Trump meghívta Orbánt a Fehér Házba…és más álhírek

2016 november 26 10:31 de.70 hozzászólás

Azt állítja Orbán Viktor, hogy Trump meghívta őt a Fehér Házba. Persze erről kizárólag csak ő hallott, mert itt az Egyesült Államokban hivatalosan semmiféle meghívásról nem tudnak. (Orbán bejelentése.)

trump_orban

Bizonyára sokan észrevették hogy jelentősebb nyugati politikus mostanában nem tesz hivatalos látogatást Magyarországon. Kerülik a zavaros kijelentéseiről ismert Orbán Viktort, és a trükköző, megbízhatatlan magyar diplomatákat, politikusokat.

Még a szomszédos Románia egyre nagyobb nemzetközi tekintélyt élvező elnöke, Klaus Iohannis sem vesz tudomást Orbánékról. Nem látogatott el eddig Budapestre, és nem hívta meg a magyar elnököt sem, annak ellenére hogy Romániában jelentős magyar kisebbség él.

Orbán Magyarországa és politikusai nemzetközileg elszigetelődtek. Az amerikai kapcsolatok talán még soha nem voltak ilyen mélyponton, és a kapcsolatok jónéhány nyugati országgal fagyosabbak mint azok a Kádár rezsim alatt voltak.

Diplomácia helyett beindult a trükközés.

Martonyi János volt külügyminiszter, aki egykoron jelentéseket írt a kommunista hatóságoknak, már 2010-ben azt terjesztette, hogy Orbánt meghívták Washingtonba egy imareggelire, de a Fidesz elnöke „egy más fontos program” miatt nem tudott az Egyesült Államokba utazni. (Martonyi nyilatkozata.) Aztán Martonyi éppen Hillary Clinton külügyminiszterrel való találkozója után arról beszélt, hogy az Orbán-Obama találkozóra 2010 őszén sor kerülhet, az „küszöbön áll”.

A fontoskodó Martonyi évekig „kábította” a magyar médiát és politikusokat, azt bizonygatva, hogy ő befolyásos személyiség Washingtonban és „el tudja intézni” Orbán találkozóját az amerikai elnökkel. Orbán soha nem kapott hivatalos meghívást a Fehér Házba.

Most a trükközés újra megindult, új szereplőkkel. Szijjártó külügyminiszter szerint az amerikai magyar közösség támogatása sokat jelentett Trump számára, szerinte az amerikai magyarok nagy számban álltak mellé és ennek komoly jelentősége volt a győzelmében is. Dehát a magyar származású amerikaiak hagyományosan jórészt a demokratákra szavaznak?

Majd maga Orbán Viktor dicsekedett el azzal, hogy Trump meghívta őt a Fehér Házba. Donald Trump sajtósa egy rövid közleményben azt jelentette, hogy Trump beszélt Görögország, Magyarország, Panama, Szlovénia és Svédország vezetőivel. Hivatalosan egyetlen szó sem hangzott el arról, hogy Trump meghívta volna Orbánt a Fehér Házba. (Reuters bejelentés.)

Ideje lenne már abbahagyni a gyerekes sajtótrükközést Budapesten. Nem vezet az eredményre, sőt, az effajta álhírek hiteltelenné és nevetségessé teszik a magyar politikusokat.

Lázár György

70 hozzászólás

  • Göllner András

    Nagyszerű ez a tömör kis összefoglaló Lázár Gyuri 🙂 A magyar zseb-rakéta stermészetesen nagyon is érdekelt abban, hogy az Orosz és Kinai rezsimek Trójai lova ként elsőként jusson be a Fehér Házba. Remélhetőleg, mire odakerül az új elnök, a CIA, az új Külügyminiszter, a Nemzeti Biztonsági Hivatal alaposan felkészíti Trump-ot arról, hogy ki az a mafiózó aki a szeretet és összefogás látszatát keltve a Pennszilvánia Avenue környékén sheftel. Majd mi is igyekezni fogunk innen Kanadából, és amerikai kapcsolatainkon keresztül, egy tárgyilagos képet festeni Orbánról az új amerikai vezetők számára. Ez már a mi dolgunk. Orbán magyarországi garázdálkodása az otthoniak dolga. Hát nem ?

  • „…majd igyekezni fogunk innen Kanadából… amerikai KAPCSOLATAINKON keresztül… ez már a MI dolgunk….”
    Hát ez tényleg maga a borzalom !!!!

  • Ismerjük a tárgyilagos képet, miket festettek le EDDIG is az országról, már Clintonék idejéből.
    A kaliforniai magyar megbízott már korábban megtette magáét!
    Azért idekint, sok mindenről lehet olvasni és értesülni.

  • Há má kezdtem megijedni 😀

  • A Moszkvából pártfogolt nemzetközi szélsőjobbos-reakciós „újhullám” emblematikus képviselőjeként Trump(li) már nem is Putyinék trójai falova…?

    Amúgy egy Trump(li) elnökség leginkább Kelet-Közép Európának a német és orosz impériumok általi kizsigerelését fogja tovább erősíteni.

