Elhunyt George Michael – a ciprusi migráns fia

2016 december 28 7:31 de.15 hozzászólás

Magyarország is siratja George Michaelt, az 53 éves kétszeres Grammy-díjas angol popénekest akit otthonában érte a halál. A rendőrség nem talált gyanús körülményeket.

A budapesti sajtó is részletesen foglalkozott a szupertehetséges sztár tragikus halálával. George Michael az 1980-as években lett népszerű. A Wham! nevű popduót egykori iskolatársával, Andrew Ridgeley-vel alakította meg. Sikeres szólókarrierje során, az utóbbi négy évtizedben, több mint 100 millió lemezt adott el.

Nem kétséges, hogy George Michaelnak voltak személyes problémái. Kemény drogokat használt, eltiltották a vezetéstől is; Kaliforniában nyilvános homoszexuális kéjelgés vádjával tartóztatták le, számos autóbalesete volt és súlyos egészségi problémákkal küzdött.

Egy dologról viszont nem írt a magyar sajtó. Arról, hogy George Michael, polgári neve Georgios Kyriacos Panayiotou; Londonban született és édesapja pénztelen ciprusi görög menekültként érkezett a szigetországba.

George Michael (középen) a szüleivel.

George Michael (középen) a szüleivel.

Az 1950-es években véres zavargások voltak Cipruson, ahol nacionalista csoportok harcoltak a brit csapatokkal és támogatóikkal. Ebből a káoszból menekült Angliába édesapja, aki ott sok év kemény munkájával egy éttermet tudott nyitni. Tragédia sújtotta a családot 1997-ben, amikor szeretett édesanyja 59 éves korában rákban elhunyt.

A szupersztár George Michael milliókat szórakoztatott. Egy nincstelen ciprusi migráns fia volt és időszerű lett volna ezt is megemlíteni Budapesten.

Lázár György

*

George Michael a Comic Relief számára készített James Corden Carpool Karaoke-ban

15 hozzászólás

  • Jobban járt volna ha megmarad Cipruson falusi kecskepásztornak, teljesebb élet jutott volna neki.
    Milliók mit sem érnek, ha már csak a heroin okozta önkívületben elviselhető az aids-es percek ketyegése.

  • A Wham! 1985 áprilisában – a Tienanmen téri vérengzés előtt négy évvel – Kínában turnézott, ahol szigorú zenei korlátozások voltak érvényben. Ők az első nyugati produkció, akik beutazhattak a kommunista országba, és ahol George Michael lett az első számú sztár. Útjukról film készült. Érdekes visszamenni a múltba több mint 30 évvel, hogyan öltöztek akkor a kínaiak, és milyen gyér gépjárműforgalom volt Pekingben a maival összehasonlítva.
    Akit érdekel és szakít rá időt, visszatekinthet:
    (Te jó ég! A kínaiak hozzánk képest mekkorát fejlődtek!)

  • Kár, hogy az oldalsáv miatt nem látszik a videofilm, itt a linkje:

    http://www.youtube.com/watch?v=4IJZkarC5tM

  • Eddig én nagyon tiszteltem és szerettem, mint fantasztikus énekes, de most, hogy kiderült, hogy egy nincstelen gyökérnélküli migráncsfamíliából való, már csak annyira tartom, mint a szétporlasztott ösi szír kultúrából menekült senkiházi családokat!
    De bezzeg mi! Magyarok!
    Puskás, Kertész Imre, Teller Ede, Hosszú Katinka!
    Na! Hát mi büszke magyarok, rájuk tudunk büszkék lenni.
    Csak az a baj, hogy az ő eredményeik nem a mieink!
    Sőt! Leginkább baromira semmi közünk hozzá, hiszen azokat nem én, nem is más, hanem személyesen ők érték el.
    De várjunk csak! Hiszen ők is csak rohadt migráncsok!
    Most akkor hogy van? Ki a közönséges, a selejt?
    Vagy melyikünk tud úgy focizni, mint Öcsi, úszni, mint Katinka, vagy fizikus, mint Teller Ede?
    Szerintem a büszke vérmagyarok azért mégis csak hasonlítanak rájuk, mert úsznak mint Kertész Imre, fociznak, mint Katinka, és értenek a fizikához , mint Puskás Öcsi!

  • Várjunk csak!
    Nem ő robbantott Brüsszelben? Gázolt a kamionnal Marseiben?

    Terrorista migráncs!

    Megerőszakolta a lányainkat, asszonyainkat!
    Ja! Hogy homi volt? Kit érdekel! Akkor is megerőszakolta őket! Sőt! Még a fiainkat és apáinkat is!

    Ja!
    Hogy homokos?! Mégrosszabb! Megrontja a fiainkat, homokossá fertőzve őket. Senkiházi migráncs! Az adóinkból élt a családja!
    Mi pedig az ő bődületes adóbefizetéseiből persze….

  • Eszter Garai-Édler

    Micsoda halmozottan „hátrányos helyzet? Nem elég, hogy migráncs, de még meleg is volt! De az is kimaradt a szupertehetség tragikus halálával kapcsolatos magyar híradásból, hogy anyai nagyanyja zsidó volt! 🙂

  • én személy szerint nem a migránsokat utálom, hanem az örült liberálisokat. Szerintem a migránsok áldozatok, akiket átvertek a ballibsik.
    Az se érdekel igazából, hogy köcsögöcske valaki, amíg gusztutalan szokásait a négy fal között tartja.
    Zenéjét viszont sose szerettem, de nem azért mert „migráns” vagy buznyák volt.
    Ui: lehet nácizni

  • tropa!

