Kerekes Sándor és Ben Novak megvették Iványi Gábor kitüntetését, aztán visszaadományozták a lelkésznek

2016 szeptember 14 10:06 de.73 hozzászólás

Így vettük meg, Ben Novak és én, Iványi Gábor kitüntetését és adományoztuk azt vissza neki, a Humanizmus, a Tisztesség és a Becsület lovagjává avatva őt a magunk és a jelenlevők nevében. A fotókat Favics Péter készítette.

Kerekes Sándor Iványi Gáborral.

Kerekes Sándor Iványi Gáborral.

No, Kedves Világom, gyere közelbb, ülj le itt szépen, hadd mondjam el neked, hogy mivel töltöttem a tegnap délutánomat.

Tudod, azoknak, akik meg akartak szabadulni a megszégyenített állami kitüntetéseiktől, Iványi Gábor, maga is többszörös kitüntetett, rendezett egy árverést, hogy a kitüntetések hasznos, jótékony célra fordítódjanak, ne csak elvesszenek az államelnöki bürokrácia fekete bugyraiban. Ez az árverés történt tegnap délután. Valaki, akivel előzőleg beszéltem erről, az egész kitüntetés dobálást úgy hívta, hogy ”kikeresztelkedés,” azaz kiszállás a keresztekből. Gondoltam, ez meglehetősen szellemes elnevezés.

Már amikor az udvarra érkeztem, ott találtam Ben Novakot, a Budapest Beacon lelkét, akinek ez édesapja is elküldte a kitüntetését az árverésre. Elmagyaráztam Bennek, hogy mi volt a tervem és pillanatok alatt beleegyezett abba, hogy együtt vegyük meg Iványi Gábor egyik kitüntetését, fele-fele alapon, és azt neki, mármint Iványinak, visszaadományozzuk, mert nagyon is megérdemli.

Én a videót készítettem, Ben mellett álllva, míg ő a licitálást végezte. Igy azonban bajba futottunk, mert Iványinak három kitüntetése is volt a listán. Az első messze a mi megegyezett maximum árunk felett kelt el, de a második éppen csak, hogy belefért a költségvetésünkbe. Hurrá! Sikerült, megcsíptük. Én persze azonnal közölni akartam, hogy mi a szándékunk és hagytak is szólni, de ehhez le kellett tennem a kamerát. Annyira izgatott voltam, hogy nem is törődtem tovább a kamerával, csak lefektettem egy székre. Igy történt, hogy fekvő helyzetben vette fel ami történt. De talán igy is megfelel.

Kerekes Sándor

Kerekes Sándor

Iványi Gábor, ez a gyakorlott hitszónok, számtalan hatásos beszéd gyakorlott rögtönzője, az átadáskor a meglepetéstől teljesen szavát vesztette. Nekem ez nagyon tetszett és nagyon jól esett.

Hallatlan jó érzésekkel hagytam el a termet az este végén, katharzis történt, valami nagyon aljas és gyalázatos dolgot fordítottunk, néhányan, a visszájára és csináltunk belőle nemes, hasznos emberi gesztust.

Az árverés több mint kétmillió hatszázezer forintot jövedelmezett a szegény gyerekek téli lábbeliejinek a megvásárlására.

Kerekes Sándor

73 hozzászólás

  • Sándor, ez tett jelképes. Mert nemessé tesz egy jó ötletet.

  • Göllner András

    Gratulálok Sándor. Az ilyen „kis” lépésekből állnak össze az emberiség „nagy” lépései. Üdvözlettel Montrealból és további jó munkát.:-)

  • Gratulalok Sandor!
    Mindig tudtam remek ember vagy, es jo ugyert allsz ki.

  • Olvasom Sándor írását, s hadd rögzítsem első gondolataimat:
    – Sándor tényleg egy nagyon jó ember (és erre büszke is)
    – Azt a bizonyos pár-százezres tételt Sándor egyszerűbben is oda adhatta volna a téli cipőcskékre
    – A NAV szigorú, a megfelelő bizonylatokról és az SZJA befizetéséről nem szabad megfeledkezni
    – Ismerem, becsülöm Iványit. Valaha gyakran vacsoráztam vele (dr.Csapody Miklós ex-képviselővel). Bízom benne, hogy a visszakapott kitüntetést nem fogja még egyszer elárvereztetni, nem fog asszisztálni ilyen heppeningeken…!

  • Köszönöm a jókívánságokat mindenkinek. Hadd emlékeztessek Ben Novákra is egyben, aki szintén teljesjogu részese volt ennek az eseménynek.
    Az adózástól nem tartok, egyrészt, mert kiadtam, nem pedig bevettem a pénzt, másrészt a jótékonyságra adott pénz valószínüleg adó mentes, vagy annak kellene lennie, ahogy Kanadában az is, de a magyar szabályt nem ismerem.
    Hogy elárverezné esetleg újra? Remélem, hogy nem. Nincs is szükség rá tényleg, mert még mindig adnak vissza kituntetéseket és arra számítok, hogy hamarosan egy újabb árverésre lesz alkalom.

  • Az egész visszaadós névsorból Karsai ér valamit. Ez a szegény Iványi már nagyon idegesítő ezzel az állandó haknizásával. Mindig szerepel, de még egy hatalom se csinált belőle mártírt, pedig nagyon szeretné …

  • Christopher Adam

    Hazai Lampa,

    Te mit teszel annak érdekében, hogy Magyarország élhetõbb és szolidárisabb ország lehessen? Hol szólaltàl fel, vagy dolgoztál ennek érdekében utoljára?

    Kritizálni, cikizni meg lesajnálni azokat akik tesznek is valamit könnyû dolog.

  • Christopher Adam
    2016 szeptember 14
    5:16 du.

