Alkotmánymódosítás–a Jobbik ugyanabban a gyűlöletkeltő zsákutcában halad, mint a Fidesz

2016 június 8 8:54 de.52 hozzászólás

A Fidesz jobbikos támogatással fogadta el a terrorveszéllyel kapcsolatos alkotmánymódosítást. Ez újabb bizonyíték arra, hogy a Jobbik ugyanabban a gyűlöletkeltő, a magyarok félelmeire építő, értelmetlen zsákutcában halad, mint a Fidesz. A Jobbik ezért sem lehet alternatívája Orbán rendszerének. A Fidesz terrorveszélyre hivatkozó alkotmánymódosítása teljesen értelmetlen, mert ettől nem lesz biztonságosabb Magyarország. Ehelyett inkább a nemzetbiztonsági szolgálatok pártpolitikától mentes megerősítésére lenne szükség. Különösen sajnálatos, hogy a Magyar Szocialista Párt nem volt elég bátor nemet mondani a Fidesz gyűlöletpolitikájára. Ehelyett inkább nem szavaztak, nem nyomtak gombot.

A Fidesz alkotmánymódosítása teljesen értelmetlen volt, hiszen a mindenkori kormánynak korábban is minden alkotmányos eszköze megvolt ahhoz, hogy fellépjen a magyar emberek védelme érdekében. Egy valódi terrorveszély, terrortámadás esetén pedig az Együtt képviselői is megszavaznák a különleges jogrend bevezetését.

Szégyen, hogy Dunaújváros ügyében egyes ellenzéki pártok most úgy viselkednek, mint a magyar fociedzők az elmúlt évtizedekben: magyarázzák, miért siker a vereség. Ez az eset is csak azt bizonyítja, hogy egy 2014-eshez hasonló összefogásban az Együtt nem vehet részt. A győzelemhez együttműködés kell. De ha semmi sem változik, az Együtt önállóan indul, önállóan állít listát, és önállóan állít egyéni jelölteket. 

Szigetvári Viktor

Fidesz-Jobbik

Fidesz-Jobbik

52 hozzászólás

  • Göllner András

    Szigetvárinak igaza van: a Jobbik a Fidesz kistestvére, a Fidesz inkubátor házából repítették ki Vonáékat, hogy a keményebb szöveg iránt vonzódó nép-nemzeti tömegeket el ne veszítsék. Együtesen bespájzolják maguknak a meghülyített lakosswág több mint a felét.

    Szigetvári második tézisével a gond. Egy sikeres tömegpártnak többre kell vinnie a diagnosztikánál. Az Együttel nem az a baj, hogy rosszul látja a valóságot, hanem azzal, hogy képtelen elsajátítani a sikeres tömegpártok törvényeit, és azok szerint versenyezni az emberek bizalmáért, támogatásáért. Az Együtt nem elméletileg, hanem gyakorlatilag sántít.

    Az egyedüli mankózás nem fogja ezt az országot kilábbalni az önkényuralomból. Csak arra jó, hogy egy két mankósnak biztos megélhetést nyújtson. Ha az Együtt, vagy a DK egyedül akarja elnyerni a többség bizalmát, akkor sajátítsa el a tömegpártok törvényeit, nőjjön fel a feladathoz, ne a gesztusok hanem az eredmények termelésére szakosítsák magukat. Akkor menni fog. Akkor lesz igazán baba a demokrácia Magyarországon 🙂

  • Szigetvári Viktor előszeretettel gyaláz mindenkit, ahelyett hogy valami életre való programmal előállna. A „gyűlöletkeltő” szó megint értelmetlen, hisz a képviselőinket azért választottuk, hogy a magyarok érdekeit a legjobb tudásuk szerint kezeljék. A magyarok érdeke a terror és anarchia elleni felkészülés, hol van itt bármiféle gyűlölet? Vagy kötelező szeretni az ISIS harcosok és az adónkból vagy segélyből élni kívánók milliós tömegét?

  • Csaxólok : a Magyar Szocialista Párt „bojkottálta” a szavazást.
    Rengetegen tanácsolták ezt a baloldalnak, – nem is értem,miért nem elégedett Sz.V. ?
    Szervusztok, jó estét !

  • charlie
    A magyar embereket sújtó rendkívüli állapottal hogyan fogja megállítani a”migráncsokat ” ez a kormány ?

