Orbán Viktor gyalázatos buzizása Vona Gábor ellen

2017 február 21 11:29 de.142 hozzászólás

Orbán Viktor hétfőn gyáván és méltatlanul beszólt Vona Gábornak. Kocsmai színvonalon tett egyértelmű utalást a Jobbik elnökének hazug módon, lopott adófizetői pénzből terjesztett szexuális identitására.

Gyakorlatilag csak abban értek egyet Vona Gáborral a politikában, hogy Magyarország fővárosa Budapest. Ettől még szolidaritásomat nyilvánítom ki a szélsőjobboldali politikussal, mert senki sem szolgált rá semmivel egy ilyen gyalázatra.

Ami pedig mindebben a magyar jobboldalt és a jobboldali választókat illet: tudom, hogy azt hazudják nektek, önöknek, hogy hazaárulónak és nemzeten kívülinek hazudott minden politikai ellenféllel szemben mindent meg lehet és meg is kell tenni, de ez nem igaz. Ettől csak gyengébb, megosztottabb lesz a közös hazánk, és ez valójában senkinek nem az érdeke, hiszen olyan sosem lesz, hogy csak egyikünk fog itt élni.

Közös sorsunk az orbáni, nem jobboldali szégyen. De el fog múlni.

Szigetvári Viktor

vona-orban-2

142 hozzászólás

  • Hogy érthető legyen annak is, mi hangzott el, aki nem volt ott a parlamenti ülésen:

    https://coub.com/view/s23cz

  • Ide jutottunk. Szigetvári kiáll mellettünk, mivel erősen megsértettek minket az elnökünkön keresztül. Hurrá!
    Persze akkor nem sajnált minket, amikor törvénytelen eszközökkel, viperás rendőrbűnözők támadtak ránk, főnöke, Gyurcsány parancsára, akinek tanácsadója volt évekig.
    Amikor koncepciós ítéletekkel tettek tönkre hazájukért tenni akaró emberek százait, meg se nyikkant.
    Orbán fullánkja azonban nem a buzizás miatt volt fájó, hanem hogy „korrupt jobbikosokat nem enged lopni” megjegyzést tette. A Jobbikra nézve ez sokszorosabban mérgező, mint a buzizás.

  • Charlie Meg mindig faj, hogy nem verhettetek teljesen szet a varost? A Manocskat elloptatok, nem eleg? Azert az eleg macso volt, nem? Meg robbantgatni sem illik a hosotoknek Budahazinak? Kik azok a szazak akirol beszelsz? Ezt kibonhatnad, de bizonyitekkal. Tenyleg erdekelne. Egyszeruen egy miniszterelnok nem engedhet meg maganak ilyen beszolast. Meg ezzel a Vonanak nevezett valamivel szemben sem. A nem korrupt politikusaid azert eleg jo uzleteket csinalnak ostoba hiveikbol. Hivd aminek akarod, korupcio vagy szemfenyvesztes. Gazdagodnak az ostobak penzen. Ez becsuletes?

  • Vona speciel jó és kemény beszédet mondott. Kérdés persze, hogy ha a Jobbik hatalomba kerül, meg is felel-e ennek a beszédnek. Ebben már nem vagyok annyira biztos (Vona és a Jobbik régebbi dolgaira alapozva gondolom ezt – és hát ugyebár láttunk már karón varjút…)

    Viszont Miviktorunk buzizása csakis a kemény fideszmagnak tetszik, velük meg nincs mit csinálni, ha Miviktorunk konkrétan a szájukba carik, akkor is dicsőíteni fogják…

  • Kalocsai Miklós

    charlie! A demokratikus oldalon mindenki mellett kiállunk, akit nemtelen támadás ér. Így volt ez korábban is amikor a tv-ben buzizták Vonát. És így volt és lesz akkor is amikor ti nyilatkoztok nemtelenül másokról. Például a fenti bejegyzésedben amikor Gyurcsányt és a kötelességüket teljesítő rendőröket vádolod. A rendőrök a köztársaságot védték tőletek, Orbántól, és a feltüzelt, fizetett csőcseléktől. Koncepciós perekre később került sor, amikor Orbán hatalomra került, és a semmisségi törvénnyel futni hagyta fő garázdákat. Aki megnézi a tv felvételeket láthatja az álarcos, kődobáló, őrjöngő, gyújtogató, általad hazafinak hazudott vandálokat. Most Romániában a tüntetés sorozatkor tudod miért nem volt összetűzés? Mert a tüntetők kiszórták maguk közül a vandálokat, és a rendőrség felszólítására elhagyták a helyszínt.

  • Llanfair, itt mindent megtalálsz:
    http://nja.hu/hirek/2006.-szeptemberi-es-oktoberi-tuntetesek/
    …..
    Mivel fogalmad sincs a Jobbik pénzügyi lehetőségeiről, nem értem honnan veszed a bátorságot ahhoz, hogy kijelentsd: „gazdagodnak az ostobak penzen”.

  • Szerencsétlen Viktor!

    Vona Gábor, a Jobbik elnöke többek között azzal támadta Orbán Viktort, hogy „a budapesti főpolgármester, Tarlós István szoknyája mögé bújik”.
    „Nem szoktam én, illetve nem én szoktam más férfiak szoknyája mögé bújni”
    Ha valaki nem megszállott Orbán gyűlölő, akkor a két mondat között nincs stílusbeli különbség! Tarlós István szoknyája mögé bújni mennyivel más mint más férfiak szoknyája mögé?
    A magyar nyelvben különben a feleség szoknyája, vagy egy másik férfi háta mögé szokás bújni!

  • Szigetvári úr, ADJON AZ ISTEN !

  • Ötvenhatos, 🙂 🙂

  • Kalocsai M. van egy picurka különbség a mai román és a 2006-os események között. Ugyan a két szoci kormány lopási technikája és intenzitása azonos, de a román szocik legalább annyira nacionalisták, mint máshol a nemzeti pártok. Az hogy saját országukat becsméreljék, soha eszükbe sem jutna. Ha az öszödi beszéd kiszivárgása után Fletó lemond, nincs balhé és talán még most is a szocik kormányoznának. Az Apró-villában valamiért másképp döntöttek.

  • Finom és udvarias megfogalmazása volt a miniszterelnöknek.Ezzel egyetérthetünk !Ugye?
    Egyetértő üdvözlettel

  • Általában az ellenfeleknek „carik” oda! én így láttam eddig.
    Megértő üdvözlettel

  • Az a „köztársaság” csak „társaság ” volt az ilyen gyuriferikkel az élen.
    gyuriferis üdvözlettel

  • Nagyon provokáló irás a lemondott elnökurtól.

  • charlie,
    döntsétek már el végre,hogy Vona Gábor buzi vagy zsidó. Az utóbbi bizonyítására nekem megvan a bár micvói meghívója ugyan abba az imaházba,ahol az én bár micvómat tartottuk + – 40 évvel előtte.Alkalom adtán,majd (ha egyáltalán szóba áll kisebb párt funkcionárusokkal)kérdezd meg a fűhreredtől,hogy kinek a neve: Jesoje Tajvijó ben Naftóle.Ez azért van lason kodesben írva,mert 1991 aug 26.-án még a zsinagógákban nem használták az ivrit neveket és szöveget.Vona viszont egy alkalommal a Parlamentben cáfolhatatlan bizonyítékkal állt elő.”aki nem hiszi,hogy nem vagyok zsidó az jöjjön ki a toalettbe.Hajlandó vagyok letolni a nadrágomat”.

  • charlie Tehát ha ti koncepciós pernek hívjátok, akkor már az is?
    Értem. Ez egy darab, teljesen hiteles független forrásból. Rendben, lehet igaz is, de a körülötte sereglő alakok miatt megkérdőjelezhető, de legyen. A többi több százról is van valami?
    Honnan veszem a bátorságot? Bátorság kell hozzá? Nem tudhatok a párt és tagjai pénzügyeiről? Miért, még mindig titkos? Mert évekig nem voltatok hajlandók nyilvánossá tenni, de hát ez biztos megváltozott, a becsület lovagjai biztos nem titkolnak semmit. Bizony azokat a nacionalista pólókat és zászlókat tudomásom szerint Csanád és barátai gyártották. Vagy ezt is csak hazudta Csanád? Ha hazudott, akkor tévedek.
    A fekete bohócruhákat egy titkos mecénás adja a tagoknak, ás természetesen haszon nélkül gyártják? Tényleg nem tudom, de nem hiszek a Mikulásban.

  • Orsós Elemér

    Liberálisan kell a buzizást is kimagyarázni, olyan frappánsan mint Llanfair a hülyézést!

  • Pár órája tértem vissza Torontóba 10 hetes pesti tartozkodásomról. Nem találjátok el, mivel töltöttem az utolsó napom? Az első sorból láttam a nyitó ülést a Parlamentben.
    Ez először fordult velem elő.
    Sok meglepetés nem volt. Ha talán valami, akkor Vonának a nagyon kemény, egyenesen támadó, tiszta hadüzenete volt Orbánnal szemben. A Jobbik ideológiára nem pazarolt szavakat. Támadott, és hiteles volt. Éppen csak ki nem mondta, hogy „Lógni fogsz, Viktor!” Eléggé megdermedt az egész terem. Írom ezt annak ellenére, hogy a Jobbikkal soha nem szimpatizáltam. Most ráadásul Karesz barátom az ökörségeivel csak tobább erősített itt:) Kalocsai druszám elmondta itt a jót.

    lelszi lelkem, eddig se voltál egy hivatkozási alap, de ezt az összehasonlítást Te komolyan gondolod? A Tarlós szoknyája mögé bújásban Te valóban Vona visszavágását vélted felfedezni, és diktátorunk szerkesztett nyelvbotlásával egyenértékű buzizásnak tartod?? Mars vissza az általános 6.-ba! Bár lehet, hogy már nem tanítanak szövegértést:(
    Nem sok fogást talál Vonán Orbán, mert túl közel állnak. A szituáció engem a kanadai választásokra emlékeztet, amikor Trudeau-t csak az előnyös megjelenésével, politikai járatlanságával és fiatalságával próbálták 24/7-ben hitelteleníteni… Isten mentse az országot a Jobbiktól!

  • Llanfair írását támogatandó. A 2006-os törvénytelen puccsot feketéről fehérre festeni még Boda se tudja. Ott volt figyelő is, csak már rosszul látott éltes szemeivel mindent. Én egész délután ott voltam okt. 23-án az Astoriától a Jászai Mari térig. Láttam az Alkotmány utcában ahogy több lábszártöréses rendőrt a mentősök ráccsal körülvéve ápolták és vitték el kórházba.

    De most a nagy szóbeszéd Pesten, hogy a Jobbikosok bár urizálással vádolják a fideszt, ők lettek az új divatdiktátorok: extravagánsan jelennek meg mindenhol az országban – méregdrága kocsikkal és ruházatban.

  • A Charlie ajánlotta nja.hu pont olyan hiteles, mint az, hogy a C vitamin gyógyítja a rákot. Láttam ott egy „filmet”. Az egyszem elkötött tank minden tíz másodpercben más nézőpontból van fotózva, mintha egy egész tankcsapat forgolódna az emberek között. Ja, az meg véletlenül sincs megemlítve, hogy a tankot nem rendőrök (katonák) vezetik, hanem éppenséggel az örjöngő csürhe kötötte el. (Az egyik egybodás azóta is tankOKról delirál.)
    Érdekes koncepció, hogy a megsebesültek jó része még az akkori perek alapján kapott kártérítést, a Balsai joghóhér „kárpótlási” törvénye ezért is mindannyiunk szemen köpése. Aki a „nemzettel” takarózik, miközben molotov-koktélt, meg robbanószert gyárt, élete végéig megfigyelés járna. Mint a HIV fertőzöttnek – hogy ne fertőzzön meg mindenkit.
    De nem kell már a net: a közszolgálati Duna TV tegnap – igaz késői órán – a legmocskosabb irredenta, soviniszta propagandafilmet vetítette. Azt hittem, nem jól látok, amikor megjelent a jól ismert vörös-fekete, horogkeresztes háttérrel, Mindent vissza! címmel a majd egyórás opusz. Volt abban minden, ami ahhoz kell, hogy a kellően tájékozatlan zsebében kinyíljon a bicska. A határokon – igen, igaztalanul – kívül rekedt magyarokkal való szolidaritás szép ideáját taposta sárba az arcátlan uszítás.Pl. a „legszebb éveknek” volt pofája nevezni az 1940 és ’44 közötti időszakot. Persze még véletlenül sem esett szó a Donnál, meg másutt elesett százezrekről, az Aradról, Munkácsról elsőként elhurcolt és megsemmisített magyarokról.
    Arról meg végképp nem, hogy 13 év óta nincs határ közöttünk, hogy ugyanazok a jogok járnak mindenkinek az EU-n belül. Persze ezekért ki is kellene állni, megküzdeni, azon a közösségen belül, amelynek részei vagyunk.
    Llanfair okkal aggódik: minden egyéb bajunk eltörpül amellett, hogy a hivatalos megszólalásokban is egyre gyakoribb a „puskapor” emlegetése. A simabőrű előlépett a háttérből: és a keze ügyében van a puska, amit el is süt, erről kétsége ne legyen senkinek…

  • Szukits Rezső

    Ha valaki azt hiszi, hogy a baloldalnak kell félnie az téved. A Kisgazdák, MDF (legyünk őszinték a vazallussá vált KDMP) már tudja, itt egész pályás letámadás történik: Magyarország van veszélyben.

