Kertész Ákos: Az én Kanadai Kossuth díjam

2016 március 15 8:48 de.409 hozzászólás

Még most sem tértem teljesen magamhoz. Még mindig szédülök tőle egy kicsit.

Persze, a díjról tudtam.

Tudtam, hogy a Kanadai Magyar Hírlap, melynek egyik szerzője, munkatársa vagyok, az Ottawai Magyar Fórum melynek alapítása alkalmából rendezett ünnepi estjén montreali létünkre felségemmel, Évával együtt vendégek lehettünk, a Kanada Világa és az Ottawai Magyar Rádió, melynek heti versműsorokkal állandó munkatársa vagyok, megalapították a Március Idusa Díjat, amit minden évben a negyvennyolcas forradalom évfordulóján adományoznak egy, a magyar kultúra területén kimagasló teljesítményt nyújtó személynek, és kíváncsian vártam, hogy kedves ottawai barátaim közül kit tüntetnek ki először az új díjjal, de azt álmomban sem hittem volna, hogy a kitüntetett én leszek.

Én ezt nem érdemeltem meg. Én erre nem szolgáltam rá. Ezt nem valami álszerénység mondatja velem, de én csak négy éve vagyok Kanadában. A független ottawai magyar közösség akcióiban is először 2015 október 25-én vettem részt, amikor az Októberi Forradalom emlékezetére rendezett ünnepségen verset mondtam Ottawában. Tudom: koromhoz, erőmhöz képest igyekszem megtenni mindent a független, szabad magyar kultúra szolgálatában, tudom, jelentős életmű van mögöttem, tudom, nem írtam le egyetlen mondatot sem egész életem során, amit ma szégyellnem kellene – mégis.

Itt, ebben a ma még viszonylag kicsi, lelkes, elszánt, igaz embereket tömörítő közösségben nagyon sokan vannak, akiknek a teljesítménye jóval nagyobb, mint az enyém.

Ha már engem választottak, ezt a bizalmat meg kell szolgáljam.

Ez abban különbözik minden más irodalmi díjtól, amit valaha kaptam, hogy ez nem egy plecsni. Ez nem csak egy oklevél. Ez nem egy díszszobrocska. Ehhez még egy olyan ESZKÖZ is járt (laptop), ami további irodalmi, publicisztikai munkám során óriási segítségemre lesz. Egy olyan eszköz, amibe eddig is rengeteg munkát, figyelmet, törődést öltek, és a beüzemelése során még rengeteg munkát fognak beleölni azok az ottawai barátaim, akiknek oroszlánrésze van abban, hogy én kaptam a díjat, és a díjhoz ezt az ajándékot.

Ez az én Kanadai Kossuth díjam, ami attól nagyon értékes nekem, mert nem csak az én érdemeimtől sugárzik, hanem azoknak a szeretetétől is, akiktől kaptam.

Kertész Ákos

Balról jobbra: Kecskés Tünde, Petényi Judit, Kertész Ákos, Christopher Adam. Fotó: Lévai Gábor / KMH.

A Március Idusa díj és magánszemélyek ajándéka a díjazottnak. Balról jobbra: Kecskés Tünde, Petényi Judit, Kertész Ákos, Christopher Adam. Fotó: Lévai Gábor / KMH.

Tags:

409 hozzászólás

  • Göllner András

    Kedves Kertész Ákos

    Ha valaki rászolgált és kiérdemelte ezt a kitűntetést akkor ez Te vagy, Még akkor is kiérdemelted volna ha csak egy éve, egy hónapja vagy egy napja lennél köztünk. Hogy mivel is érdemelted ki ezt az elismerést? A bátorságoddal és az igazságosság melletti elkötelezettségeddel. Azzal hogy mellettünk vagy, hogy hallattod hangodat, hogy nem hátráltál meg amikor a magyarországi önkényuralom helyi szócsövei, többek közt a KMOSZ, a Diaszpóra Tanács, a torontói Kulturális Tanács, a Vitézi Rend, a Magyar Harcosok Bajtársi Szövetsége, a magyar követséggel karöltve, aláírásokat gyűjtögetett, hogy ne engedjen ide be a Harper kormány azt az embert aki felemelte a hangját az önkényuralom ellen Magyarországon. Bátorságod, minket is bátorít. Mindnyájan, akik a szólászsbadság, az igazságosság, az emberi méltóság tiszteletéért kűzdünk hálásak vagyunk azért, hogy mellénk álltál, velünk tartasz, és bátran hallatod hangodat. További jó munkát, jó egészséget hosszú életet és egyre több elismerést kívánunk Neked új hazádban, Kanadában.

  • Ákos Báttyám, te EZT a Kossuth dijjat kiérdemelted. Együtt örülök Veled és Neked. Szeretettel és nagy tisztelettel:
    Kopácsi Judith

  • Gratulálok a kinti elismeréshez!
    Itthon sokan vannak,akik már évek óta érdemesek lennének rá és
    munkásságukkal,hazaszeretetükkel,dicsőséget hoztak a hazájuknak, rá is szolgáltak,de remélhetőleg nemsokára ők is megkapják és itthon,nekik egyszer is elég lenne!

  • itthon sokan örülünk,hogy Nemes Jeles László Kossuth-díjat kapott
    az Oszkár díj után,nagyon megérdemelte,tehetséges,fiatal és kiemelkedőt alkotott!!!!

  • Göllner András

    Vajon Nemes Jeles Lászlótol is el venné a kitüntetését Orbán, ha az felemelné hangját, mint Kertész, a Fidesz önkényuralma ellen? Vajon mi lenne, ha Nemes Jeles László, visszautalná a magyar kaszinókirálynak a 300 millát és kijelentené, hogy nem óhajt a szeretet látszatát keltő átverőkkel, egy asztalhoz ülni?? Vajon mi lenne, ha Nemes Jeles Lászó úgy viselkedne mint a Nobel Díjas Elie Wiesel, vagy a Randolph L. Braham???? Március 15-én érdemes lenne ilyen kérdéseken is elgondolkozni.

  • Ákosbácsi !
    Most már ne kertelj tovább, áruld el légyszíves mi van abban a marha nagy pappundekli-dobozban ? 😀

    Napok óta nem tudok aludni , hogy mégis mi lehet benne ?? 😀

  • Göllner, vajon más ország polgárai kitóntetnének olyan írót, aki saját országát becsmérli és szídja?
    NEM HINNÉM!

  • Marcsi, gratulációd, téves volt!

  • A „300 millát” ha nem adja a magyar kormány, lehet hogy még mindig „kilincselnének” a nagyvilágban Nemes Jelesék.
    Miért nem adtak a fent említett urak, Elie Wiesel, vagy a Randolph L. Braham, lenne miből. A Nemes Jeles díjához hozzátartozik, hogy az apja is Kossuth-díjat kaphatott a szocialistáktól, valahogy őtőle nem lett követelve, hogy határolódjon már el a Gyurcsány rezsim népellenes tetteitől, „önkényuralmától”.

  • Csárli miért hazudozol?
    Ez a topic nem a Gyurcsáozós topic…

  • charli!

    Ugye Vajna adta a 300 milliót(a „fasiszta” kormány embere…)és nem
    Amerika,vagy például Izrael….ami szégyen rájuk nézve.
    Egyébként díjat mindig az adott kormány adományoz,ez esetben művészi teljesítményért és a szocik belátták,hogy nem 8 elemis ÁVH-soknak
    kell adni…..Nemes apja is jó rendező volt,biztosan megérdemelte,nem
    rohant el,nem ócsárolta a népét,és a fiának, volt kitől örökölnie a tehetségét!

  • Kedves Admin!
    Bocsánat,de semmi sértőt nem írtam, ha már moderálás történik kérem jelezni és az okát odaírni. Egy egységes közlendőből mondatokat kivágni nem tisztességes, aminek alapszintjét remélem még én is elvárhatom.

  • Kedves Ákos!
    Gratulálok neked, és kívánom, hogy még sok hasonlóban részesülj. Rászolgáltál higgyed ezt el és nem csak én mondom. A fenti igen csak kedves „elismerésüket” kifejtőknek.
    Először is nem egy esetben kapott nemzetközi kitüntetést olyan alkotó a világban, aki felmerte emelni szavát az önkényuralom ellen és a saját egzisztenciáját és életét kockáztatva megmondta a véleményét. Hogy hazájában ezt másképpen díjazták az egy dolog, és el is kellett azt hagyniuk.(hagy ne soroljak itt fel egyet sem de van éppen elég)
    Nemes Jeles Andrást, László apját volt szerencsém ismerni még Budapesten. Mondhatni, hogy alma nem esik messze a fájától. Ő is film és szinház szakmában dolgozott, erősen a háttérbe nyomva. Ám a fia most egészen biztosan kárpótolta mindenért. Ami Elli Wieselt és Randolph Brahamot illeti, hogy ők is adhattak volna 300 millát azt megkérdőjelezném. Ha lenne nekik ennyi adnának. Elli Wiesel monhatnám hogy koldus szegény ahhoz képest ami munkát már elvégzett és amin keresztülment. De ezt hagyjuk. Legyen elég annyi a „kedves” kommentelőnek hogy sem a betöltött posztja sem más amit a zsidóság érdekében tett nem járt érte anyagi ellenszolgáltatás és el sem fogadott volna. Eleve nem pénzért tette amit tett, mert ezt pénzzel nem lehet elismerni sem megfizetni. Pusztán azért tette, hogy bizonyítsa azt a tényt hogy a SOA a holocauszt igen is megtörtént. Randolph Braham meg szintén hasonló okokból gyűjtötte össze azt a töménytelen mennyiségű anyagot és bizonyítékot amik több kötetett is megtöltenek. Minden anyagi támogatás és elismerés nélkül. Mert ők nem haszonszerzésre használták fel azt hogy maguk is szenvedő alanyai voltak a népírtásnak csak a véletlen úgy hozta, hogy túlélhették.

  • Judith Kopacsi

    Figyelő, már megint nem figyeltél. Kertész Ákos soha nem az országot becsmérelte, csupán a politikusait és azok néhány vakon követőit. Erről mindig az a rendör jut eszembe az átkosból, aki megsértödött, amikor a kutyáját valaki rondának nevezte, és akkor a rendőr kihuzta magát és azt mondta: „Maga ne sértegesse az én kutyámat, mert a kutyám és én eggyek vagyunk.”

  • Göllner András

    Figyelő, Te is aláírtad a petíciót, hogy ne engedjék be Kanadába az Ákos bácsit ? Fáj nagyon, hogy lebőgtetek ? Nagy pechetek volt. Ez nem olyan ország, mint az az ország.

  • Kopácsi Judit, esetleg megpróbálhatná értelmezni az eredeti szöveget:
    „A magyar genetikusan alattvaló….De ez nem mentség arra, hogy a magyar a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret furdalást, hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni. Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire.”
    Nos?

  • Figyelő,Amerikába,Kanadába no meg Izraelbe is beengednek sokakat…sőt még kőrözött személyeket is!Hát ez van…nálunk meg a
    még szerencsétlen gyilkos migránsokat,terroristákat sem akarják beengedni…ilyen „szörnyű”,de biztonságos országban élünk….!

  • Judith, nem baj, mi jut esezedbe, nekem az, amit olvastam „Ákos bácsitól”!

    Göllner,semmit sem írtam alá.Tehát nem bőgtem le!

  • Judith, nem baj, mi jut eszedbe, nekem az, amit olvastam „Ákos bácsitól”!

    Göllner,semmit sem írtam alá.Tehát nem bőgtem le!

  • charlie
    2016 március 15
    1:20 du.
    Char Lee, jókomám..
    Mennyiobe is fájt az adófizetőknek a Honfoglalás? Eredménye?
    A pénzt nem Vajna „adta”, hanem az adófizetők. Háromszázmillió egy filmre (forintban)alig fedezi a cateringot…(Számolj hathavi forgatást, napi száz emberrel..)

  • emberkecskestunde

    „2016 március 15
    12:56 du.
    Göllner, vajon más ország polgárai kitóntetnének olyan írót, aki saját országát becsmérli és szídja?
    NEM HINNÉM!”

    Figyelő!
    Figyelhetne jobban is mielőtt önmagát hozza kínos helyzetbe!
    Kertész Ákost kanadai polgárok, kanadai szervezetek ismerték el Kanadában. Kertész Ákos – tudomásom szerint – hálás Kanadának, hogy befogadta és soha sem becsmérelte.

    Tudom, hogy most lelki törést fogok okozni, de Kertész Ákost Magyarországon is többször kitüntették. Igen magas elismeréseket kapott irodalmi és kulturális tevékenységéért. És csak azért, mert ön 100-szor leírja, mint a megbüntetett elemista, még nem válik igazzá, hogy becsmérelte volna (volt) országát.

  • Falusikám:
    Nácicsárli meg Igyiotovnaja Csótnyovicsnaja abban a tévhitben élnek hogy minden pénz a FIDESZ-é és ha egy picit adnak belőle , akkor kezet kell csókolni a Keresztapának miatta.

    Ezek ők.
    A tipikus,Kertész Ákos által oly érthetően megírt ALATTVALÓK !

    De ez még mind semmi.
    Hogy tudnak ezek rikoltozni, siránkozni, jajveszékelni ha egy egy mocskolódásuk nem jelenik meg.

    Követelik a rohadékok a szóláshoz való jogukat.

    Közben meg itthon gyakorlatilag a FIDESZ kontrollálja az összes médiát , beleértve az ATV-t és a Klubrádiót is.

    Az ellenzéknek semmi szava nincs. CSAK A FIDESZ !
    (Nem én mondom. Ők mondják!)

    De ma végre megtapasztalhatták milyen az ha „zavarják” a megemlékezésnek elnevezett EU ellenes kirohanásokat.

    Még elevenen él az emléke annak , amikor egy nemzeti ünnepen a Goy motorosok nem hagyták szóhoz jutni az ország akkori, legálisan megválasztott miniszterelnökét , Gyurcsányt.
    Emlékszünk mikor a volt ötvenhatos halálraítéltbe , Göncz Árpi bácsia beléfojtották a szót, hasonló alkalomkor. Emlékszünk mikor a Demszkyt tojással hajigálták , pedig ő is tett valamit a hazai demokráciáért , kb. akkortájt amikor Orbán a Soros pénzén Oxfordban lébecolt. Mert elvégezni nem volt képes. Még a más pénzén sem.

    Úgyhogy ma sokat nőtt az ellenzék a szememben.
    Talán még lesz belőlük gálickő.
    PErsze nem aszerint amit Gyurcsányferi ma előadott.
    Annak nem volt sok értelme.

  • Kedves Akos!

    Nekem ezen irasodbol csak ez volt furcsa:

    „… tudom, nem írtam le egyetlen mondatot sem egész életem során, amit ma szégyellnem kellene …”

    Ugyanis az, amit a Charlie mar ideidezett:

    ” A magyar genetikusan alattvaló….De ez nem mentség arra, hogy a magyar a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret furdalást, hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni. Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire.”

    elegge szegyellni valo. Meg ha eltekintunk is attol, hogy a „genetikailag allatvao” tulajdonsag nem magyar specialitas (pl. nincs az a nep, amit az adott nep 15-20%-a el ne tudna nyomni) meg mindig ott van a problema az altalanositasoddal. Es ugye a sztereptipia nem szep dolog manapsag.

    En szegyellenem, ha en irtam volna ezt, de hat nem vagyunk egyformak.

  • Judith Kopacsi

    Moshe, ne áltasd magad. Te tényleg nem lennél képes hasonló sorokat leirni, ugyanis én még nem láttam tőled egyetlen irodalmi sort sem. A másik probléma, hogy sajna képtelen vagy felfogni Kertész Ákos mire is célzott ezekkel az általad az omniózús sorokkal. Miért, nem így van?

    „…mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni. Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire.”

  • Kertész Ákos

    Annak a Bartus Lászlónak írott Nyílt levélre, amiben szerepel az a mondat, hogy „A magyar genetikusan alattvaló” egy rakás egyéb mondat mellett, amiért olyan hajsza indult ellenem, melynek során Magyarországon meg akartak lincselni, amiért végül Kanadába menekültem, – na szóval annak a cikknek minden betűjére meg különösen büszke vagyok.
    Amúgy: aki nem tud magyarul, ne olvasson magyar szöveget. Aki nem tudja, mit jelent az, hogy „genetikusan”, az nézze meg a szótárban, de közben kérje is vissza az iskolapénzt, és ne erőltesse gyöngécske elméjét olyan szövegekkel, amelyet magyarul tudó ember írt. Én, miután már 128-szor elmagyaráztam gyöngeelméjűeknek – nyomtatásban is! –, mit jelent a fönti szöveg, nem vagyok hajlandó 129-edszer elmagyarázni, mert nyilvánvalóan hiábavaló.
    Az Amerikai Népszavában megjelent, Bartus László főszerkesztőnek címzett Nyílt levél nem az életművem, noha sokan csak ezt ismerik, és ennek alapján érzik magukat följogosítva ítéletalkotásra, de ez legyen a ő bajuk. Emellett számos regényt, kisregényt, novellát filmnovellát, forgatókönyvet, színművet, publicisztikát, esszét, politikai elemzést, véleményt írtam életem során, és ebben a nagymennyiségű írott szövegben nincs egyetlen mondat sem, amelyet szégyellnem kellene.
    Az én értékrendem szerint. És az én értékrenden százmilliók értékrendje. Aki nem tudja milyen az, olvasson sok Kertész Ákost.
    Aki pedig tudatosan félreolvas és kiforgatja a szavaimat, annak lelke rajta.
    Drága barátaim, akik vagytok! Ezt a haragos szöveget nem elsősorban a magam mentségeként írtam, hanem mindannyiunk nevében.

  • Kertész Ákos

    Jav: értékrendem
    (elnézést)

  • Kedves Judit es Akos!

    Nem emlexem hogy valaha is allitottam volna, hogy iro lennek. De ez reszletkerdes.

    Akos ezen roppant elfuseralt kis irasan kivul az eletmuve minden bizonnyal ertekes, ezt nem vitatom.
    Viszont pont ezt az eletmuvet tette tonkre nehany apro mondattal.

    Mint mar fenn is irtam, ez sztereotipia. Nem a „magyarok egy resze” lett megemlitve, hanem a „magyar”, mint a teljes magyarsag.

    Es akkor meg arrol nem is beszeltunk, hogy mindez total relativ.
    Akos ba’ politikai ellensegei ugyanugy elmondhatjak ezt Akos ba’rol, vagy barmely masik „liberalisrol”, vagy eppen kommunistarol, vagy muzulmanrol … barkirol, aki nem sajat maga a miniszterelnok, vagy az elnok, vagy a kiraly. Vegulis mi kozel mindannyian valakit kovetunk, valakit kiszolgalunk igy-vagy-ugy.
    Valaki, vagy valakik eszmejet is kovetjuk, vajmi kevesen vagyunk, akik vadonatuj, forradalmi uj otletekkel rukkolunk elo.
    Ezert csupan felfogas kerdese, hogy mi ugyanezt a kigyot-bekat oda-vissza kiabaljuk-e egymasra, vagy fole tudunk-e emelkedni ennek a gyerekes tendencianak.
    (Talan jobb ha megmagyarazom, mert valoszinu vannak itt mikroagyak, amik keptelenek lennenek felfogni a dolgot: Egy jobboldali demokrata is erezheti ugy, hogy a baloldali demokrata vakon koveti es szolgalja ki a vezetojet, aki mindenfele zoldseggel eteti ot. Sot, a jobboldali meg azt is erezheti amig a baloldali vezeto van hatalmon, hogy o diktaturaban el.)

    Ha ezt az egeszet tehat a relativitasaban nezzuk, akkor Akos ba’ kijelentese azt jelenti, hogy mi emberek mindannyian genetikusan alattvalók vagyunk, mindent másra hárítunk, mindig másra mutogatunk, boldogan dagonyázunk a diktatúra pocsolyájában, röfögunk és zabáljuk a moslékot, és nem akarunk tudni arrol, hogy le fognak szúrni bennunket. Se tanulni, se dolgozni nem tudunk és nem akarunk, csak irigyelni, és ha módunk van ra legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire.

    Van ennek ertelme?
    No es erre buszkenek lenni?

  • Kedves Ákos!
    Nem érdemes elmagyarázni 129szer mert amit ezek nem akarnak megérteni azt úgy sem fogják. Pedig egyszerű és mindenki számára érhetően van megfogalmazva leírva. Ám a nagy probléma ott van, hogy közel hetven év elteltével sem akarják sokan beismerni, hogy sajnos nyáj nép vagyunk. Hagyjuk magunkat terelni, és aki nem megy a nyájjal azt vagy levágják vagy elkóboról jó messze ettől a nyájtól. És mégvalami. Vannak népek amelyek nem hajlandók szembenézni azzal a ténnyel, hogy bizony elég sok olyan „vezetője” volt a nemzetnek, akik nem a nép javára tették amit tettek hanem pont ellenkezőleg. Még ennyi év eltelte után sem merik venni a fáradságot, hogy azokból a hibákból tanuljanak! Sőt! Mai napig megpróbálják a szennyest „tisztára mosni” és azokat a hibákat amiket őseik tettek, azt tartják követendő útnak. Nem képesek belátni, hogy ez már többször is a vesztét okozta a magyarnak.

  • Moshe Akiva
    2016 március 16
    12:35 de.
    Akkor most mesélj egy kicsit a „vademberekről”…

  • Kertész Ákos
    2016 március 15
    8:28 du.
    Ákos.
    Kár ilyesmikbe energiát fektetni.
    Valami okos ember mondotta volt,: ” Akinek nincsenek gondolatai, az a má
    sokéát sem tudja megérteni..”
    Tegyem hozzá, hogy a sötétség nem mindíg jelenti azt, hogy nincs áram.. 😀

  • Látom , hogy itt Ille helyett is van aki moderál!

  • Moshe Akiva:
    „En szegyellenem, ha en irtam volna ezt, de hat nem vagyunk egyformak.”

    Ha szégyelné, hát szégyelné. Elhiszem én, miért ne hinném? Sokan lehetnek így, a tudatuk mélyén érezve, hogy róluk szólnak az idézett sorok.
    Remélem, hogy Berzsenyi Dánel, Petőfi Sándor, Ady Endre, Pilinszky János, Szilágyi Domokos, Kondor Béla, Kertész Imre és más „hazaáruló” szerzők „magyarellenes, nemzetgyalázó” verssorait, prózai mondait Ön még véletlenül sem olvasta soha, hiszen elsüllyedt volna a szégyentől.

  • Figyelő!

    Eltünt az előző bejegyzésem!

    ne izgasd magad itt nem moderálás,hanem cenzúra van, mint a régi szép időkben….A moderálás szó értelmét nem ismerik,meg lehet,hogy
    bunkó Ille utódja geyza lett, aki még nála is sötétebb és aljasabb,és
    ugye az egyre több intelligens,kulturált hozzászólóval nem tudnak
    megbirkózni(mint régen sem a komcsik)Amire nem tudnak érdemi választ adni és trágársággal sem győzik….egyszerűen törlik,többre nem képesek…..ez van!
    Tök égő ez ,de nem nekünk,hanem nekik!
    Nekem alacsony a vérnyomásom,így amikor ide belépek „szegény magyar nyugdíjasként”megspórolok egy kávét….ez is valami ebben az itthoni nyomorban….
    Na ne add fel időnként jót lehet rajtuk nevetni(röhögni,hogy ők is értsék…!

  • Marcsi:
    NE izgasd fel magad.Nem kár a mocskolódásodért és senki nem veszít semmit,majd röfögsz helyébe hármat.

    Nem mondod..nyomorban élsz ?
    Pedig most bejött neked itt az ÉLET, mindig ezt hangoztatod!
    Na mindegy, kűggyek neked egy félzacskó Otthon kávékeveréket?

    Azért azt mert az annyira rossz hogy senki nem bírja meginni, pedig több cimborámnak megmutattam.
    Oyan mintha őrölt autógumiból pörkölték volna.
    De neked az is jó lesz te minden szart elfogyasztasz , főleg szellemi vonatkozásban.

  • Belzebub:
    Ugye tudsz róla hogy pár éve (természetesen 2010 után már ) egy Márc.15.-i állami megemlékezésen megtörtént az ami addig elképzelhetetlen volt:
    MODERÁLTÁK PETŐFIT !!!!!

    http://www.civishir.hu/belfold/fidesz-cenzura-csonkitotta-meg-a-petofi-verset/0317113346

  • Geyza
    2016 március 16
    1:14 du.
    Mer’ migráncs vót a rohadíktya!! Deja kozák elftársak melletümnk átak!!

  • geyza hogy idézzelek „szart”csak te meg a hasonlók esztek,akik
    a disznóólban érzitek jól magatokat……én nagy „nyomoromban”
    minőségi kávékat iszom,több márkából válogatok,de neked még az otthon kávét sem javaslom,(bár úgy tudom abban nincs koffein)
    téged nem élénkíteni,nyugtatni kell…!Persze nem az én dolgom,
    ráhagyom az ápolókra!

  • Mondja már kedves Akiva, maga pénzt kap azért valakiktől hogy ilyen? Én nem vagyok valaki és nem is tartom magamat annak, de egy elismert(nem csak magyarul) zsidó írót zsidó létére így megalázni, az több mint gyomorforgató. Annó engem is volt szerencséje kiosztani, ám ahogy írtam vala nem veszem ezt magától fel. De hogy maga vagy egy bérenc vagy egy agyament hülye zsidó akinek a Sar Menasei ideggondozó zárt osztályán volna a helye az biztos. Na csodálkozzon majd ha a jövőben az ehhez hasonló beírásait kifogják moderálni. Nem én, mert nekem ehhez nincsen hozzáférésem, de mások. Próbálja magát egy kicsit fékezni. Ha nagyon ideges amiket itt olvas,menjen be egy béjt kneszetbe és olvassa a Tórát. Az talán még érdekfeszítöbb is mint az amit itten irnak. És talán meg is érti. Ámbár tarok tőle hogy mint mindent azt is félre fogja értelmezni.

  • Göllner András

    @ Avi Ben Giora

    Én nem váltanám apró pénzre hogy a Moshe zsidó származású. Itt bármilyen áll néven futkároznak az egerek. De ha akár zsidó is lenne, az még nem zárja ki a hülyeséget. A hülyeség, a rossz indulat, a bitangság nem kizárólag egy faj, etnikum, vallás rezervátuma. Óvva intenék mindenkit, az ilyenféle általánosítástól.

  • Falusi:
    Tényleg ! Valami szerb migráncs volt.
    Az ilyen hülye MArcsik és efftarsaik szerint.
    Aki zsidrancs, aki szerb , aki polyák, aki cseszkó, aki ruszki, aki sváb,aki csigazabáló francia, aki macskazabáló talián, aki hülye amerikai, aki fakó-angol, aki büdösnigger,aki szőröstalpú román, aki hordófejű bajor, aki halszagú norvég,aki halszemű lett, aki veresképű svéd, aki tolvaj svájci, aki…aki…
    mind csak szar migráncsok ha ideakarnának jönni lakni.

    Dehát nem akarnak.
    Még az igazi menekültek is menekülnek tőlünk lóhalálában.
    A kerítés csak arra volt jó hogy pár csókos megszedje magát kicsit a kérdés megoldására adott EU pénzből , a többi e célra fordítandó pénzt meg szépen lenyelték ahelyett hogy gyűjtő pontokat létesítettek volna , regisztrálták volna a sokembert és szépen útnak indították volna őket oda ahová akanak menni.
    Akiket kell, azokat meg kiutasítani.
    Ez ugye fáradsággal járt volna.Meg pénzzel.Akkómá jobb eltenni a lóvécskát nemiga ?..)

  • Akiva sohasem fog leállni.
    Hajtja valami belső késztetés hogy ezt csinálja.
    Réémes…

  • Kedves Belzebub!

    Hat igen, a felsorolt koltok reklamaltak a magyar urak, a magyar vezetoseg, azaz *bizonyos magyarok* miatt es ellenuk emeltek szot. (Jogosan – szerintem.)
    Kertesz Akos azonban a „magyart” kezdte ki, ami ebben az ertelemben az egesz magyarsagot jelenti. Akos ba’ nem azt irta, hogy „bizonyos magyarok”, hanem azt, hogy „a magyar”.

    Ahogy nekem, mint zsidonak sem tetszik, amikor egy sotet bunko magyar azt mondja, hogy “a zsido fukar, penzsovar, kiszipolyoz, lusta, horgos orru, az endogamia termeke … stb…” el tudom kepzelni, hogy ez a fajta „kritika” a magyaroknak sem tetszik.

    Akos ba’ barmennyire is benne van a korban, jobb ha elnezest ker ezert a kijelenteseert es legalabb megprobalja megmagyarazni, hogy ezt o nem az egesz nemzetre ertette. (Persze ez nehez lenne azutan, hogy mar kijlentette, o erre meg kulon buszke is.)

    xxxxx

    Kedvees Avi!

    Ha a fenti sorokat olvastad, talan mar rajottel, hogy valami nem stimmel a velemenyeddel.

    Barmi is legyen a helyzet, azert en szeretnem felhivni a figyelmedet arra hogy te vagy a legjobb pelda Akos ba’ csodalatos soraira, miszerint a „magyar” (az ember) szeret alattvalo lenni.
    Adva vagy te, az ismeretlen „iro”, aki neha elmesel dolgokat, amik vagy ugy vannak, vagy nem ugy vannak, de ez most mindegy. A masik oldalon adva van a Nagy O, akit imadni kell fuggetlenul attol, hagy valoban van-e erre ok, vagy nincs.
    Ekozben meglatod, hogy egy “bunos alak” nem ert egyet a Nagy O-vel (akibol Kedves Vezer lett amiota szenilitasa okabol valami marhasagot mondott) es azonnal ratamadsz a “bunos alakra”, mert o nem hajlando a szenilis oregur dilijet elfogadni szentiraskent. Veded a Nagy O-t szolgalelkuen annak ellenere is, hogy te is tudod o siman lesztereotipiazta az egesz magyarsagot.

    Persze lehet hogy tevedek es te ezt nem tudod annak ellenere sem, hogy mar olvastad tobbszor is amit irt. Az viszont a te sajat szegenysegi bizonyitvanyod.

    Talan meg kellene erteni, hogy nem szabad valakit csak azert vedeni koromszakadtaig, mert az illeto zsido, vagy alliberlis, vagy komcsi, vagy muzulman, vagy barmi mas. Ha valaki hulyeseget irt, azt meg kell neki mondani es megkerni, hogy probalja meg jovatenni.

  • Kertész Ákos

    Marcsi, Figyelő és még sokan mások!
    A következőket méltóztattak ide leírni:
    „Eltünt az előző bejegyzésem!

    ne izgasd magad itt nem moderálás,hanem cenzúra van, mint a régi szép időkben….A moderálás szó értelmét nem ismerik,meg lehet,hogy
    bunkó Ille utódja geyza lett, aki még nála is sötétebb és aljasabb,és
    ugye az egyre több intelligens,kulturált hozzászólóval nem tudnak
    megbirkózni(mint régen sem a komcsik)Amire nem tudnak érdemi választ adni és trágársággal sem győzik….egyszerűen törlik,többre nem képesek…..ez van!
    Tök égő ez ,de nem nekünk,hanem nekik!”
    Ezzel kapcsolatban az a tiszteletteljes kérdésem: Önöké a Kanadai Magyar Hírlap? Önök alapították? Önök gondozzák? Önök szerkesztik? Önök tartják fönn? Mennyivel járulnak hozzá a lap fönntartásának költségihez?
    Hogy képzelik, hogy Önök beleszólhatnak abba, mi jelenhet meg itt? Legyenek hálásak, ha egy mondat is megjelenik itt elmeszüleményeikből! Minden sajtóorgánumot szerkesztenek szerte nagyvilágban. A kommentárokat is. Akik ingyen használnak egy médiafelületet, köszönjék meg azoknak akik fönntartják azt, és ne követelőzzenek!

  • Geyza:
    „pár éve (természetesen 2010 után már ) egy Márc.15.-i állami megemlékezésen megtörtént az ami addig elképzelhetetlen volt:
    MODERÁLTÁK PETŐFIT !!!!!”

    Igen,hallottam, kb. 4-5 éve lehetett. De miért csodálkozol ezen? Csak nem képzeled, hogy amikor a gyerekeinknek majd az iskolában Petőfit tanítják, akkor „piros zászlók”-ról, rajtuk „a szent világszabadság” jelszóról tanítják majd őket?! (Nem is szólva az olyan aljas lázító versekről, mint Az Apostol.) Az oktatásban, pardon a nemzetnevelésben végre helyreállítják a valós tényeket; Petőfi a szent magyar Turul tojásából született, „Egy gondolat bánt engemet, Orbán uralmát már nem élni meg” – írta, és a Mária Országát gyarmatosítani akaró gaz amerikai-izraeli-brüsszeli EU-boncok elleni harcban áldozta életét. A kommunisták által meghamisított „Akasszátok föl a királyokat!” c versét végre az eredeti „Akasszátok föl a norvég királyt!” szöveggel tanítják majd. Kedvenc beszélgetőtársad, Marcsi pedig végre megkapja az őt megillető szakmai pozíciót; a Vallás- és Közoktatásügyi Minisztérium országos főtanfelügyelőjévé, egyben a tudományos ügyekben illetékes államtitkárává nevezik ki. (Tehát lesz protekciód, a régi jó ismeretségetek okán. 🙂

  • Belzebub:
    A fenébe…ezt az Apostol c. költeményt nem kellett volna felhoznod.
    Ha eszembe jut , mindig olyan szomorú leszek.

    Na mindegy, minnyá mennézem MArcsát, attól felvidámulok 😀

    Azt ő végtelen baromságai jótékony hatással vannak a szomorkodóra.

  • Kertész Ákos

    Még valami: A Kanadai Magyar Hírlap nem közszolgálati médium, melyet a hatalom tart fönn az adófizetők pénzén. Ez egy civil orgánum, tessék eszerint viszonyulni hozzá.

  • Kertész Ákos
    2016 március 16
    5:50 du.

    Tudja, ez oda vezetne, hogy csak az szólhat bele a közéletbe, aki meg tudja fizetni. Akinek pedig pénze van, akár az anyámat is szidhatja. Ez volna a demokrácia? Szerintem ezt nem gondolta át.

  • Egyébként, a nyugati társadalmakat azért nevezik áldemokráciának, mert lehet médiumokat (írott, elektronikus sajtót) vásárolni. Holott a sajtó egy hatalmi ág.

  • Moshe Akiva
    2016 március 16
    5:26 du.
    Haver, ez eléggé gusztustalanra sikeredett. Ha legalább a tizedét ismered Ákos munkásságának, akkor meg főleg.
    Tod, van aki indulatok mentén fogalmaz, meg van, aki gondolatok mentén. Az előbbi látszik, az utóbbinak értelme van. Még akkor is van, ha első olvasatra hibásnak tűnik.
    Mondok példát.
    Valaki leírja, hogy Isten áldja meg Orbán Viktor Mihály miniszterelnök urat. Jön a szöveg indulatból, hitból, elkötelezettségből. Ugyanoda valaki azt írja, lehetőleg mindkét kezével. Ez utóbbi már gondolkodásra késztet. Mert nem egy, hanem legalább háromértelmű…
    Csak reményleni merem, hogy érzékeled a különbséget.

  • Kertész Ákos

    2016 március 16
    5:50 du.
    Nem értem, miért kéne hálás lenni, hogy ide írhatok?
    Talán, csak kivételesek írhatnak ide, mint a régi „szép”világban?
    Mivel demokráciában élek hosszú ideje, és AZT írom, ami nekem teszik, vagy amiről véleményem van-.
    Ha visszamegyünk az „átkosba” , akkor szóljanak, és nem zavarjuk soraikat, ha csak az írhat ide, akinek a véleménye egyezik a linkkel vagy a szerkeztővel.

  • Jani:
    Most hihhhetetlen baromságot írtál…

  • Most Se az Akivagy!

    Te zsidó lennél? Má mitől is ??? Nem is gondoltam volna egy ilyen setét alakról. Mert nem a név az, ami számít – amit kitaláltál az itteni magad számára „csaliként” nekünk, hogy bizalmat ébressz, de már sokszor kibújt a szög a zsákból. Tudd meg végre, nem egy névtől bújsz egy kvalitás ruhájába, ami látszatra egy személy minőségét meghatározza, hanem amit, és ahogyan te, a gazdája azt cselekszel…
    Így tehát te Bunkóváraljay! Ne írkálj itt a zsidóság nevében, különösen ne egy bölcsességben megőszült nagy magyar írót akarjál te szemtelen mód kitanítani, és megalázni, akinek te még piszok sem lehtnél a körme alatt. Inkább pattanj gyorsan vissza Orbán nevű gazdaállatod* bundája langymeleg védelme alá! 🙁

    * Ezt a gazdaállat kifejezést maga a Vezér alkalmazta a minapi „ünnepi beszédében” az ellenzékre célozva a Nemzeti Múzeum előtt külön neki emelt páston – Arany János bronz cipősarkánál.

  • Kertész Ákos kérdése a sértődött fórumozókhoz:
    ” Önöké a Kanadai Magyar Hírlap? Önök alapították? Önök gondozzák? Önök szerkesztik? Önök tartják fönn?
    ……
    Mennyire benne van ezekben a kérdésekben a méltán utált kétarcúság. Egyszer a „Szabad Sajtó-díj” reflektorfényében tündökölni, „demokrata-érzékenységű” pártelnökökkel jattolgatni, másszor a kényelmetlen és együttélésünk lényegét érintő beírásokat kitörölni.
    ……
    Egyszer az orbáni rezsim törvényeket semmibe vevő gyakorlatát ostorozni, másszor a honlap egyedüli törvényét, a moderálási szabályzatot be nem tartani.
    ……..
    Egyszer Aczél György, Horn Gyula, Demszky hónalj-szagú díjainál nem gondolni a „moslékevőkre” és a „diktatúra pocsolyájában dagonyázni”, másszor ezt a mentalitást kivetíteni a magyarságra.
    ……..
    Persze ezeket a gondolatokat is ki lehet törölni, ahogy Göllnerhez intézett kérdésemmel történt.

  • Döngölő !

    Ugye azt írtad AkiVan-nak, hogy a ganéjtúró (jobb helyeken scarabeus) bogár attól még, hogy meghempereg a rózsa kelyhében, atól még megtartja a saját trágyaszagát…

    .

  • emberkecskestunde

    jani, jani! (fejcsóválás)
    Ezt inkább ön nem gondolta át..
    Mindig is csak az tudott beleszólni a közéletbe, aki ilyen-olyan szinten megtudta fizetni. Az onlájn vartyogásnak pl. az a feltétele, hogy van lakás, abban electricity, ammeg működtet egy computer-t és minden hónapban befizetődik az internet kapcsolat ára.. A Föld lakóinak min. 80 %-nak erre esélye sincs. És ez csak az előszobája a „beleszólásnak”.

    Tetszik vagy nem, de az én házamban nincs dohányzás és a padlóra se lehet köpni. Analógia az „én újságomra”. Bizony, aki idejön (értsd: akármelyik oldalra), annak néhány szabályt be kell tartani. Aki nem tartja be a liberális szellem diktálta minimumot, az bizony ki lészen penderítve. Keressen olyan házat, ahol lehet „dohányozni és köpködni”. Annyi ilyen hely van, hogy ihaj!

    „Egyébként, a nyugati társadalmakat azért nevezik áldemokráciának, mert lehet médiumokat vásárolni.”
    Akkor most nem értem. Mintha ellentmondás lenne a két komment között..
    Ha a regnáló hatalomnál van a média, akkor az demokrácia, ha vásárolható akkor pedig áldemokrácia. Itt arra céloz, hogy ez csak a dekadens nyugaton, a rothadó kapitalizmusban van?
    Akkor most mit állítunk? Jó vagy nem jó, ha létezik a civil és/vagy közösségi média?

  • Geyza
    2016 március 16
    5:06 du.
    Geyzám, a dolog így áll:
    Esküszöm, épp úgy hallok, mint a gallok
    és épp úgy nézek, mint az indonézek.
    Ha bűz van, mint a dánok, én is érzem,
    mint sejkek, szórnám, hogyha volna pénzem,
    mint írek, írok, s ha nincs más dolog,
    mint spleenes angolok, barangolok.
    Vagy ülök némán, mint festett török,
    mint zsák-csuhájú szentek, böjtölök,
    vagy egész egyszerűen, mint azok
    akik a vallást eltörölték, koplalok.
    Mint vén muzsik, ki térden hajt lovat,
    legyeket hajtok-hasznot nem sokat-
    és várom, ugyan milyen senkiföldi
    hippy-gyerek, vagy büszke yankee jön ki
    családfám éppen bimbózó rügyén,
    mert rám a történelem ürügyén
    félszáz esztendő kénes üszke hullt,
    s fényes jövőm már régen szürke múlt.
    Mint szoborba gyúrt pogány istenek
    szemléllek világ, itt e kis telek
    szélén, s csak halkan morgolódom hozzád,
    mert kobzomat már régen elkobozták,
    és mert nem telik arról dalra páthosz,
    ki napszám idegen ganajt lapátoz.
    Olasz ég alatt, itt, Bergamo felett,
    ahol téglánként összeenyvezett
    házamra japán birsalmák hajolnak,
    s hol joggal tartanak őrült spanyolnak,
    a láthatárt lesem, hol füst a kék
    s mint véres afgán kaftán, csüng az ég.
    Mint bazárba zárt bús arab, ha rab,
    vagy vándor csőlakó, fűznék pár darab
    hamis kövemből násfát, szép kösöntyűt,
    ha tudnám, merre nőnek még a násfák
    és a kösöntyűt vajon hol halásszák?
    Fejemen kalap, mint a búrnak,
    dervisként üvöltök, ha rúgnak,
    vagy vigadok, ha csurran néha méz,
    mint gyöngyöt lelő búvár csingaléz.
    Piruljak, mert más cukrán osztozok,
    mint ujvilági búzán ukrán kolhozok?
    Sírjak, mert tükörpiszkos multamér’
    itt se hull babér, csak munkabér?
    Jajgassak mert itt más szagúak az esték?
    Idegenebb már csak otthon lehetnék.
    Lóg rajtam a sok képzelt ősatya,
    mint néger boxolón a bő gatya,
    s hogy fölöttem a Nap még karikáz,
    csodálom, mint az őrült kamikáz,
    aki véletlen életben maradt
    az Isten alatt rámdőlt ég alatt.
    Ha néha undor kap el, az örök
    hóval fedett Alpokra felpökök,
    s nótámat tovább, egy húron, verem,
    mert egyhúron is pendülnek velem
    még lányok, s akkor bennem is konok
    táncra perdülnek mormon hormonok.
    Pedig lagziba többé nem megyek,
    mert csehül állok, mint a lengyelek,
    kihalok lassan, mint a drótostótok,
    de addig is, whiskys flaskótok, skótok,
    a Coca-Colonizált bal pokolban
    csókolgatom, míg benne alkohol van,
    és így mulatok.Mint egy magyar úr!!
    (ha nem felejtett el még magyarul…)

  • Don Golo: Szívemből szóltál !

