Operabeavató – Così fan tutte a Kamrában

2016 június 21 3:49 du.2 hozzászólás

Mozart és Da Ponte együttműködésének utolsó gyümölcse a Cosi fan tutte című opera. Zenei kifinomultságát és a szereplők belső történéseinek sokrétű ábrázolását tekintve ez a legrészletgazdagabb Mozart összes operája közül. Lehetséges ez azért is, mert összesen csak hat szereplője van – hat, egymástól sokban különböző ember egyetlen sorsfordító napját követhetjük benne végig. Előadás-sorozatunk sajátos vállalkozás: mialatt egész évben ezt az egy remekművet elemezzük végig hangról hangra, jelenetről jelenetre, azalatt a közönséggel együtt készülünk fel arra, hogy az évad végére összeálljon maga az opera. Mintha egy elnyújtott, ráérős, beszélgetős, játékos próbafolyamatot néznénk – közben egyre jobban megismerve Mozartot, egymást és magunkat.

Az alkotók egy új előadást, a nézők pedig operanézést tanulnak és próbálnak. Az évad végén pedig mindannyiunknak: premier.

(forrás:színház)

Szereplők

Fiordiligi Kolonits Klára
Dorabella Szolnoki Apollónia
Ferrando Varga Donát
Guglielmo Cseh Antal
Don Alfonso Kálid Artúr m.v.
Despina Pálmai Anna
Rendező Göttinger Pál

Fotók: Gergely Bea

COSI FAN TUTTE a Kamrában 037

COSI FAN TUTTE a Kamrában 080

COSI FAN TUTTE a Kamrában 169

COSI FAN TUTTE a Kamrában 185

COSI FAN TUTTE a Kamrában 213

COSI FAN TUTTE a Kamrában 223

COSI FAN TUTTE a Kamrában 247

2 hozzászólás

  • Kedves Bea, remek a választásod, COSI FAN TUTTE, „Mindenki igy cselekszik” most Magyarországon, ÖRÜL ! Ujjong az ország, ismeretlenek borulnak össze, sirnak örömükben, elsők lettünk csoportunkban a foci EB-n,- még a kis minuszos Sárám is elkezdett kitartóan mocorogni … Talán egyedül Geyza demokrata és Dubois demokrata nem örülnek, meg az a bizonyos jogász, – de hát a Paradicsomban is változatos volt a fauna ! Hajrá Magyarország !!! Üdv, -Ev_

  • 3,06 !
    ˙

    FOCI FAN TUTTE

    .
    A változatos paradicsomi . f a u n á t . reprezentáló hazai foci-fanok boldog utcai áradata vajon mit szólhat a pocsék – EU utolsó ! – magyar gazdasági állapotokhoz, a „0” növekedéshez, a befektetések „0” értékéhez és a pocsék foglalkoztatási adatokhoz? N meg ahhoz egyáltalán, hogy becsapják őket, hogy be vannak csapva ?
    Persze, tudjuk, ők ezzel a hergelt fiestával válaszolnak a realitásokra. Minek az nekik? Viszont a foci nekik csak a homok, amibe a fejüket boldogan beledughatják. Istenem, de boldog egy állapot..!
    – És valóban, Mozart szerint is; . „Mind így csinálják” 😀

    .