Kanadai magyar nemzeti egység: Aki nincs velünk, az ellenünk!

2017 május 23 9:37 de.59 hozzászólás

Levelet kaptak a kanadai magyar közösség vezetői Szenthe Annától és Ábrahám Tibortól, a magyar kormány által létrehozott Diaszpóra Tanács kanadai társelnökeitől. Ebből a levélből tudták meg a kanadai magyar szervezetek elnökei, illetve a „mezei” kanadai magyarok is, hogy a hosszú és kacskaringós út után, ma már végre teljes a béke, az egyetértés és a nemzeti összefogás a kanadai magyarságban. Vége a pártoskodásnak és az uszításnak–írják a levél szerzői és mint ahogy a levélből kiderül (szó szerint idézzük): „Mindenki velünk tart.”

Csakhogy a grandiózus „mindenki velünk tart” deklaráció után — pontosan négy mondattal később —  már ez olvasható: ki kell zárni minden széthúzó erőt.

Aki ismeri a kanadai magyarság történetét, az aligha írna le olyat, hogy „mindenki velünk tart.” Mert egyből tudná, hogy ez egyetlen bevándorlói hullámra, egyetlen magyar közösségre sem volt igaz. A kanadai magyar közösségekben a huszadik század jelentős része például a Kanadai Magyar Munkás, aztán az Új Szó című kommunista hetilapok és az antikommunista emigráció közötti éles harcról volt hangos. Meg a kommuista emigráció belső konfliktusaitól, valamint az antikommunista közösségek egymással való marakodásaitól. Meg attól a feszültségtől, amely a Kádár korszakban „haza” látogató kanadai magyarok és a kádári Magyarországot elvből bojkottáló kanadai magyar emigránsok között alakult ki.

Micsoda demokrácia felfogásról tanuskodik Szenthe Anna és Ábrahám Tibor levele! Micsoda merészség kell ahhoz, hogy bárki is azt állítsa: mögötte sorakozik fel a komplett kanadai magyar diaszpóra…egy olyan diaszpóra, melyről köztudott, hogy jóval kevesebb mint 10 százaléka vesz részt bármilyen szervezett közösségi tevékenységben.

A tanács társelnökök leveleit az alábbiakban osztjuk meg a KMH olvasóival…akik közül biztosan akad néhány, aki innen tudja csak meg, hogy ő is Orbán Viktor Diaszpóra Tanácsával, annak vezetőivel tart. És ha mégsem, akkor meg majd kizárják őket. (KMH Szerk.)

***

Szenthe Anna és Ábrahám Tibor

Szenthe Anna és Ábrahám Tibor

Tisztelt Elnök Asszonyok, Elnök Urak! Kedves kanadai magyar Barátaink!

Hosszú utat tettünk meg ahhoz, hogy ma kanadai magyar egységről, kanadai magyar összetartásról beszélhessünk, nem csak külön-külön városainkban, tartományainkban, de egységesen Kanada szerte is.

Nem volt könnyű feladatunk, nekünk diaszpóra tanács társelnököknek, abban, hogy az ellenségeskedő és majdnem teljesen szétszakadó kanadai magyarságot egységbe hozzuk. Úgy érezzük ezt elsősorban példamutatással értük el, hisz ha két felfogásban teljesen ellentétes ember kompromisszumot tud kötni a kanadai magyarság sikerének érdekében, akkor velünk együtt mindenki képes arra, hogy félre tegye önös céljait és a közösség sikeréért, egységben, összetartásban gondolkozzon. Ezt többen meg is tettétek és példátokat követve lassan Kanada szerte mindenki velünk tart.

Igy beszélhetünk kanadai egységről , megértésről, ÖSSZETARTÁSRÓL.

Természetesen vannak még feladataink, közös megbeszélni valóink, de szerintünk az, hogy képesek vagyunk dialógusra, egymás meghallgatására, megértésére, már az is óriási lépés. Gyűlölködésre, pártoskodásra, uszításra, negatívitásra semmi szükség, mert az semmiképpen nem szolgálja a közös célt és akik hátráltatnak minket az előrehaladásban, azokat egyszerűen ki kell zárnunk a közösségből, addig amig nem állnak ők is az ÖSSZETARTOZÁS zászlaja alá.

Ne felejtsétek el, hogy mindannyian egy célért dolgoztunk, dolgozunk és hozunk áldozatot néha munkánk, családunk kárára. Ez a cél elsősorban magyarságunk megtartása, hagyományaink, kultúránk megőrzésé, magyarságtudatunk továbbadása a következő generációknak.

Tisztelnünk kell egymás munkáját, törekvéseit és kizárni minden széthúzó erőt!

