Rabok legyünk vagy barbárok?

2016 március 9 8:48 de.46 hozzászólás

Még ez sem úgy van.

Mostanáig egész Magyarország úgy tudta, hogyha nincs Pesten, akkor szerénynek mondható felcsúti házában lakik. És bár a tipikusan méltatlan magyar sorsba belehalt Ferenczi Krisztina már megírta, csak most kapta fel a sajtó, hogy valójában pár kilométerre odébb, Hatvanpusztán van az igazi kecó, de az már csöppet sem szerény: a birtok 13 hektár, öt szépen felújított, kastélyszerű épülettel. Meg fényűző bejárat helyett megtévesztésül csak egy rozsdás kerítés. És még azt se lehet pontosan tudni, mindez kié, melyik családtag nevén van.

Orbán Viktor titkos hatvanpusztai haciendájának egy része.

Orbán Viktor titkos hatvanpusztai haciendájának egy része.

Orbán haciendája felülről.

Orbán haciendája felülről.

Apa, fia, lánya, neje, veje – végül is nem mindegy? Feltárult Magyarország kirablásának és becsapásának még egy újabb szelete.

Meglepő?

Tényleg meglep még valakit, hogy az életnek nincs egyetlen szeglete, ahol az ország lakossága az igazságot hallaná a magyar miniszterelnöktől? Vagy, ami azt illeti, a hatalom bármelyik emberétől. Mert hiszen kivétel nélkül mindegyik úgy hazudik mint a vízfolyás.

De csak magunkat okolhatjuk a sorsunkért, meg se próbáltuk kikényszeríteni a hatalmon lévőktől, hogy tisztességesen, erkölcsösen, a javunkra, a nemzet felemelkedéséért ténykedjenek.

Bambák voltunk és gyávák.

Hérodotosz leírja, hogy a marathóni csatában egy görög harcos megvakult, amikor egy hatalmas ember, talpig páncélban előtte termett – na, pont így vakult meg egy egész nép is, amikor Orbán Viktor termett előtte.
2012. január 2-án, az Andrássy úton tízezrek kiabálták, hogy Viktatúra, miközben a kormány az Operaházban gálával ünnepelte a diktatúra alapokmányát. De nem akadt senki, aki a tömeget bevitte volna a finoman pezsgőzők közé. Helyette azt kérték a szervezők, hogy legyünk kulturáltak és európaiak. Pedig, ha barbárok lettünk volna, akkor már négy éve kulturáltak és európaiak lehetnénk.

És a kormány április 25-én ismét fényes rendezvényekkel tervezi megünnepelni az Alaptörvény elfogadásának 5. évfordulóját – kifosztásunk és elnyomásunk kezdetét.

Vajon aznap mik leszünk?

Sajnos van rá esély, hogy ismét elmulasztjuk, de később is csak igazmondással következhet be változás. És mindez felvet egy-két igencsak kényes, bár a jelenlegi helyzetben nyilvánvalóan nem igazán aktuális kérdést: mi történjen majd azokkal, akik a helyzetükkel visszaélve ilyenné formálták, alakították az Orbán-rendszert? Meg azokkal, akik kulcspozícióban vannak, és aljasul kiszolgálják? A kormány és a kormánypárt különböző posztjain, a közszolgálati médiában, képviselőként az országgyűlésben, a diktatúra törvényeit kidolgozó ügyvédi irodákban.

Mi történjen majd azokkal, akiknek a leginkább köszönhetjük az ország és vele a saját sorsunk rosszra fordulását?

A félelmet, lecsúszást, aggodalmat – az elszegényedést és a mindennapi megaláztatásokat.

Mi történjen majd a vagyonukkal, amit az utolsó fillérig jogtalanul szereztek?

Szomorúan távoli kérdések, de a jövő azért mindig ott toporog valamelyik utcasarkon.

Ezért is már régen ilyen dolgokról kéne beszélni.

Bruck András

46 hozzászólás

  • Kedves András!
    Sajnos maga nagyon naív. Mondja már meg nekem ha ismeri a magyar történelmet (na nem az átírtat, hanem a valóságosat)Mikor került néhány kivételtől eltekintve olyan vezető az ország élire aki se nem hazudott. se nem rabolt, és nem akarta az ország éakosságát még lejjebb rakni? Azok akik ilyenek voltak vagy akasztófán végezték, vagy meglincselték azok, akik másképpen képzelték el a haza vezetését. Tudma mutatni egy olyan karizmatikus egyéniséget Magyarországon, aki alkalmas lenne ilyenre? És főként olyant aki képes lenne visszeszedni az ország ellopott eltulajdonított javait ezektől az újgazdagéktól? Én kötve hiszem. A történelem is ezt bozonyítja mert ha el is vette az új uralkodó a régi hatalmát és összeharácsolt vagyonát azt „elfelejtette” valahogy beszolgáltatni az államkasszába. Ám nehogy azt higgye, hogy ez a tendencia csupán csak Magyarországra jellemző. Nézzen körül a nagy egyesült Európában. Hány Orbánhoz hasonló diktátor van manapság az EU országaiban? És mekkora bajt csináltak?

