Pride: A rendőrfőkapitány egyenruhában vonul fel — ha tetszik, ha nem

2017 július 7 12:52 du.140 hozzászólás

Kanadában nem arról megy a vita az ottawai Pride felvonulás előtt, hogy legyen-e kordon, vagy sem, hanem arról, hogy a LGBTQ közösséggel lelkes szolidaritást vállaló fővárosi rendőrség felvonulhat-e egyenruhában. A vita azután robbant ki, hogy az ottawai Pride szervezői idén először arra kérték a felvonulni kívánó rendőröket, hogy civilben tegyék, ne egyenruhában. A szervezők a „radikalizált ifjúság” és az őslakosság nevében kérték a rendőröket arra, hogy a felvonulás alatt lényegében titkolják el azt, hogy rendőrök.

„Elsődleges szempont, hogy minden felvonuló biztonságban érezze magát, különösen az ifjsúgág, a radikalizálódott közösség és az őslakosság. Ezért tisztelettel kérjük a nem szolgálatban lévő rensdőröket akik idén fel szeretnének vonulni, hogy ezúttal civilben tegyék ezt és ne alkalmazzanak rendőrségi autókat, illetve ne hordják egyenruhájukat”–mondta Tammy Dopson, az Ottawai Pride elnöke.

Természetesen idén is, mint minden évben, lesznek olyan rendőrök, akik a felvonulás biztonságát védig és akik szolgálatban lesznek. De lesz olyan rendőr is — köztük maga a fővárosi rendőrfőkapitány — aki az LGBTQ közösséggel vállalt szolidaritásként fel is fog vonulni. Charles Bordeleau rendőrfőkapitány már bejelentette: ő mindenképpen egyenruhában lesz jelen, ha tetszik a szervezőknek, ha nem.

„Megerősítjük, hogy érkezett tőlük ilyen jellegű kérés. De az egyenruha identitásunkhoz tartozik. Minden rendőr maga dönthet arról, hogy hord-e egyenruhát vagy sem. De az én esetemben anélkül felvonulni olyan lenne, mintha megfosztottak volna valamitől”–mondta Bordeleau.

bordeleau

Chief Charles Bordeleau, ottawai rendőrfőkapitány 2016-ban.

A rendőrfőpitány szerint azért is fontos, hogy rendőrök egyenruhában vonulhassanak fel a Pride-on, mert a mai rendőrök között is vannak melegek, továbbá a rendőrség és az LGBTQ közösség múltja korántsem felhőtlen. De ma már egy másik országban élünk és fontos hangsúlyozni, hogy társadalomként mennyit fejlődtünk.

Ugyanakkor Bordeleau azt is elmondta, hogy vannak olyan esetek, amikor az egyenruha viselete elkerülhető feszültséget okoz. Például volt olyan, hogy amikor a fekete közösséggel találkozott, szándékosan mellőzte az egyenruha viselését. De szerinte a Pride roppant sokszínű felvonulás és van aki pont azt szeretné látni, hogy a fővárosi rendőrség szolidaritást vállal.

Lapunk álláspontja, hogy fontos üzenetet sugároz, amikor manapság az erőszakszervezetek képviselői szerves részei és támogatói a Pride-nak. Ez Ottawában még akár két évtizede is elképzelhetetlen lett volna, de mára az ottawai Pride egy valóban sokszínű, családi és vidám felvonulás, amely a befogadó kanadai társadalom egyik szimbólumává vált. Kár lenne, ha 2017-ben pont a Pride-on kéne egy bizonyos csoportnak eltitkolnia identitásának egy fontos részét.

Az Ottawai Pride-ra augusztus 21 és 27 között kerül sor.

140 hozzászólás

  • mi az, hogy radikalizálódott fiatal??? megregulázni a radikalizálódottakat… és az az LGBTQ feladata, ha tangában lehet akkor egyenruhában, vagy turbánban is, meg katonai egyenruhában is, miért nem lehet valaki önmaga, miért kell egy hóbortos csoprt követelésinek helyt adni

    a másik kérdéskör az aboriginal fiatalok és azok integrálása integrálódása és a blacklivesmatter akkor minden más élet is ugyanakkora ügy…nem szoktak ezek leülni tárgyalni és megállapodni a pride on kívűl??? kismillió fórum létezik…az is igaz, hogy a bűnözést kizárólag rendészeti eszközökkel nem lehet csökkenteni ahhoz erőteljes gazdasági és politikai lépések is kellenek

    és egyéltalán nem világos -számomra- mit is akarnak a blacklivesmatter ék

  • Persze hogy egyenruhaban akar lenni ottan. Ugy nem tunik mint a felvonulok egyike.

  • Nálunk holnap lesz a békés(?) felvonulás, amit a rendőrség kordonok közé zárva szeretné látni, a felvonulók anélkül.

    Állítólag a felvonulók a kordonokat elbontanák a vonulásuk útjából, amit védelmük érdekében nem javasol a magyar rendőrség. A pride résztvevői nem nevezték meg a pontos felvonulási útjukat, a gyülekezési helyük 15 órakor a Kossuth tér, innen indulnak valamerre. 36 magyarországi nagykövetség támogatja a felvonulásukat.

    A rendőrség területlezárással és kordonok között biztosítaná a felvonulók testi épségét. Indoklásuk szerint bejelentett és engedélyezett ellentüntetések lesznek, de nem árulták el, hogy kik, hol és mikor támadnának a melegfelvonulásra.

    A felvonulás szervezői visszautasítják a teljes területzárásos-kordonos biztosítást, mert szerintük ez csak Magyarországon gyakorlat.

    A Kossuth térről 16 órakor indulnak el, egyenlőre ismeretlen útvonalon és végcél felé, ami talán a Hősök tere lesz.

  • Dienes Erzsébet

    A vallásoknál valóban sokkal közérthetőbb a militarizmus eszköztára.

  • Nos a Pride ha vidámnak is tartják egyesek,nem igazán nevezhető „családi”felvonulásnak……Ugyanis az átlagos,normális család
    férfi és nő,meg kordon arra jó,hogy a gyerekek….a többség szerint!
    A kordon arra jó,hogy a homo és biszexuálisok csak az engedélyezett
    útvonalon vonuljanak,meg arra is ha netán a gusztustalan provokációjuk miatt ne érje őket a várható jogos atrocitás……
    Több más országban és itthon is elismerik a jogaikat,nem üldözik őket,de nekik ennyi sokszor nem elég….
    Amúgy akár a genetika miatt,akár az életükben előforduló sorsdöntő történések miatt váltak „mássá”,mint a döntő többség az nem ok a „büszkeségre”,a provokációra meg pláne nem!!!
    Ami a rendőrkapitányt illeti miért ne venne részt az eseményen egyenruhában?talán alsógatyában kellene?…
    Na remélhetőleg kulturáltan zajlik le a vonulás?!és rövid idő alatt!
    Mindenkinek így lenne jó!

  • Helyesbítés:(Néha elütés történik a gépem miatt)ezért
    az alábbiakban korrigálok!

    A normális család: férfi,nő és gyerekek,akik „többnyire” a kordon másik oldalán vannak,bár az utóbbiaknak (gyerekeknek)a melegek élete nem igazán követendő példa…..így az átlagos szülők nem is viszik
    oda őket…ami helyes!

  • Orsós Elemér

    Álcának nem rossz az egyenruha, nálunk is volt papnak álcázott! 🙂

  • San Franciscoban is körbe kellett kordonozni őket, hisz a normalitást kedvelők elájulnának mi folyik a kordonon belül.
    Ha ide süllyedünk a nagy behullámzó liberalizmustól, akkor tényleg kaszát egyenesít majd a magyar.
    ……..
    http://www.zombietime.com/up_your_alley_2008/part_1_full/index.php
    ……..

  • Na vannak sokan akik ezt „demokratikus” gyakorlatnak velik.

    Persze mindsenkinek van joga biztositva vlemenyet kinyilvanitani.

    De hova lett a tobbsegek erdeke es velemanyeik?

    Mert a „felvonulas biztositasanak koltsegeit” persze az atlag adofizeto polgaroknak kell fedezni. S azok lathatolag nem fognak masirozni es tuntetni, csak a koltesegeket fizetni.

    S akozben alapveto jogaik, mint pl. a kozlehesesi lehetosegeik, nyugodt bekes delutankaik, szabad kozlekedeseik ketsegtelenul korlatozva , sot gatolva lessz majd.

    Nem csak hogy az teljesen anti-demokratikus, de alapveto emberi jogaik korlatozasa ami tortenik.

    Az az igazi serteseik a karosodasaik felett.
    (Insult on top of their injury.)!

  • Nekem teljesen közömbös miben vonulnak a rendőrök, nem téma!
    Meleg felvonulás ellenes vagyok, a legnagyobb mértékben, mert a fiataloknak rossz példát mutatnak.
    Különben, én néhány kutatást végeztem ebben a témában., a börtönben, volt egy pár lesbián is.

  • mellesleg a rendőrség azért szükséges egy ilyen felvonuláson, hogy ne történjen semmi „baja” a felvonulóknak.

  • Kétlelkű vagyok pride ügyben. Semmi bajom a többségtől eltérő nemi identitásúakkal. Bár nehezményezem kissé a természettől, hogy azt a fránya kromoszómát oly sok, szép arcú és jó testű férfiba építi bele: fájó veszteség nekünk, nőknek. A férfiaknak nincs ilyen gondjuk: biológiai különbségeink miatt a szép leszbik nem elérhetetlenek a másik nemnek.
    Azzal sem lenne bajom, ha az eltérő identitásúak egymás kezét fogva, nyilvánosan vonulnának, felhívva a figyelmet arra, hogy emberi jogaik azonosak: élhetnek családban, felkarolhatnak „normális” családból kidobott gyerekeket, örökölhetik egymás javait a közös élet jogán.
    A bajom a „büszkeség”. Mi oka van a büszkeségnek arra, amihez születésemnél fogva jutottam? Nem vagyok büszke arra sem, hogy magyar vagyok: csak szeretek magyar lenni,ebben érzem otthon magam. Akkor is, ha sok olyan magyar van, akivel nem szívesen vállalok közösséget: mi, magyarok sem vagyunk tökéletesek.
    A legnagyobb bajom mégis a pride külsőségeivel van – és több érintett ismerősömnek is ez a véleménye. Szép nőtől sem szívesen látom, ha tangában rázza a hátsóját az utcán: nem vidámnak tartom, hanem nevetségesnek. Ez nem segíti az egyenjogúság elfogadtatását. Csak megerősíti a prűd impotensek, meg frigidek előítéleteit:no lám, ez a következménye, ha valaki mindennél fontosabbnak tartja a nemi élvezetet! Mert sajnos a bömbölő zene, meg a polgárpukkasztáshoz öltözöttek mozdulatai elfedik a lényeget: az egyenlő emberi jogok fontosságát.

  • Figyelő
    2017 július 7
    8:54 du.

    és miért kellene bajuk esni? Kik támadnának rájuk?

  • Szabad-e büszkélkedniök az aranyeres férfiaknak? Vagy nekik ki kell rekesztődniök a PRIDE-ból ?

  • Bendeguz79 Száz és száz más rendezvény van az adófizetők pénzéből, amikor lezárják a város különböző részeit. Az nem fáj, csak a Pride? Miért csak a többség számít, a kisebbségnek semmihez sincs joga?
    Akinek nem tetszik, ne menjen oda. Egy nap az évben, mindenki kibirja. Az ott lakok pedig egész évben szívják a szmogot, hallgatják a forgalom zaját, a heterok éjszakai dajdajozását. Nem hiszem, hogy egyetlen Pride ellenző is elkerülte ez ügyben ezeket a területeket. Akkor nem érdekli az ott lakók problémája? Álszentek vagytok, mint általában mindig.

  • T0keletesen egyetertek talalommal!

  • Csak, tudnam, hogy mire buszkek ?!

  • Drizari
    2017 július 8
    3:56 de.
    Meg vannak egy paran, akik ellenzik a melegek felvonulasa!

  • Megjegyzesem TALALOM soraira;

    TALALOM reszben megelepett velemenyevel.
    Persze az „elvtasak” hasonlo alanyokon inakbb konzervativabbak voltak mindeg.
    Habar a homoxesualitast is csendben elneztek mag a Voroshadseregben is. Biztos lattak neha Szoviet katonakat Budapest utcain kezetfogva setalni.

    Persze barki, sot mindenki egyenijoga eletet ugy elni ahogyan onmaga ohajtja.
    De persze addig amig onallo ohaja NEM serti vagy gatolja embertarsa jogait, biztonsagat,szabadsagat, lehetosegeit es tulajdonat.

    Az egyedulli amit senki nem hajlando figyelembe venni az u.n. „egynemu-hazassagok” eseten, hogy a tarsdalmi biztositsi alap-tokejet az majd csokkenti.

    Ami az „orokles” jogat illeti, azt teljesen NEM erinti.
    Mert barki tulajdonat berkire is hagyhatja.
    Igen sokan mindenuket a kis kutyuskajara, vagy cicuskajara hagyjak gyakran. Az csupan az „utolso rendeleten” mulik.

  • LIANFAIR soraira;

    Szabadon tuntethet minden szabad nemzetben.
    Persze amikor tuntetese rendkivulli kozbiztonsagi kovtelmenyeket jelent, akkor annak koltsageit elolegeznie szukseges !

    S a kissebbsegek jogaik.

    Mint mar tobbszor hangsulyoztak, nem csak hogy minden egyes egyenek van elzalogosithatalan jogai, amit meg a TELJES TARSADALOMNAK NINCSEN JOGA MEG EGYETLEN EGYEN ESETEN SEM AZT SERTENI vagy MEGTAGADNI !!

