Az EU diktátora megint szerepelt az Unió színpadán

2017 április 26 12:46 du.71 hozzászólás

Orbán Viktor kimondottan harcias, agresszív és arrogáns formát öltött az Európai Parlamentben szerdán, amikor Magyarországról, a CEU bezáratásáról, a civilek  vegzálására alkalmas törvénytervezetről és az EU-elleni abszurd nemzeti konzultációról tartottak vita napot. Az Európai Néppárt nem határolódott el a Fidesztől és Orbán Viktortól, a magyar állampárt pedig továbbra is tagja maradhat az EPP-nek, mely döntés elsősorban az Európai Parlament legnagyobb frakcióját minősíti. De az Európai Uniót sem kéne kimélni. Miközben a magyar ellenzék és a rezsim ellen tüntető magyarok számomra értheteten okokból még mindig az EU zászlóját tekintik felkarolandó szimbólumnak, az EU biztosítja be azt, hogy a Fidesz nevű mérget még sokáig adagolni fogják Magyarországon.

Ezt talán Vásárhelyi Mária írta le legjobban Facebook bejegyzésében:

„Teljesen abszurdnak tartom, ahogy az EU reagál Orbánék hazug és aljas propaganda kampányára. Mintha itt egy racionális vita folyna, pontról pontra próbálják cáfolni a „nemzeti konzultáció” nevű politikai direkt marketing kampány hazugságait vagy a CEU-val kapcsolatos hazugságokat és gyűlöletkampányt. Ez kb. olyan, mintha azt próbálnák racionális érvekkel bizonyítani, hogy a zsidók nem büdösek vagy a cigányok genetikusan nem bűnözők. Amíg az EU racionális vitaként kezeli a gyűlöletkampányt, és érvekkel próbál küzdeni a totális irracionilizmus ellen, addig Orbánéknak nyert ügyük van, az EU meg, akárcsak a Népszövetség, fokozatosan minden morális hitelét elveszti.”

Boris János fordító és író ehhez képest tömörebben fogalmazott, de hasonlóképpen érvelve:

„Orbán a várakozásokkal szemben kifejezetten agresszív, támadó beszédet mond az Európai Parlamentben. Sorosozik, harcol. Kibírhatatlan. Most is mindent eltűrnek tőle?”

Nagyon sajnálom, de a válasz alapvetően az, hogy igen. Mindenki betölti a tőle elvárható és már megszokott szerepet. A liberális Guy Verhofstadt elmondja, hogy az egykor még liberális Orbán milyen köpönyegforgató meg hogy mennyire elvtelen. A zöldpárti Jean Lambert bejelenti, hogy ha Brüsszel valóban olyan lenne mint a Szóvjetunió – mint ahogy azt a kormányoldal szereti hangoztatni – akkor ma már európai tankok vonulnának London utcáin. Manfred Weber, a konzervatív EPP képviseletében elmondja, hogy nem érti minek kell most nekimenni a CEU-nak, ha 25 éven keresztül megfelelt a magyar államnak annak működése. Aztán gyorsan megvédi párttársát: Orbánt megköszönte, hogy szerepet vállalt a vitában, szemben a szocialista román kormányfővel, aki erre nem volt hajlandó, amikor éppen a román korrupciót tárgyalták.

A leghatékonyabb kritika Esther de Lange holland konzervatív képviselőtől jött aki azt kérdezte Orbántól, hogy attól érzi magát erős férfinak otthon Magyarországon, hogy Brüsszel ellen lázít? Ez azért is volt hatékony retorikai fordulat, mert Orbánéknál roppant fontos a férfiasság látszata. Ellenfeleit – elsősorban Vona Gábort, immár hónapok óta — éppen a férfiasság területén kérdőjelezik meg.

Hatékony verbális fordulat, ezért sem hall majd róla egy szót se az, aki az adófizetők pénzén fenntartott párttévéből (M1), a TV2-ből, vagy a Habony médiából tájékozódik. A Fidesz-médiából táplálkozó magyar azt hallja csak, hogy Orbán Viktor immár sokadszorra megvédte a hazát Brüsszel ellen.

Ebből a helyzetből igazán egy hatátos kiút lenne és ez az Európai Unióval kezdődik. Nekik kell lépni, már amennyire az uniós jog ezt lehetővé teszi. A diktátort megint színpadon szerepeltetni, aztán elmondani a kötelezőt rendszere ellen önmagában édes kevés az Uniótól.

Fotó: MTI

Fotó: MTI

71 hozzászólás

  • Nagy baj, hogy az EU nem veszi észre, hogy tulajdonképpen ma vesztett Orbán Viktorral szemben. Gyengének mutatkoztak Orbánnal, a vitában alulmaradtak. Ez a felkészületlenségüknek tulajdonítható, és annak, hogy még mindig félvállról veszik Orbánt. Pedig a populista szövegeit sokan beveszik, többek között azt a kijelentését, hogy végeredményben Svédországot védi meg a migránsoktól.

    A felszólalók közül többen kiálltak Orbán mellett, ez is jelzi, hogy nagyon nem ismerik milyen úton jár és milyen irányba viszi Magyarországot.

  • Chris, nem értem ezt a naiv megközelítést, amivel szemléled a politikánkat. Az Uniónak semmilyen érdeke nincs Orbán megbuktatására, amíg az országunkba telepített pénzszivattyúk (multicégek tömege) működése, meg az adósságok törlesztése garantált. Ezt a színjátékot a plebsznek rendezik, aminek egy kicsi és naiv része elhiszi, hogy valamiféle küzdelem zajlik.
    Orbán – támogatottsága okán – sokkal kártékonyabb lenne ellenzékben, mint hatalmon, tehát még jó sokáig inkább a hatalomban tartást segíti majd a Nyugat.
    Gondold végig, ha te lennél az AUDI konszern elnöke, miért lobbiznál Merkelnél? Maximum egy új munka-törvénykönyvért. Amit támogatottság hiányában visszavont most a Fidesz, de nemsokára csak keresztülveri a társadalmon.

  • Szerintem, jobb határozottan kiállni egy sóhivatalban, mint az EU. Más a respektus. Aki meghunyázkodik és csak bólogat, azt senki sem tiszteli. Valaki, valahol kiáll a magyar jogokért.

  • „EU meg, akárcsak a Népszövetség, fokozatosan minden morális hitelét elveszti.”
    Az EU magára hagyta a magyar népet. 1956-ban az Egyesült államok, 1848-ban Nyugat-Európa, 1703–1711 között Franciaország, 1526-ban a keresztény világ és most ismét egész Európa. Csak magunkra számíthatunk, mint mindig!

  • Christopher Adam

    Terminus,

    Ebben sok igazság van. És alapvető politikai változás, a jelenlegi rendszer bukása belföldről kell, hogy jöjjön. Csak ez roppant nehéz, ameddig az érkező EU-s pénzekből meg lehet vásárolni a kollaboránsok lojalitását és ameddig az EU következmények nélkül engedi Orbánt tombolni az unión belül. Én csak a baloldal buzgó, zászló-lengetős EU-pártiságát nem értem.

