Schiffer, Budaházy és a szemkilövetés

2016 augusztus 31 9:03 de.95 hozzászólás

Ezúttal inkább a kérdéseimet teszem föl a Budaházy-ügyről tett Schiffer András-féle nyilatkozatról. Mert nevezett politikus jogász, sőt ügyvéd, tehát feltehetően tudja, miket beszél, mikor azt mondja, hogy a vádlott ellen felhozott bizonyítékokat nem a büntető eljárásjogi szabályok szerint terjesztette elő a vád. Jogi ismeretekkel rendelkezők szerint, az e szabályokat előíró Büntető Eljárásjogi Törvény külön tudomány. Nemcsak terjedelme, hanem az értelmezési tartomány tágassága miatt is. Ebben az ügyben az lenne a kérdésem: konkrétan melyik előírását sértette meg a bíróság a PEJ-nek, amikor a Budaházy elleni bizonyítékokat mérlegelte?

Most jön a jogi végzettséggel nem rendelkező polgár véleménye. Amerikai krimiket ismerők gyakran tapasztalják, hogy az ottani nyomozók, rendőrök rémálma, hogy a bizonyíték nem áll meg a bíróság előtt, mert szabálytalanul szerezték. Ilyen alapon Colombo valamennyi ügye elbukna a bíróságon, hiszen a fifikás nyomozó többnyire átvágással csikarja ki gyanúsítottjai beismerő vallomását. Az teljesen rendben van, hogy a kínvallatással, zsarolással kicsikart beismerő vallomás semmisnek tekintendő. Én is bevallanék bármit, ha pl. azzal fenyegetnének, hogy különben a fiamnak baja esik.

Azt azonban kicsit értetlenül figyelem, hogy milyen aprólékos részletezéssel értelmezik a lehallgatással, egyéb titkosszolgálati eszközökkel szerzett bizonyítékok szabályosságát. Alapvető: a vádlottnak joga van ahhoz, hogy cselekményét a vádló bizonyítsa (nem neki kell bizonyítania, hogy valamit NEM tett meg), mint ahogy ahhoz is, hogy a bíróság előtt a jogot jól ismerő szakember vigyázzon az érdekeire, a porcedúra lefolytatásának törvényességére.

A Budaházy ügyben melyik bizonyíték nem lehet perdöntő? Mi a szerepe a megelőző felderítésnek? Jó, egy bankrablásnál világos: ha lehallgatással szerez infót a rendőrség a készülő akcióról, képes lehet meghiusítani azt. A terrorcselekményre való készülést viszont nem bizonyíthatja lehallgatott beszélgetés? Pedig hát egyik esetben sem valószínű, hogy a gyanúsított óriásplakátokon értesít szándékáról.

A „szemkilövetés”-sel azonban több bajom is van.

A vizsgálat egy emberről tud, akinek a szeme gumilövedéktől sérült meg. Hozzáértők szerint a tömegoszlatáshoz használt fegyvernek nem túl pontos az irányzéka, azért általános, hogy ezzel térdmagasságban céloznak. Azt a Balsai –bizottság sem tudta bizonyítani, hogy a „szemkilövés” szándékos volt (pedig nagyon igyekeznek azóta is): tehát baleset történt, ami bizony megesik ilyen helyzetekben. Ami a baleset mellett szól: azóta sem jelentkeztek kilőtt szemű tömegek, márpedig ha szándékosan céloztak volna a rendőrök fejre, akkor nem egyetlen eset marad. Viszont könnyen kerülhet a fej térdmagasságba: elég, ha csak a cipőfűzőjét akarja bekötni az ember…

A „szemkilövetés” ennél súlyosabb, nem jogi, hanem politikai hazugság. A magyar (és több idegen) nyelvben létezik a cselekvést jelentő és a műveltető ige. Nagyon eltér a jelentésük. Nézzük a szemkilövés esetét. Ez azt jelenti, hogy valaki kilőtte valakinek a szemét. Nem részletezi, hogy milyen fegyverrel, azt sem, hogy szándékosan, vagy baleset történt. Ennek megállapítása volt a bizottságok dolga. A „kilövetés” viszont azt jelenti, hogy valaki másvalakit kényszerített arra, hogy kilője bárkinek a szemét. Fegyveres testületeknél – katonaságnál, rendőrségnél – ilyen „kényszerítés” a parancs. Nemcsak a Gyurcsány kormány vizsgálóbizottsága, hanem az összes többi vizsgálódás sem talált bizonyítékot arra, hogy akár a rendőri vezetők bármelyike, akár az akkori kormányfő olyan értelmű parancsot adott volna, hogy a tömegoszlatásnál szándékosan sérülést okozva használják a szokásos eszközöket. Sőt, voltak, vannak, akik egyenesen a keménykezűséget hiányolják az akkor rendőri intézkedésekből. Például az akkori honvédelmi és nemzetbiztonsági bizottság fideszes tagjai.

A bizottság 2006. október 31-i üléséről készült jegyzőkönyv nyilvánosságra került, itt: http://www.parlament.hu/biz38/bizjkv38/NBB/0610312.htm olvasható. Hosszú, és képek sincsenek benne, de azért érdekes. Itt még nincs szó arról sem, hogy bárki, akár rendőri vezetők, akár a kormányfő szemkilövetésre adott volna parancsot. A fideszes bizottsági tagok azt bizonygatják hosszasan, hogy pártjuknak semmi köze nem volt az október 23-i „tüntetéshez”. Következetesen „tüntetést” emlegetnek – holott nem tüntetés volt, hanem Fidesz nagygyűlés, amihez vélhetően van köze a pártnak. Azt már nem is említjük, hogy a megelőző napokban a Kossuth téri dzsembori színpadán naponta léptek fel fideszes képviselők. Igaz, a vezérük azt ígérte, hogy mindaddig, amíg a Gyurcsány kormány le nem mond, minden nap ott állnak majd a népük előtt, de végül talán 4-5 képviselőt sikerült a szereplésre rávenni. Rogánra emlékszem biztosan, meg arra, hogy Navracsics végül nem zengedezett az emelvényen.

Ilyen körülmények között, tessék mondani, minek az alapján lehet 10 évvel később „a szemkilövetők” felelősségéről hazudozni, főként ezt a valótlanságot szembeállítva az eseményekben egyébként nagy nyilvánosság előtt erőszakra buzdító elítélésével? Ezzel persze gazdag trágyatartalmú talajt biztosítani azoknak, akik amúgy is szívesen beszélnek az erő nyelvén. Bármelyik oldalon. (Talán idevágó vicc: Két partizán beszélget. Egyik: Szia, de jó, hogy látlak! Másik: Szia, de honnan ismerjük egymást? Egyik: Hát tudod, amikor a pártházat lőttük… Másik: Mikor, melyik pártházat? Másik: Mikor, melyiket…)

Mindezek alapján Schiffer úr bejegyzését nehéz „más” politikának, vagy jogi szakmai kifogásnak gondolni.

Rátesi Margit

95 hozzászólás

  • Christopher Adam

    Schiffer András saját magát járatja le ilyen kijelentésekkel. Hogyan lehet egyenlőségjelent tenni egész sorozatnyi SZÁNDÉKOS bombázások, illetve egy ártatlan ember szadista agyonverése és egy rendőri túlkapás között?

  • Elég sokszor kell szajkózni, és „igaz lesz”… 🙁

  • Chris, a liberálisok szavahihetőségéről szerzett tapasztalataimat köszönöm hogy megerősítetted, linkeld már be honnan veszed a „szándékos bombázások” és „ártatlan ember agyonverése” rágalmadat. Nem szép dolog hazudozni, mert gyorsan kiderül.

  • Magyar Gyalog galopp:

    – Gyurcsány, Gyurcsány, égessük meg!

    – Nekem kilövette a szemem!
    – A szemed?
    – …már elmúlt.

  • Rátesi Margit, sokadik cikke jelenik meg, amelyekben egy minimális felkészültséget sem tud felmutatni. A 2006 események TÉNYSZERŰ feldolgozását egy dokumentumfilmben is láthatja:
    https://www.youtube.com/watch?v=G0YfISi_rYs
    ……
    Kérem, legyen már igényesebb, megérdemlik az ide látogatók.
    Az nem gond ha valamit másként értelmez, de a tények maradjanak már meg tényeknek.

  • Kedves Margit!
    Nem gondolod hogy, Schiffer András szakmai felülbírálata nem politikailag befolyásolt és elfogult laikusok kompetenciája? Gondolod Ő is átállt az eddig ügyesen szapult túloldalra?

  • Részemről, mivel jelen voltam a felvonuláson, ami NEM tüntetésnek indult, fogalmam sincs mi itt a kérdés. Az események után másnap már tudott egész Budapest a szem kilővésről.
    Igenis, a rendőrök lőttek is ha kellett, igaz nem valódi golyóval. De vertek is békés vacsorázókat a Magyar nevű étteremben, a Kecskeméti utcában. Én félórával előbb mentem onnan el.
    Az akkori rendőrség, a kormány parancsára voltak ott, még s lovas rendőr csoport is jelen volt.
    Hihetetlen emléknapja volt ez az 56-os megemlékezésnek!
    A külfölről érkezők százai vettek részt benne és ahogy olvastam az újságban, az Astoriában aki lakott nem bírta már eliviselni a könnygázt sem.
    Minket is elért, gyermekeimnek is, bizony piros volt a szeműk tőle, még a metróban is bement..

  • Remélem, hogy a 60.évforduló,már más szellemben lesz megtartva!

  • Teljesen egyetértek a cikkben leírtakkal.

    PONTOSAN tükrözi az én véleményemet is.

  • Figyelőkém :
    Jól tették a rendőrők amit tettek.
    Sajna kissé erélytelenek voltak a náci csürhével szemben.

  • Margitka, tudomásul kellene vennie, hogy ITT nem sokan méltók még arra sem, hogy Schiffernek a saruszíját megoldják.
    A 80-as évek pártpolitikai stilusában megírt cikke alapján Ön is csak határhelyzet. (Tudjunk szerények is lenni !)

