Köszönő levél az ottawai magyar katolikusoknak

2016 február 23 8:03 de.46 hozzászólás

A Hungarian Forum of Ottawa újonnan bejegyzett szervezet közössége ez úton szeretné megköszönni az ottawai magyar katolikusoknak, hogy szervezetünk megalakulása alkalmából tájékoztatókat osztottak ki tagjaik között.

Örömmel vettük, hogy követik a Kanadai Magyar Hírlap hasábjain szervezetünk születését, közösségünk híreit. Tudomásunk szerint, egy a 2015-ös évben (október 12-én) megjelent cikkel hívták fel a figyelmet munkánkra.

Tájékoztatásul közöljük, hogy a hivatkozott cikk egy informálisan létrejött csoportról szólt, melynek célja volt az Ottawai Magyar Házban tapasztalt anomáliák megoldása. Ezt a cselekvési irányt az idő szava és tagjaink törekvései felülírták – ezért szeretnénk a katolikus templomot látogatókat friss információkkal ellátni.

A most bejegyzett szervezet ebből a nyitott, alulról szerveződő, befogadó közösségből született meg. Állófogadásunkra szeretettel meghívtuk az Ottawai Magyar Ház Igazgatói Tanácsát, s mindazokat a helyi magyar szervezeteket, melyek létezéséről tudomásunk volt. A jó hangulatú fogadásról Christopher Adam, a szervezet társelnöke készített képes beszámolót.

Hivatalos elnevezése a Hungarian Forum of Ottawa lett, mert a fórum szó mindkét nyelven – angolul és magyarul – kifejezi a win-win elvű párbeszédet. Az új szervezet új célokat tűzött maga elé.

KÜLDETÉSÜNK

Baráti hangulatú környezetben, közös témák megvitatásán keresztül, a magyar származású kanadaiak és más érdeklődők közötti együttműködés kialakítása és ápolása.

HOSSZÚ TÁVÚ CÉLJAINK

Nyitott, befogadó és lelkes közösséget létrehozni, tovább gazdagítva Kanada többnemzetiségű kulturális palettáját; kulturális programokat szervezni, humanitárius tevékenységekben részt vállalni és megismertetni az érdeklődőkkel a magyar kultúrát és nyelvet.

Tájékoztató füzetünkben így mutatkozunk be:

Az Ottawai Magyar Fórum egy újonnan bejegyzett kanadai non-profit szervezet az ország fővárosában. Lelkes tagjai egy nyitott, befogadó közösség létrehozásán fáradoznak, ami tovább gazdagíthatja Kanada többnemzetiségű kulturális palettáját. Tiszteli a hasonló célt kitűző korábbi szervezetek eredményeit, s azokra építve kíván friss humanitárius, szociális és kulturális célokat kitűzni. Kiemelt figyelemmel fordul a Kanadába újonnan érkezett emigránsok felé, s fontosnak látja megszólítani a második, s harmadik generációs leszármazottakat. Aktív szerepet vállal a magyar származásúak közötti információáramlásban, tájékoztatásban.

Szeretettel várjuk közösségünkbe mindazokat, akik céljainkkal azonosulni tudnak.

Petényi Judit,
a HFO elnöke

Kecskés Tünde,
a HFO titkára

Christopher Adam
,
a HFO társelnöke

TITLE-and-LOGO-HFO-transparent-bg-PNG (1)

Tags:

46 hozzászólás

  • Göllner András

    Kár, hogy a montreáli katolikusok képtelenek azt megtenni amit az ottawai testvéreik megtettek. Kár, hogy ők képtelenek a montreáli Magyar Nagybizottságot rávenni alelnökükön keresztül, hogy ne démonizálják az olyan embereket, mint pl Christopher Adam, vagy jó magamat, akiknek a magyarságtudata nem engedi hogy egy autokratát, egy mafia-államot működtető keresztapát és annak kanadai helytartóját, Ódor Bálintot tekintsük a magyar nép és nemzeti szellem megtestesítőjének.

