Nemzeti inzultáció

2017 április 6 9:33 du.60 hozzászólás

Ez most nem lesz rövid. Az összes eddigi – darabonként 1 milliárdba kerülő – „nemzeti konzultációnak” becézett álságos parasztvakítás sorsáról semmit nem tudunk. Az első alkalommal még pontosan közölték, hogy hány érkezett vissza: 1 millió fölötti darabszám. De ezt követően, már csak annyit: több mint 900 ezer. Arról, hogy a 8 millió kipostázott, és az 1 millió körül visszaküldött kérdőívek válaszai mit tartalmaztak: egy hang se, sehol. Hányan értettek egyet az egésszel, hányan nem; mely kérdéseknél milyen volt az egyetértés, és milyen jellemző kifogások érkeztek – mély hallgatás. Valószínű, a szándék nem is ez volt – csak arra voltak kíváncsiak: van-e még milliónyi aktív támogató – hiszen biztos szavazóként ennek kb. a kétszerese várható. Szerintem föl se bontották a leveleket: lemázsálták a visszaérkezett pakkot, és elosztották egy levél súlyával: ennyi db érkezett vissza.

A kérdések, és a válaszlehetőségek megfogalmazása minden alkalommal világosan mutatja, mennyire lenézi a kollégiumi hálószoba egylet és az imakör az egész magyar népet, a választóikat is beleértve. Nem népszavazáson eldönthető ügyekről van szó, a megadott válasz-lehetőségek pedig hamisak. Mintha a „Hogy vagy?” kérdésre két válasz lehetne. Az egyik, hogy „Fél tizenegy”, a másik meg: „Dél felé indulj”.

Már a papír címe is értelmetlen: Állítsuk meg Brüsszelt! Ne akadjunk fenn azon, hogy a belga főváros köszöni, jól van, felállt már több száz éve. Fogadjuk el, hogy egy politikai hatalmat központi városaként is szoktak emlegetni. Ez meg azért nem passzol, mert „Brüsszel” mi is vagyunk, a mi hatalmunk is benne van az Unióban, méghozzá a magyar nép többségének akaratából. Az európai parlament képviselőinek arányos részét a magyar szavazók közvetlenül választották, mint ahogyan a kormányukat is, ami meg az európai tanács munkájában vesz részt azonos jogokkal, mint bármely más uniós ország kormánya. A kérdések és a választható válaszok homályos, helyenként zavaros megfogalmazása is világosan mutatja: valami nagyon alantas és kétes ügyletbe akarja a magyarokat belerángatni mai kormánya.

Muszáj mind a hat kérdést és a lehetséges válaszokat is szó szerint idézni, különben nem lesz érthető, vagy csak általános vagdalkozásnak tűnhet a kormánnyal szemben.

1.Brüsszel veszélyes lépésre készül. A rezsicsökkentés eltörlésére akar kényszeríteni bennünket. Ön szerint mit tegyen Magyarország?
a.Védjük meg a rezsicsökkentést. Ragaszkodjunk ahhoz, hogy a magyar energiaárakat Magyarországon határozzuk meg.

b. Fogadjuk el Brüsszel tervét és bízzuk a nagyvállalatokra a rezsidíjak megállapítását.
HMMMM. Ehhez persze széles körben tudni kellene, hogy az enerigaárak – főként a kőolaj és a földgáz ára – 2010 óta mintegy a felére – egyes időszakokban ennél is olcsóbbra csökkent. A nagy csinnadrattával kísért 10-20 %-os rezsicsökkentés tehát ennek köszönhető, és ami a piaci árakat illeti, lehetett volna nagyobb is. „Brüsszel” nem az energiaárak hatósági megállapításába, pláne nem a „rezsiizélésbe” akar beleszólni. Azt kifogásolja, hogy a Magyarországon évtizedig a közszolgáltatásban működő, jelentős tőkét befektető uniós cégeket ez a kormányzat maffiamódszerekkel üldözi el: államosítással, „baráti” felvásárlással. Ez pedig ellentétes az EU a tőke szabad mozgására vonatkozó elvével. Ámde: a kőolajárak – márpedig a magyar villamos erőművek többsége földgázzal működik, tehát az áram árát is érinti – ismét elkezdtek emelkedni, várható, hogy emelni kell az árakat, hiszen csak nem várhatjuk, hogy a kormány és vazallusai zsebébe az energiapiacról csorgó százmilliárdok(!) csökkenjenek?

2. Az elmúlt időszakban egymást követték a terrortámadások Európában. Ennek ellenére Brüsszel kényszeríteni akarja Magyarországot, hogy az illegális bevándorlókat engedjük be. Ön szerint mit tegyen Magyarország?

a. A magyar emberek biztonsága érdekében felügyelet alá kell helyezni az illegális bevándorlókat addig, amíg a hatóságok öntenek ügyükben.

b. Engedjük, hogy az illegális bevándorlók szabadon mozoghassanak Magyarországon.

HMMMM. Ez ugyan legalább két kérdés, hiszen a bevándorlókat „beengedni” egészen más, mint a már ittlévőket „felügyelni” vagy „szabadon mozogni” hagyni. Az a bizonyos kvóta, amit egyébként Magyarország első szolgája is aláírt, arról szólt volna, hogy a ma az Unió államaiban tartózkodó bevándorlók, menekültek, migránsok, közül Magyarország vállalja kb. 1300 ember ellátását, átvételét. Így segítve az uniós országokat – Görögországot, Olaszországot –, amelyeknek nagy terhet jelentenek az ott lévő százezrek. A „beengedés”, vagyis a határvédelem egészen más kérdés, szerintem elkerülhetetlen, hogy az EU közös határvédelmet építsen ki.

3. Mára kiderült, hogy a Magyarországra tartó illegális bevándorlókat az embercsempészek mellett bizonyos nemzetközi szervezetek is törvénytelen tevékenységre ösztönzik. Ön szerint mit tegyen Magyarország?

a.Az illegális bevándorlást segítő tevékenységeket – mint az embercsempészet és az illegális bevándorlás népszerűsítése – büntetni kell.

b. Fogadjuk el, hogy létezhetnek olyan nemzetközi szervezetek, melyek következmények nélkül buzdíthatnak a magyar törvények kijátszására.

HMMMM Nem derült ki. Az, hogy több szervezet is segíti, eteti, itatja az ideérteket, az nem a
„bevándorlás népszerűsítése”, főképp meg nem „a törvények kijátszására” buzdítás. Ezen az alapon, az a görög határőr, aki partra segíti az átjutottakat, ahelyett, hogy géppuska-sorozattal fogadná a csónakokat, „törvények kijátszására buzdítja” a jövevényeket. Meg mi az, hogy „fogadjuk el…??? „ És mi az, hogy „bizonyos”???? Ki, mikor, mivel buzdít, milyen szervezeteket kellene elfogadni/betiltani???