  • Ratesi Margit. Miutan a jobboldal teljes mellszelesseggel kiall Schiffer mellett, ezaltal egyertelmuve valt. hogy igazad van.
    Tavozasakor is jol megkeverte a sz@rt, meg teljesitette a feladatat. Megsem lehet mas a politika? 🙁 A sarujat pedig kosse meg aki akarja. Nekem mincs gusztusom hozza.

  • A felsőbb vezérkar a Szakosics unokát nézte ki az Orbán utáni front arcának.
    Miután az LMP (zöld demagóg) pártot hosszú próbálkozás után sem sikerült a választási paródián befuttathatóvá tenni, leválasztották róla.
    Jelenleg, mint „civil”-nek építik a populárdemagóg imidzsét.

  • Figyelő
    2016 augusztus 31
    4:28 du.

    Az biztos, hogy más szellemben lesz. Hiszen látjuk is, hogy a megemlékezésre szánt 13 milliárdnyi (13.000.000.000 ) magyar emberek közpénzét, hogyan lopják el, hogyan gyártanak gagyit, köztük nívótlan zenét, amit elvileg mindenki ingyen vállalt és énekelt fel, sőt egy 9 éves már felhasznált zenét használtak alapnak, de mégis csak erre a 4 perces muzsikára elszórtak mindenféle szerződés nélkül 50 milliót, valamelyikük saját zsebébe.
    Úgyhogy a más szellem az adva van ahhoz, hogy majd az utókor elszörnyülködjön a forradalom 60 éves évfordulójának meggyalázásán, hogy csak lopásra futotta a tisztességes emlékezés helyett.

  • Az írásban a Budaházy elítélésével kapcsolatos részben NINCS szó Schiffer jogi szakértelmének megkérdőjelezéséről csak kérdés: mi miatt nem volt jogszerű az ítélet?
    A szemkilövés-szemkilövetés nem jogi, hanem jelentésbeli különbség, amivel még egy jogásznak is tisztában kell lennie. Sőt.
    Megnéztem a filmet.
    1. A bevezető polbeat dalocska igen hatásos, kár, hogy a képsorokból nem derül ki, hogy a gyakran, más és más szemszögből mutatott tank EGYETLEN üzemképtelenül kiállított tank volt, amelyet nem a rendőrség vetett be, hanem a randalírozók kötöttek el, érdekes módon be is indítottak, holott akkumulátor sem volt benne.
    2.Mintegy tucatnyi olyan embert mutatnak be, akiket bántalmazás ért a letartóztatásukkor, illetve a fogvatartásukkor. Ezeket az eseteket gyorsított eljárásban (Gaudi szerint statáriális eljárásban) tárgyalták és számtalan esetben kártérítést is kaptak az érintettek. Még akkor, a Gyurcsány kormány idején. Érdekes statárium…
    3. A jogász és a jogásznő is folyamatosan „békés tüntetésről” beszél. Nem volt tüntetés. A tüntetés előre bejelentett demonstráció, amelyhez a tüntetés szervezői és a rendőrség a biztosítási feladatokat megbeszéli. Szeptember 17-én azonban spontán gyülekezés zajlott, ami nem tilos Magyarországon (legalábbis egyelőre), akkor sem, ha a gyülekezők éppen a regnáló kormánnyal szemben akarják hallatni a hangjukat. Ilyen helyen a rendőrségnek nincs dolga, a középületek biztosításán kívül. 17-én néhány százan telepedtek le a Kossuth téren. A gyülekezők ordítozásán, és néhány érdekes performanszon kívül azonban nem történt semmi olyasmi, amiért a rendőrségnek be kellett volna avatkoznia.
    A tömeg folyamatosan nőtt, 18-án (még mindig szeptember!) már több ezren voltak. Még mindig nem volt komolyabb összetűzés azon kívül, hogy a rendőrök igyekeztek a környéken a rendet megtartani: pl. a 2-es villamos forgalmát biztosítani. A gyülekezőknek estére elszakadt a cérnájuk, hogy még mindig nem sikerült egy látványos oszlatást sem kiprovokálniuk. Egy másik csapat a közelben (Szabadság téren) lévő TV székház előtt gyülekezett. Ekkor (kb. este hatkor) – ha jól emlékszem Toroczkai, de többen is voltak – a Kossuth téren lévőket a TV-székház elé hívta. Hisztérikus hangulatot igyekeztek kelteni, amiben nagy segítségükre volt a Hír TV, amelynek riportere érdekes módon elsőként szerzett tudomást a készülő eseményről, így folyamatosan, élő adásban tudósított mindkét térről. A riporter kissé túllépve a tudósító feladatát, lelkesen új ’56-ról hadovált. Addigra megérkeztek a rendőri egységek is a TV székház védelmére, ugyanis akkor már az összejövetel elvesztette békés jellegét. A demonstrálók utcaköveket szedtek fel, közlekedési táblák oszlopait tépték ki, azzal támadták a székházat védő rendőröket, felgyújtottak mintegy húsz az utcán álló autót, végül a TV székház kapuját is. Ekkor mintegy 100 rendőr sérült meg, több tucat volt, akit kórházba kellett szállítani, mert eltörték a lábát a kitépett oszlopokkal.
    És innentől, szeptember 18-tól nem volt nap, hogy a Belvárosban ne égjen autó, kuka, ne vonuljanak csapatok erre arra – nem tüntetők, spontán gyülekezők.
    A Kossuth téren tábort vertek, gulyáságyút állítottak föl – a gulyásozás „következményei” miatt később ki kellett cserélni a park talaját. A tér kerítéseire cédulákat tűztek, azon ismert emberek neveivel, lakcímeivel és telefonszámaival, akiket zsidónak véltek: mert egész idő alatt folyamatos volt a hangos zsidózás. Hangosítást szereltek, emelvényt állítottak, amelyen többek között az írásban is szereplő fideszes képviselők is szónokoltak. „Kedves” performanszokat is tartottak. az egyiken pl. egy kisméretű akasztófára bábut kötöttek, annak mellére Gyurcsány feliratú cédulát tűztek, majd egy gyermekdalt gajdoltak a következő szöveggel: Ég a Gyurcsány, ég,/El ne aludjék…
    Október közepén a rendőrség többször – még a hangadókkal is tárgyalva – felszólította a társaságot, hogy hagyják el a Kossuth teret, mert a közelgő ünnep miatt rendbe kell tenni (erős húgyszag lengte be a környéket). Az ünnepre várt magasrangú vendégek miatt pedig biztosítani kell a környéket. Végül huszadika táján erőszakkal bontotta le a rendőrség a „békés tüntetők” táborát.
    Elnézést a terjedelemért.

  • Géyza, sajnálom, hogy nem voltál ott!
    Akkor másképp beszélnél.

  • találom,
    ha igaz mindaz amit írt, akkor ez bizonyiték milyen népszerű Gyurcsány barátja.

  • Figyelő

    Figyelmébe ajánlom Talalom/9:10-es 2006-os helyzetrajzát.

    Meg még egy. Maguk – a gyerekeivel – gyorsan hazautaztak egy esetleg várható, illetve remélt jó kis lincseléses happeningre, felidézendő az 50 évvel korábbi saját(kezű) lánykori élményeit. – Ami miatt ugye sürgősen kellett elmenekülnie novemberben Magyarországról… [Azok az átkozott sajtófotók, ugyebár. 🙁 ]

    Egyébként a maga említette Astoria-ban csak a Fid SS „nagygyűlésre” meghívott díszvendégek szálltak meg akkoriban, mert azt éppen oda tervezte és tartotta meg Vezér őexellenciája – renegeteg árpádsávos lobogóval körítve…

    .

    Talalom: KÖSZÖNJÜK !!!

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    .

    A k i n e k . S c h i f f e r . csak most okozott csalódást, ama naiv lovagokat most meggyőzhette ez a kretén, magát ellenzékinek álcázó alak valódi immár ez ügyben is feltárt pofázmánya…

    Pedig a KMH-n már sokan ismertettük ennek a tipikus „Geréb Dezsőnek” a valódi elhelyezkedését politikai palettán. Ő az aki a Führer trónusának az egyik oldalán, a ballábánál, míg a jobblábánál Vona Gábor, mint a hivatalos – udvari – ellenzék két legfontosabb eleme foglalhattak helyet.

    Milyen ember az, aki a „megszállási emlékmű” védelmében hisztériának nevezi az az elleni spontán tilkozást, és képes a jelnlegi ügyben is – magánemberként – kiállni egy vérnáci védelmében…?

    Nem véletlen az se, hogy a legszélsőségesebb jobboldali kommentelők már itt, e cikk kapcsán is, de az LMP-elnöki lemondásakor úgyszintén, nem győznek a dícsérő, ill. sajnálkozó véleményüknek hangot adni.
    ˙

    .
    Egy szó, mint száz: ÖSSZENŐ AZ, AMI ÖSSZETARTOZIK .

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Ui:

    A pártja ötletét is a Vezérrel együtt gondolta ki. Úgy tűnik még annak nevét is Orbán agyalta ki.

    .

  • Thölgyeimés…
    ˙

    Ez a jómadár Schiffer már évekkel ez előtt is ott sertepertélt a magyar nácik hagyományos v e r ő c e i hányásában, amit valami Nemzeti Sziget Fesztiválnak becéz a Jobbik, a Betyársereg, a Magyargárda és a többi patkánysereg… Kiknek is okozhatott itt az ő lemondása csalódást ?

    .

  • Figyelő 12:29 A népszerűtlen Gyurcsány. A Kossuth téren szeptember 17 és október 20 (vagy 21., nem emlékszem pontosan) között a jelenlét létszáma változó volt, a több száztól a több ezerig terjedt, de sosem lépte át a kb. 25 ezer főt.
    Október 23-án a Fidesz nagygyűlésén természetesen sokkal többen – kb. 150 ezren jelentek meg.
    A 2006-os áprilisi választásokkor a polgárok közül listán (kerekítve) 2 millió 273 ezren szavaztak a Fideszre, 2 millió 337 ezren sz MSZP-re. A Fidesz egyéniben 68 mandátumot szerzett, az MSZP 98-at. Az MSZP és Gyurcsány Ferenc népszerűsége ugyan nagy mértékben csökkent, de 2014-ben még mindig 1 millió 290 ezren szavaztak az MSZP vezette választási koalíció listájára, melynek előkelő helyén állt Gyurcsány Ferenc. Viszont a Fidesz népszerűsége is csökkent, mintegy négyszázezernél kevesebben szavaztak a listájára, mint 2010-ben.
    A fenti adatokat a nagyvonalúan 300 ezresnek becsült 2006-os tömeggel összevetve még mindig csak a 15 százalékát tette ki a fideszre szavazó polgároknak, nem is beszélve a kb. 8 millió szavazati jogú polgárról, aminek megközelítően 3,75%-a volt az erősen túlzó 300 ezres 2006-os tömeg.
    Ön, mint a többség nagy barátja bizonyára tudja értékelni a fenti adatokat.

