Bánfi Miklós: Hírszilánk adalékok a tüntetésekhez

2017 április 16 7:20 de.31 hozzászólás

Napok óta azon tűnődöm, hogy mi van itt? Egy újságíró haver egy akciózás előtt azt mondta, a mai helyzetet értékelve, hogy tiszta ’89 hangulata van a manapság történteknek:

„És tényleg, hiszen akkoriban a Magyar Október Pártban ténykedtem, amelyik sokkal súlyosabb dolgokat tett, mint Gulyás Marci és Varga Gergő. Vajon Krassó, vagy én ma letöltendőt kapnánk? Példának okáért lemoshatatlan festékkel öntöttük le Münnich Ferenc szobrát, a szoborparkban ma is megtekinthető a szobor és tök vörös az egész. Lemoshatatlan festékkel lefestettük a Münnich Ferenc utca tábláját, és nehezen lekaparható ragasztóval átragasztottuk Nádor feliratokkal. Ki is cserélték a táblákat, s indult is bírósági eljárás történetesen rongálás miatt, s képzeljétek a pártállam prüszkölése közepette nem közérdekű munkát kaptak az akcióban résztvevők, hanem semmit. De ennél is súlyosab dolgok történtek, szobrot döntöttünk, méghozzá Münnich Ferenc szobrát. Nyilván említeni sem érdemes, hogy nem indult eljárás csak a rendőrök fellépése ügyében, mert durvák voltak a szobordöntőkkel, de persze vádemelési szakig nem, csak néhány ügyészségi kihallgatásig jutott az ügy. Szóval értetlenül állok azok előtt a rendszerváltás körül még az ilyen akciókban résztvevők előtt, akik arról írnak a facebookon, avagy egyéb helyeken, hogy milyen enyhe ez az összesen 500 órás közérdekű munka. Hát lófaszt! Ha ’89-ben belefért, akkor ma miért nem?”

Csütörtökön, kiszabadulása után Marci és Gergő ennél még erőteljesebb polgári engedetlenségre buzdította a mai felkelőket, hangsúlyozva, hogy a majális hangulatú, akár több tízezres partizgatás, bár ellenséges, ez tökéletesen beleillik a Fidesz forgatókönyvébe, mert őket ez csak szórakoztatja, hogy az összes ellenük irányuló mozgalmi energia ebben ki is merül, amivel nekik semmi dolguk nincs. Ennél sokkal keményebb ellenállásra van szükség. Felelős, erőszakmentes tömeges rendbontásokra, figyelemfelkeltésre buzdít. Erre ez a diktatúra nem tud csípőből reagálni. Nem túl sok hely van a gyalázatos állapotú, 50 éve nem kifestett és felújított fogházakban. 10-nél több ellenállót le se tudnának úgy kapcsolni, mint Marciékat. Így a megfélemlítés 50-es éveket idéző mechanizmusa nem működne.

Védelmi beszédében Marci elmondta, hogy bocsánatot kér a magyar néptől, hogy csak most jött elő ezzel a narancssárga vízfestékes akciójával, holott már az MNB-t, Ügyészséget, Országházat és a többi fideszes intézményt rég be kellett volna festenie narancssárgára, hiszen ezek kizárólag a Fidesz diktatúrát képviselik és nem a népet és Magyarországot.

Szombaton, a Szabadság téren elmondott beszédének 3 fő pontja, amit az ő személyes engedélyével rövidítek és összefoglalok a saját szavaimmal.

Gulyás Márton. Fotó: MTVA

Gulyás Márton. Fotó: MTVA

1. Az Origo, Riposzt és 888.hu Fidesz propaganda gyárak azzal a kérdéssel fordultak Gulyás Marcihoz, hogy buzeráns-e? Ez volt számukra A Fontos kérdés… Erre Marci válasza az, hogy nekik a rendszer összes kritikusa buzeráns a középiskolásoktól, a nyugdíjasokon át mindenki, aki nem az ő dogmáikat vallja.

