Plagizálás, republikánus módra

2016 július 19 10:25 de.44 hozzászólás

Melania Trump hétfői beszéde a republikánus pártkongresszuson kulcsfontosságú volt a Donald Trump kampány számára. A 46 éves egykori modellt szinte alig hallottuk az egy éve elkezdődött Trump-kampány alatt. Hétfő estig a leghosszabb beszéde pusztán 90 másodperces volt. Ezzel szemben Trump lánya – Ivanka – és fiai, Donald Jr és Eric, nem szenvednek lámpalázban. Alapvetően hatékony, magabiztos kommunikátorok és szimpatikusak is. Melania beszéde azért is volt fontos, mert a leendő First Lady mutathatta volna be férje „emberibb” oldalát. Puhíthatott volna imázsán, pontosan úgy mint ahogyan az előző republikánus elnökjelölt — Mitt Romney — felesége is hasonlóképpen tette férje esetében. Élő közvetítésen végig hallgattam Melania beszédét és nem éreztem, hogy ez igazán sikerült volna. Amire viszont nem számítottam mégis bekövetkezett: erősen úgy tűnik, hogy Trumpné beszédének egy része szinte teljesen megegyezik Michelle Obama 2008-as beszédével, amikor éppen férjét mutatta be az elnökválasztás előtt. Tehát a plagizálás erős gyanúja merül fel a beszéd kapcsán.

Melania Trump és Michelle Obama

Melania Trump és Michelle Obama

Beszédében Melania Trump bevándorló múltjára mutatott rá – a szlovén származású modell 2006-ben kapta meg az amerikai állampolgárságot. Arról beszélt, hogy a nagyon kemény, kitartó munkával, mások tiszteletével és a szavahihetőséggel lehet sokra vinni a világban. Csakhogy Michelle Obama szinte ugyanazokat  szófordulatokat használta 2008-ban.

Egyértelmű plagizálás

Egyértelmű plagizálás

Ennél már csak egy valami kínosabb: miközben köztudott, hogy Trumpné 5-6 héten keresztül dolgozott beszédén szakértőkkel és beszédírókkal, egy ma este bemutatandó, de még a beszéde előtt rögzített NBC televíziós interjúban azt állítja Melania, hogy a beszédet ő írta. Tehát nem fog lehetni ráfogni a „bakit” bárki másra. Aztán kedd reggel, miközben terjed a botrány, azt mondta a Trump-kampány, hogy Trumpné egy csapatnyi beszédírónak diktálta beszédét. Erre kérdezhetem – egy angol szófordulattal és némi szarkazmussal: lost in translation?

Paul Manafort, a Trump kampány menedzsere „őrültségnek” nevezte a plagizálás vádját. „Ez ismét bizonyítéka annak, hogy ha egy nő Hillary Clinton tekintélyét fenyegeti, akkor le kell kezelni és le kell számolni vele”–nyilatkozta Manafort a CNN-nek. Lényegében mindenről Hillary Clinton tehet–ezek szerint arról is, hogy mindenki számára egyértelmű, mennyire hasonlít Trumpné beszéde ahhoz, amit Obamané már 8 évvel ezelőtt előadott.

Meglehetősen kínos a tagadás. A magyarországi politikát követő újságszerkesztőként pedig erős déjà vu érzésem van…

44 hozzászólás

  • Göllner András

    Az amerikai hírcsatornák a plagizmusért Melania Trump beszédíróit hibáztatják, és azt feszegetik, hogy hogyan tudta valaki ilyen felelőtlen módon és ilyen kellemetlen helyzetbe hozni a kiscicust, ilyen módon megnehezíteni férje kampányát. Trumpnak, két lábbal ki kellene rúgni ezt a flótást, mondogatják.

    Trump tanácsadói pedig ugyan olyan módon hülyítik a
    népet, mint Schmitt Pali bácsi és Viktor emberei annó.

