Apróban: Németh Szilárd nőügyében

2017 május 26 11:44 de.70 hozzászólás

Most, hogy a nemzet fallikus szimbólumainak egyike megmondta a tutit, szinte minden világos. Tudjuk, korábban is voltak nagy kezdeményezések. Névleg a népességnövelés tekintetében. Voltak párválasztó partik. Annak érdekében, hogy a Párt megmondhassa mindenkinek, hogy kivel. Himmler ezt másként csinálta, de változnak az idők. Nálunk olyanok a NER-lombikok felelősei, mint Kövér László, vagy Németh Szilárd. Aki, mint említettem, megmondta a tutit.

A nők hazafias kötelességből kopulálnak. Ami látszólag baromság, mert ugyebár ott vannak az olyan csökött dolgok, mint a szimpátia, meg az érzelmek. De ezekről Németh Szilárd talán semmit nem tud. Nyalni csak felfele tud, érzelme a szolgalelkűség. Értelme a pártté. Maradnak a puszta biológiai funkciók.

Egy igazán hazafi, lángoló keblű honleány igazán meglátogathatná már Németh Szilárdot. Puszta honleányi önfeláldozásból. A közösség kedvéért. Legyen Némethnek egy jó napja. Ha beválik akkor azt is tudni fogjuk, hogy a kormány nem Polip. Hanem Sárkány. Akkor minden évben ki lehetne választani azokat a szüzeket, akiket feláldoznak a nemzet és a Fidesz-vezetők oltárán. Addig sem a közéletet szexuálná ez a sok, láthatóan kielégítetlen, hálószoba-kukkoló idióta.

70 hozzászólás

  • „Lánynak szülni dicsőség, asszonynak kötelesség”. Nem új ez a fajta népesedéspolitika. Sőt, volt már egy Ratkó Annánk is. Sok újat Rezsi Szilárd se tud kitalálni.

  • Hadd brobaljam ezt megerteni. Mivel a „nepsegnoveles” kijelentest beiaktatta az iro, es egy atkozott nemet egyen nevet is belekeverte, velhetnem hogy mind ez az elobbi magyaroszag lakossainak a novekedesere celzott?!

    Tobb „tutti” ,frutti, mutti slangokat belekeverve, de miert nem irva tisztan hogy mire celoz az author?!

    Hasonloan Putin elvtarsaiakat kovetve, aki az adofizetok penzet igergeti, s talan osztogatja is hazas noknek a masodik gyermek szuleseert.

    Nem velik ezt ma a magyarok le-alazoknak ?
    Mert ugy nezik embertarsaikat, s a magyar allam is, mint a farmer az allat-allomanyait.
    Minel tobbet szulnek az uszok, kocak, stb. annal nagyobb jovedelmet szerezhet majd.

    Lehetne a magyar allam ezen esetben mint egy allat-tenyeszto farmer?
    Velemenyem hogy szegyenletesen, IGEN !

  • Anita Szászy

    Népesedés politika,rezsi Szilárd módra.Tudnék számára pártbeli hölgyeket ajánlani a körömből,annyira hozzáíllőek stílusukat tekintve .De jót röhögnék rajtuk.

  • Szukits Rezső

    Szuper írás! Gratulálok.

  • Bendegúz, óriási feszültségeket generál a népesség csökkenése, nem lesz aki megtermelje a nyugdíjasok járandóságát, nem lesz aki gondozza őket, nem lesz honi munkaerő. Persze ahol hiány keletkezik, az gyorsan betöltődik, de az további feszültségeket generál majd az őshonos lakosság körében.
    Rendkívül fontos nekünk a magyar gyermekek növekvő száma.

  • Bendeguz79!

    Korántsem a régi időkről van szó (Ratkó korszak stb)hanem arról,hogy a hosszú idők alatt megcsappant népesség száma növekedjen,merjenek szülni a családalapítók,akik sokan azért halogatják a gyermekvállalást,mert lakást,egzisztenciát kell
    biztosítani egy felelős párnak ahhoz,hogy tisztességesen tudjon gyereket nevelni.
    Na ezért van a családtámogatás,vissza nem térítendő hozzájárulás,
    GYED (gyermekgondozási díj)a családi pótlék emelése,rezsicsökkentés stb.
    Magyarokkal szaporodjon a nemzet és ne kétes migránsokkal!!!!
    A most születő gyermekek fogják biztosítani az idősebbek,nyugdíjasok megélhetését a jövőben,de az ország működését is!

  • Egyébként sok olyan nő is van, aki fél,hogy kifut az időből,vágyik egy babára,de nem biztos,hogy együtt tudna élni a papával,így
    egyedül is joga van vállalni a szülést,(ők vannak kevesebben)ugyanúgy mint a párban élők!

  • CHARLEY es BODA MARCSI roraira;

    Az allam ohajt tobb u.n. „alattvalokat”. Tobb lakos, tobb nem csak a ado-fizeto de tobben szavaznak, s tobben akiket dirigalhatnak a politikusok.

    Az idosek eltartasara vonatkozkon persze teljesen felrevezetett dolgokkal voltak maguk teletomve.

    Nincsen ujszulott nyugdijjas. Aki eleri a nyugdijazasi kort az egeyesz eleten at dolgozott es fizetet a nyugdijalapba.
    Kezdve azt a Voros-idokben, amikor a dolgozo fizetet (levonva)14%-ot, sa vallalat fizetet 43%-ot a nyugdijalapba. az volt tobb mint a fizetese fele.
    Na az ma alacsonyabb ottan is, de fizettek azt 40+ even at. Van maguknak elrtelmuk hogy az mi osszegre novekszik 45 ev alatt?

    Vilagszerte sok befektetesi szakertok szamltak azt mindeg, s az osszeg oriasi vagyonokra megy.
    Persze a problema vilagszerete hogy a kormanyok azt a penzt elkoltottek, ill. az allam-koltesegvetesebe szamitottak bele. Ami persze a legkegyetlenebb rablas.
    De az amiert a politikusok es allami burokratak vannak magasztalva. Csupan mert a nep nem erti meg az egyszeru matematikai penznovekedeset.
    Azert vannak a bankok vilagszerte sikeresek,mialatt szorjak a penzt mint a szemtet.

    A 70-es evekben volt itt a US-ban a Savings and Loan Bankik TV hirdetese. Hogy tegy egy X osszeget a betetbe hetenkent vagy havonta, csak 15 evig. S a 15 ev utan vehetedd a penzt azon osszegben OROKKE, anelkul hogy a principalt valaha is erintened. Az az hogy csupan a kataot kolteni vegnelkul.
    Miert nem teszi azt az allam a nyugdijalappal ?
    Mert ok azt elkoltottek.

    Kerdes, mennyi penz van ma a magyarorszag nyugdijalapjaban ? Hm ? Hova lett a penz.

    Azert kell nekik az ujj-babak fizetni majd amit elkoltottek.
    Mindeg tobb adofizetotket ohajtanak, s mindeg majd a jovo-generacio viselje a terheeket !!!

  • A gyermektelenség, nem csak Magyarországban probléma, hanem egész Európában. A II. Világháború óta elég gyatrán szaporodnak a különböző nemzetek annak ellenére, hogy sokan meghaltak a háborúban.Ez a szellem ami ma uralkodik.
    A 3O-as években hasonló volt az európai helyzet a gazdasági depresszió miatt!
    Sajnos, nem látják be az emberek, hogy majd idegen népek fogják szaporodni és majd azok veszik át Európát.
    Arról nem is beszélve, hogy ki lesz a munkaerő az országokban és ki tartja el majd az öregeket?
    Ami meg a munkalehetőséget érinti, a nőnek is dolgoznia kell, hogy legyen autó, lakás stb. Néha, későn ébred fel a késői 30 as éveiben, és akkor már sokkal izgalmasabb a gyerekszülés, nevelés! Azt is értem, hogy ma a lányok karriert akarnak és bizony az időbe kerül elérni. Egyik lányom is így járt sajnos.

  • Orsós Elemér

    Anita Szászy
    2017 május 26
    12:57 du.
    Jó köreid lehetnek, valószínű a ilyen körökben Téged is ajánlgatnak, természetesen a hátad mögött, úgy mint Te!