  • Llanfair, „Tehát ha ti koncepciós pernek hívjátok, akkor már az is?” Attól koncepciós, hogy a futószalagon gyártott perek felülvizsgálata után, jogerős ítéletben mentették fel a vádlottakat, és ítéltek meg nekik utólagosan kártérítést.
    ….
    Ha szerinted egy párt pénzügyei a „pólógyártáson” és a gárda-egyenruhákon alapszik, akkor én hagynám is ezt a témát.

  • Orsós Elemér Má’ megint mi a bajod? Ma reggel már másodszor harapsz meg. 🙂

  • Gyuri bácsi, se nem zsidó, se nem buzi. Ha az lenne, nem lenne ilyen heroikus meló a hatalomba jutás. Biztosan hallottál már a zsidó- és buzilobbi erejéről.
    Az „imaházas” dolgot egyszer már belinkeltem neked, hazugság az egész, méltatlan hozzád, hogy megint előveszed.

  • gyuri10 Ahogy a helyzet hozza. Lesz Vona még liberális is, ha arra lesz szükség.

  • Miklos Banfi, „.. a Jobbikosok bár urizálással vádolják a fideszt, ők lettek az új divatdiktátorok: extravagánsan jelennek meg mindenhol az országban..”
    Hát igen, csípi a szemét a libsiknek, hogy a „pusztabunkók” nem bőgatyában, meg szaros gumicsizmában képviselik a hasonszőrű választóikat. Reményeim szerint ennél még cifrább dolgokat is el kell majd viselniük a szebb jövőben.
    …….
    Azért elismerheted a Trinity College-ban diplomázott Gyöngyösi Mártonon jól mutat egy Hugo Boss:
    https://img.444.hu/01-jobbik-gy%C3%B6ngy%C3%B6si.png

  • Még mondja azt valaki, hogy holló a hollónak nem vájja ki a szemét. Vona s Orbán nem csupán politikai ellefelek. Mivel a magyar parlamentben nem egészen jól értelmezik a szólás szabadságát és a politikai kultúra terén is inkább a szlávos vonalat követik, ilyen beszólások vannak. Ha ez kiveri egyeseknél a biztosítékot az politikai müveletlenség. Még örülhetünk, hogy nálunk még nem volt olyan mint az orosz vagy az ukrán parlamentben, hogy képviselők egymásnak mennek. Ámbár ami késik az nem múlik. Csak csendben jegyezném meg. Amikor valamelyik jobbikos avagy „erős vonalas” politikus zsidózott vagy cigányozott nem volt ekkora felháborodás sehol sem.
    Gyuri! Én ezt már mióta mondtam, hogy Vona zsidó és volt brissze(nem láttam és nem is akarom) Erre szokták azt mondani legjobb védekezés a támadás

  • Bánfi Miklós és LIanfair!

    Nem tudom az alábbi cikket (blogot) olvastátok e – Miklós rólad tudom, hogy gyakran olvasod és kedveled ezt az oldalt) de érdemes bárkinek elolvasni! Ugyanis véletlenül sem arra fókuszál, hogy ki mondja kinek és miért – oldalaktól, politikai meggyőződéstől nagyjából függetlenül, kizárólag Magyarország miniszterelnökének sokadszori ilyen irányú megnyilatkozását, viselkedésformáját és „bátor beszólását” teszi górcső alá, és ennek egy átlagos emberi intelligenciával történő megítélést.
    Pontosan azt és úgy fogalmazza meg, ahogy én gondolom,te gondolod, mi gondoljuk ők gondolják – tehát bárkik akiben még maradt egy csepp józan elvárás a poszttal és a viselt hivatallal szemben!

    https://kolozsvaros.com/2017/02/20/allapota-aggaszto-es-felelmetes/

  • Besancon Ha már így rákérdezel, bevallom olvasom, és ezt is olvastam. 🙂

  • charlie Sosem csípte a szememet ha valaki felöltözik, mert azt tartom a minimumnak. De sajnos ezeken a fényképeken két tucatöltönyt látok, főleg a jobboldali egy borzadály. A fekete jótékonyan takarja, hogy nem a viselőre van szabva, de ott is üvölt, hogy nem tudja, hogyan kell hordani. De ez tanulható. Még itt Írországban sem egy nagy tűz egy konfekció Hugo Boss, amit leértékelésnél kevesebb mint az ár feléért megkapható, és előszeretettel hordják még itt vidéken is. De nincs ezzel semmi baj, csak nem ok a büszkeségre.
    Örülök, hogy telik rá, és nem ingpulóverben jár, vagy „Dajcs” féle elhanyagolt top-rongyban.
    A bajt én ott látom, hogy hiába járt Dublinban iskolába, Írország legnagyobb értékét nem tudta magáévá tenni, a toleranciát. Ezután pedig mindegy mibe parádézik.

  • Charli!

    „Azért elismerheted a Trinity College-ban diplomázott Gyöngyösi Mártonon jól mutat egy Hugo Boss:”
    https://img.444.hu/01-jobbik-gy%C3%B6ngy%C3%B6si.png

    Kedves Charli, a „ruhamutatás” szempontjából tök mindegy,hogy Gyöngyösi hol diplomázott Dublinban, Párizsban, Londonban vagy esetleg Székesfehérváron, netán Budapesten! Nem tudtad?
    Gyöngyösit senki nem a H.Boss öltönyei alapján fogja azonosítani – ez minden gyökér vagy kevéssé gyökér politikusnak megy, ha nem annyiból él mint mondjuk Átlag György – hanem az teszi őt emlékezetessé,amikor szólásra emelkedve a magyar ogy.ben javasolta, hogy listázzák, azaz írják össze a zsidó származású képviselőket és egyéb „nemzetbiztonsági szempontból kockázatossá váló” tényezőket!
    Gyöngyösi Márton, a nép egyszerű gyermeke aki főnökével az élen „heroikus melót folytat a hatalomba jutásért” – ahogy írtad gyuri10-nek – ha másról nem is,arról már meggyőzte a nagyközönséget, hogy bort iszik és vizet prédikál! Személy szerint lexarom, hogy Gyöngyösi milyen öltönyben képviseli a választóit azaz a „népet” – de ami felesleges urizálásnak tűnik Rogán, vagy Lázár, vagy a szintén közpénzből élő Matolcsy, Habony, Vajna vagy a többi sehonnay részéről, az szerintem az Gyöngyösi részéről is! Charli kedves, sose felejtsd el, hogy ezeket az embereket (is) mi állampolgárok fizetjük, és néha tök apróságokon szakad el a cérna! Még jól emlékszem, hogy Medgyesit, Gyurcsányt na pláne Kókát mit össze szekáltátok, sőt külön prospektust nyomtatott az akkori ellenzék arra vonatkozóan, hogy hány forintos órát, milyen zakót viselnek, és milyen szivart szívnak,tehát akkor ez most visszafelé sült el!
    Olyasmire legyél büszke – joggal – ami valódi érdem egy politikus vagy az őt erősen preferáló párttagjai és szimpatizánsai részéről, mint pl te vagy !

    G

  • charlie
    2017 február 22
    3:44 de.
    Írod:
    „Gyuri bácsi, se nem zsidó, se nem buzi.”

    Hát igen, mentegeted a végsőkig. De ha nem vagy antiszemita és homofób, akkor miért olyan lényeges neked, hogy kedvenc Vonádat kimosd? Zsidónak vagy buzinak lenni bűn? Dehonesztáló? Ha zsidó, vagy buzi, akkor már nem lehet jó politikus, Nem lehet igaza?

    Na látod. Nem abból tudjuk, mi vagy, amit mondasz, hanem amit teszel… (mondta Miviktorunk is…)
    😀

  • charlie. A pólógyártást a “gazdagodnak az ostobak penzen” megjegyzésemhez fűztem, hiszen direkt rákérdeztél.

    De lenne egy kérdésem. Te saját állításod szerint, egy szürke kis jobbikos vagy.
    De hiszen akkor nem lehetsz tisztában a pénzügyekkel, mert biztos nem kötik az orrodra vezéreid. Ha viszont annyira komoly pozícióban vagy, hogy tudhatsz a pénzügyekről (a valódiról), akkor miért hangoztatod, hogy Te csak egy senki vagy, hiszen roppant nagy elánnal akarod itt tisztára mosni a jobbik szennyesét? Ez egy nagyon nagy ellentmondás, amit látunk, hiába szeretnéd ha nem látnánk.
    Sajnos e nagy ellentmondás feloldásáig, teljesen értékelhetetlen a mondandód, mert kilóg néhány lóláb.

  • charlie-nak: na erre a képviselődre büszke lehetsz, a zsidó-listákat preferáló Gyöngyösy Márton mellett
    http://kepviselofunky.blog.hu/2010/03/25/jobbikos_nemzetpolitikus_penisznagyobbitoval

  • Miklos Banfi
    2017 február 21
    10:47 du.
    Kivánom magának, hogy 74 éves korában olyan öreg és vak legyen mint én voltak 2006-ban.
    Mellesleg ismétlem, akkor nem volt VONA! Akkor Gyurcsány volt a miniszterelnök, és ő rendelte ki a rendőrséget a külföldről érkező sok ezer magyar ellen, akik nem akartak mást, mint megemlékezni az 1956 -os szabadságharcról, mert akkor volt az 50. évforduló.
    Ha, a balos szövegeknek jobban hisz, azon sajnos nem tudok segíteni!

  • A fenti szöveg szólt Lainfairnek is és hasonló félrevezetett magyarnak!

  • Hát kész röhej ez a cikk!
    Orbán nagyon jól és szellemesen beszélt REAGÁLT!!!!a sok hülye
    ellenzéki szövegre…..
    Aztán Vona buzizása mint tudjuk T.B. transzi celebtől indult el és nem Orbánéktól(egyébként magánügye,hogy az vagy sem…)
    Amúgy megható,hogy a lemondott,minimális párt szimpátiával (%-kal) rendelkező csak „itt jegyzet” Szigetvári ennyire aggódik ajá magyarokért,az optimizmusa pedig már egyenesen röhejes,pláne,hogy a baloldaliak sikeresen nyírják egymást….!

  • Kalocsai Miklós

    Figyelő! Én nem állítom, hogy vak voltál, de, hogy ostoba, vagy rosszindulatú, de lehet az is, hogy mmindkettő vagy, az kétségtelen. 1. Akkoriban demokratikus kormánya volt Magyarországnak, felelős miniszterekkel, felelős rendőri vezetőkkel, az ő fejük fölött nem nyúlt át a miniszterelnök, ellentétben a mostanival, aki kézivezérlésre állította át az egész országot. Ezt próbálták rákenni sikertelenül. 2. Azok a büszke magyarok már szeptember közepén elkezdték az ünneplést a tank elkötésével, a TV székház, és a fél város felgyújtásával, és folytatták október 23-ig, macska- egér kergetősdit játszva a tágabb belvárosban. Ötven valahány delegáció tartózkodott Magyarországon az ünnep alkalmából, a derék magyarjaid hetekig letáboroztak a Kossúth téren, tele szarták, hugyozták a teret, a lebontott sátrakban különféle támadó eszközöket találtak, amikor szét kergették őket. Most választhatsz a fenti három opcióból.

  • Tüske Zsófia!

    „charlie-nak: na erre a képviselődre büszke lehetsz, a zsidó-listákat preferáló Gyöngyösy Márton mellett”

    Tegyük hozzá, hogy ez a büszkeség 2016-óta képviselőként az ogy. egyik jegyzői feladatát látja el!

