Köves rabbi nem tudja, hogy a Fidesz zsidózik

2017 május 12 10:53 du.145 hozzászólás

Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija azt nyilatkozta a közmédia péntek reggeli műsorában, hogy nem tud olyan nemzetközileg elfogadott normáról, amely szerint a sorosozás antiszemita beszédnek számítana. Köves rabbinak joga van ahhoz, becsukja a szemét, és befogja a fülét, akár az egész fejét is a homokba dughatja, de ettől még a sorosozás mögött bizony antiszemitizmus van. Ez független attól, hogy Köves rabbi tudja-e ezt, vagy sem, és attól is független, hogy Köves rabbi csak úgy tesz, mintha nem tudná, vagy valóban nem tudja.

Köves rabbinak el kellene döntenie, hogy magyar zsidónak tartja magát, vagy fideszesnek.

A Fidesz mostani sorosozása mögött ugyanis kőkemény zsidózás van, alig burkolt, már nem is kódolt antiszemitizmus. Ezzel együtt, én még most is azt gondolom, hogy a Fidesz nem antiszemita párt. Ezzel a megállapításommal sokan szoktak vitatkozni, amiben nincs meglepő, sok jel ugyanis ennek épp az ellenkezőjét mutatja.

Azt gondolom a Fideszről, hogy nem antiszemita, hanem populista párt. Ami jelen esetben azt jelenti, hogy ha úgy látja, hogy az érdekeit az szolgálja, akkor még antiszemitának is tud látszani, vagy ha úgy tetszik – tetszik persze a fenének! – lenni.

A Fidesz nem azért nem antiszemita, mert a soraiban zsidó származású magyarok is vannak. Ilyenek minden pártban előfordulnak, fel lehet őket mutatni, körbehordani, mint a véres kardot. Hogy lám, hiába mondtok ránk mindenféle csúnyaságokat, mi nem vagyunk antiszemiták.

Az a helyzet, hogy egy nem antiszemita párt zsidózik ma Magyarországon. Nem a Jobbikról beszélek, mert ők antiszemiták, viszont – legalábbis jelenleg – nem zsidóznak. Ma visszafogottabbak, mint a Fidesz, s talán elsőre furcsának tűnik, de nem árt, ha szoktatjuk magunkat a gondolathoz: mára a Fidesz lett az új Jobbik.

Ami a Fidesz sorosozása mögött van, az aljas és álnok kikacsintás a Jobbiktól is jobbra álló szélsőségesek felé. Az az üzenete, hogy miközben pártunk és kormányunk Magyarország elsőszámú közellenségét, a nemzetközi uzsorást akarja megállítani – ebben a szövegkörnyezetben Brüsszel is zsidó – azért juttatnak néhány verbális koncot azoknak is, akik szerint csak a halott zsidó jó zsidó.
Egyébként figyeljünk jól Köves rabbi szavaira: nem azt mondta, hogy a sorosozás nem zsidózás, hanem azt, hogy ő nem tud olyan nemzetközi normáról, miszerint az lenne.

Van egy rossz hírem Köves rabbi számára: tényleg nincs ilyen nemzetközi norma, de a sorosozás, különösen egy olyan szövegkörnyezetében, amikor a Fidesz és a kormány milliárdokat költ el a gyűlöletiparban, kőkemény antiszemitizmus.

Föld S. Péter

145 hozzászólás

  • Érdekes figura ez a Slomó.

  • Na ez a cikk ketsegtelenul antisemitic ragalmak sorozata.

    De miert? Mi celt ohajtana az szerzoje. ?

  • Tisztelt Föld S. Péter!
    Nagyszerű cikk, mint mindig.
    De a legszomorúbb, hogy teljesen igaz.
    Üdv:
    Bronzi

  • Kalocsai Miklós

    Köves Slomó ezzel a kijelentésével kinyújtott nyelvvel, lihegve rohant Orbán hátsó fele felé. Orbán előszeretettel használja Morvai Krisztina és más antiszemiták szófordulatait, egyértelmű de burkolt zsidózásait. A Fidesz mint az éket tolta maga előtt a Jobbikot a jobbszél felé, megvalósítva a jobbik elképzeléseit. A Fidesz és Orbán soha nem határolódott el a prominensei,vagy média munkásai gyűlölködő, antiszemita megnyilvánuláaitól, pedig lett volna rá alkalma bőven. Így aztán nyugodtan kimondható, hogy a Fidesz ha nyiltan nem is, de latens módon antiszemita párt.

  • koves shlojme rabbi kenytelen ugy futyolni ahogy azt a kormany eloirja neki…………..
    amugy termeszetesen igaz a soros-ozas is zsidozas cask burkolt formaban

  • Nem tudom, más nyelvekben hogy van – annyira nem ismerek egyet sem – de egy biztos, hogy a magyar nyelvnek nagyon erős és határozott metakommunikációja van. Valószínűleg ez történelmi adottság, és a honfoglalás óta egészen bizonyosan fontos jellemzője a nyelvünknek. Ilyen metakommunikációs eszköz a „sorosozás”, amelyet minden magyar anyanyelvű ember pontosan megért, még ha esetleg úgy is csinál, mintha nem értené.

    Vagyis: egyetértek a cikkel.

  • Orsós Elemér

    Szegény Föld S.-nek agyára ment a fideszofóbia, oly annyira hogy, ennek érdekében még a saját berkeiben is kész ellentéteket szítani, ahelyett hogy, -legalább titkon- hálát adna a hatékony fideszkerítésért (és a bőséges és néha túlzásba vitt engesztelésekért), amit az őslakók védelmében soha nem mertek volna megkockáztatni! A TEV nevü, kifejezetten az antiszemitizmus monitoringozására létrehozott alapítvány szerint -amit erős túlzásaik ellenére is hitelesnek kell elfogadnunk- az antiszemta nagyhatalomnak kikiáltott Magyarországon harmincadszor kevesebb atrocitás éri az itt élő zsidókat mint a szabadság, egyenlőség és testvériség etalonországában, ráadásul a galloknál főleg fizikai tettlegesség a jellemző, míg nálunk a nehezebben bizonyítható verbális!
    Földes, Földes Kigyelmed sokkal korlátoltabb (vagy lekötelezettebb?) mint a másik ügynélküli, de maximum 1ügyü Szigethvárhy Viktor Úr!

  • Magyarország civil világának az állapota manapság legalább is „ultraszar”(bocs).

    A napokban egy kifejezetten szakmai fórumon, kifejezetten szalmai kérdésben volt alkalmam egy vitába beleolvasni. Nem politikáról volt szó, hanem szakmáról és szakmai szervezetekről. Mégis egy néhány hozzászólás után nem olvastam tovább. Nem vagyok ugyanis kíváncsi arra, hogy a régi kollégák között ma ki melyik politikai oldal mellett „pártatlan”… 😀

  • Köves Slomó nem fideszes és nem is zsidó (a zsidó megnevezés népként való értelmezésében).
    Ő PÁSZTOR, aki a zsidóság pásztorolására szakosodott.
    És jól teszi a dolgát még akkor is, ha ez a jelenlegi intenzív átideologizálási időszakban sokak számára nem így látszik.
    Sokan nem látnak túl a cégérként használtak személyén és etnikaiságán.
    A megtámadott (Soros) cégér mögött az ördögiség (szellemi milyenség) van.
    A korszak váltó működtetési rend változtatáshoz most ennek az életfilozófiaként is megmutatkozó szellemiségnek a trónfosztását végzik.
    Szép húzd meg, ereszd meg játékot is előadva, h izgibb és tanulságosabb legyen.
    Aggodalomra semmi ok. Ugyanazok mozgatják mindkét oldal szereplőit és eddig nagyon profin csinálták.

  • Bár teljesen érdektelen, a jobb időket látott Föld S. – nek kellene eldönteni hogy micsoda Ő ? – Hogy ki zsidózik azt majd Ő mondja meg ! Szerinte Köves rabbinak el kellene döntenie, hogy magyar zsidónak tartja magát, vagy fideszesnek. – Köves Slomó kifejtette, jelenleg az euró­pai országok között szinte egy sincsen, ahol olyan mértékű fizikai biztonságban és méltósággal tudnának élni a vallásos zsidó közösségek, mint Magyarországon.
    Jobban állt, Föld S.-nek, amikor a vértaknyon csámcsogott…

  • Orsós Elemér,
    tetszik ez a nyelvújító szó.Fideszofóbia!Te találtad ki vagy a közgyűlésen hallottad?Eszerint használható az is,hogy zsidóofóbia Már nincsenek is antiszemiták.Lőrince Lajos:Édes anyanyelvünk. Hódolatom!

  • Kalocsai Miklós

    Orsós Elemér
    2017 május 13
    4:14 de.

    Lehetséges, hogy egy helyről származik az információnk, de ott csak az esetek számát írták le, nem vetítették ki a népesség arányára. Ha megtörténik, lehet, hogy Hofival szólva kiderülne, „Magyarországon az egy főre jutó antiszemita három fő”. Arról is szólni kell, hogy a 2010-es győzelem után a győztes mindent vitt. Vitte az alkotmányt, a szólásszabadságot, az alkotmány bíróságot, a rendőrséget, az ügyészséget, a bíróság jelentős részét, stb. Nálunk nem egyszer előfordult, hogy egyértelmű rasszista indíttatású cselekményre pofátlanul azt mondták, nem történt rasszista bűncselekmény, majd az emberjogi bíróság elmarasztalta Magyarországot.

  • Egy hiten alapulo velemenynek semmi koze a logikahoz vagy az etikahoz. A gondolkodas es a merlegles felboritja az egyensulyt es komplikal. Ezert van az hogy az emberek tobbsege inkabb nem gondolkodik, hanem eli a maga kis hittelt eletet. A tudas es a gondolkodas a hit ellensege. A keresztenysegben peldaul a hit kapja a legfobb tiszteletet, mintegy ajandekkent emlegetik, amit tanulassal es gondolkodassal lehet elvesziteni. „Elvesztette a hitet”, ennel nagyobb karhozas nincs. Nos a hit kiterjed az elet mas teruleteire is, elsosorban a politikara. A politikai partok ugyanugy hitet es a hit megvedelmet kovetelik. Ha tartozni akarsz akkor csak azt tudod elfogadni ami passzol es nem haborgatja a hitedet. Ha a Koves elhiszi a Fideszrol hogy nem antiszemitak, akkor barmi tortenjek nem fogja felismerni az antiszemitizmust meg a legantiszemitabb tortenesben sem.

  • Ha egy rabi ezt mondja, hinni kéne neki. Hogy, véletlenül Soros zsidó, az egy másodlagos pont. Nem minden zsidó olyan mint Soros!

  • Itt a fórumon is többször leírták, h a zsidó etnikumúak a gazemberségeket nem zsidó minőségükben (zsidóként) követték el.
    Hát, akkor Sorost sem a zsidósági milyenségében támadják.

  • Gyerekek, ki az aki Soros Györggyöt zsidóként tartja nyilván? Minden bizonnyal nem azok a Holokauszt áldozatok akiknek a vagyon elkobzásában részt vett és a mai napig büszkén mesél róla az amerikai TV nyilvánossága előtt. Semmi megbánás, sőt azzal kérkedik, hogy ezek az események alakították ki a (hullarabló) jellemét.