2. Milyen országra van szükségünk? Közös országra: Semmit rólunk – nélkülünk!

Akik kirabolnak, elárulnak, kizsákmányolnak és hatalmaskodnak felettünk, azt jól megengedett büntetésükkel sújtsuk–ígérte Marci, aztán hozzátette: Aki emberi könyörületre szorul, annak nem rúgjuk le a veséjét és láncon tartott kutyákat uszítunk rá, hanem emberséggel viseljük gondját, ami minden embernek elidegeníthetetlen joga. Közös dolgainkat – közösen intézzük. Ez nem történik meg egy Fidesz Magyarországon. Politikai intézményeket kell létrehoznunk! A mai intézmények egytől-egyik fideszes intézmények. Mozgalmakat kell létrehoznunk, hogy visszaszerezzük, ami mindig is a mienk volt, csak most kicsavarták a kezünkből. Professzionális politizálásra van szükség!

3. Mit kell tennünk. Egy fenntartható változáshoz demokratikus választások kellenek, olyan pártok kellenek, amelyek a nép szolgálatára szerződnek és nem a nép kizsákmányolására. Erre a 2013-a Fidesz választási törvény alkalmatlan. Ha ez nem változik, akkor a Fidesz győz. Marci mondta, hogy ő küzdene bárkivel, aki a nép szolgálatára szerződik, és úgy száll szembe a Fidesszel. Ez ami most van, ez színháznak kiváló, még van is néző a saját soraikból, de népképviseletnek gyalázat.

A lehető legszélesebb körben egy választási mozgalmat indít Gulyás Marci, minek célja egy Arányos választási rendszer! Az ellenzéknek volt 3 éve és nem tett semmit, csak lassan bandukolt a vágóhídon a mészárszék felé. Nem technikai koalíció vagy összefogás kell! Egy ÚJ ARÁNYOS VÁLASZTÁSI RENDSZER! A Fidesz így visszatakarodik, ahova valós választási rendszer alapján való.

Építsünk egy közös országot az alapjaitól!

Bánfi Miklós

31 hozzászólás

  • Késő. Jelzem: késő. Budapesten talán ez nem érződik, de az ország falvaiban és városaiban igen. Az országon belüli Fidesz-pókháló majdnem teljesen elkészült, a kívülről remélhető „energiaital” csapok elzárása megkezdődött. Úgymint CEU és az új civiltörvény.
    Szurkolok, sikerüljön a választási mozgalom beindítása és működése fenntartása. De ebből nem születik új választási törvény 2018-ra.

  • Kedves Miklós! Azért én feltettem volna még néhány kérdést Marcinak. Nem, egyelőre nem érdekelnek olyan részletkérdések,mint adórendszer,oktatás, egészségügy. Ahhoz előbb tájékozódniuk kell. Mindenekelőtt azt: hogy értik, hogy visszaszerezzük, ami a „népé” volt? Mi az, hogy a „nép” szolgálata? A nép melyik részéé? Mert itt van pár millió ember – mindkét oldalon, – akik úgy hiszik, hogy akkor van szabadság és demokrácia, ha az van, amit ők mondanak.
    Két olyan miniszterelnöke volt 1989 óta a országnak, akik megegyezést kerestek. Mindkettő az MSZP jóvoltából került kormányfői posztba. Medgyesy Péter volt az utolsó abból az MSZMP-s nomenklatúrából, amelyik még a megegyezésben szocializálódott. Mi lett az osztályrésze? Miközben megtartotta az első fidesz-kormány intézkedéseit, a „nemzetthy-keresztények” minden nyilvános fórumán megdobálták, hazaárulózták. Igaz, a mai kormányfő nem is jelenik meg olyan fórumokon, ahol kérdezni lehetne tőle.
    Marciék törekvései rendben vannak: de azt tudniuk kell: ezt az elvadított tömeget nem lehet megfékezni. Attól tartok, hosszú évtizedek kellenek még ahhoz, hogy Berzsenyi szavát megértsék a magyarok: „…szabad nép tesz csuda dolgokat!” pedig már 220 éve elmondta.

  • Kalocsai Miklós

    Nem akarok ünneprontó lenni, de ahogy Marci leírta milyen országot szeretne, az a DK Sokak Magyarországában részletesebben benne van. A DK stratégiájával az is kompatibilis, hogy egyre erősödő tömegmozgalmakkal kell nyomást gyakorolni a kormányra. Az eltérés a hogyanban van. Minden ellenkező híreszteléssel szemben, ezzel a választási törvénnyel tönkre lehetne verni a Fideszt ha mindenki belátná, hogy egyedül nem megy. Csak a civilek és a pártok együttműködése vezethet a demokratikus erők kétharmados győzelméhez. Minden ezzel ellenkező törekvés kudarcra van ítélve. Ezért káros az MSZP kiugrása az egyeztetésből, ezért nem kellően átgondolt a civilek óckodása a pártoktól. Azért, hogy a pártok ilyen támogatottsággal bírnak, nem csak a pártok hibája, ebben erősen benne van a balliberális értelmiség politika iránt érdeklődő magatartása is, első sorban az úgynevezett véleményformálókra kihegyezve.