  • Boda Marcsi
    2017 május 26
    2:30 du.

    A migráns alapvetően szintén a Homo sapiens tagja.
    De ha van kedved sorold fel az elmúlt negyven generációból valamennnyi biológiai ősödet. Abból a potom 1000 évből.

    Csak aztán ki ne derüljön, hogy van közte román, tatár, orosz, ruszin, török, német, vagy bárki más, akinek az őseinek őse nem volt benne abba a 30-40 ezer lovasba és családjába, akiket idekergettek a tatárok annak idején.

  • Boda Marcsi
    2017 május 26
    2:33 du.

    Nem túl liberális gondolat ez? Még megharagszik Önre a kedves vezető!

  • BODA MARCSI 2017 May 26. 2;30 pm soraira;

    Ms.Boda; Elfelejtette megirni nekem hogy ki fizeti azt a GYD (gyermekgondozasi dijat? Csaladi potlekokat? rezsi koltseg csokkemteseket?) s minden mas orisai osszegeket hogy meg tobb ujszulott is lehessen.
    S az egy 20-25evi koltseg az adofizetroknek mielott barmalyik gyermek onallo-jovedelmezo lehetne is. Honnan fog az a penz jonni ?

    Gondolt arra hogy az allamnak nincsen sajat penze !
    Csak azt kolt amit az adofizetolakossaitol szed.
    S a kozgazdasagban a penz 8-szorosan foedul kezen.
    Ami azt jelenti ,hogy amikor az allam 1 millio Ft. adot szed-be, a kozgazdasag 8 millio Ft-vel csokkentve.
    Amikor 1 millio Ft. adoleszallitast tesz, 8 millio Ft-al novekedik a kozgazdasag.
    Azert nem mukodtek a szocializmusok sehol!

    A valosag hogy kevesebb az egyen, kevesebb problemak, kevesebb koltsgek, kevesebb buntettek, keveseb termeszet-szennyezes, kevesebb forgalmi problemak,kevesebb egeszsegi kiadasok, kevesebb oktatsai kiadasok, minden kevesebb.
    S mi ma M.O lakossaga? 9.5 millio? Mi volt a legtobb?
    talan 10-11 millio? Mert talan elhagytak hazajukat !
    De meg azokat sem kepes az orszag megfeleloen gondjat viselni. Hat miert ohajtana kiadasok emelkedesed ?

  • Hat ez igazan erdekes. http://vigyazo.blog.hu/2017/05/24/_europa_odadobja_gyermekeit_az_iszlam_molochnak
    A szelso jobboldali hirek azonnal folkaptak Meotti cikket.
    Szaporodni kell. Nincs kerdes.

  • Zsuzsa,

    egy faék egyszerűségével tálalta Giulio Meotti a témát. Sok egybites agyúnak csak ez az érthető. Akik ma idehaza kormánytartó és külföldön kormányváltó erők.

  • Én kiváncsian lesem azt a pillanatot, mikor majd a világ népei békésen összeülnek és egyetértésben megtárgyalják és megállapodnak egymás közt a további világ népességnövekedésének fenntarthatóságát, figyelembe véve a növekvő környezetterhelést, a globális élelmiszerellátást és az energiaforrásokat.

  • Szerintem ez a cikk nem igazán arról szól, hogy kell e a több utód, mert persze, hogy kell – ahonnan a lakosság közel tíz százaléka, azon belül az érdemleges korú, tenni tudó és akaró fiatalok – sőt már a közép és idősebb korúak is – elhúznak, ott előbb utóbb az ilyen gyakorlati problémák is felmerülnek! Sokkal inkább szól a kormányzati kommunikáció azaz a „tálalás” módjáról. Ahogy pl ez az egybites tahó kiáll, és felmondja a napiparancsot (napjai mostanság ebből állnak) az ő keresetlen egyszerűségű szóvirágaival, miszerint:”..a miniszterelnök úr világosan fogalmazott..” az már magáért beszél! Érti mindenki? Aki nem az az ellenőrzőjét máris rakja a padszélére! Aztán úgy folytatja, hogy „..el KELL érni, hogy 2030-ra évente 30 ezerrel több gyermek szülessen..” stb stb Hogy ezt mi módon, miféle ösztönzőkkel AKARJA elérni, és hogy azok vajon célravezetőek- e, abba most nem mennék bele, mert semmit nem változtat a kormányzati közlendő – és az azt közvetítő személy- mérhetetlen pofátlanságán, és tudatlan faragatlanságán! „..Azé a világ, aki teleszüli azt..” mondja a rezsibiztos, és mind a gondolat, mind a megfogalmazása árulkodik a Fidesz kormány alapállásáról, az állampolgárok, azon belül is a nők általános megbecsüléséről, és a társadalomhoz való viszonyukról.
    Igen, tragédia ennek az ócska, bugris, enyveskezű és egy lókupec „intelligenciájával” rendelkező bagázsnak az elképzelése úgy általában a jövőről!
    És véletlenül sem azért, mert sok év után észrevételezte, hogy fogy a magyar, kevés a gyermek, veszélyben a jövő – ez ellen tenni kell, mert az ennek ellensúlyozására szánt tervezetet és ösztönzőket akár humánusan is előadhatta / adathatta volna, némileg árnyaltabb szándékkal és árnyaltabb intézkedési tervezetekkel!

  • Sajnos, én úgy látom, hogy a fehér faj feladta túlélési akaratát , hogy tovább növekedjen, mert megszűnt: részben a vallások befolyása ezen a téren, részben az a régi ösztökélés az emberiségnek, azaz a név, a vagyon, föld továbbadási kényszere.
    Bejött végre a fogamzás gátló PILL, az a pirula, amit ma minden nő megvehet a patikába, ha a karrierje, anyagi állapota vagy a partner bizonytalan lenne!

  • Viszont a föld nagy többségének ilyen nincsen és majd szépen, a fehér kihal, vagy elfogy és más népek uralják a földet a jövőben.

  • Kerdesem Ms. BODA-hoz.

    Mi a „Ratko korszak” ?

  • Kerdesem mindenkihez ezen az alanyon.

    Mit velnek Onok, mi joga lehetne barkinek is serkenteni,
    ugy a ANYAGI mint az ERKOLCSI alapokon is, serkenteni es penzelni is hogy a magyarnok tobb es gyakoribb terhessegen legyenek a lakossag szaporodasanak celjabol?

    Elsokben, a vilag lakossaga rem tul szaporodott.
    A sjat meglatasom alatt, mikor en fiatal voltam, a vilag ossz-lakossaga a 2 billio (milliard) kuszoben volt.
    Ma, 7 es fel billio ( milliard=77,500 millio.
    Duplazodik 40 ev alatt. S mi lessz 2100-ra?
    25-30 billio (25,000 millio-30,000 millio)ami nem soka lessz. Amikor a ‘szakerok’ allitjak hogy ez a Fold csupan a maximum 10,000 millio kepes fentartani.

    S mar is allunk szemben sulyos problemakkal.
    A tengerekben tobb szemt van mint halak.
    A termofildek, levego, vizek mind megfertozve. Az ivo-viz ma is sulyos lehgtetlenseg milliardok reszere.
    A Fold sotlan-vizei oriasian csokkenve. Talaj vizek fertozve es oriasian csikkenve vilagszerte.
    A kemiai mezogazdasag pusztitja a foldek termekepesseget.
    Az athmosphera oxygen tartalam csokkenoben, s oriasian fertozve. Csak egy nehany alpvatoket emlitve.
    Aki oszinten es valok alapjan nezi, az emberiseg az on-pusztitas utjan halad. S nincsen am evszazados lehetosegek a problemakat orvosolni. Kozel allunk a veghatarvonalahoz.

    Hogy Magyarorszag lakossag kicsit csokkent?. Lasd sok mas kisseb nemzetek esetet. Mind sokkal sikeresebben es boldogabban elnek mint barki masok. Kulonosen a „nagy-nepes” nemzetek a megoldhatalan bevo problemaikkal.

    S persze az elso kerdes, honnan jon majd mind a penz finanszorozni mind a koltsegeket a sok ujj-babak nevelesere ? Mind azok sokba fognak kerulni mielott majd jovedlmazo termelo egyenekke valnak. Ki fizeti mind azt ?

