Van egy álmom…sőt vannak álmaim…

2017 január 3 9:41 de.32 hozzászólás

“Van egy álmom” – így kezdte híres és sokat idézett beszédét Martin Luther King, a Nobel-békedíjas amerikai polgárjogi harcos. Tudom eléggé elcsépelt dolog így kezdeni egy írást, és különösen így az év első hónapjában, mikor mindenki az elmúlt év számvetésének elkészülte után újévi fogadalmat tesz, vagy kívánságokat, álmokat fogalmaz meg. Ezek az álmok bizonyára nem csak a saját álmaim, mindenkinek fontosak lehetnek, nem extra, személyre szabott vágyak, hanem sokkal nagyobb álmok.

Egy olyan országban szeretnék élni, ahol nem kell senkinek, a kevéssé tehetős rétegnek sem aggódni a napi megélhetésért. (Lakhatás, a rezsi maradéktalan befizetése, egészséges és kielégítő étkezés, ruházkodás, magyarul az emberhez méltó élet minimuma.)

Olyan országban szeretnék élni, ahol az utódaink, gyermekeink, unokáink egészségesen fejlődhetnek és olyan oktatást kapnak, ami versenyképes bárhol és nem kötődik semmilyen ideológiához vagy valláshoz.

(Olyan országban szeretnék élni, ahol a vallásgyakorlás magánügy és nem jár sem előnyökkel, sem hátrányokkal.)

Olyan országban szeretnék élni, ahol tudom, hogy megfelelő eszközökkel, megfelelően felkészült és elégedett szakemberek vigyáznak az egészségünkre.

Olyan országban szeretnék élni, ahol akár az írott vagy elektronikus sajtó, vagy az egyéb hírforrások szabadok, ahol nincs cenzúra és nincs meghatározva, hogy a tájékoztatás milyen felosztás és szájíz szerint folyik.

Olyan országban szeretnék élni, ahol a kultúra, az összes művészeti ág ideológiák nélkül szabad, a szellem és az alkotói fantázia szabadon szárnyalhat, ahol nincs aktuálisan megfelelő és nem megfelelő alkotó.

Olyan országban szeretnék élni, ahol a rendőrség, az ügyészség és a bíróság egyenlő esélyekkel vizsgál és ítél.

Olyan országban szeretnék élni, ahol a fejlődés, az épülés és a szépülés, megfelelően és arányosan elosztható, nem csak egyirányú és mindannyiunk épülését szolgálja. (mondjuk nem főleg stadionokban épülnek)

Olyan országban szeretnék élni, ahol a felelős vezetők ismerik a régi görög mondást, hogy megválasztott vezetőnek és képviselőnek lenni “szolgálat”, hogy ők a nép megbízásából a nép érdekében munkálkodnak.

Olyan országban szeretnék élni, ahol igazi demokrácia van.

dream-world

 (Jacek Yerka – Dream World Revealed)

Az elmúlt időszakban a megélhetés okán kényszerű hallgatásba burkolóztam, képletesen csipkerózsikaálomban éltem. A helyi viszonyok miatt inkább önkéntesen “indexre tettem” magam és csak csendben figyeltem. A képletes csipkerózsikaálomból nem egy daliás királyfi csókja ébresztett fel, hanem a békétlenség, az embertelenség, az erőszak, a terrorizmus, a gyűlölet fejedelmei. A végső löket, az utolsó dobás, amikor azonnal a billentyűk után kezdtem kapkodni Kiszelly Zoltán, politológus minősíthetetlen kijelentése volt. Ennyire egy búsásan megfizetett kormánypárti elemző sem lehet embertelen, sőt ha ez kibukott a száján, akkor még meggondolatlan és ostoba is.

„Megszokott dolog, hogy a liberálisok kiszolgáltatott emberek szívfacsaró képeivel akarják a felső 1 százalék érdekét eladni. Sajnos még mindig van, akit sikerül ezzel beetetni” – írta a Mozgástér blogon Kiszelly Zoltán.