4. Egyre több külföldről támogatott szervezet működik Magyarországon azzal a céllal, hogy hazánk belügyeibe átláthatatlan módon beavatkozzon. Ezek működése veszélyezteti függetlenségünket. Ön szerint mit tegyen Magyarország?

a.Kötelezzük őket arra, hogy regisztráltassák magukat, vállalva, hogy melyik ország vagy szervezet megbízásából , és milyen céllal tevékenykednek.
b.Hagyjuk, hogy továbbra is ellenőrizetlenül fejthessék ki kockázatos tevékenységüket.
HMMMM. Hagyjuk, hogy egy szervezet nem „aki”, hanem „ami”, ezért nem „őket”, hanem „azokat” kellene kötelezni. A kérdés viszont nem kérdés, hanem állítás, így válaszolni se lehet. Ráadásul utólagos igazolást kér a parlament többsége a minap elfogadott, a civil szervezeteket regulázó törvényéhez.

De. Ma Magyarországon minden szervezet regisztrált, társadalmi egyesületeknek, alapítványoknak a helyileg illetékes bíróságon kell működési engedélyt kérniük, amelyben részletesen le kell írniuk működési területüket, céljaikat, és minden évben kötelező a gazdálkodásukról is számot adni. Akkor is, ha az állam egyetlen fillérrel sem járul hozzá a költségeikhez. Tehát ma is tudható a kötelező bevallásokból, hogy melyik szervezet miből, hogyan és miért működik. Vajon még milyen „ellenőrzésre” gondol a fogalmazó? Esetleg nem is tudta, hogy az itt működő szervezeteknél mi a rend?

5. Magyarországon az elmúlt években azért volt eredményes a munkahelyteremtés, mert a saját utunkat jártuk. Brüsszel azonban támadja a munkahelyteremtő intézkedéseket. Ön szerint mit tegyen Magyarország

a. A magyar gazdaság jövőjéről továbbra is nekünk, magyaroknak kell döntenünk.

b. Döntse el Brüsszel, hogy mit kell tenni a gazdaságban.
HMMMM. A nem munkaviszonyban, hanem kegyként, és a hivatalosnál is alacsonyabb, a költségvetésből fizetett bérért végzendő kényszermunka, ínségmunka nem hatékony. Többek között ennek is a következménye, hogy az ország jelentősen lecsúszott a versenyképességi listán. A magyar gazdaság jövőjéről sose tudtak a „magyarok” dönteni: tekintve, hogy évszázadok óta szorosan kötődik az európai, ázsiai, afrikai később amerikai (XVI. sz. óta) gazdasághoz. Ráadásul egy péküzem működtetésénél is több változat lehetséges, és nem biztos, hogy a család minden tagja azonosan képzeli el a jövőt. Hát még egy sokmilliós társadalomban! Hacsak nem arról van szó, hogy a gazdaság ügyeiről, „nekünk, kormányfőnek” kell döntenünk. Ja, „Brüsszel” nem is akar dönteni. Az Uniónak – tehát nekünk, magyaroknak is – egy feltételünk van: be kell tartani a munkaerő, az áru és a tőke szabad áramlásának elvét.

6. Magyarország elkötelezte magát az adócsökkentés mellett. Brüsszel most emiatt is támadja a hazánkat. Ön szerint mit tegyen Magyarország

a. Ragaszkodjunk ahhoz, hogy mi magyarok dönthessünk az adócsökkentésről.
b. Törődjünk bele, hogy Brüsszel diktálja az adók mértékét.
HMMMM.

Lehet, hogy az ország „elkötelezte magát” az adócsökkentés mellett, de a fránya adómérték csak nem akar mérséklődni. Sőt, kicsit még emelkedett is a jövedelmek központosítása. A személyi jövedelemadó csökkent: a felső sávokban, viszont a minimálbérnél 0-ról 16%-ra emelkedett. Az áfa 25%-ról 27%-ra. De a közvetlen személyi adóknál is jobban emelkedett a közvetett adók mértéke és kb.40(!) fajta új adót vezettek be, a kommunikációs adótól (a telefonhívások után fizetendő) a készpénzforgalom megadóztatásáig. Mellesleg: bizony nagyon jó lenne, ha az Európai Unióban egységes lenne az adózás! Pontosan a nagyvállalatok, meg a bankok miatt. Nem tudnának egyik országból a másikba sasszézni „adóoptimalizálási” céllal. Ja, „Brüsszel” nem az adócsökkentést kifogásolja: hanem azt, hogy a magyar adórendszer nem normatív: vagyis, ahol pénzt remélnek különadót vetnek ki, nem azonos módon adózik a magyar mezőgazdasági munkás, ha pl. társaságban húzza az igát, vagy „őstermel”. Ráadásul gyakran – sokszor egy üzleti éven belül – és kiszámíthatatlanul változik. Egyházi jövedelmek például nem adóznak – ez is egy eszköz arra, hogy a nem szimpatikus vallási közösségeket ellehetetlenítsék. Arról a törvénytelenségről nem is beszélek, hogy az adóhatóság ellenőrzési gyakorlatában a baráti cégek elkerülhetik az ellenőrzést, ez nyilvánvaló bűntény. Lenne, ha az ügyészség a bejelentés állításait vizsgálná, és nem a bejelentőt vegzálná. Több mint árulkodó, hogy a bejelentés tényeinek vizsgálatával az adóhatóság vezetőjét bízták meg(!), aki két nap múlva bejelentette, hogy minden rendben van a NAV háza táján, és ebbe az ügyészség belenyugodott!

Kedves honfitársaim! Teljesen mindegy, hogy visszakülditek-e a hamis – és igen ügyetlenül manipuláló papírt. Ha három darab levél érkezne vissza, és mindhárom az „a” válasszal értene egyet, akkor a mai rezsim a „magyarok százszázalékos” egyetértéséről harsogna, ahogyan tette a tavalyi, érvénytelen népszavazás után.

Rátesi Margit

60 hozzászólás

  • Uram Isten. Ha nem lett volna velemnyt fogalmazni Ms.Ratesirol, elozo sorai lapjan, nem hinnem el ezdeket a sorokat.
    Hat valoban letezik ilyesmi manapsag a vilagon ?
    Megdobbento ! Mive lett az orszag ? No, persze az Unio, ill. a szovetsegi kormanyzasaik.
    S ez amiher ragszkidnak a magyarok ?

  • égre megkaptam Orbán levelét. Alig vártam. A kérdések azon a színvonalon vannak, hogy Akarod, hogy seggbe rúgjanak? A. Nem, inkább én rúgjam seggbe a másikat. B. Igen, akarom, rúgjanak seggbe. Nincs C alternatíva.
    Nem dobom el ezt a mocskot, hanem mindenütt megjelölöm a B-t vagyis azt, amit Orbán világosan nem akar, és beküldöm. Szerintem ez így helyes, ez ellenszavazat és nem azt jelenti, ami oda van írva, ahogy Brüsszel se Brüsszelt jelent. Itt már semmi sem jelent mást, mint A. Orbán ellen vagy B. Orbán mellett. Én a B-re szavazok.

