Politikailag megéri a Fidesznek a néphülyítés, de Magyarország gyengül általa

2016 július 21 11:52 de.35 hozzászólás

A Fidesz menekültügyi gyűlöletkampánya új fokozatba kapcsolt. Új hirdetések jelentek meg új üzenetekkel. Az állami pénzből milliárdokért folytatott hazug propaganda káros, és gyengíti Magyarországot. Védtelenné és félelmekkel telivé teszi egy változó világban, amikor meg kellene erősödnünk, magabiztossá kellene válnunk, mert a 21. század igazi kihívásai még előttünk vannak. Szemben a Fidesz hazugságaival, a menekültkvóta jó megoldás, amely része a közös, európai biztonságteremtésnek. Embertelenségből csak gyenge Magyarország terem.

Az Együtt azért bojkottálja a Fidesz hazug népszavazását, mert alkotmányellenesen lett kiírva, és olyan dologról szól, ami valójában nincs is. Érdemes erről higgadtan, tárgyszerűen beszélni. Az Európai Unió nem akar senkit betelepíteni Magyarországra. Amit akarnak, az egy új menekültügyi mechanizmus, amelynek része a menedékkérők elosztása. És ez helyes, és jó dolog. Az Együtt a kezdetektől, 2015 nyarától fogva támogatta Németország és az Európai Bizottság javaslatát. Akkor lesz biztonságosabb Európa, akkor lesz biztonságosabb az Európai Unió és a schengeni övezet, ha közös határőrizeti szerveket alakítunk, közös és egységes beléptetési politikát érvényesítünk, közös és betartott szabályok szerint fogadunk menedékkérőket, és azonos elvek szerint állunk hozzá az Európai Unióban a bevándorlás kérdéséhez is.

Az új plakátok is leegyszerűsítenek bonyolult problémákat. Ez a propagandában ugyan bevett, de csak generációkra ható kára lesz ennek, mert egy félelmekkel és indokolatlan gyűlölettel teli társadalmat szül. Nem most érkezők szervezték meg a rettenetes terrortámadásokat, hanem olyanok, akik több generáció óta Európában élnek. Az Európai Unió sem egy falunyi, sem egy városnyi embert nem akar ide telepíteni, csak azt kéri, hogy vállaljunk néhány ezer fő erejéig részt a közös, uniós válságkezelésben. Politikailag megéri a Fidesznek a néphülyítés, de csak a közösségünk gyengül általa.

A Fidesz által kínált alternatíva nem megoldás, és gyenge, félelmekkel teli országot teremt Magyarországból. Ez Orbán Viktor érdeke, mert elnyomó vezetőként illiberális országában így játszhat sokak félelmével, hazugságokkal etetve a népet felszíthatja dühüket az idegenek ellen. Az idegenellenes és embertelen fideszes propaganda célja, hogy az elhúzódó magyar válság okainak keresése helyett egy újabb külső ellenségre terelje el a magyarok figyelmét. Addig sem gondolkodnak a stagnáló béreken, a romló egészségügyön és az oktatási válságon.

Sok uniós tagország kivonta magát az európai szolidaritásból az elmúlt egy évben. Angela Merkel német kancellárt magára hagyta sok olyan tagállam, amely éppen a német adófizetők pénzéből fejlődött az elmúlt években. És persze azok is magára hagyták őt, akik inkább csak az uniós források ellopásában jártak az élen, célszerűtlenül használva a nyugati adófizetők milliárdjait. A kerítés megépítésével, a Genfi Konvencióval ellentétes menekültpolitika hatályba léptetésével Orbán Viktor nem megoldotta a bajt, hanem rátolta más országokra. Különösen fontos szomszédainkra, Szlovéniára és Ausztriára. Az Együtt szerint ez nem politika, ez nem megoldás, ez nem szövetségesi viselkedés.