    Nagyban hangsulyoztam mar mind azt, tehat vegye azt figyelmebe, s tartsa az emlkezetebemn !!!

    Itt a US-ban az egyeni jogok nem igeretben hanem az allam-hatalom, ill. kormanyok jogaiknak a TILTASAVAL van garantalva.

    Az u.n. elso 12 „Amenddments”. Ill.hozzadasok vagy
    potlas az Alkotmanyhoz, aminelkul 1787-ben a 13 tagorszagok lakossai vissautasitottak a USA Alkotmanyat.
    Csupan azokkal egyuteseben fogadtak el.

    Azota tobb mint 10,000-t probalkoztak, de csak 14 hozza-adasok/ modositasok sikerultek. Tehat az ossz. ma 26.

  • Az egynemu hazasag velemnyem szerint sulyosan serti a heterosxualisak jogait.

    Hogyan ?

    Vegye a paldakeppen, hogy ket-egynemu szemely osszahazasodhat, de CSAK HA homosexualaisak.

    Heterosexual egyen nem hazasodhat ossze ket egy-nemu egyennel.
    Pelada; Szuzi es Judy osszehazasodhatnak ,de csak HA homosexualisak.

    Ha heterosexual Pista akarna elvenni/meghazasodni Szuzi es Judiy-ot, Pista bortonbe lessz dobva a Polygamia alapjan.

    Persze lehet az a masik formaban is. Pista es Miki osszahazasodhatnak, HA ok homosexualisak.
    De Szuzi nem hazasodhat Pista es Mikit, HA nem homosexualisak. Tehat HA heterosexualaisak akkor az tilos.
    Az megkulomboztetes, es buntetve, csuapan mert heterosexualisak.

    Tehat az kivaltsagos jog csupan a homosexualaisak erdekeben. Az nem egyen-jogosultsag !!!

  • Bendeguz79 Nem a Pride miatt kell a rendori keszultseg, hanem az ellenzok primitiv, allatokat megszegyenito reakcioi miatt. Joggal fizetnek tehat azok, akik ezeket az allatokat kineveltek. Velemenyem szerint.

  • Bendeguz79 Fejtegetesed ertelmetlen es gyerekes. Az egynemuek hazassaga is ket ember tarsulasa, suo sincs egy harmadikrol. Te osszekeverted a szezont a fazonnal. Raadasul Miki es Sanyi sosem akarna egy Susyt, maximum egy Belat. De ez telejesen zsakutca, az egy mas fogalom. Egyebkent egy nem homoszexualis miert menne sajat nemehez? Ezert most kar volt.

  • Erdekes a normalitas megitelese. A jobboldaliak szerint, a korlatolt, gonosz, masnak rosszat akaro, irigy homofob viselkedes a normalis. Tehat ha a tobbseg abnormalisan gondolkodik, akkor nyugodtan kinevezhetjuk normalisnak? Hiszen ki az a hulye, aki a termeszet teremtmenyeit termeszetellenesnek nevezi? Azt mar nem is ragoznam, hogy Ok is Isten teremtmenyei, alkeresztenyeknek ugy is felesleges. Egy magat itt keresztenynek hazudo alszent szerint, megerdemlik amit kapnak. Embernek sem nevezhezo, normalisnak vegkeppen nem az ilyen valami.

  • Kint voltam a tegnapi PRIDE-on. Örömmel konstatáltam, hogy legalább Mr.Adam főszerkesztő urat nem tudtam azonosítani, aki Budapesten tölti szabadságát. Azok a vonagló – liberális és európai „értékeket” megvalósító – szörnyszülöttek iszonyuak voltak. S még olyan táblák is voltak, hogy kuss, miénk a jövő….! S felmerült bennem egy furcsa gondolat: Hátha az ISZLÁM tudna rendet tenni ebben az aberrált világban…?!!

  • Bendegúz79 6:00-kor kelt sorai bizonyítják:igen kevés fogalma van a magyarországi viszonyokról.
    Magyarországon az írott végrendelet ritka kivétel. Lehet ennek oka, hogy a többség személyes tulajdona csekély: legfeljebb egy lakás. Márpedig egy lakáshoz itt egy élet munkája kell. Végrendelet híján tehát az elhunyt rokonai hajléktalanná semmizhetik az azonos nemű párját akkor is, ha évtizedekig éltek együtt. (Tanácsi bérlakás esetén a tanács egyszerűen kitette az utcára a túlélőt). Itt a közös szerzeményt csak házaspár esetén ismerik el, illetve élettársi kapcsolatban akkor,ha az együttélés minimum 16 évig tartott: és akkor is csak a lakhatásra. Illetve, ha a lakás az elhunyt nevén volt, abból az élettárs semmit nem örökölhet, akkor sem, ha közösen vették/építették azt a lakást. Tulajdont az élettárs nem örökölhet.
    A másik érzékeny ügy, a gyermeknevelés. Miközben tízezerszámra vannak család nélküli, elhagyott gyermekek, az azonos nemű párok nem lehetnek nevelőszülők. Abból a már megcáfolt hiedelemből, hogy a homoszexualitás „nevelés” következménye.(Csak tudnám, ki neveli homoszexualitásra a bálnákat, kutyákat stb. – hiszen az állatvilágban sem ismeretlen az ilyen nemiség.) Genetikusok már biztonsággal állítják: a nemi identitásért az egyik kromoszómánk felel, amit ugyanúgy nem tudunk megváltoztatni, mint pl. a szemünk színét.
    Bendegúz 6:11-es mondatait nem is értem, annyira zavarosak. Hogy kerül ide a poligámia? Hacsak nem úgy, hogy a homoszexuálisakat gyakran éri a promiszkuitás – vagyis a nemi partnerek gyakori változtatásának vádja.
    Eltekintve attól, hogy normális heterónak is több szexuális kapcsolata akad élete során, ha nem is egyidőben, azért gondoljuk meg. Még egy hetero kapcsolat sem surlódásmentes: az időszakos válságokat azonban segít átvészelni a társadalmi elismertség. Ha viszont bujkálni-tagadni kell a kapcsolat tényét is – nyilván hamarabb szakadnak az összekötő szálak. Ez bizony vezethet a gyakori partnerváltáshoz.
    Csak tudnám, hogy kerül ide a poligámia???

  • Figyelő elismerő szavait köszönöm, de elgondolkodtam: vajon mit fogalmaztam rosszul, hogy így egyetért velem?
    Megpróbálom világosabban. Fiatalabb koromban akár a hómezőn, mezítláb is utána mentem volna a kedvesemnek, annyira vágytam rá. De gyárilag rosszul lehetek bekötve: a pornográfia – akár homo, akár hetero – nem feldob, hanem lemerevít. Ami, tekintve, hogy nő vagyok, nem előnyös egy aktus szempontjából. Nem tehetek róla, de amint meglátom a végtagok és genitáliák örvényét, egyből egy csirkegyár képe ugrik be. Ahogy a csirkék szétfeszített lábbal, fejjel lefelé lógnak a konvejorsoron, kibelezésükre várva. Hát ennek igen kevés köze van ahhoz az örömhöz, amit akkor érez az ember, ha a kedveshez bújhat.
    Ezért tartom a Pride külsőségeit taszítónak.

  • Talalom, igen szemleletesen fogalmazz! Nekem tetszik.

  • ISTVÁN NAGY
    A muszlimoknál elfogadott a homoszexualitás, sőt! a pedofília is.
    Egy kicsit melléfogtál, de olvasgass és tanulj !
    Ja, és miért mentél ki a tüntetésre , ha ennyire kikészít ?

  • Nem voltak kordonok. Illetve itt-ott, és távol a vonulóktól mégis volt. De a végcél változott, idén áthelyeződött a budai oldalra, a Várkert Bazár elé. Közvetlenül az indulás előtt derült ki az új útvonallal együtt. Így a rendőri erők ennek megfelelően átcsoportosultak.

    Az ellentüntetők is átcsoportosultak, fölrohantak a Lánchíd pesti hídfőjére, élőkordont vonva. Nem volt jó ötlet, mert a nagyjából ötven „hagyományőrzőt” elölről-hátulról satuba fogták a rendőrök. A felvonulók odaérkezése előtt egyenként eltávolították a hídblokádozókat.

    Elgondolkodtam. Mindez egy próba lett volna? A rendőrség – az eddigi tapasztalataik alapján – komolyan és nagy erőkkel készült a biztosításra. A felvonulók változtatni akartak, megtették, és közvetlen védelem nélkül vonultak. Szerintük először egy kicsit szabadabban.

    A radikális ellentüntetők, akiket nem riaszt vissza egy kis erőszak alkalmazása sem, nagyon kevesen képviseltették magukat. Elmaradt a hídi csata is, békésen tűrték, hogy a rendőrök egyesével megbontsák összekapaszkodott élő kordonjukat és levezessék őket a hídról.
    (a neten olvasható híradásokból előttem ez a kép rajzolódott ki)

  • Llanfair
    2017 július 8
    5:15 de.

    kösz ezután már nem reagálok bendeguzi76 vagy akármennyi akármilyenjére

    ezzel megmondtad neki is és a többieknek is, de nem értik, arra mérget vennék

  • NAGY ISTVAN soraira;

    NEM, nem Christopher Adam vezette a a felvonulakat a tablaval, hanem Gollner Andras, amint irta azt a HFP sorain.

  • TALALOM soraiar;

    Talan maga kora miatt nem van tisztakban a mai nemi gyarolatozasokkal, kulonosen a ____ eseten.

    Nem csak hogy „tobbesszamokban” de maslenyekkel sem rendkivulli a tettek gyakorlasai.
    Kovetkezik az LGBT torvenyesitese utan a LAMBDA torvenyesitese. hasonloan mint a marijuana esete is.

    S hogy miert torvenytelene tett a heterozexualisak esetebn?

    Mert a POLYGAMMIa elleni tervenyek alkalmazasaval sutjak azt. De a HOMOK esetebn az ma mindenformakban torvenyesse valik majd. Azert !!! Ertheto ?

  • TALALOM soraira a „vegrendelet” ugyenek eseten;

    Persze a vegrenedelet, ill. a tulajdon jogositasanak az atruhazasa minden nemzetekeben, sot meg itt a US-ban is minden eggyes Orszag valamint mas torvenyei alapjain megy.

    De minden tulajdon atruhazasanak letizk valami hivatalos formaja.
    Meg amikor vasarol az uzletben valami filleres arucikket, annak is kap hivatalos bizonyitekat. Ami bolt kasszajanak afiztesi elismerese. Bizonyitek hogy nem lopta azt.

    Manapsag elismert a Video-beli kinyilvanitas is. De azt nem leheto a hivatalos adakokent regisztralnia.
    Csupan ha birosagi donterse lehet szukseg meghatarozni az kovetkezo torvenyes tulajdonossagat.

    A regi Bibliai alapon, majd az Europai kereszteny ,u.n. Canon law alapjan csak a verbeli leszarmazott orokolhat.
    A hazastars csak eletfogytiglsani haszon-elvezetett kapott.
    Itt a US-ban az eletben maradt hazastars orokol. Azert olvashatja gyakran hogy a gyorsan meg-gazdagodottak (mint a Hollywoodi sztarok)gyermekei perelik elhunyt szuleik hagytaekait, mert millioikat idegenek oroklik.
    S velenm hogy az majd sorakozik ismet a hivatalosan elismert homoxesual hazasagok eseteben.

    De a legnagyobb anyagi karosodasa a tarsadalomnak lessz majd a tarsdalom biztositas nagymeretu anyagi sertese. Ami mar ma is nagy problemakkal all szemben, kulonosen a jovokre vonatkozoan.

  • charlie,

    Nem tagadhatod, hogy egyik-masikuknak volt is oka buszkenek lenni. Na nem az eszukre, mert buszkenek lenni barmire is mar eleve egy elmebaj-tunet.

    Azonban ez nem elszigetelt jelenseg, a legtobb helyen igy zajlik le a tuntetes a normalis, egeszseges emberek ellen. Mert az ilyen szopos, seggbedugos, maszturbalo felvonulas es parti tkp. tuntetes, semmi mas.

    Amugy az elso hozzaszolas volt eddig a legjobb, ami a cikkre valaszolt:

    rodeo36,

    „mi az, hogy radikalizálódott fiatal???”

    Igen, ez egy jo kerdes. Kik is azok a radikalis fiatalok, akiknek ennyire nem tetszik a homoszexualisok tobzodasa? Csak nem a Kanadaba ozonlo muszlimok es gyermekeik? No de hat tobbek kozott a homoszexualisok is nagyon odavannak, hogy minel tobb igazhitut hordjon be Kanada. Csak nem halatlanok a dedelgetettek?

    „a másik kérdéskör az aboriginal fiatalok és azok integrálása integrálódása”

    Integralni meg nagyon kevesek tudnak, de sikeres jovot sejtet, hogy 14-en mar tudnak derivalni!
    Az integralodas teren sincs gond; a tuzes viz es a kabitoszerek hasznalataban utolertek, sot le is koroztek a feher lakossagot. Nem meglepo hat ha nem tetszik nekik a kanadai rendorseg.

    „és egyéltalán nem világos -számomra- mit is akarnak a blacklivesmatter ék”

    Zurzavart, megosztast, eroszakot.