  • Persze, a cikkhez mellékelni kellett volna Orbán beszédét is,hogy az olvasók maguk döntsék el milyenségét.
    Ez lenne demokratikus..

  • Orsós Elemér

    Christopher Adam
    2017 április 26
    3:59 du
    Chris, az általad emlegetett EU-s pénzek sajnos csak tévhit hogy, eljuthatnak a magyar kollaboránsokhoz, mert már eleve, célzottan azokhoz az infrastukturát előállító nyugati multikhoz kerülnek akik Magyarországon a vadprivatizáció áldásainak köszönhetően nálunk monopol helyzetbe kerültek, lévén hogy, első és legfontosabb feladatuk volt a magyar riválisokat nyomtalanul eltűntetni, sőt még az itt szerzett, magyar bérrabszolgák kizsákmányolásával szerzett busás hasznonnal is saját hazájukat gyarapítják, tehát az ide beáramló pénzekkel az EU, saját kollaboráns elitjét hizlalja, ők erről az ajándékról semmilyen, bizonytalan kimenetelü rendszerbuktatás kecsegtetéséért nem fognak biztos hasznot kockáztatni!

  • Mr Adam;

    Az on cikke, s lenyegeben az on vlemenye amit kifelyezett azok egyenlok lenyegeben.

    De a kulombseg hogy a CIKK az egy jelenteskent volt kozolve, nem mint a velemnye.

    Nem csak hive, terjesztogje, de eros gyalorloja is vagyok a First Amendment (Elso modositas)-nek.

    De amikor egy cikket, jelentest tesz, barki is, az nem mint egyeni celjai. Az egyeni velemenyt hasznalhatja barmi hirdetes, propaganda celokra. De egy istertetes jelentes (CIKK) az mindeg fuggetlenul adva, csupan az esemenyek jelentese. Maskent az nem hivatasos, csak egyoldalu, szelsoseges.

    On mint tarsai is, ami tisztan velheto soraibol, csupan a kormany megdontesen mukodnek mint egyedulli celjuk. Arra persze joguk van, de csak a torvenyes modon.

    Soraiban .. ” En csak a baloldali buzgo zaszlo-lengetos EU partisagot nem ertem”

    Hmm. Valijaban ? Nem ellentmondasa az ?

  • TERMINUS fejen utotte a szoget !

    A magyar evezredes atka volt hogy nem volt egyuttmukodni szomszedaival. Kulonosen a kozoes erdekekben. S fokent a kozos vedelemben.
    Mindeg egyedul allt ellen, batran, hosiesen kuzdve, de sajnos mindeg eredmenytelenul.

    Mint ma is lathato, az nem valtozott. Miert lett a magyar ismet rogton csatlossa a legnagyobb bikanak a kozelben?

    Talan ma is a leg jobb lehetoseg lenne szomszedos volt szocialista orszagokkal egyuttesen alakitani egy szovetseget. Tudom ! Belatom ! Ne panaszkodjon. Tudom az okat hogy miert nem. A valasz persze mint fent irtam itten. A magyar nem kepes, sem hajlando szomszedos nemzetekkel egyuttmukodni a kozos erdekeiert. Tehat csupan az egyedulli kuzdelem minden masokkal szemben. Minden a szokott ezereves modon.

  • Which values? Show me.

  • Kedves Figyelő!

    Én megnéztem élőben a miniszterelnök úr meghallgatását, és már a második mondata figyelemreméltó volt, mely így szólt. O.V.:

    „Mindig értékeltem a vitát, az egymástól eltérő nézetek ütköztetését. A demokrácia érvelés alapú és az Európai Uniónak ez adja erkölcsi alapját”. Meggyőződésem, hogy jobb döntések születnek, ha azok vitából, és nem egyoldalú kijelentésekből származnak”

    Nagyon szép gondolat, és bárcsak így volna, csakhogy a miniszterelnök éppen, ezt nem alkalmazza saját országában, Magyarországon. Ezt lehet, hogy az Unióban elhiszik a birka (naív) képviselők, de aki kicsit is ismeri a magyar belpolitikát, az pontosan tudja, hogy Orbán Viktor már a második mondatában belekezdett a notórius hazugságokba, ráadásul egy előre megírt papírból felolvasva. Tény, hogy Orbán Viktor évtizedes távlatban nem áll már le vitázni, és nem ütközteti a véleményét sem a politikai ellenfeleivel, sem a népet képviselő független médiával. Egyedül a saját lakájmédiájában mer megszólalni egy mikrofonállvány előtt, előre betárazott kényelmes kérdésekre. Kormányának valamennyi intézkedését soha nem előzte meg sem szakmai, sem politikai vita. Lásd ezek közül a legnagyobbakat: Energiakérdés (Paks), Vasárnapi boltbezárás, Oktatási program (KLIK), Olimpia rendezése, Internet adó, felsőoktatásról szóló törvény (CEU), melyeket később a nép nyomására vissza is kellett vonnia, és a kormánynak ezeket vereségként elszenvednie, vagy épp folyamatban van a nép megkérdezése ezen témákról egyéni indítványként. Ha csak ezt veszem alapul, és azt amit ezzel szemben a második mondatában állít Orbán Viktor, hogy az Unió és a demokrácia alapja is a vita, és az ellenkező nézetek ütköztetése, akkor egyrészt látható, hogy szemrebbenés nélkül kezdett bele a hazugságok felolvasásába az EP plenáris ülésén, másrészt ha a demokrácia és Európa alapja a vita és a különböző nézetek ütköztetése, akkor ebből következően máris látható, hogy Orbán Viktor értékrendjében sem az Európaiság, sem a demokrácia nincs benne, csak a meghallgatáson a szavaiban. Nincs új a nap alatt, hisz az illiberális orosz mintára épülő tekintélyelvű, párbeszéd nélküli Magyarország vízióját már két éve is nyíltan vállalta Tusványoson, de hogy így egyből belehazudjon az Európa Parlament meghallgatásán kollégái és Európa, valamint legfőképpen a magyar emberek szemébe az „bámulatos” lélektelenségre vall, Magyarországnak pedig hosszú távlatban mérve tragédia a miniszterelnök kettőssége.