Fotó: Array

Fotó: Array

Politikusként és magánemberként egyaránt ég az arcom, amikor azt látom, hogy a Fidesz gyűlöletkampánnyal hazudik sok olyan emberről, aki megerőszakolás, vallási és politikai diszkrimináció elől menekül Szíriából. Érkeznek olyanok is, akik nehéz helyzetben vannak, de olyan országokból jönnek, ahol a válság és a konfliktus nem olyan mély, mint az Asszad-rezsim által tönkretett országban. Ez utóbbiakat jogszerű eljárásban, megfelelően emberséges ellátás mellett gond nélkül ki lehet utasítani, és ki is kell. Szemben a Fidesz hazugságával, én nem gondolom, hogy bárkit és bárhonnan fogadni vagyunk kötelesek. Épp azért kell egységes határőrizet és menekültpolitika, hogy gyorsabban, törvényesen és egységes szabályok szerint tudjunk érvényt szerezni a kiutasításoknak is. Mert ma erre sem képes az Európai Unió, és ez baj. De minderre a válasz nem a fejünknek a homokba dugása, mert abból semmi sem lesz, csak félelem és baj.

Látom, hogy a magyar politikát hogyan osztotta meg ez a kérdés. Hiller István az MSZP választmányának elnökeként továbbra is egyetért a semmit sem megoldó orbáni kerítéssel, ami szimbóluma a fideszes károkozásnak. Schiffer András a Lehet Más a Politika nevében magát Merkelt okolja az egész válságért, és antikapitalista hevületében elvéti az emberség parancsát. Mert bár sok baj van a világkapitalizmussal, a vagyoni és jövedelmi különbségek elfogadhatatlanul nőnek, de közben – szemben Schifferrel – én meggyőződéssel vallom, hogy a piacgazdaság keretén belül lehet csak jobb megoldást és gyarapodást találni, és ezzel semmiképpen nem ellentétes százezernyi vagy milliónyi menekült időleges fogadása Európában az 500 millió többi uniós polgár mellé. Még szerencse, hogy vannak pártok, amelyek kiállnak az emberség és a humanitás értékei mellett, így beszél a válságról tisztességgel az Együtt mellett a Demokratikus Koalíció, a Párbeszéd Magyarországért és a Liberális Párt is.

Mi bojkottáljuk a népszavazást, de aktívan kampányolunk ezen az Európa-ellenes népszavazáson. Kampányolunk a menekültválság emberséges megoldása mellett utcán szórólapozva aktivistáinkkal. Kampányolunk az európai biztonságteremtés mellett, amelynek részét képezi a kötelező kvóta is. És kampányolunk azért, hogy megértessük minél több emberrel: Magyarország akkor lesz erős ország, ha szorosan együttműködik európai szövetségeseivel. Mert ezzel szemben most a Fidesz úgy beszél Németországról és Brüsszelről, mintha háborús ellenfelek volnánk. Márpedig nem azok vagyunk.

Félperifériás helyzetünkben sok bajt nem sikerült megoldani az elmúlt években. Ennek eredménye, hogy a Fidesz a mostani, manipulatív kérdés-kampányával is egyre nagyobb nyugat-ellenességet, EU-ellenességet és idegenellenességet tud szítani. A piacgazdaság és a verseny hazai legitimitásának megerősítésére van szükség. Ez csak akkor lehetséges, ha közben aktívan dolgozunk az elmúlt évtizedek törvénytelenségeinek, korrupciós ügyeinek a feltárásán. Mert demokratizálás és igazságtétel nélkül nem lesz soha polgárosodás és gyarapodás hazánkban.

Én egy olyan Magyarországon szeretnék élni, amely képes szembenézni a jelen és a jövő kihívásaival. Orbán nem szembenéz ezekkel, hanem elfut előlük, és gyenge hazát hagy majd maga után. Nincs Magyarországnak olyan integrációs tapasztalata, mint Németországnak vagy Svédországnak. Sem az integrációs sikerek, sem a kudarcok tapasztalatai nem épültek be közösségünk közös tudásába. A menekültválságra az lett volna a helyes reakció, ha a magyar kormány ösztönzi Németországot, támogatva a közös és egységes uniós biztonságteremtést. Ennek érdekében több és jobban felszerelt menekülttábort kellett volna itthon működtetni. Nem tömegnyomort és konfliktusokat teremtő büntetőlágereket. A helyi közösségekkel egyeztetve, hónapokon át folyó társadalmi vitában kellett volna felkészíteni a helyi társadalmakat a menekülttáborokra. Ezekben több és jobban finanszírozott integrációs programot kellett volna működtetni, és közben mindent el kellett volna követni a kötelező kvóta és az abban együtt nem működő országok pénzügyi büntetésének bevezetése érdekében.