    Mit is tesz Iványi? Ment elébb az ország az ő hatására vagy csak nyüzsög mindenhol?

    Én próbálom emelni az újságod színvonalát azzal, hogy ide írok szabadidőmben megalapozott tényeket, de ha ez téged ennyire zavar, akkor támogasd gyuri kedvencedet továbbra is! Majd ő hozza neked a „színvonalat” meg a barlev …

  • hazai lámpa
    2016 szeptember 14
    5:35 du.
    Lámpácska. Iványi nem politikus, nem az ő dolga, hogy előbbre vigye az ország dolgait. Iványi lelkész, humanista. Embereken, szegényeken, szerencsétleneken segít, ahol tud.
    Pusztán az emberek támogatásából hozza ki a legtöbb kihozhatót. Állami támogatást nem kap, sőt, ott tesznek neki keresztbe, ahol csak tudnak.
    Ps. Egy egyszerű kérdésre levágni egy hisztit nemigazán előnyös annak, aki „megalkapozott tényeket” szokott hozni. Tudod, Iványi nem nyüzsög, hanem ahol tud, segít. Mint a jó kisdobos. Vagy cserkész. Ahogy tetszik.

  • Lámpa, ha nem tudnám, hogy milyen sötét vagy, akkor azt hittem volna, hogy csak szarkazmus, amit írsz. De sajnos nem:(
    Iványi Gábor az az ember, aki valószínűleg a legtöbbet tett Magyarországon az emberekért, emberiességért, a szeretetért – gyűlöletkeltés ellen. Bizonyára több százezer ember életét befolyásolta pozitívan.
    Te? Inkább hagyjuk…
    Chris, ezt én még kritizálásnak vagy cikizésnek se hívnám. Ez annál sokkal rosszabb..
    Sándor, Grat!
    56-os. Az arcom leszakad tőled már megint. Azt mondod, hogy egy asztalnál ültél Iványi Gáborral?? Ezek után van jogod ilyen rád jellemző megjegyzést tenni, hogy reméled, hogy nem árverezi újra el??? Hát ez rólad egy bukott szellemi-morális bizonyítvány! Undorító!

  • Kerekes, elöször is gratula, mégpedig nem is kicsi az árverezés miatt. Viszont ne bizd el magad, mikor Sarlós, Demjénnel együtt kifizette a Nagy Imre szobrot, az ajándék értékét is megadóztatták velük. Ez egy ilyen ország.

  • Bánfi, Bánfi….
    Találkozom a napokban a közös ex-Polgi barátunkkal. Kiváncsi vagyok, hogy miként emlékszik vissza rád ? Majd megírom. (Addig is tanulmányozd a „szarkazmus” szó definicióját. Kicsit sűrven és pontatlanul használod…)

  • Gratulálok úgy licitálóknak, mint – különösen! – a most kitüntetett Iványi Gábornak. Az egyháza és alapítványa által támogatott sok- megalázott és megszomorított emberen, szegénysorsú gyermeken túl az aukción ő járt a legjobban; megszabadult egy morálisan elértéktelenedett állami fémplecsnitől, és kapott egy erkölcsileg nagyon értékes kitüntetést.

    Miklós Bánfinak:
    Nem kell leszólni Hazai Lámpát, ő a fizika tudományában próbál jeleskedni. Kommentje mint már annyiszor, alátámasztani látszik azt vélekedést, hogy a sötétség gyorsabban terjed, mint a fény.

  • Touche! Belzebub, mint mindig.
    56-os, ha nekünk van egy közös barátunk, akkor főbe lövöm magam és így én nyerek… De mielőtt megteszem, szeretném tudni ki az?:)

  • Iványi egy szekta vezetője, amit az állam, azaz a kormány NEM fogadott el vallásnak.
    Ezért Iványi kormány ellenes.
    Többször olvastam már ezen a lapon is, hogy a vallást ne keverjük, vagy idézzük a politikához vagy a politikába. Iványi ezt teszi.
    Itt csak az mondhat véleményt róla,aki híve a szektájának.

  • Figyelő:
    „Iványi egy szekta vezetője, amit az állam, azaz a kormány NEM fogadott el vallásnak.”

    Önnek tökéletesen igaza van, sőt… Iványi tulajdonképpen egy bizonyos kicsiny (mindössze 13 fővel létrejött) szekta egyik rész-szektájának a vezetője. Önnek abban is igaza van, hogy az említett kicsiny szektát az akkori kormányok hosszu ideig, egészen az un. constantinusi fordulatig destruktív szektaként kezelték, nem fogadták el vallásnak.

    „Itt csak az mondhat véleményt róla,aki híve a szektájának”

    Ezt se tudtam, de gratulálok! Ezek szerint Ön az új laptulajdonos, Christopher úr eladta Önnek vagy odaajándékozta a KMH-t, ön lett az új tulajdonos, és mostantól Ön határozza meg, hogy melyik cikkhez melyik vallás hívei (vagy nem-hívei) szólhatnak hozzá. Kérem, hogy ezután szíveskedjen cikkenként már címben megjelölni, hogy az adott cikkhez csak a róm.katholikusok szólhatnak hozzá, vagy esetleg a görög katholikusok is, netán Ön kivételesen a lutheránusok – horribile dictu, a zsidók – számára is engedélyezi. 🙂 🙂

  • falusi
    2016 szeptember 14
    6:22 du.

    Már bocsánat, Chris föltette a kérdést, hogy én mit tettem az ország kettészakítása ellen? Én csak visszakérdeztem, hogy IVÁNYI MIT TETT?

    25 éve munkálkodik állítólag ezért az országért, és nagyobb a megosztottság az országban, mint valaha …

  • falusi
    2016 szeptember 14
    6:22 du.