  • Bendehúz79! Magyarországon 1948 óta nem nyugdíjBIZTOSÍTÁSI rendszer van, hanem a szolidaritáson alapuló felosztó-kirovó rendszer. A kettő közötti különbséget a magyarok között sem sokan tudják. Ez azt jelenti, hogy az állam beszedte a járulékokat – Magyarországon kb. 1968 óta a szakszervezetek társadalombiztosítási járulékként – és azon nyomban kiosztotta az akkori nyugdíjasoknak. Egészen a nyolcvanas évekig nem volt gond: több járulék érezett be, mint amennyi nyugdíjas volt. Tehát én 1962-től dolgoztam, 2004-ben mehettem nyugdíjba. Csakhogy akkor a vállalatok – amik kivétel nélkül állami tulajdonban voltak – rendszeresen befizették a „bértömeggazdálkodás” címen szedett járulékokat, miközben nagyon sokan nem volta nyugdíjjogosultak,például az agrárdolgozók zöme, így elegendő – sőt sok is volt a befizetett járulék a nyugdíjakra. A hatvanas években a mezőgazdaság téeszesítésével – erről persze elfeledkeznek a bevitt lovukért sírók – a mezőgazdasági munkások milliói lettek nyugdíjjogosultak. Elállt az a helyzet, hogy ma kb. 3 millió nyugdíjas van az országban, járulékfizető viszont feleannyi, mint pl. a hetvenes-nyolcvanas években. (A mintegy 700 ezer, állam által fizetett közalkalmazott, meg a kb. 300 ezer közmunkás járulékai tulképpen az állam egyik zsebéből a másikba kerülnek, nem növelik valóságosan a nyugdíjfizetések alapját.)
    Igenám, csakhogy itt vagyok én – és sokmillió korosztályombéli – akinek a munkás évei alatt levont járulékokat kiosztották az akkori időseknek, tehát nekünk NINCS nyugdíj-megtakarításunk, a mi nyugdíjunkat kellene, hogy fedezze a most aktívak befizetése, ami viszont kevés. Eddig érthető?
    Ezt a helyzetet 1994 és 1998 között próbálta lépésről lépésre orvosolni a szocialista-szabaddemokrata kormány. Úgy, hogy az államnak befizetett járulék 10 %-át a fiatalabbak magánnyugdíj-pénztárakba tehették (az új munkába lépőknek kötelező volt),hogy majd a BIZTOSÍTÁSI alapú megtakarítások adják a nyugdíjuk negyedét – kb. mostanában kaphatták volna az első magánnyugdíj-pénztári tagok a nyugdíjuk negyedét innen, így az állam terhei is csökkentek volna. De már az 1998-ban uralomra került Orbán kormány sem értette a rendszer lényegét, ráadásul, a kieső 10% járulékot hitelből kellet pótolnia a költségvetésnek, így nőtt az államadósság.Amit viszont az EU valóban merev és bürokratikus rendszere nem tolerált: hiába kérte az összes kormány, hogy ezt a 10 %-nyi hiányt ne költekezésnek, hanem a jövőbe való befektetésnek tekintsék. Már az EU támogatások is veszélybe kerültek, a 2010-ben többséget kapott Párt(a néhai fiatal demokraták szövetsége)kérelmét is elutasították. Erre találta ki a párt, hogy a magánnyugdíjpénztárakban addig összegyűlt 3000 milliárd forintot (kb. 150 milliárd CAD) államosítja. Most az a helyzet, hogy nincs senkinek nyugdíjBIZTOSÍTÁSA, hanem ADÓKÉNT fizeti a költségvetésbe, amivel az aktuális kormánytöbbség azt csinál, amit akar. A helyzet az, hogy meg kell várni, amíg én meg a korosztályom kidöglünk, hogy ne legyen annyi nyugdíjjogosult. Ezt még árnyalja, hogy a 3 millió nyugdíjas viszonylag biztos szavazó, tehát mindenképpen nekik kell lökni valamit: rezsicsökkentést, „nyugdíjprémiumot”, akármit.

  • ZSUZSA kozolte Maotti cikket.

    A „felaldozas” velemenye persze ertelmetlenseg.
    Senki NEM aldozna fel gyermeket az Islamista merenyloknek.

    Anglia, s mas volt gyamat-tarto orszagok e-modon jottek a feleloseg-fiztesere. Mivel hogy a gyarmataik ma fuggetlenek, azok lakossait nem lehet visszautasitani.
    S ,sajnos van sok hulye, haragos, sikertlen ,elmei-problemakkal kuzdo fiatalok akik igen konnyen bedulnek a muftik esztelensegeiknek.
    Vannak akik elhiszik hogy majd a felhok-felett 7 szuz var reajuk ha ongyilkossagaikkal tomeggyilkossagot kovetnek.

    Persze az idot ma nem lehet vissza-forditani. S bizony sok Angol, Francia, Belga, Dutch volt gyarmati orszagok lakossai szeretne azt. De az ma keso !

  • Figyelő
    2017 május 27
    12:06 du.

    Olyan, hogy „fehér faj”, nincs kedves Figyelő!!!

  • Bendegúz 79!

    A magán nyugdíjpénztárakat az állam jogosan állami kézbe vette,mivel a szocik által ebbe a pénztárba kötelezően befizetésre kényszerített munkavállalók befizetéseit kétes ügyletekbe fektették,így sokan pórul jártak…..
    Kehet,hogy ideiglenesen felhasználták az államosított pénzeket,de
    garantálták,hogy az esedékesség időpontjában azt mindenki megkapja!!!!!
    Szerencsére én még aktív koromban nem voltam erre kötelezve…így
    az állami nyugdíjkasszába befizetett járulékaim alapján tisztességes,garantált nyugdíjat kaptam.

    Azt azért megjegyzem,hogy önkéntes magánnyugdíjpénztári tag is voltam,ahová külön havi összeget fizettem havonta,de az esedékesség előtt(kb egy évvel) kiderült,hogy év végén kevesebb az egyenlegem,mint előző évben,kamat meg „O”, holott havonta fizettem.trendszeresen…..na gyorsan kivettem a pénzem,”csak” 300.000FT-ot buktam,mert a pénztár kétes ügyletekbe fektette a befizetéseket!!!
    Na ez volt a szocik idejében…..

  • Kiegészítés!

    Lehet,hogy ideiglenesen a Fidesz kormány felhasználta az előző kormány által magánnyugdíjpénztárba kényszerített munkavállalóinak zárolt befizetéseit,
    a pénzét,de az esedékesség időpontjában azt az érintettek megkapták!!!
    Na ez az igazság!!!!

  • Figyelő!

    Teljesen igazad van,vannak fehérek és más színűek,ez tény és és
    távolról sem rasszizmus!
    Ami az országunkat illeti,hát minden rasszizmust mellőzve,a többség azt szeretné,ha a fehérek maradnának többen!

  • TALALOM es BODI MARCSI valaszaira.

    Koszonom mindkettojuk valaszait es teljes magyarzatokat.

    Magyarorszagon a magan-nyugdij bistositas volt meg a kesobb 20-as, de fokent a 300-as evektol. Hasonloan mint az egeszsegi biztositas.

    De engedjek hogy tegyek maguknak egy kerdest kezdetben.
    HA mind azt a penzt amit Maguk fizettek a nyugdijalapba, befektettek volna mondjuk az MOL reszzvenyekbe.
    Velnek hogy nem lennenek ma gazdagok ?

    S persze az MOL is a lakossag penzebol lett alapitva, s csupan az allam jovedelmezett. Legalabb is amig az nem lett ptivatizalva. S hasonloan minden mas magyar allami ceg. Latjak? oda ment a sok penzuk amit fizettek remelve hogy nyugdijazasuk koran majd szepen elhetnenek aggodalmak nelkul.

    Sajnos a problemak alapjaban hasonlok vilagszerte. Az aprosagi adatok csak a valtozok.