Hosszabb távon százezernyi friss munkaerő hiányzik Magyarországon. Valamennyit ezen lehet enyhíteni a bérszínvonal emelésével, de ennek is meg lesz az ára. Szemben a Fidesz hazugságával igenis segíteni kellene vendégmunkások fogadását tízezerszám, mert ebből csak erősebb gazdaság és jobban működő magyar termelés alakulna ki. Akkor politizált volna a magyar nemzeti érdek szerint a Fidesz, ha az uniós kék kártya megoldását a végletekig kihasználta volna, mert ezzel lett volna esélyünk fogadni képzett szíreket és másokat. Szemben a Fidesz hazugságával ők nem terroristák akkor sem, ha vannak közöttük és más, sokadik generációs bevándorlók között olyanok, akik nem tudnak vagy nem akarnak integrálódni. Ez utóbbiakat, akik párhuzamos társadalmakat hoznak létre ki kell utasítani, ehhez új szabályok kellenek. De Magyarország csak erősebb, sokszínűbb és gazdagabb ország lett volna azáltal, ha javára fordította volna az elmúlt évek menekültválságát.

Az emberséges politikának, az uniós szolidaritásnak és a válságokra való tudatos felkészülésnek valójában nincs alternatívája. Értékrendi viták lehetnek, egyes megoldásokon lehet pontosítani, de a nemzeti érdek ez. És ez rombolja szét végleg most a Fidesz a hazug kampányával és az Európa-ellenes népszavazással. Én ezért maradok távol tőle, és ezért kampányolok aktívan az emberséges menekültpolitika, a kvóták és egy európai Magyarország mellett.

Szigetvári Viktor

35 hozzászólás

  • viki-viki.ejnye-ejnye.

  • Göllner András

    A néphülyítés a világ minden táján, egy jól bevált eszköze a politikai tőke-felhalmozásnak. De ott biztosítja a legnagyobb hozamot, ahol erre a legnagyobb a kereslet, ahol ennek a gyakorlatnak, mély gyökerei, hagyománya van. Magyarország egy ilyen hely.

    A probléma az, hogy a helyett, hogy ezzel a módszerrel hatékonyan szembeszálna, a helyett, hogy ki tépné ennek a politikai kultúrának a gyökereit, a magyar demokratikus ellenzék, rendszerint megfutamodik a feladat elől. A népszavazási bojkot a megfutamodást, a kemény politikai munka iránti lustaságnak, alkalmatlanságnak, bizonyítéka. Szigetvári jól látja mi folyik a szeretet és összefogás nevében. Nem a diagnózissal a baj, hanem a gyógykezeléssel.

  • A néphülyítést elítélem, de azt senki nem tudja még megmondani, hogy kinek is van igaza ebben a vitában?

    A fidesz szerint Merkel szelfizése azt üzeni a migráncsoknak, hogy mindenkit tárt karokkal fogad Európa. Ezt így nyilván hülyeség Merkelre kenni, de az tuti, hogy ez a bevándorlási hullám nem szokványos, és nem biztos, hogy erre föl vagyunk készülve. A kerítés a menekülők útvonalát eltérítette, bár amúgy is csak átmentek volna rajtunk.

    Én nem tartom jó ötletnek a menekülttáborok növelését, mert senki nem akart ittmaradni, nem ebbe a csóró országba jöttek az életüket kockáztatva. Aki elindult a biztonságos országokból, az nem ide jön, ahol már legalább egymillió ember nyomorog, további hárommillió a létminimum környékén él. Ránk engedni ebben a helyzetben az állam által eltartott menekülteket, bevándorlókat súlyos konfliktusokat szült volna.

  • Katona Zsombor

    Göllner András
    2016 július 21
    12:38 du.
    Maximálisan egyet értek, még Viktor gyógykezelésével is! Azért jót is lehet találni benne: makacs mint az öszvér!

  • A helyzet az, hogy a „demokratikus ellenzék” 40 évig lejáratta magát. Köszönik szépen, nem kérik a magyarok!

  • HUNT*
    Megint beböfögtél, holott aztsem tudod miről szól a cikk

    *HUNT=Rövidítés.Tóth Pétert jelenti:Humortalan Náci Tóthpéter

  • Figyelő:
    Honnan tudod?
    Majd’mindenki a Kádárkort sírja vissza !

    (Én spe.c nem, de ami most van az egy köpedelem.)

