Ej, haj, kaszakő, hát az egész kassza kő?

2017 július 5 9:21 de.24 hozzászólás

A lápos sík tájékot láttató kilátók számát illetően kétségkívül világrekorder magyar faluról alább olvasott sorok, néhány kommentjével együtt nekem legelőbb Megyesi Gusztáv a Hócipőben öt éve pulikált örökzöldjének címét juttatták eszembe: “Ej, haj, kaszakő”. Miközben az írást “fellapoztam”, magamban mormoltam (és rögvest a fenti címmé alakítottam) az apai nemi szervre vonatkozó népnyelvi folytatást, mert, bizony, az uniós pénzből építtetett tyukodi kilátók létét semmi más nem indokolhatja, mint a pénzlenyúlás lehetősége, hiszen a tizenegy kilátóból megfigyelhető ecsedi láp turisták tízezreit aligha vonzza az alföldi faluba.

Megyesi Gusztáv ötéves írásának, az akkor még élő Váradi András cselekményei“kölcsönözték” a témát, talán sokan is emlékeznek a Mészáros Lőrinc akkori birtokát valamelyest megkurtító, egyébiránt polgármesterjelölt juhász váratlan halálára, meg az azt követő, eredménytelen perekre is. Vélhetően sohasem tudjuk meg Váradi András elhunytának teljes, minden élőzményre kiterjedő körülményeit, de higgyék el, engem is meglepett, amiért az interneten az olvasásban a tyukodi kilátóktól egészen Orbán Viktorig jutottam.

Aczél Gábor

71pNVHpZImuyGW9Is

24 hozzászólás

  • Mivel hogy ezen esetekben az EU penzenek kolteserol van szo, nem lenne EU torveny, rendelet, barmi masfoku felugyeleti rendszere az EU-nak, hogy azt eloirni, megszabni, vagy meg korlatozni hogy mi celokra, mi modon leheto azt kolteni.

    Minden cikkeket, ertesiteseket amit olvastam, hallottam, csupan elszorta az allam azt a penzt teljesen ertelmetlen es jelentaktelen celokra.

    Persze a magyar allami butokratak gazdasagi esztelensegeit orokke lattuk. Tehat mi nem csodalkozhatnank, DE ,a fenti meglatasom szerint, mivel hogy masok, s az EU penzerol van szo, az EU-nak biztos van eloirt korlatozasa is azon.

    Nem hinnem hogy Merkel asszony hajlando lehetne barki mast is engedni korlatlanul a szemtbe dobni a nemet cegek adofizeteseit.

  • Én a hírTV-n láttam a riportot a kilátó faluról.

    Nekem is az jutott eszembe, hogy azon kívül, hogy ezt egy (jelenleg) ellenzéki tv az EU tudomására hozza, mit tudnak még tenni a magyarok? Talán az EU-s szocialista politikusok ezen verhetnék a palávert. Csak ugye akkor a fidesz megbolygatná Demszkyt meg a 4-es metró ügyét. Kéz kezet mos …

  • Orsós Elemér

    Klasszikusokat csak pontosan illik idézni:
    „Ej, haj kaszakő, mi az apád ….. kő? A többi mind jogos és még hozzá fűzném hogy, elvileg a 20 falut határoló tyukodi vagy ecsedi lápot már réges-rég lecsapolták, tehát valószínű, csak a hűlt helyét vagy egy kis dagonyát lehet mutogatni, mint annak idején a cár atyuskának a Potenkin-falut. Ez majdnem olyan fantasztikus mint a 40 centiméteres kilátó vagy az M6-os autópályán található 4 darabból álló síkvidéki alagút rendszer.

  • Pislákoló: A kéz kezet mos mostanra már teljesen kimúlt. Ezek az alaptalan célozgatások Demszkyvel és a 4-es metro ügyében viszont még akkor se volt. Más volt, de ez nem… Tudod miért? Mert a Demszky 1998-ban nem volt hajlandó lefeküdni Orbán lenyúlási módszerének, mire ő leállította a metro építést bosszúból. 2000-re kellett volna átadni a metrót. Csak 15 évet késett..
    Nyilván Te tele vagy bizonyítékokkal, amelyek annyira átütőek, hogy még a Fidesz se akarja és tudja használni.. Figyelted hogy csúsztatták most 3 hónapja szőnyeg alá az EU nagy jelentést? Szerinted ha valóban 10 éves bűn lenne az a rablás, akkor ez megtörténhetett volna???

