Lebukott Kövér László kanadai rokona, illetve hogyan működik a társadalmi ellenőrzés Magyarországon

2016 november 23 9:51 de.38 hozzászólás

Kövér László kanadai rokona, Somorjai Ágnes, a Kanadai Magyar Kulturális Tanács örökös tiszteletbeli elnöke és magyarországi megbízottja. Kanadában úgy ismerik, mint a Fidesz kanadai nagyasszonyát, aki már évek óta, a nyilvánosság előtt égeti azokat a kanadai magyarokat, akik nem a Fidesz vagy a Jobbik szemszögéből nézik a valóságot. Több kanadai petíción szerepel Somorjai neve, amelyben hazaárulóként, közösség-bomlasztóként rágalmazza azokat a kanadai magyarokat akik, nem a Fidesz/KDNP, vagy akár a Jobbik sípszavára menetelnek Kanadában.

Somorjai lojális magatartását, a Fidesz, a magyar adófizetők pénzén, már több alkalommal is meghálálta. Több kitüntetést, magyarországi utazást, és egyéb anyagi, erkölcsi támogatásokat nyújtott neki, hogy ez által kinyilvánítsa a kanadai magyarok számára: aki velünk játszik annak nem csak jut, hanem marad is. (Donald Trump ezt a politikai játszmát „pay to play” néven ismerteti az amerikai közvéleménnyel. A Fidesz ezt úgy értelmezi, hogy aki vele játszik azt a magyar adófizetők pénzelik.)

Tavaly, Somorjai Ágnes hazaköltözött, hogy közelebb kerüljön magyarországi rokonaihoz, és azokhoz, akikkel közösen rugdossák mind azokat, akik Kanadában nem a Fideszt szeretik. Idén, már nem külföldről, hanem a magyar Parlamentben jelentett, mint anno, az egy-párt rendszer idejében Martonyi János a rendőrségen, és arról, hogy mi folyik a külhoni magyarok körében. Somorjai jelentését nem a Belügyminisztériumban, hanem a magyar Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottságának Március 22. ülésén jegyzőkönyvezték, és ezen a linken olvasható.

Somorjai Ágnes, a KMKT elnöke Pótápi Árpáddal Niagara Fallson.

Somorjai Ágnes, a KMKT elnöke Pótápi Árpáddal Niagara Fallson.

Bár Somorjai jelentése, már hónapokkal ezelőtt rögzítve lett, a bizottsági jegyzőkönyv csak a mai nap verte ki a biztosítékot Kanadában és Magyarországon egyaránt. Cikkünk erről a kiverésről szeretné most a kanadai és a hazai magyarokat röviden tájékoztatni.

Kövér rokonát, Somorjai Ágnest, a Bizottság Fideszes elnöke Pánczél Károly kérte fel, hogy tájékoztassa a magyarok Országházát, arról hogy mi folyik kinn Kanadában, a magyarok körében. A meghallgatáson kizárólag kormánypárti és Jobbikos képviselők vettek részt, amely már önmagában is sok mindenről árulkodik, többek közt arról is, hogyan szorgalmaskodik a demokratikus ellenzék a magyar Parlamentben, hogyan (nem) működik odahaza, a társadalmi ellenőrzés.

Pánczél Károly meleg szavakkal éltette Kövér rokonát, amikor az a bizottság elé állt, hogy előadja jelentését. Jelentése csak a mai nap kezdett igazán érdekessé válni. Ezt az élményt, Szávay Istvánnak, a bizottság Jobbikos képviselőjének, illetve Kövér kanadai rokonának, Somorjai Ágnesnek köszönhetjük. Csapjunk hát bele, mármint, a bizottsági jegyzőkönyv hivatalos szövegébe:

SZÁVAY ISTVÁN (Jobbik): Engem azért különösen érdekelne, hogy van egy nagyon szélsőségesen szélsőliberális hangvételű orgánum, a Kanadai Magyar Hírlap, amelyik rendszeresen ilyen gyűlölködő hangvételű cikkeket szokott közölni. Általában a nemzeti napjainkon, nemzeti ünnepeinken, általában a konzervatív gondolattal kapcsolatban, tényleg nagyon negatív és tényleg sokszor gyűlölködésbe átcsapó hangvételű írások jelennek meg ezen a felületen. Kik ezek, kik állnak mögöttük? Honnan, kik pénzelik ezeket az erőket? Mert én úgy gondolom, hogy egyébként nagyon sokat ártanak a kanadai magyaroknak és a kanadai magyarok magyarországi megítélésének is ezek az írások, amik ezen a gyűlölködő portálon megjelennek.