  • Tudom, h nagyon jó tudásúak, mindannyiunknál jobb információ ellátottsággal és hatalmas szakember, többek között propagandista gárdával megtámogatottan.
    A kérdés mindig az, h mit akarnak elérni azzal amit csinálnak.

  • Hoppá, eltévesztettem a két utolsó mondatot. Itt már semmi sem jelent mást, mint A. Orbán mellett vagy B. Orbán ellen. Én a B-re szavazok.

  • A konzultáció nagyon fontos azoknak, akik azt hiszik, hogy számít a véleményük a vezetésnél. A kormánynak is fontos, mert lehet rá hivatkozni.
    Nekem olyan, mint amikor megkérdezi a feleség a férjét, megvegyem ezt a táskát? A válasz, igen, B válasz, persze.

  • Aki Orbán szájíze szerint válaszolva visszaküldi a kérdőívet, az önként dugja fejét a kötél hurkába.

    Aki viszont nem küldi vissza, az mint lehetséges ellenálló kerül listázásra.

  • Utód! Tökmindegy, mit ikszelsz be. A leveleket fel sem bontják, automatikusan helyeslő válasznak tekintik, amit visszaküldenek. Legalábbis eddig egyetlen esetben sem volt egy hang se arról, hogy hányan ixeltek a-t, b-t (korábban volt c lehetőség is), az volt a diadal tárgya, hogy hány levél érkezett vissza.

  • Utód!

    Szerintem ne küldd vissza se ilyen se olyan válasszal, mert Orbán tesz egyet a válaszokra, marhára nem érdeklik hogy ki mit ír, mit válaszol, neki csak a visszaérkezett borítékok darabszáma a lényeges mert ezzel verheti a mellét hogy hányan „konzultálnak” vele – de azt már nem ragozza, hogy ezek közül mennyien küldték el benne a legszebb helyre, hogy már rég nincsenek A meg B válaszok, csak borítékok vannak önigazolásként! Már a kérdés komolytalanságából is fakad,hogy semmi jelentősége sem a kérdésnek sem a válasznak, akár a zserbó receptjét is mellékelhette volna mint a „kedvenc” süteményét, hogy hány darabot kérsz A 2db B 0db mert nincs C válasz, hogy én kérnék, de inkább sacher tortát, mert nekem az a kedvencem, a zserbót meg esetleg nem csípem vagy ilyesmi! Mi ebben a konzultáció, ahol csak egyféle válasz adható, amelyet ő jónak tart, mert ha a másik válaszolnám, akkor komplett hülye vagyok??
    Utoljára mikor megint rájött az (ál)konzultálhatnék, is kihirdették, hogy 1 millió polgár küldte vissza a borítékot, de a feldolgozásba senki nem tekinthetett bele, ennélfogva fogalmunk sincs valójában mit rejtett az az 1 millió válasz (már ha volt egyáltalán annyi) de prímán lehetett hivatkozni az 1 millió állampolgárra, akik felhatalmazták őt erre meg arra a válaszaikkal stb
    Olyan átlátszó mint egy pohár víz, de nekünk úgy tűnik ez kell!

  • Az igazat megvallva, fel sem szoktam bontani ezeket a leveleket. Egy az egybe iktatom őket a kazánba. Miért? 1998 és 2002 között még elolvastam az első fidesz kormány, amúgy igen jó minőségi kivitelű, de a statisztika legelemibb szabályait sem betartó brosúráit. Azt a kormányt én is választottam, és nem csak ezek miatt csalódtam, akkorát, hogy azóta: Csak a fideszt ne! a véleményem.
    A 2. ponthoz tenném hozzá, hogy „Brüsszel” nem akarja, hogy illegális bevándorlókat engedjük be az országba. Kb. 1300, menekült státuszt kapott embert kellene befogadnunk. Ez eltekintve attól, hogy minimális létszám, egyáltalán nem illegális bevándorlók, hanem menekültté nyilvánított személyek.

  • Besancon Itt az egyik Fideszes boldogan írta, hogy Orbán legalább megkérdezi a népet. Nekik ennyi is elég a boldogsághoz.
    Pedig ha nem szűrnék a Facebook oldalát, elég lenne abba beleolvasnia, olcsóbb lenne.

  • Orbán legalább megkérdezi a népet.
    Az elmúlt hetven évben,melyben döntő többségben a szocik és társaik működtek,csak Ő kérdezte meg.Nektek eszetekben sem jutott ilyesmi.De a bűnük a nyakatokban maradt a mai napig.
    Az olcsóbb lenne üdvözletével.

  • Már csak egy kérdés maradt.

    A sokadik „nemzeti konzultácó”-nak hazudott sok-sok pénzbe kerülő (amiből ugyancsak a haverok „kaszálnak”) akármi után csak egyetlen kérdés maradt.

    Érdemlünk jobbat?

  • Terminus!Pontosítanék. Annak az 1300 embernek nekünk kellene lenyomoznunk az előéletét is, hogy honnan jöttek, kik, miért, és megadható-e a menekültstátusz, hogy gyorsítani lehessen a döntéseket, és kitoloncolásra kerülhessenek a potenciális terroristák, hiszen 2-3 ország hatóságai képtelenek több százezer ember kérelmét kivizsgálni, elbírálni. 27 országé viszont összefogva már hatékonyabbak lehetnének.

  • tóth péter
    2017 április 7
    12:12 du.

    Miért jó olyan kérdéseket feltenni ami egyrészt kamu, másrészt irányított, harmadrészt az ég világán senki nem fogja azt kielemezni, és végső soron legalább rohadt drága?

    Ha ez a mérce, akkor bizony jó, hogy nem pazarolták az elődök a magyar emberek pénzét ilyen fajta ökörségekre korábban „nemzeti konzultáció” címen.

    Egyébként nem igaz, hogy mások nem kérdezték az embereket, csak a Fidesz. Például a Jobbik ellenzéki pártkén is legalább valódi konzultációban, valódi kérdésekkel és valódi problémákkal kereste fel az embereket, és még egy fontos fontos különbség, hogy nem az adófizetők pénzét herdálták rá.

  • tóth péter Látod kedves Péter, még azt az egyszerű dolgot sem tudod megérteni, hogy nem vagyok „szoci” szavazó. Azt sem, hogy semmi közösséget nem vállalok és vállaltam a „szocikkal”, tehát semmi bűnük nem terhel. Ha ezt az egyszerű dogot nem érted meg, akkor mit? Rettenetes lehet ilyen gondolati korlátok között élni. Szomorú üdvözlettel. 🙁

  • Szerintetek mit akar elérni a kormányzatunk ezzel a nyilvánvalóan szemétség sorozattal (nem csupán azzal amit konzultáció címszó alatt tesznek)?
    Hiba lenézni a szomszédainkat. Ők is látják, mit csinálnak a politikusaink.

  • Tóth P.: És mit érsz vele, ha még a saját, hamis kérdéseikre adott válaszokat sem nézik meg? Akkor mi lenne, ha fölbontanák a leveleket, és kiderülne, hogy a többség a b választ jelölte meg?