Mi akik a szívünkben mindig magyarok leszünk és maradunk, tudnunk kell, hogy mégis egy kicsit mások vagyunk, mint az anyaországban élő honfitársaink. Nekünk az is feladatunk, hogy Magyarországnak jó hírnevet adjunk itt Észak Amerikában és, hogy munkánkkal, szakszerű tudásunkkal, értékeinkkel és nem utolsó sorban hagyományainkkal és kultúránkkal büszkén kivívjuk helyünket, a magyar nép helyét, a multikulturális Kanadában.

Köszönjük Kanada szerte Nektek, hogy az elkövetkezendő napokban szeretettel , békével fogadtok minket szervezeteitekben, hogy alkalmunk lesz beszélgetni és egy pozitív szellemben ha lehet, még tovább erősíteni a kanadai magyarság összefogását.

Barátsággal,

Anna és Tibor

59 hozzászólás

  • Szóval, Anna és Tibor Orbán Viktor fizetett ügynöke. Aki magyar velük tart, az kenhet vajat a kenyerére, a kívülállóknak meg coki.

  • Hát ez nem semmi… 😀

  • Azt hittem, idézet az 1984. c. könyvből…

  • Göllner András

    „Akik hátráltatnak minket az előrehaladásban, azokat egyszerűen ki kell zárnunk a közösségből, addig amig nem állnak ők is az ÖSSZETARTOZÁS zászlaja alá.”

    Úgy látszik az Ábrahámék háza táján a farok csóválja a kutyát. Ezt a ziccert nem lehet ki hagyni még annak sem aki elbúcsúzott a magyar helyesírástól. Ábrahámék feleslegesen fárasztották magukat ezzel a felszólítással. Akik nem tartanak a magyarság szégyenfoltjával (a.k.a. Orbán Viktorral) azokat nem kell kizárni a kanadai magyarok köréből. Megyünk mi magunktól aranyoskák, és Isten áldásával. Legyen a tiétek az egység, miénk a dicsőség. 🙂

  • ezeknek az ujja meg ide is eler? valyon mi jogon vettek azt a batorsagot hogy ilyet irjanak Kanadaba? van rola nehany theoriam, de egyenes valaszt ugy sem kapnek, igy hat nem faradok vele. mar reg megtelitultem ezekkel a magyarokkal. tovabbra nem futja a gyomor; a figyelo, ugyan milyen spicli screen nev az ilyen; a hazai lampa mely szuntelen osztogatja a sotetsegeit; az antiszemita horda kulonfele tagjai es a Boda kozonsegessege betettek a kaput nalam. akarhogy veszem ez a banda soha nem volt es nem lesz egy emesztheto tarsasag…

    and the above mentioned letter writers can shove it up their wazoo, I will never be member of this type of diaspora.

  • A szethuzo eronek kene tomorulni,es maris rajonnenek, hogy a „mindenki veluk tart” meg az emigracionak a 10%-ra se futja nekik.
    A sok sok 5-10 fos egyesuletek tamogatasat birjak.
    Kizarnak minket?remek ,majd megalakitjuk a kizartak clubjat.
    Nem is tudom mibol gondoljak hogy ilyen tarsasagba szeretnenk tartozni?

  • Fogalmam sincs kik ezek, ki kapott levelet stb?!
    Ez megint egy szétmázoló híranyag.Az egyszerű magyar szétszórva a hatalmas kanadai területen, soha nem hallott róluk, sem a többi szervezetről, amiről meg a cikk ír.

  • Göllner András
    2017 május 23
    10:48 de.
    Csodálatos széthúzó gondolatok ::::”””””Legyen a tiétek az egység, miénk a dicsőség””””
    Mindez idézet volt András Bácsitól.
    Szerető üdvözlettel.

  • Valamit föl kell tudni mutatni az Orbán-kormány felé, evégből születhetett ez a (tájékoztató?) levél, ha már kapják a működésükhöz az anyagi támogatást, amit a magyar adófizetőket képviselve a magyar államtól kapnak.

    Egy pillanatig se gondoltam komolyan, hogy a Kanadában élő, nagyjából 300 ezer magyar, valóban egységesen fölsorakozott mögöttük. Ez képtelenség is, hiszen idehaza se szereti mindenki a népzenét és a néptáncot, sokan nem esznek ma már hagyományos magyar ételeket se, a népviselet mára színpadi kelléké vált.

    Nem gondolom azt sem, hogy a kanadai magyarok valamennyi gyereke rohanna néptáncolni és magyar-nótázni, pláne a vegyes-házasok gyerekei.

    És abban sem vagyok biztos, hogy a másod-harmadgenerációs gyerekek ma valamennyien büszkélkednének magyar származásukkal.