    Hisztizni nem én szoktam itt. Megírtam a véleményem, és rögtön megalakult a jajgatókórus a szokásos emberekből …

  • Figyelő
    2016 szeptember 15
    11:24 de.

    Én nem értek hozzá, hogy ez szekta-e vagy sem, beleszól-e a kormány a vallásszabadságba, és ez demokratikus-e? De Iványi nem egy népszerű ember az egyszerű emberek körében, inkább egy kultúrceleb.

    Nem ismertek a szakmai könyvei, a tevékenysége, inkább a közéleti szerepléséről ismert, és hogy nagy liberális, volt szdsz-es. Mindig fölkapja véleményét a média, ha Orbánt kell szidni vagy a magyarokat mucsaizni. Az persze nem gyűlöletkeltés, amit ő csinál. Most például a Bors c. veretes napilapban kijelentette: megkeresztelné Orbán unokáját, mint az első két gyerekét, ha kérnék.

  • Nagyon kedves ötlet! Gratulálok az ötletgazdáknak és a díjazottaknak! 🙂

  • Hazai lámpa

    De Iványi, itt úgy látszik népszerű és ez azért elgondolkoztat!

  • Kedves Sándor!
    Hatalmas gratula Neked és Bennek egyaránt. Remélem, hogy ezzel nem fog az állambácsi visszaélni és nem nyúznak meg titeket. Bár lenne még hozzád hasonló sok nemeslelkű akik ténylegesen tesznek is valamit nem csak a szájukat jártatják.
    Lámpa drága. Én nem élek ottan hál az Istennek de kicsivel tájékozottabb vagyok mint te. Ámbár lehet hogy mindaz amit ide vések azt te éppen úgy tudod csak mint hithű Orbánista elkened mint a szart a falon. Iványi Gábor volt parlamenti képviselő. Megfurták amilyen gyorsan csak lehetett. Orbán király gyermekeinek (nem tudom hogy az összesnek de Rachelnek egészen biztosan a keresztelő papja volt)Mikor elakarta ismertetni az egyházát hogy kapjon némi állami támogatást akkor gyorsan szektává nyilvánították a gyülekezetét. nem Érdekes összefüggések ezek? Nem kitaláció és nem a véletlen műve. Ha valaki abban a korrupt szar világban egészen véletlen tettekkel is bizonyítani szeretné, hogy az emberekért cselekszik és a rászirulóknak nem Orbán válogatott beszédeivel próbálja betömni a száját akkor az mindjár közellenséggé lesz kikiáltva. Ha Magyarország valóban demokratikus állam volna akkor Iványi Gábort nevezték volna ki államelnökké. Még ha népszavazásra is bocsájtanák akkor is magasan több százalékot kapna mint bármelyik haver. Lámpáska légyszives tegyél meg egy hatalmas szivességet. Ahogy írtad az egyik kommentedben OTP-zél(nem részletezem a rövidítés valódi értelmét) de tényleg ne akard tovább propagálni így a KMHt. Előre is köszönet érte

  • Tisztelt Adományozók!
    Valószínűleg elkerülte a figyelmüket, hogy Iványi úr „a Humanizmus, a Tisztesség és a Becsület lovagja” a Klub rádióban az 1 %-os adóelosztás kapcsán azt mondta az ellenérdekű felekre, hogy süljön ki a szemük. Megtalálható a rádió archivumában.
    Aniel

  • Figyelő, te szánalmas idióta! Én tagja vagyok Iványi egyházának, mert amikor tagokra volt szüksége ahhoz, hogy az egyházát elismerjék legitimnek, akkor én beléptem a feleségemmel és egy további trízezer más emberrel együtt. És nem én vagyok az egyetlen ateista ott, azt is tudom biztosan.
    De amit mérhetetlen ostobaságodban és tudatlanságodban figyelmen kívül hagytál, hiszen fogalmad sem volt róla, hogy Iványi beperelte a Magyar Államot a státuszának az elvesztéséért. A pert és az azt követő fellebbezést megnyerte, az Europai Emberi Jogok Bírósága kártérítés fizetésére ítélte a Magyar Államot, és kötelezte arra, hogy az egyháza státuszát helyreállítsák. A legutóbbi értesülésem szerint a kártérítés összeg 1.2 milliárd forint és annak kamatai visszamenőleg a disznóság elkövetésének a napjától. Igaz viszont, hogy a kormány nem siet helyreállítani a jogviszonyt és kifizetni a kártérítést. De megint magának árt, mert a Bíróság kilátásba helyezte, hogy amennyiben a kormány nem egyezne ki Iványival, úgy az Únió fogja megállapítani a kártérítés pontos összegét és kifizetni azt. A pénzt pedig levonják az uniós támogatási pénzekből. Tehát, (levonom a következtetést, nehogy túlerőltesd magad a nagy igyekezetben,) a Magyar Állam hibázott, amikor Iványival és az egyházával szemben eljárt. Ennek a magas árát az adófizetők lesznek kénytelenek megfizetni.

  • Kedves Aniel Erzsenyi! Amikor Iványi azt mondta a Klubrádióban, akkor teljesen igaza volt. Kérem, olvassa el az előbbi hozzászólásomat, abból megérti, hogy miért.

  • Figyelő!

    Mindig elvarázsolsz a szövegeddel. Az biztos, hogy nyerésben vagytok, szektának még az előző átkos sem merte nevezni a Testvérközösséget. Csak 8 évig szaroztak velük, míg 81-ben, !figyelj! a vallás szabad gyakorlására hivatkozva elismerték, mint egyházat.

    Szóval ne keseredj el, jobbak vagytok, mint az előző. Kenterbe veritek az átkost.