  • Charli a náci .
    Megint böfögött egy krematórium-szagút.

  • emberkecskestunde

    „Nem értem, miért kéne hálás lenni, hogy ide írhatok?”

    Klárika!
    Figyeljen! Nagyon lassan, tagoltan fogom írni, hogy még ön is megértse.

    Ez a hely (kanadaihirlap.com domain név alatt) közösségi média, egy közösség tartja fent és működteti. Ezen belül Christopher Adam.

    Azért kéne hálásnak lenni-e mert, ha nem hozták volna létre és sok éven keresztül nem fektettek volna bele rengeteg munkát a saját zsebük és szabadidejük rovására, akkor önnek nem lenne hová behánynia delíriumos, a funkcionális analfabetizmus határát súroló szövegértés mentes agymenésének termékeit.
    Továbbá azért is hálásnak kellene lennie, hogy megmagyarázhatatlan filantróp hajlamukból fakadóan a harmadik megszólalása után nem irtották ki írmagját (Értsd: IP cím letiltás) az oldalról.

    Próbálom egyszerűbben:
    Ha egy gazda kertjéből
    – minden nap leszedi a paradicsomot (munkája gyümölcsét)
    – nem a borozdában jár, hanem összetiporja a sarjadó növényeket (nem tartja be a szabályokat)
    – minden nap odasz@rik azt állítva, hogy visszaadja a biomasszát, s ezzel a földet termékenyíti, de valójában csak fertőzi,
    akkor harmadnapra a vasvilla a kapuhoz lesz készítve.
    Comprende?

  • tünde,
    ha nem tudná én kezdettől fogva írok ide és mindig, udvarisa voltam válaszaimban. Ezenkivűl még két másik fórumba is írok, az egyik balos, a másik jobbos, már 16 éve! Sehol nem szóltak, figyelmeztettek stb. beírásaim miatt. Ki sem tiltottak még eddig sehol.-

    Ha majd Christopher, mert ő a szerkeztője, inditója és tulajdonosa a lapnak, szól nekem, hogy „álljon meg a menet” , ne tovább, akkor majd elmegyek.
    Christopher is demokráciában él mióta született és tudja, hogy a MÁSFÉLE véleményeket IS illik elfogadni.

  • Tünde:
    De ugyanez érvényes Csárli mesterre és Sztár-kidd re is.
    Talán még fokozottabban, mert ők KIMONDOTTAN azzal a szándékkal jönnek hogy rombolják az oldalt , elhiteltelenítsék amennyire csak lehet. Nagytiszteleti urasággal az élen.
    Akiváról már ne is beszéljünk.
    Marcsit nem említeném , láthatólag időnként azt sem tudja mit beszél.

  • Kedves Tünde!
    Figyelő kioktatását magamra is kell hogy vegyem, mivel már moderáltak engem is mostanában. Régi motoros vagyok különböző fórumokon, ezért amikor idetévedtem anno, első dolgom volt betekinteni az impresszumba, miről is van szó.
    …….
    Idézem a célokat:
    „hírértékű és elgondolkoztató magyarországi közéleti jelenségek bemutatása, elemzése és megvitatása, továbbá a demokratikus értékek, a kulturális sokszínűség, a humanizmus és a szociális igazságosság támogatása. A KMH a liberális demokrácia szellemiségét és a szabadságjogokat igyekszik megalkuvás nélkül képviselni… ….hozzászólásokban fogadjuk a kritikát, az eltérő véleményeket és teret adunk a mérsékelt hangvételű sajtóvitáknak. Reményeink szerint demokratikus elkötelezettségünk és továbbgondolkodást serkentő írásaink a magyar diaszpóra sokszínűségét tükrözi, és ennek a pluralizmusnak nyújt szabad fórumot.”
    ……
    Remek, most nézzük a betartandó törvényeket (moderálási szabályok)amikor moderálhatók a hozzászólások:
    – személyeskedők, a cikk mondani valójától független argumentum ad personam, vagy argumentum ad hominem tartalmúak;
    – a cikk szerzője, vagy más hozzászóló kigúnyolása, megsértése, rágalmazása, lejáratása a célja; stb.
    …..
    Ez alapján a fenti, Figyelőhöz történő hozzászólása durván személyeskedő és moderálandó kellene hogy legyen, idézem:
    ” akkor önnek nem lenne hová behánynia delíriumos, a funkcionális analfabetizmus határát súroló szövegértés mentes agymenésének termékeit.”
    ……
    Arról nem is beszélve, hogy az ellenvéleményt leírók durva, napi szintű sértegetése valami hősi erénnyé kezdett válni, és senki nincs aki fékezné a moderálás törvényét betartva.
    ……
    Tünde, írásának utolsó példája általánosságban igaz lehet egy nemzetre nézve is? (mert akkor megjegyzem)

  • A nácik a Weimari köztársaság óta gyakorolják felsőfokon a demokratikus játékszabályokkal való visszaélést.

    Csárli pontosan tudja ezt. Felkszült alávaló náci propagandista csupán.

    Undorító mikor egy önmagát diktatúrapártinak meghatározó személy ( Csárli ) krokodilkönnyeket hullajt a szólás-szabadságért.
    Persze nem ám mindenki szólásszabadságáért , hanem a sajátjáért és a hasonszőrüékért.

  • Göllner András!
    Sajnos már többször is volt szerencsém ehhez az einsteni példához (az universum és az emberi hülyeség végtelen)és sajnos tudom, hogy egy díszzsidó.Kint Izraelben sem örnend nagy szeretetnek és elismerésnek ebben teljesen nyugodt lehet bárki. Különben nem tömné tele ezt az oldalt pihent agyából kipoattant gondolatokkal.
    Akiva ór alias györgy.
    Magának az irígysége az egeket surolja. Ha irigy arra, hogy Ákos bácsi több nemzetközi sikert ér már el mint amit maga itt összehordott, akkor eleve minek jár ide? Másokat idegesíteni? Feltennék magának egy kérdést utoljára. Maga felsorolt egy csomó „ismérvet” amit a zsidókra előszeretettel alkalmaznak. Maga szerint ezek az ismérvek hogyan születtek? Csak úgy rácsaptak a hasukra emberek vagy előzőleg volt alkalmuk meggyőzödni arról, hogy milyenek? Mert ha valaki magát vette alapul akkor szerintem nem tévedett. És ha már a zsidóság egyik ilyen „kiválósága” ilyen hatással volt rá, milyen lehet a többi? Hiába van köztük több Nobel dijas is, azok sajnos nem látszanak a sok zsidótól. A magyar is hasonló ha hiszi ha nem. Szinte kópija a zsidóknak. A magyarok közt is van rengeteg értelmes és okos ember. De sajnos az elöbbiek vannak többségben és ha valaki nem ismeri a magyarokat akkor az a kép marad meg benne amit Orbán és társai alapján lehet alkotni. Ha manapság Natanjahu alapján ítélik meg a zsidókat akkor nem csoda, hogy rossz véleménnyel vannak rólunk. Pedig nem mindenki Natanjahu ott sem és sokan a pokolba kívánnák már őt is. Ez ilyen egyszerű de uraságod a sar menasei ideggondozóban nem igen alkothat erről képet. Ejn joter tov mi Bibi. Ejn joter misuga mi Akiva.

  • emberkecskestunde

    „Ha a regnáló hatalomnál van a média, akkor az demokrácia,…” Ilyent írtam volna? Ejnye, Jani. (fejcsóválás) Gyorsan elhúzok, mert ha tovább folytatja eszmefuttatásait, még az is kiderülhet rólam, hogy én vagyok a Géyza, a Géyza pedig a Marcsi.

  • Elképeztő, amit Moshe elleni beirások tartalmaznak. Nekem az egész fórumon ő a legszimpatikusabb, moderált , leginetelligensebb beíró!
    Szégyen, hogy a többi zsidó így nyilatkozik róla.! Könyörgöm, nem élünk 1945 -ben, de még 1939-ben sem.
    2016-ban vagyunk és Észak Amerikában, ahol megszoktuk a nyílt, öszinte véleményt, mindenféle megtorlás, és krtika nélkül.

  • Kedves Figyelo!

    Tenyleg nem tunt meg fel neked, hogy mint verbeli, igazi, hamisitatlan alliberalisok, ezek a „liberalisok” itt nagyon nehezen viselik el a masik oldal velemenyet? Ezert hivjak fel a figyelmet tobbeknek is, hogy azok „probaljanak szerencset mas vadaszmezokon”.

    No nem mind ilyen, vannak akik megertik, hogy a teljes egyetertes nemasaghoz vezet, ami aztan unalomhoz es vegul – ebben az esetben – a webpage lezarasahoz.

    Tehat ne izgasd magad, te, en es meg sokan masok tartjuk fenn a blogot azzal, hogy nem azon vitatkozunk hany angyalka fer el a tu hegyen, hanem az alapkerdest vizsgaljuk.

    Remelem olvastad az osszes hozzaszolast ehhez a cikkhez, mert nekem roppant tetszik, hogy mennyi „genetikailag alattvalo” magyar (koztuk zsido) van itt a KMH olvasoi es iroi kozott.
    Azonnali hatallyal keszen voltak szolgalni es husegukrol biztositani azt, aki durvan beszolt masoknak. Persze csak azert ilyen szolgalelku es alazatos mind, mert egyreszt egyetertenek vele meg a sztereotipiat illetoen is, masreszt jol jott nekik ez par eve a lejarato-kampanyukhoz – amivel csak sajat magukat jaratjak le, de hiaba magyarazom nekik azt is.
    (Oket meg az sem erdekli, hogy egy tisztesseges oregur hirnevet tettek tonkre. Ahelyett, hogy bocsanatkerest ajanlottak volna neki – es akkor ezt konnyu lett volna megmagyarazni – inkabb meg futottek, hogy mondjon meg tobb marhasagot.)

    Annyira elhatalmasodott a gyulolet a szivukben, annyira elvakultan gyulolnek, hogy a veluk egyet nem erto zsidot megfosztjak meg a zsidosagatol is.
    Tehat kirekesztosdit akar jatszani egy masik zsidoval, mikozben kvalitasnak tudja be a sajat zsidosagat.

    Ez nagyon sokat mond el a bolsi, vagy alliberalis zsidorol (es altalaban az emberrol is minden torzsben). Kulon tanulmanyt erdemelne ez a Judaimustol idegen, enyhen szolva undorito viselkedesi forma.
    Ugy nez ki a bolsi, vagy alliberalis zsido szerint a szulei zsidosaga eleve elrendelten garantalta, hogy o bolsinak, vagy alliberalisnak szuletik najd, hogy o tevedhetetlen, szent, jo ember, akit mindenkinek imadnia kell, es mindenben egyet kell ertenie vele.
    Nem veletlen, hogy az ilyen koromszakadtaig vedi a gonoszt akkor is ha tudja es megerti, hogy az gonosz.

    Talan az ultra-ortodox zsidoknak lenne igazuk a bolsi/alliberal zsidokkal kapcsolatban? 🙂

  • Jani:
    Köffike meglátáfodat de nem hifek a lélekvándorláfban.
    Főleg nem a fajátomban.

  • Ez tényleg „nem közszolgálati médium”(Kertész Á)ezt kár volt közölni
    tudjuk….,ez egy szélsőbaloldali „demokratikusnak” mondott fórum…..
    egyre inkább igaz,hogy se nem demokratikus,se nem fórum és gondolom
    a kinti elismerés miatt örömmámorban úszó Kertész Ákosnak nincs joga
    „terelgetni”eligazítani a más véleményen lévőket,különösen akkor,ha azok többsége sokkal tájékozottabb,kulturáltabb(!!!!)az elfogult,vak
    és fanatikus „híveknél”.
    Tudom idegesítő,hogy az utóbbiak mellett mások is szót kapnak…..!

  • Kedves Geyza!

    A kerdes az lenne a Jobbikkal kapcsolatban, hogy az vajon fasiszta, naci, vagy valami mas elvu partocska-e. (Esetleg teljesen elvtelen, csak a penz es a hatalom kell nekik?)

    Mert ha „csak” fasiszta, akkor van esely ra, hogy hatalomra kerulesuk utan a szolasszabadsag megmarad egy bizonyos fokig.
    Maskulonben kotve hinnem en is.

  • Moshe Akiva

    2016 március 17
    12:54 du.
    Kedves Moshe!
    Igen, olvastam a beírásokat. A konkluziom a következő: Vannak zsidók, akik NEM értik, hogy van még olyan aki nem bolsi, „progressíve” stb. Nekem volt egy barátom, és zsidó, aki sajnos, már nem él és tudom, hogy vannak olyan zsidók akik NEM bolsik, én értékelem. Sajnálatos tény, hogy a magyar történelemben volt Rákosi és Gerő, akik meggyőződéses bolsik voltak. Magam részéről, mindent meg tudok érteni.
    Még a bosszút is!
    Ami, sajnos sok zsidóban érvényesül.
    Na már most, ha akad egy, kettő aki intelligenciája folytán nem követi példájukat, hanem hasonlóan érez, gondolkdik mint én, azt nagyon tudom értékelni!

  • Kedves Avi!

    ” (az universum és az emberi hülyeség végtelen)”

    Az emberi hulyeseget illetoen nem vagyok biztos, de hogy a Vilagegyetem veges, azt mar vagy 20-30 eve bebizonyitottak a fizikusok es csillagaszok. Kicsit le vagy maradva. (Az uj, „modern” elmelet szerint vegtelen szamu vilagegyetem letezik.)

    ” Kint Izraelben sem örnend nagy szeretetnek és elismerésnek ebben teljesen nyugodt lehet bárki.”

    Ez igy van. Tobbnyire csak a „Teruleteken” elo zsidoktol kapok „like”-okat, vagy elismero hozzaszolasokat a kulonbozo izraeli forumokon. Arrol viszont nem tehetek, hogy kozuletek sok odahaza mindenaron ongyilkossagot akar elkovetni.

    ” Akiva ór alias györgy. ”

    Ez ugye magyarul volt irva?

    ” Magának az irígysége az egeket surolja. ”

    Koszonom, hogy eldontotted helyettem. Eddig vacillaltam, de most hogy segitettel, mostantol irigy leszek.

    ” … eleve minek jár ide? Másokat idegesíteni? ”

    Az elozo hozzaszolasban ez el lett magyarazva.

    ” Feltennék magának egy kérdést utoljára. Maga felsorolt egy csomó “ismérvet” amit a zsidókra előszeretettel alkalmaznak. Maga szerint ezek az ismérvek hogyan születtek? Csak úgy rácsaptak a hasukra emberek vagy előzőleg volt alkalmuk meggyőzödni arról, hogy milyenek? ”

    Jeee, tehat odaig mar eljutottal, hogy nekunk zsidoknak nem tetszik az altalanositas. Most mar csak azt kellene megertened, hogy masoknak sem tetszik. Fuss neki megegyszer Avi szemellenzo nelkul, hatha most sikerulni fog.

    ” A magyar is hasonló ha hiszi ha nem. Szinte kópija a zsidóknak. ”

    Gee, hat megis tudod? Tudod, de megse tudod. Hogy csinalod ezt?

    xxx

    ” Ha manapság Natanjahu alapján ítélik meg a zsidókat akkor nem csoda, hogy rossz véleménnyel vannak rólunk. ”

    ” Ejn joter tov mi Bibi. Ejn joter misuga mi Akiva. ”

    Mondjuk en sem ertek egyet az izraeli Establishment-el, koztuk a Bibivel sem, sok mindenben. De ha jol remlik a te udvoskeid szabaditottak ra a vadakat Izraelre, a te udvoskeid fegyvereztek fel es kepeztek ki a vadakat a terrorizmus ellen, a te amerikai idiota elvtarsaid adtak nekik penzt, hogy aztan a vadak kedvukre robbanthassanak darabokra zsidokat, vagy lovoldozhessek oket, ha eppen arra szottyant kedvuk.
    A Bibi ezt a hazaarulast probalja semmisse tenni es megtesz mindent Iran ellen, es neked ez nem tetszik?
    Hat akkor miert nem veszel fel egy kippat meg egy tallitot es setalsz be az elso bekegalamb faluba Judeaban, hogy jo szokasuk szerint a vadak kibelezhessenek teged es megkostoljak a majadat?

    Es mi vagyunk az orultek, ugye?

  • Akiva:
    Kérlek ne fárassz engem ilyesmivel.
    Kérdésed kb. pont annyira buta kérdés, mint amire a következő választ lehet adni :
    „Igen kezitcsókolom,a maci VALÓBAN
    az erdőben szokott kullantani”

  • nem elég hogy hülye a nő, még pofátlan is.

  • emberkecskestunde

    jani
    2016 március 17
    12:27 du.

    Elnézést, az idézett mondatban lemaradt a kérdőjel.

  • emberkecskestunde

    Figyelő!

    Továbbra is az a véleményem, hogy szövegértelmezési gondjai vannak. Emberi gyengeségből álltam le önnel. Megszólítottam, mert „félig teli pohár” párti vagyok, s reményt láttam arra, hogy valamit megért mondanivalómból. Ez a lángocska végleg ellobbant, így nem kell aggódnia nem fogom többet ködvárában zavarni.

  • emberkecskestunde

    Charlie!

    Előrebocsátom, azt vesz magára, amit csak akar.
    Beismerem, valóban elgurult a gyógyszerem. Egyetértek önnel, jobban tettem volna, ha az idézett személyeskedő részt megtartom magamnak.
    Átírom, hogy személyeskedéstől mentes legyen:
    „akkor a NÉPNEK nem lenne hová behánynia delíriumos, a funkcionális analfabetizmus határát súroló szövegértés mentes agymenésének termékeit”
    Ezzel a módosítással segítettem a dekódolási folyamatot?

  • geyza selypítés nélkül is nulla….csak saját magának,meg társainak jópofa….
    de ha megnyugtatja?…..tegye!Kit érdekel?

  • Moshe Akiva
    2016 március 17
    12:54 du.
    Érdekes a te világod, ez a hopzzászólásod meg különösen.
    Egyrészt nagy barátja vagy a szólásszabadságnak, véleménynyilvánításnak, ugyanakkor, aki érti, és megérti KÁ írását, elmondja róla a saját véleményét, (megvédi) az szolgál, és hűségéről biztosit. Mitól nőtt neked olyanod, hogy csak nálad van a bölcsek köve, továbbá itt mindenki hülye, csak te vagy helikopter? Érdeklődve várom a válaszod.

  • Hogy tévedés ne legyen,most előre írom,hogy”nagyon nagy tisztelet az igen kis kivételnek”.Kertész Ákos szerintem egy irodalmi óriás és mint ember is a legtiszteletreméltóbbak közé tartozik.Ennek ellenére állítom hogy egyetlen szót eltévesztett.A magyar nem”alattvaló nép”. A magyar egy szedett-vedett „ALÁVALÓ” ázsiai gyilkos horda.Itt, ezen az oldalon,minimum 10 olyan trolljuk van akik élő(sajnos)bizonyíték megállapításom igazára.Értem alatta azokat akiket Ille már réges-rég visszazavart volna abba a szennycsatornába,ahonnan idetörte őket a nyavalya.Neveket itt nem írok,mert vannak közöttük érzékeny lelkű hölgyek is.Azon kívül pedig nagyon finomat vacsoráztam,nem szeretném miattuk kihányni.

  • „Moshe Akiva”,
    sajnos Illének volt igaza,amikor kétségbe vonta zsidóságodat.Én naivan megettem azt az egy rövid mondatot amit ivritül pötyögtél ide. Összes beírásaidat figyelemmel kísértem.A konklúzióm az,hogy elég értelmes beírásaiddal próbálod elsatírozni hovatartozásodat.A zsidósággal kapcsolatos vélt vagy itt-ott valódi tudásodra csak annyit,hogy bármily hihetetlennek tűnik: eichmann is elég jól megtanult néhány szót a nyelvünkből és vallásunkból.Mégis fel lett lógatva és hamvaival a halak lettek megmérgezve.Ellenségeinket nem kultúr problémáikról ismerjük fel. Szégyenlem magam,hogy csak most tudtam besorolni hovatartozásodat.varga béla tanulhat tőled,hacsak nem te magad vagy a varga béla. Kicsiszoltabb kiadásban.

  • Marcsi,
    kár,hogy egyre degenerálódsz.Ha ezt így folytatod,már csak a Kozarek vagy a Bali Mihály barátságára számíthatsz.Tudod,azok legalább két neked való igaz magyar ember.
    Túl sokat veszed a szádra Izrael nevét.Ezt a mocskot azért nem érdemeltük meg.Elragadó beböffentéseidet tényleg jobban értékelnék a kuruc in fos oldalakon.Kár,hogy itt képviseled őket.

  • Gyuri10:
    Mostmár folyamatosan röhögök az írásaidon hehehehehehe
    PEdig én egy nulla baller vok 😀

  • Gyuri10:
    Az emberek általában regenerálódni járnak a társaságba.
    Idióta Marcsi meg degenerálódni .

    Nade..jó jó..elfogadom:
    MI itten agyhalottak vagyunk.
    Akkó mér jár ide? Hogy tovább fejlessze idiótaságát ?

  • Kedves Falusi!

    Aki nem latja Akos ba’ ama bizonyos kijelenteseben az altalanositast az vagy vak, vagy hulyenek tetteti magat.
    (Nezd csak meg Gyurink legujabb hozzaszolasat, milyen tokeletesen megerti! De ahelyett, hogy szovatenne az igazsagtalansagot, inkabb meg raduplaz, sokkal rosszabbal. Van am logika!)

    Namarmost: Nem emlexem pontosan mikor jelent meg ama level a Bartus Laci szennylapjaban, de amikor ertesultek rola Magyarorszagon nyilvanvaloan sokaknak nem tetszett a cikk. [Ha Bartus adott volna az (ujsag)iroi hirnevere csak egy picit is, visszakuldte volna a levelet Akos ba’-nak azzal a megjegyzessel, hogy „Akos Bacsi biggyeszd mar lecccives a ‘magyar’ szo elo a ‘nehany’ szot”. Akkor legalabb nem lenne az iras szteretipia es „rasszizmus”. Akkor is vannak bajok az irassal, de nem ekkora. Azonban Bartusnak a jelek szerint nem esett rosszul, hogy ot is genetikailag alattvalonak hivtak, vagy direkt meg akarta szivatni Akos bacsit.]

    Hogy mi ment ezutan Magyarorszagon Akos ba’ koreiben azt nem tudom, de sejtem, hogy sebteben akadtak tanacsadoi. Ha volt is olyan, aki ajanlotta neki, hogy kerjen bocsanatot a nyilvanossag elott, es mondja azt, hogy csak siman es veletlenul lemaradt a „nehany” szo, Akos ba’ nem ezt a tanacsot fogadta meg. Kitartott a leveleben irtak mellett, oly annyira, hogy meg eljott Kanadaba is.

    Amint megerkezett ide a helyi „ellenzek” azonnal felkarolta es kisistent csinalt belole – ami ertheto is bizonyos fokig, hiszen jo iro.
    De – tudod – nekem van egy olyan sanda gyanum, hogy ha egy hasonlo kaliberu, kivalo magyar iro menekulne Kanadaba azert, mert azt irta, hogy „a zsido genetikailag alattvalo”, akkor ugyanezek a lelkes elvtarsak es urak nem csak siman le se szarnak, hanem egyenesen kikozositenek.

    Tehat itt most mi nem egy atlagemberrol beszelunk, hanem a Nagy Vezerrol, Akire Fel Kell Nezni – es meg kell vedeni, ki kell szolgalni akkor is ha marhasagokat irkal.

    Vegezetul: Nem attol lesz zsido a zsido, hogy a masik zsido mocskat megprobalja palastolni. Pont ellenkezoleg.

    5. Mozes 16.20:
    דק צדק תרדף למען תחיה וירשׁת את־הארץ אשׁר־יהוה אלהיך נתן לך׃

  • Na szóval ideáig már el is jutottunk. Ergó maga szerint az Universum nem végtelen.(bárcsak a maga hülyesége is véges volna. Mennyivel könnyebb lenne akkor magának is)Ide bevésem azért amiket irogatott habár csak felület pazarlás:
    Annyira elhatalmasodott a gyulolet a szivukben, annyira elvakultan gyulolnek, hogy a veluk egyet nem erto zsidot megfosztjak meg a zsidosagatol is.
    Tehat kirekesztosdit akar jatszani egy masik zsidoval, mikozben kvalitasnak tudja be a sajat zsidosagat.

    Ez nagyon sokat mond el a bolsi, vagy alliberalis zsidorol (es altalaban az emberrol is minden torzsben). Kulon tanulmanyt erdemelne ez a Judaimustol idegen, enyhen szolva undorito viselkedesi forma.
    Ugy nez ki a bolsi, vagy alliberalis zsido szerint a szulei zsidosaga eleve elrendelten garantalta, hogy o bolsinak, vagy alliberalisnak szuletik najd, hogy o tevedhetetlen, szent, jo ember, akit mindenkinek imadnia kell, es mindenben egyet kell ertenie vele.
    Nem veletlen, hogy az ilyen koromszakadtaig vedi a gonoszt akkor is ha tudja es megerti, hogy az gonosz.

    Talan az ultra-ortodox zsidoknak lenne igazuk a bolsi/alliberal zsidokkal kapcsolatban? 🙂

    Szóval bennem nagy a gyűlölet? Lehet hogy fertőző vagyok? Mert a Gyurio 10 is hasonló véleményen van mint én. Mondjuk kissé módosítva, de a lényege ugyan az. Kvázi ön egy olyan alak, akiből fröcsköl a gyülölet azok iránt, akik maga szerint vademberek vagy ahogy maga írta vadzsidók. Tudja mit? Nem vagyok egy szadista barom de a maga máját kellene kivenni és kicsit górcső alá venni. Túl nagy az epetermelése és ez kihathat a gondolkozására. Igen maga csak a területi zsidóktól kaphat elismerést. De azok közt is van ilyen és olyan. Van egy rész akik bármikor hajlandóak arrébb vinni a házukat és van egy réteg akik csupán csak azért mennek oda egy szar crifbe, hogy ha arrébb kell vonulni akkor pár milliot ők is kapjanak.(maga talán nem is hallott Jamitról meg a többi településről amik vissza lettek szolgáltatva) Mi egyáltalán nem óhajtunk terjeszkedni az úgynevezett megszált területen. DE! Amit a világ nem tud szükségünk van úgynevezett felvonulási területre. És ezért az új települések jelentősége igen csak nagy. De nem abban az értelemben ahogy azt maga és a hasonszőrüek gondolják. Nem sorolom fel, hogy vannak olyan telepesek akik komolyan veszik hogy igen fontos hogy itten is védjék Izrael határait, és vannak olyanok akik csak azért mennek oda, hogy heccelődjenek, és nem általkodnak követelni a CAHALtól, hogy védjék meg őket.
    Nem akarok elkanyarodni a témától. Olvassa el talán mégegyszer Gyurio 10 beirását. Lehet hogy sokkal erősebb szavakat használ mint én de igaza van. Nem azért mert ő is „kiakarja szolgálni” azt amit őn fene sem érti miért gyülől. Itt senki sem akar kiszolgálni senkit, senki sem törekszik arra, hogy valami nem léteziő magasságokba kerüljön, és senki sem bolsi zsidó ahogy maga nevez egyeseket. Tudja magának van egy óriási hibája. Olyan történelemkönyvből tanulta a történelmet(noha nagyobb részének tanuja is volt gondolom) ami kizárólag ideológiai alapokon nyugszik és nem valóságon. Ez a bolsik kedvenc lemeze. Elvtársam a negyven év lejárt ahogy Hofi mindaná.
    Ami a Tórából vett idézetet illeti mit ne mondjak. Magára biztosan nem áll mert ezt is képtelen értelmezni. Fogadjon meg egy jó tanácsot: a fanatikus vallásosok tök mindegy melyik vallást képviselik a háború kirobbantásának legnagyobb veszélyei.

  • Akiva:
    Azért mert a Bartuslaci kitiltott Tégd onnan, attól még nem szennylap az AN. Sőt.

  • Bocsánat:
    NEM AVI hanem AKIVA
    Chris , ha nem esik nehezedre és a NET is megy a NET őshazájában , kérlek javítsad ki előző kommentem címzettjét.
    AKIVA lett kitiltva az AN -ről , miután a Bartuslaci többször figyelmeztette hogy kissé fogja már vissza magát.

  • Avi,
    köszönöm,hogy jó irányba változtál.Kár,hogy egy régebbi írásod miatt elnéztelek.A moshe niknevű valaki az ivrit idézeteit nem tudom honnan csempészi ide össze zagyválva,de a helyesírása és a mondanivalóinak összetartozása is olyan,mint a marcsi nevű nyilas troll ideböfögései magyarul. Ille már kivakarta volna innen,nem Bartus Laci módján, hanem mint szart a biliből.Annak idején én tartottam vissza Istvánt. Mondván,hogy ez igenis zsidó.Hát…igen.Ha valóban zsidó,amit már kezdek én is kétségbe vonni,akkor ő is egy igazolás arra,hogy ugyanolyan nép vagyunk mint a többi.Köztünk is vannak megvetni való schweinkiháziak.

  • Moshe Akiva
    2016 március 17
    9:48 du.
    Grrrrr..
    Írtam vagy ezerötszáz karaktert,- elszállt a cybertérben..
    Áljon neki mégegyszer leírni az, akinek háromnál is több kedvesmamája volt.
    A lényegét két mondatban: Attól, hogy te hogy, és mit értettél ki belőle, még nem törvényszerűen adódik, hogy Ákos, Avi, vagy én ugyanazt értjük az írásból, amit te.
    A másik dolog, a magyar nyelv bonyolultsága, amit két idegen szó értelmezésének a kapcsán nemszabadna összekeverni.
    Te ezt teszed.

  • Moshe Akiva
    2016 március 17
    9:48 du.

    Én lélekben veled vagyok, mégha semmiben sem értünk egyet, akkor is! 🙂

    Azt is kell nézni, hogy ki mondta azt a „genetikailag ilyen meg olyan mondatot”. Nem egy gyűlölködő, rasszista, beképzelt s.ggfej, hanem egy humánus, demokrata, liberális író. Szóval a kifejezést lehet védeni is, támadni is, de nem esett le egy magyarnak sem az aranygyűrű a kezéről, amiért ezt mondták róla.

    Abban egyetértek, hogy a két oldal piaci legyei ügyesen ráröpültek a kiragadott mondatra, és sikerült óriási botrányt csinálniuk a dologból, miközben a lényeg megint elsikkadt … Igazad van, ha azt ajánlod minden közszereplőnek, hogy tartsa magát távol a szekértáboroktól!

    Bartus meg az élő példa arra, hogy el lehet választani tökéletesen az elméletet a gyakorlattól, csak nem érdemes … Bartus helyes elvekből képtelen akár egyetlen hasznos és előremutató következtetést is levonni. Ő a legnagyobb farizeus, mert amíg a szájával hirdeti a legszebb szabadság eszméket, addig egyet sem tart be közülük! Úgy szereti a szabadságot, hogy senkinek nem ad belőle!

  • Geyza! Ne idegeskedj emiatt az elütés miatt. Mindenki fogja tudni, hogy kiről van szó.Éppen most olvastam egy cikket a Maariv nevű héber újságban. Kissé elkeserített, ugyanis egy csoport kitalálta, hogy az érettségi előtt álló fiatalokat a szokásos lengyelországi túra során elvitték olyan helyekre ahol annó Menahem Begin is megfordult. Hogy miért vésem ezt ide? Én soha sem kedveltem se Begint sem az utódját Samirt.(soha sem elég korán kell az agyakba verni, a „nagyvezir” érdemeit.) Mind a kettő kimondottan antipatikus volt számomra mivel úgy állították be magukat mint a nagy hős forradalmárok. Nem vonom kétségbe egyik érdemeit sem, de ők amolyan diktátor módjára tetszelegtek. Sok négyzeteltérésem volt és van emiatt. Szóval sok olyan dolgot művelt és művel ma is a Likud aminek a nép issza meg a levit. Itt eszembejutt Göllner András cikksorozata a beetetésről. Ők is nagymesterei voltak ennek és mai napig ez a taktikájuk. Annó héberül úgy mondták, hogy notnim szukáriot az-az cukrot osztogattak. Mára meg kialakult az a nómenklatúra akik feltétel nélküli támogatói és persze élvezői is ennek. Ezt főleg Akiba úrnak ajánlom olvasásra. Begin mindig azt mondta ha valami nagyon sz@rt csinált: Isten látja a lelkemet hogy én csak Izrael javát szolgálom. Az eredményei nem igazán szólnak emellett. Amikor Rabin hatalomra került újra sokan fellélegeztek, hogy megszünt a Likud éra. Senki sem merte gondolni, hogy a fanatikus és ultraortodox Likudnyikok még egy gyilkosságtól sem riadnak vissza, hogy ismét hatalomra kerüljenek. És mennyi ideje is vannak megint hatalmon? Ideje lenne hogy leköszönjenek. Nemcsak Izrael jövője miatt, hanem a világ miatt is.

  • Moshe Akiva
    2016 március 17
    9:48 du.

    Ha nem is kiváló, de egy magyar költő leírt egy ilyen sort: „zsidó k..vák s…éről készítettünk gipszlenyomatot”. Ezt a sort idézte sok ballib kommentelő pár éve, mikor az L. Simon László nevű költő és magyartanár fideszes nagykutya lett. Addig a kutya sem ismerte a verseit … A fideszesek meg kussoltak róla nagyon mélyen, nem indult L.Simon dekadens költészete ellen NEMZETI hajsza.

    A Charlie Hebdo elleni merénylet után a hazai balliberálisok istenítették a karikaturistákat, míg a külföldiek annyit mondtak, hogy sz.r az újság, de akkor is joguk van a szabad véleményhez …

    Kertész Á. műveibe ne szóljon bele a szerkesztőség. Nagyobb baj szerintem, hogy a botrány után nem hivatkozott az újság a szabad művészetre, hanem az AN is beállt körömszakadtáig védeni azt a sort. Sajnos az idézett mondat azóta a habonyi-finkelsteini kommunikációs gépezet egyik jól bejáratott toposza lett, hogy lám-lám mindenki rasszista, de Orbán bezzeg egy szent … Miközben a kormány képes bármelyik társadalmi csoportot kipécézni és gyűlölet tárgyává tenni.

  • Nem járok Bartus portáljára, mert em érdekel a magyarokról szóló gyülölet menés.
    Amit Aktiva Moshe jellemez, az a ritka zsidó, aki magyarnak érzi magát és védi álláspontját.
    Ilyen zsidót többet ismertem, de nem eleget.
    Sajnos,a gyülőlet sehová nem vezet és semmi célja nincs. Ez gyurira is vonatkzik. Soha nem szabad általánositani! Főleg nemzeteknél.
    Bizony sok magyarról tudok, aki bujtatott zsidókat a vészkor idején, róluk egy tábla is van Budán, a XII.kerületben. Itt éltem akkor én is, s anyám is bujtatott egy zsidó lányt. Annak ellenére, hogy a házunk német főhadiszállás lett Budapest ostrománál.
    Már ideje lenne levetni egyeseknél az elfogultságot és az emlékeket szép sorjában helyre rakni. Magamrészéről, nekem a bolsikkal gyűlt meg a bajom, el is vittek, le is csuktak, de soha róluk nem írok gyülőlettel. Mi hasznom van belőle utólag?
    Különben isazt mondják, a gyülőlet rákot okoz.

  • Na geyza megint össze vissza ír,ritka…józan pillanatában még képes
    is ezt elismerni,aztán jön a „delérium” szokás szerint…nem értem miért erőlteti a válaszait,hozzászólásait,ha nem képes még a címzett
    nevét sem megjegyezni,hát még ha azt sem tudja pontosan,hogy mit is akart mondani…..szánalom!!!
    na az ő baja!

  • Kedves Avi,

    Az Akos bacsival kapcsolatban nincs semmi olyan, amit eddig el nem mondtam volna. Nem ismetlem magam.

    Az viszont jellemzo, es egyaltalan nem lep meg engem, hogy a Maariv-ot olvasod. Mi mast olvasnal, mint az izraeli bolsi szennylapot, ami az en vernyomasomat egy perc alatt felpumpalja 200 fole?

    (Errol jut eszembe, Geyza, nem emlexem ra, hogy barki is figyelmeztetett volna engem a Bartus szennylapjanal. Csak siman kicenzuraztak az egyik hozzaszolasomat es otthagytam. Nem kedvelem a cenzurat a szabadsag neveben. Tovabba, a KMH az ovehez kepest egy szolid jobboldali ujsag. A Bartus szegenykem vagy megorult a nyilt palyan, vagy nagyon jol megfizetik ezert.)

    Visszaterve Avihoz: Szoval neked a Likud vezetoi diktatoroknak tunnek. Csakugy, mint a magyar, es gondolom kanadai, amerikai, nemet, francia stb jobboldali vezetok is. Ez is sokat elmond rolad es rolatok, allitolagos liberalisokrol. Gondolom, nem kell reszletezni, annyit talan te is eszrevettel, hogy kozben leszavaztak nehanyukat. (Gy.k: diktatorokat nem szoktak leszavazni, mert nincs szavazas.)

    De annak orulok, hogy egyelore meg nincs kedved megkinalni a vadembereket a majaddal. Ezek szerint azert te is ismered oket, csak a politikai korrektseged nem engedi meg, hogy ezt be is valljad.
    No es persze soha senkit sem hivtam vadzsidonak, de ez ne gatoljon meg teged abban, hogy ilyet leirj.

    Vegezetul, javasolnam, hogy ne izgulj a Bibi, vagy mas likudnyikok miatt. Nemsokara fejetekre pottyan az irani atombomba – koszonhetoen a te megbizhato, jo „liberalis” elvbaratodnak, Obamanak. Gondolom, hogy a Trump-ot is gyulolod, mert o az egyetlen, aki meg akarja allitani a mullahokat. Hat csak jo szerencset neked es a tobbi eszlenynek is Izraelben!

    Oh ja, a Gyurinak is igaza van abban, hogy koztunk is vannak megvetni valo senkihaziak. Hozzatennem, hogy akadnak koztunk boven szenilis oregurak is, akik a baratjukban keresik az ellenseget.

  • Figyelő
    2016 március 18
    12:53 du.

    Kertész Ákos egy olyan magyar-zsidó az életműve alapján, aki érdemeket szerzett a magyar kultúra ápolásában. Rosszat nem vethetsz a szemére, hacsak azt nem, hogy szekértáborokra korlátozta a tehetségét.

    Moshe, én elhiszem, hogy zsidó vagy, ezt a Horthy utálatod is bizonyítja. 🙂 Mintha említetted volna, hogy Izraelben élsz, talán ennek köszönhető, hogy megőriztél egy régebbi, ízes magyar stílust. Amúgy annyira őszinte, keresetlen a fogalmazásod, hogy tényleg kizárt dolog, hogy közöd legyen a hazai értelmiséghez. 🙂

    A többieknek majd legközelebb nyalizok, de csak ha megérdemlik. Bartus nem gyűlölködő, csak olyan dolgokban mond sokszor megfellebezhetetlen véleményt, amihez sem képzettsége, sem szakértelme nincsen. Így persze, hogy megbánt sokakat, és nincsenek szövetségesei, csak barátai vagy ellenségei.

  • Kedves Hazai Lampa!

    Vagy en felejteni madzsaromat, vagy nincs tul sok ertelme annak, ami leirtal.
    Barhogy is van, amint azt az elobb irtam, nem tudok semmi ujat mondani a temaban. Nem ismetlem magam.

    Aki nem ertette meg eddig, ezutan sem fogja erteni, aki nem akarja megerteni, ezutan sem fogja akarni.

  • Kedves Figyelo!

    Nem tartom magam magyarnak. Elsosorban leginkabb szeretnek csak hazatlan ember lenni, de belatom, hogy ez manapsag meg kivitelezhetetlen (illetve amikor ki akarjak vitelezni esztbonto problemakat okoz), ezert elsosorban zsidonak, masodsorban kanadainak vallom magam.

    Es ha megnyerem a 60 (vagy 65?) milliot ma este, akkor jovo honapban mar esetleg costa ricai, vagy chilei leszek masodsorban. 🙂

  • Figyelő!

    oda se neki,régebben én is megírtam,hogy Apám is segített,több zsidó családon,akik meg is érdemelték….én akkor még nem is éltem,na ennek ellenére pár agy mosott kinti(fajtája szégyene…)most mégis „nácizik”…
    szerencséjük van,meg az itthoniaknak is(de jellemük nincs…)hogy kimentek ,akik meg maradtak és normálisak, nem vádaskodnak alaptalanul,hanem békében együtt élnek a különböző vallásúakkal.
    Ez az igazság és ilyen egyszerű,nem kell foglalkozni a sz…keverő
    senkikkel!!!

  • Klárika,
    neked bizony semmi okod a gyűlöletre.Úgy emlékszem olyasmit is írtál hogy fali újságról plakátokat tépegettél „mindszenti védelmében.” ezért valamelyik hülye taknyos feljelentett.Én viszont arra emlékszem,hogy sem a”bolsi”sem az előtte levő kedves,kulturált, náci rendszer nem csípte az ellenségeit.Olcsón úsztad meg.A nácik ilyesmiért nem is állítottak volna bíróság elé.A nyilasoknál kisebb „bűnökért”volt kiplakátozva,hogy”felkoncoltatik”.Úgy,hogy ne érezd magad „nemzeti hősnek”.

  • Christopher Adam

    Marcsi, volt olyan zsidó aki nem érdemelte meg a segítséget a Vészkorszakban??

  • Avi,
    úgy látom megint bekaptam a horgot.Amiket itt leírsz,első fokon a nyálasszájú észak tel-avivi barátaid bugyborékolása az áldott emlékű Menachem Begin és Jicchák Samir ellen.A Rabin gyilkossággal kapcsolatban amit írsz az pedig egy szemenszedett aljas hazug, rágalom! Nem részletezem miért.Az pedig,hogy Netanjahut és a Likudot gyűlölöd az a te egyéni és a többi sötét agyú bánata marad a további 25-30 évre. Van egy lehetőség a likud leváltására.Az izraeli arabok és az ötödik hadoszlop összefogása a mápáj csemetékkel az Ausztriában élő renegát zsidókkal és az ottani neo nácikkal.Erre pofikám,annyi esélyetek van mint hitlernek a II. világháború megnyeréséhez,mert ma már mi sem alszunk a fülünkön.Ezen túlmenően a rosszindulatod baromi hazugságok leírására inspirál téged.Hol hallottál ultra ortodox Likudnyikokról stb. Na jól van faszfej,megint sikerült kiborítanod a bilit.Abban viszont megnyugodhatsz,hogy most már Ille Pista sem védene meg. Szégyelld magad!Szégyellek!

  • Chris,
    én nem kaptam senkitől semmiféle segítséget(Anyámon kívül)a vészkorszakban,de azt hiszem nem is érdemeltem volna meg.72 évvel a vészkorszak után szóba állok Apám és családom gyilkosaival, utódjaival és náci provokátor ribikkel.Ez tényleg egy non szensz.