  • Orsós Elemér

    Zsuzsa
    2017 május 23
    10:55 de.
    Kedves Zsusza!
    Nem szeretnék kívülállóként a kanadai magyarul beszélők magánügyeibe belepofázni, de azt azért elárulhatná nekem, ha nem titok, hogy abban a Canadában készült, kanadai magyarul beszélők által írt és kanadai magyarul beszélőkhöz címzett levélben hányszor szerepel a Fidesz, Orbán vagy Magyarország. csupán azért kérdem, mert úgy érzékelem, – hogy butaságból vagy üldözési mániából, Ön egy Magyarországról provokált, magyar diaszpórák elleni megosztó összeesküvést vizionál.

  • Orsós Elemér

    Drizari
    2017 május 23
    2:05 du.
    Lehet hogy, igazad van, de azért a levél Fideszre, Orbánra, magyar kormányra és Magyarországra való tételes hivatkozásai jobban meggyőznének, mint ez a hisztérikus rémeket látás!

  • Orsós Elemér

    A Diaszpóra Tanács is megérdemli az ottaniak dorgálását, mert elfelejtették az ősi, szülői jó tanácsot: „idegentől ne fogadj el cukorkát”! (Főleg, ha láthatóan nem vagy rászorulva!)

  • Kalocsai Miklós

    Magyarországon a diktatúra fedőneve a Nemzeti Együttműködés Rendszere, NER. A levél hűen tükrözi a NER lényegét: mindenki velünk van, aki nincs velünk az nincs is. Ha mégis lenne, teszünk róla, hogy ne legyen. Ennek megvalósítására tetemes mennyiségű pénz áll rendelkezésre, és mint tudjuk, a szükség nagy úr, de a pénz sem kutya, erős a meggyőző ereje.

  • Én vagyok a hülye, hogy az Orsóst megszólítottam.

  • „Nem szeretnék kívülállóként a kanadai magyarul beszélők magánügyeibe belepofázni”

    ugyan mar ne kacagtasson, ezek az oldalak tele vannak az orbanista talpnyaloknak az eszmefuttatasaival. eggyel tobb vagy kevesebb mar nem szamit. a pocsolya itt mar melyebbre nem fog sullyedni.

  • Orsós Elemér

    Zsuzsa
    2017 május 23
    3:25 du.
    Azzal hogy, leorbánistázott jobban megaláz, mintha lenácizott volna, viszont ügyesen elterelte a figyelmemet a válasz adás elmismásolásától! Ügyes! 🙂

  • Orsós Elemér

    Drizari
    2017 május 23
    3:09 du.
    Elnézést kérek amiért félreértettél, nem önjellemzést, csak egy választ póbáltam szerényen kicsikarni belőled is!

  • Kedves Orsos, ne fáradj, reménytelen! Ezen a lapon több hasonló beíró van, akik lenácíz,és szélső jobbos- az itt élő magyar, aki nem balos, komcsi stb.. Ezek elmaradt emberek egy korból, ami már hál Isten letűnt.

  • Teljesen fel vagyok háborodva, hogy 2 ember aki egy szabad országban él és egy DIKTATURA POLITIKÁT akar behozni, ha nem fenyegetésel akkor lefizetésel. Aki nem követi őket Ő szerintük „azokat egyszerúen ki kell zárnunk a közösségből, addig még nem állnak ők is az ÖSSZETARTÁS zászlaja alá” Mi úgy értelmezzük, hogy a Kommunista agitációnak és fenyegetésnek itt Canadában nincs helye.

    Ha igazi magyar összetartásért dolgoztok akkor ne itt pazaroljátok az időtöket és a magyar adofizező polgárok verejtékes keresetét, hanem Magyarországon szervezzétek meg a BÉKÉS ÖSSZETARTÁST nem pedig FORRONGÓ SZÉTHUZÁST A POLITIKAI PÁRTOK KÖZÖTT ami ott megakadályozza az előrehaladást.
    Tisztelettel,
    Páli Zsuzsa

  • Kedves Tíbor és Anna!
    Nagyon merészek vagytok, hogy ilyen levelet mertek írni, a Kanadai Magyar szervezetek magyarságához. Ki hatalmazott fel rá titeket? És még akkor fenyegetőztök is, hogy aki nem tart veletek, azt ki kell zárni a közösségből, természetes, hogy mind ez a Magyarnép pénzén. (Tibor ez neked szól) Milyen közösségről beszélsz? Arról amelynek én is tagja vagyok, több mint ötven (50) éve, amely többmint hetven (70)éve, tetemes tagsággal rendelkezve, összetartással, szeretetben, békességben együtt épít dolgozik, és meg őrízte, hagyományait kúlturáját, Amelyet Te ugró deszkának használsz, Semlyén és társai felé. Ennek a viselkedésednek köszönhető, hogy a mai taglétszámunk, kicsivel többmint százra csökkent. A Magyarnép pénzén, meg vesztek csoportokat, lefizettek embereket, a ” meg kell teremteni az összetarozást” jelszóval. Igen, szükség van, összetatozásra,kultúránk, hagyományaink megőrzésére, magyarságunk megtartására, de nem ilyen módon és áron, és nemilyen emberekkel mint Ti az élen. Tisztelettel, Bodó.