  • Na ez már a sokadik cikk, ami valótlanságot állít,nagyfokú tájékozatlanságról,történelmi hiányosságról tanúskodik,kobban fel kellet volna készülni…..
    Csak röviden Gyurcsány Medgyessy P.lemondása (megfúrása …)után került hatalomra…(M.P volt D-209-es ként is különb volt nála,mert látta a mocskot,hazugságot)
    A választások után 1 hónappal (ügyvezetőként elnök junius 9-ig)majd végleg!
    2006 május 6-on mondta el a „híres”..őszödi
    eszédét a sajátjainak,NEM A NÉPNEK!!!(hazudtunk „reggel,délben meg éjjel…”meg loptunk csaltunk…stb)szeptember 17-én szivárogtatták ki a saját párttársai,akiknek elegük lett belőle
    „lári fári,nem lesz vizitdíj,dübörög a gazdaság”közben adóemelés,áremelkedés,13-i juttatás visszavonása,meg államcsőd közeledett….
    Ezek után érthetően nőtt a feszültség,több tízezres tömeg kezdett tüntetni (országház,TV ostrom ,56-sok tere…)október 23-tól,amikor is ő akarta SAJÁT ÉS CSALÁDJA MÚLTJÁVAL az operaházi megemlékezést megtartani…….
    Lemondását követelték,persze nem volt hajlandó…..ehelyett,lövetett,veretett,mindenkire!!!teljes hatalommal ruházta fel Gergényi Péter akkori főkapitányt,aki élt is vele!!!!
    November 4-én az Astoriánál békés 56-os megemlékezést rendezett a Fidesz,ahová a Deák,Kálvin térről rácsatlakozott a Jobbik….
    Budaházy több éves perében a napokban született szigorú ítélet,13 év fegyház,bár még nm jogerős!
    Budaházy a 2006-os vádpontokban védekezett az ok: a rendőri erőszak miatti jogos felindulás reakciók,felháborodás!!!ami
    némileg érthető is!!!!

    Ezt követően 2007-2009 között Budaházy és társai valóban több
    merényletet tervezett és követett el,de főleg az MSZP objektumok ellen,meg Hiller István,Csintalan Sándor (akkor még szocialista volt)erre bizonyítékok vannak,ami alapján a bíróság jogosan ítélkezett,sőt az ügyész súlyosbításért fellebbezett!

    Gyurcsány nem önként távozott(„vastag bőre” volt,mennie kellett és a ciklus végéig a „libás” Bajnai volt m.elnök,akinek volt annyi esze,hogy csak ideiglenesen vállalta(tudván,hogy semmi esélyük,és a több éves szemetet,csődközeli állapotot….nem kívánta felvállalni!)

    Aztán azt sem értem kristály tisztán,hogy a ballibsik miért nem értékelik,hogy a JELENLEGI FIDESZ kormány idején a szocik,
    ..ellen elkövetett akkori tényleges szélsőjobbos bűnökért Budaházyt és társait elítélték?

    Ja majd elfelejtettem:2006-ban 472 embert állítottak elő,ebből 284-et büncselekmény,117-et szabálysértés miatt,és 45 rendőr ellen indult bűnvádi eljárás (csak ezért ennyi,mert többeknek nem volt azonosító számuk,igy sokan bátran élhették ki szadista hajlamaikat)
    Az ártatlan sebesültek,maradandóan sérültek száma jóval magasabb,meg sok milliós kártérítési ítélet is született!
    Schiffer kritizálása meg nagyfokú önkritika hiányára és szánalmas nagyképűségre utal,ugyanis tehetséges ,ismert ügyvéd
    jogász,aki nem véletlenül ment vissza a civil pályára,.mind a sötét baloldalból,mind a saját pártjából elege lett!
    Többet is írhattam volna,de ez is hosszabb
    lett mint terveztem,meg az értelmesebbje így is érti!

  • Amúgy Gyurcsány nemrég elesett (lehet,hogy a DK.”kiemelkedő”népszerűsége miatt ismét táncolt…vagy csak egyszerűen berúgott,mint többen állítják…!!)és fekvőgipszben
    van,de a 2018-as választásokig biztosan felgyógyul,nem kell aggódni,de ha mégsem akkor több elmebeteg baloldali ellenzéki szerint,(akik kifogásolják a nők kisebbségét a politikában)még a a felesége is lehet(ne,ha.ha…jó vicc)miniszterelnök,de a férfiak sem kevésbé bizakodók(például a szintén magas népszerűségi mutatóval rendelkező törpepárt lelkes képviselője..)
    Füves Szigetvári Viktor!
    Irigylésre méltó az önbizalmuk…..ekkora önkritika hiányában,valóban reménykedhetnek…de az itthoni többség is,hogy csak áltatják magukat!

  • Figyelő!

    Nem örülök annak amit tapasztaltál,de legalább igazolod azt az állításomat,amit egy régebbi másik cikknél írtam,bár ez a fórum nem annyira fontos és főleg hiteles számomra,hogy bármit is bizonygatnom kellene,az utcánkban sokan emlékeznek az eseménykre!!
    Nálunk is be kellett csukni az ablakot a könnygáz miatt,a tankokról,zajról üvöltésről már nem is beszélve!
    Cirkusz,megtorlás,törvénytelenség volt!!!!

  • Kedves Boda naccsasasszony! Ilyenkor hideg víz (elég inni, nem kell zuhany), mély levegő: akkor garantáltan sikerül leírnia egymás után két értelmes mondatot. Lehet, hogy hármat is…

  • Reklám alatt…Dubois meg ugye szintén klinikai eset….Schiffer
    ugyan hogyan lehetne náci ???amikor közismerten zsidó származású,persze normális,értelmes,hiteles és tárgyilagos,ami sok itteni idiótára nem mondható el!!!!
    na megyek,mert rosszul leszek ennyi baromság után….

  • Kedves Marcsi!

    Annyiszor leírta már, hogy nem szeret erre a fórumra „járni”. Akkor mit keres még mindig itt? Mazochizmusból, vagy üzleti okból jár még mindig ide?

    Tisztelettel:
    terminus

  • talalom!
    Én értelmesen írtam,a többség érti is,ha maga nem az sajnálatos
    képességekre(főleg észbeli és a tárgyilagosság utal…nem az én hibám!)
    Pozitív vélemény alakulna ki magáról,ha beismerné,hogy érti,xcsak nem akarja!
    Történelem órát nem vállalok,nincs rá időm pláne a csökkent agyúaknak,mert nem vagyok pszichológus,sem ápoló…de a magához hasonlóak se próbálkozzanak vele,mert vagy nem ismerik (vagy nem akarják …)elismerni a tényeket és csak nevetségessé válnak……
    Egyébként én itthon éltem 56-ban(akkor még gyerekként)meg ugye 2006-ban is,így úgy gondolom,hogy képben vagyok,hát maga?
    Meg egy cikkíró azért jobban is felkészülhetne.(legalábbis illene)…!

  • Ja, amúgy józan vagyok nem úgy mint geyza,aki most éppen „pihizik”(szerencsére)
    a hozzá hasonlóakkal együtt…..!

    na jó éjt!

  • OIM*:
    Te kisanyám soha nem írsz értelmesen.

    *OIM = Oldal Idióta Macája

  • Talalom:
    Figyelő SOHASEM fogja értékelni ezeket a számokat.
    Merthogy ő másképpen GONDOLJA.
    Akkor meg az a valóság.

    Hjakérlekalássan..az álomvilágban-élés nagy dolog ám !

  • Boda:TE olyan hülye vagy józanul, mint egy normális ember másfél liter wodka után.

  • Terminus:
    Azé jár ide a hülye tyúk, mert küldetéstudata van.
    Nekije kényszeresen fel kell mindig mindenkit világosítana arról, hogy a cikíróknak nincs igazuk, gonoszságból hazudoznak állandóan és ő ,a Boda a hordozója az egyedüli igazságnak, jóságnak és keresztény erkölcsnek.

    Gondolom a valós környezetében már nemigen állnak vele szóba emiatt a bolondériája miatt.

  • Figyelőkém nagy tévedésben vagy , mert én ott voltam.
    Csak épp a másik végről.
    A zsaruk felől. Amikor órákig álltak és néztek étlen szomjan farkasszemet a rohadékokkal, kimentem és megkérdeztem az egyik elkínzott góréjukat hogy mit szólnának ha hoznék valami palackos vizeket meg zsömléket ?

    Mondták hogy igazán kedves de annyit ugysem tudnék hozni hogy mindenkinek jusson, abból meg feszültség kerekedne.
    Különben is már TÉNYLEG megígérték hogy küldenek valami ellátmányt.

    Hát ennyi.

  • Egy újabb cenzúrát szenvedtem el és egyben a fórum is.
    Kérdem a cenzort, a most törölt bejegyzésemben melyik tabut szegtem meg?

  • Hazámban mér arról beszélnek, h ez a vezérkar forradalmisdiba való durva provokációja (a hozzá kapcsolt durva uszító propaganda hadjárattal kiegészítetten).

  • Geyza 6:17 Nem is csak neki artam, remélem mások tudnak olvasni.

  • „A vizsgálat egy emberről tud, akinek a szeme gumilövedéktől sérült meg” – írja Rátesi Margit.