    Az Orbán-rezsimet a liberális Obama adminisztráció elegánsan elítélte, de leginkább lesz@rta, hiszen az USA-nak nemzetközi összehasonlításban nincs jelentős érdekeltsége Magyarországon. Se gazdaságilag, se másképp. A térségben is Romániában, Lengyelországban, a balti országokban sokkal erősebbek érdekeik, de itt is inkább biztonságpolitikai szempontból. A Trampli elnökséggel ez változhat, átengedhetik régiószerte a terepet Putyinnak meg a németeknek minden tekintetben. A nagyhatalmak uralkodó osztályai által alapvetően a cipőpucoló cseléd kategóriába sorolt kelet-közép európai népek a német-orosz nagyhatalmi alkuk tárgyai lehetnek. Talán nem véletlen, hogy azért két fajsúlyos országvezető mégis volt aki nemcsak hogy fogadta, hanem meg is látogatta Orbánt az utóbbi pár évben: Putyin és Merkel ugyebár… A mostani és az előző british prájmminiszterrről nem is beszélve; az ottani és itteni (szélső-)jobboldal az EU-s integráció fúrásában, a xenofób, etno-sovén uszítás promóciójában érdekszövetségesre talált egymásban …

  • Katona Zsombor

    Göllner András
    2016 november 26
    10:56 de.

    „Majd mi is igyekezni fogunk innen Kanadából, és amerikai kapcsolatainkon keresztül, egy tárgyilagos képet festeni Orbánról az új amerikai vezetők számára.”

    Ha már téged Canadában felvet a jólét és az ottani abszolut liberalizmus és demokrácia diadalának öröm mámora, becsüld meg a szerencsédet hogy, bele csöppentél a kánaánba és ha még a normális együtt érzésre is képtelen vagy, volt -hiányodtól elárvult- régi hazád iránt, akkor ha segíteni képtelen vagy, csak aljasan bosszút állni, legalább a szaros csizmádat ne akard belénk törölni légy szíves, persze, csak ha maradt benned még egy szikrányi magyaremberség a patetikusan felfokozott kanadaiságod ellenére.

  • Kedves Katona Zsombor, sajnos vannak ilyen magyarok is az emigrációban, mint a jelzett úr.

  • A amit ez a felcsuti goreny eload, borzaszto, idaig buzlik. A kozlemenyek persze ugy szolnak, hogy ne lehessen cafolni. ” Úgy érzékeltem, tudja, hogy a magyar egy bátor és szabadságharcos nép, amelynek az elmúlt hat évben elért gazdasági eredményei kiemelkedőek.” Maganak beszeli be a beszelgetes tartalmat ez az idiota. Mert ugye ezt hogy lehet cafolni? Majd Trump azt mondja hogy nem, nem tartom bator es harcos nepnek? Ha Trump beszopja ezt a sok hulyeseget, es nem lat at a szitan, hogy Orban pont az ellenkezojet csinalja, mint amit o eddig hirdetett- korrupcio ellenes harc, kis allam, nagy szabadsagjogok, stb – akkor az is egy nagy barom.

  • Göllner András

    @ ötvenhatos, Katona Zsombor, Figyelő

    Zavar mi, hogy e tájon nem ti beszéltek egyedül a haza nevében ? Zavar mi, hogy itt Kanadában nincs egypártrendszer, hogy itt működik a szólásszabadság, és nem tömhetitek be a szájainkat, nem vehetitek el a sajtónkat, mint teszitek azt odahaza ? Zavar mi, hogy itt Kanadába vagyunk egy páran akik nem Orbán Viktor fürdővizét szürcsöljük ? Zavar, mi, hogy létezünk ? Zavar mi, hogy ellentétben veletek, mi nem nyeljük le az átverést, a fosztogatást, a korrupciót, a gyűlöletkeltők díjjazását, az EU pénzek lenyúlását, az egészségügy, a közoktatás, a szabad sajtó, szétverését ? Zavar mi, hogy mi nem nézzük jó szemmel, hogy a felcsúti zseb-rakéta, Magyarországot kiárusítja az Arab mafiózóknak, a Ruszki és Kínai haveroknak ? Zavar mi, hogy mi egy nemzeti tragédiának tartjuk, hogy mióta Orbán a hatalomba került, többen hagyták el hazájukat, mint bár mikor az elmúlt 100 év során ?

    Van egy hírem nektek, fajankók ! Akkor fogtok legjobban bosszankodni amikor már nem csak itt kinn, hanem odahaza is azt fogja mondani a többség, hogy húzzatok már el, elegünk van belőletek, elegünk van a sorozatos átverésekből, a gyalázatos hazudozásaitokból !!!! Nem halljátok ? Ketyeg az óra, és előbb utóbb le fog járni az időtök. Akkor fogtok aztán igazán begerjedni. 🙂 🙂

  • Csak segítségképpen írom : itthon mi naponta szívunk az Orbán kormány áldatlan tevékenysége miatt, Ti ott Észak-Amerikában viszont Connie Mack hazug propagandáját kapjátok, eszméletlenül magas jattért.
    Szervusztok, jó reggelt !