  • Kedves Figyelő, egy kevés kiegészítés.
    Iványi 2002-ig a nyíltan ateista, vallásgúnyoló liberálisok képviselője, aki csak a szakállát simogatta, amikor bűnöző, milliárdos párttársai az általa oly féltett szegényeket végképp kifosztotta.
    Céljai között az alapított szekták által a katolikus egyház minél kisebb darabokra tépését, a Magyar Zsidó Kulturális Egyesületben és a Magyar-Izraeli Baráti Társaságban való heroikus küzdelmet említhetjük, amit a Magyarországi Zsidókért díj (2007) elnyerése is bizonyít.
    Orbán gyengekezűségét mutatja, hogy a végén megint milliárdokkal lehet gazdagabb, és megvalósulhat az álma: nagyobbnak látszani, mint a másik pénztermelő szekta, a Hit Gyülekezete.

  • Hazai lámpa Felsorolnál néhány nevet, akit tisztelsz? Tényleg csak kíváncsi vagyok. Tudom, hamar megöregszem, de vállalom.

  • Figyelő A vallást és a papokat Orbán gyalázta, a liberálisoknak pedig eszükbe sem jut tiltani a vallásszabadságot. Azért liberálisok. Ha tiltanák, nem lennének liberálisok. Ez egyszerű.

  • Sándor, tényektől duzzadó hozzászólásodon csak egy változtatást tennék. Amikor azt írod, hogy a kormány hibát követett el, amikor megtagadta az egyházi státusz odaadását, akkor ez félreérthető, hogy véletlen hibáról van szó, holott ez annál sokkal rosszabb volt. Ez egy politikai hatalommal való visszaélés volt. Más kérdés, hogy egy az ezerből…
    Leállni Neked, Istvánnak és másoknak ezekkel a szellemi toprongyokkal igazán méltatlan..
    Valamelyik balfax, ha jól emlékszem sötét lámpa a napokban megjegyezte, hogy érezzük magunkat kitüntetve, hogy ő itt az ellenpólust (mert ellenvéleményről szó sincs..) képviseli, mert ha csak egymást nyaldosnánk, az unalmas lenne.. Meg 56-os írta tegnap, hogy nem érdemes ezért agytrombózist kapni attól, amik itt íródnak, amikor kicsit keményebben beírtam neki. A helyzet az, hogy mi hasonló gondolkodásúak nem egymást nyaldossuk és nagyon is értelmes beszélgetést tudunk folytatni a szellemi nyomorultak: Figyelő, Marcsi, Tóth, Charlie, Moshe és 56-os nélkül. És az ő olvasásuktól lehet agy görcsöt kapni, ha csak egy pillanatra is komolyan venné őket az ember. Sajnos egyszerűen provokálnak minket annyira, hogy csak-csak lezuhanunk az ő szintjükre, hogy tovább provokáljuk egymást. Ennek jó lenne ha vége lenne..
    Ez a szólásszabadsággal való gusztustalan visszaélés..

  • „….az Europai Emberi Jogok Bírósága…”
    Nyugat európai liberalista-szocialista befolyás alatt van ezek érdekeit szolgálja ki. Nem kell csodálkozni az ítéleteken.! Kellene egy bíróságok feletti Bíróság ami ezeket a félrehajlásokat helyretenné!
    Bíróságos üdvözlettel.

  • Miklos Banfi
    2016 szeptember 17
    3:11 de.
    És mondd csak kedves Miklos Banfi, ellenvélemények híján majd egymás liberális ülepének tisztogatási módjáról fogtok a szólásszabadság gusztusos díszcsomagolásával vitázni?

  • Banfi, Moshe mint szellemi nyomorult?
    A kisujjában több van, mint sokunknak a fejében.
    Vagy ez frusztrál?

  • charlie
    2016 szeptember 18
    1:54 du.
    🙂

  • Orsós, a hetedik Te magad légy!
    Épp 1 napja írtam – talán egy másik cikkhez, hogy nem nyaljuk egymást, képzeld, jól esik kulturált emberekkel véleményt cserélni. Sokukat barátomnak érzem, ami egy jó érzés. A barátság se igényli az állandó nemtelen ellenvéleményt és provokációt…
    Azért mert ellenzékiek vagyunk, azért még nem vagyunk egyformák – és sajnos kisebbségben is vagyunk. De a felsorolt személyek – veled együtt nem ellenvéleményekkel operálnak, hanem egy más szellemiséggel, ami egy demagógia rendszerről táplálkozik és kifejezetten ellenséges. Tényeken alapuló tartalmi ellenvéleménnyel semmi gondom nem lenne, de ez nem az. Ez az én véleményem és nyilván nem a Chris-szé, aki szívesen látja itt a magadfajta csűrhét, akiből csak a buta, tudatlan gyűlőlet fröcsköl.
    Charlie, Te egy kicsit más vagy. Neked van egy karakán jobbikos kiállásod. Ellenkezője az én hitvallásomnak, de még jobban tűröm, mint a Figyelő, Marcsi, Moshe féle tudatlan taknyolást. Igen, ezek idős, tapasztalt emberek, de tudatlanságukat évek óta naponta bizonyítják. Mi van Moshe kisujjában?? Na de komolyan..
    Talán egy példával leírom, hogy én hogy érzem: Mintha a hazai Új Ember katolikus újságba Ti naponta beírnátok, hogy nincs Isten. Szerintetek a lap olvasói ezt hogy viselnék? Ha szerintetek nincs Isten, akkor hagyjatok meg minket hívőket a tévhitünkben, mert ezzel a felfogással nem teszünk a szólásszabadságnak semmilyen szivességet.
    Nem számítok megértésre ezután se tőletek. Sose kaptam – kaptuk meg… Aztán ez kölcsönös is…

  • Miklos Banfi, nem jó az újságos példád.
    Abból induljunk inkább ki, hogy mindannyian egy közösséget alkotunk, a magyarok közösségét. A világ összes közössége közül mindannyiunknak e közösség harmóniában élése a legfontosabb kell legyen.
    Szerintem ezen az oldalon azon csipkelődünk, ki mennyire gondolja hasznosnak vagy még hasznosabbnak a saját receptjét. Nincs ezzel semmi baj.

