatt dobjam ki ezt a kincset? Es ha jon meg egy hulye, kidobjuk Beethovent, Bartokot vagy Verdit? Az b@szna be.

  • @llanfair
    a Ring az egy csoda és tudomány is!!!
    a Mesterdalnokoknak van egy törzsközönsége világszerte és azoknak adják elő, különleges hangulat és belelélési képesség kell ahhoz, hogy az ember eme bölcselmeket (népi bölcselem) megeméssze és meg is értse
    a Tännhauser, Lohengrin még a Rienzi is mesék felnőtt gyerekeknek nagyon komoly mondanivalóval ami könnyebb mint a Meistersingers-é

    Bayreuth az egy külön világ már az akusztikája és a légkör is ugye 2 órás szünetekkel mennek az előadások nappal, lehet golfozni, és gardenparty-zni vagy amit akarsz és jobb ha erre is felkészűlsz Glyndeburne akusztikája lehet összevethető de nem azonos a Bayreuth-iéval

    személyes tapasztalatom, hogy egyetlen rossz diszpozícióban színre lépő vagy nem oda való énekes az egészet lenullázza, ugye ismered az toronto i ring borzalmait, a főzeneigazgató belehalt a bemutató után, Wotan-t egy Rossini bariton ra adták és valami olyan rendező „rendezte” aki bevallottan útálja az operát és azon belűl Wagner-t a legjobban …olyan is lett, pedig a terem és akusztikája azaz a technika ott volt de művészet és Wagner sehol
    olyan dolgokat mond a Ring ami mai napig hatalmas kritika a tőkés kapitalista berendezkedés és a gyarmatosítás ellen (többek között) ugyanúgy, mint a Norma amely viszont a Levante máig vérző problémáját önti olyan köntösbe, hogy én aki fejből tudom az egészet még mindíg könnyárban fejezem be (persze ott is előadókon múlik beleértve karmestert) nem akarom hosszúra írni, hogy olvasható legyen a gyuri 10 től 49 -ig és a geyza nem emberek hanem rasszista robotok (valamelyik már látott élő egyetemi tanárt) kár beléjük a mangalica pörkölt még akkor is ha kosher…

  • @llanfair…
    hozzásegítenél ahhoz milyen énekesek adták elő a Ring-et és ki volt a kedvenced vagy aki teljesítette a szerep , érdeklődve várom válaszodat,

  • drdrhc

    2016 február 23
    1:49 du.
    Azt hiszem mert új itt, azért kötekednek.Azt tudni kell, hogy ez egy baloldali fórum.
    Engem is lenáciztak már itt egyesek, de nem kell rá reagálni.
    Annak válaszoljon csak, aki normálisan ír, a többit nem kell észre venni.
    Valóban, ez a link éppen a hozzászólás etikájáól szól, de mást sem tesznek, mint megszegik azt.

  • gyuri10

    2016 február 23
    4:11 du.
    Elhiszem amit írsz! Mikor otthon éltem még, a komcsi időben, soha nem játszottak Wagner darabot, még a rádióban sem.
    Viszont, én szeretem a zenéjét és nem érdekel, hogy a nácik mit szerettek, mit nem. Különben is,már hál Isten mind eltűnt a földszínéről!
    Viszont, A Vörös Hadsereg zenekara engem nem érdekel, eleget hallhattam 45 évig!

  • Drága de rohadero 88,
    már nem tudom mit írjak,szépet vagy hozzád illőt,ahhoz hogy horpadt zeneszagértői agyad felfogja,hogy a negyedik emeletről egy rakás a fejedre még halálos is lehet.Az eddig produkált véleményeiddel ennyit érdemeltél ki.További baromságaidat felsőbbrendűséged igazolására rázd bele a bilibe.

  • Klárika,
    örömmel olvasom,hogy 1990-ig nem kellett menekültként a befogadó Kanadában élned.Azonban sajnálom,hogy a szenthazában kellet eltűrnöd a Vörös Hadsereg zenekarát.Ha nem ott éltél akkor pedig nem kellett volna a rádiót azon az állomáson Figyelned.Én sem hallgatok olyan adókat,melyek a”palesztin állam”elismerésén fáradoznak, wagnert vagy a deutschland-deutschland über allest furulyázzák.Ezt tudod meghagyom rohadeo88 barátomnak.Szerény tanácsom:Váltsatok mail címet és beszéljetek meg egy közös zenei és antiszemita összejövetelt. Meghívhatjátok a varga bélát is.Ő szintén zenész.Itt elküldöm a mail címét is. [email protected]

  • Figyelő:
    Tévedés.Előadtak Wágnert.Nem is keveset.
    Még lemezeken is kiadták Wagnert, a hatvanas években.
    Vettem én is egy példányt, már csak a zenei alapműveltségem karbantartása miatt is,akkoriban fogalmam sem volt róla hogy antiszemita Hitler-szimpatizáns volt őkelme, mert a Kádári rendszerben ezt egyszerűen eltitkolták.
    Ellenben egyszerűen nem tetszett a zenéje , egy kivételével.
    Kedves Figyelő: Mivel már sokat marakodtunk itt , Te meg én, így nyilván ismered egyszerű lelkemet, tehát kitalálod könnyen melyik az a zenemű amit kedvelek Tőle. Annyira kedvelem, hogy szívesen hallgattam kis magnóról magányos repüléseim közben is , a felhők felett.
    A Wagner-lemez , amit megvásároltam Svéd Sándorral és Szőnyi Olgával készült ,Szerepel rajta a Magyar Rádió ésTelevízió Énekkera, Budapesti Filharmóniai Társaság, Vass Lajos Férfikara, Állami Operaház Zenekara, Magyar Rádió és Televízió Szimfónikus Zenekara, vezényel Abendroth , Ferencsik , Erdélyi ,Komor , Lukács.
    Kiadvány : HLX90039.”Zene mindenkinek” sorozat , 1971.
    (Direkt előástam Neked ezt a lemezt a padlásról,hogy lemásolhassam róla az adatokat.)

    Viszont megint nem értek valamit :
    Azt írod 45 évig kellett elviselned a Vörös Hadsereg zenekarát.
    Hát kérlek, ezzel kettő bibi van :

    1 : 1945 + 45 az 1990 . (Hacsak Kanadában nem játszotték sűrűn egészen a Magyar rendszerváltásig.)

    2 : nagyon keveset szerepelt a Magyar Rádióban és az MTV-ben a Vörös Hadsereg (amúgy igen jó és világhíres,szerte a Világon fellépő és általam is kedvelt ) zenekara.

    Figyelő: Doktor Doktorovicsot pedig azért rühelljük mert emígyen indított it , idázem :

    ****************************************
    drdrhc
    2016 február 20
    3:50 du.

    Geyza és Illanfair!

    Nem tudom, honnan veszitek ezt a hallatlan nagy önbizalmat, hogy a kommentelő társakkal úgy kommunikáljatok, mintha a hátsótokból húztátok volna ki őket. Inkább vagytok ti nácik a stílusotok alapján, mint Charlie vagy Marcsi.De az biztos, hogy nálunk Kanadában nem szokás ez a fajta rágalmazás, amit ti elindítottatok, és mérgezitek a közösséget.Charlie jómodorból nyugodtan adhatna Geyza neked tanórákat, és akkor a dölyfösségedről még meg sem emlékeztem.Illanfair meg a fogadatlan prókátor esete!
    ************************************

    Közben meg még hazudozik is hogy ő ugyan olvassa ezt a Hirlapot, kinem hagyna egy cikket sem , de mégsincs tudomása a balhé előzményeiről.

    Dr Díszdoktor uraság egy öntelt , náci-szimpatizáns nagyokos aki azthitte majd idejön és „rendet rak” .
    Hát pofáraesett.

  • Kedves llanfaire,
    nem tudom,hogy Barenboim még él-e vagy hal.Egy biztos,hogy minimum 15 éve csak külföldi fellépéseiről hallhattunk értesüléseket,már akit érdekelt a téma.Nos… lehet,hogy én nem voltam elég figyelmes rundfunk hőrer,de lehet az is,hogy nincs rá kereslet.Nem tudom pontosan mennyire ismersz minket,de ellenségeinket nem szeretjük, még akkor sem,ha saját tojásból koppant a világra.Tudod az ilyent elkönyveljük mint görbetojást.
    Tovább lépve:Soha nem vagyok és nem is leszek mérges.Még akkor sem,ha az unokám lehúzza az asztalterítőt.Most képzeld el nálunk milyen ováció volt az amuri partizánok és a Poljuska előadásánál. Egy életre szóló élmény volt az egész műsoruk.Természetesen Izraelhez viszonyulásuk is kifogástalan.Megvettük a CD-jüket is és elég gyakran hallgatom.Nekem Ők a „papné”.