  • Hogy mi történik itt?
    Hit,jellem,tisztesség nélküli csőcselék a többség ünnepét nem tisztelő ,ocsmány és primitív hőbörgése,rendbontása!

  • Drizari irta

    „Késő. Jelzem: késő.”

    Ebben egyetertek.

    Keso belul az orszagban es keso nagyvilag fele. Oriasi kuzdelmek ele nez ismet a vilag, egy megbolyhatott hangyabolyra emlekeztet. E paranyi kis orszag a maga egyeni problemaival meg csak szamitasba sem fog jonni. Valami hatalom, akar keleti vagy nyugati el fogja sodorna magaval mint az mar oly sokszor megtortent a tortenelem folyaman. Ismet megprobaltatasok varnak a nepre. A jelenlegi kormany eppolyan korrupt mint barmelyik ellenzeki gyulekezet. A fiataloknak akik most megmozdultak, azoknak eppoly eselyuk van mint mashol ahol a jogfosztott reteg az utcan tuntet zsarnokai ellen. De politikai erejuk, kreativ lehetoseguk nincsen. Egyedul az anarchia billenthetne meg a hatalat, de azt egy altalanos verengzes es sok artatlan ember szenvesese kovetne.

  • Elnezest az ismetlesert. Sietve irtam es mar oreg a billentyuzetem.
    Drizari irta
    “Késő. Jelzem: késő.”
    Ebben egyetertek.
    Keso belul az orszagban es keso nagyvilag fele. Oriasi kuzdelmek ele nez ismet a vilag, egy folbolygatott hangyabolyra emlekeztet. E paranyi kis orszag a maga egyeni problemaival nem fog szamitasba jonni. Valami hatalom, akar keleti vagy nyugati el fogja sodorni magaval mint az mar oly sokszor megtortent a tortenelem folyaman.

    A Fidesz eppolyan korrupt mint a tobbi part. A fiataloknak akik most megmozdultak, eppoly eselyuk van mint mashol ahol a jogfosztott reteg kimegy az utcara zsarnokai ellen tuntetni. De politikai erejuk, kreativ lehetoseguk nincsen. Esetleg annyit elernenek hogy a zsarnokot felvaltjak egy masik, talan nagyobb zsarnokra. Egyedul egy veres forradalom billenthetne meg a hatalmat sok artatlan ember halalaval.

  • „Hit, jellem tisztesség nélküli csőcselék a többség ünnepét nem tisztelő, ocsmány és primitiv hőbörgése, rendbontása! ” Tisztelt Boda Marcsi! Köszönöm, hogy mélyenszántó gondolatait megosztotta velünk, remélem most már jobban érzi magát, hogy ezt a kormányszimpatizáns dumát ideböfögte. Nem mondták még Önnek,hogy rossz filmet néz?