  • Göllner András

    Bodó Imre, Páli Zsuzsa

    Köszönet és tisztelet nyilvános, bátor és józan szavaikért, közösségi szerepvállalásukért. Bár csak többen szólalnának fel azok a testvéreink akiket kikergettek a kanadai magyar közösségekből az önkényuralom pártjának zsoldosai.

  • „A Magyarnép pénzén, meg vesztek csoportokat, lefizettek embereket.”

    Valoban igy van. Egyszer kaptam meghivast hogy a blogommal megpalyazhatom a magyar allam tamogatasat a magyar konyhamuveszet nepszerusitese cimen. S hogy ha feliratkozok akkor szavazhatok.

  • Adalék a kanadai diaszpórához:

    A Mediaklikk kisfilm illusztris példája a “fake news” – nak és az erre épülõ propagandának.
    Aki nem tudná, Szenthe Sándor edmontoni tiszteletbeli magyar konzul Szenthe Annának, az “Összetartást” kizárással hirdetõ Diaszpóra Tanács kanadai társelnökének férje. Egy pár évvel ezelõtt (2013-ban) Szenthe Úr a Magyar Országgyūlés Nemzeti Összetartozás Bizottságának egyik ülésén kellemetlen hangon egy másik szervezet szapulásával foglalkozott. (akkor kedves neje még nem hirdette ilyen vehemenciával az összetartást)
    http://www.parlament.hu/documents/static/biz40/bizjkv40/NOB/1603221.pdf

    Elõször is lódít egy nagyot az edmontoni magyarok számát illetõen.
    “Edmontonban több mint 45 ezer magyar él” A 2011-es népszámlálás szerint Alberta tartomány területén, (661,848 km²) él 48,655 magyar. Ebbõl Edmontonban kb. 8,000.
    A kisfilmbõl azt is megtudjuk, hogy terveikben szerepel az edmontoni magyar ház eladása és egy új magyar ház felépítése. Természetesen várva a magyar kormány támogatását is. Két futball pálya építésével remélik fenntartani új Magyar Házukat.
    Kezd ismerõssé válni a model?
    Továbbá: Ábrahám Tibor a Diaszpóra Tanács másik kanadai társelnöke építési vállalkozó (Developer, Builder)
    Továbbá: a Kanadai Magyar Kulturális Tanács (az egyik kanadai magyar ernyõszervezet) alelnöke, Balla Sándor szintén építési vállalkozó…
    Õk az “összetartás” hirdetõk. Értjük ugye?

    Mediaklikk:
    http://www.mediaklikk.hu/2017/05/07/ot-kontinens-edmontoni-magyar-kozosseg/
    A kanadai Alberta tartomány székhelyén, Edmontonban több mint 45 ezer magyar él. Az ott élőknek van hétvégi iskolájuk, néptánc együttesük. Az 1971-ben alapított, de az 1940-es évekig visszanyúló gyökerekkel rendelkező Edmontoni Magyar Kultúrkör fogja össze a helyi magyar közösséget. Nagyon nehéz dolguk van a hatalmas távolságok miatt.

    Ezzel szemben a népszámlálási adatok szerint:
    Hungarian Canadians
    kanadai magyarok
    Canadiens hongrois

    Total population
    316,765
    (by ancestry, 2011 Census)
    Regions with significant populations
    Ontario 151,750 (1.3%) Alberta 48,655 (1.48%) British Columbia 43,515 (1.12%) Saskatchewan 24,400 (2.5%)Quebec16,490 (0.23%)
    Newfoundland and Labrador 245 (0.05%) Prince Edward Island 415 (0.30%)

  • András! 9:53 🙂

    Köszönet Neked is, folytassátok !

    .

  • Mondjon bárki bármit, van valamiféle bájosság ebben a Magyar Diaszpóra Tanács kanadai társelnökeitől érkezett levélben.

    Megfogalmazói és aláírói évtizedekkel ezelőtt elmenekültek Magyarországból a kommunista diktátum elől, hogy aztán 2017-ben kiadjanak miheztartás végett egy diktátumot a kanadai magyaroknak. 😀

    Figyelmeztetik őket, ha nem úgy viselkednek, ahogyan gondolja ez a két „vezető”, akkor „azokat egyszerűen ki kell zárnunk a közösségből” – írják szívélyes hangvételű levelükben.
    Mi lesz velük? Ezután csak kanadai állampolgárok lehetnek?