  • Vadakat Terelő

    Aki még sohase hazudott, az csak nem hazudik akkorát, hogy meghívták, amikor mégse ..
    Bár a felcsúti hiéna bármire képes ..
    Nem elég, hogy ezer milliárdokat lopott el a koleszos társaival együtt, az ország hírnevét sárba tiporta, növeli a feszültséget mindenhol, ahova beteszi a lábát ..
    Ha hagyjuk még pár évet garázdálkodni, akkor nemcsak polgárháborút, hanem regionálisat fog kirobbantani.

  • Göllner András
    2016 november 27
    1:24 de.
    Ki kért meg rá hogy, kívülálló sunyi kibicként pont te puccsold meg a mi véreskezű diktátorunkat? Ezer szerencséd hogy, a mi diktátorunk ezerszer elnézőbb a ti második legnagyobb NATO szövetségesetek Erdogan elvtársnál, mert ő már az első verbális puccskisérleted után úgy megleckéztetett volna, hogy a másodikra már nem is lenne lehetőséged! Gondolod hogy, pont egy ilyen tőlünk betegesen elhatárolódó, bérpuccsistával oldanánk meg a senki másra nem tartozó magán problémánkat? Senki nem kritizálta a te országodat, annak gazdasági, szellemi és erkölcsi milyenségét, nem is fogjuk, de ezt az összes hozzád hasonló idegen erkölcsi nullától is elvárjuk! Légy boldog ott ahol most vagy, bennünket meg haggy békén, mert kurvára nincs szükségünk a te hatalmas jóindulatodra!

  • ….”polgárháborút”… Na ezt szeretnétek ti : állandóan polgárháborút,mindegy mibe kerül , csak a tiétek legyen a hatalom. Ez e megnyilatkozás jól mutatja hozzáállásotokat a dolgokhoz.Fegyverrel megdönteni mindenkit!Erről beszéltem másik cikkben egyik kollegátoknak , aki nem értette mi a baj a liberalizmussal-szocializmussal!!!
    Mit szóltok Castró úr módszeréhez? Egy életen át sárba tiport jogokkal,meg mindennel amit általában ti pedig követeltek??Egy dicső miniszterelnök pedig agyba-főbe dicsérte-mivel apja barátja volt!!
    Apja barátos üdvözletével.

  • …” a magyar politikusokat.

    Lázár György”… : ti akarjátok folyamatosan hiteltelenné és nevetségessé tenni.!!! De ez nem volt meg a gyuriferi idejében—-mert fajtátok!
    Saját fajtáját szerető üdvözlettel.

  • Homályos a szemüveg : Gyuri !
    Nem láttad,hogy szándékosan nem hívtak meg az ellenkező nézetekhez tartozó magyar politikusokat soha a színtelen házba,nehogy elismerésnek tűnjön vagy annak lehessen beállítani.
    Biztosan amikor az öreg Bush járt itt azt sem láttátok! Persze az is a ti érdemetek,meg nem utolsó sorban a szocialistákhoz,szdsz-hez jött—erősítve helyzetüket.
    Erősítő üdvözlettel.

  • Christopher Adam

    Ha netán valaki kérdezné, hogy miért nem moderáltam ki Tóth Péter fajtázását–azért, mert időnként kell egy emlékeztető, hogy ez mennyire elterjedt a magyar társadalomban, hiszen akadnak bőven, akik szerint a civilek akik ez ellen felszólalnak, inkább csak hisztiznek.

  • tóth péter Az a „kollégátok” akiről beszélsz, inkább dolgozott mint az állat, hogy ne legyen katona, mert gyűlöli a fegyvert és az erőszakot. Mert olyan hülye, hogy még a rovarokat is kiteszi a házból, ne pusztuljanak el. Miért akarna polgárháborút? Bolond vagy, csak nem forogsz, ha ezt komolyan gondolod elnézést a szóért.
    Tényleg olyan feledékeny vagy? Olyan rég volt a székház ostroma, Budapest feldúlása 2006-ban? Komolytalanabb vagy mint gondoltam.

  • Jé, nem is tudtam, nekünk fajtánk is van? Hogy nekünk milyen szerncsénk van! De ha nekünk van, és csakis NEKÜNK van, akkor mi van a Tóth Péteréknek? Mangalicájuk?

