Mitől „magyar” a magyar olimpikon?

2016 augusztus 12 11:02 de.63 hozzászólás

A nacionalista retorika igencsak népszerűvé vált Magyarországon, az Orbán kormány még a trafikokból és Nemzeti Dohányboltokat kreált. Persze jó dolog a nemzeti büszkeség ha azt mértékkel adagolják, de úgy tűnik, hogy a kormány egy kicsit „túltolta a biciklit” amikor olyan szólamokat puffogtat, hogy „a magyar világnemzet” vagy hogy a diaszpórába sodort magyarok az „oszthatatlan nemzettest részei”.

Apropó magyar nacionalizmus. Az olimpia kapcsán azon morfondírozok, hogy mitől is „magyar” a magyar olimpikon?

Például a hétszeres magyar világbajnok Benedek Dalma a magyar kajak-kenu sport egyik legsikeresebb versenyzője. Ott van Rio-ban az olimpián és Dalma Ružičić-Benedek néven Szerbiát képviseli. 2012 szeptemberétől szerb színekben versenyzik, férje szerb származású.

Benedek Dalma és Milica Starovic tavaly nyertek aranyat Szerbiának.

Benedek Dalma és Milica Starovic tavaly nyertek aranyat Szerbiának.

Vagy a kajakos Fazekas Krisztina; ő is a magyar olimpiai csapat tagja. Sok éve az USA-ban él Krisztina Fazekas Zur néven és 2011-ben a Szegeden megrendezett világbajnokságon ezüstöt nyert, amerikai színekben. Nem félreértés. A magyar születésű Fazekas, Szegeden az Egyesült Államoknak nyert ezüstöt! Ugyanis Fazekas Zur felváltva képviseli az USA-t és Magyarországot a világversenyeken.

Fazekas Krisztina az USA-nak nyert ezüstöt Szegeden.

Fazekas Krisztina az USA-nak nyert ezüstöt Szegeden.

A szegedi születésű evezős, Francia Zsuzsanna az USA színeiben kétszeres olimpiai bajnok Susan Francia néven. Schmitt Pál egykoron megpróbálta rábeszélni, hogy magyar színekben versenyezzen, de Francia az amerikait választotta.

Szögedi Szandra cselgáncsozó is ott van Rio-ban. Ő 2007-ben Budapestről Londonba költözött és ott férjhez ment a ghánai cselgáncsozóhoz, Alex Amoako-hoz. 2011 óta ghánai-magyar kettős állampolgár és Rio-ban a ghanai csapat tagja. Angliában él és ott is készült fel az olimpiára.

A Londonban élő Szögedi Szandra ghanai színekben.

A Londonban élő Szögedi Szandra ghanai színekben.

De talán a legmeghökkentőbb a horvát sielő, Dalibor Šamšal esete. Ő 2014-től magyar színekben versenyez. A szlalomos szinte minden nemzetközi versenyen kiesett és a horvát sajtó „Mister Out”-nak nevezte el, de Dalibor nem adta fel. Felvette a magyar állampolgárságot és magyar alpesi sízőként folytatta pályafutását. Miért is ne?

Dalibor Šamšal most éppen magyar alpesi sielő.

Dalibor Šamšal most éppen magyar alpesi sielő.

Egyre nehezebben tudom eldönteni, hogy mitől is „magyar” a magyar színekben induló sportoló.

Lázár György

63 hozzászólás

  • Parács Péter Pál

    Én már régen erről beszélek, sőt felhoztam a csapat játékot.
    Mondjuk Kanada focicsapatát. /Lehet pont nem releváns, de más országra egészen biztosan/
    A focicsapat 11 játékosából mennyi a kanadai és most akkor egy VB-n mondjuk ki játszik kivel.
    Egyéni sportban azonban másképpen kell értelmezni. Ezt mondják személyiségi jognak. A „színeket” melyben indul azt meg az ország eredményének kell tekinteni. Mit nem lehet ezen érteni?
    PPP

  • Nem igen értem, mi akar cikknek a lényege lényege….fidesz nacionalizmussal kezdi, aztán olimpiai bajnokok származásárol szól……

