Kiss László, bűn és a megbocsátás — Ledőlt a félisten szobra

2016 április 15 11:11 de.38 hozzászólás

Nem csitul a Kiss László úszóedző 55 évvel ezelőtti ügyével kapcsolatos polémia. Nem állnék be a hosszú sorba, de most egyik kedvenc – bár korántsem tökéletes, viszont a mai médiapalettán kiemelkedően tisztességes fórum kaphat gellert. Friderikusz Sándor késő esti beszélgetései kultúráról, politikáról, fizikáról, orvoslásról lehet hogy nem „jellegzetesen” tévés műfaj. Viszont az a kíváncsiság, ami a kérdezőt e beszélgetések során hajtja, izgalmassá tesz minden témát.

Pár napja Gerő András történésszel Kiss bűnéről, büntetéséről, annak következményeiről beszélgetett. Lehet-e, kell-e letöltött büntetés után az elkövető fejét kívánni? – nagyjából ekörül forgott a disputa, amelynek végső kicsengése az volt, hogy egy, a letöltött büntetés után tisztességgel – sőt sikerrel – leélt élet adhat feloldozást.

A felháborodott ítészek szerint meg nem, különösen egy nemi erőszak után, sújtsa megvetés, kénköves eső, meg ilyenek. Az ATV vezetősége meg sietősen beállt a közhangulat hámjába, és elhatárolódott a műsorban elhangzottaktól. Csak remélni merem, hogy emiatt nem kerül veszélybe ez a késő esti 50 perc, amely nemcsak ebben az ügyben, más területeken is gyakran fordul szembe megrögzött előítéleteinkkel, ajánl a közhelyeknél hasznosabb szempontokat egy-egy kérdésben.

Szögezzük le: minden erőszak bűncselekmény, ami nem kerülheti el a büntetést. De talán hatnia kellene így többszáz év után az európai civilizáció egyik alapértékének, a megbocsátásnak is. Ha nem, akkor mennyivel vagyunk jobbak az iszlám fundamentalistáknál? Volt olyan írás, ami szerint, aki nem kívánja az úszóedző vérét, az helyesli az erőszakot, sőt, mindenféle rendszer kiszolgálója. Többen azt is meglebegtették, hogy még a kirótt büntetést sem töltötte le a bűnös, milyen felháborító. Mintha nem tudnának a „harmadolás” intézményéről, amely szerint az elítéltet – hacsak az ítélet ezt tételesen nem tiltja –, bizonyos feltételek esetén feltételesen szabadlábra lehet helyezni a büntetés lejárta előtt. Ez jár a rablónak is, aki szintén erőszakkal követi el cselekményét (azért rablás és nem lopás).

Kiss László

Kiss László

De a nemi erőszak különösen aljas, hiszen gyengékkel szemben követik el! Eltekintve attól, hogy többnyire a rablók sem kigyúrt fegyvereseket vernek nyomorékká, ha nem hajlandók átadni első szóra a pénzüket, ajánlanék egy másik nézőpontot. Az áldozat helyzetét. Iszonyú sokkot kell átélnie, évekig – akár egész életében – küzdenie kell a történtekkel. Ha nő – a legtöbbször az –, meg kell magát győznie, hogy nem az egész hímpopuláció gátlástalan aljadék. Ennek érdekében el kell hinnie, hogy támadója megbánta tettét, kitölti a rászabott büntetést. És hagyják/hagyjuk? Ó, dehogy! Ha véletlenül talál egy rendes, kedves társat, rögtön ráugrik az előítélet: no lám, a Pityi megpocsékolta, most meg a Palkóhoz bújik. Nocsak, nocsak…

Hangzatos érv: de hát egy ilyen közelébe gyerekeket engedni!? Úgy tudom, az edző és társai áldozata nem gyermek volt, hanem fiatal lány. Talán nem kéne még pedofíliával is meggyanúsítani.