  • Avi,
    itt csak annyit javítok,hogy az észak tel avivi mápáj csemeték alatt a sztálini időkből itt ragadt,még élő,nem túl sok,május elsejei vörös zászlócsóváló, posztbolsevikok naivan lépre ment maradékát értettem.Téged a renegátok közé számoltalak.

  • Gyuri10:
    Anyai nagyapám , aki felszólalt egy kisiparos szakszervezeti gyűlésen , emiatt elhurcolták a nyilasok. Többé senki sem látta.

  • Látom agyatlanka , falod az írásaimat , mint kicsiny röfögő malacka a makkot.
    Még akkor is ha nem neked szól.
    Még akkor is ha aztsem tudod miről szól.
    Reméltem is hogy így van !
    Tudod idióta, ha sokat olvasgatsz engem, akkó a nagy számok törvénye értelmében lassan talán picit felokosodsz.
    (Nem bízom benne, de mit lehessen tunni nemiga?..:)

    Kishazánkban EZ a tipikus náci szófordulat napjainkban :
    ” De én ismertem rendes zsidókat is ! ”
    ( vagy cigányokat, vagy pirézeket, tökmindegy)

    Bartus Laci ennél a pontnál szokta a pácienst örökre kitiltani.

  • C.Á!

    Valóban megérdemelték a segítséget a vészkorszak idején az ártatlanul meghurcolt zsidók,de ugye sokan nem segítettek,törődtek velük….akik meg igen azokat és az ártatlan akkor még meg sem született leszármazottaikat „nácizni,fasisztázni”biony gusztustalan jellemtelen dolog!!!!!!
    Akik itt alaptalanul mocskolódnak a tisztességes,humánus és segítő emberekkel,azok leszármazottaival szemben,bizony lejáratják a mai
    zsidóságot és a befolyásolható szélsőségeseket (új nácikat!!!)erősítik!
    Remélem Te talán ezt belátod és elítéled,valamint elmagyarázod a fórum fanatikus és uszító híveinek.
    A nácik (esetleg keresztény származásuk ellenére is)szemét,aljas gyilkosok voltak,de ugyanez mondható el a komcsi.szoci (sok esetben tényekkel bizonyítható zsidó származású!!)szadista bűnözök,tömeggyilkosok vonatkozásában.Se a náciknak se a kommunista bűnözőknek nincs közük a hithez,valláshoz,csak az elvakult gyűlölethez!
    Remélem ezt Te megérted,ha már sokan ezen az oldalon képtelenek rá!
    Aztán jó lenne moderálni,több KMH hívőt,már csak a tárgyilagosság
    kedvéért is…..különösen,hogy demokratikus fórumról van szó!
    Köszönöm a reagálásod és bízom a tárgyilagos véleményedben,értékrendedben!
    Többször is reagálhatnál,persze pártatlanul!

  • Kedves Hazai Lampa!

    Rosszul emlexel, en kanadai vagyok.

    Orulok viszont hogy vegre sikerult olyat irnod, ami ertheto meg olyannak is, aki mar evtizedek ota mas iranyban keresi a szerencsejet.
    Persze szemelyeskedeshez mindenkinek muszaj vilagosan kifejeznie magat.

  • Magyarország kiárusítása.
    De legalább ha a pénz nagyrésze a Költségvetésbe kerülne!
    De persze nem.

    http://nepszava.hu/cikk/1088757-majdnem-100-milliardot-kaszaltak-habonyek

  • „Bátorság kell,hogy szembenézzünk saját hiányosságainkkal,és
    Bölcsesség,hogy tegyünk ellenük.”

    Ez bizony bölcs mondás!!!!

  • Az utóbbi bejegyzésemet nem C.Á-nak hanem a „többieknek” szántam!
    Jó éjszakát mindenkinek!

  • Moshe Akiva
    2016 március 18
    2:43 du.

    A könnyed stílusod alapján arra következtetek, hogy évtizedekkel ezelőtt hagyhattad el Magyarországot. Pl. nem mantrázod folyton az itthon hallható gondolat paneleket.

    Amit föntebb a magyar jobboldali vezetőkről írsz, az például köszönőviszonyban sincs a valósággal. 🙂 Ma Magyarországon két jobboldali párt van, a Fidesz-KDNP és a Jobbik. A nagy hagyományú konzervatív pártok megszűntek, az csak puszta véletlen volt, hogy mindegyik pont a Fidesszel volt akkor szövetségben. FKGP, MDF, KDNP. Az MDF két volt vezetőjét ma ítélték el a bíróságon: az egyik csípős nyelvű tudósító szerint „koncepciós” perben.

    Hivatalosan többpártrendszer van valóban és a hatalmi ágak szétválasztása, de a nép között az a szóbeszéd járja, hogy Orbán engedélye nélkül még sz.rni se nagyon mernek a fideszesek. Vona Gábor is fideszes volt, majd egy Orbán Viktorral való tárgyalás után kezdett pártot építeni a Jobbik diákmozgalomból. Saját bevallása szerint Orbán tiltása és fenyegetései ellenére …

    Örülök, ha segíthettem.

  • Moshe Akiva
    2016 március 18
    5:27 du.

    Úgy érted, én személyeskedtem?

  • Marcsi te miafrancnak erölködsz már itten senki nem kíváncsi rád nehány elborult nácin kívül

  • Kedves Geyza!

    Ez a letelepedesi kotveny historia erdekel, csak nem pontosan ertem mi is az.
    Siman csak letelepedesi, vagy egyuttal biznic-nyitasra, vagy magantulajdon (mint pl. fold vasarlasara) is jogot ado engedely?
    Azert kerdem, mert ha csak siman letelepedesi engedely, mi ebben a haza kiarulasa? Maximum csak lopnak az urak, mikozben annak adjak meg az engedelyt, aki a legtobbet fizeti a svajci bankszamlajukra.

    xxxxxxxxx

    Kedves Avi!

    Felreerthettem valamit, mert az alabbi cikkbol:

    https://leharblog.wordpress.com/2016/03/16/gondolatok-a-kozelgo-purim-kapcsan/

    nem derul ki pontosan, hogy a cikk kozepe fele lathato „muveszek” izraeli, vagy a galutban elo zsidok-e, es ezert vartam eddig valaki valaszara, hogy izraeliek-e. Allitolag nem, de mind zsido…
    Mivel – lathatoan – ok is „halado gondolkodasuak” es „liberalisok”, gondolom neked ok az elvbarataid, es mint olyan teljesen normalisnak szamitanak neked, en viszont orult vagyok es az ellenseged.
    Es akkor meg nem is szoltam a cikkben levo egyeb idiotakrol…

    Es persze ti is csodalkoztok miert nem kelletek senkinek sem. Oly annyira, hogy meg amerikai segitseggel sem megy.

  • Moshe Akiva

    Én viszont nem vonom kétségbe zsidóságodat. Ugyanakkor nem szép tőled, hogy egy helyen azt írtad, hogy nem tartod magad magyarnak. Legalább fogalmazz úgy, hogy kettős vagy többes identitású vagy.

  • Geyza
    2016 március 18
    4:58 du.

    OFF
    Bartusnál sokat segítene, ha kiírná, hogy Bojkottot elutasítók kíméljenek! Mindjárt kevesebb lenne a csalódás. Mindenki látná, hogy itt egy szűkkörű klubról van szó, ahonnan a házalók ki vannak tiltva.

    Ma jót nevettem rajta kínomban. Szinte előírja a lázadó tanároknak, hogy ne a polgári engedetlenség eszközét használják a szakmai követeléseik eléréséhez. Ez olyan, mintha a pesti srácok Planta teával dobálták volna az oroszokat benzines koktél helyett. Vagy Kossuthék bécsi keringőzve fogadták volna Windischgraetzet Schwechatnál.
    ON

    Ha lehet, ne csináljunk már úgy, mintha csak az antiszemiták lennének kitiltva az AN-ről. Bocsánat a kitekintésért.

  • gyuri10

    2016 március 18
    3:44 du.
    Nagyon tévedsz kér pontban is! Nem Mindszenty plakát miatt itéltek el, hanem azért amit az iskolában mondtam. Olvass figyelmesebben!
    A műsik, hogy NEM érzem magam semmiféle hősnek! Nem tudom, ezt honnan szedted, de feljebb megmagyaráztam hogyan történt minden.

  • Moshe Akiva

    2016 március 17
    9:48 d
    Kicsit késve vettem észre, hozzám írt soraidat! Minden szavával egyetértek!

  • Figyelő
    2016 március 18
    12:53 du.

    Kíváncsi lennék a véleményedre azügyben, hogy ha egy töritanár ma eltér a kötelező tankönyvtől, és egy diákja ezért feljelenti, akkor kinek adnál igazat? Elméleti kérdés, nem megtörtént esetről beszélek.

    Ma egy kötelezően előírt tankönyv van, ami mellé 1 darab alternatívát nevez meg az állam, ebből lehet választani.

    Pl. a 10.-es törianyagban azt tanítják, hogy a 19. században a konzervatívok álltak a jó oldalon és nem a liberálisok.

    A 11.-es tankönyvben ez olvasható:
    „A magyar kommunista vezetők jelentős része olyan zsidó származású személy volt, aki elhagyta a saját közösségét és annak hagyományait, de nem tudott vagy nem akart beilleszkedni a dualizmus korának úri-polgári világába, annak nemzeti és keresztény hagyományaiba. Erős társadalomkritikát fogalmaztak meg, amit az is táplált, hogy a politikai elitbe nem volt sok esélyük bejutni. Így váltak ›közösségen kívülivé‹ és ›gyökértelenné‹, ezáltal érzéketlenné a nemzeti és vallásos hagyományokra.”

    Forrás a neten: Kísérleti tankönyvek

  • Kedves Hazai Lampa!

    Augusztusban lesz 32 eve, hogy eljottem Magyarorszagrol. 22 eve egyszer visszalatogattam. Azota se az egeszsegem, se az anyagi helyzetem nem engedi meg a nagyobb utakat, de ha minden koser lenne akkor is inkabb olyan helyekre latogatnek, ahol meg nem voltam. Nem sok van mar hatra, minek azt bamulni, amit mar lattunk? 🙂

    Es koszonom a beszamolot, ami a politikai partokat illeti. Te partatlanabbnak tunsz, mint sokan masok itt.

    Ebben: ” Amúgy annyira őszinte, keresetlen a fogalmazásod, hogy tényleg kizárt dolog, hogy közöd legyen a hazai értelmiséghez. 🙂 ”
    ereztem egy kis szemelyeskedest. 🙂

    xxxxxxxx

    Kedves Jani!

    Mar annyira elszoktam Magyarorszagtol, hogy nevetsegesnek tartanam sajat magam, ha magyarnak is vallanam magam.

    xxxxx

    Kedves Figyelo!

    Te is menekulnel bolsi Kanadabol? 🙂

  • Klárika,
    az egész börtönvilágod túl van ragozva.Nem éri meg,hogy kikeressem előző,ma már általad is cáfolt beírásaidat.Amivel pedig mostanság tudálékoskodsz,részben az előzőknek egyenes cáfolatai.Tisztelem a korodat.10 éven belül én is odaérkezek.Remélem a Jó Isten megengedi,hogy több logikával,szavahihetőbb legyek.(Nem a Marcsik számára).Ha beírásaid nem is mindig”jól fogalmazottak”,de mindenkori tisztességes hangviteledért tisztellek és Kedvellek is.

  • hazai lámpa,

    Hát én soha nem jelentenék fel senkit, ez az igazség.
    Második, a történelmi könyvekkel viszont nagy bajok vannak.
    Én pl. megéltem a Horthy kort, a náci kort és a kommunizmust.
    Minden kornak megfelelő ideologia szerint adták ki a történelmi könyveket. Aztén, mindedn történelmi tanár másképpen magyarázza azt, SAJÁT meggyőződése szerint.
    Ember legyen a talpán, hogy kitalálja, kinek, mikor van igaza?!
    Ja, és a neten mindenki azt ír be, ami neki tetszik.
    NEM HITELES!

  • Március 19. alkalmából kívánok itt minden elképzelhető rosszat a világ bármely táján élő és itt is levegőt mérgező náci-hulladékoknak és utódaiknak a németek bevonulása(nem megszállás)72.számukra öröm ünnepén,mellyel továbbra is fényezgethetik a magyarok ALÁVALÓ emberiség ellen elkövetett háborús bűnlajstromát.

  • Akiva:
    Letelepedési „kötvényeket” bocsátottak ki horribilis devizáért.
    Aki megveszi, magyar állampolgárrá válik.
    A pénz nagyrésze pedig a kitalálóinak a zsebeibe folyik be,
    Ez még a menekült krízis előtt volt jóval.
    Baromi sok orosz maffiózó és kínaiak is éltek a lehetőséggel, mert a magyar útlevelükkel szabadon utazgathanak kétes üzleteik után az Európai Únióban.
    Akkoriban Európa-szerte közfelháborodást keltett a dolog.
    Több ezer emberről van szó !
    (Köztük kitudja hány a terrorista.)
    Gyakorlatilag ezzel az Orbán-kormány , pénz ellenében lebontotta a Schengeni határokat egyesek számára.
    Ha Brüsszelnek lett volna esze ( nincs neki ) már ezért az egy húzásért fel kellett volna függesztenie Magyarország szavazati jogát az EP -ben.
    Csakhogy még van hasonló európai jogsértés , számtalan.
    Amit szépen kimagyaráztak a ” nemzeti érdekekre” való hivatkozással.
    Jól mondta Hadházy a Klubrádióban : ami úgy kezdődik hogy „nemzeti” , az nem más mint lopás.

  • Kedves Moshe, fel se vedd ha bántanak a véleményedért, vagyunk itt egy páran, akik nem a származásod, se az identitásod miatt olvasunk, hanem a gondolataid igazsága miatt. Jó egészséget, és további hosszú, sziporkázó szellemi állapotot kívánok.

  • charlie,
    nekem ha lehet semmi jót ne kívánj.Minden jót kívánjál a moshenek és a barna gergelynek.Sajnos tőled a jókívánságot én átokként értékelem.Kettőnk között a különbség,hogy én nevén nevezem a gyereket,becézés nélkül.

  • gyuri10

    2016 március 19
    4:54 de.
    Gyuri,, te teljesn el vagy tájolódva! A nácik hál Isten kihaltak 1945-ben, azóta nincs ilyen.
    A másik, amire felhívom a figyelmedet, hogy az átkozódás rossz vért szül, nézd meg a Torhát!

  • Tudod Gyuri arra a mondatra gondolok, ami azt mondja…….” vére szálljon rá fiaimra…”

  • Moshe Akiva

    2016 március 19
    12:26 de.
    Kérdezed, menekülnék e, a bolsi KANADÁBÓL?
    Nem, én hiszek a demokráciában. Szerintem a buta Justin lebukik előbb utobb és lesz megint választás, ahol bejön az ellenfele.
    Persze, mindezt, meg kell élnünk!

  • Gyuri10:
    Álnok egy náci kígyó ez a Csárli.
    Minden szava mérgezett.

    Figyelő:
    Ha nincsenek már nácik akkor ezek kik?
    Parlagfűszedő iskolásleánykák? :
    http://fideszfigyelo.blog.hu/2013/03/29/a_jobbik_nem_naci_csak_hitlert_elteti

    ÉS ezt a kis „performanszt” kik generálták fel? :
    http://koznaplo.blog.hu/2014/04/26/nacizmus_a_birosagon_itt_tartunk
    A fotókat külön ajánlom tanulmányozásra.

    És vajh ezt az oldalt kik tartják karban :
    https://crushzion.k0nsl.org

  • Kedves Gyurio 10!
    Köszönet az elismerését. Nem vagyok mapájnyik és a rokonságom sem az, noha kibucnyik volt szinte mindenki(köztük én is sokáig éltem kibucban)A maarach többet tett ezért az országért mint a szép és szentéletü Bégin bácsid. Samir valamivel jobb volt az igaz és érdemei is nagyobbak mert jódarabig volt a Moszad főnöke. De mi a Begin bácsi érdeme? A szar élet? (notnim szukáriot, televiziot civoniot video bimkom maszkoret normáli) Hogy minden pénzt az elfoglalt területek fejlesztésébe és annektálásába fektetett, hol ott pontosan tudta az egész Szinájt visszafogjuk adni. Aztán mondj még egy törvénytelen törvényt amit ők hoztak. Hol a jó Istenben volt olyan ország Izraelen kívűl ahol minden kiutazónak 150 dollárt kellett leperkálnia ha elment külföldre látogatóba a rokonaihoz. Bégin bácsi hozta ezt a törvényt is nem? És mikortól jöttek a kilakoltatások és az éhezés, hogy már gyerek éhezés is lett? Az is az áldott emlékű Likud terroristánál. Begin egy koszos terrorista volt mondhatnám hasonló mint egy diktátor. Hál az Istennek ez nem csak nekem a véleményem nehogy egyedül legyek aki ilyeneket mond. A Likudnyikok közül többen kerültek a börtönbe a stiklijeik miatt mint a Maarachból vagy a Mapajból. A maarachnyikok azok kétkezi munkával szerezték a betevőt nem lopással.És panim mul panim (arc arc ellen) harcoltak. Még a függetlenségi háború idején keletkezett az az árok ami mai napig megvan és szélesebb lett. Ami Rabin gyilkosát illeti másutt már kiherélték volna. Helyette úgy él a börtönben a sok koszos hozzahasonló koszfészekkel (lásd Kazev vagy Olmert és remélem nemsokára Silvan Salom is ott lesz)mint a kiskirály. Valóban ilyenkor szégyenkeznem kellene, hogy mai napig izraeli vagyok.

  • Kedves Kertész Ákos!

    A véleményemet többször is leírtam,mind Önnek,mind a fórummal kapcsolatban,és mindig cáfolhatatlan tényekkel,dokumentumokkal
    támasztottam alá az állításaim,persze nem mindenkinek kedvező ez,amit meg is értek!….
    Az is tény,hogy a KMH-ot Kanadában alapították és sem én sem
    több más hozzászóló nem támogatja,de ugyan miért is tennék és miből?
    és ugye minek…kinek…!
    Mivel fórumról van szó,így mindenkinek joga van hozzászólni,pláne,ha azt kulturáltan és nem (hiteltelen állítások…!alapján) nem gyűlölködéssel teszik,valamint joga van mind a kanadai,mind az izraeli állampolgárokat az itthoni állapotokról hitelesen tájékoztatni,(tények,bizonyítékok)főleg akik itthon élnek!!!
    Mi nem szólhatunk bele a kinti dolgokba(ott sem minden tökéletes,mind sokan elárulják…a hozzászólásokat olvasva!)persze itthon sem,de az azért szintén elvárható lenne,hogy az okkal,vagy ok nélkül…..(!!!) kivándoroltak ,ugyanúgy ne szóljanak bele az az itthoniak életébe,(gyűlölködéssel,uszítással…)ha nincsenek képben!KÜLÖNÖSEN HA VALAHA MAGYAROK (?)voltak, tájékozatlanok és egy egész országnak ártanak,pártállástól,származástól,hittől(már akinek van)függetlenül ez elvárható lenne…..?Szerintem igen!!!!
    Nem nevezhető dicsőségnek a „volt” hazába belerúgni,mert minden itthonit érintene a következménye,ha lenne…..
    Szerencsére sem Ön,sem a fórum nem tud ártani,nincs akkora befolyásuk,jelentőségük!

  • Kedves Géyza, tudom, hogy felháboritó az általad betett őrült társasg , de hidd el, hogy mindenhol vannak náci pártok, akikkel a kutya sem törödik. Van az USA.ban, Canadában is.
    Éppen úgy van kommunista párt is.

  • Kedves Barna Gergely,
    mert ugye azért az nem elvárható,hogy héber nevén nevezzek egy véresszájú ellenségét a hazámnak,aki állítólag zsidó.Nem kívánok egy hazugság arzenál tulajdonosával harcba szállni.Tudomásodra hoznám,hogy a hazug történeteid mind bumerángként a te fejeden csattannak.Emlékezetedbe ajánlanám,hogy az elsők között egy Jiszrael Beer nevű magas rangú állambiztonsági, mápámos(somér hacair)került árulás miatt a börtönbe.Az ugyanoda tartozó Udi Adiv szintén kibucnyik adott hadállásainkról térképet a Jom Kippuri háború előtt Szíriának.Kapásból a biztonsági bűnöző barátaidról ennyi jut eszembe.Ezt megtoldhatom a gazdasági gonosztevőkkel. Például Áser Jadlin aki 12 évet kapott az állami kassza kiürítéséért,pedig szegény majdnem az állami pénzügyek főigazgatója lett volna.Avraham Ofer mápájnyik barátod aki építés ügyi miniszter volt nem akarták,hogy bíróság előtt kelljen felelnie a sikkasztásaiért,valaki az asztalán felejtett egy csőre töltött revolvert.Ő volt köztetek a legtisztességesebb.A megérdemeltnél is súlyosabb büntetést szabott ki magára.Mindez az ország fennállásának első harminc évében.A „nem diktátor”Ben Gurion uralma alatt,aki Lenin elvtársnak személyes barátja volt.”Firkászi” önminősítésed kétségbevonása nélkül szeretnélek felvilágosítani arról,hogy a „Máárách”a mápáj és a félig kommunista mápám fúziójából született párt,lassacskán már csak pártocska.Ebben az is közrejátszik,hogy a hozzád hasonló hitler szülőföldjén élő dísz zsidók már nagyrészt kiöregedtek,kihaltak.A fiataljaink pedig életrevaló csodálatos,az Országot szerető és érte harcoló ifjúság, mely a hozzád hasonló Pinocchiókat legyintésre sem méltatják.Nagy részük a”területeken” védik Izrael határait. Kedves Gergely,
    mivel az Új Kelet már bezárt,nem tudom van-e aki igényli a Scharf Móricok tevékenykedését.Legalább is Izraelben csak valamelyik arab nyelvű újságot tudom ajánlani.Magyar nyelven szerintem a kuruc in foson is érvényesülhet fantasztikus Izrael ellenes tudásod.A Rabin gyilkosságról te annyit tudsz mint én a termeszhangyák nemi életéről.Lehet hogy kevesebbet,tehát nem kell mindenbe beleütni a heftidet.Az áldott emlékű Menáchem Beginnek és Jichak Samírnak a neve többet ér,minthogy a szádra vehesd.Demagóg papagáj szajkózásodat jól bemagoltad.Enélkül azt sem tudnád melyik világon élsz.Vedd észre,hogy a világ változik és ha magadra akarod vonni a figyelmet ki kell innod magad alól a spirituszt.Mert már olyan ősleletként maradtál itt,hogy a múzeumok sem érdekeltek az ilyenek őrzésében,kiállításában.Ma a tragikus márc 19. emlékezetére ajánlom,hogy szállj magadba és gondolkozz el rajta,hogy a sok millió áldozatunkkal szemben azért maradtál-e életben,hogy a zsidó nép hazáját a hitlerájból ócsárolhasd?A renegát zsidót gúnyosan kezet dörzsölve kiröhögik.

  • Klárikám,
    aranyosan naiv vagy.Nem tudod melyik világban élsz.Még arra azért kíváncsi volnék,hogy mint mélyen hívő katolikus hivatkozol a Tórára, melynek a nevét sem tudod helyesen leírni?Honnan tudod mi van bele írva?Sajnálatból ne írjál nekem olyasmikről,amikhez halvány lila érkezésed sincs,mint általában.Azért külön kedvellek,hogy hű vagy Önmagadhoz.

  • Kedves Geyza!

    Koszonom az ismertetot. Mindjart sejtettem, hogy nem a humanizmus vezette oket. 🙂

    De eszembe jutott meg valami errol. Nemregiben lattam egy videot, amin kb 2 tucatnyi fiatal orosz levert kb ugyanannyi bekeaktivistat Nemetorszagban. Kesobb olvastam valahol, hogy 2 millio orosz el Nemetorszagban. Gondolom, hogy Orbanek azert csak nem adtak magyar allampolgarsagot 2 millio oroszonak… Tudod, hogy milyen alapon tartozkodik Nemetorszagban 2 millio orosz allampolgar?

    xxx

    Kedves Figyelo!

    ” A nácik hál Isten kihaltak 1945-ben, azóta nincs ilyen.”

    A Geyza mar kuldott neked webpage-eket. Ha akarod keress ra a Kugliban a National Socialist Party of America/Canada-ra es meg fogsz lepodni.

  • Kedves Figyelo!

    Elfelejtettem… de az is lehet, hogy mar korabban feltettem ezt a link-et.

    A Kenderszivatol Elhulyult 10 aranykopese. Az angolul nem tudok kedveert kettot leirok magyarul is: Az egyik szerint: “ha megoljuk az ellensegunket, o gyoz”, a masik hogy a muzulman “becsulet-gyilkossagot nem kene barbar (szokas)nak hivni”. Erdemes a tobbit is meghallgatni. Es most ez az agyament Kanada miniszterelnoke!

  • Klárika,
    ez érdekes.Azt írod,hogy már 1945 óta kihaltak a nácik.A következő beírásodban azt írod,hogy Amerikában és Kanadában is vannak náci pártok.Az ellentmondásaidat már megszoktam,de akkor meséld már el,hogy a különböző náci pártoknak Németországban és a magyar hazában is kik a tagjai?Cionista zsidók, szépség királynők vagy lókórházi kedvesnővérek?Egyem a butuska szíved,nagyon aranyos vagy!

  • gyuri, én azt hiszem, hogy rátapintottam az igazságra. Hogy rosszul írtam a nevét, azért elnézést, itt így irják.

  • Moshe Akiva
    2016 március 19
    12:26 de.

    Én utoljára akkor voltam külföldön, mikor a szüleim befizettek egy angliai körútra gimnazista koromban. Azóta sajnos az ő anyagi helyzetük is romlott, és a férjemmel sem élünk rózsás anyagi viszonyok közt.

    Örülök, hogy tisztáztuk a félreértést. Újra le kell írnom, hogy a jelenlegi magyar értelmiségi és politikai elit sz.rul viselkedik, tisztelet a kevés kivételnek. A szociáldemokrácia halott idehaza, a liberálisok egy impotens társaság. Még a konzervatívok közt van egy-két tisztességes ember, aki kiemelkedik a mezőnyből, őket szokta a fideszes marketing kommandó levadászni.

    Nagyon nagy bajnak tartom, hogy nincs ma idehaza vállalható és tisztességes jobboldali párt, erről megkérdezhetem a véleményed? Orbánnak az az álma, hogy egy olyan új, szakrális arisztokráciát teremtsen (nem vicc!), amelynek a szervezeti keretei újabb ezer évig maradjanak fönn, mint Szent István állama. Ezért akar a Várba költözni, ahol utoljára Horthy Miklós lakott. Az ismert oligarchák ma hatalmas földbirtokokon gazdálkodnak (persze nem személyesen) különböző társaságok tagjaként meg a nagymamájuk nevében. 🙂 A százezer hektáros Esterházy famíliától még messze állnak, de ki tudja mit hoz a jövő?

  • Figyelő
    2016 március 19
    4:37 du.

    Ma Európában növekvő népszerűségnek örvendenek a szélsőjobboldali pártok, a legutóbbi francia és a mostani német választásokon kiugró, mérhető sikert arattak. Ma nem hangoztatnak nyíltan fasiszta vagy náci eszméket, hanem ún. kódolt szövegeket alkalmaznak.

    Pl. Orbán Viktor a március 15-ei beszédében „arctalan világerőkről beszélt”. Szerinted kikre gondolhatott?

    „Internacionalizmusra nem alkalmas magyar föld” = ez nyilván azt akarja kifejezni, hogy a kommunizmusra nem hajlandó a magyar nép. Ez egyrészt ma nem reális veszély, másrészt ordas nagy hazugság. 🙂 Orbán a papájával még mindig az MSZMP-ben csápolna, ha nem omlik össze időközben a szovjet birodalom.

  • Figyelő
    2016 március 19
    4:50 de.

    A netre föl vannak töltve, az ún. kísérleti tankönyvek, amelyeket a fidesz kormány kísérleti jellegük ellenére kötelezően „választhatóan” előír a magyar iskoláknak, és amiből nagy botrányok vannak pár éve. Akit érdekel, elolvashatja a neten az új könyveket, persze az iskoláknak minden évben kiküldik minden tanuló számára, és az összes gyerek ingyen kapja (az államtól). 🙂

    Nem az a baj, hogy a fidesz máshogy értékeli a történelmet, hanem hogy azt ráerőlteti az emberekre. Orbán amúgy sem tűri a vitát, és hogy ellentmondjanak neki. A történészek kis csapata már csak akkor kérte a kollegák véleményét, mikor készen voltak a könyvek.

  • Marcsi
    2016 március 19
    4:07 du.

    Ha a határon túli magyarok szavazhatnak az itteni választásokon, akkor a kanadaiak meg csinálhatnak újságot, nem gondolod? Attól, hogy a romániai magyarok meg a többiek nem önszántukból lettek más országok lakói, még ugyanúgy külföldinek számítanak szerintem, mint egy kanadai magyar.

  • Kedves önjogon kinevezett”Firkász”(úr?),
    a nagy forgatagban kihagytam az irányodba történő felvilágosítást egy lényegtelen semmiségről.Az az általad gyáva, terroristának nevezett Menáchem Begin,Anwar Sadat egyiptomi elnökkel aláírt egy olyan békekötést,melynek előnyeit Mi is és Egyiptom is napjainkig élvezzük.Ráadásul ez a terrorista diktátor a hozzád hasonló patrióták legnagyobb megrökönyödésére még a BÉKE NOBEL DÍJAT is bezsebelte.A te „hőseid” megkérdezése és külön engedélye nélkül.A későbbi évek folyamán az iraki atomerőmű lebombázásáért vállalta a firkászok megvetését és ezzel megmentette Izraelt egy atom támadástól az első öbölháborúban 1991-ben. A vele ellenkező szarházi barátaid a mai napig sem zarándokoltak a sírjához bocsánatot kérni ellenkezésükért,hogy valóban diktátor módjára egyedül vállalta a felelősséget hazánk és népünk megvédéséért. Minden ellensége és ellenségünk bánatára. Dehát ez már legyen a ti fájdalmatok.Már nem szégyellek,mert szégyenkezni csak azokkal kell akikkel tévedésük miatt bármiféle közösséget érzek.Egy nagyon ide kívánkozó,bár ízléstelen kérdés:A fitymádat már sikerült vissza varratni?

  • Figyelő:
    Csak azért mutattam a linkeket, hogy lásd:
    A nácik sajnos nem pusztultak ki a Világháború végén.
    Itt élnek köztünk és ismét gyilkolni akarnak.

  • Géyza, Köszi a linket, erről nem tudtam.
    A Jobbik párt az mindig gyanús volt nekem, de veszélytelennek tartom, már azért is, mert vezetőjük, Vona Gábor igen buta ember!

  • Moshe Akiva

    2016 március 19
    6:11
    Igen, zseniális agya vam a mi Justinknak!

  • hazai lámpa

    2016 március 19
    8:06 du.
    hazai lámpa,
    az idézett mondat Orbántól, szerintem a mai európai tendenciára vonatkozott, ami el akarja törülni a nemzetiséget, a nemzeti érzést a európai országok tudatából.
    Másik, nem tudom, hogy az új tankönyvekben mennyire van megváltoztatva a m. rörténelem, mert nem láttam még a könyveket. Írtam valahol már, hogy én annyi kort megéltem otthon a Horthy kortól kezdve, anyi változatát ismerem a m.törtrénelmi belállitottsaágnak, hogy sok.
    Különben, régen is,ingyen kaptuk az iskolai könyveket.

  • Kedves Gyuri, nagyon megértem félelmedet a különböző új pártoktól, de meg kell jegyeznem, hogy ezek „labdába sem rugnak”! Tehát kár az energiát rájuk forditani. Ahogy emliettem ez Amerikában, Kanadában is létezik, mert mindenütt vannak gyülőlködő emberek!
    Viszont elmúlt egy csomó év és a mai zsidóság igen erős! Nem csak Izraelben, hanem Észak Amerikában is. Pl. a mostani egyik elnök jelőlt az USA-ban, zsidó, szocialista. Elég komoly követő tábora is van.
    Persze, nem fog bejönni a kapitalista USA-ban.

  • gyuri10

    2016 március 19
    6:55 du.
    Erre a beírásra válaszoltam csak lemaradt a válszról.

  • Klárika,

    Klárika,
    lehet,hogy a huzavona egy nagyon buta valaki,de ezt nem tudod igazolni.Hacsak nem azzal,hogy Magyarországon végzett egyetemet,de még a”butasága”sem biztosíték az ártalmatlanságára.1943-44 ben a nyilasok is csak 19% volt Mo-on. 44 október 15 től 45 február 23 ig több embert gyilkoltak meg,mint a kommunisták a 40 évi uralmuk alatt.

  • Nem óhajtok hozászolni a tirrádádhoz. Nem akarok itten tovább olyanokat írni amiket veled ellentétben tényekkel tudok alátámasztani. Te azt mondod ez a mai fiatalság ilyen meg olyan. Igen? Magyarázd meg ha annyira szeretnek titeket meg a koszlék lopós Likudnyikokat akkor ugyan miért mentek ki tüntetni hónapokig? Mert az egy dolog ugye hogy miattatok vén szivarok miatt szarul kell élniük és ők mehetnek ki a harctérre megdögleni. De hogy ezek után még se munka se lakás ne legyen az már kissé sok volt nekik is. Régen a Maarach idejében ha egy katona leszerelt akkor nem kellett a létbizonytalanságba mennie. Kapott munkát vagy mehetett tovább tanulni (akkor még relatív megfizethető áron voltak az egyetemek)Ma egy lakás megvásárlás egyenlő egy életfogytiglani börtönnel. Mond pajtás kik is verték így fel a lakásárakat? A piac meg a gazdaság? Nem ti sipista csaló gazemberek. A haveroknak osztottátok az ingyen lakásokat egész Jehuda vö Somron. Akik meg akartak volna esetleg délen Beer Seván vagy a Galilban építkezni azoknak egy szart adtatok. Kik tették tönkre direkt a kibucokat hogy utána az élelemiszer árak még jobban elszabaduljanak? Monddj védekezés képpen egy olyan tényszerü adatot ami nem csupán duma. Én amiket mondok az mind igazolható tény. Begin tudod miért tudott Szadattal megállapodni? Nem? Na én megmondom. Mert 1973-ban ha nincs az a hozzád hasonló se..fej zsidó Kissinger és nem kell lefeküdni az akkor még létező nagy testvérnek a CCCPnek akkor Rabinék nem csak úgy vonulhatnak be a történelembe mint Izrael hős védői (Begin és a haverjai ugyan hány háborúban vettek rész olyan aktívan? Samiron kívül egynek sincsenek olyan katonai érdemei mint a Maarach volt politikusainak.A lábukig nem érnek.) Vagy csak a kibucnyikok arra voltak hogy védjék és felépítsék az országot utána menjenek oda ahol sár nincs. A Likud meg most tetszeleg hogy jaj de fasza gyerekek voltunk. Tiszta Magyarország. Akik valóban tettek valamit azokat felkötötték elüldözték, akik meg maradtak lapítva és várták az alkalmat azok ma milliárdosok mint Izraelben., Ebben nagyon is egyforma a két ország. Ugyan olyan diktatórikus a vezetés. Példa erre is. Natanjahu kedves nejét elítélték a legfelsőbb bíróságon amiért kihasználta a dolgozóit a miniszterelnökségi rezidencián. Most követeli a birónő menesztését és a büntetés semmissé tételét.Ez szerinted demokratikus?)Kérlek szépen hogy ha már támadsz akkor olyannal ami dokumentálható. Nem csak frázis és pofázás. Abból van bőven mindenütt. Elnézést minden olvasótol, hogy abszólut nem idevaló,az eredeti témához nem kapcsolódó dolgokkal traktálom őket.

  • Gyuri 1o!
    Ehhez van valami hozzáfüzni valód? Csak úgy mellékesen mondom: Izraelben nem lesz az hogy a negyven évet kivárják. Ha egy mód lesz rá elföldelik a Likudot és minden kétbalkezest aki semmit sem ért a dolgokhoz és végre hozzáértök veszik át a kormányrudat.
    Egy évvel a tavaly márciusi Kneszet-választások után a Mááriv és az angol nyelvű The Jerusalem Post napilap múlt héten közzé tett közvélemény-kutatása szerint az 511 megkérdezett 46 százaléka leváltaná Binjámin Netanjáhu miniszterelnököt.

    A dolog azonban nem ennyire egyszerű: a lehetséges alternatívákra vonatkozó válaszok ara utalnak, hogy – nincs alternatíva. A többség nem lát nála jobbat.

    A vezetőváltásra 43 százalék nem lát esélyt, 13 százalék nem nyilvánított biztos véleményt.

    A Likud-szavazók 70 százaléka nem tud elképzelni más vezetőt a párt és a kormány élén, 23 százalék igen, közülük 20 százalék Gideon Száár volt belügyminisztert, 7 százaléknak nincs véleménye.

    Jellemző az egykori ellenlábas, a szocialista Cionista Tábor élén álló Jichak Herzog személyi alkalmatlanságára – mint ahogy arra a saját pártjában is erősödő kritika is utal – mindössze 25 százalék szavazna rá.

    Netanjáhu fő kihívója a széles körben népszerű egykori televíziós személyiség, az agilis és rámenős Jáir Lapid, a polgári-liberális Jés Atid (Van jövő) párt alapítója és vezetője, a néhai, újvidéki születésű Tomi Lapid fia.

    A megkérdezettek harmada ért egyet a nemzeti-konzervatív Bájt Hajehudi (Zsidó Otthon) párttal, élén a multimilliomos Naftali Bennet-tel. Gabi Askenázi volt vezérkari főnököt 31 százalék látná szívesen a politikai porondon.

    Ha ma tartanák a választásokat, a felmérés alapján a Likud 30 mandátum helyett csak 26-ot szerezne, a Jés Atíd 11-ről 21-re növelné képviselői számát, míg a Cionista Tábor 25 helyett mindössze 15 hellyel bírhatna a 120 tagú Kneszetben.

  • Figyelő
    2016 március 20
    9:22 de.

    Egy arctalan világerőt ismerünk, ez a nemzetközi pénztőke. Ez nem azért látható nehezen, mert titkos, hanem mert a pénz mozgása a mai világban teljesen más, mint amilyen 1980-ig volt. Ma minden kormány küszködik a tőzsdével, az adóelkerüléssel és hogy a nagytőke kontinensről kontinensre hurcolja a gyárakat.

    Európai tendenciára azért nem gondolhatott Orbán, mert világerőről beszélt. AZ EU kereszténydemokrata gyökereihez vissza akar térni Orbán, ez nyilvánvaló. Olyan erő ma nincs Európában, amelyik a nemzeti kultúrát és a nemzeti érdeket el akarná törölni az emberek tudatából. Inkább azon van vita, hogy a brüsszeli sóhivatalok megérdemlik-e a pénzüket, és képesek-e az uniót vezetni?

  • hazai lámpa

    2016 március 20
    3:24 du.
    Sajnálom, hogy nem látod az EU valódi törekedését, pénztől függetlenül.

  • Barna Kerge,
    miután minden lázálmodat ide lökted,mivel Sabtáj zwít utánzó baromságaidat kiböfögted,most addig felfüggesztem a különböző „barátok” és ellenségek felvilágosítását,ameddig sikeresen kihúzod kezedet a biliből.Addig is meghajolok hősiességed előtt.Tudom,hogy katonai bátorságodért hitler valamelyik leszármazottjától megkaptad a mária Terézia valagrendet és jövőre,ha ügyesen adod a további információkat(az sem baj ha hazudozol)a kuruc in fosoktól megkapod a lelógó vándor díjat.Ne félj,ha véletlenül találkoznék veled kiskomám (ami lehetetlenség,mert én még látogatóba sem mennék a te hitleráj hazádba)a cipőmet sem piszkolnám be egy Scharf Móriccal. Minden további hablatyolásoddal takarodj a sötét agyú barátaid közé ha egyáltalán van olyan ökör aki veled még szóba áll.Arra már nem kell válaszolnod,hogy vissza varrattad-e a fitymádat.Fitymára nem varrnak fitymát.

  • Kedves Hazai Lampa!

    Nem ismerem a magyar partocskakat, akar jobb, bal, vagy kozeppartinak mondjak magukat.
    Hogy melyik lenne kepes es hajlando a korrupciot lekuzdeni, mikozben ellenall a EU baromsagainak is, arrol halvany gozom nincs.

    De nekem tetszett Orban beszede. Beszolt rendesen az europai es amerikai „liberalis” orulteknek, amit lehet kritizalni ezert vagy azert, de azzal nem lehet vadolni, hogy gerinctelen lenne. Legalabb ebben gerinces az Orban.

    xxxxx

    Kedves Figyelo!

    Hat igen, a Szepfiu a legjobb peldaja annak mi tortenik az ember agyaval, ha evtizedeken at szivja a marihonaljat. En csak roppant szerencsesnek tartom magam, hogy egy nehai marxista agykarosult fia a miniszterelnokom ma.

    Egy masik hozzaszolasod kapcsan: Szerintem a Vona nem buta, legrosszabb esetben azzal lehet vadolni, hogy a butak szavazataira var.

    Tovabba: A Sanders konnyeden megnyerheti a primary-t, annyi szukseges csupan, hogy a Hillary-t kozben lecsukjak – es mas ne induljon helyette.
    Viszont erdekes lenne, ha kozben lelovik a Trump-ot is, az egyik oldalon egy marxista-leninista, hivatasos munkanelkulibol lett politikus, a masik oldalon az Establishment elore megvett embere. Szerintem a szavazok 10%-a sem menne el valasztani ebben az esetben.

    Ugyanakkor azert eszre kell venni, hogy most kilog a lolab. Most latszik a Bernia Sanders hiveinek szamabol, hogy mennyi valodi bolsi szallta meg a „liberalis” amerikai „demokrata” partot. Szerintem ugyanez megy a kanadai Liberalis Part eseteben is.
    Es akkor csodalkoznak egyesek, hogy mi idonkent bolsiknak hivjuk oket.

  • Figyelő
    2016 március 20
    3:35 du.

    Már megbocsáss, melyikünk él Európában, te vagy én? 🙂 Én se szólok bele a kanadai politikába, ha nincs róla személyes tapasztalatom.

    Ha a szocialistákra gondolsz, akkor az egy alaptalan vád, hogy ők nem akarnak nemzeteket. Marx abban hitt, hogy a politikai és gazdasági téren legyenek közös rendszerei az országoknak, nem a kultúrában.

    Ezzel szemben egyes kereszténydemokraták azon ügyködnek, mint pl. Orbán, hogy Európában a közös kapocs a kereszténység legyen. Az a középkori „kereszténység” a példaképe Orbánnak, amelyik tönkrezúzta pl. a honfoglaló magyarok kultúráját is, és véres polgárháborúk során a Vatikán alá alázta a Magyar Királyságot. Ma Európa rendkívül sokszínű és kulturálisan, etnikailag, vallásilag nyitott, és ehelyett akarja Orbán visszahozni a máglyák és inkvizíciók korának eszmeiségét. Ez a hányinger, nem az európai szövetség.