  • Kedves András!

    Annak idején (elég régen) az elemi iskolában, ha (véletlenül) jól feleltem, akkor a Tanár úr azt mondta, „Egy ötös és egy Szentkép!”
    Meg is kaptam egy Szent képét.

    Most én is azt mondom, Kedves András: egy ötös és egy Szentkép!

  • Csak körül kell nézni más országok vezetőinek milye van.
    Miért kell éppen a saját miniszterelnöktől ezt irigyelni?

  • Figyelő:
    Azért mert ez már sok.
    Pont a minap hoztak -egyéni képviselői indítvány alapján- törvényt arra, hogy a Magyar Nemzeti Bankban lévő bizonyos közpénzek „elveszíthetik közvagyon jellegüket !!!

    Ezekben a napokban csak nemegészen egymiliárd Kanadai Dollárról van szó.

    Matolcsi pedig elképesztő kb. tizennyolcezer Kanadai Dollárt keres havonta.

    Majd nézz utána hogy Nálatok mik történnének ha ilyesmi lenne.

  • Csak körül kell nézni Figyelő, és rá fog (úgysem fog) jönni, hogy ilyen mértékű országrablás csak az ázsiai és afrikai (meg talán dél-amerikai) diktatúrákban van.
    Nem irigylem orbán viktor hamis gazdagságát, de bőrömön érzem a következményeit (elég sokan sínylődünk miatta)!

  • Figyelő:
    MA befeküdni egy hazai kórházba , komoly kockázatát jelenti annak hogy valami egyébb fertőzésbe halsz bele !!
    Ném én találom ki, de nem is a „ballib” sajtó. (Mert olyan nincs is.)
    Orvosok mondják.

    Naponta 3 orvos távozik az országból végleg.
    Ápolónők meg nincsenek.
    Úgy tartják ez a súlyosabb gond.

    A Kormány fennen harsonázza hogy mennyi új müszert vettek milliárdokért.

    Ez így is van. Az EU adta a pénz háromnegyedét , nem lehetett elsinkófálni a dolgot. Ellenőrizték ugyanis.

    Nade a kazánfűtő nem tudja kezelni azokat a gépeket , szakképzett személyzet pedig napról napra egyre kevesebb !

    Már 600 000 szakember hagyta el hazánkat.

    ’56-ban nem menekültek el ennyien !

  • Geyza, ez mind azért van, mert alacsonyak a fizetések otthon. Azt hisszik, máshol többet kapnak. Igen ám, de ha szakmája van, a nyelvet is illik tudni. Tehát, NEM kap a szakmájában állást, majd rájönnek erre ők is.

  • MÉg lemaradt, hogy a montreeali korházakban is előfordul, hogy fertőző betegséget kap a beteg.

  • Figyelő:
    Hát azt én nem tudhatom, de nem normális egy ország életében az , hogy a beteget még életében megölheti egy átlag kórházi ellátás.
    Régen, ha beteg lettem , csak elmentem a rendelőbe vagy kórházba és egyből meggyógyítottak.
    Még a rendszerváltás után is jópár évig, bár egyre bonyolultabbá vált a dolog.
    Most viszont kész veszedelem kórházba kerülni bárkinek.
    De ezt megintcsak mások elbeszéléseiből tudom, mert -lekopogom- eléggé egészséges vagyok. Egyenlőre.
    (Ha a krónikus hülyeséget nem számítjuk betegségnek hehehe )

  • Figyelő:
    Lehet de itt már KÉZMOSÓ FERTŐTLENÍTŐ ANYAGOKRA sincs pénz a kórházakban !
    Tömegesek a fertőzések !!
    Miközben veszik az új modern gépeket.
    A Nyugati Világ meg sem érti , képtelen felfogni ezt !

  • Figyelő
    2016 március 9
    2:49 du.

    Teljesen biztos voltam benne, hogyha ön hozzászólt a cikkhez, akkor az irigységet fogja felemlíteni.

    Miből szűri le azt, hogy irigységből firtatják a miniszterelnök vagyoni helyzetét?

    Senkit nem érdekelne a miniszterelnök háza, vagy kastélya vagy palotája ha az nem volna titok tárgya és legfőképpen a nyilvános vagyonnyilatkozatából kiolvasható, mi több kiszámolható volna rá a magyarázat. De nincs, csupán azt látjuk, hogy ki milyen megbízásokat kap a családon belül, hol nyernek föld, trafik és egyéb koncessziós pályázatokat a rokonok, és hogy miképpen tűnnek el az EU-tól kapott euró milliárdok. Ha csak ezt a pár ismérvet összerakja – feltételezve, hogy józan rakja össze – akkor máris nem az jut az embernek az eszébe, hogy hú de irigy az aki ezt a témát feszegeti, hanem az, hogy itt amit látunk az nem tisztességes úton és módon létezik. Legyen rá magyarázat a vagyonnyilatkozatból és máris senkit nem fog érdekelni a dolog, még a mutyik mellett sem, mert ez egy ilyen ország, hogy amíg nincs alternatíva addig a magyar emberek kénytelenek nézni a lopást nagyüzemi mértékben.