    És az utolsó bekezdésben jelzik, hogy a közeljövőben fölkeresik a működő magyar szervezeteket, és az „elkövetkezendő napokban szeretettel , békével fogadtok minket szervezeteitekben, hogy alkalmunk lesz beszélgetni”.
    Ez a megfogalmazás azt jelzi, hogy nem mindegyik működő magyar egylet tagja a Szenthe-Ábrahám duó képviselte szerveződésnek?

  • Figyelő 5:36

    Ne játssza itt az ártatlan báránykát, maga kis mákvirág…

    Már számtalanszor megmagyarázták magának, hogy csak azokat – a maga szavaival élve – nácizzák és szélsőjobbosozzák, akik a náci és szélsőjobboldali [manapság radikális jobboldalinak becézett] kijelentéseikkel erre alapos okot szolgáltatnak.

    – Olyanokat például, akik a Holokauszt (holt, vagy élő, de lélekben sérült) áldozatait azonosítják a maguk kezdeményezte háború összecsapásainak véletlen[!] sérültjeivel, vagy halottaival, illetve a harcokban elesett katonákkal.

    – Olyanokat, akik az eltelt több, mint 70 évre hivatkozva elévültnek tekintenék, vagy annak mesterkednek beállítani az elévülhetetlen emberiség és emberiesség elleni bűnöket.

    TEHÁT, akik nem tudni pontosan miért is
    – valószínű, náci [v.horthysta v. nyilas] szimpátiából –
    FOLYVÁST és kitartóan RELATÍVIZÁLJÁK a Holokausztot, azaz
    embermillióknak a kirablását, tudatos megaláztatását, majd az IPARSZERŰ kiirtásukat és ELTÜNTETÉSÜKET a Föld színéről…

    .

  • Latja kedves Drizari, ez a ket fajmagyar sem volt menekult, hiaba sirankoznak, hogy ebben vagy abban a rezsimben milyen nagy aldozatok voltak. A hirlap figyelocskeje kettoben is szenvedett! haha A vegen persze minden a penzert es a statuszert megy. Ki mit tud a legrovidebb idon belul folmutatni es melyiknek nagyobb a herendije. haha. Azert adni kell a magyar allam biznisz erzekere, mert meg Kanadaban is ratalalt eleskedo pajtasaira. Ez a ket specimen szinten megtalalta a helyet, pont Kanada rodeozo redneck tartomanyaban kotott ki. Fantasztikus hahaha

  • Zsuzsa
    2017 május 23
    10:55 de.

    Mondtam már neked, ki akadályozza meg, hogy a Horthy-korról írjál hitelesen, ahogy te gondolod?

    Semmi közöm a kormány szervezeteihez, a saját véleményemet írom, azt talán még megengeded?

  • voronyezs
    2017 május 24
    7:43 de.

    A relativizálást én elutasítom, de a megkülönböztetés ugyanilyen felháborító tud lenni! Mikor itt leírják többen számtalanszor, hogy a malenkij robotra hurcoltakat, internáltakat kvázi nem kell sajnálni, mert maguknak köszönhetik …

    A ballib kormányok ugyanezt csinálták, semmi erkölcsi kárpótlást nem nyújtottak a kommunizmus áldozatainak.

  • Kalocsai Miklós

    Magyarországon töredezik a szikla szilárdnak hitt NER. Elkötelezett konzervatív, keresztény személyiségek fordítanak hátat Orbán álkersztény diktatúrájának, nyilvánosan is kifejtve, hogy ez a rendszer se nem konzervatív, se nem keresztény. Az időközi választásokon többször nyer a demokratikus ellenzék, mint a Fidesz. Orbán vesztét érzi, ezért a környező országok magyarságának, és a diaszpóra megnyerésére milliárdokat költ úgy forintban, mint dollárban. Nem egészen egy év múlva választások lesznek, mozgósítani, aktivizálni kell az együttműködni hajlandókat, ki kell szűrni az akadékoskodókat, fel kell készülni a választási csalásra. Mivel a határon túliak, és a diaszpórában élők levélben szavazhatnak ez melegágya lehet a csalásoknak. Pénz nem számít!

  • Szerintem az alapötlettel semmi baj nincs, összefogni a kinti magyarokat.

    De kár pattogni kedves KMH, valszeg ez a projekt is hamvába hal majd, mint a többi kevésbé fontos stratégiai elképzelés. Hol van már Kerényi Imre meg a pitypangos újság, Hegedüs szociológus a kiscsibéivel stb.?

    Teljesen értelmetlennek tartom a felháborodást egy kvázi szervezet miatt, aminek értékelhető tevékenysége sincs ezidáig. Még Figyelő sem ismeri őket, pedig ő kedveli a kormányt. Tipikus ballib szokás ez az állandó rettegés.

  • Zsuzsa
    2017 május 24
    12:44 de.

    Ebből is látszik, hogy mennyire politikai analfabéta vagy.