    Szerintem aki Sorost szidja az nem egy antiszemita hanem realista és legfeljebb egy zsidó szülőktől származó de a zsidóságot eláruló és áruba bocsájtó nemzetközi pénzügyi ragadozót mutat be élethűen.

  • Mi a „zsidózás”?

    A kérdés megválaszolása után érdemes csak folytatni a polémiát.

  • Nos Köves Slomó Tv-ben (élőben!!és újságoknak is nyilatkozott a kormánnyal való jó és normális kapcsolatokról!
    A zsidó egyház támogatása,zsinanógák fejújításának támogatása itthon és külföldön,a holokauszt emléknapjának bevezetése stb.
    Na nem kéne ilyen nevetségesen,szánalmasan erőlködni sem a Hírlapnak,sem a tehetetlen,hiteltelen gyűlölködőknek,nagyon égő!!!!

  • Egyébként Soros bírálatának,minősítésének, valóban semmi köze a zsidó valláshoz,származásához(mindkettő és a magyarság szégyene!!!!)
    „Emberként” jellemben…. szerepelt le sokak előtt,,és ezen nincs mit szépíteni!!!!

  • Amúgy Köves nem fideszes,hanem egyszerűen egy normális és tárgyilagos zsidó,aki mellesleg itthon él,képben van…(mint a sok
    többi itthoni zsidó)!
    Na nem kéne a kisebbségnek feleslegesen erőlködnie…..csak lebőgnek!!!

  • Figyelő!

    Bizony nagy szerencse,hogy nem minden zsidó olyan,mint Soros!!!!
    Ő még a származását,népét sem tiszteli,soha nem volt vallásos,sőt aljas módon
    közömbös volt a népével szembeni népírtással szemben is!!!
    Na ennyit egy Európa és hazaellenes kártevőről!

  • Aczél Gábor

    Figyelő
    2017 május 13
    11:35 de.
    Először értünk egyet. Majdnem. Valóban nem minden zsidó Soros, amiképpen nem minden Soros zsidó. Ezért aztán, hogy a sorosozás zsidózás, különösképpen elgondolkodtató.

  • Orsós Elemér

    gyuri10
    2017 május 13
    8:53 de.
    Gyuri bácsi!
    Nem nyelvújításnak szántam, de még ráadásul, duplán rosszul is alkalmaztam, mert nem Fidesztől való félelemre, iszonyodásra akartam utalni, hanem gyűlöletre, azon kívül a szóösszetétel sem helyes, ezért jogosan gúnyolódtál miatta. 🙁 Nem tudom mi az oka, tán a tavasz, vagy a fiatalkori szenilitás, esetleg Föld S., számomra érthetetlen mentalitása. Nem tagadom hogy, nálunk is van antiszemitizmus, -mint ahogy mérhető magyar gyűlölet is- csak relativizálni merészeltem a mienkét a franciákéhoz képest a Tett és Védelem nevü alapítvány honlapján (tev.hu) található felmérésükre hivatkozva. Hódolatom! 🙂

  • Orsós Elemér

    Kalocsai Miklós
    2017 május 13
    9:01 de.
    „Lehetséges, hogy egy helyről származik az információnk, de ott csak az esetek számát írták le, nem vetítették ki a népesség arányára.”

    Valószínű, mert én a tev.hu-ról hivatkoztam számadatokra. Ha a népesség arányára vetítjük, akkor is 4-5-szörös a franciák „előnye” velünk szembem, ami lehet hogy, az ottani brutális muszlim higulásnak a következménye, minden esetre Franciaországból nagyságrendekkel nagyobb az aliázás mind tőlünk! Azért ez is mutat valamit!

  • Seres Róbert

    barlev
    2017 május 13
    3:40 de.

    „koves shlojme rabbi kenytelen ugy futyolni ahogy azt a kormany eloirja neki…………..”
    Én ezt a fütyürészést ippeg hogy fordítva látom! Én meg az ablakomból úgy látom hogy a kormány jár hetente kanosszát a Dohány utcába!

  • „Itt a fórumon is többször leírták, h a zsidó etnikumúak a gazemberségeket nem zsidó minőségükben (zsidóként) követték el.
    Hát, akkor Sorost sem a zsidósági milyenségében támadják.”

    maga az hogy a Soros zsidosagat targyalgatjak mar eleve kizarja. mert ha a zsidosaga nem szamitana, akkor a kutya sem ugatna ra.

    de tegyuk fel hogy a Soros feje bubjabol egy hosszu antenna nott. akkor ugye meg lehetne vitatni hogy az antennaja miatt nem szeretik? de mivel nincs antennaja az antenna nem is tema. az hogy gazdag az sem szamit, mert az ujmagyar nemesek is egyre gazdagabbak. Azok miert nem ellensegek? az hogy a Soros filantropal, senkit nem kotott le hogy penzzel tomje. ha a penz nem kell, akkor nem kell elfogadni. a Soros csak annyiban kulonbozik a magyar hazafiktol hogy zsido. es pontosan ez az ami mellett nem tudnak elmenni.

  • Kalocsai Miklós

    Seres Róbert
    2017 május 13
    6:45 du.

    Rosszul látod! Az nem kanosszajárás, hanem pávatánc.

  • Kalocsai Miklós

    Orsós Elemér
    2017 május 13
    5:16 du.

    Akkor biztos, hogy nem egy helyről van az infónk, mert én olyan helyre nem járok.

  • http://www.al-monitor.com/pulse/originals/2017/05/iran-khamenei-warning-election-unrest-2017-vote.html

    Ilyen „jó arcokkal” lehet egy platformra kerülni a sorosozással… hajrá…

  • Zsuzsa
    2017 május 13
    10:39 du.

    A korszak váltással lejárt lemezzé válik ez az ideológiai elem is amellyel a legfelső vezérkar kemény törvényi megtorló védelmet is gyártott a gazember utasításokat is végrehajtó (végrehajtó hatalmi droidok) számára.

    Itt most maradjunk csak annyiban, h a Magyar népet kollektív bűnösnek kiáltották ki és ebbéli minősítésünkben azt csinálták velünk amit.

    Sorosnak sok vér szárad a lelkén. Közöttük sok zsidóé is.

  • Avi Ben Giora

    Köves Slomó tipikusan az a zsidó akinek nem számit, hogy hogyan ítélik meg, neki a hatalom a fontos. Hogy ezért néha undorítóan kell viselkednie: Na és. Soros kiköpött mása. Amig Soros egy cégcsoport embere. Slomó egy olyan köré. emely előnyöket szerez a kormánytól, hogy a megfelelő sódert nyomja,még ha saját hitsorsosai ellen is beszél. Slomó a lubovicsi irányzat magyar képviselője. Pénz szinte számolatlan áll a rendelkezésére amerikábó. Viszont ő az az ember mint a vészkorszakbeli hitközségi vezetők. Egyezkedni kell a mindenkori hatalom gyakorlóval hogy „nyugalom” legyen. Itt nem Fidsezfóbiáról van szó. Ennél sokkal rosszabb. Orbán Sztánihoz hasonló személyi kultusz kialakításn fáradozik. Sajnos a jelek szerint elég sikeresen. A jobbik nyiltan antiszemita banda pusztán most azért van csendben mert fogást szeretnének találni Orbánon. Hogy ehhez esetleg zsidó segítséget is igénybe fog venni? Manapság a pénznek nincsen szaga

  • A hatalom mindig csupán ESZKÖZ.
    Az igaz, ezt is gyártani kell és karban kell tartani.

  • SchumackerLady

    >>Ács Feri & Geréb Dezső<<

    .

    Hogy tévedés ne essék, Köves már nagyon régi katonája Orbánnak [többek között ez az illusztratív fotó is ezt tükrözi].
    Anno őfőméltósága I.Orbanisztán Vezére, miután nem talált önmaga számára megfelelő, kellően szolgalelkű partnert a magyar zsidóság törvényes [választott] képviselője és nemzetközi kapuja a zsidóság felé, a Magyar Zsidó Hitközségek Szövetsége, a MAZSIHISZ személyében, nézett hát magának egy arra alkalmasabbnak vélt kezdőt…

    Hogy szándéka komolyságát kifejezze, használatra és megőrzésre mindjárt oda is adományozta Kövesnek a küllemre igen tekintélyes műemléket, a XVIII.századi óbudai nagy zsinagógát, amely a holokauszt óta magányosan, ill. kf. raktárként ott kongott az Árpádhíd tőszomszédságában…

    Az csak természetes, hogy egy önálló zsinagógához hitközség is dukál. Nosza, Köves meg is alakította az Egyesült Magyarországi Izraelita Hitközséget [EMIH]. Persze tette ezt egyelőre a MAZSIHISZ részeként, hisz másképp elvesztené a hitelességét. Ám már a név is, hogy úgymond "egyesült magyarországi" magáért beszél és ugyancsak utal a fals szándékra, hogy tudniillik, előbb vagy utóbb az orbáni hatalom kiterjesztése érdekében kíván majd működni, illetve átvenni az anya szervezet feladatát és mindent ami azzal jár… Mindjárt aspirált is a MAZSIHISZ-nél a főrabbi-i címre – tegyük hozzá, sikertelenül. Nem választották meg.

    Azokban az időkben tartott népszámlálást Orbanisztán és törvénybe hozta, hogy mindenki "szabadon" választhat magának nemzetiséget… Mondanom sem kell, hogy köves, mint a Vezér házizsidaja többek közt javasolta, hogy a zsidóság vallja magát nemzetiségnek… No comment. Hál'isten, ezt nem sikerült nyélbe ütniük. Az viszont már az arcátlanság cimborassoja volt, hogy ezek után még a kf. médiákban bíztatott arra, hogy a népszámláláskor a zsidók "bátran" vallják be zsidóságukat – ennek a hatalomnak. Pedig mintha ilyesmiben már lett volna részük.

    A történethez tartozik, hogy az EMIH egy Oroszországból ide származtatott és dotált ortodox irányzat magyarországi szervezete. Ők és Köves Slómó hozták össze úgymond "Izrael förabbija"" [amilyen tiszség nincs is] és Orbán Viktor a képen látható találkozóját is.

    .

    [Ajánlott irodalom: Amerikai Népszava; Ortodox főrabbi kerestetik.]

  • Földesi úr : mögé képzelted a zsidózást!
    Keressél még sok ilyet hátha jobb lesz a lelkednek.
    Mindenki csak zsidózik a világban.
    Különösen az újságíróknak nevezettek,vagy ahhoz közel állók.
    Nem zsidózó üdvözlettel.

  • Orsós Elemér

    Avi Ben Giora
    2017 május 14
    8:49 de.
    Ezt most rafináltan kigondoltad és Slomo rabbiról úgy érzem igazad van , de úgy gondolom alaposan félreismerted a Jobbikot, ha mégis a Te a igazolódik, akkor megkövetlek és én is levonom a tanulságot, mert egyre nehezebb követni a Jobbik vezérkar tánclépéseit!