    Egyébként abban igaza van, hogy körül lehet nézni más országok vezetőinél. Tavaly az elkergetett ukrán Viktor Juscsenkó jut az eszembe, akinek a WC-je is aranyból volt és szintén palotában élt a nép tudtán kívül. Évek óta mondom, hogy Orbán is így élhet titokban és ha már olyan sok a párhuzam Juscsenko-val vagy Ceausescuval, nem kétséges, hogy egyszer hasonló sors várhat a mi vezérünkre is, persze a jogi keretek között.

  • Különben sem érv az hogy „dehát mások is lopnak”
    Megjegyzem Genosse Putyin, aki az ő rendszerváltásk előtt csak egy KGB ügynök volt Keletberlinben , ma a viág legazdagabb emberei között van elképesztő magánvagyonnal.
    A fizetése csak aféle „cigipénz” neki.
    Akkor most már itthon ez legyen a módi ?

    Amikor a kis Zhuslag kisíbolt 70 millió Forintot ( egy jobb lakás ára ) mekkora paláver lett belőle és a szoci kormány idején kezdődött ellene a rendőrségi vizsgálat !!
    Később visszapengetett több mint 30 millió Forintot, mégis hat évre ítélték a már FIDESZ érában.
    Most meg éppen az MNB-ben lévő valami 250 milliárd Forintra mondták ki törvényileg hogy „elveszítette közvagyon jellegét”
    Mindezt egyéni képviselői kezdeményezésre ,a Parlamentben.

    Elveszítette közvagyoni jellegét…hát akkó ugye..magánvagyonná alakult.
    A Magyar Nemzeti Bank tulajdonában lévő pénz.
    Ennyire egyszerű.
    Csak törvényt kell rá hozni.
    Na halljátok uraim és hölgyeim..akinek 2/3 .-ad van….!

  • Amit Zuschlag ellopott az kb. 3571-szer kevesebb összeg, mint az MNB közvagyon eltüntetése. Ha Zuschi nyolc és fél évet kapott ezért a pitiáner összegért (melynek nagyrészét visszafizette), akkor 30354 évet kellene kapnia Matolcsynak és a Fidesz kormánynak arányosan. Csak ezért az egyetlen egy, a magyar adófizető polgárok közpénzének ellopásáért, és még hol van az ettől több mint 10-szer annyi magánnyugdíj vagyon, és a szintén küszöbön álló paksi hitel, amely szintén több mint 10-szer 30354 év börtönnel ér fel. Ez már közel 1 millió ÉVNYI börtönbüntetés lenne csak emiatt a három ügy miatt arányosan. A pokolban lesz rá lehetőség és idő letölteni. Csak azért számoltam át évekre, mert a milliárdokat már ez emberek nem igazán szokták érteni, hogy milyen hatványozottan sok pénzről van szó, amit eltűntet a regnáló magyar rezsim.

  • Micsoda pitiáner szemléletű – tulajdonképpen a n a r c h i s t a – hablaty, amit itt nekünk, de sajnos a zöldfülű olvasóknak is, ezzel a
    „m á s . is . l o p o t t . é s . l o p . is”
    dumával Benn Avi és Figyel-Ő igyekszik beadni, azaz hogy nincs is értelme ezzel a diktátorral szembeszállni, tehát jobb kussolni…

    Az ilyenek vagy mondjanak konkrétumot, és akkor majd azokon is elvitatkozhatunk, vagy inkább fogják be…! Mert az ilyesfajta véleményen való rágódás csupán a sz@rpasszírozás kategóriáját meríti ki, aminek nincs is kimenete…

    Ezekkel a demagóg általánosságokkal, amit ez a két alak, mint itt fent is, néha megereszt, már tele van a padlás. Ezért nem lenne érdemes billentyűt ragadni. Hacsak, ezt a negatív propagandát valaki külön nem honorálja Benn Avinak és kinn Figyel Ő-nek… – Mert akkor már megint más a helyzet… Magam is csak ezért passzírozom… 🙁

  • Kedves András!Amelyekről még nem tudunk v. csak mende-monda alapján.Gyalázat és felháborító amit a mai hatalom müvel.nem értem az embereket mikor lesz már elég.Az emberekről a nem létező bőrt is lenyuznák annak érdekében hogy nekik még több legyen.Átverték az igazán rászorúló devizahiteleseket is.A jegyban 2015-ben saját jelentése szerint majdnem százmilliárdott,,keresett” ,jobbára a devizahitelek forintra váltása révén,144 ezer devizahiteles sodortak a kilátástalanság szélére.Surányi György nyilatkozata szerint a kormányzatnak erkölcsi kötelessége lett volna saját árfolyamgyengítő politikája hatását nem a devizaadósokra háritani.Megjegyzni kivánom ezt a végtörlesztés lehetősége révén maguknak,a tehetősebbeknek biztosította is,nyerve milliókat.az igazán rászorulókat átverve a felvett hitelük milliókkal megemelkedte.Ez a gyalázat.Gyalázat hogy a csúcsvezetők fizetését havi 5 millióra emelték meg,mig a szegény emberek jobb ezetben 47 e ft-os közmunkán tengődnek!

