Orbán nagy bukása — Budapesten 12 százalék az érvénytelen szavazatok aránya

2016 október 2 3:42 du.139 hozzászólás

Tíz év óta először szenvedett komoly választási vereséget a Fidesz. Nehezen is emésztik ezt fel a jobboldalon. Most még a gyász öt stádiumának első fázisában tart a fideszes kemánymag: a tagadásnál.

Mindenesetre, jelenleg így fest a kép, 99 százalékos feldolgozottság mellett:

  • A részvételi arány országosan: 39,81%
  • A  részvételi arány Budapesten: 34,67%
  • Az érvénytelen szavazatok aránya országosan: 6,32%
  • Az érvénytelen szavazatok aránya Budapesten: 11,72%
  • Azon megyék száma, ahol elérte a népszavazázás az érvényességi küszöböt: 19-ből 1 (Vas megye)
  • NEM szavazatok aránya: 97,89%
  • IGEN szavazatok aránya: 2,11%

screenshot-2016-10-02-at-2-42-52-pm

Budapesten eredményes volt a Kétfarkú Kutyapárt nagyon látványos kampánya. Nem kis eredmény, hogy a fővárosban leadott szavazatok csaknem 12 százaléka érvénytelen volt. De az ellenzék bojkottra való felhívása is átment, különösen a fővárosban. Amúgy sokan humorral mentek neki a Fidesznek és volt olyan budapesti fiatalember, aki alsógatyában ment érvénytelenül szavazni. Ezt hívjuk chutzpah-nak:

6v184hdvvq7s9g6vs

Összesen 204 376 érvénytelen szavazatot számoltak–ami történelmi rekordnak számít Magyarországon. Egyre inkább úgy tűnik, hogy fellázadt a magyar fiatalokságnak egy el nem hagyagolható része. Nem is annyira az MSZP-nél vagy a DK-nál kötöttek ki, hanem a Kutyapártnál–amely a semmiből és saját erőből rá tudott venni országosan csaknem 7 százaléknyi magyart, hogy érvénytelenül szavazzon. Felmerül a kérdés: mi lesz, ha a Kutyapárt országos listát állít 2018-ban?

Mindenesetre, az interneten – különösen a közösségi médiaban – terjednek a fotók és hírek a legkülönbözőbb módon elrontott és érvénytelen szavazólapokról…

6v17x8yjvuog124zys

Ha viszont a kormánypárti politikusokra hallgatunk, akkor úgy fest náluk (és csak náluk) az alternatív valóság, mintha óriási győzelmet aratott volna a Fidesz.

„A vasárnapi nap elsöprő győzelem a felső korlát nélküli kényszerbetelepítést elutasítóknak, továbbá mindazoknak, akik hisznek abban, hogy az erős Európai Unió alapjai csak az erős nemzetállamok lehetnek”–mondta Gulyás Gergely fideszes frakcióvezető-helyettes. Gulyás szerint „rendkívüli megerősítés” az érvénytelen népszavazás.

De mint ahogy egyik barátom, illetve lapunk egyik szerzője – Kalmár Szilárd – írta a Facebookon: „Ne a TV-t nézzétek, ahol a nagyfejűek magyarázzák a bizonyítványt, hanem jobber Facebook oldalakat. Ott már beállt a nemzethalál!”

Orbán Viktor és a Fidesz rezsim sebezhető és még talán le is győzhető. A humor pedig különösen potens fegyver. Ez lenne a népszavazás üzenete.

139 hozzászólás

  • Az érvénytelen szavazatokat az aljas ellenzék és sötét leépült, agg komcsi híveik produkálták….

    Nincs mit szégyenleni–a baloldal sötét ármánykodásának eredményeként, mert ugye a többség (98%!!!!)nemmel szavazott, na el lehet bújni szégyenükben a jellemteleneknek, főleg ha van némi önkritikájuk,lelkiismeretük!!(bár addig sem volt)

    Pechjükre semmi nem változik,hiába reménykedtek!!!!!

    Sem kormányváltás nem lesz, sem kétes migráns befogadás!!!!

  • Itt köszönöm a 3,2 millió nem szavatot! Ennyi elég lesz ahhoz, hogy a brüsszeli libárálfasisztákat távol tartsa az országtól a kormány. A nyugati őrült libsi politikusok meg fulladjanak bele a sáskahadba. Csak azon országok polgárait sajnálom, akik nem tudnak nemet mondani a nyugati diktatúra elnyomása miatt (mint Allex).

  • Göllner András

    Ez az igazi két-harmad és nem az amelyik a parlamentben ül !!!

    Arra leszek kíváncsi, hogy a kanadai magyar közösségek vezetői, akiket tokkal vonóval és körösi csomás kis angyalokkal megvásárolt a Fidesz, hogyan fogják levakarni magukról azt a szégyent, hogy több mint hat év óta, a magyar új-fasizmus újjászületését támogatják. A magyarok két harmada ma megmutatta, hogy nem kér többet a néphülyítő kis-huszárból. A magyarok két harmada megmutatta, hogy van gerince. Vajon, a különféle kanadai magyar házak, a montreáli nagybizottság, a Bede-Fazekas féle gyülöletkeltő brigád, a montreáli Magyar Krónika, a Kanadai Magyaok Országos Szövetsége, is mind azok akik e tájon, a kanadai alapértékekkel szembe meneteltetik a helyi magyarokat, mikor fognak észhez térni, mikor mutatják meg, hogy a gerincük nem gumiból van ? Az ó-haza szavazói ma büszkék lehetnek magukra – a kanadai magyar diaszpóra vezetői pedig szégyelhetik magukat azért, hogy évek óta mindenkit, aki nem a Fidesz nótáját fújja, hazaárulóként kezel.

  • Már ha lenne akár egy ellenzéki párt is amelyik valós, követhető alternatívát mutatna fel.
    A kétfarkú egy vicc párt, igazuk van de nem alternatíva.
    Az emberek többsége megértette, hogy itt a semmire szórták a pénzt. A szavazás semmiről nem szólt, csak a fidesz gyűlöletkampányának volt része. A kvótát Magyarország a szavazás eredményétől függetlenül be fogja tartani, és orbán is beismerte, hogy ez akkor is úgy lenne, ha 100% részvétel mellett győz a nemek aránya.
    Éppen ezért megfordítanám a dolgot. Felmértük, mennyi a sötét, megvezethető emberek aránya.

  • Bodaféle matemetika szerint 98% nem

    miközben 10% érvénytelen

    és 2% igen

    Már 110%-nál tartunk, de így is csak eredménytelen és érvénytelen!

  • Ne hazudj Chris !
    A 39,8 százalékos részvételi arány a 17.30-as adat…! (Csak rá kell menni a valasztas.hu honlapra…)
    Ami pedig az alsógatyát illeti: tudomásom van róla, hogy a férfiak 12 százaléka még alsógatyát sem hord…

  • Göllner András

    @ Boda Marcsi

    Ma népszavazás volt. Mindenki akinek ép esze van tudja hogy mi a különbség egy országos választés és egy népszavazás között. A Fidesz már évek óta nem élvezi a magyar lakosság többségének a támogatását. A baj az, hogy a demokratikus ellenzéki pártok képtelenek megtanulni hogyan kell országos szavazati hálózatokat működtetni, képtelenek ütőképes alternatívákat kínálni a nép-nemzeti keresztény kurzussal szemben, képtelenek megdolgozni az emberek bizalmáért. Lassan tanulnak, de előbb utóbb vége lesz annak a gusztustalan, gyomorforgató őrületnek ami önt otthonkájában lázban tartja.

  • Christopher Adam

    A 39,81 százalékos adat a 99 százalékos feldolgozottságot tükrözi, mint ahogy azt a cikkben is olvashatod. 99,97 százaléknál ez az adat 40,00%. Mi a gond?

  • tropa
    2016 október 2
    4:14 du.

    Tropa, mire elég 3,2 millió szavazat, mely most csak ahhoz járult hozzá, hogy EREDMÉNYTELEN legyen minden idők legdrágább és legérdektelenebb kampánya?
    Jelen állás szerint arra elég, hogy magát a népszavazást, jogállamiságunk egyik utolsó és legfontosabb pillérjét páros lábbal rúgja ki a magyar kormány a magyar emberek feje fölül, abban az esetben, hogy ha nem veszi tudomásul, és nem fogadja el annak tényét, hogy az eredménytelen lett. Azaz minden korábbi kormánypárti nyilatkozatokkal és várakozásokkal is szemben, egyértelmű bukás lett a mérhetetlenül nagy kampánypropaganda ellenére. Ön egy ilyen államban szeret élni, vagy távolról szeretni, ahol semmibe veszik a népszavazás intézményét mint a polgárok akaratának érvényesítését. A népszavazás a népuralmi (demokratikus) rendszerek egyik legfontosabb eszköze, mellyel szembe kíván menni most a magyar kormány, vagyis ha nem népuralmi a magyar rendszer, akkor ebből egyértelműen levonható a következtetés, hogy az egy önkényuralom, mely szemünk láttára elsöpri a népszavazást, a népuralmi berendezkedést. Ez Tragédia, ha egészen őszintén és teljesen független gondolkodóként bárki ezen elgondolkodik. Csak tessék!

  • orbánvektor
    2016 október 2
    4:23 du.
    Kifelejtetted azt a 65 000 embet, aki elment szavazni, de semmit nem dobott be az urnába, elvitte a szavazólapot.
    Ennyivel kevesebb lapot találtak, mint ahányan aláírták a szavazólap átvételét

  • HunCanada
    2016 október 2
    4:32 du.
    Tropa mint szélsőjobbos, pont ezt az eszmét képviseli itt.

  • Boda Marcsi
    2016 október 2
    4:05 du.

    Tudja, a MKKP vicces, Ön szánalmas, és még szánalmasabb, ahogy erőlködik!
    „Az érvénytelen szavazatokat az aljas ellenzék és sötét leépült, agg komcsi híveik produkálták….”
    Csak az igazság kedvéért: érvénytelen szavazás mellett egyetlen párt, a MKKP kampányolt (mivel náluk fontos az átláthatóság, ezért a megmozdulásaikról számos videó és kép van fenn a neten – egyáltalán nem „agg komcsik”), és még néhány civil szervezet (felsorolom őket, mert megérdemlik):
    Artemisszió Alapítvány, Eleven Emlékmű, Eötvös Károly Közpolitikai Intézet, Független Előadó-művészeti Szövetség, Gyerekesély Közhasznú Egyesület, Hálózat a Tanszabadságért, Hívatlanul Hálózat, Humán Platform Egyesület, Krétakör Alapítvány, Közélet Iskolája, Magyar Helsinki Bizottság, Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség, Magyarországi Európa Társaság, Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség, Migration Aid, MigSzol, Oktatói Hálózat, Oltalom Karitatív Egyesület, Opera Közhasznú Kulturális Egyesület, Segítsünk együtt!, Szépírók Társasága, Társaság a Szabadságjogokért.