    Amit senki se mond, csak én, azt itt és most olvashatják. A plagizmust nem a beszédírók, hanem Trump kedves kis felesége követte el. Ő, magánszorgalomból lopkodta össze a netről Michele Obama szövegét – tetszettek neki, hasznosnak találta őket, mint Schmitt Pali bácsi a disszertációjához összelopott anyagokat. A plagizmus egy széles körökben elterjedt középeurópai szokás. A kis divatmucusnak sajnos annyi esze már nem volt, hogy ezeket az ellopott szövegeket, amelyeket úgy továbbított beszédíróinak, mint sajátját, valaki le fogja ellenőrizni. Rajta kapták a puskázáson a kiscsajt, és most valaki máson fogják elverni a port. Egy biztos, ebből, zárt ajtók mögött ma este pofonok lesznek a Trumpék hálószobában, Donald el fogja fenekelni a kismamát. Értik? Ha bár kinek további kérdései lennének a témában, bátran forduljanak hozzám. Sámán igazolvánnyal rendelkezem 🙂 🙂 Aki csak a zenére kiváncsi, annak pedig a Ronettes – Be My Baby dalszövegét ajánlanám a reggeli órákra. Itt meghallgathatják. https://www.youtube.com/watch?v=jrVbawRPO7I

  • Én TGM-mel értek egyet, rég volt ennyi hülye a világ vezetésében, mint mostanság. Trumpék nem kivétel, hanem az átlag.

    http://hvg.hu/velemeny/20160719_A_zurzavar_logikaja

  • Hát aki szereti Mrs. Clintont, gratulálok. Lehet, hogy beszédei jobbak, de a jelleme „hétprobás”!
    Mi a fontosabb?

  • Göllner András

    Bár egy eszes fiúnak tartom TGM-et, nem értek vele egyet e kérdésben. Tele volt a világ hülye politikusokkal a 20 század közepén, sőt korábban is. A nagy változás a hülyeség terjesztő mechanizmusok terepén történt. Ez a lap is e mehanizmusok közé sorolható – minden dícséret kedves kollegámnak, Christopher Adamnak. Ezek a technológiák ma már úgy terjesztik a hülyeséget mint a szunyogok a Zika vírust. A Twitter nélkül sehol se lenne Donald Trump. Az internet nélkül sehol se lenne kis felesége, a drága. Érti hazai ? Higye el nekem. Fenekelés lesz ma este a Trump hálószobában. A gyerekek se örünek ennek a bakinak, amit mostohaanyjuk elkövetett, apukájukkal szemben. Szegény Melania egy nagyon sekély vízbe ugrott fejest.

  • Göllner András
    2016 július 19
    12:53 du.

    Ha 70 éve lett volna internet, akkor nem lett volna holokauszt.

    Trump egy válságtünet, nem a baj okozója. A bajt ma a szellemtelen, cinikus, önző liberálisok és demokraták okozzák. Megoldásuk nincs a problémákra, csak úgy elmentek politikusnak, mert miért ne?

  • Igaz, Göllner, ettől függetlenül TGM-nek is igaza van. Talán tényleg ott lehet az eb elhantolva, amit Churchill mondott állítólag: Nem kell hosszan érvelni a demokrácia ellen: elég egy ötperces beszélgetés egy átlagszavazóval… De persze ő mondta azt is: a demokrácia tele hibával, nem működik simán. De még nem találtak ki jobbat.
    Mi itthon keveset tudunk Mr. Trumpról és Mrs. Clintonról, sőt a republikánusokról és a demokratákról is. Vannak felületes információink, amolyan Marcsi-félék -, de erre azért nem építenék véleményt.
    Ami engem személy szerint aggaszt, az, hogy hogyan alakul Oroszország és az USA viszonya. Ez bizony egyáltalán nem mindegy az európai népeknek. És arról azért vannak tapasztalataink, hogy az USA-nak Európa nem is az Odera-Neise határon ér véget, hanem többnyire a Szajnánál. Pedig keleten az Uralig tart.

  • Nem látok erről itt cikket, így elnzést az ide nem illő kérdésért. Tényleg igaz az, hogy migráns (nektek menekült) gyerekek bántalmazzák, terrorizálják az iskolákban a kanadai gyerekeket?

  • Engem teljesen „kiborit”, hogy egy 360 milliós országban, mint az USA két ilyen elnök jelőlt van!