  • …”Göllner András
    2016 november 27
    1:24 de.

    fajankók „….
    Hát kedves András Bácsi ! Ez nagyon tetszik !!! „Fajankós Göllner András” Ez nagyon tetszik! olyan barátságos , tele van szeretettel! Te is úgy gondolod?!?!
    Egyébként itt eléggé zavartan beszéltél,fáradt voltál???? De érdekes –kifinomult jelzőid ilyenkor jutnak eszedbe!!
    …”mi nem nyeljük le …a gyűlöletkeltők díjazását”… Emlékszel még amikor gyuriferi elvtárs-barátod magyarok ellen keltett gyűlöletet azon a bizonyos népszavazáson???
    Ez ugye nem volt baj mert ti tettétek??!! Gratulálok.
    Már kértem egyszer : Sorold már fel itt oldalakon át,hogy az msz(m)p-szdsz(ssdssz) kormányok hány ellenzéki vállalkozóknak,ellenzéki barátoknak adták a munkákat!!! Gondolom erről voltak híresek!! Nem a saját fajtáját etette!? Lehet,hogy ezért erősödtek meg a mostani kormánypártok és ezért nyerték meg a választásokat???
    Úgy látom Te mindenkinek mindent a szemére vetsz ,de sajátotokban a szálkát nem veszed észre!!! Igaz az többször inkább a kézbe megy !
    Nem sajnálod közben a ” más véleményen” lévőkre kifinomult-de elítélő jelzőidet használni.
    A ” szabad” szocialista sajtó szétverése nagyban köszönhető kedves msz(m)p-és pártotoknak! Ez nem jutott el??? A többi meg Soros szócsöve volt,ezen keresztül meg a liberalista amerika hangja! De hát ez sem számít—mert balos oldal!
    Na Kedves András ! ezért indultak meg az emberek azorbánék idejében külföldre : „2011. május 1-je… Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozásának hetedik évfordulója. A csatlakozás óta eltelt hetedik év vége egyúttal a Magyarország és további hét 2004-ben csatlakozott tagország … állampolgárai számára azt is jelenti, hogy ezentúl az Európai Unió valamennyi tagállamában szabadon, mindenféle korlátozás nélkül vállalhatnak munkát” .A magyarországi megalapozása 2010 előtt történt -nem gondolod ,hogy egy év alatt azorbánék minden baj okozói voltak?!?!-a zorbánék megválasztása előtt felgyülemlett feszültségek , devizahiteles átverések stb… ,no meg az hogy megadatott,hogy külföldre lehet menni!!Ez az igazi Ok !!!Ez az ő idejükre esett!!! Ez így igazságos!!!
    1945-tól a testvéreitek kezében volt a politikai -gazdasági hatalom! MIÉRT IS NEM teremtettetek ennyi idő alatt olyan helyzetet,hogy egyforma legyen a bérezés, az életszínvonal a nyugatiakkal??????
    Tárgyilagosságosabban gondolkodó üdvözlettel.

  • ÖNMODERÁLT VÁLTOZAT : „tóth péter
    2016 november 27
    12:18 du.

    …” a magyar politikusokat.

    Lázár György”… : ti akarjátok folyamatosan hiteltelenné és nevetségessé tenni.!!! De ez nem volt meg a gyuriferi idejében—-mert egy politikai nézetet(vagy közel) vallók vagytok!
    Saját nézeteiteket vallókat szerető üdvözlettel.”
    Remélem így megfelelő változat lesz!
    Inkább megfelelő szavakat használó Üdvözlettel!

  • Christopher Adam
    2016 november 27
    12:29 du.
    Elnézést kérek ,ha néha becsúszik ilyen megfogalmazás,de ez nem sértő szándékkal volt.Szólni kell és ÖNMODERÁLÁSSAL is megoldjuk a helyzetet.
    Nem sértő üdvözlettel.

  • Göllner, sietni kell a jelentgetésekkel, mert január 20 után már nem lesz kinek…
    Még azt szeretném megérni, s ez 80 felett már kétséges, hogy a magadféle filozófusok, politológusok, társadalom tudósok figyelmeztető sztrájba lépnek. (Mint mondjuk a kukások vagy a mozdonyvezetők…). Lehet, hogy senki nem venné észre ezt a tragédiát, de békésebb lenne a világ pár napig.
    Göllner, mint felfokozott idegállapotu emberért őszintén aggódom. A sztrók legegyszeróbb ellenszere az Aspirin protect-100mg . Lefekvés előtt egy fél tabletta, sok folyadékkal.
    Jószerencsét!

  • Nos 1./Tóth Péter hozzászólása nem szorul semmilyen moderálásra…véleményem szerint!!!
    2./ egyébként D.Trump valóban beszélt Orbánnal és meg is hívta(több riport,cikk,stb)az hogy ez a „mindent tudó és állító…”hírlap erről nem tud,az csak a hitelességét,fontosságát bizonyítja….
    3./ remélhetőleg eredményesek lesznek a tárgyalások,ami ugye nem csak nekünk,de Európa legtöbb államának (kivéve az EU-nak EP-nek…meg a baloldali kinti és itthoni ellenzéknek)hasznos lesz!
    Meg egyébként kéne ennek a fórumnak a jelentőségét túlbecsülni,ami
    bizony irreális és ésszerűtlen…..a nagyvilág politikájában!!!

  • Helyesbítés: nem kéne túlbecsülni a fórum jelentőségét….

  • Christopher Adam

    Szerintem, a magyar nyelvben a „fajta” szót nem csak biológiai értelemben rendszertanilag használjuk és nem összetévesztendő a „faj” kifejezéssel. Helyesen tetted, hogy nem moderáltad ki. Szinonimái: változat, verzió, típus, variáció, kiadás, variáns, rassz, típus, forma, kaliber, jelleg, variáns, profil, arculat, stb.