  • rodeo36 Túlértékelsz. Nem segítek. Még az évszámokra sem emlékszem, elő kéne keresni a jegyeket, de az Pesten van. 2009-12 között volt, és nem volt magyar énekes köztük. A baj, hogy az ötödik koncertre nem mentünk, az segítene. A tavalyit ajándékoztuk el, a Bolygó Hollandit a leányomnak. Vagy azért, mert rengeteget jártam koncertre és operába, vagy azért, mert aranyhal memóriám van, ezeket egy hét múlva elfelejtem. Azt jegyzem meg, ha egy énekes a társaságból alul vagy felül teljesít a többihez képest. Mikor az Éj királynője hangja elcsuklott, Ütő Endre hamis Faustja, Gregor csodás Osminja, Hollerung vagy a bécsi szörnyű kilencedik. Vashegyi aki kirúgott a koncertjeiről az mondjuk felejthetetlen, de az évszámot ott sem tudom. Ha nekem alibit kellene igazolnom, sosem szabadulnék.
    Lorin Mazeel csodálatos Mozartja a bécsiekkel, mindent vitt (Karácsonykor állóhelyen). Nekem a Ring összeállt és csodálatos volt. Minden jó volt, ünnepnapok voltak. Miután a környezetemben egy furcsa lénynek számítottam, soha senkivel nem tudtam megbeszélni az élményeimet, le is szoktam, a megfogalmazásáról, tőlem műkritikát ne várj. A lelkemben van egy skála, az ad egy számot. A rosszról kijövök előadás alatt is. Gyermekkoromban heti négy opera, felnőtten havi 6-8 előadás, képtelen vagyok memorizálni. Nem véletlenül nem vagyok orvos :(.
    A MÜPA-ban is nagy szünetekkel megy, nincs azzal semmi baj.
    Bayreuth-ban kétszer voltam, csak előadásra nem jutottam el.
    (A barokk operaházból úgy kellett kizavarni. Valami gyönyörű.) Kicsi vagyok én hozzá. Tavaly egy kedves befolyásos embernek ajándékoztuk a Ring bérleteinket, kaptunk egy halvány ígéretet.
    Nem fogok csalódni, nem várok semmit. Ott akarok lenni, beszívni Bayreuth levegőjét. Bécsben órákat tudok eltölteni Beethoven lakásaiban, mert egyszerűen jó ott lenni. Feleségem megszokta, elviseli bolondságomat.
    Néhány éve egy szörnyű Fidelio bemutatón (2008) megismertem egy urat, aki egy volt operaházi karmester és zeneszerző fia. Rendkívül intelligens, finom úriember. Vele tudom először megbeszélni zenei élményeimet, de hát már azt is csak levélben. A rendezést Kovalik jegyezte, életem legrosszabb Fidelio rendezése volt, de a zenekar Fischerrel Ádámmal egy csoda volt. A neonvilágító Krisztusokat látod azt megjegyeztem, ilyen búcsúban lőtt rendezést ritkán látni.
    Én kedvelem Gyuri 10-et az öreg morgó medvét, és Geyza is sok érdekeset ír, amikor nem mérges. Miután itt nem lehet középen állni, inkább melléjük állok, mert a szélsőjobb nekem elfogadhatatlan. Ha nem lett (van) volna szélsőjobb, Ők nem lennének ilyenek. Én így gondolom.
    Vettem a reptéren mangalica téliszalámit, semmi téliszalámi íze nincs. Kár volt. Megint túllőttem az 1000 leütésen. Ajaj.

  • rodeo36
    Testament – SBT21494 Verdi: Requiem 15.75
    DG – E47 Karajan conducts Strauss 15.25
    Post & packing 15.25
    Sajnos 8-10 nap.

  • Gyuri10:
    A Poljushka Pole gyerekkori kedvencem.
    De a LEG-legjobb változata egy török feldolgozás :
    https://www.youtube.com/watch?v=_KbT-iA5768
    Ettől jobbat még nem hallottam..

  • Kedves Figyelő!

    Mást is olvasgatok, egyik nagy kedvencem Bartus László az Amerikai Népszavánál. Többnyire egyezik a véleményem vele.Sajnos kevesebbet tudok a neten lenni, mint szeretném, egyéb elfoglaltságaim miatt, ha idén korábban jön a tavasz, akkor a kerti munkák is rám várnak, bár lesz kis segítségem.

    Kedves Rodeo36!

    Én csupán szeretem a zenét, egyszerűen, mint a legtöbb ember, én nagyon szeretem a Hollandit, de bevallom őszintén, én inkább Verdihez, Beethovenhez és Bachhoz húzok.

    ez a felvétel lenyügöz, az emberek arcát tessék figyelni:

  • @llanfair…
    Testament SBT 1491 Karajan Salzburg Verdi Requiem: Price, Simionato, Zampieri, Gjaurov és a berliniek

    a gyuri meg geyza témában nem értünk egyet (hogy mást ne mongyak)

    ott voltam Borisz Chrisztov volt II Fülöp, a többiek a magyar élgárda de amit azok ott aznap produkáltak…a rettenetes a címszerepet éneklő „tenor” a rutinér Bende, Sudlik mint Erzsébet Eboli ra nem is emléxem…

  • @llanfair…
    a fülszöveg a Giulini + Requiem hez:
    Both as a man and as a musician Giulini was often thought to be the very embodiment of elegance, in the the sense of someone to whom mannerliness, cultivated taste, and moral integrity mattered. This was true, yet as a rounded view of Giulini the man it takes insufficient account of the force of the fires banked up within. In his 1983 autobiography My First Forty Years Plácido Domingo wrote: ‘It would be difficult to find another musician with Giulini’s combination of gentleness and intensity. His music-making is extremely refined. Yet in [Verdi’s] ‘Dies irae’ he seemed to personify God the Father on the Day of Judgment. Not that he overacted or made pompous gestures: he simply became the music to a frightening degree. It was shocking to see someone who was so good and gentle demonstrate such power.’
    It is said that in the ‘Dies irae’ Victor de Sabata would take the baton in both hands and bring it down like an executioner’s axe. Giulini’s baton motion in the ‘Dies irae’ was more like a scythe. In other places the beat was unusually expressive, a skill honed in the opera house where Giulini had worked with distinction during the 1950s. We can hear this in the way in which the singing of the tenor Luigi Ottolini (1925–2002) is so beautifully nursed, the phrasing exquisitely moulded. An accomplished tenor but never a big ‘name’, Ottolini was precisely the kind of soloist with whom Giulini liked to work in the Requiem. The bass Ivo Vinco (b.1927) and the mezzo–soprano Fiorenza Cossotto (b.1935) were also young singers near the start of their careers. (They were in fact husband and wife. They had married in 1958.)
    The pairing of Cossotto and Joan Sutherland was another successful musical marriage. Sutherland had not exactly appeared from nowhere when she gave her now famous performances of the title role in Lucia di Lammermoor at Covent Garden in February 1959. London audiences had known how good she was since the mid–1950s. This Edinburgh performance was also a triumph for the Philharmonia Chorus and its director Wilhelm Pitz. Walter Legge had founded the chorus in 1957 as the choral complement to his already prestigious Philharmonia Orchestra. It had made its international festival debut the previous September singing Handel’s Messiah under Sir Thomas Beecham in Lucerne. Now it found itself in Edinburgh making its own distinctive contribution to a performance which one writer described as being ‘as near to perfection as I ever hope to experience’.

  • rohadeo88,
    részemre ez így nagyon megnyugtató.Ha egy szót is tudnál rám jót mondani,bizony kétségbe ejtő lenne a helyzetem.Nem tudnám,mit rontottam el.

  • rodeo36 Te voltál élő Karajan koncerten? Ne már!

  • Geyza,
    köszönöm ezt a nagyszerű sorozatot.Nagy része nekem is megvan.Ünnep a fülnek és a léleknek.

  • Szent fazék?
    Én egészen egyszerűen, józanul önérdekűnek látom magamat (ha az egyéni érdekből indulok ki.
    A megélhetésünkhöz mindannyiunknak szükségünk van a környezetünkre. Ha rongáljuk, akkor a saját jövőbeli lehetőségeinket rongáljuk.
    Ezt a karma törvényének is nevezik.

  • Amőba36:
    aztán ki nem sz–ja le hogy te mivel értesz velem egyet?
    A TE kis véleményecskéd számomra csak annyi mint a lepkefing.

    Bájcsevegj tovább a művészetedről, ahhoz láthatólag konyítasz.

    Egyebekben nem vagyunk kíváncsiak rád.
    (Én személy szerint spec. még ebben sem.)

  • Naggyula:
    Melyik karma?
    A jobb karma, vagy a bal ?

  • Doktorovics:
    Ha egyezik a véleményed Laciúr Mr.Bartuséval odaátról, akkor azt is tudnod kell hogy mit írt az esztelen Amerika-gyűlölettel kapcsolatban ?
    Ne is próbálkozz azzal hogy nem láttad a cikket , mert több cikkben taglalja ezt a kérdést kifejtve azzal hogy miért terjesztik a hazai fasiszták és nácik azt a szemétséget hogy az USA cseszte szét az egész Arab világot.
    Miért van erre szüksége a mostani kurzusnak, és mi van a dolgok hátterében.
    HA esetleg elkerülte volna a figyelmét drága Doktor úr , akkor javasolhatom az AN archivumát.

    Namost ha Ön ezt összeveted a Puhatestű írományaival, akkor világossá válik egyből még neked is Doktorúr, hogy miért neheztelünk itt páran az Amőbára.

  • Geyza,
    szerinted ez a zenebohóc,balfék valóban nem tud hiba nélkül leírni magyarul egyetlen mondatot sem vagy csak affektál mint micike az utcasarokról?