Bolsi, libsi, komcsi ezek a “gúnynevek” vagy lejárató kifejezések már annyira unalmasak és nevetségesek, hogy ideje lenne kitörölni mindet a szótárból. Arra viszont kiválóak, hogy a történelem és a közelmúlt eseményeit csak szűrő szemüvegeken át nézők elvesszenek a homályban és a különböző eszmék útvesztőiben. Jómagam, liberálisnak vallom magam, azaz szabadgondolkodónak, de nem mások meghatározásai és nem politikai meghatározások szerint, hanem ahogy én gondolom. Az én szabadgondolkodásomnak vannak határai, vannak dolgok, amik nem férnek bele és ezek ellen, a mindenféle szélsőséges eszmék ellen a szó erejével, amennyire tőlem telik, “harcolni” fogok. Elsősorban azért, hogy az egész világon, beleértve hazánkat is, minél kevesebb embert sodorjanak el és ragadjanak magukkal ezek a szélsőséges eszmék, gondolatok és a belőlük fakadó elhamarkodott ítéletek, cselekedetek.

Tudom utópia azt kívánni a 2017-es évhez, hogy legyen béke, vagy legalább némi megbékélés és nyugalom a világon. Olyan nincs, hogy mindenütt egyszerre és egyformán jó legyen, de azért lehetne jobb. Történelmi tapasztalat, hogy az emberiség (de súlyos szó) amióta a világ világ nem tanult a saját kárán, hiába voltak véres háborúk, rengeteg veszteséggel, talán apró tanulságok vannak, de az idő kereke forog tovább és elkövetjük újra az ezerszer megbánt, kiértékelt, elemzett hibákat. Vallási. politikai, gazdasági okokból, vagy egyéb bármilyen különbözőségek miatt valahol mindig valamilyen viszály, háború dúl és az eszközök egyre kegyetlenebbek. 2017. bizonyára nem lesz a teljes megbékélés éve, de törekedni kell rá, csak nem mindenáron.

Hollósy Gerti

32 hozzászólás

  • Van ilyen ország, mondják: Norvégia vagy Svédország. Ebből mennyi az igazság, azt nem tudom.

  • Szerintem nincs ilyen ország, ami minden itt elhangzott kérésre megfelne!

  • A „náci” gúnynév ugyanannyira unalmas és nevetséges, és csak homályt okoz.

    A ballibek hirtelen megtalálták a nyomorultakat, de amíg ők voltak a kormányon, nem zavarta őket a 20 ezres segély? Csak a vége felé, Bajnai miniszterelnöksége alatt, de akkor meg a fidesznek tettek szívességet a közmunka bevezetésével.

    Liberálisnak szabadelvű a magyar fordítása, nem szabadgondolkodó.

  • Jó lenne, ha képesek lennénk egy jó szándékú írást, hasonló jó szándékkal olvasni… 🙂 🙂 🙂

  • Hollósy Gerti

    Chris a hírlap főszerkesztője, neki küldöm az írásaimat, ha jónak látja, akkor felteszi. Nem muszáj mindent olvasni.
    Ez egy írás, nem igazán politika, de van köze hozzá.

    Szőrszálhasogatni és kifejezések pontosságán lovagolni, az biztosan nagyon jó érzés lehet. Aki akarja érti.

  • Köszönet, hogy ezeket a fontos értékeket mind felsorolta! Lehet, hogy csak utópiában érvényesül mind maradéktalanul, de egy igazi demokrata (akár jobbos, akár balos) nem adhat lejjebb. Egy igazságos társadalom pilléreiről van szó. Ez a cél, ezen kell dolgoznunk, ezt kell elvárnunk politikai vezetőinktől is!

  • Aczél Gábor

    evalajos8
    2017 január 3
    12:20 du.
    Jó, hogy ezt leírtad!

    hazai lámpa
    2017 január 3
    11:54 de.
    A bolsi, libsi, komcsi elnevezések mindennapi használata valóban nevetséges és már unalmas is, aki azonban náci (nemzetiszocialiista) megnyilvánulást vél felfedezni mindennapjainkban, annak erre jobbára jó oka van.

    Gertinek: Írj! Én élvezem.