SOMORJAI ÁGNES, a Kanadai Magyar Kulturális Tanács örökös tiszteletbeli elnöke és magyarországi megbízottja: Csak annyit mondanék, hogy annak a hírportálnak a vezetője alakította meg a DK kanadai fiókját. Úgyhogy a DK-nak van egy kint bejegyzett kanadai fiókja. Csak ennyit. Akkor azt hiszem, mindent tudunk, nem?

Sajnos nem. És itt kezdődik a botrány. Tegnap, Christopher Adam, a Kanadai Magyar Hírlap tulajdonosa és főszerkesztője, egy hivatalos levelet küldött a parlamenti bizottság elnökének és Szávay Istvánnak, amelyben kategorikusan cáfolja, hogy bár mi köze is lenne a DK-hoz. A levél teljes szövegét itt találhatják, Somorjai állításának tömör cáfolatát pedig Adam következő soraiban: „Nem vagyok és nem is voltam a Demokratikus Koalíció „kanadai fiókjának” a vezetője, sem pedig annak az alapítója. Ilyen fiókszervezet nincs, soha nem is létezett és soha nem volt bejegyezve Kanadában.”

Tegnap én is írtam egy levelet a DK Külügyi Bizottságának vezetőjéhez, Ara – Kovács Attilához, melyben az után érdeklődtem, hogy van é a DK-nak egy kanadai fiók-szervezete, lehet é arról valamit is tudni, hogy mikor alakították, hol van bejegyezve, ki vezeti, és mekkora költségvetéssel működik. Ma reggel, a következő választ kaptam Ara-Kovács Attilától, illetve Sebián-Petrovszki Lászlótól, a DK pártigazgatójától: „Nincs semmilyen kanadai szervezetünk, megbízottunk, nem fordítunk pénzt ilyen projektre”.

Válaszuknak én többek közt személyesen azért is örültem, mert a párt igazgató név szerint tájékoztatott a DK 3 drb kanadai támogatójáról. Köztudott, hogy Somorjaiéktól kezdve Lovas Istvánig azt terjesztik rólam a magyar jobboldalon, hogy én lennék a DK fizetett ügynöke Kanadában. Nos, hála Istennek, ma végre megtudtam, hogy semmit se tud rólam a DK, nem vagyok az általuk felsorolt 3 kanadai támogató közt.

De van egy pár másik érdekessége ennek a márciusi jegyzőkönyvnek, ami még jobban alátámasztja azt az állításunkat, hogy a Fidesz a magyar adófizetők pénzén kovácsol politikai tőkét magának világszerte – szavazatokat vásárol magának külföldön a már így is alaposan kifosztott magyar állampolgárok pénzén. Ime a Bizottsági jegyzőkönyv szövege, amelyben a Jobbikos képviselő úr a következő kérdést teszi fel Somorjainak:

SZÁVAY ISTVÁN (Jobbik): Országos ernyőszervezetként működnek önök és fontosnak tartják, hogy azért lehetőleg minél több magyart képviseljenek, gondolom, azért ebbe a különböző politikai vélemények is beleférnek. Én azt szeretném megkérdezni – itt hosszas felsorolást tetszett tartani a meghívott vendégeikről -: miért tartják azt jónak és helyesnek, hogy több éven keresztül csak és kizárólag fideszes, illetve KDNP-s képviselőkkel tartanak kapcsolatot vagy látják őket vendégül a rendezvényeiken? Az elnök asszony is említette, hogy van egy másik kanadai ernyőszervezet. Én azt szeretném kérdezni, hogy akkor miért nem hívtuk meg őket is, főleg, hogy most már másodjára foglalkozunk a bizottság történetében Kanadával, a kanadai magyarsággal. Kíváncsi lettem volna ennek a szervezetnek a véleményére is.