  • Szép szavak Charles… Lehet, hogy az eltérés az, hogy az én értékrendemben én elsősorban embernek tartom magam, másodsorban nyugati demokratának és bármennyire is imádom Magyarországot és kiemelkedő kultúráját, nekem csak bronzérem… Persze a nyerő az lenne, ha európai magyar ember lehetnék, és ezt nem tagadná meg tőlem egy torz, ördögi rendszer.
    Az 1956-os megemlékezés mottója: Freedom First! – ezt én teljesen osztom. Ma Magyarországon nincs szabadság!

  • Miklos Banfi
    2016 szeptember 18
    5:48 du.
    „Ez az én véleményem és nyilván nem a Chris-szé, aki szívesen látja itt a magadfajta csűrhét, akiből csak a buta, tudatlan gyűlőlet fröcsköl.”
    Ezt akár én is írhattam volna, de szokás szerint megelőztél, mert felsőbbrendű elvakultságod miatt nem veszed észre hogy, a mi fröcsögésünk csak másodlagos, a Ti fröcsögéseitek viszontreakciója, magyarul: általában Ti kezditek a provokálást, mi csak a csürhe szerény tehetségével -hozzátok képest amatőr szinten- szerényen visszatámadunk! 🙂 Ha Téged zavar hogy, megpróbálunk visszavédekezni, akkor legalább akkora tudatlan, gyűlölködő, fröcskölő csürhe vagy mint mi, ja és legpikánsabb az egészben hogy, álandóan a szólásszabadságra hivatkozol, ami úgy rémlik, olyan csak Nektek lehet!?

  • mkati
    2016 szeptember 16
    5:22 du.
    galambocskám.. Mivel nemtom hol tudnálak még elérni, hadd közöljem itt, hogy a régi 168-asok nyitottak egy oldalt az FB-n.. Már említették, hogy meg kéne találni téged, de valaki mondta, hogy mindenféle rendszereket rázol gatyába éppen.. Szal.. Próbáld megtalálni a népeket.. Sokunknak hiányzol onnét.. 😀

  • Orsós Elemér Kedves Elemér Jópofa gyerek vagy. Ez egy liberális újság. Senki nem hívott téged ide, senki nem tartoztat. Erőszakkal itt vagy, és köpködsz a padlóra, mert neked jogod van hozzá. Semmi újat nem hoztál az újságba, csak elvtársaidat erősíted, ezek szerint rossz munkát végeznek. Ha unják az utánad takarítást, ne csodálkozzál. Pofa kell hívatlanul beállítani, ott maradni már undorító.
    Ez a mutogatás, hogy csak védekezel, elég óvódás, gyenge érv.
    Ne védekezzél, menj haza a kurucra. Ott szeretnek.
    Ez a szerencsétlen hülye Csanád esete megmutatta, milyen émelyítően undorítóak és hazugok vagytok. A hiénák kellemesebb társak, mint ti, mikor a barátotok ellen fordultok. Az érveitek gyengék, erőltetettek, ne sorold fel még egyszer. Jobban lejárattátok magatokat, mint az a marharépa. Nem fognak itt tisztelni benneteket, sajnos nincs mit.
    Ha Bánfi úr is hangot ad undorának, akkor már baj van, de hát ez a célotok nem? Büszke lehetsz magadra, feladat kipipálva?
    Ez a divat, hogy zsidó és cigány hangzású „nickneveket” aggattok magatokra, ez humor?
    A szólásszabadságnak is van határa. Ti azt már régen túlléptétek. Tudom, törékeny a határ, de illene tudni.
    Én is olvastam a ti bibliátokat, jól hasznosítjátok. Gyalázzál, rágalmazzál, hazudj,és fogd a másikra. Ha sokat hazudod, igazságnak látszik. De csak látszik, igazság sosem lesz. De gondolom, ez sem érdekel titeket.

  • Llanfair
    2016 szeptember 20
    5:07 de.
    Nos, abban igazad van hogy, a tulajdonos eredeti szándéka szerint ez egy liberális újság, mely Canadáról és a hozzá kapcsolódó magyarországi eseményekről kivánja a nagyérdeműt tájékoztatni, de ha mélyebben utána nézel, akkor a cikkek nagyobbik része nem Canadáról és még csak nem is a canadai magyarokról szól, hanem burkoltan az anyaországban rekedt szerencsétlenek hergeléséről, megosztásáról, átneveléséről és a silánysága miatt lapátra került álbaloldal ösztökéléséről, bár sokkal visszafogottabb mértékben mint a brutálisan magyargyűlölő Amerikai Népszava nevű „újságban”! Az általatok agyon mantrázott szólásszabadságot meg nagyon relatívan értelmezitek, ezért, nem ártana egy szűrőt a honlapra telepíteni hogy, csak a Ti szólásszabadságotok dominálhasson, liberálisan persze!

  • Hehehe ez jóóó 😀 😀

  • Hazzay kezdesz nagyon kigyöni mint egy szög a zsákból.

    Peg már kezdtem azthinni jó ember vagy.

    Sajna megint bejött a papírforma : az első intuícióm volt helyes Veled kapcsolatban.

  • Igen ORsós újabban a magadfajta aljanácikról szól ez az oldal.
    Legalábbis ami a hozzáröfögéseiteket illeti.
    Merthogy a tulaj valóban demokratikus és liberális gondolkodású és nem tipor itt el benneteket mint a férgeket.
    TI pedig kihasználjátok ezt és visszaéltek vele.
    Akár dicső elődeitek a Weimari Köztársaság alkonyán.