  • Mondja málna kedves, maga mit pasziróz? Ha ürítési gondjai vannak szedjen Darmolt. Én ha hablatyolok akkor is konkrétumot írok le. Miért van kiakadva ha azt találom írni, hogy másutt is lopnak? De tényleg minek írok le ilyeneket. Egész Európában ma ez a tendencia lásd Európa nagy motorját a Németeket (minden második motor legyen az Merci vagy Opel vagy a pórné népi autója a WV defektes)és arról már nem ias beszélek hogy úgy is néz ki szinte egész Európa. Defektes. Miért nem lehet ezt leírni? Hogy nem tesz ellene senki sem semmit? Ne aggódjon majd tesznek de abban nem lesz köszönet ahogy a nagy francia forradalomban sem.

  • A deviza hitelesek, magukat okolják. Olvastam anno, mi is t9rtént. Ha ezt is a kormányra kenik, akkor hülyék.

  • A deviza hitelesek, magukat okolják. Olvastam anno, mi is t9rtént. Ha ezt is a kormányra kenik, akkor hülyék.
    Ja, és az „országrablást” csak egy fajta média hireszteli. Aki hisz annak, megérdemli.

  • málnaszőr

    2016 március 10
    4:45 de.
    Nekem az itt olvasott beírásokból, ami a miniszterelnök nyaralóját illeti, a régi komcsi kor jut eszemeb.
    Ez volt a jelszó, milyen gazdag volt a másik, el kell tőle venni, mert másnak nincs!
    Sajnos, az itt olvasott beírások bizonyitják számomra, hogy még ma is ilyen és ehhez hasonló a gondolkodásmód.
    Elképesztő!

  • Kedves Figyelő!

    Többet kapnak, igen. Ausztriában többet keres a XXI. sz-i magyar kivándorló kétkezi munkával, mint itthon három diplomával. De nem csak ez a lényeg. Itthon – és legyen a példa az egészségügy, de máshol sem fenékig tejfel a munkavállaló élete – egyre több ember munkáját kell 1-1 munkavállalónak ellátnia, ugyan olyan silány bérért, és még az állását is fenyegetettnek érzi. A túlórák az egekig érnek, de nem fizetik ki. Kérdem én, minek maradjanak a fiatalok. Nemzettudatból? Ez a tudat már orbán nemzete. Megszállták az országot; belülről szállták meg.

    Aki megteheti, az magán kórházba, magán kezelésekre jár. A várólisták nem csak az orvoshiány miatt vannak, hanem azért is, mert a TB meghatározza, hogy 1-1 osztály hány beteget láthat el egy nap. Szétesőben van az egészségügyi ellátó rendszer! A szociális háló már évekkel ezelőtt széthullott. Recseg ropog az oktatás. Próbálna meg kedves Figyelő nem csak figyelni (ha figyelne, nem írna ilyen eszementségeket), hanem itt élni.
    Ez az ország haldoklik! Az állam azért működik még, mert néhány lelkiismeretes hivatalnok, közszolga ereje felett működteti a totálisan szétzilált, hónapról hónapra át, meg átszervezett rendszert. De ezek a fogaskerekek sem fogják akármeddig bírni, de ha kihullanak, akkor már nem lesz olyan egészségügy, mely visszajuttatja őket.
    Csak Önnek:
    „Szavamat megérteni könnyű,
    és megfogadni könnyű.
    Mégse bírják megérteni,
    se megfogadni.”
    Kérem, ne írogasson Kanadából a magyar helyzetről, a homokba dugott fejével!

    Tisztelettel:
    terminus

  • Figyelő:
    Én ilyen mentalitással már nem találkoztam !
    Magam is kisiparos TV szerelő voltam sokáig , jelentős segítséget kaptam az Államtól az induláshoz:
    Kamatmentes „kisipari kezdő-kölcsont” mostani pénzben kifejezve 1.5 millió Forintot és kettő év TELJES adómentességet!
    Mindezt a hetvenes évek első felében !

    Ma ilyesmi elképzelhetetlen.
    Az Állam mindenkit igyekszik lefosztani aki maga akarja megteremteni a megélhetésének a feltételét.
    Ha eljössz ide , menj majd gyalog végik a Kőrúton.
    Rengeteg a bezárt bolt !
    A másik dolog : megnyílik egy üzlet , másfél év múlva meg már egy másik van a helyén.
    Semmi nem biztos , semmire nem lehet számítani.
    Ezt hozta nekünk a „fülkeforradalom” .

