Hosszú Katinka aranyérme nem csupán magyar, hanem amerikai siker is

2016 augusztus 8 9:22 de.66 hozzászólás

2012-ben világcsúccsal nyerte meg a 200 méter mellúszás olimpiai döntőjét Gyurta Dániel. A versenyt követően 15 millió magyarnak mondott köszönetet olimpiai bajnoki címéért. A magyar nacionalizmus már az úszósportot is elérte? – morfondíroztam magamban.

Hosszú Katinka most 400 méter vegyesen fantasztikus világcsúccsal nyert és Budapesten kizárólag magyar sikerről írnak, az Iron Lady magyarságát hangsúlyozzák.

Szép dolog a nemzeti büszkeség, de azért illene azt is megemlíteni, hogy az USA is hozzájárult a sikerhez. Senki nem vitatja, hogy Katinka magyar állampolgár, magyar színekben indult Rio-ban, de amerikai úszósztár is, és az Egyesült Államok nagylelkűségének köszönheti a karrierjét.

Katinka Rio-ban.

Katinka amerikai úszósztár is. Korábban az kaliforniai USC egyetem színeiben versenyzett.

A tizenéves Katinka többéves amerikai úszóösztöndíjat kapott itt nálunk Kaliforniában. Fordulópont volt ez számára. Évekig pszichológiát tanult az University of Southern California (USC) egyetemén, miközben abban a csodauszodában edzett amelyet az 1984-es Los Angeles-i olimpiára építettek. Itt találkozott az amerikai Shane Tusuppal, aki férje és edzője lett.

Katinka tagja volt egyetemi úszócsapatnak, a Trojans-nak. Ott látványosan javultak az eredményei, és többször elnyerte el a legjobb amerikai egyetemi sportolóknak kijáró All-American címet. (Összesen tizenháromszoros All-American!) Gyakran tartózkodik az USA-ban, ott edz, időt tölt férje családjával San Francisco környékén.

Mindössze három évvel ezelőtt csatlakozott a budapesti Vasas úszóklubhoz, és az olimpia után már nem kiván a klub színeiben versenyezni. Látványosan megszakította kapcsolatát a Magyar Úszószövetséggel is. Azt jelenleg még a maffia kapcsolatokban érintett Gyárfás Tamás vezeti, viszont jó hír, hogy a nemi erőszakért elítélt Kiss László edző eltűnt.

Katinka amerikai úszósztár is.  Korábban az kaliforniai USC egyetem színeiben versenyzett.

Katinka Rio-ban.

Orbán Viktor miniszterelnök kissé furcsa facebook üzenettel gratulált: “Na, ezzel megvolnánk. Van igazság. Bravó, Katinka, well done, Coach. Hajrá magyarok!” Úgy tűnik Orbán nem tudja hogy az olimpiai mozgalom nem a „Hajrá magyarok”-ról szól, nem a nacionalizmust hangsúlyozza, hanem a világ ifjúságának találkozóját. Nemes versenyre buzdít.

Katinka sikere ugyanúgy amerikai, mint magyar, és talán érdemes lenne ezt is megemlíteni.

Lázár György

66 hozzászólás

  • Ne csodálkozzunk Orbán Viktor reagálásaira. Ami sikeres,saját számlájára irja, ami sikertelen, az ellenzék a hibás (na meg a migransok). Ő már csak ilyen, részemről nem veszem őt komolyn, sajnos ez nem segit, mert még nagyon sokan hisznek neki.

  • Bajtársak, ez a Lázár György nevű magyar(?) diaszpóra osztogatja majd az észt az Eleven Beszélgetéseken!!! Belekavarta Kiss Lászlót, Gyárfás Tamást, Orbán Viktort,- talán Kolumbusz Kristóf hiányzik még a sorból, (meg egy kis trianonozás a soviniszta magyar dagonyászóknak).
    Hajrá Magyarország!!!

  • Kanadában a kanadai síkerről írnak kizárólag és Amerikában meg az amerikairól! tehát, mit csodálkozik valaki, ha a nemzeti eredményekről ír beszél mindenki és a a Brazil vagy koreai sikerekről!?

  • Dave Salo, meg a doppingolással sározás miért maradt ki?
    Persze nem gond, csak jó példa. Mindenütt a világon ami jó és siker az az enyém (legalább részben), a többi másoké..))

    Én meg úgy vagyok vele, hogy van egy úszó, egy elszánt, céltudatos ember, aki tűzön, vízen keresztül és ellenszélben is megy a maga útján. A férjével együtt. Na őket nagyon tudom becsülni.
    Mindenki más meg örüljön, hogy része lehetett az ő útjuknak. Akár segítőként, akár akadályként. Mert amilyen megátalkodott deviánsok, mindkettőt fel tudják használni, előnyükre.

