Miért védi a Fidesz Farkas Flóriánt?

2016 június 9 8:15 de.10 hozzászólás

Vajon mi az az eszköz, amely Farkas Flóriánt a roma politikust és másfél milliárd forint eddig ismert összeg, elsinkófálóját nemcsak a kormánybiztosi poziciójában tartja meg, de mint parlamenti képviselőt is?

Tudom, sokan töprengenek ezen a kérdésen, különösen azért, mert eddig Farkas meg sem próbált elszámolni a terhére rótt másfél milliárd (azaz 1500 millió) forinttal. Senki nem tudja, hogy ennek a pénznek a többségével mi történt. A miniszterelnök mégis védelme alatt tartja a gyanusítottat, aki egyre inkább büntetlenűl látszik megúszni a hatalmas pénzügyi botrányt.

Egyelőre a romák, a magyar állam, az adományozó Európai Unió és az adófizetők lesznek kénytelenek lenyelni ezt a veszteséget. A romáktól még ráadásúl vissza is követelik a pénzt, akiknek persze egy vasuk sincs, hogy azt visszafizessék.

Farkas Flórián

Farkas Flórián

Általános az értetlenség, hogy a miniszterelnök miért védi Farkast és persze, hogy hol van az eltünt pénz.

Nos, nekem úgy tűnik, hogy ez a két kérdés egymásnak válaszol. Farkas az egyik személy csak, aki tudja hova lett a pénz. A másik az, aki részesedett belőle. Éppen ezért védi a miniszterelnök: amíg Farkas hallgat a pénz útjáról, addig érdemes ”védelmezni” őt. Sőt, csak így lehet remélni, hogy a másfél milliárd sorsa titok marad. Így tehát a védelem kölcsönös, Farkas védi a hallgatásával azt, vagy azokat, akik a pénzből részesedtek, és ugyanakkor a saját védelméről is gondoskodik a hallgatásával. Az efféle titkoknak azonban igen rövid a várható élettartama.

Kerekes Sándor

10 hozzászólás

  • Rossz a kérdés.

    Miért védik a romák még mindig Flóriánt? Ez sokkal fontosabb kérdés, amire nem tudjuk a választ …

  • Másfél milliárd? Ugyan kérem, semmiség…

    De vannak, akik két kila uborkát is képesek ellopni!!!

  • Hazai 1,06

    Hazugság.

    Igenis Orbán védi Farkas Flóriánt, hacsak nem a miniszterelnök roma származására gondolt…

  • Almási Ubi

    „2 kila uborka” ? – Hm. 🙁 Látszik, hogy ismered az életet…

    Sőt, bizony Jean Valjean is
    „képes volt még mindössze egy kila” kenyeret is ellopni az éhező testvéreinek. Ezért egy életen át hordozhatta magán a „bűnöző” stigmát és az azzal járó legsúlyosabb terheket és előítéleteket.

    – Olvasd csak el! Vitor Hugo: Nyomorultak. Nem rövid, de szórakoztatva még tanít is, többek közt a tisztességre…

    .

  • voronyezs
    2016 június 10
    6:00 de.

    Nekem van egy tippem, hogy a romák miért nem tüntetnek Flóri ellen, az EU-s milliárdokból elmaradt fejlesztések miatt! Ahhoz busz kéne, hogy Pestre jöjjenek, a buszjegyhez fizetés, a fizetéshez munkahely stb.

    Nem kell volna az elmúlt huszonöt évben egymillió embert a nyomorba taszítani, és politikai kalandoroknak odalökni. A ballib ellenzék nem adott közmunkát a romáknak (csak a végén, mikor már minden veszni látszott), így járt!

  • hazai lámpa
    Nem értem… a romák nem tudnak eljönni tüntetni mert nincs pénzük. Pedig a Fidesz – a ballibbel ellentétben – adott nekik közmunkát. Akkor most ez hogy van ?!
    Szervusztok, jó estét !

  • A nagypapa(kádár jános bácsi) által kialakított segélyezést tudták csak balon továbbvinni,más nem jutott eszükbe!
    Ezzel meg ezt érték el : A segélyezettek amikor összegyűltek a posta előtt-várva saját postásukat,hogy most , de azonnal adja nekik oda a segély összegét-ezt kiabálták : Dolgozzatok többet magyarok,hogy nekünk több segély jusson!!!
    Ezt nem a Fidesz alakította így,hanem azok akik csak a segélyezésben látják a megoldást.
    Üdvözlettel

  • Bogdán Géza vagy LINO véleményére volna most szükség ! Miért hallgatnak ilyenkor ?

  • sharapova2008

    Mert működik az etnikai és korrupciós összetartás!

  • .

    MÁV-Telep / 1,36: …. 🙂 …. !

    .