  • Nos a melegek elvonultak bár nem az engedélyezett és bejelentett
    útvonalon….nekik ehhez is joguk van és a rendőrség elfogadta a nagy „büszkeségüket.”..,mert nem akartak kordonok között vonulni
    (még mondja valaki,hogy itthon nincs demokrácia…mind a kormány,mint a rendőrség maximálisan,sőt túlzottan megértő volt!)
    Amúgy az előző évek vonulása miatt a kordonra az ő védelmük miatt
    is szükség volt (mivel a gyakran gusztustalan megnyilvánulásaikkal kivívták az egyébként szélsőséges elemek gyűlöletét,beavatkozását…)de nem mellékesen a heteroszexuálisok ellenszenvét is…..
    Itthon senki nem bántja őket,nyugodtan élhetnek együtt,de azért
    nem kellene a többséget szidalmazni,velük szembeszállni,akik elfogadják a másságukat (ELEVE GENETIKAI,VAGY BIZONYOS TÖRTÉNÉSEK MIATTI…) és különösen nincs okuk nagy büszkeségre,ugyan miért?…..

  • Amúgy örülünk(sokan)hogy nem az utcánkban vonultak,így nyugalmunk volt tegnap délután!!!

  • A lényeget elfelejtettem:

    Az,hogy az eredeti útvonal biztosítása (rendőri készültség,kordonok ,útlezárások és egyéb kellemetlenségek …stb.)mibe is került az adófizető állampolgároknak ne izgasson senkit…kibírjuk,de azért kissé elgondolkoztató….
    Na ennyi,pá!

  • Hat egyetertek Bendeguzzal. T.i. ahogy mar irtam, van nemi tapasztalatom, a temarol.
    Nekem nem szamitana a felvonulasuk, csak a 16/17 eves fiatalokert aggodom.
    Hivatalos helyrol tudom, hogy ebben a korban veszelyes a nemi
    csabitas.

  • Llanfair,

    „Erdekes a normalitas megitelese.”

    Ez igaz. Peldaul a bolond is erezheti magat normalisnak. De ez csak relativva teszi kerdest, mert vegulis a tobbseg dont.

    „A jobboldaliak szerint, a korlatolt, gonosz, masnak rosszat akaro, irigy homofob viselkedes a normalis.”

    Valoszinu ilyenek is vannak, de a homoszexualitas termeszetesseget vagy termeszetellenesseget nem a jobboldaliak viselkedese donti el. Semmi koze nincs egyiknek a masikhoz.
    Kulonbenis nehez lenne egy egeszseges szexualis beallitottsagu emberre rafogni, hogy o irigy lenne a homoszexualisra csupan azert mert az homoszexualis. Mintha azt allitanad, hogy az egeszseges ember irigy a rakosra, vagy a tudogyulladasosra.

    „Hiszen ki az a hulye, aki a termeszet teremtmenyeit termeszetellenesnek nevezi?”

    Eleg sok ilyen hulye akad. A rak, es a tudogyulladas (maradjunk most ennel) is a termeszet teremtmenye, megsem tekintjuk termeszetesnek, vagy pozitivnak, es nem mondjuk ra a szenvedore, hogy az az egeszsegtol csattan ki. Gondolom, hogy jomagad is ilyen „hulye” vagy.

    „Azt mar nem is ragoznam, hogy Ok is Isten teremtmenyei,”

    Ez igy van. Epp ezert nem bantjuk oket, csinaljanak odahaza amit akarnak. Csak eppen nem vagyunk kivancsiak a „buszkesegukre”, foleg nem amikor ez olyan dolgokkal parosul, amiert a felesegemet es engem bevarrnanak, vagy legalabbis alaposan megbuntetnek kozszemerem sertes miatt.

  • mavtelep,

    „A muszlimoknál elfogadott a homoszexualitás, sőt! a pedofília is. Egy kicsit melléfogtál, de olvasgass és tanulj !”

    Sajnos az Istvan Nagynak van igaza. Persze ez attol fugg, hogy mit ertunk „elfogadott” alatt. Van egy olyan fajta elfogadas, amikoris az egymassal surun „foglalkozo” igazhituek nem jelentik az esemenyeket, csakugy amikor eppen egy allattal „foglalkoznak”. Mivel ez szakmai artalomnak is szamit, igy sok helyen elofordul, hogy szemet hunynak felette. (A pedofiliat illetoen igazad van.)

    De a Koran szerint is „bun” a homosexualitas. Azonban a Koranon kivul is van irodalmuk, ami mar hatarozottan buntetest is kovetel rajuk. Az evszazadok alatt kialakult kulonbozo iranyzatok szerint vagy le kell fejezni, vagy fel kell akasztani, vagy le kell dobni egy magas epuletrol es agyonkovezni, vagy agyon kell kovezni …stb a homosexualisakat.

    En is ajanlanem neked, hogy olvasgass:

    https://en.wikipedia.org/wiki/LGBT_rights_in_Saudi_Arabia

    http://www.jpost.com/Middle-East/Iran-News/Iran-executes-gay-teenager-in-violation-of-international-law-463234

    https://www.advocate.com/world/2016/5/27/12-countries-will-kill-you-being-lgbt

    Csak harom a tobbmillio talalatbol…

  • Orsós Elemér

    ISTVAN Nagy
    2017 július 8
    4:04 de.
    Az aranyér nem kizáró ok, sőt a nemi identitás meggyőző bizonyítása is lehet! 🙂

  • Orsós Elemér Kedves Elemér Aranyérben szenvedőknek szigorúan tilos az anális érintkezés, férfiaknál és nőknél egyaránt. Aranyeret nem az anális szeretkezéstől kapnak, az végbél előesést, repedést és fisztulákat okozhat. Súlyos esetben (erőszak esetén) végbél lyukadás is előfordulhat. Kulturált anális szeretkezés nem okoz több egészségügyi problémát, mint a „természetes” behatolás.

  • Orsós Elemér

    Llanfair
    2017 július 10
    12:19 du.
    Köszönöm a szakszerű nemi felvilágosítást, ahhoz képest hogy, orvosilag laikus vagy, a kedves nejed úgy látom rád is testált egy kis orvosi továbbképzést. Hajlott korom ellenére evvel a behatolási móddal még nem próbálkoztam, szényen ide, szégyen oda, nem csak vágyam nincs, de azt hiszem már tehetségem sem lenne rá. 🙂

  • Orsós Elemér,

    „ISTVAN Nagy
    Az aranyér nem kizáró ok, sőt a nemi identitás meggyőző bizonyítása is lehet!”

    Szerencsere nem vagyok proktologus (valoszinu igy irhatjak magyarul az angol „proctologist” szot) de szerintem az aranyer nem annyira bizonyitek a nem identitasra, mint mondjuk inkabb a fissura, mert az utobbi egyertelmuen a nem elegge tag vegbelnyilas eredmenye (bar egy komolyabb szorulas is okozhatja). 🙂

    Most olvasom mit irt erre a Llanfair:
    Igazad van az emlitett dolgok tobbsegeben kedves Llanfair, azonban veletlenul felreirtad a fissura szot fistulanak.

    A fistula egy vekony csatornacska, tobbnyire a bor alatt huzodik, egy paranyi luk van a vegen, amibol lassan szivarog a genny es a ver. Tobbnyire egy nagyobb vagas eredmenyekent jon letre, azaz egy operacio utan az egesz seb begyogyul, kiveve egy paranyi lukat es csatornacskat.

    A fissura pedig repedest, hasadekot jelent. Amikor a vegbelnyilasban van, az azt bezaro 5 izomkoteg kozul az egyik szetszakadasat jelenti, ami rendkivul fajdalmas, erosen verzik es a hagyomanyos „gyogymodot” alkalmazva soha be sem gyogyul.

  • Miklos,
    A fistula a kozhiedelemmel ellentetben nemcsak a bor alatt foglalhat helyet, hanem barmilyen lumennel rendelkezo szervek kozt es elobbiek es a bor kozt is. Ez az elvaltozas nem csak gyulladasos betegsegek kapcsan alakulhat ki, hanem daganatok es serulesek (a fentebb sorolt esemenyek) kapcsan is megjelenhet. A fissura csupan repedest/berepedest jelent, barhol is legyen. A vegbel zaroizomzatanak szerkezete bonyolult, de nem lehet ex-cathedra az 5 reteget kijelenteni. Egy sphincter es ezen felul a vegbelre, vastagbelre es felsobb gastrointestinalis szervekre jellemzo ketretu (belul korkoros es kivul hosszanti) izomreteg jellemzi. Az ottani fissura esetleg csak a borre/colorectalis nyalkahartyara terjed ki, nem szuksegszeruen az izomzatra es a lagy reszekre. Igy szandekos volt mindketto megemlitese itt, az egyik magyarul, a masik latinosra sikerult Ferjem hianyos latintudasa miatt. Udv: Mrs Dr Llanfair

  • Orsós Elemér Tudod, 21 éve részesülök orvosi oktatásban, egy nagyszerű egyetemi tanártól. A mentőknél is ragadt rám valami, gépkocsivezető és ápoló is voltam. A seregben pedig „ápolónőként” is szolgáltam.
    A szexuális életet vagy hiányát csak akkor kell szerintem szégyellni, ha nem akarja valaki a párját kielégíteni. Ha egyik sem nyitott az újra, akkor nincs értelme erőltetni, akkor marad a klasszikus. Mindenkinél más az igény. Osztom azt a véleményt, hogy az a perverz, ami az egyik félnek perverz. Ha mindkettő elfogadja, akkor nem perverzitás. Lényeg, hogy ne legyen egyik félnél sem kényszerítés, se fizikai se lelki.

  • Bendegúznak, utoljára.
    Milyen számlákról, meg belégekről beszélsz? Mi közük van egy több évtizedes együttélés során keletkezett vagyonhoz?
    Nem tudom,az angol nyelvűek milyen értelemben használják, de a latin-görög eredetű szó többnejűséget, illetve többszöri házasságot(a görög eredeti szerint) jelent. Mi köze van ennek az azonos neműhöz vonzódó homoszexuálisokhoz?

  • Bocsánat, kihagytam egy szót, ez így értelmetlen. Tehát helyesen: …”a latin-görög eredetű POLIGÁMIA szó…”

  • Miklos A Pride. Nem helyeslem és nem tetszik. DE! Ha nem csinálnák a cirkuszt a heterok, szép lassan megszűnne a Pride.
    Miért kellene a lakásban csinálni? Miért ne foghatná meg az utcán a párja kezét, simogathatná meg, és ölelhetné meg, mint bármely hetero a párját? A szex utcára vitele a heteroknál és egyneműeknél is egyformán negatív.
    Nincs oka büszkeségre az egyneműeknek? Éppen úgy nincs, mint a heteroknak. Mégis a homofob heterok állandóan dicsekednek azzal, hogy Ők heterok. Ők mire büszkék?
    A daganat és a tüdőgyulladás igenis természetes, az emberi test tele van rákos és gyulladt sejtekkel, csak egy egészséges szervezet megküzd velük. Igen a homofób irigy, sajnálja embertársától azt a boldogságot, ami neki alanyi jogon jár, a törvényesített szabad kapcsolatot. Itt egy nagy tévedésre hívnám fel a figyelmedet, a homoszexuális és leszbikus az egészséges. Ez a kettő nem betegség, hanem állapot. Nem kell pozitívnak tekinteni, tudomásul kell venni a létezését.
    Továbbra is tartom, azt a négy órát viselje el a társadalom, ha nem vesznek róla tudomást, békén hagyják a „másokat”, megszűnik magától is. Szerintem.

  • Kedves Mrs Dr Llanfair, nagyon örülök, hogy nem olyan tetszik lenni, mint Columbo felesége, akit soha senki se látott, de minden történetbe bele van szőve. Ha lelkiereje és ideje engedi, többször benézhetne ide, ránk férne egy sebekhez értő elme. Addig a férje biztosan szívesen elmosogat.

  • Llanfair
    2017 július 10
    5:06 du.A cirkuszt NEM a heterók csinálják, hanem a homokosok.
    Kérded, mire büszkék a heterók? A családjukra. Persze senki sem „bűszke” igazán. Ez a szó a homók kedvence.

  • Mrs Dr Llanfair;

    Koszonom a helyesbitest. Amugy is latom, hogy mar elso bejegyzesnel meg volt emlitve mindketto, csak valahogy nem vettem eszre a „repedes” szot, ami a fissura. En is oregszem.

    No es igen, van sokfele fistula, foleg noknel szules utan, de kialakulhat a belekben, a hugyholyagtol „ide-oda”…stb. En a vegbelnyilasnal szokasosrol irtam, mert arrol a szervrol volt szo. 🙂
    Arra soha nem is gondoltam, hogy az oda valo eroszakos behatolas is okozhat fistulat, de minden bizonnyal lehetseges. Eleg egy paranyi serules.

    A kovetkezot nem tudom hogy a ferj vagy a feleseg irta-e:
    „Osztom azt a véleményt, hogy az a perverz, ami az egyik félnek perverz.”

    Ebben nem lennek olyan biztos. Volt egy kis baratnom meg Magyarorszagon, akivel fenn tartottam a kapcsolatot azutan is, hogy mar nem volt koztunk testi kapcsolat. Meselt az uj hapsijarol. Tobbek kozott megemlitette, hogy a hapsi megkerte ot, hogy az agyban fekve maszturbaljon, amig a ferfi az agy elott maszturbalt, ot nezve. Nekem valahogy az ilyesmi perverzio hiaba a kozos megegyezes.

  • Llanfair,

    „Ha nem csinálnák a cirkuszt a heterok, szép lassan megszűnne a Pride.”