    Pl.Itt a US-ban is hasonloan. 1934-ota mindenki fizet jovedelme 15%-at. A penz mint a a pancelszekrenyben kell lenni.
    De hasonloan a „hideghaboru” idejen a sok hadi-kiadasok koltseget fedeztek, ill. takartak ugy hogy a nyugdijalapot az alatalanos koltsegvetehez csatoltak. S ugy a deficit koltekezes nem latszott.
    Ma van $ 2.7 billio abban a panceldobozban, de nem K.P. hanem IOU-s (kormany tartozasi igeret). S azt visszafizetni egy ujj ado szukseges.

    Tehat a dolog hasonlok. Az allam elkoltotte a penzt, barmikre is de az torvenyellenes volt, es teljes lopas.

    Persze hogy ma tobb babakra van szukseg az tobb koltsegekbe for kerulni sokaig. Tehat tobb koltseg es tobb adosag az allamnak. No de a BANKOK imadjak azt.
    Mert a bankok adjak a kolcsonoket boldogan. Az allam iger barmit is. Csak a jovo lakossai fizetik majd.

    Tehat az adtok valtoznak, de a lenyeg nem !
    A lakossag penze eltunt. s soah nem fog visszaterni !

    Mindamellett a nagyobb problemak hogy a kormanyok nagyok, dragak, sokat koltenek a lakossag zsebeibol.
    Mind aki masok penzet kolti nem lessz felelos es vigyazatos azzal. Az az igazi problema.

    Az amerikai mondas; The least government is the best government! A legminimalisabb kormany a leg jobb kormany.
    A US novekedett, gazdagodott amikor alig letezett allamhatalom, sem adok. Ma pont az ellenkezoje.
    Persze egy kis szegeny nemzetben az szazszor rosszabb.
    Igazan sajnalom.

  • Boda Marcsi
    2017 május 27
    3:12 du.

    A kormány zsarolással jutoitt a magánynyugdíjpénztárakban levő pénzekhez. Selmeczi elvtársnő állításával, ígéretével ellentétben ma sincs személyre szóló nyugdíjszámla a TB-igazgatóságon, és a kormány MOL-részvényekbe tőzsdézte el a pénzt. Aránytalan terhet róva az állami nyugdíjkasszára,
    Na ez az igazság!!!

  • Azért ne nézzük már le Mr. Németh eszét. Ezt az egészet csak azé’ monta, hogy ne vegyük már annyira észre a 2 milliárd forintos ajándékát, amibe ő ki pajzánkodhatja magát…

  • Szerintem akik ezen úraknak hölgyeket meg nem tudom én miket ajánlanak , menjenek próbálják ki,ajánlkozzanak és megtudják milyen „ott” lenni,meg „olyannak ” lenni.—-ne mások koronájával dicsekedjenek!!!
    Nem de? üdvözletével.

  • Andy Mage
    2017 május 27
    6:49 du.
    Az igazság pedig az,hogy a nyugdíjkasszából a ” magánnyugdíjba” átirányított pénzek mellett az embereket és a nyugdíj költségeket otthagyták az államnak —hagy küszködjenek majd a pénzügyi helyzettel ők! Majd a legvégén pedig amikor annyit fog kapni , hogy egy pár évig úgy-ahogy megélnének a magánnyugdíj járandóságból,menjenek vissza az államhoz és könyörögjenek segélyért,mert a magánnyugdíj pénze nem lett elég élete végéig.Na hát ez volt a finom átverés a szocik és imádott pénztáraik részéről!!!
    Ezek mellett mindenki elbeszél ,nem a valós dolgokról ír.Mindenki csak a nagy pénzekről beszél amiket ” elvettek ” tőlük.
    Nem magánnyugdíj párti üdvözlettel.

  • Úgy látom e cikk írója : jó provokátor!
    Cikkei mögött nagyon sok hozzászóló jelentkezik!
    Nem provokáló üdvözlettel.

  • Bwndegúz 79! Azt próbáld megérteni,hogy Magyarországon 1990 előtt semmiféle „részvény” nem volt, a vállalatok állami tulajdonban voltak. Mind. A kicsik is. Az állami szervek határozták meg, hogy minek mennyi lehet az ára (Árhivatal),melyik vállalat mit termelhet, és ezért mennyit fizethet a dolgozóinak. Az alapelv az volt, hogy nem lehet munkanélküliség, ezért az eladhatatlan terméket termelő cégek állami támogatást kaptak, hogy fizetni tudják a béreket, egyéb költségeket. Amit persze a nyereségesen termelőktől vettek el. (Ez az 1968-as reformok után módosult némiképp, de nem alapvetően.) A vállalatok vezetőit a Párt nevezte ki, és azt, hogy egy cég mennyire sikeres, az döntötte el, hogy vezető mit tudott elérni az Párt vezetőinél. Például: az a cég kapott modern technológiát, ezért gyakori volt, hogy a Nyugatról behozott méregdrága gépek a gyárudvaron rohadtak el, mert nem illeszkedett a meglévő technológiai sorba. Nem lett belőle eladható termék, vagyis bevétel. Emiatt adósodott el Magyarország, még a 80-as években. Sokakban él az állami tulajdon iránti illúzió, mert akkor RELATÍVE jobban éltünk. Nem valóságosan, mert sokan elfelejtik: állandó volt a hiány. Egy telefonállomásra 10-15 évet kellett várni, egy lakásra ugyancsak, autót 5-7 éves várakozás után kaphattál. De baksist kellett adni a bolti eladónak, ha színestévére, banánra, téliszalámira, bifsztekre, import ruhára vágytál. Olcsó volt – a bérekhez képest – de nem volt. Ez az állammonopolista gazdaság sajátja, és semmi köze a szocializmushoz, pláne a kommunizmushoz. Sőt,a „nemzeti önállósághoz” sincs köze: mindössze arról van szó, hogy egy politikai hatalmat szerzett csoport vindikálja magának a jogot, hogy eldöntse: ki, mit „érdemel”. Ezért akar a most uralgó Párt (a néhai fiatal demokraták szövetsége) mindent államosítani.

  • Andy Mage,

    a személyre szóló „nyugdíjszámlát” akár most hétfőtől bevezethetnék, de sokan járnának vele rosszul.

    A munkáltatóktól bejelentett és részletezett dolgozói kereseteket 1988. január 1-től tartják nyilván, így pontosan lehet tudni, hogy kitől mennyi nyugdíjjárulékot vont le a munkaadója és azt be is fizette. Ez a pénz azonban nagyon sok embernek édeskevés lenne öregkorában havi nyugdíjra az élete végéig.

    Jelenleg szolidaritási alapon működik a felosztó-kirovó nyugdíjrendszerünk. Ez azt jelenti, hogy minden nyugdíjas megkapja élete végéig az aktív dolgozóktól levont és befizetett nyugdíjjárulékokból a havi nyugdíját, az is, aki öregségi nyugdíjazását követő 20-25 évig is elél, de a nyilvántartott pénze elfogyott.

    Az egyéni folyószámlával megszűnne a szolidaritás, hiszen mindenki csak annyi pénzt kapna nyugdíjként, amennyi az egyéni számláján összegyűlt. Ez a probléma jelzi, hogy ezt az egyéni számlát nem volna szabad bankbetéti számla alapon működtetni, hanem valamiféle hozamot hozó befektetési számlaként, hogy az évek alatt növekedjék a félretett pénz, ami így vélhetően kitart az élet végéig. Persze csak akkor, ha az a „hozamos” befektetés nem csődöl be.

  • “fehér faj”?

    ki is irta tegnap? aha. na ilyen nagyszabasu tudatlansaggal mar regen talalkoztam.

    egy faj – durvan kifejezve – abbol all, hogy a fajon beluli lenyek szaporodni kepesek egymassal es szaporodni kepes lenyeket kepesek letrehozni. az ember nem tud a kenguruval vagy a sargarepaval szaporodni. az embernek egy faja van, az emberi faj. ugyanigy a „faji megkulonboztetes” vagy a „fajgyulolet” szavak ugyanabba a kategoriaba tartoznak mint a lapos foldben valo hit. elavult, tudatlan gondolkodasrol arulkodik. ez nem tevedes, ekkorat nem tevedhet egy valamennyire tajekozott ember mert az eszebe sem johet. talan otven evvel ezelott meg el lehetett menni ezen a butasagon. de ma mar csak a kulonlegesen buta embernek es aki buta forrasokbol ertesul juthat az eszebe egy ilyen kijelentes. nem tudom hogy most rohogjem vagy pedig sajnaljam.