    Kedves Miklós! A cikk egész jó lett, gratula.
    H.P. xcx

  • Idézet:”””””Mozgalmakat kell létrehoznunk, hogy visszaszerezzük, ami mindig is a mienk volt, csak most kicsavarták a kezünkből”””””
    Na hát itt van a kutya elásva :mindig minden a tietek volt:1945-től,és örökké ezt akarjátok!Minden benneteket illet!!!!!Ezért „harcoltok”—lassan már szó szerint is kell nálatok érteni!
    ….””””olyan pártok kellenek, amelyek a nép szolgálatára szerződnek és nem a nép kizsákmányolására””””….
    Na írd le légy szíves Miklós hányszor tartottátok ezeket be amikor hatalmon voltatok???Konkrétan melyik években?mellébeszélés nélkül!
    Nagy szavakat lehet pufogtatni a nagy hevületben,de a valóság teljesen más!El kellene gondolkodni rajta.
    Idézet :…””” Semmit rólunk – nélkülünk!”””…. A négyes METRÓ-t is úgy intéztétek.Az első paksi erőművet is így intéztétek : ugye népszavazás volt róla!!!???
    Na írd le légy szíves hogy is történt a nép szolgálata: talán recsk is az volt? talán 56 utáni gyilkolások is azok voltak???talán az évtizedeken keresztül tartó megtorlások,kisemmiztetések is ezt szolgálta,Ugye itt minden a ti kezetekben volt—csak kicsavarták?!A terrorháza pincéje is a tietek volt????
    Akkor jön a munkásőrség???Jön a liberális Őrség??? Mi is fog jönni??? Megtorlás,akasztás??? Mint annyiszor a magyar történelemben: Ezt nem vette ki senki a kezetekből!!!!!:::::”””””Akik kirabolnak, elárulnak, kizsákmányolnak és hatalmaskodnak felettünk, azt jól megengedett büntetésükkel sújtsuk””””….Hova is mentek??? merre is haladtok??? Jó az irány ?? Biztos–ha soros is így akarja!!
    És akkor majd újra kiáruljátok az országot a külföldieknek,ők fogják kapni az útépítéseket–mint meggyesi tette???( és aztán jön a hat milliárdos szdsz-es jutalom–mert ugye az utódok szervezkednek,háttér bujtogatással/régi öregek/)
    ….”””””Építsünk egy közös országot „”””…. Kié is lesz ez a közös ország ??? Írd már le konkrétan!!!
    Forradalmi hangulat nélküli üdvözlettel.

  • Bocsánat Bánfi Miklós! Jó írás, folytasd!
    K. Miklós! Kb. 10 évvel ezelőtt kezdtem mondogatni: nem lesz annak jó vége, ha a „politikát” a „pártokat” gyaszálják ezerrel – ez csak annak az érdeke, aki nem szeretné, hogy bárki is beleszóljon közös ügyeinkbe. Ennek a következménye az is, hogy most Gulyás Márton úgy hiszi: ha a néhai fiatal demokratákat „elzavarja”, akkor „közös országot építhetünk”. Lehet, eltakarítható néhány vastagbőrű – de a pöffeszkedő ostobaság, a bigott barom, az ájtatos erőszak sok képviselője itt marad. Én már azzal is elégedett lennék, ha nem ez a 2-3 millió határozná meg a közbeszédet, és a „viszkető tenyereiket” (made in magyarországi kormányfő) ásó, kapa nyelével vakarnák: itt a tavasz, ideje a kerti munkáknak!

  • Kedves talalom.
    Marci a csatornáján minden kérdésre már sokszorosan válaszolt. Csak fel kell menni a csatornájára és nézegetni a jobbnál-jobb adásait. Fel kell iratkozni és nyitottan figyelni sziporkázó tudását.
    Zsuzsa, én se az optimizmusomról vagyok híres, de azért az Ön hozzászólása már a begubódzódás előre haladott fázisát sejteti. Bizony a kép nagyon fekete, de azért ne borítsuk be az általánosítás hamvlepeljével.
    Ismeretlenül is kösz, H.P.

    Apropó, NINCS KÉSŐ! Számomra akik ezt mondják, azok már a vérontásra szavaznak…. Bayer nem viccel:(

  • Orsós Elemér

    Kedves Bánfi Miklós!
    Kár itt most parazsat köpködve „elmúlthétévezni”: nem kellett volna a mostani Fidesz antihumanista, antidemokratikus, antiliberális terrororgiának lehetőséget adni, meg kellett volna tartani, sőt tovább erősíteni az MSZ(M)P-SZDSZ álomkoalíció által mintaszerűen irányított ideális -a művelt Nyugatnak és az IMF-nek nevezett világjótékonysági szervezet által is dicsőített- gyurcsányi, bajnaii idilli Magyar Népköztásaságot! A mai, önmaga által lejáratott „baloldal”, Magyarország legújabbkori dzsentrik szinjére való deklasszálódása, már csak külső segítséggel, látszólagos belső „polgárháború” „spontán” kirobbanásával akadályozható meg, melynek elszánt, makacs, ám -szerencsére- eredménytelen igyekezete immár 7 éve világosan látszik! ( mellesleg ez az elfuserált, országlejárató taktika a Fidesznek -nagyon sajnálatosan- nem bukást, hanem 4/5-ös, brutális nyereséget eredményethet!)

    „Építsünk egy közös országot az alapjaitól!”

    Remélem a hatalom visszaszerzést nem porig rombolással, a besózás helyreállításával akarjátok elkezdeni!