  • Kedves Lázár György! Az igaz, hogy Katinka amerikai úszóösztöndíjjal tanult Kaliforniában, s megbecsült tagja volt az egyetemi válogatottnak, és egyéni karrierjén is sokat lendített. De a londoni olimpiára való felkészülés alatt az edző mellőzte, nehogy riválisa legyen amerikai versenyzőnek, az edzője azt tanácsolta, menjen Budapestre és nyisson szépségszalont.
    Még dobogóra sem került.
    Utána kezdett el a férjével edzeni Magyarországon, s pont egy amerikai lányt tudott legyőzni 400 vegyesen. Annyiban amerikai siker, hogy edzője amerikai, s mellette tudott kiteljesedni sok-sok munkával. Senki nem akarja Önöktől elvenni, hogy büszkék legyenek rá, hacsaknem az az amerikai sportlap, amely doppingolással gyanusítja.
    Hajrá világ ifjúsága, hajrá amerikai ifjúság, akik amerikai zászlóba tekerve magukat futják a tiszteletkört az atlétikai stadionban.
    Azért, mert Orbán nacionalista, még nem kell Önnek is követnie.
    Tiszteletem Egri Edit

  • bocsi, kimaradt:…beszél mindenki és NEM a Brazil…

  • Kétségtelen, hogy Katinka magyar, de az is, hogy az elmúlt 8 év amerikai segítség, különösen férje és a lehetőségei nélkül sehol nem lenne. Az, hogy az amerikai háttér ott van számára és nem zsarolható, amit bizonyított télen – pszichológiailag óriási előny.
    Orbánt ismerjük, mindenből hasznot akar húzni, még ahhoz is, amihez semmi köze. Önkritikájáról viszont még soha nem hallottam.. De ez már más téma..
    Hosszú Katinka Istennő, hajrá!

  • Az rendben van ha az olimpiai játékokat a ” A világ ifjúságának találkozójaként ” annak szellemében fogadjuk el, De az is nagyon rendben van, ha a versenyzők mellkasában nacionalista szív dobog.

  • Sajnos, nem értem, hogy egyes magyarok miért akarják a magyar származású nyerőket lehuzni!
    Minden más nemzet büszke a nemzet lányainak és fiainak eredményére!
    Ezek akik itt kifogásokat hoznak honfitársaik eredményeire, szégyeljék magukat!

  • Parács Péter Pál

    Álláspont.

    Hosszú Katinka legyen bárki és bárhonnan való illetve bármilyen szponzora legyen, Ő egy sport ember, pénz nélkül is tehetség, sőt profi.
    Eredményei a sajátjai, azt senki nem „sajátíthatja ki”.
    Szponzorálna valaki engem x dollárral úszásban?
    „Tudok” úszni és lehet olimpiai bajnok lennék forró zsírban háton.
    PPP

  • Nahát ezek után mondja valaki ,hogy nem Magyarország ellen írnak liberalista amerikaiak–akik egy kicsit magyarul is tudnak–
    Ez az emberfia bebizonyította– : ő ellensége Magyarországnak! Vigyétek a dicsőséget ÁMERIKÁBA ha ez kell nektek!
    Lehet a szavakat tekergetni emberfia -aki nem magyar az fogja be a száját és tartózkodjon az ilyen írásoktól.Egy szót se írjon le a magyarokról–mert azt sem tudja kik azok!
    Gratulálok az ismét megtörtént magyar gyalázáshoz.Ez magyarok elleni RASSZIZMUS egy külföldre szakadt külfölditől!
    A jelzőket nem találom amelyek ezen emberfiának járna,– de amit megtaláltam azt nem írom le—mert nem tűrne hozzászólói festéket !
    Lehet hogy a volt miniszterelnöknek a fia? –ezért ír így és ilyeneket?
    Nálatok kaliforniában —: MAGYAR ellenes szelek fújnak-úgy látom!!!
    SZELES kaliforniai üdvözlettel a magyarellenesnek!

  • Ehhez a cikkhez egyszerűen képtelen lennék olyan kulturáltan
    hozzászólni,mint ahogyan a tisztességes MAGYAROK tették….!!!!
    Vannak akik nem veszik észre magukat…..

  • Na, meg van a mai magyargyűlölő cikk is, az MSZP készítheti az idei Szabad Sajtó Díjat.
    Amúgy a családszeretet mellett a büszke nacionalizmus a legemberibb érzés, de honnan is tudhatná ezt egy haza nélkül élő.

  • szerencsére, Bánfi által adott linket nem tudtam kinyitni!

  • Ötvenhatos:
    Bajtársad neked a …

  • Hosszú Katinkát megpróbálták lenyúlni , de mivel nem sikerült most szemből dícsérik a háta mögött pedig fondorlatos módon megpróbálják szépen befirkálni.

  • Istenem..milyen szép pár hét volt ez.OIM* el volt tűnve a balfenéken.
    Most sajnos előkerült új néven.
    Talán a régin már nem tud ide írni ?