  • kulonben a cikk iroja jol ratalalt es majd mindannyian meglatjak, hogy ez lesz az uj biznisz Magyarfoldon. a szinmagyar szaporodast fogjak politikalizalni, Ratko szelleme feleled. „Lánynak szülni dicsőség, asszonynak szülni kötelesség”

  • TALALOM valasza Benfeguz-hoz- soraira.

    Koszonom beszamolojat.
    Igen, mondhatnam sajnos, tudom hogyan volt az 1956-ig. S volt elegendo ertesuleseim hogyan ment aztan is.

    Az persze nem volt az u.n. elvbeli „szocialismus”, sem az elvbeli „communismus ” sem. No de mi volt az ELV ?
    Semmi mas mint egy valaotla, ill. megvalisthatatlan elkepzeles, amit meg a legnagyobb eroszakkal sem volt lehetseges gyakorolni.
    A rendszer valojaban csak ALLAM KAPITALIZMUS volt. Mas szovam teljes MONOPOLIUM !

    Az allam latal beszedet paenzt az u.n. trasdalom biztosutas celjabol az allam, s mondahtanak vilagszerte is, az allami adminisztratorok el-kezeltek.
    Barminek is neveztek volna, de a penz eltunt ! NEM ?

    A kerdes, nem csak elvbeli, de a valsagra vonatkozoan is;

    Nem lenne ohajtosabb, esz-szerubb, szabadon engedni mindenkit a sajat erdeke es ohaja szerint es gondoskodni sajat elete, csaladja, oregsege-idejere is, az allam beavatkozasa nelkul ? Nem hinne hogy sokkal sikeresebb, boldogabb lehetne ?

    Mind az allami beavatkozasok csupan az egyenek eletet dirigalja, penzeit elszedi es elpocsekolja, s a vegen meg az alamizsna igerete is csak morzsakra marad.

  • A leheto legjobb szisztema a kevert gazdasag. Ilyen volt Kanada otven evvel ezelott. Sikeresebb es emberibb volt a mostaninal. Nem lett volna szabad mindent atadni a magan szektornak. Olyan hogy self regulation, olyan kerem szepen nincs. Egy allam haztartasa nem mukodhet kizarolag a haszonkulcson. Ha mindent egy szektor igazgat, legyen az akar allami vagy privat, egymas utan jonnek a visszaelesek, kiburjanzik a nepotizmus es mindez a polgari reteg fokozatos hanyatlasat eredmenyezi. Ha a polgarreteg elszegenyedik, akkor ki fizet adot az allam haztartasara? A fekezetlen kapitalizmus ugyanugy belebelezi onmagat mint a szocializmus.

  • talalom
    2017 május 27
    1:20 du.

    Nagyon szép amit írtál, de úgy emlékszem a magánnyugdíj pénztárak a dolgozók után járó munkáltatói járulékokat is megkapták! Ha rosszul emlékszem, kérlek javíts ki, mert valójában ez volt a lényeg!

  • Lelszi! Rosszul tudod: csak a dolgozóktól levont 10 %-ot kapták, a többi ment az állami TB-be.
    Drizari! Te is rosszul tudod: a cégek ömlesztve fizetik be a nyugdíjadót! (Ma már a nevét is elvették, nem járulék, adó, és a NAV-nak megy.) Nekem volt cégem, 2008-ban is úgy kellett befizetni az akkor még nyugdíjjárulékot, hogy a cég által kifizetett ÖSSZES bruttó bér után, egyösszegben a járulékot. A nyugdíjadat a munkás éveid bejelentett bérei alapján számolják ki. Egyéni számlának felosztó-kirovó rendszerben semmi értelme: azon a „számlán” nincs egy fillér se, hiszen azonnal kifizetik az aktuális nyugdíjakra.
    Bendegúz79! Igen, állammonopolista kapitalizmus volt, és a hűbéri vonások miatt nagyon kevéssé hatékony: ezért ment tönkre.
    Lehet, hogy jobban működne „mindenkit saját érdekei, óhajai szerint hagyni”. Csakhogy itt vagyunk mi, mai 50-60-70 évesek, akiknek a munkás évei alatt nem volt módjuk választani:tehát, hacsak mindenkit le nem géppuskáznak ötvenen felül, átmeneti rendszert kellett volna működtetni.
    Ez a ma regnáló magyar kormány legnagyobb bűne: mégcsak nem is az állammonopolista kapitalizmusba nyomja vissza a társadalmat, hanem a hűbéri rendszerbe. A Párt feje mondja meg, hogy ki lehet iparmágnás, vagy földesúr. Nem az dönti el, hogy valaki szorgalmas, vagy jó ötlete van, hanem az, hogy a GAZDA oszt-e neki EU-s támogatást, állami hitelt, zsíros állami megrendelést, aminek a 20-30 százalékát visszaosztják a döntéshozó politikusnak, a „megfelelő törvényekért” cserébe.
    Mondok példát. A szerencsejáték jó üzlet, ezért minden állam magának tartja meg a szervezés jogát, amit koncesszióba ad. Magyarországon a kaszinóüzemeltetés jogát az ÁLLAMI TULAJDONÚ SZERENCSEJÁTÉK Zrt. NEM KAPTA MEG. Három magánemberé lett: kettő a miniszterelnök barátja,a már sokat emlegetett Mészáros gázszerelő és Andy Vajna parókakészítő, a harmadik a Párt második emberének Kósa Lajosnak strómanja. Hogy még jobb legyen a kép: Magyarországon 1 kiló kenyér után 27 százalékos forgalmi adót kell fizetni, míg a kaszinóbeli fogadások után NINCS forgalmi adó! Ugyanez a játékgépek üzemeltetése: itt már a gázszerelő mellé befért a kormányfő focicsapatának ügyintézője is.
    Hogy miért van ennek ellenére a Pártnak mintegy 30%-os népszerűsége, az több ok miatt van,hosszú lenne elemezni. De jól mutatja az itt gyakran beszélő Boda úrasszony tájékozottsági és szellemi színvonala.

  • Valasz TALALOM soraira;

    Mindenek elott hagyjuk ki a vita-tarsaink legazolasait.

    Az alapveto oka minden emberi problemaknak az emberi gyarlosag, onzes es kegyetlenseg embertarsaink irant.

    Az a vezeto oka annak hogy az ottani, de mashol is, a vezeto polcon levok boldogan kovetnek esztelensegeket, mert mind az segiti az ok onzo erdekeit.

    Jo meglatasa hogy 1990-ben az azonnali „hatra-arc” az ismeretlensegbe , igazan esztelenseg volt.
    Nem mvolt semmi alapveto valtozasok.

    A hatalomon levok eladtak a „nemzeti vagyont”, ami mind az allamtulajdon volt. De mind a dolgozo lakossag erofesziteseibol lett letrehozva. Azt eladtak nyugati bankoknak, iparcegeknek, amelyenek egyedulli celja volt a gazdasagi versenyzes lehetosegenek megszuntetese.
    Ugy a nyugat termelt arucikkek, es termeloiknek rogton piacot nyertek.

    Az evtizedes bolsevista modszerek utan azzal nem voltak kepesek nem csak hogy versenyezni, de meg alapveto erdekeiket sem vedeni. Amit meg sem lattak.

    Azert lett volna a volt szoviet uralt nemzeteeknek egyuttesen mukodni , s lepesrol lepesre adoptalni ujj modszert. S talan az lehetett volna meg egy megfelelobb kozep-ut is.

    No de miert is mondani azt ? Nem a magyar modszere nyugodtan elemezni a leheto korulmenyeket, s azon alapon hatarozni. Az esztelen civakodas a regi modszer.
    Persze az nem vezet semmi ertelmes eredmenyekre.

  • PITYI PALKO soraira;

    Hope you do not holr your breath waiting for that. That will never happen.
    Remlem hogy nem tartja vissza lelegzetet arra varni. Az soha nem fog tortenni az emberiseggel.

  • Koszonom mindenkinek a tobb mgayarazatokat a magyar-dolgozo-lakossag latl befizetett nyugdijalapokba.