    Gratulálok az ottawai magyar fórumnak, hogy bátran helyet ad mindazoknak, akik nem a Fidesz szineiben védik hazánk becsületét, népünk jó hírnevét, a nagyvilágban. Gratulálok, hogy az ottawai Magyar Fórum nem megvetéssel, hanem elismeréssel, tisztelettel karol fel olyan embereket, mint a Kossuth Díjas Kertész Ákos-t, akit Budapest főpolgármtstere és Magyarország miniszterelnöke, gyűlölet keltő magatartásukkal, elűztek hazájából. Sok sikert ennek a bátor, lelkes kis csapatnak és kívánom, hogy az ő jó példájuk ereje, Montreálig és egyre több kanadai városba eljusson, egyre több helyszínen hozzanak létre a helyi fiatalok olyan szervezeteket, fórumokat ahol lehetőség van, az egymástól eltérő nézetek etikai megmérettetésére, ahol nem kizárólag egy kottából muzsikálnak, nem egy pohárból iszik mindenki, nem Orbán Viktor, és kanadai helytartója, Ódor Bálint szája íze szerint szabad csak beszélni, ahol tiszteletben tartják, a pluralizmus játékszabályait.

  • Gratulálok ennek a nemes szervezetnek és Göllner Andráshoz hasonlóan ugyanezt kívánom Torontóban is, amiben én is szívesen résztvállalnék.
    Így remélem hamar megszűnik a ránkaggatott hazaáruló cimke – amikor nyilvánvalóvá válik, hogy ez nem egy hatalom és pénz diktálta agresszív képződmény, hanem egy egészséges, demokratikus kezdeményezés.

  • Nem tudom, mi a problémája Göllnernek a montreali katolikusokkal, akik nem politizálnak. Talán az, hogy Kertész Ákost, aki egy becsmérlő szöveget írt Magyarországról és a magyarságról, nem öleli a szívére.

    De úgy tudom, hogy van aki Montrealban is kedveli őt, hiszen itt él ő is.

    Véleményem az, hogy ne csináljunk gyűlőlet kampányt egymás iránt, hiszen mindannyian kanadai állampolgárok vagyunk, és az itteni szabadságot élvezve, azt támogatjuk, aki NEM terjeszt rosszt híreket hazánkról.

    A kint élőknek, nem sok JOGA és lehetősége van a mai magyar politikába beleszólni, vagy kritizálni. A mai kormányt a magyar nép többséggel megszavazta, és annak a kormánynak a megbizottját, a mostani követet támogatja.

  • Figyelő!

    A mai magyar kormányról és a mai magyar népről, ill. annak akaratáról Ön ne nyilatkozzon!
    Egyrészt mert semmit nem tud róla, nem ismeri a viszonyokat, a hátteret és az eredményt illetően is rosszul tájékozott!
    Másrészt mert semmi köze hozzá!

    Ami Kertész Ákos publicisztikáját illeti – arról már nagyon sokszor, nagyon sokan „helyre tették Önt”, volt aki kifejezetten jó indulattal tette – ám szemmel láthatóan a az ismeretei bővítése céljára tett kísérletek nem tudnak eljutni a tudatáig, agya képtelen befogadni a tényeket! Van ilyen én nem vitatom, de ez esetben ne nevettesse ki magát minden egyes alkalommal!

  • Nem tudom mi lehet az oka, hogy amit Ottawában sikerrel és őszintén megtesznek,az Montrealban gondot okoz?
    Végül is Ódor B. nem csak Montreal helytartója, hanem Kanadáé, tehát egyformán hatással lehet/ vagy nem, úgy általában Kanada magyarok lakta városaira!

    Persze „kanadai állampolgárok” a nagypiszkos szabadságban nem szívesen veszik tudomásul, hogy nem minden arany ami fénylik, és olykor olykor vevők a hazugságra, az ámításra, mert ezt akarják látni, ilyennek akarják látni „kishazánkat”! Mert természetesen ők ezt is jobban tudják mint az hazai, azaz a magyarországi magyarok!
    Könnyű nekik, Orbán mancsa nem az ő zsebükben kotorászik, és nem az ő gyerekeik jövőjét fenyegeti!
    6 ezer km-ről nagyon egyszerű turbómagyarnak lenni!

  • Besanco,
    Nekem éppen annyi közöm van a magyarországi eseményekhez, mint Göllnernek vagy Christohpernek, ők is itt élnek Kanadában, úgy mint én.
    Egyelőre legalább annyi jogom van kritizálni Kertész írását, mint neki a magyarokat!