    Ezek szerint Lázár György nem hallott még a kettös, söt, hármas identitásról és hogy ez hogyan is müködik. Ezzel a kettösidentitás kérdésel a magyarországi magyaroknak szokott problémájuk lenni, de mi, már külföldön született és nevelkedett kanadai-magyarok amerikai-magyarpok teljesen normális dolog. És szerintem ezeknek a magyar-x olimpikonoknak. Egyszerre két nemzet szukol nekik 🙂

  • Parács Péter Pál

    Azt meg én nem értem, hogyan jön a Nemzeti dohánybolt az olimpiához. A behebegősödött nacionalismus meg nácizós stb. beidegződéssel meg ideggyógyászhoz és logopédushoz kellene fordulni. Ha valamit egyszer elmondanak azt meg szoktam érteni és nem kell hebegve ismételgetni.

    A nacionlista cigis trafikon keresztül visszatérve az olimpiára, hogy még érthetőbb legyen. Amikor vége lesz az olimpiának akkor,- mint idő közben most- is fel vannak, lesznek sorolva az országok helyezései. Úgy tudom, hogy jelenleg az USA az első. Azaz nem aranyérmesnek mondják.
    Egyéniben az érem az egyéné és saját tulajdona. A tulajdonjog meg az egész világon, gondolom még Kanadában is azé aki azt megszerezte. „AKI”! Ez a szó egy magánszemélyre vonatkoztatható, akinek minden bizonnyal vannak okmányai, melyekből egyértelműen kitűnik az állampolgársága. Olyan is elképzelhető, hogy „X” állampolgár valaki, de „Y” nemzetiségű.

    -Csapatjátékban pedig a csapaté -jelen esetben sz olimpiai válogatotté- és semmiképpen nem Magyarországé az érem. Az ország „csak” sz összesítést várja helyezésileg.
    Első-másodi-harmadik stb. nem pedig, hogy USA aranyérmes, Kanada ezüstérmes, Izrael meg bronz érmes stb.

    Uzsé Gút?

    Most meg elmegyek a nemzeti dohányboltba és veszek valami amerikai cigit vagy inkább egy oroszt. Nem tudom melyik nem nacionalista. Inkább maradok a jó öreg régi magyar „Fecske” ciginél. „Szabad élet szabad madár.” DE ez sem jó. A fecske lehet vándor cigány. A tevés se jó, az túl arabos.

    Igy kell leszokni

  • Göllner András

    Kedevs Lázár György Esetleg a Belga együttes száma segíthet Önnek eldönteni, hogy mit kíván a magyar nemzet.

  • Az is lehet nók esetében, hogy a férje más nemzetiségű és azt vehette fel! Az egész cikk és gondolkozás, erőltetett ellenséges meglátáson alapul.

  • Figyelőnek második mondata : „… Az egész cikk és gondolkozás, erőltetett ellenséges meglátáson alapul….” megfelelően összefoglalja a lényeget!!!
    Ez az amiről beszélünk régről , csak az ilyen kaliforniai liberalisták nem értik meg elméjükkel : Mindegy mi a téma ,
    azt keresik miként lehet abban MAGYARORSZÁGOT rossz színben feltüntetni benne( egyeseknél a cikkekben ez betegesen jelenik meg ,más témát nem is olvastam még tőlük).Ezek keresésében mesterek.Ez a horn gyula féle : merjünk kicsik lenni hatás liberialista értelmezése.Mindenáron belénk akarják sulykolni : mi egy senki vagyunk!!! De szerintem ezek az „elvtársak azok”,még az sem illik rájuk : Dr.Senki,mivel ehhez fel kéne nőni.!
    Az ilyen külföldre disszidált emberek,akik elvesztették MAGYAR létüket ,nem magyarok,jelen esetben amerikai.Hagyja a MAGYAROKAT békében!
    Itt az zajlik,hogy ezen emberfiák azt lesik,hogy ki tud nagyobbat írni,mondani a magyarság ellen!Ez olyan,mint (csak azért a hasonlat,hogy hátha így megértik egyesek) az antiszemitizmus , ez a jelenség : antimagyarizmus,( jobb szó híján),magyar ellenes rasszizmus.Éljetek vele!Legalább tudjuk.
    Kaliforniai rasszista üdvözlettel.