  • Kedves Göllner András, ne bízzuk el magunkat. Fidesz ide, vagy oda, ma 3,2 millió magyar ember szavazott a TŰZPARANCSRA, Boda Marcsit is beszámítva. Nekem ez túl sok, azt mutatja, hogy még mindig túl mély az ostobaság kútja… És csak mellesleg írom: A fideszre általában kb 2,2 millióan szoktak szavazni, és még a legszélsőségesebb parlamenti szavazásnál is csak 2,7 millióan szavaztak rájuk. Ez pedig most félmillióval több még ennél is. 🙁

  • Almási Alma
    2016 október 2
    4:58 du.

    Kedves Alma!

    Adja hozzá a Jobbik szavazókat, és a teljesen összezavart MSZP-seket, és kijön a szám. (Az MSZP, ha így folytatja, akkor 2018-tól nem lesz parlamenti párt – nekem nem fog hiányozni …)

  • Don Ovuz:
    „Kifelejtetted azt a 65 000 embet, aki elment szavazni, de semmit nem dobott be az urnába, elvitte a szavazólapot.”

    Legalább valami értemes dologra felhasználhatták.

  • Ne reménykedjenek. A népszavazás butaság volt azt elismerem, de ezért a Fidesz eltűnne, kétlem.

  • Na, ‘keresztény’ mélymagyarjaim !
    Most kaptatok egy jó drága, semmit érő, erdménytelen nagy semmit – fogjátok meg jól !
    Kérdezem én – holnap ki lesz az ellenség, kit kell kiírtani, merre fogja terelni azt a nagy üres buta fejeteket ez a hatalmát féltő, mocskos fasiszta FIDESZ kormány ?
    Vegyétek tudomásul ! Ma a józan ész győzött ! Gratulálok a több százezer gondolkodásra képes igaz Magyar honfitársaimnak akik undorítva elutasították ezt az érvénytelen ‘népválasztási cirkuszt’ és nem vettek részt ebben a sötét hecckampányba !
    Otthon maradásukkal igent mondtak, hogy igenis Magyarország adjon védelmet egy maroknyi, háború és terrorizmus elöl menekülőknek, mivel ezt sugallta nekik a civilizált, becsületes emberségük !

  • Ebből az adatokból is látszik, hogy mennyi korcs van az országban, BP-el az élen.
    Plan B:
    Mégha nem is érvényes a népszavazás a számok alapján látszik, hogy a résztvevők 98,33 % elutasítja a brüsszeli gagyikormány idiótáinak az agyszörny-szüleményét. Ez viszont bőven elég, hogy a parlamentben átmenjen az alaptörvénymódosítás…remélhetőleg. Valószínű, hogy erre is ment ki a játék.

  • @ Boda Marcsi
    @ Tropa
    @ Ötvenhatos
    @ Almási Alma
    @ Starchild
    @ Figyelő
    Miért fröcskölik az undorító Orbán imádó és ezzel szélsőséges anti-demokratikus beszólásaikat ezen a fórumon? Az nyilvánvaló hogy provokálni akarják Göllnert és Christophert miközben nagyon sokan kénytelenek vagyunk átugrani az önök bejegyzésein. Ha írni szeretnek ajánlok egy naplót, ha az álnevüket szeretik látni az interneten ajánlom Orbán honlapját.
    Rátérve a témára csak annyi hozzászólásom van hogy maga a kérdés volt direkt rossz.

  • tisztelthölgyeimésuraim

    Tisztőtttt Hőgggyejim és Urajim ! [Orbaaan hanjaaan]

    Íme az igazi kétharmad, amikor nem egy fiktív kétharmados testület dönt élet és halál fölött, hanem
    a szavazatra Jogosult Nép 66%-a !!!!!!

    Ha összeadjuk a lábukkal szavazó – azaz a szavazást bojkottálók – és az érvénytelen szavazatot produkálók számát [ez 72%], akkor már bőven, és tényleg

    a 2 / 3 bölcsessége győzött egy egyharmad, fidSS-es hülyeség fölött.

    Kedves pöffeszkedő jobbosok !
    Na, most lehet kétharmadozni ! )))) 😀 ((((

  • ˙

    Meg kell mondjam, ahogy elnéztem a sajtótájékoztatón a . V e z é r . megett álló, azelőtt mindig cinikusan vigyorgó tányérnyalói hadát, a képükre ráfagyott vad tekintetük őszintén kegyetlen szikráit, enyhe kielégülést éreztem…

    .

  • Starchild
    2016 október 2
    8:57 du.

    Természetesen a kormány azt tesz, amit akar, hiszen nincsenek sem fékek, sem ellensúlyok. És mivel azt tesz, amit akar, ezért nem demokrácia ma Magyarország.

    Csak, hogy értsd, mi a gond az érveléseddel:
    „Egy. A népszavazási kérdést nem kellett volna átengedni.
    Kettő. A kormánynak előre kellett volna mondania, mikor, és mit akar a népszavazás eredményével.
    Három. Az alkotmánymódosítás sérti a népszavazási törvényt.
    Négy. Az alkotmánymódosítás jogvitát fog eredményezni az EU-val.
    Öt. Teljesen fölöslegesen lesz az a jogvita.
    Hat. Az egésznek semmi értelme nincs, azon kívül, hogy eltereli a figyelmet az eredménytelen népszavazásról.”
    (forrás: http://24.hu/belfold/2016/10/03/ez-az-alkotmanymodositas-a-vilag-legnagyobb-svindlije-lesz/)

  • ˙

    Érdemes megkeresni, és egyenként végigböngészni a lárva arcukat. Bizony-bizony, már ők sem hisznek a . F ő n ö k . mindenhatóságában, ahogy annak idején a náci katonai vezérkar is, bár túl későn, de mégis kételkedni kezdett Hitler zsenijében…

    Éppen ezért, e jelenséghez hozzá tartozik, hogy a kétségbe esett, autoriter vezetésű alakulatok hasonló helyzetekeben – ebben a lelki állapotukban [a sarokba szorított patkány-szindróma] – nyúlnak az erőszak fegyveréhez.

    A Führer ezennel már meg is csördítette a korbácsát és utalást tett a maga alkotta úgynevezett alaptörvényének – immáron a Hetedik – módosítására, melynek konkrét tartalmát nem hajlandó(k) elárulni…

    Lehet, hogy most köszöntött be a fid-SS Sztálingrádja…

    De ki lesz von Paulus tábornagy ?

    .

  • Ez a bornírt, fidióta alaptörvényt is sértő, törvénytelen cirkusz egyvalamire biztos jó volt: arra, hogy ismét ne lehessen a valóban fontos kérdésekről beszélni. Például arról, hogy tényleg, mi legyen a Föld lakóinak mintegy 80 százalékával? Hogy mi a felelőssége ebben a „fennkölt” nemzeti és sőt, nopláne keresztények álságos hadának? Vagy a másik oldalon egy önmagát prófétának felkent másfélezer évvel ezelőtt volt ember vakhitű követőinek?
    Ez az arcpirító cirkusz – főként a megelőző aljas uszítás egyvalamire vetett éles fényt: arra a kicsinyes, önző és primitív politikára, amit Magyarország jelenlegi kormánya folytat.

  • Starchild Miért kell hazudni? Az látszik, hogy megbukott a népszavazás. Azt is tudta minden gondolkodó ember, hogy ezt csak külföldön fogják látni, mert a magyar nacionalista lefogja hazudni a csillagokat az égről. Lám, így is van. Orbán már a szavazás előtt látta, hogy elszabta, megadta a hiénáknak az alaphangot, nem baj, ha nem lesz érvényes. Dehogy nem baj, de az erőszaknak nem kell felhatalmazás. Többet ne bolsizzatok, mert tanulni mehetnek hozzátok hazudni és jogot kerékbe törni. Sok korcs van Magyarországon? Igen, ezért jöttünk el. Nem az első szavazás, amin bizonyítottátok. Sajnos.
    Úgyis megváltoztatjátok a beton alaptörvényt, semmi erkölcsi aggályotok nem volt soha. Ezt tudjuk. De ezért miért kellett hülyét csinálni magatokból, 17 milliárdért?

  • Szárcsád!

    Vagy 5-10% érvénytelenül szavazott, így a résztvevők 98,33%-a hogy szavazhatott volna arra a baromságotokra?

    Gránitszilárdságú orbáni alaptörvény módosításához ez nem is kellett,akaratunk ellenére szokta azt váltogatni, mint Rozi a véres bugyit.

  • Starchild
    Én nem vagyok korcs, én magyar vagyok. Annyira, hogy mindig itt éltem ésdolgoztam, így neked van hova hazajönnöd.
    Szervusztok, jó napot !

  • Pár megjegyzés:
    – 3,2 millió pártoló szavazat még soha elő nem fordult. Ez egy szenzációs csucs.
    – Az, hogy a Kormány nem vitte lejjebb az érvényességi küszöböt, az egy baromság. (NATO és más témákban megtette!)
    – Azt, hogy felelős emberek összekeverik a „részvételi arányt” az „érvényes szavazatokkal”,- azt nem szívesen minősítem. Négy százalékok repdesnek igy ide vagy oda…
    – Fogódzkodjunk meg: Ha akadt volna még 800.000 derék demokrata, aki elmegy „igen”-nel szavazni, akkor vastagon meg lett volna az 50 százalékos küszöb, s még mindig 78:22 -re győzött volna az a csunya Orbán.
    – Állitólag rajtunk csámcsog a NYUGAT, s nem Ausztrián, ahol tegnap elmaradt a (csalás miatt) megismételt elnökválasztás, mert nem tudtak egyforma borítékokat nyomtatni

  • Na ja; a hatalombitorló, puccsista, népellenes szélsőjobb beetetett hívei ( no meg érdek-lekötelezettjei, lekenyerezettjei ), kioktatják a csendes többséget abból, hogy ki-mi a „korcs”… A „történelmi (k)egyházak” morális leszereplése különösen figyelemre méltó… Valóban: ők a fideSS-mátrixban élnek…

  • Pityi Palkó:

    nagyon szépen megfogalmaztad a lényeget!

