Egy őrült naplója Szegeden a Régi Zsinagógában

2016 július 24 7:56 de. Egy őrült naplója Szegeden a Régi Zsinagógában bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az előadás Czímer József fordítása alapján készült.

Axentyij Ivanovics Popriscsin: Keresztes Tamás
dramaturg: Róbert Juli
díszlet: Keresztes Tamás
grafika: Nagy Gergő
szakértő: dr. Zalka Zsolt
producer: Orlai Tibor
asszisztens: Szakács Zsuzsi
rendező: Bodó Viktor

Gogol „pétervári történet”-ének főszereplőjét, a szemünk láttára a realitásérzékét folyamatosan vesztő, vagy már eleve labilis valóságérzékelésű hivatalnokot Keresztes Tamás, a Katona József Színház művésze játssza, aki nem először kap főszerepet Bodó-előadásban: rá épült a híres Ledarálnakeltűntem is, amely érdekes párhuzamként szintén egy kiszolgáltatott kisember kényszerű ámokfutását mutatta be.
Az Egy őrült naplója új változatának szövegkönyve több fordítás és az eredeti orosz példány összevetésével készült. Keresztes Tamás mellett az előadás másik fontos „szereplője” a sokoldalú művész által tervezett díszlet, valamint az atmoszférát megteremtő loop lesz, amelynek segítségével élőben születik meg az előadás zenéje.
Mi vagyunk őrültek, vagy a világ őrült meg körülöttünk? – erről is szól Gogol 1834-ben játszódó története, és a kérdés most, 2016-ban is ugyanolyan aktuális.

(forrás: Thealter.hu)

Katona József Színház-Füge- Orlai Produkció-MASZK Egyesület együttműködésében jött létre

Fotók: Gergely Bea

047

081

089

107

155

199

277

 

 

Comments are closed