  • Primitív emberek primitív elnöke!

  • Kalocsai Miklós
    2017 február 22
    12:54 du.
    Kalocsai, mikor tamnulja mar meg, hogy a diktatura megszunt?
    Szabad orszagban el, tehat nem utik fejbe, ha olyat mond, ami a masiknak esetleg nem tetszik?
    En ezzel a tudattal irok ide. Elvarom, hogy mas is hasonloan gondolkodjon. Mas a velemenye az a maga problemaja, en csak arrol irtam amit tapasztaltam, A komcsi propaganda szoveg engem nem hat meg. Ismerem regrol, mennyit hazudnak!

  • Tüske Zsófia

    Figyelő: 2006-ban az Index politika-fórumán már előre latolgattuk az esélyeket, miután a Satu úr fizetett tüntetői hosszabb ideig táboroztak a Parlament előtt. Hosszasan latolgatták a fórumozók, akik között logisztikus is volt, hogy vajon miért ragaszkodik a fidesz az Astoriához meghirdetett nagygyűléshez. Már akkor tárgyalták, hogy a Parlamentbe hivatalos külföldi meghívottak akadályozva lesznek a ferihegyi repülőtérre jutásban. Előtte volt a tv-székháznál történt randalírozás, ahol a gyakorlatlan vidéki rendőrhallgatókat verték szét a felheccelt focihuligánok. Másnap az ÖSSZES média folyamatos online tájékoztatást adott az eseményekről, bemutatva, hogyan támadták meg a Bajcsy torkolatában a rendőröket csapágygolyós csúzlikkal, aminek köszönhetően több rendőr, akit fejen vagy sípcsonton találtak, súlyosan megsérült. Kiválóan lehetett követni az Erzsébet téren és a Madách téren az eseményeken, hogy hogyan próbálták az elvonulásra felszólított „hős forradalmárok” ráhúzni a rendőröket az Astoriánál lévő tömegre – ahonnan Orbán idejében megpucolt a páncélozott autójában. Te a másik oldalról, a Múzeum kávéház felől láttad, azt a keveset, amit láttál, mi láttunk mindent az online közvetítésnek köszönhetően. A délutáni-esti eseményeket nyilván nem láttad, amikor a Curia utcában felszedték a kövezetet, a Mátyás pincénél lebontották és felgyújtották az állványzatot és megpróbálták lezárni az Erzsébet hidat. A késő éjszakáig tartó randalírozást nyilván nem láttad, tehát akkor nem is volt, ezt állítod.

  • Kalocsai, lemaradt, hogy senki sem fizette le a kulfoldi magyarokat, akik csaladosan vonultak fel, az 5o eves evfordulon.

  • Tüske Zsófia

    Besancon, van ott még, ahol ez is akadt…. az a véglény Kulcsár Gergely, aki példátlan bátorsággal köpött bele a Duna-parton kiállított emlékcipőkbe, amit a vízbe lőtt áldozatok emlékére állítottak, kamukausztnak írta a holokausztot és nemrég még a parlament emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának tagja volt. És mindettől hajaszála sem görbült meg, mert nálunk egészen nyugodtan lehet törvény sérteni, mert „a jogászok majd megvédenek oszt jónapot”
    https://444.hu/tag/kulcsar-gergely

  • Amit az akkori esemenyekrol irtam egy itteni ujsagba.
    Sajnos a masodik reszt nem talalom a leveltaromban.

    Ötvenéves Évforduló – Budapesten!
    I .Rész.

    Mint ’56-os magyar emigránsnak, ez az évforduló nagyon fontos volt. Már évek óta terveztem, hogy ebben az évben mindenképpen hazamegyek megünnepelni az 1956-os forradalmat és szabadságharcot. Hosszú készülődést vett igénybe: kapcsolatban voltam az amerikai Lobby-val, azaz Lipták Bélával, aki a Müszaki Egyetem volt hallgatóival tervezte az egyetemi ünneplést., hiszen a forradalom bölcsője ott volt és született meg a 16 pont, ami mindent elinditott! Az egyetemistáknak hősi halottai is voltak, nekik emlékművet akartak állitani, és okt. 23-án elvonulni az egyetemtől a Bem szoborig., majd utána a Parlamenthez., éppen úgy , mint 50 évvel ezelőtt!
    Sajnos, a valóságban nem így történt.
    Egyetlen dolog sikerült csak, az okt. 22-i szentmise a Bazilikában, az ’56-os áldozatokért.. Ha belegondolok, az sem egészen úgy sikerült ahogy terveztük, mert nem vettek részt a más vallásuak, csak a katolikusok, pedig egy közös Istentisztelet volt meghírdetve.
    Azon a vasárnapon, a Belváros bizony kihalt volt, úgy tűnt, mintha valami „készülne”! Az utcák kihaltak voltak, csak néhány túrista sétált , s minden sarkon kettesével rendőrök álltak. Hatalmas helikopterek nagy zajjal cirkáltak a város szíve felett, amin mindannyian csodálkoztunk!
    . A püspöki mise nagyon szép volt, de nem volt tele a Bazilika! A lengyelek viszont kivonultak, díszruhában a zászlóikkal, s mikor megkérdeztem, hogy miért? Azt mondták, szolidaritásból.!
    Családom nagyobbik része is velem volt, a négy gyerekből három eljött, hogy velem ünnepeljenek, és megosszam velük az emlékezést .
    Előző nap elmentünk megnézni a Terrorházát is, ahol „Hősök fala 1956” rögtönöztek kivül a ház falán, azoknak az arcképével, akik ’56-ban elestek, vagy kivégeztek. Nagy plakát logott le a ház sarkán is, ez a pesti srácokat ábrázolta. Hatalmas tömeg volt a ház előtt és a múzemumban. Erre a napra mindenkinek ingyen lehetett bemenni ! Gyermekeimet nagyon megrenditette a múzeumban látottak, egyik lányom állandóan csak azt hajtogatta, nem értem, nem értem! Kérdésemre, hogy mit nem ért, azt válaszolta,: „Nem értem, hogy emberek ezt tudják tenni más emberekkel…….”
    Aznap este volt az ’56-osok gálaestje is a MOM kultúrházban. Nagyon szép műsort rendeztek az 56-osok, híres színészek, énekesek felléptével. Pl. Pitti Kati , Bánffy György és a gyönyörű hangú Ferencz Éva is szerepeltek.Gyönyörű versek, dalok és jelenetek közrejátszott a z est sikeréhez. A közönség nagy része őszhajú, külföldről hazalátogató 56-osból állt.
    Egyszóval, lelkiekben, felkészültségben nem volt hiány a hétfői ünnepléshez.
    A megbeszélt időben el is mentünk a Műszaki Egyetemhez, mi négyen, és a férjem unokahúga, és két volt börtöntársam, barátnőim (akik szintén eljöttek az USA-ból a megemlékezésre), és egy montreali lány, lányom barátnője. Egyszóval nyolcan voltunk együtt, hogy oktober 23 –ára megemlékezzünk.
    Az egyetemnél ért az első csalódás. Lipták Bélát és társait NEM láttam, a megemlékezést az Egyetemben NEM engedélyezte a rektor, csak az emlékmű avatáson tudtunk résztvenni. Az emlékmű NEM az volt, amit terveztek és finansziroztak az öreg diákok, államilag engedélyezett emlékművet avattak az 56-osok., amiről erősen megoszlottak a vélemények. Nekem sem tetszett. Az avatáson mérsékelt számú hallgatoság vett részt.
    A Bem szoborhoz SEM ment el a társaság, akkor tudtuk meg, hogy a Köztársasági Elnök, Sólyom László, ELŐZŐ nap volt ott és akkor mentek el néhányan a szoborhoz…..
    Hát menjünk át a Fidesz által meghírdetett ünnepélyre az Astoriához, javasolta valaki. Jó, de hogyan? T.i. a gyönyörűen fellobogozott hídakon egy villamos sem ment!! Autobuszt sem láttunk, ekkor vettük a Battyányi téren a metrót, az MÉG ment! A metrón bejelentették, hogy nem áll meg a Kossuth téren és az Astoriánál., ..a kocsi tele volt emberekekkel, akik a Deák téren szálltak ki.
    Itt volt az első szerencsénk, mert mi egy megállóval tovább mentünk, a Blaha Lujza térre.
    A Rákoczi úton hatalmas tömeg fogadott, a délután négyre hírdetett megemlékezéskor. Csak a kivetitőt láthattuk, messze kerültünk az Astoriától…..Nemsokára el is kezdődött a műsor , s Beethowen: Egmont nyítányának első akordjai, borzongást okozott, hiszen ezt játszották ’56, november 4-én egész nap a rádióban. Illyés Gyula: Egy mondat a zsarnokságról című versét a szerző szavalta, régi felvételről , mondhatom megrázóan. Majd az Európai Néppárt elnöke , Wilfried Martens beszéde következett angolul, magyar forditásban. A belga származású pártelnök először saját emlékeit mondta el a magyar forradalomról, majd rátért a mai magyar problémákra , s végül elismerését fejezte ki Orbán Viktorról. Ezután a volt Miniszterelnök és a Fidesz elnöke szólalt meg , a tömeg örömére. Beszédében kihangsulyozta a forradalom vivmányait és rátért a mai magyar helyzetre.. Végül népszavazást hírdetett meg , különböző aktuális témákban, melyeket pontokba foglalt össze. A magyar és az erdélyi Himnusz után, a tömeg oszolni kezdett, mikor is a hangszoró bemondta, hogy senki ne menjen a Deák tér felé. Sajnos, ahogy később megtudtam, a tömeg eleje az Astoriánál , ezt nem hallotta a nagy helikopter zajától, ami az egész előadás alatt keringett fölöttünk.
    Na, most merre is menjünk? Én javasoltam, hogy menjünk a Rádióhoz, hiszen nekem oktober 23 –ka ott ért végett, mikor társaimra tűzet nyítottak az ÁVÓ-sok. A helyi árusoktól gyetyákat vettünk és elindultunk a Bródy Sándor utca felé.
    Később tudtuk meg, ez volt a második szerencsénk!
    A rádiónál sok koszorú volt és sok gyertya égett már, mi is elhelyeztük a miénket. Rövid ideig emlékeztünk meg az ott elhunytakra, majd elindultunk a Múzeum körút felé. Valaki javasolta, hogy jó lenne vacsorázni is, mondtam, 50 évvel ezelőtt a Múzeum Kávéházba tértünk be mikor már nem birtuk tovább a lővöldözést..sajnos, most nem volt nyítva. Tovább baktattunk a Kálvin tér felé, mikor is, messziről durranásokat hallottunk! Hirtelen megálltunk, csak nem lőnek? – kérdeztük egymástól…….

  • Besancon, ” ..javasolta, hogy listázzák, azaz írják össze a zsidó származású képviselőket és egyéb “nemzetbiztonsági szempontból kockázatossá váló” tényezőket!”
    Gyöngyösi Márton a kettős állampolgárságú – zömében magyar-izraeli képviselőket – késztette volna színvallásra, amit az érdekeltek azóta is szégyenlősen eltitkolnak.
    Gyöngyösi a külhoni képviseletért felel, én örülök ha ennek esztétikailag is megfelel. A hivalkodó rongyrázást amúgy én se csípem.

  • lelszi,charlie!
    Teljesen igazatok van itt egyesek (a cikkíróval az élen!)azt sem értik, amit kérdeznek…..vagy kiforgatják a tényeket,hazudoznak,de ugye mindig lebuknak,más is néz TV-t.
    Orbán egyébként szellemes volt és Vona megérdemelte…
    A baloldal meg naponta más véleményen van és „védelmébe veszi” Vónát,akit nemrég még lefasisztázott,nácizott….most kapkodnak összevissza ,csak a hatalom megszerzése a céljuk,de ugye a balosok még egymással sem jönnek ki,sőt fúrják egymást…..hát egyre szánalmasabb,nevetségesebb az ellenzék úgy ahogy van,az itteni fanatikus,gyűlölködők meg ész nélkül nyilatkoznak kínjukban és „értékelik” egy lecsúszott,nem jegyzett pokitikus cikkét…..!Szinten vannak a kintiek nincsenek képben,az itthoniak meg nem néznek TV-t…!

  • Kedves Zsófia,10:21, nem vagyok rá büszke, és biztosan tudnánk még felhozni példákat amik bizony rontják az amúgy is hullámzó renoménkat. Ezen nincs mit szépíteni.
    Szávay barátunk azóta szorgalmas, gúnyhatáron túli munkájával próbál javítani a bizonyítványon.