  • tropa
    te nacifereg vagy?
    en azt kulonosen imadom itt…………..ezernyi picinke miszlikbe apritani es odalokni a capaknak hatha ugy megeszik meg ha fanyalogva is.

  • Gyakorlatilag a fideSS és a rosszabbik ( azaz a fasiszta szélsőjobb ) hívei EGYÜTT is kevesebben vannak a társadalom felénél ( nemhogy kétharmadánál ). A polgári, középjobb álellenzéki formációk ( Maszop, Déká, Együtt stb. ) pedig irrelevánsak. Ez bizony lehet a szélsőjobb köreiben frusztráció forrása; ha a kizsákmányolt csendes többség pedig politikailag tudatosabbá válna, az meg maga lenne a katasztrófa az uralkodó osztályok számára.

  • Belzebub
    2016 október 2
    5:53 du.
    Nem jó, a nyomdafestéktől aranyeret lehet kapni!
    Még arra sem használható.

  • Starchild
    2016 október 2
    8:57 du.
    Elégtelen, még az arimetika sem megy!
    Cirka 40 % az a 98, de hát aki egy kivonást sem tud elvégezni, annak mit magyarázzam.

  • Akik itt föntebb most örülnek, azok miért is nem az utcán vannak, és követelik Orbán lemondását, esetleg a tévészékház előtt?

    Könnyű a fotelból örülni annak a teljesítménynek, amit 4,2 magyar embernek köszönhet az a ballib tábor, akiknek talán összesen nincs egymillió szavazójuk. És a 3,2 milla nem-mel szavazóból legalább egy millió jobbikos, tehát nem orbánista, sőt. Erre varrjál gombot!

  • Figyelő
    2016 október 2
    6:54 du.

    Eltűnni szerintem se fog a fidesz, de gondolj bele, hogy kb. kétmillió ember szavazott most a fideszre, vagyis a 3,2 nemmel szavazóból kb két milla lehet fideszes.

    Ez azért elgondolkodtató, hogy miért nem nő, sőt csökken Orbánnak és pártjának a népszerűsége, te nem így gondolod? Én itt már többször leírtam, hogy a 2014 utáni teljesítményük szánalmas. Egyre nyíltabban a magyar oligarchák nagybirtokokhoz jutnak, a „nemzeti burzsoázia” zsíros megrendeléshez jut, és ők meg a hétszázmilliós villákban laknak, aminek a szeméttárolójában néha találnak egy hatszázezres zakót … ! Hol van ebben a magyar családi gazdák földhöz jutása, a kisvállalkozások segítése és az olcsóbb állam, amiket 2014-ben ígértek?

  • terminus
    2016 október 2
    4:53 du.

    Ez a Kutyapárt szerintem a magyar legújabb kori történelem újabb mélypontja, és kérdés, hogy van-e ennél lejjebb? Rogánnak ez is sikerült, akinek messze van a vidék nemhogy vasúttal, de sofőrös kocsival is, és helikopterrel megy haza a butuska színésznő lagzijáról, ahol az énekesi képességekkel nem rendelkező celeb „énekére” „táncolt”.

  • A hazaárulózó, korcsozó, agg komcsizó úgynevezett jobboldali elmagyarázhatná, hogy a nagy magyar, nemzeti kétharmad nép a népszavazáson feltett kérdésben nem ért egyet a FIDESZ-szel? Vagy ennyi a fent nevezett kétharmad?

  • Intő a fidesznek – talán időben.

    Ha valóban van Orbánban (és az ő fideszében) tehetség akkor korrigálnak, ha nem akkor mennek a levesbe ’18-ban.
    De ki jöhet helyette?! A Jobbik, az Mszp, a DK, vagy a még ki tudja kik? Na, ne.
    Akkor kik? Ez itt a kérdés.

  • hazai lámpa Szerintem a kutyapárt méltó válasz a demokrácia álarca mögött tevékenykedő kollégiumi szakkörnek. Semmivel sem komolytalanabbak, csak sokkal tisztességesebbek.
    Nem Ők járatják le a magyar politikai életet, Ők ennek hatására jöttek létre. Azt hiszem, a „kereszténydemokrata” párt az alja, Semjén vezetésével. De csak kicsit lejjebb az összes parlamenti pártnál. Vagy szerinted le tudja járatni valaki jobban az országodat, mint egy Pálffy „nagykövet”?

  • Fordítsunk: Mit jelentett egyáltalán az igen… Még az az 1.xx százalék is csak balhéból biggyesztette oda. A referendum kérdésére az igen eleve egy null halmaznak tervezett változat. A nem pedig az agymosottaknak, analfabétáknak volt fenntartva, akik eleve egy értelmetlen kérdésre másztak be a csőbe.
    Tetszik Dongolo, Pityi Palkó nagyon éles meglátása és pár embernek azért nagyon rendben van a feje.
    Fáj nekem anyám korosztályát bántani, mert imádom őt, de ő is ugyanolyan eltévelyedett, agymosott otthon, mint az itteni kortársai. Vele se lehet már ilyenről beszélni, pedig ő legalább értelmes.
    Végül egy kérdés, amit már több helyen feltettem: Mi lett volna az az eredmény, amire a fidesz azt mondta volna, hogy sajnos vesztettünk?

  • Ági Vezér
    2016 október 2
    11:23 du.
    Almási Alma, mint „antidemokratikus beszóló?” Picinyem, olvass több Almát..
    😀 😀 😀

  • hazai lámpa
    2016 október 3
    8:24 de.

    Tod, Lámpácska,a Kétfarkú az egyetlen olyan ellenzéki párt odahaza, amelyik felismerte, hogy a humor öl.. Tobbet használtak az ország szempontjából a felvilágosító, gyilkosan nevetségessé tevő plakátjaikkal, mint akárhány párezres tüntetés – akármelyik ellenzéki párttól.
    Akármi legyek, ha egy holnap megejtett választáson nem kapnának legalább 15%-ot.. Meg is érdemelnék!!

  • hazai lampa
    a 3,2 millabol kozel egymillio jobbikos…..erre varjal gombot.
    varrok.
    te meg arra a kozel 9800000-re varrj akikk nem mentek el szavazni mertt nem hisznek se a naci jobbiknak se a tolvajkormanynak.
    nos ez a 9,800000 millionyi teszi ki az igazi valos 98%-ot.
    ok a lenyeg nem az egymilla jobberpocs

  • Olvasom, azért a megrendelt tüzijáték elő lett adva..
    Kuncze jutott eszembe, aki egyszer azt találta szólani, hogyha Orbán Viktor lett volna Napóleon, akkor a waterlooi cata is győzelemként lett volna kommunikálva..
    Szánalmas egy társaság.. Milliárdok egy olyan kampányra, ami valami olyasmi ellen szól, ami nincs..

  • Egy barátom írta a face book-on..

    Végre vége…
    Lezajlott a tízmilliárdos szemfényvesztés és a király itt áll előttünk, viseltes alsóban, bamba vigyorral a képén, udvaroncai körében, tettetett boldogsággal, miszerint: GYŐZTÜNK!
    A rettenetes az lehet beteg lelkének, hogy tökéletesen tudja, ez BUKÁS volt a javából! Természetesen egy választást (még egy ilyen egyértelműt is) többféleképpen lehet kommunikálni. Néhány hétig most a csapból is diadaljelentés fog folyni minden párt részéről!
    Ám hagyjuk a fenébe az összes pártot (annyit is érnek), nézzük inkább a „hétköznapi”, általános tanulságát a történteknek!
    Túl az örömön, amit a Dilis veresége miatt érzek, adódik néhány elgondolkodtató tény, amit semmiképpen nem hagynék figyelmen kívül.
    Számomra érthető, de negatív eredmény a több, mint hárommillió NEM szavazat! Tudom, hogy az aljas kampány, a félelem az idegenektől és a helyi Voldemortoktól sok, „egyébként” normális embert is rávett, hogy így szavazzon, ez nekem akkor is borzasztó!
    Ami viszont örömteli, az a távolmaradók nagy száma! Akik állandóan hülyézik, lenézik az „egyszerű” választót, most tartsanak önvizsgálatot! A „nép” (ha ösztönösen is) megérzi, hogy mikor akarják manipulálni, és ha képes rá, ellenáll!
    Na, és a „Kétfarkúak”… Van még remény ebben az országban, ha egy ilyen alakulat görbe tükröt tud tartani a politikai „elitnek”!
    A parlamenti ellenzékről: köpjenek fel és álljanak alá!
    Már most a saját sikerüket látják a népszavazás bukásában, pedig nem sok közük van hozzá! Nevetségesek és szánalmasak!
    Orbán most elvesztett egy csatát, de messze még a háború vége! Élesítsük hát az elménket és egyenesítsük a kaszát!

  • hazai lámpa
    2016 október 3
    7:35 de.

    Hogy miért nincsenek az utcán? Azért mert a baloldal töketlen ehhez. Nekik nincsenek olyan széles aktivista hálózataik, nincsenek Kubatov-listáik, és legfőképpen nincsenek szélsőségesen radikális huligánjaik, akiket szervezetten mozgósítani tudna egy tömegdemonstrációhoz, az alkotmányos rend megdöntéséhez, ahogy azt tette a Fidesz-Jobbik 2006-ban. A spontán szerveződő demonstráció sokkal nehezebben alakul ki magától, mint szervezetten és akkor még Simicska milliárdjaiból finanszírozva összerántani. De ne gondolja senki, hogy a magyar emberek látszólagos tétlensége, beletörődömsége cseppenként nem fog kibuggyanni.

  • Ági vezér

    Látom még a diktatúrában nőtt fel, ott volt tilos más véleményt leközölni, mint a napi trend.
    Mivel Kanada egy demokratikus ország, ahol szólásszabadság van, itt IS megjelenik a lap, tehát az itt élők csak a jogaikkal élnek!