  • Albrecht Neumerker

    Jó napot. Én skandináv vagyok és itt másképp látjuk a dolgokat. Itt a liberalizmus jobboldali eszme, és senki nem simfeli. Én már majd negyven éve rájuk szavazok ezért nem értem a baloldali liberális és libsibolsi szöveget.

  • Hollósy Gerti

    Köszönöm kedves szocdem és Aczél Gábor! Feltett szándékom!

  • Albrecht Neumerker
    2017 január 3
    2:15 du.

    baloldali liberális= MSZP + SZDSZ koalíció, amit 1994-ben kötöttek.

  • evalajos8
    2017 január 3
    12:20 du.

    Tudod, a pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve …

  • Aczél Gábor
    2017 január 3
    1:37 du.

    „aki azonban náci (nemzetiszocialiista) megnyilvánulást vél felfedezni mindennapjainkban, annak erre jobbára jó oka van.”

    Valóban jó okom van rá. Ez itt a KMH-n szinte mindennapos. Bár mostanában Géza szabadságon van.

  • Hollósy Gerti
    2017 január 3
    12:21 du.

    Chris teszi föl a kommenteket is, mert nyilván kíváncsi az olvasók véleményére.

    Nem szokásom a kötözködés, de nekem nem hitelesek azok a nagy békéltetők, akik állandóan a jobboldalon keresik a hibát.

    Szabadgondolkodónak van konkrét jelentése, gugli a legjobb barátod, ha érdekel.

  • Hollósy Gerti

    kedves lámpa

    „de nem mások meghatározásai és nem politikai meghatározások szerint, hanem ahogy én gondolom” – ezt ugye nem olvasta?

    nem kötözködik, röhögnöm kell, a gugli a barátod kitétel kimondottan lekicsinylő megjegyzés

    a hitelességem miatt pedig ne aggódjon, az az én dolgom, amúgy meg nem akarok senkit senkivel békíteni, csak néha leírom a teljesen saját véleményemet

    igen, valóban Chris kíváncsi az olvasók véleményeire,viszont ha az az ön véleménye, amit hozzám címez, hát az szánalmas…

  • hazai lámpa
    2017 január 3
    2:48 du.

    Tod, lámpácska, lassan úgy vagyok veled, mint Fifyelővel, már csak legyintek.
    Csak neked.
    Hollósy Gerti már akkor liberális és demokrata volt, amikor te pisikását kevertél a többi kiscsoportosal a homokozóban.
    Különösen jől hangzik számomra a „liberálisság” értelmezése valakitől, aki az SZDSZ támogatói közül „kikeresztelkedve”, most LMP-s támogató, mint zöld-libráli.. (Jelentsen ez bármit, a „zöld” stimmel. Gertihez hasonlítva mindenképpen.)
    Dehamegdebár ennyire ragaszkodsz a szószerintiséghez, akkor nézzük.
    „A liberalizmus, más néven szabadelvűség, a szabadság-ot jelentő liberty szó után alapvetően a személyes szabadságon és törvény előtti egyenlőségen alapul, vagyis a szabad gondolatok széles spektrumát jelentő eszmerendszer, melyek közös vonása, hogy az egyén szabadságát jelölik meg mint legfontosabb politikai célt.”
    Remélem, segítettem feldolgozni a problémádat..
    (Ps. Kisebbre kéne venned a dolgokat cseppnyivel..Hadd ne írjam, hogy az arcodat..)

  • falusi
    2017 január 3
    4:11 du.

    Nem mindegy, hogy idd ki a bilit vagy vidd ki bilit!
    Szabadgondolkodó, az majdnem olyan mintha azt állítaná magáról, hogy szabadkőműves! Én csak segíteni akartam, hogy nehogy félreértés legyen a dologból, de ha nektek ez derogál …

    Az életkor az egy állapot, ami számít az a tapasztalat és tudás. Valóban nem esek attól hasra, ha valaki lózungokat szaval, de mondjuk egy fiatalnak ez jobban áll, mint egy öregnek …
    H. G. jószándékát nem vonom kétségbe, ami téged illet, azt inkább hagyjuk ….

  • Hollósy Gerti

    : – )

  • Hollósy Gerti
    2017 január 3
    3:52 du.