  • Kedves Géyza, ahogy elgondolom, és végignézem történelmünket, egyik rendszer sem volt olyan,, amiben szívesen éltél volna.

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Geyza!

    Nem
    . m a j d’mindenki
    siratja vissza a Kádár-kort, (mint azt írod), hanem:
    . M A . M I N D E N K I .

    .

  • Katona Zsombor

    Geyza
    2016 július 21
    6:12 du.
    „(Én spe.c nem, de ami most van az egy köpedelem.)”
    Gratulálok, megelőztél. Nem vágyom vissza, de azért volt egy-két jó dolog amiért érdemes nosztalgiázni!

  • Olvasom, hogy az Együtt ( Bajnaival együtt) ismét megközelitette a 2 százalékot. A FIDESZ-nek meg fokozatosan sikerül meghülyíteni a dogozó magyar népet…
    Nagyapám keményebben fogalmaz: ” Minden viszonylagos! A diliházból , a rácsos ablakon kinézve, a kinti milliók tűnhetnek hülyéknek…!!!”
    Most volt 82 éves, és sok mindent megélt már… Long live the (dear) old guy !

  • Géjza,géjza kedves kis kisnyilas náci ember ,aki felvette Tanzáni Nyerere előnevet,aki jól elverte,mert kedvesét akarta,és csipszet ültetett fogába,mely mindig megzavarja koponyájában lévő agyvelő keringését és ezáltal eszméletlen marhaságokat beszél,ír.Aki ilyen mszmp-s — kisnyilas,ebből kifolyólag nácista múlttal is rendelkezik az ne oktasson ki másokat és ne akarjon mindenkiben nácit látni,ne akarjon másokba ilyet belemagyarázni– bár mindennek a tipikus liberalista,kommunista csökevényes gondolkodás az oka melyből nem tud kigyógyulni,ráadásul –régről– a Nyerere hatás ezt folyamatosan erősítette.Ilyen ember az aki alól kicsúszott a múlt és nem találja a jövőt! Bár erre a kis időre!?
    Nagyon kedvelt őszinte üdvözlettel Tanzáni Nyerere Gézának aki felvette a náci előnevet is és jelzőként is használja.Sok jót és dicséretet érdemel !

  • Figyelő
    2016 július 21
    1:57 du.

    A mai baloldali politikusok jelentős része nem is élt, vagy nagyon fiatal volt a rendszerváltás előtt, akkor hogyan is járatta le magát 45 és 89 között??? A mai baloldal egy része nem is létezett még 10-15 éve sem!
    A fidesz-kdnp tele van olyan politikusokkal, akik a pártállami időkben is kisebb-nagyobb állami funkciókat töltöttek be.
    Mégis, ki járatta le magát?

    Kedves Figyelő, néha az józan eszét is használhatná, nem csak az ezer éves sérelmei miatti gyűlöletét!

  • Seres Róbert

    Kedves Vktor!
    A néphülyítés sem politikailag, sem akárhogy nem éri meg senkinek, még a Te általad agyonfasiztázott Fidesznek sem, mert ha a nép rájön az átbaszásra, az duplán kontraproduktívvá válhat, erre előbb-utóbb a franciák és belgák után még az agyonbutított németek is ráeszmélhetnek, mert sajnos ez a mostani müncheni merénylet valószínű csak a kezdet volt!

  • Seres Róbert

    Kedves Geyza!
    HUNT-al kapcsolatban ugyanazt a jó tanácsot tudod ajánlani, ami egyszer már Zombival vagy Marcsival kapcsolatban hatásos volt: ha nem eteted a diszódat, éhenhal! A Zombival megszakított nácizós, büdösbogarazós diszkurzosotok elmaradásanak hatására a KMH szinvonala nagyon jó irányban feljavult, hadd ne durvuljon el a helyzet ismét! Légyszi!

  • Sereském majd eldöntöm magamtól.

    Deazzé kössszy..

  • Sereském:
    Hogy a FIDESZ mennyire fasisztoid, azt nem a TE védőbeszédeid és eszmefuttatásaid fogják eldönteni, hanem azok a tények amik ma történnek illetve azok az alapelvek amiket 2010 után érvényre juttattak.

    Itt képzett emberek olvasnak, kár lökni ezeket a szerecseny-mosdató fuvallatokat.