    OIM = Boda Marcsi , az Odal Idióta Macája

  • HUNT*
    Szómenésedet olvasván, Karinthy ugrik be : „Úr ír”
    Viszont a te esetedben : MINEK ??

    *HUNT = Na igen.

  • Neocsárli addig addig feszítitek a húrt, amig egyszercsak miattatok az egész Magyar Nép marad haza nélkül.
    Egyszer már megpróbáltátok, nem sikerült.
    De ugye nem adjátok fel sohasem ?

  • Pár perce megnyerte a második aranyat is, ráadásul egy olyan számban, 100 háton, ahol még magát se tartotta annyira esélyesnek, csak úgy adta a menetrend, hogy ezt vállalta be ma.
    Döntsük el, hogy ezt most Orbánnak, Ádernek vagy Smittnek a kegyéért gyártotta le:)

  • Na, mostmeg Horthy dédunokája, Kenderesi Tamás verte meg Michael Phelps-et és került a holnapi döntőbe – első helyen. A magyar Cseh harmadikként:) Ha most nem Csehnek drukkolok, akkor nem vagyok jó magyar? 13 éve van a csúcson és még soha nem sikerült az olimpiai aranyat megnyernie. Most vagy soha. Hajrá Laci!

  • Bánfi, köszönet beírásodért ! Élnek Újbudán rendes baloldaliak is…..

  • Miklos Banfi
    2016 augusztus 8
    10:37 du.
    Kicsit azért a választott hazája sportolóinak is illene szurkolnia a magyar mellett.
    Ha nem mondja, hogy Kenderesi Horthy dédunokája, talán senki nem tartja számon önön kívül. Hosszú Katinkával kicsit sikerült belemenni a csőbe, mert inkább ő gondolta úgy, hogy amerikaiként több lehetősége lesz. Viszont a konkurencia ki akarta iktatni, így inkább Magyarországon készült fel. Az más kérdés, hogy a szövetség ingyen reklámarcot akart csinálni a sikereiből, és a Kiss László ügybe meggondolatlanul belekeverte önnön magát.
    Ebből még nem jön ki a vészkorszak.
    A másik hiba, hogy egyenlőséget húznak Orbán és a fasizmus között. Orbán nem fasiszta. Még akkor sem, ha parancsuralmi rendszert épít, illetve feudálkapitalizmust akar. A harmadik hiba, hogy ez az oldal is egyre inkább elmegy a szélsőségek irányába, és egyre kevésbé lehet kritikaként felfogni a megnyilvánulásokat. Már-már a gyűlölködés szintjére alacsonyodik le. Volt a vészkorszak, aminek kapcsán minden kritika megilleti a magyarok szerepvállalást, és ott, ahol ez a téma, helyénvaló a dolog. Van viszont a mindennapi élet, ahol értelmes és művelt embereknek már nem a sárdobálás, hanem a realitások talaján kellene értékelnie, és kritikát mondania.
    Még egy dolog. Orbán még csak nem is a vészkorszakot és a nacionalizmust akarja kihozni a dologból, hanem az olimpia rendezést. Már megjelentek az első reklámok is ez ügyben, mint például:” A közvetítés támogatója a magyar olimpia rendező bizottsága.”
    Vagyis ezt sulykolják, nem azt, amivel itt párosítják.

  • Szukits Rezső

    Tegnap este sakkoztam egy egyiptomi úrral (ilyen az internet, multikulti), megvert. Kérek egy nemzeti gyászt.

  • Shane Tusup nyilatkozatából (a második arany után): „…nem tudom, hogy miről beszélnek, én MAGYAR vagyok!”

  • Parács Péter Pál

    ** Hosszú Katinka **
    Első edzője anyai-ági nagyapja, Bakos László nagyapja volt. Volt amerikai edzője (egyben férje) Shane Tusuphoz is.
    Minden további következtetésektől /Orbán, Áder, stb./ Ő egy EGYÉNISÉG! Véleményem szerint bármely „színben is csinálná” ugyan ilyen eredményeket érne-ért el. Eredményei személyére szólóak, az más kérdés hogy milyen „szinekben” indul.
    Elvont példa, de vegyük alapul a focit, vízilabdát, stb., mely csapat-játék és országok színeiben „turmix”, többnyire külföldről igazolt játékosokból áll. Az így „felállt” csapatok az adott országot képviselik. Egyéni sportban azonban az EGYÉNÉ a „pálma”!
    Vicc! Előző hozzászólásomban felhoztam hülyeségből a „forró zsírban háton”. Lehet Katinkával telepátia volt, amikor a 6-ikkénti forduló után első lett? Lehet forró volt a víz?
    Bocs! Ma egy kicsit bohókás vagyok.Füvet kell
    nyírnom és az elektromos fűnyírómhoz sör
    is kell a nagy melegben.