  • „Vagy kötelező szeretni … az adónkból vagy segélyből élni kívánók milliós tömegét?”

    Hová gondolsz?
    Nekünk csak az adónkból és a magánnyugdíjunkból, meg a (nemzeti) banki pénzeinkből cupffolgató tolvajokat kell szeretnünk…

  • Hogy a Jobbikot a Fidesz bocsátotta szárnyra, az evidencia, nem Szigetvári Viktor zseniális meglátása. Bevallom, én egy kissé viszolygok tőle is, erős „hullámlovasnak” tartom.

    Már csak arra vagyok kíváncsi, konkrétan kivel is van együtt az Együtt?

  • Kedves Alma, hogy ki kit bocsájtott szárnyra, egy kis adalék:
    Kövér László: a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) Központi Bizottsága alá tartozó Társadalompolitikai Intézet munkatársa, Pozsgay Imre: MSZMP KB tag, Szűrös Mátyás: MSZMP KB tag, Schmitt Pál: miniszter-helyettes elvtárs, Stumpf István: MSZMP tag, Hazafias Népfront alelnök, Járai Zsigmond: MSZMP tag, kormánytag, III/2 együttműködő, Matolcsy György: MSZMP tag, III/2 együttműködő, Martonyi János: MSZMP tag, kormánytag, III/2 együttműködő, Pintér Sándor: MSZMP titkár, Boross Péter: MSZMP tag, Kerényi Imre: MSZMP alapszervezeti titkár, Fónagy János: MSZMP tag stb.
    …..
    Ezek alapján sem merném használni az evidencia szót, szerintem a Jobbik-Fidesz kapcsolatban is hamis.

  • Elég nagy az esély arra, hogy 2018-ban a jobbik nyer. Ez persze nagyon fájhat a baloldalnak, mivel esélyük sincs nyerniük. Szerintem annak is örülhetnek majd, ha egyáltalán bekerülnek a parlamentbe. De jelenleg az a nagy fájdalmuk, hogy nem tudják tovább zsarolni a kormányt az alaptörvény módosítással. Így jártak. Agyaljanak csak tovább a mégkisebb nagymagyarország elméleten, az biztos meghozza majd az együttnek a sikert.

  • Tropa egy őszinte, becsületes, baloldali értékrendű pártra szerintem lenne kereslet, de a mai felhozatal esélytelen a többségi bizalomra.

  • @charlie
    Azért, hogy Magyarországon nincs „igazi bal”, a Jobbik – a maga derék kis hajdani „gárdácskájával” egy fikarcnyival sem szimpatikusabb…

    Sőt, hogy a fideszben hajdani MSZMP-sek sürögnek-forognak, nemkülönben, mint anno a megfelelő PÖCS-ben maga a nagy Vona is, még az sem emeli a Jobbik iránti szimpátiámat.

    Sajnos, hogy én nem vagyok amnéziás.
    Akárhány cuki kutyás képen virítanak is a vezetőik. Hitler is imádta a kutyákat.

  • Kedves Alma, kinek a pap, kinek a papné. A „Hitler is imádta a kutyákat” megjegyzést méltatlannak érzem. Szerintem vagy te olyan felkészült, hogy ne ilyen butasággal tromfolj.

  • Ezen az oldalon főleg már csak Neocsárli és a Tropa szerű aljanácik tépik magukat.

  • @charlie
    Miért méltatlan?
    Korrektebb lett volna, ha azt írom: Hitler is utálta a zsidókat…?
    (Ezt írtam tulajdonképpen, csak virágnyelven…) 😀

  • Az ilyen Fidesz/Jobbik boszorkány konyha kotyvasztások, tökéletes maszlag a lusta gondolkozású embereket ostoba szövegekkel, féligazságokkal, politikai kábítással teljesen elhülyíteni.