    Sanos senki nem nyujtott szamokat.
    Tehat senki nem tufja valohaban hogy hova ment mind a penz.
    A kulombozo nyalkas politikai magyarazatok a leg jpbb bizonyitek hogy az egyszeruen eltunt.

    Persze hogy fizetik a mai nyugdijjasokat abbol a penzbol ami naponta, vagy hetenkent van beszedve a dolgozo fiataloktol. De a a yeljes bizonuteka hogy amit mahyk fizettek be evtizedeken at mind eltunt. S nem a nyugdijjasok zsebeben am !
    Senki nem panmaszkodott azon !
    Tlan meg vannak elegedve azzal.
    Talan ; eljen a koz-lopas az allam altal ?!

  • talalom :

    „A nyugdíjadat a munkás éveid bejelentett bérei alapján számolják ki.” – írod.

    És a béren felül jelentik a levont nyugdíjjárulékot és a levont jövedelemadót is.

  • talalom,

    megtaláltam az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság honlapján „A nyilvántartás adatainak kérelemre történő egyeztetése és a szolgálati idő, jogosultsági idő igazolása” című tájékoztatást.

    Ebben olvasható:

    részletes kimutatást küld a nyilvántartott következő adatokról:

    – biztosításban töltött időszakok, egyéb nyugdíjjárulék-fizetéssel fedezett szolgálati idők, nők esetén jogosultsági idő, korkedvezményre jogosító idő,

    – foglalkoztatók adatai,

    – 1987. december 31-ét követő nyugdíjjárulék köteles kereset és a levont nyugdíjjárulék,

    – azok az időszakok, amelyre nem történt járulékfizetés.

  • CHARLEY megjegyzesere;

    Sajnalom Charles, feszultsegeket barmi tarsadalomban csupan a tul-nepesedes okoz.
    Mind a nem tul-nepesedet tarsdalmak minden nemzetkozi tanumanyok alapjan, s persze az elt-adataik alapjan a legboldogabb tarsadalmak.
    Meg az allatvilagban is a tul-szaporodas ami okozza a bajt.
    Elfelejtette a lenenek esetet?

    Hitler kezdte a 30-as evekben a „Liebs born”=okkal.
    S fizetett az emberi szaporodast, csupan hadi-celokbol.

    Lessz magyarorszag emberi-tenyesz-telep ?

  • Bendeguz79
    2017 május 29
    4:08 du.
    „Lessz magyarorszag emberi-tenyesz-telep”

    A szandekos nyelvi bakloveseid ellenere eddig normalisnak tuntel! Ugy latszik ez tul johiszemu tevedes volt! Te korlatoltabb vagy mint Marcsi!

  • Valaszom TANTI megjegyzesere, vagy inkabb szemlyes mocskolasara;

    Persze senki magan velemenye soha nem bizonyitek semmire! !

    Hasznaltam azon kifejezest remlve hogy felebresztett volna tobbeket.
    Mert sokan jovahagyonak vettek az allam insztualasat a tomeges szaporodasra.
    Talan velne hogy az nem egyenlo, legalabb is hasonlo amit az allat-tenyesztok gyakorolnak sajat anyagi erdekeikben ?

    S valaszaikban sokan az anyagi erdekeket jeleztek jovahagyasaik celjabol.
    Hat mi akkor a kulombseg az „allat-tenyesztok” esetetol?

    Lenne dontese azon, persze sajat erkolcsi alapjan ?!

  • Egy igen egyszeru kerdes ezen az alanyon.

    Ha az allam oj nagyon ohajtja szaprotani a lossai szamat, miert nem fogadja be a szomszedos allamokban elo magyarokat, akik talan szeretnenek magyar-kent elni minden korlatozasok nelkul?
    Pl. mind a magyarokat Romaniabol, Szlovakiabol, stb.stb.
    S azok munka-kepes felnottek, csladok, rogton termelok es adofizetok is lehetnek.

    A haboru utan a Finnek, amikor Sztalin hadserege elfoglalta Kareliat, a Finnek befogadtak Karelia lakossainak 100%-at.
    S a 4 millio Finnek mindenki feladta 10%0at jovedelmenek es vagyonainak, segiteni a 400 ezer Kareliait, egyenloen elni. Az igazi testrevieseget bizonyitottak.
    Miert nem tenne azt ma a magyar ? Ha szaporodni akar ?Hm ????

  • Orsós Elemér

    Bendeguz79
    2017 május 29
    4:08 du.
    Ön valamit nagyon félre értett, vagy nem kellően tájékozott a magyarországi népesedéssel kapcsolatban: sajnos mi nagyon messze vagyunk a túlszaporodástól, mert a mi 1,4-es szaporodási rátánk még a szintentartáshoz szükséges 2,0-es rátát sem éri el, annak ellenére hogy, vannak olyan nem őshonos, eltartásra szoruló kisebbségeink akiknél ez a mutató a 5-öt is túlszárnyalja.

  • Orsós Elemér

    Bendeguz79
    2017 május 31
    8:43 de.
    Na, ez viszont nagyon jó kérdés, mert például én is szívesen áldoznék a nem önhibájukból határon kívül rekedt rokonaimért!

  • ORSOS ELEMER soraira;
    Tehat mikor kezdi „oda tenni munkajat ahola szajja van ?”

    Kezdje atoneg folyamodvany gyujteset, s kovetelni a kormanyatol azt tenni !

    A legnagyobbmeretu eredmenyt a legkissebb koltesgekbol !

    S egyben segiteni hatrontul elo magyarokat is.
    Valnak kb. 3 milliot lenni. De ,eg ha csak 1 millio lenne hajlando magyarhazajukba koltozni is joval emelne a lakossaguk szmait. S mind kepzett, felnot, termelokepes magyarok !

    Mire varnak ?

    H ajol emlekszem 1/2 millio egyen folyamodvanya szukseges.
    Bizonyithatja hogy ottan „demokracia letezik „

  • Orsós Elemér

    Bendeguz79
    2017 május 31
    6:30 du.
    Hát kedves Uram, nem olyan egyszerű ez az áttelepítés mint ahogy Ön naivan leegyszerűsítve hiszi! A határon kívülre rekedt magyarok nagy részének már 30 generációra visszamenőleg ott vannak a gyökerei és nem szívesen vállnak meg az őseik földjétől, másrészről nagyon család, hagyomány és szülőföld szeretők, ellentétben mondjuk a romániai szászokkal, akik hagyták magukat az NSZK részéről kivásárolni még Ceaucescu cézárságának idejében. (A nőkért 8000, a férfiakért 10000 DM volt a taksa!) Egyrészről mi nem vagyunk ilyen gazdagok, másrészről ha az ott élő őslakókat kivásárolnánk -ami nem biztos hogy, tetszene Nekik-, akkor a trianoni igazságtalanság reviziójáról örökre lemondhatnánk, mert ezzel a lépésünkkel azt sugallnánk a potyázóknak hogy, most már nyudodtan ülhetnek a tojásaikon és az idegesítő kisebbség akadékoskodásai nélkül építhetik a hőn óhajtott , homogén nemzetállamaikat és hamisított történelmüket! A határon kívülre rekedteket viszont kutya kötelességünk a saját magyar identitásuk megtartásához minden áron segíteni! És igenis, a saját fennmaradásunk érdekében még anyagi áldozatok árán is növelni kell a gyermekvállalási kedvet, annak ellenére is hogy, ezt egyes liberális megmondó emberek a gender nevü áltudománnyal gusztustalan populizmusnak vádolják!

  • Katalin Kozma

    Orsós Elemér
    2017 június 1
    10:47 de.
    Almodj csak bozgor!

  • ORSOS ELEMER soraira;

    Uram, nem gondolna hogy egy kicsit felre beszel, inkabb hogy a szajja mindket oldalan adja mondanivalojat ? Az az nemi ellentmondasokat tett/!

    Elsokben, ha egy nemzet „szegny” volt az bizony szegeny ehezo Finnek voltal az 1939 Soviet haboruban. De amijyk volt hajlandok voltak egyenloen megosztani menekulu Karelaia testvereikkel. Mirt nem tenne az a magyar ?
    Miert csak a kifogasokat listazta ?