  • Nehany Victorian mondat, amitol be lehet szarni rohoges kozben:

    ” Az állami pénzből milliárdokért folytatott hazug propaganda káros, és gyengíti Magyarországot. Védtelenné és félelmekkel telivé teszi egy változó világban, amikor meg kellene erősödnünk, magabiztossá kellene válnunk, mert a 21. század igazi kihívásai még előttünk vannak. ”

    Ez olyan jol hangzik, ugye? Kar, hogy semmi ertelme nincs a masodik mondatnak. Legjobb esetben egy ures kijelentes.
    Ez a Viktor nagyon tehetseges srac; ennyi ostobasagot, butasagot, hazugsagot, vagy ertelmetlenseget meg senki sem hordott ossze itt a KMH-n. Vilagcsucs! Gratulalok!

    ” Szemben a Fidesz hazugságaival, a menekültkvóta jó megoldás, amely része a közös, európai biztonságteremtésnek. ”

    Egy masik ures kijelentes, ami persze nem meglepo, hiszen hazudik Viktorunk. Pont az ellenkezojet allitja az igazsagnak, tehat nem torodik azzal, hogy elmagyarazza nekunk mitol lesz biztonsagosabb Europa ha meg tobb terroristat engednek be.

    Kik azok az idiotak, akik az o partjaba bealltak? Viktort inkabb alaposabban ki kene vizsgalni, hogy elmebeteg-e, vagy csak siman hazaarulo?

  • Figyelő!

    július 21. 1:57

    Mi a fenéről beszél kedves asszonyom, hol volt az elmúlt 40 év alatt demokratikus ellenzék? Használja már egy kicsit az eszét is (?) ne csak pufogtassa azt a sok ostobaságot amit 60 éve őriz az emlékezetében? Milliószor figyelmeztették már Önt itt is, nagyon sokan arra, hogy 1957 óta nem állt meg a világ – mert az szüntelenül forog és változik, és már semmi nem ugyanaz mint az „Ön idejében”volt – ha volt!

    Erősen át kéne értékelnie a jobb és baloldali jelzőket, miután itt spéci egyik sincs – van viszont helyette egy óriási katyvasz amelyben semmi nem az aminek látszik – de ezt sem most olvassa először, ám minden ami tény úgy pereg le magáról,mintha soha ott sem lett volna!
    De attól még így van !

    Elképzelésem sincs kit nevez maga „lejáratódott demokratikus ellenzéknek” (pláne amihez 40 év kellett)de jó ha tudja,a maga által preferált Fidesz – Orbánnal az élen -tele van azokkal az elvtársakkal és rendszerváltás előtti „mutyikatonákkal” akikre Ön kedves Figyelő 60 éve folyamatosan tüzel!A rendszer-változáskor marhára megvilágosodtak, csapkodták is a földhöz a tagsági könyveiket- még ennyi megtévesztett, megvezetett embert!- a különbség csak annyi hogy most más párt keblein belül folytatják ugyanazt, miközben arcátlanul köpködnek visszafelé!

    Arra pedig újra meg újra figyelmeztetni vagyok kénytelen, hogy maga ott 6 ezer km és 60 év távlatából, a jó kanadai demokráciát élvezve, ne nyilatkozzon a magyarok nevében, mert:

    1. maga már rég nem kompetens ez ügyben, rég nem magyar – legfeljebb magyar származású és ez nem ugyanaz

    2. nem tudja, nem ismeri a magyarok elvárásait, igényeit, kiábrándultságaiknak okát, összetételét mert azzal, hogy az elmúlt 60 évben kétszer járt Magyarországon, egyszer az Alföldön egyszer meg a belvárosban sétafikált, meg az akármilyen hegyi villák között – nos ezzel semmit nem tud rólunk, tehát ne vegye a bátorságot, hogy kijelentse a maga biztonságosnak tűnő kis világából, hogy „köszönik szépen nem kérik a magyarok” – honnan tudja hogy mit kérnek a magyarok?

    3. legfőképpen pedig azért nem, mert a kutya sem kérte meg rá! Az én nevemben sem, meg az összes többi honfitársam nevében se nyilatkozzon, hogy mit köszönnek meg mit kérnek a magyarok, mert semmi köze hozzá!