  • Addig, ameddig itt az a fő vigasztalás, hogy „mindig mindenki cserben hagyott minket, de mi mindig hősiesen…”, addig itt nem is lesz semmi. A fent említett történelmi példák közül csak az Ozmán Birodalommal kapcsolatos „hősiességünkről” tudok egyet-mást. De bárki más is megtudhat valamit erről, ha elolvassa Nemeskürty: „Önfia vágta sebét” című munkáját. Köztudott, hogy Nemeskürty öntudatos keresztény konzervatív magyar történész-íróember volt.

    https://www.google.hu/?gws_rd=ssl#q=nemesk%C3%BCrty+istv%C3%A1n+k%C3%B6nyvei

  • Vájtfülűeknek ajánlom még Szerémi György: „Magyarország romlása” című munkáját, amit a XVI. század harmincas-negyvenes éveiben írt az általa ismert tényekről, valamint az akkori magyar köztudatban kerengő történelmi eseményekről…
    Szerémi György Szapolyai János (János király) káplánja volt, és ugyancsak benne élt az akkori politikai kavargásban…

    Keressétek a hősiességet! De csak ármányt, aljasságokat és kegyetlenkedést fogtok találni 🙁

  • Húzzuk, halogatjuk, de azt hiszem, itt az idő, hogy felkössük végre a gatyát, és teljes mellszélességgel (képzavar) nekimenjünk a PROBLÉMÁNAK!!!!!!!!!

  • Chistopher Adam!

    „…Én csak a baloldal buzgó, zászló-lengetős EU-pártiságát nem értem…”

    Milyen vonatkozásban nem érted? Egyetértek veled, pontosan látod, hogy minek mi az ára,de a baloldali utalás nem egészen világos!

  • Orsós Elemér
    2017 április 26
    5:00 du.

    Közgép, Mészáros és Mészáros, Market Építő, West Hungária Bau, Elios, stb., mint nyugati multik? Nem kétlem, hogy érkeznek pénzek nyugati multikhoz is, de az állítása szimplán hülyeség!

  • Orbán Viktorról már tulajdonképpen rég nincs mit beszélni. A király meztelen. Szó sincs róla, hogy jó politikus lenne, (lett volna bármikor), éppen csak van egy ösztönös emberismerete, hogyan kell mindenkit kihasználni a saját jól felfogott érdekében. De mára már ez is a habonyárpikra maradt, mert ő maga már elvesztette a normális ítélőképességét is. Viszont úgy látom, az EU-t még meg tudja lovagolni, sajnos…

    Bár én ilyen értelemben nem is gondolom, hogy az EU-nak kellene Orbánt megrendszabályozni. Hanem NEKÜNK kell ezt elvégezni.

  • Zsuzsa

    „Orbán wants the European money, but not the values. Verhofstadt calls on Orbán. Loved it.”

    Ez vonatkozik a muzulmán migránsokra is?

    Egyébként, valakit „lefizetni” – hogy feladja elveit – az nem európai érték.

  • HunCanada
    2017 április 26
    11:51 du.
    Hát, az európai „demokrácia” megkérdőjelezhető, azaz az EU !
    T.i. annak elég balos a filozófiai alapja.
    Orbán egész életében diktatúra alatt volt, kivéve, mikor egy évig az oxfordi egyetemre járt. Soha nem ismert más ideológiát, szabad kormányú demokráciát.
    Hogyan tudna teljesen azonosulni a nyugati lelkülettel? Angliában hány éve van demokrácia?
    Abba bele kell születni, hogy a gondolkodás abszolút az legyen!

  • Idézet :::::….””””Orbán Viktor kimondottan harcias….””””
    Meg kellet volna nézni ezt az embert mit művelt felszólalásában : Guy Verhofstadt egykori belga miniszterelnök : a kettőt összevetve nem utóbbi győzött,mert igen harcias és kiabálós stílusban beszélt ezen ember.–de nem csak most.!
    Ez olyan tipikusan „forradalmi” szólamokat szokott tenni. Most is.
    Akár hogy is van Viktorról fals gondolatok hangzanak el az írásban.Kár,hogy akkor még nem voltam itt amikor gyuriferi éltető miniszterelnök volt–akkor milyen dicsőséges mondatok hangzottak vajon róla el , vajon a mennyekbe került volna azoktól a feri gyuri.
    Egy biztos : az a Viktor mindent megtesz,hogy leépítse azokat a körülményeket ami a volt liberális-szocialista kormányok építettek fel 1945-től napjainkig,mert tudja,hogy ha ezt nem teszi,akkor már vissza kerültek volna a hatalomba -ezt pedig nem akarja,nála ez a mozgató rugója mindennek.
    (Sok támadás van vele szemben de ő elég keményen védekezik,persze ez nem tetszik sokaknak)
    Ezért van ez a gyűlölet iránta.Mindegy mit mond,mit tesz az rögtön ebből az alapállásból van támadva.Biztos , hogy nem minden jó amit csinál,de jobb mint feri,peti,gordon idejében volt,mert azok az urak senkit semmibe vettek ebben az országban,előrehaladás meg sehova sem volt.
    Egyenlőre ezek üdvözletével.

  • Az hogy diktátor lenne : enyhén túlzás!az nem itt kezdődik!
    Nem őt akarom védeni,de azért maradjunk a realitás talaján.
    Akkor mi is mondhatjuk,hogy a nyugati nagyhatalmak új típusú gyarmatosítást hajtanak végre kelet-európa szerte,–csak mindenhez törvényt fabrikálnak hozzá,hogy törvényesnek tűnjön( anyag és tőkeáramlás szbad legyen –valahogy így szól mondásuk).A gyarmati urakat a multik testesítik meg ők viszik ki a pénzeket ezen országokból.Ha kivinnék az üzemeiket–minden ország ipar nélkül maradna-ez az összekötő láncszem.
    Nem kevésbé igaz ez az afrikai országokkal szemben ahonnan szintén minden pénzt „kikamionoznak” és az ottaniak az éhhalál szélén vannak!A volt gyarmatbirodalmak tovább élnek csak egészen más formában!
    Ezek az országok és vezetőik a diktátorok más népekkel szemben.
    Nem diktátori üdvözlettel.

  • Figyelő
    2017 április 27
    11:07 de.

    Nem tudom, hogy jól értem-e ezt a hsz-t, most Ön kritizálta Orbánt, vagy az is érdem, hogy ő nem demokrata?

  • tóth péter
    2017 április 27
    12:59 du.

    Tipikus Orbán – Gyurcsány szembeállítás, már megint! Miért nem tud egyetlen fideszes sem úgy érvelni, hogy kimaradjon valamelyik bezzeg (elmúltnyolcév, Gyurcsány, Brüsszel, Soros, Vona, stb.)?
    Orbán ugyanígy érvek nélkül „válaszol” a képviselői kérdésekre a parlamentben. Szép kis példakép, mondhatom!

  • Orsós Elemér

    terminus
    2017 április 27
    5:23 de.
    A felsoroltak közül csak az első kettő magyar tulajdonu cég, ráadásul Simicska Közgépe -mióta a tulaj feketeseggű lett- állami megrendelést nem kaphat! Sorolja fel a magyar tulajdonu autópályaépítő, hídépítő, vasutépítő, magas és mélyépítő cégeket akik magyarországon bármilyen milliárdos költségvetésü építkezésen generálkivitelezők lehetnének!

  • Figyelő
    2017 április 27
    11:07 de.