    Úgy gondoltam, udvariasabb, ha guglizásra biztatom, mintha elárulom Önnek a szabadgondolkodó jelentését.

    Ha Ön csak az egyetértő véleményeket kedveli, szíve-joga. Én nem sértegettem tudtommal soha, csak a saját véleményemet írtam le.

    Valóban látom, hogy Ön nem akar békéltetni senkit. Csak tele van a hócipője a fidesszel, és rendkívül bosszantja, hogy ezek mikor tűnnek már el a fenébe …

  • Aczél Gábor

    Hazai Lámpa tompul fénye, mintha bizony egyre kevésbé világítana: amíg nincs gondolatrendőrség, addig gondolkodni talán még Erdogánéknál is szabad. Ezzel szemben a szabadelvűség azt jelenti, hogy bármilyen elvet valljon is az ember, a gondolatait közzé teheti, s ha ezzel nem sérti más szabadságát, megpróbálkozhat őket másokkal elfogadtatni is.

  • Minden reggelem úgy kezdõdik, hogy amint bekapcsolom a számítógépet és túljutok a levelezésemen megnézem a híreket. Sajnos, egyre inkább azt veszem észre, hogy már a hírösszefoglaló címek megtekintése olyanokká váltak számomra, mint a pörölycsapások. Földbe döngölnek. Célkeresztben van az egyszerû ember, akit hülyének néznek. Képmutató, ostoba törvényekkel bombáznak. Álintézkedések igyekeznek félrevezetni.

    Maszatolások.

    De még az Internet közösségi oldalain is állandóan hátrafelé kell tekintenie az egyszerû embernek. Többször kapok olyan figyelmeztetést: Kérlek ne tedd fel ezt vagy töröld azt, mert baj lehet belõle.

    Nem szeretek olyan országban éni ahol állandóan arra kell figyelni, ki áll a hátam mögött. Nem szeretek félni. Nyitott vagyok és ha valamit megosztok, azt szeretetbõl, szeretettel teszem és nem azért, hogy valakinek ártsak!

    Támadnak, támadnak és támadnak.

    Cinikus vigyorral az arcukon, szinte harsogják a maguk ostoba hitét. Lábbal taposnak, hagymagõzös ideológiára hivatkozva. Még van szólásszabadság, de soha nem tudhatjuk mikor „ütnek a fejünkre” – ha vállaljuk, ha beszélünk.

    Hazugságok, megalázások, az emberek ellehetetlenítése. Kaparj disznó, úgysem lesz belõled semmi. Mi vagyunk. Te senki vagy, esetleg ha rojtosra nyalod a sej-hajom, na akkor kaphatsz egy kis csontot, de azt is úgy, hogy fejbe vágunk vele..

    Félelem – gondolkodom, hogy is írjam meg, hogy ne legyen politika direktben. Bár minden politika. Jelenleg itthon az emberek félnek, nem merik vállalni sok esetben a véleményük kimondását, mert bármikor felmondhatnak a munkahelyükön, indoklás nélkül. Elérte azt a vezetõ réteg, hogy asszony és férj, szülõ és gyerek, bárki egymás ellen fordulhasson. Veszélyes dolgok vannak készülõben – robbanásig.

    Vannak civil és egyéb megmozdulások, de az egyre ostobább és fenyegetõbb intézkedések, az értelmiségre és a szakértõ gárdára jellemzõ „Pató Pál” logika – ráérünk – majd – kivárunk, hátha jobb lesz – a nem észrevett vészjelek engem picit arra emlékeztetnek amikor a fasizmus hatalomra került. Magyarország nem elõre, hanem évszázadokkal visszafelé halad.

    Ne legyen nekem igazam – nagyon ezt szeretném!

    H.G. cikke olvasása kapcsán ez jutott eszembe…

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    hazailámpa 11,54:

    A „náci” – az itt megjelenő kommentekben – nem „gúnynév”, ahogy ezt kiskegyed a saját interpretációjában szeretné tálalni, hanem bizonyos náci elemeket tartalmazó kijelentésekre adott . t é n y s z e r ű . v á l a s z , illetve azokat minősítő jogos megítélés.