  • Nagy Gyula!

    Helyes a meglátásod. Én is azt látom, Gea nagyon haragszik.Az ember sikeresen tönkreteszi környezetét, és fel sem fogja, hogy a saját életével játszik.

  • gyuri10:
    Amikor ellentmondanak neki , akkor hirtelen elvíszetheti az önkontrollt és ilyen idegbeteg stílusban kezd kommunikálni.

    Frusztrált , okoskodó kis senki.
    Háborúban az ilyenek szoktak legelőször fűbe harapni.

  • Nagygyula:
    Az építés mindig rongálással jár.
    Nácinémetországot is előbb a földdel kellett egyenlővé tenni, hogy a mostani VALÓBAN világhatalmi pozícióját elérhesse, mint demokratikus ország.

    Jappán is erősen megkívánta a leatombombázását, hogy utána méltó tagja lehessen a fejlett világnak.
    Persze, mint azt jóltudjuk, a példátlan fejlődés is az USA jóvoltából következhetett csak be.)

    Magyarországgal ilyen dolgok nem történtek. Sztálin -lassan írom hogy felfoghassad: MEG-KÍ-MÉL-TE pl. Budapestet attól a sorstól ami Berlinnek jutott. Az USAF és a RAF szintén eltekintett attól hogy bármely hazai várost Drezda vagy Nürnberg sorsára juttassa.
    ( Jól tudjuk ugyebár hogy ezekre a német városokra egy éjszaka alatt leszórtak vagy két-három kilotonna robbanóanyagot. Olyan 100000-es halottszámmal.)

    De nem is ébredt rá a magyarság hogy azért kissé másképpen kéne hozzáállni a dolgokhoz !
    Lásd Idióta Mari néni meg Charli és pl. Amőba36 undorító kirekesztő beírásait és a többi árnyaltabb de pont annyira viszatetsző aljaskodást.
    Vehetjük mindjárt a TE Horthy-fényezéseidet is !

  • @llanfair…

    most -talán- beszélgess kedvenceiddel a gyuri val és a geyza-val ha már nem haragosak és olyan sportosak meg üdék és kedvesek addig is minden jót nektek…

  • Rodeo36:
    Miért kéne haragudnom rád?
    Mert egy senki hőbörgő idióta vagy?
    Ilyenekkel tele az egész ország meg a Nagyvilág.
    Pont eléggé haragszol te önmagadra minek kéne még nekem is?

  • @valami hsz asztírja itten fentebben, hogy a németek is és a japánok is mai napig köszönik hogy földig lettek bombázva, és mindenüket a zusának köszönhetik…és hogy levédiabasznád nem kapott olyat mint Drezda mert elég aljas volt hogy kollaboráljon az uccsó percig mindkét féllel, aljasság 30 ezüstye…hogy mindez a büfizés halvány lila viszonyban sincs a történelmi valósággal az a beírót nem érdekli, ő ír a papír elbírja és a sok többi meg dühöng rajta …ilyen poloskák vannak levédiabasznádon manapság akik fenntartyák a zogv rablórencerét, teljes ezeregyéjszaka a hurik nélkül mert azokhoz nem értenek

  • rodeo36 Most mi rosszat csináltam? 🙁

  • @llanfair…
    semmi rosszat nem tettél, mindenki szabadon dönt, neked kedves jelenségek a gyurigeyza, gondoltam, hagyok némi időt nektek egymás között, addig is tudom a dolgaimat csinálni… nagyon hiányoltam (még aranyhal memória esetén is), hogy egyetlen előadó sem maradt meg benned névszerint

    a politika mikor beteszi a lábát a művészetbe akkor a művészet elhallgat

    egy Barenboim, Mehta (hogy hol még nem tisztázott én nem tudok róla ami semmit sem jelent) limitálása abban mit mutathatnak be és a geyzagyuri azon bemondáas, hogy Wagner mint a Hitler nagy híve… hááááááááát? már születése előtt Hitlerrajongó…geyzagyuri szerint ettől van ziziziziziziziziz
    meg …szóval? beszéljétek ezeket a dolgokat meg itt a fórumon, látni szeretném

  • Geíza!
    Az általad mondott filozófiai tétel az Egyiptomi Sét kultusz alapvetése. Adott körülmények között és határokon belül igaz is.
    A legfelső vezérkarunk jó okkal hozta létre azt amit létrehozott.
    Az előző elmére záródottsági időszakokban nagy, a bioszférát majdnem teljesen elpusztító katasztrófák történtek. A vezérkarunk ennek megakadályozására erősítette fel és engedte szabadjára a pusztító erőket.
    A galaktikus geometria változásában a naprendszerünk kilépett az elmére záródottságot okozó hatászóna legerősebb részéből. A legfelsőbb vezérkar pedig már az új korszakhoz elkezdte a változtatásokat.
    A nagy piramis csúcsában, a mindent látó szem mögött jelenleg is a Leviták vannak.

  • Rodeókám.
    A gyógymód mindig fájdalmas.
    Mind embernél, mind társadalmi méretekben.
    Ezért kell(ene) a kórt mindkét esetben idejekorán kezelni.

    A magyar társadalom már olyannyira beteg, hogy nagyon fájdalmas lesz a „kúra”.Pont az olyanok miatt mint TE öregem.

    Különben idióta, nézz utána
    (nem fog mert annyi esze nincs) hogy japán és amerikai hadtörténészek teljesen egyetértenek abban, ha nincs atombombázás akkor Japán még kínkeservesen de kitartott volna egy-két évig Amerikával szemben.
    Ez megkívánt volna olyan 10-20 millió japán áldozatot.
    (Amekkora elszántsággal harcoltak) és kb 0,5-1 millió amerikai katona halálát is , a városi harcokban.

    Azt ugye nem vitathatjuk hogy Japánt le kellett verni.
    Ez evidens, mintahogy Nácinémetországot is , kerül amibe kerül.

    Tehát , így kb 250000 japán halála megváltott 10-20 millió másik japán halálát.
    Akinek esze van és tud számolni, hálát mond ezért Amerikának.

    Még eléggé emberséges volt velük az USA mert a brit Lancesterek jóval több német várost égettek ki .
    Csak Nürnbergben meghaltak egy éjszaka olyan 80-100 ezren.
    Nagyrészük megfulladt , mert a lángvihar egyszerűen kiszívta a levegőt az óvóhelyekről.És Nürnberg csak egy volt a sok közül.

    Nade kik is voltak oly büszkék „dicsó” tetteikre még a háború elején?
    Kik is alkották meg azt a kifejezést hogy : „Coventrizálás”

    Gondolkodj mielőtt firkálni kezdesz.

    Ha meg nem tetszik édesapám, akkor el lehet vitorlázni a Tejút távoli kék ködébe, amit oly nagy pátosszal emlegettél fel valami vonyósnégyesnek vagy mifenének a kapcsán.

    (Csak tudnám mi közöd van neked a kozmoszhoz, mikor pedig kb. annyi közöd van hozzá mint hangyának a villanyautóhoz.)

  • llanfair,
    nem hiszem,hogy más bűnöd lenne,mint az,hogy tisztességes,normatív EMBERKÉNT élsz és gondolkozol.Ne vedd túlzottan a szívedre ennek az affektáló utcasarki Micinek a féltékenykedését.Mondatszerkesztése alapján lehet,hogy nem is tévedek.Ha valóban Mici akkor sem komplett
    és ezt figyelembe kell venni. Geyzának tökéletesen igaza van.Nincs miért haragudni rá.Az én haragomat csak akkor tudná kivívni,ha azt írná,hogy feketeseggű vagyok.Ha túl érzékeny hangulatban lennék, sajnálnám szegényt.

  • vllanfair
    íme itt vannak a kedvenceid…két zseni…a poloskák között…és ezekután ??? bye bye legalább egy bizonyos időre zizizizizizizizizi

  • rodeo36 Sajnálom, hogy nem állhatok középen és sajnálom, hogy táborhoz kell tartoznom. Azt viszont nem sajnálom, hogy megpróbálok megérteni másokat.
    Azt is sajnálom, hogy nem emlékszem a nevekre. Próbáltam rákeresni, de nem találtam meg az interneten, hiszen az évszámokra sem emlékszem. Ha arra célzol hogy nem is voltam ott, nekem úgy is jó. Ha tudom az énekesek nevét, jobban tudom élvezni a zenét? Tudtam a karmestert a zenekart, és azt, hogy Fischer hívta meg őket. Ez nekem elég volt. Most Belfastban voltunk koncerten (Schnittke), és nem tudom ki vezényelt (perui volt, és táncolt). Dublinban Saint-Saëns Orgonaszimfóniáját hallgattam, és fogalmam sincs, ki vezényelt (finn) és ki orgonált. Nekem másodrangú. Naponta 5-6 órát hallgatok és nézek zenét, sokszor meg sem nézem a borítót. Nem érdekel hol tanult, és kinél. Csak előítéletet gyárt. Ezek szerint másképpen hallgatunk zenét. Járunk Bregenzbe, egy énekest sem tudok mondani. Krakkóból sem, a Covent Gardenből sem. A magyarokat azért tudom, mert nagyon sokat láttam Őket, és archoz tudtam kötni a neveket. A bregenz-i zenekart azt tudom, mert mindig ugyan azok. Sosem fogok azért hazudni, hogy többnek higgyenek.
    Még a rendezők sem érdekelnek. Kovalik és Kerényi azért maradt meg bennem a Fidelionál és a Székelyfonónál, mert botrányosan rossz volt. Szeretnék nem haragudni valakire, hogy valaki ne haragudjon rám. Rendben?