    Kedves Figyelő! Minden megkérdőjelezhető, még a megkérdőjelezése is.
    Orbán valóban nem látott közelről valódi demokráciát otthon, csak Oxfordban, ahol az angol liberális filozófiát tanulmányozta. Ne felejtsük el azt sem, hogy Orbán a legvidámabb barakk szocializmusának a leglágyabb utolsó éveit élte már csak meg gyerekként, és a épp akkor lett fiatalember, amikor a változások szele fújt egész Közép-Európában. Ezzel szemben a kevésbé olyan vidám barakkok országai, szintén akkor váltottak rendszer mint Magyarország, és mégis ma sokkal európaibbak, civilizáltabbak, és jogállamiságuk is előrébb tart. Nem az angol demokráciával kell összehasonlítani Magyarországot, hanem a hasonlóan közel 3 évtizeddel ezelőtt útjára indult fiatal demokráciákkal. Pontosan láthatóak és érezhetőek a különbségeket amiből felvetődik a kérdés, hogy a környező Kelet-európai országok miért európaibbak, nyugatiasabbak, mint mi amikor nekik is 27 évük volt még csak a demokráciát magukba szívni?
    De tételezzük fel mindezek ellenére, hogy kedves Figyelőnek igaza van, és Orbán képtelen azonosulni a nyugati lelkülettel, és képtelen a demokráciát és a nyugatiasságot elemi szinten magába szívni. Ez ugyan mentségül szolgál-e számára, hogy Magyarországon a magyar embereknek hazudjon, ha pedig Brüsszelbe utazik, akkor pedig Brüsszelben folytassa ugyan azt, csak pepitában már a második mondatával elkezdve? Nem hiszem, hogy az igazmondásra azért képtelen a magyar miniszterelnök, mert a legvidámabb barakk legenyhébb szocializmusának utolsó éveiben nőtt fel, és így nem látott közelről demokráciát. Így vagy úgy a hazudozás nézve érdemben Orbán cseppet sem különbözik az éjjel-nappal hazudozó Gyurcsánytól, hacsak nem annyira, hogy Orbán annyival több, hogy térben is képes itt is, meg ott is hazudni.

  • Hun Canada
    Hát mivel nem otthon élek, csak mint kívül álló úgy látom, hogy Gyurcsány kétszer megbukott a magyar vállasztáson, Orbán ,meg nyert. Ebből arra következtet egy kinti magyar, hogy a nép nem akarta az egyiket, viszont a másikat igen.
    Idekint ez a van gyakorlatban.

  • Orbán wants the European money, but not the values. Verhofstadt calls on Orbán. Loved it.
    Ezt irtam en.

    Jani valaszolt:
    “Ez vonatkozik a muzulmán migránsokra is? “Egyébként, valakit “lefizetni” – hogy feladja elveit – az nem európai érték.”

    Aranyos. Elsiklott a penz folott. Mert ugyebar Magyarorszag joval tobbet kap az EU-tol mint fizet. Peldaul az 1915-ben befolyo 6 milliarddal szemben a magyar állam csupan 920 millio eurot fizetett. Nagyon konnyu leellenorizni az ikonografiat, csak be kell irni egy keresobe.

    Orbanek etikai kodexe serti a demokratikus jogokat es az intellektualis szabadsagot. Kulonben nem muzulman migransok hanem MENEKULTEK. A menekultekkel valo banasmodot megszabja az EU. Magyarorszag ezt sem tartja tiszteletben. A penz az kell, de az EU ertekek nem kellenek. Remelem hogy jol megbuntetik. Talan eluzi majd a nep ezt a mocskos kis diktatort.

    Ami a “lefizetest” illeti, az valoban nem europai ertek, de ezzel on nem engem idezett hanem sajat magat.

    Zsuzsa

  • Figyelő
    2017 április 27
    9:01 du.

    Ez így van, és valószínű, hogy jövőre is nyerni fog. Nincs ebben semmi misztikum, hiszen csak picit több kétmillió magyar választót kell folyamatosan megtévesztenie és ezt a kicsike halmazt egyben tartania a sikerhez, és ez minden gond nélkül megy. Bármikor képes kiplakátolni az egész országot az emberek pénzén és telitömni a közmédián keresztül a saját narratíváját a valóság helyett, vagy éppen nem beszámolni, és elhallgatni a valóságokat. Én egyébként azt gondolom, és az október népszavazáskor meg még elég sokszor be is bizonyosodott, hogy Orbán elől nagyon sok mindent elhallgatnak az alatta lévő vezetők, és hamis adatokkal szolgálják ki a kedves vezért, hogy kedvébe járjanak. Ez a legkisebb önkormányzatoktól kezdve, egészen felfelé így működik, csak hogy egy kis konc jusson a feltétel nélküli lojálistákhoz is.

    De, hogy visszatérjünk az EP parlamentes felszólalásához, ahonnan elkezdtük a diskurzust kedves Figyelő, ha még 20 évig nyer az Orbán Viktor, akkor sem értem, hogy Ön szerint miért kell hazudni Brüsszelben Európának, Budapesten pedig a magyar embereknek. Értem, hogy így marad egyben az a kétmilliós kis tábora, ami elég a hatalom megtartásához, de az ország nem kétmillió párszázezer emberből áll. Ezt kellene Orbánnak is megértenie, és elvek mentén kormányoznia, nem pedig összevissza, elszabadult hajóágyúként mindig mást mondani, éppen amerről a szél fúj.

  • Figyelő
    2017 április 27
    9:01 du.

    Le kell, hogy boruljak határtalan zsenije előtt! Képzelje, Orbán meg háromszor megbukott már a magyar választáson. A nép nem akarta.

  • terminus, kérem sorolja fel évszámokkal Orbán bukásait.Természetesen, egyben Gyurcsányt is.
    Köszönöm.

  • HunCanada
    Sajnos, fogalmam sincs, miben hazudott Orbán , otthon és az európai parlamentben. Világosítson fel, kérem.

  • Terminus barátom ,idézet neked :
    ……”””””
    2017. április 28. 12:18

    „Ténykérdés, hogy ma a világ Európán kívüli három hatalmi központja az Egyesült Államok, Oroszország és Kína. Magyarország számára a szövetséges és barát az Egyesült Államok, de Oroszországgal és Kínával is szoros partneri kapcsolatot kell kiépíteni, akkor is, ha nem mindenben értünk egyet velük, mert ez Magyarország érdeke.”

    Nem, ezt nem Orbán Viktor mondta, hanem Gyurcsány Ferenc 2009-ben. Méghozzá azt követően, hogy Vlagyimir Putyin szűk körű vacsorán látta vendégül a volt kormányfőt. Gyurcsány Ferenc azt is büszkén ecsetelte, hogy „2002 után végre sikerült partneri kapcsolatot kialakítani Oroszországgal”. Ebben pedig jelentős szerepe volt Medgyessy Péternek és Vlagyimir Putyinnak is. Szerinte ez a „szocialista-liberális kormányok olyan teljesítménye, amely az ország érdekeit szolgálja, s amelyre építeni lehet”. Ehhez képest most mindenki láthatja, micsoda őrjöngés folyik a balliberális táborban a magyar–orosz kapcsolatok miatt”””””…….