  • T. Cikkíró és Kommenttársak !
    Sajnos nem újdonság, hogy a Jobbik a FidSS terméke. Nem a kistestvére, hanem a legkedvesebb gyermeke. Letagadhatatlan, hogy a létrehozásában, pontosabban a megtermékenyítésében a Keresztapa aktívan részt vett. Előbb létrehozta ártatlan kis náci érzelmű radikálisokból verbuvált rohamcsapatait – pártjának afféle állatóvodáját, az úgynevezett „Polgári” Körök hálózatát – majd, ahogy az állampárti hagyományok szerint ilyenkor lenni szokott, közülük utánanézett kiválasztható náci felsőkádereknek. Így bukkant rá Vona Gáborra az ifjúnáci tehetségre, akiben meglátta a FidSS – kormányra kerülése esetére – egy extra, különbejáratú, azaz belső, szélsőjobboldali ellenzéki szárnynak a jövőbeli vezetőjét. Ugyanis a kormányképességhez, elengedhetetlen követelmény a radikális csoportok leválasztása a valamivel mégiscsak kultúráltabb magról. Ehhez kellett a JOBBIK, amely a fidSS-essé vedlett MIÉP-esekből, a 64 Vármegyés városgyújtogató Frady-csőcselékből, és más Kossuth-téren sátrazó, II. Rákóczi Ferenc szobrát alaposan körül-hugyozó szélsőségesek sisera hada, akik tényleg alkalmatlanok lennének egy kultúrált „polgári” mentalitást alakítani úgy, mint ahogy azt a Keresztapa pártja valahogy mégiscsak elripacskodja a magyar kultúrköröknek …
    A jelenlegi helyzetet – a nyíltan fasiszták ismételt kiszorítását, vagyis egyfajta konszolidált náciszerep előtérbe khelyezését a választási ciklus félideje tolta a történések előterébe*. Ennek során Vona ugyanazt a kiszorítósdit játszotta el a saját, amelyet anno Orbán tett meg a maga nácijaival, a JOBBIK célszerű megalakításával, ezek oda való besuszterolásával … Persze már egy másik kérdés az, hogy vajjon, mint konszolidált náci, ezen a címen Toroczkay László tévészékház-gyújtogató parasztvezér [ á’lá „64 Vármegye”], konszolidált polgárnak álcázva hogyan a fenébe válthatta fel Novák Elődöt a vezetőségben, aki legalább sose álcázta magát, a maga folytonos ordenáré hőzöngését egy szolid kis, vagy „nyárspolgár” ritka szeszélyének…
    – Alighanem, ez úgyszintén a Jobbik-lónak az a bizonyos kilógó lába, amely zsák azért bővelkedik még más, nem is kevés hasonló „”radikális”” kilógó szögben, mint például a Hegedűs Ló.-házaspár is…
    ˙

    ˙
    * A történések közül a ciklus félidejével szoros összefüggésben vizsgálandó még a Keresztapa extra ellenzékének e tipikus – sokak által baloldalinak nevezett – figurájának, Schiffer Andrásnak a lemondása is, akit itt ez alkalomból kommentjében – és nem véletlen – még a náci Csárli, az érdemei elismerésével is honorált… 😀

  • Kordon Blued, fantazmagóriáid helyett legalább a tényeket közölnéd:
    1. Amikor a Jobbik megalakult, Vona Gábor nem volt tényező, az elnök Kovács Dávid, de tényleges vezetőnk a kiváló Molnár Tamás alelnök volt, a Fideszhez egyik se köthető. Mivel a MIÉP megújulásra képtelen volt, ezért alakult a Jobbik, nem pedig azért, hogy majd hét év múlva 2010-ben a Fidesz segédcsapata legyen.
    …..
    2. ElQró színre lépése és hazudozásai kovácsolták eggyé az addig marginális csoportokat, ha Kiss Péter lett volna a szocik miniszterelnöke, még mindig hatalmon lennétek, mi meg megmaradtunk volna a partvonalon kívül. De hát sosem az eszükről voltak híresek a baloldali aktorok.
    …….
    3. „Toroczkay László tévészékház-gyújtogató parasztvezér” kitételed szintén hamis. A nevét legközelebb próbáld meg helyesen leírni, i betű van az y helyén. Semmiféle gyújtogatás nem köthető a nevéhez, ő egy petíció átadásával meghatalmazott személy volt, akit az akkori „Magyar” Televízió zsidó hírigazgatója, Kert Attila fölényesen, gúnyosan elhajtott. Az emiatt kirobbanó népharag vezetett a zavargásokhoz. A „parasztvezér” jelző szintén hamis, piarista gimnáziumot és egyetemet végző Toroczkai kulturális szervező volt a radikálisok között. Újságokat szerkesztett, fesztiválokat szervezett.
    …….
    Definiáld már, hogy „nyílt fasiszta” és a „konszolidált náci” mit is jelent, vagy már az „agresszív újnyilas” jelző is megkopott?
    …….
    4. Schiffer kulturált, párbajképes ellenfél volt, amiért tisztelet illeti. Miért baj ez?