  • Miután megoldottátok Izrael külpolitikáját és belpolitikáját, kölcsönösen jól lebüdöszsidóztátok egymást, mindenről hablatyoltatok, aminek Kertész Ákoshoz, akinek a cikkéhez hozzászóltatok, semmi köze nincs, de őt azért előbb jól legyaláztátok, itt van, hogy Ákos bácsi mit válaszolt már jó három éve az ostoba vádaskodásotokra.
    Olvassátok!
    *
    »Mártonfi Attila lexikológus a Nyelv és tudomány 2011 szeptember 23-i számában a Mit állított Kertész Ákos? című cikkében a nyelvtudomány szempontjából, tehát a szótárak alapján elemzi az én vitatott mondatomat: „A magyar genetikusan alattvaló”.
    Hadd idézzem ide Mártonfi cikkéből mindenekelőtt Bárczi Géza A magyar Nyelv Értelmező Szótárát.
    genetikus (tud) származást, eredetet, fejlődést feltüntető; a megismerendő tárgyat, jelenséget keletkezésében, eredetében bemutató. ~ definíció; ~ módszer: származtató, történeti, oknyomozó módszer.
    Ezzel szemben mit jelent a „genetikailag”, amivel direkt, hogy félre lehessen érteni, összekeverik az általam használt „genetikusan” kifejezést?
    A Wikipédia online Magyar Értelmező Szótára szerint:
    genetikai (melléknév) a génekkel vagy a genetikával kapcsolatos; fejlődés(tan)i, származás(tan)i.
    Ezek után hadd idézzem ismét Mártonfi Attilát:
    „Kifejtőbb megfogalmazásban tehát az eredeti mondat: Történeti meghatározottságból adódóan a (hosszú ideig feudalizmusban élő) magyar társadalom tagjainak kulturálisan meghatározott, jellegzetes viselkedése, hozzáállása a mindenkori hatalomnak való alárendelődés. Ez kétségkívül szabatosabb, támadhatatlanabb megfogalmazás, viszont szürke, érdektelen és unalmas, tehát semmilyen olvasóközönséghez nem jut el. Márpedig ez nem lehetett egy nyílt levél célja. Ezért élt a szerző erős hatású retorikai eszközökkel.”
    Tehát az alattvalói attitűdöt nem a génjeink örökítették, az nem faji tulajdonsága a magyarnak, ilyet sosem állítottam, bár ezt akarták a számba adni. Az engedelmességre való hajlam a retardált feudalizmusra, a polgári demokratikus hagyományok és a szabadságjogok krónikus hiányára, vagyis a történelemre vezethető vissza, ettől nincs igénye a személyes szabadságra, az alapvető emberi jogokra, ettől válik szolgalelkűvé, alattvalóvá a magyar
    „A magyar” – ez egy tudományos dolgozatban általánosítás lenne. Egy nyílt levélben, ami végső soron indulatos publicisztika, egyszerűen: rövidítés. Ahelyett áll, hogy „a magyarok többsége”. «
    *
    Okuljatok, ha tudtok, nekem ehhez nincs hozzátenni valóm.

  • Én kéremszépen PONTOSAN tudom honnan az „alattvalói attitűd” :
    Ennek geofizikai okai vannak:
    Akik a Földcsakra környékén élnek, ilyenné válnak.
    Ha egy külföldről érkezett jóember túl sokáig él itt , ilyenné válik.
    A Földcsakra kb. itt van a Kárpát medence közepén. A helyiségnevét nem mondom ki mert meglincselnek engem.
    Jappán tudósok bebizonyították, hogy a Kárpátok hegyvonulatai teljesen leárnyékolják ezt a hatást, legalábbis nyugat felé.
    EZ kérem fizika , biológia és földtudomány.
    Aki nyugati irányba távozik innen, hamar rendbejön .

  • oldberg
    2016 március 20
    7:04 du.

    Az egészből már akkor is ez az egy mondat volt értelmes: „Ezért élt a szerző erős hatású retorikai eszközökkel.”

    De szerintem nem az „olvasóközönség miatt”, hanem mert egy művésznek az a dolga, hogy művészi eszközökkel éljen, akkor is ha csak harmincan olvassák.

  • Moshe Akiva
    2016 március 20
    4:55 du.

    Megkérdezhetem, hogy ennyire figyelemmel követed a hazai politikát, hogy mindig elolvasod Orbán beszédeit? Én nem hallgattam végig a beszédét, tudnád idézni, hogy mit üzent a „libsiknek”?

    Mihez képest gerinces Orbán? Papucsállatkához? Azt ugye tudod, hogy a választóinak és a tárgyalópartnereivel olyan szavahihető és szavatartó, mint a szegény ember keblén melengetett kígyó?

  • Kedves Hazai Lampa!

    Meg tudnam szamolni egy kezemen hany Orban beszedet hallgattam meg. Errol nem is tudtam, mert pl. a KMH gondosan eltitkolta ezt a kis jelentektelen hirt Magyarorszagrol.
    Amint a link-et:

    https://www.youtube.com/watch?v=EbINrdyAXlE&lc=z12gxraqrz2ayf55r04cif0wglezd13jblo0k&feature=em-comments

    kinyitva lathatod, egy angol nyelvu site-rol ertesultem errol is. (Le lett forditva angolra, es nem a Youtube-rol kaptam.)
    Hallgasd vegig, es megtudod miket uzent es kiknek.

  • Geyza:
    „Aki nyugati irányba távozik innen, hamar rendbejön.”

    Ön téved. Tudományosnak vélt fenti állítása nagyon könnyen falszifikálható; elegendő, ha elolvassuk egy-két, sok évtizeddel ezelőtt Nyugatra távozott, azóta folyamatosan ott élő fórumozó
    hozzászólásait. Van aki akár Magyarországon élve is többé-kevésbé ki tudja védeni a Földcsakra alattvalói mentalitást okozó hatását, mások viszont hiába élnek évtizedek óta 6000-7000 kilométerre a Földcsakrától, soha többé nem szabadulnak meg a megelőző 20-25 év alatt elkapott betegségtől. Hogy ennek az érdekes jelenségnek mi az oka, nem tudom.
    Majd 110 esztendővel ezelőtt Ady Endre egy, legalábbis látszólag az alattvaló mentalitáshoz hasonló, ahhoz nagyon gyakran társuló betegség okát bakteriális fertőzésben gyanította: http://azalaza.hu/tag/ady-endre/

  • Kedves Ákos,
    elnézésedet kérem,mert a Te írásodtól nagyon eltávolodva írtam egy schweinkiházinak. Az általam koptatott klaviatúra jogosan nyögött az ujjaim alatt.Egy aljas öngyűlölő zsidóra pazaroltam a betűket.Akihez képest egy neonáci hű barátja Izraelnek.
    Itt köszöntelek és gratulálok először is beilleszkedésedhez és a kanadaiaktól kapott elismerésedhez is.Azt gondolom Neked is többet jelent,mint az ázsiai neo horda „barátsága”.További egészségben,boldogságban gazdag életet kívánok szeretteid és barátaid körében.Mindnyájuk örömére.Szeretettel üdv: Gyuri10.(a montreali Gyuri barátod barátja).

  • Belzebub:
    Kettő észrevétel:

    1
    Kivétel erősíti a szabályt.
    (Hogy ez a mondás mekkora egy hülyeség,de mégis mongyák sűrűn)

    2
    Meglehet élettani hatások is közrejátszanak: pl. valakinél akuttá válhat a káros hatás illetve nyilván vannak imunnisak is, akikre nem hat a dolog.Mind hazai, mind pedig külföldi egyedek között, nemtől kortól függetlenül.

  • Ákosbácsi:
    Csatlakozom Gyuri10 fennti irásához. 😀 😀

    (Bár még mindig nem árultad mi mi mi lehet abban a marhanagy dobozban )

  • hazai lámpa, eddigi bejegyzéseidet olvasva meglep, hogy a régebbi kulturált és tényekkel alátámasztott érveléseid helyett, mostanában jelzőkkel és szubjektív látásmóddal írogatsz. Persze lehet itt az „elgeyzásodással” is elismerést szerezni, de a kérdés, hogy érdemes-e.

  • Moshe Akiva
    2016 március 20
    11:48 du.

    Egy március 15-ei topikban sem lenne jobb helyen a téma, mint Kertész Ákos díja alatt, bár oda talán jobban illene. Kíváncsi vagyok, hogy ebben a szövegben melyik rész szól szerinted a liberálisokról?

    http://www.miniszterelnok.hu/beszed/orban_viktor_unnepi_beszede

  • charlie
    2016 március 21
    8:46 de.

    Egy kis névsor azokból, akiket Orbán szép szavakkal hitegetett.

    ősfideszes: Simicska
    volt fideszes: Ángyán, Illés Zoltán, Kokó Kovács István

    Ángyán sztorijaiból is mesélek. Azért nem jelent meg ellene a lejárató Napraforgó blog, mert az MTI egy nappal előbb adta hírül a megjelenését, minthogy ténylegesen felkerült volna a netre. Ángyánnak ezt üzente a Gazda: „Aki tisztességesen viselkedik és megsebesül, azt kihozzuk a harctérről, de aki nem, arra mi is lőni fogunk”.

    Az egyik államtitkár azt mondta, hogy baj lesz a társadalom kettészakadásából, a minielnök erre: Majd a Pintér megoldja.

    Nem én durvulok, hanem a hazai közélet.

  • Csárli:
    Meglepő hogy még mindig itt rontod a levegeőt.
    Jobbikosoknak a jobber-oldalon a helyük.
    Jobb lenne ha visszamásznál a böcegödrödbe öreg.

  • Moshe Akiva:
    „Hat igen, a felsorolt koltok reklamaltak a magyar urak, a magyar vezetoseg, azaz *bizonyos magyarok* miatt es ellenuk emeltek szot. (Jogosan – szerintem.)
    Kertesz Akos azonban a “magyart” kezdte ki, ami ebben az ertelemben az egesz magyarsagot jelenti. Akos ba’ nem azt irta, hogy “bizonyos magyarok”, hanem azt, hogy “a magyar”.

    Sajnos elfelejtettem idejében válaszolni, elnézést.
    Kárpótlásul hirtelenjében egy könnyű találós kérdést tudok felajánlani Önnek:
    „Isten, küldd e helóta népre
    Földed legszörnyűbb zsarnokát,
    Hadd kapjon érdeme díjába’
    Jármot, hátára kancsukát!”

    Ön szerint ki írta -e sorokat?

    „Akos ba’ barmennyire is benne van a korban, jobb ha elnezest ker ezert a kijelenteseert”

    Javasolom, hogy ne Kertész Ákost, inkább az idézet sorok szerzőjét próbálja meg bocsánat kérésére rábeszélni.

    Ön viszont esetleg elolvashatná K.Á. vitatott levelét.
    http://nepszava.com/2011/08/velemeny/kertesz-akos-nyilt-levele-az-amerikai-nepszavahoz.html

  • Kertész Ákos

    gyuri10
    Jóleső kedves szavaidat őszintén köszönöm!
    Geyza!
    Az isten áldjon meg, magában a cikkben benne van, még a hozzászólásokból kialakult tengeri kígyó előtt: laptop! Olvasd el!
    Legfontosabb munkaeszközöm, és a kapcsolattartás legfőbb eszköze! Még egyszer köszönöm mindenkinek, aki a munkájával, figyelmével, szeretetével hozzájárult!

  • hazai lámpa

    2016 március 20
    4:55
    Hazai lámpa, hát sajnos meg kell cáfolnom.
    Fogalma sincs akkor a marxista filózófiáról, nekem volt szerencsém tanulni és benne élni.
    Nem tudom, hallott e az internacionálizmusról?
    T.i. marxizmus annak a lényege.
    Az internacionális társadalom, ami a marxizmuson alapszik. Nincs nemzeti érzés egy jó marxistának nem lényeg a „haza”.
    A kerszténység lehet, hogy probálja a kereszténységet terjeszteni ahol tudja, ezért volt régen rengeteg hittéritő is, főleg Európán kivűl.
    De nem erről van szó, hanem ideológiáról!

    Na már most, probáld a pártokat kikapcsolni Európában csak a szellem ami ma uralkodik. Én fentebb arról írtam, hogy az egyesült EU a nemzeti érzést igyekszik a tagországkban megszüntetni, ne legyenek nemzetek külön.-külön, hanem csak EU.
    Vallásról egy szó sincs, csak nemzeti érzésről.
    Nem állitom, hogy a mai EU marxista, de, ha kicsit belegondolunk, végső fokon, az alap eszme szerepel ott is.

  • Hazai lámpa

    Azt elfelejtettem válaszként, hogy lehet, hogy MOST nem élek Európában, azért olvasok még és gondolkodni is tudok!

  • Ákosbácsi:
    Aszittem valami frankó bőrdzseki van benne 😀

  • Belzebub:
    Miért?
    Azthiszed magamon például nem vettem észre ezt az „alattvalói” hozzáállást ?
    Átlag háromnaponta meg kell küzdjek vele !!

  • Belzebub,

    Az Ady irasa ket fontos dolgot bizonyit:

    Az egyik, hogy Ady vagy nem tudott rendesen gondolkodni, vagy o is azt csinalta szandekosan amit egyes ide irogato egyenek: Mindent tulzasba visz, kiteker, vagy egyenesen hazudik.

    A masik fontos tudnivalo, hogy az igazi liberalisoknak semmi bajuk nincs a hazaszeretettel. 2-300 evvel ezelott ugyanolyan hazafiak voltak, mint a jobboldali demokratak.

    Ami megfertozte Adyt es lathatoan sokat azok kozul, akik ide irkalnak, az a marxizmus. A marxistaknak fontos roppant modon az internacionalizmus, a hatarok lebontasa, a hazafisag erzesenek kiolese mindenkibol. Hogy aztan a magat liberalisnak mondo illeto teljesen marxista-e, vagy csak bizonyos fokig lett megmergezve ama elmebetegseggel, azt en nem tudhatom.

    Mast ne mondjak Ady kepzeletbeli francia orvosa annyira hulye, hogy szegeny nem tud a nemet, angol, francia, amerikai neprol es azok hazafias erzelmu polgarairol (csak hogy 4-et emlitsek most) akik hazafiassaguk ellenere is kiemeltek Europat es Amerikat a kozepkorbol, kezdve ugy 300 evvel ezelott, leven tudosok, mernokok, muveszek. Valoszinu nem tudhat errol ez a roppant hulye „francia orvos”, kulonben nem azon akadna ki, hogy a magyarok hazafiak, ami valamifele betegsegnek kell hogy legyen szerinte, ami allitolag meggatolja a tudomanyt es altalaban a fejlodest.

    No es persze a legjobb peldat te szolgaltattad arrol, hgoy a „liberalisok” ma mar nem liberalisok, hanem valami egesz masban hisznek, amikor igy vezetted be Ady eme kis agyamanet irasat:

    ” … legalábbis látszólag az alattvaló mentalitáshoz hasonló, ahhoz nagyon gyakran társuló betegség okát „.

    Mint mar emlitettem fenn, minden „liberalis”, szocialista, kommunista es egyeb partnak van egy vezetoje, akit a tagsag kovet, elfogadja az utasitasait, meg ha nem is ert vele mindnenben egyet. De ugye a baloldaliak neked nem tipikus alattvalok emiatt. Csak a jobboldaliak alattvalok ugyanezert.

    Es meg ti hivtok masokat betegnek…

  • Kedves Hazai Lampa,

    Az altalad kuldott link-re kattintva ez jott ki:

    ” 404 A keresett oldal nem található. Kérjük, használja a keresőt a kért tartalom megtalálásához! ”

    Ez ugyanaz a beszed akart lenni, aminek a lin-jet feltettem a Youtube-rol?

  • Figyelő
    2016 március 21
    4:07 du.

    Biztos vannak nihilista és nemzetiségükkel nem foglalkozó szocialisták, én ezt nem vitatom, ugyanakkor vannak nemzeti konzervatívok, akik saját önös érdeküket palástolják a nemzeti jelszavakkal.

    Marxnál az internacionalizmus: a proletariátus nemzetközileg azonos érdekei és forradalmi egysége. Manapság a szociáldemokratáknál a tőkés országok ésszerű együttműködését jelenti, és hogy fellépnek a nemzetek közti konfliktusokban.

    Az Európai Uniónak nagyon sokat köszönhet a magyar nép, nemcsak kulturálisan, hanem politikailag, gazdaságilag is.

  • Belzebub,

    Kar volt Petrovicsot idezni, nalam o meg annyit se er, mint Kertesz Akos.

    Mar tobbszor leirtam a velemenyemet az 1848-49-es szabadsagharcrol es forradalomrol, nem ismetlem magam. Ez a vers 1846-ban irodott, amikor Petrovicsnak az volt a dolga, hogy feltuzelje a magyarsagot egy minden valoszinuseg szerint meg nem nyerheto haborura. Persze ha a Petrovics beavatatlan, naiv es oszinte volt, nem tudhatta elore a haboru kimenetelet.

    Ha akkor eltem volna Szechenyi partjan alltam volna.

    Talan nekem is javasolnom kellene, hogy te is biztass halottakat bocsanatkeresre: Miert nem idezed meg Dzsingisz Khan szellemet?

    A Kertesz Akos ama irasaval kapcsolatban mar elmondtam mindent, ami szamit. Belemehetnek reszletesebben is, kielemezve, kimutatva meg tobb zoldseget benne, de ha egyesek nem tudjak, vagy nem akarjak megerteni a legdurvabb beszolast sem belole, minek faradozni?

  • Figyelő
    2016 március 21
    4:07 du.
    Figyelő…
    Tod, az ilyen hozzászólásaidtól esi meg magát a dolog, hogy az ember agyában felrobban a bélsár.
    Te a világon semmit nem tanultál, vagy tanítottak neked a Marxista filozófiáról.
    Abben a korban te max képeket láthattál a kultúrházak, pártirodák, iskolaigazgatók irodáinak a falain, viszont tanítani seholsem tanították.
    Mindenféle kommunista diktátorok a maguk értelmezése szerint használták Marxot, kiragadva egyes gondolatokat a közgazdasági, politikai, vagy filozófiai műveiből. A Tőkét a mai napig tanítják – körtelező olvasmány- a világ jelentősebb közgazdasági egyetemein.
    Tizet teszek egy ellen, hogy soha a rohadt életbe nem vetted a kezedbe a Tőkét, hogy elolvasd.
    Hogy tudd, rettenetesen száraz olvasmány. Viszont a megértéséhez nem elég a közgazdasági ismeretek minimumja, történelmi, politikai ismeretek is szükségesek.
    Hogy számodra mi a „marxista filozófia”, azt jótékony homály fedi.
    Ekézd Rákosit, az ő idelyében legalább hat-hét évet eltöltöttél arraság. Marxról- mint említettem feljebb- a világon semmit nem tudsz, azon kívül, hogy április 4.-én, meg május 1-én vitted a transzparensét…

  • Figyelő:
    „Hazai lámpa, hát sajnos meg kell cáfolnom.
    Fogalma sincs akkor a marxista filózófiáról, nekem volt szerencsém tanulni”

    Mondhat itt bárki bármit, emigrációja előtt Ön valóban hősies ellenálló volt; aktívan és sikeresen ellenállt nem csak az un. marxista, hanem bármilyen filozófia, vagy egyáltalán, bármiféle szisztematikus gondolkodás megtanulásának.

    Figyelő:
    „Nem tudom, hallott e az internacionálizmusról? T.i. marxizmus annak a lényege.”

    Ha már az internacionalizmusnál tartunk, ha az un. marxizmusról nem is, de esetleg erről tanult vagy hallott -e bármit is?
    „Nincs zsidó, sem görög, nincs szolga, sem szabad, nincs férfi, sem nő, mert ti mindnyájan egyek vagytok a Krisztus Jézusban.” Gal 3:28 (Eredetiben:”οὐκ ἔνι Ἰουδαῖος οὐδὲ Ἕλλην, οὐκ ἔνι δοῦλος οὐδὲ ἐλεύθερος, οὐκ ἔνι ἄρσεν καὶ θῆλυ· πάντες γὰρ ὑμεῖς εἷς ἐστὲ ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ”)
    Ez véletlenül nem internacionalizmus?

  • Moshe Akiva
    2016 március 21
    6:29 du.

    A Google mutatja a honlapot, hogy Dr. Orbán Viktor beszédei, de most nincs ott semmi ha rákattintok. Igen, ugyanaz a beszéd, amit linkeltél. Itt egy másik változat:

    http://24.hu/kozelet/2016/03/16/uszito-vagy-unnepi-az-orban-beszed-vagatlanul/

  • Belzebub,

    Az egesz fejezetet kell elolvasni, nem csak egy sorat kiragadni.

    Itt a level iroja (Pal?) arrol gyozkodi a Galataban lako hiveket, hogy a Zsido Torvenyeknek – *amik csak a zsidoknak szoltak* – veguk van, kampo, kesz, nem kell kovetniuk a galataiaknak azokat tobbe, ne szarjanak be ha nem tartjak a Sabbatot es a kasrutot …stb, helyette csak siman a Jezusban kell higgyenek, es minden „koser”. Csak meggyozte oket, hogy nem kell zsidonak lenniuk ahhoz, hogy keresztenyek legyenek.
    Ennyi az egesz.

    Ettol fuggetlenul a Kereszteny vallas egyetemesre lett tervezve Pal altal, oelotte az is csak egy kis zsido szektacska volt. Pal vetette meg az alapjat annak, hogy nagy, „nemzetkozi” biznicce valhasson kesobb az altala atalakitott vallas, eppen azert, mert nem talalt eleg zsido hivet maganak.

  • Marx „TŐKE” c. műve elképesztően szakmai munka.
    Én csak magánszorgalomból nézegettem bele lelkes fiatal koromban , mert annyi mindent hallottam felőle a korabeli sajtóban.
    ÉS hát ugye..ott volt apám könyvespocán.
    (A másik 1500 könyv mellett.)
    Egy dolog különösen megragadta figyelmemet benne:
    Amikor azt elemezte , hogy a kapitalizmus különféle stádiumaiban, illetve a várható szocializmusban miképpen alakul illetve fog alakulni egymáshoz az állógépek és a forgógépek aránya.
    Mindezt oldalakon kereszutül, számokkal alátámasztva.
    Hát mit ne mondjak…nem egy Rejtő , az már tutti 😀

  • Mojse:
    Undorító amit ide pöktél.
    Pfuujjj..

  • Moshe Akiva,
    Sokszor leírtam már,de most lassabban írom le,hogy egy ilyen renegát Schweinki is megértse:”Nagyon nagy tisztelet a nagyon kis kivételnek”!Az egész ázsiai horda nem alattvaló,mint K.Á.írta.Ezt kikérhetik maguknak.Azt viszont megcáfolni sem tudod,hogy”ALÁVALÓK”. Kertész Ákos írásait,egyéniségét,emberi mivoltát akkor lesz jogod bírálni,ha valamiféle csoda folytán felérsz majd a cipőtalpáig.Addig legfeljebb ugathatsz Rá,mint kutya a holdra a bányász béka s@gge alól.Remélem,hogy mégis Illének volt igaza a mimikris zsidóságoddal kapcsolatban,de ha nem hát bizony farszíjjat húzhatsz az avi nevű hitler-földi firkász barátoddal.Rá még büszke is lehetsz és ő is rád

  • Moshe Akiva

    2016 március 21
    5:24 du.
    Ismét egyetértek ezzel.
    falusi.

    Hogy én mit tanultam, vagy sem azt Te nem tudhatod. Csak lebunkozni tudsz, mert más a véleményem, mint a tiéd. Gyenge dolog nagyon! Vita képtelen.
    Miért nem válaszolsz érdemben Moshenak? Ő ugyanazt állitja, amit én.

  • Moshe Akiva:
    „Az egesz fejezetet kell elolvasni, nem csak egy sorat kiragadni.”

    Igen, én is pontosan ezt javasoltam Önnek Kertész Ákos vitatott
    cikkével kapcsolatban. Úgy látom hiába, de mindegy.

    „Ettol fuggetlenul a Kereszteny vallas egyetemesre lett tervezve Pal altal, oelotte az is csak egy kis zsido szektacska volt.”

    Ebben viszont egyetértünk.

  • Figyelő:
    „Hogy én mit tanultam, vagy sem azt Te nem tudhatod.”

    Igaza van, tényleg nem tudhatom, hogy Ön valaha mit tanult. A beírásaiból viszont látható, hogy ha esetleg tanult is bármit, semmit nem fogott Önön a tanulás, vagy ha mégis, amit tanult régesrégen elfelejtette, összezagyválja.

    Figyelő:
    „Miért nem válaszolsz érdemben Moshenak?”

    Moshenak azért nem válaszolok, mert nincs mit. Ő állított valamit, én az ellenkezőjét, mindketten megpróbáltuk indokolni a véleményünket, meggyőzni a másikat, de világosan kitünt, hogy a további vitához hiányzik a minimális közös alap, ami nélkül vitatkozni nem lehet. Legfeljebb egymást szidalmazni, aminek nincs sok értelme.

    „Ő ugyanazt állitja, amit én.”

    Úgy látom, Önnek nem tünt fel, hogy épp ellenkezőleg. Moshe Akiva, ha jól értem, konzervatív ember, és mint ilyen, nem tartja sokra az 1848-as, az Isten kegyelméből uralkodó I. Ferenc József császár 1849. április 14-i trónfosztásában tetőző forradalmi eseményeket. (Amelyeket Karl Marx viszont igen nagyra tartott.) Moshe Akiva számára Petőfi (majd 19.század végén és a 20.század elején alkotó Ady) semmit sem ér, közönséges – valószínűleg Soros György által fizetett 🙂 – lázító, aki akkor azt a feladatot kapta Brüsszeltől :-), „az volt a dolga, hogy feltuzelje a magyarsagot egy minden valoszinuseg szerint meg nem nyerheto haborura.”
    Ez lehet, hogy őrült beszéd, lehet, hogy nem az, de van benne rendszer, Moshe Akiva ebben a kérdésben konzekvensen konzervatív. Megkérdezhetjük tőle, de én nem hinném, hogy ő – Önhöz hasonlóan, aki (tévesen) szintén konzervatívnak hiszi magát – különösebben megünnepelte volna március 15-ét. Egy konzervatív, ha gondolkodik, ezt nem teszi. (Példaként: a kitünő konzervatív magyar író, báró Kemény Zsigmond az 1850-ben írt Forradalom után c. könyvében báró Haynaut és katonai kormányzatát „az eréllyel párosult bölcsesség” megtestesítőjének nevezte.)

  • Belzebub
    2016 március 22
    10:05 de.

    Kíváncsi vagyok Orbán mikor hívja meg valamelyik Habsburg-fiókát a trónra? Azok úgyis annyian vannak, mint egy kisebb falu, lehet valami oldalági leszármazottat is választani.

  • Belzebub, fogalma sincs én mit hiszek, mit nem. A költőkről eddig véleményt nem írtam.
    Sajnos én nem tudom mindazt kifejezni olyan intelligensen, mint Moshe, de azért egyetérthetek vele.
    Tudom, nem vagyok népszerű egyeseknél, de higgye el, ez teljesen hidegen hagy!
    Már 17 éves koromban megtanultam,( vagy megtanulhattam volna)hogy mondj igazat, betörik a fejed!
    Ezen a lapon is, sokan megprobálták már….

  • Mellesleg a magyar költők közűl, igen kedvelem Kosztolányi Dezsőt, Babits Mihályt és Radnóti Miklóst. A két utobbiakról, egy-egy esszét is írtam, a kanadai magyar konferenciára.

  • Moshe Akiva
    2016 március 21
    5:24 du.
    Moshe.
    Roppant fura módon keversz össze dolgokat. marxizmus, liberalizmus, kommunizmus. Alapvetően az „izmusokkal” nincs semmi gond, mert mindösze elméletek. A gond az „istákkal” van, a végrehajtókkal, az elmélet követőivel, akik legtöbbször a saját értelmezésükben haszbálják az izmusokat.
    Hozod Adyt mint példát a marxizmusra. Ady bármi lehetett, de marxista nem. (Igaz viszont, hogy kevés értelmiségi élt a XX. század elején, akit ne legyintett volna meg a marxizmus szele, főleg azokat, akik közösségekben, uram bocsá’, nemzetekben gondolkodtak.)
    Igazat kell adjak abban is, hogy a liberalizmusnak mamár egészen má
    s az értelme, mint az általad említett 3OO évvel ezelőtti időkben. Az eredeti elméletet legegyszerűbben talán szabadelvűségnek lehetne fordítani. Érdemes lenne belemenni abba is, hogy gyakorlatilag mi ellen volt válasz a liberizmus, mint elv, vagy mint életvitel. Azután el kéne választani egymástól a klasszikus, a politikai, gazdasági, vagy a kultúrális liberalizmus értelmezését, merthogyám egészen más alapokon nyugszanak. Csakhogyám, azóta a liberalista elméleteknek is többféle ágazata rügyezgetett ki, mint a konzervatív liberalizmus,
    neoliberalizmus, szociálliberalizmus, demokratikus liberalizmus, és ezeknek az „elfajzott” változatai.
    Szitokszóként valszeg csak magyarországon használják. Nekem a „libsibolsi” változat tetszik leginkább. 😀 Márcsak azért is, mert aki ezt kreálta, az sem a bolsevik szó, sem a liberális szó értelmét nem ismerte.
    Vissza Marxhoz.
    Marx korának egyik legjelentősebb filozófusa, közgazdásza. Hogy nevére és elméletére mindenféle diktátorok, percemberkék is rátelepedtek, az nem változtat azon a tényen, hogy a XIX. század gazdasági és társadalmi kihívásaira megoldást talált. Legalább is elméletileg, mert gyakorlatban tisztán a marxi elméletet seholsem próbá
    lták még megvalósítani. Minden ótvaros diktátor, minden Marxista-Leninista elméleteket hirdető párt olyan messze volt/van a marxi gondolatoktól, mint a perui javasasszony az egysebészethez.
    Tod, magyarországon soha nem volt olyan „liberális” párt, ahol valóban liberális gondolkodók voltak a vezetők. Magyarország ettől is különleges. Mert összekeverték a szabadelvűséget a szabadossággal, jogkövetelést a jog-kötelezettséggel, gőzekét a Gizikével.
    Lehet csodaszép gondolatokat megfogalmazni, hogy az „irástudók” kellemesen érezzék magukat felsőbbrendűségük tudatában, ettől még ők maguk sem tartják Gáspárbácsit, vagy Juliskanénit Bütyökszentgöröngyösről magukkal egyenlőnek.
    Akkor viszont nem beszélhetünk libaralizmusról, szabadelvűségről, egyenlőségről.
    A franciák hármas jelszava, hogy Szabadság, Egyenlőség, Testvériség, mára úgy módosult odahaza, hogy rabság, egyenlőtlenség, mostoha-testvériség..

  • Kedves Geyza!

    ” Undorító amit ide pöktél. Pfuujjj.. ”

    Nacsak! Most mar az Ujszovetseg is Koranna valt, hogy nem szabad beszelgetni rola?

  • Kedves Belzebub!

    ” Igen, én is pontosan ezt javasoltam Önnek Kertész Ákos vitatott cikkével kapcsolatban. Úgy látom hiába, de mindegy.”

    Erre irtam, hogy elolvastam es lenne boven mit kielemezgetni belole.

    A Pal (galataiaknak irt) levelevel sem ertek egyet, meg a kiragadott idezettel sem.

  • falusi

    2016 március 22
    2:41 du.
    Igaz, a liberálizmusnak más lenne az értelme, ha nem emőgé bújnának a hajdani marxisták.

  • Kedves Figyelo!

    Mielott felreertesek lennenek errefele, nekem semmi elvi kifogasom nincs a szabadsagharcokat illetoen, kizarolag gyakorlati.
    A forradalmakkal kapcsolatban lehetnek elvi es gyakorlati kifogasaim is, pl. ha az kizarolag szabadrablasbol all.

    A Bocskai, Bethlen, Rakoczi szabadsagharcokat elsosorban azert tartom hibasnak, mert elhamarkodottak voltak. Semmi masnak, kizarolag idiota proxy-nak hasznaltak a magyarokat bizonyos nagyhatalmak.
    Sot – es ezt talan meg torteneszek sem tudnak bebizonyitani – szerintem Rakoczit azert hagyta magara Franciaorszag a kezdeti segitseg utan, mert attol tartott, hogy egy ugyan gyoztes, de teljesen lerongyolodott, elegge elmaradt Magyarorszagot a Torok konnyeden vissza tudna foglalni.

    Ez utobbi – a torok vezely – Kossuth idejeben mar nagyon valoszinutlen lehetett, de szerintem Magyarorszag meg akkor sem erett meg a szabadsagra. Talan meg a lakossag (foleg a magyarsag) szama sem volt elegendo onvedelemre, nem beszelve arrol, hogy szinte semmi ipara nem volt az orszagnak.
    Szechenyinek volt igaza. Epiteni, fejleszteni kellett volna a magyar gazdasagot, hogy onallo tudjon lenni ahhoz, hogy aztan kesobb Magyarorszag elszakadhasson.

    En ezt hivom gyakorlatiassagnak – szemben az esznelkuli hozongessel, amikor az elso, minket megkereso nagyhatalomnak gondolkodas nelkul felajanljuk magunkat, mint idiota proxy-t, akit addig hasznalnak csak, amig szukseguk van ra.

    Ettol fuggetlenul 1848-49-ben eleg komoly eselye volt a magyarsagnak. Kerdes azonban, hogy ha nyernek is mire mentek volna vele? Mivel itt kizarolag talalgatni lehet, ebbe nem megyek bele.

    Inkabb azt emlitenem meg, hogy neha valoban sikerul egy kis nepnek legyoznie egy nagyhatalmat, mint ahogy azt a zsidok tettek az okorban, amikor a Seleucid Birodalom ellen lazadtak. (Angolul Seleucid.)
    De nekik is csak azert sikerult, mert mikozben a zsidok lazadtak, Perzsia is nekiallt „foglalkoztatni” a gorogoket. Kulonben ugyanugy levertek volna a zsido felkelest, ahogy azt kesobb a Romaiak is megtettek.

  • Moshe Akiva
    2016 március 21
    6:54 du.

    Petrovics-Petőfi nem gonosz volt, hanem idealista. Az a fajta naiv ember, aki vagy megmenti a világot vagy fölgyújtja, a széljárástól függ. Mindenképp a javára írható, hogy a Habsburg Birodalom a történelem egyik legkárosabb, legellenszenvesebb, legreakciósabb nagyhatalma volt, akik után sokmillió halott, nyomorult és száz éve tartó viszálykodás maradt, mikor végre eltakarodtak a történelem színpadáról.

    De még akkor sem maguktól távoztak, hanem az antantnak kellett páros lábbal lerugdalniuk őket. És ezeknek a királyi várát akarja Orbán Viktor teljes pompájában visszaállítani, mint egy új Héjavárat, ami a magyarok feje fölé tornyosul …

  • Kedves Falusi!

    Ahogy irod, ez a baj a „liberalizmussal”. Az „evolucioja”, amive valt az eredeti liberalizmus. Ezt mondom en is.

    Tovabbi problemat okoz a szetdarabolodasa is, mert a megosztottsag ellenere is tobbnyire egy partban vannak a hivek, ami viszont oda vezet, hogy meg egy „liberalis” sem tudja mit varjon el egy-egy „liberalis” vezetotol.

    A kivulallonak persze csak az tunik fel, hogy a „liberalis” vezetok egyre inkabb sarba probaljak taposni az egyeni szabadsagjogokat (legalabbis Nyugat-Europaban es Eszak-Amerikaban), es azt latjak, hogy mikozben a „liberalis” vezetok „vedenek” ezt-vagy-azt atesnek a paci masik oldalara, es vagy szandekosan, vagy csak dilettantizmusbol, de nagyon kemenyen dolgoznak azon, hogy kiirtsak az emberekbol a haza es a csalad szeretetet. Ehhez a munkahoz minden lehetseges orultseget megengednek, vagy megtesznek, amikor ok vannak megvalasztva.
    Tovabba – ami nekem a legjobban faj – Nyugat-Europaban es Eszak-Amerikaban Izrael-ellenesek. Oly annyira, hogy mar direkt zsidogyuloloket is befogadtak a gittegyleteikbe.
    (A korrupciot nem emlitem, mert a konzervativ vezetok ugyanolyan korruptak, mint emezek.)

    Sikerult is a „liberalis” vezetoknek: Amikor en voltam fiatal meg csak a fiuk, ferfiak nem akartak hazasodni es gyerekeket. Ma mar a lanyok es nok sem akarnak.
    Amikor en voltam fiatal joforman csak ferfiak voltak alkoholistak, kabitoszeresek, total elzullott alakok (feltunoen emberi formaju) ma mar a fiatal lanyok es nok kozott is van boven.
    Talan meg te is elismered, hogy mindezt nem a konzervativ iranyelv, a vallasoktatas es az elvalasok megnehezitese okozta, hanem valami egesz mas.

    Viszont ettol halunk ki szep lassan. 4 nagyszulonek egy unokaja van. Ha van. Es „okos” megoldaskent importaljuk a vadembereket, akik se nem tudnak, se nem akarnak beilleszkedni a mi tarsadalmi formankba. De igazuk is van. Miert ok valtoznanak? Meg egy generacio es a feher embernek vege a Nyugaton.

  • falusi
    2016 március 22
    2:41 du.

    Kész Zoltán, a ballib oldal legutóbbi üdvöskéje az általános szavazójogot káros dolognak tartotta, mikor Amerikában a Tea Party tagja volt, bármi is legyen az. A liberálisok szép és jó dolgokat találtak föl, de ezek között soha nem szerepelt a demokrácia. A huszadik században Finnországban volt először általános és nőkre is kiterjesztett választójog. De például Svájcban 1932-ben, mikor még a nők nem szavazhattak két évtizedig, egy munkástüntetést katonasággal vert le a hatalom, hogy tizenhárom halott maradt utánuk. Vagy a szabadság és köztársaság hazájában (USA) a faji egyenlőséget azután ismerték el, hogy leverték Európában a náci fajelméletet.

  • Bocsanat! Elszaladt.

    Nem beszelhetek a Figyelo neveben, de meg van az a sanda gyanum, hogy amikor o, en es meg sokan masok a marxizmusrol beszelunk, nem a Marx-fele kapitalista gazdasagi rendszer elemzesekre gondolunk, hanem a „vilag proletarjai egybesuljetek” es hasonlo, vagy ezzel osszefuggo egyeb baromsagokra.

    Tehat teljesen felesleges nekunk elmagyarazni Marx elvtars egyeb munkassagat. Bar lehet, hogy erdekes, nem az a resze izgatja a mi fantaziankat. Foleg azert, mert nem a tokes gazdasagpolitikat elemzo resze az agymoso resz, ami meghulyitett jonehany millio embert, hanem egy masik resz – amit viszont itt egyesek ugy latszik megprobalnak palastolni.

    Mellesleg nem veletlen, hogy Marx gazdasagpolitikai tanacsait nem kovettek meg a veresszaju komcsik sem. Azota mar regen rajottek mas kozgazdaszok, hogy Marx tevedett nehany dologban.

  • Moshe Akiva
    2016 március 22
    7:43 du.

    Régebben is voltak a nők között alkoholisták, csak ők otthon ittak, titokban.

  • Moshe Akiva
    2016 március 22
    7:43 du.

    „Meg egy generacio es a feher embernek vege a Nyugaton.”

    Az emberi faj szempontjából nem biztos, hogy ez baj, de nekünk persze kellemetlen. Inkább itt az európai kultúra a kérdés, hogy az teremtett-e olyan értéket, ami nélkülünk elpusztul? Pl. Jézus sem európai volt.

  • Kedves Hazai Lampa!

    A Habsburg Hazat valoszinuen nem sokan sirjak vissza. Viszont az orszag egyutt polgari demokratikus modszerekel vezetve jobban funkcionalna szerintem, mint barmelyik resze is jelenleg, onmagaban.

  • Moshe Akiva
    2016 március 22
    7:43 du.

    „kiirtsak az emberekbol a haza es a csalad szeretetet.”

    A liberalizmus volt a legnemzetibb irányzat a reformkorban. Nem a dinasztikus birodalmak érdekeit nézték a liberális nacionalisták, hanem a saját népükét, talán túlzottan is.

  • Kedves Hazai Lampa!

    Termeszetesen az olyan embereknek csupan kulturalis problemat okoz a feher ember kipusztulasa, akiknek nincs gyerekuk, es nem is akarnak.
    De ugye azok, aki szeretik a gyerekeket, nem tekintik oket akadalynak, vagy egyenesen ellensegnek, azoknak faj, hogy a gyerekeik, vagy unokaik kozos ongyilkossagot valasztottak.

    De ha mar a kulturanal tartunk: Amig a bekeaktivistaknak nem sikerul minden sarga-barna-fekete ujeuropait beteriteni a Beke Vallasaba, minden bizonnyal fenn fognak maradni azok a nehai feherek altal teremtett „ertekek”. Utana pedig jon a kokorszak.

  • Moshe Akiva
    2016 március 22
    8:12 du.

    A Habsburg-házat azután fosztotta meg Kossuth a tróntól, hogy Ferenc Jóska vissza akarta csinálni a polgári átalakulást és fegyverrel rontott Magyarországra. Elismerem a gazdasági és politikai stabilitást, amit a Birodalom nyújtott a népeinek, de a vezetői olyanok voltak, mint Orbán Viktor. Csak az erőből értettek, másképp ezekből engedményeket nem lehetett kicsikarni.

  • Hazai lámpa, MINDIG az erőből értettek az emberek, a „limonádé” vezetőket, senki sem becsülte és követte.
    Ha nincs erő egy vezetőben, akkor csak egy bábú, amit odatettek a választók vezetőnek.
    csak egy példát mondok, az orosz nép hangosan sírt, mikor Sztálin meghalt. Pedig, hány embert tett el lábalól?
    Orbán senkit sem őlet meg, de viszont nagyon jól tudja, hogy mit akar.

  • falusi

    2016 március 21
    8:00 du.
    Tudod miért nem működött Marx gazdasági és politikai elve a gyakorlatban?
    Mert elfeljetkezett arról, hogy minden ember más.
    Az egyenlő munka, egyenlő jutattatás stb. nem működött és soha nem fog működni.
    Azért, mert minden ember más. Van ember aki lusta, utálja a munkát, kissé buta stb. Aztán vannak szorgalmas, munkaszerető és okos emberek.
    Ezért nem működik gyakorlatban a marxizmus sehol.

  • Kedves Moshe, én túlteljesítettem a normát, 4 gyerekem van, de viszont csak 4 unokám. Egy lányom nem ment férjhez, a másiknak meg nem lett gyereke.

  • Kedves Hazai Lampa!

    ” A liberalizmus volt a legnemzetibb irányzat a reformkorban. ”

    Ezt mondtam en is. Nekem az nem tetszik, amive mara valtak.

  • Kedves Figyelo!

    Nalam 5 gyerek, eddig egy unoka. A legidosebbtol nem lesz unoka, a masodiktol van egy, de tole nem lesz tobb, a maradek harom meg benazik, bar a legfiatalabb meg csak 23 eves lesz iden, o meg raer. Jobb, ha elobb befejezi az egyetemet.