    Szerintem elég baj ez dehát nem az én dolgom.

    (Néha ott tartunk már hogy némelyik aljanáci elkezd rikoltozni hogy a nekik nemtetsző cikkek íróit ki kellene innen tiltani a cikkeki miatt. Alattomosan ravasz Neocsárli odáig ment hogy sajátmagát kezdte ajánlgatni itt moderátornak.)

  • Hazzaykám TE egy akkora hisztigép vagy akár egy négyemeletes bérház.
    Hisztériázol te már mindenen vég nékül.

  • Bánfi Miki :
    Hagydafenébe ezt az Orsósat.
    Berágta ide magát és most szétrágni próbálja e helyet , amint azt Petőfi is megénekelte már, igaz más relációban.

  • Orsós Elemér „anyaországban rekedt szerencsétlenek”
    Ezt most nem értem. Dúl a demokrácia, hasít a gazdaság, az Orbán kormány csodálatos törvényei segítenek mindenkinek (aki hajlandó megátkozni Gyurcsányt), az évezred üzletét kötötték Putyinnal, mitől lenne szerencsétlen az ott ragadt? A kint rekedtek csak irigykedhetnek rátok. Idáig ez volt a szöveg.
    A szólásszabadság tényleg nem egyszerű. Az rasszista és antiszemita uszítás nem tartozik bele. Természetesen minden igazságot ki lehet mondani, de sajnos a jobboldalt nem nagyon érdekli az igazság, ha érdekeiről van szó. Pontosítva, itt nem igen szoktak a jobboldaliak bizonyítani. Ha kényes kérdést kapnak, nem válaszolnak, vagy mellébeszélnek, de játszik a gúnyolódás is, és jön a baloldal jobb volt? Az útszéli döglött kutyát nem érdekel, milyen volt régen (az se tetszett). Az számít, hogy most nem jó. Hiába írsz le nekik ezerszer valamit, homokba hull, másnap mondja a régi szöveget. Ez nem tartozik bele a szólásszabadságba, mert ez így már hazugság. Te is beletartozol, mert itt senki nem magyargyűlölő. Magyarországot és a magyarokat itt senki nem gyűlöli, de bizony sajnálja (megveti) az ostoba magyarokat. Erkölcstelen ezt minden magyarra kivetíteni, hiszen nem minden magyar ostoba, bár az oktatási rendszer, és a kultúra elsorvasztása miatt szépen gyarapodik a számuk. Azért is baromság ez az összegzés, mert itt mindenkinek van családtagja és barátja az anyaországban. Miért is gyűlölné, miért akarna nekik rosszat? De bizony a tolvaj, szekértoló, köpönyegforgatókat tényleg nem szeretem. Sajnos a gyűlöletet ti öntitek rá mindenkire, aki ellenetek van. Soroljam azokat a nagy elméket, akit kiutáltatok az országból, mert okosabbak mint ti, és ezt ki is merték mondani?
    Azután mutogattok rá. Nem új, elég régen kitalálták.
    Boda asszonyság a fő bemutató elem, mióta ide járok, még nem értett meg semmit, nem jegyzett meg semmit, nem tanult semmit, és folyamatosan ugyan azt szajkózza, de azt egyre agresszívebben. Itt én igazából egy jobboldalit tudok tisztelni, bár bizonyos gondolati elemeitől a hideg ráz. Ez „jani”. De ti mindenáron egy dobozba akarjátok gyömöszölni az ellenzéket, pedig mi nem vagyunk homogének, már majdnem mindegyikkel „összeszólalkoztam”. De „ti” a legostobább kommentet is megtapsoljátok, ha hasonszőrű írja. Jó ez?
    Nem uszításról van szó (részemről), hanem látom a hibákat, látom, máshogy is lehet, hiba lenne ezt nem megosztani. Az, hogy titeket ez felháborít, és tetszik ami van, az meg a ti dolgotok. De az bizony ostoba hozzáállás, hogy azért beszélünk hülyeséget, azért vagyunk hülyék, mert már láttunk kottát a kötelezőn kívül is? Éppen ezért kellene átgondolnotok, nem? Ti tényleg azt gondoljátok, ha nekünk rossz, nektek jó? De nekem ettől nem lesz rosszabb, de neked nem lesz jobb.
    Tényleg azt hiszed több vagy kevesebb lesz itt nekünk egy euróval is, ha nektek rossz vagy jobb lesz?

  • Welcome back Llanfair:) Kezdesz újra formába jönni. Nincs is mit hozzátennem, pedig eléggé új megvilágításban tártad fel pont azt, amit én is gondolok..
    Géza, jól állunk, hogy most meg Te akarsz visszatartani a csürhétől. Eddig én próbáltalak Téged, hogy hagyjad őket itt magukban röfögni.. Egy biztos, hogy Te nem vagy náci, mert ahhoz túl jó a humorod:)

  • Banfi Miklos. Szia :). De tényleg. Ezeknek a bolondoknak már az hazaárulás, ha Bachot hallgatok, nem Eddát vagy Ákost, pedig csak ízlésem van.
    Ha nem borulok le naponta a magyarok „nagysága” előtt, akkor megint (egyébként ma is leborulok, most is Baráti Kristóf hegedül Bach-ot :). Ha kritikát fogalmazok meg egy magyar irányában, akkor magyargyűlölő vagyok? Ez elmebetegség. Ezek a bolondok azt hiszik, hogy nekik akkor jó, ha nekünk rossz. A választást focimeccsnek nézik. De nekünk nem lesz rossz, ők bármit is csinálnak. Ha az egész országot körbeveszik szögesdróttal, én akkor is szabad leszek. Elfelejtik, ha körbekerítik az országot, kilépnek az EU-ból, nem „szabadföldjén” lesznek, hanem gettóban. Lehet, nekik természetes az, hogy rokonaiknak és barátaiknak rosszat akarnak, de ne vetítsék már ki rám. Ezek undorító, aljas hazugságok és komoly rágalmak. Ezeken túl kellene már lépniük, mert amíg ezeket a marhaságokat ontják magukból, nem lehet őket komolyan venni. A rágalom bűncselekmény, a szabadság és emberi méltóság elleni bűncselekmény. Felfoghatnák. Vagy ez még mindig nem érv náluk?
    Az még divatos, miért a rosszat látjuk? Mert azon kell változtatni, ami rossz, nem?