  • Gyuri10:
    Nem vagyunk mi mérgesek.
    Csak a magunk cseppet sem bonyolult stílusában felhívjuk a figyelmüket tévedéseikre és ellátjuk őket baráti jótanácsokkal.
    Persze hiába, mer’ úgyse’ fogadják meg őket…

  • Erőss Zoltán

    Ki ez a Geyza, ö a laptulajdonos, a főszponzor, egy jól fizetett o vagy csak egy cezaromániás önjelölt vezérkos?

  • Erőss Zoltán

    Na így már jobb lesz:
    Ki ez a Geyza, ö a laptulajdonos, a főszponzor, egy jól fizetett provokátor vagy csak egy cezaromániás önjelölt vezérkos?

  • Néddamá!
    Rodeonak igaza van !
    Nem Herr Wagner volt Hitler-rajongó hanem fordítva.
    Wagner csak szimpla szarházi antiszemita volt minden művészi nagysága ellenére.

    Hát istenem.Ilyen volt ez a Wágner úr.
    Nem lehet mindenki tökéletes .

    (Mondotta a szerelmes milliomos a „Van aki forrónszereti”.c.filmben amikor imádottjáról kiderült hogy csak a maffia elől női ruhában bujkáló fiú.)

  • rodeo36
    2016 február 23
    9:35 de.
    Reza Pavlavi mint „hazaáruló kém”?
    Mesejjé..
    Tényleg kiváncsi vagyok.

  • @llanfair
    the link on Barenboim
    a zionist idiots are making their own life miserable and segregate themselves from the rest of the world…I do not forget things of my life, but their importance is changing each moment of the same, that is normal… these stupids are not alone by the human history but each such stupidity is politically and materially motivated therefore are false

    these two assholes representing nothing but their own retardness (geyzagyuri) and of the same uncultured rednecks, shavedheads and similar valueless humanoids

    this is my final word on the theme

    your approach to the music world is very strange as it is the most personified artform, by the way must be linked to someone else than the Conductor… but now I know, no fuurther questions about pls note: I can not imagine a human being without due personality and your approach is that!

  • @geyzazizizizizizi

    como un artista verdadero Riccardo Wagner también se presento la realidad en una forma elevada quiere decir artística. La historia humana está lleno de ocorrencias extraordinarias y sus resultados también nos mostrarían novedades … es la tarea única de un artista verdadero… si tú y tus alteregos no lo entienden no es el arte que culpable pero tú mismo

    aprende cosas te hacen falta muchísimo como el dicho se dice: la hormiga que maldice al Diós por la punta del halm… es ridículo

  • @falusi
    mit meséljek, ez a tény valamivel több mint 30 ezüstért az egész hazáját eladta

    mit akarsz még tudni? és miért onnan alsóbürgözdről a tehén mellől?

  • rodeo36. Te sem a tuzoltasert vagy itt. Mindegy, en megprobaltam.

  • rohadeo88,
    אמא שלך זונה לכן אתה בן-זונה.Van még valaki ezen az oldalon akibe nem próbáltál belemarni?Mindig tudtuk,hogy a többneműek hátulról támadnak.Már aki elfogadja létezésüket.Mi nem.
    Falusi,köszöntlek megérkezésed alkalmából,Közénk a 88-asok ellenségeként.Nekünk nem izgatja a fantáziánkat ennek a zenebohóc, kultúrhulladéknak a süketelése.Ugyanaz a lökött szövege és zenebohóc fellépése van mint az interpol által is kőrözött,köztörvényes bűnöző varga bélának.Azon sem csodálkoznék ha ő lenne az említett tetves-náci.További jó mulatást az amőba számlájára!

  • muszkli miska,
    te melyik pöcegödörből kínlódtad ide magadat váratlanul és hívatlanul?

  • Kedver Erőss úr ,
    még írja le ötvenszer kérdését , hátha valaki nem olvasta.

  • Amőba36:
    Miért nem mész Iránba lakni?
    Ott tárt karokkal fogadják az ilyen antiszemita Amerika-gyűlölő Putyin-bérenceket mint amilyen te is vagy.

    TE árulója vagy a nyugati értékrendnek.

    Menny és hegedáljál nekik.

    Miért a Szabad világban rontod a levegőt ?

  • Máris szomszéd

    Gejzuka! Az nem Nürnberg volt, hanem Drezda és ott 24 órán át ment a bombázás. Éjjel a britek nappal az amerikaik csinálták a német holokausztot.(teljesen elégő áldozat)
    II. VH témában nem kell túlságosan szaporítanod a szót. Bőven elég ha megnézed ezt az idézetet. 🙂

    https://scontent.fomr1-1.fna.fbcdn.net/hphotos-xlp1/v/t1.0-9/10405678_1287330561300186_8235796313267329196_n.jpg?oh=49505cc347703a5dd2a2a964b089bd4c&oe=575D4BFD

  • llanfair:
    Hát látod?
    Vannak emberszabásúak,akikkel nem lehet normálisan beszélgetni.
    Az ilyeneket hosszú bottal kell piszkálni mint a viperát, mert előbb-utóbb marnak.

    Előre tudtam (ahogy végigolvastam a levelezéseteket) hogy ez lesz a vége .

  • Máris szomszéd

    Gejza: „Wagner csak szimpla szarházi antiszemita volt minden művészi nagysága ellenére.”

    Te sem leszel soha akkora művész, mint amekkora szarházi atlantista vagy. 🙂 Arról nem is beszélve, hogy aki történetesen épp a zsidókat kritizálja, még marhára nem antiszemita. Nyilván te sem vagy hungarofób, amikor serényen magyarozol.

  • Még mindig ez a tömény nácizás.
    A Földön zajló folyamatokat a nagy piramis csúcsában tervezik és onnan irányítják a nagy színdarab résztvevőit.
    Szervezetek és ezek tevékenységei szinten jól láthatók a végrehajtó hatalom elemei.
    Jól dokumentált az is, h kik hozták össze a világháborúk rendezvényeket.
    Többé kevésbé jól az is vizsgálható, h ki milyen hittel tette azt amit az adott körülmények között a legjobbnak látott megtenni.
    Az Ördög Atya remek hitető, remek csábító.
    Sokan tették a jó hitében cselekedve a rosszat.
    Sokan csábultak el a hírnévnek, karriernek és hullottak csalódottan, kiégetten a szemétdombra.
    Szíves figyelmetekbe ajánlom Hofit is /az életem bére és a kiöregedett vadászkutya/.

  • Gizizi36:
    Amikor svéd nyelven írsz hozzám, az azt jelenti hogy mostmáraztán tényleg nagggyon kijöttél a sodrodból ?
    Sajnálom ha kellemetlenséget okozok néked dehát viselkedésed megkívánja az építő jellegű kritikát.

    Javaslom fogadd pozitívan, meglátod lenyugszol szépen.

    (Biztosan van benned is emberség,mégha jó mélyen is van elásva)

  • @geyzazzizizizizizizi
    egy kérdés motoszkál bennem, megválaszolnád? honnan ismersz te engem, hogy mindazt amit leírtál ideborítsad mint szellemi terméked csúcsait…

  • @llanfair…
    what’s your problem?

  • Babaagyú szomszéd:
    VOLTAM Nürnbergben kb 1991 környékén..
    A Városközpont úgynéz ki mintha a II Vilháb előtt épült volna , csak éppen modern építőanyagokból és minden olyan mintha vadonat új lenne.
    Elmondták ott nekem a helyi cégnél, akinek szállítottam egy berendezést, amit én fejlesztettem nekik, hogy miután kissé kiégették a várost , pont úgy állították helyre ahogy volt régen.
    Szerencsére megvoltak a régi tervek.

    DE HA Te jobban tudod mint ők , akkor áldásom Reád. Legyen neked igazad.

  • Géza, látom bemásztál a smasszerek közé a pofozógépbe. Ne hidd, hogy igazuk van:)
    A kérdésedre, hogy mi történt mi nap?
    Orbán, a rendőrsége(i) helyett a fradi B2-t fogta be erőszakoskodni a népszavazni kívánók ellen.. Ezt mégse kell felvállalnia.. Itt van egy cikk erről a Diktatúra kezdetű cikkben a napokból.

  • Rodeo36:Onnan hogy feltárulkoztál…

  • Bánfi Miki:
    Igen..igen..de úgy döntöttem hagy hazzay médiából nem merítek információt erre az ügyre nézve.
    Arra hagyatkozok csupán amit itt megtudok !

  • rodeo36 Tulajdonképpen semmi. Csak az etikett cikk alatt lett a legnagyobb a perpatvar. Egyszerűen sajnálom.

  • Valaki elmondaná nekem amatőrnek, hogy kell képet tenni a piros négyzet helyet? Help.