    De ahogy erzem a dumajukbol, jo ha mindegyiknek lesz egy gyereke.

  • Figyelő:
    Nagyon tévedsz a Marxizmussal kapcsolatban.
    Ha VALÓBAN tanultad volna, akkor tudnád a társadalomfilozófiájának az egyik alaptételét:

    ” A kommunizmus olyan társadalmakban alakulhat ki, ahol a legfejlettebb az ipar, legöntudatosabb a munkásosztály.Vagyis Angliában illetve Németországban ”

    Ezt mondta Marx.

    Szó sem volt Oroszországról vagy Kínáról. Vagy pl. Északkóreáról.

    Gorbacsov, aki nagyon okos ember, a következőket mondta egy beszéde alkalmával:

    ” Mi itten évtizedek óta beszélünk a szocializmus vagy a kommunizmus felépítéséről, közben pedig más orszégok szép csendben megvalósítják , noha eddig csak részleteiben. Pl. Svédország , Norvégia és más hasonló országok.”

    Úgyhogy kedves Figyelő:
    TE csak ne vessél keresztet ezekre a filozófiai irányzatokra.
    Az idő hosszú, az emberiség lassanként civilizálódik, az emberek talán megkomolyodnak.

    Feltéve ha közben a vadkomcsi-vadkapitalista Oroszország, Kína , vagy É-Kórea nem tesz hatékony lépéseket az őskorszakba való visszatérésre.

  • Géyza,
    én is egy szociálista országban élek, mert Kanada vezet a szociális juttatásokban, a svédeket, az USA-t is felülmúlja. Mégis kapitalizmus van.
    A tőke az ami irányit, vezet.
    Az igaz, hogy a munkásnak öntudata van, hiszen néha többet keres mint egy mérnök.

  • Moshe Akiva
    2016 március 22
    8:28 du.

    Azt én se értem, hogy valaki jómódú és megtehetné, az miért nem szül vagy szül több gyereket. Szerencsére nekem több olyan rokonom, ismerősöm van, aki jól él és három gyereket nevel. Nekem speciel nincs, de nem is vet föl a pénz, ráadásul rokkant is vagyok.
    Egészen más szerintem, ha a saját utódaidért aggódsz, mint ha a fehér emberért, vagy hogy „fogy a haza”. Nekem két volt osztálytársam is kiment Angliába, és fekete a férjük. Most a nagypapa akassza föl magát, mert csokiszínű a gyönyörű kis unokája? Nem elég, ha megtanulnak magyarul is a gyerekek?

  • Csak annyit még, hogy viszont itt NINCS erőszakos társadalmi viszály sem, mindenki megvan a maga helyén, zokszó nékül. Egyedűl a pedagogusok hőzöngenek, itt is, mint mindenütt a világon.

  • Figyelő
    2016 március 22
    10:10 du.

    Nem lenne rossz pedig, ha az orvosok meg a politikusok ugyanannyi fizetést kapnának, mint a halandó emberek! De az ún. munkásarisztokrácia is el van szállva magától, a jól menő asztalosok, építési vállalkozók és nagygazdák is lenézik a pórnépet. Persze az se lenne jó, ha a tanulni, dolgozni lusták követelnék az egyenlő bért a semmiért.
    Akiket nagyon haszontalannak érzek, és azokat szívesen „marxizálnám”, a nagy ipari és banktőkések. Lefölözik a világgazdaság hasznát, miközben emberek százmillió éheznek, halnak éhen vagy tengődnek kilátástalanul.

  • Moshe Akiva

    2016 március 23
    2:42 de.
    Elhiszem amit írsz, mert ma ez a dívat! Nem kell gyerek, első a saját érvényesülés, vagy személyi „kiteljesedés”! Én nem is tudom, valahogy én nálam akkor következett be és kötött szorosabban a férjemhez, mikor megjött az első. Viszont a második már FIÚ lett és ez a tény lelkesitett a többire!

  • Moshe Akiva
    2016 március 22
    7:43 du.
    Lovagom. Itt megintcsak részigazságokat írsz.
    Addíg egyetértünk, hogy a liberalizmus mai értelmezése alapjaiban tér el az eredetitől.
    Onnéttól, hogy „A kivulallonak persze csak az tunik fel, hogy a “liberalis” vezetok egyre inkabb sarba probaljak taposni az egyeni szabadsagjogokat (legalabbis Nyugat-Europaban es Eszak-Amerikaban), es azt latjak, hogy mikozben a “liberalis” vezetok “vedenek” ezt-vagy-azt atesnek a paci masik oldalara, es vagy szandekosan, vagy csak dilettantizmusbol, de nagyon kemenyen dolgoznak azon, hogy kiirtsak az emberekbol a haza es a csalad szeretetet. ”
    Nembánnám, ha valami tényszerűséget is mondanál ezzel kapcsolatban. Mivel, hol, és kik próbálják sárbataposni az egyéni szabadságjogokat?. Néhány liberális vezető neve is nagy segítség lenne.
    Kicsit a gyerekvállalásról, meg a drogról.
    A gyerekvállalás legnagyobb ellensége a gazdaság, illetve a drágaság. Nézzük sorban.
    A diákok többsége felveszi a diákkölcsönt, hogy diplomához jusson. Kezdő fizetése alig magasabb kétezer dollárnál havonta. Ennek fele elmegy a lakhatásra, a maradékból fizeti a kölcsönt, az autóját, a biztosításokat, egészségügyet, kaját, telefont, internetet. Néha megiszik egy sört a haverokkal, vesz egy szelet pizzát a barátnőjének, de abból a fizetésből saját lakásra, vagy házra már nem tellik. Ha netán mégis összeházasodnak, kettőjük jövedelme kb évi nyolcvanezer. Egy kétszobás condominium ára olyan háromszázezer körül
    van. Min tíz százalékot kell lerakni, viszont a bankkölcsönhöz a jövedelmük kevés. Vállalnak másodállást mindketten, ez újabb negyvenezer lehet, százhúszra már elképzelhető, hogy kapnak kölcsönt. A törlesztés olyan 24OO körül lesz havonta, a maradék 36OO-ból kell az autókat, biztosításokat, élelmet, egészségügyet, telefonokat, internetet, kábelt fizetni. A maradék,-ami olyan 15OO körül mocoroghat- kellene élni, utazni, vakációra menni, moziba, szinházba, öltözködni, társadalmi életet élni. Ha ide beszületik egy gyerek, akkor a jövedelem fele ugrott. Egy időre mindenképpen, vagyis a maradék háromezerből kéne adósságot fizetni, autók, stb, stb.. És minderre maradt összesen hatszáz dollár havonta, a többit viszi a kölcsön..
    Vagyis a fiataljának el kell döntenie, hogy élni akar, vagy túlélni… (Öt gyerekem, öt unokám van, hidd el, tudom miről beszélek, rengetegszer téma..)
    A másik a drog.
    Írod, amikor te voltál fiatal.
    Nemtom mikor volt az, de olyan hatvan-hatvanöt körülinek saccollak. Akkor viszont kéne tudnod, hogy a drogok már a hatvanas években ellepték a fél világot, és amióta az alkoholt egyesszámú közellenségnek kiáltották ki, azóta a fiatalok egyre inkább beleakarnak kóstolni. Mivel tilos, ha hozzáférnek, akkor mértéktelenül teszik. Részben kivagyiságból, részben tudatlanságból. A te és az én korosztályom számára nem volt tilos megvenni egy üveg bort, vagy meginni egy sört apával, vagy haverral a kocsmában, a vasuti restiben, vagy a strandon. Jóval kevesebb is lett az, aki közűlünk alkoholistává vált. Ha mégis, az nem a fiatalkori elferdülések miatt történt.
    Másként szocializálódtak az emberek akkorság. Korcsmába, étter,mekbe az emberek leginkább a társaság miatt mentek. Meló után megittak egy-két korsó sört, vagy fröccsöt, hétvégeken reggelente a sültszalonnás tojás előtt benyomtak egy féldecit, de ott valahol a nagy többségnél meg is állt az alkoholizálás. (Természetesen akadtak kivételek akkoriban is, de ők azok, akik erősítik a szabályt.)
    A drog,- mint említettem,- a hatvanas évek közepétől vált igazán mindennapossá. Igaz, már a második VH alatt az amerikai katonák többsége szívta a kendert, de a kemény drogok a hatvanas évektől lettek igazán népszerűek,- és szinte mindenki által hozzáférhetőek.
    Elsősorban a vietnámi háború környékére tehető az un hippy-korszak, ami meghatározta a későbbi generációk hozzáállását a drog-kérdéshez. Észak-amerikában alig találsz olyan ötven-hatvan-hetven körülit, aki ne szívna naponta. A fiatalok viszont próbálnak minden sqart. Kokaint, heroint, extasyt, lsd-t. Gyors mámor, biztonságérzet, határozottság érzése, picinrendűségi komplettkák eltünése.
    Ami talán újdonság lehet a számodra, hogy az észak-amerikai nagyvárosok „kemény drogjainak” a többségét katonai gépek szállítja az ország területére..
    Az Afgán háború előtt alig 16%-a volt a csempészet ópium mennyisége, ami onnét származott, ma 9O% érkezik onnét. Afganisztánban meghatszorozódott azon területek száma, ahol mákot termesztenek. A dél-amerikai koka-ültetvények feldolgozott termékeit a csempészeken kívül szintén katonai, vagy diplomata gépek hurcolják be az országba. A teherhajók, a Navy egységei szintén szállítók. Ezeket nem lehetne elkövetni a regnáló kormányok tudta beleegyezése nélkül. Rengetek diplomata, szenátusi tag, magasrangú katonatiszt van benne a láncban. itt-ott valaki belebukik,- mint pár héttel ezelőtt az egyik amerikai haditengerészet rombolója, ahol háromszáz kg (!!!) kokaint foglaltak le. A hadbirósági tárgyalás má
    r megy, de három talpason kívül egyetlen tiszt sincs vádolva, csak tanúként hallgatják ki őket.. (Te eltudod képzelni, hogy ekkora mennyiséget valaki megpróbáljon egy hadihajóra csempészni, ha nincs mögötte a halgatólagos beleegyezés?)
    Vademberek…
    Tetszik neked ez a szó.
    Tudod, ismerek itt jónéhány „vadembert”.(Néhányukkal most ünnepeltem együtt vagy négy napot az iráni újév kapcsán.) Szorgalmasan dolgoznak, családot alapítanak, élik a mindennapi életüket. Vannak, akik péntekenként elmennek a muszlim közösségekbe, vannak akik odahaza terítik le az imaszőnyegüket, vannak, akik csak az „olvasójukat” morzsolgatják, és vannak, akiket egyáltalán nemérdekel a vallás. Ha megkérdezik őket, akkor mondják, muszlimok. Iskolázottak, sokan diplomások, és murvára nemtetszik nekik az IS, vagy egyáltalán az, ami a közel-keleten folyik. Ugyanakkor nézz bele az FB Trumpról szóló oldalaiba.. Veszélyesen sokan hisznek neki, gondolkodnak hasonlóan. Igaz, nekik a zsidók is, arabok is, négerek is, mexicóiak is egyformán utálnivalók, ahogy az ázsiaiak is..
    Tod, lovagom, engem murvára nemérdekel, hogy ki, honnét, miért, minek jött. Az igen, ahogy él, viselkedik, kommunikál, alkalmazkodik.
    Nekem mindegyik ember, amíg emberként viselkedik.
    Viszont rengeteg példát találsz az echte fehéremberek között, aki csak külsőleg hasonlít a Homo sapiens-re.

  • Figyelő:
    Azért is mondta Gorbi hogy „részben” megvalósulni látszanak azok a vívmányok, amiket a szocialista országok hirdetnek.

    Egy szovjet sci-fi író azt találta írni egy jövőben játszódó novelájában hogy idézem :

    „Addig nem lehet megvalósítani a tulajdon nélküli társadalmat , amíg az emberek legalább egyszer nem kapnak meg mindent mit szeretnének.”

    Ez mondjuk egy kicsit túlzás , de gondolj bele:
    Mennyire tudunk kívánni egy tárgyat, aztán ha megvan akkor már nem is érdekes , ha nem mindennapi használatban van.

    Jó példa erre a videómagnó.
    Minálunk egyszerűen elérhetetlen dolog volt annó a szélesebb néprétegeknek. Aztán mikor meglett valakinek, pár hónapig játszott meg büszkélkedett vele, utána már csak volt.
    Kiderült hogy a kazetták sokba kerülnek. A rajtuk lévő felvételt meg kétszer megnézik, aztán azok is csak porosodnak.
    Ráadásul mostanra teljesen megfordult a helyzet:
    A kazettákon vagy lemezeken lévő ” virtuális tulajdon ” vagyis a képek , emlékek , dokumentumok képviselik az igazi értéket , mert pótolhatatlanok. Hozzávaló ketyere már nem is kell. Bármikor beszerezhető fillérekért,vagy akár ingyen is.

  • Figyelő
    2016 március 23
    10:51 de.

    Tőke van a marxizmusban is, csak nem mindegy, hogy kié! Kié legyen a föld, a gyárak, a bányák, a kutatóközpontok stb? Ahogy Torgyán József mondta anno a szocikra, de bízvást mondhatta volna az egész politikai elitre, magát is beleértve: Maguk hagyták Marxot, és vitték a Tőkét!

  • hazai lámpa,
    a gyerekeim mind fehérek.4 unokám,mintha svédek lennének(Isten őrizzen)+ 1 unokám csoki színű.A dédunokám most másfél éves fehér, aki a csoki színű unokám fia.Az egész családból csak a nejem és én beszélünk magyarul.Nem kell senkinek felakasztani magát.Van a magyar nyelvnek is alternatívája

  • Figyelő
    2016 március 23
    10:51 de.

    Szerintem a piac az, ami ma irányít, vezet a tőkés gazdaságokban, de az olyan is … Mesének bizonyult az SZDSZ minden ígérgetése, hogy majd a piac szabályozza önmagát. Magyarország lehet, hogy tőkeszegény volt a rendszerváltáskor, de olyan vagyonvesztést szenvedtünk az eszetlen privatizációval, hogy lehet soha nem heveri ki az ország!
    Nemzetellenes bűn volt nem a földosztás, de a tsz-ek fölszámolása! Ha sóval hintik be a helyüket, akkor is tudtak volna annyi kárt okozni a vidéknek, ami most szegény, nyomorult és elvándorolnak a jobb képességű fiatalok.

  • Figyelő:
    Tudom hogy ha nem is szocializmusban, de erős szociális hálóval rendelkező világban élhetsz .
    Itt meg most egy istenverte századeleji vadkapitalizmus van.
    A dolgozók totálisan ki vannak szolgáltatva a munkaadóknak a rendszerváltás óta , utóbbi hat évben sztrájkolni sem lehet és mostanra már a rengeteg levonás ellenére normális egészségügyi ellátást sem kapnak a csóringerek.
    A nyugdijjakat sem emelik a valós inflációnak megfelelő mértékben.
    Gyakorlatilag itt tartunk most.
    Mindezekért nem a FIDESZT hibáztatom , látni lehetett első kormányzásuk idején is hogy nagyjából ezt akarják. Végtére is nem csaptak be senkit, csak akkoriban még nem volt kétharmadjuk hozzá.
    Az MSZP-t és a végtelenül idióta hazai értelmiséget hibáztatom mindezekért.
    Az ő dolguk lett volna lerántani a leplet Orbán terveiről, elmagyarázni mindenkinek hogy mire megy ki a játék.
    Helyette mit csináltak?
    Semmit. Okoskodtak és elcseszték az időt.

    Figyelő:
    Nézd meg a tanárokat:
    A legnagyobb szószólói voltak az iskoláikban a FIDESZ-nek !
    Mintha vakok és süketek lettek volna.
    Most meg , hogy megkapták amiért lobbiztak, kétségbe vannak esve.
    Vagy nézd meg az orvosokat !
    A rendelőikben , a betegeiket agitálták gyógyítás közben hogy a FIDESZ-re szavazzanak.
    Aztán mikor sikerült a terv és büdös lett nekik a dolog , szépen elhúztak a francba jobb megélhetés kedvéért.
    ITT TARTUNK MOST .

  • Figyelő
    2016 március 22
    10:00 du.

    Kanadában mekkora népszerűségnek örvend II. Erzsébet, az államfő? A Windsorok két világháborút levezényeltek rengeteg halottal, és mégsem buktak meg, csak csökkent a hatalmuk! Igaz, körülöttük hullottak az uralkodóházak, tehát fogyott a konkurencia. De talán a brit uralkodói család jobban alkalmazkodott az új idők kihívásaihoz, mint a többiek a katolikus kontinensen.

  • Figyelő:
    EZT nézd meg !
    Alátámasztandó fenntebbi írásomat.

    http://nepszava.hu/cikk/1089183-nyugdijasok-fel-strasbourgra

  • Annyi választ kaptam, hogy egyelőre meg kell emésztenem őket!
    Csak így tovább!

  • Kedves Hazai Lampa!

    ” Azt én se értem, hogy valaki jómódú és megtehetné, az miért nem szül vagy szül több gyereket. ”

    Az a rohej, hogy altalaban – legalabbis errefele – a nagyon szegenyeknek van csak 3-4 gyerekuk. Minel jomoduabbak az emberek, annal kevesebb a gyerek.

    Tudod, a gyerek baromira utban van. Eloszoris ugye allandoan uvolt, ki kell pucolni a szarbol, mindenhova magaddal kell hurcolni, kesobb pedig mar nem lehet miatta egy jot dugni sem.
    De a legnagyobb problema, hogy a kirandulasok minosege es idotartama is csokkenni fog miatta, mert „Dragam, neked kellett az a rohadt kolok, miatta nem tudunk elroppeni Ushuaia-ba ket hetre az iden, be kell erjed Kelowna-val egy hetre”. (Persze a haz merete es a kocsi markaja is fontosabb sokaknak, mint a gyerek.)
    A szegeny, aki viszont amugy sem menne se Usuaia-ba, se Kelowna-ba, neki mindegy, johet a gyerek.

    De a legnagyobb problema abban all szerintem – ha mar igy a gyerektelensegnel tartunk – hogy nem csak siman halunk ki, hanem elsosorban az ertelmisegunk vegzi ki onmagat.
    A legokosabb lanyaink egyetemre mennek, mernokok, tanarok, orvosok, noverek lesznek beloluk. Ok nyilvanvaloan nem fognak ferjhez menni egy irastudatlanhoz (vagy hasznalni egy analfabeta spermajat a sperma-bankbol) hanem az okosabb ferfiakat keresik.
    Viszont a karrierjuk soxor abszolut nem engedi meg, hogy gyerekuk lehessen. Szules utan masnap mar mehet vissza dolgozni, ha nem akarja elveszteni az allasat es kesobb meg a diplomajat is – egyes esetekben. Tehat inkabb nem szul gyereket egyaltalan. Ezzel a ferje es a sajat maga agan levo ertelmiseget egyutt vegzi ki.

    ” Nekem két volt osztálytársam is kiment Angliába, és fekete a férjük. Most a nagypapa akassza föl magát, mert csokiszínű a gyönyörű kis unokája? ”

    Nem az baj, hogy ok itt vannak, meg az sem baj, hogy keveredunk egy kicsit. (Jelenleg nekem is fekete a kis baratnom.) Az a baj, hogy a feher fiatalok egyszeruen nem akarnak gyereket, a munka is budos soknak, marol holnapra szeretnenek meggazdagodni, zullenek, elbutultak… ami mind az evtizedek ota tarto „liberalis” agymosasnak az eredmenye.

  • Kedves Falusi!

    “ Nembánnám, ha valami tényszerűséget is mondanál ezzel kapcsolatban. Mivel, hol, és kik próbálják sárbataposni az egyéni szabadságjogokat?. Néhány liberális vezető neve is nagy segítség lenne. “

    Beszelhetnenk a fegyvervasarlas es viseles jogarol. Bar a fegyver vasarlasa szinte mindenhol meg van engedve Nyugat-Europaban es Eszak-Anerikaban, a viselese mar annal kevesbe. Ez korulbelul olyan, mintha megengedne neked Sztalin elvtars, hogy vegyel kenyeret, de azt megenned mar nem szabad. Tehat gyakorlatilag lefegyverzik az embereket, gyakorlatilag fegyvertilalom van.

    Megemlithetem a szolasszabadsag szep lassu, fokozatos elveszteset is. Ma meg csak “rasszista”, “fobias” es “bigott” lesz mindenki, aki nem ert egyet a “liberalis” velemennyel, maximum kirugatjak a munkahelyerol es ellehetetlenitik hogy koldulnia kelljen, viszont egyelore meg nem bortonzik be, vagy olik meg.

    Ennek a szolasszabadsag korlatozasnak egyik modszere a “megelozes”, azaz a “liberalis” agymosas, amiben reszesitenek mindannyiunkat, ha kell nekunk, ha nem. Dol a PC rendesen a kulonfele mediakbol, es nincs lenyeges kulonbseg kozottuk. Miert nem szabad pl. olyan TV allomasoknak is lenniuk, ahonnan a “liberalis” agymosas teljesen hianyzik? Csak nehogy azt mond, hogy a FOX erre van, mert korberohoglek.

    Miert nem szabad az iszlamot kritizalni? Mitol van az, hogy ha a keresztenyseget, a zsido vallast, a hinduizmust, vagy buddhizmust kritizalom nem leszek azonnal fobias, de ha az iszlamot illetem a legkisebb kritikus szoval is, akkor igen? Es ha nem kerek bocsanatot a birosagon a kritikam miatt, bortonbe csuknak. A rohej, hogy nem is kell kritizalni a Korant. Eleg ha csak idezek belole.
    Az ilyesmik neked nem az elemi szabadsagjogok elveszteset jelentik?

    Lehetne tobbrol is irnom, de probalom rovidre fogni. Remelem ennyi pelda kielegiti a kivancsisagodat.

    > A gyerekvállalás legnagyobb ellensége a gazdaság, illetve a drágaság.

    Kerlek olvasd el amit a Hazai Lampanak irtam. A gyakorlat ellened vall. Magyarorszagon sem a jomodu, vagy kozeposztalybeli magyarok szaporodnak nagyon, hanem a melyszegenysegben elo ciganyok. Ugyanez megy itt is.

    Ettol fuggetlenul…

    “ Vagyis a fiataljának el kell döntenie, hogy élni akar, vagy túlélni… (Öt gyerekem, öt unokám van, hidd el, tudom miről beszélek, rengetegszer téma..) “

    tudom, hogy a magas lakas, vagy hazarak (vagy az alacsony fizetesek miatt) sokaknak el kell gondolkodniuk, hogy vajon tenyleg akarnak-e hazat venni. En annak idejen ugy dontottam, hogy nem veszek az uzsorakamat es az allando bizonytalansag miatt. (Mellesleg, ha mindenki igy dontene, hamar lejjebb esne a kamat es atirnak a szabalyokat is mortgage korul is.)

    ” olyan hatvan-hatvanöt körülinek saccollak. “

    59.

    “ Akkor viszont kéne tudnod, hogy a drogok már a hatvanas években ellepték a fél világot, “

    Joval hamarabb, csak valoszinu nem tudsz arrol, hogy az 1900-as evek elejen meg teljesen legalis volt mind hasznalata. Es ahogy te is irod, amikor valamit nem tiltanak, akkor az altalaban nem valik kivanatossa, ezert abban a korban joval kevesebben es kevesebbet hasznaltak belole.
    Ami a katonai repulogepek es hajok hasznalatat illeti ebben a temaban, azt hiszem talan kicsit remeket latsz, de szerintem is van abban valami, hogy a mi draga politikai vezetoink igy-vagy-ugy, de valamelyest belebonyolodtak a kabitoszerek forgalmaba.

    “ Az Afgán háború előtt alig 16%-a volt a csempészet ópium mennyisége, ami onnét származott, ma 9O% érkezik onnét. “

    Ez is a “fuj-fuj Amerika” bolsi, vagy naci site-okrol szarmazik. Az ilyesmiket en eros fenntartasokkal fogadom.

    “ Vademberek…
    … Tod, lovagom, engem murvára nemérdekel, hogy ki, honnét, miért, minek jött. Az igen, ahogy él, viselkedik, kommunikál, alkalmazkodik. Nekem mindegyik ember, amíg emberként viselkedik. “

    Ez nagyon szepen hangzik, roppantul korrekt is politikailag, sajnos azonban a muzulmanok eseteben egy kicsit jobban kell vigyazni evvel.

    Az meg hagyjan, hogy elofordulhat hogy csak a szokasos takija-t adja be neked, a nagyobbik problema ott van, hogy barmikor meggondolhatja magat, vagy – ahogy az europai pelda mutatja – a gyerekeik, unokaik orulnek meg. Ugyanis az “izmus”, az iszlam meg mindig ott maradt, es az iszlam mindig is az marad ami. Errol gondoskodnak a kulonbozo muzulman orszagokbol idekuldott legvadabb imamok.

    Amig az egyent neznunk kell es meg kell kulonboztetni a jot a rossztol, addig azt is nezni kell, hogy miben hisz az az egyen. Ha peldaul valaki a naci eszmekben hisz, akarmilyen jopofa srac is a kocsmaban, vagy a munkahelyen, vagy a templomban, engem erosen erdekel hogy honnan es miert jott,
    Par honapja lattam egy vicces karikaturat ezzel kapcsolatban, olyanok szamara, mint pl. te is vagy. Egy naci csaladot abrazol a kep, alatta a szoveg: “A nice Nazi family just moved to our neighborhood.”
    (Es mielott butasaggal probalkoznal megint, megkerdeznem, hogy szerinted mi az a hatalmas, szinte hihetetlen elvi kulonbseg az “old meg, vagy igazd le az osszes nem-nemetet” es az “old meg, vagy igazd le az osszes nem-muzulmant”? )

    ” Viszont rengeteg példát találsz az echte fehéremberek között, aki csak külsőleg hasonlít a Homo sapiens-re. “

    Peldaul?

  • Kedves Hazai Lampa!

    ” Kanadában mekkora népszerűségnek örvend II. Erzsébet, az államfő? ”

    Van aki szivbol utalja, van aki tisztara nyalna neki.

    En repedtsarkunak hivom, de ennek leginkabb Anglia es a kiralyi csalad Izrael ellenes politikaja az oka, persze az se tetszik, hogy Kanada evente tizmilliokat dob ki ra, amikor abbol a 10 milliobol tiz, alaposan felfegyverzett muzulman bekeharcost tudnank behozni 4 feleseggel es csaladostul. 🙂

    Amennyire tudom, a kanadaiak tobbseget nem zavarja hogy van egy munkanelkuli kiralynoje. Az uj nemzedek pedig valoszinuleg nem is tud rola.

  • Göllner András

    Csodálatra méltó, hogy Kertész Ákos röpke sorai kanadai Kossuth díjáról, milyen távlatokba, irányokba tudta elrepíteni a KMH kedves olvasóit. Különleges szerelmek alakultak ki majd tompultak, (lásd Moshe esetét a Hazai Lámpással)Volt tündéri hányás, marxista filozófiatörténet, zsidózás, kereszténykurzus, és laci-konyha (Bartus módra). Szerintem, innentől már nem is kellene több cikket közölni a KMH-ban, ki a túrót is érdekli az ? Hát nem ? Itt nem erről szól a játszma. Elég a szerző nevét feltüntetni és a szövegbe meg csak annyit, hogy: START !!
    🙂

  • Moshe,
    nem minden szavad,hanem minden leírt betűd SZIKLÁBA vésendő.Jobban megfogalmazni”egyesek”helyre tételét nem lehet.Szinte minden gondolatomat leírtad.Nálam sokkal tökéletesebben.Köszönöm.

  • Göllner Bandi
    HHEHEhehheheheehe….

  • Ez mutatja, hogy mennyi gondolatot szűlt Kertész ákos levele.
    Na, meg azt is, hogy milyen sokféle véleményű beíró van ezen a fórumon! Ennek, szerintem örülni kéne!

  • Moshe Akiva
    2016 március 23
    7:23 du.

    Kanada mai államformája nyilván szerves fejlődés eredménye, akár szimpi nektek a Bözsi személye, akár nem.

    Magyarországon teljesen fölösleges volt bevezetni a köztársaságot, bár gondolom más megoldás szóba sem jött. A magyar történelemben van hagyománya a köztársasági eszmének, de inkább csak az értelmiségiek körében. Fölnőtt egy olyan generáció, aki nem is élt a Népköztársaságban, nem is érti, hogy miért kell Orbán Viktortól megvédeni a Várat.

  • Moshe Akiva
    2016 március 23
    5:31 du.

    Az én testvérem jogász, és amíg karonülők voltak a gyerekek, nem mászott sokat a szamárlétrán, csak a férje. De ismerek olyat, hogy beteszi a gyerekeket oviba, bölcsibe, nagymamához, és vígan építi mellette a karrierjét.

    Nincs statisztika a kezemben, de Mo.-n szerintem is ma a liberális körökben jellemző az egy gyerekes, jómódú család, a konzervatív vagy balosabb körökben nem ez a jellemző. Még az alsó középosztály is a két gyereket célozza meg, mert két gyerek jobb, mint egy.

  • Moshe Akiva
    2016 március 23
    5:31 du.

    A ház mérete meg a kocsi márkája, nyaralás idehaza sem elhanyagolható, de a fidesz bevezette adókedvezmény meg rezsicsöki, lakáshitel hozzájárul egy kis zsebpénzzel ezek finanszírozásához. 🙂 Persze most azokról beszélek, akiknek van jó fizetése és papírjuk is van róla.

  • Göllner András

    @ Geyza

    Twist and Shout 🙂 Szeretem a rezsimet, mert csökkenti a rezsimet???? Örülök, hogy Gyuri10 is beleszeretett a Moshéba. Csak óvatosan, mindenki. Ne feledkezzünk meg arról, hogy ez egy családi lap. Fiatalkorúak is olvassák a Chris Adam lapját !!!! Én arra lennék kíváncsi mit szól Ákos bácsi ahoz, hogy a hazai lámpás testvére, míg karonülők voltak gyerekei, nem mászott sokat a szamárlétrán, csak a férje ???? Még 100 hozzászólás és bevihetjük Ákom Bá’t a Ginisz-be. 🙂 🙂 Húzzunk bele….. !!!! Táncolj Feri !!!!!

  • Göllner András

    @ Moshe

    Most, ebédelőtti szünetben, még jóval a hányás előtt szeretném ha kicsit bővebben kibontakoznál. Pontosan mire is gondoltál Erzsébet királynével kapcsolatban amikor ezt írtad róla odafenn:

    „Van aki szivből utálja, van aki tisztára nyalná neki.Én repedtsarkunak hivom”

    Szerinted mit nyalnának neki tisztára azok akik nem szívből utáljék a Bettit ? Mond már ki !!! Gyuri bá’t megeszi a kíváncsiság, nem kell félni tőle, vagy a Figyelőtöl, már minden szavaddal egyetértenek. Gyerünk, Bibi !!!.Dobt be a taccsot !!! Utána meg mond el nekünk honnan veszed, hogy a Bözsinek repedt a sarka ? Vagy azt, hogy mind ennek mi a köze Ákos bácsi kanadai Kossuth díjához ? Tájékoztasd a népet. Ebből szerintem akár még tíz-húsz hozzászólás születhet, és máris bent vagyunk a Giniszbe. Remélem nyitottak a csakráid. Papp Lajos már mindjárt itt van. Ő is nyitott rád. Csak rád. Lámpa lázba várom további soraidat a fürdőszobába. Új vécédeszkát szereltem fel ma reggel. Hogy is van ez a nóta ? Kis kések, és kanalak ? Ismeri valaki ? 🙂 🙂 🙂

  • Hazai lámpa
    Persze, Magyarországon évtízedek óta van aborció bevezetve.
    Még a balos időkben igen sokan használták azt, mert nem akartak ilyen társadalomban gyereket. Azóta sok év eltelt, de sajnos az egész európai tendencia arra megy, maximum 1 vagy két gyerek!
    Na, aztán, természetese jönnek az egyéni vágyak: útazás, autó, ház stb. Az anyagi követelményekhez, nem lehet gyerek, mert a házaspárnak dolgoznia kell, mindkettőnek, hogya fentieket elérjék.
    De a magyar Anyák legtöbbjénél ott van a nagymama, aki szívesen vigyáz az unokára!
    Az emigrációban más volt a helyzet.
    Nekem nem voltak utazási vágyaim, mert a mindennapos költségeket kellett fedezni kettőnk keresetéből, és itt NEM luxus az autó a távolságok miatt, igen szűkséges dolog. Házat soha nem vettünk, viszont 4 egészséges, szép gyerekem van és 4 unokám.
    Ez többet ért nekünk mindennél!

  • Göllner András,
    Sajnos ez az átka egy fórumnak, eltérmek a beíírók a tárgytól, majd egymásnak írógatnak, vagy egymást kritizálják.
    Ezzel kell számolni. Szerintem elég sok hozzászólás volt Kertész Ákos leveléhez, az is igaz, hogy nem sok volt a pozítív.
    Mit lehet tenni? Egy nyílt fórumon, mindenki azt ír amit gondol.
    Ezért nyílt a fórum. Ha nem tetszik, zárják be!

  • Kihagytam egy lényeges pontot. Ákos bácsi kanadai Kossuth díját tíz ember adta. Ez valahogy, nem tűnt komoly témának.
    Ha majd a 36 ezer kanadai magyar adja, annak nagyobb sulya lesz!

  • Kedves Figyelo!

    Ezt a reszet kifelejtettem: Valahogy ugy a mult szazad elejen szinte minden orvos, tanar, meg banktisztviselo is ferfi volt. A nok otthon voltak a gyerekekkel, es nem volt ritka a 8-10 gyerekes csalad.
    Igaz, autoik meg nem voltak, de tobbseg sajat hazaban lakott. Egy fizetesbol.
    Ma ezt ket fizetesbol is alig lehet elerni, ahogy azt valaki fenn eleg jol taglalta.

    Nem lehet, hogy balekre vettek a noket, es veluk egyutt a ferfiakat is?
    Ugyanis egyszercsak be lett magyarazva a noknek, hogy a McDonalds-ban hatalmas karrier var rajuk minimum oraberert. (Jo, tudom, hogy orvoskent …stb… jol keresnek, de a tobbsege nem az.)
    Nem lehet, hogy azert volt fontos „emancipalni” a noket, hgoy azok olcsobban vegezzenek el bizonyos munkakat, amiket addig ferfiak vegeztek?

    A fo”liberalissal” pedig kar foglalkozni. O meg azt sem tudja felfogni, hogy nem kotelezo neki atolvasni az osszes hozzaszolast.

  • Moshe Akiva
    2016 március 23
    7:03 du.
    Nü, akkor nézzük.
    Fegyvervásárlás.
    Nem helyeslem a marokfegyverek vásárlását, vagy engedélyezését, bár fegyverem is van, engedélyem is van.
    Ha nem sportlövészetre vásárolja valaki, hanem önvédelmi céllal, az egy másfajta, különleges engedélyt igényel. Viszont helyesnek tartom, hogy nem járkálhat mindenki töltött fegyverrel az utcákon.
    Kis tájékoztató: http://www.justice.gc.ca/eng/rp-pr/csj-sjc/jsp-sjp/wd98_4-dt98_4/p6.html#a67
    Még annyit, hogy a fegyvertartási engedélyt, illetve a fegyverek bejelentési kötelezettségét Jean Chrétien kormánya iktatta törvénybe.
    Az USA-ba a mai napig a konzervatívok ragaszkodnak a szabad fegyvertartáshoz,- a demokraták viszont ellenzik.
    Szólásszabadság.
    Nem keverni a szólásszabadságot a rasszizmussal. Ha valakiről véleményt formálsz, azt ne a vallása, bőrszíne, vagy az etnikuma miatt, vagy azzal kapcsolatosan tedd.
    Tévéügyekben nemigazán vagyok kompetens. Reggelente eltöltök kb egy órát azzal, hogy megnézem a BBC, a CNN, meg a CBC híreit. Különböző újságok politikai rovatait szoktam még átolvasgatni, rendőri híreket, egyéb bulvárakármiket nemolvasok.
    Munkahelyedről a véleményedért nem valószínű, hogy kirugnak, rasszista megjegyzésért viszont valószínűleg,- és joggal. (SZVSZ)
    Drog. De, tudok róla. A drog évezredek óta létezik. Azt írtam, hogy „elterjedt a fél világon”. Pontosan ez történt. Addíg csak a népesség egy egészen kicsi része használt drogokat. A hatvanas évektől lettek népszerűek a nyugtatók, a serkentők, egyebek. Én erről beszélek.
    A drogok északamerikába szállításával kapcsolatos dolgokat nem liberális újságok, bulvárlapok, vagy összeesküvés elméletek eredményeként írtam, hanem a munkám kapcsán ki, vagy felbukkant bizonyítékok alapján. A statisztikát sem magam találtam ki. A Pentagon épületében van egy könyv, illetve adattár, ahol különleges engedéllyel lehet csak olvasgatni. Ha arrafelé járok, olyankor néha benézek. A számokat onnét vettem.
    Vademberek.
    Rengeteg arab, illetve muzulmán ismerősöm, barátom van. Az elmúlt hétvégén ünnepelgettem velük az iráni újévet. Soha, sehol megnem kérdezte tőlem, hogy hiszek-e Istenben, Allahban, vagy Jehovában. Jártam néhányszor közelkeleten. Az első öböl háború előtt is, utána is. Előtte soha nem méregettek gyanakvóan, a vendéget, a lehetséges vásárlót látták bennem. Barátságosak voltak, hangosak, és az egymással való társalgásukról az idegen azt gondolhatja, hogy márijaidesanyám, perceken belül vér fog folyni,- pedig csak egyszerűen ilyen a társalgási szokás arraság.
    Írod, hogy a „gyerekeik, unokáik őrülnek meg”. Nemtom, elgondolkodtál-e már az okokon. (Túl azon, hogy szerinted egyszerűen muszlimmá óhajtanák tenni a világot..) Tod, az első öböl háború.. (Esmeg.) Sajtó, televízió, rádió, szinte mindenhonnét Szaddamellenes akármi ömlött. Az akkoriban gyerek, vagy teenager korú fiatal meg a maga módján vette ki a részét a dologból. Megvárták suli után a barnább bőrű iskolatársat, és jól elkalapálták. Sporttevékenységekbe nem vonták bele, ahogy az alkalmi partykra sem hívták őket, magányosan, kirekesztve, vagy hasonló sorsú társaikkal bandákba verődve nőttek fel. Nekik minden nemarab, vagy nemmuszlim white boy lett. Meglepődnél, hogy milyen megvetéssel tudták/ják kimondani. Vagyis lelkileg sérült, sokszor idegbeteggé vált fiatalok a szélsőséges iszlámisták legkönnyebb célpontjai. Az iskolázatlanság a másik. Nem minden másodgenerációsnak sikerült komolyabb végzettséghez jutrni. Sokan már a középiskolákból kimaradtak, mert egyrészt kellett a jövedelmük odahaza, másrészt nem érezték magukat jól az iskolákban. Ettől lett egyre nehezebb számukra amunkakeresés. És itt jön a drog megint. Miután egyre könnyebben, és egyre keményebb drogokhoz lehet hozzáférni viszonylag olcsón- az alkoholnál mindenesetre jóval olcsóbban, legalább is kanadában). A regrutálók meg szépen kihasználják ezt. Onnét már nincs messze a teljes agymosás, visszatérés Allah-hoz, gyűlölet a nyugati társadalmak, a keresztények, vagy a zsidók ellen.
    (Tetszik az a része az írásodnak, hogy olyanoknak, mint én vagyok. 😀 Te még annyit sem tudsz, tudhatsz rólam, mint én a makrélarákok székelési szokásairól.)
    Példát kértél? Anders Behring Breivik. Gondolom, tudod kicsoda.
    Csemeték.
    Elolvastam ami H.L- nek írtál. Most sem értek vele egyet. A világon szinte mindenhol az iskolázatlan, képzetlen, vagy a mélyszegénységben élők szaporodnak leginkább. Egyrészt, mert esetleg fogalmuk sincs a fogamzásgátlásról, esetleg tiltja a hitük, vagy egyszerűen nincs pénzük kotonra.

  • Imádnivaló kiscsaj volt ez az Elizabeth.
    http://www.taurusarmed.net/forums/lounge/123057-young-queen-elizabeth-kinda-hawt.html

    Most meg udvarias , mint királyné:

    Rámnézett és kedvesen biccentett mikor rámosolyogtam a házam előtt , ahol szép lassan elgördült a konvolya.
    Tök egyedül voltam mert le volt zárva a környék. Valami kis homokkupac volt ott a sarkon , arra álltam fel.
    Se közel se távol senki.

    Szóval mondom: Udvarias kedves hölgy. A Világháborúban, mint ifjú hercegnő, egy katonai teherautót vezetett, valami marha nagy mentőkocsit.

    http://www.dailymail.co.uk/news/article-2149307/Ever-seen-The-Queen-change-car-tyre-Unseen-pictures-Her-Majesty-serving-World-War-II.html

    Azzé lövészárokba mégsem engedhették nemiga?..:)

    Mojszele: Szemét és méltatlan dolog úgy beszélni róla ahogy teszed.
    Nem méltó férfihez , nem méltó kanadai államplgárhoz.
    Kicsinyes, ócska dolog.

  • Figyelő:
    Ne csinájjá má a szexuális életből is politikát.
    A nők a Kádár rendszer idején leginkább csak azért mentek abortuszra mert nem akartak gyereket. Úgy mint más , nem szoc. országokban.

  • Geyza
    2016 március 24
    3:58 du.
    Geyzám… A politika maga a cekcuális élet.. Mindenki gyak mindenkit.. 😀

  • Figyelő
    2016 március 24
    1:54 du.

    Mind a 36 ezer kanadai magyar gondolom akkor fog egyetérteni majd, ha piros hó hullik az égből. Fogalmam nincs, mi az a Kanada Világa, de miért szólod le a Március idusa díjukat? Azért mert te másik politikai oldalon állsz?

    Én is szívesebben hallgatnám itthon Kertész Ákos versösszeállításait, mert a Kossuthot már normális ember be sem kapcsolja évek óta.

  • Geyza
    2016 március 24
    3:53 du.

    Én csak a Fülöp herceg fejét láttam, mikor Kecskeméten jártak, mert Fülöpöt érdekelte a fogathajtás. A férjem, akivel akkor még nem ismertük egymást, éppen ment haza a középiskolából, és első sorból nézte a királyi párt! Kanárisárga kosztüm volt az Erzsébeten, nagy kalap, az „öreg fószeren” meg egyenruha.

  • Göllner András

    @ Geyza

    Köszönöm, hogy megvédted királynénkat a moshlékszájútól. Becsületes srác vagy. Megérdemelnél ezért egy kis Korvin láncot a miszisz Orbántól.

    A Moshének pedig nem ártana egy gumicsere – de szerintem az alváz-száma se stimmel. Nagyon ciki…

  • Göllner Bandi:
    A láncot kevéske rummal kérem.
    Esetleg sokkal.
    Lehet akár lánc nélkül is.