    Sziasztok

    PPP

  • Irsay Tomy! 9:53

    Orbánt sajnos éppen ezért kell komolyan venni – hitleri alkat…

    Inkább vegyük komolyan, míg nagyobb bajt csinál !

    .

  • EGY KIS ETOLÓGIA

    Charlie-tól már tudjuk, hogy a
    „büszke nacionalizmus, az a legemberibb” érzés.

    Sőt, mi több, ez már ősi emberszabású ösztön, hisz csak meg kell nézni a csimpánzokat, azok már annyira büszkék a maguk hordájára, hogy szó szerint széttépik a véletlenül a territóriumukra tévedő, még a saját fajukba tartozó idegen hordatagokat is…

    .

  • Tudnak ezek az amerikai úszónők.
    Bármilyen nemzet színeiben legyenek is.

  • Parács Péter Pál

    **Hosszú Katinka**
    részére
    A Magyar Kanadai Hírlapon keresztül.

    Katinka! Nem „bálványozlak”, de gratulálok és szerintem többen is így éreznek sportszerű megközelítéssel!
    (1) Mint minden „sikers-híres” embert Téged is kikezdenek még magánéletben is.
    (2) Vigyázz magadra!Dopping téma is felmerült körülötted!?
    Ha, ez igaz lenne, akkor visszavonom tiszteletemet és meghatódottságomat egy sportolóval szemben. De ezt kizártnak tartom és mérlegeld „amatőr” tapasztalataimat:

    – Többszöri előzetes dopping vizsgálat és minden rendben!
    – Utólag mit és hogyan akarnának valakire is „ráfogni”?!

    Most erre mondok valamit és ez a történelmi „gyakortlatból” is visszaigazolható. Pl. cián fogtömés stb.

    (a) Saját, átélt példám:
    – X országból jöttem Haza, Magyarországba kocsival.
    Hazafelé jövet láttunk az út szélén rendőröket, de nem igazoltattak. A határon jutott eszünkbe, hogy elfelejtettünk vodkát venni, így visszafordultunk és ezt a rendőrök látták is. Ismételten hazafelé tartva azonban már megállítottak. Kérdezték miért fordultam vissza. Mondtam, hogy elfelejtettem venni vodkát, csokit, sajtot stb., ami ott tényleg minőségi.
    -Vodka téma, utána szonda. Nem vetem meg mértékkel az alkoholt, de előtte legalább egy napig csak ásványvizet és gyümölcslevet, teát ittam.
    Az alkohol szonda először semmit nem mutatott, majd kicserélték a „szívószálhoz hasonló” másikra, ami már alkoholszintet mutatott. Helyszíni bírságot akartak cca. 300 dollárt. Tudtam, hogy nem fogyasztottam alkoholt és saját nyelvükön elkezdtem „kiosztani” Őket, hogy miért cserélték ki a „szívószálat”. Azt mondták, akkor elvisznek vérvételre. Tudtam, ha ezt önként vállalom, akkor ugyanígy meg tudják „mahinálni”. Annyit mondtam, hogy rendben, de csak a Magyar Konzulátuson keresztül és kettő, azonos időben történő vérvételhez járulok hozzá, melyből az egyik a konzulátus „példányát” fogja képezni.
    Ekkor „adták” fel.

    (b) Nekem a fogamba akartak beültetni csipet. Nem járultam hozzá, megoldottam máshogy.
    De kérdezném az elvont fantáziámmal és tudatlanságommal:
    – Előzetes dopping tesztek sorozata és mind jó.
    – Utólagos dopping teszt van??
    Mondjuk a sportoló előzetes dopping tesztjei jók, de
    a fogtömésébe épített doppingszert „összeharapva”
    tudna verseny közben nagyobb teljesítményt
    produkálni?

    Összefoglalva! Ha egyszer volt, sőt többször is dopping-teszt, azt utólag nem lehet kétségbe vonni. Ez rágalom lenne.

    Hajrá minden olimpikonnak!!!

    PPP

  • Don Golo:
    A baj ott van ,
    hogy ez az oldal tűri a propagálását
    a Neocsárli-féle,nem is nagyon elbújtatott náci ideológiának.

  • Don Ovuz: Nagyon jó hozzászólás.
    Ok, bevallom, hogy a Horthy dédunokája egy szarkasztikus vicc volt csak az iróniát kihasználva, mivel csak Horthy kenderesi kötődésére utaltam. Cseh meg ugyebár cseh és nem magyar?:)
    Katinkáról pontos a leírásod..
    Orbán bizony nagyon is fasiszta jegyeket (nem náci) hord, ami nem mond ellent annyira a feudál kapitalizmusnak.
    Való igaz, hogy e lap hozzászólásai nagyon átmentek extrémbe. De hát vegyük észre, hogy lejönnek jobbnál jobb cikkek, amikre végletes baromságokat öntenek a trollok – aminek semmi köze nincs sokszor a cikkhez, csak a terelés megy. Ezek bizony kihozzák a normális
    hozzászólókból a durvább, sarkalatosabb ellenvéleményeket pl. nálam is, bár azért én mindig hozzáírok a cikk tartalmához. A baj az, hogy már mi is ezekkel a niemandokkal foglalkozunk és nem az alaptémákkal..
    Most pl. előbukkant Ötvenhatos és a legnagyobb szarkasztikus blöfföt tényként akarja beállítani – ez a mérce..

