Matolcsy még a rongyrázásból is megbukott

2016 május 16 8:34 de.16 hozzászólás

Nem értem, hogy ezek az izgágák mit ugrálnak annyit Matolcsy György zongaravásárlásával. Ugyan már mit gondoltak, hogy egy olcsó pianínót fog a Hatvani-Lónyai Villába tenni? Akkor, amikor még otthon is egy Bösendorferen játszik? Egyébkéntis, mi a túró az a harminckét millió a villa árához képest? Ha már arra elcseszett 4 milliárdot, akkor igazán nem érdemes 32 millión szőrözni! És különben is! Ezek a bunkók nem értik, hogyan is érthetnék, mi az a ”hozzáadott érték”? Ezeknek persze, amilyen hüjjék, hilyába is próbálná az ember elmagyarázni, hogy azért 32 milló, mert ez az ára! Ennél olcsóbban ezt nem lehet megkapni, marhák, hijjába rugóztok, ennek ez az ára. És most kuss!

Ennek a szegény Matolcsynak fogalma sincs arról, hogy mennyire csúfosan megbukott rongyrázásból. Azt hitte szegénykém, hogy a világ legpofátlanabb zongoravásárlását sikerült nyélbeütnie, de nem. Valójában elszalasztotta az alkalmat – alkalmasínt. Történt ugyanis, hogy 2012 októberében Hódmezővásárhely gyűjtést kezdett egy koncertzongorára és akkor én megnéztem a piacot, lévén, hogy az ország legeladósodottabb települése 40 milliót kért a polgáraitól. A Kanadai Magyar Hírlapban akkor ezt volt alkalmam írni:

”Hogy, hogy nem, ezt a nevezetes zongorát most sehol nem talalják. Szőrén-szálán eltűnt. Sebaj, mondják ők és már meg is hirdettek egy gyűjtési kampányt, negyven millió forintért, hogy abból a város egy új hangversenyzongorát vásároljon. (Igaz viszont, hogy elmulasztottuk megkérdezni a sajtóreferenst, hogy feljelentést tettek-e az ügyben. Végtére is, ha negyven millióba kerül pótolni, akkor a zongora “eltűnése” nem csak egy piszlicsáré ügy, hanem egy jókora lopás. De ha már itt tartunk, hadd hívjuk fel a Polgármester figyelmét, és egyben figyelmeztessük a vásárhelyieket is arra, hogy érdemes lesz vigyázniuk ezúttal, mert egy Yamaha koncert zongora, a legnagyobb és legjobb, amilyet példáúl a New York-i Metropolitain is használ, csak 85 000 dollárba kerűl, ami nem több mint 18.5 millió forint. Miért kérnek akkor negyven milliót? Igaz ugyan, hogy a Bösendorfer Imperial Grand 175 ezer dollar, ami 38 millió forintnak felel meg, de vajon hihetjük-e azt, hogy Hódmezővásárhely, az ország legeladósodottabb városa, nagyzási hóbortjában a világ legdrágább zongoráját akarja megvenni?) A szórólapok már meg is érkeztek a lakosság póstaládáiba az új polgármester, Almási István aláírásával.”

Az összegek persze az akkori, sokkal kedvezőbb árfolyamon értendők. A kérdés tehát marad, hogy vajon miért elégedett meg Matolcsy az egyszerűbb, hogy ne mondjuk ”olcsóbb” Steinway-jel, amikor rendelhett volna alig többért egy Büsendorfer Imperialt, egy teljes extra oktávval, és akkor tényleg megutötte volna a guta a teljes magyar közvéleményt. Így alig futotta egy kis nyavajgásra.

Kerekes Sándor

16 hozzászólás

  • Milyen jó, hogy nincs nagyobb gondja a magyaroknak, hogy egy miniszter milyen zongorát vett és mennyiért!

  • T. Kerekes Sándor !