  • Llanfair, semmilyen tisztségem nincs a Jobbikban, de lehetőségeimből adódóan sok politikusuk, háttéremberük jó ismerősöm. Ezek a kapcsolatok még a „hőskorból” valók, amikor minden önzetlen segítség sokat ért nekik. A lakóhelyem alapszervezetét is jól ismerem, a korai saját zsebből fizetett rendezvények, plakátozások, kampányok már öt-hat éve központilag finanszírozott. Szinte minden értelmes ötletet kifizetnek „fentről”, csak kérni kell. Szerintem ebben a Fidesz után mi állunk a legjobban, csak mi e célból nem lopjuk a közvagyont.

  • Kedves Zsófia,3:05 most látom csak, hogy a Duna-parton történteket is felhozta, szintén igazat kell adnom az ezt elítélőknek.
    Remélhetőleg nem lesz hasonló eset.

  • Marcsi, én Orbánt debattőrként sokra tartom, de mostanában nem tetszik. Csak csontig benyaló újságírók kérdezhetik, ha a parlamentben kérdezik, nem válaszol a kérdésre, és mostanában kicsinyesen sérteget. Régen nem volt erre szüksége, hogy a fölényét bizonyítsa. Mély sebek ejtése szerintem nem célszerű a Jobbikkal szemben, hisz ki tudja mi történne ha a többséghez az ő képviselőik is kellenének. Emlékszem ahogy Dávid Ibolyának könyörgött anno a vesztét érezve.

  • Tüske Zsófia
    2017 február 22
    2:40 du.
    Ne kavarjon, ha lehet Okt.23.an senki nem ment a Tv hazhoz, sem ,sem TV,sem onlint nem lattuk a fenti tomeggel, velem egyutt.

  • Tüske Zsófia
    2017 február 22
    2:40 du.
    Ne kavarjon, ha lehet! Okt.23.an senki nem ment a Tv hazhoz, sem ,sem TV,sem onlint nem lattuk a fenti tomeggel, velem egyutt.

  • Figyelő akár ötöst is kaphatna a dolgozatára – az elemi iskola 4. osztályában. Egy kilencéves gyerektől nem várható el, hogy a maga élményein kívül mást is észre vegyen.
    Egy megjegyzés. Hozzáteszem: tiszteletem mindazoknak, akik évtizedek alatt is megőrizték anyanyelvüket. Ráadásul a szóvá teendő hibát itthon is sokan elkövetik. A cím: Ötvenéves évfordulő Budapesten. Holott nem az évforduló ötvenéves, hanem az esemény. Helyesen: az ötvenedik évforduló. Bocs.
    Nem tudom Charlie meg a többiek olvasták-e saját pártjuk programját. Én elolvastam, sőt meg is jelent itt: http://kanadaihirlap.com/2015/05/27/part-pr-1/
    http://kanadaihirlap.com/2015/05/28/part-pr-2/
    Két részletben, mert úgy is túl hosszú lett, hogy csak a Hatvan lépés című fejezetet részleteztem, ami a nyilatkozatuk szerint az első, legsürgősebb teendőket tartalmazza.
    Gondoltam, ha már birkózunk itt egymással, legalább tudjuk, miről beszélünk. Egyetlen hozzászólás sem érkezett.
    Csak egy mondatban: ha bárki Jobbbikot választaná, tisztában kell lennie azzal: a fidesz hardcore változatára adja a voksát. Rákosi elvtárs mind a tíz ujját megnyalná…

  • Simicskát nem kell megvédeni a „buzivádtól”?

    „Orbán Viktor erre úgy válaszolt hétfőn a parlamentben: „nem szoktam én, illetve nem én szoktam más férfiak szoknyája mögé bújni”.

    Azért az igaz, hogy Vona azóta ér valamit, hogy S. fölkarolta. Előtte egy közepesen jelentéktelen polgári körös volt, akit Orbánék ültettek a Jobbikba, hogy kiszorítsa a keményvonalas Kovács Dávidot.

  • Figyelő
    2017 február 22
    3:09 du.

    Szép visszaemlékezés.

  • Orsós Elemér

    Senkinek nem tűnt még fel hogy, ebben a buzizásban hatalmas értelmezési zavar van, ugyanis valakinek a háta mögé vagy szoknyája mögé bújni, az még véletlenül sem buziságot, hanem gyávaságot jelent! Az egész parlamenti elit hülye, meg aki ráállt erre a vonalra vagy csak én? A rajtakapott gyermek számonkérésekor mondták még az én gyermek koromban is, amikor az apja vagy az anyja védelmét kérte: ne bujj az anyád szoknyája mögé! Úgy látszik ez a mondás mára már teljesen elfelejtődött, ezért ha valaki használja azt rosszul értelmezik. Ezzel most nem Orbánt akartam védeni!

  • Kedves Lámpa, „.. akit Orbánék ültettek a Jobbikba, hogy kiszorítsa a keményvonalas Kovács Dávidot.”
    Vonát senki nem ültette a Jobbikba, értelme sem lett volna ilyen tervnek, ugyanis egy marginális, tagság nélküli csoportocska volt, amolyan „miép ifjúsági tagozat”.
    Kovács Dávid mint „keményvonalas”, ez nekem új. A 2006-os októberi eseményekkor Vona ügyesen „ráült” a népharagra, harciassága miatt novemberben már meg is választották Jobbik elnöknek.

  • Orsós
    Köszönöm, hogy a mondás eredeti értelmére világítottál rá.
    Nem védted az első szolgát. Sőt! Rámutattál – akár akaratod ellenére is, hogy a kormányfő nem szellemes riposztozó, hanem szánni valóan híján van az értelmezésnek. Esetleg cinikus nihilista, de ezt nehezen feltételezem még a másként gondolkozókról is, ezért maradjunk a jóindulatú változatnál: egy fogalmatlan bugris.

  • charlie, febr.22 3:44 de
    igazad van.Az egész vonatéma legalább annyira méltatlan hozzám, mint vona a zsidósághoz.Persze tudjuk,hogy volt már ilyen a magyar történelemben.Ő csak piti alapon utánzója imrédy bélának. A 3.14csa nádról nem is beszélve.Ha eljön az ideje lesz egy alkalmi Köves Slomo,aki őt is Tórára fogja tanítani.

  • Kalocsai Miklós

    figyelő „, mikor tamnulja mar meg, hogy a diktatura megszunt?” Na ne mondja! Tényleg? Mikor? Már nem Orbán dönt mindenki helyett? Megszűnt a civilek vegzálása? Vissza adták a szólásszabadságot? Az állami médiumok megszüntek a Fidesz propaganda szócsövei lenni? Az ügyészség megszűnt a Fidesz vasökle lenni? Orbán már nem úgy bánik az állami vagyonnal, mintha a sajátja lenne, nem hűbérúrként önkényesen osztogat, majd a kegyvesztettektől visszavesz? Csak be kell nézni a spanyolfal mögé, hogy lássuk a valóságot.

  • Orsós Elemér
    2017 február 22
    6:00 du.

    Amit írt az igaz! Pillanatnyilag viszont inkábbarról van szó, hogy mindent amit félre lehet magyarázni, azt valaki igyekszik félremagyarázni! Sz. Viktor végre olyan vádat talált O.V-ra ami eddig még nem szerepelt! A legközelebbi az lehet: Simogatja a kutyáját, valaki leszűri a tanulságot, O.V. zoofil! Milyen jó cikk lenne belőle!

  • Orsós Elemér
    2017 február 22
    6:00 du.
    Tod, Elemér,( 😀 bocs, nekem a nevedről állandóan a Füstifecskék Elmér című dala ugrik be, és ilyenkor olthatatlan kényszert érzek a vigyorgásra. 😀 ) ha azt mondotta volna amit te idecitáltál, egyrészt semmi értelme nem lett volna, mrt Vona csalátagjai, legfőképpen a kedvesmama nem képviselők, tehát a Parlamentben mama szoknyája mogé bújni bonyolult ltt volna,- hacsak benmem csempészi valahogy.. Ámdemegdebár, hamáneccer ” más férfi szoknyájáról” este meg magát a csevej, akkor asszem nem a skóok kiltjére gondolt Tiviktorotok. Lehetne még asszociálni a papokra, de sem Semmilyen, sem köcsögmosolyú Balogh et nem visel illesmit. A Glenny völgy meg messze van. Szal. Ha egy minielnök, egy országot érintő, a minilnök visszaéléseivel kapcsolatos hozzászólásra mindössze ennyit tud válaszolni, az gáz. Nemcsak metán, bután is. Mármint a válasz.
    Konklúzió: Tiviktorotok egy tapló, aki nemlépett még túl a felcsúti búcsú elsőlegény hozzáálláson. Bicskát az asztalba, oszt aki legény, vegye ki.
    Tod, minilnökséggel nemadják gyütt sem az intelligenciát, sem a politikai cizelláltságot.
    Vissza,: ha azt mondta volna, amit te itt írsz, Köteleslaca minden további nélkül hagyta volna, hogy Vona válaszoljon, é Tiviktorotoknak sem kellett volna elszáguldania. ( Második alabárdos balra el.. )
    Követhető?

  • talalom
    2017 február 22
    5:31 du.
    Nem baj, örülök, hogy ennyi év után még úgy írok, mint egy 9 éves magyar gyerek.
    A másik az, hogy tudom azt is sok élettapasztalatból, ha igazat mondasz beverik a fejed!

  • Orsós Elemér

    falusi
    2017 február 23
    11:05 de.
    Tod, Falusikám lehet így is magyarázni, meg még vagy százféle képpem, de azok mind hiányoznak a Magyar Értelmező Szótárból! 🙂
    Amit viszont a Tiviktorotokról konklúzióként tálaltál, az kis finomításokkal igaz, de az ő taplósága meg sem közelíti a Tiedét! 🙂 Logikai okfejtésed viszont a szegény OPNI törzslakók szintjét legalább 1 IQ-val meghaladja! 🙂

    Ja, és majd’ elfeledtem: a Tiviktorotok még véletlenül sem az énviktorom! 🙁

  • kedves Orsós,charlie!

    Miután Von azt mondta,hogy „Orbán Tarlós szoknyája alá bújik”erre
    válaszolta azt Orbán,hogy „nem az én szokásom más férfiak szoknyája alá bújni”,hát lehet,hogy a „meleg” ügy kapcsán kissé
    éles volt,de Vona támadására…mindenképpen frappáns,szellemes
    válasz!Nem kell őt sajnálni!
    Mint írtam a „buzizós”botrányt nem a kormány hanem T.Black indította el……Adok,kapok,ilyen egyszerű!

  • Kalocsai Miklós

    Szóval, a Magyar Parlamentben Orbán Viktor miniszterelnök gyáván, sunyi módon egy jó nagyot buzizott. Ezt csak az nem érti meg, aki nem akarja, vagy aki nem kíséri figyelemmel a magyar politikai eseményeket, vagy akinek szövegértési problémái vannak. Aki egy szöveg értelmét csupán a szavak szótári jelentéséből igyekszik megérteni, rossz úton jár. Ugyan is a szöveg értelme több mindentől függ. Pl. a hangsúlytól, a szöveg környezettől, a szituációtól, amelyben elhangzik, esetleges előzményektől, a műfajtól, stb. Mint tudjuk ennek a buzizásnak igenis volt előzménye, a TV2-n művész nevén Terry Bleck homokosnak tüntette fel Vonát. Ettől kezdve skót szoknyára, és anyád szoknyájára gondolni, hát, nem is mondom ki, úgy is kitalálod.