Lebegnek bizonytalan pletykák a medencék körül – szerintem egyébként a pástok, tatamik, pályák körül is – zajló kényszerítésekről, erőszakról.

Mégis, mit várnak a „beteges, adalékanyagokkal és mesterséges állományjavítókkal dúsított” élsporttól? (Az idézet Konok Péter találó megfogalmazása, hvg.hu, Gumicsont, 04. 13.)

Bizonyosan jobb lett volna, ha Kiss az első kérdésre nem pökhendien, agresszíven reagál, hanem olyasmit felel: Igen, elkövettem, leültem a büntetésemet, az eltelt évek alatt a munkámmal is igyekeztem jóvátenni ezt a tettemet. Később mondott ilyesmit, de akkor már senki nem hallgatott rá. Jogosan vesztette el vezető pozícióját emiatt, és a számtalan megbecsülést is. Ledőlt a félisten szobra.

Talán nem kellene félisteneket szoborni, akkor nem kellene engesztelhetetlenül gyűlölnünk se azt, aki széttépi az illúzióinkat.

Remélem, a tévécsatorna vezetőinek stupidsága miatt nem kapja fel a vizet az érzékeny Fridi sem, és továbbra is hallgathatjuk beszélgetéseit. Hol egyetértve, hol vitatkozva azok állításaival – ahogyan normális közegben szokás.

Rátesi Margit

38 hozzászólás

  • „Szögezzük le” – A csoportosan elkůovetett nemi erőszak után elítélt, majd gyorsan szabadon engedett bűnöző, akit két nő elleni erőszakkal vádoltak, de egyikre nem volt elég bizonyíték, erkölcsi bizonyítvánnyal molesztálhat, verhet és doppingolhat fiatal lányokat még 45-50 évig.
    A cikkíró is elmehet segédkezni Friderikusz műsorába ajnározni Kiss Lászlót és bizonygatni a magyar sportvezetés sok évtizedes erkölcsi felsőbbrendűségét, kifejtve, hogy az vetekszik a Fidesz nyilt, őszinte becsületes és korrupciómentes kormányzásával.

  • Georgina Bojana

    Kedves Rátesi Margit!
    Köszönöm az írásod. Sok igazság van benne. Először is Kiss Lászlónak már akkor le kellett volna mondania – vélt, vagy jó okkal – amikor Katinkával való nézeteltérése volt.
    Kiss Lászlónak tudnia kellett volna, hogy egy időzített bombán ücsörgött.
    Miért nem mondott le?
    Bármennyi aranyat is szerzett, bármilyen dicsőséget szerzett is az országnak, s önmagának – , s ha le is ülte a büntetését, akkor is, ezt tudnia kellett volna.
    Nem tudom elhinni, hogy ennyire kellett neki a pénz, hogy még mindig, s még azon túl is bevállalta a munkáját.
    Már régen vissza kellett (volna) neki vonulnia. Akkor lett volna babérkoszorú, könnyes búcsú, talán még +kitüntetés is. De most itt robbant az időzített bomba. S, hajlott korára maradt a szégyen… Bármennyire is szeretném, nem tudom Őt sajnálni, mert nem volt előrelátó.
    *
    Friderikusszal kapcsolatosan megdöbbentem. Olyan élesen védte Kiss Lászlót, hogy csak ámultam és bámultam. Abban viszont Friderikusznak igazat adok, hogy ezek szerint, akár „több évtizedre” visszamenőleg is elő áshatnak terhelő dolgokat, vélt vagy valós bűnöket bárkiről. S, ez méltánytalan. Pláne akkor, ha már letöltötte a büntetését.
    Ez igaz. Ebben igazat is adok Friderikusznak.
    *
    Úgy olvastam a Facen, hogy az illető hölgy már elhunyt.
    De! Olyat is olvastam, ami megbotránkoztatott, mármint amit valaki állított az elhunytról.
    Azt a kijelentést méltánytalannak és soha nem megbocsáthatónak ítélem meg.
    *
    Azt tudom, ha nekem vaj lenne a fejemen, nem mennék a Napra. Kiss László ezt vagy nem tudta, vagy reménykedett…
    Rosszul tette.
    De, mint tudjuk, minden csoda 3 napig tart. Ez is addig, nem tovább. – G.B.