    Felteszem a kérdést, hogy milyen vizsgálatra gondol pontosan. Bodoky Tamás oknyomozó újságíró – egykor az Index munkatársa, jelenleg az Átlátszó főszerkesztője – ugyanis tizennégy szem- és szemkörnyéki sérülést említ, amelyek közül négy esetben tartós szemkárosodás történt. Az kilőtt szemű áldozatok közül háromnak a neve széles körben is ismert: a kőbányai Csorba Attiláé, Kenéz Károly kávézótulajdonosé és Nagy László szakmunkásé. Közülük Csorba Attila – akinek az egyik szeme eleve rossz volt, a másikat pedig 15 méterről egy célzott lövéssel kilőtték – 2013-ban öngyilkos lett.

  • Öszintén sajnálom, hogy a magyar MA még MINDIG két részre szakadt!
    Éppen úgy, mint akkor, 2006-ban!

  • Tyrker.Köszönöm a kiegészítést. Tehát 14 szemsérült – ebből négy súlyos – egy tömegoszlatás során. Ne hagyjuk ki s több tucat megütött, megrúgott embert, meg a végül mintegy 120 sérült rendőrt – közöttük tucatnyi maradandóan megrokkantat se.
    Az 1989. évi III. törvényt a gyülekezési jogról (http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=98900003.TV)
    azóta módosították, szigorította a 2010 utáni parlament. Ma már nem tarthatna senki bejelentés nélküli összejövetelt ha a rendezvényen bűncselekményt követnek el, vagy arra hívnak fel, illetve mások jogainak, szabadságának sérelmével. 2§(3.) pont. A 14§-ban van szabályozva, hogy a rendőrség mikor és hogyan avatkozhat közbe. A lényeg: feloszlathatja a gyülekezést, de előzetesen fel kell szólítani a résztvevőket a távozásra. Ez minden esetben megtörtént, többször is. (Az utcákon gyújtogatókat nem számítom ide, nyilván, hogy azokat nem „feloszlatni”, hanem elkapni kell.) Miután a távozásra való felszólítás hatástalan maradt, tömegoszlatás kezdődött. Az nagyjából egy tömeg- verekedéssel ér föl. Az abban részt vevő gyakran azt se tudja, hogy őt ki üti – vagy ő kit üt -, nemhogy azt figyelje, hogy a mellette verekedő mit csinál.
    Az értelmi szerző nyilván azt várta, hogy csapágygolyókkal, molotov koktéllal, botokkal, rudakkal felszerelt szabadcsapataihoz majd csatlakozik az utca népe, és elsodorják a rendőrséget. Vagy lesz végre egy halálos áldozat, és akkor tör ki az elemi felháborodás. Nem így történt. Perek indultak: szinte kizárólag a rendőrök ellen, hiszen őket köti a törvény. Számukra szabályozva van, hogy hogyan és milyen eszközzel alkalmazhatnak erőszakot. A vasrudakkal támadókat nem. (Úgy emlékszem 1-2 esetben, tán Budaházy meg Toroczkai került képbe.)
    Egyébként a magyar fővárosban születtem, azóta is itt lakom – igaz, az ablakaim nem nyílnak „mindenhová”. Így hát igénybe vettem a híradásokat, a világra nyíló „ablakot”, a tévét, netet, és jártam is a Belvárosban, mert akkoriban arrafelé dolgoztam. Ezen kívül tudom – bár a lakásomon sok ablak van – azokon keresztül csak az orromig látnék.

  • Ismétlem, minden ellen híresztelés ellenére, hogy a külföldi magyarok az évfordulóra mentek haza és arra akartak emlékezni.
    Elegem volt a komcsi dumátokból!

  • Figyelő!

    Olyasmit bizonygat amit senki nem vitatott – nevezetesen, hogy a külföldi magyarok az évfordulóra jöttek haza!
    És?
    Azt meg már több alkalommal kértem én is- más is, hogy ne beszéljen úgy általában a külföldi magyarok nevében, csakis a magáéban! Rendben?
    Sajnálja, hogy MA még mindig „két részre” szakadt? Na de miért írja a mindig-et nagybetűvel? Vajon mitől ne szakadna még mindig? Tud valami olyanról ami „összeforrasztotta” volna? A tények még mindig ennyire hidegen hagyják? Figyelő tapsol egyet, mert épp jókedvet akar látni, hát mindenki iziben igazodik?
    Hát ez sajnos nem így működik, továbbá nem biztathatom azzal sem, hogy az idei 60. évforduló nagyon más lesz mint akár az 50. mert mitől lenne más?

    Ezzel a komcsi dumájával meg menjen kedves Figyelő a Sóhivatalba – ha jól emlékszem oda szokta küldeni fórumtársait, ha elfogynak a(sosem volt)érvei!

  • Talalom:
    Én -rendre- mindig végigmentem a Belváros azon részein ahol a csőcselék tombolt.

    Olyanformán nézett ki pl. a Kossúth Lajos utca és a Rákóczi út , mintha háború söpört volna végig rajta.

    Ezek a rohadékok leszedték az árkádsor oszlopainak a borítását hogy azzal hajigálják a zsarukat, mindenfelé égett szemét meg hulladékok.

    És ez rendre ismétlődött napokon át.

    Én nem hiszem el hogy a Tropa , a Charli és Tóthpéter féle náci csürhét nem lehetett volna negállítani már a legelején !!

    A Gyurcsány-kabinet valóban alkalmatlan volt a társadalmi problémák kezelésére.

    Sajna látni kell : a magyaremberek jelentős hányadának nem elég az ha a makromutatók egyre javulnak, ha elismerik külföldön az országot, ha benzinár tendenciózusan lefelé megy ugyanakkor a Forint árfolyama, bérek és jövedelmek meg a nyugdijjak emelkednek, ez mind kevés a hülyéinek.

    Nekik árvalányhaj és nemzetiszín franctudjamik kellenek.
    Ha nem kapják meg, lerombolnak mindent magukkörül.

    Most megvan, tehát kusshadnak. Az nem számít nekik hogy már 4 millióan élnek szegénységben , észre sem veszik.Csal legyen minden határban egy istenverte ocsmány Turulszobor.

  • Besancon
    Nekem ne prédikáljon, kinek a nevében beszélhetek!
    Azoknak a nevében beszélek, akiket ártatlanul megvertek a rendőrök azon az estén.

  • Besancon
    Nekem ne prédikáljon, kinek a nevében beszélhetek!
    Azoknak a nevében beszélek, akiket ártatlanul megvertek a rendőrök azon az estén.
    Sajnos itt kisebbségben vagyok!

  • Figyelő!

    Csak megsúgom itthonról,hogy nem 2 részre,hanem több kicsi részre szakadt a magyarság, de a TÖBBSÉG egységes szerencsére,sok dologban!
    Ami a 60-ik évfordulót illeti, nem az idióta Gyurcsány tartja,így
    valószínűleg végre ünnephez méltó megemlékezés lesz,már csak azért is mert nem az akkori elnyomók,bűnözők, vagy leszármazottaik,fanatikus történelemtagadók tartják,akik ha némi eszük van …(és tisztességük!)akkor nem zavarják meg az ünnepségen nagy számban résztvevő tisztességes embereket!!!!

  • Azt se feledjük, h a rendezvény propaganda előkészítő szakaszában Orbán minden védelmet megígért azoknak is akik a honfiúi (leányi) hevületükben átlépik a törvényesség határait.
    Aztán addig beszélt a Fidesz nagygyűlésen amíg a nagygyűlés résztvevőinek már esélyük sem maradt a megtiprás elől elmenekülni.
    Jópáran vagyunk akiknek a memóriája három napnál hosszabb ideig tárol. És akadunk olyanok is akik beszélnek is.

  • Nagy Gyula, a többség NEM halotta Orbán beszédét mert videon látta csak.

  • Hál Isten, az én memoriám is működik!

  • Boda megint hazudsozol eddig rendre elvbarátaid cseszték szét a megemlékezéseket, még 2010 előtt.

    Még az ’56 után halálra ítélt akkori Köztársasági Elnökünket Göncz Árpi bácsit sem hagytátok szóhoz jutni ti náci söpredék.

  • voronyezs,
    Rágalmazni tud, azt látom!
    Még olyat is „sejtet” hogy én verekedtem lánykoromban! Honnan szedi, nem tudom, az nem igaz, hogy én ilyet írtam valaha!
    Lincselni nem szokásom, minden verekedéstől irtózom!
    Mindenki magából indul ki, úgy látszik maga hajlamos rá!

    A forradalom megbukott, megint tankok jártak, eljöttem.

  • voronyezs, Rágalmazni tud, azt látom!
    Még olyat is „sejtet” hogy én verekedtem lánykoromban! Honnan szedi, nem tudom, az nem igaz, hogy én ilyet írtam valaha!
    Novemberben azért mentem el, mert megbukott a forradalom.
    És 7 év telt már el azóta Lincselni nem szokásom, a verekedéstől íírtozom

  • voronyezs, Rágalmazni tud, azt látom!

  • Remekül működik ez a lap! Ötször nem hozza le a linkemet, és utána háromszor igen! Ki érti ezt?
    Talán álmos a gép is, késő éjjel van.

  • Ki az,az idióta bodamarcsi???