    Persze a szomszedos orszagokban elo magyarok ma mar alig magyarok. Barmit is velen On hogy mi azok „kutya kotelessege”.
    Az ottani orszag torvenyeit, szokasait, nyelvet, stb.stb. kell kovetniuk. Tehat ma mar talan csak emlekezetben magyarok.

    A Trianoni szonoklasa, kisse szelsoseges. Nem velne azt?
    Mind a szomszedos nemzetek a lakossag zomei alapjan nyilvanitottak on-hatarozatuk alapjan orszagaikat.

    De NE feledje az mind a magyar allam, ill. vezetoiknek az embertelensegei okabol tortent.
    Miert nem veltek azok eletet, nemzetiseget, lehetosegit, stb. evszazadoakkal ezelott, hogy boldogan lettek volna egyesulesben a magyarral?.
    Kossuth volt aki a legnagyobban elszurta a nemzet lehetoset, s poltikaja csupan a verontast es utanna kovetkezo kegyetlenseget garantalta. Mikozben on meglepett.

    No de ha valoban velne hogy a nagyobb csladok tobb gyermekkel a nemzet erdeke, mirt nem fogad orokbe egy par gyereket , ha nem lenne hajlando segiteni szegeny magyarokat szomszedos nemzetekbol ?

    S miert jo a nagyobb szamu lakossag ?
    Nem elegge nepesedett a Fold mar ?

    Veli hogy egy corrupt kormany rodhadt burokratai nem fognak elsilalni majd azok penzet is amit majd tobb evtizedek utan fizethetnenek a nyugdijalapjukba ?

    Legyen egy tisztesseges nemzetuk, tisztesseges kormanyuk, esszeru kozigaztatassal mindenki erdekeben, mielott szaporodni ohajtananak onzo erdekekbol.

    Nem veli hogy az inkabb jelentosebb lenne ?

    Oszinten am, ne egyeni ragalmakat listazzon kerem !

  • Orsós Elemér

    Bendeguz79
    2017 június 1
    2:26 du.
    Kedves Uram, úgy látom Ön egy fellegekben járó, mindenent rózsaszínben látó, a mai viszonyainkról alaposan félreinformált idealista, aki vagy nem Magyarországon született és ezért nem tudja átérezni a sorsunkat vagy a hosszú emigráció alatti nagy jólét okozta elkényelmesedés és a mássá vált mentalitás miatt gyökeresen megváltozott a magyarság tudata, ezért nem vitatkozom Önnel, mert értelmetlen, meddő vita lenne. Nem csak a nagy távolság, de az amerikai és a magyar gondolkodás mód és mentalitás hatalmas különbözősége miatt sem tudnánk zöldágra vergődni. Fogadni merek hogy, Ön már a zöldágra vergődni kifejezés jelentését sem tudja, pedig mi ilyen kifejezéseket naponta használunk. Nem zavar ha most ezt a válaszomat gyáva megfutamodásnak véli, de Ön helyett inkább magyarországi sorstársaimmal beszélnék meg ilyen aktiv magyarokat érintő sorskérdéseket! Sorry!

  • Orsós Elemér

    Katalin Kozma
    2017 június 1
    11:46 de.
    Te meg hess vissza Trolliába Öcsike, mert a bozgor csúfolódáshoz Catalin Cozma név illene, amit a hiányos román nyelvtudásod miatt rosszul írtál! 🙂
    (bozgor románul hontalant, hazátlant jelent, amit sértésként szoktak a romániai magyarok fejéhez vágni!)(Ja, és mellesleg a Catalin férfi keresztnév Romániában!)

  • ORSOS ELEMER soraira KOZMAHOZ;
    Latom az agy masik ildalan kelt fel maga. Vagy talan mindeg durcas hangulatban van ?
    Igen „Katlyn” az ferfi keresznev, Gorogben gyakoribb.

  • ORSOS ELEMER soraira;

    Orsos, mennyiideig dolgozott osszeszedni minden leheto, ragalmazo kifejezeseket villaval ream dobni.

    De biztosithatom hogy mindben maga 180 fokkal az ellenkezoket velte.
    S mi osztokelte magat arra ? Az amire kivancsi lennek.

    Nepszaporodast ohajtanank, de fogamzassal kezdeni? Gyerekekt nevelni amit alig tudnanak sokan anyagilag elviselni. S mind az csupan onzo anyagi erdekekert. hogy majd amikor azok felnonek talan majd dolgoznak es kepessek lennek adot fizetni ? Az igazan gyerekes gondolkodasuk is am , s az igazi „naive” es esztelen!

    A legegyszerubb, legolcsobb es leg-hazafiasabb modszer arra segiteni azokat a magyarokat szomszedos orszagokbol koltozni es elni magyarorszagon.

    Maga azt nyilvanitotta ; ” Fellegekben jaro”. „rozsaszinben lato”, „felreinforlamt”, „massa valt meltalitas”-nak ?

    Uram, ha magat csupan a szegyenites celja tesz boldogga, hat azt nem banom.
    De remelenm hogy kepes lenne ertelmezni sajat megjegyzesenek a sulyait. S belatja mi gyerekesegeket irt.

    Ktesegtelenul maga nem lenne hajlando hozzajarulni sergiteni azokat a magyarokat letelepiteni oda, sem a javasolt gyermekek orokbefogadasat.
    De varna azoktol jovo ado-forintok kolteset a maga-zsebebe. Hm?

    Soraival, on-magat vazolta am. Belatja azt ? Alig hinnem.

  • Orsós Elemér

    hazai lámpa
    2017 június 2
    9:50 de.
    Bocsánatot kérek, de nem volt szándékom megszégyeníteni, csak azt akartam -igaz félreérthető módon- kifejezni hogy, a túlságosan szigorú, statáriális trianoni büntetésünket nem kellett volna még 3 millió magyar elszakításával és a szülőföldjük elajándékozásával tetézni! A nagymagyarországi etnikumok önrendelkezési, államalapítási jogával egyet értek, de nem egy másik etnikum szándékos megalázásával, annak kárára kellett volna kierőszakolni, tudván hogy, ezek az anomáliák legalább 150 évig vagy az erőszakos asszimilálás sikeréig etnikai problémákat fognak okozni! Már rég nem lenne senkinek szálka a szemében a trianoni békediktátum, rég belenyugodtunk volna, ha azt igazságosabban, az etnikai határok megközelítő betartásával csinálják! Az a 3 millió magyar úgy lett osztrák, szlovák, ukrán, román, délszláv egyik pillanatról a másikra hogy, mindvédig a szülőhelyén maradt, miközben országváltásra kényszerítették! Ön bele tudna nyugodni abba, hogy mexikóiak költöznek a lakásába és köteleznék arra hogy, ezentúl csak a cselédbejárón közlekedhet és csak spanyolul beszélhet? Önként kiköltözne-e a lakásából hogy, megkönnyítse az önkényes lakásfoglalók dolgát, fizetne-e azért hogy elköltözhessen a saját birtokából?

  • ORSOS ELEMER Jun 2 soraira amit HAZAI LAMPA-nak cimezte.

    Persze HAZAI LAMPA egyetlen hozzaszollast NEM tett ezen a cikken, de kulonosen semmit Jun 2-an. Remelem veszi idejet es scroll-olja az egesz lapot.
    No de velnem hogy HAZAI LASMPA mindenesetben megbocsajtana azt maganak.

    Na most megjegyzesere;
    Mondja kerem, de oszinten, boldog lenne maga HA a Weermaht, vagy a voros hadsereg, vagy mondjuk meg a Habsburg uralna magyarorszagot, vagy bar hol ahol maga el ?

    Magyarorszag uralta, tulajdonozta azokat a nepeket a sajat maga modjan mint barmi mas hatalmak is vaha uraltak magyarorszagot. Az csupan azok „szulofoldje” volt. Persze azok a magyaroknak is akik ottan eltek akkor. Belatja azt?

    Mind azok a nepek, Szlovakok, Ruenok, Szerbek, Szlovenok, Horvatok azok voltak mindeg, barki is uralta oket.
    1918-ban magyarorszag osszeomlot kaoszba, verontasba, stb. Azok a nepsegek mind on-allosagukat vettek kezukbe es onallo nemzetekke jelentetek magukat.
    Mit lat on, vagy barki mas is ellenonek abban?
    Trianon volt az az epulet ahol 1920-ban a nagyhatalmak a beke-kotes idejen azt hivatalossa tettek.