  • Jaj…. Na meg Federer is teniszezik, meg én is…
    Tegyünk már egyenlőség jelet közénk is… C.A. és G.A. egész életük tehetsége, szorgalma és kitartó tudományos munkája a saját kutatási területükön belül talán egy kicsit kompetensebbé teszi őket, mint Önt, nagytiszteletű Bencsik asszony. Finom voltam és tiszelettudó? Már a remény is meghalt Önnel kapcsolatban…
    Ráadásul mi még ismerjük és imádjuk is Magyarországot, amiről magának már csak halvány emlékei és egy agymosás jutott..
    Besancon: ismét jó pont.
    Ne aggódj, Ódort is elfújja a szél hamarosan.. Övalatti lenne, ha a nevéből üznék gúnyt, mégha úgy adja is magát, ráadásul az már olyan Bede Fazekasos vagy Bayeros is lenne..

  • Figyelő:
    Egésséges kritika nélkül a dolgok elburjánzanak.
    A jó kertész nyírja a bokrot, a bokor érdekében.
    A baj akkor kezdődik, amikor a bokrot egyesek elkezdik a saját önös céljaik, kis háborúik érdekében fedzéknek használni ezért lehetetlenné teszik a VALÓBAN jót akaró kertészek munkáját.

    Ma a magyar nép arra van felhasználva hogy egy szűk kör magánérdekeit szolgálja ki , a szűk kör feje afféle Cipolla-ként rabságban tudja tartani a lelkeket mézes-mázos szavaival.

    Remélem azt a percet nem érem meg , amikor bekövetkezik az ébredés ebből az álomból, mert akkor itt kő kövön nem marad.

    Öreg vagyok én már az ilyesmihez.

    A hülye MSzMP annak idején azthitte lehet békésen átmenetet csinálni a diktatúrából a demokratikus államba.
    A cseheknek sikerült , nekünk láthatólag nem.

  • Géza barátom, ez így egy kicsit félreérthető, mert azért ne tagadjuk, hogy 2010-ig egy bár gyermeteg, de mégis relatív demokrácia volt.
    A másik, hogy nagyon úgy néz ki, hogy meg fogod érni, mert ha csak a pár nappal ezelőtti militáns inzultust nézzük, nagyon közeleg a végkifejlet.

  • Miklos Banfi:
    Úgy értettem a „nem sikeres átmenetet” hogy 15-20 évvel később, de bekövetkezett a pogárháború, bár most még -elismerten- csak hideg polgárháború zajlik.
    Sajnos közeleg a szörnyű végkifejlet.
    Nem hallottam a militáns inzultusról. Mi volt az ?

  • Miklos Banfi

    2016 február 24
    2:12 de.
    Először is nem vagyok Bencsik asszony, Bencsics az eredeti férjem neve és azt használom közel 60 éve.

    Mellesleg, jól ismerem az illetők multját és jelenét. Tudom, miben dolgoztak és dolgoznak mindketten.

    Engem csak az zavar, ha gyülőlet kampányt létesitenek, a mai magyar kormány és a követ ellen.

  • Göllner András

    @ Figyelő

    „Nem tudom, mi a problémája Göllnernek a montreali katolikusokkal, akik nem politizálnak.”

    Megtisztel kedves asszonyom, hogy megszóllította szerénységemet. Válaszommal, nem bántalmazni hanem segíteni szeretném Önt, hogy ha legközelebb ki áll a nyílvánosság elé, ne a levegőbe hanem az észhez kapjon.

    A montreáli katolikusok nem politizálnak ? Jé. Szabad megkérdeznem, hogy mérnem? (Igen, ezt most így akartam írni Banfi Miklós 🙂 ) Szóal, mondja már, kedves Figyelő, mi a bajuk a montreáli katolikusoknak a politizálással ? Nem hallották, hogy a politika, a Görögök óta, a demokratikus rend és életforma alapfeltételeként van jegyezve ? Szerintem a politizálással nincs semmi baj, ez a tevékenység a polgári jogok által legvédettebbek egyike. Bátran felvállalható minden katolikus által, még a montreáli magyar katolikusok által is. Gyakorolják szépen demokratikus jogaikat, vitatkozzanak, mérettesék meg, civilizált, értelmes módon, a közösség berkein belül felmerülő, egymástól eltérő véleményeket. Lépjenek be a 21. Századba, ahol a katolikusoknak az egyház feje által is megengedett, és elvárt, a politikai szerepvállalás.