  • A fene se rugózna két fogalmatlan erőlködőn, ha az ilyesmi nem terjedne úgy, mint a patkányhordta pestis. És lehet hivatkozni rá, hogy: „De hát ő is azt mondta, aki pedig ott volt, látta?!” Azért fontos helyretenni, hiszen vannak, akik mérlegelik, hogy akkor mi is történt?
    „Megint tankok jártak, eljöttem.” így szól a mondat, amelynek EGYETLEN SZAVA SEM ÍGY IGAZ.
    A „megint” 2006-ra utal.
    A „tankok” azt jelenti, hogy több – akár sok – ilyen fegyver is volt.
    A „jártak” azt jelenti, hogy mindenfelé jöttek mentek. A példásan ocsmány hazugságot leíró személye azt is sugallja: a rendőrök „járatták” ezeket a fantom tankokat.
    Az „eljöttem” arra utal, hogy ott volt, személyesen látta, ezért eljött.
    Ezzel szemben a valóság. A főváros több pontján, ún. installációk érzékeltették a 2006-os közönséggel az 50 évvel azelőtti események légkörét: a Corvin közben, a Moszkva téren stb. Volt korabeli Csepel teherautó, amilyeneken ’56-ban a várost járták a fiatalok, lyukas zászlók, óriás fotók az épületek akkori állapotáról, ilyesmik.
    A Deák tér – ahol ’56-ban az egyik mai luxusszálló épületében a Budapesti Rendőr-főkapitányság volt – az egyik központja volt a fegyveres harcoknak. (Kopácsi Judit ennek hátteréről bizonyosan többet tudna mesélni.) 2006-ban a Deák téren más, korabeli tárgyak között kiállítottak egy akkoriban használt tankot, üzemképtelen állapotban. Ezt a tankot indította el egy katonaviselt, 70 év körüli ember. Be, a téren sétáló, vagy épp kormányellenes rigmusokat skandáló emberek közé. Isteni szerencse, hogy senkit nem tiport el azon a néhány tíz méteren, amíg a rendőröknek sikerült megállítaniuk és „visszafoglalniuk” a tankot.
    Ezt a tankost később bíróság elé állították, gondatlan veszélyeztetés miatt. Talán hiba volt, hogy az akkori kormány nem akart példát statuálni – valami felfüggesztettel megúszta az illető -, így azt sem nagyon firtatták, hogy hogyan került akkumulátor, hajtóanyag (nem tudom, hogy benzin, vagy gázolaj hajtja-e ezeket) az üzemképtelen harci járműbe. A illető a bíróságon elmondta, hogy katonakorában tankos volt, innen ismerte a tankot (amit úgy tudom, nem olyan egyszerű beindítani, mint egy személygépkocsit). Azért az életszerűtlen, hogy valaki egy nagyméretű akkumulátorral, meg marmonkannával indul sétálni: tehát ez is mutatja, szervezett zavargások zajlottak.
    A hazug mondat azt is sugallja, hogy illető meggyőződött a tankok ide-oda járásáról, ezért eljött. Korábban azt írta: azon a napon a Kecskeméti utcában, a Magyar étteremben (is) tartózkodott. Ha a Deák téren is járt, akkor simán hazudik. A Kecskeméti utcából viszont sehogyan sem láthatott a Deák térig – tehát ezt is olyasféle hallomásokra alapozza, mint azt, hogy azt az éttermet „szétverték” a rendőrök. De ettől még büszke „szemtanú”. Ráadásul látta azt is, hogy a fidesz nagygyűlésről hazafelé tartókat ütlegeli a rendőrség. Az meg délután volt, a tankot meg dél körül kötötték el.
    Elnézést a terjedelemért: de sokkal egyszerűbb valamit „igazságként” odavetni, mint a tényeket végigkísérni.

  • Ötvenhatos ! /4;38/

    Schiffer lényege ugyanaz, mint a főnökéé (ti. a Vezéré); a kétszínűség, a pávatánc… A diktátor sem véletlenül vette oda, maga mellé hivatalosan, a maga jellemtelen, házipincsijének, aki – ha ő megengedi neki – hát ugathat is…

    Van sok [buta] ellenzéki érzelmű is, aki nem ismeri föl őbenne ezt az alattomos hajlamot, a megjátszott ellenzékiségét. Képesek elhinni az ő, és az ő feljebbvalója által hivatalosan m e g h i r d e t e t t, ám nagyon is kamu státuszát. Holott, dehogyis ellenzéki.

    Sajnos ellenzékiség helyett ő is – akárcsak a jobbikos Vona* – a jobboldal sőt, mint a mellékelt ábra (Budaházi ügyben) is mutatja, a nácik szekerét tologatja.

    Erre az állapotra egyszer már az LMP addig szintén hallgató és „benne hívő” hallgató fiatal „forradalmárai” egy házi-botrány keretében már észrevették, amiért az első pártszakadásra is sor került, és ezek a fiatal politikusok egyszerűen otthagyták ezt a csaló szélhámost, akinek mióta önként belelépett, a saruja már tiszta sz@r. Pontosan ezért kényes ügy Schiffernek éppen a saruszíját – amit Ön is megemlít – még csak megérinteni is, kedves Ötvenhatos olvasótársam… 😀

    E pasas hirdetett elvei [hogy tudniillik, legyen más a politika] és a gyakorlata közti mély szakadék okán is, nem véletlen, hogy a . m e s t e r k é l t . műellenzéki pártja már a második pártszakadását is megérte, mikoris ki tudja milyen belső erjedés és önmeghasonlás következtében, végül kénytelen volt lemondani a hangzatos „társelnöki” címről…
    ˙

    .

    * Vona/Zazrivecz pedig jelenleg(!) ezzel a cukiskodó kutya és gyerek símogatással álcázza valódi, szélsőnáci mivoltát azért, hogy a lebutított választók elhiggyék ő és pártja kormányképességét ill. alkalmasságát egy szalonképes kormányzásra, holott csak az elejére kéne visszalapozni…

  • találom,
    képzelje el, hogy az a bizonyos nap, reggel 8-kor kezdődött el. Kimentünk reggel a Műegyetemhez, mert a volt egyetemisták már külföldön ígérték, hogy ott lesz egy ünnepély. Sajnos, elmaradt, mert már előzőnap megtartották.
    Onnan mentünk át Pestre, de metróval, mert sem busz, sem villamos NEM ment a hidakon! Astoriához mentünk, soha nem mentünk a Deák térre! Már akkor hatalmas tömeg volt, semmi verekedés nem volt. Több ezres tömeg gyülekezett.
    Meghallgattuk Orbánt utána enni mentünk a Magyar étterembe. Onnan este 9 után mentünk haza.
    Azt az egy tankot láttuk az öreg vezetőjével.
    Az éttermi verekedésről más nap olvastam az újságban, amit nem akartam elhinni. Ezért felhívtam az üzletvezetőt igaz e a hír? Azt mondta ígaz – ez a hír!
    Ennyi.
    .

  • Figyelő
    2016 szeptember 3
    1:38 du.

    Kedves Ms. Ennyi!

    Nem a történetének valóságtartalmát vitatom, hanem azt, hogy ez a teljes történet. Természetesen én sem csak a hírekből, hanem Bp-i rokonoktól ismerősöktől is tájékozódtam.
    Nem attól lesz valaki komcsi, hogy Önnel, és az Önhöz hasonlókkal nem ért egyet. Én sem címkézem fel – többnyire – Önt.

    Tisztelettel:
    terminus

  • Többeknek:
    Egy Nap Októberben…

    „A Duna-parton hittől égve, Nem félve járt a város népe
    S a fák hullaták lombjukat.”
    (Kannás Alajos: Hazám, 1956)

    Az utcán sárga faleveleket kavar a szél, s én mint minden októberben , gyönyörködve csodálom a napsugártól bearanyozott színes fákat és emlékezem! – Akkor is, 54 évvel ezelőtt, ragyogó napsütés volt október 23-án.
    Reggel kilenc óra lehetett, hogy leszálltam a Kálvin téren az autóbuszról. A Múzeum- körútra siettem, hogy aznapi bevásárlásomat elkezdjem a Keravill üzletben.
    Kezdő anyagbeszerző voltam a Radelkisz Híradástechnikai Szövetkezetnél. Kitűnő állás volt, mellette elvégezhettem az esti technikumot. Egyszóval, a Múzeum körúton mentem és gyönyörködtem az őszi színekben, mikor a fák törzsére ragasztva piros-fehér–zöld keretes plakátokra lettem figyelmes, s megdöbbenve olvastam; lehetséges lenne, a diákság követelései 16 pontban, itt az utcán? Hallottunk már az Irodalmi Újság forradalmi hangú cíkekről, a Műegyetemen tartott gyűlésről, de itt a pontok követeléseit olvasni , bizony megrázó élmény volt !
    Az üzletbe érve az eredeti vásárlásom mellett, kötöző, elektromos zsinórokat is kértem, piros, fehér , zöldet., hogy kokárdát készítsek belőlük. Hiszen itt tudtam meg, hogy a Petőfi szobornál az egyetemisták tüntetést szerveznek és szavalni fog Sinkovits Imre! A Ferenciek terén felhívtam az udvarólomat, későbbi férjemet, hogy mi készül a városban. Ő lebeszélt arról, hogy oda menjek, ”ki tudja hová fajulhat” felkiáltással
    Visszatérve az íródába, azzal fogadtak, hogy a Bem szobornál is lesz tüntetés három órakor Mire ódaértünk, már hatalmas tömeg gyűlt össze. Bessenyei Ferenc színművész szavalta a Nemzeti Dalt és a Szózatot. A szobor mögötti kaszárnya ablakaiból a katonák magyar zászlót lengettek ki, de már a lyukas zászlót.
    Akkor már sejtettem, hogy ez a tüntetés nem mindennapi lesz…
    Aztán a tömeg elindult a Margit hídon a Parlamenthez, addigra már a munkások is csatlakoztak a tüntetőkhöz. Száz és százezer ember ment a hídon, köztük menve, a Himnuszt énekelve értettem meg, hogy egy történelmi pillanatnak vagyok a tanúja és ezért a pillanatért érdemes volt élni!
    Mire a parlamenthez értünk a tömeg még nagyobbra nőtt. Sok órás várakozás után, teljesen besötétedett és valaki újságból fáklyát gyújtott, majd a többiek is követték . Száz és ezer fáklyás magyar állt a sötétben , és Nagy Imrét követelte, hogy megjelenjen.
    Végre Nagy Imre kijött a Parlament erkélyére, és így kezdte beszédét: Elvtársak! A tömegben hangos morgás volt rá a válasz!
    Majd beszédével csillapitani akarta az embereket (Menjenek haza békében stb.) de a kedélyeket ez nem nyugtatta meg. A tömeg két csoportra oszlott, : volt aki a Bródy Sándor utcába ment a Rádióhoz, mások a Hősök terére ledönteni a Sztálin szobrot.
    Mi udvarlommal, a Rádióhoz mentünk, már a Múzeum körúton nagy tömeg fogadott. A végén, a Nemzeti Múzeum kertjében álltunk meg és vártuk, hogy a diákoknak sikerül e bemondaniuk a rádióba a 16 pontpt
    Elmúlt már talán 10 óra is, mikor az első lővést meghallottuk, majd egy egész sorozatot. Egyre „melegebb „ lett a helyzet, a Múzeum kertben az embereken pánik tört ki, hiszen a fegyvertelen diákokra lőnek az ÁVÓ-sok.( Egy montreali ismerősömnek a feleségét is itt lőtték le.) A hazafias lelkesedésnek máris áldozatai voltak.
    Váratlanul, a Múzeum körútra teherautókkal katonák érkeztek, mi úgy gondoltuk, fegyvereket hoztak a felkelőknek! Leírhatatlan volt a reakció, többen sírtak! „A katonaság mellettünk van, hihetetlen!” (Jóval később tudtuk meg, hogy az ÁVÓ-sok hívták ki a katonaságot, hogy segítsenek a Rádiót megvédeni, de a katonák, a felkelők mellé álltak.)
    A tűzharc erősödött és a tömeg szaladni kezdett a Múzeum-kert távoli sarkába..
    A nagy izgalomban, alig vettük észre, hogy átáztunk a hideg őszi esőben, mely már órák óta szemerkélt…Úgy döntöttünk, hogy a szembe levő Múzeum kávéházba megyünk egy kávéra, mert egész nap alig ettünk és halálos fáradtak is voltunk. A kávéház zsúfolva volt. Kávézás közben láttam Szabó Sándort színművészt szintén kávézni. Akkor láttam őt utoljára életemben..
    .A harcok, a fegyverek még harsogtak, de mi már nem tudtunk semmit tenni.
    A Rádió körül a harcok egész éjjel folytatódtak, de ahogy később megtudtuk, már reggelre a forradalmárok átvették a Kossuth rádió adását.
    A villamosok rég nem jártak már , ideje volt hazagyalogolni……
    Még egyszer körülnéztem a feldúlt Múzeum-körúton és valahogy úgy tűnt, hogy évek teltek el reggel óta, mikor az őszi színeket csodáltam!
    Azóta, minden októberben erre a napra emlékezem, mikor a természet újra felölti színes köntösét . Egy napra, ami megváltoztatta a magyar történelmet és mindannyiunk életét !