    Már előtte sem volt rózsás a helyzet a sok adminisztráció miatt , de ami most van…

  • Igen, a milliárdokat már nem érzékeli az ember. Nos. 1 milliárd forintért annak, akinek a havi fizetése nettó 1 millió, EZER hónapig, vagyis 83,33… évig kellene dolgoznia. Ha minden hónapban félreraksz 100 ezer forintot, 833,33 év alatt jön össze EGYETLEN milliárd! 250 milliárd forintból Debrecen, Szentes, Baja minden egyes lakosa kaphatna 1 millió forintot. Nem azt mondom, hogy ezt kellene, csak érzékeltetni akartam, hogy mennyi pénz 1 milliárd. (Ezer millió)
    Egyébként a fene se bánná, hogy kastélyban lakik a kormányfő. Sőt, az én hazám vezetőinek legyen méltó lakásuk, nyugodt körülményeik, akkor is ha nem én szavaztam rájuk.
    De. Az ország lakosainak legyen mindennap mit enniük, és ki tudjanak fizetni egy kétszobás lakást, meg ahhoz a fűtést-világítást, és még a gyereknek is maradjon iskolai kirándulásra.

  • Talalom:
    A Peter Elv c.örökzöldben van erre egy szép példabeszéd, idézem:

    Két napirendi pont van a vállalati értekezleten:
    1 új atomerőmű építtetése a Vállalatnak, hatszázmillió Fontért.
    2 új kerékpár tároló építése a dolgozóknak 250 Fontért.

    Az első pontot negyed óra alatt megszavazzák, teljes egészében.
    A második ponton két órát vitatkoznak mire megállapodnak a részletekben.

    Miért?

    Azért, mert hatszázmillió Fontot senki nem látott még, csak egy elvi dolog. Nem is tudják átlátni az egész kérdést, átesnek rajta és kész.

    De 250 Font egy mindenki számára belátható összeg, a kerékpártároló is érthető dolog, tehát mindenki hozzászól hogy az összeget a lehető leghatékonyabban , takarékosan használják fel.

    Azok a 100 milliárdok, amiket eddig kiloptak ,senkit nem érdekelnek. Csak legyintünk rá.
    Bezzeg mekkora közfelháborodás volt a szoci időkben a kis ” Nokiás dobozok ” és a bennük lévő millió Forintok miatt !

    Aki jól képes alkalmazni a Peter Elvet és ismeri Murphy törvényeit , ma mindent megtehet ebben az országban.

    Csakhogy mostanra már kezdenek jelentkezni azok a tünetek, amiket oly jól ismerünk a magyar történlemből amikor elszabadultak az ország gátlástalan urai.

  • Na vegre egy jo cikk a KMH-ban! Az ilyesmit szeretem, bar meg kell hagyni, hogy nem neztem a hir utan mas forrasokbol is.

    Gyerekek! Mivel lathatoan a magyar miniszterelnoknek hatalmas fizetese van, ugy dontottem, hogy visszamegyek Magyarorzagra es indulok a kovetkezo valasztasokon! Mikor lesznek a valasztasok legkozelebb?

  • HunCanada
    2016 március 9
    8:23 du.
    Dőreség azt hinni, hogy felelősségre lesz vonva.
    A legjobb kibúvó a képviselői mentesség.
    Ha netalán veszít a fidesz a választásokon, a bűnösök beülnek a parlamentbe listás mandátummal, majd egy vizsgálat esetén addig szórakoznak a mentelmi joggal, amíg átcsúszik az elévülési időn.

    Lehet ugyan dühöngenünk az országnak okozott károkon, de a jog szerint ez sima gazdasági bűncselekmény, aminek sajnos rövid az elévülési ideje. Nem tudok olyan kategóriáról, ami különbséget tenne a sima visszaélés, és az országnak okozott kár között.
    A másik dolog a közhivatalok átalakítása. Már az első ciklusuk után is hiába kapargatták az úgynevezett 160-as listát, úgy 50 körül feladták, mivel a főügyész egy esetben sem volt hajlandó megindítani a nyomozást.
    A második ciklusuk alatt viszont nem csak ott, hanem az összes közhivatal vezetését átalakították. (Rendőrség, bíróság, alkotmánybíróság…)

    A harmadik dolog az összefonódások, ami olyan mértékű, hogy ha büntetni akarunk, az összes köztörvényest ki kellene engedni, és a fideszt testületileg bezárni. Nincs annyi börtön, amennyi elég lenne nekik.

  • Don Ovuz
    2016 március 11
    12:41 de.

    Igen, egyetértek amit írtál, mert sajnos minden mondatodnak alapja valóság.

  • Benn Avitt!

    Azért vettem 4,45-kor a bátorságot, kritikával illetni a témaválasztásotokat, mert amiről Te is írtál (írtatok) az éppenséggel nem a napirenden szereplő (fenti) cikk témája volt azaz nem az, hogy Orbán mit lop, hanem mindenféle más tolvajok, amik egy másik cikk témája lehetne. Viszont,mint ilyenek csak arra jók, és azt szolgálják, hogy éppen erről a lényegről tereljétek el a figyelmet, azaz mi pedig ahelyett hadd passzírozzuk csak a fekáliát…

    Különben minden ez után következő – Figyel Ő-nek címzett is – kommentet válasznak is tekinthetsz a magad rendszertelen fölvetéseire is…

  • Én nem is tudom!
    Ha az nyugíjamat nézem és a miszterelnök fizetését ne írjak levelet panaszként neki..