    Beépülhettél volna, és most belülről leplezhetnéd le a rothadó NER-t …

  • „Ebből is látszik, hogy mennyire politikai analfabéta vagy.
    Beépülhettél volna, és most belülről leplezhetnéd le a rothadó NER-t”

    O te sotetseggel elborult erkolcstelen leny! Nem mindenki hajlandondo hazudozni, kepkedni alattomos, bujtogato szandekokkal. Szegyeld magad te semmi.

  • Zsuzsa
    2017 május 24
    2:19 du.

    Nem mondtam, hogy hazudozzál. Sok rendes ember is belépett a fidesz polgári köreibe, megpályázott alapítványi pénzeket, még 2014 előtt.

    Ha te viszont olyan penge voltál, hogy már akkor láttad milyen a NER, akkor meg dicsőség, ha belülről lebuktatod őket.

  • „Sok rendes ember is belépett a fidesz polgári köreibe, megpályázott alapítványi pénzeket, még 2014 előtt.”

    Te rendes embereknek tartod azokat Kanadaban elo magyarokat akik a szegeny magyar nepnek a verejteken szorakoznak? Megvetem mindet!

    Es vedd tudomasul te sunyi, alattomos, seggnyalo magyarifis poloska hogy nem dicsoseg valahova beferkozni spontan azzal a cellal hogy belulrol alaassuk a szervezetet. Nagyon vastag bor van a pofadon hogy erre uszitasz. Erkolcstelen pribek!

  • Álljon meg a menet! Miről beszélnek itt megint egyesek?
    Honnan kaptam-kapom a pénzt?
    Nyugdíjas korig, végig dolgoztam, első héttől ideérkezésem után.
    Takarítással kezdtem, mínd a legtöbb bevándorló magyar. Majd feltornáztam magam könyvtárosi beosztásba a McGill egyetemig és az Alkán vállalatnál fejeztem be itteni karrieremet.-
    Azóta a kiérdemelt nyugdíjamból élek!

  • Az kimaradt, hogy egyáltalán nem foglalkozom az otthoni magyar politikával, semmi pártnak nem vagyok a tagja.-Egyet nem szeretek csak, a baloldalt.

  • Hát nem lepődünk mostmár meg egyáltalán, hogy a pofátlanságnak nincs határa. Én tutti kikérem magamnak ezt az ordas hazúgságot.

  • Zsuzsa,

    a magyar kormány 1620 milliárd forintot költ „nemzetpolitikai célok” támogatására.
    Ebbe beletartozik az erdélyi óvodák építésétől kezdve a kanadai magyarság anyanyelvi kultúrájának fenntartása. Ez utóbbi pénzügyi igényét beszélte meg helyiekkel Ábrahám, és kaptak az anyaországi magyar adófizetők forintjaiból sportjátékokat, iránytűket, egyenruhákat, könyveket, bábjátékhoz bábukat.

    Hihetetlen? Itt van ni:

    https://www.korosiprogram.hu/munkankrol/tamogatjak-diaszporaban-elo-magyarsag-anyanyelvi-kulturajanak-fenntartasat

  • Még egy-két gondolat ehhez a témához.

    Csak azért mert két ember (a két diaszpora társelnök: DT) kompromisszumos kiegyezése létrejött még egyáltalán nem következik az, hogy létrejött a kanadai magyarok között a kölcsönös együttműködés.
    Ugyanakkor az a megjegyzés, hogy ha valaki nem ért egyet a két DT-vel ki kell zárni, enyhén szólva kommunista-fasiszta nézetrendszerhez közel alló gondoloatvilág, melyet minden kanadai állampolgár elutasít.

    Mike

  • Tüske Zsófia

    hazai lámpa: jól látom, hogy vamzerkedésre biztatnád Zsuzsát?
    esetleg te is ilyen céllal jársz ide?

  • Tüske Zsófia
    2017 május 25
    6:44 de.

    Gyanús, hogy rögtön az árulás jut eszetekbe …

  • Zsuzsa
    2017 május 24
    5:57 du.

    Gyógyszer elgurult?

    1. Sok rendes fideszes volt, akik kiábrándultak 2010 után, és országos hírű leleplezések fűződnek a nevükhöz, pl. Hadházy Ákos, Ángyán. Őket jobban becsülöm, mint a dupla nulla ellenzéket, amelyik a magas lóról osztja az észt!

    2. A beépüléssel nem tudom, mi a baj? Szerintem örült volna a világ, ha valaki belülről lebuktatta volna még időben Hitlert, Sztálint stb!

  • Tüske Zsófia
    2017 május 25
    6:44 de.

    Még annyit, te szellemi agysérült, hogy mit tudnék elárulni egy nyitott internetes fórumon? Ötlet?