    Szerintem osszetevesztetted az okot az okozattal. A heterok csak azert csinaljak a „cirkuszt”, mert amazok vonulgatnak, nem is akarhogy. Vagy elotte is ment cirkusz? Miert ment volna? En nem hallottam rola.

    „Miért ne foghatná meg az utcán a párja kezét, simogathatná meg, és ölelhetné meg, mint bármely hetero a párját?”

    Nem erre gondoltam. Itt a 8. hozzaszolas a charlie-tol van fenn. Nyisd ki a link-et, amit kuldott es nezegesd vegig a kepeket. Es ez meg nem is olyan nagyon rossz, sokkal mocskosabb dolgokrol is olvastam roluk.

    „Mégis a homofob heterok állandóan dicsekednek azzal, hogy Ők heterok. Ők mire büszkék?”

    Nem tudom. En meg nem hallottam egy heterotol sem, hogy dicsekedne vele, vagy buszke lenne erre.

    „Igen a homofób irigy, sajnálja embertársától azt a boldogságot, ami neki alanyi jogon jár, a törvényesített szabad kapcsolatot.”

    Nem latom be ezt az „irigyseget”. Ki a franc irigyelne, hogy o boldog? Az egeszseges ember csak siman viszolyog toluk, es nem kivan mocskot latni az utcan – se toluk, se a heteroktol.

    „Itt egy nagy tévedésre hívnám fel a figyelmedet, a homoszexuális és leszbikus az egészséges. Ez a kettő nem betegség, hanem állapot.”

    Igen, egy beteg allapot. Es ez a ketto egy. 🙂

  • Figyelő Akkor boncolgassunk, jó? A hetero büszke a családjára. Ez szép. A szaporodás ösztöne miatt, az emberek gyerekeket csinálnak, megkívánt és szinte kötelező keretek között (házasság). Erre nincs ok büszkének lenni, ez a természet rendje, ösztön hajtja nem az értelem. Ezt a családot megtagadják a „másoktól” különböző ostoba indokok alapján, pedig a lenézett „buzi” szívesen felnevelné a családjára annyira büszke hetero eldobott gyermekét.
    A homoszexuális és a leszbikust a büszke hetero a megtisztelő „buzi” szóval emlegeti, és a büszke hetero mikor sértegetni akar, akkor buzinak nevezi ellenfelét. Ha nagyon haragszik, akkor „hülye zsidó buzi”. Gondolom ez is a megbecsülés jele. A büszke hetero, nyolc IQ-val többre tartja magát, mint a 160 IQ-val megáldott nagy tehetségű „más” embertársát, csak mert Ő hetero. Törvényeket hoz a büszke hetero, amiből kirekeszti „más” honfitársait, középkori téveszmék miatt. Sőt, ha más ország elfogadja amit a józan ész diktál, azt az országot pusztulásra ítéli, mert idiótákkal van tele. Nyilvánosan és a hátuk mögött a büszke hetero kineveti, kigyúnyolja, fizikailag inzultálja „más” társait, és ezt természetesnek tartja, hiszen a másik csak egy korcs, a természet hulladéka, mondja a büszke és intelligens hetero. A „felvilágosultabb” közli, hogy csinálja a négy fal között, alakoskodjon és hazudjon, mert sérti a valóság a büszke heterok erkölcsét. Ezzel ellentétben a „buzik”, kapnak 4 órát egy évben, amikor kitombolhatják magukat. Persze ez sérti a büszke heterot, mert erkölcstelen, fúj. Tényleg, mennyivel jobb, mikor a büszke hetero az utcán ürít, részegen fetreng hiányos ruházatban, veri a feleségét és a családját, virágzik a prostutició, nem négy órát egy évben.
    Közben meg akarja szabni, kit tartsak családnak.
    Ennek fényében, ki csinálja a cirkuszt?
    Felhívom figyelmedet, hogy jó időben születtél, mert ha előbb születsz, annyi jogod sem lett volna, mint most egy „buzinak”. Egy férfi tulajdona lennél, kevesebb egy kecskénél. Azért ez természetesen felháborítana, de a a „mások” jogainak sárba tiprása miért nem? Mert úgy hozta a sors, hogy Te nem lettél „más”? Ez csak szerencse vagy balszerencse kérdése, közöd nem volt hozzá.

  • Miklos Nem beteg állapot, hanem állapot. Nagyon nagy a tévedésed. Nem dicsekednek a heteroságukkal? Viccelsz? Itt már minden jobboldali tucatszor elmondta, hogy Ő hetero. Miért olyan fontos ezt nekik handsúlyozni? Miklos, ne komolytalankodjál.
    A többit leírtam Figyelőnek feljebb.

  • Miklos Mrs Dr Llanfair csak és kizárólag orvosi ügyekben ír a KMH-ba, ha jól számolom ez volt a harmadik eset. Képesítése miatt jogot formálhat rá, és akkor alá is írja a kommentet.
    Minden más beírás az én elmém szüleménye.

  • Llanfair-ral – ahogy szokott – szinte mindenben egyetértünk: még abban is, hogy neki sem tetszenek a Pride külsőségei.
    Ez utóbbi miatt nehéz megértetni, hogy a homoszexuálisoknak igenis joguk van felvonulni, nyilvánosságra lépni,hogy egyenlő jogokat kapjanak.
    A Miklós-féléket is érteni vélem, bár nagyon nem értek vele egyet. Ő az a típus ahogyan pár mondatából kiveszem -, aki mélységesen szégyelli, hogy vannak szexuális vágyai.
    A szexuális – szívesebben mondom, hogy érzéki – kapcsolat nagyon kiszolgáltatottá teszi az embert. Nagyon kell bízni abban a másikban, hogy vállaljam előtte a testem-lelkem hibáit, szeplőit, tökéletlenségét. Tapasztalataim szerint a hímneműek nehezen viselik ezt a kiszolgáltatottságot – a férfiak nem, ők tudják, hogy ez nem kiszolgáltatottság, hanem feltétele az egymásban való örömnek.

  • Dienes Erzsébet

    Egy kis kiegészítő adalék a témához. Soha sem hallottam ilyesmiről:

    „Az Exeteri Egyetem kutatói szerint az édesvízi hím halak nőies jellemzőkkel bírnak, még petét is érlelnek. Néhányuk spermája alacsony minőségű, és ezek halak kevésbé agresszívek és kevésbé versengő magatartásúak, ami azt jelenti, hogy szaporodásuk kevésbé sikeres.”

    Szóval, be vagyunk oltva már az evéssel is????

    (http://hvg.hu/elet/20170703_transznemuve_valnak_az_edesvizi_him_halak_a_vizbe_kerulo_mergektol )

  • Llanfair,

    Nem tudni miert, de nagyon korrekt akarsz lenni politikailag.
    Ugyan nem nekem irtad mindet, de hozzaszolnek:

    „Figyelő Akkor boncolgassunk, jó? A hetero büszke a családjára.”

    Belekotottel valamibe amit mar aki irta neked (Figyelo) hozzatette, hogy igazabol nincs mire buszke lenni evvel kapcsolatban. Es senki nem is buszke erre, hacsak nem elmebeteg. Hiaba probalod meg rahuzni a kover emberre a sovany ember ruhajat, nem fog menni. Kar eroltetni.

    „A szaporodás ösztöne miatt, az emberek gyerekeket csinálnak… ez a természet rendje, ösztön hajtja nem az értelem.”

    (Ez kivanatos idezet.) Erdekes, hogy itt erted, hogy a szexualitas az osztoneinkbol ered, ez a termeszet r-e-n-d-j-e. (Kiemeles tolem.)
    Erre majd meg visszaterek.

    „pedig a lenézett “buzi” szívesen felnevelné a családjára annyira büszke hetero eldobott gyermekét.”

    Ebbol is latszik, hogy senki sem buszke a szexualis beallitottsagara, meg a homosexualisok sem, csak ezt a szot hasznaljak, hogy legyen valami ok a masirozasra, az undorito dolgaik reklamozasara.
    Amugy pedig jobb, ha ok nem nevelnek fel egy gyereket sem, meg a sajatjukat sem. De erre most nem terek ki reszletesen.

    ” A homoszexuális és a leszbikust a büszke hetero a megtisztelő “buzi” szóval emlegeti, és a büszke hetero mikor sértegetni akar, akkor buzinak nevezi ellenfelét. Ha nagyon haragszik, akkor “hülye zsidó buzi”. ”

    Nagyon belegabalyodtal ebbe a „buszkesegbe”. Raadasul abba a nem tul politikailag korrekt hibaba esel, hogy az egesz hetero tarsadalmat egy kalap ala veszed, mind buszke szerinted csupan azert, mert megemliti neha, ha elojon a tema, hogy o nem homoszexualis. Tovabba azzal vadolod az egesz hetero tarsadalmat, hogy mind buzizik es zsidozik. Lejjeb meg tobb altalanositast is elkovettel, azokat kitoroltem hogy rovidebb legyen.

    „Törvényeket hoz a büszke hetero, amiből kirekeszti “más” honfitársait, középkori téveszmék miatt.”

    Egyreszt okori teveszmek azok, masreszt ezek a torvenyek mar regota fennallnak. Nem a regi torvenyek fajnak neked, hanem azok, amiket itt-ott nem akarnak modositani, vagy valami uj torvenyt behozni.
    Az a gyanum (de ebben nem vagyok biztos) hogy az egeszseges tarsadalom igy probalja meg lerazni magarol a packazo orulteket, akik mindenaron be akarjak bizonyitani hogy nekik minden szabad csak azert mert ok a kisebbseg. A kisebbsegbol iranyitani szandekozo packazok nem akarjak elfogadni, hogy a demokracia a tobbseg uralma, es allandoan probalkoznak, es nem csak a homoszexualis kerdes kapcsan. Van itt boven mindenfele packazas.
    Gondolom megerted, hogy a tobbsegnek kezd elege lenni ezekbol a kisse tul zajos orultekbol.

    ” a … hetero kineveti, kigyúnyolja, fizikailag inzultálja “más” társait, és ezt természetesnek tartja, hiszen a másik csak egy korcs, a természet hulladéka …”

    Te magad is ezt allitottad fenn, ugyanebben az irasodban, csak nem sertoen adtad elo.
    Es ez a lenyeg, ami miatt tkp. irtam a kerdesben, es amit mindenaron tagadni probalsz: A homosexualitas, ugyanugy mint a bestialitas, a nekrofilia, vagy a pedofilia, a normalistol valo elteres, tehat abnormalitas. Testunkben es lelkunkben minden abnormalitast betegsegnek tekintunk, meg akkor is ha az „allapot”. 🙂

    A szexualis aberraciok – feltehetoen – legfobb oka az osztonok elferdulese, es az osztonok az agyban „lakoznak”. Te magad is belattad ezt az irasod elejen, de par mondattal lejjebb mar dorgedelmes beszedet adsz nekunk a „gonosz” heterokrol, akiknek nem tetszik a packazas. (Most nincs szandekomban ezer oldalt irni a felvett es a veleszuletett homosexualitas kulonbsegeirol, csak megjegyzem, hogy ne probald meg elmagyarazni, ismerem a temat.)

    „Ennek fényében, ki csinálja a cirkuszt?”

    A beteg kisebbseg. Minden esetben. A normalis tobbseg csak bekeben akar dolgozni, megelni es elni es nem kivancsi a beteg emberek beteg otleteire. Kulonosen nem, ha azok a betegek ugy gondoljak, hogy nekik szukseguk van tombolni, randalirozni, gyujtogatni, torni-zuzni, verekedni… stb… attol fuggoen, hogy melyik beteg bandarol van eppen szo.

    Ez persze nem jelenti azt, hogy a kisebbsegeknek semmi joguk sem lehet. Csupan azt, hogy ne varja el a kisebbseg, hogy ok fognak a tobbsegen uralkodni, es ne ok akarjak megmondani hogy mit kell elfogadnia, mit kell gondolnia es mit kell csinalnia a tobbsegnek. (Ez utobbi koncepcio mintha kisse nehezen menne az ide cikkeket irgatoknak is a magyar politikai elet kapcsan is.)

  • Meghalok a rohogestol… Atolvastam haromszor is de a sok pirossal valo alahuzas miatt nem latok minden hibat.
    Igy a

    (Ez kivanatos idezet.)

    nem kivanatos, hanem kivonatos. 🙂

  • Miklos Ügyesen kiforgatod a szavakat. Sajnálom, ettől még nem lett igazad.

  • Na, helyben vagyunk: Miklósból is kitört a „többségi demokrata”.
    Miért van az, hogy szinte az összes jobbosnak beakadt ez a „ne hagyjuk,hogy a kisebbség uralkodjon rajtunk” – ki a túró akar „uralkodni” Rajtad? Talán valaki erőszakkal akart rávenni, hogy homoszexuális legyél? Egyébként ez sem kizárt: miért ne lehetnének közöttük is olyan erőszakos barmok, mint a másneműeket favorizálók között?
    Miért nem egy körmeneten hőbörögtök? Az is elég aberrált, hogy felnőtt emberek gajdolva masíroznak egy bizonytalan eredetű csontdarab után. A menetet meg nevetségesen díszes szoknyákba öltözött férfiak vezetik.
    Ja, hogy az a „többség”? Honnan tudod? Sőt,honnan tudod, hogy nincs-e olyan a körmeneten, aki a minapi pride-n is vonult? Hiszen előfordulhat, hogy egy homoszexuális egyúttal hívő katolikus. Vagy egy konzervatív keresztény fontosnak tartja a társadalmi szolidaritást.
    Ingatag talaj ez a „többség”, mert sem számában, sem egy adott kérdésben nem állandó. Ebbe már 100 évvel ezelőtt egy bizonyos V.I. Uljanov is belegabalyodott, csak ő az anyanyelvén „bolyse”-nek hívta (azért ly és nem l, mert a l után van egy lágyjel.) A világ meg bolsevizmusként beszél azóta is erről.