  • Parács Péter Pál
    2016 augusztus 12
    9:41 de.

    A NEMZETIt azért kell belecsempészni a sarki budi nevébe is, mert majd könnyebb lesz lecserélni KIRÁLYIra, ennyi!

    Amíg Magyar Királyság volt, addig mindennek a nevében benne volt, hogy királyi posta, királyi hadsereg stb. Én szeretem a királyokat, főleg a népmesében, de majd azt kell megnézni, hogy hány harcos köztársaságpárti veri majd magát az első sorban, ha a királyt viszik … koronázni!

  • kanadai.
    2016 augusztus 12
    8:40 de.

    Kikérem a gyanúsítgatást a magyarországi magyarok nevében! A poszt szerzője pont nem Magyarországon él, tehát vélhetőleg többes identitású. De azért örül, hogy belerúghatott a hazai jobbosokba, akik horvátoknak és szerbeknek szurkolnak „nagy magyarként”. 🙂

  • Na ez a cikk is csak arra jó,hogy egyes „volt”magyarok még jobban
    lejárassák magukat(azt hittem már nincs lejjebb)
    -mi köze a nemzeti dohányboltnak az olimpiához?…..
    -miért nézi a „szerző” teljesen hülyének a legalább annyira tájékozott és értelmes embereket?
    -aki családi okokból,vagy átigazolás miatt (vagy más országban él)más ország színeiben indul az természetes,hogy az adott országnak hoz dicsőséget,ha nyer,ezt eddig is mindenki tudta!
    -aztán ez is azt bizonyítja,hogy ebben a kis országban mennyi tehetség van!!!!
    -aki itthon él és hazai színekben győz az most az olimpián Magyarország hírnevét emeli!
    Egyébként minden stimmel,csak az acsarkodó,hazaellenes és balliberális baloldali emberektől kapnak többen undort,sz eszükről már ne is beszéljünk,azért tart itt …..a szélsőséges baloldal!

  • Ja,az meg,hogy mitől magyar egy magyar színekben versenyző sportoló az olimpián?aki ezt nem érti az bizony klinikai eset…!

  • Igen, nem mindig annyira egyértelmű. Ez egy jogi, gazdasági és érzelmi kérdés kombinációja.
    Mi természetesnek vettük, hogy a Magyarországra telepedett világklasszisok: Perez, Radulovics, Janics magyar szinekben szerezzenek örömet és jó hírt hazánknak.
    Ha egy magyar élsportoló kitelepedik, azt a hazai sajtó és közvélemény kitagadja.
    Egy egyéni sportolónak nyilván joga olyan színekben indulni, amelyet a szíve diktál – természetesen jogi, szerződéses és erkölcsi korlátok között. Csapat sportnál ez sokkal determináltabb, hiszen egy ország csapatának a része, tehát odatartozik.
    Sok jó példa lenne. Pl. sztár autóversenyzők, teniszezők nem a hazájukban élnek, de attól még az születési országukhoz akarnak tartozni. Aztán van aki nem… Pl. Navratilova.

  • Parács Péter Pál

    Még nekem is kezd elegem lenni az ellenségeskedésekből. Jóformán mást sem olvasok. Ez már nem is ellenségeskedés, hanem provokáció. Ideje lenne felfogni, hogy mivel jár a folytonos szurkálódással egybekötött provokáció.
    ad.1) Az egyén kulturális IQ-jának tükre.
    ad.2) „Balhé”-keltő provokáció.
    ad.3) Egoizmus beteges levezetése stb.
    Ha valaki magára ismer -de nem tartom valószínűnek, hogy bevállalja magának- próbálkozzon nyilvános helyen. Az érvelések megvitatására ilyen módon egy jó western kocsmát ajánlok. Befolyásos politikai pályát nem javaslok, mert a történelem tanúbizonysága szerint a provokációkból és abnormális megnyilvánulásokból születtek már háborúk. Ha utóbbit akarjátok alkossatok legalább két fegyveres olimpiai csapatot. Inkább hármat,mert a bronz is kell. Ehhez lehet kell kettő fajta uzi. Egyik orosz jelentéssel: röntgen. Ezzel át tudjátok világítani magatokat. A másik, zsidó jelentéssel igen modernt gépfegyver.
    De, ezt az immár csak nacionalistának ócsárolt Magyarországot hagyjátok ki a buliból és minden olyan Országot amely Népei Nemzetnek tartja magát. Nem tudom milyen országban éltek ahol nincs nemzet. Akkor Himnuszotok sincs?
    *************