  • Orsós Elemér Az OPNI mint neve is mutatja, nem gyengeelméjűekkel foglalkozott, hanem elmebetegekkel és idegbetegekkel (Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet). Ezek IQ-ja nem tért el az átlagemberek IQ-jától, egyes esetekben magasan meg is haladhatta.
    Felhívnám figyelmedet, hogy például Robert Schumann is elmegyógyintézetben halt meg, pedig IQ-ja az eget ostromolta.
    Tehát, feltéve de nem megengedve, Falusi barátom az OPNI kezelése alatt állt volna, ez nem zárja ki a 170-es IQ-t. Csak a pontosság kedvéért.
    Az értelmező szótárból sok minden hiányzik, ezért csináltak még mellé számtalan szótárt, de még ezek sem teljesek. De hát azért ezt Te is tudod. 🙂

  • Orsós Elemér

    Llanfair
    2017 február 23
    4:20 du.
    OK, OK, Te is tudod hogy, az OPNI-t bezárták, mégpedig azért hogy, az olyan emberek akik bezáratták, ne kerülhessenek majd értelmes emberek közé. Sajnos az egyik kedvenc festőm, Vincent van Gogh is elmegyógyintézetben halt meg, annak ellenére hogy nem tudom az IQ-ját, pedig kurva nagy festő volt. Egyébként semmi bajom Falusival, tudom hogy jó fej, épp ezért idegesít egy kissé az időnként rohamszerűen rájövő műtahó akcentus. Az értelmező szótárt meg majd a kedvéért kibővíttetem hogy, időnkén Neki is hadd legyen igaza, ha már 170-es IQ-ja van. 🙂

  • Llanfair
    2017 február 23
    4:20 du.
    Sajnos a rosszindulatot sehol sem mérik!
    Főleg a magyarnál ez ismeretlen, ha valakinek más a felfogása,vagy véleménye mint a dívatos és elismert.
    Ez a tény itt, ezen a lapon sokszor megnyilvánul, IQ ide vagy oda.

  • Orsós Elemér Imádom Falusi „műtahó” akcentusát, amit csak akkor vesz elő, mikor az ostobaságok már nagyon bántják a fülét. Imádom a plébános urat, és nagyon sajnálom, hogy ilyen ritkán értesülök a véleményéről, pedig szükség lenne rá sűrűbben.
    Ez mégis egy ellenzéki újság, amit az ellenzéki véleményekért alapította a tulaja. Akkor el kell viselni az ellenzéket, mégis csak Ők vannak itt „otthon”.
    Sajnos „Falusinak” általában igaza van (talán mindig), azt pedig, hogy ki profitál az OPNI bezárásából nem feszegetném, ezt inkább hagyjuk.
    (bár tudom, elég elvágni a spárgát). 🙂

  • Figyelő Kedves Figyelő A kritika rosszindulat lenne? Ez nagy tévedés. Igen, a magyarok között nagyon sok a rosszindulatú egyed, de a („jó”) külföldön élők ezt gyorsan le tudják vetkőzni, mert nem divat. Igazad van, az ír és magyar kommentek között egy világ van. A magyarokból tényleg folyik a gyűlölet, sajnos ezt elérte a kormányzat. Ehhez képest a KMH még egy oázis.
    Ennek ellenére sem „falusinál” sem nálam nem vettem észre rosszindulatot, ha Ti láttok benne, rosszul látjátok. A kritika, az ellentmondások felvetése nem rosszindulat.

  • Orsós Elemér Vincent a kedvenced? Két hete jöttünk haza Amsterdamból, ahol a van Gogh múzeumot is megnéztük (kétszer). 🙂

  • Figyelő 2:28 (febr. 23.):”… ha igazat mondasz, beverik a fejed.”
    Akkor nyilván ezért terelsz, csúsztatsz, hamisítasz.

  • É r d e k e s , hogy itt, a következőre viszont senki nem reagált:

    Mindezen buzizása után „fejenagy, helység kalapácsa” a magyar Parlamentben még azzal is előrukkolt, illetve azt hányta az általa megcsinált, a hozzá képest kis náci körösztfiú, Vona szemére, hogyaszongya ;
    „… é s . e g y . a n t i s z e m i t a . p á r t b ó l . c s i n á l t . f i l o s z e m i t á t „.
    Tehát kibújt a szög a zsákból mert, ha valamit, hát ezt soha nem bocsájtja meg neki.
    Már csupán csak azt nem tette hozzá ez a drága körösztapu, hogy édös fijam bizony, akkor és ott, abban a bizonyos polgaaaaaaari körben . n e m . e b b e n . e g y e z t ü n k . m e g… !

    – De nem ám.

    🙁

  • Llanfair barim, köszi, hogy tartod a frontot. Csak ne forgácsold magad le bizonyos szint alá.
    cukihara: Pontosan! Mint már mondtam, Orbánnak most főhet a feje, mert úgy kellene Vonát támadnia, hogy nem direktbe köpi magát szemen, ami azért nem kis elvárás:)
    Most Tarlós barmot is maga ellen fordította, ezek a hülye fiatalok is egyre hangosabban hőzöngenek… Úgy tűnik a stressztől hízik, mert lassan vágásra kész:)

  • „..Ne kavarjon, ha lehet! Okt.23.an senki nem ment a Tv hazhoz, sem ,sem TV,sem onlint nem lattuk a fenti tomeggel, velem egyutt…”- írta Ön Tüske Zsófiának.

    Bár kétszer is elküldte ezt a hsz-t, ennek ellenére egy deka értelme sincs! Neki futna még egyszer ennek a mondatnak?
    Szerintem alaposan félreértette Zsófiát, helyesebben nem értette, hogy miről ír:

    „…Te a másik oldalról, a Múzeum kávéház felől láttad, azt a keveset, amit láttál, mi láttunk mindent az online közvetítésnek köszönhetően….”

    Itt pontosan azt igyekszik elmagyarázni, hogy míg Ön egy adott ponton állva hallgatta nézte az eseményeket, vagyis amit egy tömegben közepén állva láthat, hallhat és felfoghat a körülötte történő dolgokról, addig mindazok akik ugyan nem voltak jelen egyetlen pontján sem az eseményeknek, otthonról a TV közvetítésnek, ill. az internetnek köszönhetően közvetlen közelről láthatták a történteket! Több TV csatorna közvetítette, több helyszíni kapcsolással, így pl én is és mindenki aki döbbenve nézte mi történik a fővárosban „premierplán” élvezhettem, amint a csürhe fenyegetően a rendőrök felé mutogatott, és hajigálták a kiürült sörösüvegeket, utcaköveket meg sok minden más ennél klasszisokkal veszélyesebb nyalánkságokat. Éjjel kettőkor még a Kossuth Lajos utca közepén, a környező építkezésekről az ott felhalmozott anyagokat és utcaköveket széthordva, szétbarmolva barikádok mögül hősködtek, támadtak, Molotov koktélokat dobáltak, és jó néhány viperát és dobócsillagot, illetve annak „szakszerű használatát” ismerhettem meg közvetlen közelről a kamerák jóvoltából!
    Gondolom nem igazán ismeri ezeket az eszközöket, ami nem nagy baj – de attól még kegyetlen eszközök! A cél az Erzsébet híd lezárása volt, és ez ügyben több irányból nyomultak. A rendőrök sorban, szorosan egymás mellett lassan szinte lépésben haladtak előre, és nyomták le a terepről a „békés tüntetőket” – jóval kettő után sikerült nekik kiszorítaniuk őket az utcából és hajnal volt már mire megtisztították a terepet! Persze Ön ebből semmit nem látott, semmit nem érzékelt, mert miután a vezére kiüvöltözte magát (beszéd gyanánt) és rögvest megpattant – ő ugyanis pontosan tudta mi készül! – Önök is szépen az étterem felé vették az irányt, így a sűrűjéből semmit nem látott semmit nem érzékelt! Tudja, kedves Figyelő, nem minden a hazalátogató hazánkfiairól/lányairól szólt: volt és van itt egy „alap lakosság” akik sehova nem húzták a csíkot itt éltek és élnek, kicsit többet tudnak és érzékelnek a mai magyar viszonyokról mint Ön az alkalmi látogató. És ha a rendőrök nem teszik a dolgukat, Ön és a családja nem biztos, hogy épp bőrrel utaztak volna haza Kanadába!

  • Részemről néha nem tudom, hogy ha itt olvasom a beírásokat, sírjak vagy nevessek!
    Llanfair, falusi,Banfi,stb, tudomásom szerint, külföldről osztja az észt.
    Hogy belerugnak kritizálják, rágalmazzák a mai magyar kormányt és a mai magyar helyzetet, nekem valóban, igen nevetségesnek tűnik. Ha egy magyar benszülött erre téved véletlenül azt letrompfolják stb.
    Úgyan kérem, szégyeljék magukat!

  • Besancon
    2017 február 24
    11:18 de.
    Aha, még mindig az én storymat analizálja. Én a Múzeum körúton indultam el reggel 9-kor, ahogy részletes leirásomban írtam, és igen a Múzeum Köruton fejeztem be az estét. Ez stimmel-
    De átéltem a Bem szobortól hűségesen azt a napot a kettő között.
    Egyszóval, ne szépítsük az egészet, már mondtam, én nem az esti hírekben láttam a TV-n a történteket!

  • talalom
    2017 február 24
    5:30 de.
    Az a Ti szokásoktok!
    Nekem semmi érdekem nincs Montrealban, hazudni, csusztatni stb.
    Hál Isten, itt nincs politikai viszály, mindenki békében él saját politikai véleményével!

  • Figyelő Jó. Ezentúl ha kritizálom a kormányt, közben nagyon fogom szégyellni magam. De sajnos a rágalmazás vádját vissza kell utasítanom, mert azt soha nem csinálom. De saját bevallásod szerint, fogalmad nincs arról, mi van otthon. Akkor honnan tudod mi a rágalom és mi a jogos kritika?

  • Ebben nem az a szégyen, hogy ki, kinek és mit mondott, hanem az, hogy holhangzott el. Ennyire is lehet egyszerű.

  • Kedves Gerti, nekem azt tűnt fel, hogy Írországban élő volt magyar, itt is a mai magyar helyzetet kritizálja. Én egy szót sem szólok az otthoni magyarokról, se pro sem kontra.
    Szerintem, nincs jogom hozzá.

  • Hollósy Gerti

    Értelek Figyelő, én csak a saját rövidke véleményemet írtam le.

    Egyébként meg azt gondolom, benne még frissek az emlékek, nem rég él kint, még magáénak érzi a problémákat.

    (amúgy meg az illik, nem illik kérdése nemzetközi, tagadhatatlan, hogy az a párbeszéd alpári volt)

  • Figyelő Kedves Figyelő. Miután nekem otthon ingatlanom van, két országban élek és élhetek, így nekem meg jogom van beleszólni.

  • Figyelő!

    Normális vagy magasabb intelligenciával rendelkező emberek általában nem primitív,tahók(persze vannak kivételek is..amikor annyira provokálnak,hogy megfeledkezel magadról,ami némi mentség..))ugyanis
    az nem elég,neveltetés is,meg jó érzés is kell hozzá…..
    Aztán a mi a gyűlölködést illeti(pláne,hogy értelmetlen alaptalan!)ezt az
    „Oázisnak nevezett oldal”vezeti!
    Igazad van néha sírni lehetne rajta,de nem érdemes,nem éri meg,inkább nevetni,sőt kinevetni!!!!!!

  • Nem az itthoni ingatlanon múlik,hogy valaki tisztességes magyar maradt-e?nyilatkozhat-e? (különösen,hogy nem itthon él és másokból..),egy önhibáján kívüli menekültnek legalább annyi joga van véleményt
    nyilvánítani az itthoni helyzetről,különösen ha több fórumról
    hiteles forrásból,esetleg az itthon élők elbeszélésből,tapasztalataiból tájékozódik!
    Ilyen egyszerű!

  • Llanfair barim, köszi, hogy tartod a frontot. Csak ne forgácsold magad le bizonyos szint alá.
    Hajrá! Ez a parancs!!!
    Parancsos üdvözlettel.

  • Figyelő!
    febr.24.11:18

    Téved kedves Figyelő, nem az Ön sztoriját „analizálom”, miután azt el sem olvastam – nekem pl már a könyökömön jön ki az egyoldalú, és téves infókon alapuló szenvelgése, ezért már rég nem mérgezem magam vele – az Ön sztorijai féloldalasak mint egy rossz könyvelés!

    Ezzel szemben pontosan arra a két sorára reagáltam, amelyet mindjárt az elején be is másoltam, és amelyikben Tüske Zsófiát próbálja letorkolni – miközben a napnál is világosabb, hogy nem értette Zsófia érvelését! Talán próbálja újraértelmezni mit írt Zsófia (febr.22.2:40) és mit reagált Ön!(febr.22.4:32)

    „…én nem az esti hírekben láttam a TV-n a történteket!..”
    írta!