  • Miklós, köszönet a beírásáért, szívemből „beszélt”!

  • talalom,

    „Miért van az, hogy szinte az összes jobbosnak beakadt ez a “ne hagyjuk,hogy a kisebbség uralkodjon rajtunk” – ki a túró akar “uralkodni” Rajtad? Talán valaki erőszakkal akart rávenni, hogy homoszexuális legyél?”

    Valoban felreertheto, mert a cikk targya a homoszexaulitas es a felvonulgatas.
    Azonban amikor ezt irtam: „Csupan azt, hogy ne varja el a kisebbseg, hogy ok fognak a tobbsegen uralkodni, es ne ok akarjak megmondani hogy mit kell elfogadnia, mit kell gondolnia es mit kell csinalnia a tobbsegnek.” — itt mar altalanossagban beszeltem a kisebbsegekrol, nem kizarolag a homoszexualisokrol.
    No es nem csak „uralkodasrol” van szo, agymosasrol illetve annak kiserleterol is.

  • Miklos Nagyon szépen leírtad, uralkodásotok disznóságát. Az a jó ami nektek tetszik, az a rossz ami nektek rossz, a rossz pedig nem eltűrhető. Az a baj, hogy az értelem sajnos nem a többség tulajdonsága. Így ne képzelje már az értelmes ember, hogy beleszólhat élete folyásába, majd a a többség megmondja. Lehet menni széklábat faragni. Nem egymás mellett kellene élni, békében, egymást tisztelve, kivéve azokat, akik a másik elpusztítását tűzte ki célul? Ha Ti jobbosok mindenhez így értetek mint a homoszexualitáshoz, amiről megdönthetetlen véleményetek van középkori tudással, Magyarországnak vége. Bár szerintem már vége is van.
    Ha megkérhetlek ne pirossal húzogasd alá, hanem zölddel. Az én színem a smaragdzöld.

  • Dienes Erzsébet

    „.. Magyarországnak vége. Bár szerintem már vége is van…”

    Még csak agonizál a hurkok szorításában, de még tud levegőt is venni. Meg egyébként is, valahogy mindig feltámadunk a „FEL! Támadunk!” siserehad öldökléseiből. „Megfogyva bár, de törve nem él (még) nemzet e hazán”.

    Jókívánságaidat és bölcs jóslataidat köszönve, maraduk magyarok.

  • Llanfair,

    Minden tobbseg ugy uralkodik, hogy a sajat elkepzeleseit probalja megvalositani, hacsak a kisebbsegbol valaki elo nem jon egy jo otlettel. Azt senki sem varhatja el ep esszel, hogy egy jobbos demokrata kormany megprobalja felepiteni a kommunizmust.

    Ez meg akkor sem fog megtortenni, ha a kommunistak azt kepzelik magukrol, hogy ok az ertelmi elit es ok mindent jobban tudnak.

    Azt kene eszrevenni, hogy minden eremnek van harom oldala, tobbnyire ebbol ketto teljesen racionalisnak tunik. Azonban a megvalositas soran neha kiderul, hogy az egyik racionalisnak tuno elkepzeles a gyakorlatban nem mukodik. Erre mondjuk, hogy akkor azt ne eroltessuk. De ti eroltetni probaljatok minden aron, akkor is amikor mar latjatok, hogy befuccsolt az egesz, vagy tonkretettetek 2-3 generaciot is egymas utan.
    Ezert nem kerunk ebbol az ertelmessegbol.

    A piros alahuzast nem en csinalom, hanem a program. Le kene valahogy kapcsolni a spell-check-et, de ahhoz en itt nem ferek hozza. Elegge zavarja oreg szememet.

  • Miklos
    2017 július 12
    2:18 du.

    miről rebegsz Miki? mi az értelme annak a sok betűnek egymás után itt a blogon a végső stádiumban nincs spellcheck azt csak te látod vörösben hullámozva..

    szógval, röviden: élni és élni hagyni de ezt -ahogy le tudom fölözni a hosszúra eresztett lét- valahogy te sem akarod, csak, mert???

    mi is a gond azzal ami számodra gond másnak meg nem??? ha halkan értelmesen nem megy a megértetés akkor ordibálni kell, és a pride egy kis hacacáré ordibálás helyett…mint amikor apap a templonyban felmutattya az oltári szencséget a pride is felmutattya ime itt van szemléljétek

    ha nem vagy a misén nem látod a szencségit ez ilyen eccerűke

  • Miklos Kedves Miklós Te tényleg olyan ostoba vagy, hogy azért élek a kapitalista nyugaton, mert kommunista vagyok? Haha, többet gondoltam rólad.
    Tehát neked csak két lehetőség van, a kommunizmus vagy a rablókapitalizmus? Szerencsére én látom a harmadikat.
    Akkor neked is elárulom, hogy egy kereszténydemokrata-liberális-konzervativ párt támogatója vagyok.
    Ha Te ezt párhuzamba tudod hozni a kommunista eszmékkel, akkor nagy a baj.Ennyire azért nem lehetsz öreg.
    Azt is elárulom, mert ezek szerint nem tudod, egy liberális nem lehet kommunista és fordítva. Ne haragudj, de ez nagyon össze-vissza szöveg volt Tőled, de jót kacagtam rajta.

  • Dienes Erzsébet Látom, nagyon oda vagy a nagy szavakért. Ki a rossebb kérte, hogy ne legyél magyar?

  • Llanfair,

    „Te tényleg olyan ostoba vagy, hogy azért élek a kapitalista nyugaton, mert kommunista vagyok?”

    Nem rolad volt szo, es meg csak nem is szuksegszeruen a kommunizmusrol. Csak peldanak hoztam fel, mert valahogy itt tobben is abban hisznek, hogy minden partnak azt a programot kell megvalositania, amit ok kepzelnek jonak. Fel sem tunik ezeknek, hogy a valasztok azert valaszotttak mast, mert valtozast akartak.

    „Akkor neked is elárulom, hogy egy kereszténydemokrata-liberális-konzervativ párt támogatója vagyok.”

    Ojve! Ez kozel ugyanaz, mint a kanadai „progressziv konzervativ” part. 🙂
    Szamomra ez tul zavarosnak tunik.

    „Azt is elárulom, mert ezek szerint nem tudod, egy liberális nem lehet kommunista és fordítva.”

    Nincs kedvem konyvet irni errol se. Ajanlanam, hogy nezzel utana mi volt a liberalizmus eleinte, es mive valtaztattak mara. Talan eleg, ha azt a logikai zurzavart nezed meg, amit fenn irtal.

    Mellesleg en liberalis vagyok a klasszikus ertelemben. Nem tudok azonosulni a mai hulyeseggel, ongyilkossaggal es mocsokkal amit az elozo ketto okoz.

  • rodeo36,

    „…itt a blogon a végső stádiumban nincs spellcheck azt csak te látod vörösben hullámozva..”

    Hat ez az ami zavar.

    „…élni és élni hagyni de ezt -ahogy le tudom fölözni a hosszúra eresztett lét- valahogy te sem akarod..”

    Miert ne akarnam? Irtam is valaha, hogy meg akarok embereket olni, vagy nyomorban tartani?

    „ha halkan értelmesen nem megy a megértetés akkor ordibálni kell, és a pride egy kis hacacáré ordibálás helyett…mint amikor apap a templonyban felmutattya az oltári szencséget a pride is felmutattya ime itt van szemléljétek”

    Ez a „megertetes” egy kicsit trukkos dolog. Mi van, ha amit en akarok veled megertetni szamodra ertelmetlen? Akkor neked jogod van agyonverni engem?
    Mi van ha a helyzet forditott? Agyonverhetlek en teged?
    Kitagitva: Irtsuk egymast amig csak egy ember el a Foldon tokeletes egyetertesben?

    Nekem azzal sincs bajom hogy a homoszexualisok felvonulnak, ha azt normalisan teszik. De amit sok helyen muvelnek az pont az ellenekzojet eri el annak, amit szeretnenek es undorito nekem.
    Termeszetesen engem soha nem fogsz latni se az o, se masok felvonulasan, mert a legtobb modern movement hasonlit a bowel movement-hez. Nem csak az ovek.

  • Dienes Erzsébet

    „Ki a rossebb kérte, hogy ne legyél magyar?”

    Senki. Csak állandóan fenyeget miatta a „liberális” nemzetköziség. Mert az rosszabb, még a náciknál is. Egyszerűen nem tűr egyetlen nemzetet sem a Földön, hacsak valahol nincs kisebbségben.

    Aztán marha jó elvándorolni is, mert a többség azért egyelőre mégis csak, ha kell, mindenhol saját magát védelmezi a kisebbségekkel szemben.

    Álságos jólelkek tehát a „liberáis” fajvédők emiatt. Miattuk utálom a rendszerüket és adok igazat a hagyományos életközösségeknek. Nemám holmi maradiságból.

  • Dienes Erzsébet
    2017 július 13
    3:34 de.
    Teljesen egyetértek! Már valahol írtam, hogy a nemzetközi irányzat sokkal veszélyesebben terjed, mint valaha a kommunizmus .
    Sajnos, sokkal veszélyesebb is, mert „ártatlannak” tűnik!

  • Miklos
    2017 július 13
    2:03 de.

    én sem agyon sem seggen verésről nem írtam egy szót sem

    „Nekem azzal sincs bajom hogy a homoszexualisok felvonulnak, ha azt normalisan teszik.” definiálnád??? mármint a „normálisat”

    repedve várom

  • Miklos Igen, eleg sok minden zavaros szamotokra. Ez viszont nem az en gondom.

  • rodeo36

    Szerintem, Miklós már megfogalmazta, hogy mi lenne az elvárható „normális” viselkedés a homoszexuálisoktól, amikor „undorítónak” és kontra-produktívnak nevezte, amiket a felvonulásaikon művelnek.

    Sajnos az (ál)liberális világ még nem tanulmányozta eléggé, hogy a heterokban (a többségben) is az ösztönök határozzák meg szexuális irányultságot. Ez nem csak abból áll, hogy az ellenkező nemhez vonzódnak, hanem abból is, hogy a saját nemükkel kapcsolatban visszataszítónak érzik a másik nemre jellemző külsőségeket és magatartást. Ez is genetikailag kódolt. Nem tehetek róla, hogy engem taszít a szakállas, szőrös mellű és szőrös lábú „nő”, akinek ráadásul pénisze van. Főleg, ha ilyen testtel és külsővel nőkre jellemzően mozog, viselkedik, öltözködik. (Pfujj) Ezt kéne megérteniük az (ál)liberálisoknak és tekintettel lenni a többség ösztön és érzésvilágára is és nem kéne provokálni őket. Sem „homofóbnak” bélyegezni azt, aki nem vág jó képet, amikor a számára undorkeltő dolgokat a képébe tolják.. A „normális” viselkedés az lenne, ha a homoszexuálisok nem gondolnák azt magukról, hogy a genetika csak őket menti fel, és diszkrétebben élnék meg a másságukat.

  • jani
    2017 július 13
    5:54 du.

    mélyenszántónak szántad, ugye??? hát nem jött össze…

    számomra a papjaitok: a kigyúrt, kopaszra beretvált fejű, seggfej, és kőbuta embernek álcázott hímringyók, akik pénzért bármire képesek, még az általad „többségnek”, „heteronak” titulált műveletlen tömeg…amely a sokévszázados tapasztalat alapján nem ismeri a szerelem megnyílvánulásait és igazándiból még szexelni sem képes mert AHHOZ MÁR BIZONYOS MŰVLETSÉG IS KÍVÁNTATIK namost ezek az emberalatti képződmények, fehérjealapú élőlények (a „kopaszok”) nemcsak a heterók pénzéért hanem bárki pénzéért képesek bármit megtenni lásd a fák kivágásához asszisztálni mert a fidexkft által generált újgazdag nem tud semmit sem elképzelni ami nincs kikövezve lebetonozva és sivárrá téve mint amilyen ő maga (ha az orbán hülye útszélirabló attyja nem kőbányát lopott volna hanem gyeptégla gyártó telepet meg facsemete ültetvényt akkor ma levédiab…d egy gyönyörű zöld terület lenne de kőbányát rabolt hát most mindent leköveznek…mert??? csak!!!

    magam részéről messzemenően nem értek egyet az OPNI bezárásával, mert személyes tapasztalatom (a családból) hogy ki lehetett kezelni olyan egyedeket akik önkárosítakká is váltak mert nem tudták elviselni azt, hogy a társadalom megveti őket mert árulók és gonoszak és ezekből is lehetett mosolygós derűs egyedeket faragni de nem lehetett kiengedni őket, mert újra alkoholizáltak és önröntásukat folytatták a többiek tönkretételéről nem is szólva

    namost…mi az amit el tudnál fogadni (miki nem válaszol mert nem tuggya megfogalmazni) mint másságot??? milyen kivitelben???

    de most akkor válaszolj, és mesélj részleteket mi is az a normális ami téged (ha már odamész megnézni) nem zavar vagy amivel -esetleg- egyet is tudnál érteni???

    erre van valami écád??? repedve várom

  • Figyelő,

    „Teljesen egyetértek! Már valahol írtam, hogy a nemzetközi irányzat sokkal veszélyesebben terjed, mint valaha a kommunizmus .
    Sajnos, sokkal veszélyesebb is, mert “ártatlannak” tűnik!”