  • Mi a különbség a sas és a szálloda közt?
    A sas száll ide, száll oda viszont a szálloda nem sas ide, sas oda. Na, kérem kb. ennyi köze van ámerikának az egészhez. Nehéz elviselni, hogy jó úszó és MO színeiben versenyzik? Ha éppen az edzője netán bushman, akkor bushman siker? Valakinek haszna van ebből az állandó mocskolódásból?

    Figyelő
    2016 augusztus 8
    11:08 de.

    „Sajnos, nem értem, hogy egyes magyarok miért akarják a magyar származású nyerőket lehuzni!”

    Azért mert csak a nyelvet beszélik viszont amúgy meg az érdek máshova húz és minden alkalmat megragadnak, hogy belénk rúgjanak ahol csak lehet. Különben meg nem „magyar származású nyerők” hanem tősgyökeres magyar sportolók…olimpián nyertek nem pókeron…

  • Miklós:
    Erről irok idönkén én is , a magam cseppet sem bonyolult stílusában.

  • Hajrá Magyarország, meg van a harmadik aranyérem Katinkának köszönhetően. A fanyalgóknak csak annyit, hogy a sokkal jobb és profibb felkészülésű amerikai sztárúszók csak a „lábvizét” kóstolgathatták. Közben az amerikainak született férje, Tusup magyarnak tartja magát. Hát ilyet, biztosan nem olvassa a KMH-t.
    Hajnalban úsznak a fiúk is, reménykedjünk a további sikerekben. A multukultivá silányult Németországnak még érmet sem sikerült szerezni eddig.

  • Azt mondja a közmondás:- Mindenki saját magából indul ki.
    – Minden szentnek maga felé hajlik a
    keze.

    Mélyen tisztelt nácizók stb. Tudnátok hozzászólni a közmondásokra?

    без комент

  • Miklos Banfi
    2016 augusztus 9
    10:05 de.
    Nagyon nehéz reálisan értékelni az orbáni politikát, mert valóban összekeveredik az ideológia és a manipulatív taktika a megnyilvánulásaiban, meg a tetteiben.

    Meghajlok a szavai előtt, csak jobban szeretem a véleménycserét, ezért merészeltem hangot adni a dolognak.

  • Miklos Banfi
    2016 augusztus 9
    10:05 de.

    Fogadni mernék, hogy Don Ovuz nem azoknak a hozzászólásaira gondolt, akikre te gondolsz …

  • charlie
    2016 augusztus 9
    11:37 de.
    Még hosszú az olimpia, és más versenyszámokban meg mások a jobbak.
    Ez inkább szakmai versengés, amiben az edzők vándorlásával egyre jobban háttérbe szorul a nacionalizmus. Ez akkor is igaz, ha van zászló, himnusz, meg a kvalifikációban állampolgársági kikötés.
    Még az úszás, evezés, amiben magyar iskoláról beszélhetünk. A vívás már nem, mivel az olasz iskola, csak mi műveltük sokáig a legjobban. Most ott vagyunk az élmezőnyben, de felnőttek hozzánk mások is annyira, hogy egy időben oda sem szagoltunk a dobogó közelébe.
    Örüljünk a sikereknek, de nem szükséges átesni a másik oldalra.
    A cselgáncsozóink meg elbuktak a cél előtt, és nem dőlt össze a világ sem.

  • Don Ovuz, a közösséghez tartozás(nacionalizmus) alapvető igénye az embereknek, a legpozitívabb érzések egyike.
    Nincs benne semmi bántó, csak a liberális individualistáknak savanyú a szőlő, hogy finoman fogalmazzak. A gondolataid további részével egyetértek.

  • Bocsi, de ahogy Kanadából figyelem, MINDEN nemzet a sajátjainak dukkol! Tehát, legyen JOGA egy magyarnak magyaroknak drukkolni! Attól, még senki sem lett „náci”!

  • Bocsi, de ahogy Kanadából figyelem, MINDEN nemzet a sajátjainak dukkol! Tehát, legyen JOGA egy magyarnak magyaroknak drukkolni! Attól, még senki sem lett „náci”!

    Más, már nagyon unom, hogy a beirásaimra az jön be, hogy „sajnos nem lehet kétszer ugyanazt beirni! Ez nem igaz! Tehát engedjenek engem ITT rendesen véleményt nyilvánitai!
    HA, meg ez technikai hiba, javitsa ki a szerkesztő!