    De most felejtsük el mindazt amit az előbb mondtam. Gondolom, ez Önnek nem fog nehézségeket okozni, és foglalkozzunk egy olyan dologgal, amely úgy látom szintén elkerülte a figyelmét a montreáli katolikusokkal kapcsolatban. Kecskés Tünde Úrhölgy nem rég közétett etikai kodexét szem előtt tartva, nagyon röviden, de egy tudatosan nagyon hosszú mondattal szeretném emlékeztetni Önt, a “nem politizáló” montreáli katolikus egyház Fideszért fóhászkodó egykori plábánosára, Androvich Tamásra, aki egyben a montreáli magyar Nagybizottság alelnökeként hangoskodott, “politizált” mig két évvel ezelőtt, teljesen váratlanúl, a mai napig tisztázatlan körülmények közt, az éj leple alatt és búcsúzás nélkül faképnél hagyta a nyáját és azóta már a nyílvánosság előtt, valóban nem politizál. (Jobb szeretem a magyar nyelvet, mint a marha nyelvet) Folytatnám, innentől tömören. Amíg a montreáli nyájat vezette, Androvich rendszeresen bemosott a szószékről, a sajtóból azoknak, akik nem a Fidesz vagy a Jobbik szekerét tolták. Miközben Kádár spiclikkel, és a kortárs magyar antiszemitizmus támogatóival díszlekedett nyája előtt, a következő szavakkal illette Christopher Adam-ot vagy jó magamat: “Amit Önök tesznek valóban bomlasztó és ördögi, hiszen befészkelődnek magyar színekben, és belülről rombolnak… olyan erőket szolgálnak akik több mint 40 évig sárba tiporták a magyar demokráciát és a magyar nép jogait, és akik a magyar hazában még mindig keresztény, magyar és élet ellenes POLITIKÁJUKAT (kiemelés GA) folytatják és próbálják érvénybe jutatni” Ha ez nem politizálás volt a szószékről, akkor mi ? Egy sváb-bogár ?

    Azt kérdezi a kedves Figyelő, hogy “mi a baja a Göllnernek a montreáli katolikusokkal, akik nem politizálnak” Az, a bajom, hogy a montreáli katolikus közösség egyetlen tagja sem volt képes az elmúlt 5 év alatt azt megtenni, amit, egy Olasz származású montreáli katolikus, Androvich felettese megtett. Az olasz katolikus védő szárnyai alá vette az ártatlanul rágalmazott magyar keresztényeket.(Többek közt ezért is költöztem át Montreál “Kis Olaszország” negyedébe, mert rá jöttem,jobban érzem magam az olaszok társaságába, nyitottak, jó a kávé, jó a kaja, jó a zene.)

    Ellentétben az olasz katolikussal, a montreáli magyar katolikus közösség, a montreáli magyar Nagybizottság elnökségének egyetlen tagja sem állt ki, az elmúlt 5 év alatt egyszer sem, hogy a nyílvánosság előtt megvédje, vagy bocsánatot kérjen az emberi máltóságukban bántalmazott, a szószékről elátkozott emberektől, akiknek az egyedüli bűnük az, hogy élni mernek polgári jogaikkal, és ki merészelik jelenteni, hogy a Fidesz nem építi, hanem rongálja népünk és nemzetünk becsületét a nagyvilágban.

    Újfent kijelentem – de jó is lenne, ha a montreáli magyar katolikusok is képessek lennének úgy viselkedni, mint az Ottawai magyar katolikusok, ha itt is működhetne végre egy olyan társaság amely nem ül a száján, ha valamelyik egyházi vezető belegázol egy ártatlan ember lelkébe, ha itt is működne egy olyan szervezet, amely felválalja polgári jogait, bátran politizál, nem az egy-ivásúságot, hanem a pluralizmust, a politikai többszínűséget hirdeti a zászlaján. Hajrá Ottawai magyar fórumosok, bátran tovább, mutassátok a jó példátokkal a többieknek is az utat a tolerancia felé.

  • Göllner András

    @ Kecskés Tünde

    Bocsánat hogy előző hozzászólásommal túlléptem a hozzászolás etika által megkövetelt szöveg mennyiséget. Már be is vágtam magam a sarokba.