    Na látod barátom terminus ,fentiek miatt kerül mindig elő a gyuriferi,mert orbán számtalanszor megcsinálta amit gyuriferi–az szép és jó volt,de most —mivel orbán csinálja—hát ő a putyint követi és minden rosszat elmondtok róla , kár,hogy nem tudtam a feri és putyin képet idemásolni!Csodálatosan felnézett putyinra a feri!
    De íme ahol megtalálhatod!
    https://gondola.hu/cikkek/105334-A_masik_Putyin.html
    Feri is a putyinnal tetszelgett,még lakásába is meghívta! Na hát ennyit a kettős mércéről!
    Mérce nélküli üdvözlettel.

  • Figyelő
    2017 április 28
    11:07 de.

    Kedves Figyelő, Köszönöm a kérdését, szívesen válaszolok rá.
    Nagyon sok mindenben hazudott, de most csak arra térnék ki értelemszerűen ami a jelen topic és a mi közös diskurzusunk szól, azaz arra ami az európai parlamenti meghallgatásának témája köré csoportosul. Mindezt objektívan és nem elvíve másfelé a témát.
    Tulajdonképpen ha feljebb görget épp ezzel kezdtem, hogy hazugsággal indította beszédét Brüsszelben (lásd fentebbi első kommentem), tehát ezt nem írom le újra, ott fentebb elolvasható.
    Az Európa Parlament plenáris ülésének másik témája a magyar kormány „Állítsuk meg Brüsszelt” nemzeti konzultációs kampány volt, mely hat pontban hergelte a magyarokat intenzív módon az Unió ellen. Az Európai Bizottság mindegyik nemzeti konzultációs pontot tételesen megcáfolt. Vagyis a nemzeti konzultáció így félrevezető hazugsággá degradálódott hivatalosan is, mellyel a magyar embereket téveszti meg a magyar kormány a magyar emberek által finanszírozott plakát és sajtókampányokon keresztül.

    Az Európai Bizottság ezzel kapcsolatos közleménye, mely a magyar kormány állításait cáfolja, magyarul itt: http://europa.eu/rapid/attachment/MEX-17-1116/en/Commission%20answers%20Stop%20Brussels%20ConsultationHU.pdf
    angolul pedig itt olvasható: http://europa.eu/rapid/attachment/MEX-17-1116/en/Commission%20answers%20Stop%20Brussels%20Consultation_EN.pdf

    Köszönöm ha elolvassa, és remélem a válaszom kielégítő volt az Ön kérdésére.

  • tóth péter
    2017 április 28
    12:19 du.

    Péter, valamit helyre kell tenni, mert ez így féligazság amit írtál. Az oroszokkal való kapcsolat elkerülhetetlen a földrajzi helyzetünk miatt is, sőt a gazdasági partnerségre is szűkség van akár GYF, akár Orbán, vagy bárki más építi azokat. A tényleges problémát a fenti idézeted amire hivatkoztál az nem tartalmazta sajnos, pedig, hogy világos legyen a probléma ott kezdődik, amikor magát az orosz állam mintáját veszi át a magyar kormány és ülteti rá egy mindig is az európai nyugatias kultúrához tartozni kívánó Magyarországra. Távol áll tőlünk a pravoszláv kultúra, nem szeretnénk kérni belőle még cseppenként csepegtetve sem – épp elég volt belőle. Ismerjük az oroszokat, háromszor csúnyán megégette magát Magyarország a történelem folyamán az oroszokkal, miért kell a tűzzel hát újra játszani, amikor az éget és éget és éget és a tűz jellegéből adódóan ismét égetni fog?
    Tegyünk tehát különbséget gazdasági kapcsolatok fellendítése, (kiváltképp a Magyarország számára is előnyös dealek) és az orosz mintára tégláról, téglára épp a szemünk előtt épülő autoriter, tekintélyelvű önkényuralmi Magyarország között.

  • tóth péter
    2017 április 28
    12:19 du.

    Kedves tóth péter! Kevés igaz barátom van, és Te nem vagy közöttük. Soha nem szavaztam Gyurcsányra, és utálom, hogy újra meg újra le kell írnom, hogy attól még, hogy a másik oldal is csinálta, még nem lesz igazolható, hogy Orbán/fidesz, stb. is csinálja. Nem csak két oldal van, egyrészt, és – ismétlem – az egyik szar nem igazolja a másik fost! (És megint, azért vagyok vulgáris, mert talán így utat tőr a ti tökfödőtökbe is valami abból, amit leírtam.)

  • Zsuzsa
    2017 április 27
    10:23 du.

    „Mert ugyebar Magyarorszag joval tobbet kap az EU-tol mint fizet. …. Nagyon konnyu leellenorizni az ikonografiat, csak be kell irni egy keresobe.”

    Szerintem pedig, hogy ki kinek mit adott, kicsit bonyolultabb, mint amit az ikonográfia mutat. Ha figyelte – ezzel kapcsolatban Orbán már megválaszolt Verhofstadt-nak. Úgy, hogy most nem is bonyolódom jobban bele, hanem javaslom, próbálja kicsit elfogulatlanabbul visszanézni. Csak annyit teszek hozzá, hogy Pl. az „ikonográfiában” biztos nem szerepel, hogy a nyugati nagyvállalkozók ugyanazért a munkáért Magyarországon csak harmad, ötödannyi bért fizetnek, mint a saját országukban. Ahogy azt sem jegyzik, hogy a Nyugatra kivándorolt magyar szakemberek képzését sem az EU finanszírozta…stb. Nem beszélve a korábbi kormányok által felvett hatalmas állami kölcsönökről és kamatairól, amelynek már a többszörösét visszafizettük.

    Maga viszont, nem válaszolt arra, hogy Verhofstadt Úr a muzulmánokon miért nem kéri számon az európai értékeket? Független attól, hogy politikai vagy gazdasági menekültek és nem független attól, hogy hány generáció óta élnek ott és mi mindent köszönhetnek Európának.

  • HunCanada, Köszönöm a linkeket, további vizsgálat alá veszem , mindenesetre, nem tudom egyenlőre,mi az igazság.
    Nem tudom, elképzelni, hogy Orbán ebben hazudott volna, t.i. ennél sokkal okosabb.