  • Az igazság odaát van
    Üdvözlettel.

  • A ” kommunisták istene” óvjon meg bennünket a DK és az Együtt ” demokráciá „-jától!!!
    Ha az lenne a „baba” a vízbe fulladna.
    Ha annyira jó lenne akkor el kell importálni Kanadába és ott kell őket bevezetni ! Had szokják ott is milyen az igazi magyar kommunista-liberális „demokrácia” !!!sok sikert hozzá!
    Üdvözlettel

  • Szerintem a Jobbikot az Mszp csinálta,hogy legyen ellenfele a Fidesznek.
    Üdvözlettel

  • Akkor az a párt volt a ” legjobb”,azért választották azt.-meg -baloldali-kényszerítésből.Amikor a kényszerítés megszűnt rögtön otthagyták és most megint a legjobbat választották.
    Üdvözlettel

  • Hitlert hagyjátok már a francba ,kimúlt,elföldelték,csak egyesek éltetik állandóan.
    Üdvözlettel

  • Na! a „kisnyilas” is megszólalt-már hiányzott a benácizása, mostmár biztosan jobban fog aludni!
    Üdvözlettel

  • Azt látom ezt sem tudjátok :
    A gyűlöletkeltés a baloldal kizárólagos eszköze.
    Üdvözlettel

  • Göllner András

    @ Kordon Blued

    Jól összefoglaltad a lényeget. Jeles

    @ Tóth Péter

    Ezek a kis levált porcogók amiket ide bedobáltál nem illenek a kocsonyába. Tanulj már valamit a KB-tol.

    @ Charlie

    Örülök, hogy nyitva tartod a szemedet, és látod a sok pókot a lucernásba. Valóban, ettől még nem kell a DK karjaiba ugrálni mindenkinek. Az elismerés a teljesítés után jár. A házifeladatot első hozzászólásomba már leírtam. Ennek teljesítésére várnak a magyarok circa 6 éve.
    é

  • Tsarlie!

    – Nyílt náci = nem tagadja, nyíltan hirdeti a náci nézeteit.

    – Konszolidált náci = a náci nézeteit időszakosan – hátsó szándékkal – véka alá rejtve, pl. cukiskodva, valamiféle szolid polgári személyt alakít, miközben alig várja, hogy majd újra nyilvánosan hirdethesse, még véletlenül sem radikális, hanem egyszerűen szólva, a náci alapvetéseit.

    Ui.
    E témakörben megfontolandó és . j e l l e m z ő . a Szegedi Csanád jelenség, egy mai „Imrédy konfliktus” :-D, melyben az említett jobbikos vezető, egy közismert, nyílt náciról – aki addig még a nácizmusában is az egyik legradikálisabb volt – egyszercsak kiderült, hogy zsidó származású. Ezt az őszinte bejelentését, neki még véletlenül sem megbocsájtva, a Jobbik vezetése, v. tagsága emiatt Ő ki akarta zárni a soraiból…

    A lényeg tehát abban a nyílt nácizmusban leledzik, ahogy ez a >jelenleg még< egyelőre cukiskodó, kutya és gyereksímogató nyilas-náci farkasfalka a Jobbik, valakit – ráadásképp egy az ő nézeteikkel nagyon is egyező személyt – annak zsidó származása okán akar a soraiból, a tagságából eltávolítani. – Hozzátéve, hogy "a kérdéses tényt" ő maga is csak tiszta véletlenül ismerte meg…

    [Természetesen itt, azt most abszolút mellékes, fölösleges taglalni, hogy ez a törekvésük miért is nem sikerült e nemzett radikálisoknak.]

    .

  • Tsarlie, FidSS-Jobbik egyet akar.