  • András.A liberálfasizmust már megszüntettük ( mondhatjuk utó-komenista-liberálfasizmusnak is)
    Magyar új fasizmust nem látni,csak a liberálisok fejecskéjében szeretne ujjá születni.
    Inkább a nyugat európai multikulturális fasizmus szeretné magát és társát (pl. a Szíriában is harcoló vallás) rákényszeríteni minden európai országra!Ezt kell megakadályozni.Ez a fasizmus mostanában teremti meg Európában a legújabb zsidóellenességet!!! És megteremti intézkedéseivel létszám bázisát is.Sok-sok feszültség lesz a zsidók és a beérkező új vallású emberek között.Ezt nem fogják tudni megállítani.Az új vallású tömegek elszaporodása oda fog vezetni,hogy át fogják venni az irányítást,mint Amerikában,Londonban és egyre bővülő helyeken!!!Ennek valós veszélyét kellene felfogni liberális-szicialista-szociáldemokrata oldalon,mert amikor már késő lesz —-akkor késő lesz intézkedni bármire!!!!
    Az idő haladtával egyre több zsidó ember fogja elhagyni ny.európát,mert csendesen vagy nem csendesen az újonnan jöttek el fogják üldözni őket.!Újabb zsidó vándorlás fog bekövetkezni! Emlékezzetek rám, mit mondtam és mikor!!!
    Emlékeztető üdvözlettel!!!

  • Almási Alma
    2016 október 2
    4:58 du.

    Kedves Göllner András, ne bízzuk el magunkat. Fidesz ide, vagy oda, ma 3,2 millió magyar ember szavazott a TŰZPARANCSRA .
    Almácska : ilyen marhaságra nem szavazott az ország!!

  • A nyugdíjam 83 000 Ft. A havi gyógyszerem 39 600 Ft A rezsim 21 700 Ft. Kiszámoltam egy „Nem” szavazat 3 437 Ft-ba került (11 milliárdot költöttek rá.) Mivel én természetesen nem mentem el erre a komédiára, jogosultnak érzem magam arra, hogy az egy szavazatra eső költséget – ahogy a bíróságon szokásos – a vesztes (ebben az esetben a kormány) számomra haladéktalanul utalja át.

  • Nagyon sok agymosott kiment az amerikai földrészre!Csak körbe kell nézni odakint!

  • Ötvenhatos
    2016 október 3
    6:02 de.

    Szépen felmondtad a leckét, „nyalhatsz”!
    Csak az a gond, hogy nem igaz! A tények makacs dolgok, a google a barátod!
    „- 3,2 millió pártoló szavazat még soha elő nem fordult. Ez egy szenzációs csucs.”
    Csak:
    – 1989. novemberi „négyigenes” népszavazáson valódi tétje csak a köztársasági elnök megválasztásának időpontjáról szóló kérdésnek volt, és ez teljesen megosztotta a szavazókat. A másik három kérdésben viszont hatalmas volt az egyetértés. 4,115 millióan szavaztak arra, hogy az MSZMP elszámoljon a vagyonáról, 4,102 millióan száműzték volna a pártszerveket a munkahelyekről, és 4,068 millióan támogatták a Munkásőrség feloszlatását.
    – A 2008. márciusi, a Gyurcsány-kormányt a reformok útjáról végképp leterelő szociális népszavazáson 3,386 millióan szavaztak a kórházi napidíj, 3,321 millióan a vizitdíj és 3,310 millióan a felsőoktatási tandíj ellen.
    Közel ennyien:
    – 1994-ben a népszerűtlen jobboldali koalíciót az MSZP–SZDSZ(–Agrárszövetség) szociálliberális koalíció váltotta le. Ennek pártjaira a második fordulóban 3,173 millióan szavaztak.
    – 2003 áprilisában, a Magyarország európai uniós tagságáról szóló népszavazáson 3,056 millióan szavaztak a csatlakozásra.
    „- Az, hogy a Kormány nem vitte lejjebb az érvényességi küszöböt, az egy baromság. (NATO és más témákban megtette!)”
    Az egy másik kormány volt. 2011-ben ez a kormány vitte fel 50%-ra az érvényességi küszöböt, azért, hogy a civil kezdeményezésű (valódi) népszavazások érvényességét megnehezítse (a fagyi visszanyalt!).
    „- Azt, hogy felelős emberek összekeverik a “részvételi arányt” az “érvényes szavazatokkal”,- azt nem szívesen minősítem. Négy százalékok repdesnek igy ide vagy oda…”
    Ez így van, mindenki azt emeli ki, amit magára nézve jónak tart, ahogy Te is. Ezért is lenne fontos szabad sajtó, amire nem telepszik rá az aktuális hatalom!
    „- Fogódzkodjunk meg: Ha akadt volna még 800.000 derék demokrata, aki elmegy “igen”-nel szavazni, akkor vastagon meg lett volna az 50 százalékos küszöb, s még mindig 78:22 -re győzött volna az a csunya Orbán.”
    A történelem nem ismeri a ‘Mi lett volna ha”-t. Ha nagyanyámnak kereke lett volna, akkor nem nő lett volna, hanem gőzmozdony!
    „– Állitólag rajtunk csámcsog a NYUGAT, s nem Ausztrián, ahol tegnap elmaradt a (csalás miatt) megismételt elnökválasztás, mert nem tudtak egyforma borítékokat nyomtatni”
    Mivel példátlan mennyiségű (17 milliárd!!!) közpénzt szórt el rá a kormány, van is min csámcsogni!

  • HunCanada
    2016 október 3
    10:00 de.

    2006-ban sokan hittek abban, értelmes emberek is, hogy az mszp-szdsz koalíció választási csalással került hatalomra. Gyurcsány lemondása többször is indokolt lett volna, ha nem ezért, hát másért, és nem lett volna ördögtől való az előrehozott választás sem. Az már egy másik történet, hogy mivel tupírozta föl Orbán a természetes elégedetlenséget.

    Gyurcsány egy percig nem vette komolyan az emberek elégedetlenségét, és most ugyanezt csinálja.

  • Ötvenhatos
    2016 október 3
    6:02 de.

    Egy kimaradt:
    A mostani népszavazáson összesen 3 282 723 nem-szavazat áll a miniszterelnök mögött. De az 1997-es, NATO-csatlakozásról szóló népszavazáson ennél vagy százezerrel több,
    3 344 131 ember szavazott a kormányt támogatva igennel, egy irányba.

  • Nos sem Orbán,sem a kormány nem bukott meg,csak a baloldali ellenzék,de ők már ugye régebben és tartósan és remélhetőleg végleg….mindenesetre nagyon igyekeznek,hogy az általuk „elképzelt”2018-as minimális esélyüket is eljátsszák,se ész,se önkritika,csak ok nélküli határtalan önbizalom…..

  • tóth péter
    2016 október 3
    11:03 de.
    „Almácska : ilyen marhaságra nem szavazott az ország!!”

    De bizony, hogy a tűzparancsra szavaztak. Ha nem is vették észre.

    1. Arra szavaztak, hogy ne engedjük be a migránsokat.
    2. Csakhogy a migránsok jönnek, jönnek, jönnek… Hogyan lehetne őket távoltartani?
    3. Megmondta a NAGY JOBBOLDALI BIZTONSÁGI SZAKÉRTŐ néhány nappal ezelőtt: Tűzparancsra lesz szükség.

    Mondjuk tény, hogy ez egy háromlépéses logika, úgy kb. három barázda szükséges az agyban, hogy ezt valaki felfogja. Ízlelgesse, Petike… (nem szokásom a gorombáskodás, de azért én is tudok hozzá, ha szükséges… 😀 )

  • falusi
    2016 október 3
    9:38 de.

    Kár, hogy a két farokból mindig csak az egyiket csóválják, és csak a kormányt kritizálják.

  • Már írtam régebben, a magyaroknak semmi sem felel meg, sajnos!
    Akárki lenne most a kormányon, az sem lenne jó! Az én észrevételem az, hogy a magyar baloldal változatlanul „ossza az észt” ezért sokan hisznek nekik. Nem tudnak veszteni úrimódón.
    Mikor lesz ennek a kettészakadásnak vége, nem tudni.
    Nem hiszem, hogy megérem az egységes elvű Magyarországot!

  • Figyelő! Én meg remélem, hogy nem érem meg. Egyszer elég volt.

  • Figyelő
    Írod, a magyar baloldal nem tud veszíteni úri módon.
    A magyar kormány – CSUPA JOGÁSZ – egy érvénytelen népszavazás felhatalmazása alapján akar alaptörvényt módosítani.
    No, ezt minek nevezed ?
    Szervusztok, jó estét !

  • gyűjtést kellene szervezni, melyből meg kellene vásárolni gyurcsány háza melletti házat azon célból, hogy költözzön be vagy 200 afgán. Elégé csinosnak és aranyosnak nézett ki gyurcsány lánya a tv-ben. Kíváncsi lennék hány napig maradna érintetlen, ha még az.

    berlev, náci vagyok, és akkor mi van? Legalább nem liberális. Az lenne már csak a sértés.

  • @Figyelo
    Az en koromat eleg egyszeru kitalalni, mivel nem alneven irogatok. De Figyelo megint melle lott, t.i. nem az a problema, hogy velemenyet megirja, barmilyen elkepesztoen verforralo, hanem az, hogy miert nem a barataival eszmecserelget egy olyan forumon, ahol az onhoz hasonlo gondolkodasuak egymasnak tapsikolnak. Mert itt, ugy latom, hogy on olyan mint egy furunkulus a se…gen.

  • tropa!

    Igazad van abban,hogy sokan nem fogják fel a migráns veszélyeket annak ellenére,hogy naponta történnek erőszakolások,rablások stb.főleg a franciáknál,németeknél,de a belgáknál is.
    Egyébként a Gyurcsány félék kocsival,taxival,kísérőkkel utaznak…az egyszerű emberekkel nem törődnek,és nem fogják fel a nagyfokú ideológiai,kulturális különbségeket a migránsok és a civilizált emberek között,ennek ellenére senkinek nem kívánok rosszat,csak némi gondolkodást,a magyarokkal való szolidaritást!
    Aztán azt a pár migránst (9 fő) ,akit Fletó régebben egy éjszakára látványosan befogadott,bizony alaposan átvilágították….

  • Marcsika, a Rogán nem Taxival, hanem óránként 200 ezerért bérelve Helikopterrel közlekedik. Mészáros 1 milliárdos Jachttal, Orbán saját kisvasúttal, Lázár lézeres blokkoló audival.