  • Megmondom őszintén : a cikk szerzője az aki zsidózik.
    Nincs talán egy olyan ide történő beadványa mely nem ide lyukad ki.
    Ez kőkemény hergelés zsidók ellen , magyarok ellen! Ez folyamatos uszítás!Folyamatosan felszínen tartani a témát,mert csak ebből lehet a magyarokat szidni.
    Ez ugyanaz mint ami romániában van : mindig elő veszik a magyar kártyát és akkor magyaroznak–mint e cikkben tulajdonképpen a szerző!
    Jó emberfia ez a szerző mert folyamatosan feszültséget gerjeszt,állandóan csak a zsidókat nem szabad bántani a világban.Mintha az egész világ a zsidók ellen harcolna! ÉN ILYET nem látok—csak egyes újságíróknak nevezett emberfiai.Ennek a cikknek nem más a célja,minthogy e téma folyamatosan napirenden legyen—de higgye el a szerző semmi értelme ennek mert pont az ellenkezőjét váltja ki : az embereket nem fogja érdekelni a károgás–ez viszont akkor lesz baj ha éppen megtörténik amiről beszél ezen emberfia,mert már nem fognak felfigyelni rá,mert unalomig van róla beszélve!!!
    De mégis lehet hogy az egész világ zsidózik.???
    Mi is tulajdonképpen a zsidózás???

  • Avi Ben Giora,
    sajnos minden szavad igaz.Még azt hozzátenném,hogy a jellemtelen jellemzője,hogy a minden idők legaljasabb jobbikos szennycsatorna töltelékét felkarolta és tanítja.(Tórára)Ezzel önmagát is meghatározza. Egyébként,érdekességként írom,hogy meghívót kaptam a Mazsihisztől a”púrimi gyerek zsúrra”,március 19.-ére.Amikor megírtam nekik,hogy púrim március 12.-én van és Nekünk március 19 nem egy örömünnep,választ nem kaptam.De…spamra tettek.Érted Te ezt?Azt hiszem,hogy igen.Megint egy igazolás Ben Gurion igazára.

  • Tóth úr gondolataival egyetértve, én még külön törvénnyel is büntetném a nemzetiségek hergelőit. Országunkból nagy számban a magyarok vándorolnak ki a boldogulás reményében. A zsidók kivándorlásáról – keserű sorsuk miatt – szó sincs, sőt, megduplázták az izraeli légi szállítás kapacitását, annyian jönnek hozzánk – gondolom, nem az üldözés miatti borzongás vonzza ide őket. Svédországban betiltották a gyermekek nemi szervének csonkolását, Belgiumban betiltották a kóser vágást, a franciáktól sosem látott mértékben aliáznak a zsidók, Földes mégis nem létező problémákat gerjeszt mesterségesen.
    Ha a magyarok megtisztelnek minket a választáson a kormányalakítással, a földes-féléknek a törvény előtt kell majd felelnie.

  • „Itt most maradjunk csak annyiban, h a Magyar népet kollektív bűnösnek kiáltották ki és ebbéli minősítésünkben azt csinálták velünk amit.”

    Nagy Gyula,

    Mindegy mit csinalt vagy mit csinal, a magyar minden idokorban a balek szerepet valasztotta, mindeg mast okolt bajaert es soha sem vallalt felelosseget kollektiv buneiert. Egy eltort lemez ami meg 500 ev mulva is forog majd hacsak a klima es a haboruk nem tesznek pontot a vilagra.

  • Csodálatos a magyar köznyelvi beszéd: közismert jelző a zsidóbérenc, sokakra mondták már, még Horthyra is, kiplakátolva az országban … 1944 őszétől.
    Ennek a jelzőnek mai modern finomított változata a sorosbérenc szóhasználat. Bizonyos körökben nem ildomos zsidózni, helyette sorosozni illendő.

  • tóth péter
    2017 május 14
    1:14 du.
    Teljesen egyetértek. 1944 óta a zsidókban egy állandó rettegés él, hogy vissza jön az a világ. Rémképeket látnak, erről álmodnak és ez a témájuk.
    Nem tudom ki mit szólna, ha felidézném állandóan .Pl. én min mentem át a bolsi, sztálinizmus alatt Magyarországon, 17 éves koromtól!

  • Albrecht Neumerker

    Bendegúz te melyik bolygón laksz?

  • SchumackerLady

    Helyesbíteném az EMIH rosszul közölt első tagját:

    .

    „Egyesült”, helyesen: . E g y s é g e s .

    Megjegyezve, hogy ebben a kifejezésben is ott lapul a sugalmazás, hogy a másik [ti. a MAZSIHISZ] az nem egységes, de . m a j d . mi… – illetve majd Én…

  • Figyelő 3:40 !

    .

    Mi van ? Téged abban sztálinizmusban megvertek és kifosztottak ? Vagy a pereputtyoddal, együtt, benne a csecsemőkkel is, gázba hurcoltak, vagy küldtek, avagy a rokonaidat Pesten belőtték a Dunába csak azért, mert pechetekre éppenséggel zsidó hitűnek születtetek ? Ja, ezt nem tudtuk…

    .

    Persze, ha jól emlékszem, te 56-ban az utcán a sérelmeidért kemény elégtételt vettél… Nemde ?

    .

    Kérlek alásan, se butaságból, sem pedig sunyi rosszindulstból, ne keverd a politikai csatározásokat, a szándékos és előre kifundált, tömeges [min. 500ezer magyar ember] rablógyilkosságával ! És ne legyints folytonfolyvást erre a tényadatra…

    .

  • Kedves Figyelő!

    Ha a kanadai miniszterelnök minden héten megtartott rádióinterjújában arról beszélne, hogy a pápai állam és a világ katolikus nagytőkései Kanadával ellenséges erőket pénzelnek, és titkon Kanada tönkretételére spekulálnak;

    Ha a katolikus templom előtt kommunista munkásőr egyenruhában magán-gárdák grasszálnának, és olykor beszólnának a hívőknek, és ez ellen a kanadai politikusok egy büdös szót se szólnának;

    Ha fórumokon, interneten és egyéb nyilvános helyeken azt követelnék a derék kanadai állampolgárok, hogy mindenkinek (nagyszülőig bezárólag?) igazolnia kelljen, hogy a felmenői között egyetlen személy sincs, aki bármely valaha létezett kommunista rendszer ellen beszélt, vagy pláne elítélt volt kommunistaellenes cselekedetekért;

    Akkor szerintem egy icipicit még te is be lennél majrézva, hogy visszajönnek azok a bizonyos Rákosi idők…

  • charlie,
    a”sok”izraeli azért megy hozzátok,mert nem tudnak magyarul és azt hiszik,hogy Magyarország csak budai várból,szent Endréből, Lánc hídból,vásárlásokból és úgy általában a gyönyörű Budapestből áll.Ne ferdítsük a történéseket,mert senki nem szeretne ott letelepedni.Azt azért nem hiszik,hogy a dunaparti cipők Bata,Szalamander, Aldo vagy la Fayette üzleti reklámok.A Dohány utcai zsinagóga emlék fáját és annak okát,okozóit is ismerik.Azt nem tudhatják,hogy február 22.-én milyen nemzeti ünnepet ünnepeltek a várból kitörők emlékére.Azt pedig a nyelv hiánya miatt nem tudhatják,hogy az évi szabadnapjaikra áldozott dollárjaikat ne nálatok költsék el,ha a magyarok titeket fognak kormány alakítással megtisztelni.Mert akkor már csak a Köves- Szegedi duó maradhat sormintának a füzet margóján.

  • no azert az sok-sok mindenre fenyt derit ha egy megrogzott nemet antiszemita -/horst Mahler/-eppen orban-tol var menedeket…………

  • Sok beszédnek sok a zaja.
    A kérdés az, h ép eszű dolog-e etnikaiságot védelmi ernyőnek használni.
    Vagy épp ellenkezőleg (nép szintű kollektív bűnösség).

  • Gyuri bácsi, az irántad érzett tiszteletből nem feszegetem tovább ezt a témát, nem citálok ide cikkek százait, csak egy kis empátiát kérnénk a magyarok részére, ha már a világon az egyik legbékésebb miliőben sikerül együtt élnünk. A földes-féle „méregkeverőket” meg megvetjük, remélem ez legalább nálad nem antiszemitizmus.

  • Most lenne jó bayerzsóti szókincse! De nincs.
    Ezért hát: tudod, kit fenyegess, Te nyomorult
    barom, ne a magyarokat!!! Charlienak szól a május 14 2:17.-es hozzászólása miatt’

  • DonGolo
    2017 május 15
    3:59 de.
    Nem egészen reális a hasonlata.
    A kommunisták MÁSKÉPP operáltak, ami szerintem köztudott.
    A népirtás, ami jellemző volt a nácizmusra, fajon alapozott. A zsidó fajt akarták kinyírni.
    A kommunista ideológia meg azt akarta kinyírni, aki nem az. Tehát, itt az ideológia számított.
    Ki is mondta ezt az emlékezetes mondatot?
    ” Aki nincs velem, az ellenem van!”

  • tóth péter!

    Hát nagyon eltalálta,pontosan a cikk szerzője zsidózik,mesterségesen szítva az indulatokat,ami persze nem jön be neki,mivel a rabbi tudja mit beszél,itt él és az itthoni zsidók is köszönik szépen jól vannak,szabadon gyakorolhatják a vallásukat,sőt jelentős állami támogatást is kapnak,meg a kormány
    ezen felül jelentős anyagi segítséget is nyújt,mind az itthoni mind a külföldi zsinagógák felújításához!
    Na lapozzunk….

  • Almási Alma
    2017 május 15
    4:05 de.
    Érdekes a te hypotetikus kérdésed.
    Én azért élek Kanadában, 6 ezer km.re hazámtól 60 éve, mert elegem volt az európai nemzeti és faji veszekedésből.
    Itt is vannak kommunisták , nácik és mindenféle emberek, de itt senkinek sem jut eszébe katolikus templomok előtt tüntetni, mert itt vallásszabadság van. Éppen úgy mint szólásszabadság-
    A rendőrség PÁRTATLAN, tehát a rendbontókat lecsukja a rendbontásért, NEM az ideológiája miatt!

  • Alma, különben, ma már elmúlt 70 év és a világon SEHOL nem kérdik a nagyszüleid vallását.

  • Alma különben, ma már elmúlt 70 év és a világon SEHOL nem kérdik a nagyszüleid vallását.

  • gyuri10
    2017 május 15
    7:50 de.
    Megtévesztő magyarázkodásnak is gyenge azt híresztelni, hogy az El-Al járatok utasai a gyönyörű Budapest beharangozott feledhetetlen látványáért érkeznek ide, mert a legnagyobb részük pont olyan megtervezett céllal érkezik, mint Erdélybe a románok a XIX. század második felétől elkezdve! Ez nem kamu, csak ki kell fáradni Ferihegyre és megszámolni az ide érkező és az innen távozó izraeli utasokat legalább egy hónapig! Gyuri10, nagyon meglepődne az eredménytől, legalább is szinleg, mert nem nézem ennyire naívnak! Az itt leadott túrista csalogató reklám szöveg nagyon amatőr és átlátszó!