  • Orsós Elemér

    Még az előzőekhez hozzá toldanám hogy, az ominózus, Szekszárd és Pécs közötti síkvidéki alagut rendszert EU-s pénzből csinálták nyugati beruházóval és nyugati kivitelezőkkel, de nekik sem volt annyi eszük, hogy ez bohóckodás! Azonban az is lehet, sőt biztos hogy, a nyugati cégek éppen akkor krónikus kapacitás fölösleggel rendelkeztek, jól jött az a kis pénz, a melósokat sem kellet utcára rakni, ezért röhögés nélkül, esetleg hálálkodva elvégezték a munkát, műszaki katasztrófákkal(födém beomlás) és alapos költség túllépésekkel megtűzdelve.

  • Miklos Banfi
    2017 július 5
    1:30 du.

    Nem őriztünk együtt libát, ha jól emlékszem.

    Demszky 4-es metróját már akkor is értelmetlen beruházásnak tartottam, mikor még nem derült ki semmi szabálytalanság. Egyébként honnan is lenne bizonyítékom? Csak feltételezem, hogy a ballib ellenzék, vajon miért nem veri a tamtamot kilátóügyben? Vagy bármilyen EU-s támogatást említhetnék, amiket az LMP-s Hadházy szokott reflektorfénybe állítani.

    Az MSZP-nek nincs erre embere vagy kapacitása? Vagy inkább nekik is vaj van fejükön? Azt még megértem, hogy az EU nem figyelhet oda mindenre, de az ilyen riportokat elég lenne lefordítani, és bemutatni Brüsszelben, gondolom én kis naiv módon.

  • Hazai Lámpa Miklós Bánfinak:
    „Nem őriztünk együtt libát, ha jól emlékszem

    De nem csak Miklós Bánfival ne m őriztek együtt libát.

    Én sem őriztem libát magával. Ez azonban a legkevésbé se látszik zavarni Önt abban, hogy amíg én magázom, addig folyamatos csendőrpertuval válaszoljon. Engem ez olyan nagyon nem zavar, elhiszem, hogy Ön már most az Ön által annyira óhajtott és imádott csendőrség tagjának képzeli önmagát, de arra talán még egy kis ideig várnia kell.

  • Belzebub,
    azt elfelejtetted hozzátenni a csendőr kandidátnak,hogy egyenlőre folytathatja egyedül a libák őrzését,ameddig baky,prónay esetleg héjjas iván feltámadásáért imádkozik.Van ezen a bloggon néhány, akikkel nem sérteném meg a libákat.(Budi és mindentudó barátnői.)

  • Belzebub
    2017 július 5
    5:34 du.

    Nem tűnt fel, hogy magázol.

    A te érvelési hibád a hamis okozat. A te érvelésed szerint a csendőrök tegezték a fogvatartottat, én tegezlek, tehát én csendőr akarok lenni.

    http://a.te.ervelesi.hibad.hu/hamis-okozat

  • HL. Az MSZP – és a többi ellenzéki párt – folyamatosan „veri a tamtamot” a kilátók,sportcsarnokok, stadionok, kisvasutak – a tervezett kisközségi üveghíd, meg a hasonló megalomán baromságok ellen,de ne várd,hogy erről a magyar adófizetők pénzéből működtetett tévékben, rádiókban egyetlen szó is elhangzik.
    Nem Demszkyé, hanem az országé a 4-es metró, ahogy a többi is, hiszen nemcsak budapestiek utaznak azon, sőt, lehetőséget ad az ország két részéből érkező vonatok gyors elérésre annak, aki pl Egerből menne a Balatonra (Keleti-Kelenföld).
    Nyilván fontosabb a napi(!) 5-7 embert szállító kormányfői magánvasút (közpénzből!) De a most tervezett Hódmezővásárhely-Szeged villamosvonal (a vonatkapcsolat mellett!) egész vonzáskörzetében nem laknak annyian, ahányan NAPONTA utaznak a metrón a fővárosban. Ez nem dicsőség vagy szégyen: egyszerű tény. Amiből következne egy-két feladat az országot hatalmában tartók részéről.