    Egyébiránt meg hányingerrel tölt el Mojszele némelyik agymenése.

  • Falusikám .. hehehehe.. ezt a kifejezést utoljára katonakoromban hallottam 😀 😀 😀

  • Hazai Lámpa:
    Azzé kissé neheztelek Erzsébetre.
    Mikor a Bukingem palota előtt dekkoltam vagy negyed órát, direkte az Ő kedvéért, hogy mikor néz már ki vagy valami, hát nem volt semmi.
    Pedig ÉN kremássan le is jöttem a negyedikről amikor ott járt a házam előtt.

  • Kedves Gyuri!

    A magyar „liberalisokkal” kapcsolatban van egy kis fogalomzavar. Ok a zsidogyulolet tekinteteben udvos kivetelek, es ezt ugy ertem, hogy a „nagy” Nyugaton a hozzajuk hasonlo „liberalisok” manapsag mar azon versenyeznek, hogy melyikuk tud nagyobbat hazudni Izraelrol es neha a zsidokrol is. (Bar ez utobbival PC okokbol vigyaznak, csak a „cionizmus” bunos dolog nekik.)

    Magyarorszagon inkabb a jobboldal „izraelezik”, mintha ezzel nem a zsidokat tamadna – akarcsak a „halado gondolkodasuak” a Nyugaton.

    Ezert ezen a forumon talan osszekeverheto a ket dolog.

    Hadd tisztazzam megint: Nekem semmi bajom az igazi liberalizmussal, sot! Ha az eszak-amerikai „liberalisok” valoban liberalisok lennenek, en parttag lennek. De ezek nem liberalisok, hanem undorito fergek, akik egy kis koncert barmire kaphatoak. Beleertve jonehany zsidot is. (Azt hiszem ezt nem kell reszletezzem.)
    Tovabba, tudom nagyon jol, hogy a konzervativ partok vezetoi is ugyanugy korruptak, de ok legalabb nem jatszak meg az agyukat, es toluk nem is varhatok el mast, mint a penz vegtelen szeretet. Ok ezt be is valljak a maguk modjan.

    A „liberalis” vezetok (nem az osszes „liberalis”) viszont tetszelegnek a humanizmus kontoseben, mikozben abszolut nem erdekli oket, hogy hany ember hal ehen az utcan, vagy hogy egy-ket orszag, egy-ket nep (koztuk Izrael is) esetleg elpusztul.
    Ennel aljasabb, hazugabb, alszentebb bandat meg Magyarorszagon sem lattam a komcsi idokben, pedig hat ok is nagyon igyekeztek.

    Tehat, kerlek, ne lepodj meg ha ezek ellen vagyok jobban, mint a tobbi gazember ellen.

    Ez a beallitottsag nalam nem folyasolja be se a zsidosagomat, se az igazi hazam iranti szeretet es aggodast.
    Ha kicsit is erdekel feliratkozhatsz a google-on levo [email protected] listamra, mar vagy 15 eves. Mind magyarul beszelo zsidok vagyunk (bar sok az angol cikk) es ott megadom neked a faszbuk nevemet is, ahol kedvedre keresgelhetsz, hogy miket szoktam mondani, mikkel vagyok elfoglalva. (Ha esetleg meg mindig ketelkednel.)

  • Kedves Gyuri!

    Majd elfelejtem: A „filoszemita” magyar „liberalisokrol”, hogy 1990 ota minden magyar kormany – beleertve a „liberalisokat” is – Izrael ellen szavaztak, vagy jobb esetben tartozkodtak a szavazastol az ENSZ osszes orultek hazaban.

    Csak igy ennyit az o nagy filoszemitizmusukrol.

  • hazai lámpa

    2016 március 24
    5:51 du.
    Sajnálom, hjogy ez a véleménye!
    I1.Erzsébet királynő 90 éves lesz áprilisban!
    Ahhoz képest kitünően tartja magát, rengeteget dolgozik, utazik, reprezentál. Hihetetlenn önfegyelem és szilárdság van benne.
    Komolyan, nem tudom elképzelni, hogy ha elmegy mi lesz a Windsor-házzal?! Utódja, Charles nem népszerű (Dianna hercegnő ezt elintézte)viszont ő a trónörökös. A fiai már nem valók királynak.

  • Kedves Falusi!

    “ Nem helyeslem a marokfegyverek vásárlását, vagy engedélyezését, bár fegyverem is van, engedélyem is van. Ha nem sportlövészetre vásárolja valaki, hanem önvédelmi céllal, az egy másfajta, különleges engedélyt igényel. Viszont helyesnek tartom, hogy nem járkálhat mindenki töltött fegyverrel az utcákon. “

    Tokeletes peldaja vagy a mai “liberalisnak”, aki jobban akarja tudni mi kell, mit szeretek es mi jo nekem. Miert nem donthetem en el? Miert kell nekem 90 eves koromban is kisbabanak lenni, akinek a Kedves Vezer mondja meg mit szabad es mit nem, kulonben meg megutnem a pici labacskamat?
    Lattad ezt a videot?

    https://www.youtube.com/watch?v=m8xBnzikbdQ

    52 masodperc alatt tobbet tanulsz belole, mint az osszes elozo marxista tanfolyamodon:

    De ez csak egyik resze a hibaknak, amit irsz.
    A masik resze az onvedelem: Amig a torvenytisztelo embereket gyakorlatilag lefegyverzitek, az aljanep tovabbra is ugyanugy fegyverkezik a feketepiacon, es aztan azt csinal velunk az utcan, amit akar. Se magamat, se mast nem tudok megvedeni, es mastol sem tudom elvarni, hogy megvedjen engem valami vadbaromtol. (Itt most nem szuksegszeruen a bekeharcosokrol van szo.) Pedig az esetek 99%-ban eleg lenne csak beviritani a csuzlit, es maris megszunne a baj. Foleg, ha a buntetett eloeletueknek, elmezavarral kuszkodonek … stb … nem lenne ennyire konnyu fegyvert venni. (Most nem reszletezem, de nyilvanvalonak kell legyen az elozoekbol, hogy en sem adnek barkinek lofegyvert a kezebe.)

    Mast ne mondjak, jelenleg Europaban a nok sokkal biztonsagosabban jarkalhatnanak az utcan (ha nem rugnak be nagyon) ha hordhatnanak egy pisztolyt es hasznalhatnak is azt, amikor kell.
    De pl. nalunk az a torveny a lofegyverekkel kapcsolatban, hogy vehetesz ugyan egyet, sot meg loszert is vehetsz hozza, de a fegyvert el kell zarni egy szekrenybe, a loszert egy masik szobaban kell tarolnod, egy zarhato dobozban … tehat ha valaki betor egy nohoz es meg akarja eroszakolni, aztan megolni ot, a no eloszor kervenyt kell benyujtson a kedves gyilkoshoz, hogy engedje ot a pisztolyahoz, aztan kulon kervenyt, hogy engedje ot a masik szobaba, ahol a toltenyek vannak … szoval ezek vagytok ti “liberalisok” azzal a hatalmas eszetekkel.
    Mert ha megis lelone a szoban forgo no a kedves gyilkosjeloltjet, ot fogjak bortonbe csukni, mert csore volt toltve a pisztolya.

    ” Nem keverni a szólásszabadságot a rasszizmussal. “

    Vajon miert? Milyen szolasszabadsag az, ahol az “okosfiu” szabja meg, hogy mit szabad osszekeverni a szolasszabadsaggal es mit nem? Mi van, ha az a rasszizmus nem is igazan rasszizmus? Nem tul konnyu rafogni barkire, hogy o raszista? Mint pl. ahogy az elvtarsaid teszik az iszlam eseteben, ez utobbi, ami raadasul meg sem probal rassznak lenni, inkabb vallasnak probalja eladni magat. Ennek ellenere, aki kritizalja az iszlamot, maris “rasszista”. Mi lesz a kovetkezo? Tilos kritizalni a naci rasszot?
    Nem lehet, hogy az amerikaiaknak van igazuk ebben is?
    Gondolom csodalkozol, hogy miert gondoljak itt egyesek rolad es a hozzad hasonlokrol, hogy komcsik vagytok.

    (Mivel hosszu, a tobbit kulon kuldom.)

  • Folyt kov Falusinak:

    “ Munkahelyedről a véleményedért nem valószínű, hogy kirugnak, rasszista megjegyzésért viszont valószínűleg,- és joggal. (SZVSZ) “

    Ez am a liberalizmus! Eljen elvtarsak! Eleg valakit megbelyegezni, aztan akar ehen is halhat az utcan. Jaj de jo, hogy te is Kanadaba jottel!
    Nem tevesztettel veletlenul iranyt 180 fokkal, amikor elhagytad Magyarorszagot?

    ”” Írod, hogy a “gyerekeik, unokáik őrülnek meg”. Nemtom, elgondolkodtál-e már az okokon. “”

    Persze hogy elgondolkodtam.
    Mi, budos zsidok vagyunk az okai, es a kereszteny cinkosaink, akik lelketlenul kiszolgalnak minket.
    A bekeaktivistak viszont eleve elrendelten artatlanok es aldozatok fuggetlenul attol, hogy mely korban szulettek. Egy “aldozat-kartyaval” szuletnek, amit toluk el nem szabad venni, kritizalni sem szabad.
    Tudod mire jo az aldozat-kartya? Minden vadbarom ennek segitsegevel magyarazta meg sajat maganak es hiveinek eddig a tomeggyilkossagot, beleertve Mohamedet es Hitlert is.

    A legtobb idiota, amelyik kesz van barmikor teged es engem darabokra robbantani meg azt sem veszi eszre, hogy Amerikanak koszonheti a gyarmatbirodalmak szetbomlasat. Arrol ne is beszeljunk, hogy meg a 20. szazad elejen is okori szinten eltek az akkor meg nem „bekegalambok”, es amit azota elertek mind nekunk koszonhetik.
    Persze ha nem lenne olajuk, ma is okori szinten elnenek, ha egyaltalan meg eletben lennenek.

    De ok mindent ugy koszonnek meg, mint a felszemu es feleszu egyiptomi imam, akit anna idejen Mubarak eluldozott Egyiptombol, mert kicsit tul melymuzulman volt a lelkem. Az amerikai idiota szivesseget, aki menedekjogot adott neki (azt sem tudva, hogy az egyiptomi vezetoseg nem veletlenul uldozte) ugy halalta meg, hogy megprobalta felrobbantani a World Trade Center-t.

    “ … Megvárták suli után a barnább bőrű iskolatársat, és jól elkalapálták. Sporttevékenységekbe nem vonták bele, ahogy az alkalmi partykra sem hívták őket, magányosan, kirekesztve, vagy hasonló sorsú társaikkal bandákba verődve nőttek fel. “

    Ezt ok mondjak, mikozben a “szent” konyvuk arra tanitja oket, hogy mi majmok es disznok utodai vagyunk es velunk nem szabad baratkozni. Nem mondom, konnyen lehet, hogy kirekesztve erzik magukat, ahogy en is kirekesztve ereztem magam amikor megerkeztem ide ugy, hogy se rokonom, se baratom nem volt itt. A kanadaiak nem arrol hiresek, hogy betuszkoljak a friss bevandorlot akarata ellenere is a legzsirosabb allasokba, ugyanugy, ahogy ezt masoktol sem lehet elvarni.
    Minden kezdet nehez.

    Ha valoban voltak fizikai bantalmazasok is – amit nehezen hiszek – az deplorable.

    Ugyanakkor, ha ok azert jonnek, vagy menekulnek egy muzulman orszagbol, mert teli van a zacsijuk a muzulman rendszerrel, akkor azt varnam el toluk, hogy megtagadjak az iszlamot, ahogy en is megtagadtam a marxizmust annak idejen, mert az elol menekultem. Te se engem, se a gyerekeimet nem fogod latni leninista szeminariumon.
    De ok, nem hogy siman nem tagadjak meg az iszlamot, meg jobban belegabalyodnak. Szuzmariam! Tobb krumplis-zsak van Edmontonban, mint Karachiban, pedig Karachi joval nagyobb varos!!!

    Az iskolarol: Nekem 5 gyerekem van.
    Az elso (fiu) sajnos beteg es nem kepes tovabbtanulni, de meg o is befejezte az itteni 12 osztalyt. Van munkaja, dolgozik.
    A masodik fiam civil engineer (lusta vagyok megnezni mi az magyarul). Van munkaja.
    Az elso lanyom benazik, jart egy evet egyetemre picologia szakra, otthagyta, elkezdett valami mas kurzust, azt is otthagyta, pincerkedett egy darabig, majd egy masik ceg betanitotta konyvelonek (accountant). De dolgozik.
    A legfiatalabb fiam epiteszmernok, dolgozik.
    A legfiatalabb gyerekem, szinten lany, egyetemre jar, filozofiat es antropologiat tanul.
    Mi (a felesegem, a gyerekek es en) gyakorlatilag nyomorban toltottuk az elso 25 evet Kanadaban.
    Szerinted mi lehet az oka annak, hogy az en gyerekeim ennek ellenere egesz jol ki tudtak torni ebbol? Miert tud minden hindu, buddhista, szik, vagy akar kereszteny ugyanugy kitorni belole? Miert csak a muzulman ifjaknak nem sikerul, kiveve ha kabitoszert arulnak es/vagy kurvakat futtatnak?

    “ Példát kértél? Anders Behring Breivik. Gondolom, tudod kicsoda. “

    Ebben igazad van. O is az emberiseg szegyene.

    “ Elolvastam ami H.L- nek írtál. Most sem értek vele egyet. A világon szinte mindenhol az iskolázatlan, képzetlen, vagy a mélyszegénységben élők szaporodnak leginkább. Egyrészt, mert esetleg fogalmuk sincs a fogamzásgátlásról, esetleg tiltja a hitük, vagy egyszerűen nincs pénzük kotonra. “

    Nem ertesz vele egyet, de megis egyet ertesz vele. Hozzatennem, hogy nekem nem az a bajom, hogy a kevesbe tehetesegesek is szaporodnak, hanem az, hogy az igazan tehetseges szinte tok lemond rola. Sajnos, a gyerekeim is elen jarnak ebben.

  • Kedves Geyza!

    Te ugye zsido vagy es sziveden viseled Izrael ugyet?

    Tisztaban vagy te azzal, hogy mit muvelt Nagy Britannia „Palesztinaban” ama 30 ev alatt, amig ott voltak?
    Tudsz arrol, hogy ma hol tart az angol politika ugyanebben a temaban?

    Mellesleg erdekes, hogy a Habsburg uralkodo osztaly tagjai irant nem erzel hasonlo szerelmet, csak azert, mert bajosan tud mosolyogni az o repedtsarkujuk.

  • Kedves Geyza!

    ” Mikor a Bukingem palota előtt dekkoltam vagy negyed órát, direkte az Ő kedvéért, hogy mikor néz már ki vagy valami, hát nem volt semmi.
    Pedig ÉN kremássan le is jöttem a negyedikről amikor ott járt a házam előtt. ”

    Szuzmarjam, tenyleg igaza volt az Akos ba’-nak; a magyar – meg ha zsido is – genetikusan alattvalo! 🙂

  • Kedves Moshe,
    a magam részéről nem különböztetek meg anti szittyákat vagy Filó- szittyákat.Az antiszemitákat is nehéz szétválasztani a filoszemitáktól,mert az utóbbi még ráadásul hazug is.A harmadik csoport a lényeg.Az EMBER.
    A faszbukra nem lépek be.Csökönyös elvi elhatározásból.Ezzel szemben ha akarsz velem külön kapcsolatban levelezni,itt és most felhatalmazom Christ,hogy elküldje Neked és kizárólag Neked a mail címemet.Vagy Te is elküldetheted a Tiedet. A Professzor úrnak nem tetszik,hogy nem esünk egymás torkának.Viszont annak azért örülök,hogy engem nem véd semmitől még a repedtsarkúságtól sem,mert ha védene elképzelheted milyen repedt lenne a sarkam.Azt eláruljuk neki,hogy a trónöröklő nem tudni ki lesz. Csak ő ne védjen senkit, főként minket és Natanjhut nem! Elvárható lenne egy ekkora nagy filoszemitától,hogy a zsidó állam miniszterelnökét a kijáró tisztelet révén ne Bibinek nevezze.Annál is inkább,mert nem akárkinek engedi meg Natanjáhú,hogy kiigya a lábvizét. Azt pedig,hogy Te honnan veszed a Böbe repedt sarkát?Hát még az is lehet,hogy onnan,ahonnan ő a professzori diplomániáját. A processzor úr mimikrije nem tökéletes.

  • Moshe Akiva
    2016 március 24
    11:55 du.

    „Miert csak a muzulman ifjaknak nem sikerul,”

    Inkább az a kérdés, hogy miben más az, akinek sikerült? Szerintem az európai értékek, amik egyetemes emberi értékek, megfogják azokat, akik nyitottak és nincs identitászavaruk. Akik lelki betegek, és nem merik pl. leírni a próféta nevét sem vagy a lányaikat az utcára engedni, azoknak nem sikerül a beilleszkedés.

  • Figyelő
    2016 március 24
    10:20 du.

    Nekem nincs bajom az Erzsébettel, bár én szegény Dianaról is elolvastam minden sort, amit a Nők Lapjában írtak.

    Én inkább arra voltam kíváncsi, hogy neked mi a bajod a kanadai magyar közösséggel, akik a Március Idusa díjat alapították? Politikai véleménykülönbség?

  • hazai lámpa
    A kanadai magyar közösséggel semmi bajom! Nagy ünnepekkor ott is vagyunk együtt.
    De a Göllner féle ünneplés, ahol nem százak hanem tízen voltak, s nem az 1848 -ra emlékleztek, hanem Kertész Ákosnak adtak tízen egy „kanadai Kossuth díjat”, így ünnepeltek néhányan. Tudom, M.O.-on dívat kitüntetéseket adni nemzeti ünnepeken, ezt probálták itt megvalósitani. Attól függetlenül, hogy a többezres kanadai magyar nem ért egyet Kertész Ákos bácsival, azzal amit utolsó levelében írt a magyarokról.

  • Mojszele:
    Anyi benned a humorérzék, a viccelődésre való hajlam mint sza…ban a vitamin.
    Aztán meg kuvvául nem tudom miköze az angol királynak Anglia külpolitikájához.

    De csak folytasd ezt az idiótikus ketrecharcos irányvonaladat.
    Komolyan mondom lassan már nem is bosszankodok az írományaidon.
    Némelyik már ANNYIRA nevetséges.

  • Mojsze:
    A fennti gyűlölet-kampányodhoz:
    Lehet hogy Nagybritannia sokat tett 1948 előtt Izrael ellen , de utána asszem annál többet mellette. Kéz a kézben az USA -val.

    De TE csak gyűlölködj öreg.

    Amerika Vietnám-háborúja ( bocs..konfliktusa ) sokkal nagyobb vérözönnel és psztítással járt mint Anglia ellenkezése a mandátumos időkben , most mégis vietnámi hadilobogó leng az amerikai anyahajón, ha együtt gyakorlatoznak a Délkínai tengeren.

    És nem nagyon vannak ilyen idiótikus gyűlölet-fuvallatok mint a tiéd.

  • hazai lámpa

    2016 március 25
    9:14 de.
    Milyen lelkibetegségről írsz? Itt tények vannak, ha tetszik, ha nem.
    Montrealban történt 4 éve, (már egyszer valahol itt leírtam)
    hogy adva volt egy család, apa, anya, egy fiú két lány.
    Az egyik lány beleszeretett egy kanadai fiúba, az apa MÁST akart a lányának férjül, ezért a lányokat és feleségét megőlte, úgy, hogy egy autót bevitt egy viztartályba azaz, kanálisba. Ezért, az Apát és fiút életfogytiglanra itélt a kanadai biróság.

  • Kihagytam a lényeget, a család iszlám vallású volt.

  • Moshe Akiva
    2016 március 24
    11:47 du.

    Mindíg neghatódom, amikor néhány véleménycsere után valaki határozott biztonsággal behatárolja a hovatartozáspmat. 😀
    Lépjünk túl azon is, hogy kezdesz veszíteni jólfésült modorodból, mantrákat puffogtatsz, skatulyázol, komcsizol.
    Nü, akkor.
    A fegyvertartásról és az engedélyről írottakat próbáld elolvasni mégegyszer, hátha átmegy.. Te a fegyvertartásit kevered a fegyverviselési engedéllyel. Két teljesen más dolog. Hogy te szivesen járkálnál az utcán övbetűzött Glock 12-vel, azt elhiszem. Tudod, a fegyvereknek az a legnagyobb hátránya, hogy akinek van, az használni is akarja. Előbb, vagy utóbb. Érdekessé válnának a korcsmai összszólakozások, aminek a vége legfeljebb egy véres orr, bedagadt szem. Most. A teáltalad preferált fegyverviselés esetén valszeg fordulhatna néhányszor éjszakánként a halottaskocsi. A rendőrüket kéne részben megfizetni, részben pedig módszeresebben kiválogatni. Lövészeteken nem mellalakra lövetni, hanem teljes alakra, hogy amennyiben egy részeg duhaj, aki ötven kilo síbakkancsban, vaságyastól meg acélhordóban, neten előkapja a négycentis bugylibicskáját, azt ne azonnal mellbelőjék, (háromszor, mert biztos, ami zicher), hanem simán megszakítani a mozgását. Lábon, kézen, egyéb nemhalálos helyeken. Vannak az USA-ban is, Kanadában is olyan szolgálatok, ahol ezeket tanítják. Igaz, ott piosológusok végzik a felméréseket az aspiráns szellemi stabilitásával, felfogóképességével és helyzetfelismerő képességével kapcsolatban. Még annyit erről, hogy mindkét é-amerikai országban néhány bírónak, ügyvédnek, parlamenti képviselőnek fegyverviselési engedélye van. Mert jóval olcsóbb így, mint hat embert tizenkétórás váltásokban kettesével melléadni akkor is, ha csak pisilni szeretne valamelyik étterem wécéjében.
    Sok krimit olvashatsz, pedig statisztikákat kéne. Vagy legalább is-is. Ugyanis a betörők a legritkább esetben követnek el erőszakos cselekményeket. Aki viszont gyilkosság, vagy nemi erőszak szándékával tör be egy lakásba, az valszeg nem szál szegfűvel van felszerelkezve. Ehhez még annyit, hogy a nemi erőszakok háromnegyed része domesztikális, családon belüli erőszak.
    Az akokról való „elgondolkodásod” nemigazán lett sikeres.
    Hiszed, nem a zsidáság a föld lakosságának elenyésző részét képezi, -és bármennyire hihetetlen,- vannak dolgok, amik nélkülük esik meg magukat. Nem szép ez a dolgoktól, hogy csak úgy kihagyják a zsidókat, de ez van. Nem lehet mindíg minden együtt, pénz, idő, meg akit szeretünk.
    Amire utaltam volna az az, hogy gyakorlatilag az első Öböl háborúig – az OAS-on, később az Al Quaidán kivül- nemvoltak arab terroristák. Ha abból indulsz ki, hogy mi volt az Irán-Iraq háború oka, már közelebb kerülsz a megoldáshoz. Ha azt is tudod, hogy az Államok által támogatott és felfegyverzett Szaddam-féle Iraq a kölcsönöket Szaudi Arábiától, illetve Kuwaittól kapta ugyanakkor, még közelebb jutsz. Ha azt megtalálod a neten, hogy Iraq szerette volna nem visszafizetni ezeket a kölcsönöket, és azt szerette volna elérni, hogy az USA támogassa őt ennek a célnak az elérésében, akkor megvan magyarázata Kuwait lerohanásának, az idősebb Bush ultimátumának, illetve az ENSZ és a NATO egységes határozatának a megfenyítéséről. Viszont nem vitték túlzásba.
    A második Öböl háború, a kispöcsbush akciója, aminek a világon semmi alapja, normális indoka nem volt. Mikor kiderült, hogy Powell ENSZ-ben bemutatott bizonyítékai hamisak, azonnal lemondott. Ettől még másik kilenc évig folytatódott a gyilkolósdi.
    A mostani menekülthullámnak- előtte is volt, az Irán_Iraq, az Afgán, Rhodésia, Chád, egyéb afrikai polgárháborúk kapcsán,- de ilyen méretben még soha.
    És ezek a szerinted „vademberek” cseppecskéável régebbi kultúrával rendelkeznek, mint például a zsidók, vagy a keresztények. Náluk lettek az első egyetemek, ott fejlődött ki a csillagászat, a számok, a mértani egységek meghatározása, fizikai törvényszerűségek megállapítása, egyebek. A pórnép, a beduinok, tuaregek, a sivatagot járó tevehajcsárok meg egész jól elvoltak a nyugati demokrácia ismerete nélkül. Ahogy a lakosság nagyobbik része is. Nem kellett volna erőszakkal megpróbálni letolni a torkukon a „demokráciát”. NVan egy szó az arab nyelvben, hogy „Thar”. Ez vérbosszút jelent, és a Koránjuk szerint, akinek a családjában valakit megöltek, az addíg nem kerülhet a Paradicsimba, amíg lenem mossa a családot ért gyalázatot, vérrel. Vagyis, a kétmillióra tehetö iraqi, líbiai halottakért kb másik négymilló akar bosszút állni.
    Munkahelyról azért nem rúgnak ki, mert az iszlámot kritizálod. Viszont, ha muszlim vadembernek titulálod a munkatársadat ahelyett, hogy a lustaságát, hozzánemértését, munka-etikáját ekéznéd, akkor bizony rasszista kijelentést teszel. (Ez attól igazán szép, ha téged lezsidózna valaki a munkahelyeden, valszeg semmi perc alatt megugranád a triplaszaltót, hármas csavarral felháborodásodban.)
    Beilleszkedned ezek szerint neked sem sikerült, valszeg azért vagy ennyire keserű.
    A krumpliszsák érdekes dolog. Ahogy a turbán is, vagy a pajesz, az ortodox zsidó ültözet, kalappal, kipával, imasállal, szíjakkal. Érdekes, az ellen nem olvastam a kritikádat.
    Gyerekügyben elmondtam mindent, amit akartam. Nekem is öt gyerekem van, meg öt onokám. Hogy te másként látod a dolgokat, mást tartasz oknak és okozatnak, az benne vollt a pakliban az első perctől kezdve.
    Mégvalamit, aztán feladom, mert szitával vizet hordani murvára sziszifuszi tevékenység.
    Bár nemjártam marxista-leninista tanfolyamokra, annak ismerete nem hátrány. Ugyanis ellenezni, vagy érvelni valami ellen, vagy mellette csak úgy lehet, ha ismerjük azt, ami miatt éppen a szánkat tépjük.

  • hazai lámpa

    2016 március 24
    5:51 du.
    Erre megválaszoltam a fentiekben.
    Mindenki azt hallgat, szeret ami megfelel az izlésének, ez az egyik jele a szabadságnak. Ha Kertész Ákost jobban szereti hallgatni, minta m.rádió műsorát, jogában áll!
    Csak egyre vigyázzon, ne probálja másra ráerőltetni. Mert az már nem a szabadság jele, az egészen más!

  • Kedves falusi,
    nem kívánok beszállni a vitátokba.Egy kérdést azért megengedek magamnak.P.L. a turbán,a pajesz,a kipá,a strájmli, a talesszal, tfilinnel(kizárólag ima közbeni viselet)ugyanannyira felismerhetetlenné tesz egy repülőtéren,metróban vagy bárhol megforduló nőt vagy lehet férfi is,mint a csadra?(krumplis zsák).
    Egyébként furcsállom,hogy a turbánt is ideírtad.Az nem zsidó vallási kellék.

  • Kedves Geyza!

    Eleg nehez egy napon emliteni Vietnamot es Izraelt. Amerika a voros terror terhoditasa ellen harcolt Vietnamban, mindenfele kulonosebb varhato haszon nelkul.

    Anglia vezetosege 1920-tol mindent megtett azert, hogy Izrael lehetoleg ne tudjan letrejonni, de ha megis sikerulne, ott beke soha se lenehessen. A kiralyi csalad szerepe ebben valoszinu jelentektelen, ugyanakkor nekuk is jogukban allt volna szovatenni az aljassagokat. Nem tettek.

  • Hazai Lámpa:
    Jól jellemezted a lánglelkű költőt , Petőfit : idealista.
    De ismerünk erre az attitűdre jobb kifejezést is Marx óta.
    Bár hitt Istenben.
    A kettő nem zárja ki egymást.

  • Mojsze:
    Látom nem értetted meg hasonlatomat , de nem ragozom tovább.

    Továbbá aposztrofáld csak Petőfit , akit a világ sok országában bevettek a kötelező iskolai tananyagba, valamiféle bűnözőnek.

    Hirdesd embertelen elveidet, amik rávilágítanak mérhetetlen cinizmusodra és mindennek a semmibevételére ami emberi.

  • Kedves Falusi!

    ” Te a fegyvertartásit kevered a fegyverviselési engedéllyel. Két teljesen más dolog.”

    Koszonom a felvilagositast. Errol nyilvanvaloan nem tudhattam, hiszen csak ketszer irtam le eddig, hogy pontosan az a bajom vele.

    ” Tudod, a fegyvereknek az a legnagyobb hátránya, hogy akinek van, az használni is akarja. ”

    Ki hinne, ugye?

    ” Előbb, vagy utóbb. Érdekessé válnának a korcsmai összszólakozások, aminek a vége legfeljebb egy véres orr, bedagadt szem. Most. A teáltalad preferált fegyverviselés esetén valszeg fordulhatna néhányszor éjszakánként a halottaskocsi. ”

    Legalabbis a „liberalis”, mindent es mindenkit kontrollalo elmelet szerint. A gyakorlat regebben viszont az ellenkezojet bizonyitotta. Csak tul sok vadnyugati filmet gyartottak nekunk, amikkel belenksulykoltak ezt a kis hazugsagot.
    Pl. azokban a „regi szep idokben” a cowboy-ok idoelotti elhalazasanak elsodleges oka az volt, hogy leestek a pacirol mikozben a labuk bennemaradt a kengyelben, es a lo halalra vonszolta oket. A lovoldozesbol szarmazo halal az utolso okok kozott volt.

    Ami az iraki haborukat illeti nagyjabol egyetertunk. Nem Irakot, inkabb Irant kellett volna „demokratizalni”.
    Ennek ellenere Bush-t nem tartom idiotanak. Ez az egesz, ami ma kerekedett belole szandekos amerikai policy lehetett, raadasul bipartisan. Valamiert a mullahokat akarjak babusgatni. Talan tul bekes a vilag.
    Mindenesetre nem sok mas ertelme lehetett annak, hogy Irakban hatalomra segitettek egy shi-ite muzulmant, akinek a kisebbsegi kozosseget elozoleg Saddam eleg jol elnyomta. Nyilvanvalo volt, hogy kaoszt teremtenek evvel, es szerintem ez szandekos is volt, nem naivitas, vagy butasag.

    ” És ezek a szerinted “vademberek” cseppecskéável régebbi kultúrával rendelkeznek, mint például a zsidók, vagy a keresztények. ”

    Nahat! Ki hitte volna?

    ” Náluk lettek az első egyetemek, ott fejlődött ki a csillagászat, a számok, a mértani egységek meghatározása, fizikai törvényszerűségek megállapítása, egyebek. ”

    Hmmm, te okori Egyiptomrol, Babiloniarol beszelsz? Mert a harcos muzulmanoknak (akiket en vadembereknek hivok) csak annyi kozuk van O-Egyiptomhoz es Babiloniahoz, hogy ez utobbiak evezredes kulturajat ok romboltak le ropke nehany ev alatt.
    Azota is inkabb a pusztitasban jarnak elen, bar meg kell hagyni az utobbi 100-150 evben jonehanyuk tanult valamelyest az europaiaktol.

    ” (Ez attól igazán szép, ha téged lezsidózna valaki a munkahelyeden, valszeg semmi perc alatt megugranád a triplaszaltót, hármas csavarral felháborodásodban.) ”

    Tevedsz. Szivesen kitargyalom az illetovel, hogy mibol gondolja, amit gondol.

    ” A krumpliszsák érdekes dolog. Ahogy a turbán is, vagy a pajesz, az ortodox zsidó ültözet, kalappal, kipával, imasállal, szíjakkal. Érdekes, az ellen nem olvastam a kritikádat.”

    A turbannal, pajesszel … stb az adott vallas ferfitagja a vallasossagat, hovatartozasat fejezni ki, es nem azt, hogy: „Lam-lam, idenezzetek, jol agymostak engem odahaza, orulok is, hogy masodosztalyu embernek szamitok a no utan” – ahogy ezt a krumplis zsak fejezi ki, csak a no eseteben.
    Ha pusztan vallasi jelkep lenne, engem sem erdekelne. De annal sokkal tobb. A lakossag felenek agymosasat es elnyomasat szimbolizalja – meg akkor is ha allitolag az a no sajat maga valasztotta.
    Erdekes, hogy errol eddig nem tudtal.

  • Kedves Gyuri!

    Hat igen… sajnos bizonyos filoszemitak annyira szeretnek, hogy spiritulisan akarnak megolni minket.
    Viszont ha kicsit jobban felkeszul rajuk az ember el lehet oket ilyeszteni hamar azzal, hogy megingatjuk a hituket.

    Chris, ha van idod, kuldd el a Gyuri email cimet legyszives!

    xxxxxx

    Kedves Hazai Lampa!

    Az itteni muzulman ferfiak tobbnyire csak akkor dolgoznak, ha a sajat uzletukben teszik azt. A noik viszont tobbnyire dolgoznak.

    Amelyik hajlando megis tanulni es dolgozni is az altalaban nem melyzmuzulman, vagy egyaltalan nem is az, csak odaszuletett, de nem erdekli.
    Olyat is ismerek, akit nem erdekelte, hogy a lanya egy zsido fiuhoz megy felesegul. (Csak nagyon kell vigyazni, mert akik viszont megigerik a lanyaiknak, hogy ugyanezen dolog miatt megolik oket az ifju ferjel egyutt, azok nem csak ugy uresben fenyegetoznek.)

    Kanadaban es az USA-ban persze kicsit mas a helyzet, mint Nyugat-Europaban. Ide a kezdettol fogva a muzulmanok tobbsege mint bevandorlo jott, tehat volt penze mar akkor, amikor ideert. Nyugat-Europaba azokat a muzulmanokat hordtak be eloszor, akik annak idejen kiszolgaltak a gyarmatositokat odahaza, igy gyakorlatilag menekultek voltak. Azota is jelentos reszuk menekultkent, soxor egy szal gatyaban erkezett Europaba. Nekik nehezebb a helyzetuk, mint a penzel erkezo bevandorloknak. Csak hat furcsa, hogy lassan mar a 4. generaciojuk no fel Frankhonban es meg mindig csak a gyujtogatashoz ertenek.

  • gyuri10
    2016 március 26
    5:21 de.
    Gyuri.
    Nem volt kihegyezve a mondatom kizárólagosan a zsidó vallásra. A vallásokhoz köthető külső megnyilvánulásokra utaltam.
    A repülőtereken kötelező felfedni az arcukat, ám mivel a hitük tiltja, hogy családon kívüli férfiak is láthassák őket fátyol nélkül, vagy arckendő nélkül, így a repterek (hivatalos irodák, jogosítványszerzés, stb )esetében egy női hivatalnok ellenőrzi őket. Nekik minden további nélkül kitakarják az arcukat.

  • Moshe Akiva
    2016 március 26
    9:17 de.
    Véstem, vagy ezerötszáz karaktert, elszállt.
    Álljon neki mégegyszer az, akinek háromnál is több kedvesmamája volt.
    Seinkiewicz már így is ríva fakad miattam. Ráaádásul- ahogy észlelem, teljesen feleslegesen koptatom a klavit.

  • Kedves Falusi!

    Ne a klaviaturat okold emiatt. Azzal van gond, hogy nem tudod jol elmagyarazni hogy a rossz miert jo nekunk.

  • Moshe Akiva
    2016 március 26
    6:12 du.
    Wow..
    Nemtom, de igazán nemis érdekel, hogy „nektek” mi jó.
    Hogy én mit tudok elmagyarázni, és mit nem, az attól tartok, nem a te kompetenciád eldönteni.
    Tod, akinek nincsenek gondolatai, az a másokét sem tyudja megérteni.

  • Kedves Falusi!

    „Tod, akinek nincsenek gondolatai, az a másokét sem tyudja megérteni.”

    Azt akarod mondani, hogy ezert nem ertesz meg engem?

  • Kedves falusi,
    úgy látom neked sok mindenre nincs kompetenciád a saját szemedben sem.Például arra sem,hogy miért képviseled állandó jelleggel,(igaz nagyon szordínósan) a NEM zsidó oldalt.Olyan formában,hogy még a „zsidó törvényeket”is felhozod támadó álláspontod védelmére.Örömömre szolgál,hogy nekem nem válaszolsz.Úgy néz ki,hogy a te gondolataidat nagyon könnyű megérteni.Nehéz megemészteni.Olyannyira,hogy elnézésedet kérem amiért egyáltalán megszólítottalak.Első percben megértettem,hogy aki Figyelővel volt vagy van barátságban az a barikád másik oldalán áll.Köztünk nem vélemény eltérés van.Az én szememben a te alapjaid nem egyeztethetők az én származásommal.Neked tudom,hogy vannak gondolataid,tehát megérted az enyémet is!

  • falusi,
    abban igazad van,hogy hivatalos helyeken,női hivatalnokok előtt ki kell takarni az arcukat.Azt elfelejtetted elmagyarázni,hogy az öngyilkos merénylet végrehajtása előtt vagy után?Remélem ez esetben is vannak gondolataid!

  • Falusikám:
    Mojszelét kuvvául nehéz „megérteni”
    Legjobb ha az átlagember megse próbálja.
    Ugyanis két hét múlva már egészen más dolgok mellé áll.

  • Geyza,
    eddig majd mindig egy véleményen voltam Veled.Továbbra is értékes embernek tartalak,de Moshe és falusi csörtéjében a lecsó mellé csaptál.Olvassál vissza(nem héberül van írva)egyedül is észre fogod venni a bakit.

  • Gyurikám:
    Kedvellek és tisztellek Téged, de a véleményemet még a TE kedvedért sem fogom revideálni Mojszeléről.

    Aki minden idők egyik legnagyobb magyar költőjét , aki a Világ sok országában kötelező tananyag és akit pár éve egy Márc.15.-i állami megemlékezésen jelen hatalom KI-CEN-ZU-RÁ-ZOTT csak egyszerűen bűnözőnek aposztrofálja , az a szememben szarember.

    Lehet felőlem akkora entellektüel mint a Mount Everest , akkor is csak egy SZAREMBER !!!!!!!!!!!!!!!!!

    ÉS ezen már az sem fog segíteni ha holnap lelkesen elszavalja a Moszkvatéren , apostolnak öltözve és féllábon a Helyiség KJalapácsa c. monstre írásművet.

    Gyuri10:
    Nekünk, itt, pillanatnyilag nincs semmi másunk csak azok a versek . A nép nem jut információkhoz, az elkeseredés óriási. Van egy világító, fénylő csillag ebben a szar homályban ami irányt mutatat !!
    ÉS akkor jön egy ilyen tetű mint a Te barátod és le gazemberezi ?

  • Gyuri10:
    Csak egy különös ( vagy nem is annyira különös) észrevétel:
    Amikor Akiva barátod a fennt emlitett módon emlékezett meg Petőfiről, a helyi istenverte mélymagyarok , a náci Csárlik a nyilas Marcsák egy árva kukkot sem szóltak.
    És ezek merészelik még magukat hazafinak , magyarnak mondani.

    Lassan meg fogjuk érni hogy a szarháziak Paskiewich hercegnek
    ( Tudod..aki arról IS híres hogy egy kártyajátékot neveztek el utána) szobrot emeltetnek.

    Az első lépéseket már megtették, lásd ITT .

    http://budapestitarokkegyesulet.blogspot.hu/2014/06/megalakult-magyar-paskievics-tarokk.html

  • Geyzám,
    A jelenlegi KMH levelezői között senki nem a barátom.Vannak akikkel egyetértek,szimpatizálok vagy fordítva.Vannak akik csípik a szemem, undorodok tőlük. Moshe nem a barátom,de nem is ellenségem. Természetesen amit Petőfiről írt nem az én véleményemet írta.Ennek ellenére sok olyant is írt amiben igencsak az én véleményemet és érzéseimet is kifejezte.Szerintem is nagyon helyes,hogy a zászló csóválókra kaptad fel a vizet.Nem akarok itt forradalmárokról disszertációt írni,mert semmire sem tudok 100%-os bizonyítékot adni.Szerintem az egyik legtisztább jellemű ember pontosan Petőfi volt. Azon kívül hogy egy költő óriás volt még akkor is,ha a mai huzavona hívők kétségbe vonhatják magyarságát.Lehet,hogy az itteni turulverebek ezért nem tiltakoztak?Nos…hála Istennek Neked is megvannak azok akikkel faséba vagy.Én látod,nem alázlak meg azzal, hogy „Neked a falusi a barátod”.Azt hiszem Te sem vagy azon az oldalon ahova most már nyíltan,de nagy elővigyázattal besorolta magát.

  • Geyza,
    nem értem,hogyan tartozik ide a tarokk kártya?

  • Géjza, már elnézést, de mindenkinek szabad véleménye van, legalább is Kanadában mindenről. Még Petőfiről is!
    Van aki szereti verseit, van aki meg nem. Ez az egyéni jogi törvényekhez tartozik.

  • Gyuri10:
    Kérdezd már meg Falusit hányszor kaptunk össze véleménykülönbségek miatt 😀

    Oda oda mondunk egymásnak, oszt gyónapot.

  • Gyuri:
    Hát csak úgy jön ide a tarokkártya, hogy előbb csak a Paskievics-tarokkártya baráti köre alakul meg , aztán meg Újbeszél-nyelven elmagyarázzák a dbbent NÉP-nek hogy az oroszok jót tettek velünk mikor leverték a ’48-as forradalmat ezzé vagy azzé az oko miatt , aztán meg majd már lehet neki (is) szobrot emelni.

    Mostanában amúgyis divatba jött Jobbikéknál és a Kormánynál az oroszok seggének a fényesre nyalása olyan furmányos módon, hogy lehetőleg minnél kevesebb fekáliát kelljen nyelniűk belőle.

  • Geyza,
    a tarokk kártya lapjait láttam gyerekkoromban.Fogalmam sincs ki vagy mi az a paskievics. A többi kérdésemre csak akkor válaszolj,ha akarsz.Nálam falusi verte ki a biztosítékot.Nem Te.

  • Gyuri10:
    Paskievics herceg (és tábornok) volt a ruszki intervenciós hadsereg főparancsnoka , a magyar 1948-49.-iki Szabadságharc tulajdonképpeni leverője.

    A faterom hadtörténész volt a Néphadseregben,míg
    le nem szereltették a származása miatt.
    Ez volt a fő kutatási területe.