  • Avi Ben Giora

    Lámpika! Hogy jön a csizma az asztalra? Miköze az internettnek a Holokauszthoz? Hogy aki kitalálta az internettet a Windowst az is zsidó ? Hú micsoda eszmefuttatás. Én inkább affelé hajlok amit Göllner András is mond. Az emberek manapság egyre hülyébbek és ha valakinek az esze egyenes arányban olyan mint ami a vagyona akkor sajnos az az ész nem onnan származik ahol az eszet osztogatták. Itt a legjobb bizonyíték. Ez a Trumpi Pumpi néni erőt és energiát nem kímélve „megírt” egy beszédet. Hogy kicsit lopkovics az egész, hát Istenem. Nem járt ő sem kétszer ott ahol az eszet osztották. Ugyan minek egy modelnek annyi sok ész? És ne tessenek elfelejteni azt sem, hogy születésileg egy erősen szocialista honból származik, ahol ilyen apróságon senki sem akadt ki. SőT! Mindig is volt egy példakép akit lemajmoltak és azt nyomták ahol csak lehetett. Volt hogy az Lenin bácsi volt avagy Titó marsal, aztán meg a nagy nyugati szónokok. Mit tetszenek csodálkozni, hogy ő Michel Obama nagy dumáját dobta be? Ha egy Obama egy ilyen beszéd hatására az Államok elnöke lett (ezt mondták annó a nagy tudálékos közvélemény nyomozók) akkor az nagy super férjének duplán majd előnye fog ebből származni. És semmi plágium nincsen itten kérem pusztán csak a mucus okításával voltak gondok kérem amiről nem tehet. Régen kötelező volt a nagy ősöket idézni. Hát ő pontosan ezt tette. Ha ez esetleg ártani fog a kedves férjének? Istenem! Izraelben van egy nagyon jó mondás amit valószin ez az értatlan kis modellke nem hallott illetve a férjes sem: Itt szép lehetsz de okos nem. Ráillik nem? A szépsége nyerő volt kétszer is na de az esze? (csak zárójelben jegyezném meg hogy a férje sem egy észlény.) Illendő lett volna először Trumpi papának elolvasni a kedves neje beszédét és akkor most nem kellene mosakodnia. De ő még olvasásra sem érdemesÍtette. Úgy gondolta, hogy a fizetett sleppje ha nem emelt ellene kifogást akor az jó és belehet olvasni.

  • Tropa, itt mindenki emigráns. Soha nem hallottam ilyesmiről amit kérdezel.

    A mostani”menekültek” igen kis számban vannak nálunk, talán csak 25 ezer. egyelőre senki sem panaszkodott.

  • Ilyen „plagizációs” szófordulatokon, az ilyenekből eredő pár százezer vokson fog múlni rövidesen , hogy ki lesz a hatalmas USA elnöke…! Röhej !!! Következésképpen egy-két kisebb világháborucska helyszine, mondjuk a Közel Keleten-e, vagy inkább Ukrajnában…. Mind jobban tapasztalom, hogy az „egyszerű” amerikainál bunkóbb ember nincs a föld hátán…. (Az ifjabb Bush népe !)

  • Avi:
    Kétségtelen.
    Ahogy haladunk előrefele,
    egyre hülyébbek kezdenek lenni az emberek.
    Itt akkora hülyeségeket lehet olvasni időnként egyes hozzászólóktól, mint ide Lacháza.

  • Figyelő!

    Az elnökjelölteket – miként az elnököket sem – nem kell szeretni,így Mrs.Clintont sem! El kell ismerni amit jól csinál, és keményen bírálni ha arra rászolgált! Szeretni a családunkat,jó barátainkat kell – Mrs.Clintont majd szereti a lánya, férje unokái…stb

    Abban viszont igaza van, hogy a 360 milliós USA szolgálhatott volna másféle jelöltekkel is, mert sokat elmond róluk, hogy a „casting” után ők ketten maradtak fenn a rostán! Ám a kettejük közül nem kétséges, hogy ki lehet a nyerő – mert bár Hillary sem az az ideális jelölt akit eltudnék képzelni – de kettejük közül egyértelmű!

    Próbálja csak meg végig gondolni melyiktől mi várható hatalomra kerülésük után – kiváltképp jól nyomja meg a ceruzáját ha Trump-ot vázolja! Előzetes bizalomra, elnézésre nincs oka – és gondoljon bele az elkövetkező évekbe! Én a magam részéről nem tudom elképzelni ezt az őstulkot egy világhatalom élén, de ha a szavazók másként látják, pontosan azt kapják mint amit érdemelnek – a gond, hogy velük együtt a világ is!
    Csak nehogy úgy járjanak mint a brit brexitelők – akik már a szavazás másnapján néztek hülyén, hogy „most mi van”???

  • Avi Ben Giora
    2016 július 19
    3:14 du.

    Én a nyilvánosság erejére gondoltam, nem tudom ezen mit kell úgy fennakadni! Ma már szinte percek alatt felkerül a netre még a népirtás is, lsd. legutóbb Szíriában.