  • Jani,

    A penz kulonbozetrol amit Magyarporszag bevesz es kiad:

    “Szerintem pedig, hogy ki kinek mit adott, kicsit bonyolultabb, mint amit az ikonográfia mutat. Ha figyelte – ezzel kapcsolatban Orbán már megválaszolt Verhofstadt-nak. Úgy, hogy most nem is bonyolódom jobban bele, hanem javaslom, próbálja kicsit elfogulatlanabbul visszanézni. Csak annyit teszek hozzá, hogy Pl. az “ikonográfiában” biztos nem szerepel, hogy a nyugati nagyvállalkozók ugyanazért a munkáért Magyarországon csak harmad, ötödannyi bért fizetnek, mint a saját országukban. “

    Ahogy mondta. Minden egyes kifogasa “bonyolultabb”. Mintahogy a sokszoros penz is amit Magyarorszag kap pontosan ezeket a gazdasagi kulonbsegeket reflektalja.

    A muzulmanokrol:

    “Független attól, hogy politikai vagy gazdasági menekültek és nem független attól, hogy hány generáció óta élnek ott és mi mindent köszönhetnek Európának.”
    Elsosorban az europai kolonializmusnak koszonhetik azt, hogy honfoldjukon mar evszazadok ota folynak a polgarhaboruk. Eloszeretettel ujjat mutogatnak az USA-ra, de legyunk oszintek a kolonializmus Europabol indult.

    Az europai ertekekrol:

    “Maga viszont, nem válaszolt arra, hogy Verhofstadt Úr a muzulmánokon miért nem kéri számon az európai értékeket?”

    Mert egy paranoidnak a xenofobiajat es szemen szedett hazugsagait en nem tartom erdemesnek megvitatni. Orban a nacionalizmusra, a kirekesztesre es a nemzeti homogeniara akarja egesz Europat ravenni. De ezek nem a mai Europa ertekei. A mai Europa ertekei tiszteletben tartjak a massagot, a vallasszabadsagot, az etnikai sokfeleseget es az emberi intellekt szabadsagat. Az EU nem hoditassal hanem diplomaciaval, a kozos celok folytan alakult meg. Magyarorszag egy kiskolyok, az EUnak utolag lett tagja, de Orban es a Jobbik ota csak pofazik es csinalja a cirkuszt. Mint mondtam a penz, a szabad mozgas es a tagallamok munkalehetosegei jol jonnek de a demokracia az mar nem kell nekik.

    Zsuzsa

  • „On Saturday the European People’s Party will hold a meeting to discuss the Hungarian situation. Manfred Weber, the leader of the EPP group, warned Viktor Orbán a few days ago that Fidesz’s membership in the EPP caucus shouldn’t be taken for granted. He emphasized that core principles such as freedom of research and teaching are not negotiable.

    In addition, there will be a plenary session of the European Parliament devoted to the “CEU” law. Apparently, Orbán is planning to attend. Finally, we mustn’t forget about the serious investigation underway by the European Commission “on the state of democracy” in Hungary, where further sanctions against the Orbán-led country are expected.” source: Hungarian Spectrum, Viktor Orbán’s latest war is turning out to be a big mistake

  • Figyelő
    2017 április 28
    5:44 du.

    Kedves Figyelő! Nagyon Szívesen. Örülök, hogy ha áttanulmányozza, mert onnantól már nem kizárólag a képzeletére kell hagyatkoznia, hanem a bizottság tételesen összefoglalt állásfoglalására.
    Egyetértünk azért megint valamiben. Orbán valóban eszes, és ez egyáltalán nem zárja ki azt, hogy ezt a képességét ügyesen fel is használja – megint csak a mostani témánál maradva épp a magyar emberek megtévesztésére. A mellékelt linkek az Európai Bizottság állásfoglalásával épp ezt támasztják alá.

    Kedves Figyelő had jegyezzem meg, hogy örülök a normál hangú és nyitott érdeklődésének, köszönöm a párbeszédjének mostani hangvételét, és hogy kizárólag a topic témájánál maradtunk!

  • HunCanada

    Korai még úgy fogalmazni, hogy az EU Bizottság „megcáfolta” a magyar kormány nemzeti konzultációban megfogalmazott állításait. Amit Ön a linkben példának feltett a rezsicsökkentésről, azt bizonyítja, hogy sem maga, sem a EU hivatalnokai nem ismerik a rendszerváltás utáni magyar valóságot.

    A rendszerváltást követően egyszer már megpróbáltuk naivan azt tenni, amiről EU Bizottság hivatalnokai próbálnak most ismét meggyőzni. Annak idején eladtuk, privatizáltuk – főleg külföldieknek – az összes energia és vízszolgáltató cégünket. Sajnos, nem az következett be amit reméltünk és amit a közgazdasági tankönyvek tanítanak. A „versenyeztetés” nem hozott árcsökkenést. Ellenkezőleg. Minden a többszörösére drágult. A víz is, amiből Európában nekünk van a legtöbb. Mi pedig majdnem belegebedtünk. A Fidesz kormány törte le először az árakat. Úgy, hogy részben visszaállamosított, részben pedig rákényszerítette a szolgáltatókat a hatósági árakra. Hála istennek!

    Nem vagyok közgazdász, de pl. gáz esetében milyen „versenyről” beszél az EU Bizottság? Mindenki az oroszoktól kapja a gázt, csak a közbülső szolgáltatók variálnak az árakkal. Ami csökkenthette volna a kiszolgáltatottságot és a díjat, az az Ukrajnát megkerülő „déli áramlat” (Nabucco) megépítése lett volna, amit viszont az oroszokat sújtó embargó miatt épp az EU akadályozott meg..

    Rövidre fogva a lényeget. Az EU Bizottság elemezhetné az okokat, hogy miért, de nálunk sajnos nem működött az energiapiacon a szabad-verseny. Kétszer pedig csak a bolond követi el ugyanazt a hibát.

  • jani
    2017 április 29
    9:42 de.

    Tisztelt Jani, Valószínűleg véletlen, de összekever valakivel, vagy valakinek a hozzászólásával. Én nem tettem fel linket a rezsicsökkentésről. Amit én linkeltem, az a nemzeti konzultációról szóló, pontról pontra történő eheti csütörtökön közzétett Európa Bizottság cáfolata. Tehát valamit félreértett, sem nem korai, sem nem rezsicsökkentés most itt a téma. Köszönöm!

  • Jani, bocsánat, értem mire gondolt, csak nem fogalmazott pontosan, így azt hittem h rezsicsökkentéses linket látott valahol. Szóval a nemzeti konzultációban a rezsicsökkentésről szóló magyar állítás, miszerint „Brüsszel” el akarja venni a rezsicsökkentést, teljességgel értelmezhetetlen és ehhez még a bizottsági állásfoglalás sem kellett. „Brüsszel-t” mi magyarok is alkotjuk, azaz nélkülünk ilyen nem is történhet meg – de azért a kormány nemzeti konzultációban képes volt ezt megfogalmazni, félrevezetve az embereket.
    Ön szerint a nemzeti konzultációban, és nem csak a legutóbbiban, miért kell folyamatosan félrevezetni az embereket?