    Sajnos azonban ez a „liberalizmus” ugyanaz mint ama szocializmus volt.
    Csak az odavezeto utat maskepp tapossak ki az elvtarsak. Nem akarjak leloni a fel vilagot, mint Leninek, inkabb agymossak az embereket amennyire lehet, a tobbit pedig penzugyileg el lehet intezni. (Ha veletlenul beszol valaki mar manapsag is, es azonnal nem csuszik-maszik a foldon, hamut szorva a fejere es bocsanatot kerve mindenkitol, akit „megsertett”, masnap mar az utcan lesz. Munkat soha nem fog kapni, esetleg mosogatokent egy ocska etteremben.)
    De a vege ugyanaz lesz; egy Kedves Vezerrel az elen, egy parttal, cenzuraval, es gondolat-rendorseggel.

    rodeo36

    “Nekem azzal sincs bajom hogy a homoszexualisok felvonulnak, ha azt normalisan teszik.” definiálnád??? mármint a “normálisat”

    Tenyleg nem tudod, hogyan kell normalisan felvonulni, anelkul hogy a betegek a nagykozonseg elott leszopnak, es vagy seggbedurrantanak egymast? Nem is beszelve a tobbi „erdekes” dologrol. Azt hittem ez egyertelmu, Jani is mindjart ertette.

    Llanfair
    „Miklos Igen, eleg sok minden zavaros szamotokra. Ez viszont nem az en gondom.”

    Ebben nem lennek olyan biztos a helyedben. Ha ugyanis a nezeteiteket masok zavarosnak latjak, talan erdemes lenne felulvizsgalni azokat.

    jani

    „Sajnos az (ál)liberális világ még nem tanulmányozta eléggé, hogy a heterokban (a többségben) is az ösztönök határozzák meg szexuális irányultságot.”

    Nem erted ezt Jani! 🙂

    Nekunk nincs jogunk undorodni. Ha megis undorodunk, akkor fobiasak vagyunk. Kesz! Megmondta a „halado” „elit”, akkor csakis igaz lehet!

    Evekkel ezelott volt egy epuletes vitam nehany homoszexualitast kedvelo „liberalissal”, akik rogton azzal kezdtek elcelodni, azutan hogy kozoltem, hogy nekem undorom van az ilyesmitol, hogy tudat alatt bennem is van egy jo adag homosexualitas, es igazabol nem undorodom, hanem rettegek tole (hogy kiderul).
    Kicsivel kesobb az egyikuk kozolte, hogy ne varjam el, hogy a homosexualis ferfi majd felkeres egy not, amikor „o undorodik attol”. „Aha” – mondtam en – „tehat o tud hajlamanal fogva undorodni, csak siman undorodni, de en nem. Hogy van ez?”
    Nem jott valasz.

    Mellesleg a legundoritobb ebben a temaban az, hogy ennek nem is lenne szabad temanak lenni. Azert dobjak csak be kozenk, azert dorgolik az undort az orrunk ala, hogy adjanak mindannyiunknak cirkuszt, illetve igy tetsztelik, hogy meddig lehet meg elmenni, mielott valakinel elszakad a hur.

    Hasonlo – lassu viz partot mos – modon szoktattak hozza a nyugat-europaiakat az illegalis bevandorlokhoz is, az utobbi kb 30 evben. Milyen jol bevalt, nem gondolnad?

  • tesztelik… nem tetsztelik.

  • Miklos
    2017 július 14
    2:33 de.

    Tenyleg nem tudod, hogyan kell normalisan felvonulni, anelkul hogy a betegek a nagykozonseg elott leszopnak, es vagy seggbedurrantanak egymast? Nem is beszelve a tobbi “erdekes” dologrol. Azt hittem ez egyertelmu, Jani is mindjart ertette.

    hááááát ilyenekről sehol a világban nem láttam semmit, és el sem tudom képzelni hogy arrafelé nálatok dehát én nem láttam

  • Kiklós,
    nekem írt soraidat elfogadom, nekem is tudomásom van erről.
    Akinek fiatal gyerekei vagy unokái vannak, azoknak a legnehezebb erről hallgatni, vagy elfogadni.
    Mert már védekezés van, minden ragályos gyerek betegség ellen, de ez ellen nincs beoltási lehetőség. Csak imádkozni lehet, és a jó eszükbe bízni.

  • rodeo36,

    A charlie linkje fentrol, ha nem vetted volna eszre:

    http://www.zombietime.com/up_your_alley_2008/part_1_full/index.php

    De van tobb is, ha akarod talalsz tobb link-et is arrol hogy mit muvelnek ezek a betegek nyilvanosan. Ha nem akarod, nem fog menni.

  • Miklos Teljesen biztos vagyok benne, hogy nem szamit, mit gondolsz a gondolataimrol. Sajnalom.

  • Figyelo Hihetelen milyen tudatlan vagy ebben a temaban. Nem baj, Miklossal jol egymasra talaltatok.

  • rodeo36

    valóban nem voltam „mélyenszántó”, jól látod. Hogy jobban megértsd. Én az ellenkező nemben (nő) is a szolidat, a szemérmest szeretem. Egy ordenáréval nem mennék végig az utcán, akkor sem, ha nő.

  • llanfair
    2017 július 15
    7:26 de.
    Már megírtam valahol, hogy a börtönben volt alkalmam ezt a hajlamot megfigyelni. Olvass figyelemsebben.

  • Van néhány, mondjuk százból, aki valóban annak születik. A többi csak divatot akar ebből csinálni és ezt is egy bizonyos „forradalmi” eszmének látják.

  • Robert Morrison

    @Llanfair @Bendeguz79 @Miklos és a többi ékezet nélküli kommentereknek a figyelmébe:

    Ne várjátok el hogy a Ti trehányságotokat én és a többi ide látogató pótolja azzal, hogy kitalálja mi is lenne a beírásotok értelme ha lenne értelme.

    Nincs jogotok eltorzítani a mi Édes Anyanyelvünket és ha nem vagytok hajlandóak (mert képesek lennétek ha nem lusta disznók volnátok) helyesen használni a gyönyörű Magyar Nyelvet, akkor ne is használjátok.

    Álljon itt elrettentő példaképpen egy multi szupermarket előtt látott tábla tartalma (nem én találtam ki, fényképpel tudom bizonyítani):

    FRISS VOROSHAGYMA ZOLD SZARRAL.

    Ezt ajánlom Nektek szeretettel a bölcső óta ápolt drága Magyar Anyanyelvem nevében!

  • Robert Morrison A nagy gépen ékezettel írok, a telefonon pedig anélkül. Ha nem tetszik, ne olvasd. Nem emlékeszem, hogy kértelek volna rá. Neveltetésed egyébként nagyon hiányos, inkább azzal foglalkozzál.

  • Robert Morrison
    2017 július 18
    4:04 du.
    Táblákról jut eszembe Magyarországon, ha tudna odahatni valaki, hogy NE ROSSZ angolsággal tegyenek ki táblákat, az jó lenne! N Írják ki magyarul, azt is megtalálják az érdeklődök.
    Bocsi, de akikre panaszkodik régen külföldön élnek, könnyű másokat kritizálni, alap nélkül.
    Sőt, van olyan is itt akinek NINCS magyar, ékezetes betűje amiről ír.

  • Kedves Total Magyar Hangzasu Robert Morrison, Aki Oly Nagyon Felti A Gyonyoru Magyar Nyelvet!

    „Ne várjátok el hogy a Ti trehányságotokat én és a többi ide látogató pótolja azzal, hogy kitalálja mi is lenne a beírásotok értelme ha lenne értelme.”

    Most mar hosszu evtizedek ota elek Eszak-Amerikaban, ami azt is jelenti, hogy kisse megoregedtem. Kozben hozzaszoktam az angol billentyuzethez, mert azt hasznalom nap-mint-nap, es komoly problemakat okozna a magyar billentyuzet hasznalata, amitol teljesen elszoktam idokozben. Elsosorban nagyon lelassitana.

    Szereny meglatasom az, hogy a gyonyoru magyar nyelv akkor is gyonyoru marad, ha ekezetek nelkul van irva. Az ocska magyar nyelv akkor is ocska marad, ha ekezetekkel van irva.
    Ha pedig valaki szellemileg annyira alultaplalt, hogy nem erti meg amit ekezet nelkul irok neki, akkor jobb is ha nem erti, es nem valaszol ra.

  • Robert Morrison

    @ Miklos

    Tisztelt Uram!
    Ha a válaszának a végén nem lett volna udvariatlan még el is fogadtam volna a magyarázatát. Tekintettel arra hogy én sem vagyok egy mai gyerek, és én is Észak Amerikában élek nagyon hosszú ideje, azt tudom Önnek mondani, hogy amit írt az egy nagy BS.
    Minden operációs rendszer lehetővé teszi az angol billentyűzeten az ékezetes betűk használatát.
    Hogy ez Önt lelassítja vagy sem az nem olyan fontos, legalább adna időt, hogy átgondolja miket irkál és talán rövidebbre is fogná az öntömjénezést és önfényezést?

  • Robert Morrison

    @ Figyelő
    Javaslom, hogy olvassa el amit Miklósnak válaszoltam.
    Nagyon szivesen segítek azoknak akik igénylik hogyan legyen ékezetes betűjük az angol billentyűzeten, de azt visszautasítom hogy „másokat kritizálni, alap nélkül”.
    Alapom van csak akiket érint azok inkább inzultálnak engem mintsem hogy a saját hanyagságukat kijavítanák.
    Én is itt élek Kanadában és az én kompjuterem is a helyi rendszerre készült.
    A külömség az hogy én nem akarom elsilányítani az Anyanyelvemet lustaságból.

  • Robert Morrison

    @ Llanfair
    A szemtelen megjegyzését nem kívánom minősíteni, az megteszi automatikusan helyettem. Kérésének örömmel teszek eleget és a további beírásait automatukusan átlépem.

  • Miklos
    2017 július 18
    9:13 du.

    az, hogy valaki milyen idős az nem érdem, hanem állapot…a Windows (északamerikában általánosan használt) egyetlen kattintással lehetővé teszi (anélkül, hogy a klaviatúrádat cserélgetned kellene) a más nyelven való írást (én is most ezt használom

    (ugyanazokat a billentyűket leüteve ez jön ki különféle nyelveken)
    Sümege ás a Réka Ő is úgy ahogy más űl
    S’mege ºs a Rçka * is ´gy ahogy mºs ~l
    S’mege {s a Rñka ¨ is |gy ahogy m{s }l

    (HU101) és lehet folytatni görögül, oroszul vagy ahogy akarod

    ennyit erről
    lustaság fájna ordítanál

  • Robert Morrison Aki ledisznozza a masikat, az ne sertodjon, hanem farkcsovalva kerjen bocsanatot. Lassan olyan lesz az ujsag mint egy kocsma, mindenki ide dughatja a kepet. Ilyen beszolas utan erdemi beszelgetest akar? Almodjal hercegem. Majd ha visszaveszel a stilustalansagodbol. Vesszovel vagy anelkul.

  • Ilanfair,
    Vitan kivul-minden „ekezet nelkuli”
    neveben – Bravo!

  • Robert Morrison
    2017 július 18
    9:41 du.
    na ezt én most jól elbucskáztam, bocs:

    neked akartam ezt de félrement, Robi most megkapod:

    rodeo36
    2017 július 19
    12:03 de.
    Miklos
    2017 július 18
    9:13 du.

    az, hogy valaki milyen idős az nem érdem, hanem állapot…a Windows (északamerikában általánosan használt) egyetlen kattintással lehetővé teszi (anélkül, hogy a klaviatúrádat cserélgetned kellene) a más nyelven való írást (én is most ezt használom

    (ugyanazokat a billentyűket leüteve ez jön ki különféle nyelveken)
    Sümege ás a Réka Ő is úgy ahogy más űl (H101)
    S’mege ºs a Rçka * is ´gy ahogy mºs ~l (SP)
    S’mege {s a Rñka ¨ is |gy ahogy m{s }l(PT)
    S-mege ‘s a R;ka ) is `gy ahogy m’s #l (ENG)
    és lehet folytatni görögül, oroszul vagy ahogy akarod

    ennyit erről
    lustaság fájna ordítanál

  • Robert Morrison,

    Akkor megegyszer elmagyarazom:

    Az elso kb. 25 evben csak akkor irtam magyarul, amikor a szuleimnek irtam levelet. Csak akkor olvastam magyarul, amikor a szuleim irtak levelet.
    Akkoriban meg nem volt internet. Irogepet hasznaltam. Eltartott nehany hetig mire hozzaszoktam, mert elozoleg a magyar irogepekhez voltam hozzaszokva.

    Namost: Azt en is tudom, hogy lehetne hasznalni a magyar betuket a klaviaturan, azonban ahhoz kulon emlekezni kene, hogy melyiket hol talalom – ami persze nem lehetetlen de szamomra tul sok idot venne igenybe, hogy hozzaszokjak. A mai napig is sokkal tobbet irok angolul minden nap, mint magyarul.

    De ha mar a bull shit-nel tartunk, szerintem inkabb az a bull shit, hogy attol serul meg a szep magyar nyelv, hogy nem hasznalunk ekezeteket.

    Hogy ha akad olyan, aki nem erti meg amit irok azt sajnalom, mert ezek szerint szegenyke nagyon gyenge kepessegekkel van megaldva. Ha en annyi ev kihagyasa utan (hogy alig-alig irtam es olvastam magyarul) meg mindig siman megertem barki barmit ir ekezetek nelkul, akkor szereny velemenyem szerint minden epkezlab magyarnak illene ertenie. En csak egy atlagember vagyok, soha nem voltam geniusz, hiaba is hiszed hogy „fenyezem magam”. Megis megertem meg azt is, amikor valaki rossz magyarsaggal ir, vagy hibat vet. Inkabb azt nem ertem meg, hogy ha tegezessel kezded az elso beszolasodat, akkor miert valtasz at magazasra?