  • Nektek is nehéz ide írni?

    Már félórája egy monmdatot akarok írni
    arról, hogy írnék a miniszterelnök úrnak egy levelet, hogy nem igazságos, neki mennyi fizetése van, és nekem csak ennyi a nyugdíjam.

  • Kedves Figyelo!

    Ha ez vigasz szamodra: A miniszterelnokok nyugdija is sokkal nagyobb lesz, mint a tied.

    Itt meg egy nyamvadt MLA is kiralyi nyugdijat kap, es ha jol emlexem, mindossze 4 evig kell kepviselonek maradni ehhez.

  • Figyelő
    2016 március 12
    5:38 du.

    Miért ne lenne igazságos? Egyébként a fizetése nem olyan eszeveszetten nagy.

    Simán lehet írni ide.

  • HunCanada, sajnos nem érti a gúnyt az egészben. Sajnálom.
    Itt Orbán vagyonáról ment a szöveg, és én arra írtam a megjegyzést.
    Egyeseknek, nem tetszik, hogy a magyar miniszterelnöknek nyaralója van.
    Az nem számit, hogy minden más miniszterelöknek is vanb nyaralója a világban.

  • Kedves Figyelő.

    Én sajnálom, hiszen természetesen érthető a gúnyja, csak éppen teljesen hibás, mert ön az egészet nem érti. (olvasson feljebb is, hogy mire gondolok)

    Valóban Orbán vagyonáról van szó, eddig a pontig egészen jól felismerte a helyzetet. Ami az ön hibás gúnyát illeti ott pedig fizetést emlegetve próbál (félrevezető mód) vicceskedve gúnyolódni.

    Amit nem lát, vagy nem akar érteni az az, hogy a fizetése nincs köszönő viszonyban a vagyonával. Ez itt a probléma, és ez nem irigységből fakad annál aki ezt felemlegeti, pusztán igazságérzetből, tisztességből. Tetszik érteni? Tetszik azt is, hogy miért nem sikerült a gúnyja még gúnynak sem?

    Még egyszer tehát cizellálva: Orbán fizetése és a vagyona köszönő viszonyban sincs egymással, mert a vagyona nem abból tevődik össze, hanem magyar családoktól ellopott adóforintokból és szintén a magyar emberektől jócskán megcsapolt uniós kohéziós pénzekből. Én sajnálom vagyis szánom, hogy ön nem érti az egészet és a tolvajokkal van pariban. Bánom is én, azt vesz a fizetéséből amit akar, de a miniszterelnöki másfél milliós bruttó havi fizetése és a könyveladása nem illeszkedik rá még az ismert vagyonára sem. Hát még az ilyen „ismeretlen” dolgaira, mint ez a kastély, vagy a horvátországi sziget ésatböbbi. Látja fizetés és vagyok két külön fogalom. Ha gúnyos megjegyzést kíván tenni (én várom szívesen), akkor a vagyonára tegyen, mert itt arról van szó.

  • Kedves Figyelő!

    Csak egy adalék, miért nem érdemes Magyarhonban rosszul lenni:
    http://444.hu/2016/03/14/negy-oran-keresztul-kerestek-megfelelo-korhazat-a-mentosok-az-eletveszelyben-levo-nonek-az-asszony-vegul-meghalt
    Ezen kívül még számos dologban messze vagyunk (nyugat-)Európától.

    Tisztelettel:
    terminus

  • Kedves Terminus!

    Nem akarom elbagatellizalni ezt a tragediat, tavol alljon tolem.
    De par eve hasonlo megtortent itt Edmontonban (Kanada) is.

    2005 elott pedig imadkozni kellett, nehogy betegek legyunk, mert a kozel 30 eves „valsag” kovetkezteben nem bovitettek egy korhazat sem, csak lezartak beloluk.

  • HUNCanada, én már sok helyen sokszor olvastam Orbán vagyonáról.
    Viszont Gyurcsány vagyonáról, igen keveset. Kicsit meg kéne nézni, miből lett Európa leggazdagabb emberei közé sorolva?

  • Figyelő
    2016 március 15
    12:53 du.

    Ezt azért magyarázza el, hogy hol talál erre vonatkozó adatot, hogy Gyurcsány Európa leggazdagabb emberei közé van sorolva? Pintér belügyminiszter bevallott vagyona kenterbe veri Gyurcsány eddigi összes vagyonát, még a 100 leggazdagabb magyar listáján sincs GY.F. nem, hogy Európa leggazdagabbikai között. De miről is beszélgetünk már megint?

    Kit érdekel Gyurcsány? Gyurcsány a múlt, a múlton pedig nem lehet változtatni. Orbán pedig a jelen és a hatalom van, mely befolyásolja a magyar emberek jövőjét. Tetszik érzékelni a különbséget? Egyébként önnek valami Gyurcsány üldözési mániája van, hogy azzal akar párhuzamot vonni, aki már 7 éve nincs a hatalom közelében? Miért fél egy kis párt vezetőjétől még mindig, hogy évekkel később felemlegeti haszontalanul?