    Nem bizony, hanem a rendezvény egy pontján állva, miután egykét nappal az ünnep előtt megérkezett 6 ezer km-ről, és sem az előzményekről sem az utórezgéseiről, a következményeiről semmit nem tudott! Egy tömegben állva, sokféle impulzus, hanghatás érhet valakit, de a legkevésbé sem tudja mi történik körülötte, azt meg pláne nem, hogy miért? Ezek után kategorikusan megállapítja, hogy mi történt, hogy történt, miért történt stb!
    Úgy tűnik azonban a szövegértéssel még mindig gondjai vannak – én ugyanis nem azt írtam, hogy a Tv híradóban láttam/tuk az eseményeket, mert az már a nevéből következően is max. egy összefoglaló lehet, hanem azt, hogy egyenes élő adásban követhettük az eseményeket, miután minden jelentősebb csatorna munkatársai és operatőrei jelen voltak a fontosabb helyszíneken – egy idő után minden helyszín fontos lett! A de.-i megemlékezéstől a du.-i Orbán-beszédig
    majd az azt követő botrányos eseményekig mindent láttunk! Én pl éjjel kettőig kb 2 méternyire a készülékemtől néztem, és láttam a történéseket – akkor Ön már valószínűleg az igazak álmát aludta! Zsófia is alighanem azt látta amit én! Ja, és sem másnap, sem harmadnap nem az étterem managerjétől érdeklődtünk telefonon arról mi történt! Mi itt élve, a következményeket is ismertük, követtük!

  • tóth péter Petikém nem figyelsz. Nekem nem kell parancsot teljesíteni, gazdagon eltart a feleségem. Olvasgasd többet Marcsit, ő tudja. Önként és ingyen, hobbiból írogatok. 😀

  • Kalocsai Miklós

    Kedves Boda Marcsi! Örülök,hogy engem is a lehetséges hiteles forrásnak tekint, mivel Magyarországon élek, és saját tapasztalatom van az itthon történtekkel kapcsolatban. A 2006-os eseményekről korábban elmondtam a véleményemet, most inkább arról szeretnék beszélni, hogy ki is gyűlölködik? Kegyed fel van háborodva, hogy itt időnként elvetik a súlykot, és kegyed ezért időnként kénytelen megfeledkezni a jólneveltségről, holott csak a tényekre nem volt válasza. De térjünk vissza a gyűlölködésre. Tudom, hogy meg fog lepődni, én még is azt állítom, Magyarországon a gyűlölködés fő szítója a kegyed szertett vezére Orbán Viktor, és maffiája. Ezt a kampányt 2002-es választás után indította, mikor elbukta a választást. „A haza nem lehet ellenzékben” felkiáltással száguldotta keresztül, kasul az országot. Innentől kezdve a mai napig egyre nagyobb lendülettel, egye tágabb körben határozza meg, hogy hívőinek kiket kell gyűlölniük, és követőben nincs hiány. Csak néhány példa: Mindenkit gyűlölni kell, aki nem ért egyet vele, legyen az a korábbi mentora, Soros György, legyenek ellenzékiek, vagy akár csak civilek, de nem marad ki a sorból az Európai Unió, esetenként még az Egyesült Államok kormánya sem. Hol van ehhez képest az a néhány beszólás ami időnként itt elhangzik? Kegyed egy árva szóval nem tiltakozik, hogy ez a propaganda gépezet ocsmány módon lehazaárulózza azt a 266 ezerbecsületes hazafit, aki fontosabbnak tartják az oktatás, az egészségügy, a szociális helyzet javítását, mint a zsebdiktátor megamániás agymenését.

  • Kedves Kalocsai!

    Tényleg nem én gyűlölködöm,Orbán nem a vezérem(legalább maga értse meg…)
    Orbánnak nincs oka gyűlölködni nemsokára a 3-ik ciklusát nyeri meg….itthon mindenki tudja,hogy az ellenzék uszít feleslegesen,mert nagyon lecsúszott és a saját hibájából,a múltja,hiteltelensége miatt!
    Amúgy az oktatásra és az egészségügyre rengeteg pénz költöttek,meg más területekre is a közszférában,családokra,aktív dolgozókra,adócsökkentés,egyebek…ezek tények,számok,míg a nyugdíjasok aránytalanul kevesebbet kaptak,mint amit megérdemeltek,ennek hangot is adtam és fogok is.
    Tehát nem vagyok elfogult!de ugye emlékszem a múltra,(rég és közelmúlt)a sok hazugságra,átverésre,csalásra,így a jelenlegi baloldali „választékból”senkire sem szavaznék,annak ellenére,hogy most is vannak hibák,rossz intézkedések!
    Egyébként egyetlen itt hőbörgő nem tud konkrét pártot megjelölni,többszöri kérdésemre,akikre a tapasztalataim szerint
    érdemes lenne szavazni!
    És ez nem a kormány,nem az én hibám,hogy így alakult a helyzet!
    Más alternatíva nincs és ahogy elnézem mostanság nem is lesz!
    Örülök,hogy vannak
    a emberek, akikkel lehet véleményt cserélni,kulturáltan!

  • Ja és én nem hazaárulóztam le 266 ezer aláírót,( bár nincs adat összesítés mennyi érvényes,kb 3 %…).de az ellenzék bizony az
    mert másfél éve még támogatták az olimpiát,most meg nem az azóta
    egyébként még jobb költségvetési helyzet ellenére sem!!!!
    Más országban nincs ilyen ellenzék,az biztos,fontos nemzeti ügyekben összefognak,ezt kellene megérteni és nem pártpolitikai
    érdekeket előnyben részesíteni az országgal szemben!

  • Amúgy se nácikra,se komcsikra,se szocikra,a mai demokratákra meg pláne nem szavaznék,és okkal engem igazol több független közvélemény kutatói felmérés,meg az ismerőseim,barátaim(köztük volt baloldaliak is!!!)felmérése,véleménye!
    Egyébként nem bírom az erőszakot (!!!!)a saját meggyőződésem,tapasztalatim szerint döntök ,amihez jogom van egy
    demokratikus (nem demokrata párt…)országban!

  • http://www.msn.com/en-us/news/world/pope-suggests-better-to-be-atheist-than-hypocritical-catholic/ar-AAngu7y?li=BBnbfcL&ocid=U348DHP
    Erről a pápai idézetről, egy másik topikban írtam. Sajnos a mostani pápa nem kell se katolikusnak,se másnak.Pedig szegény ezért igyekszik mindenféle elképesztő hülyeségeket „kinyilitkoztatni”!

  • Besancon
    2017 február 24
    2:42 du.
    Ha magát olvosom és még itt egyik másikat, hal ki minden honvágy belőlem, mert látom, még mindig vannak ilyen felfogású emberek mint maguk.
    Ez az oka, hogy akkor 200 ezer magyar elhagyta a hazáját, és azóta is sokan hasonlóan cselekednek.

  • Az, hogy a kádárkorban 200ezer (vagy akármennyi) magyar elhagyta a hazáját, azért volt, mert a vasfüggönyön innen – a szovjet zónában – alacsony volt az életszínvonal, és kicsi volt a meggazdagodás esélye. Néhányan persze a diktatúra elől menekültek el, de például te, kedves Figyelő, nemigen lehettél ilyen, mert hiszen Miviktorunk diktatúráját manapság a legteljesebb mértékben támogatod.

    Ma is elsősorban a nyugati jólét készteti a fiatalokat arra, hogy elhagyják a hazájukat. Csakhogy amíg a Kádár korban a politikai konfrontáció, valamint a Szovjetunió volt a rossz élet forrása, addig most a rossz élet és Magyarország romlásának a forrása maga Miviktorunk. (Meg az ő enyves keze…)

  • A legújabb kori olimpia még csak nem is a sportról szól, hanem a profitról (a pénzről!), kisebb részt pedig egyre inkább a doppingról, no meg a nemzeti büszkeségről (a fogalom legsátánibb értelmében). Ezek miatt, vagy pont éppen ezért, egyáltalán nem nemzeti ügy, szemben például az egészségüggyel, vagy az oktatással.
    Maga az olimpia szellemisége pedig sokkal inkább internacionális, mint nemzeti.
    Mindezek miatt úgy gondolom, hogy aki inkább az olimpiára költené az adófizetők (köztük az enyimet is) pénzét, az a hazaáruló!

  • Másik nagy igazság, hogy az itt kommentelő jobboldaliak a „baloldalt” nem a nézeteiért vagy a múltjáért nem kedvelik (arról ugyanis jószerivel fogalmuk sincs), hanem azért, mert ők Miviktorunk ellenfelei.

  • A harmadik észrevételem, hogy itt mintha mindenki le volna maradva egy brossurával… Ha azt veszem alapul, mit ír Bartus az Amerikai Népszavában a Momentumról… 😀 😀 😀

  • Nna.
    Végre mondott valami jót a „mi” Viktorunk.
    Különben is a náci ideák és a homoszexualizmus nem állnak túlságosan távol egymástól , lásd Hitler -később legyilkolt- volt harcostársának , bizonyos kamerad RÖHM , az SA alapítójának és vezérének élettörténetét.
    A NET tele van vele , nem fogok linkeket keresni.

    (Nem lehet véletlen hogy a neonácik ANNYIRA túldimenzionálják a homoszexualizmus elvetését és tagadását ! )

  • bocs előzőhöz :
    Nem a Szigetvári Viktorra gondoltam ez ugye kitűnik az irásomból.

  • Almási Alma 6:21 !

    Figyelőről írt jellemzésedre:

    ))))))))))))))))))))))))))))) 😀 ((((((((((((((((((((((((((((

    .

  • Bánfi Miklós 9:56 !

    ” …Vágásra kész.”

    Csak a böllér, az hiányzik – de nagyon !!!!!!!!!!!

    .

  • B.M. 9,56

    Amúgymeg, egyrészt a stressztől, másfelől a dilibogyó kúrától hízik (mint) a disznó. Ez nála márcsak ilyen evolúciós sorscsapás, de nem akarom még véletlenül sem megsajnálni a kóros pszichéje okán…

    .

  • Bocs!!! B.M. itt: Bánfi Miklós volt

  • Figyelő
    2017 február 24
    11:56 de.
    Régóta olvasgatva a hozzászólásaidat, magam részéről valamikor cak nevettem rajtuk. Mamár inkább sírhatnékom támad.
    Monád, Holokausztal, nácikkal nemkéne foglalkozni, mert a nácik kihaltak, Holokauszt meg már idejét múlta.
    Ehhez képest neked életszükségleted a napi komcsizás,- általában akkor, ha érvek már nincsenek.
    Besancon pontosan fogalmazta meg a 2OO6-os valóságlátásodat.
    Részemtől a fiammal voltam skypon aznap, egészen hajnal háromig. A camerát ráirányította a tévéjére, és váltogatta a hazai csatornákat. Az általam látottak totálisan cáfolják a te emlékeidet.

  • Orsós Elemér
    2017 február 23
    1:42 du.
    Éntaplóságomról..
    Kevés hibám van. Büszke is vagyok valamennyire.
    (Bár nemtom, hogy a válaszom mitől bizonyítja a taplóságomat, elfogasom, sőt, vállalom. Az IQ dologgal kapcsolatban viszont kérdésem nőtt.. Te hol nyertél szellemi vtélkedőt? 😀 )

  • Értjük ezt mi..
    Kifejezetten depresszióba kergetne, ha Bodától egy elismerő szót kapnék, addig érzem csak jó magam, míg ő is azt gondolja rólam, mint én róla.
    Annak is örülök, hogy a konklávé Vatikánból eregeti a füstöt és nem Klárika néni konyhájából. Elég szürreális a kép, nem?

  • falusi
    2017 február 25
    10:07 de.
    „Az IQ dologgal kapcsolatban viszont kérdésem nőtt.. Te hol nyertél szellemi vtélkedőt? 😀 )”

    Büszkén bevallom hogy, sehol, mert 60-as IQ nekem mindig bőven elég volt arra hogy, ne kérkedjek olyannal ami nincs! 🙂

  • Almási Alma
    2017 február 24
    6:21 du.
    Most láttam ezt a beírásod, miután itt feljivták rá figyelmemet.
    Én 1957 november 24 -én hagytam el Budapestet és 27-én hagytam el végképp Magyarországot.
    Közvetlen a forradalom bukása után, a vőlegényem akart menni és kért hogy menjek vele.
    Kádár csak ezután került a trónra.

  • Ja, és én nem vagyok Viktor párti, mert nem ismerem és nem élek otthon 60 éve.
    Én csak baloldal ellenes vagyok

  • falusi
    2017 február 25
    10:00 de.
    Bocsi, de hazudni nem szoktam, soha! Nem úgy mint itt egyesek!
    Kikérem magamnak!