  • tóth péter!

    Igazad van,régen nem kérdeztek döntöttek és nélkülünk!
    Az,hogy ez mennyibe kerül ? szerencsére sok ,az embereket érintő,hasznos intézkedés,jogszabálymódosítás és anyagi segítség mellett erre is futja,miközben a gazdasági mutatók javulnak és nem kerülünk csődközeli állapotba mint a szocik idején!
    Minden elfogultság nélkül azért ez nem rossz…..!

  • tóth péter
    2017 április 7
    12:12 du.

    Még az első negyven évre van valami mentség, itt voltak az oroszok stb.

    A kérdés inkább az, hogy az elmúlt harminc év miért nem volt elég a Nemzeti Kerekasztal résztvevőinek, hogy demokráciát építsenek? A szomszéd országokban nem volt olyan vidám barakk a szocializmus, mint nálunk, ezért a rendszerváltók/választópolgárok egységesebben léptek fel az elmúlt rendszer hibái ellen.

  • Nagy Gyula
    2017 április 7
    2:40 du.

    Szerintem a kormányzatunk semmit, mert ők ehhez kis pont.

    Én inkább az amerikai nyilatkozatokat figyelem. Az EU pl. köztudottan Amerika-barát, de Európa nem akar az orosszal sem hariban, haragban lenni. Merkel olyan megint, mint az okos lány, ad is valamit, meg nem is, ő a kedvencem.

  • Amúgy Kedves Utód és a többi elszánt ellenzéki!
    Szeretném megkérdezni,hogy miért jó egyeseknek az itthoniak érdekével (bal és jobboldali emberek egyaránt!!!!!)ellentétes véleményt támogatni?Belegondoltak?…..
    Persze kivételt képeznek azok, akik nem itthon élnek és nem érdekli őket az itt élők sorsa,jövője….(vannak páran!).de erre azért nem lehetnek büszkék,sőt inkább szégyenkezni kellene!!!!
    Se ész, se tisztesség,se tolerancia……
    Továbbra is fenntartom,hogy a konzultáció hasznos,meg az is ha
    a kérdésekre minél többen normálisan reagálnak,mert igenis lehet hivatkozni rá,ha az EU és más belügyeinkben illetéktelen szervezetek akarnák hátrányos helyzetbe hozni az itt élő embereket!
    Na ilyen egyszerű lenne a dolog,ha felfognák ép ésszel!!!
    De ugye a vak és ész nélküli gyűlölet mindenek felett!!Nem inzultáció a dolog,ne túlozzák el az „eszetlenek”, hanem konzultáció és nem kötelező válaszolni!
    Na megint többen levizsgáztak!

  • Mindig csodálkozom, hogy akkora ésszel, amit 5:51-es hozzászóló is tanúsít, hogy tanult meg levegőt venni, hogy meg ne fulladjon? Erősen túlbecsült tanács politikusnak, hogy fogalmazzon egy 10 éves gyerek szintjén, hogy sokan megértsék. Elég, ha csak gügyög, és magára akasztja a cukros cumit.

  • Boda Marcsi, ez nem ellenzéki ügy. Az egész világ ellenzéki? Konzervatív tudósok, Nobel-díjasok, más egyetemek tiltakoztak a tanszabadság 800 éves hagyományát lábbal tipró törvény ellen. Magyarországnak kifejezetten hasznos a CEU működése. Amerikai színvonalon folyik az oktatást, amerikai diplomát ad és megfelelő extra vizsgákkal magyart is. Ebből Magyarországnak az égvilágon semmi hátránya nincs. Legfeljebb az USA tiltakozhatna ellene, de akkor a többi országban működő amerikai egyetemek ellen is tiltakozhatna, pl Svájcban, ahol Orbán lánya tanult. Kovács Zoltán és a több fideszes díszpinty is a CEU-ra járt (lásd a hivatalos életrajzát). Ellenzékit faragtak belőle? Ez a törvény egy támadás a józan ész ellen. A józan ész Magyarországon ellenzékben van.

  • hazai lámpa
    2017 április 7
    5:20 du.

    A hitem szerint a kormányzatunk is utasításokra cselekvő.
    Akkor úgy kérdezem, h szerintetek mi a főnökeik célja?
    Nem akartam vezérkarozni, mert még azt mondja valaki, h rosszban sántikálok.

  • „Magyar ütőérre magyar vámpírt!” – a humorista helyett a rádiókabaré egy órás műsorában ma is Fábri erőlködött 30 percen keresztül. Fél óra jutott még néhány humoristának, akik messzire elkerülték az aktuális politikai humort.

  • Llanfair
    2017 április 7
    1:09 du.
    Ahogy érzékelem a te korlátjait sokkal nagyobbak,mint általában egy emberé.
    Az ,hogy te mindenki felett vagy és ott is érzed magad-az a te bajod.megnyilvánulásaid nem tennék ezt lehetővé.De sebaj érezd jól magad ott és olyannak.Tudod amikor a szocik,liberek mellet áll általában véleményed — ha nem mondod ki,ha tagadod –akkor is hozzájuk tartozol.Ezek a megnyilvánulásokból következik.
    Az egyik buszvezető sógorom van kb. ezen a szinten , aki mindent tagad a szocikkal kapcsolatban ,de minden megnyilvánulása mégis mellettük áll.Szeretem őt mert egyébként jó ember…de.
    Hát ennyit a dolgaidról.
    Megértő üdvözletével.

  • Hallottatok erről?:::
    1.Gyarmati adó fizetése Franciaország számára

    Az újdonsült “független” államoknak fizetniük kell a francia infrastruktúráért, melyhez a gyarmatosítás ideje alatt juthattak hozzá.

    2.A nemzeti tartalékok elkobzása…..

    Az afrikai országok csakis a francia központi bankba helyezhetik letétbe monetáris tartalékaikat. Franciaország már 14 állam nemzeti tartalékával gazdálkodik 1961 óta. Kezeli Benin, Burkina Faso, Bissau-Guinea, Elefántcsontpart, Mali, Niger, Szenegál, Togo, Kamerun, Közép-Afrikai Köztársaság, Csád, Kongó-Brazzaville, Egyenlítői-Guinea és Gabon pénzét
    Hallottatok erről és az akkori megállapodásokról? így könnyű franciában lébecolni.(https://internetfigyelo.wordpress.com/2016/10/11/a-rabszolgasag-es-gyarmatositas).Érdemes ezt a cikket elolvasni.MEGDÖBBENTŐ : A GYARMATOSITÁS MA IS MEG VAN!MŰKÖDIK. Micsoda felháborodás volt amikor a pécsi vízműveket visszavették!Ezen országokban saját vizükért a franciáknak fizetnek,aki pedig meg akart az igazi gyarmatosítástól szabadulni–mind megölték.Franciaország—- a megállapodás szerint—–katonailag bármikor beavatkozhat ezen országokban.Ez a csodálatos francia 21.századi gyarmatosítás.És ez ellen voltak ma is a magyarok—és akkor azt mondtátok nincs ilyen.Szolgáltatások és tőke szabad áramlása — az van és kész a gyarmatosítás—az erősebb kutya részéről.
    Rettenetesen elgondolkodtató üdvözletével.