  • Had tegyem hozzá még azt Jani, hogy nem csak oroszoktól lehet gázt vásárolni, ebben így téved. A lengyelek a gazpromtól való függőségük csökkentésére Amerikából hoznak be LNG cseppfolyósított földgázt (liquefied natural gas supplies, LNG), már idén nyáron a tervek szerint. Vagyis van több forrása a gáznak, és ezt Magyarországnak is előbb-utóbb meg kell tennie, mert a Gazprom 2020-as évtized elején az ukrajnai útvonalról az Északi Áramlat gázvezeték felé tereli el a gázszállításai legnagyobb mennyiségét, ami Magyarország ellátását sem hagyja majd érintetlenül. A horvátorszgban kiépülő LNG terminálba behajózva lesz lehetőség MAgyarországnak is csökkentenie a függőségét a Gazpromtól, kérdés, hogy lesz-e akarat rá.

    Na de eltávolodtunk az eredeti témától egy kissé.

  • És miközben Orbán a Néppárti frakciónak nyalizott, kijött a legújabb, az 1930-as évek Németországát idéző propaganda film. Valami nagyon de nagyon elgurult ebben az országban, és ezt „Brüsszelben” még mindig kevesen fogták fel!
    https://444.hu/2017/04/29/itt-a-friss-ropogos-vadiuj-allami-gyuloletreklam

  • HunCanada

    Nekem azt jött át, hogy az Európai Bizottság miközben „cáfolja”, hogy szándékában lenne, hogy a magyar kormányt a rezsicsökkentés eltörlésére kényszeríteni, a’közben úgy érvel, hogy (a rezsicsökkentést):

    „Ezt a leghatékonyabban versenyalapú energiapiaccal, az energiahatékonyság és az innováció előmozdításával lehet
    elérni…, valamint ha európai szinten együttműködve garantáljuk az energiaellátás biztonságát.”

    Nos, bőven lett volna idő ezt bizonyítani, de sajnos a „szabad verseny” nem működött. Számomra az, hogy az Európai Bizottság ezt nem akarja látni és értetlenkedik, olyan, mintha erőszakosan presszionálni akarna. Sajnálom, de igazolva látom a kormány állítását.

    A konzultáció többi pontját még nem tanulmányoztam…

  • HunCanada

    Én is hallottam, hogy Lengyelországba majd hajóval fogják hozni Amerikából a cseppfolyósított gázt. Sőt, arról is hallottam, hogy Makó környékén nekünk is óriási gázkészleteink vannak. Sőt, azt is hallottam, hogy az egész ország alatt termálvíz van és ki lehetne vele váltani a gázt és a többi energiahordozót is. Csak hát amíg ezekből lesz valami,…addig is élni kell.

  • És miközben Orbán a Néppárti frakciónak nyalizott, kijött a legújabb, az 1930-as évek Németországát idéző propaganda film. Valami nagyon de nagyon elgurult ebben az országban, és ezt “Brüsszelben” még mindig kevesen fogták fel!
    https://444.hu/2017/04/29/itt-a-friss-ropogos-vadiuj-allami-gyuloletreklam

    terminus,

    az a kerdes az hogy valyon miert nem fogtak fel es ha felfogtak akkor meg miert hagyjak? mert vagy jobb bajuk van Orbannal vagy pedig tulsulyban tamogatjak. belhoni kontaktaim szerint Orban vitathatatlanul gyozott es jol kioktatta Europat. Megall az esz.

  • Orsós Elemér

    Zsuzsa
    2017 április 29
    4:07 du.
    Mivel drága, „jó rendszerváltó” politikusainknak köszönhetően sikerült mára az oszág gazdaságát 80 %-ban külföldi tulajdonba átjátszani, szerencsétlen miorbánunk már csak a maradék 20 %-ért tud acsarkodni, a belföldi kontaktjaid nagy bánatára, mert az még hiányzik a husos fazékjaikból! Veled ellentétben én szeretném azt a „spontán” leapadt 20 %-ot minimum 90-ra jogosan visszaszerezni, bármilyen -akár még orbánszerű- kurzussal is sikerüljön!

  • Orsós Elemér
    2017 április 30
    2:58 du.

    Nem felejtve el, hogy a legnagyobb szabadrablás, és országkiárusítás az Antal-kormány idején volt, miért is jobb – munkavállalói szempontból – a hazai burzsoázia az idegennél? A magyar tulajdonosú cégek sokkal kevésbé tartják be a munkavédelmi, környezetvédelmi előírásokat, és sokkal jobban szarnak a munkavállalói jogokra, mint a nyugati tulajdonosúak. Akkor miért is jobb nekünk, mezei polgároknak ez az új magyar nábobi réteg? Megmagyarázná?

  • Miszter Elemér,

    ha a magaorbanja nem stadionokra, dozsolesre es a haverjai jutalmazasara koltene a billiokat, akkor nem 20%-rol lenne szo. nem mindenert a kulfold felelos. ha kulfoldrol nem folyna a penz akkor mar gatya sem lenne a hatsofelen.

  • Terminus, ilyen őszinte mondatot ritkán olvasni tőletek:
    „… miért is jobb – munkavállalói szempontból – a hazai burzsoázia az idegennél?
    Na látod, ezért vagytok a béka segge alatt a magyarság szemében.

  • Kedves Zsuzsa, ne csak a Spiegelből meg a NY Times-ból tájékozódjon, mert akkor nem látja a teljes képet. A rendszerváltás óta 2600 milliárd dollár hagyta el az országot. Orbán ennek a kiáramlásnak az intenzitását ugyan lassította, de megállítani nem fogja. Azért is maradhat a hatalomban.

  • Orsós Elemér

    terminus
    2017 április 30
    4:12 du.
    „Megmagyarázná?”

    Meg! Azért, mert a magyar nábob, nem viheti ki a bérrabszolgák és az indokolatlan kedvezmények segítségével összeharácsolt hasznot az országból!

  • Orsós Elemér

    Zsuzsa
    2017 április 30
    4:23 du.
    Zsuzsa Úrhölgy!
    Ha a Maga kedvenc „rendszerváltói” itt nem tudtak volna a Maga kedvenc nyugati „befektetői” segítségével garázdálkodni, akkor még mindig kiváló minőségű magyar gatya kophatna a hátsófelünkön, a mostani selejt kinai helyett! Megkérdezhetném hogy, hol tanult meg ilyen kiválóan magyarul beszélni, annak ellenére hogy, magyar ellenesen gondolkodik?

  • charlie
    2017 április 30
    5:15 du.

    Most már nem „nyugatra” áramlik, hanem svájci bankokba és offshore paradicsomokba. Ez miért is jobb nekünk?

  • charlie
    2017 április 30
    5:10 du.

    Kösz a többesszámért, de én ellentétben néhány ide íróval, nem érzem magam „többségnek”, egyedül vagyok, mint a kisujjam. És köszönöm az „meggyőző” érveidet is! 😉

  • Kedves Károly, a magyarkodásotokkal nem teszitek sem jobbá, sem élhetőbb hellyé ezt az országot!