  • Bánfi Miklós! 11:11

    Szellemesen találó ez a megjegyzésed Klárinéni konyhájáról és konklávéról füstjéről. Gratulálok. 🙂

    „Beobachterin”* katolicizmusához (ld. 5:11) még annyit fűznék hozzá én is, hogy az csak addig tart, ameddig a nevezett vallás legreakciósabb, történelmi hagyományai is terjednek… Bár ő mindig fennen hirdeti a maga katolikusságát, viszont amint a Vatikánban feltűnik egy olyan pápa, aki tényleg komolyan veszi az Újszövetségnek nemcsak a betűjét, de szellemiségét is, annak filantróp-etikai elvárásait, sőt a jézusi követelményeit, figyelőnő az első pillanatban 180 °-os fordulatot vesz és úgy vetkőzik ki az ájtatos, vagy inkább álságos, és dicsekvő – főleg formális – vallásosságából, amint Szent Pál dobta le magáról ama bizonyos damaszkuszi úton a sajátmaga zsidóságát… – szóval mint egy használt ruhát.
    ˙

    *
    Beobachter = (ném.) figyelő (a Völkischer Beobachter [Népi figyelő] a Náci Párt napilapja volt 1920-tól). [Itt: az „in” járulék a nőnemű változat tartozéka].

  • JAV.: „konklávéról” helyett, csupán konlávé

  • Kedves Figyelő!
    Baloldal ellenes vagy a Rákosi rendszer miatt, ezt tudjuk.

    De te tudod azt, hogy Rákosiék nem ezek a baloldaliak voltak? Tudod, hogy ezek a mai baloldaliak pontosan mit is képviselnek? Tudod, hogy Miviktorunk egyes intézkedései kifejezetten rákosi-szerűek?

    Félek, felfordult a világ, te viszont csak a SZAVAKHOZ ragaszkodsz…

  • újra olvastam puszta szórakozásból a kommenteket, nem tudom vajon a szerző is olvassa-e, de azt biztos nem gondolta, hogy milyen jó kis laza hétvégi mellékvágányt biztosított a csevegőknek.

    Vonától, miviktorunkig, zsidó vagy buzi kérdéskörig, Bodától Figyelőig, egymás elemzéséig volt itt minden.

    Nem ez az a fajta rugózás, amivel aztán jól elterelhető a figyelem a súlyos dolgokról?

    Annyira kis dolog ez az egész, pusztán viselkedési kérdés.

    zsidó? igazán sok mindent tudunk róla, vallás és még ennél sokkal több és összetettebb dolog, de tiszteletben kell tartani egymás vallását, nyilvánosan nem kérdés.

    „buzi”, azaz az általánostól eltérő szexuális érdeklődésű ember, a XXI. században szintén nem téma, tudjuk már, tudományos kutatások alapján, hogy anyai ágon tovább örökíthető génhiba…arról senki nem tehet, hogy ősei milyen géneket hordoznak és örökítenek…

    egy dolog azért baj, hogy ezt Orbán mondta Vonának, de még ez is a kisebbik baj…

    a nagyobbik baj az, hogy ezt egyik képviselő mondta a másiknak, sőt egyik párt elnöke a másik párt elnökének, és hogy a parlamentben hangzott el (ezt már fentebb mondtam is)

    (az se gond, hogy dühből mondanak ilyet egymásnak, de ez maximum a folyosóra való, szóval tahóság, viselkedni tudni kell, főleg olyan személyeknek, akiknek elvileg, sajnos csak elvileg, a pártjaik, csoportjaik, szimpatizánsaik példaképének kéne lenni…tudom nem egyedi eset, volt már hasonló…röpködtek már megjegyzések, de most ez a téma)

  • cuki, köszi, viszont maradjunk a konklávénál:)

    Otthon összebarátkoztam a számomra leghitelesebb és normálisabb civil aktivistával, Gulyás Mártonnal és csoportjával. A Momentum-mal is tárgyalnak, aminek még nem látni a végét, de valami mozdul alul.
    Tudom, hogy már egy páran követitek őket, de szeretném itt tovább nyomni a promóciót.
    Sok-sok youtube videot készítenek – már heti 2-őt, irgalmatlan munkával és tehetséggel. Rendkívül informatívak, ugyanakkor szatírikusak, ami nagyon élvezhetővé teszi. Párt és oldal semlegesek, sőt el is magyarázza Gulyás Marci, amit itt viszonylag kevesen tudnak az alapdefiniciókról. Viszonylag friss adás magyarázza el, hogy mi is a jobboldal és mi a baloldal.

    Ez a facebook oldaluk, de a youtubeon megtalálható a gazdag paletta… Pl. múlt héten Horthyról készült egy műsor.

    https://www.facebook.com/slejmpolitika/?fref=ts

  • Kalocsai Miklós

    Figyelő!
    Azt mondod, hogy te csak baloldal ellenes vagy. Mivel a baloldaliság rendkívül széles skálán mozog, segíts , hogy jobban megérthessük az álláspontodat, mert a vitának csak akkor van értelme, ha törekszünk a másik álláspontot képviselő fél megértésére. Tehát mi az ami miatt az egész baloldal ellen vagy, ami skála minden pontjára érvényes? Érdeklődéssel várom a válaszod, ne hagyj kétségek között. Előre is köszönöm.

  • Figyelő
    2017 február 25
    4:28 du.
    Galambocskám, ezt senkisem állította. Mármint, hogy hazudnál. Viszont tessék már tudomásul venni, hogy egy ember egyszerre, mindössze egyetlen helyen tud ottlenni. Azokat az élmenyeiket mondják, ismétlik, soxorosítják hétfőtől Boldog Újévig. Ezt te még kipótoltad egy általad megnemélt eseménnyl, ami vagyúgy volt, vagynem, ahogy az étterem tulajdonosa elmondta. És hurcolászod körbe, mint nászasszony délelőtt a véres lepedőt..
    Ettől még nem lesz teljes kép.
    Máshol, mások, más közegben, más eseményekben, másképpen láttak..
    Melyik részét nemérted?

  • Miklos Banfi
    2017 február 26
    1:47 du.
    Gulyással találkoztam 2O14-bn, amikor a Gyurcsány beszédét egy transzparensel próbálta kérdőgyelezni. Felvettem az egészet videóra, mert alig néhány méterre voltam a történésektől. Mikor beszéltünk, egészen mást mondott, mint amit a videó mutatott. Ezértis nem publikáltam.
    Most, hogy a Momentum -out of blue- sikeres, mindenféle emberkék próbálnak hozzájukcsapódni.
    Részemről kivárok. Tod, a pudding, meg az ő próbája..
    És ez nem a Momentumosok miatt, bár velük kapcsolatban sem igazán vagyok teljesen biztos.

  • Almási Alma
    2017 február 26
    10:07 de.
    Ne haragudj, én 6 ezer km. távolságban élek. Csak itt olvasok magyar véleményeket. Nem ismertem valóban soha Orbánt, már a távolság miatt sem.De tudom , hogy mikor született, miben nőtt fel és mit látott maga előtt.Egyáltalán nem csodálkozom, hogy nem tudta levetni soha a múltat, és NEM látott soha mást maga előtt. Neki és minden kelet-európai politikusnak több évet kéne kúlföldön élnie, hogy megtanulják , meglássák, hogyan is mennek más országokban a külonbőző pártok és kormányok valódi értéke és mibenléte.

  • Kalocsai Miklós

    Figyelő!
    Várom megtisztelő válaszodat.

  • falusi barátom. Imádom a hozzászólásaid!
    Én a Marcinak már legalább 30 óra élő adását láttam. Igazából eddig egyetlen téma nem tetszett vele és az pont a Gyurcsánnyal szembeni túlságosan erős, elfogult kritikája. Tudjuk be annak, hogy ő akkor még csak 19 éves volt… Mára félelmetes tudása és adottságai vannak.
    A Momentum azért egy kicsit nagyobb falat mint amire mindenki számított, mert ezek a fiatalok sokkal keményebben, mint számítottak rá, évekig készültek erre a betörésre. A heti Slejmshow az LMP-ről készült, kicsit hosszú, de nagyszerű politikai elemzés, töméyn Gyurcsány gyalázás és a végén a Momentumról pár okos szó van.

    Kalocsai Miki, add fel! Én nem hogy nem fogom megérni az ő korát, de már csoda, hogy a klaviatúrát megtalálja. Kegyelem! Mégis, mire számítasz? Hidd el, senki se élvezi ezt itt Bodán kívül, aki még hozzá se ér fel.

  • Kedves Figyelő!
    Most elcsodálkoztam. Miviktorunk a 60-as évek végén, 70-es és 80-as években szocializálódott. Tudomásom szerint te akkor éppen távol voltál kis hazánktól. Honnan tudod, miben nevelkedett szegény?

    Felhívom a figyelmedet, a „kommunizmus” minden évtizede egészen másképpen működött, más ideológiával, más világszemlélettel. Ne kerülj azoknak az uszályába, akik az egészet egy kalap alá veszik, mert nem éltek azokban a korokban és elhiszik, amit a propaganda sulykol…

  • Charlie:
    „Orbán fullánkja azonban nem a buzizás miatt volt fájó, hanem hogy “korrupt jobbikosokat nem enged lopni” megjegyzést tette.”

    Elhiszem, hogy kellemetlen, amikor egy szervezet szellemi és gyakorlati mentora plagizálja a saját gyermekeinek „szellemi”, politikai termékeit, és az övével azonos termékeket kínáló újkeletű konkurrens ellen látszik fordulni. Hát ilyen az élet, kevesen szeretik szívből a konkurrenst.
    De azért túlzottan ne aggódjon Charlie, ha minden kötél szakadna, Orbán éppúgy szövetséget köt majd Vonával, mint annak idején Torgyánnal. (Szerintem mostanában Vona épp erre játszik, persze azt remélve, hogy a Jobbik nem jár majd úgy, mint OV korábbi szövetségesei.)

  • Kedves Miklós!

    Ami Gulyás Marci barátodat illeti,2014-ben már rég nem 19 éves volt, ha ma 31! Nem igazán lehet mindent az ifjonti hévre és lazadhatnékra fogni – Gulyásnak lassan el kell döntenie, hogy merre meddig és hogyan! Ő egy született balhésztár, és nagy szerencséjére volt is erre számtalan alkalma amikor feltűnt, és a „köztudatba került”. Nekem eleinte szimpatikus volt – talán emlékszel még, hogy a diák tüntetések alkalmával volt jelen mindenhol, és szólalt fel itt is ott is, gyakori vendége volt Olgának is. Elég alternatív volt a megjelenése, hanghordozása/hangereje igazi hiperaktivitásra utalt – és szemmel láthatóan nem igazán tudta, akarta eldönteni mely ügyek mentén kell/érdemes szívózni, kiállni, ezért mindent túlspilázott egy kicsit!
    Azon a Gyurcsány beszéden – amiről falusival beszéltetek – mi is jelen voltunk a Bem szobornál, és ott kifejezetten negatív szerepet vállalt, kérdés saját meggyőződése volt e, vagy csak a mindig és mindenre ellentmondás dolgozott benne – kitudja, de tény, hogy az addigi szimpátiámat igen átkellet értékelnem, nem azért mert akkora Gy.fan lennék, hanem mert abszolút igazságtalannak éreztem Gulyás ottani fellépését! Aztán nagy valószínűséggel ő is végiggondolt néhány dolgot, és „rendbe szedte” a szereplési vágyát, mert mostanság megint követhető, sőt hadarása ellenére már érthetően beszél, és a megjelenése is szolidabb lett! A múltkoriban Egonnál a Csatt-ban kifejezetten tetszett amit képviselt és ahogy képviselte (akkor még Magyarországon voltál valószínű) bár tény, a vele szemben ülő Stefka pestisrác István és a gusztustalanul hisztiző Zárug Péter Farkas nem igazán volt azonos szintű partnere, noha ezt Zárug épp ellenkező előjellel szerette volna folyamatosan evidenciában tartani – de gondolom láttad te is! Szóval úgy tűnik Gulyás végre megtalálta Önmagát, és konszolidáltabban nyilatkozik meg, mert egyébként nagyon értelmes és használható gondolatai vannak,de ahhoz, hogy mindezt érdemben át is tudja adni, sokat kell tanulnia! Nem csak azért, hogy a dagadt képű Zárug megfelelő iskolai végzettség birtokában elfogadja őt vitapartnernek az asztalnál( a múltkor ebbe kötött bele többször is ) hanem elsősorban önmaga miatt – az a sok pozitív indulat és ötlet ami benne lakozik, megérdemelné, hogy csokorba szedve rendezze őket, túl azon, hogy akinek a Jóisten kegyelméből képessége van hozzá az igenis tanuljon!