  • Besancon
    2016 július 20
    4:02 de.

    Ha a hülye, de nagypofájú (Trump), ill. a szintén hülye, de megjátszós sunyi polkorrekt (Hillary) közül kell választani, akkor nem kérdés melyiket választja az egyszeri szavazó!

    Annyiban kijavítanám régebbi véleményemet, hogy nem biztos, hogy Trump a rosszabbik választás. Ő még okozhat meglepetéseket (reméljük pozitív irányban), de Hillarytől semmi jót nem várhatunk. Ő hagyni fogja Orbánt a kisded játékaiban garázdálkodni ugyanúgy, mint az Obama adminisztráció. Persze amíg nem sérti az ő érdekeiket.

  • Hazai Lámpa:
    Trump pedig még virágot is küld neki.

  • Geyza
    2016 július 20
    12:26 du.

    Trump szerintem még mindig azt hiszi, hogy tart a hidegháború, tehát nem fog barátkozni a Putyin-pincsivel.

  • Jesszus H Lámpa! Te tényleg az USA elnökétől várod, hogy kezdjen valami Magyarország jelenlegi első szolgájával? Mi a francért érdekelné egy pici ország városnyi lakója, ahol egyébként nyugalom van, néha pár ezren tiltakoznak – ez is bizonyítja, hogy nincs terror, működnek a dolgok. Hogy szarul? Az az ott élők dolga. Ne akarjunk már egy új, aktuális segget keresni, akinek megint hálásak lehetünk! A méltóságunk, emberi tisztességünk rajtunk múlik!

  • Orsós Elemér

    hazai lámpa
    2016 július 20
    9:57 de.
    „Ő hagyni fogja Orbánt a kisded játékaiban garázdálkodni ugyanúgy, mint az Obama adminisztráció.”
    Ezt most komolyan mondod? Mégis mi közük lehetne az amerikaiaknak bármely magyar miniszterelnök kisded játékaihoz? Ennyire elvakult Orbán gyűlölő vagy, csak kifejezetten Orbánra gerjedsz vagy ha most Gyurcsány csinálná ugyanezt akkor az ő nyakát is elharapnád? Nem veszed észre hogy van egy határ ahol fékezni kell a személyes gyűlöletet az ország érdekében? Ha hiszed, ha nem, mondom ezt orbán-fóbiás jobbikosként!

  • Két utobbi beíróval egyetértek!
    Nem hiszem, hogy az USA-t érdekelné, bár ki lesz az elnők, hogy ott mi történik.

  • talalom
    2016 július 20
    5:10 du.

    Elég, ha annyit mondok, hogy Jóbarát?

  • Orsós Elemér

    hazai lámpa
    2016 július 20
    8:35 du.
    Jóbarát Endre urat bármilyen normális szuverén országból kiutasították volna belügyekbe való durva beavatkozás miatt, mi azonban csak udvariasan kiutáltuk, távozását a közvélemény nagyobbik, még egészséges önérzettel rendelkező része örömmel konstatálta, míg az ő kegyeiért hajlongók vész sirámokba kezdtek.

  • Göllner András

    @ Hazai lámpa

    Ha hetven évvel ezelőtt lett volna egy liberális párt Magyarországon, Te nem Szálasit vonnád felelőségre, hogy több ezer zsidót lőttek a Dunába, hanem a liberálisokat. Kitartó bűnbakkeresésed már kezd nagyon unalmas lenni. Ideje lenne már észhez térned, kicsit leszállni erről a heppedről. Próbálok Veled értelmesen beszélni, de alkalmatlan vagy erre. Asszem most egy kis szünetet tartok. Majd ha kicsit összeszeded magadat, folytathatjuk.

  • Göllner András
    2016 július 21
    12:01 du.

    „A nagygettóban mintegy hetvenezer, a nemzetközi gettóban harmincezer ember túlélte a Soát. Ez példátlan a tengelyhatalmak és szövetségeseik által ellenőrzött területeket illetően.”

    Karsai: Ha fimoman akarok fogalmazni, az udvari díszzsidó szerepét tölti be c. interjú

  • hazai lámpa
    2016 július 21
    12:32 du.