  • HunCanada, nem mostanában olvastam Gyúrcsányról, hanem az ő ragnálása alatt.
    Téved, Gyurcsányt ma is visszasírják hívei, és ez az egyik oka, hogy gyülölik Orbánt.

  • HunCanada,

    Csak errol az egy temarol 7400 webpage:

    https://www.google.ca/?gfe_rd=cr&ei=KGc2Vo_IN6vE8geVvY-oCg&gws_rd=ssl#q=gyurcs%C3%A1ny+ferenc+vagyonnyilatkozata+2016

    Megnyugtatlak, hogy a Figyelo nem fel az imadottadtol, csak szeretne ha ot is ugyanolyan hevvel uldoznetek az ugyanazon korrupcio miatt, ahogy azt az Orbannal teszitek. De eppen ez all legmesszebb toletek annak ellenere is, hogy allitolag ti vagytok a humanistak, az igazi demokracia, az igazsag, es a torveny lovagjai.

    Es akkor meg nektek van kepetek masokat kepmutatoknak, hazugoknak, propagandistanak, fizetett ugynokoknek, aljasnak … stb … hivni.

  • Úr Isten Figyelő! Miről beszél? És akkor mi van ha visszasírják hívei? Ne aggódjon, Feri már nem lesz soha tényező, megsúgom. Viszont nagyon elsasszézott szokásának megfelelően arról a témáról a régmúltba, amiről elkezdtünk fentebb eszmét cserélni. Csak, hogy ne kelljen arról soha beszélni ami most van!

    Moshe

    Amit belinkelt abból egy darab téma sem szól arról, hogy Európa leggazdagabb emberei közt volna. Márpedig Figyelő ezt állította. Hazudozás, csúsztatás, megtévesztés és badarságosan valótlan kijelentések egymáson túllicitálása az megy Edmontonban és vicaversa Montreálban is úgy tűnik.

    Másodszor, pedig annyira gyerekes ez, hogy „imádottam”-nak titulálja GYF-et. Tudna példát legalább erre, hogy ezt honnan? Vagy az ujjából szopta ki? Ha ilyen nagyon méllé céloz ebben a jelentéktelen kérdésben, akkor hogyan várhatom el, hogy más nagyon agyi kapacitást igénylő kérdésben autentikus és pontos legyen?

    Ám, de tegyük fel, hogy GYF ugyan azon korrupciós bűnöket és ugyan olyan mértékben követett el, mint ahogy ön állítja Orbánról. Legyen ez a tézis most, hogy válaszoljak a hozzászólására érdemben is, és lássa mekkora ostobaság az amit írt. Miért kellene GYF-et olyan hévvel üldözni hét évvel a regnálása után, mint azt aki – a tézis szerint – ugyanazon korrupciót feltételezünk, ámde a hatalom birtokában a következő percben tovább rabolja az ország vagyonát? Melyik személy károsabb itt és most a jelenben, melyik ártalmasabb Magyarország jövőjére? Na ugye! Az a baj, hogy a populista mocsoktól nem látja ön sem, Figyelő sem a való világot.

    Harmadjára pedig, ne keverjen össze másokkal, ne mosson össze másokkal, és ne tulajdonítson kollektíve olyan dolgokat számomra, mely kijelentések hozzám nem tartoznak, csak azért mert az jól hangzik és így jól odamondhatja,. kösssszépen!

  • HunCanada,

    Nem a Figyelonek valaszoltam, hanem neked, ezert nem specifikusan arrol volt szo, hogy vajon Gyurcsany elvtars Europa leggazdabbjai koze tartozik-e, vagy sem, hanem csak ugy altalaban a korrupciorol irtam.

    De azert latom; barmennyire is nem akartad megerteni, a vegen azert sikerult.

    Meg mindig nagyon veded a Gyurcsanyt, kozben pedig ki vagy akadva, hogy „imadottadnak” hivtam ot. Aki ilyen elannal ved egy tolvaj gazembert mi mas lehetne, mint az imadoja?

    A gyerekes „erved” miszerint ha a tolvajlas 7 evvel ezelott tortent, akkor az igazabol mar nem is erdekes, mert a jelenlegi tolvaj fontos csak igazan, feltehetoen logikus szamodra, de en „kis buta edmontoni populista” ugy vagyok vele, hogy minden tolvajt le kell tartoztatni, elkobozni az illegalisan szerzett vagyonat es bortonbe csukni. Ebbe beletartozik nekem az Orban is, es minden mas politikus szerte a vilagon, fuggetlenul attol, hogy jobboldali, balolali, kozepparti, komcsi, naci, vagy hogy eppen mikor lopott.

    Ami a tobbit illeti, ha tevedtem, azert elnezest kerek. Ezentul jobban odafigyelek majd.