  • Nos lehet,hogy Tóth Péter hozzászólásai nem nyerik meg sem a fórum,sem a hívei tetszését,ez egy dolog,de ugye moderálni nincs mit,legfeljebb több fanatikus baloldali stílusát tekintve…..na csak tárgyilagosan….ha lehet?….!

  • Göllner, kivételesen csatlakozom az ötvenhatos beírónkhoz.
    Komolyan aggodom az egészségéért. Nyugi, nyugi! Van aki megbetegszik ilyen lelki, ideg és hasonló kiborulástól!
    Ha tetszik, ha nem van aki nem ígurcsány párti. Sajnálom.
    Olyan is van külföldön, aki nem ismeri ugyan a jelenlegi kormányt, de Gyurcsánytt sem, viszont NEM baloldali.
    Ezt el kell fogadni, ha tetszik, ha nem!

  • Göllner Andrásnak, tisztelettel!

    Milyen személyes sérelem érte Önt amitől ilyen „forró szeretettel” (hidegen izzó gyűlölettel) ír Magyarországról?

    1) Egy ember (aki ad magára) fontos jellemzője, hogy képes felül emelkedni önmaga elfogultságán, az objektivitás érdekében.
    2) Gyűlölet gyűlöletet kelt. („…mi jobban utálunk benneteket, mint ti minket…” Ismerős gondolat?)

  • Chris, a moderálással semmi gond, ha nem a kettős mérce jegyében zajlik. A „felcsúti hiéna” és a „felcsúti görény” jelzőket a magyar miniszterelnökre simán átengeded. Szerinted ez rendben van?
    …….
    Véleményszabadságot Moshénak is!!

  • Ha jól tudom, Chris lapja. Chris moderál, szerkeszt és fizeti a számlát. Ezért a játékszabályokat is Ő hozza. Akinek nem tetszik, olvasson más újságot. Ez Chris „játéka” örüljetek, ha játszhattok vele.

  • Göllner feljelentéseit a Trump adminisztráció ez ügyekben reményeim szerint illetékes Richard Spencer-nek címezze, de aztán a fejleményekről is tájékoztatni ám a feljelentetteket.

  • Mi is nagyon örülünk. Az is igaz, hogy Christ hozza a játékszabályokat, viszont többen kedvelték Moshe intelligens és megfontolt beírásait. A Sszemélykedés sajnos, néha itt is beugrik, de ezen túl kéne lépni!

  • Figyelő Az, hogy Moshe beírásai mennyire intelligensek és megfontoltak, arról eltérnek itt a vélemények.
    Chris leszögezte, hogy nem tiltotta ki Moshet. Lehet beteg, nyaralhat, elromlott a számítógépe, vagy vett egy jó könyvet.
    De biztos boldoggá teszi, hogy ennyire hiányzik nektek.

  • Christopher Adam

    Annyit korrigálnék előbbi hozzászólásomban, hogy a „fajta” szót is lehet rossz értelemben használni. A szövegkörnyezet dönti el, hogy mikor hogyan értelmezzük és kimoderálandó-e.

  • llanfair

    Christ is kötik hazája „játékszabályai”.

  • Boda Marcsi
    2016 november 27
    1:29 du.
    T. Hölgy.
    Csak a második pontjához. Trump weboldalán egy hamg sincs arról, hogy beszélt volna Orbánnal. Pedig ilyemit max 24 órán belül közölnek. Még akkor is, ha a partner Burungiföldről származik…

  • jani Es miben sertette meg hazajanak torvenyeit? Nem hiszem, hogy egy nem szobatiszta hozzaszolo esetleges kizarasa buncselekmeny lenne Kanadaban? No, szerintem hagyjuk a temat, sok ujdag egyszeruen tiltja a kommentet. Akkor aztan jol meztek ki, hol szidnatok az ellenzeket? Hala es koszonet jar Chrisnek, megadja a mapi

  • Jani Koran van. a napi gyalazkodni valot.
    Most kepzeld, ha bennetek marad. Komoly lelki gondokat okozhatna egyes joindulatu egyedeknel. 🙂

  • A két ország politikai kapcsolatainak rendezése, hogy finoman fogalmazzak, korántsem súlyponti kérdés Trumpnak – arról nem is beszélve, hogy nem elnöki döntés kérdése. Trumpnak fogalma sincs Európáról, annak történelméről és a kultúrájáról, valszeg azt sem tudja, merre van Magyarország és ki is az az Orbán. Nem igazán foglalkoztatja mindaz, amiben Orbán reménykedik. Üzletember, és hát Orbán mit is tudna neki eladni? Mit is tudna tőle venni? Főleg, miből? Ráadásul az USA ezek után még demokráciát sem fog exportálni, mivel abban – ahogy jelenleg a dolgok állnak – jómaga is hiányt fog szenvedni.