    Az előző idézet arra akart példa lenni, hogy a jónak és rossznak milyen sok arca van. Míg Pesten egyes nyilasok zsidókat mentettek, addig mit csináltak a liberális demokráciák? Jó esetben néhány konferenciát szerveztek, hogy adjanak-e menekültstátuszt a kelet-európai zsidóknak. Persze, erre lehet mondani, hogy nem ők felelősek a „zsidókérdésért”. Csakhogy az 1929-es gazdasági világválság és utána az államok elzárkózó politikája súlyos válságba taszította a kelet-európaiakat.

    Ezért írhatja TGM, hogy ma hasonló a felhozatal. Az 1950 utáni politikusok szinte zseninek és szentnek tűnnek a mostaniakhoz képest, pedig valószínűleg nem voltak azok.

    Ma Merkelen kívül nem látunk jó politikust, és ő is inkább konzervatív. Van még néhány baloldali gondolkodó, aki rámutat, hogy jelenleg hiányzik a Szociális Európa, amelyik a keleti bővítés során egy európai típusú jóléti állam minimális követelményeit is előírhatta volna. A többi néma csend, illetve mindannak a megcsúfolása, amit valaha az emberi jogok tiszteletben tartásának neveztek.

  • Katona Zsombor

    hazai lámpa
    2016 július 21
    12:32 du.
    “A nagygettóban mintegy hetvenezer, a nemzetközi gettóban harmincezer ember túlélte a Soát. Ez példátlan a tengelyhatalmak és szövetségeseik által ellenőrzött területeket illetően.”
    Mi a probléma evvel a véleménnyel, az hogy lehet hogy igaz vagy az hogy lehet hogy hazugság? Szerintem ez a dísz-zsidózás, diszcigányozás, diszmagyarozás kezd már hatástalanná válni, mert általában nem igaz!

  • Hát én nem kivánom a „Szociális Európát!
    Elég amit most produkál, mert bizony baloldali.
    Szociális államban éltem Rákosi idejében, köszönjük, ismerjük miből áll!

  • Katona Zsombor
    2016 július 21
    1:45 du.

    Karsai László történész mondja: “A nagygettóban mintegy hetvenezer, a nemzetközi gettóban harmincezer ember túlélte a Soát. Ez példátlan a tengelyhatalmak és szövetségeseik által ellenőrzött területeket illetően.”

    Az interjú címében említett „díszzsidó” egy Haraszti nevű történész

  • Katona Zsombor

    hazai lámpa
    2016 július 21
    5:49 du.
    Kössz! Tudtam.

  • Figyelő
    2016 július 21
    2:02 du.

    Az szerinted igazságos, hogy a magyar bérek sokkal alacsonyabbak, mint a nyugatiak? Miközben az itthoni árak majdnem nyugati színvonalúak? Az élelmiszer ára, a rezsi, a lakhatás. Pl. egy átlagos albérlet bérleti díja egy havi fizetés fele (100ezres fizetésből a lakbérre megy 50 ezer, ha szar helyen laksz).

    Sokaknak álom az új ruha, a cipő. Van, aki csak használt ruhában jár, turkálós cipőt vesz vagy kínait, aminek lejön a talpa egy hónap után. És szerinted ez az Európa „BALOLDALI”?

  • hazai lámpa
    2016 július 22
    10:18 de.Igewn, baloldali Eurrópa, akár milyen szar cipőben jár az átlag ember.
    Csak a jobboldali kapitalizmusban van minőságű árú, mert a piacgazdaságban verseny képesnek illik lenni. A kapitalizmus az a redszer, ami az egészséges ipari VERSENYKÉPESÉGET támassza fel!

  • hazai lámpa
    2016 július 22
    10:18 de.Igewn, baloldali Eurrópa, akár milyen szar cipőben jár az átlag ember.
    Csak a jobboldali kapitalizmusban van minőságű árú, mert a piacgazdaságban verseny képesnek illik lenni. A kapitalizmus az a rendszer, ami az egészséges ipari VERSENYKÉPESSÉGET támassza fel!

  • Gondolom annak a Pali-nak semmi köze az ámerikai választásokhoz.De biztos jóleső érzés volt belekeverni!Vajon hány egyetemi tanárnak van ilyen palagizmusa – ami még nem került napfényre? De ez is egyszer elő kerülhet!
    Üdvözlettel

  • Figyelő
    2016 július 22
    10:57 de.

    Akkor szerinted az USA is baloldali kapitalizmus (bármit is jelentsen ez)?

    Nem kisebb újságban, mint a National Geographic megírták, hogy az amerikai szegények turkálóból öltözködnek, és szóját esznek kukoricasziruppal, mert azt tudnak venni az államtól kapott kuponnal. Ötvenmillióan vannak, a fele fehér főleg vidéken.