  • Találom, hol lehet megtekinteni az ellenzék anyagait az EU-s támogatások felhasználásáról és a kilátókról, megkérdezhetem? Mi akadályozta meg az MSZP-t, hogy saját tévét csináljon magának? A metró hasznosságát egyáltalán nem bizonyítja, hogy Orbánék ugyanolyan megalomán építkezéseket folytatnak.

  • Hazai Lámpa:
    „Nem tűnt fel, hogy magázol.”
    Nem baj, a legkevésbé sem zavar. Nekem mindegy. Vannak akiket magázok, vannak, akiket tegezek, bár az utóbbiak talán kicsit kevesebben. De ez sem biztos, nem számolom össze. Lényegtelen.

    „A te érvelési hibád a hamis okozat. A te érvelésed szerint a csendőrök tegezték a fogvatartottat, én tegezlek, tehát én csendőr akarok lenni.”

    He-he! Ehhez csak annyit, hogy én is szoktam ám néha gonoszkodni. A Bánfi Mikóssal történt legutóbbi szóváltásába is csak ezért szóltam bele.

  • Vető Borbála

    Nagy Gyula
    2017 július 7
    3:35 du.
    Mondja csak, szamueli(salamon) tibor különítményeseit(allias lenin-fiuk) is ilyen precizen tudná sorolni?

  • Hazai Lámpa:
    „Mi akadályozta meg az MSZP-t, hogy saját tévét csináljon magának?”

    Teljesen indokolt és helyénvaló kérdés!
    2010 óta alapvetően változott a helyzet, ma már erre nem lenne lehetőségük, de 1994-98 valamint 2002-2010 között az akarat hiánya akadályozta meg. Hogy miért hiányzott az akarat? Nem tudom. Sejtéseim éppen lennének, de azok nagyon rosszhiszeműek és bizonyithatatlanok. Ráadásul most, a szerintém várhatóan még több évtizedre terjedő Fidesz-rezsim nyolcadik évében – Önnel ellentétben – nem áll szándékomban az MSzP-t ekézni, megtettem akkor, amikor kormányon volt. Most is megvan róluk a véleményem de hát… döglődő szamarat nem rugdosok.

    HL.:
    „A metró hasznosságát egyáltalán nem bizonyítja,”

    A 4-es metróra gondol? Szerintem szüksges és hasznos lehetne, ha mindkét irányban jóval hosszabb szakaszon építették volna ki. Igy nem sokat ér.

  • Vető Borbála!
    júli.7.4:52

    Tulajdonképpen mire reagál Nagy Gyulát illetően?
    A hivatkozott cikk (júli.7.3:35) nem lelhető fel – lehet hogy C. Adam még időben kimoderálta, mint nem idevaló, vagy nem megfelelő hangnemű hsz-t ?

  • Vető Borbála,
    hivatkozik egy olyan beírásra amely nem történt meg.Segítek a gyűlölködését kiokádni magából.Ha Szamuely és csapata,a Leninfiúk nem harcoltak volna a magyar érdekekért,a mai határok valahol Debrecen környékén lennének.Kár volt,hogy nem a tömeggyilkos fehérterrort verték le.Ameddig Ők harcoltak,a vitéz-nagybányai- kenderesi-kaparék és csapatai hősiesen gunnyasztottak Szegeden, ameddig az antant kiparancsolta a román megszállókat Budapestről. Utána hősiesen tartottak fehér-lovas bevonulást.Sajnos egy 25 éves fasiszta uralom követte.

  • Szerintem is kicsit furcsa, viszont egyaltalan nem meglepo hogy az Orban kormany elkepeszto marhasagokra szorja az EU-s milliardokat. Jol lehet vele keresni a bennfenteseknek.

    En azonban radikalisn uj otlettek allnek elo: Tessek megnovelni a Kekes Teto magassagat minimum 5000 meteresre, hogy az legyen Europa legmagasabb csucsa. Ott aztan lehetne kilatozni, sot meg oxigent is arulni jo penzert, es valoszinu dolnenek is a turistak hogy megtekintsek az emberi baromsag e csimborasszojat.