  • Gyula Bognar! 1. Nem „gyorsan” engedték szabadon, hanem 21 hónap után, ami nagyjából megfelel a harmadolásnak, ami más bűnözőknek is lehetőség. Ugyanígy egy idő eltelte után minden börtönviselt kaphat erkölcsi bizonyítványt, vagyis felmentik a büntetett előélet hatálya alól.
    2. Hogy kerülnek ide a mai kormány viselt dolgai? Bár abban van valami, hogy az egy ügyű (direkt külön írtam!) élsportolók nem nagyon foglalkoznak gondolkodással, és a legtöbbjük vevő arra a faék egyszerűségű felfogásra, amely az erő kultuszán alapul, és ami oly jellemző a mai kormányra
    3. Biztosan rosszul fogalmazott a szerző, ha Önnek nem jutott el a tudatáig, hogy szó nincs a sportvezetők mentegetéséről. A kérdés az: ha egy bűnért valaki letöltötte a büntetését, akkor meg lehet-e bocsátani neki, vagy élete végéig páriaként kellene tengődnie?
    4. A sportvezetők között a világon mindenütt előforduló esetek (lásd NOB, FIFA, UEFA) az élsportnak nevezett gigantikus biznisz természetéből következnek.
    Bojána! Úgy hírlik, a szövetség vezetői közül többen ismerték Kiss múltját, joggal hihette hát, hogy azóta végzett munkája, eredményei alapján bocsánatot nyert.

  • Gyula Bognar
    .L. NEM molesztált, vert és doppingolt fiatal lányokat.

    Georgina Bojana
    Nem K.L. szerzett dicsőséget, aranyat az országnak, hanem a versenyzői. Kétségbe vonod a teljesítményüket, vagy elvennéd tőlük ebben a hisztérikus boszorkányüldözésben ?
    Már csak azért kérdem, mert Fridit gyalázzák, Aczélt eltávolítják a Népszabitól, holott ők nem vettek részt anno a bűncselekményben.
    Szervusztok, jó estét !

  • És kékruhás angyalok
    úsznak, Isten körül gyalog

    /Karinthy/

  • Tartalom,

    Ez pont olyan, amikor a pedofil pap kap pld. 3 evet, es utanna visszamegy a szoszekre predikalni.
    Hogy miert harmadoltak a bunteteset ? Tobb mint valoszinu a 3-3 oskank nem volt emberuk az uszok kozott, jol jott a Kiss Laci.
    Miert nem volt titkos szavazas Kiss laszlo ugyeben ? Nem mindenki akar konfrontaciot, mint Katinka. Latjuk a kovetkezmenyeket ha valaki kinyitja a szajat (Lasd Katinka).

  • akarki
    Hosszú Katinka teljesen más ügyben rúgta össze a port a szövetséggel, ráadásul őt nem K.L. edzette.

  • Hollósy Gerti

    Erőszakkal, bármilyennel és nemi erőszakkal szemben nincs bocsánat!

    Az erőszaktevő ember erőszakos természete nem változik, az erőszak megbújik benne egy életen át.

    Az olyan embernek gyermekek közelében soha többé egy másodpercig nincs helye. Súlyos hibát követtek el mindazok is, akik ezt tudván mégis oda engedték K.L.-t. Nem érdekel K.L. személye, stb. számomra senki, pusztán egy erőszaktevő, ez nem függ az érdemeitől, pont olyan, mint az összes többi ismeretlen erőszaktevő, valamennyiük ellen szigorúan fel kell lépni, nincs különbségtevés!