  • Figyelő és mindeki:
    Gyurcsánynak már alig vannak hívei.
    Momentán elhülyéskedte a kialakulófélben lévő tömegbázisát, gyarapítva ezzel a „csendes 40 %” -ot.
    Van neki kb. 25000 fanatikus híve akiknek szentírás amit mond és kész.
    Orbánnak van ilyenje kb 700 000 ithon és kitudja mennyi a határokon túl . Igaz , fogyatkoznak mostanában , de sajnos nem kellő iramban. És főleg a Jobbikhoz állnak át.
    Szaal kár itt Gyurcsányozni .

    A gazdagsága:
    Családi alapon , a rendszerváltáskor egy ipari üveggyárat privatizáltak úgy hogy eladták amit csak lehetett.
    Olyan műszaki üvegárukat készítenek , amit állítólag Európában sehol.
    Ebből gazdagodott meg.

    Ellenben Orbánnak nincs sem gyára , nem is dolgozott semmenyit mielőtt politikus lett , a fizetése nem olyan egetverő , mégis a gazdasági érdekszférájába tartozik az Ország egyharmada.

    Azt ugye senki nem gondolhatja komolyan , hogy a felcsúti gázszerelő hónapok alatt az Ország leggazdagabb emberei közé emelkedett és az a pénz az övé? De nem ő az egyetlen strómanja.

    A tündérmesék ideje lejárt.

  • HunCanada,
    Az igazság az, hogy a miniszterelnökök „lopásait” egy ország amiről olvasok nem taglálja ÁLLANDÓAN, csak a magyar. ha nem tud valamit az elleszenves, de megvállasztott miniszeterelnökére egy magyar valami csúnyát mondani, a lopás a gyakori megbélyegzés. Nekem fogalmam sincs, mit lopott Gyurcsány vagy Orbán, rangálása idején. De ha az mind igaz amit róluk az ellenzékek, kúlön, külön állitanak, AKKOR MAGYARORSZÁG MÉGSEM LEHET OLYAN SZEGÉNY, HA ANNYI MINDENT LEHET egy, egy MINISZTERELNÖKNEK ELLOPNIA.

  • Figyelő:
    Nem tudni mit lopott Gyurcsány , én bár már nem kedvelem őt de erősen hajlok afele hogy semmit.
    Ésuakamerikai szokás szerint , ő már eléggé gazdag volt akkor mikor megválasztották miniszterelnöknek.
    MErt ugyebár az a legjobb ha valaki a hatalomra jutás ELŐTT oldja meg anyagi oriblémáit és ne a hatalomn RÉVÉN.

    Hogy most mit loptak el?
    Hááát… most soroljam ? Már annyiszor elő lett adva de a magyarember nem foglalkozik 500 millió feletti sikkasztásokkal, 100 milliárdokról meg már ne is beszéljünk.
    Annyi pénz ugyanis nem lézezik , nincs , merthogy senki nem ismer senkit aki már látott annyi pénzt.
    Bezzeg a kis seggfej Zuschlag 70 milliócskája , aminek a felét vissza is fizette !
    Az hogy kiverte a hülye alattvalóknál a biztosítékot !
    MEg a Nokiás dobozok a mélygarázsban ! Bennük egymilliócskákkal !

    Figyelő:
    MA ipari módszerekkel és méretekben vándoroltatják az adófizetők és az EU pénzeit a magánzsebekbe.
    Legutóbb , pár hete,egyéni képviselői indítványra 250 milliárd forint Nemzeti Bankban lévő közpénz „veszítette el közvagyoni jellegét”.
    Mondd meg nekem: EZ miért nem érdekel senkit ? Egy büdös szó sincs róla már sehol.
    A hazai GDP 0,8 százalékáról van szó !!!!!!!!!!!!!!!

  • Kedves Figyelo!

    A lopas, vagy tolvajlas a politikusok eseteben csak egy „generic term”.

    Nyilvanvalo, hogy egyik miniszterelnok, vagy miniszter sem fog a parlamentbol szo szerint hazavinni valamit illegalisan (na jo, Hillary Clinton kivetel ez alol) hanem kul es belfoldi tamogatoknak ad bizonyos zsiros szerzodeseket, ha azok elozoleg meg-load-oltak neki egy kicsit a svajci bankszamlajat. Vagy adnak kesobb kick-back-eket. Van mas modszer is a „lopasra”, mint pl. a klimaxvaltozas, ami szerintem semmi mas mint egy penzmosasi scam politikusok szamara, nemzetkozi szinten.
    (Megfigyelted mar, hogy 20 000 klimaxos jon ossze a vilag legszebb, legegzotikusabb helyein lazasan megtargyalni a klimaxvaltozast, mikozben annyi uzemeanyagot puffogtatnak el, ami eleg egy kisebb orszagnak egy evre?)

    No es tobbnyire nem is a miniszterelnok, vagy a miniszter csinalja az ilyesmit, meg van ra nekik a fall guy-juk. Nem hulyek, hogy konnyu predava tegyek ki magukat.

    Viszont a mutyi igy is eszreveheto. Na meg az azt koveto nyomore is.