  • Néhány szervezet, persze bőven van mégegyszer ennyi ! Ottawai Magyar Ház
    Kanadai Magyar Klub Waterloo-Wellington – Kossuth Ház, Cambridge
    Kálvin Magyar Református Egyház, Edmonton
    Corvin Történeti Társaság, Edmonton
    Edmontoni Kanadai Magyar Kultúrkör (4 szervezetet tömörít)
    Torontói Első Magyar Református Egyház
    Montreáli Magyar Bizottság (MMB) (20 szervezetet tömörít)
    Kanadai-Magyar Kereskedelmi Kamara, Montréal
    Vancouveri Magyar Kulturális Egyesület
    -Lehet fanyalogni, mint itt néhányan, én, tudom, hogy egy vágyálom az összefogás, de lrhet próbalkozni…
    Kaleidoszkóp Hagyományőrző Klub, Toronto
    Dr. Halász János Könyvtár, Toronto
    Bethlen Gábor Irodalmi és Baráti Kör, Montréal
    Székely Kultúregyesület, Montréal
    Magyar Harcosok Bajtársi Közössége, Montréal
    Victoriai Magyar Társaskör
    Calgary-i Magyar Szervezetek Közös Bizottsága (14 szervezetet tömörít)
    Lethbridge-i Magyar Kulturális Közösség
    Külföldi Magyar Cserkészszövetség V. Kerület – Kanada
    Magyarok Nagyasszonya Egyházközség, Montréal
    Kanadai Magyar Papi Egység (KMPE)
    Szt. Erzsébet Magyar Katolikus Közösség, Toronto
    Kanadai Magyar Mérnök Egyesület
    Ottawai Magyar Kórus
    56-os Veteránok Egyesülete, Ottawa
    Kálvin Magyar Református Gyülekezet, Ottawa
    Szent László Társaság és Lovagrend, Montréal
    Magyarokért Kanadában Egyesület, Toronto
    Vitézi Rend Kanadai Törzse, Ottawa
    Magyar Krónika, Montréal
    Magyarok Világszövetsége Kanadai Országos Tanácsa
    Nanaimo-i Magyar Kulturális Egyesület
    Kaleidoscope Publishing
    Első Magyar Református Egyház (Kálvin, Vancouver, 1955)
    Vancouveri Magyar Református Egyház

  • slapaj
    Köszönjük, alapos munkáját!
    Valóban, elképesztő a magyarság „egysége”!
    De ez mindig így volt, csak a „nagy” politikát kell ma megnézni kis hazánkban.

  • slapaj,

    Ezek mind penzt kaptak a magyar allamtol?

    Kozben a magyarok nagyresze nepmunkan tengodik, egyre no az otthontalanok szama es a nyugdilyasoknak aki elkeseredesukben mar kinyitjak a gazt hogy veget vessenek a fagyoskodasnak es az ehezesnek. Elkepeszto onzes kell ilyenektol penzt elvenni.

    Figyelovel kulonben nem lehet zoldagra vergodni. Ez a proszto nem az agyaval hanem az akarataval vitatkozik. Csak azt erti amikor lecsapnak ra. Akkor egy ideig elhallgat. Jellemtelen embereknek egyik kozonseges peldanya.

  • na a dongo figyelo megint. mert az sem marad nyugton, nehogy kimradjon valamibol. elozoleg nem rola hanem hazai lamparol irtam. meghogy beepitenem magam valamelyik fenten sorolt gyulekezetbe hogy belulrol zullesszem a tarsasagot! na szep kis karakter az ilyen. de ez itt is ezt teszi, nincs benne egy csopp joerzes, igazsagossag, justice vagy fairness. devoid of everything that is human or reasonable. hanyinger.

  • Zsuzsa
    2017 május 25
    12:17 du.
    Értem, te helyesled a millió párt létezését a magyar honban, és ITT osztod az észt ellenem. Ne erőlködj, ha eddig túléltem sokkal többet, mint a te piszkálódásodat Zsuzsa!

  • Zsuzsa
    2017 május 25
    12:07 du.

    Milyen közösséget bomlasztok, a KMH törzsgárdáját vagy a csodás kanadai magyar diaszpórát? Ennyire befolyásos lennék?

    Én vitatkozni tényekkel szoktam. Tőled speciel bizonyítékot semmire nem láttunk, a mosdatlan beszédstíluson kívül.

    Nem kívánom a jellemem dicsérni, de mivel semmi náci beszédet nem folytatok, se egyéb diktatúrákat nem védek se itt, se a magánéletben, illetve betartom az itteni kommentszabályokat, ezért meg kéne azzal békélned, hogy én is írhatok ide.

    A magyar mélyszegénység valóban elképesztő, de az az elmúlt harminc év terméke, és a közmunka, ami kb egymillió embert érint, sokat javított a segélyen élők helyzetén.
    forrás pl. Házon kívül műsor
    A nyugdíjak vásárlóértéke viszont rohamosan csökken, és ezt ölbe tett kézzel nézi az ellenzék is.