  • Göllner ANDRÁS, hány éve ment el már Montrealból Androvits?
    Úgyan, ne játsza meg már a sértődött hazafit!
    Senki sem emlékezik arra, csak Göllner úr, hogy mit mondott a pap anno…
    Az egész csak kifogás, hogy legyen miért panaszkodni…..

  • Figyelő
    2016 február 24
    9:59 du.

    Androvich atya már 4 éve menekült el és hagyta faképnél azokat, akiket addig is félre és megvezetett, bár az Úr elől soha sem nem fog neki sikerülni elbújdokolnia.

  • Figyelő
    2016 február 24
    4:27 du.

    Mit ért az alatt, hogy gyűlöletkampányt folytatnak a magyar kormány ellen? (Önnek mi a meglátása? Hogyan, miért, mi célból…éssatöbbire volnék kíváncsi, mert ez így kevés, viszont inkorrektül egy mondattal megbélyegez embereket. Tegyük tisztába az állítását!)

  • Legalább Ti , kanadai magyarok ne marakoggyatok már.
    Nem elég ha mi , magyari magyarok marakodunk ?

  • HunCanada

    2016 február 24
    11:35 du.
    Itt nekem megmagyarázták, hogy fogjam be a számat, mert semmi közöm nincs a mai magyar kormáűnyhoz és a magyarokhoz. Közben, akik a legnagyobb ellen kampányt intézik, szintén itt élnek, ahol én. Ezek azok akik minden féle rágalmakat és ellenhíreket hoznak ide a mai kormány ellen.
    Én erre válaszoltam.

  • Figyelő
    2016 február 25
    10:04 de.

    Tudom mire volt a válasza, olvastam a hozzászólásokat fentebb. Viszont az én kérdésem ezután következett, szóval kérem erre is válaszoljon akkor.

    Mit ért az alatt, hogy gyűlöletkampányt folytatnak a magyar kormány ellen? (Önnek mi a meglátása? Hogyan, miért, mi célból…éssatöbbire volnék kíváncsi, mert ez így kevés, viszont inkorrektül egy mondattal megbélyegez embereket. Tegyük tisztába az állítását!)

  • HunCanada
    Tisztán látom, hogy két csoport irógat ide M.országról. Aki Gyurcsány párti és van aki Orbán párti.
    Na már most, a Gyurcsány imádok ők gyűlőllik Orbánt, és minden elképzelhetőt írnak róla.
    T.i. képtelenek a választási vesztességüket megemészteni.
    Viszont, mint kanadai, tudom, hogy mi egy választás és mit hozhat. Én sem örülök annak, hogy a kanadai választáson Justin jött a hatalomra.
    DE írók róla gyűlőlködve?

  • Figyelő:
    Én ugyan nem vagyok már Gyurcsánypárti, de azért halkan megkérdezném:
    Ki is volt az aki azt nyilatkozta hogy idézem:
    „Amikor alkalom nyílik rá, azonnal meg kell semmisíteni poltikai ellenfelünket”

    Továbbá ki nem tudott beletörődni a 2002-es választási vereségébe annyira, hogy utána hónapokig Grátzban kezelték?

    Továbbá ki nem tudott beletörődni a 2006-os választási vereségébe annyira , hogy utána inkább felgyújtatta a Várost ?

    Kik kezdték el 2010 ben az ELSŐ parlamenti napon a gyűlölködést benn a Parlamentben (is) ?
    Csak idézem Harrach-ot :
    „Nna, itt jönnek az ártó párt képviselői”

    Sajnos kedves figyelő NEM a liberális oldal döntötte a gyűlölet posványába az országot.

  • Figyelő
    2016 február 25
    12:12 du.

    Megkapó ez az egyszerű világkép, de már megszoktam.

    Ahhoz mit szólsz, hogy Orbán fél tőletek nehogy felhúzzátok a lámpavasra?..))

  • Göllner András

    „Senki sem emlékszik már arra, mit mondott a pap”

    Ezt a szöget a fején találta az a hölgy aki leggyorsabban elvesztette az emlékezetét a „senkik” közül. Áldásom reá. Csonka Magyarország nem Magyarország. Ez meg hogy is jön ide ? Elfelejtettem. 🙂

  • Göllner András

    @ motorbringás Geyza

    „Legalább Ti , kanadai magyarok ne marakoggyatok már.
    Nem elég ha mi , magyari magyarok marakodunk ?”