  • gyuri10,

    „Sajnos egy 25 éves fasiszta uralom követte.”

    Lehetseges, talan. De szerintem a fasizmus legfontosabb kelleke a gazdasag kozponti iranyitasa, amikor meg az ar-ber rendszert is szabalyozzak.

    Lehet, hogy ismereteim hianyosak a Horthy rendszerrol, de azt hiszem hogy ok nem szabalyoztak a gazdasagot ilyen modon.
    Az, hogy Horthy kormanyzonak hivattatta magat is arra utal, hogy inkabb royalista volt, kozelebb erezte magat a feudalizmushoz, mint barmi mashoz.

  • Miklos,
    én az egyeduralmi diktatúrát értem fasizmusnak.Ezért nem fogadom el a kommunizmus jelzőt sem.A gazdasági alap bármely rendszernek lehet velejárója.A lényeg,amit József Attila írt:”dünnyögj neki egy új mesét,fasiszta kommunizmusét” és ez a lényeg.

  • gyuri10,

    „én az egyeduralmi diktatúrát értem fasizmusnak.”

    Az mas, abban az esetben igazad van.
    De ez azt jelentene, hogy a rabszolgatarto tarsadalmak es a feudalizmus kiralyai is mind fasisztak voltak.

    A legnagyobb problema a fasizmus ertelmezese korul szerintem az, hogy a jellegzetessegei nagyon hasonlitanak a szocializmus, kommunizmus, nacizmus, es ha valaha lett volna anarchista tarsadalom, valoszinu az anarchizmus jellegzetessegeire is.

    Mind intolerans, es amig ezt kicsit maskepp eli meg mindegyik, addig a lenyeg ugyanaz. (Pl. igazabol nekem mindegy, hogy melyik agymosott orult ol meg engem, a vegeredmeny ugyanaz.)

    A rohej, hogy a szocializmus, kommunizmus, nacizmus es fasizmus csodas negyesebol meg a fasizmus a legkevesbe intolerans. Nem is ertem, hogy a mai „haladok” miert pont a fasiszta szot valasztjak amikor az ellenfeluket akarjak aztatni, es miert nem a nacit, vagy a kommunistat? Azok sokkal rosszabbak.

  • Miklos,
    természetesen minden egyeduralmi vagy tekintély hajhász uralom nem lehet fasiszta rendszer.Ennek ellenére merem állítani,hogy a borzalmak sorrendje így van:nacionál szocializmus,fasizmus.Az úgy nevezett szocializmusban és kommunizmusban,melyek csak utópiaként említhetők,aki be tudta fogni a száját és pórázon vezetni saját indulatait,nem lett kiirtva.Ellentétben a két előző”társadalmi renddel”amely a faji megkülönböztetés kikerülhetetlen áldozatait követelte meg.A feudalista és rabszolga tartó társadalmak ma úgy foghatók fel,hogy természetes evolúció által szűntek meg.Valószínű,hogy hasonló távlati alapon a többi gyilkos ideológia is az emberiség előre haladásának áldozatává fog válni.

  • Orsós Elemér

    gyuri10
    2017 július 11
    5:00 du.
    (Hatalmas szerencse hogy, az újabbkori izmusok nem természetes módon spontán keletkeznek, hanem önjelölt „fenomének” agyában, de az evolució eldönti az életképesek létjogosultságát, azonban remélem olyanok nem avulnak el, mint mondjuk, kedvenceim a valódi humanizmus és az impresszionizmus.)

  • gyuri10,

    „Valószínű,hogy hasonló távlati alapon a többi gyilkos ideológia is az emberiség előre haladásának áldozatává fog válni.”

    Remelni lehet, de valoszinubb, hogy amint „sokasodunk es betoltjuk a Foldet” hamarosan szukseget fogjak egyesek erezni annak, hogy meg gyilkosabb eszmeket talaljanak ki.

  • Miklos,
    ezeket az”egyeseket”kellene valahogyan kigyomlálni.”Bízva bízzál”