SOMORJAI ÁGNES, a Kanadai Magyar Kulturális Tanács örökös tiszteletbeli
elnöke és magyarországi megbízottja:

Először is: A legtöbb támogatást mindig a Fidesz-kormányok alatt kaptuk. Tehát nekünk ez nagyon sokat jelentett, hogy a Fidesztől mit kapunk, és ezért is volt a kapcsolatunk olyan jó a Fidesz-kormányokkal. Visszatérve Szávay képviselő úr kérdésére, a másik szervezettel kapcsolatban. (Szerk: A Kanadai Magyarok Országos Szövetsége) Erről a szervezetről amely sajnos magyarországi támogatással alakult, azért nem nagyon beszéltem, mert most már egy egész kis szervezetté zsugorodott össze, mióta nem élvezi a nagyköveti támogatást. Úgyhogy mást nem tudok mondani.

Hát mi mást is lehetne mondani? A Kanadai magyarok körében az rúghat labdába, aki a Kövér Laci rokona, akit a Fidesz kanadai nagykövete, Orbán Viktor rokona, Ódor Bálint támogat, és díjaz. Ez a Fidesz igazi „pay to play” arca, ez az, amit a Kanadai Magyar Hírlap, és a Kanadai Magyar Demokratikus Charta már 6 éve bizonyít, ami ellen küzd, önkéntes erőből, költségvetés nélkül, és kizárólag erkölcsi elkötelezettségből, egyszerű hazaszeretetből.

Göllner András

38 hozzászólás

  • Hehe. „..DK pártigazgatója: „Nincs semmilyen kanadai szervezetünk, megbízottunk, nem fordítunk pénzt ilyen projektre”. Gyurcsány politikai hitvallását ismerik még az óvodások is itthon: hazudjunk reggel, délben, este. Az jó fejlemény, hogy ehhez Kanadában senki nem adja a nevét.

  • György Molnár

    Milyen szép rokon, csak annak a sűrű bajszát a fején hordja és fehérben….Ezeknek nincs egyetlen jó arcú, szimpatikus megjelenésű, intelligenciát sugárzó rokonuk, barátjuk vagy alattvalójuk…(Németh Szilárd, Tállai, Halász,Zsigó, stb.)

  • charlie
    2016 november 23
    12:05 du.

    Akad esetleg valami konkrétum is a DK kanadai csoportjáról, vagy csak a szokásos hibbant-jobbant mantrázás, – ha valamit soxor mondunk, egy idő után majd elhiszik?
    Tod, erreség murvaegyszerő utánanézni a bejelentett csoportoknak. Ahogy a KMOSZ, vagy bármelyik magyar közösség megtalálható az engedélyezett csoportok állami nyilvántartásában, úgy a DK-s csoport is ott lenne, – ha lenne.
    De nincs. Somorjai azt mondta, amit elvártak tőle, illetve azt, amitől nem lesz elzárva a pénzcsap.
    Ennyi.
    Tomén, hogy nehéz megemészteni turbóéknál, hogy emeg megcsípték őket egy fillentésen, de ez van.
    Szokjátok..

  • Falusi, Somorjai Ágnes tévedett, hála a Jóistennek nincs semmiféle csoport, mindenki megtagadja Szent Ferencet, és ez így van jól.

  • Érdekes, hogy amikor a baloldal belekóstol a saját receptjébe amit nem ők főztek akkor mindjárt szarízű…

  • Különben meg nem tudom mit akartok? Amikor Gyurcsányék voltak hatalmon akkor le se szarták a kanadai magyarságot…most az baj, hogy KMH nem kap állami támogatást?