  • Én a HITEM SZEMÜVEGÉN KERESZTÜL NÉZVE így láttam, így éltem meg, ezt csináltam.
    Sokat beszéltem a forgatókönyv írók és rendezvény szervezők látásmódjáról is.
    A legfelső vezérkar HITEKET gyárt, mos bele a cél megosztottságok (rétegek, csoportok) tudatába.
    És a hiteiken keresztül mozgatja a nagyszínház szereplőit.
    Úgy írják a nagy forgatókönyvet, mint ahogy a teleregényeket.

  • Figyelő szept. 3. 12:42: „A forradalom megbukott, megint tankok jártak, eljöttem.”
    Figyelő szept 3. 1:38: „Azt az egy tankot láttuk, az öreg vezetőjével.”
    Mi van???

  • Figyelő 12,45

    Maga írta itt azt az utcai lincselésekről(nem is egyszer), hogy
    „a forradalmak márcsak ilyenek”,
    s minthogy kiskegyed új hazájában magát forradalmárnak, illetve szabadságharcosnak állította be [nem gazdasági menekültnek, ami valójában volt], ebből a megállapításából az következik, hogy
    „a forradalmárok márcsak ilyenek”
    – lincselnek is, ugyebár.
    Különben mi takargatni, menekülni valója lett volna ?

    .

  • voronyezs

    A forradalom leverése után 200 ezer ember ment el.

  • Figyelő!

    Egyik hozzászólásában – a napokban – a témával kapcsolatosan azt írta: Orbán beszéde után oda lépett Önökhöz egy kopasz fiatalember aki a fülébe suttogva a Kossuth térre invitálta Önöket – ám Önök ellenálltak és a Kecskeméti utcai étterembe mentek!
    El nem tudom képzelni mikor láthatta Ön a tankokat/kot(?)
    ha, mint írja „..Astoriához mentünk, a Deák térre sohase mentünk..”!(szept.3. 1:38)
    Továbbá, Önök az ünnep reggelén a Műegyetemnél kezdték a napot – ahogy írja – mert egy megemlékezésen szerettek volna részt venni ami „elmaradt” mert előző nap már lezajlott! Innen Pestre mentek metróval, mert a hídon nem ment sem busz, sem villamos..! Oké, de milyen metróval jutott Ön a Műegyetemtől az Astoriáig -2006 ban? Max. gyalog mehetett át a hídon, egészen az Astoriáig, hogy meghallgassa Orbánt! (nem kis séta egy akkoriban is 74 éves hölgynek!)
    A félreértések elkerülése végett nem érdekel behatóan az Ön időbeosztása, pusztán arra próbálok rájönni, miként láthatta Ön a Deák téren az amolyan múltidézés céljából elhelyezett kiszuperált tankot, melyet az idős „szabadságharcos” nem tudni hogyan, de beindított és pár métert rodeózott is vele, míg meg nem csípték! Talalom az igazat írta ezzel kapcsolatosan (is)!
    Idejük éppen lett volna rá a meghiúsult délelőtti ünnepség és a du.-i Orbán beszéd között, de ha Ön állítja, hogy a Deák téren nem jártak, akkor biztos úgy van!

    Az Astorián pedig nem volt „verekedés”( Ön írta) volt viszont erősen gyülekező tömeg stb, a beszéd után pedig az étterembe vették az irányt! Amennyiben ez így volt, akkor Ön kedves asszonyom erősen kimaradt a dolgok sűrűjéből, egyetlen olyan pontot sem érintve ahol „veszélyben lehetett volna Ön és 3 gyermeke” – ehhez képest folyamatosan szemkilövetésről, véres rendőri túlkapásokról beszél, a külföldi hazalátogatókról akik nem jutottak haza és „…azoknak a nevében akiket ártatlanul megvertek a rendőrök aznap este…” -nyilatkozik! Geyzának egyenesen azt írta „.. Sajnálom, hogy nem voltál ott,akkor másként beszélnél..” Ez ugye azt sejteti, hogy Ön ott volt, személyes tapasztalatait ecseteli itt rendre!
    Persze egyetlen ilyen személlyel sem találkozott,nem beszélt velük, nem látta közvetlenül az eseményeket, mert akkor Ön már vacsorázott,aztán feltehetően hazament a szállására! Tehát ismét sóderol, mert Ön semmit nem látott, semmit nem tapasztalt, sőt ahogy Nagy Gyulának írja „… a többség NEM hallotta Orbán beszédét, videón nézte csak…”
    Már megint ez a többség, mindenki stb !

    Ön tehát a TV-ből és a másnapi újságokból informálódott, az étterem manegerje pedig bőven igazat mondhatott, hiszen nem biztos, hogy tudta,hogy az X vagy Y asztalnál ülő „vendégek” épp honnan érkeztek, mit műveltek, mielőtt „megéheztek”?
    Sokadszor mondom, másokkal egyetértésben – de úgy tűnik felfoghatatlan az Ön számára – hogy azok a rendőrök meghatározott céllal mentek oda, kerestek valakit/kiket, és kevés a valószínűsége. hogy hobbiból „ütlegelték” a vendégeket – sokkal inkább a magukat vendégeknek álcázó, féltéglákkal és egyéb finomságokkal dobálózó csőcseléket keresték és találták meg!

    Mint már írtam, sem Ön sem a gyermekei nem voltak tehát veszélyben, ha csak nem volt puskaporszagú a kezük!

  • találom
    két eseményről van szó,56- rol és mostanról.

  • voronyezs

    A forradalom leverése után 200 ezer ember ment el.

    Megint nem tudok ide írni!

  • Talalom 3,44 !

    Igazad van!

    És képzeljük el, hogy ez a Figyelőnő ugyanilyen gátlástalan taktikával hazudozta végig az életét kezdve – mondjuk – a Kanadádába történt kivándorlásától, hogy necsak befogadják, de, mint „forradalmárt” még kellően dotálják is. Képzelem, hogy a kint alapított családját is hogyan oltotta be a válogatott hazugságaival az ő forradalmi tetteiről, ill. nagyszerű emberi tulajdonságairól.
    Az csak természetes, hogy most ugyanott folytatja, például a 2006-os orbáni jobboldali bosszú-zendülést (ti. az akkor elvesztette választás miatt) is forrdalomnak beállítva és annak „véres leverését” propagálva, tulképpen úgy, ahogy ezt a Fid-SS tőle nap-mintnap elvárja.

  • Figyelő

    Ezzel 200-ezerrel mit akar mondani? Mert annak nagyobb része is mind gazdasági – és nem politikai – menekült volt.

    Ma, a maga Orbanisztánját pedig már 6-700-ezren hagyták itt… 🙂

    .

  • Figyelő

    Elfelejtettem hozzá tenni, hogy ezek nem egy „forradalom” leverése után mentek ki, hanem
    egy demokratikus alkotmány eltörlése után…

    .

  • „A forradalom leverése után 200 ezer ember ment el.” Igen. Ismertem én is olyan zsidó családokat, akik éppen az akkor megint hangra kapó „forradalmárok” miatt látták úgy, hogy innen el kell menni. Mellesleg 2010 óta nagyjából félmillió magyar távozott: sokan egyelőre ideiglenesen, a visszatérés reményével.

  • találom,
    csodálkozni fog, de sok zsidó vett részt az akkori forradalomban. Volt olyan is, akit kivégeztek, a forradalom bukása után!

  • Figyelő
    2016 szeptember 5
    12:10 du.
    Hogy jöttek most ide a zsidók, és pont talalom bejegyzéséhez?
    Már megint mellébeszél.
    Azt hittem, hogy Besancon korrekt és részletes levezetése után nem próbálkozik újra a dolgok kutyulásával.

  • tisztelthölgyeimésuraim! 2,46-2,49

    .

    Még-újabb LMP palotaforradalom

    A legfrissebb hír a pszeudo-ellenzéki Schifferpárttal kapcsolatban, hogy tegnap a tagság . k i g o l y ó z t a . a másik „társelnököt” is Szél Bernadett személyében, akitől azt várják el, hogy inkább vidéken építse az LMP-t. Helyettük Schmuck Erzsébet schifferutód társelnököt erősítették meg, mely kollektív döntés nagy valószínűséggel a politika hagyományos, valódi mivoltát, azon belül is az igazi ellenzékiséget helyezte a minipárt jövőbeli programjába…

    .

  • málnaszőr!