  • Moshe Akiva

    Egy másik site-on, egy korábbi hozzászólásodban már kérdeztél a’felől, h. szerintem hogyan lehetne kivédeni a liberálisok gyakran alaptalanul rasszistázó vádjait, ha egy kisebbséggel kapcsolatban valaki az igazságot keresi/fejtegeti.

    A ismeret, logika, bölcsesség biztos sokat segít, de alapvetően nincs recept ez ellen. Legalább is a többpárt-rendszerben. A politikai pártok a másik fél lejáratásában, demonizálásában érdekeltek. A rasszista, homofób stb. vád elég jó bunkósbotnak bizonyul ahhoz, hogy lemondjanak róla. A magyarázkodás pedig körülményes. Amíg többpárt-rendszer lesz, szerintem élni fognak ezzel a kártyával.

    Egyébként – saját megfigyelésem alapján – szerintem a szegények, képzetlenek stb. magasabb népszaporulatában nem csak a szegénység (nem tudják megvásárolni a fogamzásgátlót) vagy az ismeretek hiánya, hanem a felelőtlenség és a lustaság is jócskán szerepet játszik. (Cigarettára, italra van pénzük.)
    Egyébként, én is kerülöm, hogy ezeket a tulajdonságokat valamelyik etnikumhoz kössem. Egyszerűen lumpeneknek nevezem őket. Sokat segítene a megoldásban, ha a „lumpenség” betegségnek minősülhetne.

    Mi a véleményed, kinek az emberi jogait kéne védeni, amikor egy állapotos nő szájából lóg a cigaretta, és bűzlik az alkoholtól?

  • Kedves Geyza!

    ” … csak egyszerűen bűnözőnek aposztrofálja …”

    ” … ÉS akkor jön egy ilyen tetű mint a Te barátod és le gazemberezi ? ”

    A kettonk kozul valamelyikunk (vagy mindketten) nagyon oregszik.
    En nem emlexem, hogy Petrovicsot bunozonek, vagy gazembernek hivtam volna. Te emlexel ra?

    ” Ez a vers 1846-ban irodott, amikor Petrovicsnak az volt a dolga, hogy feltuzelje a magyarsagot egy minden valoszinuseg szerint meg nem nyerheto haborura. Persze ha a Petrovics beavatatlan, naiv es oszinte volt, nem tudhatta elore a haboru kimenetelet. ”

    Lehet, hogy kicsit pongyola megfogalmazas, mert ebben Petofi nem volt egyedul. Azt sem allitottam ezzel hogy minden bizonnyal kulfoldi ugynok volt, sot, valoszinunek tartom, hogy oszinte, naiv ember volt.
    Hol van ebben a „gazember” es a „bunozo”?

    Kulonosen izgalmas ez a kerdes, ha veszed a faradtsagot es elolvasod mit irtam a szabadsagharcokrol es forradalmakrol. Roviden ujra: Nem elvi, csupan gyakorlati kifogasaim vannak veluk kapcsolatban.
    Nagy felelotlensegnek tartom ongyilkossagba belerangatni a nepet.
    Nem lehet, hogy a gyanusan Jobbikos olvasoink epp ezert nem reklamaltak, no es azert, mert csak te latod a „bunozot” es a „gazembert” ezekben a mondatokban, senki mas?

  • Akiva.
    Ezt már nem fogod tudni kimagyarázni.

  • Kedves Jani!

    Log a szajabol a cigaretta es reszeg? Ezek a regi szep idok!

    Ma mar marihonaljat, vagy crack-et sziv es nyomja magaba a heroint. Persze mellette iszik is.
    Emberi jogrol nem lehet beszelni addig, amig a torveny szerint a magzat nem szamit embernek. Marpedig az abortusz megengedesehez ez nelkulozhetetlen. Az abortusz nelkul a holgyek nem erzik magukat szabadnak. Kesz.
    Kulonbenis, mit tudnank csinalni? Bezarni minden terhes not, aki vedel es kabitoszerezik? Hova?

    Sajnos veluk semmit sem lehet csinalni. A mult szazad elejen probaltak az ilyen noket es ferfiakat „semlegesiteni” de ez a legenyhebben szolva is embertelen. No es hiaba volt. Egyre nott a szamuk.
    Persze igy, hogy „oroklodik” is a statusz meg gyorsabban novexik a szamuk.

    Tudom, hogy tobbuk tanulasra is alkalmatlan, de megis abban hiszek, hogy a legszerencsesebb kiserlet veluk a tanitas lenne. Ez sem konnyu, mert ingyen kene oket tanitani kulonbozo szakmakra, ami nem tetszene azoknak, akiknek fizetniuk kell erte.

    Ugyanakkor tavaly novemberben beszelgettem egy magat 16 evesnek mondo kislannyal. Otthontalan. Az egesz evilagi vagyona a derekara volt kotve. A beszelgetes vegefele elmondta, hogy neki nincs semmi kedve minden nap reggel felkelni, elmenni dolgozni… az tul unalmas. Hiaba probaltam magyarazni, hogy „viszont azokbol elsz, akiknek ugyanugy unalmas, de megis megteszik”, es hozzatettemm neki, hogy en a negykereku kis ketrecemben ulok, es meg igy is eljarok dolgozni, nem hatodott meg tole.
    Hogy ezt a hozzaallast hogyan lehetne megvaltoztatni naluk, el nem tudom kepzelni.
    De apam, aki tanar volt, mondott egyszer egy erdekes dolgot, amikor mar felnott voltam: „Aki gyereknek lusta tanulni, felnott koraban lusta lesz dolgozni.”

    Tehat, talan gyerekkorban kene valamit elerni naluk.

  • Kedves Geyza!

    Mi az az „ez”, amit nem tudok „kimagyarazni”?

  • Geyza

    Ajánlom figyelmedbe Kossuth és Széchenyi vitáját. Előbbi a revolúcióban, utóbbi a (társadalmi) evolúcióban hitt. Széchenyi csak jobb híján állt a forradalom oldalára, egyébként pedig a vérontás láttán belebetegedett.

  • Moshe Akiva

    2016 március 27
    7:59 du.
    Szerintem a fiatalok a példából tanulnak. Ha családi helyzetük rossz, mama , papa többször házasodott, elvált stb. vagy állandó családi veszekedések vannak otthon, akkor a fiatal olyan lesz, aminek leírtad.Viszont,
    rendes dolgozó családban felnőtt gyerek, hasonlóan jól dolgozik és „normális” életet él.
    Én pl. utáltam tanulni, azaz nagyon untam. Soha nem voltam „jótanuló”! Az iskolákban állandó baj volt velem, az apácák „eltanácsoltak” az iskolából, a komcsik kicsaptak. Mindig lázadoztam!
    Viszont, kanadai első „munkás” állásomban, a volt főnököm azt mondta, engem akar az adminisztrációba, mert én „hard worker” vagyok!
    Bizony sokat dolgoztam, válógatás nélkül új bevándorlóként, még 4 gyerek is jött, de nem hagytam abba. Ezért, minden alacsony helyzetből felemelkedtem.
    Magyarhonban, börtön után gyári munkás lettem, majd műszaki ellenőr, közben 3 év alatt esti kurzusban elvégeztem a Kandó Kálmán múszaki techmikumot, hogy érettségit és diplomát szerzzek!
    Talán jó génem van, de tűlélőnek születtem.
    A mai fiataloknak nincsennek anyagi, politikai problámái, ezért elpuhultak és céltalan az életük. Nem kell semmiért megküzdeni, megszenvedni és megismerni a nehézségeket.
    Ebben látom a különbséget.

  • gyuri10
    2016 március 27
    3:52 de.
    Kedves gyuri 1O.
    Valóban, rengeteg hibám van. Büszke is vagyok valamennyire.
    Hogy mire van, vagy mire nincs kompetenciám, azt így, néhányéves internetes véleménycsere kapcsán nemigazán lehet egyszerű dolog eldönteni, viszont annak szívből örülök, hogy neked ez sikerült.
    Azért hadd mondjam el, hogy én nem a „nemzsidó oldalt”, vagy a „zsidó oldalt” próbálom képviselni, hanem az embert. Pontosabban az embernek azt az oldalát, amelyik nem indulatok, mantrák, szlogenek mentén szeret, gyűlöl, politizál. Tudod, vagy negyven évet töltöttem azzal, hogy egy-egy elképzelést, lehetőséget analizáljak, megvizsgáljak minden oldaláról, azután a positív és negatív eredmények összevetése után döntöttem el, hogy érdemes, nemérdemes, vagy másként kell.
    Így vagyok a netezéssel, a fórumozással is. Akikkel lehet és érdemes vitát folytatni, véleményt cserélni, azokkal vitázom. Egészen addíg, amíg el nem érünk addíg a falig, ahonnét már nincs értelme, ahogy most Mohse-vel.
    Veled egészen más a viszonyom. Sok megnyilvánulásoddal nemértek egyet,- ezeket asszem minden esetben megis jegyeztem,- viszont mint többször is említettem, megérteni megértem.
    Fifyelő. Klára asszonnyal nem vagyunk barátok, sohasem találkoztunk, és szinte az első pillanattól kezdve teljesen más a véleményünk szinte mindenról, viszont internetes ismeretségünk most áprilisban lesz tizenhat éves. Csatáztunk mi ővele eleget, mára már csak néha durranok be, és igazítom ki a felületességét. Mert Figyelő legnagyobb gondja – a félreinformáltsága mellett,- a felületessége. Magabiztosan jelent ki dolgokat anélkül, hogy utánanézne, pusztán az emlékezetére hagyatkozva, ami- hogy nagyon választékos legeyk,- nem a legtökéletesebb.
    Te úgy sorolod be az embereket, hogy zsidóbarát, vagy sem.
    Én meg úgy, hogy emberként viselkedik, avagy sem.

  • gyuri10
    2016 március 27
    4:02 de.

    Az előzőhöz még annyit, hogy a zsidó törvényeket bizonyíttékként említettem meg, Trump első feleségével, illetve annak zsidóságával kapcsolatban. (Rossz szokásom, hogy mielőtt valamiról vitázni kezdek, utánanézek néhány dolognak.)
    Más. Kérdezed, hogy robbantás előtt, vagy után.. Mármint ellenőrzik a csodart viselőket.
    Nemtudom. Viszont segítene a válasz keresésében, ha említenél néhány helyet, ahol csodarba, vagy ahogy Mohse hívja, krumliszsákba öltözöttek robbantottak.
    (A terrorista elhárítás megelőző tevékenység. Nem utólagos, tehát elméletileg a metróban csodarban utazó, már nem terrorista veszélygóc. Itt van a minapi példa, Brüsszel. Érdekes módon a terrorcselekmény után alig néhány nap alatt, közel száz letartóztatás történt. Vagy a ma reggeli ppakisztáni robbantás. Igaz, az nem IS, hanem Talibán volt, de egyforma rohadékok.)

  • Figyelő,
    itt teljesen igazat adok.Ez a mecs point.

  • Kedves Figyelo!

    A nagy szamok torvenyet nezve igazad van, de van eleg sok kivetel is.

    Vannak olyanok, akiknek a szuleik dolgoztak es megis bunozokke valtak. Apam egy idoben az aszodi fiu-nevelointezetben dolgozott, mint tanar. Az egyik „beutalt” gyerek szulei pesti szakorvosok voltak, magyarorszagi viszonylatban mindene megvolt a szarosnak.

    De beszelhetnenk a teljesen artatlan, erzekeny lelku szaudi terroristakrol is, akik egyenesen dusgazdag, vagy eppen kozeposztalybeli csaladbol szarmaznak.

    Persze igaz, itt az a divat, hogy a 16 eves lany elszalad otthonrol mert mar nem birja a 28. mostoha apucit es a sajat anyukajat, ahogy egyutt isznak es drug-oznak.
    Az utcan aztan felcsinaltatja magat es hamarosan felesegul megy a cocjalis segelyhez.
    A cocjalis segelybol ugyan egy gyerekkel mar meg tudna elni rizsen es hagyman, de persze ez neki sem tetszik. Jonnek a „lovagok” akik hozzak a nedut, a beszurni valot, aztan neha kiadja a labakozet berbe, es aztan maris ott tart, ahol az anyukaja, akitol epp ezert szokott meg. (Eljen a feminizmus! Fel lettek szabaditva a csajok!)
    Hozzatennem, hogy ez csak akkor van igy, ha a fiatal, emanicpalt holgy ugy dont. hogy 4 fal kozott es teto alatt akar elni. Ha jo neki az utca, akkor meg ez se.

    A masik fajta, akinek a szulei dolgoznak es elvileg ok is akarnanak, na ok tenyleg el vannak kenyeztetve. Tisztelet a kivetelnek.
    Az elso fiam is egy heten belul akart milliardos lenni, amig aztan ki nem jozanodott, amikor ki kellett fizetnie a lakbert, a rezsit, etelt, benzint … stb. Szep lassan rajott, hogy megiscsak igaza volt a „ven hulyenek” es ha jol akar keresni, eloszor az ovinal valami komolyabbat kell elvegezni.

  • Moshe,
    remélem ezen gondolatokat az is megérti”akinek nincsenek gondolatai” Ha nem,hát az is gondolatokat ébreszt!

  • Moshe Akiva

    2016 március 28
    5:24 du.
    Kedves Moshe, nem szabad Általánositani!
    Mindenféle emberi természet van, az is igaz az adott jólétben is elzüllenek sokan, mert minden az ölükbe hullt, s nem értik, nekik miért kell tanulni, vagy dolgozni!
    Változatlanul az a véleményem, hogy az élet nehézségei, csalódásai jó egy ember életében, hogy megedzőnjön és „embert” faragjon belóle.

  • Falusi szövegére, amit rólam írt, csak annyit, hogy semmi baj nincs, csak MÁS a politikai beállitotságunk!
    Ő liberális és én konzervatív elvű vagyok. Ennyi.

  • falusi,
    én is örülnék ha bizonyítani tudnád,hogy a robbantó igazság-bajnok férfiak nem krumplis zsákkal,jutottak be oda ahova terrorista férfiakként nem juthattak volna be.Te a naivitást szakmaszerűen űzöd?Vagy csak itt akarsz valamit produkálni?

  • Mojszele:
    Megint irdatlan nagy baromságot írtál ITT:
    ***********************
    Moshe Akiva
    2016 március 26
    8:29 de.
    **********************
    Hát már hogyne állították volna meg Vietnámban a „vörös-terrort” ahogy te fogalmazol azzal a primitív felfogásoddal.

    Nem tudni pontosan hogy mi miatt , de valószínűnek tartom hogy az USA hatására Vietnám az utóbbi 20 évben teljesen normálisan fejlődik. Az igaz hogy nem lehet elvitatni a Vietnami Dolgozók Pártjának az előjogát az ország kormányzásához, de ebben bárki résztvehet aki tud segget nyalni ( akárcsak máshol) viszont egy vietnámi azt csinál amit akar , oda megy ahová akar , vagy ameddig fussa a pénztárcájából.
    Vietnám édesapám SIKERREL állította meg a VALÓDI vörös-terrort , amikor szarrá verték ’76 tájékán a Kínai Néphadsereg inváziós alakulatait.

    Úgyhogy tudóskám te csak ne foglalkozz Námmal, köszönik szépen de jól elvannak ők a tudálékosságod nélkül is, katonai szövetségben az USA -val..

  • Géyza, rosszak az információid. Észak Vietnámról van szó, ahol ma is él még a kommunista diktatura. Sajnos az elnökük elmebeteg, megalomániás és ő véres diktaturát alkalmaz ott.
    Dél Vietnám már más alapokon van.

  • Vissza a cikk címére:
    Sajnos Kertész Ákos NEM azonos, a most elhunyt Kertész Imrével!

  • Kedves Figyelo!

    ” Változatlanul az a véleményem, hogy az élet nehézségei, csalódásai jó egy ember életében, hogy megedzőnjön és “embert” faragjon belóle. ”

    Igy igaz.

    xxxx

    Kedves Geyza!

    Azt hiszem kicsit tul keves informaciod van Vietnamrol. Nekem volt szerencsem itt beszelgetni jonehannyal, akik az ottani „voros paradicsombol” szoktek meg. Ok egyaltalan nem osztjak a velemenyedet, legfeljebb szorozzak.

    Hogy egyes allamok vezetoi mikor es miert kotnek szovetseget, tobbnyire mi nem tudjuk. Annyit latunk beloluk csak, hogy ezek a szerzodesek tobbnyire elvtelenek.
    Emlithetnem Chamberlain elvtarsadat, aki annak idejen a „beke a mi idonkben” felkialtassal barmit alairt Hitlernek.
    Beszelhetnenk Molotov es Ribbentrop elvtarsaidrol is.
    Megemlithetnenk, hogy 1956-ban Izrael legjobb „baratai” Anglia es Franciaorszag voltak, azota ezek nem gyoznek alatenni Izraelnek.
    Jelenleg az amerikai vezetoseg az irani mullahok segget nyalja fenyesre – feltehetoen bekes modszerekkel probaljak meg oket atallitani az oroszoktol. Hogy kozben Izraelben lesz egy ujabb Soah, az abszolut nem erdekli oket.

    Tehat, amig nagyra ertekelem a tudasodat, a hozzaertesedet es a stilusaodat, egyaltalan nem ertek egyet azzal, hogy a vietnami nep „jol el van”. Maximum a vezetoik lehetnek vele igy, ahogy Eszak-Koreaban is minden bizonnyal minden rozsas Kim Jong Un elvtarsadnak.

  • emberkecskestunde

    Figyelő!

    Én nagyon örülök, hogy Kertész Ákos és Kertész Imre nem azonos, mert így nem egy, hanem két nagyszerű írónk is van Kertész családnévvel.

    Ez a hozzászólása még önmagához képest is undorítóan alpári.

  • Tüske Zsófia

    gimnazista koromban a Makrát olvastuk, – őszinte és mondhatni, forradalmi írás volt a hatvanas években – utána pedig sorra az összes megjelent Kertész Ákos regényt (mind itt van a polcomon) Az író azóta is fájóan hiányzik sokunknak itthon, de annak örülök, hogy nyugodt és békés időskort biztosít neki Kanada.
    Olvasom ezt a sok undorító epeömlést itt Vietnammal és a már szokványos zsidózásokkal és csak egyet mondhatok: aki nem nőtt fel annyira, vagy annyira nárcisztikus és önimádó maradt, hogy nem képes az igaz és kemény kritikáról elgondolkodni, az imádja csak nyugodtan L.Simont és a többi hivatalos „irodalmárt”. Az előbbi ízléses versével a szétbaszott zsidó kurvák seggéről híresült el, ami bizonyára Figyelő és Marcsi perverz ízlését is kielégíti. Másrészt Figyelő figyelmébe ajánlom, hogy a Kaszás nemcsak a Kertészekre nézve fenyegető, hanem előbb-utóbb a könyvtárosokat is elviszi.

  • Kedves Mojsze:
    Én meg találkoztam egy rakás vietnámiva , még 1998 tájékán , akik Vietnámban gyártott zoknikkal meg trikókkal kereskedtek Magyarország-szerte.
    Például álltak a Moszkvatéren , mellettük az aszfalton méretes táskák és hátizsákok és abból árúsították a textil-neműket.
    Egész jó minőségben.
    Gondolod hogy azok „menekültek” voltak ?
    Nem öregem.
    Azok otthonról kapták a „hátramaradottaktól” a cuccot postán.
    Afféle családi kalákába tömörülve „ciháztak” .

  • Mojshe:
    Bocsi elírtam az évszámot:1989 környékét akartam írni.

  • Mojsze:
    Hogy miért tömörült katonai szövetségbe az USA-al Vietnám, a Fülöpszigetek , Malaysia , Kambodzsa meg Thaiföld és talán még Indonézia is, azt te nem tudod megítélni meg a te ismereteiddel láthatóan kevés vagy hozzá.
    Talán ha utána néznél mielőtt köpdösni kezdenél…

  • Figyelő,
    mi lesz veled?Ez már nekem is kivágja a biztosítékot.Egyre csúszol az emberi színvonal alá!Ezért is megszenvedtél az ÁVÓ börtönben ahol ott voltál vagy nem.Két nagyszerű íróból és emberből az élővel neked kell leszámolni?Elfelejtetted a halottat is gyalázni?Nem gondoltam, hogy tőled csak ennyi várható!

  • Tüske Zsófia:
    Egy közismert náci szennyoldalon azt híresztelték hogy a Svéd Akadémia sajnálkozva ugyan de megvonta a Nobeldíjjat Kertész Imrétől, mert nem volt tudomásuk arról hogy mennyire rossz és olvashatatlan írásocska a Sorstalanság.
    Ök csak a hazai ajánlásokra hagyatkoztak.
    De most olvashatták angolra lefordítva is és elszörnyedtek hogy ilyen gyenge író megkaphatta ezt a magas elismerést. Ezért megvonják és a pénzt visszakövetelik Mr Kertésztől.
    (Akkor , mikor ez az okádék cikk megjelent, még élt.)
    Továbbá, hogy a Magyar Nép mégse maradjon irodalmi Nobel díj nélkül, valószínüleg postomus Wass Albertnek fogják ítélni.

    Na ERRE varrjál gombot !!

  • Tünde:
    Hát igen sajnos..
    Nagyon viszatetsző Ákosbácsi topicjában a halálát kívánni.

    Figyelő:
    EZT a mérhetetlen gyűlölködést azért nem feltételeztem volna részedről..minekutána kb ötvenezerszer elmagyaráztuk neked a dolgokat.

  • gyuri10

    2016 április 1
    6:42 de.
    Jaj, Gyuri, olvass figyelmesebben! Ki gyalázta Kertész Imrét? már másodiknak beírtam, mennyire szerettem műveit!
    Kertész Ákos , egészen más tá
    észta. Olvastam hosszú levelét amit írt a mai magyarokról, ilyet SOHA nem írt K. Imre!

  • Géyza, hol olvasol „mérhetetlen gyülőlkődést” tőlem? Mert nem azonositom a két KERTÉSZT? Mi ebben a gyűlőlkődés?
    Nem írtam én a legszebbeket Kertész Imréről? Te miért nem méltattad legalább egy művét is?

  • Űgy látszik telejesen elszállt egyesekkel a hiba.keresés. Vártátok, ki, miket ír majd , na persze rosszat!
    Mivel Kertész Imre halt meg, rá emlékeztem. Kitünő író volt. Kertész Ákosról egy szót sem írtam., legfeljebb könyveltem leugotobbi magyar ellenes levelét.

  • Kedves Figyelo!

    Itt egyesek olyanok, mint a Suket Kata Neni a falumban, ahol felnottem. O is azt hallott meg, amit akart.

    Kata Neni udvaraba neha atrugtuk a labdat, es olyankor kiabaltunk neki teli torokbol, hogy legyen mar olyan kedves, es dobja vissza. Nem hallotta, pedig vagy csak 20 meterre volt tolunk.
    Erre odasugtam a noveremnek: „A ven boszorkany megjatsza a suketet.” – mire a Kata Neni megfordult es azt uvoltotte: „Majd adok en neked ven boszorkanyt!”

    Ugyanez megy itt is, csak itt nem a rossz hallast, hanem a rossz olvasast jatszak meg.

  • Figyelő,
    ha egy szikrányira ismernéd a magyar irodalmat,rájönnél hogy Kertész Ákos”hosszú levele”inas sem lehet Ady Endre Magyarokat lenéző prózai művei mellett.Azt hiszem elküldtem neked is.Olvasd el a 183.számú prózáját és még jó néhányat a második kötetből.Utána Isten éltesse árvalányhajas mély turulkodásodat.

  • gyuri10
    2016 március 30
    2:54 du.
    Kedves gyuri. Sem bizonyítanom, sem produkálnom nem kell semmit, de főleg senkinek.
    Tod, mikor még fontos volt a bizonyítás, meg a produktum, akkor azokért kaptam egy olyat, hogy Medal of Honor.
    Mára nincs kinek, de főleg nincs miért.

  • Tüske Zsófia

    2016 április 1
    3:43
    Köszi Zsófi!
    Kertész Ákos könyvét NEm olvasták a kanadai magyarok. Nem terjedt el sem a híre, sem a könyv maga.

    Viszont Kertész Imre könyveit olvastam és igen tetszettek, ahogy fent már emlitettem.
    Kertész Ákosnak viszont, az aljas, undoritó levelét olvashattuk saját fajtánkról és nemzetünkről! Vajon, mit szólna, ha a zsidókról hasonló stílusban írna itt valaki?
    Különben, nagyon jól megvan Montrealban feleségével, és a baráti kőre mellette áll.-

  • Zsófi, Lemarasdt a válasz a kaszásról. Igaza va, ő mindenkit elér, még magát is. Lehet, hogy nem 84 éves korában, hanem előbb!

  • Tüske Zsófia

    Geyza, remélhetőleg Kertész Imre nem volt már abban az állapotban a halála előtt, hogy felfogja, amit ezen a portálon írtak. Lehet a műveit és őt magát kedvelni vagy sem, de ez a Nobel-díját nem vonja vissza. (Én személy szerint nála sokkal jobban értékelem Kardos G. György könyveit, aki a bori táborból Tito partizánjai felszabadításának köszönhetően Törökországon át Izraelbe ment, ahol több évig élt, majd hazajött Magyarországra – három olyan történelminek minősülő regénye is van, ami zseniális – és aki embernek is csodálatos volt, de a Nobelt nem én osztom) Wass Albertől meg inkább nem nyilatkozom. Olvassa, akinek erre van gusztusa.

  • Tüske Zsófia

    Figyelő, a hozzászólásaiból nem végtelen gyűlölködés árad, hanem végtelen korlátoltság. Mivel nem élt már Magyarországon a hatvanas évek óta, és láthatóan nem ismeri az abban az időszakban megjelent magyar irodalmat, nyilván fogalma sincs arról, hogy élt akkoriban kétkezi fizikai munkából Kertész Ákos és a tapasztalatait rögzítő bátor és forradalminak tekinthető könyveit sem olvasta. Csak az ezekhez hasonlóan húsbavágó – és nagyon igaz – levele után kárál itt ostobaságokat. Mert aki nem hajlamos hamis és hazug nárcizmusra, az bizony tudja, mennyire igaza van azokban, amit benne állít. De nálunk nincs divatban a lelkiismeretvizsgálat, csak a hazug és alaptalan ön-túlértékelés és permanens másramutogatás. Az pedig, akik emiatt egy idős embert csapatba verődve fizikailag bántalmazni mertek, jól bizonyítja, milyen aljas és gyáva alakok ezek.

  • Zsófi, olvasni kéne értelmesen.
    Én DICSÉRTEM KERTÉSZ IMRE munkáját! De elvetem Kertész Ákosa levelét, egy szóval sem állitottam, hogy ROSSZ író lenne! csak nem magyar. Ennyi.

    Kűlönben , tudomásom szerint Kertész Imrének parkinzon betegséáge volt, ami igen, igen kegyetlen! Nagyon sajnálom!

  • Figyelő,
    Kertész Ákost úgy érdekli a Te elítélésed,mint Kertész Imrét a méltatásod.Ha én lennék kitüntetve a Te dicséreteddel,hát nagyon szégyellném magam.Ha azt írnád rólam,hogy nem vagyok magyar és ezért szégyelljem magam,bizony büszke lennék Rád.Reális éleslátásodért. Akkor is,ha a magyar történelem tudása és Te egymástól sok fényévnyire vagytok.Ha ismernéd Kertész Imre írásait,tudhatnád,hogy Ö is különb volt annál,hogy szeresse árvalányhajat és neo nyilas zászlókat csóváló ázsiai hordádat.Ady Endre már 1902 ben megírta,hogy”menjetek vissza Ázsiába”.Meséld el,hogyan tévedtél el a messzi Kanadába?

  • Kedves Gyuri10!

    Azt hiszem kicsit felreerted Ady 183.-jat.

    Eloszoris nezzuk, hogy kinek cimzi: “Szeretett úri véreim”-nek, amit tobbszor is megismetel az irasaban. Tehat nem a magyar nepnek, hanem a nep politikusainak ir.

    (Megjegyzenem, hogy – mint mindig – Ady a prozaiban alapveto logikai bukfenceket vet. Eme irasanak mindjart az elejen:
    “ Szeretett úri véreim: … Nincs már itt nekünk semmi keresnivalónk: gyerünk vissza Ázsiába!… “
    3 mondattal lejjebb:
    “E dicső, gazdag történelmű úri népségtől lakott ország tegnap szerencsésen elérte a legbalkánibb nívót.”
    Ez izgalmas kerdeseket vet fel: Megsem kell Azsiaba menni, eleg ha a Balkanra mennek? A balkani es az azsiai orszagok egyformak? Minden balkani egyenlo minden azsiaival? Nem lett volna szerencsesebb a “legbalkanibb” szo helyett mondjuk a “legmongolabbat”, “legnepalibbat”, esetleg a “legiranibbat” hasznalni?)

    Masodszor pedig, a kovetkezo reszletbol vilagosan latszik, hogy – Akos batyankal ellentetben – Ady nem az egesz magyar nepet okolta:

    “… Vázsonyi Vilmos, az egyetlen magyar népképviselő, akit öntudatos nép választott, nem juthat szóhoz a magyar parlamentben. Nem engedik szóhoz jutni a gyermekek… “

    Meg a legvadabb resz

    “… Néznek bennünket kultúrnépek. Látják képtelenségünket a haladásra, látják, hogy szamojéd erkölcsökkel terpeszkedünk, okvetetlenkedünk Európa közepén, mint egy kis itt felejtett középkor, látják, hogy üresek és könnyűk vagyunk, ha nagyot akarunk csinálni, zsidót ütünk, ha egy kicsit már józanodni kezdünk, rögtön sietünk felkortyantani bizonyos ezeréves múlt kiszínezett dicsőségének édes italából, látják, hogy semmittevők és mihasznák vagyunk, nagy népek sziklavára, a parlament, nekünk csak arra jó, hogy lejárassuk. Mi lesz ennek a vége, szeretett úri véreim? Mert magam is ősmagyar volnék, s nem handlézsidó, mint ahogy ti címeztek mindenkit, aki különb, mint ti. A vége az lesz, hogy úgy kitessékelnek bennünket innen, mintha itt sem lettünk volna.”

    is magaban foglalja a “szeretett úri véreim” szavakat, tehat latszik, hogy nem az egesz magyarsaggal van problemaja.

    Hozzateszem, hogy bar nem vagyok irodalom kritikus, szerintem Ady sokkal jobb volt versben, mint prozaban.

    Masreszt Ady abba a korba szuletett, amikor a liberalizmus kezdett megfertozodni a marxizmussal, igy nehez eldonteni, hogy Ady az igazi liberalizmus hive volt-e, vagy mar az uje. Emiatt nehez tudnia az igazi liberalisnak, hogy Ady mellett, vagy ellen legyen-e.

    Mindenesetre Magyarorszagnak sem artott volna az igazi liberalizmus az o koraban, ezert aztan – szerintem – sok mindenben igaza volt Adynak a magyar urakkal kapcsolatban.

  • gyuri10

    Nem valószínű, hogy tetszeni fog, amit írok. Nincs türelmem visszakeresni, de emlékeim szerint Ille volt az egyik, aki leghevesebben támadta Kertész Imrét, mikor az megkapta a „Szent István rend” állami kitüntetést. Meg kell említenem, hogy az írót kritizálók sorában te is Illével tartottál.

  • Turbómagyarkodás vs. normális gondolkodás.

    EZ csöpög itt.

  • Moshe Akivával nem tudok vitatkozni, ő ugyanis korábban világosan fejtette álláspontját; szerinte az 1848-as forradalmat egy idegen nagyhatalom szította, Petőfi (akit Akiva elődeihez, az 1920-44-es magyarországi antiszemita un. fajvédőihez méltóan, konzekvensen származási nevén, Petrovicsnak nevez; Petőfi annak idején ezért nagyon elverte volna) e hatalom ügynöke, vagy legalábbis „hasznos idiótája” volt. Ez konzekvens álláspont, csak Akiva – nem értem miért – elfelejtette méltatni br. Haynau érdemeit.) Akiva szerint hasonló volt a helyzet Adyval, akiről Akiva tanítómestere, Raffay Ernő könyvben és hosszú előadásokban kifejtette, hogy műveit „szabadkőműves béklyóban” (értsd: a zsidók által megvásároltan) írta. Akiva úr a „Mi a magyar most?- Rút sybarita váz”-az papírra vető Barzsenyiről elfeledkezett, pedig vele lett volna a legkönnyebb dolga.

    Nem venném a lelkemre, hogy Moshe Akiva unatkozzon, adok neki még megmagyarázni valót:
    “Korbács kell ennek, akkor összetart: adj neki egy ujjnyi szabadságot s előrjöngi a hazát. Mindig így volt, mindig így is lesz.” (Arany János levele Tompa Mihályhoz)
    Akiva, esetleg nemzettársa és atyai mestere, Raffay Ernő segítségével majd kideríti és hosszan megmagyarázza a fórumnak, hogy Arany János melyik zsidó szervezet által megfizetve írta ezeket a nemzetgyalázó, hazaáruló mondatokat.

  • Figyelő:
    „Én DICSÉRTEM KERTÉSZ IMRE munkáját!”
    .
    Nem vitás. Csak valószínűleg nem olvasta. (Furcsa; az 1945 előtt Magyarországról „büdős zsidóként” elüldözött tudósok egy része az Ön mai elvtársai számára rögtön „nagy magyar tudóssá” vált, amint megkapták a Nobel-díjat. No, Kertész Imre – pontosabban, ahogy akkoriban a magyarországi antiszemita jobboldal nevezte, Emerich Gartner – jobboldal számára a Nobel-díjtól nem vált magyarrá (sőt, annál inkább mocskos zsidó hazaárulónak minősült), csak amikor megkapta a Szent István rendet, és sikerült előszedni egy 2011-ben írt, ma menekültellenesnek nevezhető írását.

    „De elvetem Kertész Ákos levelét, egy szóval sem állitottam, hogy ROSSZ író lenne! csak nem magyar.”

    Ha valóban olvasta volna Kertész Imre írásait (nem baj, hogy nem olvasta, és az sem baj, hogy az ellenkezőjét állítja; Ön a füllentéseivel már nem árt senkinek, és azt még a Tízparancsolat sem követeli, hogy „Ne hazudj!”), akkor három választása lenne;
    – hallgatna (ez lenne a legbölcsebb),
    – kijelentené, hogy Kertész Imre magyargyalázó, hazaáruló, stb.,
    – azt írná,hogy Ön ugyan nem szereti Kertész Ákost (joga van hozzá), de K.Á. nem kevésbé magyar, mint Berzsenyi, Petőfi, Arany, Ady, Kertész Imre, stb.

  • Kedves Moshe,
    nem vagyok irodalmár még csak kritikus sem.Ezért nem tudom és nem is akarom tudni vagy tudni,vélni Ady gondolatait.Annyit azonban megértek,hogy úri véreim alatt az egész dzsentri világot érti. Ha nem,nekem úgy is jó.Nem az én szintem megítélni,hogy Ady versei vagy prózái-e a jobbak.Az azonban tény,hogy még az utolsó utcaseprő is mindig az urasághoz dörgölőzött,mert csak úgy lehetett faj magyar.Tudok egy statisztikai választ adni a Te írásodra:Ha egy épületnek a 60%-a kékre van festve,akkor az egy kék ház.Egy 60%-os rokkant ember az egy rokkant ember.Ha egy iskolában az osztályok 60%-a kislétszámú osztály,akkor az egy kislétszámú iskola.És…ha egy népnek a 70-80 %-a antiszemita-náci-fasiszta,akkor az egy antiszemita-náci-fasiszta nép.Még akkor is ha a fennmaradó 20-30%-ot TISZTELEM és igenis közéjük tartozónak érzem magam néha.

  • jani,
    nem kell visszakeresned.Valóban elítélően egyetértettem Illével és máig sem változott a véleményem.Kertész Imrének voltak más írásai is,melyekkel nem lényeges dicsekednetek.Például azt is megírta,hogy „sokkal inkább érzem magam izraelinek vagy németnek kultúrám és származásom alapján,mint magyarnak”.Nem ítélek el vagy meg egy halott embert,de sajnos karakter szempontjából nem hasonlítható ÉLI WIESEL-hez. Halott ember nem tud védekezni sem. Sokat szenvedett zsidó ember volt,aki nem tudta feldolgozni azt,hogy azért mert Ő zsidó még nem jogos a szenvedése.Emlékét úgy is rövid idő alatt elfelejtik,hát csak annyit,hogy NYUGODJON BÉKÉBEN.

  • Jani:
    ÉS ÉN IS !!
    Csakhogy más dolog a MÚLT és más a KÖZELMÚLT

    Az, hogy Kertész Imre a legutóbbi időkben, nem tudni kiknek-miknek a ráhatására befeküdt a mostani rezsimnek, valóban nem volt elegáns dolog.
    De ez cseppet sem változtat írói munkásságának a megítélésén.

  • Belzebub:
    A francba..elolvastam fennti írásodat és ezen a szép vasárnapi délutánon megit elővett a szokásos borzasztó hányingerem.
    Amit Akiva mocskolódásainak olvasásakor szoktam érezni.
    Ezért nem is nagyon olvasom cizellált undormányait.

    Gondolom Teneked is kavargott a gyomrod tőle.

  • gyuri10

    Szondi Lipót pszichiáter – nációtól függetlenül – „Mózes” és „Kain” típusúakra osztotta fel az embereket. A Mózes a jóindulatú, segítőkész típus, Káin az ellenkezője. Saját megfigyelései alapján az emberek 20 százalékát tartotta az egyik, 20 százaléka az ellenkező típushoz tartozóknak. A többit köztesnek tekintette. Még hozzátette, hogy az értelmiség között – szerinte – az arány eltolódik Káin felé.

    A Káin-félékről még azt írta, hogy igyekeznek olyan foglakozást vagy ideológiákat találni, ahol kiélhetik szadista indulataikat.

    Elsősorban a „köztes típusok” esetében nyilván sokat számít a nevelés. De genetikai alapon mindig volt, van és lesz is mindkét ellenpólusból. A bibliai példák, de saját megfigyeléseim is azt támasztják alá, hogy családon, rokonságon belül is óriási eltérések lehetnek. Hát, még egy népen belül.

  • Tüske Zsófia

    Figyelő: az hogy Kertész Ákos magyar-e vagy sem, annak nincs jelentősége abból a szempontból, hogy mennyire jó műveket írt. Egyébként meg magyar, persze, meg magyar zsidó, ezt senki nem vitathatja el tőle. Magyarságmérője meg nincs senkinek és gusztustalannak tartom, ha valaki megkérdőjelezi bárki magyarságát. Mosolygok egyébként, mert (ha már szóba került itt Ady 1905-ös publikációja, a „Menjünk vissza Ázsiába”) eszembe jutott az a verse is, amivel visszavágott a magyarságát megkérdőjelezőknek. Mert akkor is voltak ilyen aljasok, akik kilökték volna magyarságukból azokat, akik nem rózsaszínű hazug hízelgéseket, hanem kemény kritikát fogalmaztak meg a magyarokkal szemben. Okos ember tanul a kritikából, az ostoba felfújja magát és felháborodik. Íme, az idézet:
    (S az álmosaknak, piszkosaknak,
    Korcsoknak és cifrálkodóknak,
    Félig-élőknek, habzó szájúaknak,
    Magyarkodóknak, köd-evőknek,
    Svábokból jött magyaroknak
    Én nem vagyok magyar?)

  • Tüske Zsófia,
    Ady „menjünk vissza Ázsiába”írása 1902 ben jelent meg a nagyváradi naplóban.Persze ez semmit nem von le mondanivalója aktualitásából.

  • jani,
    köszönöm teológiai disszertációdat.Felvilágosítottál nem létező elméletekről.Lehet,hogy a szerző nevét eltévesztetted?Talán Dr. pap lajost akartál írni?Merthogy ilyen baromságok tőle tellenek ki. Persze valószínű,hogy nem ő az egyetlen nagyeszű a föld kerekségén.

  • Tüske Zsófia

    Gyuri: igazad van, ellenőriznem kellett volna. Köszönöm a javítást.

  • Jani:
    Egyre inkább sűlyedsz bele a demagógiába.
    Talán nem kéne…

  • Ugy nezem, hogy a Belzebub nevet valaszto tarsunk ebbol:

    users.atw.hu/e-tetel/IRODALOM/ADYMAGY.DOC

    az irasbol idezgetett.
    Erdemes az egesz irast atolvasni, mindjart az elejen ez all:

    „” ADY ENDRE MAGYARSÁGKÖLTÉSZETE

    “Olyan teljesen, olyan reprezentánsan magyar volt,
    mint előtte és utána nagyon kevesen.”
    (Szerb Antal)

    Ady Endre magyarságversei keserű, átkozódó, ostorozó költemények, melyeket a nemzet féltése szült. Félt, mert nem tudta: vajon a nyelvében és kultúrájában egyedülálló magyarság fenn tud-e maradni, vagy pusztulásra ítéltetett. „”

    Tehat a cikk iroja sem tetelezi fel Adyrol, hogy az magyargyulolo lett volna.

    Az Arany idezetet:

    „Korbács kell ennek, akkor összetart: adj neki egy ujjnyi szabadságot s előrjöngi a hazát. Mindig így volt, mindig így is lesz”

    csak a szovegkornyezetebol kivont formajaban talalom az interneten, az egesz level nincs meg, es korabban sem olvastam.
    (En magam ritkan idezek valakit szovegkornyezeten kivul, mert komoly felreertesekre adhat okot, ahogy Ady 183. prozajanak eseteben is lattuk azt.)
    Addig, amig nem latom Arany teljes levelet nem tudok velemenyt mondani rola. Fel merem tetelezni, hogy csakugy mint Adynal, Arany eseteben sem all fenn altalanos nepgyulolet. Roppant meglepne, foleg hogy a mai napig is Arany Janost tartom messze a legjobb magyar koltonek.

    Ha valaki becsuletes, es ismeri is az egesz szoveget, masolja be az egeszet es kerjen meg engem ugy a szoveg ertelmezesere, es ne a becstelen modon probalkozzon, kiemelve 1-2 mondatot.

    Belzebub elvtars tobbi szajhabzasa pedig egyszeruen nevetseges. Talan jobban tenne, ha a jol megerdemelt Orgyen Lenyina-jat pucolgatna es bekesen dorombolna hozza.

  • Örvendek, hogy ennyi embert megihletett egy mondatom., legalább élve marad ez az oldal is.
    Általában, mindig igyekeztem megérteni az emberek indulatiat.
    Legyen nekem is jogom, hogy megértsék az én reakcióümat is.
    Kertész Imre írásait olvastam, azaz két könyvét és állitottam, hogy kitúnő író volt. Ez volt a lényeg a támáról.Mindig természetesnek találtam, hogy azokat elmarasztalják, akik szenvedést okoztak ártatlan embereknek, és gyerekeknek.
    Mivel magyarul írt Kertész Imre főleg, ez volt az anyanyelve.
    Kertész Ákos is magyarul ír, sajnos, nem volt szerencsém az ő műveit olvasni, így az ő írói tehetségéről nincs véleményem.
    Viszont olvastam a levelét, amit a mai magyarokhoz írt MONTREALBÓL, magyarul persze, mert ő is ezen a nyelven ír.-A reakcióm viszont erre a levélre igen rövid volt, hogy ő nem magyar, hiába ír ezen a nyelven.
    Ennyi. Aki így gyűlölködik 70 év után is egy nemzet ellen.
    Az, hogy ezekután hazament és majdnem megverték az utcán, el lehet hinni, de kétlem. Mindegy.
    A tény az, ha egy francia, egy német,vagy akár egy angol ír ilyesmit saját „hazájáról” ahol született és a nyelvét használja, azok sem ölelnék a keblükre!
    Ebben biztos vagyok.