  • Kerekes Sandor

    Persze, hogy szar ízű, ha a jobbik főzte! Mi ebben a meglepő?
    Ez a Somorjai kisasszony egy igazi tőrőlmetszett, tűzrőlpattant, eszemamájátmegazuzáját, valódi megélhetési magyar. Ennek az államtól csörgedező kis pénzecskéken kívül a világon semmire nem futja, ha ezeket a marhaságokat, átlátszó kis rágalmakat nem mondaná ott, ahol éppen szüség van rájuk, akkor neki bizony már régen felkopott volna az álla.
    Vándor! Ki erre jársz és meglátod a cseppet sem jelentéktelen méretű Somorjait, ejts egy könnyet érte! Itt hadovál a megélhetési magyar, aki évtizedek kanadai élete után nem tudott elérni annyit, hogy magáról gondoskodjék, hanem így váltja nélkülözhetetlen aprópénzre az egyetlen kincsét, a magyarságát. Egyebe ugyanis nincsen. Édes istenem, de szégyenletes! Mikre nem visz egyeseket a szegénység!

  • Kerekes Sandor

    Starchild! Nem vagy te véletlenül egy irdatlan nagy marha? Csak azért kérdezem, mert tudom, hogy a KMH inkább elmenne koldulni, mint Somorjai, semhogy a kormánytól bármit is elfogadjon. Hogyan juthat ilyesmi eszedbé? nem hallottál még tisztességról, becsületről, etikáról? Ja, ha nem, akkor persze, hogy marhaságokat kérdezel. Ne fáradj!

  • Christopher Adam

    Jelzem, hogy a KMH most sem és a jövőben sem támogatja a politikai prostitúciót. Volt egy olyan eset, amikor a magyar kormány képviselői „segítő szándékukat” fejtették ki felénk. Nem éltünk a lehetőséggel és a jövőben sem fogunk ilyennel élni.

  • Chris, véletlenül lemaradt, hogy melyik magyar kormány.

  • Kerekes Sandor
    2016 november 23
    3:21 du.

    Lehet, hogy neked kéne tükörbe nézni néha. Mindenki tudja, hogy a jelenlegi fidesz rezsim korrupt a velejéig viszont azt mindenki elfelejti, hogy az előző bolsi rezsim is az volt, sőt még rosszabb. Hogy a picsába ez fáj amaz meg oké? Nekem nem az a gond, hogy ki melyik oldalon van hanem az, hogy senki se veszi észre, hogy idestova 70 éve ugyan az megy, csak időnként más szereplőkkel más színházban.

    Christopher Adam
    2016 november 23
    3:33 du.

    Még ha nem is egyezek a cikkek tartalmával ami megjelenik a KMH oldalain attól még becsülöm amit csinálsz és örülj neki, hogy nem vagy rászorulva külső segítségre. Természetesen az nem azt jelenti, hogy a háttérben nincsenek szponzoraid. Én bízok benne, hogy nem így van és megtartod a lapot függetlennek.

  • Christopher Adam

    Charlie, két olyan kormány illetve rendszer volt, amelyek pénzzel és ajándékokkal, valamint all inclusive magyarországi utakkal jutalmazták a lojális külhoni magyarokat: a Kádár rendszer és a második, illetve harmadik Orbán kormány. Amúgy a Kádár rendszer és a mostani kormány jutalmazási rendszerei majdnem teljesen egyformák.

    És mivel 1989-ben 8 éves voltam, nyilvánvalóan a mostani rendszerre utaltam elõzõ kommentemben.

  • Érdekes, nem tudok ide írni most.