  • Könyörgöm, de KIT érdekel személye?

  • Ez nem aktuális országveszejtő probléma, miért ezen acsarkotok?

  • Ha bűnös is volt leülte(bár jóval előbb szabadult tbizonyíték hiányában felmentetették)egyébként koncepciós per volt,kiderült…
    Az azért gusztustalan,hogy ennyi idő után vették elő az „ügyet”csak
    4,5 hónap volt hátra a munkájából,és az utódja is tisztelettel beszélt róla.
    Az aki itt azt írta,hogy nem az edző dicsősége a sok olimpiai győzelem,hát bizony nagyon sötét…..mert valóban a sportoló győz,de nem mindegy,hogy ki készíti fel?Több neves sportoló kiállt mellette.
    Egyébként érdekes lenne (esetleg)több itteni fröcsögő múltjában
    kutakodni,de a dicső libsikében nagyon,akik nem ilyen,de sokkal súlyosabb és bizonyított ügyekben nem kaptak a mai napig semmilyen
    büntetést!!!!…és ilyen emberek ítélkeznek olyanok felett,akik dicsőséget hoztak a hazájuknak,míg ők csak szégyent és sok embernek fájdalmat(?) na sokaknak vastag a bőrük!!!!!!

  • Hollósy Gerti
    Akkor praktikusan fel kell négyelni az ilyen bűnösöket, – oda se’ neki, hogy a modern társadalmakban ezt már büntetőtörvények alapján a jog képviselői minősítik, kiszabják a büntetést, és adott idő eltelte után kap erkölcsi bizonyítványt.
    Ez utóbbit azért említem, mert nem én,te,ő ‘ítélkezése’ a döntő, hanem a BTK-é.

  • Mavtelep,

    Lejaratasi kampany volt es van Hosszu Katinka ellen, ezt mindenki latja.
    Amikor olyan ember van az usszoszovetseg ellen mint Gyarfas Tamas, a giliszta gerincesebb allat mint o . Kiss Laszlo akirol kozben kiderult hogy volt egy masodik eroszakolasa is, csak azt eltussoltak. Bacsa Istvan (kicsi bacsi) aki 12 eves lanyokat fogdosott, soroljam meg?
    Ezekrol a dolgokrol mindenki tudott, csak nem volt nyilvanos. Most hogy kiborult a bili, sajnalni kene oket ?
    Na ne ….

  • EVETTKE!
    Hát ez tényleg gyalázat!
    Szennylapokat olvasol és még ide is okádod őket !
    Szerinted mi miért járunk ide? Azért, mert undorodunk azoktól.
    Akkor meg miért hozod utánunk a szellemi pöcegödrödet?

  • Tisztelettel kérem a moderátort, hogy fenti Geyza-féle hsz-t, mint gyalázkodót, távolítsa el.
    Marcsi! Már egyszer másutt elmagyarázták: „bizonyíték hiányában” nem kap büntetést senki, más miatt van lehetősége bárkinek előbb szabadulni. Milyen koncepció, nagyokos? Jajjjj!!!

  • Christopher Adam

    Az említett hozzászólás utolsó mondatát eltávolítottam. Mindenkit arra kérek, hogy higgadtan válaszoljon, illetve írjon, különösen ebben a témában. Az erőszak, különösen a kiskorúak molesztálása nagyon is nem vicces téma. Komolyságot és higgadtságot követel.

  • Csodálatos napok ezek! Remélem, egy hosszú sor eleje ez a két ember, aki lemondott ill. felmondtak neki. Arról a sorról beszélek, amiben az „elkefélt rendszerváltást” jelképező média és közéleti személyiségek vannak. Az ilyeneknek köszönhetjük Orbán rendszerét, és azt, hogy ma a tehetséges és tenni akaró fiatalokat rendőrök cipelik el a Parlament elől! És közben emberek halnak meg a kórházakban, mert nincs elég pénz!