  • Szerencsétlen geyza már teljesen elitta az eszét….nekem nincs szükségem névváltoztatásra,ugyanazon a néven írtam,természetesen nem neki!de ha annyira idegesítem ne olvassa,inkább készüljön a
    „PIA világbajnokságra” azt biztosan megnyerné,annyira tehetséges….!

  • Nos H.Katinka a cikk óta már a második érmét is megszerezte,és ugye MAGYAR! Nem a kinti amerikai edző érdeme a mostani győzelem,aki azt ajánlotta nyisson szépségszalont,és nem is a kinti tanulmányi ösztöndíj következménye,hanem a kitartásának,tehetségének,az itthoni edzésének,meg a történetesen
    amerikai származású edzőjének,(aki egyébként évek óta a férje!!)
    köszönheti a sikert!
    Ami a doppingot illeti egy év alatt 29 teszten volt negatív!
    Azt megértem,hogy a nagy Amerika irigykedik egy ilyen kis országgal szemben…..azt viszont már nem,hogy egy „állítólag”
    magyar…származású ember ír egy ilyen cikket,ez már undorító!

  • Bánfi, érdemes téged dicsérni, egyből nő az (eddig sem zéró)önbizalmad. A magamféle niemandokkal összevetve magadat szerényen „normális” hozzászólónak titulálod… Csak így tovább !

  • Lélfai Szilárd

    Lázár György!

    – Ha Katinka nem a magyar földből nő ki, a Nagypapája és a Szülei nem indítják el ezen az úton, ha az első edzői nem segítik az első éveiben, a Szülei nem biztosítják, hogy az USA-ba mehessen, akkor ma senki nem ismerné Shane Tusupot. A jövő majd megmutatja, hogy Katinka után hány ilyen csodalány visz a csúcsra!
    – Ami az USA nagylelkűségét illeti, semmit nem tesznek ingyen, az egyetemnek is meg volt a haszna Katinka ragyogó teljesítményei után!
    – Az USA nagylelkűsége az inkább a Bartus féle, idegen szívű, szülőhazájukat okkal, ok nélkül ócsárlók elviselése, pénzelése szempontjából jelentős!
    – Végül egy kis vers, nem én írtam, de mindent elmond!

    „Küzdj, amíg ők alszanak.
    Tanulj, amíg ők buliznak.
    Élj úgy, ahogy ők álmodnak.”
    ‪#‎IronNation‬ ‪#‎IronLady‬ ‪#‎HWAPO‬

    „Grind while they are asleep.
    Learn while they party.
    Live like they dream.”
    #IronNation #IronLady #HWAPO

  • kedves Lélfai!

    Így igaz,bizony a nagypapája tanította meg úszni és észrevette
    a tehetségét,meg az édesapja is sokat foglalkozott vele és a feltételeket is ők teremtették meg!!!!!.
    Kint egyéb média tanulmányokat végzett és közben a sikertelen
    kinti edző még az önbizalmát is próbálta elvenni (lehet,hogy nem véletlenül)
    A többit már mások és én is megírtam!

  • Parács Péter Pál

    ***CHARLIE***

    Ha az egyéni sportot Magyarországra vonatkoztatjuk, akkor Magyarországon a Nők aranyból vannak. Idáig a férfiak a nők „alattvalóik” ezüst, bronz.
    PPP

  • Hurrá magyarok!
    Párbajtőrben a világ tetején ez a kicsi nemzet, a női trón megszerzése után Imre Géza egy tussal ezüstérmes lett a férfiak között.
    Katinka újabb aranya a harmadik helyre röpített minket az összesített táblázaton. Általában is a világ legjobb érzése magyarnak lenni, de büszkeségünket tovább erősítik legjobbjaink.
    Hajrá Magyarország!!

  • Lámpa, világíts rá jobban. Szerintem Don Ovuzzal egy hullámhosszon vagyunk….
    Don Ovuz jól beszél, csak nem tudom, hogy miért magázódik?:)
    Hál’ Istennek Katinka továbbra is tarol, nagyon drukkolok neki – már 10 éve.. Cseh Laci és Gyurta Dani sajnos rossz napot fogott ki, de Kenderesi óriási bravúrt hajtott végre. Nagyon drukkolok a magyaroknak, sokkal jobban, mint a kanadaiaknak, nem merem megmondani, hogy miért:)
    Tegyünk már különbséget az alapfogalmak között.. A nacionalista az még nem náci okvetlenül, ami egy elfajzott ideológia. Oszt van a sóviniszta és a patrióta is..
    Kiszerint vallja magát Shane magyarnak komolyan?
    Térjünk vissza a 12 milliós szerződés kettétépéséhez is?
    Csak viccelek.. Hagyjuk..