  • Macuska Mici 🙂 🙂 🙂
    jaj, magát olvasva a nevetéstől az orromból spriccelt az esti tejeskávém az asztalomra!

  • Kedves talalom. Miután Köves Slomó rabbi a magyarokkal való harmonikus együttélésre törekvése a gyűlölködők nemtetszését váltotta ki, én csak elmondtam a véleményem erről. Még arra is vetemedtem, hogy a békességet törvényileg is megtámogatnám.
    Erre te „nyomorult baromként” jellemzel. Tiszteletben tartom benned a sokat megélt hölgyet, nem fogom viszonozni bántó szavaidat, megkérlek fogadd el, ha sokunknak eltérő a jövőképe a tiednél.

  • Hát az az igazság,hogy sok külföldi turista (egyre több!!!)azért látogat az országba,mert tudják,hogy politikai hovatartozástól függetlenül,itt jól érezhetik magukat,az otthoninál jóval olcsóbb áron kényeztetik őket,pláne ha nem felforgató és törvényellenes tevékenység a céljuk!
    Itt eddig minden normális külföldi állampolgár jó érezte magát,növelve az ország bevételét,meg a jó hírnevét!

  • kiegészítés:

    Amúgy Micike ez az ország valóban szép és sok látnivalót,élményt tartogat az ide látogatók számára(remélem tudod?már ha itthon élsz?)ha meg nem akkor ne mondj véleményt!!!!

  • Figyelő!

    ” ..1944 óta a zsidókban egy állandó rettegés él, hogy vissza jön az a világ. Rémképeket látnak, erről álmodnak és ez a témájuk.
    Nem tudom ki mit szólna, ha felidézném állandóan .Pl. én min mentem át a bolsi, sztálinizmus alatt Magyarországon, 17 éves koromtól!…”

    Figyelő,csak szólok, hogy Ön semmi mást nem csinál már évek óta, mint hogy a cikkek alatti hozzászólási lehetőséget és valamennyi fórumot, témától függetlenül a saját sérelmei bemutatására, felemlegetésére, használja, és ha kell ha nem számtalanszor leírja, csűri- csavarja (esetenként eltérő tartalommal) de soha eszébe sem jut, hogy már mindenkinek a könyökén jön ki a sokadszor ismételt személyes története, hogyan csapták ki egyszerre két középiskolából, zárták a fiatalkorúak börtönébe a rosszlányok közé egy évre, amiből „újságszerkesztői” tevékenysége okán csak 9 hónap lett, naná, hát a kurvák általában arról híresek, hogy fogva tartásuk alatt ontják a cikkeket, főleg amelyik írni olvasni sem tud!(mindez persze 17 évesen!)stb stb.
    Ha már itt tartunk, személy szerint sem az elkövetett bűnt, sem az érte kapott büntetést nem találom olyan súlyúnak hogy ezt mint egy véres kardot hordozza kőrbe minden oldalon hétszámra, hónapszámra, évszámra!
    Nem kedves Figyelő – elég volt, hagyja abba a sebei nyalogatását, fogadja meg a saját tanácsát amit a zsidóknak szokott adni „elmúlt 70 év, ne a múltjukon rágódjanak hanem
    lépjenek túl, és foglalkozzanak végre a jövővel” Nem is érti miért nem tudják elfelejteni végre őseik módszeres kiirtását, hogy mernek rettegni, és mi az, hogy „nincs más témájuk”? stb. Nos amennyiben ez Önnek(sem) megy, mert reggel, délben és este a saját sérelmein meditál, és bár elmúlt 60 év nem tud és nem akar túllépni rajta, akkor milyen alapon várja el ugyanezt a zsidóktól? Képes azon poénkodni a szellemi kebelbarátjával Tóth Péterrel, hogy a zsidók miről álmodnak, mitől rettegnek, mitől mernek félni – holott már 70 éve történt ami történt?
    És mindezt egy mondaton belül hasonlítja össze – a zsidók sosem múló, kiirthatatlan fájdalmát az Ön ehhez képest piti kis sérelmével akit 17 éves korában plakáttépkedésért vagy egyéb más renitens viselkedésért feljelentett az osztálytárnője, emiatt aztán jött a kicsapás, az ÁVÓ és a bekasztlizás stb stb Olvassa csak el az Öntől beidézett mondatot, hogy tette fel a kérdést?
    Ön valamit tett, csinált amiért lecsukták, később ’56- ban szintén, ha egyszer menekülnie kellett (bár ez sem feltétlen igaz, mert ugyebár van ennek egy B változata is a vőlegény szelíd „zsarolásával”!) Így az Ön menekült státusza is erősen billeg – ha pedig mégis, akkor Önnek annál jóval több volt a rovásán mint a „forradalom eszmei támogatása” – ezért ugyanis még soha senkinek nem kellett menekülnie! De mit tettek azok a szerencsétlen gyerekek, öregek, nők és férfiak, betegek, családapák és fiatal anyák csecsemő babájukkal a karjukon, akiken az emberiség leggyalázatosabb tették hajtották végre 70 évvel ezelőtt? Nekik mi volt a bűnük, azoknak pl akik még beszélni és járni sem tudtak?
    Hogy oda születtek vagy annak születtek aminek épp nem kellett volna, mert egy beteg elme mást gondolt?
    A szomorú, hogy ezeket nem először írja le, habár Gyuri10 mintha már elmagyarázta volna,hol és miben téved – nem is volt olyan régen, én még emlékszem rá -Ön nem ?

  • Besancon
    2017 május 15
    5:08 du.

    Ha hiszed, ha nem, sajnálom az állandó rettegésben élő zsidóságot. Nem csupán azért, mert én is személyesen érintettje vagyok.
    Felhívom rá a figyelmedet, h mindenki érzései valósak. A fájdalmai és a haragja is.
    És ez független attól, h az érzések valós gyökérből vagy egy épp erre gyártott kultuszból származnak.
    A végrehajtó hatalmi rendszerben tevékenykedőkkel sok gazemberséget követtettek el.
    Ehhez pedig olyan hitben kell(ett) életni a végrehajtó hatalmi rendszerben tevékenykedőket amilyennel élve ki van kapcsolva a gazember utasítások végrehajtását megakadályozó (most mondjuk úgy, h bios szinten beépített) természetes erkölcsiségük.
    Hatalmas, nyomorító terhet cipel a zsidóság is.
    Érdemes megnézni, h kik telepítették a nyakukba és kik és hogyan nem engedik a mai napig sem letenni.
    Én is hatalmas terhet cipelek még mindig, pedig sokat dolgoztam magamon, h letegyem. Nem egyszerű feladat ez. Különösen akkor amikor közben hozzám hasonlóan megnyomorítottak engem is pusztító kártékonyságát is fékeznem kell.

  • Besancon
    2017 május 15
    5:08 du.

    Kissé igazságtalan velem, de már megszoktam.
    A panasza az, hogy említettem min mentem keresztül, csak nagy vonalakban, nem részletezve , máris rám ugrott. Itt állandóan rettegést olvasok még ma is egyesektől.Rémképeket és rágalmakat, félelmeket. Erre akartam csak rámutatni, de ha BÁRMIRŐL írok, akkor is rám ugrik rágalmaival. A múltamról szépen emlékezik, mert egyszer naivan írtam róla.
    Megfigyeltem, általában csak én inspirálom beírásra, azonnal van comment-e , ha itt írok bár mit!

  • Besancon
    no?
    mit eltel te at………………..azon kivul hogy meg az iskolapadot is a valagad alatolva ingyer tanulhattal minden iskolaban,gymnaziumban,foiskolan,stb…..
    mehettel szinte ingyerr vagy tenyleg cask potoom szinte cask jelkepes osszegert SZOT udulokbe csaladostol…………………………..de sajnallak teeeee, az mar szinte majdnem igazi Auschwitz-al felero elmeny amit te atelhettel…
    oh te szellemi toprongy.
    hogy van pofad osszehasonlitani a kettot??

  • Figyelő 1,29

    „Aki nincs velem az ellenem van” – azt Jézus mondta.

    .

    „Aki nincs ellenünk, az velünk van” – ezt pedig Kádár János mondta, és ez volt a Kádár-rezsim 40 éve alatt a legfontosabb, és valóban követett „szlogen” .

  • Folytatás:

    És kérdés, a kettő közül ugyan melyik „szlogen” a keresztényibb ?

    .

  • Figyelő,
    Te tudod,hogy azt ki mondta,hogy”aki nem ellenünk,az velünk van”?

  • DonGolo,
    elnézést kérek.Nem láttam,hogy már előttem válaszoltál Figyelő sirámaira.

  • DonGolo,
    nem is kérdés,hogy ki volt keresztényibb.Kádár a halálos ágyán papot hivatott és felvette az utolsó kenetet.
    Azt,hogy ez így volt 100% biztonsággal állítom,mert izraeli lakásomban ebéd közben kaptunk annak idején egy telefont a következő szöveggel:”gyerekek kapaszkodjatok meg.A Kádár megőrült,felvette az utolsó kenetet”.Nos…ehhez mit szólnak a szentfazekak?

  • Kedves gyuri10! Minden ellenkező híreszteléssel szemben a kommunizmus nem volt ellensége a vallásnak. Hanem az egyházak, azok ellenségei voltak a kommunizmusnak, ez tény. A legsötétebb Rákosi korban jártam hittanra az általános iskolában, és elsőáldoztam is. Dacára annak, hogy az egész családom ateista volt, de úgy gondolták, nekem magamnak kell majd ISMERETEIM BIRTOKÁBAN határoznom a vallási kérdésekről.

    Az istenhit és a vallások a kultúra részei.

  • barlev
    2017 május 16
    2:20 de.

    Sántha Ferencnek van egy novellája, ahol a nagypapának a helyi szokás szerint, be kell sétálni a gázos barlangba, hogy ne haljon éhen a család (Sokan voltunk).

    Vagy ott a tiszazugi falu, ahol arzént etettek a rokkantakkal, öregekkel, hogy ne kelljen velük kínlódni.

  • Almási Alma
    2017 május 16
    1:56 du.

    A „vallás a népek ópiuma” (Marx), ez nekem nem dicséretnek tűnik.

  • Kedves Almási Alma,
    én 1946-tól 49-ig még a cionista mozgalom betiltásáig ivritül (héberül) is tanultam a Tarbut nevű iskolában.50-ben még jártam hittanra már nem a zsidó iskolában.Ezután már nem hallhattunk vallási nevelésről.A többiről minek beszéljünk?Az viszont véremmé vált, hogy amikor megkérdezték,miért nem akarok úttörő lenni azt válaszoltam,hogy mert én cionista vagyok.Meg sem értették,hogy mit mondok.Magyarországon még sokan vannak budi marcsi félék,akik ma sem értik meg.Esetleg ha valami nagyon „megalázót”akarnak mondani.Én viszont tiszteletre méltónak találom az első áldozásodat és minden ember őszinte vallási érzelmeit.A szentfazekakat mint amilyen itt néhány satrafa nem csípem és nehezen generálnak nálam empátiát.

  • Almási Alma
    2017 május 16
    1:56 du.