    Mindig azok a csúnya „migráncsok”, mert annak van hírértéke, igaz? Ha magyar erőszakol meg egy másikat, az már nem is érdekes, azzal nem lehet hergelni a népet, és gyűlöletkampányt építeni rá. (Mert pár hete Angliában oda migrált magyar migráns erőszakolt és gyilkolt meg egy másik magyart. ohh, csúnya migráncs magyarság, vagy nem? Persze nem örülnénk, ha ezt rólunk mondják, igaz?

    Na de azt tudta-e, hogy a magyarok milyen erőszakosak a nőkkel?
    Nyilván nem tudja, mert ostoba mint a föld és csak arra rezignál, amit az arcába tolnak propaganda-plakátkampánnyal 15 milliárdért, egyes becslések szerint 30 milliárdért.
    Magyarországon minden héten meghal egy nő, erőszakos cselekedet miatt.
    Magyarországon több, mint 35 ezer lányt ér szexuális erőszak 15 éves kora előtt.
    Magyarországon jelenleg közel kétmillió nő él, aki 75 éves kora
    előtt valamikor élt súlyos lelki erőszakot használó partnerrel
    párkapcsolatban, élete során közel 800 ezer nőt ért ezen kívül testi, és közel 300 ezret szexuális erőszak is.

    Tegyük még hozzá, hogy a nők elleni erőszak látens, hiszen túlnyomó részt nem is jelentik be, és még így is elképesztő az erőszak mértéke.

  • Na, kezdem érteni. Mármint hogy hogy lehet egy nem létező kérdésre válaszolni. Tóth P. úr ugyanis azt írja (okt, 3. 11:00): „A liberalfasizmust már megszüntettük.” Mit méltóztatott micsinyáni a micsodával? Ráadásul királyi többesben.
    Ezzel a logikával tényleg bármi elképzelhető.

  • Göllner András
    2016 október 2
    4:16 du.

    ez a fajta „betegseg” itt Canada ban is talajra talalt, emberek mint hatizsakot magukkal cepelik pontosan azt amit hatra kellett volna hagyniuk…nem vagyok ellene a hagyomanyok apolasanak viszont elveim szerint romaban els ugy ahogy a romaiak ezt az austral miniszterelnok fogalmazta meg karakanul, de ahhoz egy egeszseges es valos nemzeti kultura is kelletik es en -sajnalkozva bar- de a Tim Hortons ban nem lelem meg ezt, talan a Raptors, es a tobbi tomegsport lehetne ha nem lenne olcso es ertektelen masolata egy masik ertektelennek… es az a felemas erteku nemzeti lobogo lengetes egy sport gyozelem alkalmabol az nem adja meg azt amit egy munkasiker nemzeti elismerese, altalaban a munka ertekenek megadasa, ertekelese mert ugye munka nelkul semmi sincs es mar a kokorszakban is dolgozni kellett azert hogy jobb legyen a mindennap…es enelkul nem is lesz sohasem igazi ertek a penz nem lehet ertekmeroje az embernek, hanem az ember a merteke az embernek es ehhez egyelore penzre is szukseg van… arrafele amit elhagytam ott a penz dominal es az emberi ertekek szinte semmisse valtak mert az ertektelent erteknek nyilvanitja egy dilinyos mert az o erdekeit szolgalta
    es neki ertekei nincsenek csak a csilingelo obulusok es a dog unalom ami belole arad…itt abbahagyom sajnos ez a diaszpora itt az olyan, hogy jobb tisztes tavolsagban lenni toluk mert meggyozni nem lehet oket semmirol es beszelgetni meg nem erdemes veluk erdemtelenek ra

  • Agi Vezer
    2016 október 3
    4:02 du.
    Sajnos, nincs olyan rum ami Kanadában IS megjelenik, van egy pár az MNO-n de már régen írtam oda. A régiek többsége már meghalt.-

  • Elnézést, nem olvastam utána. lemaradt a szó fele: fórum akart lenni.

  • HunCanada
    2016 október 3
    4:37 du.
    Tudja, hogy a kanadai miniszterek mivel közlekednek ? Nézzen utána. Hány ezer dollárt szórnak ki az állam pénzéből saját utazásaikra.
    Ez a bibi, úgy látszik minden országban megvan.

  • Agi Vezer
    2016 október 3
    4:02 du.
    Sajnos, nincs olyan fórum ami Kanadában IS megjelenik, van egy pár az MNO-n de már régen írtam oda. A régiek többsége már meghalt.-

    Feljebb lemaradt, hogy már írtam arról, hogy itt szólásszabadság van. A másik ok az, hogy ha megnézi közelebbről a beírásokat nem én vagyok egyedül, aki nem ért mindennel egyet, amit itt olvas..
    Christopher, már demokráciában született és nőtt fel, ezért ő elég toleráns mások véleményére.

  • tóth péter
    2016 október 3
    11:08 de.
    Van sok olyan öreg magyar, azért ment erre a földrészre, mert menekült a kommunisták börtönétől és ez az ország befogadta.

  • Figyelő
    2016 október 3
    9:12 du.

    Kedves Figyelő! hol olvasta azt, hogy a magyar politikusok kapcsán én helyeseltem és összehasonlíthatónak tartottam a kanadai politikusok utazásait? Ha feljebb olvas, akkor láthatja, hogy ezt a hozzászólását inkább Bodának kellene címeznie, amit most nekem írt, mert én is az ő hozzászólására reagáltam a politikusok járművei kapcsán. Egyébként ha meg már teljesen tévesen engem szólított meg, akkor azért a kisvasút, mint játékszer, egy 4 millió dolláros Jacht, egy óránként minimum 200 ezer forintos helikopter még a kanadai politikusok utazásait, hobbijait is felülmúlják. Szerintem ebben nincs vita köztünk, csak ha szándékosan, tudatlanul és provokatíve kívánna kekeckedni, de ezt nem is feltételezem önről kedves Figyelő.

  • hazai lámpa
    2016 október 3
    1:19 du.
    Döglött kutyába nem rúgnak bele.
    Ha a fidesz lenne a döglött kutya, a másik farok lengene.

  • Kedves Christopher Adam!

    Hogy lehet az, hogy amikor valaki n y í l t a n . b e i s m e r i . önmagáról azt, hogy:

    „igen, én n@ci vagyok”,

    az ilyen kretén alak, mint Charlie is, továbbra is itt maradhat az AN oldalán, mint kommentátor ?

    – Ebből ugyanis az következne, hogy az „AN” a n@cizmust, a n@ci beszédet kommilfó, polgári magatartásnak, illetve el és befogadható elvnek tekinti a sorai között.

    Üdvözlettel: DG
    ˙

    .
    UI:
    A . @ . helyettesítő jelet az esetleges digitális cenzor-automata félrevezetése céljából alkalmaztam, amely úgy lett beállítva, hogy számára mondjuk pl. a zsidó, mint melléknév ugyanúgy minősül, mint a náci. Szokták is mondogatni a k. szerkesztők, hogy úgymond: „ne nácizz!”, amivel egyenlőségjelet húznak a két, merőben más tartalmú jelző közé…

    .

  • Tóth és Boda -szokásuk szerint- hazudoznak.

  • ˙

    Orbán tegnap kijátszotta a talán utolsó „aduját”, miszerint „ez a hárommilliókétszázezer szavazat nagyobb szám, mint anno az az Unióba való belépésünket megszavazó 3millió-50ezres IGEN szavazat”…

    Mit is keres a csizma az asztalon?
    Mi köze is van az EU-s belépésünknek egy >részletkérdés< megvitatásához ??

    Végre kibújt a szög a zsákból, hogy mit is akar valójában a Magyar Führer: most már nyíltan is, mint annak idején Hitler nevű kollégája tette a Népszövetséggel*: kilépni belőle.
    M e r t . neki senki és semmi egyezmény, vagy szövetség ne kösse meg a kezét az autoriter lépései megtételében!
    [Ma már csak az a nevében is hülye "kohéziós alap" elnevezésű EU-s pénz-segély tartja őt belül… amelyet a korlátolt, weimarista EU-politikusok rendszeresen utalanak a diktatúra támogatására, ill. fenntartására. Teszik ezt függetlenül attól, hogy az illető nyíltan a fejükre sz@rik.]
    ˙

    .
    * A megválasztása után az első dolga volt, hogy Németországot kiléptesse a Népszövetségből.

  • 0″Orban.;-ha ervenytelen lessz a nepszavazas lemondok…”
    ERVENYTELEN LETT!!!!!!!!!!!!
    Orban Ur Onon a sor…………..varjuk a jo hirt!!

  • HunCanada
    2016 október 3
    11:08 du.

    Minél kisebb, annál jobban kell kompenzálni, avagy a gyűlölet kampány többe került, mint Brexit kampány:

    „1500 forint – ennyibe került fejenként az adófizetőknek Orbánék népszavazása.
    A Brexit-kampány és a magyar népszavazási kampány költségeit hasonlította össze az Átlátszó; számításaik szerint a kb. 15 milliárdos menekültellenes kampány a magyar lakosságnak fejenként 1500 forintjába került.

    Ezzel szemben a 64,1 millió lakosú Nagy-Britanniában a kilépéspárti és a maradáspárti politikusok és civil szervezetek összesen 33 millió fontot, vagyis átszámítva 13,2 milliárd forintot költöttek el a népszavazással kapcsolatos kommunikációs kiadásokra..

    Vagyis a Brexit-kampány egy brit lakosra jutó költsége 206 forint volt, ami hetede a magyarénak.”
    (http://hvg.hu/gazdasag/20161001_A_kormany_menekultellenes_kampanya_meg_a_Brexitkampanynal_is_dragabb?ver=2&utm_expid=1324304-9.JvgK46VJQ96PBmQcdWWPlQ.1&utm_referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.hu%2F)

  • HunCanada
    2016 október 3
    4:37 du.

    Bödőcs mondta a dumaszínházban, hogy furcsán néztek rá, mikor Dubaiban voltak.
    – Miért megy a feleséged előtted?
    – Hát az aknák miatt …

    Biztos vannak itt is betegek meg erőszakosak, de nehogy kihozzuk már azt, hogy Európában jobban el vannak a nők nyomva, mint a Közel-Keleten! Ezek ott régi beidegződések, a Bibliából tudjuk, hogy pl. elzárták a nőket menses idején, és megölték, ha megcsalta a férjét. Nemcsak az arabok, a zsidók is hasonlóak lennének, ha nem találkoznak az európai civilizációval.