  • Most nézem,hogy a szófosásban , nácizásban járatos „kisnyilas-náci-kommunista-tanzáni nyerere elvtársnak” írott hozzászólásomat Gazda kitörölte ! De egyszer már meg kellene érni azt is ,hogy a kisnyilas durva,mocskos beírásait is megbírálná valaki,mert a végén még azt hiszem : a hátszél gejzának engedélyezett.
    Attól még ,hogy törlik nem változik gejzáról a véleményem — de gejza sem!!!.Valószínű sokszor mindent ” telefejjel” ír és beszél-bár ez liberalistáéknál megengedett.
    Nagyon üdvözlettel szeretett ” kisnyilas Géjzánk”-nak is.

  • Igy igaz charlie!

    Csak a 300 millió lakosú Amerika és az 1,5 milliárd lakosú Kína
    előzte meg eddig az olimpián a 10 milliós Magyarországot,ami azért VALAMI…..és még nincs vége!

  • Ja és Katinka,és a többi érmes (vívó,úszók ..)is bizony egyértelműen MAGYAR,akik teljesítményének az itthoniakon kívül
    minden tisztességes más országban élő magyar is örül,a többiek
    meg csak szégyellhetik magukat (firkászok,hozzászólók….)akiket
    senki nem ismer és jegyez,vannak akik a saját szakmájukban is
    nullák,tehetségtelenek!!!

  • A lényeg: az élsport már régen nem a küzdelemről, meg a helytállásról szól. Kemény üzlet, cirkuszi elemekkel. És éppen úgy globalizálódik, mint az üzlet.
    Attól hogy 1 – 100 vagy ezer – magyar identitású egyén nyer aranyat, maga a magyar nemzet nem lesz sem jobb, sem rosszabb. Legfeljebb pár napig beszélnek róla pár milliónyian.
    Akinek meg ahhoz, hogy a nemzetét szeresse, azzal szolidaritást vállaljon, föltétlenül mások által szerzett csillogó fityegők kellenek, az nem ismeri a nemzete értékeit, amelyek egyébként a hibáival teszik ki azt az egészet, amitől az ember magyarnak érzi magát. Semmi köze a élsport álságos, agresszív, hamis bizniszéhez.

  • Parács Péter Pál

    ***Talalom***

    -Igazad van: A sport biznisz is. Sportfogadás, Pl: TOTO, Lóverseny stb. A sportoló is kap pénzt természetesen, de ott vannak a többiek is. De, honnan van a pénz mindezt kifizetni. Persze hogy vannak reklámokból, állami-közpénzekből, szponzorokból. Lehet le is fognak ezért csukni, de a pénzmosás gondolata is felmerülhet.

    -Igazad van meg mégse: Végül is a sportoló „kaparja ki a gesztenyét”. Sportol, edz, versenyzik-küzd stb.
    Én sok mindent sportoltam még igazolt versenyzőként is. Atlétika, foci, kézilabda, kosárlabda, lövészet, salakmotor. Edzőim láttak bennem tehetséget. Rá kellett azonban jöjjenek, hogy csak bizonyos szintig. És ezt én is tudtam. Még álmomban sem lebegtettem magam előtt maximum országos helyezést. Hiába ígértek volna bármit és bármennyit, talán a követező életemben tudok nekifutni magasabb szintnek.
    Ebből röviden azt akarnám kikanalazni, hogy olimpiai stb. szinthez bizony tehetség is kell.

    Hajrá Olimpikonok
    Győzzön a jobbik ——
    (nem a magyar jobbik pártra gondoltam)

  • PPP! Tudod, sokkal jobban örülnék, ha nem az olimpiai éremtáblázaton lenne előkelő helyezésünk, hanem pl. az „egészséges” nemzet listán. Az én generációmat sikeresen leszoktatták a sportról, de még a mozgásról is. 12 éves koromig nem láttam tornatermet, csak iskolai ünnepélyen. (Fővárosi, belvárosi iskolába jártam.)Ki az a marha, aki azt hiszi, hogy Hosszú Katinka – vagy bárki más – aranyérmeitől a nemzet lesz több?
    Én is próbáltam sportolni: kézilabdáztam, lőttem és krosszmotoroztam. Picit a dzsúdóval is próbálkoztam. De mivel nem gondoltam, hogy reggeltől estig ez lenne a legfontosabb, ráadásul egyikben sem voltam kiugró tehetség, még a lehetősége sem maradt, hogy csak úgy, a saját örömömre mozoghassak. De nemcsak az én, hanem a fiam generációjának sem. Amikor átmeneti mozgáskorlátozottsága miatt úsznia kellett volna, nem volt uszoda, ahol fogadták volna. Megoldottuk – sok pénzzel és összeköttetéssel, hogy ne legyen végleges mozgáskorlátozott. Azzal hajtottak el, hogy nem lesz belőle soha olimpiai bajnok, mert nem tud futni, nincs jó erőnléte. Az, hogy a tét az, hogy tolókocsiban marad amíg él, vagy úszással, kerékpárral megtarthatja a mozgását: senkit nem érdekelt.
    Úgyhogy az egész olimpiai mozgalom menjen a francba!