  • Evelin kedves – nem lenne jobb ha a sokat hivatkozott nagyapa írná ide a kommentjeit a te vérszegény,kín keservvel összehozott idétlen megjegyzéseid helyett? Lehet, hogy némi értelem és szellem is szorulna beléjük – de legfőképpen valami véleményféle, mert az valahogy a tiédből mindig kimarad!
    Tudod Evelin a személyeskedő, genyó megjegyzések( mert abban jó vagy )nem pótolják az alapvető mondandót – azt legfeljebb valamilyen formában színesítik, alátámasztják, de nem alkalmazhatók indoklás helyett!

    Úgy egyébként a nagyapa angol anyanyelvű és nem itt él?

  • Seres Róbert

    Geyza
    2016 július 22
    7:34 du.
    Kedves Geyzám!
    Ha Te azt hiszed hogy én kizárólag mocskos politikai okokból és nem önös érdekből támogatom a Fideszt, akkor fatális tévedés áldozata vagy, kérdezd meg a MAZSIHISt, hogy örülnének-e egy DK-Együtt koalíciós muszlim menekült beözönöltető „liberális” kormánynak! És azt miből gondolod hogy, csak a balodalnak vannak képzett emberei és csak a jobboldali szerecsenyeket kell mosdatnyi, miből gondolod hogy széthúzásra és nem összetartásra kell az választókat buzdítani, főleg ilyen müncheni előfuvallatok után? Gondolod minket el fognak kerülni ezek a keleti fuvallatok, és ha nem, azt persze a Fidesz provokálta ki jogtalan elővigyázatosságával?

  • B E S A N C O N
    😀 😀 😀 😀 😀

  • Besancon
    2016 július 23
    4:33 de.

    Másnak felrója, hogy személyeskedett.maga mit csinál mikor nekem ír, mert én a másik oldalon vagyok?
    Igaza van, „ellenzék” szót használtam, nem a baoldalt. Ez tény. T.i. nem akartam én, személyeskedni!

  • M. Besancon és kedves társai !
    Hosszabb időre búcsúzom a KMH-tól, jövő hét végére várom Sárikám megérkezését. Ez nekem és családomnak óriási öröm. Csak sajnálni tudom azokat, akik egészen másra „büszkék”. Négy gyermeket terveztünk be férjemmel, majd kialakul a jövő,- s szegény agyonpocskondiázott Hazánk jövője is. Nekem csak ilyen eszközeim vannak…
    Sok érdekes embert ismertem meg, elvakultaktól, alkoholistáktól a jámbor naivakig. Sőt még Noszticiusz Juditot is! Élmény volt. De hát ilyen színes az élet..
    Egy embert szerettem meg igazából, Kertész ÁKOS bácsit. Tartsa meg Őt a Teremtő még sok-sok éven át!!!.
    Búcsúzom!
    Búcsúzom Tőled is Besancon (aki legutoljára kezelgettél le). Sebaj ! Ha megérjük, jövő nyáron elmegyünk családunkkal Franciaországba, s beugrunk Besanconba is, ahol Nagyapámnak egy 56-os bajtársa éldegél (kinél már többször volt ). Hátha ismer Téged is?
    Szeretettel, Eveline

  • Kedves Figyelő!

    Úgy gondolom, nem csak szövegértési,de komoly fogalomértelmezési gondjai is vannak!

    1. Amennyiben valakivel tárgyszerű vitám van – konkrétan nem értek egyet vele, és a szerintem „tévedéseire” hívom fel a figyelmét – az minden, csak nem személyeskedés!

    2. A „…másnak felrója, hogy személyeskedett…” c.megjegyzését alighanem Evelinnek címzett hsz-em okán tette, de ha már vette a fáradtságot hogy azt (is) elolvassa, talán próbálja meg a helyére tenni a dolgokat – nem véletlenül állapítottam meg(nem is először) hogy alapvető fogalmakkal nincs tisztában !

  • Besancon, de személyeskedsz. Ez a módszered. Ha te ezt nem látod, akkor tipikusan az az ember vagy, aki más szemében a szálkát is…

  • Katona Zsombor

    eveline
    2016 július 24
    3:12 de.
    Áldjon meg a Jóisten, sok ilyen magyar családanyára lenne szükségünk!