    Minek kell ezt a hurt itt feszitgetni? Ha nem tetszik, ne olvasd.

  • Robert Morrison

    @ Miklos, 2017 július 19, 8:27 de

    Írásód könnyékét csalt a szemembe. Sajnos nem tudom elhinni amit összevakeráltál, szerintem csak szerecsen-mosdatással próbálod védeni a védhetetlent. Attól tartok, hogy további konzultálásnak nem sok eredménye lenne, mert ez a tipusú ember ha beledöglik sem ismeri el hogy nincs igaza.
    Azt azért remélem nem vitatod, hogy egyáltalán nem mindegy hogy VIGYÉTEK KI vagy VIGYETEK KI, ugyanúgy mint DOBJÁTOK KI vagy DOBJATOK KI.

  • Robert Morrison

    @ Llanfair 2017 július 19 3:31 de.

    Önt Tisztelt Okos Berci én soha nem disznóznám le mert az sértés lenne a sertésre. (Látod öcsém az ékezetek jelentőségét? Ilyen a helyesen alkalmazott Magyar Nyelv).

    Stílustanból pedig Önnek kellene továbbképzésre mennie az itt és más cikkeknél alkalmazott (nem engem) sértegető bejegyzéseit látva.

    Ami az elkullogást illeti az nem az én műfajom, főleg ha igazam van (lásd fenti példa a sertés-sértés viszonylatában), de a kocsmát illetőleg egyet tudok érteni Önnel.

    Azt hiszem az első totálisan részeg az éppen Ön. Meg van részegülve a saját önimádatától.

  • Robert Morrison,

    A hitvilagod minden bizonnyal erdekes lehet, azonban szamomra kozombos.

    A kulonbsegeket termesztesen ertem. Mindazonaltal eleddig meg nem olvastam egy olyan konyvet sem, vagy akar csak egy irast, ami mindossze ket ilyen szobol allt volna. Valami szovegkornyezet kell hogy legyen a „vigyetek ki”, vagy a „dobjatok ki” korul, hogy meg a legbutabb is tudja mirol van szo. Es ha megis akadna valahol egy ilyen beiras, legfeljebb megkerdem az irojatol, hogy melyikre gondolt – ha erdekel amit irt.

    Minek erolkodsz, mikozben az a bajod, hogy en nem ismerem el hogy nincs igazam?

    Ahogy a Llanfair mar kozolte fenn: „Ha nem tetszik, ne olvasd.”

  • Robert Morrison

    @ Miklos 2017 július 19 9:26 de.

    Köszönöm a kedves válaszodat.
    A javaslatok mindkét irányban érvényesek lehetnek ezért én Neked és a többi megrögzött ékezet gyűlölőnek azt javasolnám, hogy Ti meg ne írjatok.

  • Orsós Elemér

    Robert Morrison
    2017 július 19
    9:00 de.
    Mocskosul igazad van, DE nem a stilisztikában, hanem a mondanivalóban van a lényeg, mert teszem azt, mi van akkor ha pont egy majdnem analfabéta mondja meg -teli helyesírási és gépelési hibával- a legnagyobb igazságot? Szerencsére a magyar nagyon racionális, könnyen értelmezhető nyelv, csak jóindulattal kell a szavak mondatbeli szerepét magyarázni és nem szándékosan félremagyarázni! Mi itt nem irodalmi vagy nyelvtudományi kérdésekről értekezünk, ezt meg kellene toleránsan érteded! Én inkább azoknak az idegegen szavaknak a magyar szókincsbe csempésését, erőszakos honosítását találom nagy bűnnek, amiknek magyar megfelelőjét is simán lehetne használni, jó példa erre az applikáció, amit tökéletesen lefed az alkalmazás szavunk.

  • Robert Morrison
    2017 július 18 4:04 du.
    (mert képesek lennétek ha nem lusta disznók volnátok).
    Most hazudsz, vagy valaki más írta helyetted?
    Ezzel befejezném, a többi és további sértegetésedre nem vesztegetnék szót. Nagyon hiányoztál ide, hol voltál idáig, hogy szerencsére nem találkoztunk?

  • Orsós Elemér,

    Igazad vagyon, de van itt egy masik problema is: Azok akik kitantorogtak, ugy kb. 2 evvel a tantorgas utan ohatatlanul is felveszik a keverek-nyelvet. Beszedben en is surun hasznalom, ha ritkan valakivel magyarul beszelek, de sajnos meg irasban is elfordul neha, amikor nem jut eszembe egy szo magyar megfeleloje.
    De ahogy elnezem ujabban a magyar sajtoban, annyi angol szavat hasznaltok ma mar, hogy talan nem is vetek neha az etikettnek.

    Hozzatennem, hogy en nem feltem a magyar nyelvet az angol jovevenyszavaktol sem. Volt regebben rengeteg latin, nemet, szlav es francia jovevenyszo, es siman tulelte ezeket a magyar. Az angolt is tul fogja.

  • elfordul = elofordul 🙂

  • Miklos
    2017 július 19
    9:26 de.

    jobb lenne nem meggyalázni egyetlen nyelvet sem
    spanyolban van ennél durvább (az angol abc -t körmicélők nem is sejtik)

    ano és año … hááááát az első az a végbélnyílás a másik meg az „év” és akinek ilyen „ny” betű van a nevében az nem szereti „n” betűvel olvasni …pláne nem hallani

    ugye az a két szerzetes akik kitalálták az angol nyelvet 22 betűvel próbáltak leírni 68 hangzót és még akkor sok mindenről amit az angol kiejt nem is igen van szó…azt mondják a mai IT szakemberek ez előnyös az ő munkájukban???? kétlem, lustaság és a finomított körűlmények mellőzése

    az usa kitalálta az édes hagymát: fából vaskarika és még csak nem is lehet megpirítani, mert vagy megég vagy megfő az olajban

    és olyan büszkén mondják ezt a sok agymentes főzöcske szakértőjük meg „mesterszakácsuk” még jó, hogy nem kell megennem amit kotyvasztanak

    szóval: éljen a bogyiszlói erős és a makói csípős

  • Robert Morrison

    @ Miklos 2017 július 19 9:40 du.

    elfordul = elofordul ~=~ előfordul 🙂

  • Robert Morrison

    Miklos 2017 július 19 9:39 du.

    Köszönet az őszinte vallomásért:
    “Beszedben en is surun hasznalom, ha ritkan valakivel magyarul beszelek, de sajnos meg irasban is elfordul neha, amikor nem jut eszembe egy szo magyar megfeleloje.”

    Ezzel kedves Barátom saját szavaiddal írtad le (természetesen rengeteg hibával) hogy lusta és “ignorant” = nemtörődöm vagy hiszen a Google Translator vagy más fordító segítségével megtalálhatnád a megfelelő magyar kifejezést ha akarnád. Az igazság az, hogy annyira fontosnak tartod a saját mondanivalód bepötyögtetését, hogy nem marad sem időd sem energiád azt szépen megfogalmazni és leírni. A hozzászólásaid ezt hűen tükrözik.

    “talan nem is vetek neha az etikettnek” de igenis vetsz (a vet ige második személyű ragozása) mellynek kapcsán még megjegyzendő, hogy a mondatod értelme teljesen elvész három pici ékezet kihagyása következtében. Na ez jellemző az összes hozzászólásodra, melynek egyenes következménye, hogy a kommunkációd teljesen értelmetlen.

  • Orsós Elemér

    A most kapott bizalmas értesülésemet ezzennel közzé adom: állítólag a redőrfőnök a Pride alatt 4 pár különböző színű tangát és melltartót fog viselni az egyenruha takarásában! 🙂

  • Bocsi, de Google fordítás borzalmas!

  • Robert Morrison

    @ Figyelő
    Igaz, de job mint angol szavakkal teletűzdelni a Hunglishul megírt szöveget.
    Az én tapasztalatom az, hogy egy-gy szó vagy rövid kifejezés esetén használható.

  • rodeo36,

    „jobb lenne nem meggyalázni egyetlen nyelvet sem”

    Ez jol hangzik, de

    1: Te magad kisbetukkel kezded a mondataidat es nem teszel pontot a vegukre. Melyik nagyobb „gyalazas”, a nehezkesseg miatt elhagyott ekezet, vagy a roppant konnyu nagybetuk es pontok elhagyasa?

    2: Nem vagyok nyelvesz, de annyit meg en is tudok, hogy minden nyelv allando valtozasban van; szokincseben aranylag gyorsan, nyelvtanaban aranylag lassan.
    Igy aztan meg nyelveszek sem tudnak igazabol megegyezni abban, hogy mi szamit a nyelv „meggyalazasanak” es mi nem. Tehat en sem tudok ebben a kerdesben allast foglalni.

    Szerinted mi a nyelv meggyalazasa?

    Mi a velemenyed a magyar (es a tobbi; angol, roman…stb) nyelvujitasrol? Gondolom emlexel meg a Mondolat nevu konyvre, amit Zafyr Czenczy irt. 🙂

  • Robert Morrison,

    „” “talan nem is vetek neha az etikettnek” de igenis vetsz (a vet ige második személyű ragozása) mellynek kapcsán még megjegyzendő, hogy a mondatod értelme teljesen elvész három pici ékezet kihagyása következtében. Na ez jellemző az összes hozzászólásodra, melynek egyenes következménye, hogy a kommunkációd teljesen értelmetlen. „”

    Mint mar fenn irtam, rendkivul sajnalom az atlagnal joval gyengebb szellemi kepessegekkel „megaldott” embereket.
    Ha szamodra ennyire ertelmetlen amit irok, talan itt lenne az ideje melloznod azt.
    Persze tudom es megertem, hogy a szellemileg elmaradott egyen logikaja is elmaradott, tehat sokat nem varhatok ez ugyben.

  • Orsós Elemér,

    „A most kapott bizalmas értesülésemet ezzennel közzé adom: állítólag a redőrfőnök a Pride alatt 4 pár különböző színű tangát és melltartót fog viselni az egyenruha takarásában!”

    Ez felhaborito! Hogy mer egyaltalan ruhat viselni egy ilyen rendkivul fontos megmozdulason?

    Ahhoz hogy nekunk, egeszseges embereknek, „sokkot adjon”, hogy mi vegre „eszhez terhessunk” neki is meztelenul kell felvonulnia, es lehetoleg oralis, vagy analis, esetleg manualis sex-el bizonyitani nekunk, hogy a homoszexualisok fejeben minden rendben van.

  • Robert Morrison

    @ Miklos

    Drága Miklóskám!

    Mindegy hogy magyarázod a bizonyítványodat az mindenképpen szörnyű. Attól, hogy mások is hasonló vagy nagyobb hibákat követnek el még a Te ékezet nélküli szöveged továbbra is értelmetlen és mindig helytelenmarad.

    Szeretettel javasolom, hogy győzd le a saját ellenállásodat és próbáld ki a helyes betűvetést. Garantálom, hogy Neked Önmagadnak lesz a legnagyobb örömöd benne.

    Természetesen szivesen segítek megoldani a dolgot. Fordulj hozzám bizalommal.

  • Figyelő,

    „Bocsi, de Google fordítás borzalmas!”

    Egy single szo eseteben eleg jol mukodik. Csak az osszetett mondatoknal vannak bajok.
    Neha, ha van kedvem adok hozza pontos forditast, ahogy adok a DictZone nevu angol-magyar, magyar-angol szotarhoz is nehanapjan. Ugyanis – szerintem – ez a legjobb ingyenes angol-magyar online szotar.

  • Robert Morrison

    @ Miklos

    Drága Miklóskám!

    „Mint mar fenn irtam, rendkivul sajnalom az atlagnal joval gyengebb szellemi kepessegekkel “megaldott” embereket.” Ha itt Önsajnálatról írsz akkor őszintén és szívből együttérzek Veled. Tényleg nehéz lehet az életed ha még azt az egyszerű feladatot sem tudod megoldani, hogy két billentyű lenyomásával átváltsd a klaviatúrádat angolról magyarra.

    „Ha szamodra ennyire ertelmetlen amit irok, talan itt lenne az ideje melloznod azt.”

    Tudod Barátom, hogy az általad írt „melloznod” kifejezés a dolgoznod kell slenget jeleníti meg, míg a fejedben megfogalmazódott gondolat igazából azt jelenti hogy ’mellőznöd’ vagyis kihagynod, esetleg elhanyagolnod irodalmilag és köznapokban használatos kifejezés. A külömbség mindössze két pici vonalacska és két pontocska odabiggyesztése az o betűk felett.

    Hogy ismét idézzem bölcs beírásodat „Persze tudom es megertem, hogy a szellemileg elmaradott egyen logikaja is elmaradott, tehat sokat nem varhatok ez ugyben.” Amivel sajnálatos képet állítottál ki önmagadról, de remélem hogy csak öniróniának szántad. Tudod, mint Cyrano de Bergerac …

  • Robert Morrison,

    Koszonom! Megtisztelo a felajanlasod, de mivel ezen a site-on rajtad kivul mindenki tokeletesen megert engem, azt hiszem semmi szukseg nincs arra, hogy toled vegyek nyelvtan leckeket.

    De ha van kedved tovabbra is megjatszani a kis „Ertet Lenket”, akkor nosza! Ne pihenj!