    A mi kultúrgyökerünk vastagon az akarat isten földi helytartósági rendszere konstrukció alá ér.
    És jó okkal és céllal. Ugyanis, mint a nép nevük is mutatja, mi vagyunk az egyik MAG funkciójú nép.
    Most jött el a mag kicsirázásának és szárbaszökkenésének ideje.

  • Almási Alma
    2017 május 16
    1:56 du.

    A kommunizmus/szocializmus alapvetően valóban összefér a vallásossággal, a hittel ( ahogyan a tudományt is felesleges erőltetetten szembeállítani vele; két eltérő terület ) . A vallások követőinek ( s főleg vezetőinek ) reakciós része pedig valóban a humanizmus, emberek közötti egyenlőség, szabadság eszméjének – néha halálos ellensége s a mindenkori hatalomhoz dörgölőzve adja az uralkodó politikai-társadalmi rend transzcendens önigazolását… Más kérdés kérdés, hogy az „átkos” az még kommunizmus/szocializmus se volt. A termelőeszközök közös tulajdona nem lévén azonos a pártállami tulajdonnal, ez utóbbi bolsevizmus… A maiak pedig poszt-bolsevik, ultra-reakciós, neo-fasiszta inkább nem káromkodok mifélék, a hozzájuk hasonló klerikális elittel szimbiózisban…

  • Az téved, aki állítja, hogy Rákosi korban nem volt vallásüldözés! Már elfelejtették egyesek a Mindszenthy pert, és a papok internálását?
    Mivel megfogadtam, hogy magamról nem beszélek, tehát nem idézem.

  • A helyzet az volt, hogy a kommunizmus, vagy ha jobban tetszik szocializmus, volt akkoriban a „vallás”!

  • Figyelő,
    ez nem abszolút,de majdnem-igazság.A rendszer minden nyílt ellenségét internálták.Sokszor a rendszer hívőit még ki is végezték.A kommunizmus vagy a szocializmus nem vallás,hanem egy elkorcsosult utópia volt.

  • Nagy Gyula,
    Te jól látod a dolgokat? Én úgy látom,hogy a MAG…kezd szarba szökkenni.

  • Fgyelő!

    Vallásüldözés ?

    NEM! Nem az.

    Ne állítsa be a Holokausztot, mint a vallásüldözés egyik válfaját. Ne akarjon egy még újabb vágányra átváltani, zavaros és önigazoló elméletei százféle magyarázgatásában…

    Igaz, hogy az antiszemitizmus a középkorban eleinte – az önhöz hasonló, zsidó származású, ám az épp ilyen zsidóságtagadó komplexusos őskeresztények körében – még abban a formában jelentkezett, de az elteltelt majdnem kétezer év alatt különféle metaform formákat és álarcokat öltött magára, de a XX.századra – a nagy biológiai felfedezéseket, mint pl.a darwinizmust is kimazsolázva – már elérte a „legfejlettebb” fokát, a biológiai, azaz a fajelméleti antiszemitizmus abszolúte tudománytalan változatát. [Ami már eleve azért áltudományos, illetve tök’hamis mert többek közt a kb.20éve felfedett, ill. már A.Spencer genetikai kutatásai eredményeként is igazolódott, hogy az Ember, azaz az egyetlen őstől származó Emberiség az maga egy faj.]

    Mindez természetesen nem változtat az antiszemitizmus kiteljesült . l é n y e g é n, amit . p o l i t i k a i . antiszemitizmusként [ld. az ellenségkép kialakítása és gyakorlata] emleget a szakirodalom. Ennek is a legeklatánsabb példája Lengyelország, ahol a Holokauszt óta már egyetlen zsidó sincs, ám a legyelek legnagyobb hányada mégis antiszemita… Persze itt most szándékosan nem fejtem ki, hogy minek a hatása oltotta ezt beléjük, mert akkor még azt hiheti ön, hogy mégis igazolva látom a kifogásolt, eredeti próbálkozása jogosságát…

    .

  • Ps.

    Állításom helyességét természetesen nem cáfolja, hogy a keresztény egyház[ak] kb. a XX.század közepéig intenzív harcot folytatott a zsidóság, mint vallás ellen is.

    .

  • Gyuri10 7:50

    FRAPPÁNS !!!

    .

  • Gyuri10

    Ez a „Kádár és a pap”, meghogy „utolsó kenet” 😀 , csak városi legenda, és a katholikus önigazolás egyik tipikus példája, amit
    még te sem hihetsz el.

    .

  • Figyelő 1:29

    „A kommunista ideológia pedig azt akarta kinyírni aki nem az”

    Ismétlem: ne keverje a szezont a fazonnal !

    Társadalmi – benne gazdasági – osztályok harca, nem azonos az uralkodó tulajdonos osztályok harcával az egyes, ideológiai, v. teológiai alapon ellenségnek kiszemelt és áldozatnak szánt egész népcsoportok „””kinyírásával”””. [Utóbbi egy őszinte, igazi primitíven nyers, hamisítatlan 56-os kifejezés. Én akkor hallottam ezt életemben először. Na, ez a vérgőzös szó illik igazán Bencsics Klárához.]

    Az, hogy a – s z o c i a l i s t a – Orosz Forradalomban, a maga szóhasználatában történetesen „kinyírták” a cári családot, az semmiben sem különbözik a – p o l g á r i – Nagy Francia Forradalom királyi és arisztokrata családjainak a „kinyírásától”. Szintén magától idézve: „A forradalmak márcsak ilyenek”.

    Másfelől tekintve viszont a . d i n a s z t i k u s . jog, jogi alapon áll keresztbe minden, előjelétől független forradalom céljainak a folytatásába, aminek a felszámolása csak ezen egyetlen, valóban forradalmi logika szerint volt lehetséges.

    Míg a francia polgári forradalom éppenséggel a maga idejében szükségszerűen döntötte le ezt az . ő s i . g á t a t . a maga útjából, az 1917-es orosz szocialista forradalom ugyanezt a korábban elmaradt történelmi tettet, azaz két történelmi fokozatot egy lépcsőben, csak 130 évvel később hajtotta végre.

    Tény és való, hogy a Francia Köztársaság azóta is, ha további forradalmi és „végvári” harcok árán, de áll, és a maga társadalmi elvárásainak megfelelve ma is működik. A kommunista forradalom, a fentiken túli történelmi szükségszerűségeken egyszerűen átlépve, tehát már az akkori feltételek híján egyelőre időszerűtlennek bizonyult, és így sok világpolitikai jeletőségű, látványos vívmánya ellenére a évtizedekre beteggé torzult, bár később rendbe jött rendszere omlott össze… Mégsem állíthatja senki, hogy nem volt forradalmi.

    A náci, tehát biológiai . g e n o c i d i u m r a . épülő rendszer nem említhető egy lapon a fentiekkel. És nem pusztán relatíve különbözik a fent említett történelmien szükségszerű rendszerektől, hanem a lényegében.

    .

  • Figyelő
    2017 május 16
    5:17 du.

    A Bolsevik birodalomban a tudományos materializmus volt hivatalosan az államvallás.
    Az oktatási rendszerben ennek mindenkor aktuális katekézisét nyomatták és kérték számon.
    Az változó volt, h hogyan kezelték a többi vallást és a hívőiket.
    Mivel a vallások ugyanannak az EGY mindenségnek, ennek részeinek különféle modellezései, skizofrénia gyártás ezeket külön kezelni, kezeltetni.
    Ugyanez a tudomány szétdarabolása különféle egymással összeférhetetlen részterületekre.
    Korábban erről is ejtettem már szót.

  • DonGolo 11:11

    Helyebítés

    „metaform” helyesen: metamorf

    .

  • gyuri10
    2017 május 16
    5:43 du.

    Mint, már írtam, én úgy látom, h a legfelső vezérkar egy hosszútávú, a vaskori szellemi rövidlátóság (vakság) időszakát nagy katasztrófa nélkül áthidaló évezredekre előre jól megtervezett programot hajt végre.
    Ennek keretében hoztak létre különféle funkciók betöltésére (különféle jól karbantartott ideológiákkal feltöltött)kisebb, nagyobb csoportokat népek méretekben is.
    Előre jól megtervezték és előkészítették az aranykori működésrend felé visszafordító átalakítást is.
    És, igen. Nagy szarban vagyunk, de ennek is jó oka és célja van.
    A vezérkar csak tudat manipulációt tud végezni (média információs hatás) és erre építetten kényszeríteni tud.
    Jelenleg brutál ébresztési időszakban vagyunk. A vezérkar most döbbent rá bennünket arra, h ha jót akarunk akkor azt magunknak kell megcsinálnunk.
    Erre szolgál a megélhetésünk szempontjából durván irracionális intézkedés sorozat és az emellé alkalmazott elképesztően pofátlan arrogancia.
    Erre szolgál ahogy a képünkbe nyomják, mit és hogyan csinálnak. Hogyan csinálják a tömegvezérlést.
    Ezek mellé adagolják szépen azokat az információkat amelyek megmutatják, hogyan tudjuk jól csinálni. És hogyan tudunk kiszabadulni a megélhetési kényszerkörnyezetből.
    Eközben megy az elfojtott indulatok felszabadítása és irányított kiégetése úgy, h közben kontroll alatt tudják tartani. Ehhez szolgál az az uszító cikk is amely alatt most irkálunk.
    Erre a célra nagyon jó Soros, aki saját elmondása szerint is, válogatás nélkül nyomorított és küldött halálba zsidókat és nem zsidókat egyaránt.
    Ezt azzal a filozófiával előadva, h a felsőbb akaratot mindenképpen végrehajtják, hát jobb, ha a haszonélvezője vagyok, mint az elszenvedője.
    Mindannyian szarban vagyunk. Zsidók és nem zsidók egyaránt. Most ezt a szart az egekig kavarják, h kénytelenek legyünk szembe nézni a valós múltunkkal és levonni a valós múltunkból származó tanulságokat.
    Van egy olyan mondás is, h addig kell táncolni ameddig szól a zene. És arra a zenére kell táncolni amit játszik a zenekar. Ennek a mondásnak is megvan a maga igazsága.
    Már jól érzékelhetően változik a zene.

  • Kedves Figyelő!

    Még a valódi kommunizmus sem a vallások ellen van, hanem az egyházak ellen, mivel az egyházak kizárólagos hatalmat akarnak a hívők felett. Mindszenty például kifejezetten államellenes volt Rákosi idejében, mivel a katolikus egyház elvesztette a hatalmát és a birtokait, és így Mindszentynek sem maradhatott meg a hatalma. Egyébként azt gondolom róla, hogy eléggé hatalommániás volt. és csöppet sem keresztényi. De persze nem ő volt az egyetlen, különösen a katolikus egyházban. Sokszor elgondolkodtam, Jézus – ha élne – hogyan vélekedne az ilyen hatalmi mámoros papokról és keresztény elöljárókról. Szerinted tetszenének neki?

  • Boda Marcsi
    2017 május 15
    4:42 du.
    Mivel hogy itthon élek, ezért világosan látom hogy, te egy csőszűklátókörűségben szenvedő, ideálisra butított, gyógyíthatatlan likudfideszfanszőrzet vagy! Őszinte részvétem!

