Orbánpáva mondta, hiszi a bolondja

2016 június 25 3:46 du.27 hozzászólás

Orbánpáva a Kossuth Rádióban elmondta, hogy bár Nagy-Britannia unióban maradása mellett tette le a voksát, őt nem érte váratlanul a szavazás eredménye, s felelős politikusként felkészült erre az eshetőségre is.

Orbánt – pávátlan mivoltában – AZÉRT nem érhette váratlanul a szavazás eredménye, AMIÉRT ő Nagy-Britannia unióban maradása mellett tette le a voksát, TEHÁT felelőtlen politikusként készült erre az eshetőségre is.

*

Fölszállik a páva?

Fölszállik a páva a budai várra

Bérelt bamba barmok bámészkodására.

Táncol ez a páva, nap nap után ropja,

Megbabonázottan lesi a bolondja.

Szuverén bélszélre tátja ki a száját,

Mert talán mással is tömheti pofáját.

Csikkje is elfogyott az utolsó szálig,

Eljuthat-e végre egy nagy tele tálig?

Nem lesz holnap másképp, nem várunk csodákat,

De innen elűznénk az ősi birkanyájat.

Láncos teringettét, basszák meg a szentek,

Mikor vesszük észre, hogy nektek elmentek?

Egy nagy szigetország felpisált az égre,

Lépünkre lépve is léphetnétek lépre!

Mielőtt a páva fölszállik a várra.

Dehogy a szegények szabadulására.

Aczél Gábor

Illusztráció: kapcsolat.hu

Illusztráció: kapcsolat.hu

27 hozzászólás

  • Ez valóban egy dupla nullás 4 sor….

  • Evettke: nem lehet mindenkinek a kedvére írni.A jobbnyikoknak amúgysem jó semmi ami nem a Kurucinfóból kerül elő.

  • kedves Aczél Gábor, megfelelően gonoszra sikerült a vers és égető humora van, nem győzöm újra olvasni…
    az a szigetország égre pisilt (és aláállt) az nagyszerű, most sajganak a Monthy Phyton -ék a GB Shaw meg kuncog onnan ahonnan hosszú jégeralsóban lehet…én meg veled röhögök olyan jó ilyesmit még akkor is ha közben KV466-ot hallgatok Perahia vezényli is

    üdv

  • Emberek!!
    Este Belgium-Magyarország meccs, a hússzor értékesebb játékosokból álló Góliát és a szívében hatalmas Dávid összecsapása.
    Hajrá Magyarország!!

  • a felcsuti mini-Duce majd jolmegmodja. benito orban mindenmagyarok ober es uber effendije folkoltozik a varba.

  • Elég alpári, a fölpisál az égre kivételével.

    Ha ugyanezt a kurucinfón írják, akkor megy a jajgatás, hogy náci gyűlöletbeszéd. A valódi gyilkos humor nem gyűlölködő, hanem rámutat a diktátor emberi gyengeségére.

  • Igazi tahóacélos írás. Ha van rajta sapka, az a baj, ha nincs akkor az. Az a felelős politikus, aki kétesélyes szavazás esetén nem készül fel mindkét eshetőségre…

  • diohejban
    2016 június 26
    6:35 de.
    Nem hogy orbán, de még az angolok sem készültek fel, pedig januárban írták alá a népszavazás kiírását. A világon senki nem gondolta, hogy így fog alakulni.
    A buta angolok urnazárás után két órával kezdték keresgélni a guglin, mivel jár a kilépés. Most mindenki maga alá piszkítva hápog az eredményeken, és annak következményein.
    Tetszik, vagy sem, ezzel a döntéssel nem csak az angolok szívták meg. Gazdasági kihatása van és lesz az egész világon, az egyesült királyság esetleges szétesésével viszont politikai, katonai erőviszonyok borulnak. Ez nem a szélsőjobbnak jó, hiába örültetek annyira a Brexitnek. Ez elsősorban az orosz politikának kedvez, Most kérdés, mennyire jó az orosz befolyás?
    Persze még lehet egy-két variáció, de nagyon felkavarták az álló vizet, és nagyon nehéz lesz egyenesbe hozni a dolgokat gazdaságilag is, politikailag is, és katonai erőviszonyokban is.

  • Hát nem tagadták meg magukat!
    Orbán politikáját,hozzáállását! igazolja,hogy az angoloknak elegük lett(az EU idióta migráns politikájából ,de sokan bánják az eredményt,újabb szavazás lesz)Egyébként Orbán nyomatékosan kért,üzent,érvelt az angoloknak a bent maradás érdekében (mi sem tehetünk sajnos mást…),megint egy gyűlölködő,hazug és cáfolható cikk,és ugye SOK KINTI ÉS ITTHONI hazaszertő MAGYART……..!MOST A ma esti meccs FOGLALKOZTAT!!!!!

    Itt egyeseknek ez sajnos magas,,,de nem az első eset…Jellembeli hiba!!!!

  • charlie!

    Hajrá Magyarország!az idétlen,jellemtelen söpredékkel nem kell foglalkozni….!

  • Don Ovuz
    2016 június 26
    12:20 du.