  • hazai lámpa
    2016 október 4
    6:47 de.

    Kedves hazai lámpa. Ön félreértett, ha azt szűrte le a hozzászólásom tartalmából, hogy a kérdés az volna: Hol nyomják el nagyobb mértékben vagy jobban a nőket. Ha még egyszer elolvassa akkor szerintem másodjára biztos vagyok benne, hogy érteni fogja azt, hogy miről szóltam. Tehát még egyszer: Míg a muszlimok erőszakos cselekedeteit észrevesszük és hatalmas milliárdos poszterekkel kiplakátoljuk, hogy BodaMarcsa értesüljön a menekültekről egyáltalán, addig nem veszünk észre, és egyáltalán nem veszünk tudomást arról ami hazánkban (és egyébként bármely európai országban) a szomszédunknál történik, amikor magyar erőszakol, bántalmaz, zaklat, meggyilkol másik magyart (és/vagy európai az európait).
    Ha kell harmadjára is leírom, ha másfelé vinné hozzászólásom tartalmi mondandóját.

  • HunCanada
    2016 október 3
    4:37 du.

    Szinte minden kultúrában elnyomták a nőket. A régi rómaiaknál a családfő (pater familias) a családon belül mindent megtehetett. Igaz, hasonló dolgok történnek a mai Indiában és Pakisztánban is, de ott legalább ez többnyire nem jogszerű. Igaz, a jog nálunk is garantálja a nők egyenjogúságát, de a gyakorlatban egyáltalán nincs ez így, és a vak komondor tényleg csak a jéghegy csúcsa. És visszatérve az első gondolathoz, a keresztény Európa sem volt addig kivétel, míg az ipari forradalom miatt nem lett jelentősebben szükség a női munkaerőre, és meg nem születtek ennek hatására a nőmozgalmak. A női egyenjoguság egyáltalán nem a keresztény kultúrából következik.

  • terminus
    2016 október 4
    9:31 de.

    Jézus megtiltotta, hogy megkövezzék a házasságtörő nőt.

    Szerintem a „barbároknál” nagyobb szabadsága volt a nőknek, pl. a vikingeknél állítólag egyenjogúak voltak. A matriarchátust is feltételezik egyesek az őskori európaiknál (indoeurópaiak előtt), bár ez a régészek szerint nem bizonyított.

  • Sajnos Orbán és gyülekezetének ez az ámokfutása min. 18 milliárdba került!s neki ez az eredmény győzelem,s ennek tudatában tett javaslatott a gránitszilárdságu fidesz alaptörvény módosítására.elképesztő,gyalázat ami itt folyik!

  • Almácska . nem látom a homlokodon sem a barázdákat!
    Csináltatni kéne?
    Barázdás üdvözlettel.

  • terminus/termina(?)
    Nagyon kérem, moderálja magát. Nem istállóban van….!

  • Göllner András

    Tóth Peti és Ródeó. Köszönöm, hogy időt töltöttetek szerénységemmel. Szeretem amikor ezt csináljátok, csak az értelmet hiányolom ezekből az erőfeszítésekből.

    Kedves Vezér Ágnes. Az a bizonyos furunkulus úgy látom elkerülte a Figyelő figyelmét. Ez a figyelmetlenség az ő esetében gyakori. Szerintem a hazai lámpa megvilágítaná neki, ha szépen megkérné őt erre. Egyáltalán, milyen a furunkulus, ha magyar ? És a galamb-epe ?

  • Ötvenhatos
    2016 október 4
    12:00 du.

    Nem tudom, mivel csaptam ki a biztosítékát. Esetleg idézhetne!
    Úgy gondolok magamra, hogy elég jó az önkontrollom, de megeshet, hogy tévedek.
    Az ‘Ötvenhatos’-ból sem derül ki a neme, de én nem firtatom. Az -us végződés nem minden esetben hím nemű, vannak kivételek. ön számára maradnék semleges.

  • Figyelő
    2016 október 3
    9:24 du.
    Bejegyzésem semmiképp nem vonatkozik Önre,sok harcias lény szokott ide beírni és kint van,vagy mostanában ment ki vagy kimegy ( feltöltődni,vagy feltöltetni önmagát) és visszajön–mikor hol jó alapon??? Ezek a lények nem ismerik a komenizmust , annak tevékenységét ,árnyoldalait ,általa okozott fájdalmakat— ezek csak a szépet , jót látják ezen eszmékben és átvedlettek az újkori komenista -liberalista lelki világba, mindkettő keveredik bennük,nem tudják eldönteni hogy kicsodák ők ,tagadják egyiket is ,másikat is , de amikor valami felvetődik –ők azok a lények akik teljes mellszélességgel ezen eszméket képviselik és a többieket zsebből „lenácizzák”— mert itt elfogyott az észérvük, és semmi mást nem tudnak elfogadni,átgondolni.Fejükben minden elrakódott az eszmevilágukból és csak ennek megfelelően tudnak gondolkodni.Szerintük a komenizmusnak nem is volt semmi hibája és a „rendszerváltás”utáni komenista-szocialista-liberalista összeborulás volt a legjobb!
    Ha visszafordulnának az események – ezek lennének az élharcosok ( mondjuk munkásőr dobtárassal),az új vezetők—legalábbis ebben reménykednek.
    Ezekről beszéltem abban a mondatban.
    Önre és azokra akik sorsuk,üldözésük miatt (az ő eszmeviláguk tette ezt ) kényszerültek kimenni – én tisztelettel gondolok, ezek az emberek megőrizték magyar élményeiket,ezeket őrzik,ápolják , továbbadják stb. tisztelettel néznek vissza a volt hazájukra Magyarországra! ( Önt ilyennek ismertem meg itteni hozzászólásaiból) És még ezen-tiszteletre méltó emberek-kapnak sok bírálatot,mocskolódást itt egyes lényektől!
    Körülbelül ezek fogalmazódtak meg abban a mondatban.
    A befogadó ország pedig Köszönetet érdemel ezen tettéért,akkor még nem volt ilyen felkevert indulat e téren ,mint manapság,olyan menekülteket fogadtak be akikről tudták a komenizmus elől menekülnek,mert akkor ők is gyűlölték és ahol lehetett harcoltak ellene.Olyan embereknek tekintették a menekülteket , akik értük is szenvedtek e rendszerek elnyomása alatt,és végső elkeseredettségüket megértették.Nem véletlen , hogy a világon több olyan ország van , mint Kanada,aki befogadta ezeket az embereket.

    Üdvözlöm Önt.

  • Ötvenhatos
    2016 október 4
    12:00 du.

    Bocsásson meg, a “nyalhatsz” egyszerű (elismerem primitív) elmésség volt a részemről. Utalás az ‘Éretlenek’ című filmre.

  • Gézuka te!
    Meg vagy ?
    Mennyi időre engedtek ki a kórházból? Látom rögtön megszólaltál,de betegséged továbbra is benne van megfogalmazásaidban.
    De nem bántom lelkedet— megígértem! Nyugodalmas pihenést és békés megnyugvást—rémes gondolataidtól!
    Jó pihenős üdvözlettel.

  • Hát András!
    Nagy baj az amikor az ember nem találja saját értelmét!Azt szeretem amikor tisztán látod helyzeted!
    Értelmes erőfeszítésekkel Üdvözöllek.

  • Göllner András
    2016 október 4
    12:04 du.

    Galambepe az, ami neked nincs. Sőt, te a verébre ágyúval, a galambokra vállról indítható rakétával lősz.

  • tóth péter
    2016 október 4
    12:21 du.

    Olyan jól belelát a fejünkbe. Kitalálom. Ön pszichoanalitikus, a távgyógyász fajtából.
    Azok a kommunisták, akik nemzeti-kereszténnyé vedlettek át, azok mik?

  • Tóth Péter, Geyzának csak egy aránypárt kell leírni, és megint elmegy a kedve egy hétre: 98:2.

  • „Göllner András
    2016 október 4
    12:04 du.
    Tóth Peti és Ródeó. Köszönöm, hogy időt töltöttetek szerénységemmel. Szeretem amikor ezt csináljátok, csak az értelmet hiányolom ezekből az erőfeszítésekből.”

    namost én nem találok semmit ebben, talán valami olyasmit akarsz ezzel mondani, hogy hülye vagyok és ne ártsam magam bele a nagyok dó’gába? ez már majdnem gáyza szintye…egyébként kösz …ehhez tartom magam…kár érted

  • Geyzának elég leírni, hogy érvénytelen, meg pofára-esés, és megint jókedve lesz.

  • term/term
    KÖSZÖNÖM!
    (r.t.)

  • Terminus „…Azok a kommunisták, akik nemzeti-kereszténnyé vedlettek át, azok mik?….”
    Beépített emberek,amikor kell kilépnek a felszínre és mindent kitárnak.Tudod 1918-as Lenin fiuktól (minimum) kezdve beépítettek embereket a különféle pártokba,hogy tudják ott mi történik.Hát ők ilyenek ,de haszonnal működnek.
    Távgyóygászati üdvözlettel.

  • Katona Zsombor

    kovács éva
    2016 október 4
    10:28 de.
    Kedves Éva!
    Igaz hogy, csak 11, de megérte, mert most legalább tisztán látszik hogy, az erkölcstan és a hitoktatás mellett a hazaszeret ösztönzését is már bölcsödés korban kellene komolyabban venni, a rombolóan egészségtelen liberális antipatriotizmus, az internacionalizmus, a komformizmus, a „demokratizmus” és a globalizmus visszaszorításával! Aki nem képes belátni hogy ez esetben tényleg az ország sorsáról szólt a referendum, az vagy ország és Európa veszejtő kollaboráns vagy politikusok által befolyásolható, önálló gondolkodásra képtelen agymosott, vagy korszerű eszméktől aggasztóan túlképzett és már arra is képtelen hogy, a józan paraszti ész egyszerű, ám életszerű logikájával vegetáljon!

  • Kedves Tóth Péter,
    köszönöm szavait, bizony jólestek!
    Itt csak gyűlölködést tapasztaltam őszinte írásaimra.
    Tudom, hogy ez egy baloldali lap, tehát nem is várok mást. De mindig megmondtam a dolgokról a véleményem és sajnos erről még vén koromban sem szoktam le!

  • Katona Zsombor
    2016 október 4
    5:34 du.