  • Elképesztő. Ilyen embereket hallgatnak meg, akik vagy mély tudatlanságukban vagy csak hazugságképpen félretájékoztatják a kérdezőt egy bizottsági ülésen. Somorjai miféle DK fiókszervezetről beszél??? Nooooormáális? Miért nem tájékozódik tisztességesen mielőtt egy bizottsági ülésen véleményt formál?
    Amúgy a fideszesek komálják az elmeroggyantakat, a hibbantakat, mert azokat tolják előre pajzsként és mondatják ki velük az elképesztő dologat, akik örömmel válnak felhasznált áldozattá néhány forintért, ez esetben egy kis dollárért cserébe. Tállai, Németh Szilárd, és a többi baromarcú aki még olvasni is alig tud, ezek a formák kellenek nekik. Ezekhez pont beleillik Somorjai is a sorba, ahogy a mellékelt tudatlanságából ezt érzékelteti szerencsétlen. Akik még valamennyire tudotak gondolkodni és volt egyfajta meggyőződésük a politikájukban a szervilizmus helyett azokat már rég félreállította a Fidesz. Navracsics, Pokorni vagy akár a Fidesz által támogatott Sólyom a mai eszetlen tolvajokhoz és politikai prostituáltakhoz képest saját gondolattal rendelkező úriemberek voltak. Somorjai nem csak a neme miatt nem lesz soha meggyőződéses „úriember”, de a támogatás bezsebeléséhez nem is lesz soha feltétel az agy és annak használata. Ahogy mondta szegény pára, oda nyal ahonnan a pénz jön. Ennyi, ennyit kell tudnia az örökös elnökasszonynak, de azt nagyon jól tudja.

  • Sajnos ez igy megy itthon is.Erőből politizálnak.A felső tízezert segítik és a csaókosaikat.A kisember nem számit nekik.ezért van 4,6 millió mélyszegény,ezért éhezik 500 e gyermek,ezért hagyta el az országot már közel 600 e,mindenkit megaláznak akik nem szinpatízálnak velük.Ilyen gyalázatos,pénzéhes kormánya még nem volt az országnak.A tevékenységük csúcy a 2017-re tervezett 0,9 %-os nyugdijemelés,de lehetne sorolni a végtelenségig a gyalázatos tevékenységüket.

  • Göllner ur, miután nyilvánvaló, hogy Ön teljességgel ismeri Somorjai Ágnes asszonyt, annak kanadai önzetlen áldozatos karitatív tevékenységét is, nyugodtan leírhatom: SZÉGYELLJE magát. Ön Ágnesnek a cipőjét sem méltó, hogy megpucolja.
    Csak heherésszen és gyűlölködjön tovább, – s ne csodálkozzon, hogy fogy még a maradék levegő is…

  • Göllner András

    @ Figyelő

    „Érdekes, nem tudok ide írni most.”

    De kár. 🙂 Különben, szerintem nem csak most, hanem korábban sem tudott írni.

    @ ötvenhatos

    „ne csodálkozzon, hogy fogy még a maradék levegő is…”

    Nem csodálkozzom. Ez a túlzott szénhidrát kibocsájtás természetes következménye. A cipőpasztáért ugorjon fel a szerkesztőségünkbe. Kap rongyot is hozzá.

  • Ragyogó 56-oskám. Te aztán mindig bizonyítod, hogy anonymus, ignorámus, niemand létedre felsőbbrendű véleménnyel bírsz…
    Itt pl. két 70 körüli emberről mondasz ítéletet. Érdekes…
    Talán ha összevetnénk kettejük önéletrajzát, pályafutását, tevékenységüket akkor közelebb kerülnénk a valósághoz, nem? Mert ezek a fényévek tőle ijesztőek.

  • András!
    Nemsokára majd téged is megkörnyékeznek, hogy adnak egy budapesti menettérti zsugát és két hét ingyen ellátást csak az a bizonyos Charta mondjon már pár elismerő szót róluk. Várjad csak ki hogy az Ágnes asszony még miket fog összehordani rólad. Még ha valami jó nő lenne és vagy harminccal fiatalabb és könnyebb? De így ebben a lerobbant állapotban. ?Még egy szerecsétlen hajléktalan sem állna szóba vele. Látszik hogy Kádár kenyerén nevelkedtek ezek is. Befektetni nem de learatni annál inkább tudnak. Ami a cipőpasztát és rongyot illeti: én nem volnák ilyen nagyvonalu András. Az eredeti Smollpaszta nem kerülhet ott sem kevés pénzbe. A rpmgy nemkülönben. Az meg csak mellékesben jegyezném meg hogy a canadai Cipőpucolok Szakszervezete beperelne mert konkurenciát próbálnál bevinni illegálisan, és ezzel törnéd le a tarifájukat