    Mér, mit vársz tőlünk kanadaiaktól, motorbiciklista ? Hogy itt kanadába egymás fürdővizét igyuk áhitattal? Ez a marakodás szó, a magyarok szótárában mindíg arra döbbent rá, mennyire másként lettem szocializálódva. Engem, Aristotelésztől kezdve, a Jezsuitákon át, összes tanárom arra tanított, hogy az ellentétes nézetek etikai megmérettetése a nyilvánosság előtt, a társadalmi jólét mozgató rugója. Tudom, a magyar politikai kultúra, a kussolást élteti. Ha valaki Orbánt szídja, az marakodik, ha Gyurcsányt, az is. A magyar, a konfliktustól, a vitától, a viszálytól úgy fél mint a poloskátol. Ne tedd már ezt Te is, és főleg ne, ha motorbringával közlekedsz 🙂

    Aki békét és csendet akar, az csatlakozzék a csendőrséghez. Különben is, hány köbcentis az a disznó amin üldögélsz ? Remélem minimum 600. Turháztasd meg jó keményen, taposs a belébe, szágúldj vele csukott szemmel,nyitott inggel, kinn az erdőben, a fák közt, az éjj leple alatt, és tapasztald meg a félelem-mentes, szabad száguldás erejét. Zavard csendet, motorbicikista. Semmit se kérdezz halkan a zsarnokság kupolája alatt. Ez a magatartás nem illik egy motorbiciklistához. Nekünk az a dolgunk, hogy ne hallgassunk a csend őreire. Az a dolgunk, hogy a nulláról a százra jussunk egy szempillantás alatt. Érted amit mondok ?

  • Figyelő
    2016 február 25
    12:12 du.

    Én arra gondoltam amit ön írt, miszerint G.A. és C.A.-t említette, hogy gyűlöletkampányt folytatnak a magyar kormány ellen. Én erre lettem volna kíváncsi, mint olvasó, hogy ezt ön miben látja, mire alapozza? Az a szép, hogy egy kérdést már harmadszorra teszek fel megint, és nem értem miért nem lehet egyenesen válaszolni Gyurcsányozás helyett. Annyira méltatlan.

    A meglátása is sántít, hiszen nem két csoport van, nem fekete vagy fehér van. Nem magyar és hazaárulók vannak, ahogy ön elképzeli ezt, hogy csak Gyurcsány és Orbán, illetve az ő politikájuk volna csupán. Én nem vagyok sem Gyurcsány párti, sem MSZP párti sem LMP-s, soha nem is hangoztattam ilyet, nem pártpreferenciák szerint gondolkodom. Az viszont nagy hiba ha így kettéosztja a magyarságot, éppen úgy, ahogy Orbán kívánja a megosztottságot és annak fenntartását. Az ön előző hozzászólása is bizonyság, hogy Orbán sikerrel járt a megosztással, a kétfelé osztással, amely leszűkíti a spektrumot az emberek fejében jók és rosszakra, a balosokra és jobbosokra, a Gyurgyányisták és az Orbánisták, a magyarokra és a hazaárulókra. Nem gondolja komolyan hogy ez így van rendjén, és hogy ez valóban így is volna az életben? Semmi közöm sem Gyurcsányhoz, sem Orbánhoz. Akkor én most hová tartozom az ön kétpólusú világképében?

    Nem, nem írt ön Justinról gyűlölködve, de a politikáját bizony nem egyszer, nem kétszer bírálta már, és képzelje el éppen úgy tette ön is ezt a bírálatát, ahogy A KMH bírálja a magyar kormány rossz döntéseit, rossz lépéseit.

  • Figyelő Egyetlen politikust sem imádok, arra ott van a családom. Van egy csoport, amely élhető és tisztességes országot szeretne. De sajnos ezeket eltakarja a szemed elől egy fa (Orbán), az erdő előtt. Ha Justin annyi kárt fog okozni új hazádnak, mint a Fidesz a réginek, majd akkor nyilatkozzál. De ne keverd a megvetést a gyűlölettel.

  • Barátaim, könyvet nem akartok írni Figyelőről? Anyag van 1000 oldalnyi tőle meg a ráreagálásokból is… Most, hogy az újság az internetes FB oldal jóvoltából nagyon gyorsan bővül, bizonyítsuk be mindenkinek, hogy Figyelő nélkül már semmi se létezik. Első számú celebbé vált, válik. Szegény Győzike besárgult, hogy nála még kisebb intellektussal is híresebbél lehet válni, pedig hát ezt már senki nem hitte volna, nem?