    Né má, itt is terelsz?

  • tóth péter
    2016 október 4
    5:10 du.

    Akkor, kölcsönvéve a Te értelmezésedet, a kommunista, nemzeti-kereszténnyé vedlett, beépített ügynökök:
    – Orbán Viktor, politikai pályafutását Székesfehérvárott, gimnáziumi alapszervezeti KISZ-titkárként kezdte. (Soros-ösztöndíjas is volt!)
    – Kövér László, Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) Központi Bizottsága Társadalomtudományi Intézete ifjúságkutató csoportjának segédmunkatársa volt.[1] 1987 és 1988 között. (Soros-ösztöndíjas volt!)
    Matolcsi György, Közéleti pályafutását az MSZMP-ben kezdte.
    Schmitt Pál, párt állami miniszter-helyettes,
    és így tovább …
    Egy két honlapon összegyűjtve:
    http://www.sokkaljobb.hu/content/fidesz-mszmp-tagjai
    http://nol.hu/belfold/mszmp-s_nevsorral_kedveskedtek_lazarnak_a_szocialistak-1308695

    Azta, mennyi beépített ballipsi ügynök a nemzeti-keresztény csúcson!

  • Figyelő állítja fentebb,
    hogy „a baloldal nem tud . e l e g á n s a n . veszteni”.

    Kedves nagysád’, eszerint magácska Orbán Viktort és körét baloldalinak gondolja. Mert Ők voltak azok, akiknél 2002-ben, az első totális vereségük után években mérhető a parlamentben el nem töltött órák száma. Egyszerűen, nem jártak be a munkahelyükre, de a fizetésüket azt fölnylták, bezsebelték.

    A Vezér második hatalmas vereségét 2006-ban, már a . f e l b é r e l t . Fradi-csőcselék mozgósításával levezénbyelt erőszakhullámmal „torolta meg”, méghozzá főleg Budapest lakosságának a megfélemlítésével, egy durva anarchista zendülés során…

    Figyelő szerint ez jelenti az . e l e g a n c i á t. Érdekes értelmezése ez a kicsinyes egoizmus és az anarchizmus ötvözetének … Gratuláljunk neki !

    ))) 😀 (((

  • Figyelő Kedves Figyelő A baj, hogy „őszinte” kommentjeid nélkülözik a tényeket, mikor ezzel szembesítenek, leírod, hogy nem tudsz róla semmit, de a 70 évvel ezelőtti rossz tapasztalataid miatt, gyűlölsz mindent, ami baloldalinak van mondva, és bálványozod, ami jobboldalinak van hazudva. Ne haragudj, teljesen hiteltelen vagy, ennek semmi köze a gyűlölethez, hidd el.

  • Terminus! Légy szíves írd le 89-ig melyik más pártba lehetett belépni az MSZMP-én kívül!??? : ide írd le.
    Akikről Te beszélsz azok látták a helyzetet és amikor a hatalom már nem tudta őket „megzabolázni”abban a pillanatban ott is hagyták őket,mert tudták,hogy az nem az övék,de Te le fogod írni melyikbe léphettek volna be.
    akikről én írtam azok ott maradtak ahol voltak ill.odamentek ahová küldték őket , hogy belülről figyeljék az új szerveződményeket . Érdekes azon embereket akikről én írtam megfigyelték,zsarolták,”behívogatták” elbeszélésre.
    A kettőt nem kell összemosni.Ez tipikus komenista,liberalista módszer! Belekeverni mindenkit és akkor már ” egyformák” vagyunk és nem beszélhet a másik.
    Elgondolkodó üdvözlettel.

  • Nem beszélve arról , hogy PÁRT folyamatosan szervezte be az embereket,ha nem akart az ügyfél akkor kezdték ellehetetleníteni!
    A másik . amikor gyerekként e rendszerben nő fel az ember csak az MSZMP által hirdetett dolgokat hallja , nem lát mást azt elfogadta,mert a környezete is ezt várta tőle.DE amikor megtapasztalta,hogy mi is van valójában ,akkor megváltozott
    a véleménye,de tenni ellene nem tudott az első adandó alkalommal otthagyta őket.Ezeket egy fiatal emberen 40 év múlva számon kérni badarság! De gyuriferi pl. ott maradt a mai napig is sőt még jobban radikalizálódott,szélsőségessé vált.Mondhatnánk forradalmistává,olyan csegevaralistává. vált.Ez a fiú egy lapra tett fel mindent : Orbánt megbuktatni minden áron.Semmi más nem érdekli,logikája ezek mentén mozog.És nagyon sokan ott maradtak ahol voltak : a PÁRT-ban , csak most mszp-nek ,liberális párt-nak stb. hívják.
    Talán ezen -mai vezetőknek-születésükkor meg kellett volna alakítani A FIDESZT ? hogy ne tudjátok a szemükre vetni fentieket? Lehet ! De akkor szólnotok kellet volna születésüket követően.
    Követős üdvözlettel.

  • toth peter Miert kell belepni? Engem hivtak, nem leptem be. Ha beleptek, akkor annak oka volt. Vagy gyavak, vagy elonyokert leptek be. Mindketto elitelendo. Ezt nem lehet kimagyarazni.
    Aki a kommunistakat a liberalisokkal osszemossa, az teljesen tudatlan. Meg nem mondtak? Oximoron.

  • ‘Szőr!
    Ez innen távolról egyértelműen a baloldal szervezkedése volt,mindenáron tönkre akarták tenni a FIDESZT, szétrombolni őket , rájuk fogni e dolgokat és majd börtönbe vágni őket , ez egy ellenük megszervezett tett volt–de nem sikerült végrehajtaniuk,mert ellenfelükre találtak.
    Találó üdvözlettel.

  • Llanfair
    2016 október 5
    3:33 de. Az ittenieket igaztalannak tartom.Mondhatnám azt is : nem igaz.
    Igazságos üdvözlettel.

  • tóth péter
    Közelről nézve látszott, hogy a Fidesz csürhe randalírozik…)))
    Szervusztok, jó estét !

  • toth peter Hamis dolgokat allitasz. Ministraltam, semmi bajom nem lett. Cserkeszkedtunk, ebbol sem lett bajunk. Se kisdobos, sem uttoro, sem Kisz es parttag nem voltam, sosem bantottak erte. A hittant a papunk az iskolaban tartotta, sosem ert erte negativum. Sot, a Szentendrei Ferencesekhez berelt helyunk volt. Gyavak voltatok, megalkuvok, es most magyarazzatok a bukott bizonyitvanyokat. Szuletesem 58-ban volt, es Budakalaszon eltem. Kiszamolhatod, hogy vedenceid kesobb szulettek, tehat hazudnak mint a vizfolyas. Hatrany ert valakit ha nem lepett be? A becsulet akkor hol volt?

  • toth peter Kellemetlen, mikor nyiltan az orrodra huzzak a hazugsagodat, nem vartam el, hogy elismerd. A te fajtad ilyet nem csinal.

  • a tóthpétert meggyőzni ugyanolyan könnyű, mint lóval balettozni vagy vizilovat megtanítani hegedűlni… meg időpocsékolás

  • tóth péter
    2016 október 5
    12:45 du.

    Volt, aki annak ellenére, hogy csak 1 párt volt, nem lépett be. Sokan beléptek a KISZbe, de nem lett mindből KISZ titkár! Sokan beléptek a pártba, de nem lett mindből funkcionárius!
    Egy egyetemi KISZ titkár már nem gyerek!
    „Ezeket egy fiatal emberen 40 év múlva számon kérni badarság!”, ez így van. Én nem véletlenül írtam, hogy „Akkor, kölcsönvéve a Te értelmezésedet, a kommunista, nemzeti-kereszténnyé vedlett, beépített ügynökök:”
    A Te állításodat vezettem le, ez nem az én logikám. Én, Ferenc pápa logikáját követem ebben: A bűnt kell megszüntetni, és nem az elkövetőt megsemmisíteni.
    Itt jó páran a múlton csámcsognak, jó magyar szokás szerint csak felelősöket keresnek. Ha sötét van, nem azon kell keseregni, hogy nem látok, hanem gyertyát kell gyújtani!

  • Tóth Péternek igaza van: csak egy párt volt, abba lehetett belépni, ha valaki a közügyekkel akart foglalkozni, vagy úgy akart „alámerülni és kibekkelni” hogy azért leessen egy kitüntetésecske, kinevezésecske…
    Nekem csak az a meglepő, hogy nálam egy generációval fiatalabbak úgy beszélnek, mint egy hatvanas-hetvenes évekbeli MSZMP funkcionárius, és úgy is cselekednek.
    Hofinak volt egy jelenete, az akkori fiatalokról: hogy neveletlenek, tiszteletlenek, hosszú haj stb. Ez volt a poénja:És ez a jövő záloga! Dögöljek meg, ha kiváltom…
    Hát, tényleg nem vigyáztak ezekre! Jó nagy részük bebüdösödött, megpenészedett..

  • Rodeó!
    Próbáld meg :!Te a vízilóval hamar tudnál táncolni!
    úgy látom : pocsék időd van.
    Ilyen üdvözlettel.

  • ..Telep ,nem volt jó a szemüveged,te annak láttad akit látni akartál—közelről.

  • Fair ! A kettő : secku jednu.
    Secku jednus üdvözlettel

  • Ők mosták önmagukat össze , jelzett gondolatod nálad kezdődött , nem ?

  • ..minus!
    Egy egyetemi kisz titkár még egy óriási gyerek!Neked hány éves korodban is ” nőt be a fejed lágya?” ettől a kortól ténylegesen később következik be , amikor már mindent tisztán lát az ember és mindenről el tudja dönteni,hogy jó,vagy nem jó.Ti a csecsemőre is ráhúznátok : ez már érett! persze utólag—amikor már bele lehet kötni.
    Kötős üdvözlettel

  • Fair : Az én fajtám : magyar.! Magyarországi magyar,Te valószínű kevert vérű vagy nem?

  • tóth péter Tudod Peti, nekem azt tanították, hogy akkor is nevezzek valakit a nevén, ha megvetem. Így téged is a neveden szólítalak. Itt a nicknév a név. Újat mondtam?
    Az útszéli döglött kutyát nem érdekli, hogy te minek tartod magad, ahhoz pedig semmi közöd nincs, én milyen vérű vagyok.
    De már leírtam, keresd vissza ha érdekel. Úgy vagy te tiszta vérű magyar, mint egy játszótéri keverék kutya. De álmodj, ha ez segít túlélni a valóságot. De valamit tudhatsz, tóth nevű tiszta magyar. Ez tetszik. Miért nem magyarosítasz románra?