  • „Egy nagy színjátéknak vagyunk a szemtanúi.
    Gulyás Márton tudatosan akart mártírt csinálni magából, ezzel learatva a politikai babérokat a Soros-egyetem és a civilek mellett tüntetők elől.
    Gulyás csütörtökön fél 8 után szabadult ki a tárgyalóteremből, 300 óra közmunkával a nyakában, ami valljuk be igencsak ráfért már. Eztán persze a liberális médiahad képviselői várták, akiknek előadhatta a nagy halált, a liberális médiumok meg természetesen kiszolgálták Gulyás érdekeit, valódi hőst csináltak belőle, kinek mártíromságáról már teljes evangéliumok szólnak a haladó média hasábjain.
    Érdekes módon másnapra annyira kipihente magát, hogy gyorsan össze is hazudott egy böris YouTube videót állítólagos szenvedéseiről, mutatva ezzel mártíromságát. Sőt, még egy szabadulós bulit is szervezett magának a 8. kerületi Aurórába, ami a budapesti hardcore liberálisok gyűjtőhelye, ahova még magát Gyurcsány Ferencet sem engedik be. Ott mindenesetre lesz kinek előadnia hőstetteit, hiszen az Auróra köztudottan a véresszájú feministák, a kevésbé diszkrét morfinisták, a szakadt, libsi, csöves punkok gyűjtőhelye.”

  • Köszönöm mikki. Megfogadom a tanácsát. Érdekelnek az új érvek.
    De azt gondolom, nem ártana előbb tisztázni, mit is értünk demokrácián. Szegény Tóth Péter eltévedve bolyong gondolatai kazamatáiban. A recski tábort fenntartó rendszer nem demokráciának nevezte magát, hanem proletárdiktatúrának. És később is csak népi demokráciára finomított, amelynek a lényege a „többség demokráciája” volt – persze egypártrendszerrel – aminek itt sok hűséges rajongója van.(Úgy tűnik jól eszükbe vésték a lenini tanítást.) Sajnos mind a jobboldalról, bár szép számmal vannak magukat baloldalinak tartók is ilyenek. Érdekes módon ér össze a két szél…
    Szabad gondolkodásnak két feltétele van: szabadság és gondolkodási képesség. És a rabszolgának nincs rémületesebb, mint a saját kenyerén megélni.

  • Kedves Mikki! Kérem, nyomjon ide 1-2 linket, ahonnan többet lehet tudni Gulyás Márton gondolkodásáról, mert – biztos én vagyok a hülye, de nem találtam. Még a Csatt legutóbbi adása sincs az atv.hu-n, pedig ott követhető a műsor. Most már tényleg kíváncsi vagyok, miket mondhatott, hogy még az atv.hu-n sincs fenn. Köszi.

  • Orsós Elemér

    mikki
    2017 április 17
    5:22 de.
    Mikkike, erősen gyanítom hogy, Bayer nem a Fidesz vérontására célzott, mert azt már a közel-keleti testvérpártja sem tűrné el tőle az itteni testvéreit megóvandó!

  • talalom,

    Gulyás Márton videóit itt találod meg:

    https://www.youtube.com/channel/UCEFpEvuosfPGlV1VyUF6QOA/videos

  • Kalocsai Miklós

    Boda Marcsi
    2017 április 16
    2:50 du.

    Marcsi gyorsan hívd a TEK-et, mielőtt még szét szaladnánk!

  • Bálint! A belinkelt oldal „oldal nem elérhető” felirattal bukkan elő. De mivel a terrorizmusban utazó hölgy képe bukkan föl, nem is nagyon érdekel. A hölgy nálam akkor leszerepelt,amikor kb. 10 évvel ezelőtt úgy mentegette a Horthy rendszert, hogy az demokratikus volt, mert volt általános és titkos választójog. A riporter ugyan nem igazította helyre – de az anyukám, aki faluban élt akkor, felháborodott. Miféle történész ez, ha azt sem tudja, hogy vidéken nem volt urna, meg szavazólap – a tanár,a pap meg a bíró előtt kellett aláírni az íveket! Nos, a hölgy azóta is afféle, sőt „affélébb” történész, akit a tények nem nagyon zavarnak össze.

  • Mikki! Meghallgattam a küldött linken elérhető szöveget,sőt még kettőt ugyanott. Köszi.
    De. Az ezekben hallható ügyeket az, aki már 1989-ben tudott olvasni, ismerheti. Viszont, hogy ebből a narrátor milyen következtetéseket von le a szerinte szükséges cselekvésre – egyetlen hang nincs.