  • Belzebub
    2017 május 15
    3:15 du.
    Pont így reagáltak az idejében kapott figyelmeztetésre Erdély kapzsi nagyurai is, de amikor Trianon után beteljesült a jóslat, maguk alá piszkítva menekültek az új urak „jogos” haragjától!

  • Almási Alma 3:31!

    Bizony amit itt leírsz,azt a jezsuita páter

    Nagy Töhötöm Jezsuiták és szabadkőművesek c.

    önéletrajzi opusza tökéletesen alátámasztja.

  • Kalocsai Miklós

    Nagy Gyula
    2017 május 17
    12:45 de.

    Gyula, nagy fába vágtad a fejszéd
    „A Bolsevik birodalomban a tudományos materializmus volt hivatalosan az államvallás.”

    Megtennéd, hogy ezt bizonyítod? Csak röviden
    -Mi a vallás ?
    -Mi a dialektikus materializmus (Hogy pontosak legyünk)?
    -Az utóbbiból hogyan lett vallás?

    Ez a megállapításod is magyarázatra szorul:
    „Ugyanez a tudomány szétdarabolása különféle egymással összeférhetetlen részterületekre.”

  • Kalocsai Miklós

    Nagy Gyula
    2017 május 17
    2:31 de.

    Gyula! Kik azok a legfelsőbb vezérkar, akik évezredekre előre terveznek, különböző funkcióra népeket hoznak létre, és mindenféle manipulációval irányítanak befolyásolnak minket?
    Ja! És az „aranykori működésrend”-et a Várkonyi Nándor Az ötödik ember című könyve értelmében használod?

  • Kalocsai Miklós
    2017 május 17
    2:43 du.

    Erős nézet amely szerint a vallás a vállalás szó rövidített alakja.
    Az államvallás már más kategória. Ez központilag nyomatott, világi eszközökkel is megtámogatott IDEOLÓGIA.
    A tudományos materializmus a bolsevik időkben hivatalos megnevezés volt. Más megfogalmazásban, az újmaterialista filozófia (úgy is,mint axióma rendszer)keretén belüli tudományosság.
    A vallás is egy olyan gyűjtőcímke, mint példul, a kacsa.
    A kacsa fiókba (dobozba) belefér a gumikacsa is.
    Számomra egy kategóriába tartozik minden központi terjesztésű, tömeg viselkedés meghatározó, tömegirányításra felhasználható konstrukció.
    Mindegyiknek a magja egy tekintély (bálvány). A mag körül van az általános viselkedést meghatározó és az engedelmességet biztosító szósz.
    Az egymással összeférhetetlen szakterületek, amelyeket egyenként, mint külön, külön valóságokat kell kezelni, szintén nagy témakör. Már ebben a fórumrendszerben is beszéltem pár körben róla.
    Arról is, h nem ismerünk semmit ami megfelel az objektum definíciónak. Más tér definíció van a mechanika szakterületen és a mezők rendszert használó területeken.
    A csalás akkor derül ki amikor elkezdjük ugyanazt a valamit különféle szakterületek szerint vizsgálni (más és más eredményeket kapva) és elkezdjük a szakterületeket egymáshoz képest vizsgálni.

  • Kalocsai Miklós
    2017 május 17
    3:54 du.

    Kizárásos alapon, csak a szkíta legfelső vezetőség maradt.
    Létezik olyan mese amely szerint az egész Földet lefedően szerződésben rögzített a szkíta legfelsőbb vezetőség primátusa és a nekik való engedelmesség.
    Az biztos, h a szkíta birodalom Attila korában olyan potenciállal rendelkezett amelynek ellenében nem lehetett az impériumi működtetési rendet megvalósítani.
    Emellett dokumentált szkíta vezetők aktív közreműködése az impériumi működtetési rend létrehozásában és fenntartásában.
    A Föld többi részének imperializálását Európából hajtották végre (gyarmatosítási hullám).
    Az aranykori működésrend az önszervező (organikus) működtetési rend.

  • Nagy Gyula
    2017 május 17
    12:45 de.
    Ezzel az írásával teljesen egyetértek!

  • Nagy Gyula
    2017 május 17
    2:31 de.
    Ez sem rossz.

  • Almási Alma
    2017 május 17
    3:31 de.
    Teljesen igazságtalan Mindszentyvel kapcsolatban, éppen azokat a szlóganokat írja, amit akkoriban a rádión hallottam , a többi pestivel együtt! Azaz, Mindszenty nagybirtokos hatalomra vágyó stb. Hogy tudja, Mindszenthy egy egyszerű paraszt családból származott, és mint Hercegprímás, akit a pápa nevezett ki annak, a legnagyobb hatalomnak számított a magyar katolikus egyházban. Őt, meztelenre vetkőztették és megverték mint főpapot, majd halálraítélték. Külföldi befolyásra, életfogytigant kapott,ezért változtatták meg a büntetését.
    Mindszethynek egyszerüen az volt a főbűne, hogy igen népszerű volt,a magyarok között,és kiállt a vallásoktatásért az iskolákban, amit megszüntettek a komcsik.

  • Az 56 -s forradalmároknak, első ténykedése volt, hogy kiszabadítsák fogságából.Ha másért nem is, de ezért érdemes volt az 56-s megmozdulás.

  • Nagy Gyula
    2017 május 17
    12:45 de.
    Helyesen írta,én csak a szokott pongyola stílusomban írtam erről.

  • Kalocsai Miklós

    Nagy Gyula
    2017 május 17
    4:14 du.

    Hablatyolsz itt össze-vissza minden féle badarságot, aminek se füle, se farka. A magyar értelmező szótár szerint a vallás „A társadalmi tudatnak természet fölötti erők és lények létezésében vetett hiten alapuló formája.” Hol találsz te ilyesmit a dialektikus materializmusban, hiszen pontosan azt tagadja. Ez válasz erre az állításodra is:

    „A vallás is egy olyan gyűjtőcímke, mint példul, a kacsa.
    A kacsa fiókba (dobozba) belefér a gumikacsa is.
    Számomra egy kategóriába tartozik minden központi terjesztésű, tömeg viselkedés meghatározó, tömegirányításra felhasználható konstrukció.”

    Ezek szerint, pl. a nácizmus is vallás?

    ” a tudomány szétdarabolása különféle egymással összeférhetetlen részterületekre.”

    Hát ez fából vaskarika.

  • Nagy Gyula!

    Hit és tudomány az két dolog.

    Hinni valamiben, vagy tudni valamit egzakt, tudományos alapon, az két merőben távol álló fogalom.

    A hittan is csak akkor lehet tudományos, ha kívülről, objektív alapokon tanulmányozza a hit [a vallások] elemeit
    Ettől ellenkező esetben szintén csak hitről beszélhetünk, amely szubjektív, idealista, kizárólag a konvenciókra (előre meghatározott tartalmi és, kötelező formákra) építő megközelítést tesz lehetővé.

  • Kalocsai Miklós írta:

    „Gyula! Kik azok a legfelsőbb vezérkar, akik évezredekre előre terveznek, különböző funkcióra népeket hoznak létre, és mindenféle manipulációval irányítanak befolyásolnak minket?”

    Hát a tudjukkik… Becsületes, Harry Potteren nevelkedett ember ilyet nem kérdez meg!

    Az emberiség öt korszakáról Graves írja a görög mitológia szerint:

    1. Aranykor
    Kronosz uralkodott, az emberek nem dolgoztak, gyümölcsöt és mézet ettek, juh és kecsketejet ittak, táncoltak és énekeltek, nem öregedtek meg, nem féltek a haláltól. Jelenleg ők a békés tanyák jó szellemei.

    2. Ezüstkor
    Az emberek már kenyeret ettek, a férfiak teljesen alá voltak rendelve az anyjuknak, 100 évig éltek, kötekedő természetűek és tudatlanok voltak, sohasem áldoztak az isteneknek, ám (talán éppen ezért? – az én megjegyzésem) sohasem háborúztak egymással. Zeusz kiirtorra őket.

    3. Rézkor
    Az embereknek réz fegyvereik voltak, húst is ettek, kihívóak, könyörtelenek voltak, gyönyörűségüket lelték a háborúban. A fekete halál pusztította ki őket.

    4. Nemesebb rézkor (Bronzkor?)
    Nagylelkű, nemes emberek voltak, mert az istenek nemzették őket halandó asszonyokkal. Dicsőségesen harcoltak, héroszok lettek. Jelenleg az Eliziumi Mezőkön vannak.

    5. Vaskor
    Jelen korunk nemzedéke. Korcs utódok, kegyetlen, igazságtalan, rosszindulatú, erkölcstelen, szüleikkel szemben tiszteletlen, hitszegő fajzat…

  • Nagy Gyula 12:45

    „A bolsevik materializmusban a tudományos materializmus volt hivatalosan az államvallás” állapítja meg nagybölcsen…

    Na persze, és ennek a „materilista vallásnak” a Tízparancsolata természetesn a Mengyelejev Táblázat volt és az is csak azért, mert a szerzője orosz, ami ugyebár akkoriban kötelező volt. A Hiszekegy-gye és teremtés hiedelme pedig Darwin evolúciós elmélete. Egyéb imáit pedig Newton mechanikai számításai képezték. A szovjet űrhajókat pedig az ezekből nyert ráolvasásokkal és exorcizálásokkal indították el a Bajkonúri kozmodromról, majd a fönt az űrben lebegő Mír űrállomást az Internacionálé kötelező szakrális interpretrálásával tartották földkörüli pályán.
    A mai nemzetközi űrszemélyzet is a gravitációnak csupán az illúzióját legyőzve, szellemi energia hasznosításával, az egykori szovjet, Isten segedelmével továbbfejlesztett Szojúz típusú kegytárgyakon közlekedik a Nemzetközi Űrállomás és a Föld között… Csodásak az égi erők…

    Még szerencse, hogy ezt az egész ájtatos felekezetet a rendszerváltással betiltották…

    ))))))))))))))))) 😀 (((((((((((((((((((

  • Almási Alma ! 🙂

    Várom szíves szakvéleményed az előbbi kommentem, ill. NGy. 12:45-ös vallásos témájában…

    .

  • Figyelő,
    Te el is olvasod amiket ideírsz?Olyasmit olvastam tőled,hogy az 56-os revansra már azért is szükség volt,hogy a forradalom kellős közepén a rádióban antiszemita uszítást harsogó szentet kiszabadítsák.Igazad van!Ő miatta tényleg érdemes volt meghalni néhány ezer embernek.Sajnos ismertem forrófejű fiatalokat,zsidó egyetemistákat akik életükkel fizettek a szentatya kiszabadításáért.A magam részéről hálás vagyok Őszentségének,ha valóban miatta kerültem vissza a Hazámba.A te szöveged nem illik egy szeretetre nevelt jó katolikus hölgy gondolat világába. Ilyesmiket a RENEGÁT zsidóktól várhat el az ember gyereke.

  • Kalocsai Miklós
    2017 május 18
    2:12 de.