  • Előzőhöz még néhány gondolat.
    Ezért nem haladnak ezen országok előre,mert minden pénzt elszipolyoznak tőlük.Mivel meg vannak a tettesek—nekik kell pénzeket beleölni Afrika fejlesztésébe–miattuk is indult el a migráció Afrikából!És mindenki a segítőket kárhoztatta.Az igazi elindítók itt vannak.
    Meg kellene szüntetni ezeket a szerződéseket , fel kellene szabadítani az afrikai népet,vissza kellene adni vagyonukat.Másképp élnének,nem vágynának Európába!
    …..””””” “Őszintén el kellene ismernünk, hogy a bankjainkban lévő pénz nagy része pontosan az afrikai kontinens kizsákmányolásából származik”- nyilatkozta nemrég Jacques Chirac, volt francia államfő.”””…….
    Legalább 10 francia katonai bázis van Afrikában—- a katonai beavatkozásokhoz,és a gyarmatbirodalom fenntartásához!…….stb.stb.stb.
    Ennek a levét is issza Európa!

  • Toth Peter Nem, baj, jol elvagyok a korlataimmal, a Te kovetkeztetesed hidegen hagy. Sajnos Te nem tudsz elvonatkoztatni az oldalaktol. Buszvezeto sogorod pedig nem erdekel, az O baja ha ilyen rokonsagba kerult, az ember nezze meg hova lep. Azt se hiszem, barmi kozom is lenne hozza, sosem fogadtak be, es nem is akartam kozejuk tartozni. Jo munka volt szerettem, de a lenyeg, hogy nem vittek katonanak. Ha ezzel sertegetni akarsz (azt akarsz), mellenyultal. Nem tudom mit tagadtam a „szocikkal” kapcsolatban, de Te biztos tudod. Nekem a szocik sem kellenek, az egesz parlamenti bagazst kobanyaba kellene zavarni. De Te kedves Peter meg Orban bofogeset is szimfonianak hallod, es ez komoly problema. Ezek utan a Te iteleted vajmi keveset szamit. Nem baj kedves Peter?

  • Csak megjegyzem,hogy a nemzeti konzultáció több és más fontos dologról szol.pld.rezsi csökkentés fennmaradása,adócsökkenés,illegális és kétes migránsok átengedése,ami ugye a többséget érinti,az első (rezsi!)ugyen mindenkit,a családokat,kis keresetűeket és főleg a nyugdíjasokat,függetlenül attól,hogy bal vagy jobboldali nézeteket vallanak!
    Na ezt kéne megérteni az itteni több észosztó(többeknek nincs…)
    és indokolatlanul nagyképű,sértegető őrjöngő baloldalinak!
    Senki nem akarja megszüntetni a magyar jogszabályokat betartó itthon működő CEU egyetemek működését,ezt többen megértették,tárgyalnak…ugyanis a sok jó és magyar egyetemnél nem lehet több kivltságuk!!kivéve Sorost,aki szerencsére nem itthon rontja a levegőt,ennek ellenére képtelen felfogni,hogy
    változnak az idők és semmi joga belepofázni a magyar ügyekbe,és főleg uszítani….(ahhoz nagyon ért!!!)nehezen fogadja el az öreg,hogy lejárt az ideje…..!!!!
    Részéről nem is CEU a lényeges,hanem az ellenőrizetlen migránsok hergelése,Európába terelése…..amit még Amerika a saját országára sem fogad el mióta szerencsére D.T. az elnök!

    Na pá „okosok”!!!!!

  • tóth péter Szóvá tetted még a stílusomat. Hát igen, igazad van. Olvasva a Ti szerény, visszahúzódó, keresztényi szeretettel teljes, emberbarát, gyűlölettől és gúnyolódástól mentes, teljes objektivitással írt kommentjeiteket, van mit szégyellnem. Vagy még sincs? Ugye csak vicceltél? Mert annak jó volt.

  • Tüske Zsófia

    tóth péter, milyen újdonsült független államokról beszélsz Franciaország kapcsán?
    a nyugat-afrikai gyarmati területek 1960 – vagyis több mint fél évszázada önállóak.
    te már megint valami kamu orosz site-ról tájékozódsz, esetleg a kurucról.

  • ……” független államokról beszélsz Franciaország kapcsán?””””…..
    Az itteniekből elég nehéz független államokról beszélni.Nem is azt tettem.

  • Csak megismétlem ,nem én mondtam , nem én találtam ki :
    …..””””” “Őszintén el kellene ismernünk, hogy a bankjainkban lévő pénz nagy része pontosan az afrikai kontinens kizsákmányolásából származik”- nyilatkozta nemrég Jacques Chirac, volt francia államfő.”””…
    Ez egy francia államfő volt.Mintha ma is élne 84 évesen!
    A többit csak hozzá kell olvasni.
    Ez az úr írta meg hogy mi a helyzet Afrikában :::Az alábbi anyag egy bizonyos Mawuna Remarque KOUTONIN tollából jelent meg még 2014 januárjában. Azóta számos magyarországi internetes felületen olvashatóvá vált. A cikk eredeti címe: 14 African Countries Forced by France to Pay Colonial Tax For the Benefits of Slavery and Colonization (Franciaország 14 afrikai országot kényszerít gyarmati adó fizetésére – A rabszolgaság és a gyarmatosítás előnyei)

  • utód!

    A józan ész itthon létezik és többségben van!
    A tüntetők valószínűleg nincsenek teljes képben,és ezt majd előbb -utóbb be is látják,-mint írtam az itthoni többségnek a pártszimpatizálásától függetlenül…azonos az érdeke!
    Erre még a „gyengébbek” is hamarosan rájönnek!!!

  • Boda már sose érti meg, hiszen a cikkben is szerepel. Az EU NEM a rezsicsökkentést ellenzi, sőt, a hatósági árat sem. Hanem azt, hogy a szolgáltatócégeket,amik sok pénzt fektettek az itteni hálózatok fejlesztésébe, államosították. Hát igen. 1989 előtt 10-15 évet kellett várni telefonra- meg autóra, meg sokmindenre – ma olcsóbb a telefon mint 30 éve. Mert a Deutsche Telekom (a telefoncéget az vette meg) fejlesztett,de kisebb körzetekben itt van még vagy három térsaság. Ma havi 3600 forintért minden beszélgetésed ingyenes a hálózaton belül, de van másik szolgáltatáscsomag is. Nekem havi 10 ezer forint ez az ingyenes telefon, korlátlan internettel (nem szélessávú,de nekem megfelel) és 60 csatornát elérő kábeltévével. Az a magyar emberek érdeke, hogy megint az állami cégeknél kelljen kérelmezni, kuncsorogni, ha telefont, kábeltévét, bármit akarsz? És hálapénzt kelljen adni, ha egy tévét, mosógépet akarsz venni?
    Az se tűnik fel,hogy NEM a véleményedre kíváncsiak, hanem két teljesen indifferens (a valódi problémával semmilyen kapcsolatban nem lévő)választ kell ikszelni? Nem érdekelne, hogy mégis, hányan, melyik választ ikszelték?