    Miert nem gondoskodtak mind a magyar kiralyok, politikusok azon nepek erdekeiben ?
    Miert csak tovabbi elnyomasukon mukodott meg a nagy magyar hos, Kossuth Lajos is ?
    Miert nem gondolt azok Szabadsagara, fuggentlensegere Kossuth, s az a kozos ugyben lehetett volna, Unioban egyutt elni s vedekezi, az ellensegeskedes helyett ?

    S miert NEM teszi azt a mgyar nemzet (kormany) meg maig sem ? Miert csak az ellensegeskedes ?

    Hogy az e,beriseg szaporodik gyorsan, s mindenutt tobbekenk szukseges egyutt elni barkik is vagyunk azt ma nem lehet elmellozni !
    En Floidaban elek, de nem csak Florida, de meg az egesz foldresz nyugatra a Mississipitol mind a Spanyol birodalom resze volt.

    Kerdezte hogy velnem HA, HA feltetelzve nehany dolgokat, amin mi ateltunk mikor a Rakosek valoban elkoboztak mindent mindenkitol,aztan tonkretettek az egesz orszagot.
    Az nem feltetlezes volt ,hanem valosag.
    Ma meg csak nehany nyugati bankok es mega-vallalatok jovedelmeznek, mert lefizetik (le-kenyerezik) a vezetoiket, s tonkre teve a nemzet gazdasagi lehetosegeit.
    Lessz a magyar valaha is fuggetlen, onallo, semeleges nemzet, vedeni minden lakos eletet, jogait, lehetosegeit es tulajdonat?

  • Orsós Elemér

    Bendeguz79
    2017 június 2
    3:55 du.
    Elnézést, rosszul másoltam ki a címet!

  • Orsós Elemér

    Bendeguz79
    2017 június 2
    3:55 du.
    Sok mindenben igaza van, abban is hogy, egy kissé forró fejű vagyok, ha a hazám sorsáról van szó, ám az utolsó kérdését én nagy örömmel óhajtó módra változtatnám!

  • Bendeguz79
    2017 június 2
    3:55 du.

    Nyugi, eljöhet majd az idő, hogy Texast visszakövetelik a mexikóiak, az oroszok meg Alaszkát! 🙂

  • Orsós Elemér
    2017 június 2
    12:44 du.

    Bár tévedésből szólítottál meg, de azért válaszolnék.

    A Horthy-korban 3 féle revíziós törekvés volt, és ezt nem tanították a szocialista történelemkönyvek. Volt a Mindent vissza! meg az etnikai és az optimális revízió.

    Az optimális revízió azt jelentette, hogy szerezzük vissza, amit lehet (Bethlen). Tehát nem kell minden hódítást szorongatni, ami csak Nagy Lajos király óta történt, de annak sincs értelme, hogy a magyar területekre hivatkozzunk. Ugyanis kevert lakosság volt mindenütt.

  • terminus
    2017 május 27
    2:19 du.

    Szerintem a magyarok is tudják, hogy az emberiség egy faj (Homo Sapiens).

    Mégha van is némi Neander-völgyi keveredés, Berki Krisztián.:)

    A magyar nyelvben nincs más szó a rasszra, mint a faj. Akinek a szövegkörnyezetből nem derül ki, hogy mire gondol az illető, azok a „nyelvtannácik”.

  • HAZAI LAMPA soraira;

    Nem, Mexico NEM fogja kovetelni Texast, sem Californiat meg a tobbi orszagokat, a mexikoiak mar elfoglaltak mond. Ok az ottano orszagok lakossagainak nagyresze. S Mexico nagymertekebn anyagilag jovedelmezik abbol.
    Ha az Mexico resze lenne tonkre mennek rem gyorsan !

    Alaskaban is ahol az igazi, ill. regi Orosz szokasaik, hutuk ami megorizve az regi eredeti formaban. A mai oroszok nem is kepzelik hogy az valojaban mi volt az eredetiben.
    Az Alakai Oroszok elszigetultek, s a modon megoriztek eredeti multbeli kulturajukat,hagyomanyaikat, szokasaikat, s a regi Cirilik vallasukat. Sehol mashol.

  • ZSUZSA May 28ikai soraira a „faj” eseten.

    Biologiailag teljesen igaza van persze.
    Csupa egyetlen „emeberi faj” letezik.
    De van igen sok kulombseg eletuk, magatrtasaik kozott.
    Lenne az reszben a korulmenyek, szokasaik, kivanataik miastt, az a kerdes meg maig is vara valaszra.
    De nem hinnem hogy tagadna azt?!
    Hasonloan, sot bistos is vagyok abban hogy nem ohajtana meg egyetlen napot sem elni, mint pl. Chicago South Side.
    Ahol a mult week-enden egyedul 45 „hasono emberi lenyek gyilkoltak meg „hasonlo” embertarsaiakt. Tvaly ,nem kevesebb mint 4,500 gyilkossag tortent. Nem is emlitve a gangek tomegeot, a kabitoszeres haborukat es az apatlan utcai gyerkek tiz-ezreit.
    Sajnos az az atlagos magatartas azokinak vilagszerete.

    A valosag hogy elismerni mindenkit egyenlove az nem realis. Ha csak elismerunk mindenkit amint vannak, barki es barmi, az inkabb letezheto s talan realisabb is a korulmenmyek alatt.
    S nem hinem hogy velehtne azt ewmbertasi megkulomboztetesnek, inkabb a letuk ,magatartasaik alapjan elfogadni a valosagot. Az nem eloitelet !Sem megkulomboztetes !

  • ZSUZSA 2017 May 28 . 12;20 pm soraira a kozgazdasag alanyan.

    A valosag az hogy csak egyetlen kozgazdasag letezik a barlanglako-koratol. s az a capitalista gazdasagi rendszer.
    Tobb mas eszmek, nevezesek voltak korul dobva, de a valosag az maradt.
    A Zsuzsa „kevert” gazdasagi rendszere nem volt semmi mas mint amikor az allam adoztatta a jovedelmezo cegeket, fenntartani azok adojabol az allami tulajdonban, illetve az allami burokratak latal igazgatott cegeket.
    A modszer mint amikor az allam burokrata „rabolta Petert fizetni Palt”. Mas szoval penzelni burokrata haverjait akik elszurtak a gazdasagi termelest.

    Az tortent masok leirasai szerint Magyarorszagon a volt „Szocialista’ rendszerben”. S az megy ma is mint pl.Venezuelaban, Cubaban, stb.
    Mikor Kadar igeretet tett Moskvanak hogy nem lessz tobbe forradalom, mert belatta a nyomorult helyzetet, s vett oriasi kolcsonoket nyugati bankoktol. Amit persze a lakossahnak kellet visszafizetni kamattal.

    A kozgasdasag, az en egyszeru hasonlatom alapjan olyan mint egy szeker/kocsi. Amikor mindenki huzza vagy tolja, az jol halad. Nehany onkeptelen egyent arra felultetve.
    De amikor tobben es tobben ulnek a kocsira, az annal es annal lassabban halad elore. S vegyl, amikor tull sokan ulnek azon , s alig aki huzza vagy tolja, akkor az sehova nem halad. Az az igazi kepe a „szocialis gardasahnak !”

    Persze a szbadgazdasag tisztesseges mukodeset, illetve a szelsosegesegek megerozesere van az allam hatalom felelos annak biztositasara.
    Azert vannak pl. az „anti-monopoly” , „anti-trust” torvenyek, munka-ugyi miniszteriumok, „egeszsegi-ugyi”, „biztonsagi”, „biztositasi” hivatalok, intezetek akik felelosege annak tisztesseges mukodeset biztositani.
    Ha azok nem teljesitik kotelessegeiket a problemak letezok. De az a hivatalos szervek kotelessege.
    Persze mind az az altalanos koz-erkolcsokon alapszik.
    Ahol a gazemberek a hatalmon, ott elobb utobb minden gazemberkesesse valik.
    Az a „fereg a gyumolcsben”.