    Pedig Orbán erősen pedálozott, hogy ott lehessen a beiktatási ceremónián, de ezt valahogy diplomáciai úton nem sikerült elérnie. Mégis meghívta Trump Washingtonba, csak nem Trumphoz, az elnökhöz, hanem Donald Trumphoz, azaz magához. Majd kimennek a hátsó kertbe, felbontanak egy-két sört, sütögetnek némi hamburgert, egy-két kolbászkát, elbeszélgetnek a gyerekekről, az asszony hogylétéről, kb. ennyi.

    Sarka Katának megvolt Trump privát telefonszáma, Orbánnak meg nem. A miérten azért tessék egy cseppet elgondolkodni.

  • Nyugodjá’ má’ Tóth P.! Nem köll annyira izgulni, ha rájössz, hogy nemcsak a környezetedben vannak tufák.
    1. Sem Gyurcsány Ferenc, sem más nem „keltett gyűlöletet a magyarok ellen”. Kovács László akkori külügyminiszter (MSZP) mindössze azt jelezte, hogy az akkor már EU tag Magyarország (2004) nem hozhat olyan törvényt, amely etnikai származás szerint tesz különbséget államok polgárai között: tehát, ha a romániai magyaroknak letelepedési lehetőséget ad, akkor a román nemzetiségűektől sem tagadhatja meg.
    Szerencsére, mivel 2007-ben Rommánia is EU-tag lett, a kérdésnek nincs értelme. Az állampolgárság más tészta: az bizony alkalmas arra, hogy további árkokat ásson a magyarok között. Gyakran nekem kell megvédenem a „határon túli” magyarokat, aki pont emiatt elleneztem ezt az állampolgárság kérdést. De csak ássátok az árkokat, ha már építeni bármit képtelenek vagytok.
    2. Nem kétlem, hogy elhangzott ez a „meghívás”. Senkivel nem esett meg még olyasmi, hogy felhívta egy távoli ismerőse (vagy felhívott egy távoli ismerősét, mert éppen ml-hálót szervezett), és közben megjegyezte: Egyébként, össze kellene jönnünk egyszer…?

  • Tölgyes Péter

    Elcsíptünk egy telefonbeszélgetés-részletet:

    „Te Viktor, aztán ha felénk jársz, majd csöngesd meg a titkárságomat. Ha ráérek, esetleg összeugorhatunk egy kávéra…”

  • Boda M.!
    nov.27.1:29

    2./ egyébként D.Trump valóban beszélt Orbánnal és meg is hívta(több riport,cikk,stb)az hogy ez a “mindent tudó és állító…”hírlap erről nem tud,az csak a hitelességét,fontosságát bizonyítja… – irod.

    Kifelejtetted az örök mottódat, azaz a „…bizonyított tény..” c.kényszerdumádat! Nálad minden amit te hiszel, vagy hinni akarsz, bizonyított tény!? Ki és mi bizonyította? Csak nem benne csücsültél Orbán mellényzsebében miközben Trumppal évődött a feketebárányság kérdéséről? Vagy poloskát helyeztél el a jó Donald nyakkendőtűjében, melynek másik vége az otthonkád zsebébe volt bekötve?

    Egyszer már ajánlottam neked, nézz utána mi a tény, mi a vélelem, és mi a fikció!
    Utóbbi kettőt csak az érdekesség kedvéért, mert arra valóban nem szoktál hivatkozni, de a tény kérdését nem ártana tisztába tenned, ha már egyszer folyvást pajzsként tartod magad elé a legképtelenebb szöveged esetén is!
    Nem kell ahhoz jogásznak lenni, nyelvésznek meg főleg nem, hogy tudd mi a különbség a három fogalom között!

  • Gyerekek, ha ez így megy tovább, még kiderül, hogy Orbán nem is tud angolul…!

  • Szóval, ezzel a Fehér-házi meghívással egy orbitálisat hazudott Orbán? Ha igaz, nagyon meglepve akkor se vagyok, csak nem értem, nincs tisztában vele, hogy a világ minden pontján élnek magyarok, akik hitelesen tudósítanak?

  • Drizari ” akik hitelesen tudósítanak?” Te viccelsz? Egy Fidesz hívő nem foglalkozik hiteles tudósítással. Ő hisz, és amit hisz az bizonyított tény. Ahogy a feleség a megcsalt férjnek. Most nekem hiszel, vagy a szemednek?
    Egyébként miért ne hívta volna meg? Kezdő elnök, sok hibát fog még véteni.

  • Ötvenhatos Biztos tud angolul. De egy történet, ha nem haragszol. Vendégeink, egyik angol tanár Magyarországon. Harmadik nap bevallja, egy szót nem ért a beszélgetésekből, abból következtet, amit válaszolunk. Ma már nincs angol nyelv. Egy világ beszéli ezt a szerencsétlen kerékbe tört nyelvet. Beszélni nem nagy kaland, de megérteni, az már embert próbáló. 🙂

  • Jót mosolyogtam a fenti beírásokon.
    Igen, Orbán TUD angolul, ellentétben sok szocialistával, aki nem tud. Fiatalkorában, egy évet járt oxfordi egyetemre.
    Ha meg nem megy, mindig van tolmács. Mit gondolnak, hogy a sok külföldi államfő a világ különböző részéről tud mind angolul?