  • Llanfair:
    Ezek nem bolondok hanem szimpla hazaárulók.
    Elődeik már többször majdnem hazavágták az Országot.
    Ugatják Trianont de közben eszükbe sem jut hogy miért is alakult ki.
    Főleg az nem jut eszükbe hogy annak a kiváltó ok-sorozata valahol Mohácsnál kezdődőtt.

    A szokásos magyar széthúzás és gyűlölködés miatt.

  • Géza Már nemcsak,hogy kisnyilas náci is ,de bemutatta egyéb tulajdonságait is Időszerű volt megtudni,hogy Géjza egyebek mellet egy : patkány : Geyza
    2016 szeptember 20
    2:54 du.+++++:::Geyza
    2016 szeptember 20
    12:55 du.
    Most már tudom miért bűzlik a hozzászólásod.
    Náci kisnyilas Patkánynak –gézának— üdvözlettel.

  • PAtkány Tóth megint mocskolódik

  • Aki náci patkány volt tótkám az az is marad :
    Egy ócska senki. Egy P A T K Á NY ami vagy te komám.

  • Geyza, Tóth Péter, nagyon sukár a dumátok, de miért nem Bartus Laci honlapján növelitek a szinvonalt vele?

  • Megértelek Géza.
    Szívből jövő,megértő üdvözlettel köszöntelek,megértem,hogy mi vagy -nem kell tovább erőlködni.
    Alapjaiban sukár hozzászólásod megértem! Mert veled ilyen megértő vagyok,ilyennek kell lenni.
    Megértő üdvözlettel.

  • Zsombor, köszönet a Bartus Laci testvérlappal való reklámozásért. Van még egy jó pár hazai is, amit ajánlok mindenki figyelmébe: Kolozsvári Szalonna – akár a fb-on keresztül, Slejm.hu, amelyben Gulyás Marci ad politológiai-történelmi kiváló előadásokat heti you tube rendszerességgel… És érdemes megnézni az összes adást visszamenőleg is… Tóta W. Árpád és Föld S. Péter a HVG-ben, Lendvai Ildikó pedig a hétvégi Népzsabiban publikál igencsak magas színvonalú cikkeket. Csak hogy egy párat említsek..
    Ezután remélhetőleg nem marad már idő az igazi slejm olvasására Bayertől és a Stumpf féléktől…

  • Göllner András
    2016 szeptember 24
    6:19 du.
    Kössz, az általad felsoroltak is nagyon figyelemre méltóak, bár szerintem az utoljára hagyott két őskeresztényt nem kellet volna ezektől elkülönítened, mert ugyan más ideológiai megfontolásból, de szintén meglehetősen kiváló gyűlölet keltők!

  • Kerekes Sandor
    2016 szeptember 16
    4:41 du.
    Figyelő, te szánalmas idióta! Én tagja vagyok Iványi egyházának, mert amikor tagokra volt szüksége ahhoz, hogy az egyházát elismerjék legitimnek, akkor én beléptem a feleségemmel és egy további trízezer más emberrel együtt. És nem én vagyok az egyetlen ateista ott, azt is tudom biztosan.

    Kedves Kerekes, idiótának még ITT sem hívtak, de már voltam náci, meg hülye is.
    Christopher büszke lehet lapjára”
    K. Keresztes, azért mert maga tagja ennek a sóhivatalnak, azért másnak még lehet MÁS véleménye róla.
    Nem élünk diktatúrában, hogy lecsukjanak vagy büntessenek mert nem egyezik valamivel a véleményem.
    Maga meg, szégyellje magát!

  • Mivel Észak Amerikában igen népszerűek a szekták és remekül prosperálnak, ezért látom Iványi „egyházát” igen produktívnak.
    Bostonban láttam a székházát az egyik ilyen szektának, őszintén már a nevére sem emlékszem. A házba lépve azonnal éreztem a hihetetlen gazdagságot amit ebbe az épületbe fektettek a hívek.
    Bizony, nagy pénzeket kellett letenni, hogy tagja lehess ennek az egyháznak!

  • mkati
    2016 szeptember 16
    5:22 du.
    Kedves Kati, nem tudom, miért szólítottál meg többesszámba, hiszen én nem tartozom semmi párthoz, egyedül Kanadából „osztom az észt”!

  • Llanfair
    2016 szeptember 20
    5:07 de.
    Milyen érdekes, letolja Orsos Elemért, de közben sem azt nem szidja meg aki rám mindenféle jelzőt mond, mert nekem MÁS a véleményem, mint az övé vagy a magáé-!
    Jellemző, a híres szólásszabadságra!

  • Figyelo Nem vettem eszre, hogy tisztelnel engem, ennek fenyeben, nem gondolnam, hogy igenyt tartasz a vedelmemre. Igazabol azt sem vettem eszre, hogy meg kellene teged vedeni,idaig mindig megvedted magad.