  • tóth péter!

    Teljesen igazad van,erre előbb vagy utóbb,…biztosan sokan rájönnek…az más kérdés,hogy belátják,vagy sem,persze ez nem változtat a döntő többség véleménye következményeként,a végeredményen….!

  • Nos Llanfair!

    Bizony több dologban van mit szégyenleni,de legalább felülvizsgálni,korrigálni…ettől nem lennél kevesebb,sőt……
    talán elfogadhatóbb és szimpatikusabb lennél!
    De ez a te dolgod,már ha egyáltalán ez számít neked kint…és fontos neked?!!!

  • Összegezve: Mi itthon élők többségben azt szeretnénk,ha pártszimpátiától függetlenül mindenkinek jobb és élvezhetőbb lenne az ország és megmaradna a nemzeti függetlenség!(mint más országokban)a konzultáció is ezt a célt szolgálja,remélhetőleg eredményesen!!!
    Ha valaki ezzel nem ért egyet,az nem magyar,akár kint él akár itthon!

  • Boda Marcsi
    2017 április 8
    4:30 du.

    Mindenki ezt szeretné, amit Ön. Csodálkoznék, ha bárki is ennek az ellenkezőjét akarná, olyan embert én még nem láttam, aki rosszat akarna. Éppen ezért f@$zság ami a konzultációban van, mert az sehogyan nem szolgálja ezeket, amiket kivételesen oly szépen megfogalmazott kedves Marcsi.
    A konzultáció egyetlen egy dolgot szolgál. Mégpedig, hogy azt a saját kétmilliós táborát folyton hülyére vegye, és így egyben tartja választásról-választásra a Fidesz. A hatalom megtartásához nem kell több ember nekik. Nem kell újakat meggyőzni, nem kellenek programok (ahogy 2014-ben sem volt programja a Fidesznek), csak egy feladat van: Egyben kell tartani a „tábort”, a nyájat mindenáron.

  • Tüske Zsófia

    Boda a te imádott kormányod nyilván annak a negyven körüli embernek is csak jót akart, akinek ugyan egy daganat következtében majdnem az egész gyomrát ki kellett venni. Most ugyan daganata sincs, de az eddig megállapított rokkantnyugdíját elvették, munkaképesnek nyilvánították, és amíg nem talál állást, kap 29 ezer ft-ot. Egy másik, ő harmincas – aki az egyik tüdőlebenye jó részét veszítette el, szintén bukta most a rokkantnyugdíjat, de felülvizsgálati kérelmet adott be, így az elbírálásig, ami lehet 2-6 hónap is, ezt a 29 ezer ft-ot sem kapja. Azokról az „utókezelő, illetve gerontológiai” kórházi osztályokról nem is beszélve, ahol a legszegényebbtől is (ill. hozzátartozójától) napi 1000 ft körüli ápolási díjat szednek be, aztán vagy ápolja a hozzátartozója, vagy marad ürülékben és éhesen, mert ugyan a másutt mosléknak sem jó ételt ugyan leteszik az éjjeliszekrényére, de ha képtelen maga megenni hát így járt.
    Tudjuk, te az önkéntes papagájkommandó kanadai felvilágosítást bevállaló tagja vagy, de hidd el, aki messze van, még nem biztos, hogy síkhülye. Annyit még tehetsz imádott kormányfődért, hogy végigjárod a pesti kukákat és ahol bontatlanul kidobott orbán-levelet találsz, azt kiszeded, kitöltöd és visszaküldöd. Ugyan akkor is bontatlanul kerül a szemétbe, de te legalább kielégülhetsz, hogy hited szerint Viktorodnak hasznos munkát végeztél.

  • Tüske Zsófia

    tóth péter, talán meg kellene nézned, honnan szeded az információkat, nem a kamu orosz oldalakat kellene ilyenkor előnyben részesíteni. már várom, mikor kezditek ki magát Charles de Gaulle-t is.
    Ami a gyarmatosítás elleni tiltakozást illeti – ilyen nálunk is van, de az csak az eu ellen tiltakozik, az orosz paks2- ellen nem, vajon miért is nem? Pedig még a nyolcvanas években is fizettünk háborús jóvátételt a baráti kölcsönt nyújtó reaktor-építőknek. Még azon az iráni-semjén által aláírt egyezményen is elgondolkozhatnál, aminek értelmében az említett országok ilyesmivel segítenék meg – na kit? a franciák által kizsákmányolt afrikai országokat.

  • Boda Marcsi Kedves Marcsi Nem akarok szimpatikus lenni. Ilyen vagyok, ez van. Ha valakit a csomagolás érdekel, és nem az érték amit kap, az így jár. Akit a belsőm érdekel, az pedig sokat kap. Nem azért írok ide, hogy szeressenek.
    Több sem akarok lenni, semmi bajom a helyzetemmel, több jót tehetek és teszek a világnak, mint bírálóim.
    Addig, míg a bírálóim nem különbek nálam, addig nincs bajom.
    Azt viszont nem értem, hogy miért foglalkoztok szerény személyemmel? Miért nem a véleményemmel foglalkoztok, mert a véleményemet a gondolataimból, tapasztalataimból mondom, nem brosúrából. Jó, vagy butaság mindegy, vállalom. Azzal kellene foglalkozni, nem megpróbálni belegyömöszölni dobozokba, és gyalázni mert nem férek bele. Nem akarok mindenkinek megfelelni, az a világ legostobább dolga. Nem is születtem olyannak, hogy mindenki szeressen, arra ott van a feleségem Őt mindenki szereti. Jó neki, de arra születni kell.
    Igazad van, nem számít, hogy nem szeret mindenki. Nem csak itt, ott sem számított. Vagyok annyira önző, hogy a magam életét éljem, és ne képmutatóan a bírálóimét.
    Szégyenkeznem pedig nincs okom, nyugodj bele, hacsak az nem, hogy bedőlök sokszor a provokációtoknak.
    Ha okom van önvizsgálatra, azt sem a nyilvánosságotok előtt fogom megtenni, mert Ti idáig mindig visszaéltetek azzal, amit magamról elmondtam. Ha van mit szégyellni, akkor ez az a részetekről.

  • HunCanada
    2017 április 8
    7:09 du.

    „A konzultáció egyetlen egy dolgot szolgál. Mégpedig, hogy azt a saját kétmilliós táborát folyton hülyére vegye, …”

    Na de ez viszont SIKERÜLT !!!!!!