  • Göllner András

    Klári néni ! Felment a pumpa ? Akkor ne a Gyurit olvassa, lazítson a nemzeti hip-hopra 🙂

  • Parács Péter Pál

    ****Kedves Figyelő*****
    Az állampolgárság és a nemzetiség két különböző státusz, mint ahogy az állampolgárság meg a vallás is.
    Minden embert állampolgársága szerint „tartják” nyilván. Lásd az országos parlamenti választásokat. Itt Magyarországon minden ember a nemzetiségi hovatartozását szabadon választhatja mint a vallását is.
    A választási jog tekintetében azonban az a magyar állampolgár aki regisztráltatta magát Nemzetiségi Önkormányzati választási listára, nem szavazhat országgyűlési képviselőre, csak a saját nemzetiségi önkormányzat jelöltjeire. De, ettől függetlenül státusza magyar állampolgár. A nemzetiségiek függetlenül attól, hogy regisztráltatták e-magukat joguk van saját anyanyelvüket használni hivatalos helyen is.
    Mindezektől függetlenül az állampolgársági státusz mérvadó jogokban és kötelezettségekben egyaránt.

    Én esetem példájából kiindulva. Magyarországon születtem és így természetes módon magyar állampolgár vagyok és alapból-eltérő szülői kérés hiányában-magyar nemzetiségű az anyakönyvi kivonatom. Attól függetlenül, hogy nekem teljesen mindegy ki milyen nemzetiségű, „politikai okokból” más nemzetiségi hovatartozást regisztráltam.
    Ezt mindenki megteheti érzelmi, szimpátia stb. vagy ahogy Te mondtad esetleg a házastársra tekintettel is. Nekem a nemzetiségi önkormányzati választások miatt volt lényeges, így lettem képviselő. Más kérdés, hogy tényleg szimpatizálok ezen nemzetiségiekkel is, másrészt feleségem hovatartozása is ugyan az, csak Ő nem magyar állampolgár és így magyarországi választásokhoz sincs joga. Ezen példa egyértelműsíti az állampolgárság és nemzetiség közötti státusz különbséget.

    üdv

    ppp

  • Cris, miért kell az ilyen zagyva cikkeket leközölni? Ez az elmúlt hónapban már a második ilyen. Nem volt ehelyett valami megszokott gyomorforgató cikk, melyen normálisan lehet csámcsogni?

  • Tényleg, és mitől „magyar” – (sőt magyarság szakértő..) – aki 1980 óta az USA-ban él (tanácsadói „kapacitásban”), s feltehetően legalább két állampolgársággal rendelkezik ?!

  • Tanár úrrrrr,
    ameddig én nem foglalkozok magával,addig elmélkedjen a kisfiam apja fa..áról.

  • tropa,
    nem a cikk,hanem a beböfögő tanár úrrrr a hányingert generáló! Rajta nem érdemes csámcsogni,mert úgy is betakarja minden agyi ferdeségét egy két diplomával.

  • Klárika,
    nem értem,hogy az agyi hendikeppes tanárok miért kötnek beléd az én nevem említésével.

  • PPP csak gratulálni tudok a hozzászólásához!

  • Göllner András

    Nem értem mitől gerjedt így be az nép-nemzeti kis csorda, amelyik ide jár legelészni, hisz nem is mondott semmi rosszat Magyarországról a mi lázárgyurink. Én is csak egy népszerű hazai repper gruppot bigyesztettem ide, hogy szórakoztassam a jobboldali gerincferdüléstől szenvedő roszmájú kispolgárokat. Nehogy már ebből is magyarellenességet csináljunk földieim !!! Táncolj Feri ! :-)Tropa, te meg halgass anyukádra, és ne csámcsogj. Ha netán nem vetted észre, a Chris itt egy polgári kis közösséget próbál működtetni, ennél az asztalnál nem illik csámcsogni.