    Biztosan elmegy majd Trumphoz és szerintem igen jól megértik majd egymást, hasonló politikai felfogásuk miatt.

  • Örvendve láttam Ille István beírását, annak ellenére, hogy természetesen, nem értünk egyet a témában.

  • Llanfair
    2016 november 27
    10:42 du.

    Fogalmam sincs miről beszélsz. Nem csak olvasni és értelmezni nem tudsz, hanem látom – már írni sem. 🙂

  • jani Sajnálom, hogy a legegyszerűbb dolgokat sem érted, csak a gúnyolódás tőr fel a torkodból. Majd ha ráérek, kirajzolom a nyuszit, hogy te is megértsd.
    Nagyon rossz, Dosztojevszkij hősnek lenni? Ez elég világos, vagy ez is meghaladja a képességeidet, kedves Jánosom?

  • Llanfair

    Hogy te milyen művelt vagy! Biztos sokat készültél, hogy olyan szerzőt találj, akiről feltételezed, hogy nem ismerem és elsütheted talányos poénodat. Én bevallom férfiasan, hogy a „Félkegyelműt” (nyilván rá utalsz) és más Dosztojevszkij művet csak filmen láttam.

    Egyébként meg, ne azzal dicsekedj, hogy mit olvastál, láttál vagy hallottál, hanem azzal, ha valami saját gondolatod is van és úgy elő tudod adni, hogy azt más is értse. 🙂

  • Halál a fajtára,éljen a fajtalanság!:)Na jó ez csak vicc,de azért kíváncsi lennék ki a Hírlap keresztpapája?

  • jani Kedves jani. Nem kell bevallani, egyértelmű volt, hogy nem olvastál Dosztojevszkijt (sem). Filmen megnézni olyan, mint Chagallt elmesélni. De ez olyan híres regény, reméltem legalább a címe eljutott hozzád (Pedig írt sokkal jobbat is, érdemes lenne olvasnod).
    Annyira szeretnél belém kötni, hogy a legnagyobb hülyeségtől sem riadsz vissza.
    Az ember olvas, lát, hall, tapasztal, némelyikünk pedig még tanult is.
    Milyen önálló gondolatra gondolsz? Mindenkinek a gondolatai valamely fent felsorolt érzékelésből fakadnak. Minden nagy gondolkodó nagy gondolatát vissza lehet vezetni régi gondolkodók gondolataira. Mit vársz tőlem, hiszen szerinted sem írni, sem olvasni, sem gondolkodni nem tudok? Azt hitted én vagyok Platon vagy Szókratész (Őket is láttad filmen)? Nekem jó így, te pedig kénytelen vagy bele törődni a létezésembe. Ha lehet, ne foglald tovább az én jellemzésemmel az oldalt, mindenki tudja, hogy utálsz, inkább tündökölj a saját gondolataiddal a cikkekkel kapcsolatban.
    Már tisztáztuk sokszor, neked semmi nem tetszik, ami nekem érték, engem meg a hideg ráz a gondolattól, hogy rád hasonlítsak. Miért kell mindig hangoztatnod?
    Biztos sokan szomjaznak saját, magvas gondolataidra, ne pazarold rám az energiádat.
    Tudnám úgy is, hogy megértsd, de Chris kimoderálná, kedves Jánosom. Szép napot.
    Ui: Nem vagyok művelt, csak igyekeztem minél többet magamba szívni a kultúrából. Nem mondom, hogy Magyarországon ezért sok elismerést kaptam volna, de nem is azért csinálom :). Nekem így jó. Így világos?

  • Llanfair

    Szerintem, te kötözködsz és foglalkozol az én műveltségemmel, máskor meg Figyelő egykori disszidálásának indítékaival. Már javasoltam, ha a komplexusaid miatt sikerélményt keresel, akkor vannak kiváló videó-játékok, amelyeken virtuálisan átélheted, hogy földbe döngölsz valakit. Sőt, beállíthatod úgy az automatikát, hogy mindig te győz. Akár megteheted azt is, hogy engem vagy Figyelőt képzeled oda. Hátha segít.

    Megint olyan dolgokat vizionálsz illetve hallucinálsz, amit senki nem mondott és nem is gondolt. Azt hittem, lenyugszol, ha beismerem, hogy nem olvastam Dosztojevszkijt és megdicsérlek, hogy milyen művelt vagy. Bár, nyugatimádatodat ismerve biztos vért izzadtál Dosztojevszkijt olvasva. De hát a „műveltség” megszerzése áldozatokkal jár…

  • jani. Unalmas és fárasztó vagy Jánosom.

  • Göllner András
    2016 november 27
    1:24 de.
    Kedves fajankó!(Göllner)
    Igy hivott engem, tehát ezt a megszólitás érthető.
    A maga kirohanása néhány fórum beíró ellen kissé emociálisnak tűnik!
    Tudja a politika már olyan, van aki ezt szereti, van aki azt.
    Hogy magának ettől felmegy a vérnyomása arról nem tehetünk.
    Szeresse, vagy sírassa Gyurcsányt, van még olyan magyar , aki nem szereti vagy hiányolja. Ezt el kell fogadni.
    Így van ez az amerikai választással is. Van aki NEM szereti Mrs. Clintont, tehát az ellenzékére szavazott, aki ma amerikai elnök lett.