  • „Ha valaki nem ért egyet ezzel, az nem magyar…”
    Ez a fél mondat rendkívül árulkodó. Ahogyan Rákosi mondta egykor: aki nincs velünk, ellenünk van.
    Kádár ezt úgy módosította: aki nincs ellenünk, velünk van. (Ebből is látszik, mennyivel kreatívabb sport a sakk, mint a foci. Kanadaiaknak: Kádár jó sakkozó volt.)
    Nem kétlem, hogy Magyarország mai első szolgája gyors felfogású, bár a debattőri képességei feltűnően romlanak. Ám az éles elme mögött nem áll szilárd erkölcsi támasz – emiatt süllyedt immár emberi minőségében is egészen mélyre.

  • T. Christopher Adam !

    Tisztelettel kérdezem, hova tűnt a KMH-ról a néhány napja leközölt remek képsorozat a nép szellemes humorú szava, vagyis a végre jó humorral átírt, undorítóan arrogáns, óriás méretű budapesti kormányplakátokról ????

    Vagy, mivan, Orbán keze már Kanadába is elér ????

    Ha csak a magam online bénasága okozná azt, hogy nem találom, akkor már most elnézést kérek.

    Annyit azért mégis megjegyeznék, hogy ez a vidám sorozat még a száz állkamtitkár képével kibélelt kiállítási, nameg operett-ismertetési képriportoknál is jobban illett ennek a Fórumnak a lapjaira.

    Üdvözlettel: Vögelein

  • Christopher Adam

    Kedves Vögelein,

    nem emlékszem a képsorozatra–melyik szerző neve alatt jelent meg?

  • Llanfair
    2017 április 9
    3:45 de.

    Engedd el, az nem szégyen rád nézve, ha Marcsi beléd köt, akibe nem, az – talán – nem is demokrata. Akit pedig dicsér …

  • Tüske Zsófia

    Vögelein,
    a „Büsszel meg csak gyün” topikban volt, de link

    http://hvg.hu/itthon/20170407_kormanyplakatok_atirasa_fotok

  • Vögelein
    2017 április 9
    5:58 de.

    Mi bajod az operettel, ha kérdezhetem?

  • HunCanada!
    ápr.8.7:09

    „A konzultáció egyetlen egy dolgot szolgál. Mégpedig, hogy azt a saját kétmilliós táborát folyton hülyére vegye, és így egyben tartja választásról-választásra…”

    Ez viszont szerintem konzultáció nélkül is sikerül, mert épp az a 2 millió az akinek tökéletesen mindegy mit mond, mit tesz, mit kérdez mit ígér, akkor is lefetyeli a tálkájába öntött lózungot, hisz azt a vezér maga tálalta nekik!
    Bodának, szerinted kell a „konzultáció”? Minek? Csak megzavarja az a sok buta kérdés, ő enélkül is igazodik!
    Azt a milliárdocskát, vagy amennyibe kerül, akár zsebre is vághatta volna, mindenfajta „ellenszolgáltatás” nélkül!

  • Tórh Péter!
    ápr.8.9:05.

    „Ahogy érzékelem a te korlátjait sokkal nagyobbak,mint általában egy emberé…” – írod.

    Ezzel akár még el is ismered LIanfairt – bár gondolom nem ez volt a szándékod. Mert akinek kicsi a korlátja, annak folyamatosan ügyelnie kell, nehogy átbukjon rajta, olyan szűk mozgásteret enged neki, hogy szinte gúzsba köti őt. Ezzel szemben akinek nagyobbak a korlátjai, az biztonságosan körül öleli őt, lényegesen szabadabban mozoghat, tágasabb a terepe, jóval nagyobb a mozgástere tehát kevésbé van veszélyben, hogy átbillen rajta!
    Látod hányféle értelmezése van/lehet ennek ez egyetlen szerencsétlen korlátnak?

    Nem tudom miféle ember ez az LIanfair, szoci vagy „líber” (na így még nem hallottam)konzervatív mérsékelt, esetleg „zöldpárti”, vallásos vagy nem, de ez nem is lényeges – helyesebben valamelyest tudom, hiszen épp úgy olvasom mint te, és nekem átjön az egyénisége – de tőlem akár szabadkőműves is lehet, egy biztos, talpig ember! Feltéve, hogy nem apagyilkos, de nem hinném mert arról tudnánk, ugyanis amilyen őszinte már rég megvallotta volna itt azt is!
    Nekem az is tök mindegy, hogy buszt vezetett, helikoptert, háztartást, mentőautót vagy vasárnapi iskolát, a lényeg, hogy emberi hangon, értelmesen és igen nagy tájékozottsággal ír – kvázi, olvasatomban egy intelligens fazon. Egy rohadt nagy tévedése van csupán, azt hitte, ha ő becsületesen közelít, és igazat mond, akkor azt kapja cserébe itt is – ehelyett piti kis „írástudók” filozofálnak az ő emberi hovatartozásáról, és tudni vélik, hogy ha a jó sógor be nem vállaltan szoci, akkor L. is csak az lehet, hisz valamikor ő is buszt vezetett – há’nem?
    Jaj, kedves Tóth Péter, nem kell ez a tudálékos duma, a hasonlítgatás, egyszerűen tudomásul kéne venned, hogy L. nem a te szinted, megfekszi a gyomrodat ha túleszed magad számodra emészthetetlen falatokkal – maradj te csak a gyanútlan sógorod szövegénél, és örülj neki, hogy milyen ravaszul átlátsz rajta! Szegényt,így ismeretlenül is sajnálom!

  • Besancon
    2017 április 9
    9:07 de

    Igazad van, de azért Bodának mint a nyájat megtestesítő átlag, neki kell a folytonos hülyítés, és az ilyen visszaigazolás, hogy „törődik” vele a kormány, sőt egyenesen élvezi azt, hogy konzultálnak vele. Mindegy miről. Ha üres papírok lennének a borítékban, akkor is így vélekednének a Bodák.
    Egyébként még egy célt szolgál a konzultáció. A Fidesz médiaudvarát 1,2 milliárd közpénzből megint kitömni a megrendelt plakátok és reklámok költségén, melyeket persze a magyar emberek finanszíroznak adó formájában értelmetlen baromságról való nemzeti konzultáció címen.