  • llanfair ,nem egyszerű

  • @llanfair
    helyet az nem helyett? emez utóbbit akartad ugye?
    siralmaidra gyógyír: aki geyzagyuri -t embernek tartja és szimpatizál velük, az nálam nem rúg labdába. ez a két poloska azzal a céllal kommentál (témától függetlenűl!!!) hogy legalább egy valakit kiborítsanak bármennyi időbe és szócséplésbe is kerűl ez nekik, semmi más céljuk nincs, egyébként közismert trollok

    másrészt ha nem értesz angolul kérdezz, teljesen félremagyaráztad amit írtam ami a meg nem értést jelenti számomra
    az, hogy a geyzagyuri fel sem ismerte milyen nyelven írtam neki esztétikai eszmefuttatást az rájuk jellemző olyanok mint egy kettészakadt galandféreg az összes hozzávalóval együtt

    másrészt nem tudom elviselni, ha történelemhamisítással, a valóság nyakatekert megváltoztatásával bosszant valamelyik hsz, végre látni kellene az erővonalakat a történelem során és a geyza nak beadott csőrcsill link egy alapvető jellemző kritérium, vakon menni az uccán és begyalogolni a villamos alá az mindenki magánügye, de kifacsarni sorozatban történelmi eseményeket pusztán valaki személyes piszkálása okán az meg szemétség…

    nagyon jó, hogy admin megengedi mindezt mert így teljes a kép és látni kik miatt és miért az a világ ami…

  • @llanfair
    jobb kattintással a piros izére kattintassz, és akkor megnyílik ahol lehet cserélni bármit, majd a cserét elfogadva megjelenik…

  • llanfair:
    Végig zongoráztam neked ezzel az új accounttal hogyan kell gravatart csinálni. Bonyoult.Kell készíteni hozzá egy accountot.

    1:kattints a piros „négyszögedre”

    2:jön egy szöveg hogy „Sign up for aa account” Katt rá.

    3:Jön egy szöveg hogy „Sign up for free at WorldPress.com Katt az elejére

    4: Jön egy tába, EMAIL cimet kér és user-nevet.Sok betűkombináció már foglalt. Password-ot is kér.Írd fel ezeket mert elfelejted.

    5: kattints a kék SIGN IN gombra.Kicsit megtévesztő mert azt írja ki hogy nincs accountod de ne törődj vele csak kattints rá.

    6:EMAIL jön Neked a megadott címre

    7:Az Emailt nyisd meg és benne aktíváld az accountodat.

    8: gyere vissza és katt a „Sign in Gravatar” ra és készítsél egy profilt.

    9: ha elmentetted, MOST katt balra fennt a „Gravatar”szövegre

    10: katt arra hogy „add a new image” és utána „Upload new”
    Többször végig kell játszani a kép érvényesítését mert elsőre nem szokta elfogadni.

    Én, Géjzabcsi, már félkézzel csinálom 😀 😀

  • valahogy így?

  • Amőba36:
    Nem is kell hogy elviseld a valóságot.
    Menekülj vissza a Tejút lila ködébe , ahová magadat gondolod amikor pengeted a citerát.
    MI is gondolunk téged valahová, csak épp nem mondjuk ki.

  • llanfair
    2016 február 25
    10:49 de.
    Gravatar beírását módosítanám.
    Ne a saját kockádra kattints, hanem az enyémre, az elvisz a WorldPress.com-ra ott csinálj egy fiókot. Tölts fel képet a profilodba, és a képtárba is, és azt add meg profilképnek.
    A saját kockád nem visz oda, csak ha már van profilod.

  • Don Ovuz:
    Nem jól tudod:
    Direkt beléptem ezzel a Garavatar névvel de account nélkül hogy kipróbálhassam hogy lehet.
    És a kétforintost töltöttem fel a procedúra végén.

  • @geyzazizizizizizizizi

    a valóságot ti a gyuri trollal nem tuggyátok elviselni, én benne élek…
    már megint a szavaimat facsarod ki…eldöntötted magatokban (geyzagyuri) hogy engem már pedig zrikálni fogtok, mint a ZRIKA VÍRUS nem fog sikerülni… sem humorod nincs sem kultúrád, sem megfelelő személyiséged ezért azután ilyen balfaszságokat tucc csak kiizzadni a chanel56789 alá
    pukkaggy meg

  • rodeo36 Ne haragudj, tévedtem, nem először. Nem akarok nálad labdába rúgni, csak egy kicsit beszélgettem volna a zenéről, akár az ördöggel is.
    Igen, helyett. Remélem, azzal, hogy rajtakaptál, hogy egy szót rosszul írtam (ha figyelsz, lesz több is), most boldogan alszol el. Sirámom, nincs, azt kaptam amit vártam. De megadtam a lehetőséget a csodának, nem élt vele.
    Igen rosszul tudok angolul (mondtam, hogy tudok?), de ha szükségét érzem, van kitől kérdeznem. Neki is van több doktorija, gyönyörűen beszél angolul, és már a donegali ír tájszólást is bírja. Érdekes, hogy itt még SENKI nem jegyezte ezt meg, csak megdicsérnek, ha javulást éreznek. De már többen bocsánatot kértek, mert Ők nem tudnak magyarul. Igen, ez illem kérdése, pedig itt a szomszédaim nem is nagy tudású professzorok, csak jó volt a nevelésük.
    Gondolom egyetértünk, hogy felesleges tovább fűznünk egymással a szót. Néhány kirohanásodat itt olvasva, nem is baj. Nekem elég volt.

  • Geyza
    2016 február 25
    12:54 du.
    Nem értetted a különbséget.
    Azt írja „gravatar” hogy a saját négyszögére kattintson. Arra hiába kattog, ha nincs profil mögötte, nem visz sehová.
    A többi leírásom ugyanaz egyszerűsítve.
    Kattogj profil nélküli ikon jelzésekre, nem lehet menni sehová, max. az ikont mentheted képnek.

  • rodeo36
    2016 február 24
    7:54 du.
    Idesdrága jótezsvírem rondajó.
    Attútartok, te ittensíg taplósodó. Eccerü kírdís vót a Rizsa Paláverirű, mer marhaságot írottá-esmeg- há rákírdesztem.
    Még asse zavarott vóna, ha Portós Gallú író bár attúselesző okossabb hogy külfődijül beszíllő lógyikságokat..
    Aszongyaja tanittóur hogy te annyira akaró inteligencsének láccanyi hogyazzaja zenergijva főlehetne építtenyi a fölcsutti kisvazsutat kéthétalatt kézierőve gípek nékű. Maj óvatosan lípkeggy mikor gyövő kifeléja segijirodábú, merha eccer lejeső a zegódrú a zikúdra, há kezed-lábod töröd.
    Nemmondom hogy hasznád a zagyadat, merabbú a tefejedbe annyi lehet minda vöröshajmábaja proletáröntudatt, demajha eccer errefelé járó bemutatlaka tehenynek mer tehozzád hasonlót eleddig ugyiscsakka hátamögött látott.
    Nü, kellemetes további ökölrázást.
    Csókútat a kenyereslejány.

  • Don Ovuz, Geyza Kösz. Most már „okos” vagyok, mindent megcsináltam, de nem jelenik meg. Akkor piros maradok. 🙁

  • rohadeo88
    neked mindenről valami alfeli dolog jut ki.Te csibém egy még el nem szakadt borsóka vagy.Annyit erőlködsz,hogy a végén még szétesel.Azt, hogy utcasarki Micit írtam az állandó hátsóban turkálásod megcáfolja Azt hiszem Kamilla vagy inkább mariska bácsi vagy.Minden esetre gyerekeket nem szabad a közeledbe engedni. Szellemi mércéd is hasonló a testi elképzeléseidhez.Egyenlőre még élő(sajnos)bizonyíték vagy rá,hogy az aljasság és hülyeség többnyire együtt jár és csak alsó határa van.Degenerált életértelmezésedben az egyetlen,majdnem normális elképzelésed tetszett és el is fogadom.Azt,hogy Géyzával együtt kotyogsz Rólunk.Persze nem vagyunk ketten egyedül.Mindazok, akik még a mi oldalunkon állnak észre sem veszik ősweinkiségedet. Azt hiszem Nekik van igazuk.Nincs helyesírási hiba!

  • vgyuri10,11,12,13,14,15…
    aki egyenlőre-t ír egyelőre helyett az nálam nem ember

    a többit beszéld meg magaddal

  • @llanfair
    az a gond, hogy csak zenéről nem tudtunk mert azonnal általánosságokba és fülszövegekbe bújtál el, hogy miért?
    pedig jó lett volna, amit a nejed vagy a szomszéd tud az nem te vagy

  • rodeo36 Tényleg nem értetted meg, hogy finoman neveletlen alaknak neveztelek? Ennyi.

  • rohadeo88,
    tanuld meg a magyar fogalmazást és helyesírást.Persze akkor sem leszel több mint egy evolúciós hulladék.Egyelőre,kettő hátra. Miattam te bukjál rája.Kis burnyák amőba,a csecsemő agyú máris szomszédoddal együtt fújhattok hat kiló tollat.