    Gratulálok, veretes soraihoz, amiket önmagától idéz ! Csak a vásárhelyi zongora, köszöni jól van, ha valaki Kanadában, netán aggódna… Almási István polgármester, 2014 áprilisában bejelentette: „a gyűjtés sikerrel zárult, mintegy másfél év alatt 141 magánszemély és vállalkozás 49 millió 17 ezer forintot adott össze, ezzel a város újra bizonyította, hogy közösség is.

    Az összegből megvehették a Steinway & Sons D-274 jelzésű csodamodelljét, a világ jelenleg legjobb koncertzongoráját, amely közel 100 százalékban kézimunka, és egy darab 1 évig készül.

    – A város zongoráját Hegedűs Endre Kossuth-díjas zongoraművész május 20-án választja ki a cég hamburgi gyárában, amit a Steinway & Sons a nyár folyamán, de legkésőbb szeptemberig leszállít. A zongoraavató Hegedűs Endre 60. születésnapjához kötődött. [2014 szeptember 28-án]

    Vágó János, a Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója elmondta: a BFMK színháztermének mérete is nagyobb hangszert igényelt, mint a jelenlegi Yamahák, és a Steinwayt legalább 40 évre vásárolták – addig jó minőségű hangszer marad –, és most már bárkit meghívhatnak Vásárhelyre koncertezni.
    Hogy jön ide Matolcsi, egy kicsit izzadság szagú…

  • Avi Ben Giora

    Ez kicsit olyan mint a jólismert szemfényvesztős játék az itt a piros hol a piros. Volt zongora nincs zongora kell zongora. Miután az árát eltáncolták, és még sem maradhatnak zongora nélkül, Matolcsy egy új polgárpukkasztós dobást alkalmazott. Istenem mi neki negyven milla? Mint más egyszeri polgárnak négy rongyos ezres. Megjegyzem a Bösendorfer valóban dögösebb mint a Steynway. A gyár itt van a szomszédban mármint Bécsben (nem Bösendorfban ami Bécs külkerülete) és egy időben olyan hírek keringtek, hogy csődben vannak. Most Matolcsy kicsit majd dob valamit a gyár megmentésére. Csődben nincsenek persze de jóval kevesebb a megrendelésük mint régen. Főleh hangversenytermek részére gyártanak úgynevezett „versenyzongorákat, de egyéni megrendelők kéréseit is teljesítik. Matolcsy biztosan mint egyéni megrendelő jelentkezhetett be a cégnél. A negyven millás ár biztosan ezért lett. Ha már lúd illetve zongora legyen kövér.

  • Nagyon szép történet ! Pláne ha belegondolok, hogy Matolcsynak az lesz első koncertélménye, amikor a saját zongoráján játszik majd neki egy művész. ( 1 azaz EGY , – Bogányi)
    Jut eszembe, a Fesztivál Zenekaron viszont spórolnak,
    No comment !
    Szervusztok, jó estét !

  • Tüske Zsófia

    Kedves figyelő Bencsics Klára, csak szólok, Matolcsy nem miniszter, hanem az MNB elnöke, valamint nem a saját pénzét szórja koncertzongorára, hanem az ország devizatartalékát menti épp magánvagyonokba. A magyarok nagyobb gondja láthatóan nem éri el az ingerküszöbét: itt négymillióan élnek a létminimun alatt, a Borsodban, Szabolcsban és Baranyában is és nemcsak cigányok: lehet nézegetni, hogyan. Ilyen mértékű szegénységet még a Horthy rendszer sem tudott produkálni, jóval több állampolgárral.
    http://kepek.444.hu/2016/05/12/most-jol-vagyunk-este-meg-ehen-fekszunk
    Ja és hogy egy könyvtárszakmai hírt is megosszak: mivel az alcsúti faluszéli szemet vetett a Várra, a Nemzeti könyvtárnak mennie kell ki a hóra, a rádió régi épületébe, a mostaninál sokkal szűkebb helyre. Pont úgy, ahogy sikerrel számolták fel a 124 éves OMIKK-ot is egy mindössze 29 éves államtitkárocska segítségével. Hát csak támogassa a már a szociban is „sikeres” kétkabátos Matolcsyt, méltó az a szeretetre.