  • Seres Róbert

    Seres Róbert
    2016 július 23
    5:02 de.
    Kedves Geyza!
    Az általam megjósolt fuvallatok sajnos kezdenek borzolódni, lásd a határon zsarolókat és a pályaudvaron felejtett csomagokat, szerintem bármilyen zsarolásra adott engedményt ezek a széplelkű kigyúrt katonának látszó menekültek meghunyászkodásnak vélhetnek, ami növelheti elszánságukat: ha tele vannak ezek az ártatlan menekültek pénzzel és makacsul Germoneybe akarnak jutni, akkor miért nem utaznak egyenesen valami fapados légi járattal a hőn áhított és tejjel-mézzel folyó Kánaánjukba, miért kell leming falkaként sokkal körülményesebben és drágábban,szeméthegyeket és betegségeket maguk után hagyva Európán keresztülgázolniuk?
    Majd ha keleti fuvallatok itt is tomboló viharrá dagadnak mint teszem azt már a legnagyobb, leghumánusabb menekült pártfogóknál, nálunk is bevezetik a kijárási tilalmat, naponta többször túrják fel az autódat a rendőrök és ha utcára mész UV fény alatt ellenörzik irataid valódiságát miközben feltartott kezekkel várakozol, eljutsz-e addig a logikus következtetésig, hogy csak a Gyuri bácsi által javasolt izraeli módszer hatásos az európai ártatlan muzulmán hittérítők megállítására és az álliberálisok pofátlanul és kéjesen a szemünkbe hazudoznak?

  • végre azt kapták amit megérdemeltek, és azonnal hírzárlatot rendeltek el

    http://propeller.hu/itthon/3232350-belsarral-ontottek-le-budapesten-szcientologusok-amerikai-nagyfonoket

  • Rodeókám: Hehehehehe …

  • Seres Robi:
    Hallottál ugye az orosz Titkosszolgálatról és annak totálisan megélénkült EU-béli tevékenységéről?

    Ha nem , nézz után.

    Már Merkel előtt vannak a Német Elhárítás jelentései az állandósult felforgató és zavarkeltési ügyeikről.

    Kérdés hogy mit fognak lépni ellene ?

    (Az már nem is kérdés hogy Budapest MA olyan melegágya az orosz Titkosszolgálatnak, mint amilyen a II Vilháb alatt Zürich volt az Abwehrnek.)

  • Seres Róbert

    Kedves Geyza!
    Szerinted az orosz titkosszolgálat tereli Európára a migránsokat, ők látják el őket okos telefonokkal, a legfrissebb útvonaltervekkel, silabuszokkal a jogtalan szociális és egészségügyi segélyek követeléséhez szükséges fifikákhoz és van az oroszoknak többtiz milliárd kidobni való eurojuk azért, hogy öngyilkos módon végleg tönkretegyék a legnagyobb gazdasági partnerüket, miközben folyamatosan a határaira telepített rakéták és támadó fegyverek ellensúlyozására kényszerítik őket? Milyen német elhárításról beszélsz, azokról a profikról akik benéztek egy hónap alatt négy iszlám fogantatásu terrorakciót? Te az oroszoktól félted Európát, miközben az már többszáz milliárd eurót elfecsérelt olyan 3 millió, inproduktív „menekültre” akik nyíltan hírderik hogy eszük ágában sincs akaratuk beilleszkedni, dolgozni meg főleg nem, mert valaki elhitette velük hogy a gyaúr azért van hogy eltartsa őket! A zárójelbe tett mondatodat már nem is kommentálom, mert belém magyarázod hogy orosz titkos ügynök vagyok és KGBéla a főnököm!

  • eveline
    2016 július 24
    3:12 de.
    Keddves Eveline, sok örömöt és boldogságot kivánok az új jövevénynek és Neked! Természetesen először is jó egészséáget!

    Mi nem terveztünk 4 gyereket férjemmel, de annyi lett! Menekültként, nagy szegénységben vállaltam őket és a jó Isten megsegített mindig!
    Neked is az Ő segitségét kivánom!

  • Akkor és attól szorul ökölbe a kezem, amikor az állítólag ellenzéki tévécsatornán, az ATV-n főműsoridőben, a mi adóforintjainkból óránként jelenik meg ez a
    g a l á d . Fid SS . n á c i p r o p a g a n d a …

    Ennyire már a jobboldali Hírtévé sem stréber…

  • Az illusztrációról:

    Fantasztikusan remek, művészfotó.

    – Biztos nem Gergely Beatrix készítette… 😀

    .