  • Karesz, bocsi, nagyon nem értek Veled egyet…
    1. A mi szemünkben Marci és társa valóban igazi hősök, mert minden tettükkel és munkájukkal ezt bizonyítják. Hihetetlenül tájékozottak és artikuláltak és a nép érdekét szolgálják 100%-ig. Ők nem politikusok, de a politika, szociológia és történelem tudományával foglalkoznak. Nem ez a megélhetésük, de azért ezer órát ebbe áldoznak.
    Más kérdés, hogy a fidesz törvénytelenül bezsuppolta őket, ezzel ők csináltak hőst és mártírt belőlük, köszönik szépen. Ez az elrettentés ezúttal nem jött be, hanem a visszájára fordult. Az, hogy ebbből Marciék tőkét kovácsolnak – jogos. Ha eszed van, Te is ezt csinálnád, ha az igazságtalanság ellen harcolsz.

    Nem titok, Marci a hatalom leverésére szövetkezik. Ez a dolga, hál’Istennek. Nem hatalomra vágyik, hanem egy alulról induló forradalmat szervez.
    Kik járnak az Aurórába? Amiket felsorolsz az egy rasszista, negatív előítéletektől duzzadó népgyülölet, ami persze a te betyárseregednek az inverze, de attól ne kelljen már titeket éltetni. Elkorcsosult hiénákkal mi dolgunk? Így rendben vagyunk?

    talalom, több száz órányi anyag van. Nyugodtan merülj el benne, megéri.

    Orsós, barátom, hozzád nem megyek le.. van az a szint..

  • Miklós! Elég baj, hogy nem vágyik hatalomra: semmiféle társadalmi mozgás nem képes felülkerekedni hatalom nélkül. Jobban hiszek annak, aki azt mondja: igen, én szeretném megszabni az ország irányításának módját, ehhez szükségem van arra, hogy a szavazók többségét megnyerjem. Ezért még — a többségért, vagyis a hatalomért – kompromisszumokra is hajlandó vagyok. Ez egyébként a politika.
    A mai kormányfő nem jó politikus: csak jó taktikus. 10-ben is 14-ben is nyomta a „szolgálok” dumát, amit az egybodások párás szemekkel hallgatnak. Nem jó politikus, mert semmilyen elképzelése nincs a jövőről – legalábbis a szónoklataiból nekem ez derül ki -, azon kívül, amit a hallgatósága elvár tőle. Már ’89-ben is így volt. Bármibe lefogadnám, hogyha 1998-ban az MSZP annyira kikap, mint ’94-ben az MDF, akkor ma ő lenne a legnagyobb szocialista. (De nem kapott ki, sőt, több szavazatot kapott, mint a fidesz, csakhogy összebútorozott a kisgazdákkal, a maradék MDF-fel és még néhány kisebb párttal.)
    Mivel a világon semmiféle erkölcsi gátat nem ismer, ezért a taktikája életveszélyes. Ettől féltem én Marciékat. Nincs forradalmi hangulat: vidéken főképpen nincs. Hunnia erős tápszert kapott az elmúlt 27 évben, Pannónia ugyan erős, de a demagógia hangosabb. Néhány nagyobb városon kívül nem is tudnak arról, mi történik a fővárosban. A köztévé híradóiban 12-én volt egy mondat arról, hogy „néhány ezren” tüntetnek a „Soros-egyetem védelmében”, de képet akkor sem adtak a teli Kossuth térről, azóta semmi, csak a Brüsszel el akarja venni a rezsicsökkentést”. Szóval jó lenne, ha Marciék is számolnának: az a 2,3-3 millió ember, aki 10 éve nem szavaz, most sem fog. De a páriasorsúak egy részét megzsarolja a polgármester. Teheti, az ínségmunkát is ő „adja”. A vidéki orvost, jegyzőt, tanítót kellene elérni – ők a véleményformálók helyben. Bár ne lenne igazam.

  • Orsós Elemér

    Miklos Banfi
    2017 április 18
    5:52 de.
    Köszönöm szépen! (Tudom hogy, buta és elviselhetetlen vagyok, főleg ha nehéz megcáfolni!)