  • Tüske Zsófia

    2016 május 16
    12:59 du.Képzelje el, hogy Kanadában is legalább annyira élnek szegénységben, mint Magyarországon! Fóleg a cigányok és a feketék.
    Soha ne legyen a kormánnyal nagyobb problémája mint a könyvtár áthelyezése.

  • Magyar Nemzeti Banknak, van egy raklap alapítványa köztük a Pallas Athéné Domus Animae is. Itt elköltöttek [viszonylag kedvező áron] 121 ezer dollárt, körülbelül 32 millió forintot egy zongorára. Az alapítvány kuratóriumának elnöke Matolcsy György jegybankelnök. A zongorák Ferrarijaként emlegetett Stenway C Special-t Reisinger Károly szakember újította fel New Yorkban.
    A Lónyai Villában helyezik majd el, ahová zenei és igen rangos kulturális programokat terveznek. Az összesen mintegy 270 milliárd forinttal rendelkező Pallas Athéné alapítványok költéseit parlamenti vizsgálóbizottság is ellenőrizheti majd, legalábbis Tóbiás József, az MSZP elnöke kezdeményezte egy ilyen testület felállítását. Megjegyzem: az MNB-nél keletkező, elképesztő, kamat és egyéb bevétel felhasználását, nem rendezi egyértelmű jogszabály, de nem is tiltja, az alapítványok létrehozását… Lengyelországban megoldotta a parlament, ezek a pénzek automatikusan az államadósság csökkentésére fordítódnak.. Az ellenzékieknek, két lehetősége van tolvajt kiáltani, vagy egy törvény javaslatot benyújtani.. Szerintük a tolvajozásnak, tudva, hogy jogilag értéktelen de a propagandisztikus hozadéka jelentősebb..

  • Tüske Zsófia, mentse már meg ezt a sok szegény embert egy nagyobb adag kapával, mert úgy látom kapabolt sincs a környéken, emiatt szegények nem tudnak földet művelni, azt meghagyják a hülye magyaroknak. Figyelőnek igaza van, csak rá kell keresni egy-két amerikai bádog-lakókocsi falura egyből tündérkertnek fog látszani ez a cigányfalu.

  • Tüske Zsófia

    Bencsics, inkább nem mondom ki, mit gondolok a féktelen empátia láttán, amivel az elnyomorított magyarok iránt viseltetik.
    Ami pedig az Országos Széchényi Könyvtár iránti megbecsülést és tiszteletet illeti, az rendkívül jól reprezentálja, mennyire érdekli a Magyar Kultúra aktuális állapota.
    és a magam részéről ezennel lenulláztam úgy is, mint magyart és mint könyvtárost pláne.

  • Tüske Zsófia, sajnálatos egyén lehet! Ennyi gyűlőlet szorult belé, ami ritka egy embernél. Gyülőli a miniszterelnőköt, gyűlöl engem, és még a jó ég tudja hogy kit!

  • Engem már akkor könyékez a gutaütés,amikor meghallom Matolcsi nevét,aki rengeteg kárt okozott már ennek a szegény hazának.Ami,pedig a Vásárhejieket illeté remélem észnél vannak és vissza küldik a szorolapot egy ODA ILLŐ!!! megjegyzésel.

  • Lincselő és a többi, Matolcsy Mátyás fogadatlan prókátorai…!