  • Ja, és Dosztojeszkiv, legtöbb könyvét olvastam, merem állitani hogy nem a kedvenc orosz írom, szásszor inkébb Tolsztoj.

  • Figyelő!
    nov.28.2:29

    „Jót mosolyogtam a fenti beírásokon.
    Igen, Orbán TUD angolul, ellentétben sok szocialistával, aki nem tud. Fiatalkorában, egy évet járt oxfordi egyetemre…”

    Hogy Ön milyen mosolygós mostanában – bármin képes mosolyogni, még a legnagyobb képtelenségen is! -:)))))

    Csak, hogy tudja – nem olyan nagy dolog az ma már, ha egy kis ország miniszterelnöke Közép- Európából beszéli az angolt – kivált akkor, ha azt az évet melyet Oxfordban töltött Soros György alapítványa fizette számára – miután az államilag finanszírozott egyetemi éveit maga mögött hagyta! Tehát igen, beszéli az angolt, ez a minimum – miként Gyurcsány is és még sokan mások, oldaltól függetlenül – akár tetszik, akár nem! (bocsi, de ez is az Ön szóhasználata, én csak hasonulok!)

    Miből gondolja,hogy Orbán igen, de a szocialista politikusok nem beszélnek angolul – miért is nem ? Csak mert szocialisták? És az annyit jelent az ön kezdetleges fogalmai szerint, hogy valamennyien, az alig 30-40 évesek is legfeljebb oroszul gagyognak, mert az angol az valami úri passzió ami csak a jobbereknek (akik magukat annak hiszik)járó kiváltság?

    A tolmácsot meg szerintem ellehet felejteni -legalábbis azon a szinten amiről Ön ír(államelnökök, min.elnökök)mert az a minimum, hogy az angolt – mely mára talán a legáltalánosabb világnyelv – legalább egy elfogadható szinten beszélje, bármely ország m.e.-ről van is szó !

  • Hieros
    2016 november 29
    5:15 de.

    Nincs keresztapa. Ez nem Magyarország.

  • Véletlenül hallottam Gyurcsányt, mikor probált beszélni angolul. Elnézést, már itt se vagyok.

  • Idézetek :

    …”Trump csapatában csodálják Orbánt
    Mély csodálat és tisztelet van Orbán Viktor felé Donald Trump csapatában – nyilatkozta Jeffrey D. Gordon, a megválasztott amerikai elnök külpolitikai tanácsadója”…
    …”Jeffrey D. Gordon……

    …….Megemlítette, hogy a két politikus múlt héten beszélt telefonon, és ha Orbán Viktor azt mondta, akkor az is biztosra vehető, hogy meghívást kapott Washingtonba.”…
    György : mit szólsz ezekhez?
    Lassan igazolódik,hogy mégiscsak a liberalisták nem akartak Orbánnal tárgyalni!
    Különösen engem nem érdekel az egész –de nem elég nagyokat mondani és írni! , mert nem biztos , hogy az igaz is vagy azzá válik!!!???
    A tárgyilagosság lényeges üdvözletével.

  • Figyelő
    2016 november 30
    12:39 de.

    Valszg a felcsúti akcentus közelebb áll a budai akcentushoz, mint a pápai..

  • Nem akcentusra gondoltam, hanem dadogásra.

  • Orsós Elemér

    Figyelő
    2016 december 1
    10:56 du.
    És Kegyedet vádolják itt egyesek humortalansággal? 🙂

  • Göllner András

    Pelenkások és Fajankók !

    Az utóbbi napokban nem volt időm veletek szórakozni, remélem nem vettétek rossz néven. Bolyongtam a város peremén. Most is csak egy percre ugrottam le ide a pinyóba, ‘s örömmel konstatálom, hogy a bögyötökbe vagyok 🙂 Meg azt, amikor a könyökötökön jövök ki 🙂 Ti is szeretitek ugye ?? Akkora hülyeségeket tudtok idehordani, hogy tényleg csak csodálni tudlak benneteket. Folytassátok szépen, szabad a pálya, csináljatok hülyét magatokból, mi ezt szeretjük 🙂

  • Göllner András

    @ Figyelő

    „Nem akcentusra gondoltam, hanem dadogásra.”

    Azért tessék vigyázni, nehogy már megerőltesse magát ezzel a sok gondolkozással.

  • „Hülye vagy.”

    Ha ….. semmi nem jutott eszükbe, ezzel az „érvvel” szennyezték, rombolták szét, tették lehetetlenné a diskurzusokat”….
    Hát !!! Ez az idézet ide is beillik !!
    Másokat is tisztelni kell — nem csak önmagam—- üdvözletével

  • Göllner András
    2016 december 2
    8:59 du.

    Göllner, már megint irigykedik?