    Keynes szerint az 1929-es világválságot is az angolok robbantották ki, (és tudjuk, hogy az szinte egyenes út volt a második világháborúig annak minden szörnyűségével együtt).

    Na most az egy dolog, hogy a brit átlagpógár utólag guglizik, de az őt hiszterizáló politikusok (és főleg a háttérben lévő közgazdászok) ennyire nem lehettek naivak … Szerintem ez nemcsak az oroszoknak jó, hanem az amcsiknak is.

  • Már mondtam ez a szerző mindig marhaságokat ír.Ennyit tud.
    El kéne már menni nyugdijba vagy amellé és nem ilyet hülyeségeket irogatni.
    Rettenetese kínos üdvözlettel

  • @marcsi
    olyan mértékben vagy hülye, hogy semmi mást nem érdemelsz
    Belgium 4 Magyarország 0
    és a hisztéria

  • Totkám már mondtam oly mértékben vagy suttyó hogy az már csodálatot érdemel.

  • Neocsárli:
    Kellet ez nektek?
    Kitömtek benneteket mint Juszúf a birkáját.

  • Te OIM*
    Te KOMOLYAN hiszed is amiket leírsz?

    *OIM = Ostoba Impertinens Nyanyinger.

  • hazai lámpa
    2016 június 26
    2:01 du.
    A második világháborút kicsit összetettebbnek gondolom, még akkor is ha az említett pénzügyi válság felgyorsította a dolgokat. Abban nagy szerepe van az első háborúnak is. A kettő összefügg gazdasági következmények tekintetében is, és ideológiailag is, amiből kinőtt a népirtás.
    Ettől eltekintve a tétel nem igazán cáfolható, mivel a háborúk egy-két kivételtől eltekintve gazdasági megfontolásokból indulnak. Még ha az USA világcsendőri tevékenységére gondolunk, az is csak abban a térségben történik ahol van energiahordozó, avagy saját tőke szabad áramlását biztosító stratégiai pont van. Ez a háborúk alapja. Van egy két eltérő, de azt a történelem külön jelöli.

    Visszatérve az angolokra: Egy politikai, gazdasági nagyhatalomtól megfontoltabb, átgondoltabb politikát vártam. Ez kicsit kalandor politika volt, mivel ők amúgy is egyenlőbbek voltak. Nagyon sok szabály rájuk nem vonatkozott, vagy csak részlegesen, mivel kedvezményeket kaptak. A külbirtokok elvesztése után az UNIÓ segített stabilizálni, elfejleszteni az angol gazdaságot. Sokat nyertek a tagsággal. Az exportja fele az UNIÓ területére történik, ami a kereskedelmi zóna elhagyásával nem lesz versenyképes a vámok miatt. Ugyanúgy az importja fele az UNIÓ-ból történt, ami a fentebb említett okok miatt lenyomja a belső gazdaságot. Már csak a kilépés megszavazásával veszített a pozíciójából, és Franciaország leelőzte. Viszont Európának is pótolnia kell a hiányzó angol részt gazdaságilag is, pénzügyileg is. Ezt elsősorban a Németek érzik meg, mint az egyik legerősebb gazdaság. Vagyis ahogy írtad, beindulhat egy láncreakció, mivel ez meg a német gazdaságot nyomja le. A kicsikről mint kelet európa térsége jobb nem beszélni, ezek az országok még csak az alsó lépcsőfokon tolonganak, alattuk már csak a mocsár van. Gazdaságilag nem önállóak, vagy az egyik, vagy a másik nagy gazdaság holdudvarába kell húzódniuk, ha életben akarnak maradni. Ha európa nagyjai meginognak, a kicsik elveszítik a talajt maguk alól.

    Igen, valóban jó az amerikaiaknak is, mivel egy konkurencia kiesik. Megszűnhet a korlátozás az amerikai áruk előtt az európai áru kárára, avagy felvásárolják a piacot. Ez tovább löki a térséget a válság felé, a kicsik meg átcsapódhatnak az oroszokhoz, ami politikai egyensúlyvesztéssel jár, és alájátszik Putyin nagyhatalmi törekvésének.

    Úgy összefoglalva ezért vártam többet az angoloktól. Még csak nem is az a fő gond hogy önállósodnak, hanem ahogyan meglépték.

  • @donovuz
    van e pontos adatod arról, mi is az usa export összetevője? mit exportál, nagyon érdekelne a te nézőpontod, mert a magam nézőpontja alapján főleg génkezelt, rossz minőségű mezőgazdasági exportja van, a szellemi termékek követik ezt, és azonnal a hadiipart remekbe szabott ketyeréi amelyeket a NATO nevű marketing műintézet terít szerte széjjel a többi jelentéktelen…vagy tévedek? (sajnos az agyon reklámozott húsipari termékeik ehetetlenek, se íe se bűze (én egyébként sem szeretem a félig nyers rágós marhahúst, borjút szinte sehol nem látni a polcon, a baromfi is és a halak is ízetlen bűzetlen semmit sem érő javarészük elkészítetten a szemétbe vándorol, az a kevés európainak álcázott pékárú sem jó és feldolgozott húsárú a kolbászok szalámik és sonka egy fityinget sem érnek, de egyre drágábbak (tegnap vettem Chile-i őszibarackot valami csodálatos, varázslatos íze van))

    előre is kösz

  • Don Ovuz
    2016 június 27
    12:07 de.