  • Orsós Elemér
    2017 április 30
    6:02 du.

    Ugyanabban az országban élünk? Tudja, ez itt a Mr. 20%-ok országa (bár, ami igaz, igaz, sokkal inkább már a Mr. 40% és Mr. 60%-ok országa). A fekete pénzek pedig kimennek, de ha benn is maradnak, miért is jók a gazdaság számára?

  • Orsós Elemér

    terminus
    2017 április 30
    6:37 du.

    „Kedves Károly, a magyarkodásotokkal nem teszitek sem jobbá, sem élhetőbb hellyé ezt az országot!”

    Miért? Mert az csak a Ti anarchia és polgárháborús törekvéseitekkel sikerülhet? Ilyen segítségből inkább nem kérünk, annál még a jég hátán is jobb!

  • Orsós Elemér

    „Zsuzsa Úrhölgy!
    Ha a Maga kedvenc “rendszerváltói” itt nem tudtak volna a Maga kedvenc nyugati “befektetői” segítségével garázdálkodni, akkor még mindig kiváló minőségű magyar gatya kophatna a hátsófelünkön, a mostani selejt kinai helyett! Megkérdezhetném hogy, hol tanult meg ilyen kiválóan magyarul beszélni, annak ellenére hogy, magyar ellenesen gondolkodik?”

    Nem az en rendszervaltoim. A maga rendszervaltoi garazdalkodtak, ugyanazok a verszipok akiknek az apukaik meg a rendszervaltozas elott a kummunizmussal szeditettek a magyar nepet. Utana szepen atvedlettek nemesuraknak es a magyar nepbol lassan az utolso csepp vert is kiszivjak. Ne a kulfoldon elo magyarokat vegye felelossegre. Lassan mar otven eve hogy eljottem Budapestrol. Amivel a rokonaimat segitem, az meg nem befektetes. Amit on magyar ellenessegesnek nez, annak en pont az ellenkezojet elem meg.

    De ettol fuggetlenul undorral figyelem a gyuloletkampanyokat amik a gonoszsagot fejlesztik az otthoni emberekben. Megmondom oszinten hogy lassan mar kezdem szegyelni a szarmazasomat. http://budapestbeacon.com/featured-articles/hungary-will-cease-providing-kiskunhalas-asylum-seekers-food-end-april/46180 Hogy tortenhet ez meg egy civilizalt orszagban? Es ne jojjon nekem senki a melyszegenysegben elo magyarokrol. Mert maguk mindenkit okolnak es gyulolnek. Gyulolik a “libsiket”, zsidokat, a ciganyokat, a melegeket, a migransokat, a muzulmanokat. Maguk mindenkit gyulolnek aki valamilyen formaban mas vagy idegen. A gyulolet sajnos ezen a forumon is megnyilatkozik.

    Zsuzsa

  • Hozzatennem, hogy Magyarorszag legnagyobb problemaja nem a gazdasag vagy a politika hanem az emberseg es az etika alapveto hianya.

  • Almási Alma

    Kedves terminus!
    „miért is jobb – munkavállalói szempontból – a hazai burzsoázia az idegennél?”
    Fején találtad a szöget. A kölföldi befektető lényege, hogy befektet. Ha már itt van, akkor itt. Amitől több munka, nagyobb GDP, több pénz lesz az országban. Miviktorunk derék magyar sleppje meg viszi ki a svájci bankba, hogy ha seggberúgjuk őket, legyen miből élni szegényeknek a szomorú emigrációban…

    Sajnos a mi derék nemzetieskedőinknek fogalmuk sincs a globalizált gazdaság működéséről. Ők különben is tesznek az országra, csupán csak lehetőleg mindent felzablnának, ami a kezük ügyébe kerül. És azt hiszik, hogy ha Mészárosunk jól él, akkor ők is jól fognak élni… Hahaha…

  • FOTOMONTÁZS

    – Elnézem ezt a girnyó Rogán propaganda minisztert. Akárcsak a harmincas években Hitler Goebbels nevű propaganda minisztere, ő is hasonló gnóm árnyékként követi a pszichés kórtól eltorzult képű Führerét.

    – Hitler hatalomba történt diffundálása után, szinte azonnal 1933-ban léptette ki Németországot a Népszövetségből. A mi diktátorunkat, a Führernek ezt a legalábbis hasban-nagy tanítványát csak a Kohéziós Alapból a zsebébe vándorló Euro-milliárdok és az ő néppárti frakciója tartja még bent a Neo-Weimari Köztársaságban.

    .

  • Jani

    Az ún rezsicsökkentés úgy néz ki, hogy az akkor, egy bizonyos magasságban, v. „mélységben” rögzített ár időközben megmerevedett, miközben a világpiaci ár már régesrégen jóval alatta van annak.

    Az ilyenfajta állami beavatkozás nem a kapitalista berendezkedés jellemzője, hanem a kommunista (avagy a nemzeti szocialista) államé.

    Speciál, ez a magyar „rezsicsök” pedig egy kimondottan néphülyítő, propagandisztikus célzatú és piacromboló, belső diktátum.

    .

  • Almási Alma

    Zsuzsa
    2017 április 30
    11:19 du.

    Hozzatennem, hogy Magyarorszag legnagyobb problemaja nem a gazdasag vagy a politika hanem az emberseg es az etika alapveto hianya.
    ________________________________

    Most ezen vitatkozhatnék. De azt hiszem, itt senkinek nincs affinitása ahhoz, hogy a kultúrákat önmagukban – önmaguk zártságában, teljességében és függetlenségében – elemezze, vagy pláne elismerje, nem beszélve az okokról..

    Maradjunk abban, hogy a magyarság megőrizte, pontosabban elterjesztette a kárpátmedencei lakosságban a saját, sztyeppei kultúráját, továbbá részben meghagyta az ide állandóan beszivárgó népcsoportok kultúráját is, így egy meglehetősen izgalmas kulturális egyveleg jött létre a magyar nyelv árnyékában, amely erőteljes európai beütésekkel is rendelkezik.

    Ez kanadai vagy nyugateurópai ésszel, az ottani sémák alapján nem érthető, és talán nem is „erkölcsös”. De nekünk itthon nem ez a problémánk.

  • Orsós Elemér

    Zsuzsa
    2017 április 30
    10:50 du.
    Ön hatalmasan téved, mi senkit nem gyűlölünk, csak azokat akik okot adnak rá azzal hogy, szándékosan kiprovokálják! Mutasson még egy ilyen faji olvasztó tégelyt Európában, mint Magyarország! Még azokat sem gyűlöljük, akik elfelejtik hogy, honnan jöttek, majd visszaköpködnek!

  • Orsós Elemér
    2017 május 2
    9:14 de.

    A kabaré színpadon sikert sikerre halmozna ezekkel a soraival. A gond csak az, hogy komolyan gondolja, és el is hiszi!