  • llanfair:
    Azé nem jelenik meg rögtön, mert a gépeden tároltatják a „sütiknek” elnevezett kis működtető fájlocskák egy egy web-oldal azon részeit, amik nem tartalmaznak új információt.
    Mégpedig azért, hogy pl. ha beírsz valamit, akkor ezeket a képeket reklámokat stb. ne kelljen ujra a NET-ről letöltenie a gépednek.Ezzel jelentősen gyorsul a „szörfözés” sebessége a NET-en.
    Tehát néhányat ajánlatos frissíteni (a böngésző „frisítés” gomjával), vagy kilépni innen és újra visszalépni, hogy a gépeden lévő régi kis képecskék felülíródhassanak az általad feltöltött új képpel.

  • Don Ovuz:
    Hát nem tudom..és direkte beléptem ide profil nékül ezzel a Gravatar névvel és másik emillel, rákattintottam arra az izére amit kaptam ( barna volt) és minden úgy zajlott ahogy leírtam.
    Kellett profilt csinálni a procedúra alatt.

  • HEHEHEHEEEEHHHEHEheheehehehe….Falusikám…:D 😀 „rondajó”..

    Rondajó36:
    Mi a bánat bajod van azzal, ha valaki azt írja hogy
    ” egyenlőre”
    az helyett hogy „egyelőre” ?
    Merthogy megint ezen a hülyeségen rágódsz itt.

    De különben meg egyelőre TE vagy az aki durrog , pukkadozik minden szíre szóra , aki nem bírja elviselni azt sem ha az orgonavírág délutánra már nem úgy áll ahogy hagyta reggel, ezért aztán inkább felgyújtja az egész bokrot.

    Idióta vagy te öcsém , a javából.
    Egyelőre így látom.

  • mind a hárman…

    nem baj fijjug, mostantól a levegőbe beszéltek, nem velem…egyet viszont tuggyatok: mindezek alapján tudom ki kicsoda…

    a többi??? hogy tinektek mi a véleményetek? beszéljétek meg… és irigáljatok

    hahahahahahaha

  • A Magyar fogalom képző és leíró nyelv.
    A lerontani igyekvői hiába próbálják belegyömöszölni a készletből gazdálkodó, hajlító nyelvek skatulyájába. Egyszerűen, nem lehet.
    Az egyelőre és az egyenlőre között értelmi különbség van.

  • @llanfair…
    csaki hogy rákeress

    Puccini Madama Butterfly Leontyne Price, Richard Tucker MET

    most hallgatom Washington -ból

  • @llanfair

    a a szerelmi kettőst hallgatom éppen

    Puccini* – Leontyne Price – Richard Tucker (2) – Rosalind Elias – Philip Maero – Erich Leinsdorf ‎– Madama Butterfly
    Label:
    RCA Victor Red Seal ‎– LSC-6160
    Format:
    3 × Vinyl, LP
    Box Set
    Country:
    US
    Released:
    1963
    Genre:
    Classical
    Style:
    Opera

  • @llanfair…
    esztveddmeg és hallgasd végtelenítve

  • @llanfair…
    az Arroyom féle felvétel eredetileg Quadrophone, csodálatos technika és az énekesek sem akármik

    ez tebaladi és Mitropoulos
    Donna Leonora: Renata Tebaldi
    Don Alvaro: Mario Del Monaco
    Padre Guardiano: Cesare Siepi
    Don Carlo: Aldo Protti
    Preziosilla: Fedora Barbieri
    Fra Melitone: Renato Capecchi

    Orchestra e Coro del Teatro Comunale di Firenze
    Dimitri Mitropoulos
    https://www.youtube.com/watch?v=LxpLtBGykPs

    íme
    https://www.youtube.com/watch?v=xUJk0SAJz6k
    a 45 től az 1.25 ig a II felvonás

    és ezzel búcsúzom

  • vllanfair
    Arroyo
    Performers:
    Il Marchese di Calatrava – Antonio Zerbini
    Leonora di Vargas – Martina Arroyo
    Don Carlo – Piero Cappuccilli
    Don Alvaro – Carlo Bergonzi
    Preziosilla – Biancamaria Casoni
    Fra Melitone – Geraint Evans
    Curra – Mila Cova
    Padre Guardiano – Ruggero Raimondi
    Mastro Trabuco – Florindo Andreolli
    Un Chirurgo – Derek Hammond-Stroud
    Un Alcalde – Virgilio Carbonari
    Orchestra – Royal Philharmonic Orchestra
    Chorus – Ambrosian Opera Chorus
    conductor – Lamberto Gardelli

  • Eszem eldobja a gépszíjjat..
    Ez az idióta ide önti az INTERNET egész kmolyzenei tartalmát,
    amit csak össze bír ollózni innen-onnan.
    Azthiszi a puhatestű hogy ezzel bárki előtt is elismerést tud kicsikarni.
    Egyenlőre még nem a CTRL-V CTRL-C gombok sűrű használata kelti mások tiszteletét.
    Egyelőre
    Egyennnlőre..Előre…lőre.

  • Aggyula:
    TE kinek csobogsz kispatak ?

  • Rodeo 36

    A vegzet hatalma

    Maria Callas,
    Richard Tucker,
    Nicola Rossi-Lemani,
    Elana Nicolai,
    Carlo Tagliabue,
    Renato Capecchi,
    Plinio Clabassi.
    Serafin vezényel Milanoban.

    A másik
    Leontyne Price
    Leo Nucci
    Giuseppe Giacomini
    Bonaldo Gialotti
    James Levine a MET-ből

    Pillangókisasszonyom is van a MET-ből (is).

    A Requiemet azért rendeltem meg, mert egy bolgár felvételen van meg, és nem tetszik Verdi ezen műve. Most talán.

    Most Neefe szonátái, Hubay hegedűversenyei, Hasse operája és Dowland lantmuzsikája megy végtelenítve, mert a bonni Beethoven házban ezeket sikerült megszereznem. Neefe már régi vágyam volt, Hasse meg sajnos nagyon ritka, ez csak a negyedik operája amit sikerült megszereznem.
    De miután megállapítottad, hogy egy senki vagyok, aki még angolul sem tud jól, még arra a hibára is képes vagyok, hogy véletlenül elírjak egy szót, és eléggé el nem ítélhető módon,
    még bizonyos énekesek nevére sem emlékszem, ami elvárható lenne szerinted több száz (ezer) koncert után, miért töröd magad?
    Zenehallgatási szokásaink is jelentősen eltérnek, amit Te nem tudsz tolerálni.
    Vadásszál a helyesírási hibáimra, ha elég figyelmes vagy, biztos találsz.
    Megkerestem a táncoló karmester nevét Rafael Payare.

  • llanfair
    2016 február 25
    1:50 du.
    Látom, csak megjött az avatar.
    Ahogy Geyza is írta, sütikkel kommunikál. Ha netalán tisztítóprogramot futtatsz, utána jelentkezzél be újra a fiókodba, hogy letöltse a sütijét. Avagy ahogyan én teszem, hozzáadtam a tisztító programban a kivételek közé. Ha letakarítod a többi sütivel, a bejelentkezés után újra letölti neked, de ahogyan az oldal írta, kell 15-20 perc, amíg újra átfuttat a rendszeren, és megjelenik a neved mellett.

  • Geyza Köszönöm, mint látod megoldódott. Így most én is tudom esztétikailag szennyezni a környezetet. Az újraindítás természetesen eszembe jutott, de töltöttem le új játékomat (legálisan vásárolt), nem akartam abbahagyni. Nekem a levegőből jön le az internet, nem végtelen. De tényleg hiába kattintgattam a sajátomra, a Tieddel kellett megcsinálnom. Ezért elnézésedet kérem.

  • rohadeo88,
    kiskomám,Nekünk még”irrigálni”sem kell „egyenlőre”.El tudjuk készíteni mindennapi kenyeredet irrigálás nélkül is.Jó puhára,nehogy a torkodon akadjon.

  • rohadeo88,
    te meg azt vedd meg és kapd be amit kívánunk neked.Végessé téve.Nem végtelenítve,Isten ments!

  • Nagy Gyula Nem hiszem, hogy régen külföldön élő emberektől elvárható a magyar nyelv tökéletes ismerete. Attól sem, aki nem a szövegelésből él. X éktelenül sok vesszőt tesz rossz helyre, de 60 éve él Kanadában, eszembe sem jutna ebbe belekötni. Egy embert azért megszólni, mert egy „t” betűt ír véletlenül kettő helyet(t), vagy két hasonló szót összekever, az az érv hiánya, és „trollkodásnak” hívják. Elírni mindig lehet valamit, de ezt érvnek felhozni nem. Az az ember aki helyesen tud írni? Ismertem analfabétát, aki különb volt a sok nyelvtudósnál, akik abban a házban nézték le Őt, amit az általa gyártott téglából építettek.
    Talán ismered, a német és az angol eszik. Az angol kezéből kicsúszik a kés, és éktelen csörgéssel a földre esik. A német gúnyosan megkérdezi, ezt maguknál illik? Nem, mondja az angol, de észrevenni sem.

  • Amőba36:
    Aztat olvasom éppen tegnap hogy az Északkóreai pátlapban (mert ott nincs más lap) világossá tették, hogy -idézem- :
    „Egy USA mentes planétát képzelnek el és ennek érdekében tenni is fognak”

    Miért nem mész oda , hogy „művészeteddel” segítsed őket e cél elérésében ?