    Schmuck Erzsébet lett az LMP frakcióvezetője Schiffer távozása után – ez jobbára Hadházy Ákosnak köszönhető, aki úgy gondolta Szél Bernadettnek van elég titulusa, tisztsége és felesleges egy seggel 3 lovat megülnie, ő most inkább menjen faluról falura a kampány miatt, nem kell állandóan egy mikrofon előtt billegnie!
    Szerintem igaza van, Dettike aránytalanul túlszerepli magát!
    Remélem azonban ez a Schmuck nem az a Schmuck, azaz nincs közöttük semmi rokoni kapcsolat?

  • Besancon
    2016 szeptember 7
    2:58 du
    Lehet hogy, Dettike valóban túlszerepelteti magát, de túl nagy luxus egy ilyen igazán dekoratív és szinpatikus politikust faluról falura értelmetlenül kampányoltatni, amikor a mikrofon és képernyő előtt a pártjának sokkal nagyobb hasznára válhatna mint a középszerű kinézetű és értelmi képességű Schmuck Erzsébet!

  • Seres Róbert!

    Azt hiszem itt a hiba, és – többek között tán ezért tart ott a politikai élet, élükön valamennyi díszpinty politikussal ahol tart – mert ez a felfogás dívik párt szerte – sajnos!
    Ugyan mond már mitől kellene egy a bejutási küszöböt éppen hogy „megugró” pártnak a maga nehezen összeszedett 5 azaz öt képviselőjével úgy érezni, hogy vannak külön kiváltságosaik akik másra teremtettek és vannak úgynevezett talpasaik?
    Na látod, én ezt tartom luxusnak – nem mást!
    Az LMP 2010-ben 16 emberrel képviseltette magát a parlamentben – 2014-ben már csak 5 képviselővel van benn, és jelenleg, Schiffer távoztával egyetlen egy olyan tagja van aki az előző ogy.-nek is tagja volt, igaz ő is csak félúton a ciklus második felében jött, valamelyik önként távozó képviselőjük helyett (Kaufer Virág vagy Kukorelly? mindegy is, mert mindkettő saját elhatározásából vált meg a párttól)

    Tehát az az LMP aki 2010-ben nagy mellénnyel jött, azzal az elképzeléssel, hogy Lehet Más a Politika, és nyerte el a kevésbé gyanakvó ill. új szelekre vágyó emberek támogatását, ám annak a ciklusnak a végére szinte teljesen lenullázta magát, mert Schiffer és Szél kivételével mindenki kivált, más pártot alapított ill. aki nem (pl Vágó Gábor,Ertsey Katalin) az is kifejtette, hogy nem kíván indulni 2014-ben, mert másként képzelik el a továbbiakat! Schiffer alig tudott 5 embert összeszedni hogy a kiérdemelt 5.01 ezrelékkel bejutott pártját képviseljék!
    Ez az a párt amelyik folyamatosan eljátssza a kint is vagyok bent is vagyok, de valójában sehol sem vagyok c. játékot, és most Schiffer távozásával végre el kéne dönteniük, hogy valójában hol is vannak, mit akarnak?
    Mert a jelenlegi felállásban semmire nincs esélyük azonkívül, hogy ha a Fidesz megint hozzásegíti őket ahhoz a néhány tizednyi ill. ezreléknyi szavazathoz ami hiányzik ahhoz, hogy az észt osszák a parlamentben, akkor néhány emberük megint elücsöröghet szép pénzért a parlamentben, valójában a semmiért, hiszen azonkívül, hogy marha okosat mondanak pontosan tudják hogy annyit érnek mint halottnak a csók – az összes „ellenzéki”, valójában jelentéktelen pártocskával együtt!

    Ez a „dekoratív hölgy” tehát ha jót akar, és valóban fejlődést, növekedést és nagyobb támogatottságot akar elérni a pártja számára, jó lenne ha felismerné, hogy a párt munka ott kezdődik, hogy elmegyek, kimegyek, lemegyek stb az emberek közé, és ott a helyszínen magyarázva, kérdésekre válaszolva, ha kell interpretálva a tényeket, ábrák, táblák, plajbász segítségével magyarázom el, és győzőm meg az engem megtisztelő hallgatóságot, hogy mit akarunk, miért azt akarjuk és, hogy ez miért lenne nekik, azaz a választóknak jó!
    A te elképzelésed engem egy műkedvelő operett színpadra emlékeztet ahol a csinosabbnak vélt táncos és kóristalányokat egy kissé előbbre állították, a kevésbé mutatósabbakat hátra mert ugyebár az első benyomás…!
    Szerintem S.Erzsébet szellemi képességei semmivel sem maradnak el Sz.B.-tól, max.kevesebb lehetősége van megmutatni magát, hiszen Szél az ismertebb, régebb óta jelen lévő képviselő – alighanem a temperamentuma és a stílusa is más – ám éppen ezért kellene Sz.Bernadettnek -nek nem pusztán a médiában képviselnie az elképzeléseiket, hanem élőben egy egy hosszabb ankéton is, hogy személyében is megismerjék, azonosíthassák, hogy ni ő az akit sokszor láttak már nyilatkozgatni a médiában!
    A híradóban egy két perc alatt amit összevágnak elhadarja az épp aktuális „pártvéleményt”, de nem biztos hogy Gizi néni Simagöröngyösön tudja miről van szó, azt sem mindig hogy ki ez a nő, csak annyit, hogy gyakran látja a Tv-ben! Aztán eljön az Olgához, vagy reggelente X Egonhoz, vagy az akármilyen műsorba a bárkihez, és ott Y percben beszélgetnek arról amilyen ügyben éppen meghívták! Amennyiben a vidékről, kisebb nagyobb településekről, falvakról beszélünk,nem biztos, hogy tudják élvezni Sz.B. lángeszét, mert nem általános, hogy mindenhol fogható az ATV, vagy ha igen, az pláne nem, hogy rendre ott üljenek és érdeklődéssel figyeljék azt a résztémát érintő beszélgetést, amelyben erről- arról ugyan szó esik, de nem alkalmas arra, hogy egy párt arculatát, közeli és távlati szándékait átfogóan bemutassa!
    Már pedig egy pártnak akinek messzemenő céljai vannak és megakarja mutatni hogy….stb stb annak minderre gondolni kell!

    Gyanítom az LMP-nek(se) nincs igazán tagsága, azon a pár kóbor apácán kívül, akik még a szerte szana szakadások és kilépések után sem pártoltak máshova ill. nem jöttek rá, hogy nem, Nem Lehet Más a Politika, ezért nagyon ügyesen kellene sáfárkodniuk azzal a néhány taggal ill. önkéntessel aki hajlandó részt venni a tényleges munkában!
    A két nő tehát – szerintem – azonos módon kellene, hogy részt vegyen mind a médiában, mind a „terepen”, mert van ki ezt ismeri, van kinek az a szimpatikusabb, de ha el akarnak érni valamit tenniük kell érte, és abban a pillanatban halt meg a dolog ha elkezdik felosztani egymást és a munkát is első vonalbeli és másod vonalbeli tagokra és az „alja munkát” – mely valójában a munka oroszlán része, ide oda tologatják! Nem meglepő módon a 3 férfitagról még nem esett szó – Hadházyt az eddig folytatott korrupció ellenes tevékenysége tette alkalmassá,és indokolttá, hogy Schiffer helyére kerüljön és úgy tűnik eredményt is produkál, legalább a feltárás terén – bár őszintén, ő sem egy átütő fazon!
    A másik két jószándékú, de abszolút jelentéktelen képviselő, mint Sallai R.Benedek vagy Ikotity István szintén nem hívja fel magára különösebben a figyelmet,de hát mindenki csak abból tud főzni amije van! Megjegyzem Sallai legalább ért valamelyest a földügyekhez ( már ahogy én látom) mert úgy látom, ő Lengyel Szilviát váltotta!
    Azt, hogy miért Schmuck Erzsébet, Sallai vagy Ikotity kerültek be Schiffer és Szél mellé 2014-ben ez kérdés – vagy nem volt jobb vagy nem volt más stb de mindenesetre intő jel, hogy amikor egy párt delegál valakit, akkor hányféle szempont szerint kell/lene kiválasztania az alkalmas jelöltet – kivált ha nem tömegpártról beszélünk!

    Noha mindezt az LMP kapcsán fogalmaztam meg, érvényes ez az összes semmiféle eredményt elérni ill. felmutatni nem tudó kisebb pártra is!

  • Besancon
    2016 szeptember 8
    8:53 de.
    Hát, az LMP reális megitéléséről teljesen igazad van, az én véleményemet valószínűleg elvitte a szép nők miatti esztétikai elfogultságom! 🙂

  • Besancon!

    Remek áttekintést adtál a Legyenmásapolitikáról, csak egy hibát látok benne. Azt, hogy Schiffer, aki lehet, hogy csak demonstratíve, de még mindig köztük rontja légkört. Nagyon jól látod, amikor arra célzol, hogy a fidesznek valami köze lehetett az 5%-os választási küszöbjük elérésében, csak azt nem fejted ki, hogy ez az „együttműködés” ugyan kinek volt az érdeke. Véleményem szerint elsősorban Orbán Viktornak, aki jó Király módjára, annak rendje és módja szerint sajátmaga gondoskodott a különbejáratú baloldali Udvari ellenzékéről azért, csakúgy mint korábban a szélsőjobboldaliról is a Jobbik személyében.

    Most ez a rendszer felborulni látszik, mert az eme, Orbán-választotta álpártok tagjai kezdenek rájönni vezetőik és a Vezér közötti titkos szálakra és vagy belső hőzöngéssel, vagy kilépéssel büntetik a főnökeiket…
    Még le a kalappal jobbik tagsága előtt, akik fogcsikorgatva bár, de tekintettel a tőlük csaknem karnyújtásnyira került kormányképességre, fegyelmezetten játsszák el cukiskodó konszolidált polgárt. [Kivéve néhány túlbuzgó náci vezetőt, akiket a „szolid polgári” látszat kedvéért Vona hátra vont. Akárcsak az anyapártjuk a fidSS egykoron tette…] De könnyű nekik, hisz néhány kóbor-baloldali és a fenti viszony miatt, elvétve egy-két jobboldali „tisztelőjük” kivételével a közvéleménynek ebben a rangos népszerűségi mutatójából az LMP már egyáltalán nem részesülhet…

    .