    Csak egy kis példa a KMH hatalmas példatárából, amikor az egyik kommenttárs valamelyik előző, holokauszt témájú cikkhez, mindössze annyi kommentárt fűzött, hogy „a zsidók is tehettek róla”.

  • Albrecht Neumerker!

    Ahhoz képest, hogy skandináv vagy nagyon szépen és helyesen írod a magyar nyelvet, és összeszedetten értelmesen fogalmazol – sajnos kicsit ritkán képviseled magad, én pl szívesen olvasnálak gyakrabban!

    „Itt a liberalizmus jobboldali eszme, és senki nem simfeli. Én már majd negyven éve rájuk szavazok ezért nem értem a baloldali liberális és libsibolsi szöveget.” -írod

    Nem csodálkozom rajta, hogy nem érted, szerinted akik ezt irományaikban, hozzászólásaikban alkalmazzák, azok értik? Dehogy! Alapból fogalmuk sincs a liberalizmus eszméjéről sem, így aztán kényük kedvük szerint csavargatják, toldozhatják-foldozgatják és ragasztanak rá „kiegészítő” jelzőket indulataik szerint meggyőződve arról, hogy valami eredetit alkottak!
    Magáért beszél, hogy ezt nem valamiféle gondolati megközelítésként használják, hanem minősítésként azon belül is a lekicsinylés és a sértés szándékával!
    Olvashatsz még ilyet is hogy „liberálfasiszta” – na ezzel mit kezdenél? Magyar-honban – általános észrevételem szerint – már egy jó ideje a liberális eszme és kifejezés szitokszónak számít!
    Mert „miránk aztán senki nem mondhattya, hogy nem fejlődtünk a rendszerváltás 26 éve alatt” – dehogy nem! Idáig sikerült fejlesztenünk magunkat…

  • Hollósy Gerti

    Hazai Lámpa, még egy kísérletet teszek, sajnálom, hogy nem tudta észrevenni, vagy nem képes olyan szemmel nézni az írásomat, hogy ez nem egy politikai írás, „nem lózungokat szaval”, ez egy újév reggelén írt, újévi hangulatú, akkori gondolatokat összeszedő és összefoglaló rövid esszé, amiben politikai utalások találhatók.

    Nem csak az egyetértő véleményeket kedvelem, de én is visszaválaszolok, úgy mint itt bárki más, ha úgy gondolom félreértenek. Hát itt mindenki visszaválaszol, akkor én ugyan miért is ne?

    (a guglizásra biztatás nem mindig udvarias, főleg a szövegkörnyezet lényeges, olyasmit jelent, ha nem tudod, akkor legalább nézd meg…én az ilyesmit úgy szoktam, bocsi, hogy mondjuk „én úgy tudom”, vagy pl. „meg lehet nézni a gugliban”, fontos ám a stílus és a hangnem.
    Tapasztalatban és tudásban sem érzem, hogy súlyos hiányaim lennének, az életkor valóban egy állapot és éppen azért a fiataloknak arra is kéne néha gondolni, hogy egyszer ők is lesznek öregek, tudom, hogy ezeket jórészt vagy fele részben falusinak írta, de ezek általános dolgok…a jószándékom pedig, hát sem a politikai vélemény, sem az írás, nem különféle szándékok kérdése, mert ha igen, akkor ugyan milyen szándékból szedték szavakra, darabokra első írásomat, ami még csak nem is volt politikai)

  • Hollósy Gerti

    rókafi, ne legyen igazad, pont ilyen gondolatok alapján írtam az írásomat.

    Sokáig én sem tudtam eldönteni, hogy szabad e úgymond bevenni mindent, amivel „ijesztgetnek és ostoroznak” bennünket nap mint nap. Aztán egyszer hirtelen rádöbbentem, hogy nem szabad, sőt súlyos vétek „félni”. Igaz, hogy kis hazánkban mostanság a félelmet a megélhetéshez, a munkához kötik és ez súlyosan nyom a latban.
    Akár félünk, akár nem félünk egészen biztosan a szűk környezetünkben már úgyis beskatulyáztak mindenkit, akár helyesen, akár nem, de a skatulya létezik.(én is két évig hallgattam, mint a sír, sőt munkám szerint újságot szerkesztettem, aztán főnököm egyetlen elejtett mondatocskájából rájöttem, hogy nyakig benne vagyok nála a csinos kis skatulyámban, lélegzetelállító kis mondat volt, persze egyből jellemezte önmagát is vele)

    Szóval, ne félj.