    Túlértékeled magad – te nem (annyira) náci vagy, mint inkább egy igen gyér ismeretekkel, minimális tárgyi tudással rendelkező és sajnos erősen intelligencia hiányos egyed !
    Az előző kettő még pótolható valamennyire, ám függ az életkorodtól, az elhatározásodtól, szándékaid komolyságától – a harmadikról pedig már lekéstél,úgy tűnik egy életre!
    Láthatod tehát, hogy a „náciság” sem egyszerű dolog, oda is kell némi sajátos „vonalvezetés”, te pedig zagyválsz kedves tropa!

  • tropa
    2016 december 28
    5:29 du.

    Nem vagy náci, mindössze csak ostoba. De ez adja egyben a sármod is.

  • Charli!

    Ez igazán rád jellemző, „globális csúsztatás” kedves Charli!
    Pontosan ki is volt falusi kecskepásztor? Mert, hogy annak megmaradni is csak az tud, aki valaha az volt. Talán nem figyeltél arra amit olvastál,vagy talán nem is olvastál – csak kinyilatkoztál? G.Michael édesapja volt a pénztelen görög bevándorló, aki a véres zavargások elől menekült Angliába – fia már ott született – és éttermet nyitott, gondolom sikeresen vitte, ha egyszer megéltek belőle!

    Ami a „teljes életet” illeti,- hát ennél teljesebbet Charli? Tudod te, hogy ő milyen életet élt, mennyire volt teljes, vagy mennyire nem? Tudod te, hogy ő mire vágyott milyen életet kívánt? Nem biztos, hogy őt is a két szoba összkomfort, két gyerek, plusz hétvégi ház tette volna boldoggá, mint mondjuk téged, vagy Átlag urat – úgy is mondhatnám, ő másra volt kitalálva! Másokat gyönyörködtetett, a zene ami benne élt másokra is átragadt, elvarázsolt, segített sok mindent túlélni a hétköznapok szürkeségében, és ami utána maradt, még évtizedek múlva is boldogságot szerez emberek millióinak! Szerinted melyikünk mondhatja el ezt magáról?

    Tudom, nehéz ezt befogadnod, mert alapvetően másként működsz, de vannak emberek akiket a sors másért/másra teremtett, mint a „többséget” – csakhogy egy kis Boda-féle hazait is becsempésszek, hátha ezt így jobban érted! G.M. kiválasztott volt a maga módján, és ő ebbéli feladatát amire a sorsa predesztinálta kiválóan teljesítette is!

    Mi hát a kérdés? Nézd meg milyen és mennyi anyag maradt utána, és hatalmas sikereinek köszönhetően bevételeiből mennyit áldozott jótékonykodásra, mennyivel és miként segítette a karitatív szervezeteket- megvan?
    Az hogy meleg volt, abszolút nem idetartozik, gondolom kecskepásztorként is lehet az valaki – ha már – ez tehát semmit nem határoz meg. Botrányaival,baleseteivel, csodával határos megmeneküléseivel, útkereséseivel bőven megszenvedte a magáét – nem gondolnám, hogy mi itt átlagerkölcsű, átlagéletmódú emberek bármelyikünk is pálcát törhetne felette.

    Nincs jelentősége egyébként, de nem volt AIDS-es,a kábítószerről évek óta „lejött”, súlyos egészségügyi problémáinak viszont nézz utána ha bővebben érdekel (tüdőgyulladás pár éve mely kis híján elvitte, szívelégtelenség stb stb) de hülyeségeket ne irkálj!

  • Besancon, szívesen válaszolok neked, de egy elnézést elvárok előtte a „kálmánolgás” cikkben tett megjegyzéseid apropóján.

  • Charli kedves, én nem várok választ; G. Michaellel kapcsolatban elmondtam a véleményem miként te is – valószínű te sem fogod ezután másként látni a dolgokat, mikért én sem! Ennyi!

  • Tehetséges, világhírű és jóképű művész volt volt,kár,hogy az életmódjával(ital,drog) saját magát tette tönkre és ilyen fiatalon meghalt!
    Azoknak,meg akik „humornak”, felesleges politikai támadásnak szánt hozzászólásaikkal próbáltak megint támadni,jó pofizni….csak azt tudom mondani,hogy kegyeletsértők és nagyon szánalmasak…..!
    Remélhetőleg észreveszik,hogy kikre céloztam…..!

  • Besancon!
    csak nem bírja ki,hogy ne személyeskedjen…..charlie-val meg velem,de ugye ez „belülről”jön….(sajnos) és én ugye nem ragoztam,hogy meleg volt,mert nem ő az egyedüli a művészvilágban….ettől még lehet nagy valaki,meg ugye nem csak a
    libsik…hanem a többség is ismerte,szerette!
    Na megint égetik magukat,(mint mindig)

  • Amúgy lehet,hogy charlie kicsit ironikus volt,de ugye se ő,sem én nem zsidóztunk,nem „buziztunk”….egyeseknek már tényleg üldözési mániájuk van,ezért
    próbálnak provokálni,de minek?…Röhejesek!