    Egyenlőre még itt rontod a levegőt a Szabad Világban, kihasználod előnyeit és közben azoknak a rohadékoknak az eszméit terjeszted .

  • Úgy veszem észre hogy Amőba36 minden pökhendisége ellenére,
    Úgy kapaszkodik Llanfair kollegába, mint
    bojtorján a csizmaszárra.

    Ragadós ez az Amőba36.
    Nomen est omen.

  • A BFZ linkhez: hm… ezt is megmernék tenni, csak mert Orbán cégér nélkül kerülnek a piacra? Árulkodó jel…
    Hasonlít a Hosszú Katinka botrányhoz, ami végülis hol tart most? Lemaradhattam valamiről…

  • Máris szomszéd

    Kedves Géjzuka! Elég beszédes, hogy a nyugati értékek itteni hőseként nem az ártatlanul legyilkolt százezrek miatt picsogsz, hanem épp azon, hogy melyik városban történt a borzalom.

  • Don Ovuz Kösz. Mint kiderült, a vírusirtó akadályozta a dolgot, nem kaptam meg a válaszleveleket. Mikor kikapcsoltam, kaptam egyszerre nyolcat. Már sok kritikát kaptam, hogy nem adom a „pofámat” a véleményemhez. Pedig csak arra kell, hogy az orcámba is bele lehessen kötni. Van sapka, nincs sapka.

  • Máris szomszéd

    Géjzuka segíts neki megkeresni az elgurult gyógyszerét. 🙂

    http://www.fort-russ.com/2016/02/breedlove-us-ready-to-fight-and-defeat.html

  • llanfair
    2016 február 26
    7:49 de.
    A vírusirtó nekem eszembe sem jutott volna. Gratulálok, így még szebb a dolog, ahogy megalkottad.
    A saját fotómat nevemet nem igazán adtam volna egy ennyire vegyes társaságnak. Igaz, te nyugdíjas vagy, ha jól emlékszem. Neked nem kell elhatárolni a személyes véleményedet a munkádtól.
    Még egyszer gratulálok, szép volt!

  • Babaagyú szomszéd:
    Hát miért gyilkoltok folyton?
    Nana kis tömeggyilkosom, még itt is agitálsz ?
    Menj vissza ahonnan jöttél: Putyin seggébe vagy ahová akarsz.

  • llanfair:
    hehehehe szaal kihasználtál 😀
    Komolyra fordítva: A gépet nem kell újraindítani.
    Elég ha a KMH-ból lépsz ki és ismét behívod.De az is jó ha böngésző frissítését használod párszor, itt fennt a képernyő tetején.

    Nem a legtetején, mert ott a virágcserép van , benne néhány üres kávéspohárral 😀 😀

  • llanfair:
    legjobb vírusirtó az a vírusirtó ami nincs feltelepítve.
    A legjobb PC pedig az a PC amiben nincsen merevlemez.

    Mert pl. ÉN , Géjzabácsi , nem használok a gépemen merevlemezt.
    Momentán minek ? Hogy arra telepítsen valami rohadék vírust , ami aztán a következő gép-indításkor aktiválja magát ?

    Csak betolom a Linux-boot CD-t és kész.
    Kikapcsoláskor meg kihúzom a villanyból, semmi kikapcsolási tökölődés.

    A gép egyből mindent elfelejt, akárcsak a régi Commodore64.
    A hacker-gyerek munkája meg odavész hehehe.

  • Miklos Banfi Már tavaly elvették a BFZ-től a támogatás egyharmadát, megszorozták kettővel és Kocsisnak adták.
    Ismerjük a szponzorok nevét, mert csekélységünk is beletartozik,
    jelentősen csökkent, mióta Viktor nem szereti Őket.
    Demokráciában ez így járja, nem? Pedig Ivánnak nincs szüksége Magyarországra, az ország hírnevének viszont nagy szüksége van Fischerékre.
    Hosszú Katinkával most látszólag szent a béke, mert hamar átigazol másik országba, és hát kell az imázshoz. A BFZ sokkal kevesebb magyarnak hiányozna, mint Katinka.

  • Köszi my friend, tudom és pontosan így látom.
    Konkrétabban mivel zárult a HK balhé? (Utazásaim miatt az kiesett valahogy) Elég nyilvánvaló, hogy mit gondol mind a két fél… Üdítő látni, hogy HK nincs kiszolgáltatott helyzetben, mint akár a társai, mint pl. Cseh Laci. Fisher Iván esete is világos…

  • Geyza Nekem windows-ra van szükségem, nekem a linux nem jó.

  • Don Ovuz Ha akarnak, úgy is megtalálnak, de minek? Igen, már visszavonultam a munkától, már a jogosítványomat is becseréltem itt mazsolára, ha véletlenül dolgozni akarnék, akkor se tudjak.

  • Máris szomszéd

    Illanfair: Majd Géjza ajánl egy ilyen windowst. 🙂

    http://getintopc.com/softwares/operating-systems/windows-7-live-cd-free-download/

  • Babaagyúkám ezzel a fal dumával meg a hülyeségeiddel menj a Mandinerre.
    Ott úszkálnak a legnagyobb darabok.

  • llanfair:
    A kettő nem zárja ki egymást.
    Ha van egy olyan kis fiókocskád a gépedhez , amiben benne van a merevlemez és ki tudod húzni.
    Az is jó ha pl. egyik merevlemezen Linux van telepítve , másikon meg Windows. Mindegyiknek vannak előnyei és hátrányai.
    Arról nem is beszélve , ha valamelyik merevlemez elszáll, akkor sem maradsz NET nékül.
    Ha pedig az a lehetetlenség következne be hogy mindkettő egyszerre adja be a kulcsot , még mindig ott Linuxos CD lemez.

  • Babaagyúnovics Szomszédovoj:
    Remélem tudod hogy MA az Orosz Birodalomnak esélye sincs a NATO-val szemben?
    Négy oknál fogva:

    1 a NATO országok össz lélekszáma 500 millió.Oroszország meg sem közelíti ezt.

    2 a NATO országok haderőre kiadott költségeit szintén meg sem tudják közelíteni a ruszkik. Csak néhány százaléka az orosz haderőfejlesztésre kiadott összeg az össz NATO költségnek

    3 a NATO fegyvereit maximum csak alsóhangon tudják koppintani a ruszkik, főleg azóta hogy az USA végtelen jóindulatában eltörölte velük szemben a COCOM-listát.

    4 a NATO országok gazdasági teljesítőképességét MEG SEM közelíti Ruszkiország ipara. Mutass agyatlankám bármilyen terméket amit levehetek egy áruház polcáról és az van ráírva hogy Made in Russland ? Esetleg fábólfaragott Matjoskababát. Talán.
    Csak feldolgozatlan bányászati termékekből van bevételük meg a harmadik vonalbeli fegyvereik eladásából, nyamvadt afrikai meg közelkeleti diktatúráknak.
    Még azokból a fegyverekből sem tudtak jó üzletet csinálni amik valóban jók voltak, mert hülyék az üzlethez is.

    Úgyhogy kisapám szépen másszál vissza Tovarisch Putyin seggébe , onnan bámuld a Szabadvilágot , míg gazdád rád nem szól hogy húzódj beljebb mert kikívánkozik a borscs.

  • llanfair!
    Nem volt bántó szándékom.
    Én is csinálok gépelési hibákat. Emellett közel sem mindig tartom be az akadémia által gyártott szabályokat.
    A kekeckedésre menőktől én is sokat kaptam már a fejemre.
    Ez sem zavar különösebben. Ők még csak itt tartanak.
    Én olyan társadalmi konstrukció jóságában hiszek ami felnőtt felelősségteljes gondolkozású emberek sportja.
    Ehhez próbálom fejlesztgetni a környezetemet.

  • Geyza. Félreérthető voltam. A négyzet eltüntetésében voltam amatőr. A komputerhez egy picit értek. Itt most jelenleg 11 gépen érhető el az internet, és Pesten kettőn, amivel állandó kapcsolatban vagyok, plusz a leányom és az anyósom is a rendszerben van, hogy innen tudjam őket javítani. Amíg van internet, nekem lesz. 🙂
    Az internet eléréssel van a baj, mert itt olyan szétszórtan élünk, hogy nincs vezetékes internet. A levegőből vesszük le, de az nagyon függ az időjárástól.

  • Máris szomszéd

    Géjza te mint a szabaccság nagy harcosa nekiáll támadni a szabad véleményt és megmondani bárkinek is, hogy hová menjen kommentelni? Mi lesz így a nagy toleranciáddal nyugat fénye?

    Ja és ahogy téged és a „harcértéked” elnézem, mint egy NATO ország lakosát, sok félnivalója még egy ecceri orosz katonának sincs háború esetén. Neked már akkor itt a világvége ha nem tudsz kommentelni, vagy netán nem indul el a linuxod CD-ről vagy USB-ről.:)

  • Miklos Banfi Katinka ügye végül nem is ügy. Egyszerűen abbamaradt. Túltolták, de észbe kaptak. Majd talán eljön az idő a bosszúra, ha nem jönnek az eredmények. De akkor végleg kint marad. Eggyel több, vagy kevesebb.