    Javaslom, hogy Kiss és Aczél is vigyen magával még egy embert, mondjuk Gyárfást meg Fridit! Az eddigieket köszönjük, inkább fizetjük a nyugdíjat is, nem mintha rászorulnának.

    Ja, és nem tartozik ide, de Tarlós meg menjen kézenfogva Vitézyvel a tütübárba, és beszéljék meg ott a problémáikat!

  • hazai lámpa
    Ez vegytiszta boszorkányüldözés ! Vagy ami még rosszabb, a szabad véleménynyilvánítás megtorlása, ha felsoroltakat is meghurcolják !
    Szervusztok, jó napot !

  • Talalom és Chris:
    Elnézést kérek.
    Kissé elragadtattam magamat.
    (Nem igérem hogy máskor sem fog előfordulni.)

  • Nagyon sokat olvastam erről és arra jutottam, hogy ez a téma annyira összetett, hogy mindenki a saját értékrendszere szerint, de valószínűleg igen hiányos tényismeret alapján elég kategórikusan hozza meg az ítéletét.
    Én ettől tartozkodom, de annyit mégis leírnék, hogy egy ilyen rágós gumicsontot bizony be lehet dobni ma Magyarországon, ahol a jogrendszer labilitása és részrehajlása, a korrupció, az eródálódott erkölcsi normák, a lezüllesztett hírszolgáltatás annyira elharapóztak, hogy a társadalmi megegyezés szinte teljesen kivan zárva.
    Azt viszont biztosra vehetjük, hogy a politikai haszonszerzésnek egy igen jó magas labda minden oldalról.

  • Miklos Banfi
    2016 április 17
    12:46 de.
    Az indulatokat nem elsősorban a tény korbácsolta fel, hanem az ügyet kísérő megnyilvánulások mind Kiss részéről, mind a mellette kiállóké amelyben még az áldozatot akarták meghurcolni.
    Az etikai kérdés, és nem egyértelmű, hogy ki mikor tekinthető tiszta erkölcsűnek. Elegendő ha jogilag erkölcsi bizonyítványt kaphat, avagy minden tekintetben feddhetetlenek kell-e lennie.
    Eddig megmaradhatna jogi vitának, de ahogy kommunikálta a dolgot a klikk, elszabadította az indulatokat.

  • Miklos Banfi
    2016 április 17
    12:46 de.

    Aha. Kiss Lászlót a rendszerváltozás után húsz évig a demokráciában szerinted a fidesz-rémuralom akadályozta meg, hogy elszámoljon a múltjával? A fidesz rémuralom okozta, hogy a demokráciában egymást tüntették ki a simlis ballib közéleti személyiségek?

    Te súlyosan fidesz-fóbiásnak tűnsz számomra. Az álszent, hazug ballibeket ne kenjük már rá Orbán mocskos rendszerére, mert mindjárt olyat mondok, hogy megbánom!

    Ha Katinka annyit elér, hogy a vén meghasonlott „demokraták” végre eltűnnek a magyar közéletből, akkor hozsanna és halleluja a magyar szabadságnak! Mert akkor eljöhet a magyar feltámadás!

  • Bánfi Miki fennti hozzászólásával értek egyet.

    Hazai Lámpa:
    Túlkomplikálod a kérdést.

  • hazai lámpa
    Már bocs’, de osztódással szaporítanád pl. a Palkovics, Balog, Rogán féléket (a névsor hosszú) vagyis az új undokokat ?!
    Jut eszembe, ha Tarsoly még csak bíróság elé sem kerül ( nem fog, mert az ügyészség tesz róla), akkor két év múlva újra befektetési
    céget vezethet ?!
    Szervusztok, jó napot !