  • A pártok tagságait és holdudvarait már évek óta szívja fel a civil (és álcivil) szféra.
    Érdekes látmi, h a nagy irányítási piramissal hohyan követik több, kevesebb sikerrel az átszerveződést. Úgy, h közben álcivil szervezetek létrehozásával maguk is gerjesztik a folyamatot.

  • Legfrissebb hír:

    LMP: MEGMOTOZTÁK

    Hadházy Ákost, Schiffer utódját, helyesebben az LMP igazán ellenzéki társelnökét megmotozták, amint a német RTL II. kamerájának bemutatta az Orbán-féle . f e l c s ú t i . k i s v a s u t a t. Az egyelőre nem derült ki, hogy a motozók rendőrök, avagy a Vezér, ill. Mészáros Lőrinc udvari fő-stróman, gázszerelő magánhadseregének katonái voltak e…
    ˙

    .
    [ESTE meg kell nézni az RTL-Híradót.]

  • Málnaszőr !!!
    ˙

    .
    RENDŐRŐK VOLTAK,

    mint egy bűnözőt, Hadházy L M P megválasztott pártelnököt szabályosan megmotozták, a zsebeit is kipakkoltatták a kocsija motorházára, STB.

    A rejtett, talán telefonos video felvétel (2,5 ‘ )

    MEGTEKINTHETŐ a:

    >>>> 24 HU <<<<

    című portálon. 🙂

    Üdv…

    Utóirat :

    Annak idején a seggdugasz Orbán egy tüntetésen maga üvöltözte, hogy :

    "Le a rendőrállammal!" 🙁

  • Ja! Bocs’ még egy:

    A Felcsúti Stadiont is megmutatta a németeknek, azt amely a parasztháza végében áll…

    És ! A rendőrök az RTL-es németeket is megmotozták… !!!

  • FORTIMBRAS
    2016 szeptember 9
    9:09 de.

    Országimázs?

  • Terminus !

    Jól látod: ez a mai Magyarország imázsa.

    .

    Azonban bejegyzésemnek csak egy hibáját helyesbítenem kellene:

    Így írtam: „…a stadiont azt, amely a parasztháza végében áll.”

    Lehet hogy helyesebb és igazabb lett volna így fogalmaznom:

    …a stadiont azt, amely a paraszt háza végében áll.

    .

    Na, ebben az apró differenciában rejlik a ma országimázsának a lényege. 😀
    – Lehet, hogy ez nem is annyira nevetséges ?

    .

  • Fortimbrasz!

    Itt a 10 pont! – bár többször kifejtettem különböző fórumokon, hogy nem szívesen sértegetném a parasztokat,mert „a jó fajta magyar paraszt az egyik legkifogástalanabb úr a világon…” – ja, azt még hozzátenném, hogy ezt a megállapítást Zsigray Julianna írónő tette még a negyvenes években egyik könyvében (Féltékenység) mellyel mélységesen egyetértettem!

  • Ahogy innen látom, sok magyar frusztrált, mert az ellenzék képtelen összefogni egy ellen pártba! Ez viszont NEM a kormány bűne!

  • Ahogy innen látom, sok magyar frusztrált, mert az ellenzék képtelen összefogni egy ellen pártba! Ez viszont NEM a kormány bűne!
    MÁR MEGINT NEM ENGED BEÍRNI A FÓRUM!
    Még nem leg, ez a beírásom s

  • Besancon!

    Jómagam is így látom és egyetértek vele. Köszönöm, hogy szóvá tetted, mert így megmagyarázhatom…

    A hetvenes évektől én is „rokoni kapcsolatban” voltam egy paraszt családdal, akik nagyon rendes emberek voltak (sajnos márcsak voltak).

    Nálam ez a „paraszt” jelző egyfajta primitív, kicsinyes gondolkodásmóddal „megáldott” durva személyt, bunkót jelöl.

    .

  • Fortimbrasz!

    Így igaz! Elsőre is értettem, azért is „adtam meg a 10 pontot”, de mivel sok éve motoszkál bennem Zsigraynak ez a megállapítása, én sem hagyhattam ki! -:)))

  • Az ellenzék már egyre inkább a teljes jelenlegi vezérkar és a kapitali ellenzéke.
    A vezérkar pedig hatalmas tudással mindent megtesz annak érdekében, h nehezítse az egymással való összefogásunkat, ami a hatalmuk elerodálódását jelenti ahogy épöl a valódi népszövetség.
    Ebben a megélhetés teremtés és az önvédelmi erő.

  • Málnaszőr!
    szept.9. 2:22

    Bocsi, de elkerülte a figyelmemet a válaszod!

    Hát persze, hogy a Fidesznek volt érdeke, hogy az LMP nevű formáció bekerüljön, azaz ő profitált belőle – ezért is utaltam rá, hogy ha a „Fidesz megint rásegít a hiányzó százalékokkal,hogy az LMP megugorja a parlamenti küszöböt” stb – gondoltam ez különösebb fejtegetés nélkül is egyértelmű, ezért nem ragoztam!
    Amikor Schiffer összeverbuvált néhány jó szándékú de tapasztalatlan ám lelkes fiatalt azzal, hogy megalakítsa a Lehet Más a Politika nevű pártot, talán ő volt az egyetlen aki tudta, hogy valójában milyen szerepet fognak betölteni, a többiek csak később szembesültek, addig is jó néhány „flesmobon” keresztül vezetett az útjuk, mire megértették! Csórok plakátokat, molinókat feszegettek a legkülönbözőbb helyekre, a létező legkülönbözőbb helyszíneken kikötötték magukat, álló háború, ülőháború, Közgép vagy a Parlament falai mindegy – aztán fizettek mikor az ogy.-i elnökké avanzsálódott ősbarbár megbírságolta őket! Feltűnt, hogy a társelnök Schiffer soha, sehol nem volt jelen? Nem képviseltette magát egyetlen transzparens becipelése és körbehordozása alkalmával sem ? De még csak nem is nyilatkozott,hogy úgy egyébként azonosul velük, stb stb csak pusztán zavarja a Humphrey Bogártos frizurája na meg az életkora, önnön fontosságába vetett hit miatt, hogy leüljön a kb egyenként 38-40 kilós két Szabó lány közé ( Rebeka és Tímea) a tiltakozások alkalmával! Soha! Mialatt ezek a hideg esetében kint a földön ücsörögve demonstráltak valami épp soros disznóság ellen, Schiffer jól elvolt a Jobbikosokkal!(több fotó örökítette meg egy egy önfeledt kvaterkázásukat!)

    Nem volt véletlen, hogy Schiffert mindenki otthagyta, önmaguktól morzsolódtak le le! Még egyszer nem kell törni a fejüket, hogyan szedjenek össze 16 embert, ha viszont a Fidesznek továbbra is szüksége van rájuk,jó néhány százalékot kell bevetniük a kisegítésükre, amit már saját maguktól kell elvenniük!(elég csak a kopogtatókra gondolni) Az LMP jelenlegi formációja ugyanis 2-3 esetleg 4 százalék körül mozog, nagyobb baj, hogy teljesen elhiteltelenedtek!
    Ezt felismerve vonták ki a forgalomból Schiffert – aki mit ad úristen hagyta magát, mert már neki is kínos volt, hogy bár – külön engedéllyel, és sűrű fejingatások közepette – „oda mondogatott” a vezérnek (tudta meddig mehet el) mégsem tudták érdemben befolyásolni a párt népszerűségét, ill. a támogatottságot! A gond azonban, hogy Schiffer továbbra is a párt ártó szelleme!

    Az,hogy Hatházy mennyire fogta fel az LMP szerepét,kérdés -ám úgy tűnik épp most megy a kiképzése! ( láthattuk a felcsúti történéseket)
    Ha a Hatházy féle vonalvezetés mellett döntenek és következetesen ezt nyomatják, akkor talán némileg növekszik a támogatottságuk, de ha Szél B.az eddig megtanult anyagot akarja újra ismételni, akkor bajban lesznek! Orbán pontosan tudta, hogy ide oda Schiffer szófosása, végül is mindent megszavaztak amire a kormánypártnak szüksége van /volt,legfeljebb megideológizálták és kész! Kérdés, H.képviseletével menne e mindez?

    Nehezen tudom elképzelni azonban, hogy egy alig 2-3 százalékos pártocska aki senkivel semmiben nem működik együtt, ragaszkodik az önálló elképzelésekhez, és „megmérettetéshez” ha csak nem nyal be rendesen illetékes helyen – bármire is menne!
    Nagy fantázia kellene elképzelni, hogy az az öt vérszegény ember a parlamentben, a hátuk mögött álló másik öt „szakszóvivővel” akkora habot verjen maguk körül, hogy az emberek hanyatt homlok rohanjanak LMP-re szavazni!
    A „zemberek” vagy ahogy most dívik a magyar családok még egyszer nem eszik meg, hogy Lehet Más a Politika, azt gondolom Schifferből meg talán sokaknak elegük lehet! Mivel kevés az idő a hatásának feledtetésére, tehát bármelyik újukat harapják is fáj/hat! Ha a Fideszhez dörgölőznek azért, ha önállóan menetelnek a nihilbe, azért!

  • Az EGY vezérkarunk már minden arculatával a nihil felé tart.
    Az emberek csalódtak az egyikben, hát választottak másikat. Aztán harmadikat.
    ÉS MINDEGYIKBŐL TANULTAK.
    Az általános elhiteltelenedés mellett rászorultak az Orbán arculatra.

  • talalom
    2016 szeptember 3
    3:44 de.

    Most olvastam, amit rólam itt összeírt! Szégyellje magát. Úgy látszik, maga szokott hazudni, ha másról feltételezi, hogy a hasára üt és kitalál egy szép mesét.
    Különben, a Deák téren CSAK a menet vonult el s ott láttam parkolni az öreg tankot.
    Összekeveri a mesémet ahogy megfelel a maga „bizonyításához” szükséges. Tegye, én tudom, hogy nem hazudtam, és ez a fontos.
    Persze, azt nem tudja írni igazából, hogy van olyan aki merészel, a „másik oldalon” állni.