  • Tc. Tropa

    Néjked nem eleg ez a nagy svédasztal. Tele van mindenval még saláta is van. Meljik menjü nem izlik.
    prav

  • Részemről a téma nem ér sokat.
    T.i. a cikk írója az USA-ból ír , ahol mindenféle nemzet fiai élnek, és mit ad Isten, ha Olimpia van az USA színeiben szerepel, s ha nyer valamiben, az az USA büszkesége!
    Egyszerüen a cikk íróját, rázza a sárga irigység és a magyar ellenes gyülőlet, ha valamiben egy magyar győzőtt!
    Szégyelje magát!

  • Hazai Lámpa:
    Gondolatban megtapsoltalak kettő bejegyzésed miatt ! 😀

  • ÉS miért kell itt eltűrni a Tropa féle alja-nácikat ??

  • HUNT*
    Megint ide nyomtál magadból valamicskét.
    Még jó hogy szeles az idő és messze viszi a stichjét.

    *HUNT = A kis büdöske.

  • Hazai Lámpa:

    hát ez az: Lázás György 1980ban érkezett az USAba, felnötten, azaz Magyarországon született és ott nevelkedett, szociálodott. Neki ezért egészen más a viszonya ahhoz a témához hogy magyarság, mint pld egy olyannak aki kint született és magyar ÉS amerikai kulturában nevelkedett.

  • Látom, nem látta senki, Göllner által betett undoritó magyar ellenes videóját! Érdemes megnézni, már azért is, hogy ki az akinek ez tetszik?!

  • kanadai.
    2016 augusztus 12
    8:09 du.
    A fenti íráshoz még hozzátenném, hogy ezért fogalma sincs min ment át az, aki 1957-ben jött ki!

  • Kár, hogy Izrael nem vesz részt az Olimpián ! A kommentelők kétharmada most tiszta szívvel szurkolhatna a sportolóikért.

  • Sokmindent nem értek, de azt nagyon nem, hogyha valaki szóvá tesz ezt-azt. Pl. azt, hogy H. Katinka eredményeihez semmi köze Tóth Péternek vagy PPP-nek, sőt Figyelőnek sem, akkor az miért „magyarellenes”?
    Az élsport – ahogyan minden más üzlet – globalizálódik. Tudom, nehéz ezt megemésztenie bármely turulfészekben melegedőnek, dehát ez van. Az olimpiai éremversenyt mindig az a nemzet nyeri, amelyiknek a legtöbb pénze van a legjobb mutatványosok megvételére, vagy a legtöbb hatalma polgárai idomítására. A Szovjetunió évtizedekig vezette ezt a listát: és ki tudja ma már, hogy a sok ezer szovjet sportoló közül ki volt grúz, lett vagy orosz? (A szovjet ugyanis nem egy nemzet neve, magyar jelentése: tanács. Szojuz Szávjetszkih Szacizaliszticseszkih Reszpubliki (SzSzSzR, cirill betűkkel CCCP) – vagyis Szocialista Tanácsköztársaságok Szövetsége.)
    Az olimpia egy régóta sikerrel mediatizált megabiznisz, aminek semmi köze a „nemzetek küzdelméhez”, de már az alapító „ép testben ép lélek” ideájához sem.
    Már bocsi, de nem az a „magyarellenes”, aki (PPP) felvesz egy nemzetiséget, amihez semmi köze, hiszen magyar (sőt, MAGYAR), csak ezért, hogy valami kis lé leessen? Egyszerűen szólva: pár forint képviselői díjért megtagadja magyarságát?

  • Ötvenhatos :
    Látom te is legszívesebben részt vettél volna az izraeli sportolók lemészárlásában anno.

    Ennyi tellik ki tőletek.
    Az olimpiai eszme árnyékában.

  • Ötvenhatos:
    Kb. annyit érsz mint az iszlámnácik.

  • talalom
    2016 augusztus 13
    5:02 de.
    igy igaz!
    De a cikk írójának sincs semmi köze, de még „találomnak” sem!

  • Én is kérdezhetem, mitől amerikai az amerikai olimpikon?