  • Tórh Péter Igen, nekem is vannak korlátaim. Fussa. De állandóan tágítom, és fényezem. Merem változtatni a véleményemet, ha olyan információhoz jutok, amely alátámasztja a változtatást.
    De igazából nem erről akartam írni. Azt mondod, hogy közelebb áll a véleményem a baloldalhoz, tehát baloldali vagyok.
    Azt sosem tagadtam, hogy liberális vagyok, és büszke vagyok rá. Nem egyszerű liberálisnak lenni, ezért igyekszem jól csinálni. De ez nem jelenti, hogy baloldali vagyok. Nem voltam és vagyok elégedett a baloldallal, de az a magyar jobboldal szégyene, hogy jobbnak tartom a jobboldali rezsimnél (igazából nem is tartom Őket baloldalinak). Nekem egy liberális jobboldal kellene, aki az embert is nézi. Az sem zavar meg téged, hogy itt egy jobboldali liberális kereszténydemokrata párt szimpatizánsa vagyok egyáltalán, egy kapitalista országban élek nagy megelégedettséggel. Azért ez megzavarhatná véleményedet? Igen, a KMH „baloldali” kommentelői sokkal szimpatikusabbak, kellemesebbek és okosabbak, mint a jobboldaliak nagy része. Erről sem én tehetek. Itt a jobboldaliak zömében trollkodnak, szélsőséges nézeteket hirdetnek, vagy egyszerűen ostoba közhelyeket írnak, minden valóságtartalom nélkül, felsorolják a kormány üres jelszavait. Sajnos az itteni jobboldaliak elvakultak, embertelenek és elvadult kormánypártiak. Csináljon bármi rosszat a kormány, Ti hurráztok. Már nem is érdekel titeket más, csak az, hogy a kormány mindig rosszat tegyen a liberálisoknak. Nem kell, hogy jó legyen, elég ha bántja a baloldalt. Ilyen körülmények között nem lehet mellétek átállni, mert nincs mellette értelmes magyarázat. De azért mert bírálom a Chelsea-t, az nem jelenti, hogy a Liverpoolnak szurkolok.
    Több van földön és égen. De tudom, feleslegesen beszélek, mert nem akarjátok megérteni, nem azért vagytok itt.

  • hazai lámpa
    2017 április 7
    3:51 du.
    Kedves Lámpa, most nagyon pc módon hogy, senki ne tudjon bele kötni, egy régi viccel példálózva magyarázom el -persze nem Neked, mert Te tudod az okokat- miként sumákolódhatik el a „rendszerváltás” legjogosabb követelményének vélt számonkérés:
    Gazsi, roma származású prímás, felesége agyon kapacitálásának hatására rászánja magát és hogy, karrierjét egyengesse, felvételét kéri az MSZMP-be. Hazaérve drága felesége, Bea számonkéri töle hogy, sikerrel jár-e. Gazsi lógó orral szégyenkezve bevallotta, olyan indokkal nem vették fel hogy, a múlt rendszerben a burzsujoknak bazsevált, ami megbocsáthatatlan, akármilyen tehetséges is! Beácska kérdésére, miszerint miért nem tagadtad le Te szerencsétlen, a következőket válaszolta, amúgy magyarosan: „azért nem tudtam baszki, mert mind ott volt!

  • Poste restante érdeklődtem a helyi postán a kezelőpultnál ülő fiatal kislánynál, aki különben három éve teszi félre leveleimet, hogy érkezett-e nevemre konzultációs levél? Megnézte a fakkban, majd a hátsó helységbe ment, ahonnan kis idő múltán visszajőve felvilágosított, hogy nem mindenhová érkeztek meg a levelek. Kicsit furcsálltam, hogy emiatt miért kellett neki megnézni egy másik helyen, de túlléptem a válaszon, és a postáról kilépve köszöntem az előtte várakozó két nyugdíjasnak, akik a kézbesítőt várták, hogy átvegyék napilapjaikat.

    Kérdeztem tőlük, ők vajon megkapták már a levelet? Válaszuk meglepett! Egyikük tömören csak annyit mondott, hogy egyesek konzultációs leveleit kézbesítés nélkül megválaszolva már visszaküldték, a másik szerint csak azok kaptak levelet, akik a legutóbbit a kormánynak tetszőn kitöltve visszaküldték.

    Nem tudom, ebből mi igaz, mi nem, de jelen pillanatban nem tudok élni azzal a jogommal, hogy nem küldöm vissza a nevemre és lakcímemre érkezett kitöltetlen nemzeti konzultációs levelet. Nincs mit nem visszaküldeni.

  • Drizari!

    Nem igazán értettem egyik nénit sem – az elsőt szó szerint nem értem, a másikat pedig azért mert butaságot mondott!
    A levelet ugyanis mindenki megkapja aki pl választásra jogosult, bejelentett lakcíme van – hiszen Orbánnak épp az az érdeke, hogy minél többen visszaküldjék (az adott választól függetlenül) mert többől több jön vissza, elvileg! Abban meg pláne nem lehet biztos, hogy aki az előzőt visszaküldte, az most is azt teszi, ill. aki az nem küldte vissza, annak nem jött-e meg időközben a kedve a konzultációra! Én sem, és a családom egyetlen tagja sem küldtük vissza sohasem, mégis rendre megkapjuk a leveleinket, és ugyanúgy rendre a kukában is végzik, miután apró miszlikre tépkedem, még csak a szelektívbe sem tudom dobni – de a tojáshéjak meg almacsutkák között elfér!
    Azt viszont bőven feltudom tételezni, hogy a bármi okból nem kézbesített borítékokat- amit visszaküld a posta a feladónak- simán felhasználják, miután tetszés szerint kitöltötték! Így lehetséges, hogy a 8.272.0000 db névre szóló borítékból mondjuk 850 ezret visszavisznek (pl rossz a cím, elköltözött, címzett ismeretlen stb )és azt is felhasználják, „hasznosítják” saját érdekeinek megfelelően!
    Így kihirdetik majd, hogy 1.100 ezer polgár küldte vissza, a konzultációs íveket, teljes a siker, valójában marha nehezen gyűlnek a borítékok!Ezek semmitől nem riadnak vissza!

  • Besancon,

    itt egyetlen posta működik, látásból-hallomásból szinte mindenki ismeri egymást, a válaszokat két nyugdíjas férfi adta.
    Az első nyugdíjas válaszát értelmezve: valakik fölnyitották a ki nem kézbesített borítékokat és kitöltve visszaküldték a konzultációs leveleket.
    A második ezt mintegy kiegészítve mondta, hogy akikről tudják Fideszesek, azok megkapták, a többiek nem, és helyettük mások töltötték ki a kormánynak tetsző válaszokkal és már vissza is küldték.
    Az önkormányzat 1998-tól megszakítás nélkül Fideszes.

  • Drizari!

    Igen, pontosan ilyesmire gondoltam, amikor azt írtam, a valami miatt kézbesítetlen borítékokat is felhasználják!
    Itt Budapesten szép számmal lehetnek olyan borítékok amik ténylegesen nem érnek célba. Nálunk pl az a postás szokása, hogy ami az adott címre érkezik, de nem talál hozzá postaládát, mert más nevű egyén lakik a megjelölt címen, akkor nem viszi vissza a postára azzal, hogy a címzett ismeretlen, hanem leteszi valamelyik postaláda tetejére, nem tudni mi okból- és napokig ott hányódik,és bár én 20 éve itt lakom de sokszor találkozom olyan nevekkel,akikről sosem hallottunk, nem pusztán elköltöztek! Hány ilyen lehet nem csak a főváros kerületeiben, hanem pl nagyobb városokban is! Ha ezeket a névre szóló konzultációs leveleket visszaküldik a feladónak, egyértelmű a sorsuk – de ami nálatok történ/hetett, az több mint felháborító, és pofátlanság! Noha ezek a levelek nem okiratok, mégis személyhez kötődnek, és milyen alapon bontja azt fel bárki önszorgalomból, és rendelkezik vele sajátjaként – akár a postás, akár a polgm. akár bárki „megbízott”?