  • Idézet :
    „…. Ráadásul, ha jól emlékszem, akkor az éremtáblázaton is Magyarországnak könyvelték el ezt az aranyat. ….” Sokan szeretik az idézeteket. Ennyit az Ámerikai érdemekről

  • E logika szerint a kanadai nulla aranyért meg orbán viktor a felelős. Így gondolkoznak a liberálfasiszták.

  • Liberális magyargyűlölők legnagyobb bánatára újabb magyar aranyérem született, most férfi kardvívásban.
    A kajakosaink még pályára sem léptek.
    Hajrá Magyarok!!

  • talalom
    2016 augusztus 11
    9:25 de.

    A nemzeti büszkeség viszont dagad a sörhason!
    És hiába világelsők a hazai úszók, van olyan megyeszékhely, ahol nincs 50 méteres medence, de stadion felújítás bizony igen! Ami van (25m 6 sávon), ahhoz meg csak nagyon korlátozottan fér hozzá a köz. Teljesen igazad van. Több tömegsport elérhetőség kellene minden korosztálynak, több prevenció, stb.
    Pl. jó pár éve egy fia támogatás nincs a kullancs-encephalitis oltáson. Egy agyvelő gyulladásos beteg kezelése, ill. kiesése a munkaerőpiacról – szerintem – komolyabb terhet ró az államra, mint amennyit a támogatás elvételéből megspórolt. Magyarország teljes területén fellelhetőek a fertőzött kullancsok, és a kirándulás igen jó betegségmegelőző szabadidős tevékenység, ami szinte mindenki számára elérhető.
    Tovább is van mondjam még?

  • Ezek általános mondások , bármely országra el lehet mondani ilyeneket : Nyugaton sem fenékig tejfel az élet! Pedig sok GYARMAT kincseit elrabolták és tették gazdaggá magukat : ” És hiába világelsők a hazai úszók, van olyan megyeszékhely, ahol nincs 50 méteres medence, de stadion felújítás bizony igen! Ami van (25m 6 sávon), ahhoz meg csak nagyon korlátozottan fér hozzá a köz. Teljesen igazad van. Több tömegsport elérhetőség kellene minden korosztálynak, több prevenció, stb.
    Pl. jó pár éve egy fia támogatás nincs a kullancs-encephalitis oltáson. Egy agyvelő gyulladásos beteg kezelése, ill. kiesése a munkaerőpiacról – szerintem – komolyabb terhet ró az államra, mint amennyit a támogatás elvételéből megspórolt. Magyarország teljes területén fellelhetőek a fertőzött kullancsok, és a kirándulás igen jó betegségmegelőző szabadidős tevékenység, ami szinte mindenki számára elérhető.
    Tovább is van mondjam még? ”
    „…Magyarországon a kullancs védett állat….” ezt írja a Vas Népe.Az UNIÓ nem fizette be a regisztrációs díjat , ezért a svájci cég kullancsírtó permetezőszerét nem lehet használni,így innetől lehet mindig szidni a kormányokat,mintha ők tehetnének róla.!
    „…
    Magyar kutatók újdonsága: kullancsirtás gombával
    szerző:
    MTI

    Semmiféle vegyszert nem tartalmazó és így környezeti kárt sem okozó kullancsirtó szert hozott létre két magyar kutató: Dr. Bratek Zoltán és Dr. Bózsik Béla Pál már csak gyártóra vár, hogy minél előbb forgalomba kerüljön a kullancs elleni szer, amellyel egész erdőket, üdülőhelyeket lehet majd mentesíteni a veszélyes parazitáktól….”Nem tudni róla mi lett e témával.
    Inkább ezt kellene bírálni—de nagyon,hogy 2006 óta miért nem haladhat az ügy előre!Ekkor nem kellene támogatni a gyógyszert,vagy injekciót,meg nem kellene követelni a támogatást!!!
    Támogatói haragos üdvözlettel.

  • Az igazság az, hogy rengeteg pénzébe kerül egy nemzetnek a sportolót továbbvinni! pénz meg nem igen van a mai magyar kormánynak.
    Még nagyon jól emlékszem a Rákosi korra, mikor hatalmas pénzeket költöttek a m. sportolókra, hogy győzzenek! De vajon miért?
    Mert akkoriban NEM volt más dicsősége az országnak csak a sport eredmény!
    Ha megfigyeli valaki a multbeli műkődését az orosznak a sport terén, a „hideg háborúban” nagyszerű eredményeket értek el.

  • Már 10 érmünk van!!!! Ez nem semmi egy ilyen kis országtól!!!
    Büszkék vagyunk a magyar sportolókra!!!

    Hajrá magyarok!!!!!!

  • Gratulálok, és öszintén örülök! Hajrá magyarok!