  • Göllner András

    @ gyuri10

    Mért kell rögtön a szerszémodhoz nyúlni ha én itt véletlenül megszólalok, kakaskám ? Azt hiszed hogy csak téged áldottak meg a szüleid a gyuri névvel ? Hozzászólásomban, a szóban forgó cikk szerzőjével – a mi Lázár Gyurink-al – és nem szerencsétlenségeddel foglalkoztam. Eszembe se jutott hogy te közben bejöttél a kibucról kibicelni. Gyuri ! Figyelj ! Hagyd békén a szerszámodat és inkább fogd meg szépen a Klárikád kezét, és fújd ki óvatosan a hazai lámpa kanócát, így lesz majd szent a béke. Érted amit mondok ??

  • Göllner András

    @ Figyelő

    Mi baja van a Belga együttesel, Klári mama ? Nem jött be a magyar nemzeti hip hop ? Akik ezt a videót csinálták, mind tisztességes magyar gyerekek. A Belga, nem a montreáli Kis Olaszország, hanem csonka Magyarország egyik legnépszerűbb hip-hop zenekara. Én csak jót akartam tenni azzal, hogy ide spékeltem a linket. A Belga együttest kéne idehozni Montreálba, úgy fel pumpálná a magyarországi turizmust hogy az rögtön el dúrranna. Szerintem Ódor Bálint nagykövet úrnak fel kellene őket léptetni a nagy montreáli magyar fesztiválon Szeptemberben, rögtön a Muzsikás után. Rám nem hallgat a nagykövet úr, nem csípi a Christ meg engem, de talán Klári nénire, Klári néni barátnőire, jobban odafigyelne. A videót, különben, nem én hanem a Jancsó Miki bácsi csinálta, aki hazánk, világszerte is legismertebb filmrendezője volt. Nyugodjék békességben.

  • Kedves Göllner, valahogy én a Hip-hop együttesekből kiöregedtem! Bocsi!
    Különben sem kedvelem, a hazafiatlan, azaz hazaáruló egyesületeket! Sorry!
    Mellesleg, nem vagyok „néni” senkinek sem!

  • Agymenéses processorok darálják csak a saját deákjaik agyát!
    Mi azt is megbocsájtjuk,ha túl hangosan berregnek.A kibbucról érdeklődjön a degenerált”firkász”barátjánál.Őt rúgták ki onnan.
    Ennek ellenére amondó maradok,hogy maga elég ügyesen keveri a szart.Arról is lehet tudni,hogy egy szarházi,nagyképű,senki,hogy megint lement csendőrbe.Csak mint annakidején már megírtam,hogy a tegezését azután fogadom el,ha előbb kiissza a lábvizem. Esetleg a Klárikáét is.A Pilácsot,fújdogálja egyedül hátulról,de vigyázva mert esetleg vissza fúj.A szerszámomat pedig illetlenül ne csiklandozza kakastollal.Persze ezt már elfelejtette minden tánc és illemtani végzettsége ellenére.
    Ez után is mint mindig letisztelem:Gyuri.

  • Mi újság?

  • „Ötvenhatos”
    (2:20)

    Most aztán véletlenül, de . ő s z i n t é n . kihánytad magadból, hogy valójában miben is gondolkodtatok akkor, ’56-ban… „Szabadság, meg demokrácia”
    Ugye: „akimagyarvelünktart !”…

    Ismertem egy munkást, akit . a k k o r , történetesen Győrben derékig beállítottak a dunába és géppisztolyt tartottak a fejéhez, miközben zsidózták és zsidózták és zsidózták…

    .

  • A kis büdös komenista, kisnyilas nem elég ,hogy eddig fentről böfögött –most már alulról is! De csak szagolgassátok , ízlelgessétek.
    Nagy tudású művelt emberek fentebb ocsmányságokat tudnak beszélni.
    Nagy tudású emberfiák azt hiszik van valami közük Magyarországhoz! Már a köldökzsinór szakadásban van náluk,de még szeretnék egy kicsit használni! de közben azon munkálkodnak,hogy minél előbb elszakadjon!Eközben még vissza-vissza rúgnak!Ezen –liberalistákká vált kommunisták– védik a fejükben lévő kommunizmust,szocializmust,mert megnyilatkozásaikból mindig az elmúlt rendszer embereit,eszméit igyekeznek védeni ,de mivel már nem tudják úgy érvényesíteni ,mint korábban , ettől megvadulnak : ez megmutatkozik szövegezésükben,italhoz,droghoz ” becsipszezéshez” fordulnak és ezektől marhaságokat írnak! Nem riadnak vissza mindenki pocskondiázásától , egyesek csak a saját kasztjukat fogadják el a többieket : ” kis csordá „-nak, „rosszmájú kispolgárok”-nak, nevezik és még több ismeretlen jelzőket használnak.De ahhoz,hogy ezt tudják tenni elmentek több egyetemet is elvégezni,így hátha hatásosabb.Azt hiszik itt is félnek tőlük,mint az egyetemen a tanulók.
    Büdös komenista,kisnyilas,drogos üdvözlettel köszöntöm őket.