    A Momentumból szerintem még bármi lehet, nagy az elvárás velük szemben, hátha ők lesznek a „Messiások akik megtörik az átkot”, sok minden tetszik náluk – de legalább annyi minden nem, ám nem akarok elébe menni a dolgoknak, jobb híján én is kivárok, mindenesetre rajtam nem fog múlni semmi, és sok sikert kívánok nekik!
    Ám azt a tömény Gy. gyalázást amelyről írtál nem értem – hol ki és mely okból tette, talán az LMP ?

    Figyelővel kapcsolatos észrevételedre – szerintem ez nem annyira korfüggő nála, alighanem 20 évvel ezelőtt sem lehetett sokkal másabb, hisz őt alapvetően egy dolog érdekli és foglalkoztatja, erről képes bárhol, bármely cikk alatt, bármikor és bármennyit írni : 1956, az ő meghurcoltatása, „menekülése”, a komcsik, balosok stb – mindent innen és ennek megfelelően vezet le! Kifejezetten unja és feleslegesnek tartja a cikkek jó részét, és nyügős ha olyan téma kerül napirendre ami őt nem érdekli – pl a menekültek, a holokauszt, nácizmus, fasizmus, stb nála idejét múlt téma, nem érti miért nem lehet ezen túllépni végre. Viszont számtalan variációban előtudja adni, hogy jelentette fel Őt a házmester, és hány kilométert kellet gyalogolnia a határig ! Az is igaz, hogy még soha egyetlenegyszer, egyetlen kérdésre sem válaszolt célzatosan, így most sem fog – talán nem is tud, mert totál felületesen olvas,így a kérdések is elkerülik a figyelmét, már ha! – viszont jól elvan és lényegesen kevesebb kárt okoz elvbarátnőjénél!

  • Figyelő
    2017 február 26
    4:48 du.

    Egy dolog szól Orbán erőszakos természete mellett. Ha ő a társadalmi vitára bízta volna a nemzeti minimum megteremtését, a volt szdsz-esek még most is önmaguk körül pörögnének, mint egy elszabadult búgócsiga és gépiesen ismételnék, hogy Horthy náci-Orbán náci ….

    Ami Orbán ellen szól az, hogy a hirdetett elvei és a tettei közt szakadék van. Orbánon látszik, hogy lubickol a szerepében, mikor világhíres-hírhedt politikusokkal és focistákkal kell találkoznia. A kisemberektől viszont sorfal zárja el, és csak előre regisztrált nyugdíjasokkal és gimnazistákkal mer érintkezni. Aki valóban a polgári középosztályt képviseli, az jól érzi magát az egyszerű értelmiségiek és vállalkozók között, és nem puccos-flancos oligarchákkal, médiamogulokkal veszi körül magát.

  • Almási Alma
    2017 február 27
    2:10 de.

    „Felhívom a figyelmedet, a “kommunizmus” minden évtizede egészen másképpen működött, más ideológiával, más világszemlélettel.”

    Tudtommal a marxizmus-leninizmus volt az ideológiai alapja a kommunista rendszereknek, és hazánkban sem volt ez másként.

    Egészen más a helyzet a szocialista demokratikus mozgalommal, annak vannak fontos eredményei a századfordulón (1900-as évek), pl. munkás érdekképviselet. Erre én is kíváncsi lennék, hogy mi a baja velük Figyelőnek.
    Egyébként úgy tudom, hogy az USA-ban ezt a demokraták képviselik, Kanadában a liberálisok, és ott nincs külön baloldal. Más a helyzet Nyugat-Európában, ott mindig voltak szocdem/szocialista pártok, amik teljesen legálisan működnek a mai napig.

  • Besancon. Imádlak:) Asszem hölgy vagy:) Ha nem bocsi:) Mindenesetre teljesen rendben van, amitket valamikor is írsz.
    GM most lett 30 és 2006-ban volt 19. Azokat az eseményeket ő szerintem rosszul látja.
    Többször beszéltem vele személyesen és nem gondolnád, hogy hosszú percekig hallgatott engem és utána reagált. Hiperaktivitását már igenis tudja kontrolálni és agya, tudása, kommunikációja – ami verbálisan is és testbeszédében is bizony picit túlzott – nagyon magas szinvonalú. Szerintem napi 20 órát tanul és dolgozik. A Csattban, azzal a két közfaxal is ő jött ki győztesen, csakúgy mint Vágóval is.
    Jövő héten készít műsort a Momentummal. Amire céloztam, hogy a múlt heti műsorában, ami az LMP-ről szólt, az elején tömény Gyurcsány gyalázást folytat, ami nekem erősen túlzott. Én azt hiszem kicsit objektívebben látom Gyurcsányt előnyeivel és tagadhatatlan hátrányaival.
    Március 18-ra készülnek egy nagy rendezvénnyel, ami szerinte nagy robbanás lesz…
    Ha feleim jót akarnak röhögni, akkor a Háttérhatalom című adását ajánlom a youtube listáról:)
    Szerintem a 4-5 fő trollra minden szóért kár. Ez csak provokálja őket és elhiszik, hogy valaki komolyan veszi őket. Ugyanakkor eltereli a figyelmet az igazi kérdésekről.

  • Kalocsai Miklós
    2017 február 26
    5:43 du.
    Bocsi, csak most olvastam kérdésedet.
    Máris öszintén válaszolok, ha hiszed, ha nem.
    Én egész fiatalon ismertem meg az úgynevezett szocializmust.
    Engem, 17 éves koromban kicsaptak a gimnáziumból, és Magyarország ősszes iskolájából, mert megtagadtam Sztálin elvtársnak 70-ik szűletésnapjára egy úgynevezett”felajánlást”. Utána az ÁVH hallgatott ki havonta beidézett a Markó utcai ÁVH részlegre. Barátnőim nevevét és tanáraim nevét akarták , hogy megmondjam. Ezt megtagadtam. Félévmúlva kitűzték a tárgyalásom, először 6 honap fogházra itéltek, az úgyész sulyosbitásért fellebbezett, uttána, a Legfelsőbíróság itált el Jankó Péter tanácselnök 1 év fiatalkoruak fogházába,amit a kecskeméti fiatalkorúak lánybörtönében töltöttem. Ott egy újságot szerkeztettem és gépeltem, 8 oldalas volt, amit felterjesztett az igazgató az Igazságügyibe és levettek a bűntetésemből 3 hónapot. Utána gyárba tettek dolgozni.
    Ezt most itt leírtam, először és utoljára,.
    Így kérem ne panaszkodj, hogy nem válaszoltam kérdésedre.
    Ezért lettem jobboldali és nem érdekel egyáltalán a baloldal, akár mennyire már „megváltozott”?! Tudom, ma már megszűnt a ilyen diktatura a szociális országokban Európában, de gondolhatja mindenki, hogy ezért mégsem kedvelem,.

  • Ezt leírtam, de nem kivánok erről többet irni, hiszen itt többeknek én hűlye öreg reakciós vagyok. DE csak akkor írok magamról, ha kérdeznek, vagy sértő megjegyzéseket vágnak hozzám. A „szociálizmus” az 50-es években, legalább olyan rossz volt Budapesten, mint anno a fasizmus, amit családom szintén megszenvedett!.

    Besancon
    2017 február 27
    7:13 de.

  • hazai lámpa
    2017 február 27
    8:36 de.

    kanadai szélső baloldali párt az NDP : New Demokrat- Part, az az itteni munkáspárt.
    Ezenkivűl van a Liberalis párt, ami szintén kissé baloldali.

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Miklós Bánfi! 12:29

    A 4-5 troll nem nekünk, a rendszeres olvasóknak ír, hanem a néha ide tévedő tapasztalatlan, fiatal olvasóknak. Teljes mértékben a félreveztés szándéka hajtja őket.
    Azért van pl. az is, hogy Figyelő a neki már százszor ismertetett tények, sőt részletes elmagyarázás ellenére ugyanazt a téveszmét, vagy dezinformációt mantrázza, terjeszti akár kétszázadszor is… Notórius hazudozó, amire Besancon is utal, ti.,hogy az ő 56-os érintettsége – vagy inkább sértettsége okán ilyen. E sértettség nála két nagy kérdésre épül, az egyik fele, hogy nem is volt forradalmár csak a csőcselék egy apró porszeme. Mégis kénytelen volt gyorsan disszidálni, mert (saját leírásaiból következtetve, alighanem) a nyílt utcán lincselt a szentem… Ami köztörvényes cselekmény, akárhogy is vesszük…

    Másodszor, és lehet hogy ez a valószínűbb, hogy ő semmilyen értelemben nem volt úgymond szabadságharcos forradalmár, hanem – az általa nagyrabecsült Orbán szavaival – egy közönséges „gazdasági menekült”, aki a jobb megélhetés reményében választott új hazát, ahol első pillanattól kezdve adta a szabadságharcos hőst, mert akkoriban az fizetett jól. Ezt a hősi hazugságot – pózt – aztán évtizedeken át kellett elismételnie és fenntartani sajnos nemcsak a többi migráns előtt, de az ott alpított családjának is… Még egy színésznek is nehezére esne, nemhogy egy munkáslánynak, aki magát nemrég még íróként is meghatározta…

    Bizony nem lehetett könnyű az új egzisztenciát egy hazugságra felépíteni, ami aztán ráadásul 89-90-re még okafogyottá is válván, külön is bosszanthatja, hogy mért is nem jöhetett ő már korábban haza.

    …És szakadatlan ez a frusztráció dolgozik a szegény asszony lekében, amelyet a hazug kommentjein keresztül egyfajta, a másokon, főleg az itthon-maradottakon kitöltött bosszú formájában ismételget és él meg, naphosszat a gépe mellett ücsörögve ügyeletet tartva, mint egy házőrző.

    .

    (Van persze az ő frusztrációjának egy másik szegmense is, amelyet itt a KMH-n már mások többször is felvetettek, de ez nem most aktuális.)

    .

  • Figyelő,
    ha szerinted a szocializmus azonos a fasizmussal,akkor Téged is lehet hasonlítani az ilse koch-hoz.Nem akarlak sértegetni,csak betartani az arányokat,

  • Klárika,
    légyszíves emlékeztess rá,hogy ki került börtönbe a mindszenti elleni faliújságcikk letépkedése miatt.Vagy talán kétszer álltál a Jankó Tanács előtt?Meg azt is meséld el,hogy ki és melyik évben tiltott ki az ország összes iskolájából,ahol valamikor apácáknál is tanultál, és hogy vettek fel a Kandóra iskolai bizonyítványok nélkül? Kézcsókkal:Gyuri.
    Vajon a börtönben milyen cikket írtál,amiért elengedtek 3 hónapot a büntetésedből a rohadt komcsik?

  • Kalocsai Miklós

    figyelő: köszönöm válaszodat, segítettél.

  • Figyelő
    2017 február 28
    12:58 de.

    Azzal semmi bajom, hogy a dolgozók megszervezik magukat, és közösen föllépnek azért, hogy a munkáltató emberi körülményeket biztosítson nekik. Mikor nem volt munkás érdekképviselet, akkor dolgoztak az angliai gyárakban a gyerekek.

    Azzal van baj, mikor dologtalan, fővárosi értelmiségiek, jó családból való politikusok beleavatkoznak a valódi munkások ügyébe, és bemagyarázzák nekik, hogy ők milyen boldogtalanok, kizsákmányoltak.

  • gyuri10
    2017 február 28
    7:40 de.
    Kedves Gyuri csak most olvastam kérdéseidet. Ime sorba válaszolok a kérdések szerint.
    1, már valahol erre a kérésre válaszoltam, összekeverted az eseményeket. A plakát letépés egy évvel előbb volt és akkor CSAK igazgatói megrovást kaptam.
    2,Másodszorra, Sztálin születésnapi felajánlását tagadtam meg egy ÉVVEL KÉSŐBB, amiért kicsaptak az iskolából.
    3, a börtönben , az újság nem az én cikkem miatt volt érdekes a főlőtteseknek , hanem mert a rabtársaim is írtak abba.
    Az biztos, hogy abban nem politizáltam.
    Remélem, kielégitőek voltak a válaszok.

  • Lemaradt egy kérdésre a válaszom.
    Nekem VOLT bizonyitványom a 4 gimnáziumról ami szükséges volt a Kandó Kálmán technikum felvételhez.