  • Ehhez az egész pocskondiázáshoz nem akartam volna hozzászólni, de kénytelen vagyok. Gondolom az olvasók közt akad nem egy olyan is aki ha nem is volt „nagy vizes” az az úszóvagy vizilabdás, de ismerős volt a Margitszigeti Sportuszodában. Szóval hogy is van a hogy is van? Annó dacumál sem volt az másképpen mint mostanság. A férfinemzedék engedve a vágyainak és a biológiai törvényeknek mindig is kereste a nőket. Sokszor előfordultak afférok amiket néha nemi erőszaknak tüntettek fel, holott azok csak úgy tüntek. Rámenős volt az illető és táncba vitte a kiszemelt áldozatot aki ezek után persze azt mondta, hogy erőszakos nemi kapcsolat volt, ő nem egyezett bele akarata ellenére jött létre az akrus. Tetszenek emlékezni Monika Lewinski nagyságra? Mit is mondott a jó öteg Billről? Hogy ledöntötte? Aztán mi is derült ki? Nem akarom Kissről is hasonlót éllítani de őt valamiért kiszúrták, hogy elítéljék. Pedig nála sokkal nagyobb „nőfalók” uszták meg büntetlen pedig voltak kemény ügyeik nökkel., Jó volt a „vízfekvésük” és megtudták úszni a következményeket. Akik erről tudnénak többet beszélni azok inkább nem beszélnek se pró se kontra. Megemlítenék egy esetett. utána lehet nézni mert azért nyoma van. Annó Bús Gyula és Bárdy György ellen vizsgálat indult, hogy fiatalkorú lényokat csaltak fel a lakásukra és ott kapcsolatot teremtettek velük. Már az elején volt pár keresztkérdés ahol a lányok ellentmondásba keveredtek. De a tény az tény volt hogy fiatalkoruakkal feküdtek össze. Persze hogy tagadtak körömszakadtáig és a védelem csak azt tudta felhozni a védelmükre, hogy ezek a lánykák nem voltak annyira buták, hogy a cukros bácsikhoz ne mentek volna fel. Pláne hogy ismertek volta tévéből moziból. Búst és Gugyerákot elitélték pár évre amit le is ültek aztán utána még is visszatérhettek a szinpadra. Szóval egy szónak is száz a vége. Hagy ne soroljak fel még egy pár olyan esetet amikor egy élsportolót vagy edzőt lapátra akarnak tenni. Van bőven a magyar sportéletben éppen elég. Hogy pont az uszósportot kezdték ki az nem véletlen. Sok a pénz benne és szemet vetettek rá a haverok.

  • Marcsi,
    te tudsz róla,hogy a Kiss Lászlót németül Kleinnek hívták?Jól bele csaptál a lecsóba.Ezt a védőügyvédkedésedet hogyan fogod kijavítani? Hacsak nem akarsz egy Kleint védeni?

  • Avi Ben Giora
    2016 április 17
    2:13 du.
    Azért itt más is volt.
    A lányt le gyógyszerezték, vagyis elkábították, úgy történt az erőszak. Az afférok, és a tényleges erőszak között van különbség. És mivel nem egyedül erőszakolta meg, nem a nő, hanem az elkövetők kerültek ellentmondásba. Végül bevallották, és leülték a büntetést.
    Viszont a Hosszú Katinka ügy kapcsán előtérbe került Kiss túlnyüzsögte magát, aminek kapcsán kicsit körbe járták a személyét. Így került a köztudatba a régi ügye.

    A régi ügy lehetne lezárt, ha egyrészt bevállalja a dolgot akár úgy is, hogy megbüntettek miatta, de ha probléma, lemondok, avagy úgy, hogy etikai vitát nyitnak arról, mi az ügy elévülési ideje.

    Neki viszont mindenáron kellett volna a pozíció, ezért a klikk az áldozat meghurcolásával kívánta utólagosan tisztára mosni.
    Ez viszont gusztustalan és aljas dolog az áldozattal szemben.
    Ez a közfelháborodás oka.

  • Don Ovuz!