  • To: Bánfi és Avi urak ! Egy különbséget egyből felfedeztem az életrajzaikban: Ágnes asszony soha nem villogott fasiszta csendőrtiszt keresztapával, hanem helyette fürdési lehetőséget, vizes-blobkkot lobbizott ki egy ujbudai otthonban 50 szerencsétlen hajléknélkülinek. (Ahol az ő révén akár még Avi is megtisztálkodhat…)

  • …”nekünk ez nagyon sokat jelentett, hogy a Fidesztől mit kapunk” Nem Fidesztol edesanyam, az adofizetok penzet osztogatja az allampart, es csak azoknak, akik benyalnak nekik. Pont, mint a rendszervaltas elott. Itt nem az szamit, hogy magyar vagy, hanem hogy Fideszes…nem a magyar nyelvet es kulturat tamogatjuk, hanem propagandat ezerrel. Az megint mas kerdes, hogy egy szabad, demokraciat szereto nep miert turi, hogy mindenki adojat egy oldalon hasznaljak fel, egy part istenitesere. Lasd ‘kozmedia’, meg ez a kulfoldi magyarokkal folytatott egyoldalu cirkusz is.

  • Tomanovics László

    Az ilyen szemetek azért kapnak pénzt a csúti görénytől, hogy itthon elhitessék a félbites barmokkal, hogy van tekintélye a fidiótáknak külföldön. Mit számít ez a némber Kanadában? Annyit, mint a mappán a légyszar. DEe a jobbantak és a fidióták lelkendezhetnek, hogy lám, Istenkirályvezérünk mekkora nagy ember. Ehhez a mi filléreinkből ad nekik pénzt a csúti gnóm.

  • A kanadai részhez nem tudok hozzászólni, mert a szövegből nem derül ki, hogy mit csinál a Kanadai Magyarok Országos Szövetsége, azon kívül, hogy utálják a fideszt. A Somorjai-féle ernyőszervezetről se derül ki semmi terhelő azon kívül, hogy szereti Orbánékat … Nyilván a kanadai olvasók ismerik mindkettőt, de a magyar hírolvasót a konkrét példa érdekelné.

    A KMH egy réteglap, de nem ez a baj, hanem tényleg van itt két-három olyan szerző, amelyik kétszer olyan orbánfóbiás, mint a 168 óra meg a Hócipő együttvéve, az előbbi szakmai színvonala és az utóbbi igényes humora nélkül …

  • Többeknek: Magyarországon legalább hatmilliónyian tanusíthatják, hogy az orbánfóbiájuknak felsorolhatatlanul sok racionális oka van.

  • Természetes, hogy hazugság az egész. Mint kanadai, nem hallottunk magyar pénzről. Csak az ellenzéktől-
    Nem kel a rongyos forintotok, tartsátok meg!

  • Természetes, hogy hazugság az egész. Mint kanadai, nem hallottunk magyar pénzről. Csak az ellenzéktől-
    Nem kel a rongyos forintotok, tartsátok meg!
    Somorjai Ágnesről, megvan a véleményem, utálom a spicliket!

  • Göllner András

    @ Avi Ben Giora

    Szerintem, Somorjai asszony súlytalan. Kérem ne bántsa.

  • Göllner András

    @ Haza lámpa

    „A Somorjai-féle ernyőszervezetről se derül ki semmi terhelő azon kívül, hogy szereti Orbánékat”

    Lámpa ! Az hogy magának a fenti cikkből nem derül ki, hogy a Kövér Laci rokona össze vissza hazudozott a magyar Parlament elnökének házában, vagy az, hogy a Fidesz az adófizetők pénzén egy piramis játékot folytat Kanadában, azért van, mert kormos az üvege. A kanócával a gond. Igazítsa meg.

    A „másik” kanadai ernyőszervezet, a Kanadai Magyarok Országos Szövetsége, nem utálja hanem imádja a Fideszt. A szerencsétleneknek csak az a bajuk hogy ellentétben a Somorjai féle gittegylettel, az ő vezetőjük nem rokona a Kövér Lacinak. Egy csárdában nem játszhat két dudás. Kanadában a Somorjai a dudás. Ez látszik a képből is amit a Chris fel tett. Mosmár érti, vagy kér egy másik pikcsört ?