  • toth peter Te komolyan elhiszed, hogy van igazi magyar a vilagon. Akit az ezer ev alatt nem erintett „idegen” ver? Ennek az eshetosege egyenlo a nullaval. Nem hiszem el, hogy ezt nem latjatok. Ezek utan mi ertelme van annak, kiben van tobb magyar ver? Ha osmagyarok lennenek, olyan belterjesek lennenek, hogy kettoig sem tudna szamolni. Bar most, hogy mondod……. 🙂

  • @tóthpéter
    nem vagyok táncolós és semmiféle időjárásom nincs a vizilovakhoz ragyogó napsütés és a következő napokban is hacsak nem lesz némi hó…látom nehezen megy a tanulás…arra vgyázz hová fogod a vonót és a nyirettyűt és hol kell összedörzsölni a kettőt a többi gyerekjáték 25 éves korban KISZ titkárként a vizilóügyiműegyeteme pincéjében

    légy jó de ne írj sokat mert megért…na nem neked hanem annak aki olvassa

  • tóth péter
    2016 október 6
    12:04 du.
    Há’ jókomám, énnemizánn akarnálak ekeskenyíttenyi, de.A vezetíknevek elősször az eggyező körösztnevű emberek megkülömbösztetíse mijatt jköllött, leggyakrabban a zillető szagmájjára (pl: tímár, kovács, szabó), vagya kinízetire (pl: kis, nagy, vagy akár medve, utalva nagy termetire) vagy belső jellemzőjire (pl: bátor, vitíz, fukar) utatt. Eza nív általába nem örökölődött, de fokozatossan a „Vitíz Mihály, Béla fija” forma mijatt egyre sürübben hasznáták, hogy eza ragad ványnév egy egísz családott vagy több nemzedíket is gyelűtt.

    A zorosz (többi szlávékis) kúltórákba gyellemző pölö, hogya zörökűtt családnív mellett meggyelenik a zaptya neveis, pölö (esmeg) a „Vlagyimir Iljics Uljanov” nívbe „Uljanov” a családi, „Ilja” volt az aptya neve (ígya „Ziljics” forma az „Ilja fia” gyelentésű) a „Vlagyimir” mamega zilletőnek a körösztneve.
    A származás meggyelölísire hasznátáka de genere (nemzetsígbű) kifelyezíst a koraji közípkorba. Körübelű a 14. századig vot használlatos a körösztnív mellett a zapa vagy valamellik előggye nevive, esetleg a hunnangyütt elnevezísse kapcsolatba. Pölö: de genere Dínes = Dínes fija, rmekkurtittva: „de”, Dínes de Zala = Zalaji Dínes. A csalódnevek kialakulásáva emmegszűnt. Leonardo da Vinci neveis hasonlójan lette mg magát. A zolasz Vinci nevű város melletti kis faluba (Anduan) született.
    Szal, suba-subaru, te,- dacáraja hának, eccerüjen tót vagy.. Azé’ nedűjjé a sarlódba!! Mink igyis szeretünk..

  • talalom
    2016 október 6
    8:05 de.
    Bocs. Fidesz is, MDP is, SZDSZ is 88-ban alakult.

  • tóth péter
    2016 október 6
    11:59 de.

    Úgy gondolom, nincs igazad.

  • Llanfair
    2016 október 5
    3:33 de.
    Hát persze, Írországból TE is a tényeket tisztán látod!
    Az lát tisztán aki baloldali, a te szemedben.

  • Figyelő Kedves Figyelő. Nem látom tisztán, valószínűleg. De nekem volt „szerencsém” végig élni Kádárt, és az utáni időszakot. Jutott a Fideszből is hat év.
    Öt-hat év alatt a barátságok nem korrodálnak el, főleg úgy nem, hogy évente 4-6 barátunkat meghívjuk saját költségünkre pihenni hozzánk.
    Ez alatt a 10-14 nap alatt sokat elmondanak, olyanokat is amit nem biztos, hogy akartak. Édesanyám miatt, évente 3-4 hetet töltünk Magyarországon, ahol is megint csak találkozunk barátainkkal, és a családdal. Édesanyám ügyeit is mi intézzük, és hát az ingatlanunk is igényel intézkedéseket, ez is adja a tapasztalatot. Rossz szokásunk szerint még az utcaseprőkkel is szóba elegyedünk, rengeteget megtudhatsz ilyenkor a körülményeikről. Régi kollégáim közül még mindig sokkal tartjuk a kapcsolatot, nagyon sok beszélgetés folyik le az internet folyamán. Még olyan is van, akit harminc éve nem láttam.
    Így a mentők, orvosok, BKV, vállalkozók és náluk dolgozók helyzetéről stb napi információnk van. Köztük fiatal, gyerekes, idősebb és nagyon öreg, tanulatlan és hű meg ha diplomás. Még homoszexuális is van, az Ő helyzetükről is kapunk információt.
    Vannak rokonaink és barátaink a világban, Ausztrália, USA, Kanada, Ausztria, Svájc, Németország, Britannia, Spanyolország, Svédország és Norvégia, és hát az itteni magyar kolónia is hazajár, hiszen innen nem bonyolult hazaugrani. Úgy gondolom, ez elég komoly merítés, hogy véleményt merjek mondani.
    Nem, nem a baloldaliak mondják meg a frankót, többek közt azért is, mert az általatok baloldalinak tartottak között, kevés a baloldali. Az ellenzék NEM a baloldalt jelenti, sok benne a középutas vagy jobboldali.
    Veled ellentétben, nekem a kiinduló alapom a helyesebb, mert Te gyűlöletből prédikálsz a „baloldal” ellen, egy régen elmúlt korszak emléke miatt. Érdekes azonban, hogy a korszakot megelőző náci korszak visszatérése ellen nem tiltakozol annyira, inkább nem látod. Nekem nincs kedvenc pártom, és nincs gyűlölt sem. A „baloldalt” ugyan így bíráltam, csak akkor nem találkoztunk, így nem tudhatod. Megnyugtathatlak, ha a baloldal egyszer megint hatalomra jut, Őket ugyan így fogom bírálni. Még akkor is, ha nem hiszed el. Engem nem fogtatok még meg hazugságon, és nem is fogtok.

  • Sajnálom, a baloldal mindig baloldal marad, ami nekem nem felel meg. A hatalom éhség az ami fűti őket, és nem a magyar sors javítása.

  • Már megint nem enged be a ide a szekeztőség, látszik, hogy nem tetszik a véleményem.

  • Figyelő Ezt mondtam, a múltban élsz közöd nincs a valósághoz. Magyarországon sincs már baloldal, Thürmer kivételével de hát Ő nem számít sokat. A többit csak annak hívják.
    Hahaha De szerencse, hogy a Fideszt nem a hatalomvágy fűti. 😀 Nagyon vicces vagy ma. Köszönöm szépen, megnevettettél.

  • falusi
    2016 október 6
    2:17 du.

    ….”Mink …. szeretünk”..

    Kedves Falusi ! Jókomám!
    Nem gondoltam , hogy ilyen kedves is tudsz lenni.Nagyon,nagyon köszönöm!!! Egy EMBER vagy Aki kifejezi szeretetét velem szemben.Az őszinte szó az mindig jó.Igazán örülök,hogy mélyről jövő érzéseid megosztottad!
    Ennek viszonzásaként kijelentem : Én is szeretlek Téged Úgy ahogy vagy!Minden rosszal és minden jóval!Nem merem kimondani,hogy mostantól Barátok vagyunk! De ha Te kimondod ,leírod elfogadom és viszonozom.
    Örömteli viszonozó üdvözlettel!

  • Mindenkinek köszönöm válaszát! amit kell megfontolok,amit nem azt nem.
    Mivel majdnem mindenki egyetértett velem ,most nem kívánok reagálni!
    Megköszönő üdvözlettel.

  • Figyelő
    2016 október 7
    11:34 de.

    Ha a baloldal szót kicseréli politikusra, akkor örök érvényű lesz, amit leírt. (A sufnim tele van ilyen, és ehhez hasonló életbölcsességekkel.)

  • Llanfair
    2016 október 7
    11:42 de.
    Akkor a hazaiak akik onnan írnak balosk, kicsodák?
    Rólad nem is beszélve.
    Gyurcsány, Bajmai és társaik meg mik voltak?
    Lehet, hogy megbuktak a választáskor, de itt is számosan írogatnak.

  • Figyelő Tudom, érdektelenek az írásaim, nem olvasod, de már többször leírtam, nem voltam egyetlen baloldali csoport tagja sem. Sem kisdobos, sem a többi. Ellenben ministráltam, és tiltott cserkésztáborokban vettem részt, egy eltiltott pap vezetésével (Soma atya).
    Most éppen egy Konzervatív, liberális kereszténydemokrata párt szimpatizánsa vagyok, kik éppen hatalmon vannak.
    Nekem mulatságos, a milliomos vagy milliárdos által vezetett kormányokat baloldalinak tartani. Egyiket sem érdekli a munkások sorsa, azért egy baloldali pártnak ez fontos lenne, nem?
    A liberalizmus nagyon jó dolog, de azért a magyar liberálisok sem tartják sokra a munkásokat. Az a magyar aki tud négyig számolni, már értelmiségnek tartja magát (az is aki nem), és sírógörcsöt kap, ha munka közben bepiszkolódik a keze. Falusit szeretem és tisztelem, de téved, mert Magyarországon kaszt rendszer van. Erről mesélhetnék, mint orvos-munkás házaspár alacsony rangú tagja. Oda-vissza működik sajnos.
    Ezért bátorkodom úgy gondolni, hogy Magyarországon nincs igazán baloldali párt, hacsak az ülésrendet nem veszed alapul. De akkor a jobbik is az? Elhiszem, hogy ír ide baloldali beállítottságú, nem látom benne a bűnt. De többségében inkább középen vagy jobbra vannak. De azért mert ellenzékiek, rásütitek a tartalmatlan baloldaliságot. Rossz szokás.
    Tudod, a vinyl lemezt is bakelitnak hívják, holott semmi köze a bakelitnek az LP-hez. Persze tévedhetek, mint mindig. 🙂