    Az ideiglenesen konszolidált magyar nácik ma már nem a parlamenti küszöböt célozgatják, hanem a kormánylécet. Ehhez pedig a választók egy finnyásabb, nem kis számú csoportja előtt el kell játszaniuk a korrekt uriämbert, a békés póóógaart, aki lényegében a fidSS farvízén haladva, de annak „visszaéléseit” őszintén kritizálva halad a „kormányképesség” felé.
    Így jelenleg, ’18-ig tehát szó sem lehet nyílt cigányozásról és zsidózásról, stb. és kötelező a bájmosoly is afféle nyugodt erőt demonstrálva kifelé. Kiváncsi vagyok, vajh az őrülten vad náci nőszemély, Ilse Koch méltó utódját, Morvai Krisztinát például hogyan lesznek képesek majd addig hibernálni…

    Ezért is kell már csak két évig türelemmel kibírni, hogy aztán, majd a hatalomban megmutathassák, hogy >él még a magyarok istene<. Akkor már bármit megtehetnek majd, hisz alighanem addigra már az egyetlen termelő és termést hozó EU-s tápvezetéket is elzárja Brüsszel és nem marad más eszköz a jobboldal számára, mint az úgynevezett "radikális" demagógia…
    – Reszkess Gyöngyöspata, reszkess Dohány utca, reszkess Soros!

    Ennek érdekében kellett most leváltani közülük néhány forrófejű nemzetiszocialistát, és helyébe dugni a szolid Toroczkait, mert ő ugyibár a nyugodt erő megtestesítője hisz Ő egy egész falu választott mestere… – Hát persze, hogy az :-D. Aztán kormányra kerülésükkor szélsőséges érdemei elismeréseképpen még akár Budaházy is elfoglalhat majd egy dús bársonyszéket a vezetőségben…

    Ha ez a kormányzás bejön a nyilasoknak Vona, Orbánnak tett ígéretét megtartva, Őt a Vezért, mint érinthetetlent nem bánthatja és a legmagasabb hatalom továbbra is, mint az eddigi egyetlen Keresztapát – akinek a létét is köszönheti – illeti majd, ez csak természetes. Ellenben minden más hatalmi poszt jobbikos – azaz direkte* náci – kezekbe kerül majd.

    Hogy mi lesz a FidSS-szel? Addigra ez már tök mindegy is lesz. Fontos, hogy a Führer személye, az Ő maga és az ő egyszemélyi hatalma, valamint érdekeltségi köre, a sleppje léte biztosítva legyen, nem számít, hogy jobbikos, azaz nyilas-náci háttérrel. – Aztán, utána a vízözön…
    ˙

    ˙
    * Orbán mint "államfő", vagy mint – hát istenem – mondjuk kormányzó, vagy teszemazt vajda, stb,stb. egyszóval a mindenek felett álló hatalom megtestesítőjeként, i n d i r e k t e . náciként funkcionál (mint az eddig is tette), és persze idilli egyetértésben továbbra is Vonát csicskáztatja majd, aki ezt továbbra is kitüntetésnek veszi a kedves Keresztaputól…

  • A „vajdát” úgy értettem, mint Jankó Szibinyáni – a későbbi Hunyadi János – egykori rangját. 🙂

  • voronyezs 9:49
    Úgy legyen!

  • Meg kellett volna értened csárli 1. pontját akkor ez a válasz nem született volna meg!
    Kocsonyát nem főztem.
    V.: Ne feledd Morvait a gyuriferi rendszere hozta létre,addig hallani sem lehetett róla,csak mikor beszorult a lépcsőházba és ferinek az emberei meggyepálták , akkor támadott fel,de egyből ferinek a legszélsőségesebb ellenfele lett.!
    Üdvözlettel

  • Tottkám:
    HÚÚÚÚ mennyi okosság…

  • Na!
    Legalább valaki egyetért a dolgokkal.Megvilágosulás történt.
    Üdvözlettel

  • A nemzetbiztonsági szolgálatok pártpolitikától mentes megerősítésére lenne szükség… Pl? Csak Együttes és DK-s tag legyen? A kormány által előterjesztett bárki nem politikamentes, tehát mindet el kell utasítani. Ja.

    az Együtt képviselői is megszavaznák a különleges jogrend bevezetését… Viktor, ezt te sem gondolod komolyan! Volt már, hogy BÁRMIT megszavaztatok volna, amit a kormány terjesztett elő???