  • Göllner András

    Tomanovics László, és Dániel. Köszöntjük, és köszönjük. Jöjjenek máskor is bátran, hozzák barátaikat, ismerőseiket.

  • Az orbánfóbia nem betegség, hanem tapasztalatokon alapuló racionális döntés.

  • Tomanovics László

    én is közéjük tartozom

  • „van egy nagyon szélsőségesen szélsőliberális hangvételű orgánum,…”

    Ez olyan mint a halott hulla?

  • HunCanada!

    Elképesztő az a humánum, ahogyan egy egy cikket, vagy a ráérkező „legeslegidétlenebb” hsz-t is kezelni tudod!
    Mindent érteni akarsz, mindenre választ vársz, mindent megválaszolsz, miközben három pszichológus veszett el benned!
    Irigylem a higgadt türelmedet, a józan okfejtéseidet- komolyan! ( ezt már régebben, az egyik kommentelővel folytatott beszélgetéseitek alkalmával megállapítottam!)

    Nekem nagyon úgy tűnik, hogy ez a bizottsági ülés(is) akár a többi egy merő színjáték csupán: a „kérdező jó szándékú értetlensége” összecsengett a választ adó asszonyság mondandójával- pontosan, ám meglehetős primitivitással megszerkesztett kérdezz felelek volt csupán, és semmi más célja nem volt, mint a DK-t minden alap nélkül fikázni, lejáratni! Ha már egyszer nem adtak okot arra, hogy róluk negatív hangnemben „beszélni” lehessen, akkor majd ők keresnek rá!
    Nem értem ugyan ezt a pánikot a DK-val szemben, hisz folyamatosan azt olvasom, hogy egy semmire sem jó, alig támogatott gittegylet, és különben is Gy.-nak már annyi – ennek ellenére nincs cikk, vagy hsz. amibe valami módon a jobber kommentelők bele ne kevernék! Ki érti ezt? Miért foglalkoznak vele ennyit, miért félnek tőle, ha tényleg semmi jelentősége?
    Navracsicsot, a nagy „amortizőrt” illetően azért nem árt az óvatosság – éveken keresztül kiszolgálta a Fidesz alias Orbán legocsmányabb elképzeléseit, nyilatkozataiban, szerepvállalásában bőven hozta az elvárt formát! Amikor pártja a magas brüsszeli posztra jelölte, abszolút biztos lehetett benne és az, hogy N. Brüsszelben sok mindenre rájött szerintem nem annyira tisztuló agyának, sokkal inkább a józan paraszti eszének köszönhető: azaz élni azután is kell, hogy lejár a uniós mandátum, de nem mindegy miként! Nem valószínű, hogy nagy kihívás lenne neki Brüsszel után visszaülni az ogy.-i padsorokba, vagy akár a katedrára havi fizetésért, felfogta hát, hogy mennyivel kívánatosabb a brüsszeli szabadabb levegő, az európaibb életmód, lakhatás, (hogy a jövedelemről már ne is beszéljünk) ezért szerintem majdnem biztos, hogy kint marad,és a gyerekei sorsa is biztosítva lesz. Kivált, hogy pontosan tudja, itthon retorzió követné a brüsszeli szereplését(nem nyíltan, csak úgy Fidesz módra megritkulna körülötte a levegő, hisz a vezér nem felejt) és valószínű bölcsen tudja amit itthon az agy mosott Fidesz banda a híveikkel együtt nem tud elképzelni, hogy nem lesznek örök életűek! Bebiztosítja tehát magát, amit meg is tudok érteni, de azért látni kell, hogy ha itthon marad, alighanem késik a megvilágosodás – ehhez feltétlenül kellett a brüsszeli szabad levegő! Sajnos még nagyon emlékszem azokra az epebajos, undormányos kirohanásaira melyeket rendre előadott a parlamentben!
    Pokorny pedig szerintem egyszerűen kényelmes volt, pontosan tudta, hogy a parlamenti adok- kapok nem neki való (kivált az apja ügye után érezhette úgy, hogy enyhén labilis a helyzete, és egy kissé hiteltelenné is vált azok után amit előadott) ezért amikor választani kellett, hogy képviselő vagy polgm. szeretne lenni ( hivatalosan már nem lehet e kettő együtt) akkor bölcsen az utóbbit választotta, végül is ott hazai közegben el van mint a befőtt, megfelelő fizetésért ott ő az „első ember”, míg a parlamentben egy lenne a sok béna hazaffy között!
    Végül is egyikük sem adta fel a Fideszes voltát, már pedig ha valaki elkezd a pártja ellenében „másként gondolkodni” ennek azért egy idő után be kéne következni! N. egyenlőre nem teheti – P. pedig pillanatnyilag Fidesz színekben élvezte a pm. jelölést, de kíváncsi vagyok ha a Fidesz alatt inogni kezdene, milyen színekben indulna legközelebb?
    Lehet hogy nagyhirtelen megfüggetlenedne?