    A célirányosan terjesztett tévhitekkel durván megterhelt világunkban minden állítás lehet hamis.
    Akár úgy is, h vannak akik hamisságok igazság hitével élve őszintén mondanak zöldségeket.
    A nácizmusnak része egy vallás.
    A vér vallása címszó alatt a neten erről is sokminden megtalálható.
    Minden beírásomra automatikusan érvényes az ami a népi tanmeséink végén kötelezően ott van: Aki nem hiszi járjon utána vagy maradjon meg a hitében.

  • málnaszőr
    2017 május 18
    2:42 de.

    Tudományos állítás amely szerint a tudatosságaink számítógép működésben léteznek.
    Ebből adódóan, a teljes tartalmuk képzetes.
    Olyan, mint az általunk gyártott számítógépeknél.
    A tudatainkba képzetek tölthetők és mi is képesek vagyunk képzeteket előállítani (ez utóbbit nevezik intelligenciának is).
    Az objektivitás hit nagyon súlyos tévhit.

  • Almási Alma
    2017 május 18
    3:13 de.

    Ilyesféle kacsákat én is ki tudok ötleni.
    Az indián hagyományokban erről meglehetősen tisztán beszélnek. Úgy, mint szellemi látóság és rövidlátóság (káli júga a szellemi sötétség, vakság)időszakairól.
    Léteznek többé kevésbé jó meghatározások abból is amik a szellemi látóság adott milyenségéből adódnak.
    A jó szellemi látóság időszakában általános jólét van, innen az aranykor megjelölés.
    Ez a hullámtan, kommunikáció keretrendszerben tudományosan is jól megfogható. Mégpedig a tudatok közötti kommunikációs képességet befolyásoló zavarjel szintként, ennek időbeli változásaként.

  • Dubois
    2017 május 18
    6:43 de.

    Ha kivesszük belőle a direkt maháskodásaidat, akkor jó közelítéssel így látom.
    Amikor az iskoláimat kezdem, tagadták a genetikát.
    A biológiai tanok csúcsa Pavlov kutyája volt.

  • gyuri10
    2017 május 18
    7:55 de.

    Mindszenty is épp úgy a pásztorok rendjébe tartozott, ahogy Soros is.

  • Dubois
    2017 május 18
    6:43 de.
    Egyházról, vallástól és hitről:

    Az ókori – néhányezer évvel ezelőtti – görög mitológiában van egy történet, amiben arról van szó, hogy a gabonaistennő valamiért megharagudott a törzsre ezért a következő évben nem volt gabonatermés, és a törzs éhezett. Graves szerint azért, mert a gabona-papnők, akik a vetőmagot gondozták, és a vetés idejének és módjának a titkát őrizték, titokban megpörkölték a vetőmagot.

    Jól látszik ebből, hogy a gabonatermesztésre vonatkozó információkat (a tudományt) a papság őrizte, és ők is alkalmazták a termelésben (szertartások). Náluk gyűlt össze a vetőmag is (anyagi javak). És, ha valamit el akartak érni, vagy büntetni akartak, náluk volt a hatalom is.

    A bajok ellen védelmet kereső ember (a hívő) következetes vallási dogmákat hozott létre magának, összhangban a természet ismeretével (vallás), amelyet a papság kezelésére bízott (egyház). Így kerültünk valamennyien, hitünknél (félelmeinknél) fogva más emberek hatalmába. Minden hatalom – Miviktorunk is – erre törekszik, ezt használja ki.

    Ilyen értelemben lehet a marxizmust is vallásnak tekinteni, de akkor a marxizmusnak istenei is vannak, akikben hinni kell.

    De ha nem hiszel semmiféle tekintélyben, hanem mindent a maga mérhető valóságában vizsgálsz, akkor személy szerint sohasem leszel a gondolkodásodban kiszolgáltatottá.

  • Saját személyes tapasztalatom az átkosban, hogy ha nem akartál karriert csinálni (minek is?), akkor szinte semmiféle korlátozásba nem ütköztél. Más kérdés, ha valakik önként bevállaltak olyasmit, amit azóta szégyellnek, és ezért most azt mondják, hogy „kötelező volt”. Semmi sem volt kötelező, lehettél vallásos, járhattál templomba, stb…

  • Az egyetemi marxizmus szigorlatom eléggé gyengére sikerült. A vizsgáztató nevetve mondta, hogy ha bölcsész lennék, most meghúzna. De fizikusnak ennyi is elég! Legyintett, és megadta a négyest. 😀

  • Nagy Gyula elmeszüleményeivel már nem fárasztom magam. 😀

  • Almási Alma,

    ha nem támadtad a rendszert, már akkor sem korlátoztak semmiben. Na jó, mondjuk külföldre nem utazhattál minden hónapban, főképpen nem a nyugati országokba, és a telefonbekötésre is hiába vártál, de azért 4-5 évente hozzájuthattál az új személygépkocsihoz, persze, ha a vételár felét azonnal befizetted, és a kapott sorszámoddal sorra kerültél. De színben már csak olyan autót kaptál, ami éppen jutott. Ja, és szurkolhattál a Fradinak is, legfeljebb egy ideig valaki megfigyelt. De ha úgysem tettél semmi rendszerellenest, akkor figyelhettek, egy idő után megunták.

  • Fradinak drukkolhattál az átkosban is,de azt azért egy rohadék sem merte bevállalni,hogy kórusban énekeljék az MTK elleni NB1-es meccsen:”Megy a gőzös-megy a gőzös Auschwitzkába”.Igaz,hogy akkor még a Dávid Ibolyák is értettek a focihoz.

  • Nagy Gyula
    2017 május 18
    8:33 de.

    Érdekes az összehasonlítása! Vajon mire alapozza?!

  • gyuri10
    2017 május 18
    7:55 de.
    Nem tudom, milyen kommunista propagandát hallottál a m. rádión, de Mindszenty bujtatott nem egy zsidót a nyilas időkben! Ezért is vitték el a nyilasok.. A védőügyvédjétől tudom, pozitívan ! Nem a rádióból.

  • K. Slomót a fidesz hozta létre a Mazsihisszel szemben. Nem vagyok zsido, de nekem is feltünt, h orbánböséges támogatásával mindig populista és szembe megy a Mazsihisszel. Mindig is fideszes, torzan elfogult volt.
    De mindez abbol is lemérhetö, ahogy a vérorbánisták védik.
    Minden népnek megvan a selejtje!

  • Figyelő
    2017 május 18
    5:29 du.

    Mondhatom azt is, h arra a közel négymilliárd éves időhorizontú (majdnem) ellentmondások mentes valóságmozira ami összeállt a tudatomban.
    Mondhatom azt is, h mindketten végrehajtó hatalmi funkcionalitással (szerepben) tevékenykedtek.
    Mindszenty hivatalos megnevezéssel is pásztor volt.

  • Figyelő,
    a revans-forradalom idején már nem igen lehetett kommunista propagandát hallani a magyar rádióban.Valóban tudom,hogy voltak katolikus papok akik életeket mentettek.A Jád Vásémnél hálával őrizzük emléküket.Nejemet(akkor 2 évesen)és édesanyját a kőbányai karmelita rend zárdájában a pap és az apácák mentették meg.Évek óta próbálom megtudni a neveiket.Sajnos sikertelenül. Mindszenty bújtatásairól nincs adat.Azt azonban saját két fülemmel hallottam amikor a magyar rádióban,különböző uszításait ezzel a mondattal fejezte be:”mi tettünk az üldözöttekért.Mit tettek ők miértünk?”
    Még csak annyit,hogy ha Őszentsége bármit is tett volna a zsidók érdekében valószínű a mi fertályunkon nyoma lenne és ez a mondása nem uszításként lenne elkönyvelve.
    Tudod Klárika a magyar nyelv szép,gazdag és nagyon árnyalt ráadásul minden felvágás nélkül merem mondani,hogy én elég jól értem és használom.

  • Kedves Alma & Nagy Gyula !

    Jómagam se tagadom, hogy még egy tudományos világnézet, így a marxizmus is zsákutcába fut, amikor gyakorlata dogmatizmusba, pláne ha szubjektivizmusba fullad. Sok időbe tellik, amig onnan úgy rückwärstben ki tud majd kecmeregni.

    Viszont Newton esete, a kor gátló szelleme okán, ennek inkább a fordítottaja. Ő éppenséggel egyszerre folytatott tudományos és teológiai kutatásokat. Sőt pontosabban, a korszellemtől áthatva, vallásos hitéből kiindulva afelől kutatta a [teljes]Biblia, azon belül is, annak eszkatalógikus, azaz a világ-vége-hit vonatkozásait, annak időpontját keresve… E tallózások és matematikai számolgatások közepette rátévedt és el is mélyedt a csillagászat, illetve az égi és földi mechanika objektív tudományának az ösvényére. Így kerülhetett több nagy horderejű tudományos fölfedezése is egy >titkosírássalkorlátai okán is már megáll a tudományaaz érzéstcsak [el]hiszi<, bár mérni már nem tudja, hogy amögött is kell, hogy legyen még folytatása az elképzelt eredménynek. Tegyük hozzá, hogy mindazonáltal az ilyen zsákutcának tűnő elakadásoknak – akár még más kutatási területen is – később majdnem mindig előkerült a tudományos, sokszor felfedezés értékű folytatása és magyarázata.

    Mert, egy mikroszkóp, vagy egy hagyományos teleszkóp lehetőségein túl is "akad" még létező anyagi világ. Pusztán "dioptria" kérdése. Egy Hubble űrteleszkóppal pl. Newton, de egy Hadron Részecske Gyorsítóval "a kezében" Einstein is már a maga idejében túlthette volna magát a "kozmikus hitén", de még a kvantummechanikával kapcsolatos kétkedő vívódásain is…

    Hasonló dilemmát oldott fel a sok közül valamelyik[?] geostacionáris pályán keringő, úgy emlékszem infravörös tartományban dolgozó űrtávcső, amikor ráíránytották az égnek egy olyan szeletére amely addig tök'feketén sejtette azt, hogy azon túl nicsenek még csillagok se, szóval nincs ott semmi…
    Ez az emberi kéz alkotta égi kukker azonban 24 órán át fotózta egyhelyből ama "tenyérnyi" kozmikus helyet, és "mit ad isten"..?!!! – Több-tízezer létező égi objektum ontotta fényét ama végtelen sötétség mélyéről, ahol számunkra márcsak a fekete anyag és sötét energia (s még mi minden) felkutatása marad hátra…

    Higgyünk benne, hogy lesz tudás és lesznek ehhez is műszereink!

    🙂

  • Ne hazudozzon már megint egy itt már százszor letárgyalt történelmi tényről.
    Mindszenty mint legitimista Veszprémi püspök tulképp. a nyilasoknak csak mint hatalombitorlóknak a püspöki palotába hatolásaként kifogásolta. Nemhogy nem metett zsidókat, de a Zalamegyei Újság főszerkesztőjeként abban szellemben tette ezt, hogy pl. „galíciai hordának” nevezte őket. A zsidókérdést saját pásztori levelében csupán gazdasági kérdésnek tekintette. Azon kívül, a nyilasok általi letartóztatását, mint eseményt az váltotta ki, hogy veszprém megyei püspökként, tiltakozott a nyilasok behatolása a püspöki palotába és >700 db alsónadrág< lefoglalása ellen a katonaság számára. Ezen túl a letartóztatása során rendelkezésére bocsátzott megyei főispáni autóba nem volt hajlandó beülni, s mint később mondta, csak a saját püspöki autóját fogadta volna el…

    Erről a témáról rengeteg tény és dokumentum található a neten, csak üsse be pl., hogy Mindszenty vitatott veszprémi napjai, és százszám cáfolják a maga notórius hazugságait… Ne játssza már a feledékenyt, inkább olvasson. 🙁

    .