    Másodszorra olvasom tőled, hogy a „klikk” mit és hogyan gondolt-lehet, hogy valamit félreértek, de ugye nem az elhíresült Klik-re gondolsz, hanem csak úgy általában nevezed ennek az azonos állásponton lévő egykori szereplőket? Engem ugyanis már az égvilágon semmi nem lepne meg,csak úgy gondolkodtam rajta, hogy jött most a klikk a képbe!?

    Más: nem tudom az elkábítást honnan vetted – látod,ha tényleg így volt, már ez sem lep meg – csak érdekel, van e ennek is valami hiteles alapja, vagy csak olvastad, nyilatkozta valaki? Eléggé tényként kezeled,tehát felteszem nem véletlenül.A napokban annyi mindent lehetett hallani,olvasni az üggyel kapcsolatosan annyiféle infó reppent fel (ezek között lehet akár mind, akár egyik sem igaz) hogy csak kapdosom a fejem – bár a lényegen egyik sem változtat!

    És igen: az afférok és a tényleges erőszak között óriási a különbség, a „cselekmény” a jelek szerint mindig attól függ ki mond éppen véleményt róla! Azt gondolom sokak részéről talán szerencsésebb lett volna, ha meg sem szólalnak!
    A közfelháborodás okát illetően nagyon egyetértek veled!

  • Besancon
    2016 április 18
    9:43 de.
    Lantos László, Várszegi Lajos és az akkor 21 éves Kiss László, hogy a tettestársak is meg legyenek nevezve.

    Idézet a bírósági ítéletből

    A sértett karjait Várszegi a hátán összefogta, majd a száját befogta, őt ledöntve tartotta, Lantos pedig a sértettre nehezedve, annak lábait szétfeszítve, közösült vele. Ezután Kiss László fogta le a sértett kezét, illetve befogta a száját, Várszegi Lajos pedig fokról-fokra átvette Lantos helyét, majd ő is közösült a sértettel. Eközben … Zsuzsanna a nyugtatótól rosszul lett, így ellenállásától nem kellett tovább tartani, s ezért Kiss László fokozatosan elengedte őt, majd sorra kerülve közösült az elernyedt sértettel. Amikor a sértett feleszmélt és megmosdott, újból rájött a rosszullét….

    A klikk kisbetű. Amiről beszélsz, nagybetű

    Még egy kis kiegészítés

    Az első fokon eljáró bíróság – folytatólagosan elkövetett nemi erőszak bűntette miatt – Kiss Lászlót 5 év, Lantos Lászlót és Várszegi Lajost 4-4 év, börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte.
    Folytatólagosan elkövetett!

  • Besancon
    2016 április 18
    9:43 de.
    Nem akarom bemásolni az egész periratot.
    A rosszul levő nőt újra le nyugtatózták, majd a magáról alig tudó nőt kirakták az utcára. Még szerencse, hogy nem történt vel több baj, mint ami történt.

  • Don Ovuz!

    Köszi a gyors választ, ám mindennek előtt leszögezném, hogy ismerem a kis és nagy betűk közötti különbséget, nem is ez okozott fejtörést -:))))hanem miután már egy előző hozzászólásodban is klikkről írtál,azt hittem ez egy külön valamire szakosodott szervezet, már ha!

    Igen,a meghivatkozott ítélet-részletet ismertem,de azt hittem valami más újabb konkrétum is felmerült,mert egy-két napja nem kísértem figyelemmel a történéseket, és úgy tűnik itt minden perc hozhat meglepetést!
    A bírósági ítéletet sem kérdőjelezném meg -és nem értem ennek ismeretében hogy beszélhet bárki is koncepcióról ?
    Mint írtam már előzőleg is, az összes többi általad felvetett kérdésben egyetértek!
    Azt hiszem ez a klasszikus példája a „hallgatott volna bölcs maradt volna” esetének, vagyis újfideszül „egy kicsi túltolta a biciklit!”