  • Ami, meg Ady líráját illeti, vannak szép és jó versei, de soha nem voltam Ady rajongó!
    Volt valami, „chip on the shoulder” ami iritálta szegényt, gondolom az ő stílusa új volt és sokan nem értették őt meg.
    Vannak felejthetetlen szép versei, (mint minden magyar költőnek) és vannak rossz versei.

  • gyuri10

    2016 április 2
    6:11 du.
    Sajnálom, engem és minden mai magyart, aki annak tartja magát, megsértett Kertész Ákos, és ne kivánd, hogy ezt elfelejtsenm.

  • Belzebub

    2016 április 3
    6:02 de.
    sajnos, csak most olvastam vádjait ellenem, és kénytelen vagyok ezekre kólön válaszolni.
    Van egy régi magyar mondás_”Mindenki magából indul ki.”
    Maga áppen ez teszi, ezzel az írásűval.
    T.i. Úgy látszik, hogy maga hazudna , vagy olyat űllitana, hogy saját magát mossa, valami vűd miatt. Tehát feltételezi, hogy egy másik is hasonlóan cselekszik.
    Hihetetlen rosszindulatot árult el magáról.
    Ezt írta nekem, ami abszolut hazugság, ilyet én soha nem írtam -” Csak valószínűleg nem olvasta. (Furcsa; az 1945 előtt Magyarországról “büdős zsidóként” elüldözött tudósok egy része az Ön mai elvtársai számára rögtön “nagy magyar tudóssá” vált, amint megkapták a Nobel-díjat. No, Kertész Imre – pontosabban, ahogy akkoriban a magyarországi antiszemita jobboldal nevezte…”
    Mit képzel mégis Belzebub? ilyen rágalmakat csak úgy eltűrök? Ez egy olyan disznó, hazug rágalom, amiért beperelhetném…..

  • Elnézést kérek az olvasótól a sok melléütésért, de késő este van és kissé fel vagyok háborodva!

  • Tüske Zsófia

    Figyelő: akkor is könnyen sértődsz, ha nem érzed magad találva?
    🙂

  • Figyelő:

    „Kertész Ákos is magyarul ír,”

    Látja, ezt soha nem gondoltam volna, mindig azt hittem, hogy az átkos hürkán nyelvi befolyással sajnos nyelvileg is megfertőződött gerghita nyelven ír. 🙂 🙂

    F:
    „sajnos, nem volt szerencsém az ő műveit olvasni, így az ő írói tehetségéről nincs véleményem.”

    Én sem ismerem eléggé, egyetlen regényét olvastam csak, a Makrát. Az kitűnő. Az interneten is elérhető, ajánlom a figyelmébe: http://mnytud.arts.unideb.hu/tananyag/olvasni/makra.htm
    Szeretném elolvasni a Zakariás c. írását is, de jelenleg nincs rá lehetőségem. Talán majd télen.

    F:
    „Viszont olvastam a levelét, amit a mai magyarokhoz írt”

    Én is olvastam, ahogy pár más írását is, a Bartus-féle Amerikai Magyar Népszavában. Ugyan az említett levelet nem tartom a világirodalom egyik csúcspontjának (csak példaként: Hugo von Hoffmannstahl levele Lord Chandoshoz nekem jobban tetszik), de rossznak semmiképp mondanám. Jó írás, semmi bajom nincs vele.

    F:
    „-A reakcióm viszont erre a levélre igen rövid volt, hogy ő nem magyar, hiába ír ezen a nyelven.”

    No, látja itt van közöttünk az egyik nagy ellentét! Ha Ön azt írja, hogy K.Á. nem jó író, akkor (a „Makra” ellenére) nem szólok egy szót sem. Én jónak tartom, Ön nem. Ennyi. (Bár a művek megítélésének vannak esztétikai kritériumai, de azokhoz nem igazán értek.) Ön azonban nem az írói kvalitását, hanem a nemzeti hovatartozását vonta kétségbe, ami vagy röhej, vagy szimpla neonáci szokás.
    Egy magyar politikus a magyarokat nyilvánosan csak az erőből értő „félázsiai származékok”-nak nevezte; Ön szerint az illető politikus magyar? Szerintem – sajnos! – vitathatatlanul az. (Ami még nem is volna baj, ha ő is kanadai emigrációban élne.) Ahogy magyar volt (a magyarul nem tudó) Széchenyi, Horthy, Rákosi, stb. is.

    Befejezésül egy íráművet bocsájtok az Ön szakértő szemei elé. Remélem, eldönti, hogy szerzője magyar volt -e, vagy sem.
    http://www.csikszentkiraly.ro/sajto.php?id=306

  • Figyelő:
    „Mit képzel mégis Belzebub? ilyen rágalmakat csak úgy eltűrök? Ez egy olyan disznó, hazug rágalom, amiért beperelhetném…..”

    No, hát ez az erkölcsi mélypont.
    Ugyan nem értem, hogy mivel rágalmaztam meg, Azzal, hogy semmit, vagy csak nagyon-nagyon keveset olvasott Kertész Imrétől? Vag, hogy azt füllentette, hogy olvasta az írásait? No, egykutya, jóasszony.

    Tudja mit, pereljen be. Hol óhajt perelni, melyik bíróság előtt? Berlin, Frankfurt, esetleg Budapest? Ahhoz viszont kénytelen leszek ragaszkodni, hogy előzetesen bírói letétbe helyezze a megjelenésemmel kapcsolatos (utazás, szállás, esetleg étkezés, munkadíj kiesés, ügyvédi díj) költségeimet, mert nem bízom abban, hogy a pervesztessége után az összeget Ön önként kifizeti, vagy az Önön behajtható.
    Nem lenne Önnek kényelmesebb, ha följelente Vezére új AVH-jánál?

    Nézze Figyelő! Eddig, gondolva, hogy Ön idős asszony, sok évtized óta Kanadában él, lassan megkopott a magyar nyelvtudása, a kinti magyarnyelv-tanár óradíja magas, hát szeretné ingyen gyakorolni az anyanyelvét. Bár értelmes hozzászólását még nem olvastam, de – gondoltam, miért ne segítsek Önön, ahogy itt mások is teszik – szóba álltam magával. Ennek vége.

  • emberkecskestunde

    Belzebub!
    Kár felhúznod magad OOO Figyelőn. 😀
    Sok ember a háttérben csöndben olvassa a hozzászólásaidat, s nekik érdemes..

    OOO = oktondi, ostoba, otromba…stb. Ízlés szerint.

  • Vannak akik már attól megsértődnek ha a haladó villamosból MSzP tüntetést látnak.

  • Moshe Akiva
    „Tehat a cikk iroja sem tetelezi fel Adyrol, hogy az lett volna.”
    A cikk írója nem. Önnek viszont talán nem kellene azonnal elfeledni a nem sokkal korábban ide vetett véleményét, mert valaki esetleg még azt hiszi, hogy Ön nem egy tisztességes jobboldali konzervatív, hanem csak összevissza hablatyol.

    M.A:
    „Az Ady irasa ket fontos dolgot bizonyit:
    Az egyik, hogy Ady vagy nem tudott rendesen gondolkodni, vagy o is azt csinalta szandekosan amit egyes ide irogato egyenek: Mindent tulzasba visz, kiteker, vagy egyenesen hazudik. …
    Ami megfertozte Adyt es lathatoan sokat azok kozul, akik ide irkalnak, az a marxizmus. A marxistaknak fontos roppant modon az internacionalizmus, a hatarok lebontasa, a hazafisag erzesenek kiolese mindenkibol.”

    Aki tud olvasni, annak világos, hogy Ön szerint Adynak roppant módon fontos volt a hazafiság érzésének kiölése mindenkiből.

    „Az Arany idezetet: “Korbács kell ennek, akkor összetart: adj neki egy ujjnyi szabadságot s előrjöngi a hazát. Mindig így volt, mindig így is lesz” csak a szovegkornyezetebol kivont formajaban talalom az interneten, az egesz level nincs meg,”

    Igaza van, tényleg nincs fent.

    „Addig, amig nem latom Arany teljes levelet nem tudok velemenyt mondani rola. Fel merem tetelezni, hogy csakugy mint Adynal, Arany eseteben sem all fenn altalanos nepgyulolet.”

    Nagyon jól gondolja, erről szó sincsen. Sőt, épp ellenkezőleg; Arany több versében, írásában is fellép a kozmopolitizmus, Pest, a pesti nyelvhasználat ellenében.

    Csakhogy a vitánk nem erről szólt, hanem arról, hogy más jelesebb magyar költőknél, íróknál előfordult -e hasonló kitétel, mint K.Á. vitatott levelében.
    Felhoztam Berzsenyi, Petőfi, Ady, Ön erre azt mondja, hogy Petőfi egy senki volt, Ady marxista, aki a hazafiságot akarta kiölni mindenkiből.
    Idéztem Arany János egy levélrészletét, Ön azt mondja, nincs az interneten (tényleg nincsen), nem ismeri a levelet, idézzem teljes terjedelmében, stb. Arany János levelezése az „Arany János összes művei” sorozat XIII-XIV-XV-XVI-XVII-XVIII. (egyenként kb. 1200 oldalas) köteteiben lelhetők föl. A kötetek az MTA Könyvtárában és a budapesti Széchenyi Könyvtárban olvashatóak. Ha helyteleníti is, az Ön kedvéért nem utazok most Budapestre, nem költözök be a két könyvtár valamelyikébe, és nem kutatok meg 7200 oldalt. (Ön biztos megteheti, ideje van, pénze van, utazzon Washington DC-be, a Library of Congress anyagában talán megtalálja ezt a néhány vékony füzetecskét, és rászánhat egy kis időt a levél felkutatására.)

    Megjegyzem, ennek értelme sem lenne, hiszen a vitánk nem erről szólt, hanem arról, hogy más jeles magyar vagy idegen író, költőnél előfordult -e a saját nemzetének a K.Á. levelében írtakhoz fogható ostorozása. Bizonyítottam, hogy igen. (Legföljebb, ha nem a magyar jobboldal dicsőítéséről megy a szófosás, akkor az Ön formállogikai érzéke furán működik.)

    „a mai napig is Arany Janost tartom messze a legjobb magyar koltonek.”

    Izlése válogatja. Jónéhány versét szeretem, de például a „Buda halála”-t képtelen voltam végigolvasni. Az alig olvasott, a kortársak által is elutasított „Az elveszett alkotmány” viszont szerintem nem rossz.

  • emberkecskestunde:

    „Kár felhúznod magad OOO Figyelőn”

    Köszi, nem én, hanem szegény öreg Figyelő húzta föl magát valamiért, bár nem tudom, hogy milyen okból.
    Különben nem emlegetett volna valamiféle pört, vagy mi a szöszt. (Bár… ha unatkozik, sok fölös pénze van, s szeret pereskedni, én nem örülnék, de hát… végül is az ügyvéd is Isten teremtménye, neki is élni kell valamiből.) 🙂

  • Tüske Zsófia

    Belzebub: http://mek.oszk.hu/08300/08301/pdf/arany3_1.pdf
    Sajnos a pdf változatban nem lehet keresni, ha megadsz közelebbi időpontot, átbogarásztam volna, de ez így kicsit nagy falat.

  • emberkecskestunde

    Tüske Zsófia!
    Ctrl+F => lenyílik egy ablakocska, oda máris begépelheted a keresett karaktereket…

  • Kedves Belzebub!

    ” Csakhogy a vitánk nem erről szólt, hanem arról, hogy más jelesebb magyar költőknél, íróknál előfordult -e hasonló kitétel, mint K.Á. vitatott levelében. ”

    En nem annyira a „hasonlo”, mint inkabb az „ugyanolyan” kitetelt keresnem.
    De lehet, hogy ez az egyik oka annak, hogy ket kulonbozo malomban orlunk.
    A „hasonlo” elegge tag fogalom. Hitlernek is volt bo”r a nyakan, tehat hasonlo hozzad. Ez kicsit meredek lenne, nem? En inkabb azt neznem, hogy mit mondott es csinalt o, es mit mondtal es csinaltal te.

    ” Felhoztam Berzsenyi, Petőfi, Ady, Ön erre azt mondja, hogy Petőfi egy senki volt, Ady marxista, aki a hazafiságot akarta kiölni mindenkiből. ”

    Nem mondtam, hogy Petofi senki volt, amikor ertekeltem a munkassagat csupan egy kis adalek volt, ugyanugy, ahogy Ady eseteben is.
    A vitank szempontjabol az volt a fontos, hogy Petofi es Ady vajon valoban az egesz magyar nepet szolta le A-tol Z-ig, beleertve gyerekeket is eleve elrendelten (ahogy Akos ba’ tette), vagy csupan a magyar politikusokat, magyar urakat?
    Ez volt a lenyeg, ami felett kenyelmesen atsuhantal.

    Hogy milyen stilusban irtak, hogy marxistak voltak-e, hogy mas orszagok erdekeit kepviseltek tudvan vagy akaratlanul, mindez csak masodlagos kerdes.

    Te itt a szamba adsz dolgokat, amiket nem mondtam, es megprobalod kitekerni az ertelmet a vitank lenyegenek.

    Tenyleg ennyire nehez beismerni, hogy egy buta, sotet, „rasszista” irast eresztett meg valaki? Ha ugyanezt a negerekrol/homosexualisokrol/zsidokrol irna valaki, akkor se latnal semmi rosszat benne? Nem lehet, hogy te is egy kicsit elfogult, esetleg „rasszista” vagy?

    No es akkor meg beszelhetnenk arrol is, hogy meg ha igaz is, hogy Ady, Petrovics, Berzsenyi … stb. szerint is az egesz magyar nep genetikusan el van baszva, nem tudja az agyat rendesen hasznalni egyik sem, mert nem tetszik egyiknek sem a liberalizmus, vagy a marxizmus egyetlen valtozata sem, ez meg mindig nem jelenti azt, hogy nekunk – barkinek – kotelezo megismetelni a bunkosagot, a sotet sertest. Inkabb tanulni kellett volna belole, ha lett volna valoban ilyen sotet nyilatkozat barkitol is elozoleg, es soha meg nem ismetelni.

  • Belzebub olyan rágalmakkal sértett meg, amin felháborodtam, hogy valaki nyiltan így hazudjon! Ennyi.

  • Tüske Zsófia

    Tünde, köszönöm (eszerint ebben nincs találat)
    ahogy Belzebubnak a csíkszentkirályi honlapon közzétett verset is

  • Kedves Klárika,
    nem tudom miből gondoltad,hogy én feledést kértem vagy feloldozást Kertész Ákos megbocsájthatatlan bűneiért.De ha már nekem címeztél egy ilyen blődséget,hát kérlek,hogy az én borzalmas bűnömet se felejtsd el.K.Á.genetikusan alattvalókról beszélt.Én igaz,hogy hozzátettem,hogy „nagyon nagy tiszteletem a nagyon kis kivételnek” a magyart egy genetikusan ALÁVALÓ „szamojéd ázsiai hordának”becéztem. Persze ezt kis részben Adytól plagizáltam.Ezt nem elfelejteni,hanem állandóan magad előtt tartani kell.Kérlek,a továbbiakban ne sértsél meg azzal,hogy feloldozni akarnál szörnyű bűnöm alól.

  • Gyuri, kiváncsi vagyok ha egy nyilvános papíron azt írná valaki, hogy a zsidó nép „alávaló”, akkor te és sokan mások mit írnátok erről!?
    Van egy bibliai mondás, amit nem árt mgszívlelni:
    „Ne tedd azt másnak, amit magadnak nem kivánsz hogy tegyenek”
    Lehet, hogy nem pontos az idézet, de így igaz!

  • Klárika,
    nagyon őszintén válaszolok Neked.Ha engem akarsz idézni,akkor légy szíves tedd azt pontosan.Én így írtam és ehhez nem fér kétség,hogy igaz is:”Nagyon nagy tisztelet a nagyon kis kivételnek,a magyar nem alattvaló,hanem ALÁVALÓ ázsiai horda”.Amit a zsidókra szeretnél vonatkoztatni,nos… már azt is mondták,sőt a nácik filmet is csináltak róla,hogy kiirtani való patkányok vagyunk.Tudsz valami újabb jelzővel szolgálni? Tudok tanácsot adni.Azt még nem mondták, hogy a zsidók fekete seggűek.Erre tudok válaszolni.Semmi másra nincs megfelelő válaszom.A magyarokkal kapcsolatosan csak azt szeretném tudni,hogy a többség vagy a kis kivétel a Te profilod?

  • gyuri, sajnálatos, a te nagy gyűlőleted a magyarok íránt. Sajnos, a gyülőlet olyan érzelem, ami káros lehet a személy egészségére is!
    Egyszóval, aggodom az egészségedért!
    Magam részéről soha senkit nem gyűlőltem, még azt sem engem feljelentett és meghurcolást, börtönt hozott rám!
    Sőt, még apám sem gyűlőlte azokat, akik nehéz sorba vitték…

  • Klárikám,
    hagyd ezt a butáskodást.Te nem tudhatod,hogy én kit gyűlölök és kit nem.Remélem nem akarod hasonlítani a feljelentődet ahhoz az SS-hez aki Apámat fejbe lőtte,vagy a Te átélt borzalmaidat a kiirtott fele családom borzalmaihoz,melyekhez az ártatlan,német”megszállást” elszenvedő szittyáid nem kis mértékben járultak hozzá.Részint a haláltáborokba szállítással,részben önerőből már 1941 ben elkövetett gyilkosságaikkal.Ha most azt írom,hogy szeretem őket,akkor boldoggá teszlek?

  • Figyelő:
    Taláncsak megengedhető hogy az ember gyűlölje saját magát nemde?

    Bár…asszem beakarják vezetni a ” magyar-gyalázás” büntetőjogi kategóriát.

    Akkor majd örülhetsz.Onnan a szép kék hegyek országából.
    Mi pedig majd úgy fogunk viselkedni mint Swejk, aki „nagy tisztelettel” volt a kocsmában a kötelező és méretes Ferencjóska kép iránt, mikor párat ráköpött nyilvánosan.
    Persze bevitték az őrszobára, de mikor megmagyarázta hogy azok a tiszteletlen legyek teljesen össze pöttyözték a kiváló császár képét, hát azt már nem bírta tovább nézni. De a légyszar nem akart lejönni síma törkőkendővel és első felháborodásában pökött oda hogy mégis leszedhesse.
    Ki is kellett aztán engedni Swejket a hűvösről.

  • gyuri, sajnos nem tudok rajtad segíteni.
    Többször írtam, hogy a nácikat ismerem, tudom mit vétetettek az emberiség ellen! De legalább ugyanannyit vétettek azok akik a kommunizmus fedőneve alatt, kivégeztek ártatlan embereket, vagy bebörtönöztek.
    Köztük engem is.
    Érdekes viszont, hogy erről ITT senki sem ír!

  • Nem szabad elfelejteni, hogy én mindkét diktaturát átéltem és elitélem!

  • Klárika,
    mint majd mindig itt is mellébeszélsz.Nem haragszom érte,mert Neked ez jól áll.Azért pedig nagyon hálás vagyok,hogy nem tudsz segíteni rajtam.Hála a Teremtőnek nem is igénylem a segítségedet.

  • Kedves Gyuri!

    Marx elvtars allitolag egy maganleveleben feketelabu allatoknak hivta a szefardi (eszak-afrikai) zsidokat. (En sosem lattam ezt a levelet.)

    Ez elegge kozel van a feketesegguhoz, nem gondolod? 🙂

  • Kedves Moshe,
    nem ugyanaz,mert az askenázi zsidók is feketeseggűek.A lábakat nem lehet fehérre nyalni!Persze nem Neked van ajánlva.

  • Moshe,
    csak felhomályosításként írom,hogy az afrikai(fekete lábú)zsidók keleti zsidókként vannak meghatározva. Szefárd=szfaradi=spanyol országi zsidók akik az inkvizíció által üldözött zsidók. Megtalálhatók Portugáliától Magyarországon át Birobidzsánig a világ minden táján.Izraelben már nagy keveredésben az askenázokkal. Boldogult Apámban is volt egy kevés szfaradi beütés.Ezáltal szőke hajam ellenére bennem is van.Nem tudom,hogy a Marx Karesz mennyit tudott a fekete seggűekről.Az biztos hogy az enyémet nem láthatta, pedig az enyémet is ajánlhatom fehérítésre a marcsa féle kivénhedt nemzetes asszonyoknak.

  • Mojszele csak gyűlölködésiből hozta fel ebben a témban Marx nevét.
    Úgy gondolja hogy ezzel egy hanygyányit csökkenteni tudja Marx közismertségét és a Világtörténelemre gyakorlot hatását , de főleg a kapitalizmus emberarcúbbá válási folyamatában szerzett múlhatatlan érdemeit.
    Ész nélküli gyülölködő alkattya van nekije. Megkeseredett ember.

  • Különben meg MARX zsidó volt. Természetesen.
    Mint a legtöbb olyan ember, aki számít/számított ezen a k…va sártekén.
    A sort mindjárt kezdjük Jézussal, de ez a sor végtelen.

  • Kedves Gyuri!

    Elnezest kerek a pongyola fogalmazasert. Azert tettem zarojelbe az „eszak-afrikai”-t, mert pontositani akartam, hogy Marx abban a leveleben kikre is gondolt.

    Termeszetesen szefardi zsidok eltek Marx koraban is mar mindenfele a vilagban, de Marx kifejezetten csak az eszak-afrikai zsidokra utalt.

    xxxx

    Kedves Geyza!

    Marx elvtars erdemeit nem lehet kicsinyiteni, hiszen „tudomanyos” elmelete kovetkezteben kozel 100 millio embert gyilkoltak le eddig a vilagban. A megkinzott, kirabolt emberek szamarol halvany gozom sincs, de valosiznu annal is tobb.
    Meg par szaz ev, es vetekedni fog Mohameddel – hacsak kozben a bekeaktivistak ki nem irtjak a bolsikat is.
    (Ok ugye jo demokratak neked?)

    Mellesleg, ha jol remlik mar Marx szulei betertek keresztenynek, tehat o max. csak genetikailag lehetett zsido, amit viszont sok mas zsido (nem en) elvitatna tole.

  • Kedves Moshe,
    ha az a bizonyos Marx féle levél egyáltalán létezett,ne taglaljuk, hogy mire vagy kire gondolt.Elég szart kevert a világban azzal,amit leírt.Nehogy már a gondolataira is rátippelgessünk.

  • Moshe,
    elnézésedet a javításért:A zsidóságból csak kitérni lehet.Nem betérni.Egyébként a kitérés is érvénytelen,mert aki zsidónak született az legfeljebb csak „smádolja” magát.Aminek az értelmével gondolom Te is tisztában vagy.

  • Mojsele:
    Nettó baromság.
    A Jobbik és a nemzetközi nácizmus kedvelt szlogenjét hangoztatod ezzel a ” MArxizmus 100 millió áldozata” izével.
    Ezekután már kezdem azthinni hogy a Kurucinfó az egyik kedvelt oldalad.

  • Gyuri10:
    „A zsidóságból csak kitérni lehet.Nem betérni.”

    Tisztelt Gyuri10!
    Nem akarok vitatkozni, mert nem értek eléggé dologhoz, ezért inkább megkérdezem Önt.
    Nem tudom, hallott -e Ön már bizonyos Rúthról? Valami Tanachnak nevezett mű Ketuvim részének közepe táján írtak róla מְגִלַּת רוּת címmel. A hagyománynak legalábbis az általam olvasott verziója szerint Rúth moabita volt, és ezekkel a szavakkal וַתֹּאמֶר רוּת אַל תִּפְגְּעִי בִי לְעָזְבֵךְ לָשׁוּב מֵאַחֲרָיִךְ כִּי אֶל אֲשֶׁר תֵּלְכִי אֵלֵךְ וּבַאֲשֶׁר תָּלִינִי אָלִין עַמֵּךְ עַמִּי וֵאלֹהַיִךְ אֱלֹהָי maradt férje családjánál. (Van aki azt állítja, hogy ma is ezek a zsidóvá történő betérés szavai. Ez igaz, vagy sem, nem tudom.) Ha erről még nem is hallott, talán hallott már a hagyományban Dovid neven ismert zsidó királyról, aki a hagyomány szerint Rúth unokája volt.

  • T.Belzebub,
    tökéletesen egyetértek minden leírt szavával.Óriási hibát követtem el a beírással.Helyesen így hangzik:Zsidóságból a kereszténységbe vagy bármely más vallásba csak kitérni és nem betérni lehet.Amúgy az is érvénytelen,mert aki zsidó anyától született akkor is zsidó marad,ha שמד-olja magát.Legfeljebb megvágjuk utána az ingünket, hajtókánkat.Amit Ruthról és egyáltalán a betérésről írt tökéletesen fedi az igazságot.Köszönöm a javítást.Máskor kevesebb indulattal fogok írni.

  • Kedves Gyuri!

    Azt hiszem ebben is renegat felfogasom van, mert ahogy el tudom fogadni, hogy egy atesita zsido is zsido, ugyanugy el tudom fogadni, hogy egy kereszteny vallasra attert zsido is zsido. (Van egy olyan erzesem, ha a Halacha szerint barmelyik szulo utan oroklodne a statusz, es ha lett volna lehetoseg megtartani a mas vallasba beterteket is, ma a zsidosag lenne az egyik legnepesebb nemzet a vilagon.)

    Ahogy te is irod, megszaggatjuk azt a bizonyost, de meg mindig zsidonak szamit a kitert. Sot, amennyire tudom, a Halacha szerint meg ha a legmagasabb epulet tetejerol is uvoltozi valaki, hogy „en most mar nem vagyok zsido es soha nem is leszek az”, akkor is zsidonak szamit.

    A galutban a problema azonban az o gyerekeikkel van, foleg ha kozben nem zsidoval hazasodik az illeto. Tovabbi fejtorest okoz a tobbgeneracios utodjaik statusza, akik kozul sokan mar nem is tudnak arrol, hogy uknagypapi, vagy uknagymami zsido volt. Meg ha a ma elfogadott anyai agon is szarmaznak vegig, az is zsido, aki sajat maga sem tud arrol, hogy zsido? No es valoban van jogunk masok helyett eldonteni, hogy ok minek erzik magukat?

    Izraelben konnyebb lenne a helyzet, ott nem veszne el a tomegben egy kereszteny zsido, de ha ezt az otletet fel mernem vetni, azonnal kiatkoznanak. 🙂
    Viszont – szerintem – logikatlan, hogy az ateista zsido statuszat nem tamadja senki, de amint valami mas vallasba ter be a zsido, azonnal „bajok vannak”.

  • Geyza

    2016 április 9
    8:16 de.
    Géyza, tudod honnan ered a 100 milliós kommunizmus áldozatai? a wikipédiából. (Jobbik jol írta)
    Ha megkérded, hány áldozata volt a kommunizmusnak a világban ? Akkor a keresőben ez a szám jön ki, megközelitően.
    Ezt én már kiprobáltam…

  • Mojszele:
    Túlliheged ezt a kérdést közben meg a nácik szekerét tolod.
    Undorító.

  • Kedves Moshe,
    hajlanék rá,hogy egyetértsek Veled a kikeresztelkedett, kimuzulmánkodott,kibudhistálkodott sőt az ateistává vált zsidóval kapcsolatban.Feltéve,hogy a zsidó nem nép csak kizárólag vallás lenne.A zsidó néphez tartozás anyaági vérvonalon van megszabva és ezen még a fajtiszta Saulus vagy Jehosua ben Szentlélek sem akart vagy ha akart volna sem tudott változtatni.Aki apai ágról szakadt ránk az csak a mai normákban megszabott betéréssel tartozhat hozzánk.Izraelben élő”keresztény zsidó”ról nem tudok,de azt is be lehet sorolni ide vagy oda,mert mindenkinek van vagy volt édes anyja Az egész cécó csak bürokráciai határozatokon múlik.Vallási szinten vannak különböző árnyalatok,de ez egy belső vita kérdése.A népi hovatartozást egy az egyhez ki lehet mutatni minden vitát felülírva.Hogy ki minek érzi vagy vallja magát az már a privát ügye és senkit nem kell,hogy érdekeljen.Ebből viszont sem előnye sem hátránya nem származik.

  • Figyelő:
    Hátha egyszer a náci Jobbik azt írta, akkor „biztos” úgy van.

    Figyelő:
    Egyébbiránt meg ki beszélt itt és most „kommunizmus 100 millió áldozatáról?”

    Akiva a következőket addresszálta nekem fennti irományában:
    **************************
    „Kedves Geyza!

    Marx elvtars erdemeit nem lehet kicsinyiteni, hiszen “tudomanyos” elmelete kovetkezteben kozel 100 millio embert gyilkoltak le eddig a vilagban. A megkinzott, kirabolt emberek szamarol halvany gozom sincs, de valosiznu annal is tobb.
    Meg par szaz ev, es vetekedni fog Mohameddel – hacsak kozben a bekeaktivistak ki nem irtjak a bolsikat is.
    (Ok ugye jo demokratak neked?)”
    **************************************

    Figyelő:
    A „kommunizmusnak” ellenben nem nagyon lehttek áldozatai mert még nem volt kommunizmus seholsem. EZT felfoghatnátok végre azzal a gyűlölködő agyatokkal.

    Figyelő:
    Idáig még csak „Sztálinizmus” valósult meg különféle formákban.
    Karl Marx azt tartotta hogy a kommunizmus olyan országokban fog létrejönni ahol a legfejlettebb , legöntudatosabb a munkásosztály. Például Angliában vagy Németországban.

    Oroszországról azt tartotta hogy onnan „MINDIG IS az elnyomás szele fog jönni” / Marx és Engels levelezése Magyarországról, Kossúth könyvkiadó, 1974/

    Oroszországban nem volt munkásosztály amikor a bolsevikok átvették a hatalmat.
    Mintahogy Északkóreában sincs és Kambodzsában sem. Kubában sincs.

    Figyelő:
    Jobb lenne ha oktalan hozzászólogatások helyett

    1: valóban figyelnél
    2: maradnál a történelmi tárgyszerűségeknél.

    Figyelő:
    Hogy mi lesz a Marxi eszmékkel, az még nem dőlt el .
    A kapitalista társadalmak irányítói igencsak pozitív irányba korrigálták a munkavállalókhoz való hozzáállásukat, pont a Szovjetúnió létrejötte miatt.

    Gorbacsov azt találta mondani hogy ” amíg mi itt beszélünk a szocializmusról, más nyugati országokban szép csendben megvalósítják . Például Svédországban , Norvégiában stb.”
    Persze ez kicsit túlzás, de a trend azirányban halad.

    A II Vh. után az USA létrehozott egy pár közgazdasági kutatóintézetet hogy pntosan megértsék azokat a gazdasági-társadalmi jelenségeket amelyek a kapitalista társadalmak ismétlődő válságaihoz vezettek. A munka sikerrel járt, a mostani nyugati közgazdaságtan sok elemet átvett Marx tudományos munkáiból. Talán ettől lett olyan erős a Szabad Világ.

    Akiva és társai pedig elmehetnek az örökös fröcsögéseikkel a jó náthás francba.

  • Geyza

    2016 április 10
    10:44 de.
    Nyugi Géyza, senki sem harap!
    Én értem, hogy te hiszel a marxizmusban, egy a kevesek között.
    Tudom azt is, hogy nem szeretitek azt a „szocializmust”, ha kommunizmusnak hívják, ezt már sokan a fejemhez verték. mindegy. Nem sikerült és nem is fog.
    Már valahol írtam miért nem. Mert nincs egyforma ember..
    Most nincs időm jobban belemennin a válaszodba, de sajnos a Sztálinizmust már ismerjük, és talán azok akik abban elpusztultak, beleesnek a 100 milliós áldozatba.

  • Geyza, Moshe és társai nem „fröcsögnek”, hanem veled ellentétben kulturáltan véleményt cserélnek, ami pl. nekem igen hasznos, mert járatlan vagyok a tárgyalt kérdésben.
    Ne rondíts már bele mindenbe.

  • Kedves Figyelo!

    Nem kell hasraesni a marxizmus es a sztalinizmus kulonbsegei elott.
    A marxista gazdasag csak a papiron mukodik. A 20. szazad elejere mar nyilvanvalo volt tobb kozgazdasz kritikajabol, hogy Marx sok kerdesben tevedett.
    Marx egyeduli erdeme a „kapitalista” rendszer elemzese maradt. A tobbi szart sem er.

    Tehat nem veletlen, hogy az oroszok is probaltak mellozni Marx elvtars bator otleteit, bar ami a szabadrablast illeti azt elegge alaposan kiviteleztek, igaz, inkabb rablogyilkossag formajaban. Ettol lett cocjalizmus. Ettol lett „forradalom”.

    Forr a dalom

    Forradalom szelét nyomja a passzát,
    Végre jó lesz az emberiség sorsa!
    A legfontosabb dolog, hogy ne bassz át,
    Ez minden dolognak a sava-borsa!

    Tömeggyilkosságot és szabadrablást
    Hoz magával a forradalom, s buzgó hitet!
    Felbéreljük mi az elvtelen szablyást,
    Forr a dalom, add ide a bilidet!

    Ajánlás:

    Azért lettem forradalmár,
    Mert nagyon forr a dal már,
    Minden fejre ejtettnek ajánlom,
    A hülyeséget én is jónak találom!

    xxxxx

    Visszaterve a „sztalinizmusra”; nem kell beilyedni amikor azt akarjak bemeselni nekunk a kevesbe verszomjas „forradalmarok”, hogy az nem is volt igazi cocjalizmus, vagy kommunizmus. Dehogynem volt az. Csak a kivetelezesi formaja rablogyilkossag volt, es nem csupan szabadrablas.

    Pl. jelenleg a szenilis ven Bernie azt igergeti az amerikai elvtarsaknak, hogy ha megvalasztjak elnoknek, o 90%-os adot fog bevezetni a kozep es gazdag osztaly szamara. Ez gyakorlatilag szabadrablas, a rendszer belulrol valo tonkretetele. Meg demokratikusnak is lehet hivni, mert ha ez a nep akarata, akkor miert ne? (Mas kerdes, hogy a liberalis demokraciahoz semmi koze, de ennek ellenere epp a „liberalis” partot hasznalja Bernie pajtas, hogy hatalomra kerulhessen.)

    A gond csupan az, hogy miutan kiraboltak a gazdag osztalyt az elvtarsak, ok majd szepen megtollasodnak legalisan, mint „nelkulozhetetlen” vezetok, es amikor 1-2 generacioval kesobb kiderul, hogy elhetetlen a rendszer, akkor siman beleulnek annak a vagyonaba, akitol elloptak (vagy apuci, nagypapi ellopta) azt elozoleg. Ismeros neked ez a folyamat? Nekem elegge… (Eljen a „forradalom”!)

    Annak sincs semmi ertelme, hogy nem volt Oroszorszagban munkasosztaly. Eloszor is volt munkasosztaly, de meg ha nem lett volna is; cocjalizmust vagy kommunizmust elvileg lehet csinalni direkt a feudalista, vagy rabszolgatarto tarsadalmakbol is. Csak gyakorlatilag nem lehet, mert ha belegondolsz mi lenne a kovetkezmenye Bernie 90%-os adoztatasanak, akkor rajossz, hogy ugyanoda fognak jutni, ahova Sztalin elvtarsek jutottak: Mar az sem gond, hogy a fizetes nevetseges, mert ugy sincs semmi a „boltokban”.
    Tehat a cocjalizmusnak egyaltalan nem alapfeltetele, hogy letezzen egy munkasosztaly.

    Geyza itt vagy felreert valamit, vagy megprobal kodositeni a hitetleneknek.

  • Figyelő és Charli :

    Figyelő:
    Látom Neked is pont annyi értelme van szépen és érthetően elmagyarázni tényeket mint Agyatlan MArinak.

    Charli:
    Inkább te magad vagy aki iderondítja az undorító nézeteit minduntalan.
    Vedd már észre magad hol vagy.

  • Kedves Figyelo!

    Elfeledem a 100 milliot.

    Tagadni, hogy Marx-nak barmi koze is lenne a 100 millio legyilkolthoz kb olyan, mint amikor a ma elo bekeaktivistak tagadjak, hogy Mohamednek barmi koze is lenne az iszlam eddigi 270 millio aldozatahoz.

    Tudod, amikor Mohamed konyvebol idezgetnek a tomeggyilkossag (es sok esetben rablogyilkossag) racionalizasahoz, akkor csak egy komplett idiota tudja feltetelezni, hogy Mohamed pajtasnak (es az iszlamnak)semmi koze nincs hozza.
    Ugyanez all a bator cocjalistak es kommunistak eseteben is, akik Marx pajtas konyvebol idezgetnek ugyanabbol a celbol.

  • Látod látod Mojszele:
    A családod gyilkosainak szellemi örökösei vesznek most Tégedet a „szárnyaik” alá !

    Valamit nagyon szarul csinálsz öregem !

    Vagy pedig fested Magadat.

  • Úgy előttem van (Mojshe után szabadon):
    Áll a Lenin-fiú a bíborló Magyar Ugar mentén, előtte az akasztófa ami alatt jómagyaremeberek várnak hátraközött kézzel,
    a bitang komcsi pedig Biblia helyett felüti a Marx-könyvet és miközben szakállát lobogtattyák a dögletes fényes-szellők, emelkedett hangon idéz belőle:
    ” Az állógépek és a forgógépek aránya pediglen az ötmilliónál nagyobb munkásosztállyal bíró ipari országokban 30-70 százalék legyen !!!”

  • Kedves Geyza!

    Engem senki sem vesz a szarnyai ala.

    Az a teny, hogy a naciknak es az igazi demokrataknak sem tetszik a marxizmus es az abbol kifejlodott leninizmus es sztalinizmus, nem jelenti azt, hogy a nacik es az igazi demokratak mindenben egyetertenek.

    Az „A” nem egyenlo „B”-vel, es „B” nem egyenlo „C”-vel nem jelenti azt, hogy „A” = „C”.
    Neked tenyleg ennyire nehezen megy ez?

    Tovabba, ugy latom nem volt eleg vilagos ez:

    „” Marx egyeduli erdeme a “kapitalista” rendszer elemzese maradt. A tobbi szart sem er.
    Tehat nem veletlen, hogy az oroszok is probaltak mellozni Marx elvtars bator otleteit, bar ami a szabadrablast illeti azt elegge alaposan kiviteleztek, igaz, inkabb rablogyilkossag formajaban. Ettol lett cocjalizmus. Ettol lett “forradalom”. „”

    Ez megint nem jelenti azt, hogy a marxizmus csupan a „kapitalista” rendszer kritikajat tartlmazza. Sot, ez azt jelenti, hogy a marxizmus tartalmazza a szabadrablast is. Azaz arra buzdit, hogy a „gonosz” „tokesektol” el kell venni a penzt es szetosztani az elvtarsak kozott.
    Meg a Marx sem volt annyira hulye, hogy szerinte ebbe a gazdagek orommel fognak majd belemenni. Mintha valami „forradalomrol” papolt volna, nem?
    Mit csinalnak szerinted a „forradalom” elott es soran az elvtarsak Geyza?
    Marx elvtars forradalomra buzdito sorait fogjak idezgetni, avagy Marx „kapitalista” rendszer kritikajat?

    Komolyan kerdem Geyza, amikor a fenti modon probalsz meg vitatkozni, olyankor sajat magadat akarod hulyiteni, vagy masokat?

  • Mojshe:
    Biztosíthatlak hogy NEM fogsz engem itt belevinni semmiféle „akadémiai” előadásba.
    Csak szeretném ha végre felfognád azzal a gyűlölködő lelkeddel:
    Sztálin nem a Marxi társadalomfilozófiai alapeszméket követte .
    Mint tudjuk a „Sztálini Alkotmány” (amit mellékesen Bucharin szerkesztett, ki is végezték később) a leghumánusabb Alkotmány volt, amit valaha is beiktattak.
    Csakhát ugye..nem tartották be !
    Apelláta meg nem volt az alkotmánysértések ellen, csak NKVD meg KGB.

    Pont úgy mint mostanában.És nem csak ott hanem lassan itt is.
    Már kezdik nem betartani a sajátmaguk által, a VALÓDI többség megkérdezése nélkül beiktatott Alaptörvényt.

    A Marxi gazdasági elgondolásokat megpróbálták megvalósítani de azok már kissé túlhaladottakká váltak az első Világháború végére.
    De akkor még úgy-ahogy alkalmazható volt.
    Nem véletlen hogy annyi ember követte akkoriban.
    Nade a XX. század közepén ?
    Amikor teljesen megváltozott az ipar szerkezete ?
    Emiatt szépen lemaradoztak a Keleti Blokk országai az élvonaltól és megpróbálták a mindenkori vezetők erővel megtartani a már lassan öncélúvá váló hatalmukat.
    Hát dióhéjban…

  • Géyza, én most kapitalizmusban élek, lassan 60 éve. Itt is van biztos”munkásosztály”, de nincs szüksége a szocializmusra. T.i. a munkás egyenrangű a többi emberrel. Neki is van autója, háza stb. Aztán egy vendéglőbe ha elmegy vacsorázni a feleségével kockás ingben. A szomszédaztalnál ül egy másik pűr, azon a férfin is van egy kockásing, de ő viszont talán milliomos. Nem látsz semmi különbséget..
    Ez van!
    Szerintem, ez az igazi demokrácia.
    Sajnos, úgy látszik az emberek még mindig arra adnak, hogy ki mit visel, ki hogy néz ki ?! És eszerint mérlegelig az embereket.
    Más. Feljebb leírtam már, hogy én is voltam munkás mindkét országban, egyedűl tőlem fügott, hogy az maradjak vagy sem.

  • Figyelő:
    Én meg VADKAPITALIZMUSBAN élek kb 25 éve.
    Örülök hogy Neked odakinnt jó, megtaláltad a számításodat, de itt az ország háromnegyede nem találja meg a számítását.
    Főleg mostanában a „nemzeti ügyek” kormánya alatt.

    Az istenverte szocik idején sem volt rózsás a helyzet, de legalább békénhagyták a jónépet.
    Nem hozták ránk a frászt hetente valami blődséggel és nem loptak ki a költségvetésből 1000 milliárdokat.
    (Csak tudnám minek magyarázok én neked újra és újra ilyen teljesen közismert dolgokat , igaza lehet a Lómáriának , szerencsétlen gyengeelméjű vok mert mindig előlről kezdem.
    Tehát amit eddig írtam vedd semmisnek. Nem is mondtam neked.)

  • Géyza, a lopás:
    Tudod, amit ti állitotok lopásnak, semmi ahhozképest, amita szocialista kormány lopott a „jóvátétel” ürügye alatt.