  • Besancon Csak választékosan akarta magát kifejezni. Nem sikerült neki. Nem véletlenül jobbikos a lelkem.

  • Almási Alma
    2016 november 26
    7:36 du.
    Char Lee, jókomám.. Nemcsak DK-s csoport nincs, de Jobbikos, vagy Fideszes sincs. Akkormost megtagadták Vonát, meg Orbánt? ( a csápolók közössége, a megfizetett manipulátorok nem csoport..)
    Más. Írod, „Somorjai Ágnes tévedett”.. Hm.. Tévedni, hazudni ugyan emberi dolog, de a kettő között mérföldek vannak erkölcsileg, ethikailag.

  • Bocs, galambocskám, ez nem neked..

  • Na, mintha itt hirtelen teret nyert volna a tiszta ész:):)

    Régen volt már túlsúlyban a fogalmamsincmitőlszésőbalosnak tartott kis újságunkban, ami kormány ellenes, de max annyira baloldali, mint a kormány jobboldali, ami nem olyen egyértelmű, mint azt beállítják. Demokratikusnak viszont demokratikus.
    Na most hogy a jobboldali az a jó, a baloldali az a rossz ez már egy olyan beteges kényszerképzet, hogy gyógyíthatatlannak tűnik. Szorgalmaznám az alapfogalmak tisztázását, mert nagy homályok törnek ki vulkánként rendszeresen.

    Az orbán fóbia valóban betegessé nőtt és az ország lakosság ának már nettó 60%-a ettől szenved, de ennek az Orbán maffia daganat az okozója. A szervezet most így védekezik… Bár immunrendszere nagyon halovány:(

    Bizony igen sok jobb oldali írás jelent meg a magyar adófizetők pénzének itteni elherdálásáról. Hányszor kell még felsorolni, felcsatolni? Ha az elfogult tudatlanok úgyse olvassák? Mondtam, hogy nézzék meg a Ágnes asszonyról készült jobboldali porté műsort a Magyar Képek-ben például, ahol ez és a fejenként 10 millió forintos Körösi Csomásokról, de eddig még látta be senki, hogy itt valami nem frankó..

  • hazai lámpa
    2016 november 24
    2:40 du.
    Rosszul tudod. A KMOSZ a Fidesznek csápol, nekik csörög a tallér.
    Szal a KMH „orbánfőbiás” ?
    Ha valaki kijelenti, hogy a kerti budiban sqarszag van, az fóbiás?
    Az ilyen ex Catedra kijelentésekkel az a baj, hogy nem jutnak eszedbe akkor, amikor minden ártalmas, rossz intézkedéshez, egésségügy, oktatás, mezőgazdaság, hozzáteszed, hogy az a „fujjabelemkijönliberálisok” sara..
    Neked az LMP szimpatikus, nekem meg a szomszédasszony. A másikszomszédasszony meg nem, mert murvaöreg, randa, és olyan hangja van, mint amikor két eunuk összeveszik egy darab selymen. Ettől még nem őt hibáztatom, ha elromlik a házban a garázslejáró automatája..