  • Llanfair
    2016 szeptember 16
    7:23 du.
    Kedves Liberális, gondolhatja , hogy nem vagyok az, és ezt az állapotot nyugodtan viselem. Ha maga is megjárta volna az AVH pincéjét és a Fiatalkorúak börtönét, maga sem lenne az!
    Hogy Orbán kit szeret, kit nem egyáltalán nem befolyásolja véleményemet, mert Őt nem is ismerem és nekem ő soha nem volt a miniszterelnököm.
    Különben, úgy hallottam, hogy Orbán a pápát marasztalta el, de véletlenül, én is azt tettem, bár nem tudtam az ő véleményéről. hiszen Montreal messze van Budapesttől!
    És képzelje, itt vélemény és szólásszabadság van!

  • tóth péter
    2016 szeptember 27
    3:37 du.

    Tudod Gézuka : utána néztem a patkány nem én voltam!!!
    nézz utána te is és rájössz.
    Utánanéző üdvözlettel.

  • Llanfair
    2016 szeptember 16
    6:07 du.

    Hasonlítsuk össze Iványit pl. Popper Péterrel! Popper VALÓBAN népszerű volt, a könyvei ma is nagy tömegben fogynak puhafedeles kiadásban is. Ő tényleg tett valamit az országért, az emberekért!

    Orbán akkor is ugyanaz a sunyi kavarógép volt, mikor Iványi a gyerekeit keresztelte szakmányban. Most mi a baja Iványi úrnak vele, a nemzeti pántlikán kívül? Nem tudhatjuk, mert csak a mantrát halljuk, hogy ebben az országban mindenki („a magyarok”) gyűlölködik, KIVÉVE a volt szdsz-eseket ….

  • hazai lámpa Nem tudom, hogy lehetne ezt a két embert összehasonlítani. Két teljesen más életút.
    Nem tudom, Iványi úrnak mi baja van Orbánnal, azon kívül, hogy lehetetlenné teszi Iványi jótékonykodását. Mert ha jól tudom, nem azért tették indexre, mert csalt, lopott vagy hazudott, hanem azért, mert színtiszta bosszú áldozata.
    Nem ismerem Iványi urat, de ha lelkész lennék, én is megkeresztelném Orbán gyerekét, mert ha nem is szeretem Orbánt, ezt nem a kisgyermekén vagy kis unokáján verném le.
    Sosem mondtam, hogy az SZDSZ nem gyűlölködik. Azt tudom, hogy ma magyar komment oldalakon nem lehet egy kommentet úgy megírni, hogy ne öntsék rám a gyűlöletet. Legyen ez sport, autó, művészet vagy politika.
    Az pedig sajnos tény, bármennyire is tagadják, hogy ezt a sikeres gyűlöletkampányt jobbról kezdték. Most, hogy az ellenzék felvette a kesztyűt, boldogan mutogatnak jobbról, hogy Ők kezdték. Nem igaz, ez egy jól megtervezett jobboldali fogás volt, aminek beláthatatlan következményei lesznek.

  • Miklos Banfi
    2016 szeptember 17
    3:11 de.

    Csak annyit jegyeznék meg a pontosság kedvéért, hogy én azt jeleztem, hogy TÉNYEKET szoktam írni.

    Tény: Nem vagyok naprakész az Iványi életműben, de egyszer Iványi azt nyilatkozta a Flaszter újságban, hogy „vannak hajléktalanok, akik szeretik ezt az életformát”. Lehet, hogy vannak róla olyan felvételek, ahol az utcáról összeszedett, koszos nadrágú hajléktalan után fújja be sprével az ülést a civil mentőben mínusz tíz fokban, én még nem láttam. Ez utóbbi jelenet, ha jól emlékszem a retek tv-n volt, civil egyesületekről szóló műsorban.

  • Geyza
    2016 szeptember 20
    3:44 du.

    Kár, hogy nem adok a véleményedre. Emberileg továbbra is szeretlek, de tök elfogult vagy politikailag.

  • Avi Ben Giora
    2016 szeptember 16
    9:08 de.

    Én vagyok az orbánista szerinted? „Iványi Gábornak annak idején imponált Orbán Viktor egyénisége, értelmes érvelése, okossága, magabiztossága, de ma már csak a Lévait Anikót tiszteli.” (24.hu)

    Bocs, de ezek után csak azt kapta, amit megérdemelt. A zsíros hajú huligánról más látta már huszonöt éve is, hogy egy kiskutyát sem szabad rábízni, ezek meg fölkarolták az Unszimpatikus Klárával és másokkal együtt. Most akkor egyék meg, amit főztek! Az egyházáról meg annyit, hogy ha nem volt benne tízezer ember, akkor nem jól prédikálhatott a lelkész úr. Egyesületként ma is pályázhatnak támogatásra, tehát pénztől talán nem esnek el a pártfogoltjaik úgy, mint az Igazgyöngy alapítvány rajz szakkörösei.

    Ha az egyházügyi törvény emberi jogokat sért, akkor miért nem rúgják ki Orbánékat az Unióból?

  • Llanfair
    2016 szeptember 30
    3:45 du.

    Popper is sokat foglalkozott a vallással, mégha nem is volt papja egyiknek sem. Tódultak az előadásaira az emberek. Még a Jehova tanúinak is több vallásos irata van forgalomban, mint a metodistáknak.

    Lehet ettől még jó ember, én csak ezt a ballib oldal jófiúja szerepet kifogásolom, meg a „legkrisztusibb ember” címeket (Bartus), amit nem látok igazolva a Biblia alapján.

  • hazai lámpa Természetesen jogod van feltételezni, hogy mindenki rossz, aki liberális oldalról jön. Most éppen a harmadikat (?) húzod le rövid idő alatt? Megjegyzem, szerencséje van Krisztusnak, hogy nem vagytok kortársak. Jól megkapná a magáét. 😀

  • Llanfair
    2016 október 1
    9:22 de.

    Popper Péter is liberális volt, nem?