  • Göllner Bandi:
    Hát..én nem értek az ilyesmihez.Csak egyszerű fémmunkás vagyok 🙂

  • Kedves Geyza!

    Sajnos – vagy hál’Istennek – Göllnernek már megint igaza van!
    És ugyanúgy Miklósnak is!
    Számtalanszor elhatároztam, hogy ami nem megy azt nem erőltetem, de mindig teszek egy kísérletet, hátha, hiszen néha tök egyszerű dolgokat magyarázgatunk, de reménytelen!

  • Kedves Figyelő!

    Majd ha „Justin” (ilyen jóban vannak?) csak fele annyi gazemberséget elkövet a kanadai polgárok ellen és tized annyi közpénzt lenyúl ájtatoskodva, mellébeszélve, és a képükbe hazudva – mondom,csak a tizedét! – mint Magyarországon a magyar polgárok ellen Orbán teszi, nos akkor megkérdezzük a véleményét,vajon futja e még a türelméből!

  • Besancon:
    Hát akkor szokásomhoz híven adomázok egyet.
    Van egy jó cimborám, Kecskeméttől nem messze egy kis faluban él.
    A Jobbik felé kacsingatott (sajnos náluk nagyon súlyos a cigányokkal a probléma)
    de mindig meghallgatja a véleményemet.
    Egyszer remegő hangon felhív telefonon, hogy képzeljem el,teljesen véletlenül a kezébe került egy 168óra vagy valami hasonló lap és hogy abban olyan dolgokat írtak erről a mostani rendszerről hogy ha annak a tized része igaz , már attól is életük végéig börtönben lenne a helyük.
    És hogy szerintem igaz lehet ?
    Mondtam neki hogy „Áá dehogy. Csak kb. a fele lehet igaz”
    Röhögött kinjában, hogy az már mindegy akkor.

  • Besancon
    2016 február 26
    3:09 du.

    Tökéletesen így vagyok én is ezzel, próbálok érdemi kérdezz-felelekbe bonyolódni (fentebb Figyelővel), de mind hiába, mert megint csak a terelés, és egyenes válaszadás hiánya van. De ez is jelent valamit, ez is minden esetben egy bizonyos válasz arra, hogy légből kapott, alaptalan az amire visszakérdezek.
    A legegyszerübb kérdésre sem sikerül válaszolni, hát ettől még hol vagyunk a magyarázgatástól..

  • HunCanada

    2016 február 25
    3:22 du.
    Kedves HunCanada, nem tudom melyik kérdésére eddig nem válaszoltam, de ebben az írásában is kérdezi, hogy nem gondolome , hogy Orbán ketté akarja választani a magyarságot.
    Én azt gondolom, hogy akár ki lenne Orbán helyett, vagy más lenne Gyurcsány helyett, akkor is két részre szakadna a magyarság. Sajnos, a rendszerváltás olyan rosszúl sikerült, hogy ez már igy marad, ki tudja meddig?
    Mert igenis két Magyarország van. Van a keresztényi, hazaszerető magyar érdekek melletti, és van egy másik, ami éppen az ellekezője a fentieknek.

  • Figyelő
    2016 február 26
    8:50 du.
    „Mert igenis két Magyarország van. Van a keresztényi, hazaszerető magyar érdekek melletti, és van egy másik, ami éppen az ellekezője a fentieknek.”
    Nem, galambocskám..
    Van egy teljesen erkölcstelen, szégyentelen rablóbanda másfélmillió morzsákat lesővel,- meg van az ország, amelyiket az előbbiek egyszerűen zsebrevágtak..
    Hazát szerethet az is, aki krisnás, vagy budhista, a magyar érdekekhez a jelenlegi kormánynak annyi köze van, mint az elektromos rájának a kvantumfizikához..