    Figyelonek meg annyit a Kuglival kapcsolatban, hogy nem tudom mennyit segit neki egy-egy kijavitott forditas, de azt hiszem, ha tobben is raszoknank hogy idorol-idore kijavitunk egy-egy mondatot, talan meg hasznalhatova is valna a Kugli fordito.

  • Robert Morrison

    Miklos 2017 július 20 5:46 du.

    @ Drága Miklóskám!

    Nagy tisztelettel hódolok a magyar közmondások bölcsesség előtt.
    „A pokolhoz vezető út jóindulattal van kirakva” vagy alternatívájaként „A pokolba vezető út jószándékkal van kikövezve”

    Figyelő-nek válaszként írt eszmefuttatásodból idézném, hogy;
    “’Bocsi, de Google fordítás borzalmas!’ Egy single szo eseteben eleg jol mukodik. Csak az osszetett mondatoknal vannak bajok. Neha, ha van kedvem adok hozza pontos forditast, ahogy adok a DictZone nevu angol-magyar, magyar-angol szotarhoz is nehanapjan. Ugyanis – szerintem – ez a legjobb ingyenes angol-magyar online szotar.”

    Szent ég! Azok ott tudják (Google és DictZone) hogy a Magyar Nyelvben 41 betű és betű-kapcsolat van melyek együttese ennek az édesen és ékesen csengő nyelvezetnek írásban történő kiejtéshű visszaadására alkalmas, feltéve ha valaki helyesen alkalmazza (Nem Rólad van szó)?

    a, á, b, c, cs, d, e, é, f, g, gy, h, i, í, j, k, l, ly, m, n, ny, o, ó, ö, ő, p, r, s, sz, t, ty,u, ú, ü, ű, v, w, z, zs, x, y

    Rettegve gondolok arra, hogy miközben jóindulattól vezérelve és segítő-javító szándékkal beküldesz valami ékez nélküli zagyvalagot, Ők ott köszönettel fogadják és (ha nincs egy hozzáértő személy a lektorálásnál) közzé is teszik.

    Erre van az a csodálatos magyar közmondás, hogy „vak vezet világtalant”.

  • Kedves Zafyr Czenczy, alias Robert Morrison,

    Felesleges hencegni a butasaggal, te megis megteszed. Miert?

    Eloszoris: Ha magyarrol forditok angolra, ott nincsenek ekezetek.
    Masodszor: Ha a Google-hoz kuldok be valamit magyarul, azt ekezetekkel latom el, mert feltetelezem, hogy aki latja esetleg nem ert magyarul es nem tudja kijavitani.
    A DictZone eseteben valoszinu nem lenne ra szukseg, nem hinnem hogy ok megjatszanak a komplett idiotat, miszerint „teljesen ertelmetlen amit irsz, ha hianyzanak az ekezetek”. Ok ugyanis tudnak magyarul es elegge ertelmesek is.

    Legyen tied az utolso szo!

  • Robert Morrison

    @ Miklos 2017 július 20 6:34 du.

    Drága Miklóskám!

    Nincs szándékomban vitatkozni Veled azon a tévhiteden, hogy „ezen a site-on rajtad kivul mindenki tokeletesen megert engem” mert tökéletesen csak azt lehet megérteni ami tökéletesen van megírva! Ez pedig az általad beküldött rentenetességekre semmiképpen nem húzható rá. Lehet hogy a kevés számú olvasód hajlandó kitalálni mit is akartál a zűrzavaros betűiddel kifejezni, de a mondanivalód jobbára elvész. Persze ez számomra lényegtelen, valószínüleg a Tiedre is.

    Tudod Drága Barátom attól, hogy mások nem teszik szóvá a helytelen írásmódodat még nem jelenti, hogy értik és egyetértenek vele. Szerintem többen lépik át az írásaidat mint ahányan elolvassák. Egyszerűen csak nem foglalkoznak Veled.

    Sajnálom, hogy nem akarod megérteni a világos összefüggést és engem próbálsz feltüntetni a rosszfiú szerepében miközben igazából Te vagy a makacsul ragaszkodó toporzékoló kisgyerek aki akkor sem változtat a magatartásán ha nem kap fagylaltot.

    Azon csodálkozom, hogy saját elmondásod szerint tudsz ékezetes betűket írni, de erre a weblapra csakazértsem!

    Ami a fordító oldalakra beküldött „javításaidat” illeteti nagy tétben mernék fogadni hogy a szemetes ládában kötnek ki pontosan az ékezetek hiánya miatt.

  • Orsós Elemér

    Miklos
    2017 július 19
    9:39 du.
    Félreértettél, nem a kitántorgottak nyelvhasználatával van probléma, hanem a hazai, idegen szavakkal „nyelvújítókkal”, nyelvgyalázókkal. Különösen szembetűnő hogy, ez az irányzat a közélet szereplőinek és a média számos nyilvános szereplőjének mintha szándékos igyekezete lenne, mintha valami megbizatást teljesítenének. Persze lehet hogy, ez is az oktatás és a tanárok elértéktelenedésenek vagy lelkiismeretlenedésének(hú, ez kemény szó volt!) az eredménye.

  • Orsós Elemér,

    Hogy oszinte legyek engem is meglepett a magyar media, amikor elkezdtem olvasni az interneten. Rengeteg angol szot vettek at, sok kozuluk felesleges is.
    De, mint mar fentebb irtam, szerintem ez nem nyelvgyalazas, legrosszabb esetben ad nehany uj szinonimat a magyar szavakhoz.

    Az angol is kevereknyelv. Az „oreg angolt” (legkorabbi ismert valtoztat) meg a szuletett angolok sem ertik manapsag, de meg a kozepso angollal is meggyulne a bajuk, ha nem tanulnanak rola az iskolakban. Ennyi ev utan is, ha a Biblia eredeti King James verziojat olvasom, surun meg kell nezzem a modern angol valtozatot, mert nem ertem. Pedig az csak nehany szaz eves.

    Minden nyelv valtozik, nincs benne semmi rossz.

  • Orsos Elemer Az EU vivmanya, hogy senkinek sem kell kitantorognia, csak a kocsmabol. Az Eu allampolgar csak lakhelyet valtoztat. A vilag is valtozi, nem csak a nyelv.

  • Llanfair
    2017 július 25
    3:41 de.
    Az EU-nak egy célja van, hogy megszűnjenek a „nemzetek”!
    Ez viszont olyan buta elképzelés, hogy egy egyszerű ember is nevet rajta!
    Soha, nem fog a német, a g
    francia vagy az angol lemondani nemzetiségéről. Az angol ezt felismerte, ezért is lépett ki az EU-ból!

  • Llanfair,

    „Az EU vivmanya, hogy senkinek sem kell kitantorognia, csak a kocsmabol.”

    Igy van!

    Az csak a baj, hogy ez az EU egyetlen vivmanya, es ez is elegge ketseges mint vivmany.

    Szandekosan kozel teljes munkanelkuliseget teremtenek az ujonnan belepett orszagokban, hogy olcso munkaerot kaphassanak. Ezzel aztan nagyon sok nem-kitantorgo csak lakhelyet valtoztato ember el van szakitva a csaladjatol – attol fuggoen milyen messze talalt munkat. Jo ha a hetvegeken latjak egymast.

  • Miklos Nem hiszem, hogy a magyar állapotok az EU miatt vannak, nem az EU nyomja le béreket, és nem az EU vette el a dolgozók jogait. De ez most mellékvágány.
    Sokat hallok az olcsó munkaerőről, de itt nálunk ez nem divat. Minden hivatalos munkavállaló megkapja jogos bérét, amit a hazaiak megkapnak. Természetesen a nyelvtudás és szaktudás nélküli munkavállalók nehezebb helyzetben vannak. Ismeretségi körünkben senki nem kap kevesebb bért azért, mert nem ír.
    A másik gond a család is túldimenzionált, hiszen barátom leánya és férje erdőmérnőkök, Sopronban helyezkedtek el. Így most Ők sem találkoznak naponta, sőt havonta sem, pedig egy országban élnek. Magyarországon az embereknek szokatlan a helyváltoztatás, valami oknál fogva ott akarnak meghalni ahol születtek. Sok oka van, többségében valaminek a hiánya. Pedig nagy és érdekes a világ.

  • Dienes Erzsébet

    Llanfair
    (2017 július 25 4:12 du.)

    Régen jártam errefelé, mert nem túlságosan foglalkoztat a pride, de ez a hozzászólás megjegyzésre késztetett.

    Magyarországon egészen más a helyzet, mint felétek. Orbán kimondottan az olcsó munkaerővel csábítgatja a befektetőket, akik ha jönnek is, addig üzemelnek csak, míg fel nem élik az állami támogatást és a számukra nyújtott kedvezményeket. Aztán többnyire azonnal összepakolnak és kivonulnak az országból, nem egyszer kifizetetlenül hagyva a munkásaikat és az alvállalkozóikat. Érthetetlen számomra, hogy egy hajhúzásról azonnal értesül az egész világ , de erről nem.

  • Dienes Erzsébet

    Figyelő
    (2017 július 25 2:42 du.)

    S ha már itt vagyok, erre is reagálok.

    Azt nem tudom, hogy kimondottan csak az EU-nak célja-e felszámolni a nemzeteket, vagy magának a világpolitikának, de az tény, hogy a sajtó és a fórumok, sőt már a „tudományos” politikai műhelyek is (nem csak Magyarországon!) állandóan a nemzeti közösség ártalmairól beszélnek, mint a liberalizmus kerékkötőiről, és szinte már követelik a felszámolását.

    A fennmaradásuk küzdelmeit pedig egyenesen nácizmusnak minősítik.

    Ez még csak az eszmei harc a nemzetek ellen. De gyakorlati bemutató is van rá.

    „Soha, nem fog a német, a g francia vagy az angol lemondani nemzetiségéről. Az angol ezt felismerte, ezért is lépett ki az EU-ból!”

    Valóban nem akar, de a XXI. századi népvándoroltatás gyakorlatilag elérte, hogy Franciaország sem a gall kakasé, Németország sem germánoké, és Angliában is költözködnek az angolok az új telepesek által megszállt területekről oda, hol még sajátjaik is laknak.

  • Kedves Dienes Erzsébet!

    Nagyon félreértesz valamit. Nem a „nemzetek felszámolásáról” van szó, hanem a nemzetÁLLAMOK káros hatásairól, mert tönkre teszik az emberi és a politikai kapcsolatokat, és eddig még mindig kirekesztést, kitelepítést, etnikai tisztogatást okoztak. Többek között Hungária trianoni felszabdalásának is a NEMZETÁLLAMI gondolat volt a mozgatórugója. Ezt egy magyarnak igazán illene tudnia.

  • Llanfair,

    „Nem hiszem, hogy a magyar állapotok az EU miatt vannak, nem az EU nyomja le béreket, és nem az EU vette el a dolgozók jogait.”

    Nem tudom milyen jogokat vettek el Orbanek. Tovabba, mivel akkoriban mar javaban kulfoldon eltem, nem tudom pontosan milyen mutyik mentek a privatizacio korul. De remlik mintha sok vallalatot, gyarat nyugat-europai uraknak/elvtarsaknak adtak volna el, akik aztan hamarosan le is zartak azokat.
    Lehet, hogy tevedek, de szerintem ez mar akkor az EU-ba valo belepesre volt elokeszulet. Le kellett allittani a magyar ipar es mezogazdasag nagy reszet. Miert allittattak le, es miert all ma is? Csak ne mondd, hogy minden szegenyebb europai allam vezetoi (koztuk Gorogorszage is) akkora hulyek, hogy nem tudjak mi kene az orszagnak. Ez csak szandekos lehet.

    „Sokat hallok az olcsó munkaerőről, de itt nálunk ez nem divat.”

    Ennek orulok. Remelem nem csak hivatalosan van igy.

  • Dienes Erzsébet,

    „” Azt nem tudom, hogy kimondottan csak az EU-nak célja-e felszámolni a nemzeteket, vagy magának a világpolitikának, de az tény, hogy a sajtó és a fórumok, sőt már a “tudományos” politikai műhelyek is (nem csak Magyarországon!) állandóan a nemzeti közösség ártalmairól beszélnek, mint a liberalizmus kerékkötőiről, és szinte már követelik a felszámolását.

    A fennmaradásuk küzdelmeit pedig egyenesen nácizmusnak minősítik.

    Ez még csak az eszmei harc a nemzetek ellen. De gyakorlati bemutató is van rá. „”

    Az egeszben az a legviccesebb, hogy a(z igazi) liberalizmus hozta letre a nemzetallamokat es meg a „kapitalizmust” is. A mai „liberalisok” pedig mindkettot uldozik. Es kepesek rezzenestelen arccal azt hazudni, hogy ok liberalisok.

  • Dienes Erzsébet
    2017 július 25
    4:59 du.
    Utolsó bekezdés valóban igaz, így van!
    Mindenesetre, innen nézve (Kanada) úgy néz ki!

  • Dienes Erzsébet
    2017 július 25
    4:59 du.
    Innen nézve, úgy néz ki!

  • Dienes Erzsebet Az angolok nem azert leptek ki az EU-bol. Egy nagy bloff volt, rosszul sult el.

  • Dienes Erzsebet Az, hogy Orban mivel csabit, miert az EU hibaja. Bar ugy tudom, a mocskos multi nem ad rosszabb fizetest es korulmenyeket mint a magyar. Az ellenkezojet hallottam. Azt tehetik, amit az orszag megenged. Pelda a Tesco, az ir Tesco es a magyar ket kulon vilag. Miert hagyjatok?