    Vagyis: az angoloknál megint győzött az önzőség, de majd a harmadik világháborút is ráfogják szokás szerint valaki másra, hogy az a felelős a kirobbantásért … Ők tiszták, mint a hó vagy mossák kezeiket.

    Olyan nagy bajuk nem lehet, mert az amcsik majd úgyis kivédik a seggüket, nem hagyják a kis angolszász tesót éhen halni vagy a királynő végighaknizza a volt gyarmatokat. A többieket meg „mentsék meg” az Orbán-félék, végülis Hitlert is nagy politikusnak tartotta Churchill az elején.

  • rodeo36
    2016 június 27
    1:07 de.
    A guglin nagyon jó statisztikák is találhatóak, nem spórolom meg másnak a munkát kigyűjteni. Eléggé széles a skála, és annak is, amiből csak megszabott mennyiséget fogad Európa.

  • Rodeo36:
    Hát fene tudja..Valóban elgondolkoztam azon hogy az USA miajófenét exportálhat vajon.

    Semmit nem látok pl. a TESCO-ban ami Made in USA lenne.

    Eztán erőt vettem magamon hogy dolgozni kéne kicsit,
    lementem ide a pincémben lévő laboromba, ahol a napi betevőt megkeresem és elővettem egy marék Texas Instruments feliratú chipet, egy MOTOROLA feliratú télikabátgomb méretű URH adó-tranzisztort ,egy Tektronix gyártámányú spektrumanalizátort, egy Tektronix gyártmányú digitális oszcilloszkópot , egy Hewlett-Packard gyártmányú preciziós Voltmétert , egy Agilent gyártmányú mikrohullámó digitális power-métert és egy Wiltron Electronics gyártmányú RF hálózati négypólus-analizátort.
    És mindez csak az alap volt a munka megkezdéséhez….
    Hát komolyan mondom nemtom…mégis..mijajóbánatot exportálhatnak vajon ezek a buta Usaiaiak..??

  • Geyza
    2016 június 27
    9:33 de.
    Én délelőtt füvet vágtam MTD géppel, kivettem egy fát McCulloch-os láncfűrésszel, majd beültem a Fordomba, és megnéztem mi történt az Illionsi gyár magyar leányvállalatánál. De mivel az amerikai gépek stabilan működnek,leülhetek az AMD procis kis gépemhez a Windows elé, éa kommentelhetek.
    Már csak hogy kiegészítselek, de persze mit is exportálhatnak? Azért amíg az Angol tescot nem söpri ki a kilépés, ha nagyon szétnézünk, ott is van usa termék. Igaz inkább ital, meg némi konzerv áru, de mégis van műszaki cikken kívül is.

  • Lélfai Szilárd

    „Láncos teringettét, basszák meg a szentek,” – Az alpári kiszólásnak csak egy értelme van, mutatja szerző IQ-ját

    „Mikor vesszük észre, hogy nektek elmentek?” – Már megint a „Napóleon szindróma”

    „Egy nagy szigetország felpisált az égre,” – mi történt?????

    „Lépünkre lépve is léphetnétek lépre!” – Filmszakadás!

    – Még szerencse, hogy egyeseknek állítólag tetszik!(bár lehet, hogy csak nem értik a metaforákat?)

  • G.: kisnyilas sutyikám . jól érzed magad,jól vagy ? mond el légy szíves!
    Szeretetteljes üdvözlettel és jókívánságokkal megüdvözöllek.

  • A Freie Zeitenben publikált írás szerint Orbán határozottan visszautasította a multikulturalizmust, ezzel párhuzamosan pedig a soviniszta nacionalizmust is; a magyar miniszterelnököt az „egészséges realizmus” vezeti kormányzásában.
    Remélem Valaki nem fogja kitörölni.
    „”” ……A szerző szerint Orbán Viktor egy nagy remény, aki nemcsak a visegrádi országokat és Kelet-Európát egyesítheti, hanem reményt adhat az ellenzéki mozgalmaknak szerte Európában és Észak-Amerikában. Orbán ellenállása a brüsszeli elittel szemben pedig nem hiábavaló.

    Orbán Viktor egy „európai hazafi”, akit végül a történelem tehet naggyá mint „Viktor, a Nagy!” A magyar miniszterelnök ugyanis egy új és jobb Európa szilárd alapját jelentheti a jövőben……””””
    Az ellenzék hangját is hagyni kell megszólalni!
    Tiszta Üdvözlettel.

  • Don Ovuz.
    Naa.Hát akkor minden világos.
    Már csak aztatotat kéne megtudni,
    mégis miket exportál ez a széjjelrohadó amerikai kapitalizmus?

  • HUNT*
    Álmodj királylány.

    HUNT* annyit tesz: Humor Nélküli Tóth.
    Éshát tudható:Akinek nincs humora az mindenre képes.