  • Kedves Gerti, a cikked kerek egész, minden benne van, amit erről mondani érdemes. Hogy a lámpa egy kicsit füstölög? Édesistenem.. letisztult elvek híján nem igazán találja még a helyét. Majd megjön az is. Vagy nem, de az sem baj. Engem ő egy családi barátunkra emlékeztet, aki mindig, minden helyzetben magáévá tudta tenni és jó indokkal igazolni is az ellenvéleményét. Egyszer egy irodalmi téma kapcsán például foggal-körömmel kiállt Toldi György (Toldi Miklós rókalelkű bátyja) igazsága mellett… 😀

  • Hollósy Gerti

    Köszi, kedves Alma, értékes számomra a véleményed.

  • Kedves Gerti!

    Kérdezem, véleménye szerint van e az alábbi rigmusban
    akármennyi politika ?

    Szerintem, első látásra egy fikarcnyi, még annyi se.
    Azonban, ha megnézzük a keletkezésének idejét – a Horthy-kort – mindjárt előbújik a történetből a struccmadár bölcsessége.

    Csupa, csupa szeretet és megértés az embertársaink iránt. Óh mennyire szép is ez a rózsaszín világ, használjuk ki azt a rövid időt is amennyit benne eltöltünk és szeressünk, szeressünk…!!!

    Csakhogy a kérdés már csak az, hogy ugyan szegény Seress Rezső ezt a dalt a munkától (a nyilvános fellépéstől) eltiltott munkanélküliként, esetleg édesanyja erőszakos [holokausztban történt] halálára, netán őmaga, a budapesti nyílt utcán történt megveretésekor, vagy lehet, éppen abból az alkalomból írta, hogy „Odakint Oroszországban” munkaszolgálatosként az aknamezőre hajtva aknát szedetett vele a „keret” ?

    Íme:

    „Szeressük egymást gyerekek, a szív a legszebb kincs,
    Annál szebb szó, hogy szeretet a nagyvilágon nincs.

    Az élet úgyis tovaszáll, a sír magába zár,
    Szeressük egymást gyerekek, hisz minden percért kár.”
    .

    Lássuk be, ennek a dalnak akár azt a címet is adhatta volna a világhírű Szomorú vasárnap halhatatlan szerzője, hogy Altató. Mint ahogy, nem tartom azt sem kizárhatónak, hogy a dal valójában a kornak egy ironikus kupléja…

    .

  • Sziasztok:)
    Valahogy máig én nem is láttam ezt az írást és a hozzászólásokat. Elolvasva nagyon egyszerű megállapításra jutottam. Ha kiveszitek hazai lámpa kátrány sötétségét, bizonyítva, hogy egy bitang mekkora kárt tud okozni – IGNORÁLJÁTOK!- akkor minden rendben van és ezt az írást betudhatjuk annak, ami, egy Újév köszöntés, egy fohász.
    Kicsit idealista, patetikus, de tiszta és szép..
    Közben párhuzamos gondolatok hömpölyögtek a HírTV-s cikken, ami teljesen idevág. Részemről nem is ismételnék semmit.

  • Hollósy Gerti

    Voronyezs, valahogy nagyon félreértetted, nem tudom hogy lehetne megvilágítani bárkinek is, ez nem egy cikk, nem egy olyan „holnap összehívják az országházban a képviselőket és valaki előterjeszt egy programot” hír, nem megtörtént esemény, vagy elvárt esemény, ez egy – mindenképpen ki akartam kerülni, hogy aztán nagyképűnek nevezzenek – direkt sarkított, szándékosan idealizált, irodalmi jellegű gondolatmenet, valóban újévi köszöntő…

    Igazán köszönöm mindenkinek, aki egyszereűen megpróbál naivnak és hülyének nézni, azért mert nem írtam le egy darab egyszerű kijelentő mondatot, hogy nem értek egyet a jelenleg regnáló kormány jövőnket illető törekvéseivel.