  • Az olimpiai eszme a békés megmérettetésről szól és nem arról ami a foci stadionokban honos, hogy . n e m z e t e k . sovén . s z u r k o l ó i . egymást gyepálják, és hogy ki melyik nemzethez tartozónak érzi magát, az a magánügye…

    Ui:
    Amikor éppen nincs VB, akkor ugyanezek a finom nacionalista szurkolók egymást hirigelik. Ugye milyen szép 😀

  • 2.20 – Inkább 230 V neked !

    Ötvenhatos antiszemitizmus ???

    Hol éltünk mi ? Hát nem „a szabadság” mindenek felett ???

  • Klárika,
    képzeld el,hogy most szalonképtelenné teszem Plasido Domingót.
    Elárulom,hogy operaénekesi karrierjét az 1950-es években a sokaknak piros posztó IZRAELben kezdte.Persze azért nem mindenkinek von ez le az értékéből!Még ha az olimpián indulna, akkor sem képviselne minket.Az egyiptomi dzsúdós kezet foghatna vele.Iszlám árulás nélkül!

  • Göllner András

    @ tóth péter

    Sza peti. Látom nagyon berágtál. Komálom amikor így ki kelsz magadból. Olyan kis buzgó népies srác vagy ilyenkor. 🙂 🙂

  • Göllner András

    @ Gyuri10

    Szia kis vadkacsám, 🙂 Imádom amikor ilyen nagy hangon ide hápogsz annak a kis tócsának a közepéből, amelyben oly vidáman lubickolsz ott az olajfák árnyékában. Mivel tömted ma tele a fejedet már megin’ hogy ekkora hápogásba kezdtél ? Tengeri gilisztákkal ? Te Gyuri ! Figyelj ! Annyira jól áll neked amikor hülyét csinálsz magadból. Komolyan mondom, na. Folytasd, kérlek. Ahogy Simicska Alajos mondta, mindenkinek alkotmányos joga hülyét csinálni magából – uccu neki, mutasd meg te hogy csinálod. Klárikádnak is tecceni fog, ez már garantált 🙂 🙂

    Báj de véj, nézi itt valaki is az Olimpiát ?

  • Göllner András

    @ Figyelő

    „Mellesleg, nem vagyok “néni” senkinek sem!”

    Oké, Oké. Értem én. De valakinek azért biztos, hogy a nagy nénikéje, nem ? Volt ma már templomba ? Mit sus-kusolnak már megin’ a Pápáról a rosszmájúak ? Ne siessen válaszával, mert most egy időre kimegyek az utcára kiszellőztetni a csakrámat 🙂 🙂 Viszem magammal a tárogatómat is, mert magyar nótákat akarok belefujni a kis hitű hazátlanok fülcimpájába. 🙂 🙂 Távollétembe tessék Gyuri bácsival foglalkozni. Szereti ha foglalkoznak vele.

  • Tisztelt Göllner Tanár Úr!
    Visszalépek minden eddigi vitánktól és ezentúl nagy-nagy tisztelettel fogok önnel nemtársalogni.Úgy látom,hogy őnnél lelki cunámit vált ki ha nem adnak igazat kiskegyének.Márpedig én nem vagyok hajlandó felelőséget vállalni sajnálatos lelki,érzelmi állapotáért,mely újra fellobbanthatja szellemi hendikeppjét.
    Kiváló tisztelettel:Az ön által elitélendő sivatagi pocsolyából. Ahová az önhöz hasonló lelki és agyi meghibásodottak ha lehet még túristaként se jöjjenek,mert nem szeretném,hogy még a valós alacsonyabb rendüségét is ápolnia kelljen.Azt hiszem az ön jelenlegi szakmailag meghatározott állapota úgy hangzik,hogy „Felsőbbrendüségi rohamokban megnyilvánuló Alacsonyrendűség”.Ne rontsuk tovább,amúgy sem reményt keltő állapotát.