  • Előbbi kommentemet válaszul Figyelőnő őnagyságának ajánlom.

  • Kalocsai Miklós

    Nagy Gyula
    2017 május 19
    3:25 de.

    Nahát, Gyula! hogy te miket tudsz?

    „Mondhatom azt is, h arra a közel négymilliárd éves időhorizontú (majdnem) ellentmondások mentes valóságmozira ami összeállt a tudatomban.”

    Még szerencse, hogy Figyelőnek írtad, mert mások biztosan kinevetnének. Figyelő viszont issza a szavaidat.

  • Mindszenty is, mint minden pásztor, kényszerűen, kettős játékot játszott és játszik.
    A heraldoknak pedig az a feladatuk, h a kijelölt célközönség szemében szépnek (a megrendelő akarata szerintinek) láttassák.
    Newton és tudós társai REND tagok voltak.
    A REND-ek a belső (hermetizált) tudásukként jelenleg is kabbala értelmezéssel az alkímia tudományát használják.
    Ez egyértelműen mutatja, h az általuk gyártott materializmust egy gagyi világlátást adó alattvalói vallási ideológiának gyártották.
    Annyira gagyi, h az objektumok viszonylagossági modellben létező objektumok nem felelnek meg az objektum definíciónak. Jól mérhetően, nem léteznek környezettől (viszonyítási bázistól) független tulajdonságok. Az alap tulajdonságként definiált tömeg számérték is attól függ, h milyen viszonylagosságban mérik.

  • Kalocsai Miklós
    2017 május 19
    8:22 de.

    Az én mozim onnan indul, h a Földet körbe kerülően egy vonalban álló hegycsúcsok vannak (lej vonalak).
    Ez azt jelenti, h Földanyánk részben tudatosan terraformált.
    3,7 milliárd évesre datálják azokat a kőzeteket amelyben biológiai lények maradványait (lenyomatait) találták.
    Az anyagevolúciós tanon kívül minden másban azt mondják, a biológiai működésű lények tudatosan létrehozottak (teremtmények, gyártmányok).

  • Ha már Köves rabbi, akkor ideteszem a mai körlevélben küldött fejtágítóját.
    http://zsido.com/fejezetek/bechukotaj-a-jo-let-kihivas/

  • Dubois
    2017 május 19
    6:04 de.
    Hazudni nem szoktam! Ezt már máshol is írtam.
    Viszont ,még otthon éltem javában, mikor ez az esemény történt.
    A rádióban intézett szavakra is emlékszem.Amit a komcsik híreszteltek Mindszentyről, az mind hazugság volt! Éppen úgy amiért engem elítéltek. Az akkori hatalmak nem féltek kisebb, nagyobb hazugságoktól, ha érdekük megkívánta.
    Rajkot pl. felakasztották elvtársai mert már akkor MÁS hatalmi érdekek jöttek előnybe, pl. Rákosi akart az ország vezetője lenni.
    Mindezeket átéltem, engem nem lehet meggyőzni politikai hazugságokkal, amiről tanúim is vannak.

  • Kalocsai Miklós

    Nagy Gyula
    2017 május 19
    8:54 de.

    Persze, persze Gyula! A mozikban mikor vetítik ezt a filmet, szívesen megnézném. Mások szerint a fossziliák egészen mást bizonyítanak.

  • Klárika,
    úgy tűnik,hogy egyre súlyosbodik a helyzeted.Sebaj.Ha ez téged kielégít egészségedre.Kár,hogy másoknak nem küldted el,amit nekem Mindjárt humorosabban fognák fel örök igazságaidat.

  • Sajnálom, nem, engedem még ma sem, hogy mindenféle istentelen Mindszentyt barnitsa! Elég volt a komcsikból nekem.

  • Figyelő! Szerencsére nem Ön dönti el, hogy ki az Istentelen és ki nem, az meg mégúgysem játszik, hogy Ön mit enged vagy mit nem! Többször hivatkozott -jogosan- a szólás szabadságra valamint sűrűn emlegeti a demokráciát is(bár azt is világossá tette, hogy fogalma sincs róla mi fán terem) hát engedje már meg mindenkinek, hogy azt és úgy írja ahogyan ő azt látja és véli, ha épp Mindszentyről hát akkor róla!

    Egyébként ha elege volt a „komcsikból”, mégis mi a fenét keres napi 24 órát azon az oldalon, ahol állítólag csupa komcsi hirdeti az igét? Nekem pl elegem van Orbánból és bandájából, ezért aztán eszemben sincs éjt nappallá téve Fidesz oldalakon csüngeni! Ez ilyen egyszerű!

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Nagy Gyula !

    Azt mondja már meg kérem, hogy az az űrszonda, amely immár húszon-x éve szeli a makrokozmoszt, rég elhagyva a galaxisunkat és meghaladva több galaktikus távolságot is, onnan folyamatosan jeleket küldve . h a z a , ez az emberalkotta objektum miféle „környezettől független, v. alattvalói világlátást” is szolgál, illetve nem szolgál ???

    .

  • Almási Alma

    „Ilyen értelemben lehet a marxizmust is vallásnak tekinteni, de akkor a marxizmusnak istenei is vannak, akikben hinni kell.”

    Ha komolyan gondoltad, akkor a „vannak” helyett a >lennénekkéne< feltételes formát használtad volna…

    A mizmusnak nincsenek istenei, de a hit körébe tartozó objektumai sem… Az már egy egészen más lapra tartozik, hogy
    1. Sokan megpróbálták a maguk imádatát bevezetni egyes helyi (nemzeti) interpretációban.
    2. A marxista propaganda során végrehajtott egyes túlzó kijelentések és kifejezések dogmává merevedése okozta torzulások a közvéleményben a teljes eszmére kivetítült negatív képként szilárdult meg, amit a Mizmus ellenségei törvényszerűségként aposztrofálnak ma is.
    3. A történelmileg időszerűtlen, azaz nem szükségszerűen bekövetkező "sziocialista" irányú "1917." szubjektív hibái, valamint az ellenséges külső környezet (intervenció, g. embargó stb) a bolsevizmus, majd a sztálinizmus nemcsak, hogy dogmatikus, de az alappal tökéletesen szakító, nem is marxista sok elemében attól idegen rendszerbe sodorta az egész forradalmat, mely rendszer működését igazából már csak a "hit" vitte, időnként nagy és látványos akár világraszóló történelmi jelentőségű eredményeket is felmutatva.

    .

  • „tisztelthölgyeimésuraim”
    2017 május 22
    6:36 de.

    Nem értem a kérdését.
    És kijavítok egy súlyos tárgyi tévedést. Az űrszonda a naprendszerünket hagyta el. A galaxisunk széle kifelé nézve is sok fényévnyi távolságra van tőlünk.
    Annak nem nézek utána, h veszünk-e még az űrszondától jelet.
    évekkel ezelőtt hallottam róla utoljára.
    Az sokkal izgalmasabb számomra, h vannak népek amelyek eredet történetében más naprendszerből való idekolonializálás szerepel.
    Emellett sok helyen olyan tudás nyomai láthatók amilyennel jelenleg hivatalosan nem rendelkezünk.
    Az számomra elfogadhatatlanul gagyi, h mindazt ami nem fér bele a hivatalos történelmi mesékbe azt a világ csodái skatulyába rakják.

  • Ez egy nagyon megkésett válasz gyuri10 2017. május 19-i posztjára, amelyben említi, hogy keresi a feleségét 2 évesen a kőbányai karmelita kolostorban megmentő apácák és pap neveit.

    Az apácakolostor rektora és papja a háború alatt Dr. Hanzlik István volt, aki egyidejűleg a szomszédos gyűjtőfogház lelkésze is volt. Valószínűleg ő volt az, aki papként részt vett az embermentésben. Én még gyerekkoromban, a hetvenes évek közepén rendszeresen találkoztam vele Kőbányán a katolikus Szt. György plébániatemplomban.

    Az Új Ember c. katolikus folyóirat 2003. december 7-i számának 7. oldala közöl egy cikket a ma Gyenesdiáson élő karmelita nővérekről. A cikk legnagyobb részét Predl Katalin Irén nővér világháborús visszaemlékezései teszik ki. A nővér ekkor a kőbányai zárdában és árvaházban szolgált, és részletesen számol be a rend ottani embermentő tevékenységéről, név szerint is említve több megmentett zsidó családot. Beszámolója alapján az embermentést a tartományfőnöknő irányította, sajnos ő név szerint nincs megemlítve a visszaemlékezésben.

    Gyuri

  • Hogy ez a Nagy Gyula mekkora böszmeségeket hord fenntebb össze!
    Látszik hogy a Däniken nevű büntetett előéletű szálloda-igazgató szellemi emlőiből szíjja az idiótikus világlátását…

  • Geyza
    2018 február 24
    8:58 de.
    A jelenben is meglévő tárgyak kemény mozaik darabkák (a nagy kirakós játékban).
    Egy ilyen a sok közül a megalitikus építészet maradványai.
    A jelenlegi közhivatalosan létező tudásunkkal, technológiáinkkal, gépeinkkel jelenleg nem tudunk ilyeneket építeni.

  • Nagy Gyula.
    Nem hinném hogy hülyeségekről fogok vitázni.
    Tudod öreg én meg a nemzetközi űrkutatásban dolgoztam.
    A Däniken-féle hülyeségek a mi köreinkben csak a közröhely tárgyát képezték.

    Egy büntetett előéletű svihák..aki megmagyarázza Világegyetemet vagy mifenét…még viccnek is rossz.

  • Geyza
    2018 február 24
    11:21 de.

    Neked is a szíved joga a csőlátóságodból eredő tévképzeteid valóságát élve röhögni.
    És Neked is lehetőséged van levenni magadról a szemellenzőt.

  • Nagy úr:
    Más dolog hinni a földöntúli erőben meg valamiféle lila gőzben és megint más szorgalmasan dolgozni a Világ megismerése érdekében.

    Én ez utóbbit preferálom.

    A képzelgést meghagyom azoknak a háziasszonyoknak és szobatudós úriembereknek akik amuúy fényévekre vannak azoktól a dolgoktól amikről ábrándoznak deazzé oly „okosan” nyilatkozgatnak róla.

  • Geyza
    2018 február 24
    12:32 du.
    Túl stabil a mindenség modellem ahhoz, h bárki lyukat tudjon beszélni a hasamba (komolyan megingassa).
    Persze, próbálkozni lehet ezzel is.

  • Nagy Gyula:
    Engem ez igazán nem zavar 😀 😀