    Dicséretes, hogy te a béke érdekében harcolsz és „lecsapsz”, de ha néha kijönnél a kanadai fenyőerdőből, rájönnél, hogy a hidegháborúnak már hatvan éve vége van.

  • Zsuzsa
    2017 május 25
    12:17 du.

    Hol írtam, hogy „belülről bomlaszd” a fideszeseket? Én arra céloztam, hogy ha olyan sok a visszaélés, akkor te vagy más pályázó nyilván előjött volna a nagy leleplezéssel, ahogy pl. a földárverések kapcsán történt.

    Nem elismerésre áhítozom, mikor leírom, hogy én tiltakoztam pl. Kishantos beszántása ellen, vagy az internetadó ellen tüntettem. Nem fogom itt a saját jellememet védeni, de annyit megjegyeznék, hogy ugyanannyi jogom van ideírni, mint neked.

    Magyar vagyok, és érdekel a kanadai magyarok újsága, ezt már többször leírtam. Közérdeklődésre számot tartó témákhoz szoktam hozzászólni, illetve van olyan, amit egy hazai magyar elsőkézből tapasztal, azt is igyekszem tudatni a kintiekkel.

  • hiaba magyarazkodsz peldatlanul levizsgazltal.
    ertekrendszered lejjebb van a beka farkanal.

  • „…a közmunka, ami kb egymillió embert érint, sokat javított a segélyen élők helyzetén…”

    Tényleg. Sőt NANÁ!!!

  • Almási Alma
    2017 május 26
    3:06 de.

    Feltételezem, hogy lehengerlő véleményed több hónapnyi kemény közmunka után alakult ki … (csak viccelek)

  • Zsuzsa
    2017 május 25
    6:31 du.

    Akkor te békAharcos vagy?

  • Hazai Lámpa:
    „a közmunka, ami kb egymillió embert érint, sokat javított a segélyen élők helyzetén. forrás pl. Házon kívül műsor”

    Biztos, hogy jól jelölte meg a forrást? Véletlenül nem a Börtönújságban jelent meg az adat, és nem a knyszermunkáról van benne szó? 🙂 , iletve inkább 🙁

    „A nyugdíjak vásárlóértéke viszont rohamosan csökken,”

    Pártunk és Kormányunk szerint épp ellenkezőleg, a nyugdíjak reálértéke erőteljesen emelkedett és emelkedik.
    Aki nem hiszi, járjon utána, pontosabban: annak majd utána járnak. Ön talán nem a Vezér és Kancellár szavának, Pártunknak és Kormányunknak hisz, hanem a saját szemének és zsebének? Talán bizony Ön is „a háttérben megbújó, onnan világ-összeesküvést szervező, saját anyját bármikor megölni kész gonosz cionista spekuláns” (forrás: köztévé) hálózatának az embere? Vigyázzon, a Part pajzsa és ökle, az AVH eberen figyel ám!

    H.L.:
    „és ezt ölbe tett kézzel nézi”

    Miféle ellenzékre gondol? Az MSZP-re, a DK-ra, a Jobbikra, az Együttre, vagy melyikre …? Tesznek, amit tudnak – semmit.
    Amig a magyar emberek legtöbbjét csak az és kizárólag az háborítja föl, ami őt magát vagy hozzátartozóját közvetlenül érinti, de fütyül arra, ami másokat, addig nem lesz pozitív változás, addig az ún. ellenzék jó esetben „Szivére veszi terhünk, Vállára venni nem bolond…” Mi mást tehetne? Tudják, hogy a megszomorítottak és megalázottak többsége nem megy szavazni, s talán még azt is sejtik, hogy a rezsim ma már talán nem is váltható le szavazással – s másképp sem.

  • Belzebub
    2017 május 26
    11:28 de.

    Ki kell menni a közmunkások közé, ha nekem nem hiszed. Legfőbb bajuk az, ha kihagyják őket, tehát a polgármester jóindulatán múlik, hogy ki kap munkát.

    2. Anyám negyven év munkaviszony után 50 ezer forint körüli nyugdíjat kap. Igaz, ebben volt pár év munkanélküliség és minimálbér is. Mi már ennyit se fogunk kapni …

    Engem mindig is fölháborított a mélyszegények helyzete, amit meg lehetett volna előzni, pl. azzal, ha másképp bonyolítják le a kárpótlást vagy a tsz-ek megszüntetését. Sokan szavaztak a fideszre 2010-ben a vidékstratégia miatt, ebből szinte semmi nem lett.

    Az ellenzéknek még stratégiája sincs, amit nem tart be!

  • Remélem, ez a Zsuzsa végleg lemaradt a KMH-tol, kár volna ezért az öszíntének igyekvő lapért, ha ellepnék Zsuzsához hasonló kommunisták!