  • Ötvenhatos,
    hát te is a forradalmár kirakattolvaj,lincselőkhöz tartozol? Ismered az indulótokat? „Forradalom nem lett volna,
    Krombi kabát sem lett volna.
    Éljen,éljen a nemzet.”
    Izrael részt vesz az Olimpiai játékokban,de te kis nyilkó tetü csak az alfelünket vedd a szádra,óvatossan,hogy nehogy exidentet idézz elő.

  • HUNT*
    Egyre nagyobb hányadékságokat írsz.
    Dehátha egyszer ez van benned..

    *HUNT = Humortalan Náci Tóthpéter

  • Ötvenhatos
    2016 augusztus 13
    2:20 de.

    Az egyik cselgáncsozó izraeli volt, de lehet, hogy nem ugyanazt a műsort néztük. Nem tehet róla a sportoló, de nekem a Medve zsidó jutott róla eszembe, aki egy filmben gyepálta a „geci nácikat”.

  • hazai,
    olyan ügyesen jut eszedbe mindig az amivel egy jóízűt lehet zsidózni.Valóban a dzsúdós aki bronzérmet nyert zsidó,izraeli és fekete seggű.A krombi kabát tolvajok bánatára,valóban nagyon drukkoltunk érte.

  • Mellesleg jelezném, hogy az „Otvenhatos” beíró, soha nem volt forradalmár vagy magyar érzelmű. Egyszerüen felvette ezt a fedőnevet.De ez ne tévesszen meg senkit.
    Különben, mások részére azt is írnám, hogy a diadalmas magyar 56-os forradalomban a magyar szabadságért halt meg számtalan fiatal és felakasztottak még 360-at!. A forradalom eredeti célja az egyetemistáknál az volt, hogy az orosz megszállásnak végettvessenek! Ez 1956-ban történt, és az oroszok már 1945 óta ott voltak, városainkban tankjaikkal és csizmáikkal! Na meg a magyar orosz barátaival a kormányban!

  • Ötvenhatos: Rövid hozzászólásod, hogy Izrael nem vesz részt az olimpián, összefoglalt mindent… Nagyon tényszerű!

  • Hazai mostanában valahogy mindig másról beszél mint amiről látszólag beszél.

  • Göllner András

    @ Gyuri10

    Na végre 🙂

  • Büdös komenista kisnyílas géza:Légy üdvözölve szeretettel.Azt meg amit emlegetsz kóstold meg,hátha jót tenne a koponyádban lévőknek.
    Tanzáni nyererés gondolatokkal nem haladsz előrébb!
    Hatalmas és bőséges üdvözlettel.

  • Figyelő
    „Mellesleg jelezném, hogy az „Ötvenhatos” beiró…..” – írod.
    Ha én egy négy-gyermekes idős hölgy lennék, óvakodnék a blöfföktől. Meg attól is, hogy ügyeletes lábtörlő legyek itt a KMH-on…
    Ha netán találkozol Torontóban a Szent Erzsébet templom valamelyik szentmiséjén egy 80 év feletti ötvenhatossal, csak annyit mondj neki, hogy „Tóth Ilonka” unokatestvérének az ismerőse vagy. Könnyezni fog az örömtől ! De ugyanez áll a montreali Szabolcs atya miséire is…. (Vancouver már tul messze lenne!)

  • ÖTVENHATOS, BALOS..
    Köszi, nem járok Torontóba és nem nem járok a katolikus magyar templomba sem!
    Két pontra válaszolnék „kedves” beirásodra:
    Nem szoktam blöffölni és nem érzem magam”lábtőrlőnek”!
    Vannak itt olyanok, igaz kevesen, akik értékelik amit írok. A vélemnyed teljesen lepereg rólam, hiszen megedződtem sokkal sulyosabb komcsi elelnfelekkel is.