    A hívőnek: Ámen

    A többieknek: passz

    ha úgy tetszik, C’est la vie

  • Kedves Gerti! Nem vagyok egyáltalán Kiszelly követője, olvastam tőle már mást ia.
    Viszont, megmondom mi a Te problémád és még egy pár itt lévőnek. Ti az új irányzat hívei vagytok, azaz nem fogadjátok el a jobboldal, (nem Jobbik) véleményét , mondjuk hogy szocialista írányba mentek.
    A mai kormány viszont ettől független új irányzatot létesitett, ami nem balodali.De nem egészen jobboldali sem-.
    Most nem élek otthon. De éltem a szocializmusban anno.
    Az ellenségemnek sem kivánom. Ennyit a témáról.

    Különben, nagyon szeretem írásaidat, igen jól írsz .Sajnos, nem egyezik a véleményünk.

  • Hollósy Gerti

    Köszönöm Figyelő, megtiszteltél a tárgyilagos véleményeddel.

    Azt hiszem arról van szó, hogy minden korban a benne élők, ahogy megélik azt a helyzetet, az természetesen nem egyforma. Nem csak az adott kor van, de vannak egyéni sorsok, vannak sikerek, vannak tragédiák, léteznek szellemi, erkölcsi, ideológiai örökségek, éppen ezért lennének nagyon érdekesek „gyűlölködés” nélkül ezek a beszélgetések az írások után, én igazán erre szeretnék törekedni.

    Ha olvasod a hozzászólásaimat, akkor láthatod, akkor leszek „csípős” ha kiforgatják a szavaimat, vagy gúnyolódnak, én alapvetően igyekszem tisztességes hangnemben működni.

  • Figyelő!
    jan9.1:36

    „Viszont, megmondom mi a Te problémád és még egy pár itt lévőnek. Ti az új irányzat hívei vagytok, azaz nem fogadjátok el a jobboldal, (nem Jobbik) véleményét , mondjuk hogy szocialista írányba mentek.
    A mai kormány viszont ettől független új irányzatot létesitett, ami nem balodali.De nem egészen jobboldali sem-.”

    Hogy Ön milyen tájékozott mások problémáit illetően, az külön figyelemre méltó – de azért az nem egyértelmű, hogy ha Gerti és követői az „új irányzat hívei”, kvázi szocialista irányba mennek(?) valamint a mai kormány is a baltól és jobbtól független „új irányzatot létesített” akkor a kettő miért is nem találkozik? Ennyi új irány lenne?
    Azt sem értem, hogy a szocialista irány mitől új irány?
    Egyetlen dolgot viszont – gyanítom pusztán véletlenül és nem tudatosan – eltalált. Azaz, hogy a mai magyar kormány „új irányzata” nem baloldali, de nem is jobboldali.Arra már többször, többen itt is felhívták az Ön figyelmét(sikertelenül)hogy Magyarhonban teljes a káosz az oldalakat illetően, itt mindenfajta irányzat úgy tűnik megbukott, óriási az ideológiai katyvasz! Egy a biztos csupán, a jogbizonytalanság, a gazdasági- társadalmi – szociális kiszolgáltatottság és a mérhetetlenül mély különbség gazdag és szegény között – egyre növekvő mértékben! Hogy ezt milyen irányzatnak hívja, tekinti az az Ön majd eldönti.
    Erre nem válasz az, hogy mindig voltak szegények és gazdagok mert ezek semmit mondó általánosságok – valamint az sem, hogy Kanadában is vannak szegény, utcán élő emberek,mert ha a kettő ugyanaz, Ön akár itt is élhetne, mégsem teszi – mellesleg én sem tenném az Ön helyében!
    Mert Magyarország – bármit hisznek is sokan – már nem demokratikus ország! Arra pedig Ön nagyon büszke, hogy kint demokráciában él – bár úgy tűnik mindhiába!