  • nem amelyiket, hanem amit.. Bocs

  • falusi

    2016 február 27
    3:07 du.
    Előszőr is nem vagyok galamobocskád!
    Gondoltam, hogy azoknak nem tetszik, akik baloldaliak, pk. falusinak sem, tudod mit, ettől a ténztől, még tudok aludni!
    AZt , hogy melyik csoport erkőlcstelen, züllőtt rablóbanda, azt se Te, se Göllner Kanadában nem tudja eldőnteni!
    Én sem tudom az ellenkezőjét, tehát soha nem mondok véleményt az otthoni helyzetről. De nem szeretem, ha ITT Kanadában élők írnak valótlanságot.
    Ami Justint illeti, nem sokat írhattam még róla, hiszen néhány hónapja a miniszterelnök.
    Talán, annyit, hogy sajnos nem örökölte az apja eszét, ami tény, nem kritika.

  • Figyelő: TE írod:
    ******************************************
    Figyelő
    2016 február 26
    8:50 du.
    “Mert igenis két Magyarország van. Van a keresztényi, hazaszerető magyar érdekek melletti, és van egy másik, ami éppen az ellekezője a fentieknek.”
    ******************************************

    Tisztában vagy vele miféle „alapértékeket” hangoztatsz fenntebb?
    (Szerintem nem)
    Amit fenntebb hangoztatsz az „korporatív Állam” Mussolini Államelméletének egy gondolata.
    Nem akarom most ide írni hogy Mussolíni miféle államelméletnek volt a kidolgozója.

  • Géjza, én nagyon emlékszem Muszolini államelméletére. De ma már kicsit más világban élünk. Hallgasd meg ezt a beszédet is.
    http://forum-portal.hu/pforum/viewtopic.php?f=9&t=86&sid=72feb3e84fa4aba354dc40dd127dcbf2

  • Figyelő:
    Ennek igazán örülök, mert akkor tisztában vagy vele hogy miért nevezzük a Horthy rendszerét fasizmusnak és hogy miét nevezzük a mai Magyarországot fasisztoidnak.

    Fasisztoid: Még nem egészen fasiszta de már az alapokat lerakták.
    Lásd : NER illetve a hatalmi ágak függetlenségének felszámolása és minden demokratikus intézmény FIDESZ pártkatonákkal való feltöltése.

    DE…de amíg Orbániának szüksége van az EU pénzére , addig nem vezethetik be a totalitárius államot. Úgy mint Mussolini vagy Salazar.

    Ha mindezeket érted , akkor minek vitázol állandóan ezeken dolgokon ?
    Persze ha helyesled a „korporatív állam” berendezkedést, az más.
    De akkor miért élsz Montrealban ?
    Anny szép hely van itthon is !
    A nyugdíjjadból kb. háromszor jobban kijöhetnél itthon !

  • Géjza, látom nem hallgattad meg az általam betett linken való beszédet.

  • Geyza

    2016 február 28
    9:06 du.
    Szerintem, sem neked sem elvtársaidnak fogalma sincs a fasizmusról. Amire én tisztán emlékezem.
    Minden uralkodó párt az ő embereit alkalmazza különböző funkciókra. Gyurcsány, vagy bárki más, ugyan ezt tenné! Sót, ezt teszik Amerikában, Kanadában és minden nyugati államokban is.
    Egyszerüen, nem értem ez miért probléma neked?
    Ha majad a baloldal uralomra kerül, akkor azok alkalmazzák embereiket.
    Ez nem fasizmus, ez egy gyakorlati megoldás a politikában.

  • Figyelő: Tévedsz. De mindegy.

  • Géza: végre:) Maradjon is így… Előbb úszod végig az Amazonas-t felfelé pillangóban, mint ebben bármit elérnél…

  • Geyza 12:48

    Igazad van barátocskám, csak egyet hibádztál, aztat, hogy
    gyűlölet-posványnak becézted Orbanini eddigi tevékenységét
    gyűlölet-tusvány helyett… 🙂

  • Figyelő ! 5:20

    Mán eenézést hogy belészónék, de vótt egy pártvezető pasas a huszas harmincas-stb. években s amikor társaságban a szemére vetették nekije, hogy a párttársai harácsolnak, lopnak és minden jó állást maguknak happolnak, akkor ez a kefebajszú ürge üvöltve kifakadt, hogy „ugyanmégis mit gondolnak maguk, másképp hogyan fizethetném ki a nehéz időkben hozzám hű bajtársaimat ?!”
    Látom kiskegyed is ilyen toleránsan korrupt szemléletű honleány.

  • voronyes, nem éltem a 20-as években,így nem tudok ehhez hozzászólni.