  • Besancon
    2016 április 18
    12:40 du.
    A klikk, vagy klikkesedés kifejezést azért használom, mivel nem szándékozok a teljes sportvezetés és a sportolók felett pálcát törni. A szó másik értelmében érdekcsoportként használtam azokkal szemben,akik beszálltak a „szerecsen mosdatás”-ba.
    Amúgy tényleg nincs vita közöttünk, csak néha kevesebb szóval próbálok valamit megfogalmazni, akkor félreérthető vagyok.

  • Don Ovuz!

    Rendben,nagyjából én is így gondoltam,de azért rákérdeztem, hátha lemaradtam valamiről! -:)))))

  • marcsi,
    mi történt?Április 17.-i beírásommal kigolyóztalak az oldalról?
    Szegény Geyza most megfosztottam a noszogatási alanytól.Arról már ne is beszéljünk,hogy nélküled én is unatkozok.
    Az egyetlen fény az éjszakában CHARLIE zsidózásai.

  • OIM:
    Te hülye liba:
    Nesze neked itt a „koncepciós pered”

    TE a női nem szégyene vagy.Kevés ilyen aljadék jár-kel az országban !

    http://24.hu/belfold/2016/05/07/kiss-laszlo-aldozata-nehez-volt-tultennem-magam-a-tortenteken/

    (OIM = Oldal Hüye Macája. A „Marcsi” nevű emberi szörnyetegre célzok vele.)

  • OIM:
    Az ügynek nincs vége.
    Újabb fejlemények vannak :
    Úgy tűnik ez az egy eset, ahol is KÁDÁR adott amnesztiát kissnek ( még ezt sem tudtad , amnesztiáról pofáztál), csak a jéghegy csúcsa. Azt rebesgetik napirenden voltak amegerőszakolások csak épp az áldozatok eltitkolták.

    http://faktor.hu/faktor-kiss-laszlo-megeroszakolt-kiss-aldozata-gyarfas-tamas-aczel-endre?source=hirstart

    Ovasd el és kezd el írni bocsánatkérő leveledet az általad lealázott áldozatnak.

    Persze megértelek Marcsi , úgy is mint OIM :
    TÉGEDET senki nem akarhatott megerőszakolni .
    Az a nő aki nyilvánosan ( ezeken az oldalakon ) azt hirdeti magáról hogy régebben vetekedett Claudia Cardinale szépségével, feltehetőleg csak egy bányarém.

  • Geyza !

    Ami azt illeti, minden csak ízlés kérdése! C.C. szerintem nem annyira szép volt, mint inkább megnyerő és nagyon karakteres – szimpatikus mosolya azt sugallta, hogy jó ismerősöd, világéletedben a barátod volt, és szinte napi szinten találkozol vele az utcán, piacon orvosnál vagy színházban,hogy aztán jól eldumáljátok az időt…!

    Ilyen formán az ő szépségével vetekedni nem nagy mutatvány!
    A magát Marcsiként aposztrofáló hibrid pedig azt hirdeti magáról amit akar – ez pénzbe nem kerül! „Zagson” – mondja a művelt magyar!

    A szó igaz értelmében vett szépség szerintem talán csak G. Lollobrigida volt, aki minden helyzetben, minden módon egy darócba varrva is szép volt ! hál Istennek azonban M.ilyen magasságokra nem tört.
    Voltak/vannak persze rajta kívül is mutatós, csinos, karakteres, bájos, szexepiles arcok, de igazán szépnek csak ő volt mondható. Még iskoláslány koromban láttam a Párizsi Notre Dame c.filmben és sosem értettem, hogy lehet valaki ennyire szép? De,az is lehet,hogy más meg mást mond!

    A Kiss L. ügy ma végre ( 2016.05.11.)úgy tűnik valamilyen szinte nyugvópontra jutott, meggyőződésem, hogy erősen Bánáti Jánosnak köszönhetően….!