  • Nagy Gyula Nem éreztem bántónak.

  • Máris szomszéd Kedves Szomszéd. Van a laptopomban két merevlemez, külön telepítéssel, egy 8-as és egy 10-es. Van boot cd-m, boot USB-m és boot SD kártyám is. De természetesen megvan mindkét windows telepítő lemeze, ha nagy a baj, feltelepítem az új operácios rendszert. Ha ez mind nem jön össze, lehajolok egy másik gépért. 😀 A hosszú évek tapasztalata az, hogy egy friss telepítés mindig jobb és gyorsabb, mint egy nagy hiba javítása.

  • Geyza,
    nem értem,hogy ez hogyan történik.Ezek a babaagyúak és rohadeo88 kollégáikkal és troll társaikkal együtt még mindig tudnak fröcsögni a KMH-n.Azt mondjátok,hogy Nektek van vírusirtótok? Az nem alkalmazható mindenfajta vírusra? Bocsánat,de én a levegő tisztaságára gondolok,mert a komputerem mindig tiszta.Akkor is amikor a náci tetveket említem meg,mert kis betűvel írva kevésbé fertőznek.

  • valaki az itt lézengők közűl valaha is gondolkodott???? és gondolkodott egy teljes békében élő világon? ahol ember embernek nem farkasa és munka helyett csak elrabolják a másét és abból gazdagok és fel vannak héáborodva amikor a fagyi visszanyal…némi agy és belőle fejlesztett ész nem ártana a 21. században

  • Babaagyúkám:
    Azé még egy kalasnyikovot szétszedek és összerakok seperc alatt.
    Szaal ne izgasd magad ha netán találkoznánk valahol és úgyadódik…
    Tudod seggfejkém vannak dolgok amiket az ember nem felejt.
    (Értsd ahogy akarod te hazaáruló ruszkibérenc.)

  • Babaagyú:
    látom meghekkelted a WordPress.com -ot
    Netán te voltál az a szemétláda is, aki tegnapelőtt visszaélt a nevemmel?

    Az a baj ezzel a világgal hogy ilyen emberek mint amilyen te is vagy , ezek teszik keservessé a többség életét .

  • Azt meri mondani ez a féleszű vén kecske, hogy mi fröcsögünk, meg náci tetvek? Miért is kellene nekem elhinnem, amit ezek ketten hadoválnak, hiszen ez egy kreált név, kreált élettel, amit maguknak kitaláltak, de még kitalálni sem tudtak normálisat, békéset, szépet, csak ezt a fellengős, semmitmondó, gyűlölködő mocskot.Nem ti fogjátok megmondani, hol és hogyan kommenteljenek mások, nem vagytok ti itt senkik. Csak arra is lusta majmok, hogy bekapcsoljátok a helyesírás-javítótokat, és még nektek áll feljebb.No tahó bagázs, tanulni, tanulni, tanulni, mondá Lenin….DDDDD

  • Amőba36:
    Ne nyivákoljál.

  • Dr Doktorovics.
    Megváltoztak írásod stílusjegyei.
    Netán esetleg másvalaki van most a nick mögött?

  • Há’, íletembe elősször csalóttama tanittóurba..
    Óvastamitten rondajótú meg llanfair komámtú errűja Zoperátt Puncirú, asztmermég sosehallottam rula, gondútam megkérdezem a tanitturat, meraz marhaokosember. Aszontahogyaz nem Operátt hanem Opera, meg nem Punci hanem Puccsitó. (Mongyuk iggenhüjenév azis..)Namindeggy, az üdóga.
    Szal. Kérdesztemhogy mér hetyeg állandójan külfődiekke mera tannitóur aszonta hogy olasz, itten meg mindenféle külfődi neveket óvastam akik jáccottak vele. Há’ aszongya, hunnan veszem esztet a marhaságot? Mekkerestemnekija zoldatt ahun fősorúták hogy kik dugták, ránízett, aszt aszonta hogymost kétnapig neszójjak hozzá. Francnak megy taníttónaka zojan akinek nincsen türelme válaszúni a kírdísekre? (Még kockásingsevót rajta!!)
    Sebaj gondútam, majda Kálmán. A Kálmánaz itt hegedűtt valamikora korcsmába demijóta a faluba hanakkija zalkoholisták aligvan vendíg deja korcsmáros csiptyeja Kálmánot, oszt mostan mosogatthat.
    Kálmán gyütt émmeg mekkérdesztemhogy ismerije eszteta Puccsíttós Operáttat aszt aszonthogy ja, szoktak eggyüt hegedűnyi bucsukba meg házakná a ríszegeknek. Aszontahogy iggenjó basavista, látsós kopertás,- de asztalná megfázik..
    Há’ nemtomakkor mitvagytok tüle annyira oda?
    (Bocs llanfair, de nemtudtam kihagyni.. 😀 😀 😀 )

  • falusi 😀 😀 Az egyiket a feleségem küldi szeretettel.

  • Máris szomszéd

    Geyza geyza ne magadból indulj ki. Neked amúgy nem kalasnyikovot max. egy M4-t illene szétszedni és összerakni, de hát attól is elég messze vagy. Arról nem is beszélve, hogy ismét túlértékeled magad a szerepeddel együtt. Tudod a múlt embereit már meghekkelni sem érdemes. 🙂

  • Babaagyú
    Összevissza beszélsz.
    Engemet speciel nem zavar.
    Csinálj magadból hülyét te dolgod.

  • drdrhc

    2016 február 26
    8:03 du.
    Így valahogy…

  • Figyelő:
    Minden világos:
    Úgy találod hogy ezen a liberális oldalon lévö liberális gondolkodású kommentelők a senkik, akik nehezen viselik a Rodeo és DrDRDRdr szerű Putyinbarát és Nyugat-ellenes akárkik kirohanásait, csak mert Orbán-fanok.

    Hát kedves Klárika….sajnálom hogy így gondolkodsz.
    Légy boldog az identitási zűrzavaroddal.

  • Ilanfair!
    A Magyarnál a bosszú, mint értelmetlen kártékonyság szerepel.
    A Magyar elégtételt (kártérítés) vesz és megfékezi a kártékonykodókat.
    Maga a cselekedet gyakran értelmezhető bosszúállásként is, de nem az.

  • Geyza

    2016 február 28
    8:30 de.
    Géjza, sajnálom, hogy csalódást okoztam!
    Sajnos NEM értek egyet a liberális oldal kül és belpolitikájával. Ezt soha nem állitottam.
    Nem vagyok egyáltaán USA párti, viszont, Putyint változatlanul egy gyilkos diktátornak tartom.
    Nem tudom miből veszed a véleményedet.
    A fenti beiróknak saját véleményük van, s ha szimpatikusak akkor egyetértek velük,de soha nem állitottam, amivel vádolsz.

  • sok x doktor,
    Leninnek csak a mondásait ismered ilyen közelről vagy a Wassermann pozitívét is befogadtad a nagy agyadba?

  • Gyri10:
    heheheehe..a diszdoktor sztrovacsek azthiszi ha Lenint idézi, valaki lesz.
    Lehet hogy ez az idióta is Lenin összes műveiből diszdoktorált ?

    Mellékesen mondom, akkor megérdemli a kitüntetést.
    Nekem megvolt Lenin összes művei, kb másfél méter barnakönyv.
    Rettenetesen olvashatatlan apróbetűs munka.
    Nagy megpróbáltatás lehetett fordítónak, nyomdásznak.

    Családi ökörség..izé..örökség volt ! Még a „vadszocializmus” idején próbáltam eladni , az összes könyvkereskedés a szemembe röhögött. Mit volt mit tenni , kitettem a kuka-sor tetejére.
    Érdekes hogy másnapra eltűnt, csak egy fél pár ócska női cipő volt a helyén 😀

  • Géyza, valóban nektek kéne néhány évet külföldön élni, hogy megértsétek a világban menő szabadszó és szabad vélemény elfogadását. Ti még mindig, arra a korra emlékeztettek, amiből elmenekültem.

  • 😀
    Megismerni a madórt az öntöltős tolláról..
    Csiribiri, csiribiri, kistányér..
    😀

  • Figyelő:
    Nem tudhatod mennyit voltam külföldön.

  • Figyelő,
    én is 60 éve itthon élek.A világ legszabadabb és legdemokratikusabb államában.Ez nem jelenti azt,hogy itt nincsenek hazug politikusok vagy az állam ellen uszító arab parlamenti képviselők.A demokrácia felfalja saját magát.Mi viszont,az egyszerű „Istenadta nép”, igyekszünk tisztességesek maradni és ez a nagy többség jellemzője.Ez a mi valódi erőnk.A múltunkat nincs miért,de nem is szégyelljük, mert „egy nép aki a múltját megtagadja,annak jövője sincs.” Ismerek ilyen népet.

  • @llanfair
    korábban beszéltünk Polgár Lászlóról
    itt egy valami
    https://www.youtube.com/watch?v=QWMTZ43zB7Q

    és ez a másik ária ugyanonnan Samuel Ramey
    https://www.youtube.com/watch?v=S4gstl_TWsI
    ha megtalálnád Polgár Lászlóval (még magyarúl is ok)
    utána beszélgessünk