  • talalom!

    http://www.atv.hu/videok/video-20170131-csatt-1-resz-2017-01-30

    Azt hiszem erre gondolsz, remélem sikerült átküldeni, és ha még nem lelted meg, itt megnézheted!
    Az első rész ha lemegy (szünet előtt) akkor a kép alatt található 2. részre kattints!

  • Csárli!

    Idézőjeles közlendődből csak azt felejtetted ki, honnan és kit idéztél – vagy ezt már kérdeznem is felesleges, annyira nyilvánvaló!? Mindenesetre, ha idézel – kivált ha az elsőtől az utolsó szóig kizárólag idézetet mellékelsz, minimum tüntesd fel, hogy kinek a tollával ékeskedsz, már amennyiben ékességnek nevezhető!

    Mindenesetre a „tudósító” murvára ismerheti az itt hivatkozott Auróra törzsközönségét, szereplőit, hangulatát, – sőt esetenként még Gy.F. mellényzsebében is megbújhat,ha ennyire tisztában van vele hova engedik be, és hova nem!
    Csárli, én azt hiszem, már megint savanyú a szőlő – hiába tépitek magatokat, csak nem sikerül kitartóan tematizálnotok a közvéleményt, pedig egy ilyen festékes flakonnal akár ti is próbálkozhattatok volna – csak nem ijedtek meg épp ti akiket a „randalírozás” éltet, mint mondottad volt többször is? Hát, ha nem is Vona a maga H.Boss öltönyében, de mondjuk egy ilyen szolgálatra kész kis segéd, szimpatizáns stb mint pl te is vagy megtehetné, nem ? Hát, Marci elvitte a „sót” előletek, most törhetitek a fejeteket megint valamin ami nagyot szól, „hang fennakad, szó bennakad, lehelet megszegik” és aminek következtében esetleg személyesen is megtapasztalhatná valamelyiktek, a „böriben való szenvedést”, hogy jól rásüthessétek Gulyásra, csak kitalálták az egészet, hiszen a háromnapos nem evés,nem ivás, nem alvás, nem tisztálkodás kifejezetten pikáns és szívmelengető élmény!

  • Besancon! Megnéztem a Csatt mindkét részét. Gulyás olyan helyzetbe sodorta magát, amiből nem lehet jól kijönni. Ő kezdte a személyeskedést – távolról ismertem azt a Stefka nevű alakot – hááát! Ha ez „docens” akkor örülök, hogy nem járok arra az egyetemre. De. Egyszerűen nem lehet így vitázni, mert védekezésbe szorul, és onnan nem tud jól kijönni. Ez hasonló, mint a momentumos Mécs János esete a vidékiekkel: annak sem az volt a baja, hogy szarkasztikus. Hanem az, hogy nem volt szellemes, csak bunkó.
    Borzasztóan látszik, hogy ezek a fiúk még egy szóbeli felelés erejéig sem tanultak polemizálni. (A lányok sokkal jobbak – igaz állítólag a nőknek jobb a verbális készségük.) Végül Gulyás nem tudta elmondani, amit akart, pedig Kovács Zoli akart neki segíteni. Értsd meg. Szurkolok nekik, ez nem kérdés, bár azért a hős címét még tartogatnám. Csak sajnálnám, ha ilyen hülyeségeken buknák el az esélyt.

  • Orsós Elemér

    Miklos Banfi
    2017 április 18
    5:52 de.
    „Orsós, barátom, hozzád nem megyek le.. van az a szint..”

    Pedig bizony lejöttél a szintemre azzal hogy, óvatlanul a barátodnak neveztél, amit én büszkén elviselek, mert sajnos nem sok ilyen okos barátom van, mint Te! 🙂 (Vigyázat, ez nem hízelgés!)

  • Aki Bánfi néven ide üríti mentális deficitjét, ha beszámítható lenne akkor azt mondanám neki, hogy szégyellje magát !

  • SLAPAJ: a schlepp német kifejezésből elszármazott „pestinémetes” (volksdeutsch) újságírói szakkifejezés.

    Eredetileg az alárendelt szellemisegédmunkát végző , leginkább kezdő, gyakornok újságíró volt. Aki aztán úgy maradt és mivel képességeiből többre nem tellett, revolver újságíróvá züllött. Akinek azért fizettek cikkei alanyai, hogy nem adta le a „riportot” a szerkesztőségben (maipestiül szeri. ben)
    Vagyis: a sajtómunkásság legalja.
    .
    /Részlet a „Magyar-magyar” szótárból /