    Tüske Zsófiának az erkölcsi és a tényszerű igazsága eygütt 100%. A melléket művészi doku-fotósorozat is önmagáért beszél…
    Nem véletlen habzik tőle a szája a fent említett népségnek…
    ˙

    .
    Jó, ha tudják, t.hölgyejimésurajim, hogy például ez az egész, Vezérük ún. Liget Projekt elnevezésű rablászati és a favágászati (favágás a legkedvesebb hobbija nekije 🙂 ) tervezete is . c s a k . azért jött létre, hogy az Országos Széchenyi Nemzeti Könyvtár és a Nemzeti Galéria már mielőbb átadhassa a helyét Orbán Kormányzóúrnak odafönn, a Budai Várban. Már hordják is az elefáncsontot a toronyhoz, na meg a gumikárpitot a különszobához… Már türelmetlen a Kisgömböc…
    Oszt, akkor majd „fölszáll ott a páva” a budai várba sok szegény legénynek szomorúságára…

    Nem titok, hogy ott is közelező lesz majd a „pávatánc” – Bösendorfer kísérettel.

    Egyébként még nevetséges is lehetne úgy, ahogy van ez a parvenü banda – stadionostul, Stanwayestől és királyi palotástól – együtt, csak ne kerülne mindez, a mi és szegények ezer és ezer-milliárdjaiba Amikor példának okáért, az egészségügy Magyarországon már abszolúte a padlón van ! 🙁
    ˙

    .
    ui: A lagújabb hír, hogy őexellenciája felcsúti hobbi-kisvasútja – a Magyar Chattanooga Choo Choo – mostmár Diósdig fog pöfögni – nopersze csakis közpénzbű… ))) 😀 (((

  • Parács Péter Pál

    Szóbeszéd vagy igazság??!!

    Ha szóbeszéd akkor nem csak Matolcsy lehet téma. Ha igazság akkor viszont nem vitatkozni kellene egymással, hanem tenni ellene. Most, itt ki tud fellépni érdemben közülünk, hogy a valóság „ködmentessé váljon”? Ki fogja az esetleges „visszaéléseket” stb. orvosolni? Ki fogja számon kérni az érintettet? Maradunk az egymás közötti „olvasói hozzászólás csörténél”?

    P.P.P.

  • Parács Úr!

    „…nem vitatkozni, hanem tenni kellene ellene…” – biztat minket kegyed.

    Hallotta már Ön azt a nevet, hogy Polt Péter ? Amúgy Ő-méltósága Orbanisztán Királyság főügyésze…

    No, ha valaki, hát jelenleg csak ő tehet(ne) az ilyenek és hasonlók, mint Matolcsy Mátyás, vagy pl. Tarsoly Vezér ügyében – De nem teszi… Utóbbinál még húzza, halasztja is az ügyet – nem először a főnöke érdekében – ami bizony 31-én jár le… Ugyanis, rossz nyelvek szerint, az Ő jóvoltából nem sokára szabadlábon láthatjuk, az ez ügyben még Orbán Vezért sem szüzen hagyó Quaestor vezérigazgatót…

    E „független főügyészi” több élvtizedes múlt, persze nyakig benne a fid SS-ben köti és kizárja az elfogulatlan törvényszolgának még a látszatát is – tűzön, vízen át elvágva hasonló büntető ügyek garmadájának a menetét – pláne, hogy Ő-méltósága a fenti Matolcsy alapítványokban is nyakig lubickol. – persze csupán „csak” családi alapon. 🙁

  • ÉRDEKES ÖSSZEFÜGGÉS: [friss: Klubrádió Megbeszéljük]

    Lentner Csaba közgazdász,a Nemzeti „Közszolgálati”Egyetem tanára

    Matolcsy folyamatban lévő „phd” dolgozatának témavezető tanára

    az egyik Matolcsy-alapítvány vezetője

    azzal védekezik az összeférhetetlenség „vádja” ellen, hogy ő már

    fél éve alapítványi elnök volt,amikor ez a tehetséges bankelnök

    felkérte őt erre az igazán megtisztelő szerepre.
    ˙

    .
    Megjegyzés: Móricz Zs. a sírjában plágiumot emleget a Rokonok c. világhírű regénye sérelmére, és csak forog, forog és forog. 🙁