    Dunaújváros ügyében egyes ellenzéki pártok most úgy viselkednek, mint magyarázzák, miért siker a vereség… na ebben aztán ti is nagyon otthon vagytok.

    De ha semmi sem változik, az Együtt önállóan indul, önállóan állít listát, és önállóan állít egyéni jelölteket… Most aztán mindenki megijedt, de nagyon.

  • Charlie 1,35!

    Nyílt vagy, a javából…

    .

  • „EGYIK KUTYA, MÁSIK EB”

    Szigetvári Viktor:

    „A Jobbik ugyanabban a gyűlöletkeltő zsákutcában halad, mint a Fidesz.”

    *

    Hát persze, hol-a fenébe máshol haladhatna.
    Nem adhatnak mást magukból, mint mi lényegük:
    az egyikük náci, a másik pedig nemzetiszocialista.

  • Világosítsatok fel, mit és kit gyűlöl a Fidesz?
    HA a komcsikat, akkor jó, mert azokat én is!

  • BruszvikTeri
    2016 június 12
    5:54 de.
    Gondolom, fogalmad sincs mit jelent az hogy náci! Ne is tudd meg, soha!
    Azért mert nem balos valaki azért még nem náci! Az európai országok tagjai, akik szeretik hazájukat és annak dolgoznak, azok sem nácik.
    Viszont aki az internacionalizmus híve, az meg komcsi!

  • BruszvikTeri
    2016 június 12
    5:54 de.
    Gondolom, fogalmad sincs mit jelent az hogy valaki náci! Ne is tudd meg, soha!
    Azért mert nem balos valaki azért még nem náci! Az európai országok tagjai, akik szeretik hazájukat és annak dolgoznak, azok sem nácik.
    Viszont aki az internacionalizmus híve, az meg komcsi!

  • Bende István

    Az Alaptörvény nem alkotmány. Ráadásul érvénytelen is, ahogy itt már több cikkben is olvasható volt.

    Most viszont komoly leleplező anyag készült, ami itt található: http://www.agytroszt.com/hj20160614/

    Amennyiben nem lenne elérhető, akkor a facebookon is látható (ameddig): https://www.facebook.com/events/291106664558042/permalink/291139694554739/

  • Totkám.
    Egyetértésem jele hogy mikor olvaslak, előtte
    ( de főleg utána ) jól kihányom magam.

    Remélem örülsz ?

  • Figyelőkém:
    Gyűlölködjél csak.

    Gondolom halvány fingod sincsen arról hogyan és miért vált itten lehetővé a ” rendszer-váltás” kb 25 évvel ezelőtt.

    Azzal hogy imádottad felrúgta az akkori össznépi konszenzust, már ne is törődjél.

    TE csak szépen gyűlölködjél .

    (Mert az ugye nem gondólhatnók komolyan hogy csak azért vonult ki innen a Vörös Hadsereg és azért mondott le a hatalomról az MSZMP mert holmi süvölvények pampogtak megállás nélkül ??)

  • Figyelő
    2016 június 13
    12:21 du.
    Ez most megint butaság volt, és fogalomzavar.
    Ahogyan a náci nem fasiszta, ugyanúgy nem kommunista az internacionalista.

    A náci vagy más szóval nacionalista mint nemzeti érzülettel sincs baj addig, ameddig azt kivetíti és beletartozónak vesz minden állampolgárt a határon belül. A baj az eszmék keveredésével van, amikor a nacionalizmust kiegészítik a fasiszta eszmékkel.

    Az internacionalizmus. Nemzetköziség, valamennyi nép szabadságának és egyenlőségének, a népek együttműködésének és barátságának elve.
    Vagyis nem komcsi
    A kommunizmus eszméi mást tartalmaznak. Mint szlogent sokat hangoztatták a keleti blokkban, de attól még távol áll a kommunista eszmeiségtől.

  • Nem kell annyit inni Géza,mert akkor előtte sem , utána sem fogsz hányni.
    Lehet , hogy már nem bírod az italt? pláne ha fűvel keveredik.!?
    Azt hittem kórházban voltál! Mert régen hallottalak! de nem gyógyítottak ki úgy látom.
    Egyébként váljon egészségedre!
    Amikor önmagától,önmagáról hány az ember — ide jut.
    Nagyon kedvelt,nagyon üdvözleti,nagyon tisztelettel üdvözöllek! Előtte is utána is.És egyébként meg pláne!