  • Hazai lámpa, mindenhol a világon vannak szegények! Sajnos!
    Az állami kuponok, jó ha vannak.
    Volt egy barátnőm aki egyszer New Yorkban nagyon szegény volt, de a kuponon mindenki azt veszi amit akar.
    Senki sem hal éhen, az mindig az embertől függ, mit mire költ.

  • Személyes véleményem, hogy nagy bajok jönnek, ha Mrs.Clinton valóban elnök lesz. Mind az USA-ban, mind Európában.

  • Figyelő
    2016 július 22
    10:57 de.

    Egyre kevésbé értem, hogy mit eszik az egykori KISZ titkárban (Orbán Viktor). Magyarországon ma gyakorlatilag megszűnt a piaci verseny vezérünk jóvoltából.

  • terminus

    Egy árva kukkot sem írtam soha Orbánról, elnézést! Mellesleg a mai esti hírekben a CBC TV-ben, Orbánt idézték.

  • ORsós:
    Amint gúnyosan ” Jóbarát Endre” néven aposztrofálsz, az az USA hivatalos arca volt Orbánnal szemben !

    Érted ? Felfogod?

    Amerika értésre adta hogy minden belső problémája ellenére a kisujjával bármikor LE-PÖC-CIN-TI imádottjaidat a pástról, ha sokat ugrálnak.

    Ennyi volt a ” Jóbarát-jelenség” mögött.

  • Figyelő:
    Az Európai Únió jelenleg jobboldali vezetés alatt áll.

    Nem vagy képes értelmezni a Világsajtót és az általa leközölt törtébéseket ??!

  • HUNT*
    Zavarodott elméd bakugrásai az átlagolvasó számára követhetelenek.

    Milyen Pali ? Milyen választáson ? És egyáltalán??

    *HUNT = Humortalanított Náci Tóth

  • Kisnyilas-náci géza,Tanzáni Nyerere előnévvel Náci -kommunista múlttal,Nyererés fejbekólintással ,beültetett „csipsz”-szel, zavart elmével nehéz felfogni a dolgokat.Keresd a problémát–megtalálod.De a droggal kevert sörözés-pálinkázás zavart elmét eredményezett!Azt olvastam ma : a liberialisták : rejtőzködő kommunisták : telitalálat—nagyon illik rád!Hozzáadva nácis múltad is-teli találat.
    Emberséges ,barátságos , tiszta üdvözlettel Tanzáni Nyerere kis-náci-nyilas géza barátomnak ,minden jót!

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2016 július 24
    7:25 de.
    Ha egy hangyapöcsnyit is konyítanál a diplomáciai protokollhoz, akkor nem írnál ilyen baromságokat, akkor tudnád hogy az USA, de minden más állam hivatalos arcának nem az a feladata hogy szolgálati helyén levő ország vezetőit LE-PÖC-CINTSE a pástjáról, hanem hogy az országját képviselje, minden más belügyekbe való beavatkozás és legalább annyira etikátlan mint valakinek a nemiszervét kritizálni a nyilvános vizeldében! Ha neked tetszik ez a „Jóbarát-jelenség” akkor kérdezd meg a különféle tavaszokkal demokratizált országok szerencsés állampolgárainak az elfogulatlan véleményét akiket ez a Jóbarát jelenség-féle demokrácia export nagylelkű ajándékként megörvendeztetett, vagy mondjuk nézz utána hogy Netanjahu hogyan reagált nemrég Obama elvtárs kioktató kekeckedésére! Sokára érnél az interjú végére mert garantáltan jópár ezer záptojást kapnál Jóbarát szimpatizáns orcádba! Egyébbként meg mit gondolsz, hány napig viselkedhetne kiutasítást megúszva szerinted így mármilyen ország ügyvívője vagy nagykövete Washingtonban, még az is elképzelhető hogy keréknyomos lenne az atléta trikója! Érted? Felfogod?

  • Willis Cabriales

    Meg a magyar politikan szocializalodott megfigyelo is csak kapkodja a fejet a republikanus belhaboru lattan. Szerencse, hogy a televizios vitak podiumaira nem lehet pisztolyt vinni, kulonben az elnokaspiransok alighanem vadnyugati modra rendeznek nezeteltereseiket. Ket nappal egy kulcsfontossagu elovalasztas elott Trump megallithatatlannak latszik.