  • G.: G.:
    Úgy veszem észre nem olvastad, ezért megismétlem neked :
    „”” tóth péter
    2016 június 11
    7:34 de.

    Lehet,hogy nincs igazam,de az alábbiakat érdemes elolvasni:::

    Bölömbika

    A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
    Infobox info icon.svg
    Bölömbika
    Bittern – Botaurus stellaris.jpg
    Természetvédelmi státusz
    Nem fenyegetett
    A bölömbika (Botaurus stellaris) a madarak (Aves) osztályának a gödényalakúak (Pelecaniformes) rendjébe, ezen belül a gémfélék (Ardeidae) családjába és a bölömbikaformák (Botaurinae) alcsaládjába tartozó gázlómadár. Régi magyar népi nevei: dobos gém, vízi bika, nádi bika, ökörbika, bikagém, muszkagém.
    Alfajai

    Eurázsiai bölömbika (Botaurus stellaris stellaris), ez az alfaj él az elterjedési terület java részén, Európában, Ázsiában és Afrika északi részén
    Fokföldi bölömbika (Botaurus stellaris capensis), a másik alfajtól földrajzilag jelentősen elkülönülten él Afrika déli részén „””
    Nagyom üdvözlettel G.-nak.

  • Totkám.
    Ebben spec. igazad van.
    Nem olvastam.
    És most is csak a két írásodnak az elsö sorát olvastam.
    Mégpediglen kettő okból:

    1 nem érdekel.
    2 Ráadásul unalmasan írsz.
    3 nem akarok hányni sem.

    Ez már négy volt ?
    Nembaj…

  • Geyza
    2016 június 14
    5:33 du.
    Látom ,nem bírod elfogadni az igazságot!
    Hol gyülőlködtem én? Ne állits valótlanságor!
    A rendszerváltás azért vállt lehetővé, mert megbukott kelet Európában a kommunista-sszocialista eszme! Kezdve az oroszoknál!
    Tudom, hogy Neked ezt nehéz elfogadni.
    Nekem semmi közöm nincs Orbánhoz, soha nem ismertem, véleményem sincs róla.
    Nem kell senkiről olyat feltételezni, ami nem igaz.

  • Don Ovuz
    2016 június 14
    11:44 du.
    Engem nem kell kioktani mi a nácizmus és mi a kommunizmus mindkettőben éltem sajnos! OK: tudom, nem szeretik egyesek a kommunizmusnak hívom a „szocializmust”, de sajnos a kommunista párt már működött Magyarországon nyilvánosan 1945 óta. Ha nem az, akkor miért hívják annak?
    Én csak őket idézem, mert az ő szlógamjuk volt mindig, „Világ proletárai egyesűljetek!” Köztudott, hogy nem nemzeti eszme volt, hanem nemzetközi, és mindig is erről prédikáltak. Arról nem tehetek, hogy nem sikerűlt ez nekik!
    Viszont a nemzetkőzi liberálizmus él és virul mindenhol, szerintem az előbbi eszem,hirtelen liberáizmusá vállt!

  • Figyelő
    azt gondolsz amit akarsz.
    Ne várd hogy most ezeregyedszer is leskribálom neked a hazai rendszerváltás történetét.

    Már ezerszer elmondtuk neked, láthatólag minden eredmény nélkül.
    Nem hinném ha most itt ismét fárasztanám magamat vele, az az épülésedre szolgálna.

  • Mivan totkám megint rajtad a diaré?
    Húzzál pelenkát a kéjbordodra hátha akkor a mocsok nem dől belőle ide.

  • Géyza, nem emlékszem, hogy leírtad volna világosan a rendszer változás történetét. Ha nem esik nehezedre, kérlek tedd meg újra!

  • Voronyezs:
    így kb 2 év távlatából nézve kiviláglik hogy egész jól megláttad a jövőt:

    voronyezs
    2016 június 10
    9:49 de.

  • NGC* :

    Szép kis hazugsághalmazt generáltál ide

    charlie
    2016 június 9
    10:21 de.

  • Figyelő:
    Nem tudtam Neked érdemben reagálni a Rendszerváltozással kapcsolatban mert 2016 jun. 16.-án már messze jártam.

    De összeszedem a gondolataimat.